A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Fleur
Nekem is volt ilyen tapasztalatom. Apukám nagy gonddal megcsinálta a húslevest, összedolgoztuk a répát, krumplit, husit belőle, és a 2. kanálnál már öklendeztek. Ugyanez volt a reszelt almával. Majd' megfulladtak tőle! De mikor foguk volt már, akkor szeletelve elmajszolták örömmel, reszelve akkor is öklendeztek. Azóta nem eszik, csak harapva vagy felcikkezve. Vannak ilyenek.

Sajnos néha én is kiabálok, és utána mindig úgy bánt, hogy ezt tettem, de akkor abban a pillanatban nem látok már más megoldást.Sajnos. Biztosan szegényes a készletem. Ha erre van valami ötlet, szívesen fogadom!

Judit
Férjeinket összeköthetjük. Nem szereti a kiabálást, végtelen türelemmel bír,de elárulom, hogy néha még őt is kihozzák a sodrából, és elkiabálja magát, na akkor igazán meglepődnek a lányok és tudják, hogy mostmár ideje befejezni a rosszalkodást. :wink:
És én annyira tisztelem ezért a türelemért, amit én itt össze nyavalyogtam szülés előtt... ugye lányok? Ti is kaptatok belőle. :lol:

ma a Corában egy néni ( a bevásárlókosár félig pakolva, a gyerek rajta a hordozóban): Jaj, de aranyos baba! Mennyi idős? Mondom neki, hogy 3 hónapos lesz. Mire ő: komolyan? De ugya kocsival van, nem így húzgálja? :shock:
Gondoltam utána nagyokat! Mit képzelnek rólam! Azért mert 16 évesnek nézek ki, még nem kell hülyének is nézni. :twisted:

vick
Kép
Kép
ervick

Kata, meghagytam Neked a mákosguba felét :-) Finomat főzött Laci bácsi.
Márk szerintem is még anyatejesnek számít.

Vick, nem is nyavalyogtál :wink:

Ági, mi először 4 hetesen voltunk csípőszűrésen, akkor kaptuk a terpeszpelust és tornáztatni is kellett a lábát minden pelenkázáskor, 6 héttel később voltunk kontrollon, mivel mindent rendben találtak, nem kell többet mennünk. Szerintem orvosa válogatja.
Pajzán gondolat :wink:
Meg is kell majd ünnepelni a fogantatás napját.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Vick ,ez jó sztori,már alig várom találkozzunk :)

Az én kislányom ma iszonyatosan sokat kakilt!!!1 óra alatt 3 peluscsere volt :D :D persze szép színű,jó szagú kaki :D :D :D
Mi ma akarunk menni a corába sok babacucc akciós.

Kaja:
Nem vagyok valami nagy lefagyasztós.Sőt,csak szezonális zöldség,gyümit eszünk mindig.Ilyenkor pl én nem veszek ubit meg paprikát stb..Az üvegestől sem fogok megriadni,majd ami bejön neki.
Ciki,de én elég igénytelen vagyok a kajára,mindent megeszek,kivéve a chipset és a rágcsálnivalókat.
Szerintem elkerülhetetlen hogy ne egyen édességet a gyerek.Pl itt a házunknak,van saját játszótere,és itt az a szokás hogy nyáron délutánonként jönnek ki a gyerekesek és mindenki hozza a maga rágcsáját,bedobják a közösbe és eszik a gyerekek.Ilyen helyzetbe pl hogy tiltsam meg neki?Mikor a többi meg eszi ezerrel.

Most van egy új parám.
Egyre több ismerősünknek gipszelik be a baba lábát,mert túl hamar feláll.Remélem Anna nem lesz ilyen ügyes,vagy ha mégis,rakom vissza ezerrel

Kép

Kép
krisztinaa

Vettem rövidujjú bodykat 249 Ft-ért és egy játékzuhanyt a lányoknak, ami a fürdővízből szív fel vizet, és ha megnyomja a kéz alakú gombot, akkor a rózsájából jön a víz. Hátha a lányok így megszeretik a zuhanyt, mert egyébként az igazitól iszonyúan ordítanak.

Kriszti
Sok szép kislány ruha van, biztos találsz néhány nektek valót! :wink:
Közösségben nem tudod megtiltani, és azt semmiképp nem lehet elvárni, hogy a gyerek kívánja az ételt és nem ehet belőle, de akkor te megteheted, hogy kekszet viszel és nem csokit, vagy nem gumicukrot, és ha amúgy otthon ehhez szokatod, akkor ott is inkább azt fogja kívánni...remélhetőleg, na nem mindig. :D

vick
Kép
Kép
ervick

Hogy mit csinálnak??? Begipszelik a lábát?? :shock: :shock: :shock: Atyaég, ilyenről még nem hallottam, ez nem hangzik túl jól.... :?

Köszi lányok a válaszokat, szerintem mi is elmegyünk majd a kontrollra, ha már mondta az ottani doki, ártani biztos nem árt, és nekem is szimpi volt, aki csinálta.

Vick, a néni :twisted: Hát persze, minek is vettél volna mondjuk babakocsit, ha van corás bevásárlókosár, mennyivel praktikusabb, a gyerek is belefér, és mellé még az is, amit vettél... :twisted:

Az én párom is piszok türelmes, irigylem tőle, én meg mindenre képes vagyok ugrani. És ismerős, amit Vick írt: ha már ő is kiakad a nyavalygásomon, tudom, hogy tényleg túllőttem a célon, és nem árt visszafogni magam, mint a lányaid :wink:

KépKép
gigilina

hali!

Olvastam, elnézést, név szerinti írásra felmentést kérnék mára, köszi!!!

Megkeresem a táblázatot, -átnézem, mert igaz, hogy ebben is lehet "aktuális divat" aztán bepötyögöm, vagy felkutatom ahonnan kinyomtattuk.

Üveges babaételek: képzeljétek, az otthoni gyerekorvosunk azt mondta, hogy ő bizony leutazott a kecskeméti konzervgyárba megnézni, hogy hogyan készül a bébiétel, mit raknak bele. Több anyuka kérdezte tőle, hogy mit adjon, ezért ment. Ő ajánlotta azokat az ételeket, szerinte jók.
Mi sokat utaztunk már akkor is ide, útra nagyon praktikus az üveges kaja, előfordult olyan is, hogy odahaza program elcsúszás miatt is ezt etettem a gyerekkel.
Amire én rossz szemmel nézek ezekre az ételekre az az, hogy ráírják melyik hónaptól ajánlott, van közte olyan, amit 4 (!) hónapos kortól és mondjuk többféle zöldség is van benne. Aztán husis 6 hónaposnak... A mi hozzátáplálási ütemünk nagyjából 2-3 hónappal lassabbak ezeknél az ajánlásoknál.

...és sajnos a családban mindig is lesz olyan, hogy tök hülyének nézik az embert azért, mert nem szalonnát cumizik a gyerek... és persze, hogy miért szopik még, hiszen már 8 hónapos (mert ha 2,5 éves is mi van akkor)... no comment ezeknek, meggyőződéssel könnyebb ezeken túltenni magatokat, kitartást Anyukák!!!
... és igen, sajna a babás anyukák között is van, aki inkább gumicukrot és nem répát tesz bele a közös falatozásba...

Fleur, verekszik a gyerek? Hol is hallottam ilyenről... :wink: :wink: :wink: Viccet félretéve, mi most elkezdtük hanyagolni a közösségbe járkálást, hátha megjön (visszajön) az eszecske. Sokat javult itthon a helyzet, ha fáradt nehezebb, de -lekopogom- napok óta harmónia van.

Számlapakolás nálam is kéne :x .

Begipszelniiii??? :shock: wow...

Képek szuperek!!!!!!!!!!!!!!! ( :oops: , tegnap nem írtam, pedig gyönyörködtem mindegyikben)

Monke, grat a fordításhoz!

:wink: üdv!

Kép
Kép
friday

Zsuzsi: Jóakarók???? :twisted:
Galambok: A Margit-híd lábánál az egyik ház erkélyén kitömött varjúkat tettek ki. Úgy láttam, hatásos, mert egy galamb sem mert a közelébe menni. Nem túl guszta, de elég vicces látvány.

Mi még nem voltunk csípőszűrésen. Nem is mondta a doki, hogy menjünk. Nekünk kellett volna szólni? Vagy adják automatikusan a beutalót? Vagy az sem kell? A kórházba, mielőtt kijöttünk, csinálták, benne van a kiskönyvbe. Nektek is? Kell azon kívűl?

Sajna a szerencsétlenségek vonzák egymást! Megpróbáljuk mindig a pozitív oldalát nézni a dolgoknak, márha van. Például itt a baba! Csak 5 hónapot kellett rá várni! (Fiam 2 év volt, ami kellően kihatott a házasságra) És minden OK volt! Pedig óvott minket a család a 3. gyerektől! (Örüljetek, hogy van 2 egészséges! stb)

Lábgipszelés?? Mi ez az új módi??

Vick: Én sem szeretem a "kedves idős hölgyek" beszólásait. Mosolyogva tudnak szíven döfni!

Kati

Kép
bfkata

Köszönöm a vonalzós tanácsot! Lám, siker!

Bocsi, az anyaságit én is decemberben kaptam a fizummal, csupán 1 alkalommal!

Kati

Kép
bfkata

végre végre randiztunk Katával :lol:
Kata
amúgy muffin recept nekem is jöhet :lol:

Na Gigi akkor pont elkerültük egymást.
És teljesen biztos, h durran az agyad, ha épp kész vagy ebéd időre a kotyvasztással és a gyerek meg nem eszi meg :lol:
De amúgy most már nem baba kaját eszik. Nekünk a darabos kaják után már jobb volt. Azt szerette fogdosni.

Engem marhára felbosszant amúgy mikor a gyerek kajáltatásába beleszólnak....hogy mit egyen meg mikor.
Véleménye mindenkinek lehet és meg is hallgatom, de aztán úgy csinálom ahogy én akarom.

Judit
Mi is Csepelen voltunk. Rendelő intézet és nagyon édes volt a doki. Nekünk csak akkor kell visszamenni mikor járni kezd, amúgy meg nekünk menni kell UH-ra.

Vick
Lilla se szerette reszelve :lol: de cikkezve igen

Kriszti
Én még begipszelésről az életbe nem hallottam. Mi a túl korán???

Gigi, Vick
Az én férjem is csatlakozhatna a tieitekhez :lol: amúgy őt ez a nagyon hisztis időszak nagyon kikészítette, mert neki lételeme a nyugalom.

Friday
Kop kop itthon ok és a nagyobbakat nem bántja csak a kisebbeket. De a nagyon piciket nem csak akik már mozgolódnak :? :(
Tudom, h te is írtad. Én ezért nem akarom hanyagolni a közösségbe járást, te amúgy mit csináltál vele???

Kata
Mi is 2 évet vártunk a nagy lányomra, Danira már 1 sem sokkal rosszabb leletekkel (esélyt nem kaptunk spontán babára orvosi vélemény alapján, legalábbis minimálisat :) s láss csodát ott szuszog)
Ki tudja a 3. nál mi lesz?? Rám néz a férjem és....:lol: nekem is már elkezdte nagyi mondogatni, h nem kell 3. elég a kettő. Én meg magam szeretném eldönteni. Persze kőbe nincs vésve.

Na és pakolászás helyett megint bnetezek :lol:
de már kész a holnapi kaja, csak még süti tésztát kell gyúrni. Holnap bébi szittelek jön a bnőm lánya is hozzánk.

KépKép
KépKép
fleur

Nem tudom mi a túl korán,ezek a babák 6 hónaposan álltak fel.

Mi 6 évet vártunk Petrára és spontán jött.Anna pedig a második havi próbálkozás után sikerült.

Kép

Kép
krisztinaa

Azért ez a lábgipszelés elég őskori módszernek tűnik :shock: :shock:

Zsófit épp csak elgondoltuk, hogy ha szeretne jönni, akkor jöjjön és jött is, azonnal, nem is hittük el :-)

Fleur, Kata, de jó, hogy összejött a találka.

Na, még mindig nem vasaltam, kikapcsolom a gépet inkább.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na én elvittem a lányokat reggel, utána haza, mert ennem kell, meg inni eleget. Megetettem Vincét 9 körül, 10 körül kimentünk vásárolni a Corába. Hazajöttünk, ettünk,felporszívóztam, kivasaltam egy halom ruhát, meg mostam egy adagot, elmosogattam. Fél 4-kor elmentem a lányokért,hazajövetel után esznek mindig(uzsonna után jönnek haza), utána játszunk a lányokkal, 6 körül vagy az egyik, vagy mindkettő megfürdik, attól függ, hogy Vince igényel-e engem. 7 körül Vince fürdik, addig a lányok meséznek. Utána csinálok nekik vacsit és míg esznek, addig Vince is eszik. Fogmosás, majd lefekvés és tejcsizés, mese és alvás. Fél 9 körül minden gyerek ágyban.
Ha Ricsi itthon van sokat segít, ő fürdeti a lányokat, megcsinálja a vacsit, elmosogat.

Ez egy hétköznap. Ha lesz időm egy hétvégét is leírok. :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Most olvastam vissza, szóval mindkét lányom fürdik, csak vagy egymás után, vagy az egyik Vince előtt, a másik meg Vince után. :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

Hi,

Ervick, ez igen! Program a javából! Gondolom a hétvégéd még amortizálóbb ha egyedül vagy. Kíváncsi vagyok rá. Nem egyszerre fürdenek a lányok? Hogy-hogy?

Fleur, türelem és a rózsa esete volt a gyerekkel, este meg bőgve kibukás Apinak :? . Most szünet és ez jó 8) . Szeretgetés, földön fekvős hisztnél "anya itt van veled és szeret", de volt sajnos anya sírva kiabál is :oops: , nem bírtam mindent cérnával. Kb. szombat óta az én régi jófiam van itthon megint. Közösséget igazából azért könnyű hanyagolnunk, mert senkink sincs a közelben, azzal a 2 magyar családdal egyszer-egyszer talizni pont elég lesz. Most arra hajtok, hogy kicsit majd megérik a közösségbe járáshoz, csak stressz volt az a csoport. (...az is bevillan néha, hogy vesződjön vele majd a pedagógus az oviban... ezúton üdvözlök minden egyes pedagógus kollégámat :lol: 8) )

Csajok S.O.S.: használ valaki neogranormon babaolajat? Hogy praktikus használni? Görcsöltem az idegtől fürdetésnél, pumpás kiszerelésű, ha a gyerekre fújnám egyből félő, hogy a szemébe megy, egykézzel meg (hogy a másik kezembe fújjam a cuccot) már a második fújáskor olajos annyira a kéz, hogy csúszkál össze-vissza. Amiért nem dobtam dühömbe a kukába az az, hogy viszont jól lehozta az egy pontos lévő makacs koszmót. Nagyon nem érzem hogyan kéne. Segítsééééég!!!!!!!!!!!!!

Bfkata, sajnálom én is ami Veletek történt :(

Katicat, én is nem-re szavazok :wink: (mármint, hogy nem tápszeres, hanem anyatejes....vagy hogy is volt a szavazós kérdésed :roll: ? Lényeg: éljen a 6 hónapig szoptatás és utána bevezetés az etetésbe :lol: ) Kérhetném a süti receptet? :oops: :wink:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára friday 2010.02.02 20:38-kor.

Kép
Kép
friday

Sziasztok!!

Hu basszus mennyit írtatok megint!!! Még jó hogy rákérdeztem az oltásra ment benézte a védőnő a dátumot és holnap kell mennünk 10:40 re remélem jól fogja viselni!!

Kati boldog szülinapot ! Sajnálom a rossz híreket !

Kata örülök ,hogy már jobban vagy ! Én is kérem a receptet!!

Képzeljétek el ma elmentünk a postára, a 100 ft s boltba 3 hónapja nem voltam és teljesen megújultak nagyon szuper jól be is vásároltam de ennek apa nem nagyon örült mert most belső ajtókat akarunk venni a házba mert az hiányzik még ! Voltunk a boltba meg a gyógyszertárba és végig aludta az utat a kis drágám ! fél 12 kor indultunk el és 2 kor értünk haza és 3 ig aludt! Úgy hogy tudtam fözni, kimostam egy adag ruciját, kicsit összepakoltam nagyon édi baba volt! 3 kor evett, utána megint aludt fél 6 ig és most is alszik h,mm mi lesz így éjjel??? Visszatérve a mai kiruccanásra hát soha többet babakocsival , egy a havat csesztek egy csomó helyen ellapátólni, kettő átmenni az úton a zebrán szinté teli hóbuckákkal, három teli lépcsővel, emelgettem a babakocsit egy párszor, négy a boltba két sorba be sem tudtam menni mert nem fért be a babakocsi, öt ahol lakunk dimbes –dombos úgy leizadtam ma egy párszor és még kondiztam is mondta apának legközelebb csak hordozókendővel megyek úgy hogy tényleg nézek egyet már a neten! Ma kiakadtam egy kicsit nem lehet közlekedni babakocsival mert lusták az emberek !…..!!!

Én is elszoktam érzékenyülni sokszor mikor pl szopi közben elalszik vagy ahogy mosolyog álmában! Vagy ahogy nyitott szájjal alszik … huuu nem is írom tovább mert már most sírok!! Imádni való egy kis teremtés, azon gondolkoztam egyik nap h két kis magocskából mi lesz nem ?? Ez egy csoda hogy egy ilyen aranyos kis bébi lesz nem???

Én is szeretném őt sokáig szoptatni remélem sikerül, engem is érdekel Friday a táblázat!! Szerencsére a kertbe nálunk van sok gyümi úgy hogy lesz mit adnom neki!

Móni én is azt hittem h a poén az lesz h rutin szerűen zsebre teszed a telcsit és közben a padlón landol !! tetszett a storyd!!

Mi három hósan megyünk egy nagy rutin vizsgálatra.. meg csipőszürésre.. Budaiba remélem minden okés lesz ,… !

Kata nekünk is van a fényképezőn ilyen babamód de az nem csinál olyan szép képeket mint a vakus lehet h azért … azért is kérdeztem h ti vakuztok e??

Mangora???

Na felébredt!!!

Majd köv !

Puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Friday
Valahogy nálunk nem is volt szokás az együtt fürdés, meg megpróbáltam náluk, de akkor a hajuktól kezdve az egész fürdőszobán át minden vizes, az meg nekem 10-szer annyi munka, pláne, ha felkel Vince és gyorsan fürdetnem kell őt, nincs erre időm.
A hétvége nagyon húzós menet, majd leírom.

Tegnapi kérdése Eszternek: Ma szombat van vagy ma van? :lol:
Hogy magyarázzam el, hogy mit jelent a ma a holnap meg a tegnap? Próbálkoztam már, de mégsem értik, keverik össze-vissza.

vick
Kép
Kép
ervick

Na itt vagyok még egy picit most elaludt itt rajtam !!

Édesség, nasi hát nálunk se lesz egyszerű kikerülni miután 3 család lakik itt egy udvarban, sogormék , anyosomék és mi a sogoroméknál meg van két csajszi és ők már esznek nasikat .. csoki, gumicuki stb.. anyosoméknál esznek főleg, úgy hogy nem lesz könnyű ez a dolog nálunk de majd megprobálom h itthon nem adok neki vagy csak minimálisat!!

Bébit mi 2008 szept be akartunk és sikerült is lásd pharmatex .... és ő nov elment sajna. de dec be eldöntöttük h ahogy a doki engedi jöhet a következő és Máté másodikRA SIKERÜLT!!

nA MENNEM KELL ITT FICÁNKOL A MELLAKASOMON !! :lol: ÍGY NEM TUDOK ÍRNI !

mAJD HOLNAP !!
jÓÉJT

pUSZI
sZ

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Vick, újabb elismerésem, nem egyszerűek a napjaid. Gondolom, hogy jóval nehezebb, ha a lányok is otthon vannak.
Persze, at azért gondoltuk, hogy nem felváltva fürdenek a lányok, hogy egyik nap Eszter, a másik nap Hanga :wink:
Jók a lányaid aranyköpései! :-)

Móni, miért nem jöttél? Mi a topicod címe, amit tobzódás céljából nyitottál? :wink:

Szilvi, megkaptad a privit?
Kb. így érzek én is, amikor kimozdulok a lakásból Zsófival és valahova be is szeretnék menni.
Ti milyen oltásra mentek holnap? Szorítok!
Én is elsírom magam az ilyeneken, ahogy Te s írtad.

KAti, nekünk is volt csípőszűrés a kórházban, benne is van a kiskönyvben, hogy neg. Ez a vizsgálat attól független volt, a gyerekorvos küldött, de meg sem nézte előtte Zsófit.

Szóval kecskeméti bébiétel OK. Megjegyzem. Persze próbálok majd főzni, de nyilván elkerülhetetlen lesz az üveges.

Holnap muszáj lesz kimozdulnunk. Itt még nincs eltakarítva rendesen, ezért beszorultunk a lakásba. Szégyen, nem szégyen, elfelejtettem Ágnes-napra ajándékot venni az egyik nagyon kedves barátnőmnek, aki holnap jön meglátogatni minket. :oops:

Jó éjt!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na kicsit ideérek megint.
Nem tudom már, ki kérte a recit, szóval bemásolom ide inkább:

Csokis-gesztenyés muffin
Hozzávalók:
# 10 dkg étcsokoládé
# 25 dkg gesztenyepüré
# 10 dkg puha vaj
# 2 evőkanál rum----Én rum nélkül csináltam!
# 2 evőkanál sárgabaracklekvár
# 5 dkg cukor
# 3 db tojás
# 1 csipetnyi só
# 5 dkg liszt
# 1 teáskanál sütőpor
# A tetejére:
# tejszínhab és őrölt fahéj---Tetejére én ilyen színes csokidarát szórtam!

Elkészítés: Bekapcsolom a sütőt 175 fokra, a muffintepsit kibélelem a papírkapszlikkal. A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztom, és amikor kihűlt, robotgéppel összekeverem a gesztenyével, a vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral meg a tojások sárgájával. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem; a lisztet pedig összekeverem a sütőporral. A tojáshab negyedét erőteljesen belekeverem a gesztenyés masszába, majd hozzáadom a többi tojáshabot is, de azt már óvatosan keverem bele. Fakanállal belekeverem a sütőporos lisztet is, majd szétosztom a muffintepsi horpadásaiban. 30-35 perc alatt sülnek meg, 12 darab lesz belőle.

A sülési idő viszont nálam nem így alakult:A sütőm elektromos, a légkeveréses progin sütöttem és 20 perc 175 fokon bőven elég neki.

katicat
Szigetszentmiklós

Nekem sima gázsütőm van, 2 fokozatú, de elég volt 20 perc a magabb fokozaton.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mi jó sokat levegőztünk ma.
Végre sikerült talizni Danival és Fleurral, nagyon örültem. A fiúk végig alukáltak.
Mi is voltunk gyógyszertárban, Dm-ben, pékségben.
De miután hazaértünk, Márk már nem volt hajlandó aludni, végig szórakoztani kellett, de muszáj volt kicsit bőgni hagynom is, mert egyszerűen nem érek a dolgaim végére.
Persze ilyenkor mindig attól tartok, egyszer majd beszól vmelyik szomszéd, hogy milyen anya vagyok, hogy hagyom sírni a gyereket.
De Fleur megnyugtatott,hogy náluk is van ilyen.

Köszi a megnyugtatást tejci ügyben. :lol:

Móni, nadrág szitu nem semmi, viszont én is úgy el vagyok havazva, hogy csak a héten vettem észre, hogy zenél is a játszószőnyeg.
Lassan már Márk magától is felfedezte volna basszus.

Édesség:Én nagy bajban leszek, mert nagyon édesszájú vagyok és otthon is mindenki süti sütős fajta.

Zsuzsi, van egy ötletem:Fogjuk be nálunk az idejáró macskákat és elviszem hozzátok őket galambot riogatni :lol:

Mi is a budaiban voltunk és negatív lett minden, de az ottani dokinő mindenkit visszarendel 4 hónapos kora körül egy csípőkontrollra.Szóval majd megyünk még.

Ja, rajtatok nem kezd vmiféle depi úrrá lenni?Nekem apa mondja mostanában hogy kicsit befordultam.
Imádom Márkot, de kicsit nő is lennék végre már megint, meg kicsit független is még, kicsit hiányzik a régi életem.
Na, de egy édes mosoly, vagy hatalmas adag kaki egyből feledteti.

jó éjt,

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jóreggelt!

Szerencsés vagyok ma reggel, a barátnőm meglepett és elvitte a fiamat az oviba! Nagyon hideg van, havas az út és csak nyári gumi a kocsin. Ilyenkor félek vezetni, inkább gyalogolok, minthogy valakit elkaszáljak, ha megcsúszik a kocsi.

Depi: Érdekes, mert én sem vettem magamon észre, de szülés után előjött. Párom és a barátnőm szólt rám a fura viselkedés miatt. Mindig, mikor kezdek belőle kivergődni, jön valami rosszhír. :cry: De ápolják a lelkem, olyankor nem hagynak magamra. Talán kezdekek kivergődni belőle.

Edina?? Remélem minden rendben veletek! Nyakad is jobban van, bizti.

Mangora- Mikor műtik a kicsit? Mostanságra írtad, nem? Jó lesz túlleni rajta. Fiam is ilyen kis sérves volt, köldök, here és lágyék. Azt mondták, nem záródtak be a sérvkapuk. Heresérvet kinőtte, köldököt műtötték, már csak az egyik lágyék van nyitva, de azt mondta a sebész, bezáródik magától. Szerencsére neki nem volt ilyen dúrva.

Fügyitéma- mi (azaz a fiam) nem úsztuk meg, műteni kellett. Madarászban volt, nagyon jó a dokibácsi. Csak úgy hívtuk: Fügyis-doktorbácsi! Majdnem 2 éves volt, nagyon be volt szűkülve, egyáltalán nem lehetett visszahúzni. Még szopizott, így gyorsan túllettünk a kellemetlenségeken. Mindenre vigasz tényleg! (Mintha valaki más is írta volna)

Megyek, mert kezdődik a rinyálás!

Szép napot mindenkinek!

Kati

Kép
bfkata

Kata
Mostanában én is vágyom egy kicsit nőnek is lenni, nem csak anyának,ezért pl. kivasalom a hajamat, meg újra spirálozom a szempillámat,és egyéb apróság, amivel jobban érzem magam.
És mit nem adnék egy hangulatos vacsiért apával, amit a lányok mellett már megtehetnénk, ha valaki vigyáz rájuk,de Vince szopija miatt még nem lehet.
Hogy a szomszédok mit szólnak, az ne érdekeljen! Majd ha ők jobban csinálják szóljanak!
Elárulom, hogy mikor oltatni vittük Vincét már nagyon álmos volt és a doktornő hasra fektette és sírt, mire megszólalt a doki: Hallom altatja magát.És tényleg! :shock: Tehát nem olyan nagy baj, ha néha sír, az nem azt jelenti, hogy baja van.
A süti nem olyan gáz szerintem, én inkább nagy csokis vagyok, úgyhogy mikor lefektettem a gyerekeket, akkor előveszem. :oops:

Kecskeméti bébiételt szerették a lányok is,a gesztenyést és a zöldborsósat főleg.

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!

Megvagyok, Zsuzsi, még nem indítottam külön topicot:)

Tegnap délután séta után annyira lefáradtam, hogy már a gépet se volt kedvem bekapcsolni.

Az van nálunk is, amit Szilvi írt, félméteres hó, némelyik ház előtt leseperve, máshol nem, a babakocsit átemelni nem egyszerű...
De azért nagyon szép, ma is megyünk. Ha bírom. Tökre fáj a medencém/derekam stb. (hogy erről az "apát kényeztetni" témáról ne is beszéljünk)

:oops: :P

Kata,
szerintem akár pénzt is kérhetnél ezért a receptért (tudod, copyright...) azóta se sütöttem más fajta muffint.

Szerintem is mindenki menjen minden olyan vizsgálatra, amit ajánlanak (főleg, ha meg tudja fizetni, vagy ingyenes). Inkább többször feleslegesen, nem?

Ahogy írtátok, kb. tavaly ilyenkor fogantattak a babáink... Ti tudjátok pontosan, mikor?

Nekünk második hónapban "kopogtatott", ha jól emlékszem:) szóval nem kellett sokat várni rá. Ha előre tudtam volna, hogy ilyen gyorsan jön, talán várok még vele (tudjátok, előbb lakás, meló stb...)

De már nem bánom. Hihetetlen érzéseket tud kelteni egy kis emberke. Tényleg kiszolgáltatott, tiszta és törékeny, de én nem látom felhőtlennek. Néha annyira el tud szegényke keseredni.

Kicsit most megijedtem, mennyire bírnám Vick programját... na meg Bors és Lilla hisztis napjait:) Nem is beszélve Blani éjszakáiról.

Friday, a gyerekdokid (a Kecskemétre látogató) jó fej lehetett. Itt rendel a XVI. kerületben?

Egy kérdés: Zsuzsi, írtad Zsófi lábmozgását. Olyan ugye, mintha megpróbálna átfordulni?
Szóval ficereg össze-vissza, keresztbe fordul az ágyban, stb.

Azt hiszem, Dávid is ezt gyakorolja (halk visításokkal) hajnali 5-től, már menetrendszerűen. Nagyon kis drága.

Szép napot!
Móni
monke

Én is szeretném, ha leírnátok, ki hogy osztja be a napját, hátha valami jó ötletet adtok!

vick
Kép
Kép
ervick

A lányok úgy lettek, hogy februárban hagytam abba a gyógyszert és augusztusban jöttek össze, aztán kisbabó, aki meghalt, ő azonnal sikerült, majd nov. 25-én műtöttek vele és február elején jött össze Vincus. Nővéremnek meg mindkét gyereke az első együttlétkor fogant. Na ő tényleg a " rám néz a férjem és terhes leszek" kategória. :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt,

Zsófi a második nem-védekezős együttlétkor fogant 2009. február 21-én, 100%-ig biztosak vagyunk benne. Tehát éppen még csak egy gondolat volt bennünk, mi sem hittük, hogy ilyen gyorsan történik. Első pillanatban nagyon meglepődtünk. Viszont annyi ember éveket vár egy csöppségre, hálásak vagyunk, hogy így alakult. Jó volt így, nem kellett görcsösen akarni, küzdeni érte.

Néha én is vágyok nőnek lenni, csinosan felöltözni, kifesteni magam, feltenni kül. ékszereket, csak úgy beülni valahova Mikivel vagy legalább egy nyugodt félóra kettesben... Néha előjön bizony a depi. De úgy,ahogy Kata írja, egy bűbáj mosoly azonnal elfeledtet mindent.
Azokat a kérdéseket utálom még barátnőktől, hogy akkor már eljöhetsz ide vagy oda, mert 3 hónapos. Ja, igen, de ugyanúgy 3 óránként eszik mint újszülött korában.

Móni, én úgy gondolom, hogy olyan mintha póbálna fordulni. A barátnőm kisfia is így próbálkozik. Felhúzza a lábait és küzd az egyik irányba borulni, sőt a pelenkázón mintha tegnap sikerült is volna, belekapaszkodott a popsitörlős zacskóba :-)

Zsófi is altatja magát sírással, már megismerem azt a fajtát.

Egy hétköznapunk: fél 7-7 körül kelek, Zsófi is általában, szendvicset készítek a páromnak (ha úgy jön ki), ő elmegy, Zsófi eszik, 9 körülig "beszélgetünk, Zsófi elalszik, én reggelizem, közben netezek, bepakolom a mosógépet, vasalok, teregetek, elmosogatok. 11 körül ébred Zsófi, eszik, játszunk, újra elalszik, 1 körül én is ebédelek, ha felkel, 3 körül, evés után kimegyünk sétálni, ha szerencsém van, még alszik egy kicsit. Várjuk Mikit, 7 körül ér haza, eszik és fürdeti Zsófit. Kis játék és kezdődik Zsófi altatása. Miki szereti dajkálni, kézben ált. elalszik, az időpont változó. Közben én megfürdök, majd ha kell, átveszem Zsófit, hogy Miki tudjon még dolgozni egy kicsit.
A délutáni alvásidőben szoktam még házimunkát végezni.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na végre! Törpém alszik, kenyérsütőben a tészta!

Fogantatás- Első lányom 3 hónap. Fiam azért húzodott 1,5 évig, mert volt 2 vetélésem. Azt mondták, fiúk lettek volna, nem vagyunk genetikailag összepasszintva. Meglepetés-gyerek volt, és hogy magyarázzam meg, hogy fiú! (Még jó, hogy a postásunk nő!) Ja, és nem hasonlít ránk! Mindig ráfogjuk a nagyszülőkre a hasonlóságot. Már feladtuk, elég egy gyerek, mikor kimaradt a menzim. :)
Kicsim meg 5 hónap volt. Utolsó hónapban a doki nézte UH-on a peteérést, és szólt mikor.... :oops:
Ugyhogy március 2!!!!

Kati

Kép
bfkata

Hali!!

Mi is megvagyunk.Megjött az új laptopom :D :D
Tegnap este voltunk a corába ,a drágám szerintem észre sem vette hogy eljöttünk otthonról.Végig aludt,még öltözés közben is.
Vettem egy 4-es pelust és bizony már elmegy.Persze nagy még egy kicsit,de szerintem ha elérjük a 7 kg-ot váltani kell.

Amíg szopcsizik a baba én letettem arról,hogy kettesbe menjünk,már március végén lesz egy koncert,ahová nagyon szeretnék elmenni.

Kép

Kép
krisztinaa

Valaki kérdeztem az olajat,én vénusz olajjal kenegetem fürdés előtt a hajlatokat.A buksiját meg akkor ha koszmós.

Kép

Kép
krisztinaa

Tényleg olajozás: én is Vénuszt használok és egy kis vattára teszek olajat és azzal törölgetem át,mikor már nincs rajta sok olaj, akkor mindig öntök rá egy kicsit.Így a kezem nem lesz olajos nagyon. Ez a koszmó dolog viszont nem múlik. Pedig olajozom, Babe sampon, kiskefe, már próbáltam a Johnsons sampont is, és mégsem múlik. A hajlatai meg bepirosodtak ( hurka Gyurka),de a hintőpor semmit nem ért, most a fördetőkrémet kenem oda és múlni látszik.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Meg vagyunk mi is . Igaz nagyon kivagyok, mert Anna beteg és most nagyon nehéz vele. megfázott és folyik az orra kész cirkusz mire hajlandó kifújni az orr szívot nem hagyja:(
Sajna Báti is kezd taknyolni hajnalba pont szopi után kezdett tüsszögni és gondoltam kiszívom, hát nem volt a legjobb ötlet mert egy nagy hányás lett belőle:(((
Amúgy is sokat bukik mostanában megint és a doki azt mondta etessem elő sinlaccal.......szerintetek??? És a szopik is elég nyűgösek vagy 2 napja elkezd enni aztán üvölt elengedi a cicit kb fél óra mire megnyugszik majd kezdi előlről végül kifárad és elalszik és már szinte csak cumikázik. Van valami tippetek mitől csinálja ezt?? Nem minden szopinál van ez . Doki szerint ez is a bukástól van...?? Persze ezeket látatlanba telefonon mondta!!

Hát így vagyunk mostanság ma is csak bőgtem eddig. Tegnap Anna készített ki nem volt hajlandó kabátot venni mert (szerinte) oda csípi a cipzár földhöz vágta magát és úgy ordított, úgyhogy nem tudtam ki se menni velük!!!
Úgy hiányoztok már!! Egyszerűen nem bírok normálisan vissza kapcsolódni:((

Puszi

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Kriszta
Milyen koncert? :?:

Bfkata
Én is szoktam kenyeret sütni, imádjuk! Hétvégén mindig, de néha hétközben is.

vick
Kép
Kép
ervick

Enikő sajnálom nagyon! Azért lehet nyűgös Anna, mert zavarja a betegség, nem? Biztosan rossz a közérzete.
Igen, nem szabad evés után orrot szívni, én egyszer Eszterrel jártam így, pedig már 3 éves volt.
Bukásra nincs tippem, sajnos a lányaim is mindig buktak. Sokat tartottuk függőlegesben őket. Pedig ők tápszeresek voltak és bukás elleni tápszert kaptak, mégis. Szóval nem tudom, ez az előetetés beválik-e. Egyszer próbáld ki és meglátod.

Eszter ma mutatta, hogy a benti szandálján a tépőzár nem működik, valamiért nem tapad már és mindig szétnyílik a lábán. Vennem kell másikat, de vajon hol van szandál télen???

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, Humanicban és Deichmannban mindig vannak nyári holmik is, hátul, nézd meg esetleg.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Enikő, jobbulást és sok erőt Nektek! Remélem ahogy elmúlik Anna náthája, Bátival is helyrejönnek a dolgok. Sajna a sztrájkra és a bukásra nem tudok tippet adni, előbbi szerencsére nálunk még nem volt, utóbbi pedig csak akkor, ha túleszi magát... :|

Bene rögtön összejött, decemberben hagytam abba a fogamzásgátlót, kihagytunk egy hónapot, és februárban kezdtünk élesben akciózni :oops: :wink:, és hát, mint az ábra mutatja, összehoztuk azonnal :lol: Pontos dátumot viszont nem tudok, nem írtam a napokat... :oops: Tényleg jó volt így, hogy nem volt időnk rástresszelni magunkat, sajnos én nagyon hajlamos vagyok az ilyenre, tuti, hogy rögtön hülyeségeket képzeltem volna be magamnak... mindig szerettem volna gyereket, és mindig is volt egy parám, hogy mi van, ha nem lehet... de szerencsére nem így lett :wink:

Én olivaolajjal kenem, kicsit erősebb az illata, de bejött. A kezemmel szoktam, így kicsit masszírozom is, nagyon szokta élvezi :) Nekem a vatta mindig össze-vissza szöszölte a kis testét, lehet, a típusa miatt (gyógyszertári steril), nem próbáltam másikat.

Kata, nagyon ritkán van herpeszem, de most kijött a számom a Veled való együttérzés hatására egy szipmátia-herpesz :wink:
Köszönöm a receptet, ki is fogom próbálni, nagyon jól hangzik :lol:

Bene inkább a hasáról hátára fordulásra hajlik, most már nagyon ügyesen hosszú ideig is ki tudja magát nyomni, és néha látni a mozdulatot, ahogy elbillen egyik irányba, és emeli az ellentétes lábát, de még a lendület nem volt elég sosem. Na azóta a földön van a játszószőnyeg, nehogy leforduljon, eddig a kanapén volt.

Ma fél 7-kor jókedvűen ébredt, hosszasan mesélte a pelenkázón, mit álmodott :wink: Nektek nem szokták a rácson kilógatni a kezüket? Néha addig firgiszkedik, míg kimászik az ágy szélére, és ha még azon a részen van, ahol nincs ott a fejvédő, akkor a kezét kidugja :)

Kriszti, grat a laptophoz, remélem ezzel már semmi gond nem lesz!!!
Megyek, kiteregetek.
Ági

KépKép
gigilina

Enikő,

Dávid bukik is rengeteget, meg el is engedi a mellemet és üvölt stb, elég régóta.

Én most már majdnem 100% biztos vagyok benne, hogy vagy bukni/büfizni vagy pukiznia kell ilyenkor, szóval vmi emésztés (a hasamon is érzem, ahogy korog az ő kis hasa).

Az én dokim is azt mondta, hogy ez valószínűleg ilyesmitől van. Pár perc, és elmúlik, folytatja. Jellemzően nappal van, akkor biztos mohóbb.

a Sinlac-ot nekem nem javasolták, pedig volt olyan időszak is, hogy D. nagyon sokat bukott ÉS fogyott is hozzá.

Dokim szerint jobb, ha nem adunk neki ilyesmit,
ha nem muszáj, ha kibukik valamennyit, max. majd korábban éhezik meg.

Szóval nincs értelme tápszerezni, ha amúgy hízik, még Sinlac-kal sem, az is bezavarhat az emésztésébe, ami úgyse a legjobb.

Jobbulást Nektek!

Zoli (a férjem is tüsszög, és D. is elkezdett:(
monke

Köszi lányok kicsit meg nyugodtam:)

Móni!

Én is tartottam ettől a sinlactól ezért is kérdeztelek titeket. Ha megtömöm vele előre akkor nem fog eleget szopizni:(

Vick!

Benti cipőt mi zetpolt hordunk itthon vannak tök cuki modelljei nyitottabb zártabb. Én szeretem nagyon van rendes kérge meg a belseje is normális és árban sem horror(2-3 eft)

Olajozni én nem igzán szoktam koszmó ellen bejött nagyon a babe sampon első perctől azt használjuk.

Kata!

Depi hát nálam is van olykor olykor mint pl tegnap de lehet ezt inkább nem is depinek nevezném hanem idegileg kivagyok.
Én most jobbára Anna miatt.

Érdekes mert nagyon tartottam attól hogy fogok velük boldogulni ha magunk leszünk, és nem volt semmi gond. Most itt van megint anyukám és Anna teljesen bebolondult. Gondolom érzi hogy most többen vagyunk és akkor már mindent lehet!!

Nőnek lenni....hát igazán jó lenne már. a héten végre eljutottam fodrászhoz: Már ez is haladás igaz vannak napok mikor délig nem jutok odáig hogy felöltözzem:((
De én azt mondom ha jön a jó idő minden másabb lesz. (remélem)

Babák hogy híznak nálatok??

Most mennem kell. Remélem tudok majd még kicsit olvasni és jönni

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő,

elvileg elég belőle adni egy picit, és sűrűsíti a tejet, hogy ne bukja ki.

Csak még annyira picik, talán érdemes lenne hagyni, hogy maguktól tanuljanak meg normálisan emészteni.

Persze fogalmam sincs, hogy mi az a nagyon sok bukás, tehát ezt dokival kell megbeszélni.
monke

Enikő,sajnálom.....kitartás.

Vick,Kárpátia koncertre szeretnénk menni.Eddig egyet sem hagytunk ki,kivéve a novemberit,meg szerintem ez sem fog összejönni :(

Olajozásnál nekem a vatta labdák jöttek be,a többi tényleg szöszöl.

Kép

Kép
krisztinaa

Gyorsan, mert indulnom kell az oviba.

Kriszti- gratula a laptophoz! Most aztán termelheted az üziket!

Enikő: Nagyom sajnálom a hisztit. Ilyenkor nincsenek maguknál, meg sem hallják a külvilágot, anyábam meg összeomlik minden. :cry:

Vick- most akciós az Auchanban a szandi. Van Siesta 6.990-ért, de van 2990 ért tiszta bőr, és jól is néz ki!

Hízás: mi is szenvedünk már vagy 2 hete. Törpe korában megette a 150-180 grammokat, állandóan túlzabálta magát, zöldet kakilt, 30 dkg-ot hízott hetente. Mostmeg csak nyammog, ezerszer állunk neki kajálni, utána nem kell 80-150 között mozog az adag. Szerintem keveset eszik. Alig hízik. Viszont előszeretettel nézelődik, vagy pöröl a cicivel. Vacsi után lefejek még 60-100 ml-t. Tehát nem a mennyiség a baj. Én Sem értem. Lehet, hogy élekori?

Kati

Kép
bfkata

Kriszti, nem tud vki vigyázni arra a pár órára Annára? Hisz nem sok idő, hagysz lefejve tejet, gondolom úgyis este van. Ha hétvégén van, és otthon vagyunk Debrecenben, én szívesen vállalom, ha gondolod :) Megértem, ha már nagyon szeretnél menni, tombolj helyettünk is :)

Mangora, remélem Veletek is minden rendben! Elvileg még nem a műtét miatt vagy távol, 10-én kell menneket a kórházba, ugye?

Kati, remélem nem a menzesz érkezése miatt nyammog Míra... :?
Auchan nincs Debrecenben :(

Enikő, Bene sokat eszik és hízik is rendesen, őszintén szólva már ritkábban mérem, de a heti 15-20 dkg szerintem megvan kb.
Báti milyen gyakran kér enni? Ha Bene két és fél óránál gyakrabban enne, olyankor szokott nagyobbakat bukni. De néha nem tudom megállni, hogy ne adjak neki cicit, ha rossz passzban van, semmi nem nyugtatja meg annyira, mint a szopizás.

Depiseknek kitartás, csak nem várat már sokat magára a tavasz, akkor minden sokkal jobb lesz, sunshine, happiness :mrgreen:

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Itt vagyok, igen, Ági, a műtét csak jövő héten lesz, nem azért nem vagyok!

Lányok, én annyira el vagyok mostanában havazódva, hogy alig bírok jönni. Most sem olvastam vissza semmit szinte, tegnap próbálkoztam, de már el is felejtettem, annyira szita az agyam!
Azért próbálkozom nem eltűnni és majd jelentkezem :D

A depimre nekem segített tegnap egy egész délutános vásárlás. Egy barátnőmmel voltunk a mammutban négyesben, neki egy hónappal idősebb a kisfia! Vettem pár ruhát végre magamnak, így már nem csak az itthoni ruháim vannak :D Annyira jót tett a lelkemnek, hogy azt elmondani nem tudom!

Meg közben készülünk a farsangra is, már megvan Marci jelmeze, tigris lesz :D Holnap megyünk farsangozni! :)

Mangora

Kép
mangora

Mangora, majd hozz képet a jelmezes Marciról, biztos nagyon édes lesz :wink: :wink:

A vásárlás tényleg jó orvosság, engem is elvitt a párom a névnapom alkalmából, mintha kicseréltek volna utána :lol:

KépKép
gigilina

Ági,köszi nagyon kedves vagy,de nem azzal van a baj,hisz mama bármikor vállalja.Az első probléma,hogy nem tudok fejni,mert éppen annyi tejem van ami elég neki,és napközben,szinte óránként kéri.A második probléma,hogy semmiből nem hajlandó enni,csak ciciből,a poharazást még fejleszteni kell.A harmadik pedig hogy este 8-tól,tehát pancsitól 10-11-ig cicin kell lenni.
Többszörösen hátrányos a helyzetünk :D :D :D
Valószínüleg ez is kimarad,de remélhetőleg már nyáron tudunk menni.

Kép

Kép
krisztinaa

Hát így már világos, így tényleg nem megoldható, sajnálom. Sajnos a lecsatolható ciciket még nem fejlesztették ki :wink: :wink:

KépKép
gigilina

a mai Anna Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Szia csini barátném! :D

vick
Kép
Kép
ervick

Nem értem én ezt a gyereket,éjjel kibír 10 órát,nappal meg folyamatos a cici.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

nemsokára jön az öcsém a barátnőjével és itt lesznek péntekig, pénteken meg velünk jönnek haza a szüleimhez, szóval el leszek foglalva rendesen.
Ma pakolásztam, mostam, vasaltam,holnap meg a sógornő jelölttel főzőcskézek.
Ha tudok, jövök.

Mai Murphy megint megvolt:Márk 5-kor kelt.És persze délután megint nem alszik, hogy dolgom lenne.
Erről ennyit.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?