A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Zsolti vagyok:-) itthon vagyunk:-) Eszter épp szoptat egy órája mióta hazaértünk:-) majd jelentkezik ha kicsit pihent meg összerakunk mindent:-)

Sziasztok

zarja

8)
rajta vagyok a vonalzógyártáson, de fiatal gimis lány korom óta nem eröltettem így az agyam
koncentrálok...
gondolataim tiszták...
pcd1985

Eszter, Zsolti, Bulcsi!!!!! De jó! És szopi is van! :lol: :lol: Nagyon jó!!!!!!

(Anitával mi lehet?)
Vendég

el sem hiszem, hogy otthon vannak :D
drakulálok!

zsó
Kép
pcd1985

:( ez nekem nem megy

zsó
Kép
pcd1985

Eszter-Zsolti-Bulcsi! Nagyon örülök én is, hogy végre az otthon nyugalma vesz körbe benneteket - és lám a szopi is megy!!! :D Várjuk Esztert!!!

Kép
zsizell

Ezek a hetek - hónapok :) Én a hónapot naptári szerint számolom, meg az egyik vonalzómon is 9 babafázis van, és aszerint még a nyolcadikban vagyok, 23-án vált át 9-re, mert ugye onnan még egy naptári hónap...
Hetekben meg mindig a betöltött hetet szoktam mondani - szóval most 35.

Ezt a zseblámpás trükköt én is kipróbálnám, de nincs zseblámpám :roll:

Megsült a szaloncukros muffin - most elég furán néz ki, remélem, az íze jobb lesz, mint a kinézete :)

boruska

Eszterék otthon, de jó! :) :D
Nagyon várjuk, hogy mesélj!!

boruska

pcd: Nekem bekavart abba a ciklusomba a meddőségi kezelés. A fogantatást általában a ciklus közepére teszik a dokik. Nekem a 24. napon volt az inszeminációm, mert nem reagáltam jól a szurikra. Ezért a május 20-ai fogantatás időpontjából kivontunk 2 hetet és így jött ki a május 6 korrigált időpontnak. De eddig mindig ennek megfelelő volt a baba mérete. Nekem higanyos lázmérőm van egyenlőre. Még mindig ez mér a legpontosabban. Egyébként törtünk mi már több higanyos lázmérőt is össze és nincs benne annyi higany, hogy mérgezést tudj tőle kapni, csak az a lényeg, hogy próbálni kell minden cseppjét összeszedni, nehogy ott maradjon. De otthon a szőnyegben nem is látszott, úgyhogy lehet hogy a mai napig van benne. Azt a húgom törte össze kb. 1 évesen, mikor bebillentette a polcot. Ennek már 20 éve.

zsizell: Így gondoltam én is a heteket. Én a 36. héten vagyok most. A betöltött számít az én dokimnál is.

nóri: Ezt az ellenanyagot én sem tudtam, azt hittem ez mutatja hogy valaki + vagy -. Nekem a ma levett vérvételes adagban van a vércsoport újra és az ellenanyag. Vettek le tőlem 5 kémcsővel! Ha már 2 ujjnyinál edáznak, akkor én azzal indítok? Vagy azért szerinted kipróbálhatom nélküle? Lesz még idő beadni?

zarja: Üdv nektek otthon. Már nagyon vártunk ám. Mesélj!

Anitáék szerintem azért nincsenek még otthon, mert korábban jött a baba a számolthoz képest. Nem kicsi vagy iyesmi, de lehet hogy még bent tartották őket.
vicky79
Budapest III. kerület

Most látom mi van a vonalzómon. "I turn toward light!" Ez azt jelenti pontosan, hogy a fény felé fordulok? Akkor mégis csak tetszik nekik az elemlámpa, megpróbál figyelni rá. De ha háttal van mondjuk, akkor ehhez meg kell fordulnia. Csak nehogy addig forgassátok őket, még farfekvésbe nem bucskáznak. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Bulcsu-Eszter-Zsolti de jó h otthon vagytok.
És a szopi is lassan beáll :D :D :D :D :D

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Edit! Részemről is mennek az ölelések, imádkozás, és a sok pozitív energia! Férjednek hihetetlen erőt fog adni kisfiatok születése, így hamar fel fog épülni!!!!!!!!!

Anesztesnek annó nem adtunk pénzt, nem is tudtuk, ki volt, nem mutatkozott be, és a hátamnál dolgozott, nem is láttam (bár abban az állapotban nem is emlékeztem volna rá). Bár rémlik, mintha nem sokkal a műtét után bejött volna érdeklődni... És nagyon rendes volt, figyelt rám a műtét alatt. De tényleg nem emlékszem rá, nem igazán voltam magamnál, s mivel nem fogadott orvosom volt, senki sem volt hajlandó nekem visszakeresni, ki volt velem...

Napilap mellé jó ötlet lehet a 2010-es évjáratú bor elrakása is! És arról még tuti senki sem csúszott le! :wink:

Ma megjártam az első CTG-t. Már 5 perce ot voltam, Emő baba aludt, amikor beviharzott a dokim. Tökre megörültem neki, hogy lát, tudja, hogy ott vagyok, így azt is meg tudtuk beszélni, hogy keresni fogom a CTG és az UH után. Nem tudom, ezt érezte-e meg Emőci, vagy ő is örült a dokinak, :lol: de elkezdett rugdosni. Fájások nem voltak. Utána az UH-n is minden rendben találtatott. Újabb mm-ekkel nagyobb lett a manó. Aztán a dokival leültünk beszélni, átnézte a szülési tervem, semmit sem kifogásolt rajta, sőt, tök jó hír, jelen pillanatban semmi akadálya nincs a természetes szülésnek! Aneszteshez nem kell külön mennem, hétfőn lesz vérvétel, annak az eredménye fog kelleni, meg nálam ugye tudható, hogy nincs a gerincen eltérés, Borival spinális volt, ha azzal nem volt gond, az EDA-val sem lesz. Beírta a dokim a kiskönyvembe a mentősöknek, hogy szülés esetén fogadnak. Szóval jó hírek! Ma nagyon fel vagyok dobva! Bár ahogy jöttem olvasni, s megláttam, mi van Edit férjével, nem merek úgy örömködni.
ktc

ktc: Azért én is örülök, hogy jól vagytok.
vicky79
Budapest III. kerület

8)
sikerült

zsó
Kép
pcd1985

Reni, Kattkat, köszi az infókat.

Nekem is azt mondta a doki, hogy a betöltött hét számít.
Én egyébként ezt néztem korábban (most már a vonalzómat)
http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html

Az ellenanyag szűrésen tényleg nem azt nézik, hogy mi a vércsoportod, de nagyon is van hozzá köze, hiszen amiatt alakulhat ki ellenanyag, ha az anya és a magzat nem azonos Rh csoportú (vagy pl anya kapott már vérátömlesztést). Nem is első terhességnél okozhat gondot, mert normálisan csak szülésnél keveredik a baba és az anya vére. Ha az anya Rh neg. a baba pedig Rh poz, akkor a gyerek vére immunválaszt vált ki, melyre a szervezet "emlékszik". Következő terhességnél pedig károsíthatja a magzatot. remélem érthetően írtam)

ESZTER, BULCSI: ÜDV OTTHON!!!

Anitáról nem tudok semmit, mióta a képet küldte. Biztos hazaengedték már, csak van jobb dolga is, mint fórumozni :lol:

Pcd: ha nagyon izgulsz, a hőmérő-törés miatt, vegyél kénport. A higanynak a gőze mérgező, ha beszórod kénporral Higany-szulfid képződik, ami nem párolog (ha jól tudom). De a lényeg, hogy jól feltakarítsd. (porszívózni nem jó, mert hátul pont a higanygőzt fújja ki)
zuzmooo

Eszter! Nagyon örülök nektek. Pihenj és ha összeszedted magad gyere, nagyon várunk már. :lol:

Ktc. Örülök, hogy jó híreket kaptál :lol:

Vikinek igaza van az elemlámpával kapcsolatban. Csak óvatosan, nehogy faros legyen a babóca a végére :lol: Én tegnap azt hittem, hogy visszafordult, mert annyira lent kapirgált, ahol a fejének kellene lenni, hogy azt hittem már a lábikója van ott :P remélem nem fordult meg. :roll:

bellerreni
Eger

Edit
Továbbra is megy a drukkolás Nektek...

Katica
örülök, hogy minden okés:)

lázmérő. egy pár higanyost már széttörtem, de még élünk...viszont a gyerekeknek én digitálisat használok, popsiban. 0,5 fokot le kell belőle vonni. és lehet kapni hagyományos alakú, csak higany nélküli lázmérőt is, csak elég nehéz lerázni.

Eszter
de jó, hajrá szopi:)

mi most olvastuk ki a fiúkkal a babanaplóikat. tényleg érdemes mindent felírni, mert olyan jókat röhögnek rajta a fiúk...mondjuk ciki hogy ketteskéről alig írtam fel valamit :oops: :oops: na majd most Blankáról.

én jövő héten megyek az első ctg-re.
érdemes előtte enni valami csokit, vagy inni valami édeset, akkor beindul.
anno voltak értékelhetetlen ctg-im, amikor is vissazküldött a dokker a gépre.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Anitának nem ír valaki sms-t, hogy mizujs velük? Vagy én is írhatok, ha a táblában benne van az elérhetősége...

bellerreni
Eger

nekem Gellért faros volt még a 32. héten. ezt a zseblámpázást én is olvastam akkor, hogy azzal csalogassam le. meg a négykézláb-állást. a lámpát nem próbáltam, csak a 4kézlábat. 36. hétre be is fordult. most fejvégű a drágám, de ha nem lenne az akkor se mozgatnám. Gellért annak idején csinált magának egy csomót a nagy fészkelődésben.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

en irtam Anitának. Nem írt vissza! :( lázmérö:vegyétek figyelembe,h kb fél percnél tovább nem marad nyugton a baba,akinek lázmérö van a fenekében. A 2perces már nagyon sok! Nekem is sima digi van.
Vendég

Eszter, de jó, hogy otthon lehettek már! :) Gratulálok, jó egészséget és sok-sok vidámságot kívánok Nektek!

Lyányok, másnak is szokott fájni úgy huzamosabb ideig (mondjuk több mint fél órát) a hasa, főleg alul? Nekem ma ez többször is előfordult, most is elég kellemetlen, de összehúzódásokat nem érzek, csak fáj folyamatosan. :(

Kép
erusverus

nekem 40 mp-s a lázmérőm, és csipog :)
A felnőtté válás első lépcsőfoka:
ma főztem tejberízst, végülis finom lett, csak a tej és a rizs nem akart összefúzionálni... :?
én most ott tartok, hogy: én ?2 hét múlva?gyereket szülni?ááá

zsó
Kép
pcd1985

erusverus: nekem kb két hete volt ilyen. A doki azt mondta, hogy nem kell miatt aggódnom és megemelte a Mg adagomat. Azóta nem volt. (lekopogós smiley)
zuzmooo

Sokan még a higanyos lázmérőre esküsznek, de tény, hogy ha eltörik, az nem a legegészségesebb dolog. Velem történt meg egyszer, hogy ráztam le, és véletlenül hozzácsaptam a másik kezem hüvelykujjának...
Azt meg már talán meséltem, hogy húgom a forró teába tette bele kíváncsiságból, az üveg szétpattant, ő nem vette észre, kortyolgatta tovább a teát, majd mikor már alig volt tea a pohár alján, akkor vette észre a higanyt benne. Egyből kórház, de nem jutott a vérébe/szervezetébe higany.

Mindezek után én már nem merek higanyos lázmérőt venni. :roll:

Kép
erusverus

A mindenféle fájásokról jutott eszembe az alábbi sztori:
Amikor beléptem a 6.hónapba(alíg volt hasam, persze én ugy gondoltam, hogy fú de terhes vagyok)még javában jártam.keltem a városban, és még magassarkút hordtam.
És emlékszem 2-3 alkalomra, amikor kipurcantam, és nagyon feszült-nyomott a hasam.A csúcs az volt, amikor egy kiállításra mentük egy barátnőmmel, és ő 40 percet késett, én meg ott bolyongtam, és nagyon feszült a hasam.Gondoltam, most tuti elvetélek, meg hogy csak ezt éljem túl, majd holnap felhívom a dokit, ha nem múlik el.Ez a feszülés több mint 1 órán keresztül tartott.
Amikor elmúlt, nem foglalkoztam vele, aztán lazább lett a tempó a munkahelyemen, és ezek is elmaradoztak.
Azóta sokszor gondolok erre, hogy mi lehetett, és azthiszem akkor nem akartam felfogni, h. talán le kéne venni a magassarkút, és nem föl-le rohangálni a városban.
Ezt nehogy valaki magára vegye, csak úgy leírtam.És azt gondolom, hogy a felmerülő kérdéseinkre a válaszok talán nem is olyan hajmeresztően bonyolultak...

zsó
Kép
pcd1985

Zuzmooo, akkor jó neked, de nekem meg pont most csökkentette a gyógyszeradagomat... Még jó, hogy holnapra behívott, majd erre is rákérdezek. Jaj, annyit tudok rágódni a dolgokon... :?

Kép
erusverus

olyan magasra szögeltem föl a szobahőmérőt, hogy a gyerek 18 éves koráíg nem fogja elérni :)
ebböl most adódott egy következő problémakör :D :D
a szobámban most kiderült, napközben 18-19 C' van..
az kevés...... :?

zsó
Kép
pcd1985

Megint egyedülhagyott az embőc :cry: Most is kocsiért mentek csak most Pestre. A tegnapi nagyon rossz állapotban volt, remélem ma már tudnak venni kocsit, mert akkor egy darabig nyugi lesz. Bár inkább most menjen, mint amikor már megszületik a kis mackó és itthon is kellene...

Erusverus: Nekem is szokott ilyen lenni, én erre azt hittem először, hogy jósló :oops:

Nekem a keményedésem furcsa, még mindig olyan, hogy nem ernyed el 1-2 perc múlva. Ha bekeményedik akkor képes 20 percig is beton lenni a pocóm... Hát nem tom mi van, lehet én vagyok ilyen különleges. :shock:

bellerreni
Eger

Zsófi! Most látom, hogy te is ilyesmit éreztél, pedig én nem hordok magassarkút és itthon pihenek. Nekem mi a fenétől lehet szerinted?

bellerreni
Eger

Reni, hasonló cipőben járunk, ugyanis ha bekeményedik a hasam, nekem sem múlik el egy-két percen belül.
A méhösszehúzódásokat, amiket a CTG mutatott nem is éreztem a vizsgálat közben. Olyan fura...

Kép
erusverus

pcd: Nekünk is van egy polcunk, ami olyan magasra sikerült, hogy még én sem érem el. Apa azt mondta, hogy oda fogja majd eldugni előlünk a dolgokat. :)
vicky79
Budapest III. kerület

erus, én majd beszartam 100as fájásnál. Ezt én sem értem...
Vendég

Én is a sokáig keményedők táborába tartozom. Most én is megkönnyebbültem, hogy másnak is van ilyen. Amúgy az alhasi görcsre, meg fájdalomra azt mondta a doki, hogy több magnézium, és no para. Mikor már fájt a derekam is mellé, azt tudtam, hogy jósló - teljesen más érzés. De az meg még csak egyszer-kétszer volt nekem.

Én jövő héten hétfőn megyek először CTG-re, kíváncsi vagyok már, hogy mi lesz, vajon vannak e nekem is "rejtett" összehúzódásaim?

Kép
zsizell

Zsófi: nálunk is kb 19 fok van. Szerintem a fürdés kivételével elég lesz neki. Az mindenesetre tuti, hogy nem egy szál bodyban fog heverészni Bende baba :)
zuzmooo

Én jövőhéten kedden megyek dokihoz. Jó sokmindent csinál majd... Leveszi a kenetet, méhszájat vizsgál, ctg meg lehet uh is, azt nem tudom pontosan. Most legalább megdolgozik a pénzéért :lol:

Nálunk pontosan 22 fok van, ahogy a nagykönyvben meg van írva. :lol: Ez nekünk is pont jó, senem meleg, senem hideg. Ponjó :lol: A fürdést én is úgy terveztem, hogy egy kis hősugárzóval még rámelegítünk és kész. :roll: Remélem jó lesz úgy.

Na megyek leheveredek

bellerreni
Eger

Nálunk 22 fok van, max 23, de az már nekem meleg. A babáknak állítólag a 22 fok az ideális. Mondjuk most még tudjuk szabályozni a fűtést. Majd nyáron más lesz a helyzet, akkor annyi lesz a hőmérséklet, amennyit Természetanya akar. :D

Kép
zsizell

Utálok rossz hírekre jönni.

Edit: kitartást nektek és gyors felépülést a férjednek. :(

Eszter: örülök, hogy már otthon vagytok és a szopi is megyeget!! :D

Én ma pihengettem, holnap meg megyek vérvételre. A szülésznő NST is akar csinálni, de szerintem még korán van, bár én nem értek hozzá.
:?

Csütörtökön meg megyünk a kiságyért Szolnokra. :lol: Már úgy várom.

Emberem elment dolgozni, így egyedül vagyok este, de nem tudom mikor lesz alvás, mert ma szétaludtam magam.

Én még nem vettem hőmérőt, de figyelembe veszem az itt leírtakat. :wink:
Vendég

Elég ijesztő nekem hogy nektek ennyi fájásotok van. Jobban mondva az hogy nekem egyáltalán nincs. Mostanában szokott olyan lenni, hogy a gyerek a fejével nyomogatja a méhszájamat, vagy ilyesmi. De se keményedés, se görcs. Mit fogok csinálni csütörtökön, ha mégis meg kell indítani a szülést? Hogy lesz itt fájás? Oxitocinnal nyitunk? Nem akarok rögtön ilyet. Nekem miért nem fáj semmim? Pedig már a magnéziumot és a másik bogyót sem szedem. Ha nem akarnék még szülni akkor nem zavarna, de ha nem jó már esetleg odabent Barbusnak, akkor viszont jobb lenne ha fokozatosan menne a dolog, mint ha belevágunk a közepébe. Vagy ne akarjak még fájást? Olyan bizonytalan vagyok...vagy mégsem? :D
vicky79
Budapest III. kerület

Viki! Szerintem nem baj az, hogy még nincs fájásod. Attól meg ne félj, hogy ha beindul a dolog nem lesz fájásod. Oxy-val meg biztos nem indítanak. Először megvárják, hogy lesz-e fájásod. Úgyhogy szerintem ne izgulj :lol:

bellerreni
Eger

Nóri most hívott, hogy beszélt Anitával (azért nem ő jött, mert vendégségben vannak). Levi baba a koraszülött intenzíven van és antibiotikumot kap, mert besárgult. Anyuci nem tud szoptatni, mert nem engedik. A csapba kell fejnie a tejcsit és a babó mást kap (gondolom tápot). Eléggé kivan, de ezek mellett jól vannak. Még nem tudja mikor mehetnek haza.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Viki!

Neked ugye Szabó a dokid? A saját tapasztalatom alapján írom, hogy ha csak nincs valami nagy gáz veled vagy a babával vagy a lepénnyel, akkor ne engedd indítani a szülést. Tudod, írtam már a Szabóról, hogy túlbiztosítja magát, szereti indítani, tudom, hogy te megbízol benne, de ha még nincs itt az idő és elindítják, abból sajna császár is lehet. Meg hát egy oxyval és burokrepesztéssel indított szülés az nem egy leányálom. És én nála hiába könyörögtem EDÁÉRT. Hát így mérlegeled!

Lányok! Annyira nem jól vagyok ma. Egyfolytában úgy érzem, hogy pisilni meg kakilni kell ( bocs), egész délelőtt aludtam, de olyan belső remegésem volt, görcsöl a hasam úgy egybe és a derekam is nagyon fáj. De nincs rendszeresség, se összehúzódások. Viszont fel van püffedve az arcom és olyan ingerlékeny, sírós állapotban vagyok. És nem akarok beszélni még a családtagjaimmal sem. Meg soxor érzem úgy, hogy nagyon szúr a hólyagomba, olyan mintha ronda hugyuti fertőzésem lenne, olyankor menni sem bírok. És ma volt először, hogy az én nagyon rugdalózó babám szinte meg se mozdult, csak egy-egy apró rebbenés. Van még valakinek ilyen? Vagy volt már valakinek korábbi szüléseknél? Olyan rossz ez a bizonytalanság.

Írjatok!!!!

Móni
kokonya

kokonya: Igen Szabó György a dokim. Ha nem lesz nyomósabb indok, akkor nem akarom hogy megindítsa. De ha a baba nem nőne rendesen, vagy nem lenne odabent már jó neki, akkor azt csináljuk, ami neki a legjobb. És amit a doki mond. Tudod, első baba. A többediknél már lehet hogy ellenkeznék. Az EDA-t már kérdeztem és azt mondta hogy ő azért írta be a vérvételek közé az egyiket (talán INR?), hogyha kéne akkor tudjak kapni. Szóval nem tudom de most azt mondom, hogy nem akarok EDA nélkül oxy-t. Sajnos a te dolgaidra nem tudok mit mondani, mert nekem nem szokott ez így mind előjönni.

bellerreni: Remélem igazad lesz.
vicky79
Budapest III. kerület

a sógornőmmel trécselek, aki ugyanannyi idős terhes mint én,és annyi baja van... mármint a terhességgel...
és mesélem neki az itt összeszedett okosságokat :D

zsó
Kép
pcd1985

Móni! Úgy tűnik, hogy lassan itt az idő :lol: Szurkolok, hogy reggel már arra a hírre jöjjek, hogy vagy megvan a babóci vagy éppen úton van kifelé :lol: Persze csak, ha te is szeretnéd, de biztos vagyok benne, hogy már alig várod, hogy megszülj :lol:

Anita! Szegényke. De hogyhogy 37+1 koraszülött??? Ezt nem értem. Amiatt, hogy besárgul nem "csak" kék fény alá szokták tenni? Nem értek én ezekhez a dolgokhoz... :roll:

Na megyek lefekszem.

Kép

bellerreni
Eger

móni:
nekem is olyan felfázós-szúrós érzésem van
ami elég erős...de 1-2 pillanatíg tart, és ugye nem akkor fáj, ha pisilek, ebből gondolom, h. ez a gyermek lehet(meg mondták is)
és tegnap este kezdtem izgulni, h. keveset mozog a babám
De nekem ezek nem intenzív jelek,ez a kettő, csak hasonló mint a tiéd,,
:oops: nehogy valami hülyeséget írjak....

zsó
Kép
pcd1985

én úgy hallottam, hogy a koraszülöttségnél nem csak a kort veszik alapul, hanem a súlyt és más tényezőket is, hogy milyen érett a baba...

zsó
Kép
pcd1985

bellerreni: Szerintem azért van az intenzíven, mert nem elég a kék fény, vagy azt is ott kapja inkubátorban. Nem tudom. Majd jön Nóri és pontosít, én egyenlőre ennyit tudtam megjegyezni. De egy kicsit ijesztő a dolog, a mi babánk is ennyi idős lenne szülésre.
vicky79
Budapest III. kerület

Anita: remélem Levi baba hamarosan jobban lesz!

Móni: ebben nem tudok segíteni, ilyen még nem volt.
zuzmooo

Zsizell, ezt a 8-9 hónapos terhes témát könnyen megoldhatjuk, mondd azt, hogy a 9. hónapban vagy, szóval nem 9 hónapos, hanem a 9. hónapban :D

Nóri, a terhesség 9 hónap + 1 hét. Így jön ki a 40 hét. Ha 10 hónap lenne a terhesség, akkor minden hónap 4 hétből állna, márpedig ez nem így van, mert van 5 hetes hónap is.
lara

Én is kiváncsi vagyok mi lehet Leventével. A 3150 g nem olyan kevés. De biztos voltak egyéb gondok ha intenzívre tették :(
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?