A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Ezentúl is folyamatosan tornáztatjuk majd is Hugit. :wink:
Véncsoroszlyadoktornéni talán az első kétalkalommal néztek meg a csülkeit pelus nélkül: "Jól van, rendben van minden". Hiába kvartyogott anyuka diszkréten... :roll: :roll: Nyilván nem akartam megdumálni, hiszen ő az orvos, és Hugi fejlődésében, mozgásában én sem láttam semmi feltűnőt. De ha már egyszer ultrahangos lelet van a kezében, képpel, értékeléssel együtt!? :?
Mindegy most már. Inkább most azon mérgelődök, hogy a következő verziók vannak:
"A" verzió: a Budai Gyerekkórházba vigyem kontrollra. Ahol köztudottan csak hetek múlvára van időpont. :? És most mondta a védőnő, hogy csak szerdánként(!!!!!!) lehet telefonálni ezügyben. :shock: :shock: :shock: :? :? :? Jó, Hívom őket.
- Mekkora a gyerek?
- 7 hónapos.
- Akkor jövő hét hétfőn(!!!) telefonáljon 8 órától.
- :shock: :shock: :shock: :x :x :x :?: :?: Meddig lehet?
- Azt nem tudom megmondani. Üljön rá a telefonra 8 órától.
- :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:

"B" verzió: Dévény torna.
Felhívom őket Moszkva téren.
- Sajnos nagyon tele vagyunk. Leghamarabb kb. áprilisra tudnánk időpontot adni.
- :o :?
- Hol lakik?
- Nem messze.
- A körúton vagy egy gyógytornász, aki a mi módszerünket alkalmazza. Próbálja meg őt. (Megadja a nevét, elérhetőségét)
- Nála is sokat kell várni?
- Más gyógytornászok is vannak, akik ezt a módszert alkalmazzák, de ők is tele vannak annyira, hogy néha szólnak is, hogy már ne küldjünk hozzájuk senkit. Ez a hölgy még nem telefonált, próbálja meg.

"C" verzió: a fent említett hölgy.
Harmadjára sikerült vele beszélni. Már, ha annak lehet nevezni az alagsorból történő telefonálás miatti recsegős kommunikálást, ami még félbe is szakadt. :? :? :? :?
Még egy rakatszor próbáltam, de nem sikerült újra hívnom. Annyit értettem csak, hogy fél napot dolgozik. Slussz.

F@szán állunk. :roll: :? :? :?

Kép
Kép
200907?

Norka

Doktornnő :twisted: :twisted: :twisted:

Bond

Véncsoroszlyadoktornéni
:roll: :oops: :shock: :? :twisted: :?

Akkor marad a hétfői telefonon fekvés :?

Kép
Kép
orsi777

Bond!
Mackó rendelő? :wink:
http://www.mackorendelo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=88

Pagika!
De jó, hogy jelentkeztél! :D
Nagyon szépek a lányok!!!! De jó nekik, hogy mindig társaságban vannak!! :D
(ebből a szempontból tudom, hogy jó lesz Petrának a bölcsiben)

Ikoka!
Már megbocsáss, de hova a jó égbe akarsz Te naponta 1 kilót fogyni????? Ha a múltkori tali óta nem szedtél fel legalább 10 kilót, akkor alig van rajtad felesleg!

Már akartam kérdezni:
Ikoka, Ági!
Beváltak azok a fogyi derékpántok?

Dodi!
Én is az éhségre vagy a hasfájásra tippelek. :roll: Petra első 5 hete ilyen volt (ha jól emlékszem), aztán egyik napról a másikra megjavult az alvókája.

Csináltam ma róla néhány videót, ha lesz időm, akkor megszerkesztem (vannak benne uncsi részek) és felteszem Nektek!
Most épp a kúszás és a mászás között van, amikor a kezeivel már mászik, de a lábaival ugrik. És kiül oldalra. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A haja szerintem nagyon béna lett, de annyit mozog, hogy nem megy másképp. Mindegy, az a lényeg, hogy nem lóg a szemébe, fülére, nyakára. És egyedi! :D :D

Sillia!
Dalma tiszta Te! :D
Lóci hogy van? Láza elmúlt?

Gabi1!
Ti hogy vagytok? Te hol vagy???? Nóra szalad már?

Ági!
Orsival jobban jársz, ő még nálam is többet takarít! :lol: :lol:

Norka!
Ne foglalkozz az orvossal! Petra csak pár hétig hordta, mert túl hamar felfedezte, de a mi doktornőnk látta és nem szólt semmit. Sőt a védőnő még azt is kérdezte, hogy hol vettem, mert szokták tőle kérdezni, hogy hol lehet kapni.

Kép
katy76

Bond

Priviben megadjam a gyógytornász számát? Tök rendes csaj és Dévényes. A diós ároknál lakik, de házhoz megy....esetleg az gyorsabb lehetne :roll:

Katy

Petra félelmetesen hasonlít rád, báár még nem láttam az Apukáját!
Én nem láttam semmi bénát a séróján, lehet hogy a szememmel bajok vannak... :roll: :lol:

[quote]G írta:abi1!
Nóra szalad már?

:lol: :lol:

Norka

És bejön a nyaklánc?Hogy érzed?

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay!

Jaaa, én sem vagyok Ferber-módszer fan, sőőőőt! Csak nálunk annak idején bevált, hogy mikor Botond sehogy sem akart elaludni, egyszer apa letette hasra, és hagyta, hogy álombasírja magát. állítólag 5 percenként kivette, megnyugtatta (by Suttogó), én nem voltam otthon (addig én egy percet se hagytam sírni soha! Nagyon ellene voltam). Aztán ezt másnap délelőtt ismét kipróbálta (én két csukott ajtó mögött morzsoltam a párnámat :oops: :lol: ), 10 perc alatt elaludt a bébi. Másnap már én csináltam, 5 perc volt :shock: :D . Esküszöm nektek (még írtam is akkor), 3. naptól teljesen egyedül elaludt hason. És ez így van azóta is! Mikor beteszem a kiságyba, belefúrja a fejét a szőribe, elmosolyodik, és tudom, hogy boldogan alszik el. És nem sírva, vagy zaklatottan ébred, hanem mindig a ficergést vagy a gagyarászást hallom meg, és hatalmas mosollyal fogad. Akkor utáltam, hogy ezt csináljuk, de biztos vagyok benne, hogy most nem 5-10 percig sírna, és nem 3 nap alatt szokna hozzá :( . Tudom, sokakat a hideg kiráz, de van az a "Suttogó mindent megold" vagy vmi ilyesmi.... :roll:

Amúgy ez Petránál azért merült fel bennem, mert ő "mimóza baba", és lehet, hogy túl sok neki az inger. Mert mesélte Kriszta, hogy volt már olyan, hogy letette addig, amíg elment vécére, a gyerek úgy visított, mint egy malac, aztán mikor visszament 2-3 perc múlva, és kivette, Petra gyakorlatilag álomba ájult :shock: .
Ja, és az érdekesség, hogy éjszaka viszont 2*4 órát alszik, simán :shock: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek a dícséreteket! Én is próbálom keresgélni a képeket a babákról, de rengeteg oldal van.
Sillia, Dalmát láttam, és nagyon édes!
És persze Odettet meg élőben bibi! :) , és ő is nagyon aranyos, és a hajacskáért meg nagyon irigy vagyok! :D
Kicsit próbáltam bele is olvasgatni. Mi is jártuk Dévény tornára - itt is telt ház van, de szerencsére fogadtak - múlt héten voltunk utoljára, elengedtek, mert szépen fejlődnek a lányok. Eleinte Natival volt inkább gond, hogy kicsit túl feszes volt, de amúgy semmi más, hála az égnek.
Az éjszakák: hát nem akarom elkiabálni, de talán alakulóban van. Most már kb. 3 hete 5-6 körül kelnek enni, és 6-kor kelnek fel végleg (nem akarok elégedetlenkedni, de akkor már nem tudom mi a fenéért nem bírják ki 6-ig :roll: ) De előtte voltak kalandos éjszakáink, ajjajj, de még milyenek. Volt, hogy talán összesen aludtam 2-3 órát (10 perces részletekben). Ja, de a mostani hajnali kelést is úgy bírják csak ki, hogy este 10-11 körül még etetünk.
Amúgy apa is segít amennyit tud, de hát ő meg késő estig dolgozik, este 10 után ér haza, így csak délelőtt tud valamennyit segíteni. Napközben sokszor vagyok egyedül velük, de szerencsére megyünk apósomékhoz is (ott dolgozik Viktor - apa) és akkor legalább ebédelni meg tudok rendesen. Anyuék meg esténként tudnak jönni heti 3-4 szer, munka után és segítenek a fürdetésben. Igazából minden ok, csak a séta a nem igazán megoldott. Nem tudom, hgoy fogunk tudni eljárni, mert hát nincs aki tudna segíteni. De ha már tudnak majd ülni, akkor be tudom őket rakni egy kocsiba (csak bírjam majd tolni). KÉrdés már csak az, hgoy a 2-ról hogy viszem le őket, mert hát nincs lift, majd lépcsőfordulóként. Ó, de ha már nem lenne ez a hülye hideg, és nem kellene őket beöltöztetni, mennyivel egyszerűbb lenne, vagyis lesz is!
Ja, öltözni utálnak, nálatok ez hogy van? Vetkőztetni lehet, de az öltözés az kész cirkusz, megy az üvöltés ezerrel.
Na, most mennem kell. Puszi midnenkinek!

Kép
pagika

Nem lehet, hogy egyszerűen még szüksége van az anyukájára?
Az én Petrámnak se volt semmi baja, ha velem volt, de amint letettem sírt. Aztán ez nála tök magától - és egyik pillanatról a másikra - elmúlt.
Mondjuk Petránál (az enyémnél :lol: :lol: :lol: :lol: ) ez leginkább abban nyilvánult meg - és ha jól emlékszem, Roló is ilyen volt - , hogy folyton cicizett volna. Illetve nem csak volna, hanem cicizett is. Én gyakorlatilag reggeltől estig szoptattam, és csak úgy tudott elaludni, ha a szájába lógott. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Én akkor azt hittem, hogy megőrülök, és féltem, hogy ez örökre így lesz. Ehhez képest most örülök, ha 5 percig szopik, mert legtöbbször annyi ideje sincs, forgatja a fejét, hogy én majd' beleszédülök. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Más:
Ma vettem olyan spenótot a Tescoban, amit mondtam Nektek. Csak levelekből áll, már meg van tisztítva és elő van főzve. Teljesen Bio. ARDO a márkája. 450g - 600 Ft.

Kép
katy76

Pagika!
Nálam Petra szerencsére könnyen viseli az öltöztetést, még mosolyog is közben. Azt szereti a legjobban, mikor belerázom az overálba! Azon hangosan nevet, nagyon aranyos.

Biztos, hogy rettentő fárasztó tud lenni 3 kis bogyó, de nagyon nagy öröm is! Gondolom, elolvadsz, mikor egymással foglalkoznak, játszanak!
Az etetések most hogy mennek nálatok? Mindenki ül egy etetőszékben és háromfelé lapátolod a kaját? Vagy mindenki kivárja a sorát?
És hogy fürdetsz? Egyesével?

Kép
katy76

Katy, Orsi!

Eddig lehet, hogy éhes volt, de több, mint egy hete kapja a tápit. Azóta gyönyörűen gyarapszik, és jól alszik éjszaka, de nappal semmi :( . Jövő héten Kriszáéknak hivatalos dolguk lesz, és mi vigyázunk Petrára. Megkért, hogy próbáljam meg kicsit "ráncba szedni" a bébit, mert látta, hogyan nevelem Botondot, és szeretné, ha egy-két dolgot kipróbálnánk. Nagyon hízelgő, de ennyi idő allatt semmit nem lehet csinálni :roll: :( . Azért felkészülök, és átbeszéljük, a lehetőségeket :wink: . Olyan nincs, hogy nincs!.... Akkor van! :lol: :lol: :lol:

Bond!

Mondom, hogy ez a csaj az én emberem :wink: . Ez nálunk is amúgy teljesen igaz, pedig én nem panaszkodhatok. ha nyűgös napja van (főleg fogzás miatt, nagyritkán), addig nyekeg, amíg fel nem veszem, és hurcibáltatja a popsiját, amíg le nem szakad a kezem :? . Ha játszom vele, nem jó, ha hintázunk, nem jó, csak a hurcibálás! De érdekes módon ezt eddig valahogy csak nekem adta elő, sőőőt, a múltkor hazahívtam apát, hogy igyekezzen, mert ez a kis Tarzan nem hagy levegőt venni :twisted: . Apa hazért majd kivette a kezemből a gyereket, 2 percet babázott vele, és betette a járókába. A bébi pedig édesdeden játszott :shock: . Apa pedig közölte, hogy totál hülyére vesz engem a gyerek, és legyek kicsit következetesebb :shock: .
Ahogy Ronmay is írta, ha valamit elhatározok, tartsam magam hozzá, mert a fejemre fog nőni a baba.

Itt megjegyezném, hogy ha apa nem lenne ilyen sokat velünk, lehet hogy az én fiam is jobban el lenne kényeztetve :roll: .
És itt feltennék egy költői (!) kérdést:
Vajon az a baba boldogabb, akit önállóságra késztettek, és el tud aludni, és játszani egyedül is, vagy az akinek folyamatosan szüksége van elcsigázott szülei figyelmére, mert anélkül el van veszve a világban?

KépKép

KépKép
kicsidodi

[quote="kicsidodi"]
írta:
kicsidodiBond!

Mondom, hogy ez a csaj az én emberem :wink: .

Bocs kicsidodi, de ezt már a múltkor sem értettem... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Katy!

Petra (a miénk :lol: ) biztos nem anyára vágyik, mert szinte egész nap kézben van, és ott is sír :( . Kriszta mondta, hogy ha kézben van, sír, ha leteszi, sír, szóval igazából le is tehetné ordítani, de nincs szíve. Hát, megértem :( . Most a legújabb, hogy akkor hallgat el, ha zenére táncol vele :lol: . Még 5 kiló van K-n, de már nem sokáig :twisted: :lol: :lol: :lol: . Ma úgy aludt el, hogy fél óra sírva ringatás után cumival betették a kiságyba, és csodák csodájára csöndben elaludt. De ugyanez legközelebb már nem működik :? . Legtöbbször a szülei mellkasán alszik el, de ez sem megszokott, inkább csak ezért van így, mert legtöbbször a kezükben van.
2-3 percnél többet nincs el a kiságyban sem, de máshol/máshogy sem :? . Talán az lehet a gond, hogy a második héten az éhség miatt sírhatott, mosanra meg megszokta ezt a rendszertelenséget.
De tényleg semmi nem jó neki, ha belelendül. És nem a hasa fáj, és nem éhes! Én tutira tudom, hogy álmos (Kriszta is tudja), csak épp nem lehet elaltatni!!!! Addig nyűglődik, amíg el nem ájul a fáradtságtól...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Akkor ez lehet, hogy "Hangi-effektus". :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Nyugtasd meg a barátnődet, hogy néhány hónap és elmúlik! :lol: :lol: Csak vicc volt! :oops: :oops: :lol:

Kép
katy76

Sziasztok! :D

Norka: Jázmin nagyon ügyes! :lol: Kata még csak ott tart, hogy felemeli a kezét, de már nálunk is alakul :) Jó, hogy ismét szép lett Jázmin bőre :) Kaptatok sok jó tanácsot? :lol:
A borostyánláncos sztorit el ne hidd! :evil:

Rommay: :lol: nem lesz nekünk ebbe beleszólásunk.... :lol: Majd hazahozzák ők azt a pasit/nőt, akitől égnek áll a hajunk :twisted:
Én is elolvastam a cikket, és továbbra is úgy gondolom, hogy elég kemény dolog ez.... Szép, de kemény :D

Bond: croissant csücsök is ugyanaz, mint a kiflicsücsök :) Védőnő szemmel mér? :shock: :lol: De neki legalább van szeme, és látja hogy Hugi jobb oldala kötött :roll: A doktornéni nem megy inkább nyugdíjba már?
"A" verzió, előtte némi "C" próbálkozás...

Ikoka: én nem hiszek az ilyen csodaszerekben :roll:

Orsi: úgyis azt tanulja meg előbb, amit nem kéne :lol: Így legalább nem idegentől, hanem apától látja :lol:

Bucus: akkor is Hősnő vagy! :D De a lényeg az, hogy túl vagytok a nehezén, most ügyesen gyorsan felépülsz, és el is lehet felejteni az egészet :D

Sillia: Lóci és Dalma is nagyon szép gyermeked! :D Nagyon hasonlít Rád Dalma :D

Katy: szerintem használ apa karácsonyi ajándéka :lol: Merthogy picit fogytam, pedig nassi az továbbra is van :oops: :D Mondjuk a héten még csak egyszer használtam, de belehúzok! :lol:

Pagika: le a kalappal, hogy nagyrészt egyedül ellátod a három kislányt! :D Öltözködni Kata se szeret, de a vetkőzéssel neki sincs baja /khmm... :lol: /. Úgyhogy a séta előtti pár perc az nálunk is úgy néz ki, hogy zenéltetem a forgót, majomkodok, próbálok terelni, de ő persze bömbizik- a szomszédok meg élesben hallják, az ablak ugyanis nyitva van, hogy Kata be ne melegedjen... :roll: :D

És végül egy hír rólunk: Kata is belépett a dumagépek táborába :D Ma tízórai közben el kezdte mondani: mámmmá, memmmme :D Aztán ebédkor is, hogy apa is hallja :D És mivel látta, hogy mindketten elolvadunk, egész estig ezt nyomatta :lol: :lol:

Kép
agi125r

Bond!

Arra gondolok, hogy egy véleményen vagyok a cikk írójával! Már több dolgot olvastam tőle, és sztem tök jó dolgokat ír :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Na, a hosszú nap után, végre ide értem a géphez.

Ronmay!
Nyaklánc úgy tűnik, hogy jó. A fogacska készülődik kibújni, de Jázmin nagyon ritkán nyűgös a fogzás miatt. Viszont volt 1 hét, amikor nem használtuk, és akkor feltűnőbben sokat nyűgösködött. :shock: Soha nem fog kiderülni, hogy a nyaklánc hiánya miatt-e vagy sem. :roll:

Már csak 1 hét!!! Kitartás! Bár, gondolom most a legnehezebb, meg az utolsó napok.

Bond!
Hugi máskor se nyitja ki az ujjait, vagy csak tapsi közben? Jázmin bal kézzel gyönyörűen csap bele a tenyerembe, de jobb kézzel nem igazán, mert nem nyitja ki teljesen. Szerinted ez gond lehet? Eszembe jutott, hogy meg kéne nézetnem, de bebeszélni nem akarom magamnak, hogy gond van. :roll:

Sillia!
Dalma nagyon szép, és nagyon hasonlít anyukájára! :wink: :D
Vendég

Ja, ikoka!

15perc?!?!?!?! :shock:
Annyi idő alatt vajat köpülök a tápszerből :lol: . A miénkre az van írva, hogy addig rázzuk, amíg fel nem oldódik. ez megfelelő hőmérsékletű víznél max. fél perc! Nem lehet, hogy 15 mp-et ír :roll: ?

KépKép

KépKép
kicsidodi

norka81! :)

Teljesen jól használja mindkettőt, legalábbis semmi látványos különbség nincs. :roll: Egyedül a tapsikolásnál nem nyitja ki teljesen a kezecskéjét, enyhén begörbítve tarja. Illetve nem csap olyan ügyesen, határozottan a tenyerembe, egy picit lanyhább.

A védőnő szerint a nemforgásnak ez is oka lehet, de én ezt nem írnám a jobb oldali kötöttség számlájára. :roll: (Mármint tudom, hogy okozhatja, de én nem érzem, hogy ez játszana közre. :roll: )

agi125r! :)

Védőnő saccra számolt, mert lemértük ugyan a mérlegen Hugit, de ruhástul. Neki meg már van benne gyakorlata, hogy mennyit kell belőle levonni. (Két hét múlva meg amúgy is megyünk a véncsoroszlyadoktornénihez)
Én mutattam meg neki, hogy mi van. De már mondta is, hogy igen, észrevette az imént, és már akarta mondani, hogy.

Kép
Kép
200907?

Valaki segítsen!!!! Mi volt a mese és a mesefigura neve?
Apával itt őrülünk mindjárt meg, hogy nem jut eszünkbe!!

Kép

Kép
katy76

jó szarul másoltam be. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: mondjuk a lényegen nem változtat.

Kép
katy76

Katy!
Most engem is dilemmába kergettetek. Nekem sem ugrik be. :roll: :shock: :D

Bond!
Köszi, hogy megírtad. Jázmin is csak a tapsinál nem nyitja ki a tenyerét. Mozgásfejlődésben mindent csinál, amit ilyenkor kell, bízom benne, hogy ez így is marad.

Hoztam képeket: :wink: :lol:

Apa ölében
Kép

Egyedül olvassa az esti mesét :lol: Kép

Kép

Kép
Vendég

Úristen, de szép Jázmin! :shock: :wink:
Gyönyörű szép kislány! (mondjuk nem lehetett nehéz szép szülőknek szép gyereket csinálni! :lol: )

Kép
katy76

Köszönjük :wink: :lol: :D
Vendég

Ronmay:en nem tudom igazabol mirol is beszelsz,mert en egy szoval sem allitottam azt hogy EN MARTIR VAGYOK :roll: .(bar mar vartam ezt a dumat,mert ezt konnyu mondani,bar en elegge messze vagyok ettol)
En nagyon sajnalom hogy igy elbeszelunk egymas mellett,szerintem szepen es erthetoen leirtam,mi volt az ellen ervem amellett hogy miert nem tettem meg dolgokat 6 hos kora elott.Amiket megtettem,azt igazabol itt leirva nem lehet visszaadni,szoval szerintem engem nem kene folyamatosan martirnak,meg onfelldozonak titulalni,meg szelsosegesnek,meg mitttudomen...mert mindent elkovettem azert hogy ne legyen ennyi ebredesunk...megjegyzem,nem is volt,ez 2,5 honapja all fenn,amit ugye szepen fokozatosan probaltam megszuntetni.Ne gondold azt hogy en nekem ez annyira jo igy,de orulj hogy nalad sikeres volt a modszer.Szerintem vagyunk itt egy paran,akik a hozzatapit is maskent csinaltak,vagy idokozben visszavettek,mert nem volt sikeres.Azt is leirom,hogy igazabol nalunk semilyen problema nem all fent,mindent elfogad,kiveve az alma nem volt nyero,de azt is kapja....Az altatasokkal nagyon sok embernek meggyult a baja,nem en vagyok az egyetlen,max.en leirom mit is gondolok errol,de az istenert sem szeretnelek megbantani avval,hogy en ezt maskent latom...szerintem azok akik ilyen problemaval kuzdenek,igazan sokfele modszerrel probalkoztak mar,nem biztos hogy mindenkinel bevalik ami a masiknak igen.
En ugylatom,hogy ezekrol itt nagyon nem lehet beszelgetni,mert ha valakinek problemaja van,akkor ezek az ervek jonnek elo,amikkel Te is dobalozol.Igazad van egy reszrol,en nem is mondtam mast,es tedd ugy ahogy neked bejott,de ha mas maskent csinalja,akkor ne jojjon mar elo ez az osasszonyos,martir duma!
Nem akarok en itt feszultseget,de miert kell mindig megtalani???Mondtam en megint barmi rosszat neked evvel kapcsolatban???Nem igazan ertem :roll: :roll: :roll: ,de legyen ha ez kell....
En igenis kovetkezetesen probalkoztam,es nem kapkodtam ki a gyerekemet,de amikor nem volt mas,akkor igenis jott a szopi.Ez miert akkora baj?Az en gyerekem nem aludt vissza,es meg sokaknak nem,max.megint nem irjak le ezt ide.
Orsi is probalkozik,o is kuzdott,nekik is mas vezet sikerhez.....Silliaeknak is problemat okozott par dolog,es vagyunk itt meg paran...de kerdezem ismet,miert engem kell megint megtalani????
En sok mas emberrel is beszelgettem ezekrol,es igazabol nem mindenki van azon a velemenyen,amit Te kepviselsz.De ez igy jo!En nem hiszem hogy letamadtalak barmivel is,sajnalom ha igy erzed,de en azt latom hogy itt ezekrol nem lehet beszelgetni rendesen.....sajnos!
Nem vagyok egy gyenge,elesett csaj,de sajnos meg kell kuzdenem az anyasaggal,napmint nap.Nekem igy sikerul,es igen,kivancsi vagyok mas velemenyere,mit hogyan csinaljak,de azert mert a tanacsok kozul szelektalok,az ne legyen mar ekkora problema.Azert ilyen ez a vilag,mert egymasra sablonokat huzunk,vagy sokan probalkoznak,es ha ez valakire nem illik,akkor az mar gaz.....
Nem tudom te hogyan olvasod az irasaimat,de valahogy masik csatornan vagyunk....
Azert nekem erre tenyleg nincsen szuksegem,talan ezert sem jovok mar annyit...
Na hirtelen ennyi....

Kép
Kép
ancsurti

Nem sikerult meg vegig olvasnom,de Dodi irasin megakadtam....es aztan Katyen is :wink: igen,mintha Hangirol irnal,mert nalunk ez volt detto.....

Dodi:
Sajnalom a baratnodet nagyon es a pici Petrat is,de ha Te tudsz a segitsegukre sietni,akkor hajra,es probalj meg mindent,ami a tarsolyodban talahato,mert ez faraszto kihivas,de nagyon elkel egy segitseg,amikor mar mindent bevetettetek....
Azert engem ez megnyugtat picit,mindenesetre senkinek nem akarok ilyen rosszat...de azert testkozelbol atelni ezt a merhetetlen tehetetlenseget....
Es nekunk a cumi sem kellett,ehseg sem volt,bar hasfajas az igen....eppen ezert valogattam mit eszek....sem a takaroba csavaras,se a babakocsi.
En kitartoan paskoltam a feneket a kisagyban,mellette allva akar 1-1,5 oran keresztul is(persze probaltam en kiosonni,hogy magatol aludjon,de hat nekem nem vezetett sikerhez,mert lilara orjongte magat)mire vegre elaludt,es ez eleinte max.40 perc alvast jelentett.Amit ugye meg a nap folyaman legalabb 2x megprobaltam kivitelezni.....Aztan volt a cicin elalvas is,de ez sem mindig segitett....Kitartast,es tamogasd a lanyokat,nagyon rajuk fer!!!!
Mostanaban nagyon jo kis alvokaja lett Hanginak,1,5-2 oras alvasokat is produkal napkozben!!!

Nem tudok okosat,de nem is tudom hogy en meg irjak-e barmit is barkinek,mert elegge maskent jonnek le az irasaim :roll:
Es amugy is vannak itt szakertok a temaban.....

Kép
Kép
ancsurti

MISI MOKUS :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti

Nyugodtan írd le a véleményedet, nekem is hasonló sok mindenről a gondolkodásom, mint neked, nem is szoktam azok ellen felzizzeni :roll: :P . Észrevettem, hogy tényleg ritkábbak a hozzászólásaid azóta :( , de szerintem ne végy mindent ennyire magatokra/magadra. Nekem is sokszor ökölbeszorul az agyam, de túllépek rajta.... :?
Mondjuk nekem tényleg nem volt olyan sok problémám Odettel, 7 és fél hónap alatt volt "kemény" 3 hetem, de ahogy látom, már azon is túl vagyunk. A kemény is azt jelentette nekem, aminek más már mennyire örülne.
A nappalok sem olyan nyüszögősek már, mint 2 hete (az is csak 2-3 hétig tartott), kapott járókát, és nagyon tetszik neki. Nem volt gond azzal sem, hogy ilyen "idősen" kezdtem hozzászoktatni a járókához, teljesen jól elvan vele. Látom, hogy nagyon tetszik neki az, hogy tud már szavakat, hogy tud ülni, szerintem, ha el kezd mászni már szinte semmi bajom nem lesz :roll: :P .
Odettre tényleg egy szavam sem lehet (tegnap már unatkoztam :oops: ).

Katy

Misi Mókus... (de már Ancsurti leírta) :P .
Takarítás: én csak azokat a dolgokat csinálom meg nap, mint nap, ami tényleg szükséges, két kutya mellett sajnos sokkal többet kell takarítanom, főleg most, ilyen lucskos időben. Csak annyira takarítok ki, hogyha bárki bármikor eljön hozzánk, ne égjen a fejem a rumli/piszok miatt. Az ablakokat is azért húzom le kintről olyan sokat (szigorúan tavasztól-őszig), mert a locsoló sokszor odaér az ablakhoz, és mert itt sokszor vízszintesen esik az eső, és teljesen vízcseppes lesz az ablak. De szorgalmi feladatokra már nem nagyon veszem rá magamat (csempemosás, ajtóápolás).
SZóval menj csak Te Ágiékhoz takarítani :lol: :lol: :lol: :lol: .

Ronmay

Nem értek azzal a mondatoddal egyet, hogy jobban esznek azok a babák, akik már 4 hósan elkezdték a hozzátápit. Odett is, amivel megkínálom megeszi, egyedül az őszibarack nem ízlett neki még a kóstolásnál, de már abból is be tud vágni szinte egy üveggel.
Nővérem kisfiánál már 3-4 hónaposan elkezdte a hozzátápit (mert nem tudta szoptatni), és ő csodálkozik, hogy miket eszik Odett, mert a kisfia nem evett ennyi mindent meg.

Nem az én érdemem, mert én nem csináltam semmit, de Odett tegnap este 9 óta alszik, fél 1kor kérte a cumit, akkor egy kicsit még simiztem és azóta is alszik :P . Pedig mindent úgy csináltam, mint eddig :roll: .

Norka

Jázmin nagyon cuki :P .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2010.02.18 08:03-kor.

Kép
Kép
orsi777

Jó reggelt

Katy

Köszi a kérdést, Lóci már nem lázas viszont RETTENETESEN nyűgös. Mostmár tudom, hogy az elmúlt napok keservessége nem rosszaságból vagy elkényeztetésből adódott, egyszerűen valamije fáj :(
Ha kap Nurofent semmi baj..De az éjszakákat végignyűglődi, félóránként felsír meg dobálja magát, nem cicit kér mert fel sem ébred, csak kínlódik szegény.

Tegnap este néztük a szomszéd védőnénivel, alul két fogacska körvonala látszik az ínyében...Szemre olyan mintha kinnt lennének de az ujjammal nem érzem.

Valószínűleg ez a bajok forrása, ez okozhatta a lázat és az enyhe hasmenést is.

No, majd ezen is túlleszünk :)

Megoldjuk a gondokat a magunk módján...

Itt a tó melleti szabadidőközpontban van egy Manóta nevű foglalkozás gyerekeknek, pocaklakó kortól 4 éves korig. Mondókázós, népzenés ringatós mozgatós foglalkozás. Egyszer van egy héten és csak 600 Ft, annyit ki lehet bírni.
Ma lenne, alig vártam hogy mehessünk de nem tudunk. Ugyanis este elkezdett parázslani a légcsövem és most nem tudok megszólalni. Így nem akarok kisgyerekek közé menni :?

De majd a jövő héten! Lócinak biztosan nagyon fog tettszeni, mostmár imád menni és emberek (főleg gyerekek) között lenni.
Képzeljétek az orvosi váróban is békésen elnézelődött több mint fél órát pedig akkor lázas is volt :shock:

És végre ő is mond valamit. Mégpedig azt, hogy:

bab

De ezt többször és határozottan kijelenti.. picit á-val modja, bab bababab báb, így valahogy. De akkor a legaranyosabb amikor teljesen csendben tanulmányoz valakit és egyszercsak kijelenti hogy bab..

Norka

Jázmin őzikeszemei......gyönyörű!!! :lol: :lol:
Vendég

Ancsurti

Sajnálom ha ennyire szívedbe gázoltam, csak már uncsi a műsor "mit csináljak, hisztis így hisztis úgy nem tudom letenni, megőrülök..stb...?", és persze mindig ugyanazok lesznek elmondva így úgy amúgy és ha vmi mondjuk nem tetszik vérig sértődsz.
Próbáltam diszkrétan fogalmazni, de be kell látnom, a lényeg tényleg nem jön le. Itt ha vki szenved arra fogja, hogy ilyen a baba ilyen egyéniség... ha később elkényeztetett hisztis gyerek lesz, jön az "hát ilyen akaratos, most mit csináljak" szöveg? Tom mert sajna bátyámék pont ilyenek...Ők soha a világért se hagyták volna "szenvedni" a gyereket, inkább kikapdosták a kiságyból, így se ők se a gyerek nem aludt.Szuper!
Tény hogy nem minden módszer jön be, de lehet nem kellne feladni egy alkalom után!
Ha ilyen jól érzed magad, és neked jó, akkor TÖK JÓ LENNE MÁR VÉGRE POZITÍVAT HALLANI-minthogy Hangi már "csak"kétszer ébred! Persze tök jól eszik, csak mini adagokat....ami nem véletlen...nem ez a fő csapásvonala...
:roll: Ha könnyebb neked elbújni, csak azért mert vki nem ért egyet...hát akkor...erre nem tudok mit mondani. Egy fórum arról szól "sajna" hogy oszlanak a vélemények, ha ezt neked nehéz elviselni.....
Tudod, én is sokszor csak zugolvasok, mert annyi mindennel nem értek egyet, és ha egyszer picit leírom, hogy én máshogy gondolom, én vagyok a szemét idióta anya.
Azt hogy meg mártír vagy vagy sem...te érzed....Én nem.

KépKép

KépKép
ronmay

Tényleg ne hari, nem akarlak béntani...bla bla, és tökre örülök neki hogy JÓ úton haladtok.....sok mindenkinek címezhettem volna....
Elnézést.

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:16-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Mi is fenn voltunk 3,30-kor, fájt a fogunk, de szerencsére 10 perc simi simi duruszolás, popsirázás után visszaaludt reggelig..még mindig tologatom, hogy bekenjem-e neki vagy sem, pedig ez már dúrvább volt mint eddig bármikor. DE mégse olyan dúrva, hisz visszatudtam altatni. Még mindig vacilálok, meglátom mi lesz ma... :roll: :wink:

Apropó, sokunknak van már foga?
Katyot tudom.(Élesen él bennem még a fotó, amit felraktál Petráról) :lol:
Dodi nektek is?Ugye?

Na húzok mászni...mire visszaérek úgyis kapok majd az osztást :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

(Norka, Jázminnak írtó szép csajos szemei vannak, és ezek a szempillák! :wink: )

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ronmay

Nekünk 3 fogunk van és úgy látom érkeznek a többiek is hamarosan.
Jázmin tényleg nagyon szép :)

Szegény Zsiri :( Gyógyuljon meg minél hamarabb!

Hgabi

Nóci?
Vendég

Ronmay

Még egy pár dolog, amin én felzizzentem. De mivel fórum…… :wink:
Nem veszekedés hiányom van ám, hogy ezeket leírom.
Megjött, lehet mégis :lol:

Ha Roló 4 hósan kezdte el a hozzátápit, akkor már soha nem fogod meg tudni, hogy hogyan reagált volna az ételekre 6 hósan. Így szerintem nincs miről beszélni :roll: .
Amikor anno „rendbe tetted az éjszakáitokat”, nem értettem veled együtt, hiszen akkor Odett még simán átaludta az éjszakákat. Azt sem értettem, hogyan hat egy gyermekre pozitívan, ha sírni hagyom :roll: . Tudtam akkor, és írtam is, hogy egyszer el fog következni az, hogy éjszakánként felkel Odett, mert olyan a világon nincs, hogy egy baba születésétől kezdve végigaludja az éjszakákat. Féléves volt Odett, mikor a várva-várt éjszakai felkelések ideje elkövetkezett. Akkor csak azt láttam a megoldásnak, hogy ne casinozzon éjszakánként, hogy megszoptatom, így simán visszaaludt, de max. 3x kelt fel így is esténként. Abban az időben állt át Odi a korábbi lefekvésre, akkor kezdtem el a hozzátápit, akkor kezdett el mozogni is elég sokat, így nem csoda, ha szegénykém sokszor felkelt éjszaka. De mindig csak evett, és már aludt is. Már párszor leírtam , hogy azóta már egyedül alszik el, és már csak 1x kel fel enni. És úgy, hogy soha nem hagytam sírva, szépen megtanulta magától ezeket a dolgokat egy kis terelgetéssel.
Nem siettem el semmit, és tudom lassan szépen az 1x-i felkeléseket is el kell hagyni, habár tényleg még a felnőttek sem alusszák át az éjszakát, nem hogy egy ilyen pici baba.
Véleményem az- lehet hülyeség-, hogy ha adtál volna egy kis időt Rolónak, ő is szép lassan elérte volna azt, hogy egyedül elaludjon el, és átaludja az éjszakát. Mivel minden baba más, lehet Rolónál nem működött volna az, ami Odettnél igen , de tuti hagytam volna egy pár hónapot, hátha alakulnak jobbá maguktól is a dolgok.

A cél ugyanaz mindkettőnknél, csak a miként/mikor érjünk el odáig, az más.
Ha Téged, ha Ancsurtit olvasom, mindkettőtöknek az érveivel egyetértek, pedig különbözőek. Ancsurti védelmében írom, hogy nem tudhatod, hogy a következő babád , milyen lesz, nehogy úgy járj, hogy füled behúzva ülsz majd otthon, ne hogy valaki uncsinak tartson azért, mert mindig csak a ketteske hisztijéről/nyüszögéséről tudsz majd beszélni Szerintem Ancsurti mindent bevetett azért, hogy ne így legyen, mégsem használta sajna neki..
Sőt az is biztos, hogy Roló élete teljesen meg fog változni (lehet még az éjszakái is), ha apája hazatér, -ne úgy legyen.
Véleményem, hogy én tuti nem vinném el hegyet mászni Rolót, teljesen kizökkentené az addig megszokott kis életéből, szerintem nagy hiba lenne. Tudom, te nem az a típus vagy, aki feláldozza a hobbiját, azaz az életét a gyermekéért- amit én soha nem fogok megérteni :oops: -, de azért helyedben végig gondolnám az egészet, mielőtt megrendelném a repjegyet :roll: .

Boo

Éjszakátok bizti sz@r lehetett, de a lényeg, hogy jobban van Zsiri.

Pénz: :P

Sillia

Jól hangzik a Manóta. Nagyon jó, hogy Lóci már nem idegenkedik az emberektől.
Odett is nagyon szereti a gyerekeket.

Kép
Kép
orsi777

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:18-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:18-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! :)

Egy naaagyon naagyon magas röptű bejegyzés.
Azt, hogy mi jó a másiknak mindenki tudja, két ember kivételével. Ezek pedig pont az érintettek. A baba is küzd az ismeretlennel, és neki MINDEN az, meg a mama is, mert úgy kell kielégíteni a kicsi igényeit, hogy egyrészt azt sem tudja mi az, a másrészt meg keresi a JÓ megoldást, ami nem létezik. Kicsit olyan vak vezet világtalant jellegű dolog. :roll: :lol:

A fórum tanácsoknak, tippeknek, véleményeknek, problémáknak, vagy éppen vicces dolgoknak (hogy nem lehet felismerni Mókus Mihályt???? :shock: :shock: :roll: :roll: :lol: :lol: ) hivatott helyt adni. Semmit nem érne az egész, ha minden sablonszerű lenne: a tagok, az életkörülményeik, a problémáik, a gyerekeik, az örömeik, stb. Ezt klónozásnak hívják. Ám de mivel szerencsére nem vagyunk azok, színessé tesszük az életünket.
Nem baj, ha nem értünk egyet másikkal, de SOHA ne menjünk át személyeskedésbe, légyszi. Legfeljebb nem egymás mellé ülünk a baba talin. :wink: :lol: :lol:

Sikerült beszélni a tegnapi csajszival. Tele van teljesen. Most kereshetek mást. :roll:
Hugi gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra belázasodott éjjel. Hogy mennyire azt nem tudom, mert még nem tudtam megmérni, de a hajnali vizes borogatás a homlokára jót tett neki, lejebb húzta.
Remélem nem lesz rossz a kedélye, és enni is fog majd. Az nem baj, ha egész nap aludna.

Kép
Kép
200907?

Ronmay

Odettnek még nincs foga, és még nem is duzzadt az ínye. Várj megnézem :lol: :lol: :lol: , igen nem duzzadt még :roll: .
Nekem 10 hónaposan bújt ki az első fogam, és 20 évesen már én húzattam ki az utolsó tejfogamat fogorvosommal, mert volt kb. 30 mili nagy, és már nagyon nem volt szép. Későinek bizonyult a kihúzás, mert már a maradandó fogamnak nem maradt elég helye, így kénytelen volt hátrább elfoglalni a helyét :( :? .

Bond

Csak nem nálatok is a 3 napos láz tombol?

Boo

Köszi a hajas tippet :P .

Kép
Kép
orsi777

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:19-kor.

KépKép

KépKép
boo

[quote="boo"]
írta:
booJó okos vagyok, mi? :lol: Írjak könyvet??? Szoptatási fejezet nem lesz benne :twisted:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nálunk nem a 3 napos láz járja. Apa lett kehes még a múlt héten, de csak most hétfőn zavarták haza a melóból, hogy otthon lesz szíves fertőzni. :? Úgy tűnik, hogy Manót kizárta a szórásból, mert neki különösebb baja nincs. Nekem csak a torkom fáj kcisit, de abszolút uralható.
Huginak viszont egész eddig semmi baja nem volt. Este a kádban még tök jól elvoltunk, aztán mire negyed óra múlva utána jöttem, addigra már szó szerint folyt az orra. :shock: Lefekvéskor még viháncoltunk, és csak hajnalban éreztem, hogy meleg a buksija. Gyakorlatilag rendesen tudta venni a levegőt, de néha felébredt kicsit, nyüszögött, állandó lefejelte az ágy fejtámláját, hiába húztam hátra. Jobbra-balra akart fordulni, de nem sikerült, és már a 32-dik szopiztatásnál kezdtem kicsit unni a dolgot. :roll: :oops: :? Végig félálomban volt, nem szerettem volna felkelteni, de valamit ki kellett találnom. Így vizes borogatást tettem a homlokára. Arra sem ébredt fel. :shock: :shock:
Most valahol 37 valamennyinél tartunk, az az öntapadós lázmérő van a homoklán. Tüsszög, és néha köhög kissé. Étvágya úgy tűnik, hogy van, és a kedélye is jó most. Gyorsan le is kopogom. :wink: :roll: :roll: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.02.18 12:48-kor.

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

J
[quote] írta: okos vagyok, mi?

igen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote] írta:rjak könyvet???

igen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote]S írta:zoptatási fejezet nem lesz benne

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Egy a lényeg, ne gázoljunk bele a másik lelkivilágába, mert nem mindenkiről pattannak le úgy a dolgok, mint gondolnánk.
Ez a téma olyan, hogy bármeddig lehetne beszélni róla, sosem fognak egyezni a vélemények.

Emiatt a viták miatt már pár fórumozó társat elveszítettünk, ugye legutóbb Lilisgabit :( , más elvesztését már nehezen viselném :( . Párszor már nekem is megfordult a fejemben, hogy nem jövök többet, de rá kellett jönnöm, hogy szeretlek Titeket :P .
Most meg már be nem áll a szám, és már én is beszállok a vitákba :twisted: .

Inkább beszéljük ki Misi Mókust. Én nem szerettem ezta mesét :roll: . A Mekkmestertől meg kifejezetten írtóztam, utáltam.

Kép
Kép
orsi777

Olvassa valaki a Suttogó II.-t? Pont most tartok ott, hogy fő típusokba lehet(?) csoportosítani a gyerekeket, illetve miben nyilvánul meg, ha a szlő nem akarja elfogadni a gyermekét (személyiségét). Engem meglepett... :roll:

Kép
Kép
200907?

Mekk Mestert nem szeretni? :shock: :roll: A legjobb rész, amikor felülről kezdi el építeni a házat. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Orsi

Nem szeretted Mekk Mestert?
Eme ezermester rengeteget remekelt :) Kedvem leltem benne
:D
Vendég

Képzeljétek, Lóci 10 óra körül egyszercsak kipöttyösödött.
De úgy, hogy az egyik percben még nem volt pöttyös a következőben meg már igen :shock:

Visszamentünk doktornénihez, aki megvizsgálta a pöttyeit (rózsaszínű halvány pötyik a törzsén) és azt mondta mégiscsak a háromnapos láz volt a bűnös, csak valamiért nagyon enyhe lefolyással. Szerencsére!
Megnézte az ínyét is rendesen és így már én is láthattam:
két fogacska is ott figyel :)

Szegény kicsikém, beteg is volt + két foga jött egyszerre, persze hogy folyton nyűgölődött :(
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:21-kor.

KépKép

KépKép
boo

Orsi

Hozzátápi, örülök hogy nem kellett megtapasztalnom, hogy félévesen imádkozom a kaját a szájába. Csak vicc volt. Tényleg. :lol:
5-10 perc sírni hagyás, szted szenvedés???? :roll: Ha nem hagyom sose alszik el. Mondom egész baby korától kezdve sírva aludt el hiába ott voltam mellette. Akkor mi a teendő? Sajna ha így se úgy se jó és hulla fáradt ott kell hagyni. Ez van.

[quote]h írta:ogy egy baba születésétől kezdve végigaludja az éjszakákat.
Nem is kell.Én nem is erről beszéltem.

[quote]V írta:éleményem az- lehet hülyeség-, hogy ha adtál volna egy kis időt Rolónak, ő is szép lassan elérte volna azt, hogy egyedül elaludjon el, és átaludja az éjszakát.

Hülyeség(már bocs), egyre rosszabb lett volna, minthogy másoknak egyre rosszabb kik maguktól várják, hogy majd elmúlik és kinövi. Minnél nagyobb annál nehezebb. Örülök, hogy akkor azt tettem amit, most sokkal jobb mindenkinek. Neki is, hisz pihen, alszik amire az éjszaka való.
A Sári baba se így kezdte. Eleinte elviselhető aztán átcsap elviselhetetlenbe. És a "jó” szülő meg azt várja, majd kinövi. :roll:

2.gyerek meglátjuk. :wink: Mindenesetre még kevesebb időm lesz rá. :lol: De azt mondják a kettecske jobban alkalmazkodik a helyzethez, mivel nem ugrálsz és lesed minden lélegzetvételét fölötte. :roll: :lol:

[quote]V írta:éleményem, hogy én tuti nem vinném el hegyet mászni Rolót, teljesen kizökkentené az addig megszokott kis életéből, szerintem nagy hiba lenne.

Ugye csak viccelsz? Zárjam vitrinbe addig míg kizökkenhet? És az mikor lesz? 2-3 évesen? Nem lehet hogy akkor jobban megviselné, minthogy most hozom viszem? Könnyebb alkalmazkodni. Ennek is az az alapja, hogy míg kisebb könnyebb. ÉS elítélhetsz, kvázi leszarom, mert az tuti, hogy hátrányára nem válik.
Nyilván ő nem fog mászni.
Tom egy „civil” ember számára ezek érthetetlen dolgok, minthogy az is hogy engedhetem el az Apját ennyi időre. Ezek hülye társadalmi berögződések. Mint sok minden. Te és még sokan mások a széltől is óvjátok gyermeketeket. Csak sokszor ez rosszabb megoldás. Én is óvom csak másképp.Tom nehéz elképzelni ezek után
Elég sokat utazik most is, és tök jól alkalmazkodik. Én mint az Anyja nem félek tőle hogy bármi baja lehetne…és ha kizökkenne netalán, hát akkor, majd visszazökken….vagy majd szenvedünk vele :lol:
Tapasztalat alapján tanul legjobban az ember. Ő is én is! :wink:

Személyeskedés? Ugyan! Tökre jó más elveket hallani, így lehet titkon én is formálódom, persze elmondani nem mondom el :lol: :lol:

Ismertem vkit akinek 11 hós koráig nem jött ki a foga, az Anyja már orvoshoz vitte… :lol: pedig teljesen normális.

Conversano

3 fog!!huha!És hogy bírta?

Bond

Hugi :arrow: láz :arrow: az nem jó..

KépKép

KépKép
ronmay

boo

[quote]H írta:a vki érzékenyebb lelkületű akkor nem csak fórum témában, hanem a való életben is sokszor megbántják, nem? és akkor ott is megsértődik és elvonul???

igen :oops:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?