A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

luna6,

Örülök, hogy írsz :D

Geooo,

Bocsi azt hiszem már értem mit kevertem össze :oops:

Henibaby,

Dunaszerdahelyen szerintem csak látogatóban voltam, meg azt hiszem van ott egy szép strand....anyukám jobban tudja....
Tátrában nyaraltunk, teletünk sokat, klassz volt a Lengökávéház is Pozsonyban kicsi koromban sokat jártunk át, de kevésre emlékszem...én és a rokonaim között nagy volt a korkülönbség...nem vagyunk egy korosztályba...
Arra viszont igen, hogy a boltokban nem szerették ha Magyarul beszélünk... :cry:
Vendég

Nálam is nagy rugdalózás folyik odabent. Főleg tegnap este, mikor főztem. Olyanokat rúgott a fiam, hogy néha "összegörnyedtem" tőle. De ha lefekszem, akkor nyugis. Pedig este mikor végre le tudok feküdni,olyankor próbálok vele "kommunikálni", de olyan mintha unná és elalszik :lol: Aztán lehet, hogy annyira megnyugszik tőle, hogy azért alszik. Minden esetre napközben elég aktív, úgyhogy minden rendben van vele.

Kép
Kép
hari

Heni,
Le a kalappal előtted, hogy még tanulást is be akarsz vállalni. Tudom, hogy nekem is elvileg most lenne az utolsó esélyem a tanulásra, de nem tudnám magam rászánni. Mondjuk őszintén eszembe se jutott. Persze nekem könnyű, hiszen van tuti munkahelyem, ahova gyerkőc után visszavesznek és nem igazán áll szándékomban váltani. Max. a festést választanám helyette, de ugye az nem igazi állás :lol:
Na mindegy, de mindenesetre még ha szeretnék tanulni, akkor sem hiszem, hogy be mernék vállalni egy ilyen feladatot. Remélem a két gyerkőccel megbírkózom valahogy, nálam már az is csoda lesz :lol:

Kép
Kép
hari

Írjatok sokat én meg leléptem intézni a rettentő fontos ügyeimet :lol:

Kép
Kép
hari

[quote="lknyuszika"]L írta:lknyuszikauna, köszi, kicsit megnyugodtam, hogy mégsem olyan veszélyes, bár el nem tudom képzelni, hogy szegény derékban ketté hajlott gyereknek hogyan lehet ez a póz egészséges....vagy lehet, hogy barátnőm használta helytelenül a kendőt??? Nemtom.

kette hajtott gyerek?? hat hogy volt az a 3 honapos belekotve? el nem tudom kepzelni milyen modon, enyim kb 3 hetes kortol volt benne, fekvosen es kesobb bekapozban de egyik verzioban sincs a gyerek benne osszehajtva. Fekvosen pont ugy fekszik benne mint mikor az olemben/karomban kekszik, ha meg bekasan van akkor meg pont ugy ahogy anuka meg apuka a mellkasan altatja a bebit, csak nem kell feltetlenul ehez hanyattfekudni mert a kendo tart.

luna6

Húúúúúúúúú, de bírom hogy mindenki vásárlási lázban ég!!! :D :D

Hari: bogarat ültettél a fülembe, úgyhogy útban az oviból hazafelé szerintem mi is megállunk a turiban szétnézni.
Vendég

lkNyuszika,
a diplomához való hozzáállásodról sajnos nem értek egyet, mert lehet h nem abban a „szakmában” helyezkedsz el, amilyen a diplomád, de a papír azt mutatja, hogy tudsz tanulni, és be is fogod tanulni azt, amit majd a munkahelyeden kell csinálni. a férjemék is mindig diplomás embert választanak a papír nélküli helyett állásinterjú során, illetve az egyik barátnőmet azért küldték el a Mokkából, mert ha elvégzed a fősulit majd gyere vissza, és felvették a másik, papíros csajt
de persze nem mindenhova kell diploma, de én pl e nélkül nem lehetnék tanár..
és ahogy Henibaby is írta, már egyre több mindent kötnek fősulihoz..
tanfolyamot végzettekből pedig még több van, mint diplomásból..
igaz, ha nem tanárnak készülnék, biztosan nem csinálnék bölcsész diplomát. vagyis azt csinálnék, de akkor maradtam volna japán szakon, mert más bölcsész diplomával valóban nem mennék sokra.. japán szakon me már mindenkinek volt utolsó évben is megajánlott munkahelye..

Hari,
lassan már én is megkívánom a fodrászt, utoljára az esküvőn volt fodrászkézben a hajam, júliusban.

Valamikor a közeljövőben bemegyek a suliba, és elbeszégetek kicsit a tanszékvezetővel, hogy mit csináljak... mert igazából az a kérdés, hogy mit javasol:1. maradjak nappalin, és akkor halasztok egy évet, vagy 2. menjek át levelezőre, vagy estire, és akkor nem halasztok.. :roll:
kíváncsi vok mit fog mondanni :x
Vendég

ja, és én azért csinálnék tuti bölcsész diplomát, mert reálból gyökér vagyok :D :D
tehát marad az éhezés hiha :lol:
milyen jó h van férjem :wink:
na lelövöm magam.. :oops:
Vendég

Tähti, a kendoben a baba nem ul, mint egy kenguruban, nincsen a gerince 'szabadon' es megtamasztas nelkul hanem a kendo tartja mindenhol, korbe korbe, pont mint mikor te fogod a bebit az oledben. Az ujszulott meg eleve fekszik benne - legalabbis en fekvosbe tettem mindig mig pici volt - akkor szinten a kendo fogja ot teljesen es nem neki kell 'tartania'.
Persze lehet nem szimpatizalni vele, meg nem szeretni, ezt alairom :)

luna6

Naaa, figyelitek Inknyuszika bedobott pár témát és nem gyözök visszaolvasni :D
Csak Hari megy nyugisan a turiba shoppingolni :D én meg enni se tudok mert izzik a billentyüzet :D
Mennek a pro meg kontra reagálások...szal pezseg az élet :D
Hajrá csajok ha így haladunk utólérjük a Júliusiakat :lol:
Nem akar még valaki visszajönni aki korábban kezdte, de olvasott :D
Aztán nem bepunnyadni :D
Vendég

Köszi mindenkinek, aki nyugtatott a baba mozgással kapcsolatban. Amúgy elképzelhető, h már őt érzem, de még nem úgy, ahogy Ti, h ugrál, hanem talán amikor átfordul, nagyobbat helyezkedik, inkább akkor. De tényleg van szalonna is rajtam, lehet, h tompít :-(

Nézem máris a hordozókat, melyeket feltettetek, amúgy én is kissé gondban vagyok azzal kapcsolatban, hogy újszülöttnek mennyire szabad, vagy egyáltalán mikortól szabad. Nálunk eleve figyelni kell a gerinc dolgokra, családi hendikep a hajlam...

detti_10

luna6,

Abban az esetben ha bevélt akkor bevált, abból amit leírtál nagyon szakszerüen alkalmazod :D
Nekem már hiányoztál :D
Egyébként hogy érzed magad :?:
Nekem ma jött meg 2. gomba tesztem eredménye ami szintén : negatív :D
Pampara ra ra...pam pam :D
Vendég

Sziasztok!!!!!!

Kb 3 órája olvaslak vissza benneteket, de ezt magamnak köszönhetem :oops: . Bocsi, hogy eltűntem, de belustultam egy picit, meg dolgom is volt egy picit.

Konkri köszi, hogy hiányoltál!! :D Tök jól esett.
Írtad, hogy nem tudod, hogy dolgozom-e. Nem dolgozom. Veszélyeztetett terhességgel vagyok itthon dec. 7. óta. Ronda dolog ezt írni, de nagyon élvezem. Nagyon ritkán unatkozom egy picit, de ennyi. Mindig találok magamnak valami elfoglaltságot. Tavaly áprilisban költöztünk ebbe a házikóba, úgyhogy mindig van valami pakolásznivaló. :D

Hari, Eszter írtátok, hogy milyen nehéz ráállítani az agyatokat, hogy kisfi lakik odabent, hát én is így vagyok ezzel. A boltban tuti, hogy mindig a rózsaszín cuccokat látom meg előbb :D

De félreértés ne essék, nagyon örülök a kisfiamnak :D :D . Minden nap beszélgetek vele, most már neve is van: Ágoston. De nem így fogjuk hívni, miután megszületett, csak abból a 3 névből, ami tetszik, még nem tudtunk választani: Arnold, Barnabás és Benedek. Igen, nincs benne az Ágoston. Jól megkavartam, mi?

Hari nagyon szép kislányod van :D és a pocakfotó sem semmi.

Heni Tök jól megcsináltad a táblázatot, nagyon tetszik!!! :lol: :lol: A te pocakod is szépen kerekedik már :D

Csilla nagyon helyes pocid van neked is. :D

Geo Írtad, hogy milyen jó, amikor mocorog :D . még nem sokszor volt részem abban, hogy átvándorolt a másik oldalra, de fantasztikus érzés volt az biztos. Éreztem a tenyerem alatt, ahogy végig kúszott közel a bőrömhöz. Nagyon jó :lol: :lol: :lol:

Detti 10 Hasonló cipőben járok, mint te. Nekem is 2008-ban volt az esküvőm és a személyimen kívül még semmim nincs megcsináltatva. A Taj-kártya és az adókártya egy kicsit idegesít. Nem is tudom, hogy hol kell ezeket megcsináltatni. Majd légyszives mondd el, mire jutottál velük. :D Köszi

Most már én is szeretnék feltenni pocakfotót. Meg is van a kép, megpróbálom feltenni.
Ja a vásárlási láz engem sem került el, hétvégén vettünk a vaterán bababútort, erről is teszek fel képet, ha sikerül.

Sziasztok, sszép napot mindenkinek :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Hát nem sikerült feltenni :( Túl nagy.

Heni elkűldhetém neked e-mailben, hogy lekicsinyítsd?

Előre is köszönöm!!!

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

[quote="luna6"] írta:luna6
[quote="lknyuszika"]L írta:lknyuszikauna, köszi, kicsit megnyugodtam, hogy mégsem olyan veszélyes, bár el nem tudom képzelni, hogy szegény derékban ketté hajlott gyereknek hogyan lehet ez a póz egészséges....vagy lehet, hogy barátnőm használta helytelenül a kendőt??? Nemtom.

kette hajtott gyerek?? hat hogy volt az a 3 honapos belekotve? el nem tudom kepzelni milyen modon, enyim kb 3 hetes kortol volt benne, fekvosen es kesobb bekapozban de egyik verzioban sincs a gyerek benne osszehajtva. Fekvosen pont ugy fekszik benne mint mikor az olemben/karomban kekszik, ha meg bekasan van akkor meg pont ugy ahogy anuka meg apuka a mellkasan altatja a bebit, csak nem kell feltetlenul ehez hanyattfekudni mert a kendo tart.

Oké, akkor asszem Ő rakta bele rosszul a gyereket. Úgy volt benne, hogy nem ért az anya mellkasához a baba, de ülve volt belekötve, és a kis gerince befelé meg volt hajolva, tehát szinte nekihajolt az anya mellének fejjel. Nemtom érthető-e. :D
A lényeg, hogy nem úgy, ahogy Te írtad. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

[quote="geooo"]l írta:geoookNyuszika,
a diplomához való hozzáállásodról sajnos nem értek egyet, mert lehet h nem abban a „szakmában” helyezkedsz el, amilyen a diplomád, de a papír azt mutatja, hogy tudsz tanulni, és be is fogod tanulni azt, amit majd a munkahelyeden kell csinálni. a férjemék is mindig diplomás embert választanak a papír nélküli helyett állásinterjú során, illetve az egyik barátnőmet azért küldték el a Mokkából, mert ha elvégzed a fősulit majd gyere vissza, és felvették a másik, papíros csajt
de persze nem mindenhova kell diploma, de én pl e nélkül nem lehetnék tanár..
és ahogy Henibaby is írta, már egyre több mindent kötnek fősulihoz..
tanfolyamot végzettekből pedig még több van, mint diplomásból..
igaz, ha nem tanárnak készülnék, biztosan nem csinálnék bölcsész diplomát. vagyis azt csinálnék, de akkor maradtam volna japán szakon, mert más bölcsész diplomával valóban nem mennék sokra.. japán szakon me már mindenkinek volt utolsó évben is megajánlott munkahelye..

Nem is azért mondtam, hogy Én lenézném, csak ez a tapasztalatom. Nekem egyik diplomám bölcsész a másik meg inkább reál, és mikor végeztem (2003) még király is volt! El tudtam vele helyeztkedni a szakmámban, és a fizu is egész jónak számíott. De ez alatt a 6 év alatt elvesztette az értékét, és ha nem lett volna munkám, nem is találtam volna másikat. Pedig közben túl vagyok több továbbképzésen, többnyire mind reál, merthogy azt értékelik, fizetik meg. Mégis összességében az a tapasztalatom, hogy jelenleg a bölcsész diploma a béka segge alatt tart értékben.
Nekem sajnos a Férjem is bölcsész, bár Ő meg nem a szakmájában, hanem az építőiparban dolgozik. (E mellett újságíró, de nem pénzt kap érte, hanem felszerelést...)
A tanárokkal hasonló a helyzet, hacsak nem nyelviskolában dolgozik, akkor nem fizetik meg, nem is értékelik. (ezt is tapasztalat, sajnos)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

De nem rinyálásból írtam ám, amit írtam, hanem pont segítségül, attól függ, hogy ki mit akar dolgozni, és hol.

Nekem már elegem van az irodai tologatásból, szívesebben végeznék valami aktívabb munkát, ezért gondoltam, hogy megvalósítom régi álmom. (a fodrászatot)

De hát majd kiderül mi lesz belőle, mert sok ajánlatot kapok, hogy vállaljak otthonról melókat a tp alatt, meg amíg babával otthon vagyok. (és elég jól fizetnek) Ezek meg bizony gépnél ülős melók, így lehet nem úszom meg, Nekem már ez lesz a sorsom. :D :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nem tudom írtam-e mit dolgozom.... hát leírom: felnőttképzés, projektmenedzsment, pályázatírás, stratégiakészítés, elemzések készítése, tréningek vezetése. (ez nem tűnik tologatósnak, pedig az....csak kis része nem az. :D )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Cső váz!
először bedobok egy kommentet a hordozásról:
én tegnap és ma lerendeztem az expresszből a bébierszényt... megvettem 7500 ért... nem tudom h fogjuk e használni, de azt tudom, h ha az elsőnél lett volna az egy áldás lett volna, miért is:
lehet szó bármilyen hordozó bármilyen előnyéről és hátrányáról... de egy a tény, vannak babák akik nem bírják ha csak úgy letesszük őket... sőt, a mondó vagyok, h nagyon kevés az a baba, aki nem igényli valamilyen ok miatt a szülők közelségét, lehet az:
-félelem a nagy és hirtelen jött tág világtól, 9 hónapig hallotta anya szív verését...
-hasfájós
-nem alvós
-mozgást igénylő...

és akkor melyik az az anyuka aki hagyja a gyerekét sírni, üvölteni, csak úgy ágyban feküdni, mert ez a szabály...

nem, mindenki (legtöbben) felveszik és babusgatják... van akit egész nap kell sajnos. és ha már felvesszük, akkor az a baba úgy is olyan pózba fog kerülni, mint akármelyik hordozási módszerben alkalmazzák... így ha nálunk ketteske olyan habitusú lesz, mint Marcell, akkor tuti hogy fél órára magamra kapom abban a bébierszényben, mert a nagy fiam el kell látni, amihez jobb ha két kezem van, ennem kell, hogy legyen tejem, picit tisztálkodni sem árt, vagy ha ügyet kell intézni és nem tudom felcipelni a babakocsit (legtöbb helyen)... vagy ha boltba kell mennem és azon a bamba sorompón nem tudom, nem tolhatom be a babakocsit... vagy gyorsan ki kell vasalni vmit és a gyerek üvölt... szóval számtalan esetet tudok mondani, mikor fel kell venni a gyereket, MERT... és akkor miért ne vegyük fel bármilyen hordozási módszerrel, ha így kapunk még mellé két kezet...
ha sírni fog és dolog van akkor én fel fogom venni, és nem hagyom sírni...
próbáltam én is a babakocsis verziót, de sokszor szaladnom kellett a kocsival, hogy ne sírjon benne...
úgy hogy én a kiságy, babakocsi, hordozó és hinta négyszöget választom...
a hordozásról nekem bármely szakvélemény ellenében, nélkül, mellette... ez a véleményem, amit nem másra, mint a tapasztalatomra alapozom.

Kép
Kép
Kép
konkri

Tahti,
gratulálok a negatív eredményhez!! :wink:

Talinn,
nekem a Benedek tetszik a legjobban :)
a képeket várjuk :lol:

Talinn, Detti,
a TAJ, meg az adókártyám még nekem is a régi, úgyogy (meg a jogsi is) várom hogy hová kell ezzel kapcsolatban menni. Ha jól tudom, akkor a Teve utcában Budapesten van a központi cucc, ott lehet a TAJ-t megváltoztatni. Amikor anno megváltzott a lánykori nevem, asszem ott csináltattam.. :roll:

lkNyuszika,
hát igen, a bölcsész diplomás véleményed tök igaz... sok ilyen nem sokat ér :cry:
viszontg a meló, amit csinálsz, azt tényleg tök jól megfizetik, mert a férjem is szokta mondani, hogy pl megnyertek xmilliós pályázatot, amiből xszázalékot a pályázatírónak fizettek ki belőle, és nem kis összegekről van szó..
nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen tologatós, de én szeretek ilyeneket csinálni, meg leveleket szoktam stilisztikai szempontból javítani, stb.
megkérdezhetem, hogy hogy lettél ez: felnőttképzés, projektmenedzsment, pályázatírás, stratégiakészítés, elemzések készítése, tréningek vezetése. ebből van egy pár reál, engem leginkább a pályázatírás érdekel :oops: :roll:
Vendég

Újra itt....

Talinn: Írtad, hogy átküldted nekem mailben a képeket, de sajnos a beérkező leveleim között nem találtam tőled emailt. Próbáld meg légyszi elküldeni még1x, valami hiba csúszhatott be.
a cím: p.henrietta927@gmail.com

Konkri: a hordozásban osztom a véleményed. Nekem az volt a mázlim, hogy Bogi 3 hós koráig nagyon nyugodt baba volt. Ezután mikor már hosszabb időt ébren töltött, akkor sokszor unta magát és jött a nyafi. Én sem hagytam sírni, hanem zsupsz be a kenguruba, magamra kötöttem, és sokszor úgy vasaltam, főztem. Volt, hogy el is aludt benne, olyankor lefejtettem magamról és hogy ne ébresszem fel, hagytam úgy kengurustól aludni. Éppen csak meglazítottam picit a pántokat.
Vendég

Apropó tanulás.... Elvégezhetnék valami tolmács-fordító képzést is. Szerintem, az sem egy rossz meló. Ha már a suliban belémverték a szlovák nyelvet, akkor kezdhetnék is vele valamit. Szerintetek, ez mennyire keresett foglalkozás?
Vendég

na akkor írok még most h elolvastalak titeket teljesen :)

megjöttem afp-ről, 1,3!!!!!!!!! szupi!

tanfolyam kontra diploma: nos én t.o.-s voltam 8 évig, és szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy jó voltam, kitüntetést is kaptam és a plussz dolgokat velünk csináltatták a társammal, és én tisztában voltam a szabályokkal, mert sztem minden logikus volt... meg ha elment vki, akkor mi kaptuk meg a munkáját doszt...
meg próbáltam kedves is lenni, mert az sokkal jobb volt, mint bunkózni :)
szóval sokszor jött mellénk új emberek, volt aki diplomás volt, no ők voltak a legbénábbak, pl még azt se tudták hogy kell betintázni a pecsét párnát, vagy úgy kapcsolta ki a gépet hogy kinyomta a gombot - és fel volt háborodva h megkérdeztem h volt e dolga számítógéppel... vagy volt aki nem tudott számolni se átlagot se súlyozott átlagot, se a tandíjat nem tudta kiszámolni, hogy az most 1/2 v. 1/3 ... vagy ha ezt nem tudta akkor tudta volna azt hogy 150/300 - nem logikus??? és még sorolhatnám... ja volt aki leszakította az öltöző szekrény fülét, mert addig rángatta és nem jött rá, hogy csúszkás és nem kinyitós :)
de mivel dolgoztam is a továbbtanulással és tudom, hogy az állam miért ad pénz és milyen okokból - szóval sztem igenis fontos akár egy tanfolyam is, de sajnos ma m-o-on oda jutottunk, hogy a diploma az a valami, persze van olyan szakma amihez feltétlenül kell, de soknál nem lenne szükség rá és jó volna ha elismernék az okj-s képzéseket is nálunk is! mert kevés a szakember. és sztem egy jó könyvelő, vagy tb ügyintéző, gyógyszerész asszisztens, vagy amit Heni is írt bölcsödei gondozó ...... vagy számvitel és pü üi... nagyon jó tanfolyam, a lényeg hogy okj-s legyen!!! lehetőleg 54-esel kezdődjön. és nem mellékesen rohadt kevés a kétkezi szakember- (mondom szakember, nem önjelölt kontár) kőműves, burkoló, villanyszerelő, fűtésszerelő... stb... sajnos ide jutottunk...

amúgy én is gondoltam rá, hogy belevágok egy számvitelibe majd egy mérlegképesbe...

na azt hiszem h most végre lefeküdtek a fiúk én is megyek turcsizni egyet :) eddig gyereket nem lehetett lecsapni :)

Geo! ember távol, van időd fényképezni! tedd fel azonnal h miket vettél!!! :)

Kép
Kép
Kép
konkri

BOCS A SOK HIBÁÉRT, NEM BUTASÁG CSAK SIETEK... MAJD JÖVÖK... na a caps lock is úgy maradt... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

SZIASZTOK KEDVES KISMAMIK!
Pezseg az élet, folyik a szó minden féléről....
Megpróbálok reagálni mindenre, ha nem sikerül, bocsika...
HENY: Kitartás az állampolgárság intézéséhez!!!
A tanulás jó dolog,csak sok erőt kíván.
Le a kalappal előtted!!!

TAHTI: Gratulálok az eredményhez.Jobban vagy már?

KONKRI: Van kép a hordozókendőről, engem is érdekelne, asszem.

DETTY:Mi már 8 éve vagyunk házasok, de a TAJ-kártyám még lánynéven fut...

Szépek a pocakfotók, sajna az enyémet még mindig nem sikerült feltenni.

Azért szépen csendben(mert eddig még nem írtam) én is elkezdtem beszerezni a babaholmikat Balázsnak.
Már van 5 db rugija, 2 db sapija, 1 db harisnyája, 1 db előkéje, Libero pelusa, babakocsija (Graco),cumisüvege(Tommee Tippe).
Vettem mellszívót a Brendonban-Canpol.
Vettem Aventes mellbimbóvédőt, Aventes tejgyűjtőkagylót, Medela mellápolókrémet(kisebesedés ellen),eldobható Canpol melltartóbetétet.
Magamnak kényelmes , de szép melltartót, kismama harisnyanadrágot, új szövetkabátot, meg szép felsőket.
Megjártam tegnap a fodrászt(hajfestés-frissítő vágás) és a kozmetikust.
Ma este megyek a pedikűröshöz lábikát rendbetetetni, meg műkörmöt feltetetni.
Asszem egy vagyont költöttem idáig,nem is számolom, csak Apika, ő meg nem szólt még érte.
IMÁDOM, rendes ember, ugyi?
:lol: :lol: :lol: MEGTARTJUK :!: :!: :!: [/b]

Kép
rozsa1979

Heni a tolmacs fordito kepzes legalabb olyan intenziv mintha nyelvszakot vegeznel egyetemen :) Es foleg soook-sok penzbe kerul :)

Nyuszika, akkor tenyleg rosszul volt benne a gyerek, nem lenne szabad lognia, teljesen hozza kell 'szorulnia' a babanak anyukahoz, nincs koztuk hely. Ezert is talaltak ki az ujszulotteknek az elasztikus kendoket, mert azok meg jobban megvalositjak, hogy tartjak az egesz babat korben. (es ugye nekik meg a fejuket is, azt sem szabad kinnhagyni, hisz nem tudjak tartani)
Nalam soxor eszre sem vettem emiatt a gyereket, mert ki sem latszott egy porcikaja sem a kendobol a trolin hazafele :)

luna6

jahh, es mintha a 'tolmacskepzobe' mar kernenek nyelvizsgakat is alapul...de erre mar nem eskuszom meg, vagy 8 eve voltam utoljara a kozeleben :) de mindenesetre komoly felsofoku kepzese van.

luna6

LÁNYOK!!!
Isteni recepteket találtam itt a babaneten.
2010 februári kismamik receptjei topic-ban :lol: :lol:
Asszem holnap sütök, főzök fincsiket....újakat...kép alapján ínycsiklandozóan hangzik sok dolog.
Hogy eltelt az idő, mindjárt babázunk lányok...
No, nem fosom a szót, megyek takarítani.
Millió puszi, szép napot mindenkinek!!!

Kép
rozsa1979

[quote="geooo"]
írta:
geooomegkérdezhetem, hogy hogy lettél ez: felnőttképzés, projektmenedzsment, pályázatírás, stratégiakészítés, elemzések készítése, tréningek vezetése. ebből van egy pár reál, engem leginkább a pályázatírás érdekel :oops: :roll:

Nálam ez úgy jött, hogy már a fősulin volt lehetőség EU-s pályázatírás tantárgyat felvenni pluszban, akkor talunltam meg az alapokat, aztán elkezdtem dolgozni, a melóhelyemen már az eslő héten pályázatot kellett írnom élesben, és rajtam maradt, mindet Én írtam 3 éven át, közben tanfolyamokon, továbbképzéseken tanultam még.
Sokféle van, Én is többön voltam, voltam Projektmenedzser I-II-n, aztán direkt kistérségi projektmenedzsment-en, aztán pályázatíró-kiadványszerkesztő-prezentációkészítő-n is, na ez elég alap volt. :D
Fú, meg még sok egynapos képzésen is voltam, rengeteg ilyesmi adódik, és nagy része ingyenes, vagy elég olcsó. Pl. voltam EU-strukturális alapok képzésen, LEADER program mentor képzésen, stb... na szóval sok ilyenen a 6.5 év alatt. (mindegyikről bizonyítványt, vagy tanúsítványt adtak, van egy paksaméta papírom ezekről :D )

A mostani munkahelyemen (3,5 éve vagyok) jöttek az EU-s projektek, meg a munkahelyen kívüli megbízások, ezekkel a fizumat, vagy annak többszörösét megkeresem 1-2 hét alatt. (csak nem folyamatosan, de azért eddig évente minimum az éves fizum felét, 3/4-ét megkerestem vele.
A tréningeken ugyanezeket a dolgokat oktatom, öööö, asszem írtam mindenre amit kérdeztél :D :D

Ezt érdemes csinálni, csak egyre csökken a kereslet, legalábbis vidéken, nagy a verseny, kevés a megbízatás. (Nekem van egy kialakult köröm, de kezdőként ebből most nem lehet megélni az tuti, még Nekem sem menne, kell az állandó fizu.)

Bocs, h mindig kilómétert írok. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Henibaby,
amikor be voltam jelentkezve az egyik diákszövetkezethez, ott elég gyakran volt hogy szlovák fordítókat kerestek cégek ügyintézéshez. nézz utána a www.proffession.hu-n

Konkri,
gratula a jó eredményhez :wink:

lkNyuszika,
köszi a kielégítő választ! :)

én most takarítok, de ahgy letöröltem a port a nappali szekrénysorról, meg kipkoltam belőle a behányt cuccokat, most akkora zsibvásár van az étkező asztalon h nincs is kedvem folytatni.. :cry: de muszáj úh megyek is :?

aztán meg posta, és csinálok babfőzeléket, amit még nemrég kívántam meg Tahtitól :D :D

ja, képet bakker nem tudok feltölteni, mert nem találom a kábelt, amivel összekötöm a gépet meg a laptopot :D
de remélem mire végzek a takarítással az is meglesz, mert ez így idegesítő :x
Vendég

huppsz, 2f-fel írtam a profession-t :oops:
Vendég

böööö még valami!!
nem tudom ismeri e valamelyikőtök a Mammutban azt a palacsintázót, ahol óriáspalikat lehet zabálni?
egy kis sziget az egész, középen csinálják a palikat, és körben vannak a bárszékek, amire felülsz, és mindenki megőrül olyan finom!!
lehet h most palit csinálok, mert van itthon sajt, meg mexikói szószom (Bonduelle), és megtöltöm azzal a palacsintákat. nymm.. asszem ez lesz :lol:
mert most jöttem rá, hogy csütörtökre kelkáposztafőzeléket,, péntekre meg sóskafőzit rendeltem, szóval az már a babbal együtt túl sok főzelék lenne a héten..
Vendég

Kicsit sokba kerül nekem, hogy ennyit írjatok! Csak el kell mennem a turiba, meg fordrászhoz és máris van témátok??? :twisted: De ha ezen múlik, akkor minden nap megyek. :lol:
Turiba persze csak költöttem, mert ruhákat csak márciusban vesznek be :cry:
Lehet, hogy majd felteszem a vaterára inkább. Viszont vásároltam Lilinek pár felsőt, meg egy hófehérkés pizsamát. Az ugyan új, úgyhogy az ára is olyan volt. A fodrász óta csodaszép vagyok megint! Most 2 hétig újra nőnek érzem magam. Mit tesz egy ilyen apróság. Egész máshogy érzem magam tőle. Tudom, hülyeség, de ez van.

Néztem kisfiú ruhákat is,de aztán úgy döntöttem, átmegyek barátnőmhöz, elhozom amiket a fiáról öröklünk és akkor megnézem van-e egyáltalán hiányunk valamiben. Mert azért feleslegesen nem akarom költeni a pénzt. Majd odaadom Lilinek a ruhákat és játszom vele boltosat. Akkor olyan mintha vásárolnék és ő meg egyenesen a mennyben fogja érezni magát, úgy szeret boltosozni :lol:

Kép
Kép
hari

Na írhattok megint, mert most meg megyek Liliért az óvodába. De gondolok rátok közben! :lol:

Kép
Kép
hari

Nézzétek, így kell turiba menni:
1. elmegyünk turiba, miután a topicos csajoknak beharangoztuk...
2. turizunk
3. bemutatjuk a vásárolt cuccokat a fórumon:

Kép
Egyeském cuccai... csak hogy tudjátok leendő fiús anyák, h milyen a fiú választék... (itthon vettem észre h egy next csíkos (szürke-piros) mellényt ott hagytam, persze ki se fizettem... no de sebaj, mert úgy se lett volna jó semmilyen cuccához...

Kép

és akkor itt van az én még unisex ketteském első szerzeménye... :)

mindez össz. 1750 ft-be került és mind cherokee v george...

Rózsa: én ezt rendeltem meg ma az expresszen...
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32

Kép
Kép
Kép
konkri

hát nem hiszem, tegnap még ez nem volt a teszveszen, mert végig néztem az összes hordozós oldalt... most meg itt egy 6000ért
http://www.teszvesz.hu/item889232962_in ... rdozo.html
se baj, remélem az enyém már úton van :)

Kép
Kép
Kép
konkri

És akkor próbálok feltenni pár + képet... aki nem olvassa a blogom...

Szóval 2 éves lett a nagy fiam :)
Tortája ? milyen volt, mert nem engedte felvágni :lol: :lol: :lol: ennyi erővel hungarocelből is kivághattam volna :) persze azért jól esett h így vigyázott rá. még jó hogy hoztam egy oroszkrém tortát is biztos ami biztos alapon :)
a legszebb pedig az volt, mikor mondtam neki, hogy anya csinálta, akkor ő azt mondta: köszönöm anya! :) hát lehet hogy sok felnőtt se reagált volna ilyen gyorsan vagy nem tudta volna mit mondjon...
ja + öröm volt hogy felismerte és el is nevezte csokimikiegér-nek :) persze most ez a kedvenc mese, meg a hihetetlen család.
bár reggel 6kor azzal ébresztett h anya, kapcsoljuk be a tv-t, majd én még ki se láttam a fejemből, de velem veszekedett h miért nem micimackó megy a tv-ben :) aztán szerencsére lenyugodott és 8ig még aludtunk :) wá, mi lesz velem a nyáron egy 5-6kor ébredő baba mellett :)

Kép
Kép Kép
Kép Kép
néha meg ilyen kis vagányul fekszik, mikor tv-zik vagy apa öltözteti, kenegeti fürdés után :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Hari,
egyáltalán nem hülyeség, fodrász után szerintem mindenkiben felszabadulnak a boldogsághormonok :P

Konkri,
nagyon király ruhákat vettél, és még milyen olcsón :shock:
na ez a hordozó még mindig király :D
a tortád szuper! a füleit hogy csináltad? :roll:
a képek is nagyon jóóók!!! :D

én elhalasztottam a palacsintát, mert nincs itthon szénsavas ásványvíz... :twisted:
Vendég

sziasztok! jelentem élek és földimogyoró törés közben olvasgattalak a konyhából :-) a hétvégém elég intenziv volt! sajnos nagyikámat a körzeti orvosnak hála teljesen félrekezelték melynek következtében életveszélyes állapotban gyógyszermérgezéssel szállították kórházba! jogi lépéseket persze nem tehetünk de anyám nem hagyta szó nélkül! aztán amikor már kihozták az intenzívról hétfő este megnyugodtunk reméljük mostmár jó kezekben van!!!! sajnos látogatni nemtudom!!! aztán... vettünk Skóciában egy szoptatós hintaszéket az itthoni árak negyedéért!!!! (30.000 forintért és valami Á L O M!!!!) szerintem ha nem kell 45.-ért a teszveszen simán el tudjuk adni :-) mert használtan ennyiért láttuk ott! aztán vettünk Angliában szintén - egy csomó rucit! ha megjönnek megpróbálom átküldeni! van benne takaró rugik cipők mind mind újak úgyhogy alakulok! a terhességi feledékenységem pedig kezd nagyon durva lenni! bementem szombaton vásárolni mert reggel úgy keltem hogy ha nem ehetek aranygaluskát tuti meghalok és beszereztem a hozzávalókat meg némi egyebet! kifizettem majd azzal a lendülettel otthagytam M I ND EN T! egy idő után tűnt fel hogy basszus se szatyrom se súlyom se semmim! :-) hálaég a pénztáros vigan várt vissza és nem tűnt el semmmim! ... jaj jaj jaj ugye??? :-)
a párom szombat óta minden este esti mesét olvas Esztinek - tudjátok nálunk nincs tévé ezért van erre időnk úgymond - tegnap asszonya uram:
Kedves Eszti mai esti meséd címe:
Aranyeke .... hmmmmm na Esztikém ma egy mezőgazdasági mesét hallhatsz! majd megfulladtam a röhögéstől!!!! a vicc az egészben hogy a végén frankón én alszom el és igy a gyerekre ÉN nem tudok rákoncentrálni! de végülis mindegty úgysem nekem olvassa! viszont itthon nincs 1 db mesekönyvünk sem!!! szóval sürgősen hazakell mennem anyuékhoz és az otthoni könyveimből beszerezni 1-2-t!!!! ...
tanulás témában pedig én ha tehetném (idő energia munka gyerek mellett és P É N Z) tuti kiadványszerkesztést tanulnék :-)
na hát az az én világom!!!! :-) és egyszer tuti meg is csinálnom!!!
na most megyek ágyba mert kemény a poci! ma olvastam visszerek ellenis jó a napi fél óra felpolcolt lábakkal való pihi! sajnos a mi családunk nagyon hajlamos rá úgyhogy olvasok valami szennylapot!!! :-)
majd jövök mostmár ...
Vendég

na hát hol a pékbe van már megint mindenki????????

Geo, te meg keresd azt a kábelt de gyorsan!

Nenetto: azt értem h honnan vannak a bébi cuccok, de te hogy kerültél oda? vagy mi fene?

ja és Harika új frizuja??? arról se lehet képet? úgy is azt mondtad h jó a fotó arcod :) de ha nem akarod megmutatni, akkor a hajad hátulról... ?

Geo: torta egyszerű, két tégla piskótát sütöttem (hogy ne kelljen kettévágással vacakolni) és a fejét egy tányér, a füleket meg bögre körbevágással csináltam... ennyi.

Kép
Kép
Kép
konkri

Geo: neked megjött már a derék melegítő? nekem nem... :( pedig minden nap lesem...

Kép
Kép
Kép
konkri

Nenetto, nekem viszeresedes megelozesere (sulyosan terhelt csaladi multal rendelkezem en is, es a terhesseg eleje ota fajogatnak a labaim hol itt hol ott, de ez meg nem igazi viszer szerencsere) a relax harisnyat irta elo a doki. Igazabol combfixet mondott, de nekem egy ido utan nem jol tapadt az egyik igy vettem meg terhes verziot is. Ez nem igazi kompresszios gyogyize de patikaban kapni es szoritos... combig szoritost ir elo a dokim minden terhesenek. Isteni!!! Azota nem gajogatnak a labaim es klasszul 'osszetart'.
http://www.ibicicalze.com/_english/marc ... .cfm?id=32 ez az amit most hasznalok~
es ez az amit eredetileg o felirt:
http://www.ibicicalze.com/_english/marc ... .cfm?id=34

de a terhesize is csak comig 'szoritos' (nem tudom magyarul ez mi, itt megkulonboztetnek gumiharisnyat a gyogyaszatot es ugynevezett pihenteto harosnyat, nos ez az... nem szorit annyira mint a hagyomanyos gumi, raadasul meg szep is)

jah, es persze letezik ugye terdzokniban is... hatha neked is bevalik. Nekem nagyon bejott, nem szamitotam ra, ugyhogy ha terhesseg utan is valaha szukseges lesz tuti ilyet veszek.

luna6

Konkri, mi uszodaban voltunk :) en csak mint gardedam, a gyereknek volt uszasoraja. nem akarodzott mennem, pihenesre allt a szekerem rudja de vegulis jol birtam :) a gyerek meg foleg... most meg lecket ir. Na ez az amiben en nem tudok mar reszt venni, eleve magyarul sem tudok mar irasban osztani (csak szamologeppel, vagy fejben ha nem tul nagy szamok) de portugalul meg aztan vegkep nem :) A szorzasnal megfeneklettem :)

luna6

Nanetto,
jobbulást a nagyidnak!!
amúgy jót nevettem a pénztáros eseteden 8)
nekem volt egyszer szöveg-és kiadványszerkesztő kurzusom, rájöttem, hogy az íróknak(még nem adtam fel h egyszer írok egy könyvet :D ), meg a nyomdászoknak ez király, de én nem sűrűn vettem hasznát, főleg mert semmit sem csináltam magamtól, hanem a kedves férjem csinálta a beadandóim, mert hát neki az apja, anyja, meg a tesója is a nyomdai iparban dolgoznak/tak. :P
de te biztos valami komolyabbat szeretnél :oops: :lol: :roll:

Konkri,
én a Westendben vettem, mert nagyobb bevásárlóközpontokban vannak a Lollee-nak kitelepülései, és ott helyben vettem. de szerintem hamarosan megjön a tiéd, már ideje lenne..

Lányok,
mi az a viszeresedés?? :shock:
az, amikor sok vékony ér látszódik a bőrön? és az fáj? vagy műtéttel eltávolítható? :roll:

én mára kikapcsolok,
jó éjszakát mindenkinek!! :wink:
Vendég

Geooo: sok vekony latszodik az nem gaz, nekem olyan, az nem csinal semmit. Viszont eleg egy is ami kituremkedik (es lehet randa esetben boven vastag is, akar a huvelykujjam merete is) es faj es be tud gyulladni es mindenfele komoly gondokat okozhat es oprelani szoktak bizonyos fazisaban mar. Az atlatszo/attetszo hajszalerek altalaban csak esztetikailag nem szepek de nem viszerek. Van viszont a roszabb verzio, ha melyvenas a gond, nos akkor nem feluleten van hanem melyen... eleg sok problemat bir okozni.

luna6

köszi Geo, sovány vigasz :(

A diplomás kommentem lehet kicsit félre érthető volt, mert én nem szólom le a diplomát, sőt, tisztelem, aki áldozott rá, időt, pénzt, energiát, sőt sokan csúsznak ezzel az élettel is (pl ház, gyerek...) de sokszor nem minden a diploma... mert lehet hogy a talpra esettség, a lelkesedés, és sok gyakorlati tudás hiányzik... sőt sokszor elméleti is, mert nem biztos h egy adott munkahelyen azt kell tudni, amit tanult az ember... szóval csak ennyi, ha félreérthető voltam... bocs :)

én anno szóltam a főnöknek a 3. ember után, hogy a riporton kérdezze már meg azt is h milyen gyakran vált munkahelyet a jelölt, mert nem akarok fél év után újjal játszani...
vagy tesztelje le a szgép ismereteit...
meg hát a plusz munka, bár ígérni fűt-fát lehet, de én azokat szerettem, akiket nem kijelölni kellett hanem maguktól jelentkeztek, vagy jöttek, hogy ez vagy az így jobb lenne és esetleg ő megcsinálja pluszba...

na mek fürdeni...

Kép
Kép
Kép
konkri

Jóreggelt!

Olyan szita az agyam, hogy mire végigolvasok, felét elfelejtem annak, amiket írtatok. :)

2 éves kisfiúnak gratula a szülinaphoz, a torta szuper. :D
A vásárolt cuccok is szuperek. :)

Mi is hétvégén hozzájutunk a sok cucc egy részéhez, mert Anyukámnál már nem férnek el. :)

Na, szép napot, megyek vissza dolgozni.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Jó reggelt :D

Konkri,

Amit én itt láttam és tapasztaltam diploma és nem diploma között, pl.az én két szakmámban, növér (no diploma) gyógytornász (van diploma).
Itt kb. 200 €-ó a különbség a két fizu között. A növérinél van du.-ni pótlék, meg szombat, vasárnap....ilyen meg olyan pótlék...
Gyógytorna: nincs pótlék, de a hétvégéim szabadok....
Pénzben nem igazán nagy a különbség de a kondíciók másak...
Igazán a rendszer úgy van megcsinálva, hogy senkinek ne legyen kiugróan magas a fizuja, így érdemes nem diplomás munkába is tanulni, amit rendesen megfizetnek, nem néznek le..meg ilyen kedves dolgok :D
Pl: mikor beszélgettem egy szakácsnénivel akkor sokszor eszembejutott, jééé öneki alig kevesebb a fizetése mint az enyém...pedig én keményen tanultam érte, meg pénz, meg minden...ö meg nem igazán és itt még se nagyon érezhetö a különbség...de valahogy más az egész..kedvesek, kiegyensúlyozott, lelkiismeretesen dolgoznak...aki nem az meg mehet.......
Szerintem jó ez a rendszer :D
Ha sok diplomás lesz Mo-on akkor ki látja el a nem diplomás munkát....azaz jön, hogy diplomával is lehet hamburgert árulni stb...
A másik oldala meg az, még hogy ha nincs diplomád, hogyan kapsz jóbb fizetést...meg ilyenek...
Nehéz, de bízom benne mint mindíg, hogy kialakul!!!! :D Ahogy anyukám mondaná "mint púpos gyerek a prés alatt"

Egy kérdés :?:

Az egyik Transplantált sportoló ismerösömtöl megvonták a rokkant nyugdíját (veseátültetése volt) mert dolgozik mint fodrász (vállalkozóként).
Allítólag, ha valaki nyugdíj mellett dolgozik még attól is meg vonják majd a nyugdíját. Mert vagy nyugdíj vagy munka.
Ezt bevezetik, vezették már vagy csak akarják?
Tudja ezt valaki, vagy azt, hogy honnan lehet megtudni erröl valamit?

Henibaby,

Az egyik betegem nyugdíjas volt, 67 éves és a rendörség meg kereste, azzal, hogy amikor elfognak egy tolvajt vagy ilyesmit akkor be tudna-e jönni és tolmácsolni a rendörségen....Ez nem volt mindíg...de amikor felhívták, akkor értementek autóval bevitték a rendörségre és tolmácsolt, majd szépen kapott pénzt érte....
Szerintem te is megkérdezheted a rendörségen, hogy ha kell ilyen segítség akkor segítenél...
A másik,
Az én volt párom tökéletesen beszélt Finnül, itt járt álltalánosba meg ilyenek, aztán vissza ment Mo-ra, ott tanult utánna. )Fiatalként suli mellett jól jött a mellékes....de neki nem volt semmilyen fordítói sulija, nemvolt hivatalos szerintem, de lehet biztos úgy is....)
Mivel nem volt olyan sok fordíto finnböl, akkor egy fordító iroda alkalmazta hébe hóba bizonyos szövegeket fordítani...úgy emlékszem az utolsó valami fatermeléses story volt....
Azután miután elkészült elküldte az irodának ahol valaki lektorálta majd ha minden O.K volt kifizették....szép összeget kapott.... :D
Emlékszem az irodára, ha kell akkor megkeresem a címét...gondolom a szlovák is keresett...

Szerintem is valami olyan munka kéne amihez nem kell diploma, de lehet vele keresni....gyerekek mellett sok pénz és idö a diploma....
Szerintem a szakmád ha szereted akkor azt kéne fejleszteni...
Vannak, magán bölcsik, ovik....Még azt is meglehet beszélni, hogy elkezdesz dolgozni, oviban pl....ha még nem is felel meg a képesítésed, de mondod szeretnéd elvégezni majd a sulit és esetleg van olyan lehetöség, hogy van nekik tanulmányi szerzödésük, és akkor tanulni is tudsz meg munkahelyed is van, fizud is van....tanulmányi szabi...nyáron bizonyos ideig nincs ovi,,,,Lehet kell majd fizetned babysittert mikor el vagy foglalva, de mivel Szegeden élsz ami ügye egyetemi város, biztos lesz jelentkezö, ha kirakod a hirdetésedet az egyetemen (mondjuk egészségügyi szakokon), szerintem nem is lesz olyan drága....
Szervezést és családi összefogást igényel...de életképes
:D
Sok sikert:D
Vendég

rozsa1979,

Köszi a kérdésed, most hogy tologatom a tejsavas tablettát a hüvelyembe, kezd visszaállni a ph-m.
Kencézem is magam, igy már a pöttyeim is kezdenek elmúlni :D

Nanetto,

Vénás tornát is csinálhatsz, pl. amit rendeltem DVD-t az pont olyan terhestornát tartalmaz amiben van légzötorna, vénástorna, autogén tréning....
Anyukám feladta Hétfön ugyhogy Csütörtök, Péntek magasságában meg is kelleneérkeznie. :D
Ha érdekel akkor megadom a címét, de a neten is vannak vénástorna gyakorlatok :D
Vendég

Lányok,

Ezt láttátok?

http://www.webcast.tv2.hu/tenyek/index. ... _id=409600

Meg hallottam valami kisgyerekröl is aki csecsemöotthon lakója volt...

Rémisztö :evil:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?