A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:55-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:56-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:57-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: ha nem megy máshogy, szerintem megpróbálhatod azt is, hogy a 180 tápi után teáztatod, hogy ne reklamáljon az üres hasiért. Esetleg a köv. etetésig még egyszer is lehet.

Senkinek nem kellenek a kuponok?

Kép
Kép]
hendegabi

Boo

[quote]s írta:zeplős szokok lenni

jajjjj! :) :)

Akkor most én is leírom mit eszik Lóci.

Délelőtt fél banán (néha lemegy az egész)
Délben főzelék, max. 100 ml de leginkább csak 60..
Ezt onnan tudom hogy vagy egy kávéspohár főzi vagy fél üveg bébiétel.
Este ugyanennyi tejpép.

És ez csak az elmélet, ennyit is csak bohóckodva dicsérgetve hammogva tudunk beletömni, úgy, hogy közben játszik valamivel.

Ezen étkezéseken kívül persze szopi amikor csak igényli.

Mindez azt jelenti hogy valószínűleg bőven elég neki amit szopizik.

Amíg ezt írtam, leesett az ágyról! Pedig a nagy franciaágy közepén volt és minden mondat után odanéztem.
Akkorát koppant szegény :(
Hülye anyja nem figyelt :?

Nagyon megijedtem de semmi baja nem lett. Szerencsére.
Vendég

Sziasztok!Megpróbálok visszaolvasni,de sanszos,hogy esélyem sincs :twisted:

Mostanában eléggé összejöttek a dolgaink :roll: Elvittük Hédit egy Dévényes gyógytornászhoz a repkedése miatt ( köszi Ronmay), aki megállapította,hogy az egész jobb oldala túl feszes. Valószínűleg volt oxigénhiányos állapotban a 12 órás vajúdás alatt :? Így most nem járhatunk se úszni,se csiribirizni, viszont hetente járhatunk Dévényezni :roll: Egyébként bámulatos,hogy 1 kezelés után úgy elkezdett pörögni Hédi,meg már a kúszást próbálgatja. Tegnap voltunk 6 hós tanácsadáson,Dokinénink szerint túllihegjük a dolgot és a gyerekek szépen korrigálnak maguktól. :twisted: :twisted: No comment...

Norka: 6 hós adataink 7870g és 69 cm

Egyébként meg mi apával hasmenésesek vagyunk, Hédinek tegnap véres volt a kaksija,ja és ő meg székrekedéses.

Ezenkívül behavazódtunk, szombaton esett egy laza20cm, az éjszaka újabb 30 és még most is esik.Imádom a telet,úgy kb decemberig,aztán szilveszter után jöhet a tavasz :twisted: :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Sillia: nem egy nagyevő a fiad.... (mondhatnám gazdaságos :roll: :twisted: ) Azért a tejci megy rendesen, akkor okés ez!

Tike: Dokinénik szeretik ezt mondani, ha nem ők látják meg a bajt!!!
(tisztelet a kivételnek)
Hasmenés: szegénykéim! Véres kaki ha ismétlődne, feltétlen vigyétek orvoshoz! Amúgy lehet a kemény kakitól?
Jobbulást mindannyitoknak!

Mi is behavazódtunk reggelre rendesen. Kb 30 cm, de folyamatosan hordja a szél. Na a fodrászomnak alighanem lőttek....

Kép
Kép]
hendegabi

Boo!

Én nem gondolom, hogy most azonnal le kellene állni a tápival. Viszont ha előbb adsz neki pl. gyümölcsöt úgy, hogy teszel bele kis kölespépet v. rizspelyhet v. kukoricadarát, akkor az laktat és talán nem is csinál annyi savat. És utána kínáld meg tápszerrel, de kevesebbel. Aztán egy idő után el fogjátok úgyis hagyni a tápszert.

Én a gyümölcsöt délelőtt szoktam adni, mert annak azt lassabban emészti meg, mint pl. a tejpépet.
Petra így eszik:

6-8 között valamikor szopi (ma pl. 8-kor volt, mert előtte 5-kor evett és az túl korai reggelinek)
10-11 között kb. 100 g gyümölcs kölessel keverve v. bébiételes gyümölcs (ebben van már gabona) Tízórai után már egy ideje nem kér szopit.

14-15 között főzelék (50-90 g), utána szopi (jó esetben, de van, hogy nem kell neki)

17-18 között kb. 120 g Milupa tejpép (vaníliás v. gyümölcsös 4 hós)

20 óra körül szopi

Éjfél körül szopi
Hajnalban egy szopi

Mindent egybevetve Petra a hozzátápin kívül kb. 5x szopizik még.

A kanalat én erőltetném, mert előbb-utóbb úgyis meg kell szoknia. Eleinte Petra se nagyon tudott a kanállal mit kezdeni, de most már olyan ügyesen eszik, hogy alig lesz maszatos (kivéve mikor szórakozik, de olyankor be is szoktuk fejezni az evést. Amikor ő berreg pl., akkor már nem éhes.)
És pohárból is most már nagyon szépen iszik. Az pl. annyira tetszik neki, hogy teljesen extázisba jön, ha meglátja a poharat. :lol:

Na, megyek tízóraiztatni. :wink:

Kép
katy76

Sziasztok

Itt nem sok hó esett szerencsére, elég volt már, annyira unom. Most havas eső esik.

Nálunk Nóra kajálása:

Reggel eszik 120 tápszert
9-kor gyümölcs
12-kor főzelék
4-kor főzelék
7-kor tejpép
9-kor 200 tápszer
Éjjel 1-2 között 150 tápszer

Bond nekem Nóra szereti a gesztenyés kecskemétit. De a legnagyobb sláger a sütőtök. Ezeket szoktam venni,. mert nincs kedvem ezeket kotyvasztani.
Ma tökfőzeléket eszik csirkemellel. TEgnap zöldbabot evett krumplival csirkemellel.

Hasmenésre én is adtam Nórának a hipp ors-t.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Ti mivel tudjátok lekötni a kicsi figyelmét?

Mert én már kezdek egy kicsit kétségbe esni :(

Semmi nem jó sehogy nem jó, reggeltől kezdve indul a nyűglődés, hiába próbálok énekelni játszani sütisütipogácsázni meg már mindent kitaláltam de hiába nem jó, ha sétálgatok vele a lakásban vergődik a kezemben, ha leteszem az a baj ha felveszem az a baj már a cicin is csak nyűglődik.
De amint kap a kezébe valami addig nem látott érdekesnek ígérkező tárgyat, azonnal elfoglalja magát vele. Főleg ha az egyébként tiltott dolog. De ugyanaz a dolog negyed óra múlva már nem érdekes. És kezdek kifogyni a lakásban található számára veszély nélkül odaadható dolgokból. Ha lemegyünk akkor jól elvan de nem lehetünk lennt egész nap. Vásárolni sem lehet minden nap.
Tehát nem hiszem hogy fájna valamije, egyszerűen unatkozik. És én már uncsi vagyok neki :?
Persze ha kikerülök a látóteréből több percre akkor már itt a világ vége!

Irigykedve olvastam hogy Breki Minója simogat. Nos, Lóci csapkod csíp teker és tép ha valamit felé nyújtunk vagy kitépi vagy kiüti a kezünkből.
És akar. Annyira akar hogy nyög, erőlködik. Szerintem ő sem tudja mit akar de AKAR.
Sokszor olyan zaklatott hogy remeg bele.
Nem tudom hogy ez mennyire normális, hogy én rontottam-e el valamit vagy egyszerűen ő ilyen és így kell elfogadnom.
Doktornőnek is említettem ezt de nem nagyon mondott rá semmit.
Ketten alig tudjuk felöltöztetni mert annyira tiltakozik tekereg azonnal letépi magáról a pelenkát és ha lefogjük nagyon bedühödik.
MIt lehet csinálni egy ekkorka kis akarnokkal??
Azt egyértelműen látja rajtam hogy nem tetszik amit csinál de ez nem hatja meg.
Kb. két hete egyszer már annyira elegem lett hogy 40 percig hagytam sírni a kiságyában.
Annyira felzaklatta magát hogy egész éjjel sírdogált és egy hetembe került hogy vissza tudjam szoktatni a kiságyába éjjel.
Tehát a sírni hagyni sem megoldás.
És ő olyankor tényleg nem balhézik, hanem krokodilkönnyekkel engem mindenki elhagyott tekintettel sír :(

Bocsi ha sok voltam, de gyakorlatilag akkor van szabad időm amikor alszik a fennmaradó időben pedig a folyamatos óbégatást hallgatom.

Tudom, hogy minden fényképen olyan vidámnak látszik, de nem ez az általános.
Vendég

Boo!

Véletlenül nincs meg Apa orvosi kiskönyve???? Esetleg kiderülhet, hogy pont úgy hízik, mint Ő anno! Én is pont ilyen idősen stagnáltam, mint most Minó. 2 hónap alatt híztam 1 kg-ot 7,5-9,5 hósan! Ja meg azért az sem mindegy, hogy a Gyerkőc csontozata milyen??? Utána meg 2 év alatt híztam 6kg-ot, szóval eléggé lelassult.

Engem nem izgat, hogy kicsinek duci, persze odafigyelek, semmilyen édességet nem kap a gyümin kívül, nem lesz szörpi, csoki (ameddig lehet kihúzzuk). Engem az érdekel, hogy nagy korában ne legyen kövér disznó, mert az gáz (küllemre is, meg egészségileg is). Mivel egyikünk sem az (Nagyszülők sem), gondolom Ő sem lesz az. Viszont tuti, hogy magasabb lesz mindannyiunknál...már látszik, nagy a talpa, meg a tenyere is. Nálatok Apa nagyon magas és a súlya egyáltalán nem sok ahhoz a magassághoz. Külsőleg is látszik, hogy nem kövér!

Biztos mindig éhes??? Csak mert jártunk úgy, hogy Minó elkezdett játszani az üveggel és még iszogatott, de az már nem volt éhség...na azt szépen ki is bukta!!!!! A túletetés is veszélyes. Nálunk Apára kell néha rászólni, hogy ne etesd már, látom, hogy már nem éhes....Ő képes megtömni! Most például este 22-kor evett és 4:30-kor nyüszögöttt. Sok pisi meg kaki is volt (nagyon nem tűri, még 5 percig sem). És éhes is volt. 200ml-t evett, na de azóta nem kapott mást, csak 125g körtét. Ezzel ki kell húznia ebédig!

Árminnak iszonyúan nő a haja...nem győzöm vágni!!

Pár fotó...6 hónaposan és 10 évesen rólam Kép

Kép

És Életemről... szegény szenved a fogával néha ezért "buta" szája van :)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Tickerplayground.com
breki76

Sillia!

Neked akartam még írni, hogy de jó, hogy nem lett gond Lócival a leesés miatt!!

Bucus!

Hogy van Lottika???

Conversano????????????

Tickerplayground.com
breki76

Petra még alszik, úgyhogy addig írok...

Bond!

Petrának is ízlik a Kecskeméti gesztenyés cucc. Tegnap azt bontottam gyorsban fel, miután a cukkinit nem ette. Én is megkóstoltam, majdnem olyan finom, mint amit én csinálok natúr gesztenyéből. Én úgy szoktam neki csinálni, hogy gesztenye-alma-krumpli-csirke. Nagyon szereti (én is, a maradékot meg szoktam enni).
Ma is azt kap, mert tegnap kb. 20 grammot evett meg a Kecskemétiből, úgyhogy azt ma vagy megeszi, vagy ki kell dobnom.

Boo!
A munkámat napi 10 óra alatt sem tudom elvégezni, úgyhogy tök mindegy ebből a szempontból, hogy 6 óra v. 8 óra.
Most, hogy a kollégáim "egyedül" vannak már 7 hónapja, talán egy kicsit önállóbbak lettek, és akkor több munkát fogok tudni rájuk bízni, így talán egy picit nekem is kevesebb lesz.

(Az a baj, hogy a munkám terén is maximalista vagyok, és ha valamelyik kollégám elb@sz@rint valamit, akkor én javítom ki helyette, pedig azt kellene, hogy elmondom, hogy mi a baj vele, és visszaadom. Csak nekem gyorsabb ha én javítok, mint ha oda-vissza adogatom a munkákat. De most majd változtatok, és több munkát fogok rájuk bízni. :wink: )

Azért is találtam ezt ki, mert Anyunak is kell egy kis idő néha reggelente, hogy kimenjen a piacra stb. Olyankor csak 10-11-re vinném Petrust és akkor fél 5-ig dolgoznék aznap.
A főnökömmel tuti nem lesz gond. Mikor Apa lábát operálták, akkor is nagyon rendes volt, egy csomószor be se tudtam menni dolgozni, vagy csak délutánra mentem. Soha nem kellett még szabit sem kiírnom (bár előtte évekig rendületlenül túlóráztam külön pénz nélkül, és sokszor dolgoztam itthon hétvégéken is). Szóval ő tudja, hogy ha van időm, akkor orrvérzésig dolgozok. :wink:

Kép
katy76

Sillia!

Na azért Minó is van, hogy akar....írtam is letépi a hajam, kiveszi a szemem és szokott csípni is, de sokszor simiz. Ők még nem érzik annyira, hogy ez most gyenge vagy erős! Szoktam mondani Neki, hogy brü-hü-hü, ez most fáj anyának és akkor elenged. De a hajamba például rendszeresen beletép amikor megszagolom a pelusát a székben ülve!

Unatkozás...csinálj a játékaiból egy 5-6 db-ból álló pakkot. Egyik nap kapja azt és azzal játszatok, másik nap másik pakkot. és így váltogasd, ha 4-5 pakk van az nagyon jó, de ha csak 2-3 az is elég, a lényeg, hogy másnap már elvileg új Neki a másik (remélem Lóci is kicselezhető így) :lol: Tényleg annyira hihetetlen, hogy nyügis, mert annyira mosolygós...olyan kis cseles, mint Ancsurti Hangija!!!!

Tickerplayground.com
breki76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:58-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Ezért gondolom, hogy a gyümölcs több időt igényel:

A gyümölcsfogyasztás legfontosabb szabálya, hogy csak üres gyomorral együnk gyümölcsöt. Ez a fenti adatokból következik; ha a gyomrunkban már van valamilyen táplálék, a gyümölcs útja el van zárva, s a gyors áthaladás helyett gyomrunkban reked, nem biztosítja a méregtelenítéshez szükséges plusz energiát és folyadékot, s ráadásul puffadáshoz, felfújódáshoz vezet.

Mivel tuti nem éhgyomorra kapják a babák a gyümölcsöt, ezért jobb délelőtt enniük, mert több idejük van az emésztésre. Délután már közel van a lefekvés, és akkor jobban megterheli a gyomrukat (a miénket is). :wink:

Bond!
Igen, valamikor karácsony előtt pucoltam ablakot, de - biztos hülyének néztek - ahogy elhúztam a függönyt, láttam a porszemeket szállingózni. :roll: :roll: Ezért pucoltam meg az ablakot, mert ha kimosom a függönyt, azt "piszkos" ablakra nem teszem vissza. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:
De tegnap csak a nappalit csináltam meg, most várok egy másik nem esős napot, és megcsinálom a többit is. (Vagy kimosom a függönyöket és kivételesen csak belülről pucolom meg az ablakokat. Nem fog velem ez az idő kitolni! :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: )

És jelentem, még vannak azért restanciáim: a faápolózás még mindig várat magára! :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Tízórai már rég kész, Petra meg még mindig alszik. :roll: Ma egy kicsit össze fog torlódni a tízórai meg az ebéd. :roll: :roll:

Ja!
És az éjszaka szuper volt, pedig féltem tőle. Tegnap a kisasszony bő 20 perces délutáni alvása után olyan fáradt volt estére, hogy már fél 8-kor letettem. Gondoltam, tuti hamar fent lesz újra.
Ehhez képest 1-kor ébredt először, szopizott, és utána 5-ig aludt! :D Aztán meg 8-kor ébresztett csak (legalábbis én akkor hallottam meg, hogy dumálgat). :D

Kép
katy76

Sillia!
Petra szerencsére jól le tudja magát kötni egy-egy játékával egy időre. Aztán mikor látom, hogy már kezdené unni magát, akkor jön Halász Jutka és megyünk a tükör elé táncolni. Azt imádja. Próbál a tükör mögé nézni, fogdossa (utána pucolhatom este a tükröket :lol: :lol: :lol: ).
Aztán van egy napocskája, aminek a közepe mindenféle színnel világit és közben dallamokat játszik. Azt is nagyon szereti nézni.

Szoktunk pl. együtt tornázni, a rugózásokat a kiemeléseket tökre szereti.
De nekem tényleg szerencsém van vele, mert ő magát is el tudja szórakoztatni (tegnap pl. kb. egy órán át a járókájában játszott egyedül, míg én a függönyöket vasaltam).

A vizes műanyag flakonnal is elvan egy darabig. :wink:

Még mindig alszik. :roll: :roll: :roll: Pedig ilyenkor nem szokott aludni. Illetve ilyenkor szokott menni aludni, de most már 3/4 10 óta alszik. :roll: :roll:

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sillia:ez nem túl jó, amit írtál. Persze doktornéninek könnyű azt mondani, hogy okés, nem ő és az ő gyereke szenvedi el ezt.
Esetleg védőnő nem tud javasolni valakit, aki megnézhetné?

Vica is csíp, markol, de szerintem normális keretek között, és nem folyamatosan. Szeretgetés is van, de az se mindig.
Figyeelem-lekötés: reggeli szopi után kb 20-40percig el van a járókában. Utána cipelem magamon, ha dolgom van, vagy el van az ölemben, ágyon ülve, de csak, ha ott vagyok vele, és szórakoztatom. Mi is váltogatjuk a játékokat, meg kap közben leürült papírhengert, edényt, amit üthet.
Délelőtt az alvás is rajtam zajlik.
1 körül eszik, utána kicsit "beszélgetünk", cici, pellus, és alvás. Ha szerencsém van, akár 1,5 óra!!!!! De általában nincs annyi. Alvás után általában jókedvű, kicsit bohóckodunk, csikimiki, simizés, szopi, aztán jön a hosssssssssssssssszú este, amikor megintcsak szórakoztatni kell. A bébikompban el van ideig óráig, de igyekszem tényleg csak végszükség esetén beletenni. Nócival ellenne a habtapin, de hiába párnázom körbe, mindig úgy dől el, hogy koppan, és azt fél óra bőgés követi.
Úgyhogy én is szórakoztatom, illetve kézről kézre "jár".
Tegnap Nóci xilofonján játszottunk. Tetszett is neki, egészen addig, míg az ütőt a szájába nem vette, én meg kihúztam belőle. Onnantól a fürdésig már nem lehetett jót tenni vele.

Dalma még most sem ül le vele? Nem tudod megkérni, hogy icipicit próbáljon vele foglalkozni, mert te már kivagy? Vagy esetleg apa gyerekei (ha nem ölben, hanem a szőnyegre leteszed, ők meg melléülnek)?

Bocsi, kicsit sok lett. Végülis nem is az a lényeg, hogy nálunk mi van, mert ez még elviselhető, csak gondoltam, hátha sikerül ötletet merítened.

Breki: az elöbb elfeledtem: tefiadnak mindig a hajára csodálkozok rá. Micsoda klassz séró!
Az olyan, mint én elméleteddel nem értek egyet, van, hogy úgy van, de nem biztos. Még az én két gyerekem is teljesen eltér.

Boo: nálunk, mivel ugye csak 1 mama van, az se képes vigyázni az unokáira, ha szükség van rá, akkor 2 szomszédasszony közül "válogatok". Az egyik anyukáját ápolja, itthon van, 2-3 naponta tuti látja a Vica. Bár neki nincs gyereke, mégis nagyon jól csinálja, és a gyerek is szereti.
A másik annak a kisfiúnak az anyukája, aki tegnap-tegnapelőtt nálunk volt. Ő annyi idős mint én, általában heti 1-2 alkalommal látja a Vicus, de valamiért nagyon szereti, és tényleg rá is bátran bízhatom. Csak mivel ő ált. dolgozik, inkább csak este lehet rábízni egy picit.
De mivel mi még sokszor szopizunk, azért ennek jócskán vannak korlátai.

Kép
Kép]
hendegabi

Köszönöm a tanácsokat.
A tükör előtt álldogálást Lóci is imádja de nem állhatunk ott egész nap..
Mostanában beválik az ha kiviszem a lépcsőházba. Ott elnézelődik picit meg hallatja a hangját mert tettszik neki ahogy visszhangzik.

Kb. 3 szatyor játéka van. Mindenféle csörgők korkák és karikák, rágókák szirénázó kormánykerék és egyéb zenélő kütyük, plüss és gumiállatkák serege.
Papír és textil és műanyag könyvek. És még sorolhatnám.

Hiába cserélgetem őket, nála ez nem jön be. Már három hónapos korában egy hét után megunta a körforgót és amikor kicseréltem egy másikra újra érdekes lett. 1 hétig. Amikor visszatettem a régit azonnal láttam rajta hogy emlékszik rá :shock:

Amivel szívesen eljátszik:

pillepalack félig vízzel
az apja papucsa
porszívócső
fakanál
üres pezsitabis henger
egy kis műanyag kosár
gumikacsa

amikkel szívesen játszana:

Távirányító
mobiltelefon
billentyűzet
nejlonszatyor
és minden ami tilos
egér

:evil:

Sajnos ő ha el is kezd játszani, nagyon hamar dühbe gurul és visítani kezd :?

Abban reménykedem hogy ha elkezd mászni vagy legalább megtanul ülni talán könnyebb lesz a helyzet.

Az a legrossszabb érzés hogy amikor ilyen nyűgös és balhés amikor csak tekereg meg dobálja magát a kezemben is, akkor látom rajta hogy ettől ő is szenved.
Olyan mintha azt gondolná: Anya én szeretnék nem dühöngeni de nem megy.. segíts!

Hendegabi

Apa gyerekei akár egy órára is le tudják kötni. De ők csak kéthetente vannak itt.
Dalma egyáltalán nem hajlandó foglalkozni vele. Azt mondta még a közelségétől is ideges lesz :cry:

Tegnap néztem a DM-ben bugyispelenkát az ő méretében de aranyárban van.
Egyedül már alig tudom bepelenkázni. Mire nagy nehezen ráhajtom a tépőzárat már szedi is le és hiába magyarázok neki kérem szépen vagy mérgelődök: olyan erővel kulcsolja a lábait a kezemre hogy mindig ellök magától. És akkor kezdhetem előről az egészet :evil:

Az előbb már egyszerűen nem túl finoman visszarántottam hanyattba és leszorítottam a testemmel. Sajnálom de másképp nem tudom bepelenkázni.
Anyira megsértődött még alvás közben is fel-fel sírt.

Nagyon béna anyuka vagyok :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.11 12:44-kor.
Vendég

Sillia!

Nyilván ilyen Lóci alaptermészete, de biztos vagyok benne, hogy nevelhető :wink: . Tényleg csak segítségképpen írom, de szerintem sokkal következetesebbnek kéne lennetek. tudom, hogy korábban írtad, hogy ez nem a te világod, és szívesen cicizteted naphosszat, de kicsit sem csodálkozom rajta, hogy ez mostanra terhessé vált, hiszen "nagy" már, másról kéne, hogy szóljon a napja! Ha megnézed, csak te írtad, hogy "és szopi, amikor csak igényli" :shock: . Szerintem az igény szerinti szoptatás szuper dolog az első hetekben, a tej serkentésére, a kötődés kialakítására, imuunerősítésre...stb. És persze én sem vonom meg tőle a cicit, ha látom, hogy szomorkás, és bújna, vagy ilyesmi, de az igény szerint szoptatást szerintem már régen abba kellett volna hagynotok :roll: . Azt hiszem ennek a számlájára írható a túlzott kötődés, és az uncsizás is. Én a helyedben a szoptatásokat mindenképpen rendszerezném, és mostantól már leginkább csak az étkezést kéne szolgálja. Nyugtatáshoz ugyanúgy kézbe lehet venni, andalogni vele, dúdolni neki, simizni, nem kell feltétlenül teletömni a száját :wink: :lol: .

A gyerekpszichológia ezt amúgy "elkülönülési szorongásnak" nevezi, de nem kell megijedned, 6-8 hónapos korban minden baba elkezd ebbe belecsúszni, ki jobban, ki kevésbé. Ennek az az oka, hogy rájönnek: "anya és én nem vagyunk eggyek". Azt viszont még nem tudja felfogni, hogy ha te elmész, akkor vissza is jössz. Minden "elválást" úgy él meg, mintha az örökre szólna, hiába csak teregetni indultál. Ha mostanában sírni hagyod, csak rontasz a helyzeten. Ez most egy ilyen időszak, nem nagyon tudsz vele mit kezdeni. Próbáld úgy intézni, hogy szem előtt legyél neki,és mielőtt kimész a szobából nyugatatsd meg, és magyarázd el neki, hogy most elmész ide, vagy oda, de visszajössz. Egy idő után rájön, hogy mikor ezt mondod, tényleg mindig megjelensz nemsokára, meg egyáltalán, rájön, hogy az elválás nem örökre szól :wink: .
Állítólag nem szabad kiosonni, mikor nem figyel, mert akkor még jobban kiakad. Szóval vezess be egy standard mondatot pl. "Szia kicsim, mindjárt jövök." Nyilván jóidőbe telik, de rá fog jönni, hogy ezután mi következik. Állítólag a "kukoccsolás", bújócskázás felgyorsítja az elkülönülési folymatot.
Ilyen fokú ragaszkodásnál 9 hónapos kor körül érdemes elkezdeni az "elválasztást". Nyugodtan ráhagyhatod valakire, aki szintén közel áll hozzá (pl. apa), de semmiképp se idegenre. Az első pár percben valószínüleg így is iszonyat hisztit fog csapni, de ezek legtöbször pikkpakk lecsitulnak :wink: . Eleinte nem lesz kellemes, de muszáj, mert egyikőtöknek sem tesz jót ez hosszútávon.

Az agresszióval nem tudom, mi a teendő, a barátnőm másfél évesen vitte pszichológushoz a kislányát, mert mindenkit csípett, harapott, vert :shock: . Két beszélgetés kellett, változtattak egy-két dolgon, és azóta nincs vele ilyen gond! Nem tudom mr miért csinálta, de volt oka, és amint az megszünt, abbahagyta, szóval ha nem is most, de később, ha ez továbbra is fennáll érdemes lehet kipróbálni. (A kisfia bepisilését is két hét alatt megoldották :wink: )

Remélem valamenyit tudtam ezzel segíteni, hátha
:wink: .

Norkili!

Az idegenektől való "félelem" teljesen normális. Képzeld el, hogy sétálsz az utcán, odajön hozzád egy vadidegen, aki nem is szimpi, és hirtelen átölel, puszilgatni kezd, és csikiz, várva, hogy tapsikolj hozzá :lol: . Nyilván nem örülnél :roll: . Nekik is kell 3 lépés távolság, ha új arccal találkozik. :wink:

Boo!

Kaja: :D :D :D
Botond szabályosan kiröhög, ha ráförmedek :evil: :lol: .
Mikor a cicimbe harap, vagy rugdal, mindig "rákiabálok", ő meg csak kacarászik :shock: . Nehéz kamasz lesz :twisted: :lol:

Katy!

Függöny :shock: :shock: :shock: .
Inkább mégse gyertek át :twisted: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi

Köszi a választ, erről az elkülönülésről már én is olvastam.
Tudom, hogy rendszert kéne bevezetni a szopikban. De ez azért nehéz, mert máshogy képtelen elaludni. Valóban képtelen, már mindent kipróbáltam.
Amúgy már egyre kevésbé érdekli a cici. Persze még kell neki, de már nem az a legérdekesebb dolog a világon.

Sajnos nem nyugszik meg ha otthagyom, legutóbb Dalma szalagavatójára próbáltam elmenni, és másfél óra kitartó sikítozás után az apja hozta utánam :?

Szerettük volna mégegyszer megnézni az Avatart (most együtt) de erre esélyünk sincs..

Ne haragudjatok a mai panasznapért :(
Vendég

Dodi!
Ígérem, hogy nálad nem szedem le a függönyt! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A szeparációs szorongáshoz csak annyit akarok hozzátenni, hogy pl. a tesóm kislánya ugyanúgy Anyuhoz volt szoktatva, mint Petra. Ennek ellenére úgy 8-9 hónapos kora körül mindig elsírta magát, mikor a tesóm elment valahová. Aztán 10 perc múlva megnyugodott. Ezen minden baba átesik szerintem, de a fontos az, amit Dodi is mondott, tudomásukra kell hozni, hogy visszajövünk. :wink:

Kép
katy76

Sillia!
Ha pelenkázás közben valamit adsz a kezébe, az nem segít? Én vagy egy ruhadarabot szoktam Petrának adni, vagy egy játékot. Ő sem marad nyugton, de őt a kíváncsiság hajtja. Ő nem mérgeskedik, szerencsére még csípni se csípett meg soha.

Kép
katy76

H.Gabi

Köszi, nekem is meg vannak még ezek a kuponok, szóval nem kellenek.

Norkili

Már kétszer kérdezted, hogy fél e a mi gyerekünk "idegenektől". Odett múlt héten apukámtól sírt, amíg kimentem a szobából. Szerintem én hiányoztam neki, és még, azóta nem találkoztak, így nem tudom, hogy megijedne e tőle megint.
Anyu szerint én 5 hónaposan féltem az idegenektől.
Ha Lisa félős, az teljesen normális ebben a korban. Majd kinövi.

Breki

Atya ég mennyire hasonlít Rád Ármin :shock: . Hihetetlen. Ügyes már Ármin is nagyon.

Sillia

Feliratkoztam a kismamablog hírlevelére, és elég sok kérdésemre adott már megnyugtató választ.

Odett is hasonlókat produkál, mint Lóci szokott, de ez ebben az időszakban teljesen természetes. Lóci a korának megfelelő tüneteket mutat, abszolút nem vagy egyedül a problémáddal.
Írtam tegnap én is, hogy sehol sincs el 10 percnél hosszabb időre. Mondjuk a héten látok már pozitív változást a viselkedésében, de még mindig sokat nyüszög, ha elunja magát. Én is úgy érzem , hogy már unalmas vagyok neki :( .
Volt, hogy már felkelés után 10 perccel elkezdte a nyavalygást, és csak este hagyta abba. Már apa is látta, hogy miért vagyok ki estére. Már azon gondolkoztam, hogy fülhallgatót benyomok a fülembe, és hallgatom inkább a zenét :oops: , de végül nem tettem, mert Odett is képes volt sírva fakadni, ha egyedül hagytam a nagy unalmában.
Kevés vígasz, hogy ez így normális , tudom :roll: .
A vasalás az az egy dolog, amit Odett is csöndben tud végig játszani, persze ha közben lát engem. Ja, és a teregetés is nagyon tetszik neki.
Már fél órája el van magában, jaj de örülök neki :P .

http://www.kismamablog.hu/a-baba-fejlodese/anyanak-faj

http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlode ... kell-lenni

http://www.kismamablog.hu/gyermeknevele ... elvonasban

Kép
Kép
orsi777

Hgabi!

Én nem azt mondtam, hogy minden baba olyan, mint valamelyik szülője. Csak Boo aggódott Miron hízása miatt, így gondoltam, hátha náluk is fellelhető ilyen hasonlóság. Nálunk Ármin és köztem nem csak küllemre, de növekedési ütemben is kísérteties a hasonlóság!
Amúgy pont azon gondolkodtam a minap, hogyha rotációban nevelnénk egymás gyerekeit, akkor mi lenne: Lehet, hogy például akár én vagy Dodi is nehezen bírna Lócival, Sillia Árminnal stb. Érdekes dolog.

Sillia! Nem vagy béna...ezt felejtsd el, viszont amit Dodi leírt az nagyon igaz!!

Anno mikor én bölcsis voltam én is sírtam, meg Anyu is és a dadus mondta Neki, hogy ne sírjon, mert higgye el, hogy 2 perc múlva már nem sírok...

Katy!
Ármin volt hogy véletlenül a cicimbe csípett :shock: :shock: . Én azt vettem észre, hogy a pelenkázón is forog , de még mindig kevésbé, mint az ágyon...valahogy tudja, hogy ott mi folyik, meg van játék felszerelve a pelusozó fölé és azokhoz beszél.

Ármin amúgy már december eleje óta segít öltözni. Kezét mindig bedugja a body ujjába, pelusozáskor soxor égbe emeli a lábát.

Tickerplayground.com
breki76

Katy

Természetesen próbálom lekötni a figyelmét. De ilyenkor valami "bónusz" tárgy kell, ami egyébként tilos. És mint írtam, ezekből kezdek kifogyni. A papír az mindig bejön csak sajnos nagyon hamar megeszi (megenné)

Dodi

Azt még szerettem volna mondani, hogy ne gondold hogy én erőszakkal tömöm a cicit a szájába. Sőt! Mostanában egyre többször próbálok miindent ugyanúgy csinálni mint cicizéskor, csak cici nélkül. Ugyanúgy ringatom, sétálok vele a karomnak döntöm a homlokát, ilyenkor kap cumit de minden hiába. Egy darabig csak tekereg, minden elérhető testfelületet megtalál rajtam és bekapja és szívja (karomat arcomat és amit ér)
Aztán bedühödik elkeseredik és onnantól már mindegy hogy mit csinálok.
Én felneveltem már két gyereket, de az teljesen más volt.

Anyósom is mondta a múltkor, hogy ő már két gyereket és négy unokát nevelgetett, ovónő is volt, de ÍGY, ilyen elkeseredetten sikoltozni gyereket ő még nem látott nem hallott.

Sajnos az a négy nap kórház nagy törés volt nekünk, előtte el tudtam altatni a kiságyában és nem is sikoltozott. Minderre azután szokott rá hogy magára hagytam 4 napra.

Orsi

Köszi amit írtál, azért megnyugtat hogy nem annyira egyedi eset a miénk

:)

Most pl. már 10 perce játszogat a földön. Boldog pillanatok...
Vendég

Sillia

Látom milyen sok jó tanácsot kaptál, ilyen jó csapatot :P .
Pelenkázás során Odett kiszokott csavarodni, és ami a feje fölött van, popsikendő, popsikrém, azokért nyúl. Mostanában nem használt pelenkát adok a kezébe, amíg bepelusozom, azzal ellszokott lenni.

Kép
Kép
orsi777

Sillia

Még valami. Odett kb. két hete nem cicin alszik el éjszaka, van amikor a délutáni alvás előtt sem azon alszik el, de azért még azt meghagyta.
Mivel januárban Odett is sokat felkelt, nyilvánvalóvá vált, hogy éhes, pedig lefekvés előtt volt , hogy 20 percig szopizott, de csak cummogott rajta.
Kipróbáltam a fagyasztott tejet, de az nem ízlett neki, így az (gyengeidegzetűek most ne olvassanak) 5 liter tej ment a lefolyóba(Czigka írta, hogy jót tesz, de én nem vagyok hajlandó meginni a saját tejemet, apának sem tetszett a rossz szaga). Így megint el kezdtem fejni. Napi 100 körül lefejek -nem viszem azért túlzásba-,amit lefekvés előtt megiszik, majd utána szopizik, de abbahagyja, akkor, amikor úgy érzi, hogy eleget evett, és így nem alszik el rajta. Aztán jött a hátsimi, popsirázogatás, volt, hogy fél-, 1 óráig tartott míg elaltattam, volt, hogy 3x, 4x is berohangáltam hozzá cumit visszaadni, simizni stb. Ringatva sem aludt el, viszont láttam rajta, hogy jól esett neki., így azért minden nap 1-2 percig ráztam a kis seggét.
Tegnap már így aludt el: cici, egy kicsi ringatatás, ami inkább ölelés, sok puszikával, érezte, hogy mennyire imádom őt, leraktam, három simi hátára, három simi a kis buksijára, és elköszöntem tőle, villany lekapcs., és elaludt :shock: :P .
Délután is sikerül ugyanezt eljátszani.

És a legfontosabb, azóta sokkal jobban alszik éjszaka is, hiszen megtanulta, hogy tudja magát elaltatni.
Igaz, hogy egyszer felkel enni, de szerintem ez természetes azoknál a babáknál, akik szopiznak. Itt is azt olvasom, hogy inkább azok a babák aludják át az éjszakát, akik tápszert kapnak.

Conversano?
Tímea?

Kép
Kép
orsi777

Orsi!
Nálunk is így tekereg Petra. Ezért én már 4 hónapos kora óta nem a pelenkázón pelusozom, hanem a nappaliban a kanapén v. a szőnyegen (persze pelenkázó-alátéttel).
Ő most 3/4 1 óta játszik. Fél 1-kor volt gyümölcs, most melegítem neki a gesztenyés Kecskemétit. Aztán megy aludni (remélem).

Sillia!
A tornát, masszázst hogy bírja Lóci? A youtube-on egy csomó ilyet le tudsz tölteni, hogy miket lehet csinálni. Talán az picit nyugtatná. :roll: :roll:

Petra lehet, hogy még nem is tud csípni. :roll:

Kép
katy76

Katy

Odett még csak pár hete csinálja a pelenkázón a kitekerdést, de olyan cuki olyankor is, odaadom neki a pelust, és el van onnantól kezdve. Nekem leszakadna a hátam, ha nem a pelenkázón tenném tisztába :oops: :roll: .
Mi is a gesztenyés akármicsodás Kecskeméti üvegessel akarjuk el kezdeni a husi evést, de még várok vele 2 hetet.

Odi is karmol (hetente ezért kétszrr vágunk körmöt :roll: ), ütöget, de én mindig mondom neki, hogy ez anyának fáj, és hogy ne csinálja.

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok! :)

Most még nem olvastam végig, csak a kaját akarom egyelőre írni.
11:00 :arrow: 190-es gyümölcs. (Ha zöldségléről van szó, akkor tápival. Különben brrrrrrrr......... :? :? :? :? :roll: :roll: )
14:00 :arrow: (husis) főzelék, szintén 190
17:00 :arrow: gyümölcs (190)
20:00 :arrow: tejpép vagy tápi, mikor milyen mennyiségben, az esetleges délutáni gyümölcs maradékkal. (Ha marad estéről, akkor azt a reggeli gyümölccsel szoktam odadni.)
23:00 :arrow: csak szopi
hajnalban 1x vagy 2x csak szopi.
Ezen kívűl minden kaja után szopi(ka) van.
Részemről inkább a nap első felében nyomatom a tartalmasabb kajákat, hogy mire lefekvésre kerül a sor ne legyen megterhelve esetlegesen a pocija. És mindent kanállal nyomatunk.

Kép
Kép
200907?

Mai alvásunk 40 percesre sikeredett. Nem hiszem hogy bírja estig, talán alszik majd még egyet.

Nem hiszem, hogy én találtam fel a spanyolviaszt: de nem lehet olyan pelenkázó (betétet) kapni, vagy szerkeszteni, amibe be lehet csatolni a gyereket? :roll: Mint a babakocsiba v. az etetőszékbe, csak a láb közötti rész nélkül. :wink:

Vagy ilyennel:
http://www.vatera.hu/baba_mama_babakocs ... _c903.html

8) :roll:

Itt már megint ömlik a hó! :shock: :x

Kép
Kép]
hendegabi

H. Gabi

Lányaink összebeszéltek.
Odettnek fél órát sikerült aludnia délután. Viszem is ki nemsoká, babakocsiban tuti alvás lesz.

Kép
Kép
orsi777

Nekünk van ilyen hámunk, sőt kettő, a kutyáimnak. Pont ma mostam ki őket, estleg egyet kölcsön kérjek tőlük a gyerek részére?
Aki ezt kitalálálta :twisted: . Nekem az unokatesóm használt ilyet, no comment.... :?

Kép
Kép
orsi777

BOLDOG MARIETTA NAPOT!
:P :P :P :P :P

Kép
Kép
200907?

Marietta

Nagyon Boldog Névnapot!!! :P

Úgy látom holnap is lesz valamelyikünknek névnapja :roll: :D

Kép
Kép
orsi777

Nálam Bertold névnap van :shock:
Holnap viszont Csillácskát és anyucikáját kell köszönteni! :D :D :lol:

Orsi: én nem tudom kivinni Vicát.
Pillanatnyi helyzetkép a bejárati ajtóból nézve:
Kép
kb 30-40 cm esett, és a kapuig a járdát 3-szor takarítottam le.
Most is esik.

Ha már képek: Vica önálló játéka (amíg ott ültem mellette)
Kép

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok

Eloszor is koszonjuk a drukkokat, Lottusnak marra lement a laza es teljesen laztalan! :D :D :D Azt nem tudom,hogy mi okozhatta de a lenyeg, hogy mar jol van.

Huuuh, jo sokat irtatok tegnap ota. :shock:

Katy:
Neked meg meg sem koszontem a fagyos tejrol amit irtal. Termeszetesen tudtam, hogy mas szaga es ize lesz a tejnek, de annak konkretan hanyas ize volt. Majd megprobalom ujra.
Almat, kortet, oszibarackot mar kostolt. Ebbol csak az alma jott be neki, meg az alma kortevel de az is uveges volt. A baban lesz a kovetkezo.
Karikak a szemed alatt :arrow: nem kellene egy kicsit visza venni a tempobol??? :roll:
6 ora melo- meg az is sok, de gondolom nincs mas valasztasod.

Dodi:
Gratula az ejszakai atalvashoz. :D
Sajnalom, hogy nem mennek zokkenomentesen a dolgok baratnodnel.

Orsi:
Jol birod, napi 2-4 ora seta. :shock:
En apa is ket helyen dolgozik. :( Alig vagyunk egyutt. Amikor meg itthon van,mindig faradt. :( :( :(
Tok szupi a jatszoter. Odettnek biztos nagyon fog tetszeni, ha mar tudja hasznalni.
Boldog 7. honapossagot! :)

Ronmay:
Kisfiad tenyleg zabalni valo! Nagyon helyeske. :D Sikerult jol elkapnod a kepeket. Tetszik a furdetesi technika.
300 fozelek :shock: :shock: :shock: Szep adag.

Norkili:
Hurra ataludt ejszakak. Legyen ez most mar mindig igy.
Lottus csak neha kezd el sirni ha idegenek kozelednek hozza. Altalaban ha valaki behajol hozza a babakocsiba es nekiall gugyogni. Viszont mikor otthon voltunk nagyon jol viselte a rokonok tomkeleget. Termeszetesen mondtam a csaladnak, hogy ugyan tudom, hogy mindenki Ot akarja most puszilgatni meg fogni de csak szep sorjaban. Megertettek es Lotti is nagyon baratsagosan fogadta a kozeledeseket. Egyaltalan nem sirt. :D

Boo:
En nem tudok segiteni a tapis hizasban, de latom is, hogy mennyi jo tanacsot kaptal.

HendeGabi:
Boldog 7.honapossagot Vicusnak is.
Remelem sikerult eljutnod fodraszhoz.
Apanak elmeseltem a varazslos sztorit, Neki is tetszett. En azota is rohogok ha eszembe jut. :lol: :lol: :lol:
Itt eloszeretettel hasznaljak a gyerek porazt. Eloszor mikor meglattam csak neztem, hogy ezek az angolok nem normalisak, porazon vezetik a kolkuket. Eleg erdekes talalmany. En nem tudom eldonteni, hogy ez jo e vagy sem. Mert azert van elonye is. Minden esetre en biztos nem kotnem ilyenre a gyerekemet.

Bond:
Igazan nagyon koszonom, hogy ennyit segitettel. Ugy csinaltam ahogy irtad. Hutofurdo, kup es Nurofen utana cici es mar lejjebb is ment a laza mire lefektettem. De jo ,hogy mar vagytok nekem.
Jah, es Lotti nem is sirt a hutofurdoben, sot tok jol eljatszott. :shock: :roll: :lol: :lol:
A discotanc tanitas nagyon komoly. :lol: :lol: :lol:

Breki:
Mino simizese :D :D :D Azert irigy vagyok, mert Lottika is csak pofoz,tep meg karmol. Mindig mondom Neki olyankor, hogy azt nem szabad,mert faj anyanak de csak nez ram es tovabb csinalja. Ugy bele szokott markolni a cicimbe is, hogy csillagokat latok.
Mino egy az egyben Te. :wink: Nagyon szep baba.

Sillia:
Ne mondj ilyet, hogy nem vagy jo anya. Kis balesetek elofordulnak es biztos, hogy nem Te tehetsz rola, hogy Locit nem tudod lekotni. Te mindent megprobalsz. Egyszeruen Loci ilyen. Lottus is nagyon gyorsan raun a jatekokra. 1-2 van amivel nagyon szeret jatszani (inkabb csak ragcsalni) a tobbi nem is nagyon erdekli.
Sajnalom, hogy Dalma igy viszonyul az edes Locihoz. :(

Tike:
Gyogyuljatok meg hamar!
Kitartas, Hedivel minden rendben lesz, foleg hogy mar 1 foglalkozas utan is van valtozas.

Kép
Kép
bucus80

hendegabi! :)

Bertold és Marietta nem zárják ki egymást. :wink: (Hacsak nem egy fedél alatt laknak, és bénáznak vagy szivatják egymást. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

tike! :)

Nem értem. Ha merevek egy kicsit Hédi izmai, akkor pont, hogy jót tesz neki a babaúszás meg a csiribiri torna. :roll: :roll: :roll: :?:

bucus80! :)

Örülök, hogy Lotti jól van! :D :D :D
Létezik egy úgynevezett 3 napos láz című mutatvány, amit igazából senki nem tudja, hogy mi okoz. :roll: :o :?

http://www.babazo.hu/bebi/20100205-szajpenesz-candida.html

Kép
Kép
200907?

Egy kis összeállítás a babaúszó nénik fáradozásának eredményéről :wink: :

http://www.youtube.com/watch?v=T2E6wb96nq8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=3dthhbGygsM&NR=1

Kép
Kép
200907?

ancsurti?????????????????????????????

(Mit lehet érezni felétek az olimpia fílingből?)

Kép
Kép
200907?

H. Gabi

Voltunk kint, itt ma nem esett a hó "csak" az eső :evil: . Jobban jártunk volna, ha a hó esik, mert szinte lehetetlen volt a babakocsit tolni, olyan vastag hókásásak az utak. Odett aludt egy órát séta közben, nekem meg megvolt mára a testedzésem :wink: .

Bucus

Jó, hogy már Lottika nem lázas :P .

Kép
Kép
orsi777

Bond

Nekem is pont most jutott eszembe, hogy megkérdezzem a kanadai barátainkat, hogy olimpiai lázban van az ország?Norkili, Ancsurti?

Kép
Kép
orsi777

Felteszek egy képet, lehet, hogy már láttátok, e-mailben kaptam.
Aki nem bírja a vér látványát, az inkább tekerjen át a hozzászólásomon.

A képet egy amerikai fényképész készítette egy operáció alatt, amin egy súlyos gerinc-rendellenességet próbáltak helyrehozni egy magzaton az anyaméhen belül a terhesség 23.hetében.
A fényképész akkor még nem gondolta,hogy élete egyik legfontosabb
képe lesz ez, hiszen a cél csupán a méhen belüli gerincműtét
fényképeken is történő dokumentálása volt.
Miközben Paul Harris fotós azEgyesült Államok-beli Tenesse állam
Nashville városának Vanderbilt egyetemén a sebészeti klinika
műtőjében fényképeket készített a műtét folyamatáról, megörökítette
azt a pillanatot is, amikor a baba az anyai méhből kiemelte a kis
kezét, és az őt operáló orvos ujját megfogta.
Ez a hihetetlen fénykép a világ rengeteg újságjában megjelent, s
írországban az egyik legerősebb zászlója lett az abortusz
legalizációja ellen küzdőknek.
Az ici-pici kéz, ami meghódította a világot, Samuel Alexanderé, aki
tavaly december 28-án megszületett
(amikor a fénykép készült, alig több, mint 5 hónapja volt a mama
hasában). Ha komolyabban elgondolkodunk, megértjük, hogy az
élet tényleg csak egy hajszálon múlik.
Az orvosok biztosak voltak benne, hogy nem tudták volna életben
tartani a kisfiút a méhen kívül, így a méhen belül műtéttel kellett
megoldani azt a rendellenességet,amit nem tudott volna túlélni.
A méhet bevarrták, hogy a baba normálisan fejlődhessen tovább.
Ezért is ezt a képet nyilvánítják napjaink egyik legfontosabb orvosi
fényképének.
Samuel a legfiatalabb paciens, aki ilyen operáción túlesett.
Valószínű, hogy Samuel Alexander Armsnak megszoríthatja majd egyszer Dr. Brunner sebészprofesszor kezét -
most már az anyai méhen kívül .
Justine McCarthy tévé-bemondónő megjegyezte, hogy képtelenség nem elérzékenyülni a pici kéz hatalmas erejét látva amint egy operáló Sebész ujját szorítja, és lehetetlenség nem elgondolkodni azon,hogyan tud egy kéz életet
menteni.

Kép

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Eloszor is Bucus,neked szerettem volna irni,de sosem jutok ide....
Nagyon orulok hogy laztalan Lottus!!!Ez a 3 napos laz lehetett :roll:
Tehat a hozzatapi miatt gondolkoztam sokat,mit is kene,hogy is kene.....Ilyen cicista gyrekeknel gyakran elofordul ez,hogy nem veszik szivesen a mas tipusu eteleket.Nekem szerencsere Hangi elfogadja,es kifejezetten szepen eszik :D .Eloszor vizzel higitottam a rizspepet,akkor nem igazan aratott nagy sikert....fejni probaltam,de nem sok sikerrel...aztan probaltam tapszerrel keverni,ugy mar jobban tetszett neki...es mivel atalakitottam a szopi "rendet",igy maradt lefejni valo vegre,igy mind a 2 alkalommal,mikor pepet kap,akkor anyatejjel higitom neki,es imadja!!!Arra gondoltam,ha netan nem probaltad meg ki,hogy probald eloszor igy,aztan abba keverj neki bele a "kedvenc" etel tipusokbol,es talan majd szepen lassan lehet csokkenteni a pepet,illetve novelni a zoldseget-gyumolcsot.Talan igy elfogadja majd.A valtozatossagon most egyenlore ne is agyalj,ha rakap az eves izere,akkor mentek tovabb :wink:
Nem okoskodni akarok,de talan bejon igy....

Amulok-bamulok a mennyisegeken,mekkora adagokat esznek itt a sracok.....en sacc/kb. adom neki,nem tudok meregetni,bar nem is igazan szeretnek,mert eszik annyit,amennyi jolesik neki.
Kb.30-40ml.anyatejjel kevert rizspepet eszik meg Maki,es fozelekbol sem tobbet,mint 60ml.O is sporolos,de nem banom,mert szepen gyarapszik,van zsircsocse is :lol: :lol: :lol: csavaros laba :lol: :lol: :lol: ,es elegedett a mennyisegekkel,szerencsere a nover is azt mondta ez neki eleg,majd latom ha emelni kell az adagot.En bevallom,probalkoztam mar,es hasfajas lett a vege :( igy amikor latom hogy nem eleg,kap cicit is rendesen(ha kell elotte is,es utana is)es majd fokozatosan kap tobbet....
Az esti alvasok miatt beprobaltam azt is,hogy tapszert kapott(kb.60ml)es utana cicit...hat nem segitett semmit,de igy tudtam elore fejni neki,mert egy cici mindig megmaradt,mert bealvas lett a vege....igy a fejes most mar megmarad,es a tobbletet megkapja vacsira,cici elott.....Latom Orsi te is igy adod Odettnak!

:lol: Alig merem leirni,nehogy elkiabaljam,de vegre a 2.ejszakank volt,hogy Kukac csak 2x ebredt!!!!!!!!!!Eloszor 4 utan,es aztan 6-7 fele!!!!En ugy orulok,es ez a kis alvas megis latszik rajtam!!!

Ronmay:Rolot szerettem volna megdicserni!!!Annyira helyes kispasi,es tenyleg jok a kepek a napsutesben....kis nyalas :lol: :lol: es az a pozolas a kadban...nem semmi....Ha Hanga nem hagyja le a novesben,akkor siman lehet a ferj jeloltunk :wink:

Boo:en is szerettem volna irni neked a kajalasokra,hogy mindenkeppen probald meg csokkenteni a tapot,de mar jo tanacsokat kaptal,probalgasd,menni fog az,majd atall a kissrac a kanalazasra szepen!Es nem is fog elgurulni!Bar semmi extrat nem latok rajta,csak hogy szep egeszseges!Es ne hagyd,magad,igen is probald kanalazasra birni meg most!Nem ismerem a tejpepet,de nem lehet surubbre keverni? :roll: Talan ugy elfogadja!Es igen,keverd neki akar gyumivel,akar zoldseggel.

Nalunk holnap debutal az elso gyumolcs,alma,aztan jon a baban :wink:
Igy a tizorai mar nem rizspep lesz,hanem ennek kevert valtozata,aztan majd meglatjuk.Az teny hogy a szopis babak maskent csinaljak :lol: ,es tobbszor is ebrednek ejszaka :?

Sillia:Eggyutterzoen olvasom a soraidat!Nagyon tudom mit elsz at Locival :(
Szerencsere nalunk mar sokat javult a helyzet,sot lemerem irni azt is,hogy szinte alig nyuszog,sirdogal Hangi.
Nem tudom pontosan minek koszonhetem,de szinte az egesz napja ormokodesbol all vegre!
Talan az segitett,hogy mar nem allandoan fekvo helyzetben van,mert valtogatom a pozokat,jatekokat....
Mar megtartja magat kis ideig ulve,es eppen ezert mar lehet oket kitamasztva ulteni,Igy erdekesebb a vilag.Orsi jol irta,a kismamablogon lehet olvasni jo cikkeket errol.Sajnos most van abban a korban Loci,hogy mar fekve nem erdekes semmi,menne o ha birna...de meg nem tud.Ezert elunja magat,duhos lesz.Ulne o,mert maskent latna mar a vilagaot,nem mindig lentrol...de ez sem megy meg......
Erre irtak a rugos hinta hasznalata is,hogy be lehet vetni,mindenfele hatuloto nelkul.Persze ideig-oraig.....Mi azt csinaltuk,hogy felaksztottunk neki egy tukrot az atjaro ajtajara,amiben bohockodhat maganak,illetve jobb ralatasa van a lakasra ezaltal.Igen,Hangi is szeret tukorben grimaszolni,ezt amugy is sokat jatszuk!Es O is a tiltott dolgok irant erdeklodik,hiaba cserelgetem a jatekait,mas jobban tetszene.Igy kerult sor nalunk is a vizes palackokra,abba gyongyot/rizst tenni,kisebb muanyag dobozkak ugyanigy,vattapamacs zacsko,mint Booeknal,tegnap egy cipofuzot kapott,szigoru felugyelet mellett,amit osszebogozott,mert latom nalatok is megy a madzagozas...es elvolt vele 3/4 oraig!!! :lol:
Bar Hangi vegre megszerette a kulonbozo jatekait,a forgoja meg mindig ugyaznaz,es az elobb mig fejtem,azt nezegette,szereti azt is!Vettem neki formabedobot,2 felet is...ez meg korai,de a belevalo formak csorgnek,zorognek,es a kedvencei...teszi-veszi a kis kezeivel oket!
Amikor a foldre teszem,akkor muszaj hogy en is ott legyek jo kozel,mert fekve mar kevesbe elvezi a letet,es gurlgat pillanatok alatt a tilosba!Akkor eneklunk,csiki-csikizunk,bujocskazunk...
De ami a legnagyobb valtozast hozta,az a bebikomphoz hasonlatos keszseg,de nem gurulos,mert itt be van tiltva,mint mar irtam.Ebbe beleteszem,forog az ulokeje,ha o masfele akar lenni,tele van szines jatekokkal,amit a kis kezevel tud birizgalni,mozgatni,zeneltetni,nyomkodni,nezegetni,fel tud allni benne ha akar...szoval jo kis talamany,lekoti,fejleszti,es en is raerek piciket mast csinalni.
A legutolso amit bevetettunk az a videon is szerepelt,igy mar orom a furdes is.Jatszik a vizben,es nem kell taratnom kezzel...nekunk sincs el hason a vizben,mint Rolo....sot,velunk sem elvezte eddig,de amiota ez van,azota Apaval is szivesen furdott mar....
Tudom,nem egyszeru ilyeneket megszerezni,es bevetni,mi szerencsere mindent kaptunk a baratnomektol,semmmit sem vettunk ezek kozul.Az o kislanya is hasonlo habitussal rendelkezik,mint Hangi,es Loci,es lam,nekik is ezsek segitettek,mikor mar anya nem volt eleg!
A csipes,maras,ficankolas....hat szerintem annyira nem jelenthet semmi olyat,hogy emiatt szukseg lenne szakemberre....szerintem Loci csak ilyen....mint ahogy Hangi is olyan,amilyen....
Bar nalunk nincsen extra duhkitores(mar)de pelenkazni en sem tudom egyszeruen,en is fellogattam ezt-azt a pelenkazo fele,es probalom terelgetni,de nem konnyu.Oltozni sem szeret....
De igen bujos lett,simogat,finoman fogdossa az arcunkat,latszik hogy kimutatja a ragaszkodasat,szeretetet.Hajat huzogat ha nem vigyazok :lol: ,cicmet neha megcsipte,de olyankor raszolok,csapkodni a tenyerembe csapkodunk mar......
Tudom,nehez a helyzeted,es en sem hittem hogy ez valtozhat...na jo,azert persze bizakodtam,de meglatod,az anyukaknak muszaj nagyon talalekonyaknak lenniuk,es meg fogod talani,mi az ami Locinak is bejon.....
Sokszor ugy erzem,hulyet csinalok magambol :lol: :lol: :lol: egyutt kurjongatunk,berregunk ha kell,sikongatunk....de celra vezet az biztos!

Jut eszembe!Szappanbuborek fujo????Azt kaptunk tegnap a babas foglalkozason!!!Nagyon szuper!

Na nincs tobb idom,pedig irnek meg...

Be van gyulladva az egesz jobb also alkapcsom,megyunk fogorvoshoz nemsokara...kerek drukkokat,mert be vagyok szarva,nehogyszajsebeszet legyen...nekem meg nincs kint a bolcsessegfogam,es ugy erzem ki akar bujni....nyomja ki a hatso fogamat,ami nem is lukas,de mar mozog :shock: ...2 napja szenvedek.
Fogzok ugylatom Hangi helyett :wink:

Na lepek,fozeleket gyartok,es irany a doki!!!

Nevnaposoknak boldogsagot,hofordulosoknak gratulacio!!!

Kép
Kép
ancsurti

Orsi...ez durva,en ugy sirtam ezen,mar lattam regebben!

Bond:majd jovok,de nem tudok reagalni most..... :oops: :oops:

Kép
Kép
ancsurti

Játékötlet:
felfújható strandlabda. Méretre kb. akkora, mint egy kézilabda, kék átlátszó, halacskás. Meg tudja fogni, ha pár centiről hozzá dobom, olyanokat kacag, hogy nem igaz.
Kukucskálok is a labda mögül, közben látom mennyire várja, hol bukkanok fel, olyan aranyos. Nagyon jó.

Ancsurti

Én is úgy emlékszem, hogy pár éves kép, de azért feltettem, mert annyira megható.

Kép
Kép
orsi777

Boldog Marietta névnapot!!!! :D :D :D

Kép
agi125r

Végre időben csont nélkül elalszik Kata, erre minden oldalról hangosan zörögnek a szomszédok :roll: Egyik vmit kalapál, a másik mos, a harmadik meg szokás szerint elejti az üveggolyóit :evil:

Kép
agi125r

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?