A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Ez megint meglepetés! Van még egy olyan dolog, amit Brendonban olcsóbbért lehet venni, mint másutt! :lol:
Viszont ez nem kuponos cucc, szóval ez ennyibe kerül, amennyi ki van írva!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

sziasztok!
a szivacsos anyaggal tömött takarónak attól gyűrődik össze a tömése, ha melegen mosom, vagy ha centrifugázom???(elég vékony, csak kicsit van megtömve)
:? :? :?
kérlek válaszoljatok, kűzdök!!!
(addíg visszaolvasok)

zsó
Kép
pcd1985

Huhh, Nóri! Igazad van! Ez csak az emelőbetét! Milyen figyelmes vagy!
Az ágy egy picit drágább:
http://brendon.hu/Products/ViewDetails/113?storetype=store&store=25
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.01.20 11:28-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vendég

:lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 22:55-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

monyo: Tényleg sokat kínlódtunk ezekért a porontyokért. Nekem is könnybe szokott lábadni a szemem, ha látok egy babát mondjuk a tv-ben.

nóri: Akkor mégis csak behozatom vele az 56-os rugit is. Biztos ami biztos.
vicky79
Budapest III. kerület

Kattkat!

Te is kreatív vagy, miért nem csinálsz magadnak órát?
Mi anyósoméknak csináltunk olyat pár éve, hogy a számok helyén a családtagok képei vannak (a 12-est kivéve, de oda valszeg utólag bekerül Lili). Vettünk egy olcsóbb, egyszerű, fehér faliórát, megszerkesztettem és kinyomtattam a képet, és kicseréltük az eredeti számlapot. És olyan senki másnak nincs. (Vagyis van: nekünk, mert kipróbáltuk itthon, hogy hogy néz ki. :) )

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Basszus, igazad van Nori!
En siman nem figyeltem, hogy ez csak az emelobetet. Miert van kulon az emelobetet? Mi az, hogy kulon kell megvenni es a 32 ezer forintos utazoagyba nem tudjak gyarilag beleszerelni???
OK, vegulis tok mindegy, engem tenyleg max ennyiert erdekelt volna kompletten az utazoagy meg minden, 32ert plusz ennyiert eselyuk nincs ra, hogy ezt valasszam. :lol:
Akkor inkabb nezegetek tovabb hasznaltat, vagy veszek egy occso, akar hasznalt racsosagyat. Nalunk ugysem az utaztatas lesz a lenyeg (anyosomeknal majd megoldjuk a baba altatast, amugy sem leszunk szerintem ennyire vandorciganyok, anyukameknal meg mar van egy kisagy beuzemelve, az udvarra, teraszra nyaron meg ki tudom mar rakni a picit a massziv, fem jarokankban is).
Vendég

Hali mindenki! Kösz hogy gondoltatok ránk. Tegnap jöttünk haza még szokjuk egymást és az új szitut. Még mindig úgy érezzük a Zsoltival hogy csak kölcsönbe kaptuk a Bulcsit. Furi itthon hármasban lenni. No meg félálomban létezni :lol:

Vicky: én most jöttem rá, hogy szinte minden ruha nagy rá. Pedig nem is kis baba lett.

Na megyek visszaolvasok mert nagyon lemaradtam ha mindkét kezem szabad és érdekel akkor irok részletesebben.

zarja

SziasztoK!

Csipike Gratulálok Vivikéhez!!!

Edit! Továbbra is szorítok értetek, de azért már vannak "jó" hírek.

Utazóágyat én nem szándékozom venni, mert itthonra nem kell, viszont anyáéknál kell, hogy legyen vidéken, így rájuk bíztam a dolgot, de azt nem is gondoltam, hogy ilyen nagy költséget rovok rájuk ezzel.

Eszter, tök jó, hogy már tudsz jönni írni!

Kép
zsizell

Mi az, hogy "ha érdekel"??? Naná, hogy érdekel!
Eszter! Írj - ha tudsz! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok még 1x, végígolvastam!

Én úgy "pofátlankodtam ide" a január 30.-i dátumommal, erre mindenki leelőz.Nálam most még azok a nyomásos-feszülések sincsenek, amik múlt héten, egyre jobban vagyok, pénteken meg is kérdezem a dokit, hogy jól van e ez így, mert én kezdek izgulni emiatt.
Én úgy izgultam, amikor a fogadott dokim az sztk-ba hívott a rendelési idejére, hogy most fizessek, vagy ne?És még most sem tudom eldönteni....
Ja, én sem aludtam éjszaka, 4-5-től fönnt vagyok, csak fetrengtem.
A takaró kérdés még nyitott...

zsó
Kép
pcd1985

Basszus...
Mi aztán tudunk termelni... Január 6-án kezdtük a 300. oldalt, most meg mindjárt a 340-nál járunk - és 14 nap telt el! :)
Zoli vmelyik nap benézett a márciusiakhoz, hogy mi újság van ott (figyelgetik-e az itt zajló eseményeket, hogy pl. van már négy babánk - akkor még csak 3) és azt mondta, az utolsó oldalukon még olyanok vannak, hogy boldog karácsonyt, meg újévet... :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jaja Eszter! Várjuk a te szemszögedből is a szüléstörténetet. :lol: De jó már nektek :lol: Irigy irigy... :roll:

bellerreni
Eger

Zsófi!
a szivacs egyben van? Amúgy sztem a centrifuga nem tesz jót neki - és a túl meleg víz sem... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zsófi! Pont azt akartam írni amit Kakti :lol: Mondjuk én olyan vagyok, hogy 30 fokra biztos betenném meg egy alacsonyabb fordulatú centrire és ha összekapná akkor csak káromkodnék :lol:

bellerreni
Eger

Kakti: azert, mert a marciusiak atmentek valahova zart topicba. Legalabbis a multkoraban en is bekukkantottam es ilyesmire vonatkozo utalast veltem felfedezni.
Vendég

:? :D jó, má betettem :? :D

zsó
Kép
pcd1985

Kakti! Azért van úgy a márciusi topicban, mert ők is átmentek az Anyatanyára egy zárt topicba. Nagyon kevesen maradtak itt (talán 2-3) ezért nem nagyon írnak. A januáriak is hasonlóképpen, úgyhogy közöttük csak mi vagyunk :lol:

bellerreni
Eger

Nahhh Bea megelőztél :lol:

bellerreni
Eger

a történethez hozzá tartozik, hogy most fordítottam le a mosógép programjának német nyelvű leírását, netről. :D
a takaró nem volt drága,mindenféleképpen ki akartam mosni.
beraktam öblítés programra, de nem tudom, az centrifugáz-e?
:)
ééén vagyok a kezdő csirke, mit fogok csinálni a kölökkel?? :D :D
(megyek, nézem, mit csinál a gép, de izgi)

zsó
Kép
pcd1985

centrifugázik, már hallom, már hallom

zsó
Kép
pcd1985

Kakti, ez egy ilyen kis aktív társaság - én tökre örülök, mert így legalább az illúziója megvan, hogy élek társadalmi életet :)

Meg szerintem tényleg tudunk segíteni egymásnak, gyors válaszok jönnek - én legalábbis sokat okulok :)

Közben megjöttem a bababoltból, megvettem minden hiányzó cuccot (nem kis pénzt fizettem :oops: ), kivéve a lázmérőt :)

Háromféle volt, abból kettő egy perc alatt mért, a harmadik 10-20 mp alatt. A harmadikat akartam venni (ja, mondjuk az volt a legdrágább), de csak valami extrém rózsaszín tündérkés mintával volt, olyat azért nem akartam Bercinek :) (érdekes, a lánynak a kék nem zavarna) Meg gondoltam, úgyis megkérdezem, aki ért hozzá: ugye egy perc sok a mérésre babánál? Vagy benne lehet tartani annyi ideig? Nekem soknak tűnt.

Bercike aprókat, de álladóan ficereg, mióta hazajöttem (sztem csuklik is, olyan ütemes), de továbbra is no fájás, most keményedés se.

boruska

találtam olyat a neten, hogy cumihőmérő, hallottatok ilyet? - de mindenki csak eladni akarja, úgyhogy nem lehet nagyon ász :)

boruska

Az anyatanyára én is szoktam írni, mert a nyíregyháziak is átmentek oda néhány éve, de nekem nem nagyon jött be. Különben is nem lenne ilyen jó ez a fórum, ha nem csatlakoznak újabb és újabb tagok, akik olvasták milyen jófejek vagyunk (szerény smiley) :D
zuzmooo

én is néztem, hogy a januáriak átmentek máshova (a márciusiakat elvből nem nézem) - mondjuk nem tudom, mi nem tetszett itt nekik. Vagy az kellett nekik, hogy más ne tudja olvasni?

boruska

Cumi hőmérő: szar, szar, szar
1perc pedig kurva sok idő, ha a gyerek seggében mérsz lázat!
Pontosítok 10mp kurva sok idő ugyanerre! De még mindig jobb!

Küldtem képet Csipi Viviről gamilre. Iszonyú szép kis hajasbaba!

(mielőtt bárki azt hinné, hogy az elmúlt fél órában megszültem és már a babanet előtt ficegek :twisted: )
Vendég

Szia Bori!
Az egy perc elég soknak tűnik egy babánál. Az én momertem is 10 mp-es és kék-fehér - Brendonból való.
http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/22765?storetype=store&store=68
Szerintem csapj le rá, mert mi még 1990-ért vettük, de most 990!!!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Cumishőmérője volt az egyik csajszinak, és szerinte semmire sem jó. Viszont ezt írjátok a fülesre is. Én vettem Reer márkájú fül/homlok lázmérőt, 3 mp-eset. Leteszteltem magunkon, higanyossal is összevetve, és nekünk műkszik. :shock:

Kép
zsizell

Igen átmentek zártra. A márciusiak azután, hogy volt az a konfliktus velünk. A januáriak meg csak úgy.
Hát én beszélek fosásról, szexről, mindenről. De úgy gondolom, ha valamit kiírok netre, az lényegében akárkire is tartozhat.
Az más kérdés, hogy a gmail elérhetőséget nem adnám ki első nap valakinek. De ha már pár hete ír... :oops: :oops:
Illetve nekem nagy vízválasztó, ha valaki tesz fel képet magáról meg esetleg babáról. Akkor nem vagyok bizalmatlan. De ha vki hónapok óta ír és nem tesz fel képet (irgum-burgum mert van ilyen köztünk is) az is érdekes eset! :lol:
Vendég

Katkat: a Bioptron lámpa engem is érdekel utána akarok majd vágni

Kakti: a bilirubin a széklettel ürül és a máj választja ki. A vizet a vese választja ki és a vizelettel ürül. Akkor nem értem a szülésznőt, hogy miért kell itatni a bilirubin ürülése miatt? Nincs összefüggés. Bár ő a szakember…

Vajúdás: hát én nagyon hálás voltam a derékmasszázsért… ám eljött az idő, amikor már nem volt kedvem beszélni, csak húzkodtam meg lökdöstem mindenki kezét. Meg nyüszögtem…

Jesszusom Edit! Most olvasom, a férjedre angyalok vigyáztak, ugye tudod? Kitartás! Bár tudnék segíteni! A baba érzi a te akaratod! Ha nem akarod megszülni nem is fogod (csak orvosi rásegítéssel) nézd én is utáltam a kórházat… és hiába voltak erős fájásaim nem tágultam… mert nem akartam ott lenni (csak az agyam döntött nem a szívem) haza akartam menni… meg is kaptam az orvosi rásegítést.

Anitának és Csipinek gratula!

Vicky: elveim ellen fogok beszélni, de az oxi mellé fogsz kérni edát. Én tényleg azért nem kaptam, mert előre mondtam, hogy azt semmi szín alatt nem. De kaptam valami kábító injekciót. Ééés mint utólag kiderült az oxit 5-ös cseppszámmal kaptam. Ez nagyon kevés, a terheléses nst vizsgálathoz adnak ennyit a várandós nőnek. A szülőnek 15 körüli cseppszámmal indítanak…

zarja

Jujj, milyen kis husimusi fejecskéje van! Nagyon édes!!! :D

Kép
zsizell

Homero temahoz en is hozzaszolok, bar mar elegge korbejartatok. Nekem digitalis hagyomanyos van. Meg vagyok vele elegedve, pontosan mer, en ezt nem kulon vettem a gyereknek, hanem meg anno Kristof-kesziteskor hasznaltam a sajat homerozesemre.
Nemreg volt ugye Kristof eloszor lazas beteg, akkor hasznalgattuk, az en orokmozgo kisfiam is siman kibirta a lazmerozest. Hatarozottan fogtam a labat, reklamot kapcsoltunk es ugy ledobbent a popsibirizgalastol, hogy meg sem moccant.
Higanyosunk mar reg nincs, asszem anyukamnak meg van talan.
Cumist vettem meg szules elott, de az volt benne a legvonzobb, hogy ebay-en kb egy fontert vettem. Postakoltseggel egyutt. Gondoltam, hogy egy probat meger.
Hat, annyit megert, masra nem jo. Mas kialakitasu es kemenyebb is a cumija, mint amit Kristof megszokott, igy nem hajlando annyi ideig a szajaban tartani, ameddig kellene. Bekapja, kikopi.
Nah, ha az en cumirajongo fiam nem fogadja el a cumis lazmerot, akkor esely nincs egy olyan babanal hasznalni, aki eleve nem cumizik.
Szoval en nem vennek a helyetekben.
Vendég

Tényleg Eszter! Zsolti olyasmit mondott, hogy varrtak. Akkor gondolom vágtak is ugye? Odalent hogy vagy? :oops:
Vendég

Csipi-Vivit betettem a táblázatba! :)

Geriék vajon otthon vannak már? Ábelre is kiváncsi vagyok! :roll: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, ez tényleg jónak tűnik, és jó áron, de sztem lecsúszok róla, mert már csak 1 db van, és nem bírok újra felkerekedni...

Képzeljétek, életemben először vásároltam a Vaterán! Nem babacuccot mondjuk, hanem egy gyönyörű KACSÁS bélyegblokkot kemény 150 Ft-rt, most érkezett meg. Most már teljesen webkettes lettem :)

megyek, kisütöm a szójaszószos pipit a grillen, kíváncsi vagyok hogy sikerül, majd referálok (fészekrakás 2: boruska főz :))

boruska

Ezt a csempét néztem ki a fürdőnkbe. Nekem annyira bejön:
http://www.paradyz.com/en/Collection/ba ... mbus-bambo
Vendég

Vivi milyen egy husi kis hajasbaba! AAAnnyira látszik, hogy lány! (nem, még nem főzök:))

boruska

Bori!
Megnéztem, a Váci úton még van 8 db! És talán - ha tutira kell - el is tudnék egyet rakatni Neked! :wink:

Nóri!
Ez zsíííír! :) De nem túl meghatározó? Néhány év múlva is szeretni fogod? Nekem tetszik nagyon, de félek, hogy az erős minta egy idő után az agyamra menne. És nem tudnék rajta változtatni. De a döntés a tietek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.01.20 12:35-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri: ez nagyon jól néz ki! Imádom ezeket a színeket, meg tök jó, hogy ilyen nagy kocka. De ez a fürdő amúgy a csempét leszámítva nem kéne.

Kép
zsizell

Basszus eddig mindenki 38+2-re, vagy 37+1-re szült. Szép sorminta. Holnap Viki lesz 37+1. Meg én is... Jesszus! Én inkább moziba mennék, szóval ha valaki más megtenné helyettem... :lol:
Vendég

Csak olvaslak és olvaslak Titeket, de reagálni egyszerűen nincs időm:)

Edit, én hasonlóan gondolom, mint zarja: a férjed őrangyalai nagyon dolgoztak és ezek után sem fogják hagyni, hogy bármi baj történjen. Próbálok innen a közelből minél több pozitív gondolatot küldeni Neked!!
Sokat gondolkodtam mióta olvastam Edit történetét. Tegnap éjszaka is (alvás helyett) az uramat figyeltem és arra gondoltam, hogy bármennyire is idegesít néha, fogalmam sincs mihez kezdenék nélküle :?

A lázmérő fronton nekünk a digitális vált be. A fülhőmérő abszolút nem. 1 percet én nagyon soknak tartok. Amikor egy ficánkolva visító gyerek fenekében kell bennt tartani még a 10 mp is sok...

Egyébként asszem én ma butaságot csináltam... elmentem sétálni a lánnyal. Persze ő már saját lábán jár-kel. Nagyon nagyon elfáradtam. Azóta fáj a derekam, a hátam és a hasam... Csak szegénykémet már úgy sajnáltam, hogy nem jut levegőre :(

Rendkívül bosszant, hogy ilyen trampli vagyok! :evil:
Vendég

Nekem kompletten a fürdő is tetszik amúgy. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Drága kis tündérmackó. :lol: Hát Csajok! Kijelenthetem, hogy a mi topicunknak vannak a legszebb babái :lol:

Érdekes ebédem volt ma... Ettem egy kis lencsefőzeléket, hogy szó ne érhesse a ház elejét. Utána ettem mézes zserbót meg francia krémest meg babánt. :lol: Jó ebéd? Ki mit ebédel?

bellerreni
Eger

Szerintem gyönyörű a csempe:)
Vendég

Reni, mi töltött káposztát ettünk és most bevágtam egy egész gyümölcskonzervet. Jelen pillanatban pedig egy csokis táska hivogat veszettül a konyhából... Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én csak ennék és ennék és egyfolytában édeset...
Vendég

Amilyen kis színesek a fürdők, a konyhák olyan egyhangúak...

Kép
zsizell

Dolgoznom kéne, de marhára nem megy :(
Vendég

Vágtak :cry: :cry: :cry:

Éééés azokat a hülye nagy Tenákat dobjátok ki az ablakon...

A dúlától kaptam egyfajta betétet, ezt szerezzétek be. Ok nem olcsó, egy csomag 1500 Ft 8-10 db betét van benne (éjszakai és nappali kivitel), DE egy betét elég egy napra (nappal vagy éjjel) jó a nedvszívása, nem vagy büdös, szagos :oops: és van benne egy anionos csík, amely megakadályozza a váladék bomlását. Tehát sterilen tartja a gátsebet. A doki aki ellenőrizte a gátsebemet nem győzött csodálkozni, hogy ilyen szép tiszta gátsebet még nem látott prakszisa alatt.

Íme egy fotó a méretekről (ez sem mindegy) a nagyobb a tena:
A Tenákat csak a magzatvízcsepegés miatt használtam, utálatos nagy volt, mintha pelenkáztak volna, ez normál érzés, nem csíp meg semmi se (odaraktam a kezem, hogy lássátok a méretkülönbséget.
Kép

Én a dúlámtól vettem: Bérczes Virág: 70-4219826, biztos segít ha felhívjátok, hogy honnan tudnátok beszerezni.
Neve: Love Moon: Anionos betét
http://www.lovemoon.hu/index_elemei/page0006.htm

A smucig természetem miatt nem vettem volna meg, mert sokalltam az egységárát, ma már egyáltalán nem bánom, hogy a szülés végén felhozta, hogy ezt használjam. Sőt, van két elajándékozandó Tenám, ha érdekel valakit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2010.01.20 16:04-kor.

zarja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?