A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,

Murphy bácsi tényleg dolgozik Móni, Márk ma reggel 5 után kelt,ilyen korán nem ébredt 1 hetes kora óta.Kezdek aggódni...
A gyereksírás mellett arra ébredtem, hogy ráz a hideg, hasogat a fejem és a bal alsó szemhéjam ég.
Na mostanra már ki is fejlődött a nemrégiben emlegetett herpesz.Rohadtul fáj és alig látok.
Elég pocsék a hangulatom.

Zsuzsi, kitartást és nagyon jó a menüsor, én nyitom is az ajtót!!!
Én is így éreztem anyóssal,szegényemmel, após nem izgat túlzottan.szerintem ez normális.Figyu, és most 3 napra bevackolják magukat hozzátok?Hihetetlen.Kaját vihetnének legalább.
Gátmetszésem szokott sajogni nekem is.

Móni, jó a gyógyszertáras story :lol:
Figyu, az a kis kutyás brendonos együttes volt már Dávidon?Kérek képet róla.Nagyon ari, nekünk olyan plédünk van :lol:

Ági, Bene tüneményes.Sajnálom a rosszabb éjszakát.

Krisztina, tüncimanó a kis Anna.kopasz kis folt,imádnivalóóóóóó.

Vick, nem semmi éjszakád volt.Te hogy bírod nappal?Iszol kávét legalább?Még 3 év....Bennem is felötlött a költözés kérdése feléd.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

HI!

Képek szuperek, gyönyörűek a babák és az anyukák!!! :wink:

Gréta nem nagy fejemelő művész...:roll:

fagyasztott tej: borzalom, brrrr, de emlékszem Áfonyácska is írta hogy az, és mégis megette a lánya...vagy Reni írta? Szóval furák ám ezek a gyerekek...

Reni, miiiii???? Elpakolniiiii??? Mármint hogy a gyerek elpakol-e maga után??? :lol: :lol: :lol: Nálunk az van, hogy a gyerekszobában vannak a játékok, egyet-egyet kihozhat, de este visszakerül a szobájába, vagy ő vagy én, de visszavisszük. ez elég jól bevált (még) :lol: Az az igazság, hogy ahol kisgyerek van nekem természetes a játékkal teli padlózat, nem is elvárásom a teljes "élérehajtott" lakás (tehát én nem vettem észre semmi szembetűnőt azon a képen, amit felraktál az esti látképről 8) . . Ezzel, hogy egy szobában lehet "kirakodóvásárt" csinálni van némi rend itthon.

Monke, én is emlékszem az eszkimókra a deltából :oops: 8) Nyugi, akkor velem kezdhetsz beszélgetni, Gréta ébredezik éjjelente :evil: .

Toldiszilvi, szerintem még nem voltál itt, mikor volt kukitisztítás téma még terhesség ideje alatt. Sok vélemény volt (ha tudnám mikor mondanám és akkor vissza tudnál lapozni, így összefoglalom:) valaki egyből tisztítja naponta, valaki vár vele. Nekem azt mondta anno a csecsemős nővér, hogy másfél éves korában először. Így is tettünk, még nem volt kukigond. Más is tette így, annak meg lett...fene tudja, szerintem ezt is ki kell sakkozni, hogy milyen fügyesztípusba tartoztok...

Mangora, van egy pár hely a közelben, ha döntés van, küldök térképet hol vagyunk. Az út ide 10 óra hosszáig tart. Naaa??? :wink:

Ervick, nevelés kérdésben padlóra kerültem (én is). :roll: Téllel nekem először van bajom, ez az öltöztetés dolog 2 gyerekkel is állati neház, 3-mal meg....huh, kivert a víz a gondolatától is...

Gigilina, szopis melltartó: hát igen, ilyen ez. Én már a múltkor kerestem olyat, hogy csipkés legyen vagy valami ciráda dobja már fel, hogy jobban érezzem magam benne :roll:

Kankalin, nem is szabad elkiabálni az átaludt éjszakát, de mindenesetre szuper hír, és szerintem jó jel a továbbiakhoz :D . Nálunk meg újabban felkel enni éjjel, bár nem panaszkodom, mert 3-4perces tankolás és újra alszik...de azért az éjszakai ébredés :evil:

Katicat, most nem értem, azért aggódsz, mert elnyomódottnak látod a buksiját hátul? Látnád Grétáét...

Kép
Kép
friday

Toldiszilvi, milyen a hűtő?Remélem már pakolsz bele.

Mangora, édes nagyon Marci.Remélem a műtét után hamar felépül és jöttök haverkodni!

Nekem Laci bácsi ma Mátrai borzas szeletet készített, nagyon fini volt.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, sajnálom a herpeszt, kellett róla beszélnünk valamelyik nap. Remélem, hamar jobban leszel.

Igen, 3 napra. Kaját hozni??? Nem, ő nem az a típus. Bezzeg az én Anyukám a zöldséget megtisztítva hozza magával a leveshez...

Mangora, akkor ha erre jártok, mindenképp gyertek be. Marcira szívesen vigyázok.
Marci nagyon ügyes ezzel a fejemeléssel.

Krisztina, Anna mosolya ma is elbűvölő. A haja helye aranyos :-) Nekünk is ilyen, csak nem ennyire feltünő a szőke és rövidebb hajban.

Friday, éljen, visszatértél. Megvan a netes szabadidő?

Szilvi, milyen az új hűtő?

Alul egyébként nekünk is olyan egyenes mint Mátéé, mintha vonalzóval lenne levágva és kb. 1cm sávban barna. Vicces.
Na, a fejemelés azóta se igazán megy, a lábmunka annál jobban. Remélem, majd belejön.

Na, léptem, lassan megérkeznek és még a mikrot ki kell takarítanom.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, mintha Marci haját írtad volna le, neki is hátul az alján van egy sötétebb vonal, amúgy meg szőkés, de kicsit vörös csillogással :)
Köszi a felajánlást, megyünk majd!

Meg Kata hozzátok is, sajnálom a herpeszt, jobbulást :(

Friday, 10 óra még annyira nem is sok, már kétszer jártam Svájcban síelni, azért kérdeztem hogy mihez laktok közel? :)

Mangora

Kép
mangora

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Ez elvileg gif,de miért nem működik???

Kép

Kép
krisztinaa

Kép

Már most a Vogue címlapján :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Hi,

bocsi, nem tudtam befejezni az előzőt (mert annyira még sem teljes még a szabadidő :lol: ) szóval,

Katicat, tennél be linket arról a párnáról? (csak a kíváncsiság vezérel)

Köszi, pusz!

Kép
Kép
friday

gyönyörű babák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
friday

Kriszta
Laptop :( mekkora bosszúság az ilyen.
Szerintem vagy pulcsi vagy kardigán is elég lenne és attól függ milyen meleg az overál lehet a harisnyát is elhagyhatod, de azt nem biztos.

Mangora
Persze, h csak a műtét után és ha már Marci rendbe jött.

Ági
CSANA=Családi Napközi...persze, hogy nem tudod még. Nem is kell. :) majd ha a gyerkőc 2 éves lesz.
Még jó, hogy a 2 szülőpáros legalább 1 helyen lakik. Nekünk állandóan 2 felé kell szakadni és az anyósomnál még a nagymamák is jó messze laknak és senki nem beszél a másikkal így nekünk kell menni külön mindenhova :(
Hát mondjam vagy mutassam hogyan hoztuk össze :lol:

Anya taníts engem! Nekem is megvan...de nemrég elektronikus formában is megkaptam, ha valakit érdekel.
Még nem néztem kicsikre mi van benne 1 éves kor után vannak benne hasznos dolgok, de én pl. 2 éves kora körül vettem meg és visszanéztem és ösztönből is olyanokat játszottam vele, amit javasoltak. De azért vannak benne tök jó dolgok.

Szem Danié is kék és nálunk nagy valószínűséggel kék is marad, mert én is kék párom is kék.

Mózes mentesség. Attól függ milyen a babakocsi. Ültetni csak akkor lehet, ha már tud ülni. A 150 fokig dönthetőben 6 hónapos kortól lehet beletenni pl.

Zsuzsi
Igen kicsit csikis. A hajammal szoktam csikizni és már előre vigyorog még oda se értem hozzá :) nagyon édes ilyenkor.

Vick
Jó hogy mondod a pelust :) Lilla a héten kezdte tök magától, hogy bár pelusba van, szól hogy pisilni kell bilibe és pisil bele :):) olyan büszke vagyok rá. Pelus száraz.
Köszi a dicséretet, játszószőnyeg meg anyukám érdeme. Ő készítette még Lillának.

Szilvi
Akkor kérjük a videót :) fel tudod tenni valahova?

BKata
3 gyerek mellett sztem mindenki megérti :) és Mírának tuti lesz haja. Ezt figyeld Lilla egy évesen:
http://picasaweb.google.hu/melindabalas ... 8362909570
Hát itt sem sok haja volt, de korábban még kevesebb :) tiszta kopi volt. Egy évesen kezdett nőni haja. Persze az is benne volt, hogy tiszta szőke volt és nem is nagyon látszott, de nem is nagyon volt. Most meg :)
Már megbeszéltem a nagy szakállúval ott fenn hogy idén télre már semmi :)

Dy
Hogy van a nyakad?

Memória
Az nincs, csak jegyzetelek :) ha már nekiülök olvasni, mert sokszor fel kell állnom mellőle és mindig lementegetem és mikor kész elküldöm :)

Vince boldog névnapot nagyon utólag :)

Kata
Már oké vagyok :) Dani most kicsit köhécsel...remélem jövő hétre az is elmúlik. Nyomom belé a Stodal szirupot, meg Sterimar és szívjuk az orrát.
Aranyér? Doki??
Herpesz :( kellett nekem írni......

Móni
Hangyákkal mi a helyzet?
Dehogynem szedjél Ca-Mg táplálékkiegészítőt. Én is azt szedek.
Kíváncsian várom hogy ízlik a husi :) mi nagyon szeretjük :)

Reni
Szét az nagyon megy mostanában, de rá tudom bírni (kop kop kop) az összepakolásra is. Természetesen segít. Addig ált. nem kezdünk új játékba míg össze nem pakolt.
De szépségesek a lányok. Tényleg mehet ősztől?? De jó. Hogy sikerült??

Komfort szopi: nálunk van :oops: Dani imád szopizni :)

Toldiszilvi
Vízkő: WC tisztító Pursue amway termék nagyon királyul lehozza sikálni sem kell és környezetbarát.
Libero 2es kell nektek? Nekünk lehet maradt megnézzem?
Nem vasalok csak ha muszáj, mert arra már nem marad idő.
Nekünk azt mondták egyelőre semmit ne csináljak a fütyivel.

Hajhullás
Normális ilyenkor kihullik az ami terhesség alatt nem a hormonok miatt.

Enikő
Tej :) hurrá :)
Aztaa Bátor nagyon ügyes erős kisbaba :) a legközelebbi képen már járni fog??? :)

Vick
Rólatok is nagyon jók a képek :) Apa távol :(
Az anya nem szeretlek nem a nevelés rosszasága.....csak néha dühösek ránk és így fejezik ki. Nálunk anya innen van. Lilla így tudja kifejezni mikor mérges, dühös ránk.
Ingázás 3 évig :shock: ez gáz. És se Eger se Debrecen nem itt van :( én egri vagyok amúgy.

Zsuzsi
Szorítok mára remélem anyósékkal minden ok lesz és ízlik nekik a vacsi is.
Nálunk is mindig feszültség van, ha jön anyósom.....de már annyi mindenkitől hallom, h szerintem természetes. Én csak remélni tudom, h nem ilyen anyós leszek, h a menyem görcsben lesz mielőtt érkezem.
Fleur szelet :lol: igen sűrített paradicsom

Tavaszt én is...nagyon...és gyorsan...

Móni
Delta igeeen :) jjajj a kedvencem volt kiskoromban :) azt mindig meg kellett néznem :)
Nyugi Dani sem alussza át...akkor velem beszélsz ugye??? :)
Patikus :lol: nem röhöghetek hangosan, mert Dani alszik :lol:

Fagyasztott tej
Én az elején raktam el, de nem olyan az íze mint a frissnek és ugye az anyatej állaga is változik időről időre. Dani eddig még egyszer sem fogadta el amit kiolvasztottunk, viszont a tápszert meg igen.
Hát elgondolkodtam érdemes e szenvedni a fejéssel.

Huszilvi
Dani szinte uígy eszik :) pedig neki nincs súly lemaradása :)

Nem tudom kinek írtam kine nem de ismét minden baba nagyon édes.

KépKép
KépKép
fleur

És tegnap volt egy nyugis esténk. Átmentünk bnőmékhez és Lilla nem akart hazajönni :) ott is van egy vele egy idős csajszi. Ott akart aludni. Bnőm belement, mi is nagy nehezen. Ő meg minden probléma nélkül ott aludt :lol: kicsit le voltam döbbenve :)

Dani meg fél 5kor kelt először :) és még filmet is néztünk :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok
Jó sokat írtatok  Cukik a babák ismét!
Mangora, milyen súlyú most Marci? Jó husiban van  Milyen színű a haja? Minden képen másnak látszik. Na majd megnézem élőben 
Jó Móni, majd megbeszéljük, hátha Mangoráék fel tudnak venni titeket útközben 
Tetszik a gyógyszertáras néni  Óóóó az uszodáért külön gratula…érik a topikhős cím  Dávidka nagyon kis karakán egyéniség, mindig jókat mosolygok, mikor írsz róla.
Hangyócák: én megkerestem, hol jönnek ki a falból és betömtem. (csemperagasztóval)

Kata, sajna nincs téli gumi az autómon és nem is merek elindulni két fülig beöltöztetett kiscsajjal egyedül, de igen…ha jobb idő lesz, akkor belehúzunk a csavargásba. Ide nekem is a tavaszt! Haláli Márk is ezzel a kell-cici, nem kell cici előadással  Apa jobban van már a tragédia után? Te is nagyon ügyi vagy, hogy még dolgozol is. Kitaláltam…a blogba teszek fel képet a hajról .) Huh, ezt a herpeszt nem értem, a szemeden van? 

Friday, nagyon vártam a véleményedet…kicsit meg is nyugtattál a „rendrakással” kapcs. A lakás többi részéből szerencsére összeszedi a játékokat. Körbejár a bevásárlókocsival és beledobál mindent , már többféle módszert kitaláltam a pakolásra, de amint megfog egy tárgyat beindul a fantáziája és rögtön játszani kezd. Egyik nap Apával pakoltunk el gyorsan, nem tudta követni, hogy mit hová…sírva ült a szoba közepén és kiabált, hogy „kitöröltétek az összes fájlot!”
Ja az öltözés nálunk is gond. Láttam Grétust a kabát alá tetted hordozóban. Mit adtál rá?

Vick, köszi a választ. Én nem vagyok ennyire következetes….és szigorú sem. Azt próbálom elérni, hogy saját magától működjön közre, illetve együtt a családdal és általában működik is. No nem mindig. Ekkor jöhet valami más megoldáskeresés. Neked amúgy milyen kikötéseid vannak? Nem semmi csajszi vagy. Szinte egyedül vagy 3 gyerkőccel és milyen jól boldogulsz.! Minden elismerésem! Helyesek vagytok a képeken 
A-ból D kosaras?  nem semmi 

Kriszti, ezek a képek! Nagyon komoly!!!!:) Szépek vagytok nagyon. Te amúgy modell vagy?

HuSzilvi, jó, hogy jöttél. Csabi kisbaba még, persze, hogy igényli a közelséged. Szerintem ráérsz azon gondolkodni, hogy majd külön aludjon, most az a legfontosabb, hogy mindenki tudjon pihizni. Képek?

TSzilvi, de édi Máté  Kíváncsi vagyok én is a hűtőre.
Vízkőre: ökomagot javaslom (mágnesgolyó) rá lehet húzni a csapra és megtöri a kalciummolekulákat, nem rakódik le a vízkő. Lehet mosógépbe is. A már lerakódott vízkőre ecet és dörzsi  (nem karcol)

Zsuzsi, tényleg…nekem nem jutna eszembe nyomkodni. Egyszer viszont úgy keltem fel az ágyból, hogy valahogy ottani izmot is használtam. (szóval Bibi a kezemben volt és minden izmomat bevetve húztam fel magam) és hát baromira fájt. Azóta rendbejött.
Rég láttunk képet Zsófiról. Kíváncsi vagyok a kis kopaszodóra. Az estékkel mi a helyzet mostanában?

Fleur, képzelem milyen hiányérzeted lehetett Lillus nélkül. Filmnézés  Nekem amúgy tök szimpi ez a hisztis megnyilvánulás…olyan csajszis  na jó, személyesen lehet másképp gondolnám. Gyönyörűek a kékszeműek 

Foly. Köv…

Kép
Kép
34372

Sziasztok!!

Köszike a vizköves tippeket na majd megkérdezem ezt az amway. s cuccost mert az egyik ismerösünk azt hiszem foglalkozik ezzel ! Kiprobálom , nagyon gáz itt a víz!

Kata sajnálom a herpeszt , szemen az nem semmi, ilyenkor mit csinálsz vele krém??

Zsuzsi akkor nagyjából tudom hogy hol laktok.. tesco után be jobbra a korház felé .. és ott valamerre tippelek!! :oops: :oops:

Na hát a hütő... miután mondták h 10- 16 h között hozzák és telcsiznek előtte egy órával ezt mondták, hmm fél 4 kor még sehol nem volt a hütő felhívtam őket és mondták h most rakták a kocsira és hamarosan érkezik,, 5 kor kaptuk meg.. nagyon szuper egy újabb kiadás.. de a fagyója kicsit kisebb mint a miénk volt de jól néz ki ! Ismét 3 év gari van rá... remélem mos tmár ez jó lesz!

Móni nem semmi ez a story, !

Gátsebem nekem is fáj néha és érzékeny is föleg mikor apával.... :oops: :oops: :oops: HÁt nem olyan mint régen..
De a dokim mondta h egy dbig még érzékeny lesz jó de meddig ::??????? :roll: :evil:
Nagyon cukik a babák...!!

Hajkihullások nagyon édik lehetnek nekünk még nem hullott ki !!

Mangora hozzánk is eljöhettek mi sem lakunk messze egymástól!!

Na megyek mert úgy néz ki bealudt a kis drágám és is kihasználom mert két napja kétszer is kelünk éjjel... hmmm :roll: :roll: !

JÓéjt !

puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Jó reggelt!

Dávidkára hatott a telihold :P Hajnali 3 óta gügyög, visít és az öklét cuppogtatja, nem bírtam tovább, ott hagytam Zolival, beszélgessenek.
Ráadásul én bevállaltam hétvégére egy jó nehéz fordítást, hogy ebből mi lesz...

Örülök, hogy sokakban kellemes emlékeket ébreszt a DELTA (és Kudlik Júlia delta-betű alakú frizurája...)
Egyébként ma is megvan ez a hangulat, itt nálunk szakad a hó.

Reni,
köszönöm a meghívást (ha már így bepofátlankodtam):) szerintem inkább csak tavasszal, hacsak tényleg Mangora nem visz el. Na de három felnőtt és két hordozós baba.. Nem terepjárót vett (sajnos). Szóval marad a HÉV.
Hangyák sajnos több helyről is támadnak,nem találom a rés(ek)et. Sajnos Biokillt még nem sikerült beszerezni, de az lesz.

Mangora,
régebben Vick is említette a kólát... hát isten bizony ma én is megpróbálom.

Fleur,

a "szeleted" isteni lett. Tegnap este elkészítettem, ma délben ez lesz az ebéd. Köszönöm a receptet - és tényleg
egyszerű.
Lejátszottuk Dávidnak Dani gügyögését... nagyon érdekelte:) szerintem jól szót értenének.

Engem érdekelne az a könyv, ha el tudnád küldeni, megköszönném.

Kata,
Nem emlékszem a kutyás együttesre - együtt néztük augusztusban? Lehet, hogy csak meg akartam venni, aztán mégse. Vagy megvettem és úgy elraktam, hogy nem is találom azóta? :roll: Egy overallt vettem és egy sapkát, mindkettőt naponta használjuk, jó befektetés volt.
Gyógyulj meg gyorsan, (tudod, herpesz huss:)

Zsuzsi, megnyomkodtam, nekem is érzékeny... :(
Gondolok rád a hétvégén, és majd számolj be róla, hogy hogy telt.
És küldd a kajáááát...

Szép hétvégét mindenkinek,
Puszi
Móni
monke

Móni
Gyógyszertár :lol:

Kriszti
Megmutattam Annát Vincének, azt mondja: áöööö :D

Szilvi
Legalább van végre hűtőd! És legalább nem éjfélkor mentek. Tudod, pozitív hozzáállás. :)

Reni
Ez nem azt jelenti, hogy én sosem segítek nekik, de azért nekik kell elpakolni. Én sokszor megmutattam, hogy kell csinálni, csináltuk együtt,volt, hogy játékba kezdtek ők is, akkor jött, hogy játsszuk azt, hogy mennek aludni a ládába,stb. Szóval taktikusan, de arra nevelem őket, hogy a saját dolgaikért ők a felelősek, nekik kell azt rendben tartani. És ha most nem kezdem el, akkor később jogos lenne a kérdés, hogy " eddig elpakoltál helyettem, mostmár miért nem?"
Amúgy az jó, amit Friday csinál, hogy az ő szobájukban szétpakolhatnak kedvükre, de az én gyerekeim a nappalit szeretik, hogy együtt legyünk, innen viszont el kell pakolni.
Kikötés pl. nem veszem le addig a kockákat a szekrényről, vagy nincs addig mesenézés, amíg el nem pakolnak.
És azért azt ne felejtsd el, hogy az én lányaim már 4 évesek lesznek. Hipp-hopp és iskolások lesznek. És én nem leszek ott, hogy a füzeteit majd berakjam a táskájába. Én így gondolom, persze nem biztos, hogy az én elveim a jók. :wink:

Költözés: Azért nem költözünk, mert 2 éve költöztünk be ebbe a lakásba, rajta a hitel,itt van a gyerekeknek az ovi, barátok, mi sem ismerünk Egerben senkit, és még anyukáméknak is messzebb lennénk, még kevesebbet tudnának segíteni.

Kata
Anyukám pont most vett kenőcsöt herpeszre, azt mondta, a szájáról 1 nap alatt levitte. Megkérdezzem a nevét?

Szép napot nektek! Kellemes hétvégét, de úgyis jövök még.

vick
Kép
Kép
ervick

Móni, dehogy vagy pofátlan! Tényleg szívesen látunk titeket! :)

Vick, szerintem nagyon ügyesen működteted a (nem is kicsi) családotokat. Sokat felvállaltatok te is, Ricsi is, mégis mindenki kiegyensúlyozott és boldog. Szóval van mit tanulnom tőled, mert látom, hogy jól csinálod a dolgokat, csak ebben az esetben nem tudom egy az egyben alkalmazni. Félek, ha kijelentem, hogy most pedig minden este rendrakás, és nem tudom betartatni, akkor oda a hitelességem. Márpedig nagy erre az esély. Sajna a majd én segítek, és az aludni mennek a játékok módszerek sem jöttek be. Egy helyre pakoltok amúgy, vagy szortírozzátok a játékokat? Van esetleg még ötleted ezzel kapcs.?
Ha lesz egy kis időd, leírnád egy átlagos hétköznapotokat, hogyan telik? Remélem, hogy a többiek sem bánják...lehet, hogy jó kis praktikákat lesünk el :)

Edina, jobb már a nyakad? Kiderült mitől volt? Remélem, hogy elmúlt már azóta. Kár, hogy Gréti nem szereti a bölcsőt, mert nagyon szép, és a ringatás fejleszti a limbikus rendszerét. Én Bibit szoktam ringatni, sajna pár hónap múlva ki is növi már a bölcsőt.
Mi itt szoktuk venni a FP játékokat. Hasonlítságok össze, nekünk itt volt a legolcsóbb:
http://www.jatsszvelem.hu/termekek/fisher_price_jatekok

Zsuzsi, én is kíváncsi vagyok a hétvégére, hogy telt?

Tudom, ez már régen volt téma, de csak gondolatban írtam, mi Bibit még Leogyinak nevezzük. Ő nem nagyon gagyog, de pl. azt mondja, hogy Anya, már születése óta. Egyébként a szókincse még: Le, le, le = éhes vagyok. Ogyi, ogyi= fáj a poci, Leogyi= vegyél fel, mert minden bajom van. (ezeket olyan jó kis oroszos kiejtéssel mondja) Ja, és Apának még azt mondja, hogy helo :)

További szép hétvégét, de még van néhány dolog amit nem szeretnék magamban tartani :)

R

Kép
Kép
34372

Hali!!!

Vick,ez azt jelenti tetszett neki????Na ,majd tavasszal összefutunk és bemutatjuk őket egymásnak :D :D :D
Hogy ízlett Blaháné???? :)

Reni,nem tudom honnan gondolod hogy model vagyok,nem vagyok,de mit nem adnék modell alakért :D :D :D főleg mostanában :D :D

Gát,nekem is szexkor érzékeny,főleg az elején :oops: :oops:

Kép

Kép
krisztinaa

Reni

Szortírozzuk, de nem olyan nagyon komolyan. A könyveket egy helyre a polcra, másik polcroka mennek a kisebb játékok ( kinder tojásos és egyéb mütyűrök), és van 3 láda, abba mennek a plüssök. A napjaink már nem egyformák, Vincéhez kell igazodnunk valamennyire. Hétköznap érdekel vagy hétvége? Mert totál más a kettő.
Abban igazad van, hogy ha nem tudod betartatni, akkor nincs értelme. De 3 gyereknél már muszáj, különben én szakadnék bele. Sokan csodálkoznak az oviban is, hogy ők maguknak lehúzzák a cipőjüket, nadrágot, leveszik a dzsekit, sapkát, azokat én elpakolom, addig ők felveszik a szoknyát és a benti szandit. Szóval eléggé önállóak. Főleg a nagycsoportos anyukák néznek nagyokat, akik még öltöztetik az iskolába készülő gyerekeiket.
Lehet, hogy azért is nevelem így őket, mert nekem anyukám mindent megengedett és tudom, hogy milyen problémákkal szembesültem később.( 9 éves koromban még ő mosta a hajamat, mikor ez kiderült a suliban csak röhögtek rajtam.) Nagyon nehéz volt saját magamat rendbeszedni. Én 14 évesen kollégista lettem,meg kellett tanulnom gondoskodni magamról, nem volt ott anyuci.

Kriszti
Tavaszi randi rendben, mindenképp! Mellesleg a várandós képeid is olyanok, hogy modellt állhattál volna.
:wink: Blaháné finom volt!

vick
Kép
Kép
ervick

Kép egy most készült kép

Kép

Kép
krisztinaa

Hi!

Monke, hangya ellen én sütőport vetettem be, szépen a fal mellett és a konyhapultunk szórtam el, pár nap és kiköltöznek (már aki túléli). 16.kerületi hangyák remélem még nem immunisak rá, kaptak tőlem eleget :wink:

Ervick, költözés: hát igen, nehéz ügy. Nálunk úgy volt, hogy 1 éves volt Bors mikor kijöttünk, az meg se kottyant neki, de az idei már nehéz volt. Szegénykém nagyon nehezen élte meg. Minél kisebb a gyerek, annál jobb költözni, lányok már tényleg ki lennének borulva, nehéz elveszíteni a társaságot (...felnőttként is...)

Reni, Katicat (Katicattól bocsi, hogy csak most írom, pedig jó rég kérdezted, bocsi-bocsi), Gréta hegyi öltözködése: hosszú ujjú bady, vastagabb rugi, meleg pulcsi, meleg nadrág és egy nem túl vastag kezes-lábas. Sapka. Aztán vagy bundazsákban a babakocsiban vagy magamra kötve. Délben levettem a vastag nadrágot róla.

Kép
Kép
friday

Kriszti, nem tudom már, hogy mikor, de valahogy ez alakult ki bennem...:) Amúgy Anna egy kis babamodell :) Mindig édesen mosolyog a képeken :)

Vick, szerintem mindenki sokat merít a gyerekkorából. Én elég önálló voltam. Már 6 évesen reggelit készítettem hétvégén a szüleimnek komplett terítéssel és kávéfőzéssel. (a széket tologattam a mosogatóhoz és a tűzhelyhez, hogy elérjem) Ja, és nem csak a saját szobámat takarítottam, hanem az egész lakást porszívóztam saját önszántamból, csak hogy örüljenek. Lehet ezért képzelem azt, hogy majd az én gyerekem is magától megcsinál dolgokat. Egyenlőre semmi jele ennek. :(
Igaziból mindkettő érdekelne. Pl, hogy egyedül hogy oldod meg a teendőket, illetve, ha Ricsi otthon van, ő miket vállal át. Hogyan foglalkoztok a gyerkőcökkel meg ilyesmi. Persze, csak ha van kedved hozzá és nem vagyok túl indiszkrét :oops:

Friday, köszi. Arra gondoltam, hogy meleg az overál, ha a kabátom alatt van, de ezek szerint nem.
Volna egy kérdésem, ma ezen agyaltam:
Szóval nálunk a családban már generációk óta mindenki arra vár, hogy valaki majd énekes, vagy zenész lesz, de eddig mindhiába. Anyu most abban bízik, hogy valamelyik unokájának van egy kis zenei tehetsége. Az lenne a kérdésem, hogy te mikor találkoztál először a zenével, hogy jutottál el addig, hogy a hivatásod legyen? Hogy derült ki, hogy van tehetséged?
Tudom sok "együttállás" kell az ilyesmihez, de ha esetleg szunnyad valami bennük, akkor nem szeretném, ha rajtam múlna, hogy kibontakozzon a tehetségük :) legalább hobbi szinten.

Tényleg, a sütőport nekem is mondták.

Kép
Kép
34372

Reni
Zeneiskola a javaslatom 6-7 éves kortól. Ő válassza ki, milyen hangszer tetszene neki, szoktak hangszer bemutatókat tartani, ott elmondják milyen hangszer, meghallja hogyan szól, stb. Kiválasztja, mi tetszik neki és konzultáltok egy zenetanárral. De már a zeneovit is kipróbálhatjátok,nagyon szokták élvezni. Én is tartottam ilyet, alig lehet abbahagyni 1-1 játékot velük. :D
Most elkezdheted azzal, hogy énekeltek sokat, meg hallgassatok zenét, lehetőleg gyerekdalokat.
Várom Friday hozzászólását,végülis tőle kérdezted. :oops:

vick
Kép
Kép
ervick

Kép
Fekvőtámasz.

vick
Kép
Kép
ervick

Elnézést a zavarásért, de hátha ha valakit érint, vagy érdeklődne a munkám iránt.
Szakvizsgázott gyermekpszichológus vagyok. Segítséget tudok nyújtani az alábbi gyermekekkel kapcsolatos nehézségek megoldásában:
- nevelési nehézségek
- szobatisztasági gondok
- alvási nehézségek
- evési problémák
- testvérféltékenység
- beilleszkedései nehézségek óvodába, bölcsődébe
- lelki problémák gyermekeknél, de akár a szülőknél is.
Lehetőség van baba-mama konzultációra, valamint a kismamák szorongásainak (várandósággal, gyermekszüléssel, ápolással, szoptatással stb. kapcsolatos) feloldására is.
Elérhetőségem: gyerekpszicho@yahoo.com
gyerekpszicho

Hahó!

Zsuzsi, remélem jó hangulatban telik a hétvége, és anyósék elégedettek :)

Vick, hát nem semmi amit csinálsz a három gyerkőccel, tényleg, minden elismerésem. Nehéz lehet, de Te ebben a nehéz helyzetben is olyan jól tudsz cselekedni, gondolkodni, Tőled csak tanulhatunk :) A fokozatos önállóságra nevelés szerintem is fontos, a gyerekek is csak profitálnak belőle, és a szülőnek is könnyebb. Bár kétség kívül, alkat kérdése is, én 20 évesen háztartást vezettem, de a 25 éves bátyám még most is olyan csecsemő néha pl. ha vmi ügyet kell intéznie, pedig ugyanolyan nevelést kaptunk.

Mi ma megtettük első családi kirándulásunkat, elmentünk a Tropicariumba :) Hát, Bogyó végigaludta, de az apukája nagyon élvezte helyette is :) 8)

Nem semmi hó esett, kár, hogy nem egy évvel idősebbek a gyerekek, biztos nagyon élveznék... de amilyen Murphy bácsi, jövőre tuti egy gramm hó sem fog esni... :twisted:

Dy eltűntél, remélem, nem a nyakad miat... :cry:

Kriszti, szépek vagytok!
Vince nagyon ügyes :)
Bene mostanában mindig így ébred, mivel hason alszik, többnyire nem kezd el rögtön óbégatni, hanem nyugisan emelgeti a kis buksiját, és nézelődik, egyre hosszabb ideig bírja és egyre magasabbra emeli a fejét :)

Reni, volt valaki régen nagy zenész a családban, ami miatt várja a család?
Én sajnos nem kaptam zenei oktatást, felnőtt fejjel bánom, mert szerintem nagyon nagy kincs (láttam a kortársaimon, valahogy mintha egy érzékkel nekik több lenne, mindig tudtak a hangszerükhez fordulni, bánatukban, örömükben, ki tudták magukat fejezni vele, és ez olyan szuper lehet) de azért gyerekként sokan nem szeretik, ami miatt könnyű megtorpanni idejekorán.

Jóéjt mindenkinek, megyek, mert az esti nyűg műsoron van, leváltom a párom :)

KépKép
gigilina

Megint én....

Vick, erről lemaradtam, hogy te is zenész vagy. Köszi a tippeket. Itt mondjuk kipróbáltuk a zeneovit és nem jött be. Túl sokan voltak és elvesztette a lényegét. A gyerekek a felénél már üvöltöttek :( Keresek majd másikat.
A gyerekhangszerekről mi a véleményed? Mármint a játékokról. Olyan kis gagyinak tűnnek az igazi hangszerhez képest. Félek, hogy elvenné a kedvét a későbbi zenéléstől. Szerinted?
Eddig sokat énekeltünk, de mostanában nekem nem engedi Blani, csak ő akar egyedül. Zenét hallgatni sem szeret már. Remélem, hogy csak átmeneti ez. Őszig jártunk zenés gyerekprogramra, ahol volt élő furulya, fuvola, az nagyon tetszett. (bár ez nem kimondott zenei program)
Hogy kinyomja magát Vince is :) nagyon kis ügyi!

Ági, a kinyomozott családfa szerint sajna egy zenész sem volt a családban. Jó kérdés, hogy miért reménykedünk :) Talán azért, mert a zene hozzájárul a boldogsághoz. Ha pusztán genetikai, akkor valakit be kell házasítani :)

Hó: tavaly mi is így jártunk. A sógornőm mondta,hogy milyen jót szánkóztak tavaly télen. Mire én mondtam, hogy nekünk dolgunk volt aznap délelőtt, amikor hó volt :( merthogy annyi ideig volt hó.
Most az udvar már tele van hóembermaradványokkal. Lehet, hogy indulok a hószobrász versenyen :)
Ti budapestiek vagytok? Sokan voltak a tropicariumban?
Nagyon tetszik Bene kék szerkója, csini :) A zokni ugyanolyan, mint a pulcsi?

Nálunk a nagy hír, hogy Blani egy hete átalussza az éjszakát. Ne röhögjetek :D
Bibinél a csúcs 5 óra alvás egyben, de akkor napközben csak 10 perceket aludt.

Jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Hali!!!

Miért van az hogy vagy csinos vagy szoptatós melltartót lehet venni????Tegnap elindultam szopi melltartót venni,van kettő is,de egyik sem tart szépen.Rá kellett jönnöm,hogy nincs olyan :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Erre a csaj azt ajánlotta hogy vegyek simát,és húzgáljam le.Nekem nem nagyon tetszik az ötlet,mert én nagy fehérnemű rajongó vagyok és sajnálom a szép darabokat azzal tönkretenni,hogy kinyújtom,egyébként is egy 10.000ft-os melltartót csak nem fogok húzgálni!!!!
Na mindegy,de egybe beleszerettem,persze nem szopis,lehet visszamegyek érte :D :D :D :D

Tiszta bal lábbal ébredtem ma :( :( :( Anna is....tiszta nyűg egész nap.

Kép

Kép
krisztinaa

Hi, csatlakozom a ballábbal felkelőkhöz :?...

Krisztinaaa, pont ez a bajom nekem is, hogy feldobná a hangulatom -meg gondolom apáét is- valami szép cickótartóval, de vagy szoptatok praktikusban vagy szívok szépben...monnnyon le....anno a tescóban vettem fekete csipkés szoptatósat (pedig az ára is tetszetős volt, 900 HUF), ott írtó jónak érzetem, mármint hogy jó lesz a méret -nem szeretem ott felpróbálni- jól is állt otthon pár percig, de sajna hosszú távon nem tudja megtartani a dinnyéimet :(. Maradt a praktikus randa :?.

Reni, Ervick-kel egyet értek azzal amit írt. A hangszerbemutatós dologot annyiban kiegészíteném, hogy az a tapasztalatom, hogy igazából a kicsi gyerekeket nem a hangszer, hanem inkább az aki bemutatja inspirálja a zenetanuláshoz, ill. a hangszerhez. Nagyon fontos, hogy ne egy "kutyaütő" előadására menjetek, akkor el megy a kedve az egésztől. ...persze ezt meg előre nem tudhatjátok milyen lesz, ez elég nagy bukta.
Még jár ma az agyam ezen a témán, összeszedem a gondolataim és kiegészítem majd még.
Addig is: reggel az volt az első dolgom, hogy lefotóztam Neked Bors szobáját, hátha jobban fogod magad érezni a Ti játékkal teli szobátokban :lol: . Ez a számomra teljesen normális "rend" a gyerekszobában :wink: : Kép

Kép
Kép
friday

Szaisztok!

Lányok én a H&M-ben láttam csipkés, fekete alapon kis virágmintás és egyéb szép SZOPTATÓS melltartót!Én szürke-fehér csíkost vettem, nekem tetszik is és nagyon kényelmes is. És 2990 Ft volt, nem is olyan drága.

vick
Kép
Kép
ervick

Firaday, köszi az infókat és a képet is :)

Most azon agyalok, hogyan juthatnék el a H&M-be. Lehet ott szoptatni? (mert még mindig sűrűn kell)

Javaslom, hogy Murphyt tiltsuk ki a fórumunkról! még olvasó üzemmódból is. (Blani ismét felébredt kakaózni, Bibi pedig 3 óránként)

R

Kép
Kép
34372

Reni, az Árkádban van HM, de nem egy bababarát hely:(
Viszont közel az IKEA.

Igen, Murphy mondjon le
:P
monke

Vick,köszi az infot,csak az a baj,hogy az ottani melltartók nem mennek el E-F kosárig :( Sajnos én 10 alatt nem tudok venni olyat ami tart is.

Kép

Kép
krisztinaa

Hahó!

Reni, én most, hogy voltunk a Camponában, a pelenkázó helyiségben megszoptattam Benét, zárható volt, és volt benn egy szék. Szükségmegoldás, de meg lehetett oldani legalább. Vagy a kocsiban is, ha azzal mentek. Szerintem az Árkádban is kellene lennie ilyen helynek, az utóbbi időban már szoktak ilyenre gondolni. Egyébként HM van a Camponában is, nem tudom, mihez laktok közelebb.
Az Ikea viszont tényleg elég gyerekbarát (a multkor láttam, hogy még pelenkát is adnak az információnál, ha kérsz :o ), és az tényleg ott van egy köpésre, az is lehet megoldás, ahogy Móni is írta.
Hát, voltak egy páran a tropicariumban, de azért nem túl sokan, bár babakocsival azért figyelni kellett, ne menjünk neki senkinek (batár nagy babakocsink van... ) :) Főleg kisgyerekes családok természetesen.
A zokni tényleg olyan, mint a póló, de külön helyről és embertől van :lol: Van egy hasonló csíkos gatya is (egy harmadik ismerőstől :)), na azzal aztán tényleg nagyon összhangban van minden :wink:
Igen, Pesten lakunk, a X. kerületben. Újhegyen :)

Murphy tényleg leköszönhetne már :twisted:

A zene tényleg fontos, megértem, ha szeretnétek :) Hát, biztos van valamennyi genetikai része is a dolognak, de ha már csak a saját örömére énekel-zenél majd, szerintem az is szuper, aztán kitudja, lehet tényleg sokra is viheti vele :)

Friday, ettől gyerekszoba ugyebár :lol: Bors vasuta a tesco-ból van? Nagyon tetszik nekem is, fűzöm a párom, hogy majd ruházzunk be egy készletre, olyan aranyos, és még az ára is egész jó :wink:

Nekünk jó napunk volt, szeretem a hétvégéket, mikor Apa is egész nap velünk van. Finit főztünk (francia hagymaleves, töltött padlizsán, csokis muffin), és sétáltunk egy nagyot a hóban, tiszta kihívás volt tolni a babakocsit :) És még Benének is jó hangulata van, sokat mosolyog, dumál, és van egy új hangja, a kicsit már panaszkodós, de még nem sírós dumálás, imádom, olyan édes :) Így jelzi, ha már unatkozik :)

Szép estét!!!
Ági

KépKép
gigilina

Kriszti, jó, hogy mondod, akkor én sem igyekszem elmenni oda, pedig már terveztem, hogy lehetne... :evil: Kár :cry:

KépKép
gigilina

Judit, Isten éltessen születésnapod alkalmából! Minden szépet :)
Rég írtál, remélem minden rendben Veletek!

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Csatlakozom, a Murphy mondjon le-klubhoz :-) Azóta Zsófi minden éjjel cuppogott, amit nem tudtam hallgatni, megetettem inkább.

Túl vagyunk hétvégén. A Miért nem alszik? és/vagy Miért sír? kérdésektől ugrok. Annyira igaz, hogy ha az ember feszült, megérzi a baba is, Zsófi pénteken és szombaton napközben szinte semmit nem aludt, már teljesen kivoltam. Részleteket nem írok a hétvégéről, éveket öregedtem. Anyósom mindent húszsor megkérdez, mit, miért csinálok úgy, vagy miért nem másképp... Tegnap még a Sparba is elmentünk, ahol anyósom válogatott a kosárba, hogy mit ennének még... Pedig a menüt kiegészítettem Kata-féle muffinnal is. :oops:

Jó volt viszont, hogy mindkét nap kimentünk sétálni, embertpróbáló feladat volt a babakocsit tolni. Imádom a hétvégéket, amikor mindhárman itthon vagyunk.

Tapasztalt Anyukák, az erős lábhúzogatásnak van köze az oldalra forduláshoz/átforduláshoz? Aztán mintha vinné már a kis vállát is. Hogy kezdődik az ilyen?

Nekem is hozzatok kérlek a H&M-ből valami szépet! Esélyem sincs eljutni.

Reni, azért örülök, hogy voltak jó éjszakáitok is :-)

Vick, gondolkodom, hogy milyen jelzővel tudnám körülírni, amit gondolok rólad. Iszonyúan felnézek rád, hogy három gyereket egyetlen zokszó, panasz nélkül nevelgetsz szinte egyedül és ráadásul milyen jól. Szóval minden elismerésem.

Szilvi, Krisztina, igen, a gátseb nekem is érzékeny együttlétkor. Valahogy nekem sem olyan mint régen, különösen az elején.

Reni, Zsófi szavai az Apa és a Helo :-)

Ági, kérhetnék az ebédből egy kis maradékot?

Judit, boldog születésnapot kívánok!

Szép estét és jó éjszakát mindenkinek,

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, már küldöm is, extra-adagot :wink: Igazán megérdemled ezután a nehéz hétvége után... Anyós :evil: Sajnálom nagyon, de szerencsére túl vagytok rajta!!! Remélem ahogy Te is megnyugszol, Zsófi is visszazökken a rendes kerékvágásba!

Bene szavai: Áááá-ggghi, nyanya :), mikor jó kedvű: igggen, és mikor sír: neeee :D:D

Jóéjt!

KépKép
gigilina

Hi,

Reni, Monke, az Árkádban van szoptatós szoba, én jártam oda vásárolni és tudtam szoptatni. vagy elhanyagolt lett azóta?

Ervick, hú, hétvégén megnézem én is az itteniben, kösssszi!!!! kár hogy nem került szóba előbb, már abban lennék 8) ) Egyetértek Kankalinnal, Te vagy topikunk mintaanyukája!!!!

Gigi, a vonat fele ikeás, másik fele Tchibo-ból van, szerencsére passzoltak egymáshoz. Mindkettő jó, talán a Tchibós izgibb a gyereknek, mert van alagút benne, daru (az aztán a király) és elemes mozdony volt hozzá, csihuhu :lol: . De amíg az ikeás volt azzal is gyönyörűen eljátszott. (nem is tudom mióta van meg, imádta első pillanattól). Teszkósban milyen kiegészítők vannak? Ha megyünk haza megnézném, ezt a játékot érdemes fejleszteni. Ránézésre szerinted passzolnak egymásba az elemek?

Kankalin, bevallom nem emlékszem az átfordulás kezdetére, de tényleg, mintha lenne benne vállmozdulat. ...és valami kéztartás is, ha már nem akadályozza saját magát...de hogy hogyis tartja olyankor a karját? No, majd apjukkal átbeszélem hogy volt (ő éppen altat :wink: ) Gréta még nem nagyon mozgolódik, így még nem tért vissza az emlékezetembe :roll: Anyóshoz meg ...ajajajaj, így megy ez...

Gátsebbel kapcsolatban sajnos csak azt tudom mondani, hogy türelem, majdcsak elmúlik.

Raktunk új képeket a képes albumunkba :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Na ne csináljátok, nem vagyok én mintaanyuka meg semmi. Nevelem a gyerekeimet, mint bárki más.
Amúgy ha láttátok volna ma a gyerekeket... Mindenen megsértődtek, nem fogadtak szót, nagyon kikészültem. Azzal kezdődött, hogy reggel mire kikeltem az ágyból, ők már a nappaliban voltak, és Hanga kezében egy RUDI. Mondtam neki, hogy ki se találjon olyat, hogy reggeli helyett rudizik, ha megreggelizik rendesen, övé a rudi,mire közölte, hogy akkor ő semmit nem eszik.Így kezdődött a nap. És estére eljutottunk addig, hogy Ricsi rakta le őket aludni,és üzente Hanga, hogy beszélni szeretne velem. Bementem és mondta nagy ártatlan hangon, hogy megígérem, hogy jó kislány leszek. Persze minden bánatom és dühöm elszállt.
Úgy látszik kell nekik 1-1 tombolós nap, de nekem valahogy nehéz ezeket túlélni.
Amúgy levágtam a hajukat, annyira örültek, hogy milyen szépek lettek! :)

Kriszti
Azt hiszem én sem láttam tényleg E-F méretet. :(

A fordulás: Én sem emlékszem pontosan, de mintha mindkét lábát egyszerre felhúzta volna és úgy fordult volna. A kezére nem emlékszem. Talán hasizommal fordultak.

Friday
Valóban nagyon sokat számít, kitől látják a hangszert, ki mutatja be,szóval nekik az ember a fontos. Igazad van!

Mi az a Tchibo?

Zsuzsi
Azért milyen nyugalom, mikor hazamennek, nem? Túl vagy rajta!Zsófi is megnyugszik majd , meglátod! Arra gondolj, hogy semmi má nem számít, csak hogy a férjed, te és a pici szeretitek egymást!Minden más huszadrangú dolog.

Amúgy kb. 5 napja Vince is 3 óránként kel éjjel is enni. :cry:
Fáradtság a köbön. Megyek is aludni, amíg lehet.

Jó éjszakát nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Köszönöm, hogy gondoltatok rám! :) Jól esik nagyon!

Olvasgattalak Benneteket, de igazából esélyem sem volt írni, s nem Petra miatt. Úgy indult a múlt hetem, hogy anyum hétfőn egész délután itt volt, Petra végig nyűgösködött, én pedig agyaltam este, hogy mi lehet az oka. Végül rájöttem, hogy anyum. Kb ugyanúgy neveljük eddig Petrát, mint ahogy ő nevelt engem, mégis nehéz elfogadnia dolgoka, így én feszültebb vagyok, ha itt van, Petra ezt érzi, meg másképp is van kezelve olyankor. Kedden erőt vettem magamon és délelőtt megkértem anyut, hogy ne jöjjön olyan korán, mert..... Gyanítom, hogy nem esett jól neki, mert ezek után csak pénteken találkoztunk, egyébként minden nap járt, kb 20 percre lakik busszal.

Az egyébként sem rózsás hangulatot megkoronázva, papám bekerült a kórházba csütrötökön (november óta anyumnál volt, ő ápolta), mert nagyon belázasodott. Péntek du még be tudtam menni hozzá, de tegnap meghalt. Épp megebédeltünk, Petra is megszopizott, mikor telefonáltak a kórházból. Mintha megvárta volna, hogy megtartsuk a szülinapomat.... ami viszont meghittre sikerült, csak mi voltunk hármn és a szüleim, ami azért nagy szó, mert elváltak még 4 éves koromban és nem is beszélnek egymással, csak akkor, ha vmi nagy esemény van, akkor találkoznak.

Ja! Csütörtökön kapta meg Petra az oltásokat. Olyan édes volt, mert még beszélgetett is a doki nénivel és nagyobb volt a sírás amiatt, mert lefogta a lábát, mint az oltáskor. :) Az hozzátartozik az igazsághoz, hogy itthon volt az oltás, szóval előzetesen nem volt semmi változás neki.

Ági, Vince nagyon boldog névnapot kívánok Nektek így utolag is!

Ági Neked pedig őszinte részvétem!

Igyekszem reagálni az elmúlt hétre is, ne haragudjatok, hogy most csak magunkról írtam.

J.

Judit

Kép
petra09

Hali!!!

Elég nyügös volt a este is,akár csak az egész nap.Nem tudom mit ehettem,de Annának nagyon nem esett jól.Szegénykémnek egész nap csikart és persze este tetőzött.Valahogy nem tudott kakizni.Segítettem neki hőmérővel,na jött is a cucc,de nem olyan mint szokott,hanem zöldes lötyi :( Remélem ma már helyre áll a pocakja.
Fél 12 körül aludt el,de még alszik...

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt,

olvasgattalak titeket, de se erő, se időm nem volt írni.
Judit, utólag is nagyon boldog szülinapot!És sajnálom a nagyapádat.Misztikusak ezek a születéses-elhalálozós dolgok.És a számok is.Az anyósom is a férjem szülinapján halt meg decemberben, és a te nagyapád meg a tieden, nagyon fura.Részvétem.

A szemem nem sokat javult, maga a herpesz már száradófélben (Vick köszi a krém ajánlást, de konzultálva egy szemorvosssal csak Tetran szemkenőcsöt lehet szoptatósan, ami nem kimondott herpesz krém, csak antibiotikumos) viszont olyan szinten be van dagadva 3 napja a szemem alja, alig látok.Na ma meg holnap már csak javul.
Lázas is voltam hétvégén, így ellátni magunkat nem volt könnyű.
Az aranyerem sem múlik, szóval tök kivagyok.
kicsit összeszedem magam aztán jövök majd többet írni.Még jó, hogy Márk jó babuci.
Ja és apa 2 hét múlva megy Prágába 1 hétre a főnökével, még ezt is emészthetem.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Judit
Utólag is boldog születésnapot! Sajnálom a papát és azt is, hogy anyukáddal ez alakult ki, de hidd el, akármennyire jót akarnak is, nem vagyunk egyformák, mi meg fáradtak vagyunk és hamarabb felidegesítenek dolgok. Néha én is szólok anyukámnak,ha valami nem tetszik, aztán nyugodtan később megbeszéljük.

Kata
Küldöm az energiákat, hátha segít. Remélem elmúlik a herpesz mihamarabb. Az aranyeret meg átérzem, nekem ez a vérzés jött elő megint. :(

Murphy pozitívan is dolgozik. :lol: Vince az eddigi 3 órás kelések után ma éjjel csak 3-kor kelt.

vick
Kép
Kép
ervick

Kata, sajnálom a herpeszt. El sem tudom igazán képzelni, hogy milyen lehet..... de szörnyű az biztos! Az aranyeres panaszod, azt totál átérzem. Nekem szüléskor jött ki, és azóta hol előjön, hol jobb egy kicsit. Nekem ezt a kenőcsöt ajánlották: Doxiproct Mást nem próbáltam, így viszonyítási alapom nincs. de ez olyan két-három nap alatt javulást eredményez. Ha rosszabb a helyzet, akkor aszalt szilvát szoktam enni meg Zabfalatok kekszezem....

Köszönöm a bíztató szavakat!

Kriszta! Ma már biztos jobb lesz. Anna kipihenten ébred és minden OK lesz! :)

Vick: ez tök jó! :) S a lányok is hagytak aludni? Tudtál akkor pihenni Te is?

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Judit, őszinte részvétem Nagypapád miatt.
Sajnálom a rossz hetedet, remélem, rendbe jönnek a dolgok.
Teljesen átérzem, amit írtál a feszültséggel kapcsolatban. 2-2,5 napig nálunk is ez volt.

Vick, bizony, olyan jól érzem magam :-) Igazad van, lényeg, hogy mi hárman jól érezzük magunkat, mi már így vagyunk egy igazi kis család.
Örülök pozitívan dolgozó Murphynek. Hanga tündéri lehetett este. Teszel fel képeket a lányok új hajáról?

Kata, jobbulást! Remélem, hamarosan jobban leszel.

Krisztina, remélem, Anna kipihenten ébred. Sajnálom a nyűgösebb tegnapot.

Tegnap estére visszatért régi Zsófi, ahogy én is megnyugodtam. Egész este be nem állt a szája. Az esti szopi (fél 11) helyett hangosan kacagott, csak néztük és a vele együtt nevettünk, ő pedig ettől csak még jobban nevetett. Imádom!

Zsófi a lábait behúzza, és szinte a fenekén hintázik, billeg.

Tapasztalt Anyukák, igaz, hogy 6 hónapos kor után egyre rosszabbul alszanak a gyerekek? Két barátnőm is azt mondja, hogy a fogzás és a mászás megzavarja az álmukat.

Megint Mr. Bean vagyok, kimostam egy papírzsebkendőt, ne tudjátok meg...

A Kata-muffinnak akkora sikere volt, hogy Anyósom elkérte a receptjét! :P

A Párom nagynénje küldött olyan Johnsons baby natural krémet, ami hideg és szél ellen való a babáknak. Óvatosan mertem csak használni, meg a kürházban azt mondták, hogy a Johnsons termékekre allergiás a legtöbb kisbaba.

Na, megyek pakolászni.

Szép napot!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.02.01 14:56-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi!

Örülök, hogy visszatért a régi Zsófi! :) Nagyon édes lehetett. Igen, a feszültséget nagyon megérzik, sajnos. Ők még annyira tiszták! :)
Ha még anyósodnak is ízlett a Kata-muffin, akkor az tényleg nagyon fini lehet. ;) Azt hiszem, kimásolom én is a recepteket. Nagyon jól hangzanak!

Kriszti: minden rendben Annával?

Szép napot Nektek!

J.

Ide teszem inkább, nem az aláíráshoz. Annyi helyet foglal mindig....

Kép

Judit

Kép
petra09

Jól vagyunk,Anna jókedvűen ébredt,bár annyira próbál nyomni,szerintem van még valami.De már reggel sárga kaki volt és jó illatú :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Hahó!

Judit, őszinte részvétem nagypapád miatt, nektek sem egyszerű időszak akkor most ez, átérzem. Sok erőt Nektek!

Az anyukáddal kapcsolatos dolgot is megértem, nem tudnád megbeszélni vele esetleg? Én alapvetően nagyon jól kijövök anyukámmal, de bizony így is előfordul, mikor sokat vagyunk együtt, hogy vannak kisebb súrlódások, szerintem ez törvényszerű, mert mindkettőnknek megvan a maga elképzelése, ami nem biztos, hogy ugyanaz. De szerencsére ő nem akarja sosem rámerőltetni a véleményét, így azért könnyebb, amúgy én minden hülyeségre képes vagyok ugrani, nemhiába, kos vagyok :D

Zsuzsi, örülök, hogy helyreállt a rend! :wink:

Kriszti, örülök, hogy Anna ismét a régi! Várjuk az újabb sztárfotót :wink:

Kata, jobbulást Neked!! Alaposan összejöttek most neked is a dolgok, sajnálom :( Remélem hamar helyrejössz, ez a herpesz nagyon rosszul hangzik :cry: Azért az tényleg nagyon jó, hogy Márkkal minden oké!

Friday, szerintem összepasszolhat, nagyon hasonlónak tűnik a kép alapján, fa elemek, amik puzzle-szerű összekapcsolódásúak. A kocsik mágnessel össze tudnak kapcsolódni, de talán van távirányítós is. Nem olyan jól látszik, de ilyen: http://szines.tesco.hu/index.php?method ... 925&page=2
Sok kiegészítője is van, alagutas, és van autóúttal kombinált is: http://szines.tesco.hu/index.php?method ... =35&page=3
A többi oldalon is találsz kiegészítőket, Borsnak biztos nagyon tetszene, van vasúti felemelkedő híd is :lol:
Árban a nagy készlet is 10ezer HUF alatt volt, egy-egy kiegészítő pedig asszem 2-3ezer.
Szerintem minden gyerek álma egy ilyen, nem csoda, ha Bors is imádja :D
Gyönyörű helyen laktok, csak ámultam a képeken. Jó sípályák vannak arrafele? Mi még csak a szlovákoknál és Erdélyben voltunk síelni (jóval olcsóbb, mint a nyugati sípályák), de szeretnénk egyszer arrafele is elmenni.
Bors nagyon menő a képeken, vagány kissrác :)

Megyek, felébredt a kincsem.
Ági

KépKép
gigilina

Ági
Ez csúcs ez a vasútszett és a felnyíló híd... mint a Tower Bridge. Baromi jó! Veszek is majd egyet ezekből,a lányok is szeretnek autózni, meg vonatozni. Ja, Eszter elküldte az apját dolgozni, mert akkor lesz pénz és akkor megvehetnénk neki a Thomashoz a vasutat. :lol: ( Micsoda logika egy 4 évesnél)

Nekem nem volt ilyen tapasztalatom, hogy fél éves kortól rosszabbul aludtak volna,a lányok átaludták az éjszakát,a fogzással sem volt különsebb gond, pedig elég hamar elkezdődött (3.5 hónaposan).
Igen, én is aludtam, a lányok csak 6-kor keltek,pisilés, kakaózás ( apa rendezi ilyenkor őket), én szoptattam Vincét, aztán elkészülődtünk és irány az ovi.

Krisztina
Mai kép? :)

vick
Kép
Kép
ervick

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?