A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Kata, mivel krémezed be az arcát Márknak?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Krisztina, igen,
a doki azt javasolta, kenjük be az arcát indulás előtt a gyógyszertári kenőccsel vékonyan (mármint ami látszik belőle), hogy óvja a hidegtől. A "popsikenőcsöt" javasolja, nem a fürdetőt, mert az előbbi zsírosabb.

JA én már tényleg csak ezekkel kenem, kiderült ugyanis, hogy ekcémára hajlamos:((( szóval most pont puhító krémért megyünk, és én bevállalom a szteroidos krémet is, amit Vick dokija is javasolt.

összefüggő vörös-száraz foltok vannak az arcán, a nyakán és a vállán, tökmindegy, mit csinálok vele és mit eszek.

Köszi a tippet, Kata, láttam ilyet a DM-ben, de nem tudtam, használ-e.
Kipróbálom mindenesetre.

Zsuzsi, tényleg a "gyerek végez":) de jól is van ez így.

Pusz
M.
monke

Ja a mi Chemotoxunk por, spray-t tuti nem használnék.
monke

Móni
Van egy nagyon jó, a régi szolgálati lakásunkban volt hangya nekünk is. Biokill a neve. Teljesen vegyszermentes, le kell fújni ( spray) a hangyák útjára, vagy végig a fal mellé(nekünk ott járkáltak). Azt mondták, kisgyerekek mellett is nyugodtan használható. Nem szabad felmosni ott vagy 3 -4 napig. Nekem nagyon bevált, sorra hullottak a hangyák. Én ilyen vetőmag boltban vettem, de biztos lehet kapni vegyi boltban valahol.

vick
Kép
Kép
ervick

Megfőztem a mosdókenőcsöt :D beleönt :D öttem flakonba,kiváncsi vagyok az eredményre.

Kép

Kép
krisztinaa

Kép Anna játszik

Kép

Kép Csók a macinak

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi, igen én is fekve szoptatok.
Márk lsuta máshogy szopizni, ha ülök meg már alig íbrom el, tudom erre lenen a párna, de nem megy ez nekünk valahogy.

Kimenetlekor én a kórházi ajándékcsomagokban lévő nivea popókrémet használom a pofira.tök szeretem ezt a kencét, ha pattim jön ki vagy sebem van is ezt használom, hatásos.

Krsiztina, Anna már megint csodaszép :lol:

Na megyek etetni, d.u már nem jövök, mert tanítok aztán irány a tesco.

pusz,

kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,én is képtelen vagyok ülve szoptatni,nagy szerencsétlenkedés árán megy ha olyan helyen vagyunk és nagyon kell.

Kép

Kép
krisztinaa

Kata, Krisztina, megnyugtattatok, hogy nem csak nekem nem megy az ülve szoptatás.
Nekem még nehezítésnek ott van a bimbókiemelő is, amit fogni kell, amíg be nem kapja Zsófi.

Anna ma is formában :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Bepanthennel kenem Anna arcát,az eddig a legjobb.

Nem tudom ki mekkora mellmérettel rendelkezik,de nekem nagy a mellem és fogni kell szopinál akármilyen pózban vagyok,mert belefullad a baba :D Szerintem emiatt nem megy ülve.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Vincének utólag is boldog névnapot!

Én nemhogy a dátumot nem tudom hanem néha azt sem, hogy milyen nap van :D:D:D

Szoptatás: én csak éjszaka szoptatok fekve, tény hogy úgy kényelmesebb, de napközben ülve, sőt mostanában az étkezői széken ücsörögve :) Lábamat keresztbe teszem így támasztom meg a kezem, amin Marci fekszik, merthogy ruhástul már 6 kiló fölött van (ruha nélkül még "csak" 5920 volt tegnap :D )

Minitaliban én is benne vagyok! Tegnap itt egy helybeli ismerős csajszival, akinek a fia egy hónappal idősebb Marcinál, voltunk a Camponában csavarogni. A fiúk is nagyon jól bírták, nekünk meg jó volt kicsit kimozdulni!

Ma nálunk is napsütés van, de a levegő nagyon hideg, azért vásárolni el kell menjünk nekünk is délután!

Bcg helye nekünk is csúnya, így felhívtam a dokit, azt mondta nem kell vele semmit csinálni!

Marci úgy tűnik elérte a 3 hós gyarapodási ugrást. Kb 3 napja rengeteget eszik a korábbihoz képest!!! Biztos gyúr a hat kilóra :D

Hátfájás nálam is van néha, főleg akkor jelentkezik, mikor sokat emelgetem vagy tartom a karomban Marcit. Olyankor páromat szoktam megkérni, hogy krémezze be és masszírozza kicsit meg!

Móni, érdekesek ezek a piros foltok Dávidon, mit mondott rá a doki?

Fleur, Lilla fürtjeibe beleszerettem :D

Mangora

Kép
mangora

Hú, Vick, köszönöm. Keresünk ilyet.

Megjöttünk a dokitól, kaptunk krémet és ajánlotta a BABE fürdetőjét, állítólag az nagyon jó száraz bőrre.
Ja és ne egyek semmi tejterméket, tojást, diófélét... hozzátáplálás minél később. Egy fogam se marad, mire Dávidka átáll főzelékekre.

Tényleg, Ági, kérdezted: én pl. simán merek K-betűs dolgokat enni, és sokszor volt olyan is, hogy éreztem, valami engem puffaszt, de Dávidon nem láttam változást. Nálunk a tejfehérje a mumus.

Anna tényleg ma is nagyon cuki:)

Zsuzsi, nagyon jó lenne összehozni:) szerintem van közvetlen buszjárat, de majd megnézem. Ja: Dávid 10-kor aludt el, evett 12-kor és fél négykor, és reggel hétig aludt. Bárcsak így telne minden éjszaka.

Fleur, ha még nem írtam: nagyon szépek a gyerekek, és aranyos Dani gügyögése:) És nagyon tetszik a játszószőnyeg is.

Hétvégén megpróbálom a "Fleur-féle" húsos receptet, és hozzá a "Kata-féle muffint". belőletek élek, komolyan.:)

Én fekve nem tudok szoptatni:( de egyetértek, ülve nagyon fárasztó. És még rosszabb lesz, ahogy nőnek a babák...

Szép napot,
Móni
monke

Vick,adj egy nagy puszit Anna nevében Vincének névnapja alkalmából :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Hi!

Bocsi, csak egy napig tartott a szabadság, anyukám is itt volt, tegnap este ment haza, de bizonyos értelemben felborult itthon a rend, még pár nap kell, hogy ugyanúgy meglegyen a szabadidős netezésem, mint eddig. Olvasgatlak Titeket, de válaszolni nem nagyon megy még.

Vincének boldog névnapot! ...ideje Grétának is megnézni mikor is van névnapja :oops:

Krisztinaaa, ez azért gáz, hogy nem mondja meg az árat. Milyen szolgáltatás már az ilyen?! Ha véletlen nincs annyi pénz otthon viszi a tévét, vagy mi??? :shock: én se hívnék ilyen zsákba macskát...

Toldiszilvinek grat az új hűtőért! Első körben próbáld belefagyasztani a férjed főnökét, aki kitalálta ezt a munkaidőt :?

Monke, márpediglen aki el megy az uszodába, az megérdemli az egész üveg nutellát :wink:

Gigi, részvétem :( . Svájcos kérdéseidre priviben válaszolok, szerintem holnap vagy holnapután.

Ervick, köszi a hiányolást! Nagymami ötödik kajafélét való csinálásáért megértem hogy mérges vagy. Hozzánk mondjuk ritkán jön a mami, de akkorra időzítem pl a szilvásgombócot, palacsintát. Ha otthon lennénk tuti nálunk is probléma lenne ez.

Mangora, akkor az idén gyertek ide síelni, bevállalom Marcit :wink:. Jaaa, csak szánkóztunk, síelni nem tudok. Kis corsa-ba jó sok kilómétert teszel bele :wink:

Nálunk sajna csak a "friday kifőzdéje" van, kajarendelősökre irigy vagyok :wink:

puszi mindenkinek, vár a káosz, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Kép
Kép
friday

Móni, na, csak beáll Dávidka is szép lassan valami rendre.
Egy busz azért mégsem 3-féle eszköz. Bár remélem, hogy a sportkocsival tudok majd randalírozni.
Ekcéma :-(
Nekem a védőnő, a gyerekorvos és még a nőgyógyász is ajánlotta, hogy szedjek vmi multivitamint vagy terhesvitamint. Alapból ellenük vagyok, de mivel még a terhesség elején vettem egy nagy csomag Elevitet, de azt nem szedtem be csak a Femibiont, most abból kapok be néha, ha eszembe jut.

Ülve alig bírom el Zsófit :-(

Friday, így már érthető a távolléted. Akkor gyere, és zárkózz fel közénk. :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mosdókenőcs bevált mint foly.szap.!!!Nagyon jól hidratál!!

Kép

Kép
krisztinaa

Ez csak ekcémás hajlam,
ilyen gyerekkori dolog, jó eséllyel kinövi később. De érdemes kezelni addig is a tüneteket állítólag, mert ha nem, akkor esélyes, hogy terjed.

Én is elkezdtem most Elevit-et szedni, pedig terhesség alatt nem szedtem semmit. Ja és kalcium-tablettát is.

Friday, most már nutellát se szabad
:twisted:

Biztos jó a "Friday kifőzdéje" is - és még 1x minden elismerésem, hogy két gyereket nevelsz, háztartást vezetsz, blogot írsz... és még "szabadidős internetezésre is tudsz időt szakítani.

De a szánkózásért azért mégis irigyellek egy picit.
Ja meg a csokikért (és sajtokért...) is.

8)
monke

Sziasztok,
Kevés időm van, épp alszanak a csajok és nem erről híresek. Reggel korán kelünk, este későn fekszünk. Már értem a királyi többest miért kezdték el használni az anyukák :) Teljes a szimbiózis :)
Imádom a képeket, nagyon cukik a babák!
Csajok, ezek a játszószőnyegek, csodás babaruhák, fészkek :) stb. A kajcsikról nem is beszélve, amiket főztök! Jó lehet bármelyikőtöknél gyereknek lenni :)

Mangora, neked sem tudtam válaszolni, gyertek, amikor tudtok. Móni, ti is :) Tavasztól szerintem mi is beindulunk :)

Vick, Friday,Enikő, Fleur, nálatok nem pakolna a gyerekek? És össze? Mi most ezzel küzdünk, nem akaródzik a rendrakás.

Oviba valószínűleg ősztől járhat Blani, addig is gondoskodnom kell progikról, egyik nap már azt játszotta, hogy Hófehérke unatkozik az anyájával :)

Huh, a többire gondolatban válaszoltam :)
Kép Kép Kép

Kép
Kép
34372

Kép Minden este ez a kép vár...óvatosan a játékbeszerzéssel
34372

Bibinek kék szeme van, Blaninak zöld...
Kép

Kép
Kép
34372

Reni,a csajok tündériek,igazán rakhatnál fel többször képet,rá sem ismerek Bíborkára,és Blani is sokat nőt!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Hellóka!

Gyorsan, míg csönd honol!

Edina sajnálom a nyakad! Próbáltátok finoman kimaszírozni? Szörnyű amikor beáll az ember lányának a nyaka. Teljesen mozgássérült lesz.

Fleur, örülök, hogy már ilyen jól vagy! Nehéz lehetett a két gyerekkel betegen egyedül otthon. Reméljük idén télre már letuttad!! Mi jöhetne még??

Dávid határozott kis emberke. Persze csak kívülállónak jópofa a tiltakozása a kényszerszopi ellen.

SOS: pelenka téma! Próbáltátok a DM-es vagy Tescos pelusokat. 3-as méretű érdekelne. Ha mindkettőt, melyiket érdemes. Valahogy a márkásabbak mostanában nem jönnek be. A 2-es méretek tökéletesek voltak, a 3-as meg vagy nagy és kifolyik mellette vagy nem eléggé nedvszívóak, egy idő után enged. 10 dkg híján 6 kg a lány és olyan, mintha pont a 2 és 3 méretek közé esnénk.

Köszönöm a büfis tippeket. Az éjszakait nem erőltetem látván a tieitek is túléli az éjszakát büfi nélkül. Az ültetem és simizem a pociját egész szép eredményt hoz. A hátul kilógatom a vállam mögött nem jó, bizti bénán fogom, mert iszonyatos cécót lecsap. Akaratos kisp.csa!

Fejemelgetéssel egész szépen haladunk, de még fasorban sem vagyunk hozzátok képest. Ráadásul mindig bukik, pedig sokszor 2 óra telik el etetés óta.

Mostanában este alig eszik. 30-70 között nyammog, azt is nagy unszolásra. Kidől este 10 körül, alszik 4-ig. De hogy mitől!!! Tegnap lefejtem még 100-at a 70 után, felébresztettem, hogy majd odaadom. Öklendezve tiltakozott. Marad a fagyasztás. Sajnálom kiönteni a nagy munkával megtermelt tejet.

Reni, nagyon cukik a lányok! Képről úgy látszik, nagyon hasonlítanak egymásra. Jó husiban van a kicsi! A sok szopi, látod, meghozzta az eredményt!

Isteni Anna ruhája. Tényleg mindig csini! Olyan jó látvány az a sok haj! Gondolom nehéz kezelni, de igazi csajszi tőle. Nekem mind kopi volt. A harmadikkal már a 26. héttől kínzott a gyomorégés, ülve aludtam, kivoltam tőle. Dejó!! Hajasbaba lesz!! Na ennyit a babonákról! De a füle pereme szőrős! Az egyikről már kopik. De gondolom ez a plussz nem számít dús hajnak.

Holnap be kell mennem a melóhelyemre. :evil: Nagyon várnak, de valahogy nem akaródzik kirándulni. Hulla fáradt vagyok. Nem panaszkodom, a több kicsivel rendelkezők még nálam is nehéz helyzetben vannak. A napi 5 és fél 6 óra alvás valahogy nem elégíti ki az igényeim!

Na jó! Eldugulok.

Kati
bfkata

Sziasztok!

Zsuzsi
köszönöm kérdésedet,már egy kicsit jobb a helyzet. Tegnap Gréta csak akkor volt ölben,amikor vittem pelust cserélni,meg szopiztunk,hát ma mindent be kellett pótolni,mert egész nap az ölemben csüng. 1 percre sem lehet letenni,mert rögtön hisztizik. Szerencsére most elaludt. :P

szopizás
én ülve szoptatok nappal. éjszaka is úgy szopiztunk amikor még kellett. Most kb 1 hete kezdtük el használni a fotelt amit még annak idején vettünk a szoptatáshoz. Most már minden gond nélkül le tudok,és fel is tudok állni belőle Grétával a kezemben.

Na,fel is ébredt Grétus... A szájába dugtam a cumit,és nem vagyok hajlandó hozzászólni akárhogy is néz,hátha visszaalszik! :oops: :)

ekcéma
:twisted: Valóban kinövik a gyerekek nagy része. A barátnőm lánya 3 éves korára nőtte ki. Érdekes módon a most 9 hós fián még nem jelentkezett. pedig állítólag hajlamos rá ő is. Szintén Babés cuccokat használ/t.

Reni
édesek a gyerkőcök! Nem semmit ez a csatatér! :lol:

Vincének utólag is boldog névnapot!

Gréta névnap jun. 10-én van! :wink:

Kata
jó vásárlást. Nekünk sem ártana már menni. Csak az a baj,amíg ennyire hideg van kint,addig mi nem igazán akarunk kimozdulni. mármint Grétával.

Minitali
én is szeretnék majd tavasszal. Elég gyakran jár apa pestre (havonta) alapanyag beszerzésre,majd ráveszem,hogy vigyen el minket is,és dobjon ki valahol... :P

Visszaaludt a drágám! bevált a taktikám!!! 8)

puffasztós ételek
én eszek szó szerint mindent sorba,és szer4encsére még nem volt eddig gond semmivel. A kedvencem egy tipikus szabolcsi leves a füstölt húsos káposztás bableves. Ebből simán lenyomok egyszerre 2-3 tányérral,sőt van,hogy csak szinte egész nap ezt eszem. De szoktam főzni kelkáposzta főzeléket is,vagy rakott kelkáposztát.... Na,nem is sorolom tovább a dolgokat,mert most ettem,de már megint megéheztem... :twisted: :roll:

Kriszti
Anna meg megint hozta a formáját!

komfortszopi
már jó ideje nem is tudom,hogy mi az. a helyzet hasonló,mint mindenkinél.csak nálunk ez este jön mindig elő. Nem hajlandó enni,mert még nem éhes,én adnám neki. Úgy üvölt ilyenkor,mint a sakál. De volt már hogy azért ordított,mert baromira éhes volt,én meg balga azt hittem,hogy már megint azért hisztizik jó előre,hogy meg se próbáljam megetetni. Szóval mindig más miatt. Van hogy azért van balhé,mert még nem hajlandó a kisasszony lefeküdni,vagy tv-t akar nézni. :shock: Ugyanis imád tévézni a drága.... :oops: :oops:

na,végleg felkelt,és már görbül a szája... :?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Kati,én használom a pampers mellett a dm-es pelust,és nagyon szeretem.Már 5kg-os kora óta használjuk a 3-ast,nekünk is kifolyik néha ,főleg felül ,mert Anna általában függőlegesben kaksizik és a gravitációnak ellentmondva felfelé nyomatja a kakit.Tehát akkor folyik ki amikor nem sikerül rendesen ráraknom.
Tescoba nem járunk ,így azt még nem próbáltam.

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina, nekünk is felfelé csap ki a kaki, el nem tudom képzelni, hogy mitől :shock:

Edina, ez a fajta bableves a kedvencem, mi úgy mondjuk, hogy káposztalés bableves. Imádom! A Nagyim épp a Tiszának a túloldalán lakik egy kis faluban, kis híján szabolcsi :-)
Zsófinak is tetszik a tv :-(, az Apjára ütött, engem nem nagyon köt le.
Persze, gyertek majd, ha jó idő lesz.
Ez a fajta sírás nálunk is esti program. Eddig ha sírt, a szopi megnyugtatta, most már csak akkor, ha ő is akarja :-)

Kati, szerintem is jó a dm-s pelus és a rossmannos is. A Tesosat én sem ismerem. Egyébként nekem is az az érzésem, hogy a 2-es és a 3-as méret között vagyunk.

Móni, akkor reméljük, hajlam is marad.

Reni, tüneményesek a csajok. Blani zöld szeme káprázatos :-)
Jó a gyerekszobátok :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
holnapra ezt a levest terveztem be.... 8) Átugrassz ebédre? :lol:

Kati
Gréta még csak 4,5 kg volt,amikor árrétrünk a 3-as pampers pelusra,mert nekünk meg a 2-es ből folyt már ki a végén a kaki. Első pár napban sokat fürödtünk napközben is,aztán meg rájöttem,hogy szorosabbra kell húzni a pelust. Egész pontosan egymásra takarnak a tépőzáras részek. Amióta így adom rá,nem folyik ki semmi a 3-ból ,pedig Gréta még csak most jár az 5 kg környékén. Sem a dm-es,sem a tescos pelust nem ismerem. Mi eddig libero-t használtunk,most áttértünk a pampersre,mást ,meg még nem is próbáltunk.
Apa Fastum géllel kenegeti a nyakam,meg a hátam,és mindig finoman megmaszíroz.

Kaki nálunk is felcsap,vagy csak egyik oldalt van a pelusban.
:roll: Sztem ez attól függ,hogy épp hogy ül,vagy csak amerre a szél viszi.... :lol:

holnap reggel visszük Grétust ortopédiára. Remélem,hogy nem mondnak semmi rosszat! Aztán meg beugrunk a védőnénihez egy súlymérésre.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Hú lányok nálunk ha sír Báti mindegy miért a cici megnyugtatja!! És hát nálunk még mindig van komfort szopi szinte minden szopinál!!

Ma voltunk oltáson eddig nincs láz remélem nem is lesz!!Prevenart nem kaptuk meg mert nincs oltónanyag :twisted:
Dokinéni megdícsérte Bátort milyen szépen tartja magát, és hát hasról hátra fordul.

kaki hm nálunk is fölfelé folyt ki a 2-es pelusból (libero) akkor is ha "állva" volt az ölembe szó szerint a háta közepéig kakis volt. A 3-ból oldalt folyik:(

dy: irigykedem, hogy te ilyesmiket ehetsz, én még csak most mertem kelkáposztát enni.....
de azért nem panaszkodom mert ha figyelek a kajálásra nincs gond Annával ha semmit nem ettem volna akkor is fájt a hasa. hónapokig

Reni!

Nálunk se nagyon megy a rendrakás mostanába, de van mikor nem is játszik Anna szinte semmivel ha kimegyünk délelőtt mire vissza jövünk ebéd aztán alvás du meg hoz 1-2 játékot és azzal elvan!
Nagyon helyesek amúgy a csajok.
Anna isősztől megy majd oviba:))

Móni!

Hangyára nekünk is a Bio kill jött be!!

Szopi nálunk is ülve megy néha ha nagyon fáradt vagyok akkor éjszaka fekve de akkor be is alszok és Bátor is ott felejtődik:)

Mennem kell Bátor itt cuppog a kezén kicsit nyügi. biztos az oltás miatt:(

Puszi

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hahó!

Ma volt a temetés, szétfagytunk, mondanom sem kell, még most is fáj egy kicsit a lábfejem, a fekete csizmám iszonyatosan vékony talpú, 2 harisnya és egy zokni sem segített. A torra már nem mentünk a testvéreimmel, siettünk haza (na meg a rokonaimra sem voltam túl kiváncsi, nem épp ők a kedvenceim, nem túl kedves emberek..), kb. öt órát voltam távol a drágámtól, szerencsére jól megvoltak Apával, vele mindig jól viselkedik persze, majdnem végig aludt :) Szerencsére elfogadta a cumisüveget, így Apának nem kellett bajlódnia. Frissen fejt tejet kapott, de kiolvasztottunk egy november 30-ai poharat, ha nem lenne elég, hát csúnyán megromlott... :evil: Most félek, hogy az összes rossz, van vagy 2,5 liter tej a fagyónkban... ehh. :?
Kata, az unoka tényleg kárpótolja, mivel ott maradtunk náluk így plusz pár napot, nagyon sokat volt vele, hamarabb ugrott a sírására, mint én :)

Dejó, még nem is láttam Bibit és Blanit, édes kiscsajok!! És hát a Hófehérkés játék, tök jó, hogy ilyen módon kifejezi a gondolatait!

Kati, mi Liberot és Pamperst használtunk eddig, sajna másikról nincs tapasztalatom. Nem akartam nagyon kísérletezni, ezek rögtön bejöttek.
A kaki tényleg érdekes formákat vesz fel a pelusban (pl. középen semmi, csak, két oldalt van, és hasonlók) de tekintve, hogy többnyire szinte sugárban jön ki, nem csodálom, fröccsen amerre akar :)
Hányásszag nálatok nincs? Akkor aggódom :shock:

Móni, sajnálom az ekcémát! :( Bene lábán pár napja vannak ilyen száraz foltok, ma fürdés után kicsit pirosak is voltak, lehet, hogy ez is az? Az apjának is elég érzékeny a bőre, gyerekkorában enyhe fényallergiája is volt... :(
Mi az Örstől kocsival 10 percre lakunk, BKV-val is csak egy busz! Ha végre elmúlnak ezek a nagy mínuszok, szívesen találkoznék :wink:

Nekem a hajam kezdett el durván hullani, mióta nem szedem a vasat (szülés után is kellett még), pedig a terhesség alatt szinte egyáltalán nem hullott (előtte szintén sokat), már úgy megszoktam :? Multivitamint én szedek, mert nem mindig tudok odafigyelni a megfelelő vitaminbevitelre, főleg ilyenkor télen, elég kevés gyümölcsöt eszem sajnos.

Én is ülve szoptatok, nekünk bejött, szopipárna nélkül, kicsit előregörnyedve, így a feje a karomon, de a popsija az ölemben van, na attól néha estére megfájdul a hátam, de amúgy nekünk bejött. Még éjszaka is így szoktam, mert fekve én is bealszom... :roll: Én is tartom egy kicsit a cicim az ujjaimmal(szoptatásnak hála G-H kosaras melltartók kellenek... :shock: ), és úgy nem fullad bele :wink:
Nálunk még mindig mindenre jó a cici, lassan látom már rajta, mikor csak komfortszopi miatt és mikor éhes tényleg. De sosem utasítaná vissza, ha ébren van, ha a fülén jön is vissza, akkor sem :lol:

Bátor már átfordul? Amindenit, nagyon ügyes kissrác, grat!

Bocsi, ha vmire nem reagáltam, hosszú volt ez a nap, ráadásul éjjel alig bírtam aludni, előre izgultam, hogy is leszünk meg majd egymás nélkül... hát, Bene jobban bírta mint én :)

Jóéjt!

KépKép
gigilina

u.i: Anna ismét tüneményes, ez a frizura annyira tündér, és a mandulavágású szemei :)

Reni, gyerekszoba :lol: Attól félek, pár hónap, és nálunk is ez lesz, az 50 négyzetméterünk kevés is lesz Benének :)

Jaj, csak megejtek egy frankfurti levest hétvégén, lesz ami lesz... :wink:

KépKép
gigilina

Jó reggelt!
Csak nagyon gyorsan:)

Reni, még mindig gyönyörűek a lányaid:) a gyerekszobátok meg elgondolkoztató, de na.
Egyszer tényleg nagyon szívesen meglátogatnálak:)

Köszi a megerősítést, Enikő. Beszerezzük a "biokillt". Tök jó neve van egyébként.

Ági,
neked akartam igazából reagálni.
Találkozóban benne vagyok:) majd megbeszéljük, ha melegebb lesz picit.

A fagyasztott tej, ha kiolvasztják, kicsapódhat. A szaga is fura állítólag, van olyan gyerek, aki elfogadja, van, aki nem.

Én is fagyasztottam pár adagot, próbáltam is kiengedni, de őszintén szólva nincs hozzá bizalmam. Szóval szerintem akkor már inkább a frissen készített tápszer.

A száraz foltok még nem feltétlenül jelentenek ekcémát, csomó ilyen bőrcucc gyorsan elmúlik a babákról.
Mondjuk a Dávidé se csúnya annyira (állítólag), csak gyulladt, vörös és nem akar múlni, ezért döntöttem úgy, hogy akkor inkább kezeljük. Ne várjuk, míg halálra dörzsöli.
Szóval vannak ennek fokozatai, és kinövik a babák. Remélem. Nálunk nincs se allergiás, se ekcémás.

Hajhullás

:cry:

nálam is várható, de én igazából most a fogaimat féltem (azt mondják, szoptatás alatt is romlanak).

szép napot,
M.
monke

Sziasztok !!

Én is csak gyorsba mert ma sok dolgunk van takarítani akarok meg vasalni !!!Nálunk olyan kemény a víz h nem csak a börömre van jó hatással hanem a vízcsapok is kegyetlenül néznek ki tök foltosak van valakinek valami jó tisztitószer ötlete vagy praktikája?

Tegnap csavarogtunk voltunka munkahelyemen mert le kellett adnom egy két papírt meg a kisbarátunknál aki 6 héttel idősebb és tök édi !! Aztán olvastalak titeket és mondtam h a szopi után írok nektek hát jól bealudtunk aztán már jött haza apa !! Úgyhogy így jártam tegnap!!

Pelussal kapcsolatban mi kiporbáltuk vagyis még mindig van a tescos pelusból apa mondta h egy probát megér!! Szerintem nem rossz azt adom rá nappalra és ua olyan minöség és kivitelezés mint a libero akinek 3-6 kg között van a babája szivesen postázok egy egy dbot kiprobálásra mert elég nagy kiszerelésbe és ha nem válik be felesleges pénz kidobás!!! :lol: Tényleg nagyon szivesen elküldöm !! :wink: :D ÉN ha elmegyünk akkor a liberot v pamperst adok rá de már kell a 2 méret a pampersből de még nem mertem megvenni mert így jártunk a libero 2 sel és most kezdtem el csak használni mert eddig nagy volt!!! Ha valaki használ akkor küldhet nekünk egy dbt …! :oops: :oops: :oops: :D
Aki kéri a tescos pelust kérek privibe címet!!

Kriszitna végül hogy fözted fel a mosokrémet?

Gyerekek gyönyörűek!!

Nálunk esik a hó!!

Ja holnap hozzák az új hütőt!!! Alakul a bcg oltásunk már úgy néz ki h ki fog fakadni nem sokára!!

Na majd megprobálok még jönni , de nem tudom h nektek hogy van ennyi időtök írni nekünk elmegy szinte az egész nap ti hogy csináljátok ??

Puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

ja és már teszteltük nem folyt eddig ki semmi belőle ellenbe a pamperssel és huggiessel!! :wink:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Én is ülve szoptatok 90% ba de éjjel nem mert akkor bealszom de napközben meg korán reggel úgy 5-7 között ha kel akkkor szoktunk mert így jobban elalszik!

Nekem a lefagyadsztott tejcsire azt mondták h a frissen lefejt tejcsit kell megkostolni h tudjad milyíen az íze ha felengeded és így meg tudod állapítani h romlott e vagy nem !!! Babák édesek !!Jövünk lassan udvarolni!!!

Taliba mi is benne vagyunk elvelig a főváros nincs messze tölünk
:wink: :wink: !

Ikeát tudom hol van!

Ti minden ruhát vasaltok a picinek??

elkezdtük hordani a 62 rucikat újaik kicsit hosszúak de alakul!! :D

szupi h Bene illyen ügyi volt!!

Mi csak a hydro,,, fürdető krémet használjuk a fürdésre meg testápolónak és nagyon szép a bőre!!

Fiús anyukák nektek mit mondtad a fütykössel kapcsolatban hogy hogyn kell tisztítani stbb? nekünk picit visszahuzni mdgmosni és fél évesen kell elkezdeni húzogatni!! Én nagyon parázom ez miatt nehogy mütét legyen!!

Visszaaludt a kis drágám!!egyből írtam nektek!! :wink:

Na most már megyek tényleg

Puszika

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hali!!

A mosdókrémet ugyanannyi vízzel mint a krém felfőztem,szépen elolvadt benne,utánna hagytam állni,akkor lett tejszínes :D és beleöntöttem az adagolóba.

Kérdés!!!
Mit adtok rá a babára ha pl kocsival mentek és nem tartózkodtok sokat kint?
Már kivagyok ettől az öltözéstől :(
Eddig én a normál ruházatára / ami body,pulcsi,nadrág / adtam harisnyát,kardigánt és kis szőrös overál.
De szerintem ez így meleg.Mit hagyjak el??????
Tegnap is mire hazajöttünk nagyon meleg volt belül és szerintem ezért nyügi.Segítség!!!!!

Nekem is gyakorolnom kellene az ülve szopit :o

Kép

Kép
krisztinaa

Nálunk is havazik és nagyon hideg van :(

Hajhullás:1-2 hete beindult a lakás mindenütt teli van hajszállal.szülés után egyből elkezdtem a supradint szedni, azóta is szedem.Ezért is vágattam legutóbb sokat a hajamból, de így is gáz.Márk keze mindig felmarkol pár hajszálat.
Tegnap vettem 3-mas pamperst, beváltottam a dm-ben a pontjaimat, így 25%al olcsóbb volt a 98 db-os.
Én nem merek kísérletezni mással,bevallom, ez az egyedüli pelus, amiből kevésbé folyik ki a cuccos.

Krisztina:Én ha kocsival megyünk a normál bennti ruhára csak a szőrös overallt adom persze sapival, sállal és még egy takarót és arra rájön még a mózes ráhúzós része.Nálunk is apa előmelegíti a kocsit, 10-15 perc után mózes teteje kicippzározva, takaró és sapi levéve, overall kicippzározva.
Nálunk ez bevállt.

Tejci fagyasztáshoz nem tudok szólni, nem tudtam elrakni semmit.
Figyelljetek, a tej mennyisége változhat még így 3 hónapos kor körül?Csak nem csökken.

Reni:Nagyon szépek vagytok!Tetszik a gyerekszobás csendélet.
:lol:
Te vezetsz,ugye?akkor felkerekedhetnél ha kicsit jobb lesz az idő,hm?

Enikő, Bátor nagyon ügyes!Hogy gyakoroltok?

Móni, ekcémát sajnálom, remélem Dávidka tűri és nem nyűgi miatta.
Fog elvesztés:azt mondják, egy terhességre rámegy 2-3 fog átlagban.Szép kilátások.Béres calciumot szeded?

Zsuzsi, bimbókiemelő nélkül próbáltad már?Hátha menne már.

Nekem nem áll fenn cici fulladás veszély a méret miatt, viszont így is fognom kell.

Ági, örülök, hogy részt tudtál venni a temetésen és Bene ilyen jó kisgyerek volt.Érzik ám a picúrok az ilyesmit.

Rendeltem a libritől egy mondókáskönyvet, Kerekítő a neve, még nem jött meg, kíváncsi vagyok rá

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Esik a hó és nagyon hideg van:((

Ma éjjel 2x kellett felsőt cserélnem úgy eláztam:) ilyen már nagyon rég volt, kezdek reménykedni hogy vissza áll a rend!!

Krisztina !
jó ötlet ez a mosdó krém, kipróbálom én is, mert borzasztó száraz a kezem a sok mosástól fertőtlenítéstől:(
Én is ugyan ennyi rucit adok Bátorra ha kimegyünk ha babakocsival akkor még plussz a pléd duplán hajtva.
Szerintem próbáld lehagyni a harisnyát és a kardit.
Ha jobb idő van kint akkor én csak a sima benti ruhára adom az overalt!!

Szilvi!

Pont tegnap kérdeztem a doki nénit a fütyivel kapcsolatban. Azt mondta ne csináljak semmit csak ha kakis töröljem le és persze fürdésnél meg mosni de semmi huziga majd féléves kor körül!

Móni!

Lefagyasztott tejcsinek tök más íze van mint a frissnek és mikor annó megkóstoltam szó szerint elkapott az öklendezés ki is dobtam egy csomót mikor jött a védőnő megmutattam neki azt mondta jó és eza szag íz normális. Meg is itta Anna.
Ja még a bio kill én fújtam a falra is mert a kiságy mellett a falon meneteltek a hangyák és nem hagyott nyomot szépen megszáradt!!

Gigi!

Frankfurti levest úgy néz ki megúsztuk, igaz én a kelkáposztát kicsit elő főztem vízbe így azért gyengébb volt és úgy raktam a levesbe!!

Jah az oltást megúsztuk láz nélkül:) este 38 volt popsiba doki azt mondta akkor csillapítsam ha 38,5. De Bátinak normál esetbe is 37,5. Hm magasabb a hője Annának is mindig enniy volt.

Rácsodálkozunk a világra
Kép

és megfordulunk:)
Kép

Annával
Kép

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő,nem semmi,hogy Bátor hogy kitartja már magát.Anna is tartja a fejét,de nem tudja még ennyire kinyomni.
A hátról oldalra fordulás nekünk is megy,de hasról nem nagyon akar megmozdulni :D

Kép

Kép
krisztinaa

Kata!

Egyszerre írtunk!:)
Nem gyakorlunk néha hasra raktam és volt hogy emelte magát mint őrült máskor a plédbe furta a fejét és üvöltött akkor megfordítottam nem szabad erőltetni. Átfordulás kb 2 hete megfordult vagy 2x az ágyon azt hittem lejt az ágy vagy valami aztán hanyagolta is most viszont a földön van a játszó és ott is rögtön dobja magát.
Mikor még a kórházba sárgaság miatt kékfénybe rakták akkor mondta a csecsemős hogy megfordult de nem tudom honnan hová, mert oldalról hátra nem nehéz:)

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Én is ülve szoptatok, éjjel is, mert így biztosan ébren maradok, ő meg bealszik a végén szépen és le tudom tenni a helyére. Én félek, hogy ráfordulok alvás közben.

Én használtam a Tesco 2-est, de míg a Huggies 2-es jó volt, a tescos már kicsi. Úgyhogy akinek 2 méret közt van a gyereke szerintem pont jó lesz a tescos 3-as.

Átadtam a puszit Kriszta! :wink: Az öltöztetést én sem tudom sajnos. Kint hideg van, a boltokban meleg, hát paff. Én ki szoktam bent cipzározni rajta az overállt , meg meglazítom a sapkáját.

Mindenkinek köszönjük mégegyszer a köszöntést!

Szilvi
Én minden ruháját vasalom, meg a mi pólóinkat is, lányokét is, nekik kis szoknyákat is az oviba. Úgyhogy 3 nap után hegyeben áll a vasalnivaló. Anyukámtól épp ezért kaptam egy szuper vasalót karácsonyra, amivel 1 húzás és sima a ruha, sokat könnyít rajtam!

Reni
Néha nálunk is így néz ki a szoba,olyankor összepakoltatok velük. És minden este nekik kell elpakolni. De az oviban mondták, hogy ott az a szokás, hogy ha elővesz egy új játékot, akkor el kell raknia az előzőt. Kérték, hogy ha lehet, itthon is így csináljuk,mindenkinek megkönnyítenénk a dolgát. És működik. Bevallom, ha nem akarnak pakolni, akkor kikötéseim vannak és egyből megy a pakolás. Néha meg maguktól szépen elrakják, nem is kell szólnom.Azt hiszem egy idő után maguk fogják igényelni, hogy elrakodjanak.Látom jeleit.

Majd még jövök, de felkelt életem férfija!( A másik dolgozik. 4 napja nem láttuk. :cry: )

vick
Kép
Kép
ervick

Kép Kép beszél Vince

vick
Kép
Kép
ervick

Tényleg ellenállhatatlan:)

Szépek vagytok, Vick, és próbálom tartalékolni a nevelési elveidet is későbbre, mert tetszenek.
monke

Vick ,aranyosak vagytok!Vince egyre helyesebb kispasi :wink:

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Vick, nagyon aranyosak vagytok. :-)
Tényleg ügyes Anyuka vagy, egyetértek Mónival.
Áprilisban is van Vince nap, melyiket fogjátok tartani?
Mikor jön haza a férjed?

Bátor hihetelenül ügyes fiú és nagyon aranyos :-)

Krisztina, ha kocsival megyünk pl. orvoshoz (máshova nemigen szoktunk), akkor hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugdalózó, harisnya, dzseki és jó vastag pléd. Ha hosszabb útra megyünk akkor is ez lesz, aztán majd kigonbolom. Ha gyalogosan, akkor dzseki helyett vastag overáll. Az overállban nem tudtuk jól belerakni a hordozóba, ezért kellett váltani.

Edina, kinyitom kis időre az ablakot, küld kérlek a levest. :-)

Ma korán keltünk, 5-kor, a párom is kelt, mert ment Miskolcra, este pedig valami üzleti vacsorára kell mennie, szép napja lesz. Aztán Zsófi még visszaaludt 9-ig, engem 1/4 8-kor felkeltett a teletálas. Mindig ilyen korán jön. :evil:
Próbálok takarítani, Anyósomék már holnap du. érkeznek, szuper, még meleg vacsorát is ki kell találnom.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Köszi a tanácsokat öltöztetés ügyileg,próbálok lazítani rajta :) Jöhetne már a tavasz :D

Kép

Kép
krisztinaa

Most a levegőzésünk abból állt,hogy jól kiszellőztettünk.Nekem sincs kedvem kimenni ebbe a hidegbe.

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti, egyetértek, tavaszt szeretnék, de sürgősen :-)
Ma mi is így fogunk levegőzni, itt szakad a hó, hordja a szél.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nálunk Szatmáron "káposztás paszuly" néven fut ez a leves, én is imádom:)

Én kimerészkedem azért.
Bár kicsit olyan érzésem van, mintha sarkkutató lennék, tudjátok, mint akik a Delta elején meneteltek a sötétben, hófúvásban.
Már aki még emlékszik rá, mert nem tegnap volt
:oops:
monke

Itt is havazik!!Így már nincs is büntudatom,amiért nem mentünk ki.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Nekünk ma nagyon nyűgös napunk van. Marci felkel, sír, hogy éhes, sír evés közben, hogy álmos, alig eszik valamit és bealszik... Tutira ez a hülye idő hat rá így :( Kíváncsi vagyok ennyi kajától mennyit fog aludni?!?!?!

Vick, Vince édi!

Reni a lányok is nagyon helyesek! Lehet, hogy moat már csak a műtét után ruccanunk ki felétek, mert a jövő hetünk elég mozgalmas lesz. Egyik nap doki, másik nap farsang, utána meg baba-mama tali itt a helybeliekkel... Úgyhogy lesz programunk! De nembaj, én élvezem!

Ha Marci délután is ilyen nyűgös lesz, akkor a következő kaja után kimegyünk a teraszra, a friss levegő jót tesz majd biztos mindkettőnknek, mert nekem meg a fejem fájdogál... :( Most nem tudtunk kimenni, mert letettem az ágyra és egyből bealudt :shock:

Kriszti! Öltöztetés nálunk elég extrém, mert MArci az apja vérmérsékletét örökölte és nagyon nem viseli a meleget :) Nálunk kb 20 fok van a lakásban, én megfagyok, ő meg elvan egy rövid ujjú body+naci+vékony pulcsi vagy trikó felszerelésben :D Persze alváshoz betakargatom egy pléddel! Próbáltam rá több ruhát adni, de akkor nagyon hisztis lett :D:D:D Úgyhogy kocsiba úgy teszem be, hogy erre a benti öltözetre csak egy vastag kardigánt vagy vékonyabb kabátot adok és vékony pamutsapit, a hordozóba pedig van egy bundazsák. Amíg kiviszem az autóban addig bundazsák becipzározva, ahogy beülünk az kihúzásra kerül, sapka lekerül és útközben még van hogy a kardigánt is le kell venni róla :D:D:D Üzletbe bemenetelkor pedig ugyanannyira van levetkőztetve mintha otthon lennénk, max ha bealszik, akkor a bundazsákkal betakargatom... Gáz, de több ruhát nem visel el magán... :shock:

Mózes mi már kinőttük, mert textilmózesünk volt, ez vállban szűk lett :D:D:D Úgyhogy már a sportkocsival nyomulunk, mondjuk a mienk 180 fokban dönthető, tehát fekszik benne. Ebben van a bundazsák és ha nagyon hideg van, akkor van egy irhabőrös szőrménk, amit alá szoktam tenni, de ilyenkor overállban van!

Szilvi, fütyihúzásra annó azt mondta a doki, hogy csak amennyire engedi magát picit visszahúzni és úgy megmosni, egyszer elég mosni naponta fürdéskor. Viszont nekünk már vagy egy hónapja az egyik ilyennél majdnem teljesen felhúzódott, azóta mindig addig húzzuk vissza, amíg engedi a bőr és szépen megtisztogatjuk (mert tud ám cucc bentmaradni már most is :shock: )

Friday, Svájcban melyik síparadicsom van közel hozzátok? Csak hogy ha megyünk, akkor talizzunk :lol: Bár idén még olyan hosszú utat nem biztos, hogy bevállalunk... Inkább valahova ide a nyugati szomszédainkhoz mennék :D

Móni, remélem ezt a bőrproblémát hamar kinövi Dávid! Megyünk együtt Reniékhez??? :D:D:D

Na, most ennyire futotta...

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Köszönöm szépen, bár nem mindig tűnik úgy, hogy sikeres a nevelésem. Mostanában megkapom a lányoktól, hogy " nem szeretlek Mami", amikor nem úgy van valami, ahogy ők gondolták. :cry: Őszintén szólva ez mindig szíven szúr.

Igen, itt is esik a hó, még nem is tudom, hogy menjünk a lányokért, mert az ovi előtt jeges is, és így ha ráesik a hó még cvsúszósabb, úgyhogy kihagynám az autót. Tehát vagy kenguruval és busszal, vagy kiskocsival és gyalog. Meglátjuk, van még 2 órám eldönteni.

Bátor ilyen ügyes????? Huhh, nem semmi! Én is szívesen látnék már ilyet, de úgy látszik, Vince most beszédre gyúr. :)

Káposztás bableves ... Istenem de ennék!

vick
Kép
Kép
ervick

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?