A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,

Fleur.. ez szerintem rohadt magas láz!!! Doki, lázcsillapítás gyorsan! Ha másért nem, mert még jobban legyengít, és ki kell deríteni az okát.
REmélem, mire olvasod, már kicsit jobb.
gyógyulj meg gyorsan.

Reni, jó, hogy jöttél:) tegyél fel is képeket Bibiről!!!

Zsuzsi, az én fiam már harmadik napja hatkor kel. Tényleg hasonlít a bioritmusuk:)

Sajnos mindig szörcsögve-röfögve - szerintem azért is kell fel, mert már nehezen vesz levegőt. Dokink a fűtésszezont is okolja ezért.

Most készülök venni egy párásítót. Nincs valakinek tapasztalata ezekről?

Ági,
Boldog névnapot!!!
Furák ezek a babaruhák tényleg:) nekünk illetve hát Dávidkának felsőből kell a 68, nadrágból még hosszú. Szóval nem manökenalkat.

Krisztina, nagyon változó... azt hiszem, 210 volt a max. amit mértem, és 80 alatt tuti nem hagyja abba.

De feladtam a mérést, mondván, hogy pisil-kakil eleget, fejlődik, ahogy elő van írva. Ja és ha túletettem, attól is sírt.

Pusz
M
monke

jaj.
NEm KELL FEl,
Hanem "kel fel".

Elfelejtettem írni:)
monke

Móni
Nekem van párásítóm, mert Eszter kruppos volt néhányszor. Solac és pingvin formája van, a száján jön ki a pára. Nagyon jó, a kórházban ipari párásító volt, azt kellett közvetlenül a szája és orra elé tartani, de itthon ez is sokat segített. Próbáld ki, kárt nem tehet.

Krisztina én már vagy 3 hete nem mértem, mennyit eszik. Csak 3 naponta megmérem este fürdés előtt és mivel gyarapszik rendesen, így nem is foglalkoztat a dolog. Tegnap egyébként 8-szor evett a drága . :shock:
Hajrá poharas ivás! :D

Fleur jobban vagy már?

Ági! Isten éltessen névnapod alkalmából!

Friday hol vagy drága?

vick
Kép
Kép
ervick

Nekünk páramentesíteni kell a lakást,iszonyat párásak vagyunk.Meg is érzi a drágám ha a nagyikhoz megyünk,rögtön el kezd száradni a bőre.

Ágnes boldog névnapot kívánok!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina
sajnálom az éjszakát,és a további sztrájkot! Mensivel hogy állsz?

Reni
Sajna nagyon,hogy a csajok féltékenyek! :( De csak hogy megnyugodj,Grétus is nagyon féltékeny ám. H :( a apa elkezd puszilgatni (direkt Gréta előtt) akkor olyan pofákat tud vágni,sőt emeli a kezét,hogy ütni készül,és már látszik hogy sírásra görbül a szája... :P

Móni
nekünk meg a 62-es felsők egy picit nagyok,viszont a nacik már majdnem kicsik... :lol:

Mérés
sajna vissza kellett adni a mérleget a védőnőnek,mert vándor mérlege van,és mindig az újszülöttek kapják meg,és nemrég született babuci a faluban...
Úgyhogy én nem tudom,hogy mennyit eszik Gréta.

Párásítótól sajna nem tudok semmit,csak azt,hogy nem szabad bele sót tenni. :P A barátnőm mesélte pont a múltkor,amikor én is tanácsot kértem tőle,hogy milyet vegyünk,akkor mondta,hogy ő is most vett másikat mert az előző tönkrement,mert a férje belerakott 1 kanál sót a készülékbe. :shock: Pedig ő csak jót akart...... :lol:

Mindjárt kész az ebédem. Gréta is alszik végre egy kicsit. Takarítanom kellene,de nincs hozzá kedvem,mert reggel már megint fejfájással ébredtem,és nagyon kínoz. :twisted: De a védőnő sem volt még a héten,bár hétfőn reggel mi voltunk fenn, szóval muszáj már megint átnyalnom az egész lakást... :x

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Megjöttünk a mérésről, Zsófi 5200 g, hosszt most nem mértek. Két hete volt 55 cm. Ma pedig már 62-es bodykat és rugdalózókat is ki kellett tennem, mert rövidek voltak. :shock: Felsőből nekünk is nagyok a 62-esek. Ki érti ezt? Ezenúl csak olyan rugdalózót veszek, aminek nincs talprésze.

Krisztina, sajnálom az estét, ismerős, de tudom, hogy ez téged nem nyugtat meg. A kórházban mértem utoljára, hogy mennyit eszik Zsófi, gondolom, az az érték nem mérvadó :wink: Nekünk nincs mérlegünk.

Móni, Anyukám adott kölcsön párásítót, olyat, amit Vick is írt. Jött a gyerekorvos, meglátta és mondta, hogy erre nincs szükség, csak tegyek egy vízzel teli edényt a radiátorra. Ez nekem korábban is volt. Anyukám meg szépen hazavitte a párásítót.

Edina, koránkelés, fejfájás :? Nálatok is havazik?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsófi is ugyanolyan féltékeny mint Gréta. Ha csak egy puszit is kapok, már megy a visítás. Egyébként nekünk is nagyon kevés időnk van egymásra. :cry:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Párásítás:Nem tudom ti hol teregettek,de nekem a napi mosás iszonyat sok párát jelent,napi 2 szellőztetés mellett is.

Kép

Kép
krisztinaa

Aranyos a pingvin-párásító:) Vick, ezek szerint ti most is használjátok? és érezhető a különbség? A krupp elmúlt? Rosszul hangzik:(

Zsuzsi, ez fura, talán meg kellene kérdeznem a dokimat:)
Az tény, hogy nálunk is van víz a fűtőtesten, meg a ruhaszárítót is itt tartjuk, mégis, néha engem is zavar, olyan száraz a levegő.

Nálunk az irodába is vettek néhányat (felmérték egészségügyi szempontból az irodát, és ezt követően javasolta valamilyen külsős cég) - és azért volt különbség.

Nagyon jó az új vonalzód:) és gratula Zsófihoz!!! Nagyon szépen megnőtt.

A férjem öccsét megkértük, hogy legközelebbi autós bevásárlásakor hozzon nekünk ásványvizet és almalevet... ő pedig finom emberismerettel hozott egy nagy Nutellát is, kérés nélkül.

:P

most megpróbálok "erős maradni", és nem nekiesni nagykanállal, de nem lesz könnyű...

M.
monke

Mi is úgy oldjuk meg a párásítást, ahogy Zsuzsi írta, nálunk is száraz alapból a levegő. Jobb az edény, mi vettünk radiátorra akasztható kerámia párologtatót a Kikában, de az nem olyan hatékony, kisebb a víz felülete.

Köszönöm nagyon mindenkinek, kedvesek vagytok! :) :) :)

Én szoktam mérni, de Bene 100-120aknál nem eszik többet, nem azért, mert nincs, hanem mert ha kiköpi a cicimet, semmilyen módon nem tudom újra rávenni a rendes evésre, max egy-két szívásra. Azt meg általában visszabukja, így inkább nem erőltetem... :?

Dy, sajnálom a fejfájást, az reggel a legrosszabb... :( Remélem már elmúlt!

KépKép
gigilina

Móni, nutella... :wink: Szerencsére mikor valamelyik nap rámjött a nutellaevés, az itthon lévő üvegben már csak egy kenyérre való volt, engem ez mentett meg :D

KépKép
gigilina

A radiátorra akasztható párásító csak dísz szerintem, persze nekem is van :-) Semmi párogási felülete nincs.

Nahát, Móni, akkor jó ellenállást :-) Speciel ennek ellen tudnék (na ezt tuti, nem így kell leírni), nekem túl tömény.
Egyébként engem zavart az a párásító, úgy fújta a gőzt egy ponton, de azt nem éreztem, hogy az egész szobában javulna a levegő.
A doki azt is mondta, hogy abban a szobában teregessek, úgy is teszek.

Köszi a dícséreteket.

Beszéltem Keresztanyámmal, náluk 3, de inkább 4 hónaposan csinálják a könnycsatorna átmosását. Addig a masszírozást javasolják, mert attól megnyílhat. Azt mondta, hogy állítólag nem fájdalmas a beavatkozás, csak rossz nézni, illetve borzasztó lefogni a síró kisbabát.

Kata???

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Én nem használom a pingvint, csak ha Eszter fullad, akkor eléültetem 5-6 percre. De szerencsére csak kb. 3-szor fulladt eddig be. Na az elsővel mondjuk a Klinikán kötöttünk ki.
Nem is az a lényege, hogy a szobát párásítsa, hanem hogy elé tedd a gyereket és addig az 5 percig nyomassa az arcát és áttisztítja a légútját.
A szoba párásítására a radiátoros módszer jobb. ( Addig míg nem indul el a baba, mert akkor törölgethetsz egész nap :lol: )

vick
Kép
Kép
ervick

Védőnő....váratlanul.....kaja közben....már nem kell utána a cici :x :x :x :x

Kép

Kép
krisztinaa

Én a multkor szóvá tettem, hogy nem akkorra volt megbeszélve. (védőnő)Csak nézett nagyot és hebegett, hogy csináljam csak nyugodtan a dolgom. Kösz :twisted:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztik,

csak kuyafuttában jövök, a délelőttöm elment a kazánszerelőre való figyelés miatt, hála a jó égnek csak savazni kellet az amúgy 1 éves kazánt és nem lyukadt ki a hőcserélő egység, ami újabb 55 e Ft lett volna savazás 15 e Ftja mellé.
Ja, ha bevízkövesedik az amúgy még garanciális készülék az már nem garancia keretén belül javítandó, hogy az a jó..... :evil:

Vick, örülök hogy Eszter jobban van, nagyon kemény menet lehetett a tegnapi nap, sajnálom.Nagyon ügyes anyuka vagy!

Reni, lányok féltékenykedése :? Viszont apa ne legyen morci, 3 csodaszép nő van mellette :)
Ruhakupacos védőnőlátogatás megjelent előttem vizuálisan!
Új hajról fénykép?

Zsuzsi, Zsófi egy súlycsoportban van Márkkal!Szépen gyarapodtok ti is!hogy alakulnak most az esték?
Nálunk is a felsők még nagyok, de a 62-es nacik simán jók.
Röhej, de van olyan kétrészesünk ami elvileg new born 50-es méret és a felsőjébe most nőttünk bele.

Edina,sokat fáj a fejed mostanában, biztos az idő, szegény.Mit főztél?

ToldiSzilvi, tejcihez gratula!Milyen hűtőtök lesz most végül?

Móni, nutella :lol:
Dávidnak lett hőemelkedése tegnap?Én este 37,5-öt mértem és tök lagymatag volt a gyerek, de egy fél óra múlva 37 lett majd 36,9 ami az alaphője, viszont egész éjjel szaladgáltam nézni az alvó gyerekem homlokát,ilyen parát legközelebb nem csinálok magamnak, megfogadtam,inkább én is a Vick féle módszert alkalmazom majd.

Fleurról tudtam, csak elfelejtettem megírni!Szegénykém, remélem a mai nap már jobb volt.Ráadásul ma meg Lillus is otthon volt és Peti dolgozott,mi?

Krisztina, nyugi, mi is úszunk a párában, megőrülök már.És minden nap mosni kell legalább egy adagot.Szellőztetni meg nem lehet állandóan.

A mi védőnőnk eddig szerencsére mindig telefonált mielőtt jött.
Viszont gyerekorvos téma:Fleur és sokan mások ajánlották a gyerekorvost akihez járunk, de én nem vagyok elragadtatva tőle.Egy kedves szava, mosolya sincs a gyerekemhez.Mindkét védőnő tündéri a körzetben,a dokinő meg fapofa.Szeretném ha egy kedves, aranyos doktornénink lenne, a jövőre nézva ha majd vmikor betegek leszünk .
Szerintetek?

Hú, Márk most félórás szopi, 2 cici kiszívása után megevett még 120 ml tápszert, leeszi a hajam a gyerek.:lol:

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ági, nagyon- boldog névnapot kívánok Neked!

Remélem, jól telt a nap!

puszi,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi, nagyon köszönöm, hogy megkérdezted! Várok tényleg még pár hetet, masszírozom, hátha... Rutin eljárásnak tűnik, de nem szadiznám szegény kissrácot fölöslegesen (van elég oltás még :cry:

Kata, én alkalmaztam Vick módszerét, és nem lázasodott be. De estére nagyon nyűgös lett, nem tudom, emiatt-e.

Köszönöm a párásítóval kapcs. hozzászólásokat, tényleg megkérdem a dokit.

Ja: párás lakásban élők vigasztalódjanak, a magas páratartalom jót tesz a bőrnek (is) :P

Ági, az nekem mindig nagy dilemma, hogy büfiztetés után még tegyem vissza mellre, vagy sem.
Enne fulladásig azt hiszem, de a végén minden kifolyik belőle:(
Hát inkább egyen gyakrabban.

Nutellát kenyér nélkül eszem, hogy még töményebb legyen :oops: Persze megbontottam.

Szép estét!
M
monke

Fapofa dokinőről csak annyit:
Zoli mesélte, hogy annó az anyukája nagyon megsértődött a gyerekorvosnőjükre, mert az akkor 1 éves kisfiára kijelentette, hogy "olyan, mint egy kis víziló"

:P
monke

Sziasztok,
Kriszti, én is kíváncsi lennék mennyit eszik Bibi, de nem tudom mikor mérni, mert tényleg egyfolytában. Éjszaka meg nem szeretném a családot felébreszteni, mert ha nincs rögtön ébredés után kaja, óriási a balhé.

Nálunk is párás a lakás, hétvégén hozott Tesó egy párátlanítót, eszméletlen mennyiségű párát csapattam le. Helyiségenként kb. fél litert. Ez a téli állapot. Nyárra hidegpárásítónk van. Ez ultrahangos és nagyon szép is, de most Anyuhoz vándorolt mert törékeny is.
Szerintem ha kinyitjátok fürdésnél a fürdőszobaajtót + teregetés eléggé párásít. (Én is majdnem minden nap mosok, mivel nem szeretem teleteregetni a lakást, csak egy szárító üzemel) Alig várom a tavaszt ebből a szempontból is.

Kata, nem volt még garanciális a kazán? A hajam jó lett, de a toka miatt nem vagyok elég fotogén ?:(
Bibiről azért teszek fel este. Az előbb pont kinyomta magát hason, le is fotóztam :)
Nem árt, ha kedves a dokinő, de én arra szavazok, inkább szakmailag legyen jó.

Tök jó,hogy ennyit írtok a szopiról, de nekem már tényleg többet jelentene, ha megnézhetném hogyan csináljátok. Megint valami mást kellene bevetnünk, mert kivagyok az egész napos cicizéstől. Arra van esetleg ötletetek hogyan ritkítsam az evést? Irattam tápszert, de a dokinő mikor ránézett a gyerekre azt mondta eszembe ne jusson adni neki.

Mennem kell...
R

Kép
Kép
34372

Ha az én gyerekem vizilóznák le, biztos kiraknám a dokit :oops: :lol:

Kép
Kép
34372

Kata, köszönöm!

Viziló :? Oké, hogy gondolja, de könyörgöm, azért ne mondja ki. Persze nem mindenki venné zokon, de nekem is biztos rosszul esne. A mi dokinőnk elég sajátos figura, de mindig nagyon megdícséri Benét, kedveseket mond neki, és ez nekem is tök jól esik, megértem Kata, hogy hiányolod. Azért ők nem csak kisbabákkal foglalkoznak, egy ici-pici lelkesedést talán megérdemel minden aprócska csecsemő.
Azért az lehet, hogy ezért még nem váltanék, de ha a szakmailag egy apró probléma is felmerülne, én is továbbállnék, az tuti.

Szerintem eresszük össze a párás és a száraz lakásokat, hogy mindenhol tökéletes legyen a levegő!!! :lol:
Sajnos a legtöbb lakás/ház küzd ezzel a problémával.

Mi még rá szoktuk teríteni a radiátorra azt a textilpelust, ami Bene mellkasán van fürdés közben, az éjszakára egész jól helyrehozza a hálószobát.

Ma a déli 120 ml után 5 és fél óra telt el a következő szopiig... :shock: Napközben ilyen még nem volt. Én már beletörődtem, hogy kiszámíthatatlan az étvágya, eszik amennyit eszik, csak lehetőleg óránként ne kérjen enni, az is inkább éjszaka necces. Néha ugyan lemérem, de azt is csak ritkán, úgy ordít ugyanis, mint a sakál, amikor ráteszem a mérlegre. Vérig sértődik egy pillanat alatt :P

Rita, ez az egész napos cicizés tényleg keménynek hangzik... :? Sajnos nem tudok semmi okosat mondani, csak kívánni tudom, hogy mihamarabb megoldódjon!

Nyugodt éjszakát!

KépKép
gigilina

Viziló??? Én biztos elküldeném a ... Sajnos ha a gyerekemről van szó nem türtőztetem magam.
:oops:

Ági
Neked meg elfelejtettem válaszolni, bocsi! Igen megoldódott kb. 20 kúp után. :?

Reni
Ez az egész napos cicizés elég fárasztó lehet. Sajnos nincs sok ötletem. Én lehet, hogy hagynám akár sírni is egy kicsit és aztán megetetni, hogy teletönje úgy magát, hogy utána egy ideig megint kibírja és ezt az időt kicsit kihúzni mindig tovább, akár csak 5 percekkel, hogy legaláb 2 órás szünetek legyenek. Egy idő után beállna... gondolom. De lehet, hogy hülyeség az egész. Én biztos ezzel próbálkoznék.

vick
Kép
Kép
ervick

Valaki kérdezte...még mindig lázasan :( és igen ma P dolgozott és egyedül voltam a gyerekekkel, hát nem volt egyszerű.
Holnaptól várom a javulást, mert a dokim ír fel antibiotikumot, sajnos másképp nem megy :( elmondta mit nézzek és úgy fest tüszős mandulagyulladás.
evés ivás amúgy horror....igazán vége lehetne már.
Lillának is fáj már aludtam, de negyed óránként felsír...kb minden köhögés után.....és gyógyszert beadni neki kész agyrém....

Kata
Olvastam a dokinőt....valóban fapofa. Sajnos most ez Lillánál nem jól jön ki, mert nála kellene valami kis jégoldás. ő konkrétan üvölt a dokinál a hallgatástól és a szájba nézéstől is.
szóval nehéz ez....de jó szakembernek tudom amúgy.

KépKép
KépKép
fleur

sziasztok

bocsi, már megint nem tudtam visszaolvasni :( nagyon le tudok maradni, ha 1-1 nap kimarad és ez mostanában elég sűrűn fordul elő :(

először is betegeknek jobbulást!!!! küldöm a gyógyító erőket!!!! szerencsére minket még nem ért el a betegség (kopp-kopp-kopp)

kaptam kölcsönbe elektromos mellszívót, egy napja használom és már most van eredmény!!! de valaki elmondhatná a tapasztalatát, hogy hogyan is hatékony a fejés? csak abból a ciciből, amelyikből szopizott vagy mindkettőt érdemes fejni? és mennyi ideig??? örök kérdések :D

ma megyünk a bethesdába a műtétet egyeztetni, remélem minden rendben lesz!

nekem a legnagyobb gondom az időbeosztás, bár összetehetem a két kezem, hogy Marcinál sikerült beállítanom a napirendet, de valahogy az én napom így is elúszik :( estére hulla vagyok és mindig úgy érzem semmivel sem haladtam... :( mondjuk már kevés olyan nap van, hogy egész nap itthon ülnénk, mindig akad elintéznivaló :) majdcsak ez is változik :D:D:D de ez az érzés attól is van, hogy kicsit depis hangulatban vagyok, mert rájött hogy hiányzik a "régi" életem, a társaság, a munka, stb...

tegnap voltunk kontroll csípő uh-n, de minden rendben volt, nem kell többet menjünk :) ja, és tök egyedül kellett menjek az sztk-ba... hát nem volt egyszerű, de ezt is meg kell tanuljuk. szóval akik tartanak tőle, csak bíztatni tudlak titeket!!! hiszen az otthoni teendőket is megtanultuk egyedül megoldani, hajrá!!!

Reni, állandó cicizésre én is azt tanácsolnám, amit Vick írt, hagyni kell Bibit kicsit sírdogálni és utána éhesebben többet fog enni. persze tudom hogy ez csak napközben megy, nűlunk is így volt, de sikerült a délelőtti és esti folyton evésről kb két hét alatt áttérni a 4 órára! úgyhogy van remény!!!! ne add fel, de tuti szar lesz (nekem is az volt :( )

nálunk extra párás a levegő, küldjek, Móni??? :D:D:D az ideális páratartalom kb 50-60% között van

Kata, kazán... :twisted:

Szilvi, új hűtő szuper!!!

na bocs, hogy csak ennyi, most rohannom kell készülődni :(

Mangora

Kép
mangora

Vick, igazatok van, ezt próbáltam, de nem vagyok elég kemény. Nem bírom nézni amikor sír. Összeszedem magam, mert hosszabb távon mindenkinek jobb lenne, ha rendeződne. (méghozzá hamar)

Ági, Reni vagyok, csak R betűt szoktam írni... :) nekem is még idő, amíg megszokom az új neveket :)

Mangora, nagyon sok mindenben éreztem így Blaninál, mint amiket írsz. Túl pörgős életem volt, és nem bírtam leállni. Na de ezt majd kibeszéljük, ha jöttök...:)
Jó lenne már túlleni a műtéten, biztos nagyon aggódtok miatta. (el is hiszem)

Fleur! Annyira sajnálom. Nagyon nehéz most nektek. Sajna segíteni nem tudok innen és ötletem sincs mivel lehetne enyhíteni. Esetleg Apa nem tudna pár napig otthon maradni amíg betegek vagytok?
R

Kép
Kép
34372

Jó reggelt,

A víziló-doktornéni most is itt rendel a kerületben. Valamiért mi se őt választottuk :P

Szerintem gyerekorvosnál igenis fontos, hogy kedves legyen, a nagyobb gyerekek miatt. Aki fapofa, az menjen kórboncnoknak, ott mindegy.

Az meg, hogy szakmailag mennyire felkészült, laikus szemmel nagyon nehezen ítélhető meg.

Reni,
(Rita..:)

És mi lenne, ha fordítva próbálkoznál? Úgy értem, ha Bibi felébred álmából és enni kér, megetetnéd kb. 10-20 ml lefejt tejjel? (ha nem ellenzed a cumisüveget). Hátha be lehet csapni, visszaalszik még mondjuk 2 órára, aztán mikor felkel, tényleg üres lesz a gyomra, többet eszik stb? Esetleg ugyanez kanállal, ha nem túl türelmetlen?
Nálunk véletlenül sikerült már párszor (ha Z. egyedül volt itthon, és D. első felsírására úgy gondolta, hogy éhes).

Hasra fektetéses tippet köszönöm -így Dávid orra is kitisztul, bevált!!!

egyelőre ennyi,
Szép napot!
M
monke

Jó reggelt!

Móni, viziló KisZoli :evil: még jó, hogy nem őt választottátok.

gyerekorvos: nekem azt tanácsolták, hogy a legfontosabb a szimpátia és hogy kedves legyen a gyerekhez. Ha valami baj van, úgyis tovább kell vinni. Azt, hogy valaki mennyire jó szakember, úgysem lehet megítélni.
Kata, esetleg nézz körbe, biztosan van más is.

Kata, örülök, hogy a kazán-ügy rendeződött, de akkor is felháborító, hogy még csak 1 éves és már gond van vele.
Esték: mintha mindketten kicsit nyugodtabbak lennénk.

Reni, sajnos nekem sincs ötletem igazán a szopi csökkentésére, tényleg próbáld húzni az időt. Nem létezik, hogy örökké éhes legyen. Cumi?

Mangora, nagyon ügyes vagy a napirenddel. Bevallom, néha nekem is hiányzik a "régi" életem. A házimunkával, teendőkkel eseti szinten húzom fel magam, ha nincs időm semmire és szalad a lakás. Ilyenkor mindig Reni jut eszembe, hogy most az a legfontosabb feladatom, hogy barbiezzak. Szerencsére ez a páromnak természetes, azt mondja, hogy a lényeg, hogy boldog, kiegyensúlyozott gyereket neveljünk.

Kérdezted a kávéfőzőt, Delonghi EC-9, főz cappucinot is, van külön tejhabosító tartálya. Nekünk ízlik, de kicsit macerás az elkészítése. Nem tudom, más gépeknél ez hogy van.

Mangora, gratulálok a vizsgálathoz, írj majd, hogy miben maradtatok a műtéttel kapcsolatban.

Fleur, remélem, már jobban vagytok, ez nagyon borzasztó lehet. Talán tényleg jó lenne, ha a férjed otthon tudna maradni veletek kicsit.

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Megvan a nyüglődés oka,bár már a tegnpi nap jó volt.
Most állunk át napi 1 kakira / eddig minden kaja után hatalmas rotty volt / most úgy látszik este lesz 1.Azt mondta a védőnő 2-3 nap és megszokja a szervezete.

Kép

Kép
krisztinaa

Hahó!

Reni, ne haragudj! :oops: Nem is értem, miért írtam Ritát... bocsánat :oops:

Az etetés húzására ma éjjel érdekes példánk akadt: 3 óra telt el az előző evés óta, amikor Bene megint mocorogni kezdett. Cumit nyomtam a szájába, elmentem pisilni, és mire visszaértem, visszaaludt. Bevallom, három óra alvásnál eddig ilyennel nem próbálkoztam, mivel napközben is így eszik, gondoltam, éhes tényleg. Így viszon aludt még egy órát!
Tényleg valahogy így kellene húzni az időt, ahogy Mangora írta, talán nálatok is beválna. Bár tényleg horror lehet hallani sírni a gyereket... azért elég nehéz elterelni a figyelmüket, nekünk csak néha sikerül legalább is.

Vick, örülök, hogy ha kicsit nehezen is, de megoldódott a probléma!

Fleur, Neked sok-sok-sok extra energiát küldök, nem elég a lábad, még ez a betegség is... kitartást Neked!!!

Sül a sütim, szuper illata van, kár, hogy az internet nem szagos :P
Egyébként baronmi egyszerű és iszonyűan finom, ha szeretnétek receptet, szívesen leírom :)

Ja, dokis téma: pont mikor benn voltunk, mondta a doktornéni, hogy 4-5 hónapos korára minden csecsemő utálja őt, mert az oltásokról nem épp kellemes emléket őriznek :) A szúrás mellett minden eltörpül :)

Mangora, remélem mihamarabb megoldódik ez a sérv-probléma!!!

Reni, még egyszer bocsi...

KépKép
gigilina

Sziasztok,

húúú, azt hiszem két napig nem voltam és rengeteget írtatok! Esélyem sincs visszaolvasni, jobban mondva megjegyezni mindent! A kismamaságból a szita agy megmaradt. :)

Jobbulást kívánok a betegeknek! Tüszős mandulagyulladás az nagyon szörnyű tud lenni! Azzal én felkelni sem tudtam soha, nem még háztartást és gyerekeket ellátni! Minden elismerésem!

Kata! A vonalzó miatt elnézést még egyszer! Figyelmetlen voltam nagyon, ne haragudj!!

Olyan jó azoknak, akik már túl vagytok az oltáson! Nekünk jövő héten lesz! Hát, nem várom, de ennek is meg kell történnie!

Velünk igazából semmi különös nincs. Tegnap voltam a "6" hetes kontrollon, minden rendben, de egész nap frászoltam. :( Annyira rossz élményeim voltak a dokival a szülés napján, meg az utolsó kenetvételnél. :( SZerencsére most nem fájt, persze egy picit véreztem utána.... mindegy! Többet úgysem nyúlkál nálam!

Egy kicsit dicsekedhetek? Nem annyira nagy szó, de nekünk az! Petra mára is átaludta az ájszakát, sőt megint alszik! Este 10-kor aludt el és reggel negyed 9-kor ébredt, akkor evés, kaki és alszik. Mostanában úgy tűnik, hogy beállt az, hogy ha 7-8 körül ébred és akkor még nem öltöztetem át, és nem is játszunk, akkor még alszik 3 órát. Persze utána egész napos baba, de így mi is tudunk pihenni! Ha nem alussza át az éjszakát, akkos is csak egyszer kel. A párom készül is, hogy holnap tud sokáig aludni! :) Remélem egyszem lánya is így gondolja! :)

Az az almás sütirecept nagyon jól hangzik! :) Lehet lassan rá kéne szánnom magam, bár a 100 kg-s doki megjegyezte, hogy maradt rajtam felesleg. Pffff......

A kazán nagyon bosszantó! Na meg az is, hogy a mostani műszaki dolgok nem olyan tartósak, mint a régiek. Apum egyik ismerőse hűtőszerelő, és ő mondta pár éve, hogy ezeket a gépeket már csak 4-5 évre gyártják.... Nah, azóta nem ragaszkodom a nagyon márkás műszaki dolgokhoz..... 4-5 évet a kevésbé márkás is kibír... :-s

J.

Judit

Kép
petra09

Kata
Pont ma vitte le P a gyerekorvoshoz Lilit mert nagyon köhögött. Egész este fél óránként kelt sírva. Hát hozta a szokásos formát.
Nem tudom mi tévő legyek, mert nekem is nagyon sokan dicsérték, és amíg Lilla másfél éves nem lett addig nem is volt semmi gond. De most is P mondta, h 3man fogták le, hogy a torkát meg tudják nézni :(
És az lett a végeredmény, h nem piros a torka, csak a lecsorgó váladéktól köhög. Ahhoz képest nagyon csúnyán köhög. Kicsit hitetlen vagyok most.....láthatóan beteg a gyerek. P is kicsit hülyén érezte magát...van ám szemrehányó nézés a visító lányunk miatt. Meg az ember majdnem azt érzi ez a gyerek nem is beteg minek hozták ide?? Ő meg fogalmam sincs miért csinálja a cirkuszt....:(
Szóval mi most lehet, hogy megpróbálunk egy csepeli dokinőt, hátha csak a dokinő nem szimpi neki és azért visít.

Amúgy ma reggel már bőgtem mert tele lett a szám herpesszel. 4 db. Szóval tulajdonképpen majdnem a szám egész felületét lefedi :(
Elég unalmas lehet, hogy itt elrinyálgatok magamnak, de tényleg nagyon kiakadtam.
Mindenesetre fogyókúráznom nem kell az már biztos, mert lényegében semmit nem tudok enni.

Ha Lilla hagy megpróbálok most már visszaolvasni és másra is reagálni.

KépKép
KépKép
fleur

Együtt érzek a herpesszel ,nekem is szokott,de 4!!!!Az nem semmi,kitartás!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Fleur! Kitartást és én is együtt érzek Veled! Lillában jó nagy ellenszenv lehet a dokinővel szemben! :( Ha nem lenne szimpatikus a csepeli sem, akkor esetleg beszélhetnél a miénkkel is. Igaz ő Erzsébeten van, Szigetszentmiklóshoz nincs közel, de Csepelhez már igen.... Ő egy fiatal dokinő, 3 gyereke van. Eddig nagyon alapos volt, m ikor Petrát vizsgálta és együttműködő is, mert kijár, nem kell az egészséges gyereket bevinni a betegek közé, meg egyáltalán cipelni sehova. Bár az oltás még ezután jön, lehet jobb lett volna, ha csak azután nyilatkozom...

Ja! És nem magadnak rinyálsz, hanem velünk osztod meg most éppen a gondjaidat!! Máskor meg az örömeidet és ez így van jól! Ezért is vagyunk itt!

Judit

Kép
petra09

sziasztok,

újabb maratoni éjszakai alvás óta ma egész napos rinyálás és cicic sztrájk van :?
Dokinővel kapcsolatos véleményeket köszönöm, azt hiszem, keresek a tavasszal másikat,miután megkaptuk mindhárom oltást.
Apa is ellenzi a fapofát.:cry:

Fleur, atyám mi jöhet még.Én is együttérzek, már sírok amikor érzem hogy jn kia herpesz, engem 8 éves korom óta kísért és az orromtól, számtól kezdve a szememig bárhol előjöhet.Nagyon sajnállak drága.
Sok erőt és sok egészséget kívánok.

Móni, viziló :evil:

Judit, ne hülyéskedj, nem haragudtam meg, és tényleg már úgyis váltani akartam és a mostanim jobban tetszik.
Márk már 3 hete így alszik mint Petra nálad, csak a nappalokat bírjam ki a nemalvással.

Bocs akinek nem reagáltam, megint ordítás van, kimegyünk kicsit levegőzni aztán 4 körül indulunk aszülőkhöz,vasárnapig ott leszünk, ma egész nap pakolásztam.
Jövök ahogy tudok.

pusz,

Kata.

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, jól teszed, érdeklődj körbe, hogy milyen más lehetőség van.
Rinyálást, sztrájkot sajnálom :-( De legalább éjjel tudsz pihenni, ugye? Jó utat és jó hétvégét! Próbálj majd benézni.

Judit, lényeg, hogy túlvagy a kontrollon. Örülök, hogy Petra ilyen jó kislány.

Fleur, jobbulást Neked, Lillának és sok-sok erőt.

Ági, kérnék a sütiből, ha lehet. Milyen süti?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok!
Én ma egyedül vagyok a 3 gyerekkel. Nem mondom, hogy könnyű, pláne, hogy Hanga megint mindenen sértődik. Eszter legalább jól van. Vince is alig eszik, azt is ficánkolva, pedig van tejcsi. De utána jó kedve van, tehát elég neki. Biztos pihenteti a hasát vagy vigyáz a vonalaira. :lol:

Fleur
Nagyon nem irigyellek! Nekünk szerencsére nagyon jó dokit ajánlottak, amikor ideköltöztünk. Egy 50 körüli nő, de nagyon jófej!
Nem tudom, hogy a játék miatt vagy mi miatt, de a hallgatástól már nem félnek. Mi azt szoktuk játszani, hogy a babát is meghallgatjuk, meg őket is, kacagunk nagyokat, és ha menni kell doki nénihez, akkor előtte többször elmondom, hogy mit fog csinálni velük és így nincs olyan nagy gond. Mondjuk a torkukba nézést ők sem szeretik.
Herpesz :x
Kitartás, és írd ki magadból nyugodtan!

Kriszti
Mai kép Annáról? Milyen ruhácskában van?Várom!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick ma katasztrófa az öltözés,egy garnitúrát lebukott a másikat pohárból iváskor leittuk,és egyébként sem találom ma el normálisan a kollekciót :D :D :D :D Egyébként egész nap aludt pedig reggel is 9-kor ébredt.

Kép

Kép
krisztinaa

Na, megjöttünk a dokitól!

Zsuzsi, köszi a kávéfőző infót! Mi a bonyi a használatában?
Nálunk is sokszor szalad a lakás, mondjuk nagyi meg a kutya tesz is róla, hogy látszata se legyen a takarításnak. Erre a hétre nagyi egy hajvágása jutott (a fürdőszobaszőnyeget persze nem szedte fel, teli volt hajcsomókkal...) meg odaadta a kutyának a frissen főzött sertéscsontot itt a lakásban, persze annak az első útja a szőnyegre vezetett (ja, amúgy van kert :) ) Na, én ezeken már azt sem tudom hogy sírjak-e vagy nevessek! És erre jön még majd MArci :D:D:D

Fleur:(:(:( Én küldök nektek pozitív energiákat is a kitartáshoz!!!
Nagyik nem tudnak besegíteni? Vagy messze vannak???

Reni, ha minden igaz, akkor kedden vagy szerdán tudnánk menni, majd írom priviben én is a telszámomat!
Tudom hogy szar hallani a sírást, de pár nap és helyreáll a rend (vagy legalábbis valami afféle :) )
Amúgy napközbenre még tipp, hogy mielőtt nagyon belelovallná magát kajálás előtt a hisztibe, hogy ő milyen éhes, ki kell menni a levegőre, ott elalszik Legalábbis Marci a babakocsiban vagy az autóban mindig bealszik pár perc után, így talán lehet időt húzni és ő sem sír!

VIck, nem semmi vagy te sem! Elismerésem a 3 gyerkő miatt! Nektek is jobbulást!

Kriszti, ma Marcival mi is egy tök dögös, csajozós szerkóba indultunk neki, de már csak a cserébe bepakolt melegítőben jöttünk haza, mert összepisilte magát :D Ez van, de a kórházban el voltak ájulva tőle, hogy milyen vagány :D

Kórházban megkaptuk az időpontot a műtétre. Febr. 11-én lesz, ami azt jelenti, hogy 10-én kell bemenni és 12-én jövünk haza!

Képzeljétek, a melóhelyemen még szerveznek farsangot. Ha minden ok, akkor Marcival elmegyünk :D Csak még nem tudom mibe öltöztessem :D Ha már farsang :D

Mangora

Kép
mangora

Mangora
Lehet , hogy nekem könnyebb a 3 gyerekkel?! :shock:
Kitartás! A műtéthez meg sok pozitív energiát küldök, bár tudom, hogy minden rendben lesz! :wink: Aztán meg már legalább ezen is túlvagytok!

Anna szívem! Hát ilyet! Mondd meg szépen anyukádnak, mit szeretnél felvenni! :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

Mangora, először kávét főzök, de figyelni kell, hogy mikor váltok át a cappucino-funkcióra, hogy maradjon elég víz a tej gőzöléséhez, aztán a kávét pohárba öntöm és átteszem a gőzfúvó alá (tejtartályba kell tenni a tejet), aztán beleeresztem egy csap segítségével a gőzölgő tejet a pohárba. A tejtartályt és a fúvókat minden alkalom után el kell mosni. Na jó, pár perc, csak közbe ne sírjon Zsófi, mert ezt a műveletet nem lehet csak úgy félbehagyni. A cappuccino viszont nagyon finom :-)
Nagyis, kutyás történet: jaj, szegénykém, neked aztán tényleg nem egyszerű. De olyan jól állsz hozzá, irigyellek!
Lehet, hogy Vicknek igaza van és egyszerűbb 3 gyerekkel.

De jó, hogy túl lesztek a műtéten!

Zsófin ma van életében először derekas nadrág, nagyon kis vagány benne. Mondjuk kényszerből adtam rá, mert mindene szárad és nyakig fosta magát. :roll:
Egyébként úgy vagyok a különálló (nem body) felsőkkel, hogy abból még némelyik 50-es is most kezd jó lenni.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!!

Na végre tudtam jönni, de látom jó sokat írtatok megint, de most h apa ilyen szarul dolgozik teljesen el vagyok havazva… !

De jövö héten remélem többet tudok majd jönni!!

Zsuzsi nem írtál privit!! Szólj h nektek mikor jó és akkor beruccanunk hozzátok ha van kedvetek talizni velünk csak ne legyen hó!!! Köszi a Grippen… egyik bnőmnek a kisfia nagyon hasfájos és mondta h semmi se jó ajánlottam neki ezt kiváncsi vagyok h milyen hatása lesz!!

Kata kazánszerelő nem semmi, akkor egy cipőben járunk de szerencsére a miénk még garanciális még éppen hogy belefértünk!! Mázlista vagy h Márk ilyen jó alvó bárcsak Máté is ilyen jó alvó lenne!!

Fleur jobbulást!!! MI jön még rátok te jó ég, de fel a fejjel, most már csak jó dolog történhet veletek, sok sok energiát küldök neked!!! Kitartás!!

Én meg padlon vagyok, egész héten nagyon nem alszunk szinte semmit, éjjelente is 3x fel kel a kis drágám hol kaka, puki, v büfire, mire visszaalszunk és java részt csak rajtam alszik el vagy együtt alszunk mikor már én se bírom , de napközben se alszik, beteszem a pihiszékébe v az ágyába el van egy dbig aztán álomba sírja magát de alszik max 20-30 peercet , de a levegőn meg alszik, amíg kint vagyunk de ha behozom egyből felébred, ritka ha betolom és még alszik, mint a múltkor!!! Meg is lepödtem! Azt figyeltem ma meg h miért alszik ilyen nyugtalanul a mai nap nem csináltam semmit csak főztem és őt figyeltem , hogy mikor elalszik vagy arra ébreszti fel magát h a nyálát nem nyeli le vagy a reflex mozdulatokkal!! sztetek ez ellen van vmi megoldás? Miért alszik ilyen nyugtalanul???? Segítsetek mert már úgy fáj a fejem meg a szemem hogy már alig látoka fáradtságtól!!!

Nekünk tök ari a dokinéni , mikor kint volt tök ari volt a picihez ő vetköztette le és tök óvatos volt 4 én megyünk az oltásra akkor majd kiderül h milyen de elsőre szimpi volt azóta nem taliztunk vele még!

Védőnéni meg mi megyünk hozzá természetesen kérésre házhoz jön de ő mondta h nem akar kellemetlenkedni h pont rosszkor állít be , pl etetek, alszunk stb.. így inkább mi megyünk hozzá fel az utca elejére!_-)))

Ági utólag is Boldog Névnapot!!

Hütő miatt még nem hívtak de jó lenne mert egyre gázosabb sőt még ijesztő hangokat is ad !!! Itt voltam a picivel egyedül apa sehol majd a frász jött rám néha! Gorenje a hütő nem is vmi neve sincs és mégis kampo neki ez azért hihetelen az ember ki ad egy csomó pénzt és ráadusul nem a legolcsóbbat vettük meg hanem a legdrágábbat lehet h azt kellett volna! J))!!

Ti hogy bírjátok ezt az állandó mosást vasalást mert én már kész vagyok tőle!! Ráadásul most már kezdi kinöni az 56 rucikat de a 62 még nagyok, egyre kevesebb cucc jó rá, így gyakrabban kell mosnom meg hát a pisi , kaki,,,, hu nem tudjtáok meg egyik éjjel úgy összepisilte magát h a jobb oldala totál vizes volt, de volt rajta body, rugi ujjatlan, vékony pulcsi és még az ujatlan hálózsák és még az is tök vizes volt ezért sírt a kis drágám mert mikor feltettem a pelenkázóra még komás volt és alig evett úgy sajnáltam szegénykét!!

Nálunk szinte minden reggel tök vizesek az ablakok alja, de mondjuk nálunk ez érthető mert 1 ½ éves a ház frissek még a falak!!

Na megyek pihizek egy kicsit most aludt el !

Puszika,

Jó hétvégét, majd megprobálok benézni!!

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Zsuzsi, megy a sütiből :) Nagyon egyszerű, mindent egybeborítós süti, fahéjas-diós, és egy kis szilvalekvár is van a tésztájába keverve :)
A recept:
30 dkg liszt
30 dkg porcukor
15 dkg margarin
5 tojás
egy citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
1,5 evőkanál szódabikarbóna
7 evőkanál szilvalekvár
14 evőkanál víz
darált dió a tetejére

kb. 20-25 percig kell sütni közepes fokozaton, ha a tűpróbánál nem ragad, akkor kész. Én sütőpapírt szoktam alá tenni, de jó a ’klasszikus’ tepsikikenés is.

Szilvi, köszönöm! Alvásra: nem próbáltad meg esetleg még hason? Akkor nem tud a nyál sem a torkára folyni és a reflexei sem zavarják. Nekünk bejött Benénél, egy próbát talán megérhet! Én most már gyakorlatilag mindig hasra teszem, jókat tud aludni így szerencsére.

Mangora, vagány Marciról van kép? Biztos nagyon édes :D Nagyi és kutya... hát engem már az olvasása is felbosszantott annak, amit Neked naponta át kell élned... nehéz lehet :? Jó, hogy humorral tudod felfogni!
Akkor nemsokára túl lesztek a műtéten!!! Gondolom Te is benn lehetsz vele, ugye? Minden rendben lesz!!!
A lábkörme azóta helyrejött?

Tegnap nálunk is akció volt, indulás előtti pelenkázás közben hatalmas kakilt Bene, utána nálunk is szőnyegmosás volt... :D:D Gyorsan elugrottam előle, hogy én ne legyek olyan, de annyi eszem nem volt, hogy gyorsan odatartsak vmit... na majd legközelebb már rutinosabb leszek :D
Mi is hazautaztunk hétvégére a szüleimhez Debrecenbe, már hiányzott :)

Friday, nézegettem a képeiteket, Bors is és Gréta is gyönyörűek! Borsról jutott eszembe, hogy mikor először jött hozzánk a védőnő, azt mondta Benére: a prototípus nagyon jól sikerült, most már jöhet a sorozatgyártás ;)
Meseszép helyen laktok, ott biztos nincs légszennyezettség :wink:
A blogot is olvastam, megkérdezhetem, hogy a terhességed alatt Grétánál mit nem vettek észre a svájci dokik? Útlevélről van vmi hír? Tényleg, nem tudom, hogy ez Svájcban hogy van, de Grétának így kettős állampolgársága van?

Szép hétvégét Nektek!

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Egész nap nem tudtam jönni, bár látom, mindenki el vol foglalva. A délelőtt elment főzéssel, jött a Húgom is ebédre, délután pedig Tescoban voltunk, nagybevásárlást csináltunk, vettünk Zsófinak is jó pár bodyt, 3-as és 5-ös csomagolásban voltak akciósan. 3-6 hónaposra valót vettem, a kisebb méretek már szűkek.

Na, tiszta Mr. Bean voltam ma: volt egy óriás halom pelenka a Tescoban, a 3-as persze legalul volt, kirántottam, borult mindenfelé, még egy távolabbi állványt is fellökött. Ott szedtük össze. :P :oops:

Zsófi ma nemalvós, egész nap ölben akar lenni, talán ha összesen egy órát aludt ma :roll: A nap neheze pedig még hátravan.

Ági, de jó, hogy elutaztatok, hogy bírta Bene az utazást? Két hét múlva mi is utazunk a szüleimhez, remélem, minden rendben lesz. Valami jó tanáccsal tudsz szolgálni?
Köszönöm szépen a receptet, alkalomadtán kipróbálom.

Szilvi, szegénykém, kitartást, csak fordul majd a Hold és a Nap és jobb idők jönnek rátok. Szegény Máté, a vizes cuccban, remélem, nem fázott meg.
Mosás, vasalás :evil: De a legrosszabb a teregetés, szárítás, szalad tőle a lakás. Ráadásul eltört a szárító, a szentlélek tartja, a Tescoban meg csak egy másik típus volt, azt nem vettük meg.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok csajok végre javulok, jobban vagyok hat az antibiotikum :)

KépKép
KépKép
fleur

Fleur, de jó, sokat gondoltam rátok. Így tovább, mielőbb legyetek egészségesek! Ha tudsz, adj hírt mindig magatokról.

Szilvi, próbálgass végig mindent, hogy mitől lehet a sok ébredés (fázik, melege van, kényelmetlen, rossz helyen van az ágy, kutyaugatás...stb.) Bár...én már úgy érzem, hogy mindenre gondoltam, mégsem jöttem rá.
A vasalással oltári szerencsém van, mert Anyukám nagyon szereti, és ő vasal nekünk :oops: Én max. hajnalban tudnék...úgyhogy elfogadtam a felajánlást :oops:

Az evéseket ritkítottuk kicsit. Képzeljétek, már nem csak Blani féltékeny. Blani elég nyünyi volt és felvettem. Bibi mikor meglátta, óriási hisztit csapott, aztán csak kézben akart lenni. Ha már az ágya felé közelítettem visított. Na ebből arra következtettem, hogy a kajcsi jó alibi arra, hogy kézben legyen, ezért akar folyton enni. Még jócskán fejleszteni kell a technikámon, hogy egyszerre foglalkoztassak egy két hónapost és egy háromévest. Adjatok ötleteket légyszi! :)

Ági, tetszik ez a recept, lehet, a jövő heti sütésnél kipróbáljuk...igaz rakott palacsinta van előirányozva.

Mr Bean, ilyenkor Zsófit is viszitek a Tescoba? Az estéitek javultak valamelyest? Én már tegnap betettem az ágyba magam mellé Bibit, és csodák-csodája, elaludt. Ezzel csak az a baj, hogy pár alkalom után ki sem lehet robbantani, és már így is többen vagyunk az ágyban mint ahány személyre kalibrálták :)
A szárító még elfér a leendő ebédlőasztal helyén :)

Kata, Ági jó utat nektek!

Mindenkinek nyugodt éjszakát és pihizést kívánok!
R

Kép
Kép
34372

Szép napot mindenkinek!!!

Vasalás témában ,én egyedül Anna cuccait vasalom,így nem sok heti max 2x10 perc.Mást én még soha nem vasaltam,nem gyürött semmi :)

Tegnap ismét voltak látogatóink ,kaptunk egy csomó kacatot.Végül is minden használható.Mikor még nem volt kisbabám soha nem tudtam mit kellene vinni babanézőbe,de most már annyi jó ötletem lenne ami hasznos.Nem értem más miért nem így gondolkodik,hogy azt veszem meg amit én is használok vagy használtam.Pl popsitörlőben miért nem a sensitivet veszi,hisz az tuti jó.Pelusba pl elmondtam hogy a pamperst használjuk,erre kaptunk liberót.Nem baj mert elhasználom,de miért nem azt hoznak amit szeretnénk?????Vagy akkor miért kérdezi meg?????
Nekem miért nem hoz senki egy pelenkatortát????Úgy szeretném!Bezzeg a húgomnak mondtam,erre ő most az összes babalátogatóba ezt gyárt :D :D

Bocsi hogy így elmerültem a témában korán reggel.

Ma mi is utazunk anyukámék 60km.
Ja,és Anna megint minden kaja után rottyant,eddig tartott a pelus spórolás:)

Pihizős vasárnapot!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Fleur, örülök, hogy javulgatsz! Csak így tovább!

Reni, na látod, ösztönösen ráéreztél, hogy mi lehet a baj. Féltékeny a pici lány :-) Nagyon kis rafináltak ők. Mi lesz később? :roll:
Zsófinak is van olyan fájdalom, ami azonnal jelentkezik, mihelyst a kiságy felé közelítünk vagy ott tesszük vízszintesbe. :-)
Rakott palacsinta, nyami :-) Megint megkérdezem, hogy miért nincs nyálcsorgatós smiley?
Zsófit nem visszük a Tescoba, a Húgom szokott rá vigyázni akkor. Max. 1,5 óra alatt megjárjuk, nagyon közel van.
Az esték javultak valamelyest, kicsit csendesebb is a kicsi lány és korábban sikerül ágyba dugni. A baj, hogy cicin vagy karban elbóbiskol és aztán már könnyebben megy az alvás. Pedig éppen ezt akartam elkerülni. Nem akarok úgy járni, mint az egyik barátnőm, akinek a 2,5 éves kislánya csak és kizárólag cicin alszik bármely napszakban. Na mindegy, majd meglátjuk, Zsófi még 3 hónapos sincs.

Krisztina, ne bosszankodj, ami nem tetszik, tedd el és ajándékozd tovább. Utólag rájöttem, hogy amíg nem volt gyerekem, én is sok haszontalan dolgot vihettem. Ezentúl persze már okosabb leszek, és mindig meg fogom kérdezni, hogy mire van szükségük, ill. mit használnak.
Szerintem a nagyobb játékoknál is érdemes megkérdezni, hogy van-e, szeretnének-e stb. Így lett nekünk 3 kiságy felé szerelhető zenélő forgónk, ráadásul ugyanazt a dallamot játsszák... A babának úgysem a meglepetés a lényeg.

Ma úriasszony vagyok, a Húgomhoz megyünk ebédre, aztán délutánra pedig beterveztünk egy cukrászdázást, hadd hízzon a hátsóm :-)

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Jó tipp? Ez kb. egy 3 órás út, így hogy ne kelljen közben etetni, mindig etetés után indulunk. Persze peluscsere is van előtte. A cuccokat össze szoktam pakolni még előző nap, hogy már azzal se kelljen akkor kapkodni.
A kocsiban általában bealszik, de azért 3 órát nem biztos, hogy végigalszik, így talán érdemes világosban menni, hogy ha ébren van, akkor is lehessen szórakoztatni. Mivel baromi hideg van, overállban tesszük be a kocsiba, így kb 15-20 perc után, mire bemelegszik a kocsi, le kell venni róla, olyankor általában félreállunk (már karácsonyra is hazajöttünk, illetve Papám temetésére is egyszer). Nem árt, ha van egy kis lefejt tej, ha mégis az éhség tünetei jelentkeznének, bár ez persze attól is függ, elfogadja-e a cumisüveget (Bene nem nagyon).
Fürdésidőre mindenképp ide- vagy hazaérünk, hogy az esti rutin szertartás meglegyen a szokásos módon, ne zökkenjen ki a nap menete jobban a kelleténél.

Palacsintatorta... nyami :)

Zsuzsi, mi is alapvetően tescos bodykat használjuk, tök jó anyaguk van, aranyosak, és bírják a gyűrődést :)

A kétoldali kiságyundor nálunk is jelentkezik rendszeresen :) Legalább úgy fáj, ha letesszük oda, mintha szögek lennének benne :wink:

Úgy látszik, a levegőváltozás Benének is jót tesz, itt mindkét este átaludt egy etetést, 6-7 órát :) :) :)

Fleur, nagyon örülök, hogy jobban vagy!!! Csak így tovább :wink:

Krisztina, az tényleg elég fura, hogy megkérdezi, mégsem olyat hoz.. :? Tényleg nehéz persze, ha nincs tapasztalata az embernek. Kérdezni szerintem nem gáz, sőt, én kifejezetten hálás vagyok érte.

Vasalni szeretek, a babaruhák meg pikk-pakk megvannak, tényleg. A párom ingeit vasalom még, egy hétre előre Közben mindig tévézek, így azért még kellemesebb tevékenység :)
Egy barátnőm négy hónapos babája most már mindenre felébred (eddig semmi nem zavarta álmában, a házimunka vagy az utca zajai sem), így szegény semmit nem tud mellette csinálni, csak a lakás távolabbi pontjaiban maximum, és sétálni is csak csendes helyen tudn(án)ak, ugatós kutya meg mindenhol van... :S

Szép vasárnapot Nektek!

KépKép
gigilina

Kriszti, szerintem még fogtok is kapni jópár dolgot, ami a kukában végzi, a közeli ismerősöket, rokonokat azért le lehet róla szoktatni :) Én könnyen beszélek, mert már majdnem mindenkinek van gyerkőce az ismerettségi körünkben, tudták mit hozzanak :)
Nálunk a nagyszülők és tesók már csak pénzt adnak, mi vesszük meg helyettük az ajándékot.
Hogy tudsz ilyen ügyesen mosni és teregetni? Nálunk azért az ingek és az ágynemű minimum gyűröttek, a törölközőket meg szeretem ha vasaltak. Mostanában az én póloimat is vasaljuk mert Bibit odafogom magamhoz és a vasalás fertőtlenít. Nem szeretek mindig textilpelust a vállamra tenni. Amúgy mi sem visszük túlzásba. Ha Anyu nem vasalna, akkor nem lenne vasalt ruhánk.

Zsuzsi, nekem is jól jönne egy ilyen Húg :)
Nyálcsorgatós smile helyett kitalálhatunk valami egyezményes jelet, pl. :}~
Szóval cukrászda :}~
Rájöttem, hogy 2 féle zenélő ketyere van a kínainaknak és minden zenélő játékba ezek valamelyik teszik. Van a mikulásos, és a másik sztenderd...(most nem jut eszembe melyik). Az olaszoknak van 3 másik fajta. Nekünk már mindegyikből van több...agresszív leszek tőle, ha sokáig szól, ezért Bibinek nincs zenélős forgója.

Ági, ügyes vagy az utazásban, tök jól megoldottátok. Ez a 6-7 óra alvás jól hangzik :)
Bibi is mindenre felébred, illetve most épp alszik, Blani lement a Mamához, szóval inkább Blani ébreszti fel, de már így is túl sok mindenben kellett alkalmazkodnia, a dumcsit nem bírom leállítani.

Ja, és az összes szakkönyv azt írja, hogy ebben a korban még nincs hiszti, és nincs rafináltság, meg hogy nem is gondolkodnak. Nos, akkor ösztönösen nagyon agyafúrt dolgokat csinálnak :) Vagy nincs gyereke ezen könyvek íróinak :) :wink:

Móni, merre vagy?

További szép hétvégét!
R

Kép
Kép
34372

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?