A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Andi, akkor is 2 évig jár a gyed (ha előtte van legalább 2 év munkaviszonyod, mivel nem mentél vissza dolgozni a két gyerek között), csak a 3. évre nem kapsz gyest, ha meg csak gyes-re lennél jogosult, akkor az jár 2 évig.

sniky

Cs-andi, nekem nem jön be a link :shock:

yuyu79

Ja jó,azért megtaláltam...

Igen, a két év gyed az marad...

De nem tudom hogy az összegek stimmelnek-e amit számol, mert szerintem a 2. babánál a minimálbér kétszerese után kapjuk a gyedet... Vagy a szerződés szerinti bér alapján??? De asszem a minimálbér kétszerese lehet az alapja max, és akkor annak a 70%-a lesz, vagy hogy :roll:

yuyu79

Julcsi, igen, a minimálbér 2x-nek 70 %-a, azaz jelenleg 100.100,- Ft a tgyás és a gyed is.
Magyarul, kb. ugyanannyi gyedet fogsz kapni, mint most, és a tgyás és annyi lesz, mert nem a szerződés szerinti béredet veszik alapul, mivel nem mentél vissza a két gyerek között dolgozni. Legalábbis én így tudom...

szóval, tuti nem jól számol ez a kalkulátor...

sniky

egyébként a 2 év jogosultsági időnél be is van csillagoza és oda is van írva, hogy egyéb szempontokat is vizsgálni kell. Jól összezavarják és megtévesztik az embert...

sniky

http://www.gyesmellekes.com/ellatasok/d ... yed-ugyben

íme:

"Döntés született GYES-GYED ügyben
Elfogadta az Országgyűlés a gyes, a gyed és a családi pótlék szabályainak módosításait

(199 igen, 164 nem szavazattal és 3 tartózkodás)

A gyed-jogosultsághoz szükséges munkaviszony ideje 180 napról 365-re emelkedik, a gyes időtartama pedig háromról két évre csökken.

A törvényjavaslat szerint
a 2010. április 30-a után született gyermekek esetében lesznek érvényesek a gyes- és gyed-változások.

A két munkaviszonyhoz, illetve biztosítási időhöz kötött juttatás, azaz a terhességi-gyermekágyi segély (tgyás) és a gyermekgondozási díj (gyed) jogosultsági ideje 180 napról 365-re emelkedik. Ez azt jelenti, hogy a kismamának minimum 365 nap munkaviszonnyal kell rendelkeznie ahhoz, hogy kapjon tgyást, majd gyedet.

A terhességi-gyermekágyi segélynél változás még, hogy a jogszerző időbe nem számítható be a felsőoktatásban eltöltött idő egésze, hanem csak 180 napot lehet majd belekalkulálni. A szociális tárca számításai szerint a gyedre vonatkozó változások az igénybevevők alig 5 százalékát érintik majd. A gyed továbbra is a gyermek kétéves koráig jár majd.

A GYES esetén a jövőben sem lesz szükség jogszerző időre, ám ennek időtartama háromról két évre csökken, kivéve az ikerterhességeket, ahol továbbra is három évig kapják a kismamák a pénzt.

A három vagy több gyermeket nevelőknél a gyermeknevelési támogatás (gyet) eddig a legkisebb gyerek hároméves korától nyolc éves koráig járt. A törvénymódosítással az alsó határ három évről két évre módosul, a felső határ azonban nem változik. Ez azt jelenti, hogy egy évet nyernek a főállású anyák.

A kormány szándéka szerint a családi pótlék nem szűnik meg, ám annak összege sem idén, sem pedig jövőre nem változik. Eddig évente átlagosan négy-öt százalékkal emelték - ez marad el a következő időszakban. Erről a 2010-es költségvetés szavazásakor dönt az Országgyűlés."

sniky

Lányok, a mostani gyedbe beleszámít az itthon töltött idő is, tehát, amit az első lurkókkal voltunk itthon, hiszen az is munkaviszonyban töltött idő! Legalábbis így lenne logikus sztem.

Na, a mai nap kissé lesújtó, megjött a laboreredményem is, van itt minden nyalánkság, húgyúti fertőzés, baci, Levi közben bronchitis gyanús és fülgyulladás gyanús, mindketten bazi erős antibikát kaptunk és mennem kell szerológiára a héten, ez kimutatja, hogy volt-e már barihimlőm. Meg persze külön genetikai uh-ra is....éljen a második "tapasztaltabb" és gondtalanabb babavárás...:-(

Barbi, jó ötlet lenne, és van is egy ilyen bibim, csak volt egy csúnya síbaleset,ahol pont ott tűnt el az arcom, így beazonosíthatatlan. :-(

Így viszont minden eheti progit hanyagolnunk kell sajna, mert ugye a betegség és a barigyanú is, senkire sem akarjuk a frászt hozni.
De jó, hogy tegnap nem voltunk Boni-napozni!
:roll: :oops:

Sztem így a jövő heti tervezett Aproo nap is tolódik majd egy picit, megvárnánk a két hetet. Hátha vaklárma. Bár, legyengült immunrendszerrel nem hiszem, hogy kimaradunk a jóból!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, sajnálom, remélem végül nem lesz semmi bajotok +++++++++ :roll: :wink:

Niki én is remélem hogy hasonló összeget fogunk kapni, mint most, bár én azt hittem hogy kevesebbet, de reménykedek... A többi engem nem fog érinteni, mert én előbb szülök :wink:

yuyu79

bakker aproo, te aztán mindenre nyitott vagy , hogy úgy mondjam.
mostmár jöhetne valami jó is!!
Vendég

szegény, apró, ezt nem hangzik túl jól, gyors jobbulást kívánok mindkettőtöknek.

Julcsi, nem lesz kevesebb, csak a tgyás nem lesz az a jó nagy összeg, mert nem mentünk vissza min. 365 napot dolgozni a két gyerkőc között. Ennyi a változás csak, ami téged érint. De igen, ahogy apró is mondja, az itthon töltött idő is beleszámít a munkaviszonyba, már akinek nem járt le közben a határozott idejű szerződése és még alkalmazásban áll. Ezért mondják, hogy a szerződés szerinti bér a száűmítás alapja, max., minimálbér 2x-nek 70%-a.

Na azt hiszem, ezt a témát kiveséztük, remélem mindenkinek tiszta most már?! :)

sniky

nekem speciel a minimálbér 2x-nek 70%-a nagyobb összeg lenne mint amit most kapok.
és ugyan határozott idejű a szerződésem, de az felfüggesztődött a szüléskor.mintha megnyomták volna a pillanatmegállító gombot :D
Vendég

Csandi, ennek utána kérdeznél, hogy hogyan lehetséges? Mert én még ilyet nem hallottam soha...bizti nem automatikusan :roll: :?:

Mi épp túl egy hűtőfürdős macerán, de Levi itt dől jobbrabalra, nem aludna, gondoltam, akkor már jövök, megnézem, mizu van gyed fronton, hátha engem is érinteni fog...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sniky,
Ahhoz, hogy nagyobb összeg legyen a Tgyás, biztos, hogy vissza kell menni 365 napot? Ha nem mész vissza a két gyerkőc között, nem a régi béredet veszik alapul? Mert amúgy ilyen alapon a második gyereknél kapott Gyed is alacsonyabb lesz, nem?

Kép
Kép
dia123

Boni,
Köszönöm a baby luuf infót, apa hozott is hazafelé és már bekentük Virág hátát vele, azóta alszik és nem köhögött idáig! :)

Aproo,
:cry: Jobbulást!!!

Mazska,
Örülök, hogy javul Laura!! Hát igen, bizonyos esetekben tényleg kell az antibio... :roll: De az a lényeg, hogy segít! Csak ne felejtsd mellé adni neki valami féle probiotikumot is, nehogy kikészítse a kis beleit!

Kép
Kép
dia123

aproo,úgy automatikus, hogy a micégünknél ezt így intézik :roll:
Vendég

Andi, alapja a szerződés szerinti munkabér, akkor nálad annak a 70%-a, arra vonatkozik a max. a minimálbér 2x-nek 70%-a, akinek annál nagyobb lenne a tgyás. Szóval neked így kb. annyi lesz a gyed-ed, tgyásod, mint most.

Dia, sajnos így van, ha nem mész vissza min. 365 napot dolgozni, akkor a szerződés szerinti munkabéred az alap, de max. a minimálbér 2x-nek 70%-a, csakúgy mint Andinak. A gyednél szintén ez a max., a bruttó 100.100,-

sniky

Andi, nekem ez a felfüggesztés elég zavaros.... biztos, hogy ez így rendben van?

sniky

Sniky,
Én annak örülnék, ha legalább azt megkapom mint most ha nem megyek vissza 365 napra. Nekem a max jár plusz az adójóváírás, tehát ennél többet nem nagyon lehetne kapni Gyedre. Viszont a Tgyás is annyi lesz mint ami volt még Virágnál is, ugye? (akkor is ha nem megyek vissza egy évre?)Az szerintem mindenkinél majdnem a normál fizuja volt összegben, ami teljesen jó az első 6 hónapra....

Kép
Kép
dia123

Dia, nem akarlak elkeseríteni, de olyan tgyást nem kapsz, csak ha visszamész 365 napot előtte, 1 nappal sem kevesebbet. Szóval, a tgyás is közel annyi lesz, mint most a gyeded. Ez tuti, napokig jártam utána... mert nálam sem mindegy... Viszont ha gyesről mész szülni akkor meg még kevesebb, de azt pontosan nem tudom, hogy akkor mi van. Nekem az a szerencsém, hogy még gyedbe szülök, így kb. még két évig ennyit kapok havonta, mint most. Megpróbálom megtalálni az erre vonatkozó jogszabályt, mert már nem emlékszem, hoyg hol olvastam.

sniky

ja és a táppénzes napok nem számítanak bele a 360 napba, szóval annak ledolgozott 360 napnak kell lennie...

bocsi lányok, akit ez a téma nem érint, de tényleg elég zavaros és nem olyna könnyű eligazodni a tv-ben.

sniky

És ami a legszebb, hogy nagy eséllyel mire szülünk, az egészet vissza.ill. átvariálják már....."remélhetőleg" az utóbbi verzió hogy időnk se legyen újra utánajárni 38-40 hetes terhesen...

Niki, akkor ezek szerint aki épp a határon van, tehát lehet, hogy gyesről menne szülni, az most jobban jár, ha előbb igényli a tgyást. Tehát nem szüléstől, hanem egy hónappal előbb. Mert akkor nem gyesről megy szülni, hanem már az új tgyásról.....legalábbis ezt vettem le.

Csandi, ez nekem is kicsit zavaros, mivel egy cég sem hozhat a Munka Törvénykönyvével homlokegyenest ellentétes szabályt. Tényleg érdemes lenne utánakérdezni, hogy milyen háttér jogszabályra alapozzák, ezt a felfüggesztődést. :roll:
Már nem bántás, vagy ilyenek, csak nehogy meglepetés érjen a végén.

Nekem ma a polgi titkárnője azt mondta, hogy átadta hogy kerestem, de a polgi közölte, hogy majd majd....kezdődik az őszi hercehurca. Csak az a legszebb hogy tudja, nekem most minden nap számítana. Szóval fogom magam és felhívom a mobilján.... :roll:
Meg azért benn van másfél havi fizu is, nagyon nem mindegy az sem...főleg, ha nekem most kitalálják, hogy el kell mennem kétszer egy hónapon belül 4d-s genetikára. Mert ez is felmerült ma. :?
Ennyit a babamoziról, úgy kellett rávennem Petit, hogy egyszer a vége felé menjünk el, aztán nesze neked, mehetek, de nem szórakozásból.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

szisz, tudsz már valamit?ezekszerint holnap még nem jöttök?akkor péntekre gyúrjuk magunkat?
és egyáltalán ki jönne még hozzánk?
létszámellenörzés:
...
...
...
Vendég

Sniky,
Köszi az infót. Hát ez tényleg nem jó hír. Azért az szemétség, hogy a táppénz nem számít bele. És a szabik? Mert ugye ki kell venni a felhalmozódott szabikat, de remélem legalább azok beleszámítanak. Mondjuk érdekes, mert a barátnőm is most nézz ezek után és valami jogi fórum kérdezte az ottani jogász, aki meg azt mondta, hogy nem kell 365 napot dolgozni, hanem csak 365 biztosított nap kell, de a Gyed is biztosított. Na és hogy elvileg keresnek 180 ledolgozott napot két évre visszamenőleg, és azt veszik alapul. De elhiszem amiket te is írsz, csak az a gond hogy mindenki mást mond :roll: Majd megkérem a barátnőmet, hogy küldje át amit neki írtak, és esetleg megkérdezheted azoktól akiktől ezeket az infókat kaptad, hogy mit mondanak ők rá.

Kép
Kép
dia123

sziasztok!

ez a gyed, tgyás, gyes téma tényleg elég kesze-kusza!

de én úgy tudom, hogy ha a második babóval terhes leszel gyed alatt, szóval az első 2 éves szülinapjáig, akkor elmehetsz táppénzre is, és akkor a gyes helyett a táppénzt kapod, ami viszont a szerződés szerinti béredre számítódik, szóval jobb pénz, mint a gyes! illetve, hogy a táppénz, az biztosított napnak számít, nem úgy, mint a gyes! szóval ez is egy járható kiskapu! ;)

Csandi, mi mennénk szívesen! gondolom, hogy délelőtti lenne a móka. igaz!? mert nekünk csak akkor lenne jó! hm?

Aproo, jobbulást nektek! amúgy ilyen esetben, ha nem is igazán babamozizni mész, hanem lehetséges gond miatt küldenek genetikai uh-ra, akkor nem ingyenes!? :shock: :roll: én annó a Schöpfiben csomó vidékről jött anyukát láttam, hogy jöttek a dokimhoz (nagy uh guru volt, és genetikai uh guru!), és vizsgálták őket, de nem pénzért!

sophie27

Szerintem a tgyás kicsit több lesz, de csak mert nem mindent vonnak belőle, amit a gyedből... De annyi biztos nem lesz mint az első gyereknél... Viszont én azt hittem egy ideig, hogy csak a mostani gyednek a 70%-a lesz az új gyed, szóval én annak is örülök ha kb annyi lesz, mint most...

Aproo, és ha többször kell menned uh-ra, akkor azt mind fizetnetek kell?? Nem lehet valahogy tb-alapon intézni?

yuyu79

Zsófi, de akkor nem a táppénz lesz a következő gyed alapja? Lehet hogy az úgy rosszabbra jön ki... Ezt nagyon át kell számolni, akinél ez lesz a helyzet :roll:

yuyu79

Julcsi, az előző évi keresetet veszik figyelembe, ha az nincs, akkor a szerződés szerinti béred számít alapnak, illetve ha táppénzen vagy, akkor a táppénz, ami már eleve 70%-ról módosult, ha jól tudom 60%-ra. Szóval annyinak kell lennie, mint most, mivel a tgyás és a gyed is keresettől függ, jelen esetben a szerződés szerinti fizunktól, csak a tgyásnál így max. 100,100, úgy mint a gyednél. A járuléklevonásokba már bele sem megyek, de tény, hogy különbözik az is;)

Lányok, bocsi, rosszul írtam, a betegszabi nem számít bele a számolás alapjába, nem a táppénz;) na most már én is jól belebonyolódtam:) de tényleg nem könnyű.

sniky

szóval, bizony, bizony résen kell lenni, akit ez érint, nehogy átvágjanak, vagy rosszul igényeld... mer tuti nem fognak szólni, hogy "hé, várjon, több járna..."

sniky

bocsi lányok, már tényleg belezavarodtam, először írtam jól, szóval a táppénz nem számít sajnos bele, csak a felhalmozott szabi és az első 15 nap betegszabi lenne ami alapján számolnák a tgyást, gyedet.

sniky

A jogszabály, amiben leírják hogy mi képezi alapját a tgyásnak, gyednek, a következő:

1997 évi LXXXIII törvény a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól, vagy röviden az EB törvény.

A pénzbeli ellátásokkal a 39 §-tól foglalkozik. Tgyás: 40-42,gyed 42/A-tól, táppénz 43. És még hozzá kell olvasni 217/1997 (XII.1.) kormányrendeletet is a végrehajtásról.

na részemről ennyi az info:)

sniky

Köszi az infókat Niki!!

Na én meg arra jöttem rá, hogy tavaly január 25-ig még tgyást kaptam, ami több volt, és ezért nem járt nekem a maximális adójóváírás 2009-re... Hátha mást is érint :wink:

Na akkor jó éjt, és bocs a többiektől, akiket untattunk esetleg :wink:

yuyu79

Sziasztok!
Hú.. engem is nagyon érdekelne ez a téma, de most nincs erőm visszaolvasni, nemrég értünk haza vendégségből...

Julcsi, eddig 4 X szakadt meg a feltöltés, boci, holnap belevetem magam még egyszer....túl optimista voltam :(

Csandi, holnap tuti nem, vagy péntek, vagy legrosszabb esetben hétfő....

Csenge: bármikor nagyon szívesen látunk benneteket :D Hozhatsz bárkit, aki ráér és szívesen jön!

és ennyi voltam mára, bocsi, ki vagyok purcanva...

Ezt az oldalt sajnos nem is olvastam el :(

Szilvi

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

szisz, ok szólj ha már tudod mert úgy kell készülnöm...
zsófi, gyertek persze, szerintem délelötti tali lesz , mert a bankügyeket is de.szokták sziszék intézni, de majd értesít minket úgyis

jóccakát!
Vendég

Jó reggelt! esik a hó :lol:

jól kiveséztétek a témát :roll:
Vendég

Szisz, nem baj, nekem is vagy fél óra volt, mire feltöltöttem :roll:

yuyu79

Csak egy ötlet gyed témában. Én nem értek hozzá, így nem is akarok beleszólni, de volt egy Szakbarbár nevű tanácsadó a neneten, akinek ha leírtad a pontos adatokat, akkor küld javaslatot, hogy mit érdemes csinálni.

Sziszka, jövő hét utáni héten valamikor, hogy esetleg Julcsiék is el tudnának jönni??
Vendég

http://www.csaladinet.hu/szakertok/szak ... kerto/faq/

sziasztok!

erről beszélt Andi! ;) én is ide akarok beírni, de minden reggel, mikor megnézem az oldalt, már az aznapi kérdés limit betelt! :( szóval nem egyszerű, de rengeteg kérdés-válasz van fent. érdemes mazsolázni!

Andi, okés, majd akkor kiderül, hogy lesz-e a holnapból valami, vagy sem!

tényleg szép kis hó lett reggelre! ;) sőt, itt még most is esik picit!

Boni, Te mit csinálsz, ha Zsigi 2 éves lesz!? tervezed visszamenni dolgozóba? vagy ki az, aki megy vissza ősszel!?

ja, még korábban Aproo, írtad, hogy a pénz nem lehet akadály a gyerekvállalásban! sajnos nálunk 100e csak a lakáshitel... szóval még a gyedem sem elég rá! ráadásul apa diákhitelje is jócskán megemelkedett, hogy mennének a francba! így 150e csak ilyen dolgokra tuti elmegy! és tény, hogy az anyagiak nem szabadna, hogy beleszóljanak az életbe, de ilyen esetben nagyon is beleszólnak! mi lesz, ha nem tudjuk fizetni a lakást!? mert enni azért csak adnának anyuék, vagy anyósom, de ők sem állnak úgy, hogy anyagilag támogassanak, főleg nem havi 100e-ket...

na, nem siránkozom! majd lesz valahogy! én már beletörődtem abba is, hogy megyek vissza dolgozóba...

sophie27

Sziasztok:)

Amit Csengeandi is írt, a szakbarbár fickó, tényleg nagyon jó, én is szoktam olvasgatni, ott szerintem mindenki megtalálja a kérdéseire a választ, én is ott nyugodtam meg, mert volt aki azzal ijeszgetett, hogy a gyedem, csak minimálbér lesz.... ezért nyomoztam annyit:) szóval érdemes az oldalt olvasgatni:)

Sziszka, ha jövő héten jönnétek, akkor talán mi is tudunk csatlakozni:)

sniky

Sziasztok!

Na, jobb volt az éjjelünk sokkal, ezek a cataflam cseppek csodaszer!!! Használta már vki? Csak a mellékhatásai olyan dúrvák az összes gyerekgyógyszernek. Legalábbis, ami ritkán kijöhet, azt jobb el sem olvasni.

Szakbarbár tényleg jó, és ha jól tudom, nem csak a családinetre lehet neki írni, majd utána nézek, mert ott tényleg elérhetetlen.

Zsófi, hidd el, nekünk is min. ennyi csak a hitelek. És a rezsink meg sokkal magasabb ugye a hülye gáz, meg a vacakul szigetelő ablakok. De úgy vagyok vele, hogy legrosszabb esetben eladjuk a házat és kisebbe megyünk. Vagy egyéb dolgoktól válunk meg. Persze ez azért nem ilyen egyszerű, de a korábbi álláspontomat fenntartom, bármennyire is car a helyzet. Ugyanis körülöttem rengeteg család indult a nulláról, de tényleg onnan, szülőknél lakás, vagy 30nm....persze kinek mi az igénye, ők soha nem mentek nyaralni a házasságuk első 15 évében, nagyon szűkösen éltek, de mégis megtalálták az egyensúlyt és boldogan neveltek fel 2-3-4 gyereket
Na, persze totálisan megértem, akinek az az álláspontja, hogy inkább egy gyerek, vagy kettő, de ott előre kiszámítható biztonság, évi legalább két nyaralás,stb.. sőt....gyerekkoromban rengeteg helyre jutottam el és kutyául tud ám hiányozni, hogy 5 éve nem voltam sehol külföldön, de vmit vmiért.

Holnap ha minden igaz, megyek vérvételre barihimlő kimutatás, csak a bosszantó, hogy 2-3 hét az eredmény, addigra meg már kb. mindegy, de nem baj, fő a nyugi, ez későbbre is jó lesz, ha kiderül az igazság.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok

gyors bekukk mindjárt itt van barátnőm babókájával.

Látom jó a téma , Sniky majd szeretnélek kikérdezni ez ügyben mert én annyira sík vagyok az ilyen dolgokhoz :oops: majd irok priviben vmelyik nap :D De ezek szerint mi akik még nem vagyunk terhesek csak kevesebb pénzt kaphatunk :(

Este :shock: :shock: éjjjel még kakaós kalácsot sütöttem , de leégett kifojt a csoki , grrrr :twisted: :twisted: hát ezért meg aludni se tudtam. Áron megbolondult nem akart este lefeküdni, reggel 8kor már fent volt, most meg bekéredzkedett az ágyába.

hú mennem kell , szép havazós napot :D

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Boni!küldesz egy email címet átküldeném a fotókat(az enyém:verocs13@freestart.hu)
Zsófi,Niki nektek elküldtem:)
Aproo!A cataflan csepp tényleg szuper nekünk Bence mandula műtétje után adták.
Mecsi!Sajnálom a kakaós csigákat.
vera
l.veronika

Sziasztok!

Én ma reggel tettem fel egy kérdést a szakbarbárnak, pontosabban az index fórumban lévő szakbarbárnak (most Zsanna), és már kaptam is választ, ő szerinte nem kell visszamenni 365 napot, hanem elég a 180 bérezett nap:

"Ha a dupla minimálbérnél magasabb a béred (azaz 150 ezernél több), akkor érdemes legalább fél évet összehozni szabadságból plusz munkából. Mert akkor a béred után jár a tgyás, nem a korlátot jelentő minimálbér kétszeres után. Gyednél mindegy, az semmiképpen sem lehet több, mint a minimálbér kétszerese.
Gyes is és terhesség is felmondási védelmet jelent, ezt jól tudod."

Kép
Kép
dia123

dia, a jelenlegi szabályok szerint igen, de május 1 után ahhoz, hogy ugyanannyit kapj, mint az első gyerkőcnél, nem elég a 180 nap. A fél év arra lehet, hogy elég, hogy a fizud alapján jobban járj, mintha nem mennél vissza, de ez csak tényleg annak jó, akinek magas a fizuja. Remélem a választások után jól visszaállítják a régi rendet...?! tudjátok, a remény hal meg utoljára...:)

na mentem disznósajtos zsöcit tolni sajttal, erőspaprikával, kefírrel:))) ilyenekre fáj a fogam mostanában:)

du. 15.30-ra van időpontom, szorítsatok;) hátha most már kiderül az is, hogy ki lakik a pocakomban:) ma hajnalban a pocakmocorgóra ébredtem, olyan jó volt, kb. 5 percig fészkelődött:))

sniky

Sziasztok!

Laura mostmar jobban van, mi is vettunk Baby Luuf kenocsot, koszi a tanacsot! - ma mar nem kohog annyira. Remelem mostmar kifele megyunk a betegsegbol.

Dia, ti mit adtok az antibiotikum melle? Normaflore-t? Vagy van valami mas? Mit es mennyit erdemes adni - eddig szerencsere nem volt ra szukseg!

Sniky - en is 15.30-ra megyek :) Majd gyere a hirekkel!
Koszi az osszefoglalot a juttatasokkal kapcsolatban - tenyleg eleg zavaros. En akkor a fel fizetesem utan fogom kapni a TGYAS-t,mert csak 50%-ban dolgozom, de ezzel meg mindig jobban jarok, mintha GYED utan jonne (ezzel most egy kicsit megnyugodtam).

Dia, en ugy tudom, hogy a 365 biztositott napbol a GYED-es idoszak 180 napnak beszamit, lehet, hogy ezert tanacsolt meg + 180 napot? :?: En sem nagyon ertem a jogszabalyt egyebkent...kerdeztem bent is a munkahelyemen, de nem tudtak meg valaszolni...

Elkuldom mielott elszall...

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mazska mi normafloret adunk, és napi egy ampulla kell belőle. általában reggelente

örülök csajok, hogy a babyluuf segített!

Aproo ti nem próbáltátok?

na szép akkor lehet tesó már tudja hogy kevés pénzt kapnék, azé nem fogan meg? :lol: mehetek előtte vissza robotolni.. :twisted: :roll: :shock: :? :lol:
Vendég

Meg egy kerdes...A baratnom kislanya 7 honapos, de egyenlore semmit sem csinal - kiveve a targyakat a kezebe veszi, egyik kezbol a masikba teszi, de kb. ennyi. Kb. olyan mint Laura 3-4 honaposan volt. Laura gyorsan fejlodott, igy nekem nincs ebben tapasztalatom,de akinek egy kicsit lassabb volt a babaja, ok mit csinaltak 7 honaposan? A vedono es a doki ra sem hederit...ami azert fura.

Dia,ti hova jartatok Deveny tornara? Mert ok is itt laknak a 18. keruletben.

Koszi elore is!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Aproo - jobbulast Levinek es remelem nalad sem lesz semmi baj! Ha meggyogyultak a gyerekek, mi benne lennenk a taliba!

Boni - koszi, akkor reggel adok majd neki. Ugyanaz a Normaflore ami a felnotteknek is van, ugye?

A kakaos kalacs receptjet fel tudnatok tenni? Nem talalom :( Mostanaban ugy kivanom az edesseget, pedig elotte nem ettem sokat. Bar kilokkal en is sokkal jobban allok, mint Lauraval - 4kg legalabb. Bar akkor nem is rohangaltam ennyit, mint most...:)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mazska adhatod neki most is az elsőt.. nyugodtan.. ugyanaz mint a felnőtteké . :lol:
Vendég

ja megvan az új autó :lol: holnap már mehetne érte apa
de utazik el így csak Hétfőn...
remélem a régi kis drágánk nem kerül már elő :oops: elég szarul jönne ki most már :oops: ugye biztos roncs, vagy kibelezve és mellette a casco akkor nem fizet .cóval ultrabrutálcarul jönne ki...
Vendég

Boni, a babyluufra gondolsz? Sztem én hoztam szóba, vagy csak akartam? :roll: :oops: :lol:
Szóval nyomjuk ezerrel.
Meg mi antibogyo mellé protexint adunk, azt mondják az jobb, mint a normaflor. Megerősíteni azért tudom, mert nekem közel egy évig tartó kemény hasmarsot okozott egy hosszabb antibio kúra és a normaflor cart sem ért, a protexin meg pár nap alatt rendbe tett, csak sajna későn hallottam róla. :cry:

Szorítok akkor ma csajok. Nekünk meg úgy tűnik, talán sikerül bejutnunk Hajdú Krisztinához, de nem a Praxisba...remélem összejön.

Sniky, Te mikor kezdtek érezni a mocorgást?
Mert én Levit extra későn, a 6. hónapban, jó lenne most előbb megérezni.... :roll:

Mazska, hááát, én azért elvinném megmutatni vkinek, aki foglalkozik velük. De megint csak a szokásos kérdések, hány kiló, koraszülött volt-e, kajálásai rendben vannak-e...szóval azért ez eléggé összetett...de reméljük semmi vész, csak lustika a drága!
Ja, és nem igazán értettem ezt a gyedes időszakból 180 nap számít dolgot. Ha munkaviszonyban vagy közben, akkor az egész időszak beleszámít sztem, nem csak 180 nap...

Dia, a csaj helyesen mondta, mert még tényleg ez a szabály él, de sajna megszavazták az új törvényt már. :cry: Pedig mindenki ellene volt, még a közt. elnök is visszaküldte, de akkor is megszavazták....mert persze nekik mit számít ez az egész és a nyugdíjasok édesgetését is fizetni kell valamiből áprilisig... :evil:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?