A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok!

Elárulja valaki, mi a misztikuma a laptetőnek? :?: :?: :?:
muki2

Sziasztok!

Csak röviden, mert gyerekes hétvégénk van és ilyenkor nincs ám idő mással foglalkozni!
Reggel voltam 20. napi hormonon, de a piócák nem mondták meg a kenet eredményem. Telefon Apánknak. Sajna gomba pozitív , fussak be hozzá. Éreztem!!! A wellness hét után nem volt minden frankó. Nyírőből át Onkológiai Klinikára. Apukám eredménye aznap lesz meg mikor kezdenem kell!! Onnan Gazdagrét.Üres a váró!!! Nem hiszek a szememnek. Megvan a turbó gomba írtó receptja. Irány a gyógyszertár. Nincs! Telcsi a Délibe. Nő a déli gyógyóból: "ilyet mi nem tartunk!" erre én: esetleg nem tudná..... erre ő: keresse máshol. Erre én (már csak gondolatban) :dögölj meg, ennyi eszem nekem is van!
Aztán telcsi a "saját" kis pici patikánkba. Nincs, de azonnal rendelik, hívjuk 5-kor. Ok. 5-kor kiderült csak apának a gyógyszer van ,az én kúpom nincs egyiknagykerben sem. Mikogal 900, viszont van Mikogal300 , de nekik csak 2, viszont szereznek a nem messzi patikából még egyet. Telefon Dévisznek: "nem gond ,ha 3 részbe zavarom le . Nem!
Na aztán még volt kaland, de nem untatlak Titeket. Hétfőn megyek a reggeli uh-okkal kenetre.
Emerenc,
nagyon sajnálom!! Szerintem áprilisban már nem lesz rajtad az első lombik izgalma sem és tuti sikerül.
Sajó,
én is kijelölöm és ctrl c aztán ctrl v-vel visszateszem. Amúgy a vezetékes net sosem dob ki, csak,ha wifiről írok.
Zsuzska+ Muki
nagy drukk továbbra is!!
miciona

Muki,
a babavárós teát ittam Gyuri bácsitól!

Ja, nekem is kellett volna gyógyszer is a kúp mellé, de közbe észbe kapott Apánk, hogy a májfunkviómnak nem tenne jót az a szuper erős gyógyó, erre felkiáltott: "Basszus!"
Ezt is szeretem benne, hogy nem játsza a nagy fehér megközelíthetetlen Főorvost.
miciona

Miciona! Fú, nem semmi izgalmakat kell kiállod egy mocsok gomba miatt!!! Nagyon remélem, hogy ez a cucc totális gyilkos a gombákra nézve! Nagyon drukkolok a kezdéshez!!!! Meg persze ahhoz, hogy apukád eredményei teljesen jók legyenek!!!! :D

Muki, Zsuzska!!! Babaragacsok!!!! :D

Kép
kislibus

Sziasztok!

Jó, hogy esik a hó! Innen bentről jól néz ki, de legalább nincs kedvem elmenni itthonról. Amikor ragyog kinn a Nap, be vagyok sózva, pedig most nem kell ugrálni!
Ma beadtam az Ovtrelle felét, ahogy elő van írva. Várok, váááárooook..............

Miciona!
Kidöglik az a gomba, csak ne idegeskedj!
Ja, a piócák a Nyírőben nem mondták meg az eredményt?

Zsuzska!
Nagyon szívd magadba a pozitív energiákat!
muki2

Sziasztok!

Muki!

A laptetőt ki tudja ki találta ki? Amikor mi ide kerültünk már "működött".
A régi népi megfigyelés szerint:
:mrgreen: Aki laptetőre kerül, annak kéményén fészket rak a gólya! :mrgreen:
Én magam is tanusíthatom, hogy működik a dolog. A babás topikból szinte mindenki volt már laptetőn. ( Igaz, a nem babás topikból is.) Az utóbbi időben azonban a laptető előszeretettel találja meg a fiúkat. Elképzelhető, hogy a laptető más nyelvekben nőnemű szó, ezért vonzódik annyira a férfiakhoz.
Remélem kielégítő volt a válasz! :lol:

Sajo
sajo

Sziasztok!

Sajo!
Köszönöm a laptető értelmezését. Sejtettem, hogy valami jót jelent, de hogy ennyire!
Ennyivel is többet tudok.
Most elég jól sikerült megközelítenem!
muki2

Kislibus,
mikor lesz kocsitk? Ekkora hóban nem lehet nagy élmény mászkálni!
Menned kell valahová mostanában? Tudom készültök 4D-re, de az még nem ez a hét.

Muki,
az elmúlt 4 lapból 2x kerültem laptetőre és mégis pozitív lett a kenet. Persze játéknak jó ez a laptetŰ :)
miciona

Sziasztok Kismamik!

Már napok óta akartam irni, hogy az Auchan-ban most nagy babaholmi, pelenka, ápolószer, sterilizáló, kiságy stb.stb akció van. Egy egész ujság erről szól.

Ha másütt nem, honlapjukon biztos meg tudjátok nézni.

üdv

kispatak
Vendég

Miciona! Jövő héten már lesz kocsink, de egyébként ilyen hóban én jobban szeretek gyalogolni, meg tömegközlekedni (kihagyva a buszokat), mert biztonságosabb. A férjem meg fogja a kezem, igy elesés kizárva! :D Megaztán szánkózni is nagyon szeretünk ám, bár most lightosan űzzük, a párom húz én meg ülök a szánkón. Lejtőhöz érve ő lecsúszik, én lecammogok. :D
Tegnap voltunk barátainknál, annál az egyik házaspárnál, akik gyerekre még nem is gondoltak, mikor mi már szerettünk volna és az ő lányuk már egy éves elmúlt. De most olyan jó volt, hogy az ő gyereküket látva nem kezdtem el itthon bőgni, hogy nekünk miért nincs. Ez korábbann annyira rossz volt, hogy átmentünk hozzájuk és ott ugyan foglalkoztam a kislánnyal, meg tartottam magam, de mikor haza értünk, mindig bőgtem és ezért még utáltam is magam, hogy miért nem tudok mások örömének örülni...
Hálás vagyok, hogy itt van Anna a pocimban. :)

Nálad van hatása a kezelésnek?? Bár ez hülye kérdés volt, az ilyen gombaűzők használatakor én semmit sem tudok megállapitani... :?
A két laptető pedig a kenet szempontjából irreleváns, az csak a babásodásra vonatkozik, nem a kenetekre! Mindenesetre nagyon boldog lennék, ha a te esetedben végre egy nega kenetet eredményezne!!! (Meg persze egy gólya is letelepedhene nálatok utána)
:wink:

Sajó! Láttad a Junor c. filmet?? Lehet az a laptető nem véletlen landol néha pasiknál... :lol:

Muki!! Mi is veled várunk és nagyon drukkolunk!

Emerenc! Hogy vagy, mikor mész Dévaihoz???

Kispatak! Köszi az infot, errefele sajna nincsen Auchan, legalábbis úgy nincs, hogy tömegközlekedéssel megközelithető lenne...
Veled mi újság?

Kép
kislibus

Jut eszembe, megnéztünk egy aranyos filmet, a "Hová lettek Morganék" ciműt. Szerintem nézzétek meg érdemes. Egy kellemes vigjáték, és azért a meddőség témakörét is érinti és annyira, de annyira jó a vége!!!! Feltöltődésnek mindenképpen jó lenne mindenkinek!!!!

Kép
kislibus

Micona,

sortársak vagyunk a gyógyszerekkel kapcsolatban. Dévisz felírta nekem a gyógyszereket hogy még aznap kezdjem el szedni, persze, csak az volt a baj, hogy a győri gyógyszertárakban 8-ból 8-ban nem volt. A gyógyszer egyetlen egy helyen volt igaz, nem teljesen az amit Apánk felírt. Állítólag más a gyártó cég, de mindenben ugyanaz. De ez se derült volna ki, ha nem kellett volna aláírni a gyógyszer helyettesítésről a papírt. Utána meg már azt mondták, nem tudják visszacsinálni, el kell vinnünk azt. :twisted: De legalább valami már volt a kezemben. A kúp nekem is csak úgy volt, ahogy neked. Én is 3-at helyeztem fel magamnak.

Kata,

pénteken voltam Apánknál felírta a gyógyszereket a stimuhoz, és szerdám megyek uh-ra. Igaz, ha a kontroll kenet pozitív, akkor leállítja. Nagyon bízom benne, hogy minden rendben lesz.
Igaz a stimu gyógyszerekhez is 5 gyógyszertárba voltam, hihetetlen hogy nem tartanak a gyógyszertárak ilyen gyógyszertárakat. De az még egy dolog, hogy nincs ilyen gyógyszer, de hogy még tű se legyen. Egy viszonylag hatalmas tűvel kellett beadnom magamnak.

Emerenc,
nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. Hihetetlen lelkierőd van, hogy így állsz hozzá a folytatáshoz. Nagyon szorítok, hogy legközelebb már minden rendben legyen.
hildácska

sziasztok!

miciona, hildácska: Ezek a gombák és egyéb kellemetlen betolakodók, mindig megtudják keseríteni a kezdést. :evil: Szurkolok, hogy a gombaüző maradéktalanul kiírtsa őket! Ezek a kúpok nagy hatás fokkal dolgoznak, szerintem, legközelebbre már nem lesznek ott. Drukkolok Nektek nagyon a kezdéshez!

Kislibus: Szerdán megyek Apánkhoz. Voltam tegnap a Bakonyban, boardozni, nagyon szép fehér volt minden, gyönyörű hely. Sikerült kiengednem a feszültségeket.
Nálam ez a sírás, hogy nekem nincs gyerekem, sajnos elég gyakori, a férjem kislánya kéthetente szokott hozzánk jönni, nagyon aranyos, de az anyukája, nem igazán tartozik az elfogadható anyukák kategóriájába, most nem szeretnék ebbe belemélyedni, hogy miért, de nem foglakozik a kislányával, ami nagyon kihat a kislány viselkedésére. Amikor mennek haza, mindig szét bögöm magam, hogy milyen igazságtalanság ez. Mire haza jön a férjem mosolygok, mert borzasztóan szégyellem magam, hogy így érzek. És ez egyre rosszabb. Ráadásul a kislányt nagyon szeretem és ő is engem. De örömmel olvasom, így , hogy Anna már a pocakodban van, elmúlt a rossz érzés. Akkor van remény.... :wink:
emerenc

Zsuzska, muki: Továbbra is mennek a ragacsok és a drukjaim!
emerenc

Sziasztok!

Miciona!

Nagyon drukkolunk, hogy sikerüljön kezdeni!
Ezeket a gyógyszereket azért nem tartják "raktáron", mert egyrészt drágák, másrészt a raktáron tartott készletek után a kereskedőknek bizpnyos időközönként raktározási díjat kell fizetniük. Ez amolyan adó féle. Én az övsömör gyógyszerrel jártam így. Már akkor sejtettem, hogy nagyon drága lesz, amikor mondtam a patikusnak, hogyha itt nincs majd kiváltom máshol, de ő nem adta vissza a receptet, hanem erősködött, hogy meg tudják rendelni.
Nekünk sikerült kiirtani az "élősködőket" mezei Canesten hüvelytablettával.
Mikorra várható Nálatok a kezdés?

Emerenc! Kislibus!

Nagyon átérzem amiről írtok! Én Sárával vagyok így! Jó bőgni talán nem szoktam, de folyton aggódom miatta! Nem eszik a lelkem rendesen és ez kihat nem csak a testi, de a szellemi fejlődésére is. Többet kéne foglalkozni Vele, de olyan ritkán adatik meg nekem.

Sajo
sajo

Sziasztok,

Ma voltam kntroll keneten. A végén annyira belelkesedett a gyógyszerészünk, hogy az egy db 900 mg-os kúp helyett lett 3 doboz ( azaz 9 db ) 300 mg-os ,azaz 2700 mg.
Most már nekem is van raktáron :)
Sajó,
szerintem legkésőbb hétfőn kezdés, legkorábban pénteken.
Pénteken telefonálni kell az eredmény miatt is.
Hildácska,
neked jó lett a kontroll eredmény?

Muki, Zsuzska ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
miciona

Sziasztok!

Emerenc!
Örülök, hogy sikerült pályára jutnod! Remélem, jól "kitomboltad" magad.
Nekem is volt régebben hasonló élményem aktuális párom kisfiának anyukájával kapcsolatban. Azt hiszem, akinek könnyen lesz gyereke, nem mindig tudja, hogy milyen kinccsel ajándékozta meg a sors. Szerencsére ők vannak kissebbségben, de miért pont minket hoz össze az élet ilyenekkel?? Mi ezt a hibát, biztosan nem fogjuk elkövetni, esetleg a ló másik felére esünk át, de az talán könnyebben elnézhető!

Kislibus!
Köszi a filmajámlatot! Már én is kinéztem, de így biztos megnézzük!

Kispatak!
Nekem még nem aktuális az Auchan-ajánlat, de máris tovább adtam!

Kata!
Szerdán negatív lesz a kenet!
A gyógyszerekről annyit, hogy ha biztosra akarsz menni, akkor a Déli Patikában váltsd ki a gyógyszereket. Éjjel-nappal nyitva van és mindig mindenből van elég. Nincs túl messze a Dévai-fellegvártól sem.
Én is többször akartam bedilizni az elején, hogy miért nem tartják ezeket mindenhol. Aztán amikor megnéztem a nyugtán, hogy például a Gonal-F 900 valami 98.000 Ft (igaz, ebből nekünk "csak" kb. 34.000 Ft-ot kell kifizetni, mert a többit támogatásként az OEP kifizeti, de a patikát az egész terheli addid, míg mi ki nem váltjuk), akkor rájöttem, hogy talán a kisebb patikák ilyen drága készítményeket nem tudnak készleten tartani.
Na, nem akarom túlságosan védeni sem a patikusokat, mert megérik a pénzüket (tisztelet a kivételnek!!) de erre a helyzetre, ez a magyarázat talán elfogadható.

Zsuzska!
Kimerészkedtél már otthonról?
Jól saccolom, hogy a 21 napodnak épp letelt a fele?
Jó tapasztást!
muki2

Miciona, nekem még nem tudta levenni a kontroll kenetet, mert meg kell várni még eláll a vérzés. Szerintem majd szerdán. Remélem minden jó lesz.

Zsuzska, hogy érzed magad? Érzel valamit?
hildácska

Sziasztok!

Emerenc! Én is igy voltam a hugom kislányával, néha még most is felbőszit, hogy milyen felelőtlen a hugom! De egyet tehetünk, hogy a gyereknek jó példát mutatunk és foglalkozunk velük! Mégha nem is a sajátunk. És igen, van remény, hogy a mostani negativ érzések elmúljanak! Csak hosszú kivárni sajnos, de megéri várni! És utólag az ember rájön, hogy azok az évek amiket babára várva töltött, nagyon-nagyon sokat érleltek rajta.
A snowboardnak örülök, én is nagyon kiváncsi lennék egyszer a Bakonyra igy havasan, főleg Bakonybél lehet gyönyörű. Mondjuk én a lovasszánozást választanám, meg a szánkózást. :D

Sajó! De fontos, hogy tudsz foglalkozni Sárával és a te példád rá is ragad majd. Múltkor is irtad, hogy látod rajta azokat a dolgokat, amik neked-nektek köszönhetők! Sirás kapcsán-hát igen, férfiakra annyira nem jellemző mint nőkre. :lol:

Zsuzska, Muki! Nektek hatalmas drukk a babákhoz!

Miciona, Hildácska! Nektek meg továbra is a kezdéshez!!!

Kép
kislibus

És bemásolom ide is, ha valaki nem jár át a babásba, azért ne maradjon le az örömhirekről:

"Drágák! Határtalan boldogsággal írom ezt az üzenetet. 2010.02.02-an, 0.44-kor,52cm-rel és 3170g-mal megszületett SZEMÜNK FÉNYE, Patrícia Sára, a leggyönyörűbb királylány a világon."Hanyi Családka

kislibus

Hanyatka! Itt is, GRATULÁLOK! Sok boldogságot! Sok tejcit! :D

Libuska: Érdemes csak úgy is ellátogatni a Bakonyba, gyönyörű. Gondolom majd ha Annát is tudjátok vinni... :D
Óriási élmény lesz! :D
emerenc

Nahát, azért ilyenkor nekem is könnybe lábad a szemem.
Nem volt nap, hogy be ne néztem volna a babás topikba kifejezetten Patrika miatt. Mint mindenki mi is nagyon drukkoltunk és izgultunk miattuk!

ISTEN ÉLTESSE A HÁROM TAGÚ HANYATKA CSALÁDOT!!!!!

Jucus, Sajo
sajo

Sziasztok!

Csak annyit most, hogy holnap (szerdán) 11-re megyek apánkhoz. Ha valaki esetleg még ott lesz, nyugodtan szólítson meg. Ismertetőjel: Kitti is jön!

Addig is drukk mindenkinek!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Sajo!
Köszi nagyon kedves vagy. Már én is kiszurtam hogy majdnem egykorúak vagyunk (én 53) :) :) Mi ötvenesek,mégis fiatalosan.Legalábbis igyekszünk :) :) :)
Egyébként Benneteket is figyelemmel kísérlek ,ezt a topikot is olvasom rendszeresen.
Ügyhogy hajrá, mindenkinek drukkolok.Tudod Dévai előbb vagy utóbb de mindenkinek összehozza a babát.

Ha kell valakinek szerecseszuri szóljon és küldöm. :)

szurikáta
szurikáta56

Sziasztok!

Csomee!

De kár, hogy nem megyünk holnap! :x

Szurikata!

Olyan drága vagy, hogy itt álsz készenlétben és nem csak injekciót, de reményt is adsz!

Szimba!

Ma futottam futógépen és megfogadtam a tanácsodat! (csak lightosan) Baromi jól esett!! Egyelőre a térdemnek semmi baja, sőt, talán jót is tett neki a mozgás. Köszönöm, hogy a múltkor figyelmeztettél, mert elég durrbele fickó vagyok!

Sajo
sajo

Micike, hildácska megy nektek a drukk ezerrel!!!

Zsuzska, muki nálatok mi a helyter? Mikor teszteltek!
kkata23

Sziasztok! Most értem haza Apánktól. (Jó közben boltban is voltam) a jobb oldalon 4*10 mm-es tüszőcskéim vannak, a balon pedig picik 3-4 db 5-6 mm-es. Levette a kontroll kenetet, azt mondta pénteken lesz eredmény. Addig még 1 szuri van, és végre kiderül, hogy mehet-e az inszem. Olyan rossz lenne most leállni... De pozitív vagyok, minden rendben lesz, negatív lesz az a kenet, és ezúttal a végén terhes is leszek. :D
hildácska

Sziasztok!

Hildácska!
Ez csudijó eredmény! Pénteken is rendben lesz minden! Te csak növesszed a tüszőcskéidet, ne törődj semmi mással! Hajrá!

Kata!
Nekem ma egy hete adták vissza Kicsikéimet. Ha nem kezdek addig menstruálni, én két hét múlva 17-én csinálok tesztet.

De addig még sok az idő, és sokminden történik. Például pénteken kell beadnom a 3. fél adag Ovitrelle-t, ha nem érzem úgy, hogy nagyon feszül a pocakom. Nehezen fogok tudni dönteni, mert mihez képest? Lehet, hogy bemegyek vizsgálatra, vagy legalább megbeszélésre, ha nem tudom eldönteni, szúrjak vagy ne.

Mindenkinek köszi a drukkokat!
muki2

Sziasztok!

Hildácska, ez tényleg szép így tovább, a kenet biztos, hogy negatív lesz! Te meg pozítiv! :D

muki: Ez érdekes, mert , hogy feszül az ember hasa? Túlstimuláció léphet fel azért esetleg? De 17e már mindjárt itt lesz! Addig is ezer drukk!
Zsuzska Te, hogy állsz? Hogy vagy?

Én most jöttem az Intézetből. A szokásos egy szem tűszőm jobb oldalon. És a mióma is jobb oldalon.(jobbos vagyok :lol: ) Most megint felajánlotta a műtét lehetőségét. A Jánosba megyek, én oda is tartozom, gondolom kell vinni beutalót, a házidokimtól. Egy kicsit szarul érint mert ugyanott vagyok mint nyáron. Akkor a polipot vették ki.
Bár a Jánosban állították, hogy nincs szükség műtétre, nem akadályozza a mióma a teherbeesést, Apánk javasolja. Eldöntöttem, hogy ragaszkodni fogok az eltávolításához, ezt akkor is megcsinálják, ha nem látják indokoltnak? Majd még esetleg arra hívatkozom még, hogy a hormonok hatására, növekedésnek indult stb. Csak ne legyen várólista.
Szimba én is csatlakozom a műtétre várok klubjába. :wink:
Te már tudsz valami közelebbit?
emerenc

Hildácska! Remélem megleszaz inszem ! (és sikeresen)

Emerenc! Elvileg szerintem el kell távolitsák a miómát, de nem értem, hogy miért nem Dévai ad rá beutalót, ha úgyis a Jánosba kell menni. Vagy miért nem ad rá legalább egy javaslatot. Nem kérdezted tőle???
Hát, jó lenne majd a Bakonyba is elmenni vele, meg nagyon-nagyon sok helyre!

Muki! Még mindig babaragacsok! Remélem sikerül dönteni, vagy megmondják, mit tegyél a szurival!

Kép
kislibus

Hildácska,
ez a tüsző felhozatal inszemhez több, mint szép :)
a végén ikrek lesznek :)
nekem is pénteken kell telefonálnom a kenet miatt. Remélem mindketten jó hírt kapunk!! Neked most nagyon fontos , nehogy le kelljen állni.

Emerenc,
nekem is van miómám, de nem is mondta ,hogy szerinte műteni kéne, csak úgy megemlítette mellékesen. Persze jobb esélyekkel indulsz mióma nélkül. Olvastam, hogy ez is hormonális hatású dolog , viszont azt is írták, hogy a bekövetkezett terhesség alatt elmúlik legtöbbször.

Muki,
nagy babatapi neked+++

Csomee,
mi volt ma Apánknál???
miciona

Sziasztok!Bocs, hogy eltüntem, de vírusos lett a gép.

Muki! nekem is nagyon feszült a hasam az Ovitrelletőll, főleg mindig másnap, de ha nagyon fáj, és netán keveset pisilsz, mutasd inkább meg.szorítok a két csíkért..

Rólam annyi, hogy most már feszül a cicim, hangulatilag nem vagyok a toppon, +rengeteget pisilek éjjel is.
Ezt a 21 napos várakozást nem értem, a Kaáliban 14. napon kellett.

Emerenc, szerintem is tüntesd el, ami nem odavaló, ne ezenmúljon a siker..
én is ha ez most game over lenne, megyek önszántamból IR vizsgálatra. Az immunológiai vizsgálat milyen?
Valaki volt már?

Hildácska, Miciona hajrá, ti jöttök....
zsuzska69

Sziasztok!

Gyors bekukk, mert feküdnöm kell és így nagyon macerás írni :(

Zsuzska, Muki,
Nagy drukkok mennek nektek!

Hildácska,
Szuper a tüszőhelyzet, tényleg ikrek vannak kilátásban :)

Micike,
Neked meg pláne hatalmas drukk! :) Gombákat remélem sikerült elűzni.

Emerenc,
Irtam a másikon is, hogy sajnálom :(
Örülök, hogy elmentél boardozni! :)
A mióma :( ragaszkodj hozzá, hogy csinálják meg, és ha kell, próbáld meg Apánk segítségét kérni!

Zsuzska,
A sok pisi nagyon jó jel! Én emiatt is kezdtem el reménykedni annak idején:) meg a pocifeszülés miatt, na meg eléggé megnőtt a cici is.

Sajó,
Köszi az aggódást!
Vigyázz a futással, de amig jól érzed magad tőle, nem lehet baj!
Biztos vagyok benne, hogy így is nagyon nagy (és pozitív) hatással vagy Sárára :)
Ti hogy álltok most? Lemaradtam :(

Kkata???

Lányokfiúk, én a gazdagréti patikában mindig mindent kaptam...
vjulcsi

Sziasztok!

Aranyosak vagytok,
Kislibus:
Kérdeztem én Apánkat, hogy Ő vállalná e a műtétetet, de mondta, hogy ő már csak a szüléseket vállalja, nincs rá kapacitása, amit nagyon megtudok érteni. Ennyiben maradtunk.
De közben kiderítettem, hogy háziorvos erre nem tud beutalót adni, oda megyek holnap személyesen ozt majd meglátjuk. Laparoszkópia lesz, valószinűleg, ami nem olyan nagy ügy, utána néztem.

miciona: Lehet, hogy a Te miómád iciri-piciri, azért nem foglalkozik vele, különben folyton mondaná. Az enyém 30x28mmes. És folyamatos növésben van.
Nem sokára kezdesz.....nagyon drukkolok Neked!

Zsuzska: jó, hogy csak a géped kapott vírust. Türelem, tudom én, hogy milyen nehéz ez . Azért van itt 3hét, mert Dévisz a biztosra megy, tutit akar, ha késöbb kezdödött a beágyazódás akkor is legyen esélye a kis embrikének ott maradni!
Apánk nagyon szívén viseli a sorsunkat, amikor mondtam, hogy nem sikerült, még töprengve ült az asztalánál, nézegette a papirjaimat és látszott rajta, "hogy kattog az agya", milyen megoldás jöhet szóba még. Ha azt mondja nekem, hogy ott helyben megműt, egy percig nem tiltakoztam volna, mert biztos kezekben tudtam volna magam. Nagyon fontos, hogy megbízzunk az orvosunkban, és amit mond azt szentírásnak tekintsük.
Nagyon drukkolok Neked, hogy pozítivat tesztelj, UHán meg ott legyen a petezsák. Jaj de gyönyörű szó: petezsák.

muki: Neked is ugyanez: egy pozítiv teszt, aztán Uhán egy-két gyönyörű: petezsák. :D

Julcsikám, pihengess csak....lazíts és aludj ha bírsz, ne emészd magad! :wink:
emerenc

Emerenc,
Gondolom a műtétet neked is azért hozta most fel, mert a lombik előtt nem akarta. Úgy volt vele, ha sikerül, akkor az úgyis visszanő. Sajnos, hogy nem sikerült így felmerült a műtét lehetősége. Biztos, hogy jól teszed, ha megcsináltatod. Remélem sikerül találnod egy olyan dokit , aki szimpatikus is és jól is végzi a dolgát. Mindenképpen a Jánosban akarod? Neked az közel van? Mivel úgyse Apánk műt szerintem ,ha ismersz máshol jó dokit mehetsz máshoz is.

Zsuzska,
milyen ez a progi zselé? Ennél nem kell feküdni egy órát, hogy nehogy visszajöjjön?
És hogy érzed magad?

Muki,
és Te?
Fogtok előbb tesztelni a hivatalos teszt napnál?

Szimba,
nagyon eltűntél, csak nem már túl vagy a műtéten is?
miciona

Julcsika,
köszi a drukkokat!!
Olvastam, hogy megijjesztett Apánk! Ne izgulj, tudod mestere ennek. Látod Chiliék is szépen betöltötték a 36. hetet a 2 babával.
A 36. hét már neked is csak pár nap szinte. Valószínű sok volt a szobafestés Szonjának! Most már bízd a többit apára, Te meg pihenj!!!

Kkata,
Hol tartasz? Már megjött? Akkor most már csak várni kell a következőt és aztán hajrá!!!
miciona

Sziasztok,

emerenc, sajnálom, hogy műtét kell, de biztos oka volt, hogy Apánk javasolta. Szorítok, hogy hamar túl legyél rajta, és kezdhessetek újra!

miciona, te tényleg kis boszorkány vagy! ;o) Persze a jó értelemben! Pont ma jött meg, csúcsszuper pontosan, úgyhogy remélem a kövekező is ilyen pontos lesz és március 4-án kezdünk... ;o)
Szorítok a kenethez. Holnap akkor indultok, ugye!

Szimba nekem is gyanús... Lehet, hogy pont neki kéne most nagyon szorítsunk?! :roll:

Julcsika, jaj gyorsan én is elolvastam mi volt veled... :( De ne izgulj, szerintem csak túl komolyan veszi ezeket a dolgokat Apánk, persze jogosan. De semmi baj nem történik, pihengess! Hogy én mennyire cserélnék most veled... :lol: :lol: :lol: Pont most kaptam két izgalmas könyvet, alig várom, hogy már olvassam...

Zsuzska, Muki ragacs, ragacs!

Szurikáta, én majd szeretnék tőled szurikat rendelni márciusra!!! :lol: :lol: :lol:

Hildácska, neked kenet?

Csomee, mi volt tegnap?
kkata23

kkata!

Oké szólj és küldöm. Meg van cuki gólyám is :D :D azt is szoktam küldeni :)

szurikáta
szurikáta56

Először is hatalmas gratula a Hanyatka családnak! 8) Mivel Patrícia Sára érkezése eredetileg a szülinapomon lett volna, egy kicsit sérelmezem a késést, de egye fene, minden meg van bocsátva. :D

Aki azt gondolta, hogy már kaszabolnak, sajnos tévedett. Jelen állás szerint 3 hét múlva lesz a nagy nap, de ez még módosulhat. Szorítani ettől még lehet, de majd szólok, ha már kötelező. :lol:

Emerenc: mivel nagy adag hormon kell nálad a stimuhoz, jobb túlesni azon a műtéten. Remélem, sikerül találnod egy jó helyet/orvost. :wink: Dévisz mennyi pihit javasol a műtét és a következő program között? Vagy erről nem esett szó?

Sajó: örülök, hogy a futógépen jó volt az első élmény. Hajrá! (Persze csak fokozatosan növelve a terhelést.)

zsuzska: jobb, hogy 3 hetet kell várni, mert néha még ilyenkor sem látszik egyértelműen a terhesség, ráadásul sokszor van az, hogy elindul valami, de 1-2 hét után már nem megy tovább a folyamat. :( Az ilyen korai vetélések (szebben mondva kémiai terhesség) esetében jobb, ha később van az UH. Van az országban olyan intézet, ahol már ezt is bestrigulázzák a sikeres beavatkozások közé, holott ténylegesen csak akkor beszélhetünk sikerről, amikor már felsír a babó.
szimba

Jó reggelt!

Nekem már jól kezdődött.... negatív a kenet már semmi akadálya a kezdésnek. Most minnél több tüszőt kell beszugerálni...
Számításaim szerint hétfőn telefonálhatok.

Hildácska,
neked is jó lett ugye? Akkor neked ma lesz az inszem? Vagy csak jövőhét eleje?
miciona

Szimba,
természetesen szorítunk majd, ha kell!
Azért gondoltam, hogy esetleg már kés alatt is voltál, mert a labor eredményeket már megcsinálták. Nekem 2 héttel a műtét előtt volt a labor.

Zsuzska,
a hüvely gélnek ,ami az utro helyett van nem CRINONE a neve.
Ez sokkal drágább, mint az utro, ahogy olvastam.
Neked is és Mukinak is további drukk!!
miciona

Sziasztok!

Nem tűntem el, naponta többször olvaslak benneteket, de semmi értelmes hozzáfűzni valóm nem volt.

Örülök, hogy többen is nemsokára akcióba kezdtek! Hajrá! :lol:

A gazdagréti patika is tartja nagyjából a szereket, de én már jártam úgy, hogy Ovitrelle-ből három volt felírva, és csak kettőt tudtak volna adni. Ez persze csak - a hívószámos rendszer ellenére - 20 perc várakozás után derült ki. Na ezek a bosszankodások nem hiányoznak a jó eredmény eléréséhez! :wink:

Miciona!
Én is a CRINONE 80mg/g hüvelygélt használom most. (Eddig nekem is Utrogestan volt az előző két lombiknál.) Egy doboz ára 21.490 Ft, amiben 15 db aplikátorba töltött zselé van, ez 15 napig elég (napi1.435 Ft) Az áron kívül az a különbség, hogy naponta csak egyszer kell alkalmazni, és fekvés nélkül sem folyik ki, mert az aplikátorral én sokkal jobban fel tudom helyezni. Szóval kényelmesebb használni. Hogy a hatása is jobb lesz-e, azt megmondom 17-én!! :lol:

Zsuzska!
Én is csak 3 hét után fogok tesztelni, de ha nagyon nem bírod ki, a 2 hét utáni esetleges neatív teszt után ne borulj ki, mert az még nem biztos sikertelenség! Ha pozitív, az meg nem biztos sikeresség! Egyik sem tesz jót a lelkiállapotnak, persze tudom, hogy a plussz egy hét várakozás is idegtépő! :!:

Mindenkinek szorítok! :)
muki2

Miciona! De jó, akkor segitek a tüszőszugerálásban jó?? Hátha igy is hatásos! :wink: Izgulok érted, mindent bele!

Zsuzska! Mukinak igaza van, hogy a várakozás idegtépő, de remélem, hogy értelme van! Nagyon drukkolok!

Muki! Neked is mennek a drukkok!

Meg mindenki másnak is persze!

Szimba! Aztán tényleg megird ám, mikor kötelező szoritani érted!

Kép
kislibus

Muki ,
igen ilyesmi árat hallottam én is.
Remélem nem csak kényelmesebb a használata, hanem eredményes is lesz :)
Nagyon kitartak vagytok, hogy nem teszteltek előbb, gratulálok!

Libus,
köszönöm a besegítést!
Majd úgyis lesz mikor visszaadni, mikor beindulnak a dolgok nálatok. Már eldöntötted akkor, hogy maradsz a János Kórháznál és Dévainál is egyben?
miciona

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Furcsa ez az adatsor, néhány esetben hihetetlen is. Fura, hogy Dévisznél ennyivel nagyobb az ikerterhességek aránya, miközben a beültetett embriók számát tekintve ugyanott van, mint a többiek, ráadásul a rövid protokoll miatt jellemzően kevesebb embrióból kell "gazdálkodnia". Egy tekintetben sajnos torz az adatsor: életkor szerint láthatjuk ugyan az eredményességet, azt viszont nem, hogy a páciensek hány %-a tartozik ebbe, vagy abba a korcsoportba az adott intézetnél, holott egy végső sikerráta enélkül nem sokat mutat. Még amit érdekesnek találok, az az ICSI magas aránya (az IVF-hez viszonyítva) más intézetekben. Korábban azt gondoltam, hogy Dévisznél az indokoltnál talán gyakrabban végeznek ICSI-t, de átböngészve az adatsort ezt ünnepélyesen visszavonom. :oops: Úgy látszik, Dévisz óvatosabban közelíti meg ezt a dolgot, mint mások, ami megnyugtató. 8)
szimba

Sziasztok!

Szimba!
Én is olvastam az adatsort. Az ICSI általánosan magas száma, talán arra utal, hogy a spermiumokkal is gyakran van bibi. Persze, lehet, hogy a mindenáron nagyobb eredménysségre hajtók (Dévisz szerintem nem ilyen) akkor is elvégzik, ha ez elkerülhető lenne. Lehet, hogy finanszírozási okai is vannak, sőt, én azt is el tudom képzelni (na nem Dévisznél!), hogy az OEP-től elkérik az árát, de nem csinálják meg. Mivel az adatsor az OEP felé is jelentett beavatkozásokról szól, ez sajnos nem lehetetlen. Nem ez lenne az egyetlen a nagy magyar egészségügyben.
Az életkor szerinti csoportosítás szerintem is torzít a képen. Például a legfiatalabb korcsoport a 18 és 34 év közöttieké, ez 16 év. A 34 és 35 év közöttieket nem tudom, hová sorolják, mert sem nem 34 év alattiak, sem nem 35 és 39 év közöttiek. De ez már szőrszálhasogatás!
Na mindegy! A szerző szerencsére tesz egy zárójeles megjegyzést, idézem: "A szakemberek világszerte óvnak attól, hogy ezekből az adatokból bárki messzemenő következtetést vonjon le saját esélyeire, hiszen minden eset egyedi."
Én is így gondolom!
Az esetek egyszerűbbek és komplikáltabbak. Arról pedig nincs statisztika, hogy melyik intézetbe, milyen arányban kerülnek "könnyebb" és "nehezebb" esetek.
Avval viszont egyet tudok érteni, hogy az OEP finanszírozott szolgáltatók körét érdemes lenne bővíteni, persze ehhez több állami forrásra lenne szükség. Sajnos, túl nagy a kereslet erre a szolgáltatásra, sokan hónapokat (éveket?) várnak, hogy sorra kerüljenek, de a az önköltséges beavatkozáshoz nem fizetőképes az érintettek körének jelentős része. Szerintem Dévai úgysem maradna munka nélkül. Már most is az ésszerűség határain túl hajtja magát.

Elsőre bennem ennyi csapódott le.
És az, hogy mi jó helyre járunk!!

Elnézést azoktól, akik nem olvasták a HVG-ben a cikket, amit Szimbával elemeztünk.

Azért a szokásos drukkok most is mennek mindenkinek!
muki2

Miciona!
Ercsikati kérte tőlem hogy küldjek neked szurit. :)
De látom már megrendelted :) (most olvastam el)
Szóljál mikor aktuális és kapod. :) :)
Na most adok kabalának egyet :D :D :D Kép

szurikáta
szurikáta56

Sziazstok!

Találtam egy hasznos linket babás ellátásokról, remélem hasznát veszitek

http://www.babafalva.hu/download/TB_kisokos.pdf

üdv

kispatak
Vendég

Miciona,
ez nagyon jó, akkor lehet, hétfőn találkozunk. A kenetem szerencsére nekem is negatív lett, igaz Dévisz kicsit húzta az eredményt, háromszor kérdeztem rá, mire megmondta. A tüszőcskéim is szépen fejlődnek, egyelőre Dévisz azt mondta, lehet hétfőn megcsinálja, ha úgy fejlődnek mint eddig. Azt mondta legalább hármas ikrek lesznek, mert egy kislányt ott kell hagynom neki. :D
A négy vezető tüszőm van még mindig, igaz most nem egyformák, de majdnem...

Szurikáta, kérhetek én is egy szurit? Hátha segít.
Most nagyon bízom a sikerben.
hildácska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?