Szisztok!
Először is nagy gratula Annának, Muc2-höz! Ügyesen titkolóztál!
BOni! Nagyon sajnálom, ami veletek történt, mármint az autót. Remélem a végén jól jöttök ki legalább anyagilag a dologból, és azzal nem lesz szivacs. Gyerekülés nekünk is ultimax, így seg-teni nem tudok.
Nagyon édesek a srácok a talin! Csiguszt alig ismerem meg néha a képeken, annyit változott. Lehet, hogy a haja miatt is, mert az is megnőtt.
Snky! Gratu a szopimentesítéshez! Örülök, hogy jól alakul a dolog! Nekem elég érdekes volt a tejtermelés-leállás. Kb Réka 10 hós korában volt kb egy mellgyuszim, akkor pár napig csak fél ciciből kapott, ezáltal szopi végégig abban kb 2x annyi volt, mint a másikban. Leálláskor amiben sok volt, az kb 1-2 hét alatt elapadt, viszont a másikból még 3 hónap után is jött minimális tejci zuhanyzáskor, mikor megmasszíroztam. Valszeg azért, mert abból sokáig csak keveset evett, és így kisebb volt a hirtelen mennyiségcsökkenés. Én fejtem a leállás után, bár napról napra kevesebbet. Kb 2 hétig. Majd érzed szerintem, hogy mikor kell rásegíteni....
Barbi! TÖk jó olvasni, hogy nagyobb gyerekeid is mennyire örülnek a pocaklakónak! HÁz ügyben: Esetleg nem jobb, h egy kicsit kisebb a telek, a házikó meg jobb állapotú? Persze gondolom végignézitek ami szóba jöhet....
Mecsi! Kalácsod irtó guszta! Na meg Niki kenyere is! Receptek mentek a recis topicba? Még a végén én is kenyérsütésre vetemedek!
És akkor helyzetjelentés rólunk:
pénteken sikeresen eljutottunk Dunakesziig, szombaton reggel meg indultunk Ausztriába. A célállomás ismét Obertauern, ahova már évek óta járunk. A hosszú utat (nettó 6 óra) jól viselték a gyerkőcök. Réka pl kb 10 percet nyüglődött a vége felé.
Tök jó itt, sok gyerek 6 család, 9 gyerekkel. Mi csak két gyerekes apartmanban vagyunk, de Réka és Dávid (13,5 hós) jól kijönnek egymással. két napig esett a hó, de ma szép napos idő volt végig. Minden nap van játszóházazás (itt helyben tök jó nagy, persze ugrálóvár nélkül, de csúszda (azaz Réka fordításban kúúúúú) van, nagy örömünkre. És persze odakint bobozás, ami szintén kúúúú. Nagyon élvezi Réka a havat, dombról lecsúszva a végén vigyorog, bólogat, és mondja, hogy bééé (azaz: még!) . Azt hiszem enyhén sebességmániás a leányzó, mert ha meg vízszintes a terep, akkor vigyorog, ha futva húzom. Van medence is, az egyetlen negatívum, hogy kicsit hideg a víz (30fok), így Répa fázik benne. Persze az elején van nyüszi, a végén meg azért, mert nem akar kijönni, habár már át van hűlve, de megy az ordítás.
Esténként beájulás, meg a kintlét-ebéd után szintén. Egyetlen negatívum, hogy az eddigi 3 éjjelből 2 nyűgösen telt RÉkánál. Persze valamelyest érthető, mert egy szobában alszunk, és ilyenkor mindig éberebben alszik, és reggelre az ágyunkban köt ki. Most meg éjjel 2-3 körül megébred vmiért, nyilván megy az ajaajaajaajaaja, jön az ágyunkba, csak nem bír visszaaludni. Kínlódik, próbálkozik, de dől ide-oda, fetreng. Ha visszarakom az ágyába megint jön az ordítás, ami annyira nem szerencsés a másik 4 felnőtt+ egy gyerek számára, aki velünk alszik.
Most kezd gyanús lenni, hogy elindultak esetleg a hátsó nagy rágók (vagyis az utolsó 4 a 20ból, aminek 3 éves korig illik kibújni), mert a popsiját is nagyon csúnyán kicsípte a kaki, és eddig mindig akkor volt ilyen, ha jöttek a fogacskák.Pedig már kis ügyes és egyből szól ha kaka van, szóval minimális amit a kaksi a pelusban tölt. Most kaptunk egy ismerőstől kevéske bepanthen plust, hátha az segít. Máskor ilyenkor már azzal a szép lila vagy piros színű ecsetelőel kentük, amit dokinéni felírt, és azzal gyorsan javult. De most ilyen nem hoztunk, mert már lejárt a szavideje, kidobtam. Esetleg ha vkinek van itthon ilyen, leírná, hogy mi van az üvegre írva? Hátha tudunk ilyesmit szerezni itt a gyogyitárban. Csandi! Asszem te írtad, hogy használtok ilyet ti is....
Persze mi meg minden este dorbézolunk, társasági életet élünk,nagyjából felváltva síelünk Csabival, de pár órára kettesben is el tudunk szakadni, míg Törpi alszik... Csak ezek az éjjeli kelések így elég durvák. Nagyjából akkor fekszünk (éjjel 1-2), mikor Réka elkezdi. muszáj aludnom vele délután különben hulla vagyok.
Apró! Réka is hányt többször köhögéstől (jellemzően este, a cumisüvegezés után), neki Rinathiol köptetőt javasolt dokinéni (babáknak valót). Az legjobb, ha reggel, meg mondjuk du. alvás után kapja, akkor van ideje feloldani a slejmot, meg felköhögnie a picinek, és megúszható talán a köhögőroham este....
Na megyek lassan aludni, ma se lesz nyugis éjjel, RÉka már 2x kel eddig....
Holnap jövök remélem!
Pussz: Panna