2004.09.02 17:26
2004.09.03 04:08
Ne aggódj Áron miatt, biztosan megszereti majd az ovit. Anno a mi óvó nénink azt mondta, hogy neki inkább az a gyanús, a "nem normális", ha egy gyereket mindennemű érzelemkitörés nélkül le lehet passzolni egy számára tulajdonképpen teljesen idegen helyen...
), és gyönyörű a kiállítása, nagy magyar festők művei illusztrálják a történeteket, stb. A környezetismeret tankönyv ellen nekem is volt kifogásom tavaly (bár Balázs egyik nagy kedvence volt): ömlesztve közölte az információtömeget (hány cm a hím és a tojó szarka
! Ez nem vicc, tényleg tele volt hasonlókkal.), és a lényeget valahogy "elfelejtették" kiemelni (vastag betű, rövid vázlat a lecke végén, miegymás). A volt munkahelyemen egyébként a Dinasztia Kiadó tankönyveit használták alsóban, amit a kollegák nagyon dicsértek.
. Mélybabakocsi és busz. Hmmm. Talán neked is szól a babakocsis demonstráció
! Még egy ötlet, bár lehet, hogy nem mondok újat: amíg kenguruba nem teszed még a kicsit, sőt, akár utána is, nagyon jó szolgálatot tehet egy hordozókendő. Abban fekve is hordozható a baba, nem terheled a gerincét. Ha meglesz a harmadik bébi, én is veszek egyet, most még csak a sógornőmre és a barátnőmre irigykedem
. 2004.09.03 16:46
2004.09.04 04:50
), és jövőre belőlük lesz a haladó csoport. Én nem ragaszkodtam hozzá, hogy Balázs már elsőben elkezdje a nyelvtanulást, ha úgy látom, hogy érdekli, úgyis tudok vele foglalkozni itthon is. Viki mit tanult 1-2. osztályban angolból? Mondókákat-dalokat, vagy szókincset, szituációkat is? Milyen könyvből tanultak?
). Hol fogsz szülni? Tudjátok már a baba nemét? Vannak neveitek? Tényleg! A lányaid nevét sem írtad (visszaolvastam). Írj magatokról pár szót, kíváncsian várjuk!
. Mindez Lippai Balázs és Réka címen fut a fotóalbumban.
2004.09.05 22:33
Viszont nagyon kivagyok, négy napja éjjel-nappal azon dolgoztam.
Most, hogy a fényképeket megnéztem, tényleg nem Láttalak Benneteket.
A Radnóti nekem is nagyon.
2004.09.06 03:38
!
), ui. Bogi, a kislánya is tegnap este kapott, ha minden igaz, először barackot. Kíváncsi vagyok, nekik hogy ment, mindenesetre megvárta vele az öcsémet, hogy lefényképezhessék!
Tényleg! Nem voltak elvonási tüneteid, hogy nem tudtál babanetezni?
2004.09.06 19:24
A Magyar Hírlapban megjenet rólunk egy cikk és arra "ráharapott" a Danubius Rádió és a Sláger, valamint Virággal interjút készített az Info Rádió és a Tények.
Szóval most már nagyon komoly demót kell csinálnunk és azt szervezzük 1000-rel. De ígérem, hamarosan jövök érdemben is. 2004.09.07 10:15
2004.09.08 03:54
), amikor egy fantasztikusan okos orosz kislányt készítettem fel osztályozóvizsgára történelemből. Akkor költöztek Magyarországra, és alig pár szót tudott magyarul, így előbb oroszul, majd magyarul beszéltük meg az anyagot, illetve a vázlatokat is 2 nyelven írtuk. Nagyon élveztem, de azóta sajnos nem volt sem lehetőségem, sem időm a gyakorlásra
.
), mert mindkét gyerek születése után 2 hónappal belefértem a régi gönceimbe, sőt, volt, hogy kifogytam belőlük. Ehhez valószínűleg hozzájárult az is, hogy elég sokáig szoptattam, és a gyerekek így leették rólam a fölösleget. Viszont a prolaktin nevű hormon, ami a tejelválasztásért felelős, tartósan magas szinten maradt a szoptatás befejezése után is, ami gátolhatja a teherbeesést. Neked milyen gondjaid vannak?
, szerintem tuti jó dolog nagycsaládosnak lenni. Épp most olvastam, hogy az igazán tehetséges embereknek gyakran több testvérük is van, ui. a nagyobbaktól a kicsik rengeteg dolgot eltanulnak, ráadásul az első pillanattól kezdve meg kell harcolniuk mindenért a tesókkal. Nálunk ez már Rékánál is látszik, aki sokkal talpraesettebb és érettebb, mint Balázs volt ennyi idősen. 2004.09.08 13:33
. A harmadikra, azt mondtak, kisfiu lesz, neveken mar el kene kezdeni gondolkodni. Mi negyen vagyunk testverek, ferjemek harman, ugyhogy mindketten vagyunk a nagycsaladra. 2004.09.09 04:26
. Ő most 2 és fél, szóval 3-4 év lenne közte és a pici között. Ahogy számolom, a két lányod között épp 2 és fél év van. Nem tapasztaltál féltékenységet a nagyobbik részéről? Réka igazi kiscica, bújós-szeretgetős, nem tudom, hogy fogja viselni, ha a picit is babusgatni fogom (Balázst is igyekszik sokszor elmarni az esti meseolvasások alatt).
, tegnap este meg ők vacsoráztak nálunk). 2004.09.10 17:22
2004.09.10 17:36
), de Lili hamarosan abba a korba ér.
Egyébként így is rengeteget leveleztem a demót szervező listán. Ez nagyjából kielégítette a virtuális igényeimet, de Ti persze azért nagyon hiányoztatok.
Ha az életkori sajátosságoknak megfelelően csinálják, akkor biztosan van haszna, de nem behozhatatlan hátrány, ha csak később kezdik el. Én németül 10 éves koromban, angolul 14 éves koromban kezdtem el tanulni. És elég tűrhetően beszélem mindkettőt. (A tűrhetőt a tárgyalási szinthez képest értem, nem a 0-hoz.
)
A kicsit már a Nyírőben, mert az orvosom akkor már ott volt. Nálad mekkorák a lányok? Bocsi, biztosan írtad már, de lásd, amit Tündének írtam.
Tudom, hogy olvasol!
2004.09.10 18:09
2004.09.11 04:32
! Nem hiszem el, ELSŐRE ÖSSZEJÖTT! Erre - az előzmények után - igazán nem számítottunk! Apa, a maga 41 évével persze kellőképpen büszke magára
, jót tesz az önbizalmának (öregember nem vénember
)
van közöttük), de ez már a múlté. Imádja az unokahúgát. Egy saját tesóval biztos máshogy működik majd ő is, de majd igyekszem kompenzálni. Bennem is van félelem ezügyben, szívem szerint én is több időt hagytam volna, de nem tehettem, ahhoz már benne vagyunk a korban.
) veszekszem velük emiatt, de nem ez az életem központi problémája.
!
). 2004.09.11 18:07
2004.09.11 19:31
És persze nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen. Várom folyamatosan a beszámolót a fejleményekről!
)
2004.09.11 19:38
Tényleg, ő mennyire anyáskodik a picivel? Milyen a viszonyuk? Nálam szerencsére mindkét nagy odavan Liliért.
2004.09.12 04:32
, de sajnos úgy érzem, a lányommal nem lesz ilyen egyszerű. A játékokon való osztozás még Balázzsal is gondot jelent néha: Réka kijelenti Balázs játékáról, hogy az az övé, és nem engedi Balázst hozzányúlni. Pl. Balázs épít vmit Legóból, Rékának meg épp az az elem kell, amit Balázs már beépített. Ha nem vagyok résen, szét is szedi! Bántani biztos nem fogja a babát, eleinte inkább arra számítok, hogy ő is kisbabát fog játszani. A kis unokahúga csecsemősírását már profi módon utánozza
... Babát szoptatni egyébként Réka is szokott, édes lehet a lányod
! Borkát meddig szoptattad? Azért eteti ő is így a babáját, mert látja, ahogy a picit eteted, vagy van személyes emléke is erről? Rékát a 2. szülinapja után 2-3 héttel választottam el, kíváncsi vagyok, milyen emlékei maradnak meg erről.
, és az is lehet, hogy csak 6 hetesen fog behívni, hogy az ultrahang is mutasson valamit. Bár én mindkét gyerekemet megcsodáltam még petezsák korukban, amikor még sokan azt sem tudják, hogy babát várnak.Hiába, az egyik legrosszabb tulajdonságom a türelmetlenség, nekem minden azonnal kell
!
! Csak Balázst sajnálom ilyenkor egy kicsit, ő nagyon ki fog lógni ebből a csapatból a későbbiekben. 2004.09.13 07:58
2004.09.13 10:14
.
De legalább nem leszek GYESbeteg
Sok türelmet és örömet kívánok hozzá! 2004.09.13 20:57
Inkább nem szeret rá figyelni, sokszor elhagyja (azután szerencsére megtalálja, mert nem olcsó mulatság
). Szóval ilyenek. Még arról sem döntöttünk, hogy belevágunk-e a kezelésbe, nemhogy arról, hogy mikor. Ahogy írtam, amíg GYED-en vagyok, addig semmiképpen.
Elsősorban az első férjem halála és a szüleimmel való nagyon problematikus kapcsolatom várnak feldolgozásra.
És ezt annyira komolyan gondolja, hogy havonta egyszer családi hétvégi programot szervez az osztálynak. Persze nem kötelező jelleggel, csak annak, aki éppen el akar és tud menni. Egyébként ezen a héten csütörtökön és pénteken már mennek osztálykirándulni, hogy egy kicsit összerázódjon a csapat.
Én 13 éve élek itt és lassan kezd zavarni, hogy nagyobb esők után még mindig el lehet süllyedni az utcánkban.
De állítólag jövőre leaszfaltozzák.
De persze ettől (is) relatíve olcsók itt a lakások. 2004.09.14 04:31
. Néztem a profilodat: hát igen, Réka lányom is kb. ilyenkor sokallt be a rácsos ágytól (ő 2002 februári, épp a te két lurkód között van korban).
. Aztán csodálkozunk, miért nem képesek kommunikálni a gyerekeink... 2004.09.14 14:43
2004.09.15 15:30
2004.09.15 21:37
2004.09.16 04:20
!!! Pedig mit össze nem nyavalyogtam, hogy biztos nem lesz egyszerű! (Jó, megvolt rá az okom, miután Rékára 2 évet vártunk!)
. A Sárrét és a Sebestyén utcát így nem ismerem, térképen kellene megnéznem, az meg persze a kocsiban van... Remélem, sikerül találnotok valamit! 2004.09.16 13:20
2004.09.16 20:47
) és négykézlábon állva hintázik. Van egy fél és egy negyed foga.
Viszont még szinte csak szopik. Egyelőre csak a gyümölcsöket kóstolgatjuk mellette. Tegnap és ma az őszibarackkal próbálkoztam, de az nem nagyon jött be. Almából és banánból már viszonylag számottevő mennyiséget megeszik.
Remélem nem!
) De olyan nehéz ebben bármit is tanácsolni, hiszen ahány ember annyi féle. Én például a Tátra teret egyáltalán nem tartom ronda környéknek. 2004.09.16 21:49
2004.09.17 12:09
2004.09.17 13:00
Még mindig nála kell bejelentkezni? És kérlek, megadnád nekem a fejl.ped. nevét? Ha nem akarod itt, jöhetne mail-ben
2004.09.17 21:52
Apa hordja, ő sportoló, és a lelkén viseli a gyermek mozgásfejlődését...A hiperségnek pedig jót is tesz a sport. 2004.09.19 14:34
!
. Később már esélyem nincs arra, hogy nyugodtan leüljek a gép elé.
Nálunk Balázs azonnal falta, Réka viszont sokáig undorral kiköpte. Lehet, hogy a lányok nehezebben fogadják el ezeket az új ízeket? Az ismeretségi körömben mindenhol áll ez a megfigyelés!
), és limonádét iszunk mindannyian, hátha a vitaminok segítenek.
. Vagy inkább (legyünk optimisták!!!)
. 2004.09.20 08:31
egyébként most mindenhonnan hallom, hogy a vírus felütötte a fejét
Nálunk még nem tombol
És az oktatók nagyon jók, Dani szereti őket (mi Péter bácsihoz járunk, de nyáron Gyöngyi néninél voltunk úszótáborban) 2004.09.22 03:49
,egy van belőle, és méretéből ítélve egy
Őszintén szólva én is megkönnyebbültem kicsit.
. 2004.09.22 09:43
2004.09.22 11:23
!) indulni kell. Egy héten legalább háromszor én viszem, max kétszer a párom. De olyankor is én készítem össze fél 7-re. És olyankor meg Kristófot viszem én, igaz vele elég fél 8-kor indulni. Bárkit is viszek, Lili persze jön velem. Amikor Henit én viszem, akkor én is megyek érte, ez du. 2 körül oda-vissza már 1,5 órás program.
Ezen kívül Heni minden nap megy (ha tud) teniszezni. Igaz, ebbe sokszor besegít az anyósom, de van, hogy oda is én viszem. Emellett volt a demo, meg mostanában többféle munkám is. Mondjuk ez utóbbi kettő legalább nagyjából lecsengett. De a munka csak egy időre.
De nagyon élvezem egyelőre a dolgot, hiszen most először olyan dolgokkal terhelik a gyereket, aminek értelme is van.
Csak hát emellett időm szinte semmi.
): 2004.09.23 10:20
(((
2004.09.23 15:17