A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Kép végre odaértem hogy megcsináljam a mai sztárfotót!!

Kép

Kép
krisztinaa

HI!

Petra, részvétem :( . A szülinapos beszámolónak nagyon örültem, szuper, hogy így együtt voltatok! Remélem, hogy Petra is sok olyan alkalmat teremt majd, hogy egyre többször lesz ilyen szép napod! Az anyukák ezek szerint mindenhol ilyenek, majd jusson eszünkbe mikor nagyik leszünk mi is :wink: :wink: :wink: (én már egy hete vagyok magam alatt édesanyám nevelési előadásaitól, de ebből a szempontból könnyű a helyzetem, segíti kapcsolatunk ez a párszáz kilóméter...)

Katicat, küldöm Neked a drukkokat!!! Hajrá-hajrá!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kankalin, alvás kérdés: nálunk úgy alakult, hogy fogzáskor, ill. mozgásfejlődéskor legalább tudtuk mire fogni, hogy miért nem alszik :? .

Ervick, a Tchibo kávézó és bolt egyben, http://www.tchibo.hu/corweb/servlet/con ... apest.html. A fiam fórumáról mindenki innen veszi a téli overált a gyerekeinek. Jó cuccok vannak, itt jó áron, gondolom az otthoni is ugyanaz -még azokban nem voltam-. Rudis történetről jutott eszembe a kérdés, hogyha nem kérnek reggelit a lányok akkor erőlteted az evést?

Gigi, hú, nagggyon jól néz ki ez a vonatos játék!!! Köszi, tuti megnézem ha megyünk haza, köszönöm!!!! (már csak azért is praktikus, mertha megkérdezik mit vegyenek ajándékba, akkor a kiegészítőit szépen sorba kiadom a rokonságnak :wink: )

:oops: én lemaradtam a Kata-sütijéről, hol van? egyre jobban érdekel és ideje csinálni valamit 8)

Kép
Kép
friday

Sziasztok!!

Na megjöttünk a sétából a kis drágám már 2 órája alszik!

Judit, őszinte részvétem nagypapád miatt, és utólag is Boldog Születésnapot!

Nálunk a hétvége elég nyugis volt , szombaton a nagy hóesésben átjöttek a szüleim mert ők csak hétvégente tudják látni az unokájukat mert úgy dolgoznak! ÉN meg vártam őket fini csirke gulyással hmm nagyon fini lett ma is az volt az ebédem , tegnap meg rántott gomba volt rizzsel és tartárral , de ma vacsira mákos guba van betervezve apa kedvence remélem sikerül is megvalósítani!! :D

Képzeljétek a sogorőm szokta itt nálunk szervezni a baba börzét de most márc elején jó nagyot csinál már várom h tudjak menni a kicsikémnek vásárolni rucikat!! :wink:

Kata nem semmi mi jött még rád de mázlid van h Márk ilyen jó nyugis baba!!!Jobbullást!!

Zsuzsi így van ti 3 vagytok a legfontosabbak én is ezt mondom mindig a páromnak ! Megették a menüt anyosodék:? tényleg érzi a gyerek ha az anyja feszült ezt én is tapasztaltam mikor most a párom ilyen hülyén dolgozott !! Mátéra is hatással volt!!

Máté nem semmi egyre jobban érdekli a világ körülötte , nagyon édi mikor nézegeti a kis kezeit, szombaton este a kandalló előtt levetköztettem őt bodyra és a lábamra fektettem velem szembe és nagyokat beszélgettünk és megmutattam neki a lábfejét hát nem semmi milyen arcot vágott :lol: , :roll: nagyra nyitotta a szemeit, odaadtam neki a kezébe a saját lábát nagyon édi volt!! Tegnap meg pucérkodott a kandalló előtt nagyon élvezte!! :wink:

Anna mese szép mint mindig, édi mosoly!!

Vick tényleg nem semmi amit csinálsz három gyerekkel és van mikor egyedül, minden elismerésem én biztos nem tudnám csinálni inkább téged csodállak!!

A hütő szuper, nagyon jó jobb mint a másik!!! :D

Képzeljétek olyan időpontot kaptunk oltásra h se rendelés nincs se eü tanácsadás se. hmm nem semmi, de szerencsére ma megy a sogornőm a védőnőhöz és mondta h rákérdez!! Kiváncsi leszek, de még jó hogy megnéztem a rendelés!! :idea:

Ti beadattátok a másik ingyenes oltást is??
Én még gondolkozom rajta!! Mert többen mondták h adassam be!!

NÁlatok vagyis azoktól kérdezem első sorban akiknek még nem alussza át az éjszakát a babája.. azoknál meddig tart kb egy etetés mert nálunk pelus csere, hamikázás, büfiés mir álomba merül eltart vagy 1-2 órát!!!

Édesek a babás képek nagyon , mindig elérzékenyülök.. páromnak szoktam mutogatni és teljesen odáig van értük . pedig Máté elött nem igazán érdekelte őket, max a tesojának a gyerekei max.. ! De mióta van Máté másképpen éli meg ezeket a dolgokat!!

Köszönöm a kukis válaszokat!!

Mosás.. Zsuzsi párom lekakaózta a fehér szönyeget a hálóba tegnap reggel, de ari volt mert ágyba hozta nekem a reggelit így elnéztem neki de már második mosáson van de még semmi változás már nem tudom h mivel kenjem be h kijöjjön remélem Máté nem lesz kakaós ... mert akkor nem lesz könnyű kimosnom ha kakaós lesz !! szted !!! :twisted:

Anyukámmal nekünk is vannak surlódások mert ő még jobban félti Mátét mint mi , persze h én is féltem de néha már túl nagyon de nagyon félti!!! DE nagyon imádják egymást anyukám legjobban a popi mosást , pelus cserét és az altatást imádja!! mikor vmi nem okés köztünk akkor csak annyit mondok anya... :? és utána meg megöleljük és megpusziljuk egymást és kész el van felejtve! :wink:

Mangora ti is eljöhettek hozzánk sőt aki akar jöhettek bármikor az ajtó nyitva ! :wink: :wink:

Na megyek mert felébredt a kis drágám majd még jövök ha tudok puszika!!

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Valaki add már a babáknak valami más anyatejen vagy tápszeren kívül?
Nekem elég sok ismerősöm elkezdte a hozzátáplálást már 3 hós korban.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Elvileg ma melózok (fordítás), de nem bírtam nélkületek...
Csak röviden.

Judit, boldog szülinapot! És fogadd részvétemet.

Hangyák ellen köszi a sütőporos tippet (a szobában most azt alkalmazom).
Friday, meg fogom keresni az Árkádban a szoptatósszobát, azt hittem, jól ismerem, de ezek szerint nem eléggé.

Kata, jobbulást!!!

Zsuzsi, jó, hogy azért átvészelted a hétvégét, és örülök, hogy Zsófi is jó passzban van megint.

Fleur receptjét nagyon megéri kipróbálni, isteni... a muffin is persze:)

Mr. Bean-effektusról annyi, hogy a barátnőm említette, hogy ő csak most kezdi kinőni a szülés után megjelent ügyetlenségét... és ez szerinte általános. Ja, a kislánya most 4 éves

:P
Nagyon jól néz ki ez a kisvasút:)
Lehet, hogy majd mi is beruházunk egyre? Bár egyelőre max. Zoli játszana vele, Dávidka egész nap az öklét tömködi a szájába, és egy kenguru farkát cincálja (zsizsegős anyagból van).

Vick, az az igazság, hogy én már azt is csodálom, hogy három gyerek mellett, egyedül egyáltalán van időd megpróbálkozni a konzekvens neveléssel...

Az én mai Murphy-m: (de nem is mai, mert már egy ideje tart...)

Dávid éjjel precízen háromóránként eszik, nappal 4, sőt 5 óráig is kibírja kaja nélkül

:roll:

További szép napot,
Puszi mindenkinek
Móni
monke

Kriszti,
Én nem adok semmi mást.
Dokink külön figyelmeztetett, hogy 6 hónapos kora előtt ne, ha nem muszáj.
monke

Mai képek ! [img]
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 1.9207.jpg[/img] Ma reggeli szunyóka

Kép 2.5 óra alvásból való felébredős mosoly Kép Hello Anya!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

na egyet lehagyott!!
Kép Ma reggeli szunyóka!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Ti vakuval fotozzátok a piciket?

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Én se adok semmit 6 hó ig ..remélem lesz tejcsi is. max pár korty baba vizet szoktam ha nagyon ki van száradva a szája... de ez max két-három korty!

ua ezt mondta a mi dokink is ! :wink:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Én szeretnék adni neki 4 hós kora körül mást is.Ismerkedjen az ízekkel.

Kép

Kép
krisztinaa

Azt én is alig várom már, hogy mindenfélét főzögethessek neki, meg kóstoltassak...

De az emésztőrendszere féléves kora előtt még nincs felkészülve a normál ételek befogadására.

Persze ez most Dávidra vonatkozik elsősorban, aki valószínűleg hajlamos (lesz) az ételallergiákra stb.
monke

Ezt mondják most,régen még hamarabb etették a babát,és most is kevés szerintem az aki betartja ezeket.Pl a teával kapcsiban is,a baráti körünkből egyedül én vagyok aki nem teáztatja az ennyi idős babát.Na jó,főleg a cumisüvegsztrájk miatt :D :D :D
Addig egyszerű az életünk míg szopik :D már látom hogy nem fogom szeretni a kanalazgatást :D

Kép

Kép
krisztinaa

Ez igaz:)
Tök mást ajánlanak most, mint x éve, én ezért mindig a legújabb ajánlást szoktam elfogadni.

Amúgy meg a szoptatás se olyan egyszerű, nekem legalábbis, mert közben állandóan megy a sztrájk meg a tekergőzés, büfiztetni kell közben, de akkor meg ordít. Ha nem büfiztetem, azért ordít.

De kevesebbet kell törölgetni, mint később a kiköpött spenót- meg céklapüré-foltokat

monke

Kriszti
Ha jó étvágyú a gyerek, nincs gond a kanalazással sem. A lányok azért sírtak be evés közben, mert nem adtam elég gyorsan. 4 hónaposan kezdtem velük, mert ők tápszeresek voltak.
Én arra gondoltam, ha nagyon sokszor fog felkelni éjjel, akkor 4 hónapos korától majd este egy pár kanál tejpépet adok hozzá, hogy tovább tartson az ennivaló a kis gyomrában. De mást még nem hiszem , hogy adok, csak majd 6 hónaptól,de addig még sok víz lefolyik a Dunán, ki tudja, mennyi tejem lesz addig.

vick
Kép
Kép
ervick

Kép hosszú hajjal

Kép és íme röviddel Hanga.

vick
Kép
Kép
ervick

így van,nekem is tejcsi függő a dolog,mert ha kevesebb inkább kaja mint tápszer.
Holnap azt hiszem gyakorlunk egy kis poharazást :D
Minden estere már elkezdtem tanulmányozni,hogy mit-mikor-hogyan :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Vick,nagyon jó lett Hanga haja,nagylányos :D és nagyon jól áll neki!!

Kép

Kép
krisztinaa

Friday
A lányok reggel felkelés után megisznak 3-3.5 deci kakaót,így nagyon nem eröltetem a reggelit, általában gabonapelyhet esznek és a tízórai a bőségesebb,kenyeres dolog.

vick
Kép
Kép
ervick

Köszi a pozitív energiákat, kezdek javulni szem ügyileg.

Friday, végül nem vettük meg az elfordulásgátló párnát, igyekszem napközben váltogatni a fejhelyzeteket,éjszaka meg hagyom a megszokott pózban.Ha kipárnáznám, tuti nem aludna reggel 7-fél 8-ig.
Szóval akkor megnyugodtam, hogy visszakerekedik a feje, meg hogy nem csak nálunk áll fenn ez a probléma.
Muffin recit priviben küldtem anno, aki kérte.Ha kell még vkinek szóljon és megy.
Jó a vasút.imádom a fa kisvasútat, alig várom, hogy Márknak vehessünk.

Móni, nem semmi hogy fordítasz.Tényleg, az újságos storyért kaptál már pénzt, amit ősszel csináltál?A könyv jutaléka nekem nyáron jön meg, ha jön.
Az együttes vmi vastag egyberészes cucc volt,ilyen csíkos kutyás és sapi volt hozzá.Szerintem megvetted.
Hangyaírtás szuper,hogy sikeres.

Zsuzsi, örülök,hogy túlvagy hétvégén és Zsófi is visszazökkent régi kerékvágásba.Muffinsikernek szintén.

Vick, édesek a kiscsajok.Ez a bocsánatkérős és vonatvételes történet, nagyon drágák.Nagyon szupi anyuka vagy.Vince óriási fiúcska már a képeken, tetszik a hason fekvős.

Krisztina, Anna tüneményes ma is.Nekem 4 hónapos kortól mondták a hozzátáplálást.Védőnő szintén 6 hónaptól.De:Van ismerősöm, aki már 3 hónapos kora óta barackkal tömi a gyerekét, teje nem elég, tápszerre meg szerintem nincs pénze.A kissrácc már most sumo birkózó bácsi.
Én is várom a főzőcskézést,viszont míg csak szopi meg max tápszer van, könnyebb a dolgunk mosás és takarítás terén, az tény.
Ja, a teát Márk egyenesen utálja, pedig 3 félével is próbálkoztam már.

ToldiSzilvi, örülök a hűtőnek.láttam iwiwen is Máté képeit.Ti si eljöhetnétek ám felénk, úgyis gyakran autókázol.Babaőrze:Tök jó, menjél el feltétlenül, főleg hogy ott helyben lesz.

Augusztusban azért illett volna feltérképeznünk a szoptatósszobát az Árkádban.:oops:

Nem tudom, ti hogy vagyok vele, de nálunk napközben alig van alvás, estére és éjszakára tartalékolunk.
Ja,és pár napja imádunk ölben üldögélni.

Szaladok, mert nyöszörgés van...

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, az a csíkos mókus, nem kutya:) az a kinti cucca, nem fotóztam le benne egyelőre.
A sapit kinőtte:) most újítottam be egy macikásra.

A múltkori fordításomért kb. egy év múlva várható pénz, ha valaha várható.

A könyvkiadók nem arról híresek, hogy fizetnének:(

De már megbeszéltük régen, hogy majd elisszuk együtt
Azt hiszem, Zsuzsi is akart csatlakozni.

Örülök, hogy jobban vagy!

Puszi
Móni

monke

Máté nagyon édes :) Én szoktam vakuzni, sokszor nincs elég fény, hogy elég éles legyen a kép anélkül. De bele a szemébe azért nagyon ritkán, az nem tetszik neki.

Ha elég a tej, én sem szeretném 6 hónapos kornál hamarabb kezdeni a hozzátáplálást, de már én is igyekszem előre gondolkodni - a mi fagyasztónk kicsi, de Anyukáméknál van eltéve sütőtök, meggy, és szerencsére késő tavasz, nyár lesz, azaz sok friss gyümölcs is lesz, mikorra belejönnek a kajálásba. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó időzítés ilyen szempontból egy novemberi baba :)
De egyébként tényleg változik a vélemény ezzel kapcsolatban, régen simán adtak három hós babáknak már krumplit, zöldséget, és mi is emberek lettünk, a fene se tudja, de az anyatejtől biztos nem lesz baja, ha elég neki.

Kata, nálunk a délelőtt még alvós, inkább délután, este van ébren. Bene ma pl. egész nap aludt, mikor úgy döntöttem, hogy most már nem várok tovább és kiviszem sétálni, akkor felébredt persze... de a rázkódós havas út nagyon tetszett neki, ahogy megállt a kocsi alatta, jelezte, hogy az úgy nem oké :)

Kata, muffinreceptet kérhetem én is? Szeretek muffint sütni, gyors, egyszerű és nagyon finom :wink:

Vick, csini lett az új frizkó :) Hát igen, milyen kis okosak már most, látják az összefüggéseket :) Bene unokatesói (5,7 évesek) Lego City-ben számolnak, gyűjtik a pénzüket, és ahhoz viszonyítanak, hogy mekkora dobozos legóra elég a pénzük :) És ha pl. összeadják, akkor tudnak-e nagyobbat venni, tüneményesek :wink:

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Húúú, mennyit írtatok! Most végeztem az olvasással. Mindjárt jön a párom haza, gyorsan jelentkezem azért.

Kata, nagyon sajnálom ami a szemeddel van, én sem hallottam még ilyenről, de jó, hogy már gyógyul. Az aranyérre meg nincs szó, hogy milyen "kellemetlen". Mielőbbi gyógyulást!

Toldiszilvi nagyon helyes Máté. Én nem vakuzok fényképezésnél, a gép automatára van állítva, és ad alapfényt fotózáskor. Narancsos, nem kellemetlen a babának. Örülök, hogy sikerült nyélbe ütni a hűtőcserét. Reméljük, hosszúéletű lesz!

Zsuzsi drukkoltam a hétvégén anyós-találkához. Jó, hogy túlvagytok rajta. Még válogatnak is!!!
A hasonfekvés Mírának sem megy. Sajna össze-vissza eszik, és valahányszor megfordítom, mindig bukja ki a kaját. Bár pont ma ért kellemes meglepetés, kiemelte magát egész magasra, hogy a mosógép mögé lásson. (ott vetkőztetem fürdéshez) Eddig ő is csak a farát ringatta, szedi magaalá a lábait, feneke égnek és evickél előrre.

Hát Vick, nem unatkozol, az biztos. Jó a gyerekekkel, de nagyon hiányozhat a párod. Nagyon klassz lett Hanga frizurája, sokkal nagylányosabb!

Fleur, nagyon édi a lyányod a fotókon. Imádni való az apró fogaival, ahogy a kamerába vigyorog! Remélem Míra is hajasodni fog, sajna göndörre kevés a remény!

Reni rend :lol: Az enyémek már nagy lovak, de a szobájuk mindig olyan, mintha tájfun söpört volna végig. Háromhavonta kiborulok, mert a kupi nem ragad meg a küszöbükön, hanem a lakás minden szegletébe eljut. Mindig csak 1-2 helyiségben van rend, soha nem érek a végére. Ha veszekszek, összeszedik magukat pár napra, de utána... És én tűrök és pakolok! :?

Ha most nem is eszik meg a fagyasztott tejet, érdemes azért spájzolni, mert hozzáetetéskor a főzelékeket jobb azzal főzni, nem tápszerrel. A lányom 3 hós korától kapott főzeléket, a fiam 7. A lányom imádott enni, a fiam 6 hósan sugárban hányt az almától, krumplitól, nem bírta a gyomra. Így halasztottunk 7 hóra. És láss csodát, a lányom szervezete, mint a vas, a 2,5 évig anyatejes fiam meg állandóan beteg!
Fogzás-alvás: Van akinél észre sem venni a fogak bújását. Fiacskám 8 hónapos korában kezdte, addig újszülött korától átaludta az éjszakát. Onnantól zaklatott volt az éjjelünk.

Átfordulás: arra emlékszem, hogy a testük fordult, a kezük nem, így eleinte az alászorult a testnek, segítségért vinnyogtak. De aztán megtanulták a fortélyt maguktól.

Judit, sajnálom a papád. :( De boldog szülinapot. Melyik nap volt a születésed napja pontosan? Bizti átsuhantam rajta. Én 30-ai vagyok. A hó nekem esett! Imádom! De szívesen osztozok rajta veled! :lol:

Gátseb: :twisted: Az első kettő meg sem kottyant. De a 3. kiszúrt velem rendesen! Azóta is szenvedek! Így jár, aki csak elpotyogtatja. Nem ért oda a doki, a szülésznő vágott, és a folyosóról húztak be egy dokit a varrásra. Jó, mi!!! Így kell orvos nélkül szülni. A fogadott nagyműtéten volt, az emeleten meg egyet sem találtak!!!

Megyek, mert megjött a Kedves! Körbeugrálom!

Legyen szép éjszakátok!

Kati
bfkata

Sziasztok,

Móni, képzeld, eszembe jutott, hogy biztosan fordítasz és azért nem írsz ma.-) Hogy haladsz? Milyen téma?
Igen, jelentkeztem, hogy segítek elinni az árát a múltkori munkádnak. Talán addigra már ihatunk is, ha ilyen lassan halad a kifizetés.
Áááá, gondolom, örülsz, új éjszakai ritmusnak. :wink:
Fleur-szeletet kipróbálom mindenképp.

Kata, örülök, hogy jobban vagy.

Vick, tetszik a szobadíszetek (a csontváz) :-) Hanga tényleg nagylányos lett a rövidebb hajjal. Eszteré is ilyen? Gondolom, utálod a kérdést, de első perctől kezdve meg tudtad őket különböztetni?

Szilvi, nálunk az éjjeli etetés (ha van), már csak olyan 20 perc. Eszik, kis büfiztetés, de nem pelenkázom át.

Hozzátáplálás: a legújabb nézetek szerint, ha tisztán anyatejes a baba, akkor csak 6 hónapos kor után lehet mást adni, ha tápszeres (is), akkor 4. hónapos kortól.
Tudok olyat én is, akinek nincs elég teje, és nincs pénze tápszerre, hogy tejbegrízt adnak a babáknak.
Perzse, a mi időnkben már 3 hónapos kortól kaptunk almalevet, reszelt almát babapiskótával.

Ági, igen, nekem is mondták, hogy ezért jó az őszi-téli baba, mert mire ehet mást, minden lesz frissen, ill. elég nagy lesz már, hogy tavasszal ide-oda elvigyük.
Sose vágytam őszi-téli babára egyébként, de már rájöttem, hogy milyen jó :wink:

Nagyon szépek a babák és nagyon ügyesek :-)

Megfigyeltem, hason Zsófi is inkább hátizomból nyomja ki magát. Ez az oldalra fordulás viszont egyre jobban megy, felhúzza a lábait és billen.

Zsófi már úgy szeret ölben lenni, hogy kifelé nézzen. Ha a vállamon van, nem sokat lát. Ma nagyon sokat aludt napközben, nem tudom, mi lesz éjjel.

Jó éjt!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kati, boldog születésnapot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi,

Katicat, akkor kérnék szépen receptet, köszönöm!

Ervick, reggeli ugyanez, kakaó, délelőtt szinte csak répa meg alma megy, aztán ebédkor giga leves :). Köszi, megnyugtattál, hogy máshol sem megy nagyon másképp ez a reggeli ügy :wink: .

Monke, ivászaaaat??? Énisénisénis 8) . Árkádban a wc-knél jobbra a folyosón van kis fotelos-pelenkázóasztalos baba-mama szoba (ill. ott volt :roll: ). Az én szakmámban is hasonló a fizetési morál: fiam előtti utolsó haknipénzemért mentem, majd közölték, hogy "bocsi, csúszunk" én meg mondtam, hogy pedig ebből a pénzből szeretnék babakocsit venni, aztán erre a válasz "olyat szülj, aki tud egyből járni"...imádtam azt a helyet :wink: .

Csajok, nekem a hozzátáplálásban nincs mese. Megfogadtam, hogy ameddig csak én irányítom a gyerekeim táplálkozását, addig a legfrissebb adatokra hagyatkozva -bízva abban, hogy ezek valóban hiteles vizsgálatokra alapszanak- irányítom a hozzátáplálást. Kiválasztottunk férjemmel egy elég szigorú táblázatot, szépen lassan jut el a normális ételekig. Napra pontosan betartottuk, remélem Grétával is így fog menni (márpedig igen).
Az az érv, hogy "régen is így csinálták és mégis felnőttünk" számomra nem érv a saját gyerekem etetésénél. Igen, felnőttünk, aztán nagy az izgalom, ha túl is éljük...a szomszéd pl. konyakkal itatta fogzáskor a gyerekét, tegyem én is azt??? És persze 3 hónaposan velem is etettek tojást...na, szép eredménye lett... Ha a fiam és a lányom életét akár 3 nappal is meghosszabbítom ezzel és megkímélem néhány allergiától, akkor igenis feladatom hogy utánanézzek, mit adok a szájába. Kamaszkorába már nem nézhetem állandóan, hogy mikor fogyaszt csipszet a haverokkal, most van itt az ideje.

Jó éjt!

Kép
Kép
friday

Reni
Miért Blani nem szokott?? :lol: amúgy igen nagyon csajszis, csak az ember agyára megy mikor egész nap ezt hallgatja.

Szilvi
Mi is :lol: úgyhogy nyugodtan fordulhatsz hozzám is :) kakaóra is van tippem :)
Én éjjel nem teszem tisztába Danit szopi után, csak ha esetleg kakil, de azt nem nagyon szokott. így 9 től reggelig simán kibírja a pelusa.
Büfizetetni sem szoktam, mert éjjel vhogy nem jön. Már ha az éjjelit kérdezted. Szóval szopi és vagy bealszunk, vagy utána be az ágyikójába és alvás.
Édes Máté
Vakuval, de csak messziről és inkább ráközelítek.

Móni
Örülök, h ízlett a szelet. Fordítással hogy haladsz?

Kriszti
Jó a közös képetek....
Szoptatós melltartó :( igen már anno is ez volt a problémám, hogy miért nem lehet sexi darabokat gyártani. attól még nő a nő.

Hűű Vince is milyen ügyes, Dani még nem emeli fel így magát...

Camponaban szoptatás én letojtam, Dani éhes volt letakartam magunkat és megetettem a fiamat.

Zsuzsi
7vége :(
6 hónapos kor utáni alvás. ez annyira változó. Minden babának máskor kezdenek jönnek a fogai és másképp reagálnak dolgokra. Lilla a mászás miatt nem aludt rosszabbul pl.
Neki 8 hónaposan kezdtek a fogai kijönni és az nagyon megviselt minket is őt is. Voltak rémes esték.
Viszont ő baba korában havonta 1x aludt át egy éjszakát. Mostanában fordul elő gyakrabban ez, de még most sem mindig.....

Judit
Sajnálom a papádat :(
Ezek mellé olyan fura leírni, de boldog születésnapot!

Kata
:( rád is rád jár a rúd....

Én meg nem emléxem ki írta be azt a kevert piskótás receptet én is megsütöttem 2x is a 7végén :lol: fini lett nagyon és annyira egyszerű.

Hozzátáplálás. 6 hós kora előtt nem ajánlott és még után több évtizedig ehet nem anyatejet, hanem szilárd kaját, szóval felesleges kapkodni. Mindennek eljön az ideje. Persze ez szerintem és tápszeres babáknál előbb szokták kezdeni nem tudom miért.

Csini lett Hanga :)

Dani ma 12-fél 5 ig aludt délelőtt-délután nem éjjel....hogy éjjel mi lesz azt nem tudom, de érdekes módon du. így sem volt elég most a tej neki. Ki kellett pótolnom este.
Úgy megérzem ha nem iszom eleget és ma nem sikerült.
Lillával is harcoltunk ma. Mert elaludt séta közben a babakocsiban (embertelen kis kerekű babakocsit 12 kgos gyerekkel a hóban tolni) és mikor felébredt mindenen ment a hiszti. Persze lent a lépcsőházban. Mire sikerült lemeccseznem vele és felértünk már minden ok volt.
Aztán átugrottunk bnőmhöz, neki 20 hónapos fia van és korábban Lilla imádta. Most meg mindig odacsapott neki :( mert ő akart valami játékkal játszani, vagy mert a kisfiú próbált tőle valamit elvenni.
Nehezen érti még meg, hogy ez nem a világ vége....a végén már ok nélkül is odacsapott egyszer. :( remélem kinövi, mert bölcsi előtt nem csinált ilyeneket. Csak ott tudom, hogy vannak verekedős vad gyerekek és gondolom neki is meg kell védenie magát valahogyan.

Amúgy 7vége jó volt. Mászkáltunk is Camponaba, meg másik bnőméknél is voltunk.

KépKép
KépKép
fleur

Friday, ha le van az írva Neked valahol, hogy Borsnál hogy csináltátok a hozzátáplálást, megosztanád velünk? Még alaposabban nem néztem utána a mikor-mit kérdésnek, mivel nagyon bízom benne, hogy hat hónapos koráig bőven elég lesz neki a tej, de én is fontosnak tartom az átgondolt táplálást, örülnék, ha láthatnám a ti módszereteket.

Egyébként abszolút igazad van, nekem is az a véleményem, hogy soha olyan egészségesen és átgondoltan nem eszik az ember, mint élete elején, na persze, ha a szülők kellően odafigyelnek rá. De azért azt talán nehezebb megítélni, mi is az optimális, mert több nézőpont létezik. Pl. két anyuka-ismerős, egy évnél idősebb babákkal például az üveges babaételekről egész másképp gondolkodik. Egyikük szerint vannak nagyon jó minőségűek és ajánlja, a másikuk viszont inkább megfőzi neki, amit csak tud. Mindkettő a legjobbat akarja a gyerekének, és nem is tudnám egyikre sem rámondani, hogy rosszul gondolkodik. Én is valószínűleg inkább megfőzöm majd neki, amit csak lehet, persze nem elhanyagolható kérdés az sem, milyen forrásból szerzi be az ember az alapanyagokat is... szóval kemény dió ez, és igazság szerint én nem tudom eldönteni sokszor, hosszú távon mi számít majd a jobb megoldásnak. A táplálkozás meg különösen érzékeny terület, és szerintem nehéz mérlegelni, mennyire trend csak egy álláspont, és mennyire van tényleg alátámasztva (jó példa erre a szója-mánia: a 80-as években simán ették, aztán felmerült a rákkeltő hatása, most meg megint marha egészséges ételnek számít. A vegetarianizmusról nem is beszélve).
A "mi is emberek lettünk" alatt én arra gondoltam pl, hogy nagyapáink idejében azt sem tudták, mi az a koleszterin, vagy omega 3 zsírsav (és ha nem volt anyatej, hát kapott a gyerek tehéntejet), átéltek világháborúkat, amikor nem volt megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék, mégis vígan eléltek 80-90 évig - bár lehet, ez csak az én családomra igaz.
Talán "kicsit" túlpörögtem :)

Kati, Neked is boldog szülinapot!
Gátseb... :evil:
Rendrakás... hát megértem, kamasz gyerekek után pakolni macera, az, hogy az ember meg a falnak beszél, sajnos törvényszerű (öcsém 14 éves, 100szor el lehet neki ugyanazt mondani, mégsem marad meg benne, legalább is rövidtávon, és csak reménykedik az ember, hogy talán hosszútávon lesz foganatja egyszer :))

Szilvi, az éjjeli etetés nálunk kb. 15-20 perc, max egyszer cserélek pelust (ha mondjuk a 7 körüli pelus után már nem kapott elalvás előtt, ha 10-11 körül van még peluscsere, akkor én is megvárom a reggelt, éjjel kevesebbet pisil, ki szokta bírni). Büfi nem mindig van, a visszaalvás általában nem okoz gondot, már a cicin elalszik, ha jól lakott.

Fleur, mindig azt hittem, Neked Virág a keresztneved :wink:
Amikor Lillával babakocsiztok, Danit a meitaiban viszed? Huhh, hát nem lehet könnyű... és még erre jön rá a hiszti...
Mikor voltatok a Camponában? Találkozhattunk volna, ejj de kár :)

Na, lelövöm magam, Bene is elaludt talán végre.
Jócccakát :)

KépKép
gigilina

Jóóó reggelt!

Ilyen sem volt még! Indítom a napot! De lehet, leelőztök, mire elküldöm.

Móni- iiiiigen! Igyunk! Beszállok szomjas torokkal és pénzzel! Mikor is ittunk alkoholt utoljára? Talán március 1-jén! Azóta semmi! Annak meg az eredménye a kiságyban kuksol!

Köszönöm a pelusos visszajelzéseket. Vettem Pamperst, bár jó, de a megakakival nem bír. És ajánlásotokra kipróbáltam a DM-es pelust. Hatalmas meglepetést okozot!!! Rentgeteg pisit elbír, éjszakára is azt használom már, 20-07 bírja! Nemhogy nem folyik, de az anyaga sem nedvesedik át. Pedig a lány tud termelni! Mázsás pelusok!
Ééééés, ült a kis hintájában, pelus rajta már kb. 6 órája és jött a kétnapja tartogatott áldás! Persze vacsi közben. Felkészültem a legrosszabbra, ruhamosás, hintahuzat mosás... Képzeljétek, hastól derékig a pelus mindenhol olyan, és 1 csepp sem ment mellé! Örök hála nektek!!!
bfkata

Jó reggelt!

Friday, van kedved megosztani velünk a táblázatot a hozzátáplálásról?
Ez is nagyon nehéz kérdés, mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, csak persze nem tudjuk, hogy mi is az...

Ha lehet, 6 hónapos korig csak anyatejet szeretnék adni.

Kati, hú, gátseb :evil:

Ma muszáj rendszereznem a fiókomban a számlákat, papírokat. 3 hónapos elmaradásban vagyok, minden szanaszét.

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Lányok, kapott már valaki anyasági támogatást?
Most nézem, hogy a decemberi bankszámlakivonaton van egy összeg, amit nem tudok beazonosítani?
Micsoda kellemes meglepetés!
Szerintem nem a tgyás, mert azt január elején kaptam meg, akkor kéthavit.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt,

Befejeztem a fordítást és köszi az együttérzést:)
(egy lakópark tervezete, száraz unalmas szöveg, mint később kiderült, időnként durva szakszavakkal.)

Na de ha kifizetik, ebből az egész fórum ihat, nem csak Zsuzsi
:)

Kati, akkor Neked is boldog szülinapot!!!

Kajáról:

Engem is érdekelne az a hozzátáplálásos táblázat!

Igen, ennyi előnye van a késő őszi babáknak. És: azt is mondják, hogy ez azért jó, mert bikiniszezonra már újra topformában leszünk. Úgy legyen.

A sütőtök-eltevés ötletét elloptam Katától, most főtt gesztenyével is kísérletezek.
Még lehet kapni, és azt is korán szabad adni.
Jó macerás, de nem sok kell belőle, pár kis adagot még össze tudok kaparni.

Én szívesen főzögetnék majd, bár olvastam olyan nézetet is, hogy inkább az ellenőrzött alapanyagokból készült bolti pép, mint a házi.
Hát nem tudom.

Nálunk az volt otthon a sláger, hogy a tesóm pár hónapos (1 éves?) korában töltött káposztát evett, én meg szalonnát.

:roll:

Ezt nem akarom feltétlenül bevezetni Dávidnál. Már most is úgy röfög, mint egy kis vadmalac.

Szép napot,
Móni
monke

Köszönöm a köszöntéseket. Megint letelt 1 év. Egyre nehezebben küzdök meg vele. Lélekben 26 maradtam, ott megállt az idő, de a testem öregszik. Kb egykorúak vagyunk, lehet hogy csak én fogom fel rosszul?

SMS érkezett: FIZU!!! YES!!! Mehetek csekkezni.

Hozzáetetés: akkor költöztünk, mikor Polli 3 hós volt. 11 éve lehetett már gyümölcsözni 3 hótól. Megviselt a pakolás, idegeskedés és apadt a tejem. A tápszer szerintem még nem volt ilyen kifejlesztett, szeptember volt, tele friss gyümivel, zöldséggel. Inkább azzal egészítettem ki a tejcit, mint tápival. 6 hónapig tudtam szoptatni, hatalmas patáliákat csapott a cicivel, sírtam én is, ő is, napokig küzdöttünk. Hiába volt még tej, nem akarta. Végül feladtam, de akkor már csak éjszakára kellett tápi. Látjátok, a fiam meg nem akarta a szilárdat, igaz nem is kellett sok tejem volt. Sokáig is szopizott, 2,5 évesen még naponta 3X + a vigasztalások. Olyan volt neki mint valami gyógyszer minden testi-lelki bajra. Ne tudjátok, mennyi megszólást kaptam miatta, hogy ilyen nagy gyerek és még mindig szopik!!! Utáltam, hogy elvileg szégyenkezni kellene miatta! Pedig már nyomták a nagy szoptatós kampányt! Sajna párommal ettünk egy kifőzdében és a gyümilevestől benyaltuk a szalmonellát. Kórház lett a vége, és a szopinak is ezzel lett vége. Nem volt gusztusa a 40 fokos lázas hányós-hasmenéses anyjához! Bár lehet, még most is szopizna?!?

Borzalmas éjszakánk volt. 3X szoptattam, visszatérünk az újszülött-korhoz. Lehet én voltam az oka, iszonyatos migrénem volt du és este. Azt hittem elájulok és közben összehányom magam! Persze a régi gyogyókat nem szedhetem. Kínomban Coldrex-szel próbálkoztam, meg ágybadőléssel. Lehet, hogy valami nem tetszett a tejben neki.

Múlt hetem sem volt fényes. Bent voltunk a nagyinál az otthonban csütörtökön. Újba kellett költöztetni, mert a régi nem fogad fekvőbeteget, és karácsony után nagyon leromlott. Nem ismert meg minket. :( Nagyon rosszul esett, nálunk karácsonyozott és nem volt még semmi baj! 90 éves. Azt mondják, ő már feladta, amíg bírja a szíve addig...
Anyós volt karácsony előtt mammográfián. Találtak csomókat. Január elején vették a mintákat, most jött meg. Sajna rosszindulatú. :cry: Szeretem őt, persze vannak konfliktusok, de imádja az uncsikat, és mindig segít, ha kell. Nagyon sajnálom. Anyu 2,5 éve küzd a rákkal, tudom, mi vár rá. Próbáltam a párommal beszélni a dologról, de elzárkózik tőle. Pedig jobb lenne neki, ha nem szorulna belé! Ez van. Jó car hét volt!
bfkata

Sosem értettem ezt a füstölt-árus gyereketetést! Szegény bélbolyhok! Még egy felnőttet is tacsra vág. (ezt a szót még leírva nem láttam!)

Számlákat nekem is kellene rendezni! Mostanában csak kupacolom őket. Kész rémálom, egyszer belefulladok.

Anyasági: én 100%-ot kapok! Rendesen utalják, mindig időre az elejétől fogva. Lehet, én álom a piaszámlát?

Dejó, hogy készen vagy Móni a fordítással. Friss aggyal is nehezen megy, hátmég hulla fáradtam, tele hormonokkal....
bfkata

Ja és a skacoknak pl. csirkemellet úgy fagyasztottam, hogy levesben (minimál fűszeres húsleves) megfőztem, összeturmixoltam, és hagyományos nagykockás jégkockatartóban lefagyasztottam. Kiborít, bezacskóz. Azokhoz a pici adag főzelékekhez pont elég 1 kocka.

Azóta is szerencsétlenkedek a vonalzóval. Már tudom, hogy az aláíráshoz kell, de hogy teszek be aláírást. És ha képet szeretnék feltölteni, mivel kicsinyítitek le, mert túl nagyok a fotók, nem tudom feltenni. (Bocsi, kezdő fórumozó vagyok, és számítógépes analfabéta!)
bfkata

Zsuzsi,
én azt hiszem, azt kaptam meg nov. 29-én - és ez a tranzakció indítója.
MÁK KÖZÉP-MO-I RIG CST Cegléd
452 CST 11 A00

Kati,
A vonalzóval én is sokat bénázok, de a képet a www.picresize.com oldalon szoktam kicsinyíteni (általában úgy, hogy 2x kicsinyítem, egyszer 75, egyszer 50 százalékosra).
monke

Ja és a mai "Mr.Bean"

Két éve vettem egy kordbársony nadrágot, most azt hordom naponta, mert az kényelmes - csak sajnos nincs zsebe kétoldalt, mint egy farmernak.

Na ma reggel ösztönösen odanyúltam, hogy zsebre vágjam a telefont, és kiderült, hogy IGENIS VAN ZSEBE.

:oops:
monke

Sziasztok!

Bfkata
Neked is boldog születésnapot!
Pampers nekem sem volt jó, annyira kifutott a kaki, hogy fürdés lett a dologból.

Friday
Én is igyekeztem tudatosan gészségesen étkeztetni a lányokat és nagyon mérges voltam, mikor idegenek kínálgatták utcán őket vattacukorral, meg olvadós cukorkával,hiszen én ilyeneket nem adtam nekik és durván oda is szóltam rájuk, hogy neee!
Nem esznek ilyeneket. Édességet 2 éves korukig egyáltalán, aztán is csak mértékkel és utána fogmosás. A fogorvosom is azt mondta, hogy lehet enni csokit, csak 10 percen belül mossunk fogat. És mivel nekik a tejfog alatt készen ott van a maradandó foguk , ezért irtóra vigyázni kell a tejfogra is, hiszen ha az romlik, alatta romlik az új is!!!
Cukrozatlanul itták, natur a teát,imádták. Szeretik a nyers zöldségeket, sárgarépát, karalábét, minden gyümölcsöt. Megkóstolták, de nem szeretik a gumicukrot. Szerintem amit kiskorban megszokik, azt az ízvilágot fogja keresni később is.

Zsuzsi
Én megkaptam az anyaságit dec.-ben. Igen, Eszter haja is ilyen, pedig először azt mondta,az övét ne vágam le, de mikor meglátta Hangit akkor megtetszett neki. :D
Én első perctől tudom, melyiküket látom. :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

Kati,
Lemaradt, de nagyon sajnálom a rossz hírt az anyósodról:(
És az anyukád betegségét is, borzasztó lehet.

a vonalzót a Társalgóba való belépés után a "Profil" ra kattintva tudod beszúrni, itt adhatod meg az aláírásodat is.

na most már tényleg eldugulok, lassan nyithatnék magamnak egy saját külön topicot, hogy ott tobzódjak

:twisted:
monke

Móni nadrág :lol: :lol: :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

Bfkata
Sajnálom a sok betegséget körülötted! :cry:

Mostmár én is eldugulok, megyek Vincével Corába, ma indul a baba-mama hetek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Móni, köszi, ez az egyszeri anyasági volt, valóban. :-) Mi csak november végén postáztuk a papírokat, azért kaptam decemberben.

Fordításhoz gratulálok!

Farmer :P

Szóval még közel 4 évünk van hátra, hogy helyreálljon az agyunk, szép kilátások :wink:

Tobzódj csak itt, van hely :lol:

Kati, sajnálom az elmúlt időszakot, mindent. Borzasztó lehet.
Vonalzód már volt egyszer, nem?

Képkicsinyítés: a fényképezőgép programját használom, 450x600-ra kicsinyítek.

Nekünk a családi jóakaró dolgozik megint hetek óta, egyre keményebb eszközökkel. Nem is említettem eddig, de gondolhatjátok, hogy mennyire megvisel. Csak azt sulykolom, hogy az a lényeg, hogy egészség legyen és itt vagyunk egymásnak, szeretjük egymást, más nem számít. Idegeskedni pedig nem szabad, mert Zsófi megérzi, és nekünk már ő az első.

Számlahegyek egy része elfogyott, néhány csekket és számlát viszont nem tudok összepárosítani :oops: Tovább kell keresgetnem a fiókban.

Ááááá, napok óta hajkurászom az erkélyről a galambokat. :evil: Emlékeztek, hogy tavaly tavasszal írtam, hogy idetojtak az erkélyre? Remélem, nem fog megismétlődni.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Most néztem, hogy már van 2010. októberi babás topic is. Hogy rohan az idő! Mindjárt lesz november is. Teljesen elérzékenyültem, a fene tudja, hogy miért. Nem voltam én ilyen.

Jaj, én úgy imádom ezt a kis csöppséget! Ránézek, olyan kis ártatlan, olyan kis tiszta és csak tőlünk függ. Benne még nincs semmi rosszindulat, őszinte a mosolya, a nevetése... Bárcsak ne tudná meg soha, milyen gonosz a világ.

Na, megyek, én sem tobzódok tovább.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt,

hú hogy megszívtam a mai kajával, tegnap 11:58kor adtam fel a heti rendelést, várom reggel a mákos gubámat és nem jön...
Erre nézem,csak szerdától van feltüntetve a kaja. :oops:
Találhatok ki vmit,hm.

BfKata, jó sokat írtál, látom bepótoltad a múlt heti hiányzást.
Boldog Szülinapot.Iwiwen vagy?Privit kérünk róla.
Sajnálom anyukádat és anyósodat is.Szomorú és küzdelmes ez a betegség, mi anyósomat 2 és fél év után veszítettük el.
Az egyetlen vígaszt a gyerek adja.
Érdekes dolog, amiket írsz a három gyerkőc táplálásával kapcsolatban, köszönjük.
És Fridaynak és Vicknek is.
És kérjük akkor Renitől és Fleurtól is, hogy volt ez Blanival és Lillával.

Nálunk is mindig azzal jönnek, hogy lassan Márk már ehet füstölt kolbászt.Ja,persze:twisted:
Kolbászos kenyérkatonákat aztán legurít rá néhány dl tejcit,mi?
Ettől agyrémet kapok én is.
Mindennek megvan a maga ideje.
Szóval engem az is érdekelne, hol vegyük a zöldséget és gyümit és mennyit fagyasszunk, egy nap miből hányszor ehet majd,hogy meg ne únja.
És a fő kérdésem:Úgy,hogy Márk napi 1x kap tápszert pótlásként, ugye még anyatejes babának számít?Tehát ne kezdjek 3 hónaposan neki szilárd kaját adni?Én a nemre szavazok!

Na nekem is megjött ma Tgyás ésa Csp is.
Zsuzsi, nekem az anyaságit 1 héten belül utalták, ahogy feladtuk.

BfKata, hogyhogy rendszeres anyaságit kapsz?az nem csak 1x-i összeg?

Ivászat:Már úgy innék egy jó kis Pina Coladat...

Kora délután randizunk Fleurral és Danival,végre.

Mi szoktunk vakuzni már délután és este.Ja, nem is írtam még, apa kapott nemrég a munkahelyén egy szuper fényképezőt (Panasonic lumix legújabb fajta) és tök szupi, mert van rajta babaarc felimerő funkció.Csak én nem értek még nagyon hozzá, de majd jövök új képekkel.
na megyek porszívózni

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt. Takarítanom meg pakolnom kellene. Lányom bölcsiben.

Gigi
Bocs rövidítettem. Szólj, ha nem tetszik :)
Szombaton délután voltunk Camponaban. Ti mikor? Igen mikor Lilla babakocsiban akkor Dani Mei-tai-ban.
De már ritkán megyünk így csak tegnap apa véletlenül elvitte magával a nagy babakocsit, meg a Lilla motorját is :)

Zsuzsi
Én már megkaptam még decemberben az anyaságit.

Kaja: hogy mit az tényleg nem egyszerű. főleg mikor kutyulsz a gyereknek mint az őrült, az meg nem eszik :? és amikor már a növekedési görbe alatt van és lefelé megy az íve adsz ám neki üvegeset is és ha lám azt eszi, akkor azt eszi.
Nálunk pl. ez volt. Lilla sokkal jobban megette a boltit mint az enyémet. Fogalmam sincs miért.
Az édességekkel mi is nagyon csínján. Kaptunk is érte, h miért nem ehet az a gyerek csokit.
Minimum napi 3x fogmosás neki.

Kata
Boldog szülinapot! És sajnálom a kihívásokat. Apósom is rákos volt. Ő hamar feladta a küzdelmet sajnos :( Lillával már nem találkozhatott.
Mellrákból van esély gyógyulni....ha időben kezelik. Szorítok neki.

Móni
:) nadrág, én őszintén azt vártam, h az lesz a vége, hogy repül a telefon. az hogy van zseb a jobbik verzió :)

KépKép
KépKép
fleur

Zsuzsi, egyszerre írtunk :lol:
Én is imádom a kis gézengúzomat, olyan kis felhőtlen élete van még és a napról napra növekvő kis értelme, tényleg elérzékenyül az ember.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt, sziasztok!

Húúú, rengeteget írtatok!

Először is köszönöm szépen a kedves szavakat!

Kati boldog szülinapot Neked is! :) Én 31-én születettem, de köszönöm az osztozást a havon, én is nagyon imádom. Ment is a harc a párommal, hogy melyikünk menjen ki havat lapátolni. A végén már azzal érvelt, hogy mit szólnak a szomszédok, hogy ő itthon van és én lapátolok... :)
Sajnálom a családodban történteket!!!

A pelenkával mi most küzdünk. A kettes már kicsi a hármas még nagy. Kettesből mi Tescosat használtunk, az bevált nagyon. Tegnap voltunk a kuponokkal a DM-ben. Nem mertük megvenni a DM-eset Pampes lett belőle. Annak legalább a mérete most jó. :) Viszont az, hogy 12 órán szárazon tart, az nem jött be....

Móni, jó a nadrágos sztori! :) Nagy szám van én még pizsiben vagyok. :)

Én is valamikor a hétvégén gondolkodtam azon, hogy milyen tiszta és ártatlan még és mennyire fogalma sincs a világról. Szopi közben elszundikált egy pár percre én meg elérzékenyültem. Aztán meg azon gondolkodtam, hogy milyen nehéz elképzelni, hogy 15 év múlva vele fogok kiabálni, hogy nem megmondtam, hogy nem mehetsz.....

A szilárd ételek bevezetése nálunk is nagy csata lesz... Anyum már most mondja, hogy 4 hónapos korától adhatok majd gyümölcsöt, krumplit, apum már most tejszínhabot akart neki adni... meg persze a különböző családi sztorik..... :twisted:

Kata: a muffin receptet elküldöd nekem is? Köszönöm! Kata én úgy tudom, hogy addig számít anyatejesnek, míg több, mint a fele étkezése anyatej.

J.

Judit

Kép
petra09

Jóreggelt!

Hogy beindul reggel itt az élet, nem győzök frissíteni :)

Fleur, a családban is hívnak Giginek, szóval dehogy gond :)
Mi is szombaton voltunk, 11-től du. olyan 4 körülig, akkor találkozhattunk volna :(

Móni, gatyó :) Na én is azt a befejezést vártam, mint Fleur, hogy a darabokra esik a földön, ehhez képest még jó, hogy zsebes a nadrág :)

Csípőszűrésen nektek javasoltak 4-5 hónaposan kontrollt? Nekünk mondták, az Örsön voltunk, de a védőnő szerint nem fontos, de ha mégis mennénk, akkor lassan pedig akkor időpontot kellene kérni, mert mindig annyian vannak... nem szívesen töröm Benét az ilyen vizsgálatokkal feleslegesen.

Hát, igen, tényleg tabula rasa egy ilyen kis csöppség, tiszta, érintetlen, ártatlan lelkük van. Én is nagyon szeretném őt megóvni a világ minden rosszától, de ezt sajnos úgysem lehet örökké... Ebben a világban kell, hogy éljen, nem élhet örökké burokban, és ennek a világnak sajnos mindennapi velejárója a rosszindulat és a gonszság, és ez olyan szomorú... :(

Erre már gondoltam én is, amit Fleur tapasztalt Lillával, kotyvasztok neki majd teljes lelkesedéssel, passzírozok, fagyasztok neki minden jót, aztán meg csak köpdösi kifele... biztos hajszál fog elválasztani attól, hogy szétdurranjon az agyam egy ilyen szituban... :wink:

Kati, hát, úgy látszik, ez a tél most mindenkinek nehéz. Sok-sok erőt Anyukádnak és Anyósodnak, tényleg ne adják fel, hinni kell a gyógyulásban! Remélem időben elkapták a rákot, és felépülnek mindketten! Nagyidnak is jobbulást! 90 év... nem is tudom, ilyenkor mit kell/illik kívánni a betegeskedőnek.

Zsuzsi, milyen családi jóakarótok van? Nem hangzik túl jól, amit írtál :cry: Sajnálom :cry:

Nekem is a minap járt az eszemben, hogy tavaly ilyenkor még csak pajzán gondolat volt a kisfiunk, de már nem sokáig :) :wink:

Én az ilyen kajálós "vicceket" elengedem a fülem mellett, annyi hülyeséget össze tudnak hordani a "kedves" ismerősök, rokonok, de szerencsére túl sokáig sosem kell hallgatni, szóval ignorálom, amit mondanak. Nem tudom, mit élveznek az ilyen beszólásokon, biztos baromi vicces, pacalpörkölttel és szalonnával etetni egy csecsemőt... :evil: :evil:
Más gyerekét amúgy is mindenki olyan "okosan" tudja nevelni, "szuper" tanácsai vannak, de ha körülnézne a saját háza táján, ott jobban lenne mit rendbetenni... :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gigilina 2010.02.02 11:01-kor.

KépKép
gigilina

Judit milyen 15 év múlva??? :lol: már a dac korszak közepén két évesen is tud olyat csinálni, h álmodban sem gondoltad volna :lol: Meg azt sem, h kiabálni kell vele....

KépKép
KépKép
fleur

:) Tudom-tudom! :)) Csak az gondolom (most még :) ), hogy az másmilyen kiabálás lesz.... sztem biztos fogok. ;) Bár a párom épp tegnap mondta, hogy addig ő majd elmegy itthonról. :) Azért kíváncsi vagyok, hogy a hisztiket ő hogy fogja kezelni, mert végtelen türelme van és nem bírja a feszültséget... nah, de ez majd kiderül..... :)

Ági: mi Csepelen voltunk, ott azt javasolták, hogy 3 hónapos korában menjünk vissza. A dokinőnk azt mondta, hogy ott meg így szokták. A csípőszűrésen egy fiatal jó fej doki volt, Petra is érdeklődéssel figyelte.... :) sztem mi visszamegyünk.

Judit

Kép
petra09

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?