A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Kokonya Móni, te már gyanús vagy...szerintem ez már a vég! Hány hetes-napos vagy?

Zarja, írjatok, minden részletre kíváncsiak vagyunk!!
lara

lara:
ezt én is le akartam így vezetni :D :D :D
de így van
ha 28 napos minden hónap, akkor 10, ha naptári hónap, akkor 9, plusz még valamennyi
de nekem erröl az jut eszembe, h.
van akinek 38 hét és töknormális a terhessége, van akinek 41 és még az is töknormális,
valahol olvastam is, h. mindent ÁTLAGolunk, hogy egy ÁTLAGOS nő, ÁTLAGOSan 40 hétíg terhes, és ÁTLAGOSan 3500g os gyermeket hoz a világra, aki ÁTLAGOSan 3 óránként eszik ennyi és ennyi ml anyatejet, JA és a legfontosabb, hogy egy ÁTLAGOS nő ÁTLAGOSan hány kg-t szed föl egy terhesség alatt..
:D :D :D
ez vicc

zsó
Kép
pcd1985

Nehogy azt mondjátok Móninak ezekre a tünetekre, hogy a szülés közeledtét jelzi.
Ne rémisszetek halálra!
Speciel már kétszer írtam le az elmúlt két napban ugyanezt, ugyanezeket érzem, ugyanebben a lelkiállapotban vagyok, csak arra nem reagált senki. (Talán más fórumba küldtem véletlenül, vagy láthatatlan betűkkel gépeltem.)
Ugye ez még NEM szülést jelez, UGYE???

És igen, örülök, hogy más is van a földön rajtam kívül (méghozzá egyből többen is Zsófi és Lara személyében), aki szerint még mindig kilenc hónap (naptári) egy terhesség (plusz pár pici napocska) és nem toljuk ki tízre. Az azért nekem durva lenne. Persze csak ÁTLAGOSAN. :lol: :lol:
Vendég

Annácska:
sose lehet tudni, hogy kinek mikor min akad meg a szeme fórumon.Ez z az internet átka, hogy nem mindíg azok a reakciók amiket várunk.Ha egy kávézóban ülnénk össze, tuti más lenne, és jobban figyelnénk egymásra.
Én spec azért 'csatlakoztam' hogy figyeljem az okosságokat, nem hogy még én adjak tanácsot.azt se tudom hogy fiú vagyok e vagy lány..első gyerek stb(itten az 1985 ös születési dátumommal is vezetek talán)

zsó
Kép
pcd1985

Megjöttem.
Anitáék Levije intenzíven. Hogy miért hívják koraszülöttnek az intenzívet, ne kérdezzétek. Ez a neve...
Alacsony a fehérvérsejtje és magas a bilirubin szint. 5napos antibigyó infúziót kap. Ugyan nem csapba fej, hanem Levinek Anita, de nem adhatja oda neki. Nem ő eteti, hanem a nővérek... :cry:
Persze nem súlyos állapot ez, de anya-gyerek kapcsolat szempontjából nem ideális. Sajnálom őket!

Zsuzsa, nem jársz abban a kórházban, ahol Anita van? Esetleg rájuk nézhetnél... Bár nem tom mennyire jó ötlet, meg Neked sem akarok programot csinálni. Csak hátha jól esne neki! :roll:

Nekem furakszik lefele a kisasszony. Érzem, ahogy centinként halad le és feszíti szét a helyet magának. Én nem hinném, hogy túlhordom. De persze meglátjuk.

Viki!

Én nem stresszelnék a dokidon. Tudom, Móninak rosszak a tapasztalatai. De ettől még ugye nem rossz doki. Móni biztos jót akart, de én nem szívesen hallanék szülés előtt napokkal, kiszolgáltatott helyzetben ilyet a dokimról. Valamiért őt választottad. És sztem igenis higgy benne, mert sokkal rosszabb, ha kétséged támad, vagy bizalmatlan leszel.
Első szüléskor fogalmad nem lesz az adott helyzetben, hogy mi a legjobb Nektek. Én én sem tudom még pontosan. Bár valamivel több fogalmam van róla. Ráadásul nem vagy orvos. Szóval ha csak nem valami durvát akar elkövetni, amire már a Te szenzoraid is beriasztanak, akkor bízz benne és hagyatkozz rá. Rosszat nem akar Nektek! Ha kétséged van, beszélj vele. Mondd el, mi az, amit nem értesz! De a szüléskor nekem a legfontosabb az orvos-szülő nő közti bizalom!
Vendég

Hazaértem!
Visszaolvasok, és jelentkezem! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zsófi, gondolom Te vagy a legfiatalabb. Eddig Erus volt, de ő is 85-ös. Aztán én, Reni és talán Bea. De ebben nem vagyok 100-as.
Csak most néztem iwiw-en, hogy ő is 83-as. Én azt hittem idősebb vagy!!!! Nem sokkal. Csak azt hittem. Mert már Neked is 2. baba és ennyi idősen még az első is ritka! :D

Edittel mi lehet...
Vendég

Nem Nori, meg en is kolyok vagyok. Nem kezdtuk annyira koran a gyerekgyartast, csak gyorsak vagyunk.
Bar teny, hogy mostanaban inkabb egy jo tizessel idosebbnek erzem magam es asszem annak is latszom. :?
Vendég

Nóri:lehet hogy félreolvasom, de a félreértések elkerülése végett, nekem az első....

zsó
Kép
pcd1985

Ja félreolvasod. Csak nem akartam Beáról kidumálós személyben beszélni, így a vége neki szól.

Bea!
Kiscsirke! :lol:
Vendég

Amugy azt jol ertelmeztem, hogy Edithez nincs telefonos elerhetoseg? Csak neki van meg szam valakitol itt a forumon?
OK, most amugy sem biztos, hogy a zaklatasunkra vagyik, de azert kicsit ketsegbeejto lenne, ha hosszabb tavon sem tudnank elerni...
Vendég

Hát hogy nem kezdtétek korán az nézőpont kérdése. Az ismerettségi körömben MESSZE a legfiatalabb anyuka vagyok. Pláne két gyerekkel. Ezért is érzem azt, hogy majd fog kelleni egy 3. Úgy 30körül. De addig is még van 4évem. :oops:
Vendég

na sziasztok,

hosszu volt az éjszaka, és még hosszabb a nap, kivagyok. röviden.
1.baba bent, seduxent kapok, görcsök nincsenek, csakkeményedések az idegtől és no alvástol.
2. aneurizmaja van a férjemnek, anyai örökség. érfali gyengeség, mellé magas vérnyomás. tegnap vezetés közben elpattant a gyenge érfal, agyvérzés, kocsival egy nagy kereszteződésen áthajtott, és egy oszlopra csavarodott. balesetből eredő sérülés: egy nyaki csigolya megrepedt. mentő érkezésekor tudatánál volt teljesen,ami jo jel, beszélt, tiszta volt. de utána sajnos a mentőben összeomlott egy ujabb érfali repedés miatt, eszméletvesztéssel, vérnyomás 250. onnantol inkubálták, altatás. sürgősségi. nem reagált a gyogyszerekre, vérnyomást orák után sikerült levinni 150-re rengeteg gyogyszerrel. ma reggelre került műthető állapotba. délután megvolt az életmentő műtét. a repedés egy belső forrasztási modszerrel megszüntették. a kiszivárgott vér kamrát nem ért, agyhártyánál van a redőkbe. 10-14 nap mig felszivodik. azota stabil vérnyomás, pulzus. műtét utáni ébresztésnél végtagjait mozgatta, egyenlőre ugy tűnik nincs bénulás. vár rá még éjjel egy kisebb műtét, egy csövet ültetnek be a fejébe, hogy a felszaporodott agyvizet elvezessék, és normalizáják az agyi nyomást. holnap hajnalban keltik, és utána tudatánál lesz. ha a vér felszivodott, utána derül ki milyen szellemi és fizikai maradandó károsodásokat szenvedett. röviden ennyi.

Edit

Kép
ézsóné

...
Vendég

kérlek szoritsatok hogy a baba a héten még bent maradjon. mig nem kerül apa stabil állapotba. drukkoljatok. nagyon. nagyon.

Edit

Kép
ézsóné

Ó a büdös francba!!!!
Vendég

nóri: A tejcsit akkor félreértettem. De remélem azért minden rendben lesz Anitával és Levi babával. A dokimmal kapcsolatban volt már olyan dolog, amit nem nagyon értettem és a legutóbbi befektetési indokival nem is győzött meg, de nem sértődött meg amiért nem mentem be. Szóval ha csöppnyi kétely is lenne bennem, hogy még kibírjuk egyben egy darabig, akkor megkérem hogy még hagyjon minket egyben. Csak már én is jobban lennék, ha a baba kint lenne. Valahogy úgy érzem, hogy jobban tudnék rá vigyázni, mert így csak azt érzem hogy mocorog, de nem tudom mi baja lehet ha egyáltalán van valami. De ezzel ellentétben meg jobb lenne még növeszteni egy kicsit, pláne ami most Anitáéknál van. De megpróbálok csütörtökig nem agyalni rajta.
vicky79
Budapest III. kerület

Hat Edit, erre irni sem lehet mit. Kivanom, hogy legy nagyon eros, hihetetlen, elkepzelhetetlen szamomra, hogy mit kell most atelned es hogy ep elmevel most talpon maradj.
Nagyon szoritok, hogy a babatok tenyleg turelmesen varjon meg egy picit.
Vendég

Sziasztok Zsolti vagyok:-) AZ Okxy-ról csak annyit ha az bekötik és nem tudod milyen a fájdalom akkor ott meg lehet tanulni!!!
Ahol apás szülés lesz kösse fel a gatyáját az az apuka aki még nem látott ilyet!!! Lélekben a poklok poklát fogja látni és nem tehet semmit.

Eszter jól van Bulcsú kicsit nyűgi mert be van gyulladva a nózia és alig kap rajta levegőt.

Aranyos volt a kis kölök sasolta körbe a szobát minden meg csodált de gondolom még csak a színeket érzékeli.de olyan de olyan de olyan zabálnivaló kis kölök:-)

Nah majd holnap vagy Eszter vagy én jelentkezünk :-)

Üdv

zarja

Viki!

Időre született 4kg-s babák is kerülnek intenzívre sárgulás miatt! Ennek nem sok köze van ahhoz, hogy mikor születik.
Abban viszont Móninak van igaza, hogy egy indított szülésnél a baba nem olyan közreműködő és ettől talán nagyobb az esély a komplikációra. Inzulinnal nem kellett leállnod, ugye? Mert akkor gondolom még van ideje a kicsinek. Talán jó, ha bent vagy, mert folyton tudnak Rátok figyelni. Akár naponta mehetsz UH-ra és ha BÁRMI indokolja az indítást már startolhatsz is!
Vendég

mindenki szorít nektek!!!!!!!

zsó
Kép
pcd1985

edit: Nagyon sajnálom apát, remélem rendbe jön. Majd gyere és mesélj, várunk a hírekkel. Szörnyű lehet ez most nektek. Drukkolunk nagyon.

zarja-Zsolti: Nagyon várjuk már a csajszit. Az oxyt jó, hogy mondtad mert így már eda nélkül nem szeretném kapni.

nóri: Nem kellett az inzulint abbahagynom, de a bogyókat igen. Az inzulint csak szüléskor kell abbahagynom. És most is érzem a hasam és a derekam. Eddig ilyen nem volt. Most sem vészes, de érzek valamit. Emiatt talán lehet szülés. Majd csütörtökön c tg mutatja ha van valami.

Ti még ilyen fiatal csirkék vagytok? Miért gondoltam hogy velem egykorúak. Mondjuk ha az első alkalmakkor sikerül a gyerek, amikor nem védekeztünk, akkor én is 26 évesen szülök. De sajnos mi így jártunk. Azért ennek a gyereknek 30 évesen is nagyon örülök.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2010.01.19 21:39-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Edit, szerintem itt mindegyikünk nagyon-nagyon szorít most értetek. Mind azért hogy babuci még bírja odabent, mind pedig a férjedért, hogy minél előbb felépüljön. Nagyon sokszor gondoltam én is Rátok napközben. Tudom hogy nem ez az első, de amint van új híred Apáról, légyszi értesíts minket.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Szegény Zsolti kiirtaná a föld összes oxyját... :lol:
Ma pl az anesztes doki mondta, hogy igen, jobban fáj. De sokkal szarabb megélni azt a fájást, ami fizikailag fáj, viszont odalent nem hatékony. Mert az felesleges fájdalom. Ha fáj de nyílik, akkor ott egye meg a fene. Legalább egyszer vége lesz! :D

Emlékeztem, mikor pofáztam róla, hogy a szülés nem olyan, mint a filmekben? (víz elfolyik, azonnal 1perces fájások, ordítás, lihegés, NYOMJOOOOON, ordítás, gyerek kint)
Vendég

Nóri: én is gondoltam rá, hogy meglátogatnám Anitáékat... csak magamból kiindulva, én nem biztos hogy örülnék neki, ha gondom van és még egy idegen (mert végül is azok vagyunk) is odajönne a nyakamra...
Nem tudom. :roll:

Edit: az jó hír, hogy ilyen jól sikerült a műtét és mozgatta mindenét. Remélem minél előbb és tünetek nélkül felépül. Neked sok-sok kitartást kívánok! Sajnos segíteni nem tudok, de imádkozom értetek!
zuzmooo

kicsit úgy éreztem, hogy félárbócon vagyok itt, de ez a délelőtti vonalzókészítés mindent megváltoztatott..
amikor táblázatról írtok, mire gondoltok?
vagy az nem ide tartozik??

zsó
Kép
pcd1985

Viszont én nem bírom ma olyan sokáíg!megyek lefexem "aludni"
Jóéjt mindenkinek!

zsó
Kép
pcd1985

zuzmoo: Legfeljebb csörgesd meg Anitát előtte. Nem biztos hogy nem örülne neked, napok óta bent van. Lehet hogy még örülne is hogy beszélhet valakivel, aki nem a férje. Végül is Nórival is beszélgetett. De persze te tudod.
vicky79
Budapest III. kerület

Zsuzsa!

Én is csak azért gondoltam, mert nem lehet Levivel és egész nap egyedül egy kórteremben, főleg ha más babája meg ott lehet nem olyan király. Meg gondolom férje a lányokkal, szóval ő sem járkál be 5perenként. És egy ismeretlen ismerős esetleg jól jön ilyenkor még ha csak pár percre is. De amúgy én is antiszoc vagyok... :?
Vendég

Eszter+Bulcsi!
Velcome Home! Tök jó, hogy (nózi-gyulladáson kívül) minden OK! :)

Katica:
örülök, hogy jó híreket kaptál! És bízom benne, hogy sikerülni fog Emőnek természetes úton világra jönnie! :)

Anitának és Levinek kitartás!

Edit:
Szívből drukkolok, hogy minden jól alakuljon, és Csani megvárja, míg Apája stabil állapotba kerül! Kitartást és sok erőt - de ezt már írtam! A párod szervezete fiatal és erős! Fel fog épülni! :)

Ezekhez a hetekhez, hónapokhoz nem mondok semmit - százfelől körbeírtátok. :) Csak nevettem rajta. :D

Viki:
Egyetértek Nórival abban, amit a dokidról írt. Nyilván nem riogatni akart téged Móni, de ilyenkor már nem szabad "felfogni" ilyen dolgokat!

Zsolti:
légyszíves ne riogasd enyém Apát! :wink: remélem, menni fog oxi nélkül is, de ha mégsem, szeretném, ha ügyes lenne és erős, és kitartana mellettem! :)

Ma találkoztam egy lakóparki szomszéddal, akiknek szombat éjjel született a babájuk a SOTE II-n. Azt mesélte, hogy ő semmit nem tudott segíteni a párjának, mert a párja közölte vele, mikor simogatni akarta, vagy csak fogni a kezét, hogy: "hozzám ne érj!" :lol: :lol: :lol: Szóval ki tudja, ki, hogy fog reagálni majd ott és abban a helyzetben! :lol:

Kérdés:
csütörtökön megyek CTG-re, laborba, meg UH-ra (gondolom) a Jánosba. Magánrendelésen fizetek a dokinak - ti is úgy gondoljátok, hogy a Jánosban külön ne fizessek? Mert én azt gondolom, ott a TB-mből finanszírozva vannak a vizsgálatok, és a dokim fizetése. És azért néhány hét múlva kap egy elég szép zsebpénzt majd ott a dokker. :)

Juci:
örülök, hogy találkoztunk! :wink: az jutott eszembe, hogy gondoljátok majd jól át azt az ásványvíz dolgot, mert szerintem te sem szereted a meleg vizet, viszont a gyermekágyas osztályokon általában bazira meleget csinálnak! És kérdezz utána a látogatási tilalomnak, mert a legtöbb kórházban már feloldották!

A korotokról meg inkább nem mondok semmit! :lol: Sok csirke van itt köztünk! :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én ásványvíz helyett lehet víztisztító kancsót viszek be. Bár elég nagy... De legalább friss vizem lenne mindig. Mondjuk ha lenne külön szobám, ott van hűtő meg tv, meg minden!

Kakti!

Nehogy fizess! A magánrendelésen sem azért fizetsz, hogy megvizsgál. Hanem mert bérel egy rendelőt, meg összevásárol egy csomó kütyüt, hogy Neked ne egy lepuki kórházban kelljen órákat várnod arra, ami amúgy ingyen járna.

Én annyit gondolok Editre! Hogy lehet ennyi szart elviselni! Remélem nincs egyedül! Hát nem lennék a helyébe cseppet sem! :roll:
Vendég

[quote] írta:n annyit gondolok Editre! Hogy lehet ennyi szart elviselni! Remélem nincs egyedül! Hát nem lennék a helyébe cseppet sem!

Ezzel teljesen egyetértek! :?

És Nóri!
Köszönöm a megerősítést! :) Én sem akarok ott is fizetni! :)

Ami meg a vizet illeti: bízom benne, hogy lesz, aki behozzon nekem, ha sikítok, hogy szomjan pusztulok, és nem folyik víz a csapból! :lol:

Na, megyek, és lefexem. Nagyon fárasztó volt a napom! Viszont valszeg elég korán itt fogok már kukorékolni! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit! Szerintem ez jó hír, hogy tudott beszélni és mozogni a baleset után. Ha felszívódik a vér és nem nyomott sokáig fontos területet, akkor hamar és 100%-ig felgyógyul a párod. Mivel fiatal, jól regenerálódik a szervezete. Szorítok értetek, és hogy akkor jöjjön Csanád amikor szeretnéd. Állítólag stressz helyzetben nem jönnek ki a babák, mert érzik, hogy másra kell az energia. Majd csak nyugalomban.

Viki! Ne haragudj, én egyáltalán nem paráztatni akartalak. Csak én örülnék, ha elmondanák a dokimról, hogy hogyan áll a dolgokhoz, tudnék rá készülni. És veszély esetén természetes, hogy indítani kell. De csak azért mert esetleg kicsit több a víz, vagy a lepény KEZD öregedni, vagy valami, nem biztos.

ÉS: amiért ezt írtam, az az, hogy egy indított és elhúzódó szülésnél a mamán kivül a baba is nagyon elfáradhat. Ergo nem akar szopizni, mert csak alszik. És a széteső vérlemezkéket nincs ami hígitsa, tehát felszaporodik a bilirubin, baba besárgul Ezután megy az intenzívre, kék fény alá és infúzióra. És az intenzívre nem engednek be szoptatni. Kinlódsz a tejbelöveléssel, és el vagy választva a babádtól x napig. Nálam ez volt és ez nem ijesztgetés, hanem tény. És én nagyon örültem volna, ha ezt valaki elmondja.. Mert erről egy könyv sem tesz említést. Bár nálam muszáj volt indítani. De nem minden indítás megy alapos indokkal. Na erről ennyit, befogtam.

Reni, Lara! én nem tudom, hogy ezek a tünetek mit jelentenek. Holnap megyek dokihoz, meglátom mit mond.

Bea! Majd kiderül, hogy ezek szülés előtti tünetek-e. És akkor majd izgulhatsz :P

Anyum itt van 3 napig, éppen most cseszerintett le, hogy nem kell ennyit rinyálni, majd kijön a gyerek ha akar, és az aggódás csak árt és majd minden megoldódik. Miért van az, hogy ezektől a mondatoktól és visítva elmenekülnék????

Zsolti, Zarja! Örülök, hogy otthon vagytok. Jó összerázódást!

Móni

Kép
kokonya

zuzmooo

Sziasztok,

hát úgy látom pörögnek itt mindenfelé az események...
A babákhoz gratulálok, és a legjobbakat mindenkinek...

Edit, ehhez nem lehet mit hozzáfűzni, veled vagyunk, és kívánom, hogy minden jól alakuljon veletek.

Velünk minden ok... tegnap délután voltam dokinál, a méhszáj felpuhult, és kezd nyílni, babó szülőcsatornához helyezkedett, és leszállt, ami nem is baj, mert már az epémet összenyomorgatta, ami nagyon fájt, és alig tudtam tőle aludni...
Szóval valószínűleg nem várja ki a február közepét, de valszeg nem is én leszek a következő...

A babszoba 85%-os készültségben van, van még mit csinálni, de ha jön, már le tud feküdni, és a ruhácskái és tiszták...

Sajnos nem, tudok sokat jönni, mert mindig van mit csinálni itthon, és mire odajutok, hogy van időm, elfáradok, és már semmi erőm írni...

Puszi mindenkinek, és kitartás... ez már a finish!!!!

Barbi

KépKép
hbarbi80

CSAJOK! Ma 20:35-kor MEGSZÜLETETT CSIPI VIVIJE! 3700g és 56cm Itt is gratula nekik!
Vendég

Nagy gratuláció a topic első kislányához!!!!
Kép
zuzmooo

Jaj, de jó! Gratula Csipinek és a kis (?) Vivinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edit, bízz a párod szervezetében, és kisfiatokban! Veletek vagyunk!

Zsolti, köszi, hogy írsz nekünk. Édes lehetett Bulcsi, ahogy nézelődött! Meglátjátok, így, hogy már itthon vagytok, minden rendben lesz!

Nem tudom, miért nem kaphatja Anita tejét Levike! Nálunk ebből nem volt gond, pedig Bori PIC-en volt (perinatális=koraszülött intenzív centrum). De nem értek hozzá. Igaz, ő nem volt sárga, legalább azt megúsztuk.
ktc

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 22:56-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Csipike: Nagyon gratula a kislányhoz!! Várjuk a beszámolót :)

Edit: én sem tudok mást írni, mint az előttem lévők, nagyon szorítok Nektek és szívől kívánom, hogy a párod mielőbb maradéktalanul felépüljön. Az valóban jó jel, hogy a baleset után magánál volt és egyben óriási szerencse is, hogy ott nem történt komolyabb sérülés. Reméljük ma már jobb híreket kapsz. Hidd el, neki rengeteg erőt fog adni az, hogy hamarosan itt a pici és ez segíteni fog a gyógyulásban. Próbálj a jelenre koncentrálni és a realitásoknál maradni, próbálj ne arra gondolni, hogy lehet maradandó nyoma, stb, mert abba belezakkansz. Elképzelni sem tudom, hogyan reagálnék hasonló helyzetben, de anyukám túl van sajnos pár hasonlón és ő állítja, amikor az élet a legnagyobb megpróbáltatások elé állít minket, akkor derül ki, milyen erősek is vagyunk. Mindnyájan szívből szorítunk Nektek!

Vicky: egy cipőben járunk, annyi különbséggel, hogy nekem még a méhszájam is tök zárt. Fájás, keményedés nuku. Lehet, hogy bentmarad a babó? Bár néha nyom ott alul, mintha feszegetne szét, de ez nem olyan fájdalmas, hogy bármire is jó lenne szerintem.

Kakti: köszi a tippet, ennek majd utánaérdeklődöm. A szülőszobára viszont azt találtam ki, hogy itthon pár fél literes jeges teát, ásványvizet bevágok a mélyhűtőbe és fagyottan visszük magunkkal, mikor indulunk a kórházba. Pont kellemes hőmérsékeltű lesz, mire a vajúdás finisébe érek.

Kórházban szerintem ne fizess, erre való a tb. Én múlt héten voltam a fogadott szülésznőmnél, ő megcsinálta az első CTG-t magánrendelőben 5 ezerért, és mondta, hogy továbbiakra menjek inkább a kórházba, mert ott ingyen van, itt meg 4 ezret kéne fizetni értük alkalmanként. Én végül menni fogok hozzá, mert sokkal közelebb van, mint a kórház, meg gondoltam, ha minden jól megy, max. három alkalom és legalább ismerkedünk egymással egy kicsit szülés előtt, meg feltehetem a kérdéseimet. (tudod, kis papír :wink: )

Babamegfordítás: jógán azt mondták - pár hete még nekem is esedékes volt, de aztán befordult magától - , hogy feküdjünk le a földre, a fallal szembe, a lábakat tegyük fel úgy a falra, hogy a fenekünk a szegélylécnél legyen, magyarán a hát-láb 90 fokot zárjon be, és ebben a fordított testhelyzetben érdemes akár negyedórát is eltölteni naponta.

Nálam nagy a nyugi, mondjuk a vérképem elég szar lett, a fehérvérsejt számom majdnem 16. (a referencia tartomány 5-10), meg van még vagy 7 csillagos értékem, igaz, ott kicsik az eltérések. Megírtam a dokinak, kérdeztem, van-e teendő, azt írta vissza, minden ok... :roll:

Ja, amúgy kettő óta no alvás :evil:

Valaki, ébren? :D

Kép
juci-77

Sziasztok!

Végül nem bírtam kivackolódni az ágyból, pedig kb. 5 óta ébren vagyok.

CSIPIKE és VIVI! GRATULÁLUNK! Végre itt az első kiscsaj! :) Várjuk a képet!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt:)

Csipike
Gratulálunk Vivihez:)

Edit
köszi, hogy megírtad mi a helyzet. Továbbra is nagyon szorítok Nektek!!!!!!

Anita Levijének is mennek a drukkok, hogy mihamarabb kikerüljenek.

85-ben is születtek emberek??? :lol: :lol: Te jó ég majd egy 10-essel több vagyok (76-os évjárat.....) na de van már egy 7 és egy 5 éves produktum :lol: :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ásványvíz: Hát ki akarnám én hagyni azt a fantasztikus keserű teát, amit az ÁEK-ban kapun? :D

kakti: A kórházban én se adtam pénzt a dokimnak. Adok én a magánrendelésen eleget.

kokonya: Amit te írtál, az már nem paráztat extrára. :) Elég parás vagyok egyébként is, nem kell nekem ehhez segítség. Azt meg már észrevettük amikor legutóbb befektetett, hogy eléggé óvatos. De nekem ez tetszik, mert legalább nem legyintget a dolgaimra. Tény hogy nem tudom mi lenne a jó. A párom is velem lesz és remélem ketten képesek leszünk dönteni, ha kell. Nekem csak a baba egészsége a lényeg. A sárgaság meg nem jó, de csak nem halnak bele a babák. Sok baba besárgul és aztán nem lesz semmi baja. Az persze nem jó, ami Anitáéknál is van, de majd csak túl lesznek rajta. Nálad mi volt az indítás oka? Mi az, amit még elfogad az ember a dokitól?

csipike: Gratulálok az első kiscsajhoz. Nagyon gyorsak voltatok. Jó egészséget és sok tejcsit. Szép nagy baba.

Nem tudok aludni. Kezdek ideges lenni a holnap miatt, bár a párom megérzéseiről már beszéltem és ő azt mondta hogy nem szülünk holnap.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok:-) Csipinek gratulálunk:-) Nem kis baba:-) Végre kis csaj is van:-) jeeeeee:-)

Na mi túl vagyunk az első álmatlan éjszakán:D mijárrt lefejelem a monitort.huuuuu kegyetlen volt a Bulcsú.Meg mutatta,hogy mekkora hangja van:D:D:D demost végre alszanak mind a ketten:-)

Én meg megyek főzni mosni takarítani:-) Sziasztok

Zsolti

zarja

Vicky
Holnap szorítunk Nektek is:)
én is olyan vagyok, hogy hallgatok a dokimra. mondjuk nekem még nem indítottak sosem.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Zsolti!
Hogy Te milyen rendes férj vagy! :)
De akkor Bulcsi tüdejével minden OK! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Pont most volt szó egy műsorban a sárgaságról és azt mondták hogy van ennek igen csak kockázata, de sokat kell etetni és a bilirubin kiürül. Itt nem is rakták kék fény alá, de ez nem is Magyarországon van. Pedig ez a baba 40+3 napra született és nem indították a szülést.

zarja: Rendes férj vagy. Reméljük mindegyikünknél így állnak majd hozzá a dolgokhoz. :)

juti: Köszi, már kezdek izgulni.

beneildi: Most szerinted lesz akkor ma szülőszoba látogatás, vagy nem? Lehet hogy én is bemennék, hogy holnap ne legyen annyira ismeretlen.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!
Tegnap a felkészítőn a szülésznő azt mondta, itatni kell a babát. Vagyis ha nincs tejci, akkor is kell folyadékot adni neki, hogy a bilirubint segítse kiüríteni, mert az a vizelettel ürül.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zsolti milyen helyes hogy jön és mesél!
De ezt már mondtam én is, ez akkora érzelemkitörés, hogy nem lehet magadban tartani.

Zsolti!

Nem jól csináltátok. A kórházban még el kell mondani a "házszabályokat". Kórházban lehet sírni, otthon NEM! :D Nálunk bejött. :lol:
Vendég

sziasztok.

csipi gratula a kiscsajhoz.

edit kitartas,kivanom hogy bent maradjon meg a pici.

Kép
monyo83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?