A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Péterfy Kórház szülészet

Sziasztok!

Szeretnék infókat Végh doktor úrról, fontolgatom, hogy hozzá járok majd a cukorbetegségem miatt. Árak is érdekelnének...

Köszi!

wf
wf

Sziasztok!
nna, talán van némi időm...
szóval: nagyon nehezen telt el ez a 2 hét, míg bent voltam. Szülés előtt 3 nappal, pénteken reggel görcsökre ébredtem. Nem tudtam eldönteni, hogy a gyomrom görcsöl, vagy a méhem teteje... 3 percenként jött a görcs... gyorsan megvizsgált a dokim, NST-t csinált és UH-t. Minden negatív, tehát a gyomrom volt a ludas, de ez ki is derült, mire vége lett a vizsgálatoknak, mert alul-felül jött belőlem minden... Annyira, hogy leesett a cukrom, azonnal infúziót és antibiotikumot kaptam. Ez így ment hétfőig, mert napi 1/2-1 zsemlét tudtam letolni, de az is azonnal kijött... Mindannyian alig vártuk a hétfőt, hogy túl legyünk a nehezén... Mondanom sem kell, hogy hétfőig szétbarmolódott az összes vénám, így a szülőszobán alig tudták bekötni az infúziót... Ott is nagy volt a para... Az orvosom volt vasárnap az ügyeletes, dömping volt egész éjjel, mindenki akkor akart szülni :), így reggel 6-ig dolgozott, 1/2 8-kor meg már vizitelt... Pánikoltam, hogy nehogy túl fáradt legyen, de szerencsére iszonyat jó kondiban van, nem is látszott rajta, hogy egész éjjel dolgozott. Én lettem volna az első császáros, de 2 kismama is beelőzött sürgősségivel. Én annyira féltem, hogy csak sírtam a szülőszobán végig, még a műtőben is, amíg el nem érzéstelenítettek teljesen. Asbóth doktor csinálta a spinálist, nagyon kedves volt, végig nyugtatgatott, sőt, még a műtét után többször bejött hozzám, és megkérdezte, hogy megnyugodtam-e, hogy vagyok, stb...
Műtét után egyből bevittek a szobámba, mert nem volt hely a szülőszobán a megőrzésre. Folyamatosan cserélgették az infúziót (7-et kaptam összesen), mérték a vérnyomásom, ami fel is ment 170/100-ra, akkor volt egy kis riadalom, de ezt is megoldották. 09:58-kor emelték ki Abigelt (3370 g, 55 cm), délután 16:30-ra ment le az össz infúzió, és akkor felállhattam. nem volt vészes, sokkal könnyebb ez a második császár utáni felépülés, mint az első után.
A tejem nem igazán akart beindulni, illetve talán be is indult volna, de a lányom nem akart szopizni. Mindenki mást mondott, hogy miért nem, ebben sem mondott senki egyformát. volt, aki azt mondta, nem alakult ki még a szopóreflexe, volt, aki szerint csak lusta, volt olyan csecsemős, aki szerint hiába jó a mellbimbóm, azért próbáljuk meg bimbóvédővel, úgy hátha jobban szopizik. Addig meg 1,5-2 óránként fejték a melleimet. 1 nap után full ödémásak is lettek, de nem adtuk fel. Csak sajnos az 5-10 ml-nél nem igazán tudtunk többet kinyerni... Szerintük elég ennyi is a babának, de azért szopizzon a bab mérhető mennyiséget (ezt még most sem értem, hogy hogyan, ha nincs...). Közben a vérzésem is elmúlt, már csak pecsételgettem, a csecsemős főnővér felhívta a dokimat, aki azonnal megvizsgált UH-n, de mindent rendben talált. Abigel napról-napra ügyesebb lett, de nem igazán akart szopni mérhető mennyiséget, de egyre többet szívott a ciciből. Addig hittem is abban, hogy talán lesz ebből még tej és szopizás, amíg péntek reggel közölték, hogy mégsem mehetünk haza, mert Abigelnek branült kell bekötni, infúziót kell kapnia és kékfényt, mert besárgult. Azt hittem, elájulok. Teljesen kiakadtam, hogy ezt miért kell megvárni??? Miért nem adtak neki legalább vizet, vagy cukros vizet??? És még a hab a tortán az volt, hogy akkor -4 nap után- közölte félvállról a gyerekorvos, hogy volt egy kis riadalom a szülőszobán, de annak nincs szerencsére semmi következménye… Én meg néztem nagyot, hogy milyen riadalom??? Én nem tudok semmiről… Erre közölte, hogy az nem az anyuka előtt zajlott, de újra kellett éleszteni a gyereket… Háát, akkor végképp azt hittem, hogy agyvérzést kapok… Annyit tudtam kiszedni belőle, hogy nem sírt fel a lány, és kb. 1/2 percig nem voltak életjelenségei, oxigénnel átpumpálták, és hogy ez a fél perc nem sok, nem lehet semmi következménye.
Szombaton hazajöhettünk. A csecsemősök szerint elegendő a babának az 10-15 g, amit akkor szopott, de itthon a védőnő és a doktornő is azt mondta, az nagyon nem elég, pótoljunk. Így most fejek és tápszerezek, mert még mindig lusti a lány, csak addig szopizik, amíg dől a tej, mikor már szívni is kéne, akkor feladja.
Összességében úgy a gyermekágyas részlegen mint a csecsemősöknél minden ápolónő nagyon kedves, aranyos. A csecsemősöknek külön hála, amiért mindent megtettek, hogy legyen tejem, annyit dolgoztak rajtam ,hogy azt elmondani nem tudom. Keddtől péntekig 2 óránként fejtek… Nagyon segítőkészek voltak éjjel-nappal. Nagyon bánt, hogy mégsem tudtam teljesíteni, mégsem lesz anyatejes babám…
Egyedül csak a gyerekorvosnőt tudtam volna megfojtani egy kanál vízben.
Vendég

wf!
Én is cukorbeteg vagyok, én a Zsirai doktorhoz jártam és nála szültem a fiamat is és most is nála szültem. Én nagyon tudom Őt ajánlani, Végh doktorról én csak régi tapasztalatokkal szolgálhatok, frissekkel nem igazán.
Vendég

adrienne!

Köszönöm!
Hozzá hova jársz? Úgy tudom, a II. kerületben van rendelője, de az nekem nagyon messze van? (Árban milyen?)
Végh doktorról mik a régi tapasztalatok?
wf

És nagy gratula a babához, most olvastam, mi történt...
wf

Adrienn!

Köszi a szép,hosszú beszámolót.....
A gyerekorvos pedig egy kretén....és ezeket az infokat nem félvállról kéne csöpögtetni...

Én egyébként gyógypedagógus/pszichopedagógus vagyok,úgyhogy én is beijedtem volna az oxigénhiányos-átpumpálós beszámolótól....

Annyit tudok tanácsolni- ez az oxigénhiány a későbbiekben jelentkezhet az idegrendszeri érésnél,de lehet,hogy nem fog-ez gyerekfüggő- hogy,ha már Abigél tartja a fejét és biztonságosabban mozgatható,akkor sokat hintáztasd.labdán,öledben,takaróban,lógasd lefelé 4-5 hónaposan,forgasd,mert ezek a mozgások az idegrendszert érlelik.
Masszírozd,amint lehet - taktilis inger miatt- mozgasd minden formában....

Szerintem jobb félni,mint mejijedni....Bocsánat az okoskodásért,de nem tudtam megállni,hogy ne mondjam.....persze,lehet,hogy ezt te mind tudod....:)

ha én kontaktusba kerülök ezzel a gyerekorvossal - lerúgom,a nevedben is... :evil:

Nem alakult ki a szopó reflex?Nem is volt koraszülött,nem?
majd beletanul,türelem...

Kitartás!Szorítok nagyon!
kata35

Sziasztok !

Kicsit eltüntem tudom de tegnap takarítás volt na meg vártuk a doktornénit.

Volt már valaki 6 hetes csípőszűrésen a Péterfibe arra gondoltam, hogy odavinném Kincső bébit vajon jól döntöttem!
Volt már vitám egy két ortopéd orvossal eme nagy világban!

wf!

Nekem egésszen friss élményeim vannak Végh doktoról!
Én januárban a Végh dokinál szültem évekóta hozzá járok csak jót tudok mondani róla! :D Amagánrendelése a Ferenc körúton van
És a terhesgondozás az alkalmanként 10000 Ft!
Én jövő héten megyek hozzá vissza mert betöltjük a hat hetet! :D
Ha kell a telefonszáma akkor szól megírom! :D

Kata !

Te jól vagy ? Minden oké? Nyugalom és békesség? :D

Adrien!

Hát ez tényleg egy kalandos szülés volt!

Azt mondjuk én sem értem, hogy akinek nem megy a szopizás legalább adjanak neki vizet . Mert ugy azt tudjuk, hogy fojadék hiányában besárgulnak! Nem tudom és nem értem mért várják ezt meg: Na arról nem is beszélve, hogy mért nem mondták meg mindjárt, hogy gond volt.
Vigyázzatok magatokra nagyon!

Na majd jövök ahogy tudok!
De a héten már itthon van mindenki mert sí szünet a suliban! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Adrienn!
De jó, hogy itt vagy!
Tényleg nem teltek eseménytelenül a napjaid, sajnálom. De a szoptatást még ne add fel, még bármi lehet. Persze, ha nem megy és tápszert kap Abigél, akkor se történik semmi. Más babák is felnőttek már azon, semmivel sem lettek betegesebbek és ettől Te még szupermami vagy!

Kata! Jó, hogy kiderült mi vagy :D lehet, hogy zaklatnánk egy-két kérdéssel, ha lehet.

Nekünk a Heim Pálba kellene vinni csipőszűrésre. Illetve azt mondta a dokinő, hogy van valami magánrendelés 4 vagy 6 ezer forintért a XIII. kerületben, ott időpontra lehet menni. Gondolkodom rajta, mert a Heim Pálba érkezési sorrend van, és ott volt már szerencsém eltölteni 3x fél napot. Az akkor másfél (majd utána kicsit nagyobb) gyerekkel se volt semmi, a 6 hetest meg több szempontból kihagynám ebből.
A Péterffybe ki mehet csipőszűrésre? Csak az, aki odatartozik?

Kivel mi van?

Nekünk kicsit parásan indult a hét: a nagyobb vasárnap este belázasodott, reggel meg hányt. Komolyan imádkoztam, hogy a kicsi ne kapja el. Az apró tegnap nap közbe 3x1 órát aludt. Ugyanis őfelsége :D csak ölbe hajlandó aludni. Ha be akarom tenni a kiságyba, még nem érinti a feje a párnát és már üvölt. Ugye kicsi és nem hülye :D Úgyhogy tegnap több csörte volt: próbálgattam letenni, nem sikerült. Úgyhogy végül letettem és úgy voltam vele: üvöltsél kisfiam, majd elfáradsz. Hát a másikat is el kell látni, ráadásul nekem is vannak szükségleteim: legalább azt a min. 3 liter vizet magamba kellene tölteni, ami a tejcihez kell. Volt kis visítás kb. 15 percig tartott, majd elaludt magától. Na ennek az lett a következménye, hogy fél tíztől aludt reggel fél ötig, amikor már én keltettem, mert még fejtem is a ciciből, mégis majd kidurrant. Most persze megint kevesebb van - ugye éjjel nem 3 óránként evett - úgyhogy megkapja pohárból, amit éjjel fejtem, utána meg eszik 2 óránként.

Mindenki vigyázzon magára!
szonja77

Szonja!

Tőlem megkérdezte a doktor néni hova akarom vinni, felsorolt két, három helyet döntsem én el hova viszem amelyik nekem szimpatikus. Annyi csak, hogy nem írta rá a beutalóra hova kell vinnem majd én eldöntöm! :D
A heimpálban én is játam még a fiammal és ott tényleg őrültekháza van még akkor is ha időpontod van!

Azthiszem én megpróbálom a Péterfit a nagyobbakat is oda hordom fülészetre és megvagyok velük elégedve az ortopédiáról is jókat olvastam a neten! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szonja!

Nyugodtan zaklass...úgyis hiányzik a munka...:)))
Szívesen segítek,ha tudok....:)

Én irtóra hiányolom már Kattkat jelentkezését...
persze biztos nem azaz első,hogy ránkcsatlakozik....:)
Remélem jól vannak!!!!!!!

Mi jól vagyunk,Bogi domborít odabent,a hasam még nem szállt le teljesen,szülés még arrébb....szerintem....
kata35

Sziasztok!

Nincs sok odőm, csak jöttem panaszkodni kicsit :?
Apadozik a tejem, 1-1,5 óránként eszünk, éjszaka is. Fél- háromnegyed órákat alszom evések közt, egyre többször csuklik össze a lábam és szédülök meg éjjelente. :roll: Pótolgatni kell. Nem tudom meddig bírom fizikailag, idegileg, illetve meddig tart ki az a kevéske tejcsim a mélyhűtőben :( Reggelre mindig eldöntöm, hogy feladom, aztán napközben összeszedem magam...
Bocs, hogy csak így rátokzúdítom, muszáj kiírni magamból.

De hogy ne csak rosszat írjak: a nagyfiam tegnap délben és este is egyedül aludt el, életében először 22 hónaposan:) És a napokban 2x is sikerült a bilibe pisilni. Olyan büszke vagyok rá. Egyre jobban viseli azt is, hogy nem foglalkozok vele, ettől meg persze csak nő a lelkiismeretfurdalásom.

Adrienn üdv újra itthon! Sajnálom, hogy így alakul a szopi, azért ne add fel. Ez még nem a világ vége, és nem ezen múlik, hogy valaki jó anya-e. Nekem is bepróbálkozott a védőnőm az 5. napon, hogy már 35-40-et kéne ennie, mikor én boldogan újságoltam neki, hogy mér 15-öt evett a kórházban előző nap. Be is paráztam, de nem hallgattam rá. A tájékoztatás a gyerekorvos részéről ezek szerint nem csak karácsonykor olyan gyenge, de azért ez elég durva. Sajnálom!

Szonja! Ildóca! TB alapú szopis tanácsadónál voltam, a doktornő szerint az egész mellbimbóudvart be kellene kapnia a babámnak, az a gond. De ez még neki sem sikerült, nagy a cicim és az udvar is, fuldoklik tőle. Illetve elintézte azzal, hogy lusta a babám, nem hitte el, hogy nem éhes, pedig mikor odaért, akkor fejeztem be az etetést.
Volt ott egy másik csaj is, az használhatóbbakat mondott. Sok összebújás a babával lehetőleg meztelenül, és minél gyakoribb szopi, utána fejés. Ha lehet, szopik között kifejni a cicit, pl. mikor alszik, és azt legközelebb pohárból odaadni, ha kell.. A lényeg, hogy minél többször ürítsük ki teljesen a mellet. A tejserkentők szerinte csak hab a tortán.
Este írtunk neki, hogy megint gond van, kíváncs vagyok, mit fog mondani.
Csípőszűrésre minket még nem is küldtek, hiányoltam is, a nagyot újszülöttkorában és 4 hetesen is vizsgálták. Ma megyünk a 2 hónapos oltásra, majd rákérdezek. A Heim Pálba az ultrahangra is lehetetlen időpontot szerezni, az sem sikerült még :?

wf! A Zsirait én is tudom ajánlani, a 18. kerületben is rendel. A Véghet sajna nem ismerem.

Szonja! Remélem már jobban van a nagyfiad!

Vigyázzon mindenki magára!

Puszi: Bea
beubaba

Ha végképp nem megy másképp, érdemes ezt is megpróbálni, most találtam:
http://www.anyatejmisszio.shp.hu/hpc/we ... tejmisszio
beubaba

Sziasztok!
Szia Bea!
Leírom, amit nekem a dokinő mondott a második napon. Nem kell vele egyetérteni, mert nem a mai divatot tükrözi, de nálunk hellyel -közel bevált. Persze, minden gyerek más, és nem is okoskodni akarok, de hátha ad valami ötletet, mert Te hamarosan összesel a fáradságtól. Mineden tiszteletem a tiéd egyébként, hogy még bírod.

Mikor hazajöttünk, én is igény szerint tettem mellre a gyereket. Ha akarta fél óránként, óránként. Az tuti, hogy ritkán telt el két etetés között 2,5 vagy 3 óra. Éjjel meg csak a cicimen volt hajlandó elaludni. Tehát egész éjjel a mellemen lógott. Ez ugye jó volt egyrészről, mert nem csak cumizott, hanem szívta is a tejet, és ettől lett jócskán. Viszont már egy hetesen állandóan fájt a hasa, mert megette a 80-100 grammokat, időnként 110-140-t, amit 2-3 hónapos babák adagja.

A doktornő mondta, hogy az én gyerekem, tulajdonképpen azt csinálok vele, amit akarok, de még lehet, hogy egy évesen is a mellemen fog elaludni, amit se fizikailag, se idegileg nem fogok bírni, pláne, hogy van egy másik. Azt mondta, hogy jó az igény szerinti etetés, de a baba nem csak akkor sír, ha éhes, hanem akkor is, ha pl. a hasa fáj. És ha ilyenkor még rátöltök, akkor még jobban fog a hasa fájni. És ha vigasztalásra vágyik, akkor is a cicit akarja, de a tej már nem feltétlenül kell a hasába, ugyanezen ok miatt. Úgyhogy azt mondta, hogy kezdjük el kialakítani a 2,5 - 3 órás etetéseket (kezdetben 2 órás lett volna, de mivel az én kisfiam sokat evett, ezért mi rögtön 2,5 - 3 órákkal kezdtük). Azt mondta, hogy lehet látni, mikor a hasa fáj. Ekkor próbáljuk megnyugtatni másképp, ha végképp nem megy máshogy, játékcumival. De ezt csak legvégső esetben javasolta. Minden etetéshez mondta, hogy adjam a Saab Simplexet, ill. ha 3 nap után nincs javulás, próbáljak mást. Hát nekünk mostanra az Infacol jött. be. Mondta, hogy az etetési idők kitolását próbálhatjuk még úgy is, hogy egy kis vizet adunk neki kanállal, fecskendővel, vagy pohárból. És azt mondta, hogy próbáljam máshogy altatni, ne mellen. Mert ráadásul az egész éjjeli mellen lógástól totál felázott a mellem, a csillagokat láttam.

Úgyhogy nálunk napközbe most 2,5 és 3 óránként eszik, kb. fél-háromnegyed órát van mellen (kb. 15 perc alatt kiszívja ami kell, a többi csak a vigasztalás), éjjel egyszer kel. Minden etetéshez Infacolt kap, és a védőnő tanácsára vettünk szélcsövet. Ez egy kis gumicső, amit a fenkébe kell dugni és kijön rajta a puki. Nálunk a kaki pelenkaszámra :D Komolyan, nem viccelek. Minden etetésnél volt kaki, és én azt hittem, hogy a sok kajától akkora a gyerek hasa, mint a hordó. Hát az első csövezésnél három pelenkányi kaki jött ki. Azóta egyébként ritkábban fáj a hasa, és nagyobb mennyiségeket kakil. A csövezést egyébként mindig anyu csinálja, én nem bírom. Pedig a gyerek nem sír, nem is érez belőle semmit.
Az altatás cirkuszos, mert szeretne kézbe lenni, de ugye ez se lehet. A vállamon elalszik utána beteszem a kiságyba. Ott természetesen felkel. Beszélek hozzá, meg simogatom a hátát. Ha nagyon sír, és behergeli magát, akkor felveszem, hátha büfizni kell még, meg azért, hogy kicsit megnyugodjon. Ha megnyugodott, visszateszem a kiságyba, és ezt addig játszuk, míg el nem alszik. Sírni akkor szoktam hagyni, amikor egy-másfél óra után még nem aludt el, de látszik rajta, hogy nagyon fáradt. Mert ugye neki még aludni is 16-18 órát kellene, na nekünk ebből nap közbe van hogy 3 összejön, meg ha hozzáadom az éjjelt, akkor se jön 10-12 óra alvásnál több ki. Szóval, ha végképp nem tudom elaltatni, akkor gonosz anya módjára hagyom sírni. Kb. 10-15 perc alatt elalszik. Ennél még soha nem tartott tovább. Ilyenkor is ott vagyok mellette és simogatom, meg beszélek hozzá.
Ja, és mi be szoktuk vetni a játékcumit. Hál istennek a szopizást nem befolyásolta. Akkor szokta vadul szívni, mikor fáj a pocak és valami lesz a pelusba. De egyébként nagy ívbe köpi ki :D Vízzel is szoktuk cselezni, de nyel belőle hármat és utána felháborodottan üvölt, hogy mégis mit tömtem a szájába. Persze ugyanígy van a lefejt tejemmel. Tök mindegy, hogy tele a pocak, neki kell az üres cicin is fél-háromnegyed órát pöszmörögni.
Úgy csinálom egyébként, hogy előszőr a cicimet adom oda neki, szívja csak ki szépen. Ha kevés, még pohárból kap. És utána visszateszem az üres cickóra, amin cumizhat még.

Hát nálunk így megy, és hellyel közel bevált.
Kitartás neked, valamit próbálj, mert tutira felborulsz. Nemcsak a tejedre, rád is szüksége van mindkettőnek. Vigyázz magadra!
szonja77

Szerencsére úgy tűnik, igyekszik a picim bepótolni az éjszakát, szinte egész délelőtt aludt. Sőt nekem is sikerült aludnom fél órát, miután a nagyot is rávettem nagy nehezen egy kis déli szundira. Már ideje is volt, egy kis nyuginak!

Köszönöm a jótanácsokat Szonja!

Sajna azt nálunk nem működik az óra szerinti evés. Ha éhes üvölt, amíg enni nem kap :) Nem nagyon lehet megnyugtatni mással. Talán azért is válik be neked jobban, mert a te fiacskád többet eszik egyszerre, tovább kitart. Én még 70-nél többet soha nem mértem (két ciciből, többször oda-vissza váltogatva), az is csak néha volt. Jó is, hogy csak ennyit eszik, hiszen, úgy tűnik,ha megszakadok sem tudok több tejet termelni, viszont fárasztóbb is a sok evés. Remélem egyszer lesz több tejcsim, és akkor majd magától ritkítja az evéseket. Bőségesebb napokon azért valamennyire így is van.
Nekünk is van cumi, az inkább az elalvásban segít neki. Az első két hétben ő is a cicimen aludt csak, ha kivettem a szájából felébredt, ekkor vettük a cumit.
A sírni hagyás sem válik be, nagyon fel tudja hergelni magát. Tegnap másfél órán át üvöltött, de tényleg folyamatosan, 1-2 percnél hosszabban nem tudtam megnyugtatni sehogyan sem. Aztán rájöttem, hogy éhes, de nem kell neki a cici, kapott pohárból, utána elfogadta a cicit, és aludt egy nagyot.
Szerencsére nem mindig kézben alszik el, és ha nincs más baja, akkor le is lehet tenni.
Mondjuk ehhez sokban hozzájárul, hogy már a hasa rendeződött Infacollal és Laevolackal. A szélcsövet még nem próbáltam, csak a lázmérőt, meg a glicerinkúpot. Lehet, hogy kipróbálom, ha nem segít a laevolac.
Köszönöm a bíztatást és az ötleteket. Remélem hamarosan alakul valami, mert igazad van, nem fogom sokáig bírni. De most már elmúlt az éjjeli virrasztás hatása, most épp optimistábban látom a helyzetet, és ki akarok tartani. Persze lehet, hogy reggelre megint másképp látom majd :-)
Az éjjeli alvás jó dolog, de sajna a tejcsinek meg a sok szopi a jobb. Éjjel termelődik a legtöbb prolaktin.
beubaba

beubaba!

köszönöm! :)
wf

Beubaba!

Akkor túl sok minden okosságot nem mondott a szoptatási tanácsadó! Tényleg próbálj meg többet pihenni mert még szükség van rád! :D Tudom könnyen beszél az ember ha nála klapolnak a dolgok de kitartás szurkolunk nektek!

Mi most ott tartunk legalábbis a mai szopizás nemigen jön be sajna nincs sok tejci ma több tápit kellet adnom Kincsőbébinek!
De tényleg nem atól leszünk jó édesanyák, hogyha kikészítjük teljesen magunkat! Mondjuk én a sok gyerek mellet nem is tudnám csinálni az igényszerinti szoptatást nekünk hála a jó égnek sikerült beálni a 3 óránkénti evésre meg az éjszakai alvásra! :D
Mi a kakilással mondjuk kinlódunk elég rendesen mer csak két naponta kakilunk egyszer de akkor kétnapit egysszerre és ennek ellenére nem mondhatom, hogy hasfájós lenne mer csak akkor sír ha éhes!
A védőnő szerint nembaj ha három napig nem kakil de szerintem ez marhaság ! Szerencsétlen gyerekbe teljesen belesül!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Hát igen, tényleg minden gyerek más. Biztos, hogy nekem azért másabb, mert sokat eszik. És mi is mások vagyunk: az elsővel úgy, ahogy Bea írja tényleg éjjel volt több tejem. Most csak azért van, mert többet alszik.

Most lehet, hogy ilyen sírós napok vannak, mert nálunk most második napja van, hogy csak ordít, ha nincs a cici a szájába és nem alszik. Elképesztő mennyiségeket eszik: fél egykor vettem le a mellemről 180 grammot evett ki, fél háromkor már úgy ordított - pedig előtte kakilt, aludt - hogy mi sem tudtuk vigasztalni. Hát negyed négykor mellre tettem. Úgy evett, mint aki 6 órája nem kapott. Tegnap is ez volt. De nem tudom hova akar többet enni, alig kap levegőt 160 gramm után is, teljesen felnyomja a rekeszét a bele. Ez egy igazi kis zabagép. Három hetesen van evési növekedés, de könyörgöm, annyit eszik, mint egy három hónapos.

Ildóca!
És a tiéd hogy alszik el?
szonja77

Ildóca!
Nekem az első fiam 2-3 napona, most a pici 3-4 naponta kakil (de szerintem annyit, amennyit más baba minden evés után)
Ha úgy érzed, hogy nem tesz neki jót, könnyítsd meg a dolgát. Amikor már látszott a kicsin, hogy szenved, a tápszerét víz helyett gyenge kamillataval csináltuk, ez a leggyengédebb módszer. Most a Laevolac szirup művel a picivel ezen a téren csodákat.

Szonja! Kitartás, remélhetőleg a növekedési ugrás hatása hamarosan elmúlik. Gondolom az elején kitágult a pici gyomra, azért tud ennyit enni, de ő úgyis tudja mikor és mennyi kell neki. Most olvastam, hogy nagyon nagy a szórás a különböző babák táplálékigénye között 1-6 hónapos babák napi 400-1200 ml-t is ehetnek. Szerintem pár nap és újra beáll a rend. Szerencsére nálunk a cumi teljesen ki tudta váltani a cicin elalvást. Sógornőmnek annak idején az jött be, hogy úgy altatták kézben, hogy nagyon és gyorsan forgatták. Mármint gyerek a kézben, és derékból kb 180 fokot fordultak oda-vissza gyorsan. Strapás, de annyira beszédült a gyerek, hogy elaludt :) 4 hónapig ment ez így, aztán lerakták, és onnantól magától alszik el.
Mi ma kaptuk volna a 2 hónapos oltást. Nem kapta meg, mert hallott nála a doktornő pici szívzörejt. Elküldött kardiológiára is, meg vizeletre is. És azt mondta, hogy nincs teljesen megelégedve a súlyával, nem sokkal, de egy picivel lehetne ducibb is :S Szóval most megint parázhatok emiatt is a tejcsin :S Bár hozzáteszem a bátyja is mindig is hosszú, vékony volt. (Nem rám ütöttek szerencsére :))
Többiek? Mindenki jól van?
beubaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 23:39-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat és Domi!

Sziasztok!!! :P

Már nagyon vártalak titeket!
Köszönöm a beszámolót...jó volt olvasni...
Engem érdekelnek a nagatív tapasztalatok is......ha van időd írd meg pü-ben....
Úgyis én vagyok a következő illetve mi vagyunk...:)

jaajj,de jó lenne már túl lenni rajta....
már mindenki túl van rajta....holnaptól 39.hét és az idő csak vánszorog,mint a csiga.Úgy érzem időtlen idők óta terhes vagyok...
És semmi nagy jel....pocakkeményedés...ennyi...meg lent leszakad néha,de a súlytól,szerintem....
Le sem szállt még teljesen...a hasam..:)

Húúú,azért Domi nagy baba,de legalább jó tartású és tényleg 3 hónapos formájú lehet ezzel a nagysággal....:)
Szép együttlevést nektek és sok tejet!!!!
kata35

Sziasztok!
Kattkat!
Gratulálok! Sok egészséget és tejcit kívánok!
Istenem, mekkora baba! A tiédből kettő akkora is kijött volna, mint az enyém :D de igyekszünk behozni a lemaradást: ma 4 hetes és majdnem egy kilót hízott.

Többiek?
Naa, most rohannom kell, majd jövök és írok....mert zabagép nem állt le :D

Kata! Nyugi! Az elsővel nekem se szinte semmi.
Ja és azt akartam írni a szülés előtt állóknak, hogy ha lehet, próbáljátok meg a gátvédelmet. Az elsővel nekem volt gátmetszés, a másodiknál nem. Hamar begyógyult, nem volt gondom, de azt mondom, hogy az első két hét klasszisokkal könnyebben telt.

szonja77

Sziasztok!

Gratulálok Kattkat! 63 centivel tényleg arányos lehet. Hogy fért el a pocidban? Én még az 51 centin is csodálkozom, pedig nem vagyok kicsi. :)

Kata, nem biztos az sem, hogy ha lennének "jelek", akkor ki is akarna bújni a babád. Nekem a 35. héttől nyitva volt a méhszájam, azt utolsó 2 héten már 2 ujjnyira, és fájásaim is sokszor voltak, mégis túlhordtam a picurt 3 nappal. Tudom, hogy ez a legrosszabb része, a várakozás. Türelem, úgyis ő dönt, mikor jön.

A gátvédelemben egyetértek Szonjával! Nekem mindkét fiam gátvédelemmel született, és amint betoltak a szobába, én már vígan szaladgáltam, zuhanyoztam. A fáradtságon kívül alig éreztem valamit. Ill. én az EDÁ-t is nagyon áldom, mindkét szülésnél kaptam, és anélkül nem bírtam volna, főleg az elsőt :)

Bea
beubaba

Sziasztok!
Most megint úgy érzem belekotyogok az összeszokott kis társaság csevejébe, viszont tőletek kérhetek és kaphatok is leghitelesebb segítséget.
Szóval:
1. Gátvédelmet akkor is lehet kérni, ha nincsen fizetett orvosom?
2. no és EDA-t?
köszi, sz.
szilvi35

Sziasztok!
Most megint úgy érzem belekotyogok az összeszokott kis társaság csevejébe, viszont tőletek kérhetek és kaphatok is leghitelesebb segítséget.
Szóval:
1. Gátvédelmet akkor is lehet kérni, ha nincsen fizetett orvosom?
2. no és EDA-t?
köszi, sz.
szilvi35

Szia Szilvi!

Dehogy kotyogsz bele, kérdezz nyugodtan!
Persze, hogy lehet kérni, a lényeg, hogy jobb az ilyesmit rögtön az elején tisztázni. EDÁ-t úgy tudom, egy idő után már nem lehet, bár én is eléggé a végén kaptam.
Én is ügyeletes orvosnál, és szülésznőnél szültem, és mindkettőt kaptam.
beubaba

Szia!
Köszi, ez elég megnyugtató!
Meg voltál elégedve a nem fizetett (pontosabban "csak" a TB által fizetett) ellátással is?
sz.
szilvi35

Sziasztok!

Először is gratulálok mindenkinek a babákhoz!!!
Bea!
Ha jól emlékszem, a két gyerkőcöd között nincs két év korkülönbség. Nálunk 20 hónap lesz. Iszonyatos bajban vagyok a babakocsival kapcsolatban. Ha veszünk még egyet, akkor csak este tudunk sétálni Apával. A testvérkocsik azon felül, hogy drágák (illetve, annyira azért nem, csak ugye van már egy kocsink), vagy nem férnek be a kocsinkba vagy méretileg kicsinek találom például az ülőfelületet, háttámla magasságát. Ti milyet vettetek?
Mi most a Graco Stadium Duo-t néztük, ez valószínű nem férne be(?), bár meg kéne nézni, másrészt az az egy hátránya, hogy az első babát oldalról nem támasztja semmi. A másik ABC Design, ezt még nem láttam élőben, de jónak tűnik. Érdekelne, hogy mi a tapasztalatod, esetleg a méretek. Bocsi a többiektől.
Kattkatt, majd ha lesz egy kis időd, engem is érdekelnének a negatív tapasztalatok.

Köszi
kriszta15

Kattkat!
Sejtettem, hogy Te követted el ezt a hatalmas babát! :) Megérzés! :) Pont bennt voltam a csecsemősöknél, amikor született. :) Meg is kértem, hagy nézzem meg. Valóban nagyon formás baba Domi! :) Valóban nem olyan újszülöttes, hanem inkább olyan, mint egy 3 hónapos. Gratulálok! :) Jobbulást jívánok Nektek! :)
Nekem az első császár után nagyon sokáig (kb.1,5-2 hónapig) fájt a hasam is, meg még a pisilés is... Most meg már 2-3 nap után szinte szaladtam mint a nyúl (na jó, inkább 1 hét után).
Engem is érdekelnek a negatívumok is, írd meg légyszi nekem is. Bár nekem tényleg csak a gyerekorvossal voltak gondjaim és fenntartásaim, a csecsemősöknek külön minden elismerésem, amiért ennyit dolgoztak rajtam, a gyermekágyasok is mindig nagyon kedvesek és aranyosak voltak. Sajnálom, ha Te nem így élted meg. Írd meg mi volt. :) Vigyázz Magadra és a Nagy Fiadra! :)
Vendég

Kattkat, gratula az óriásbébidhez! Biztos nagyon édi!
Adrienn gratula Abigélkéhez! Olvasom milyen pocsékul voltál szülés előtt, sajnálom és azt is hogy nehezen indult a szopiztatás. De miinden jó, ha a vége jó! Sok puszit küldök nektek!!!! :wink:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 23:44-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 23:45-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Hát kattkat! Nektek sem indult egyszerűen. Ezután már biztos rendben lesz minden :-).
szilvi35

Kattkat!

Gratulálok a babádhoz szép nagy lett! :D
Gyógyuljatok meg hamar és mostmár jön a jóidő és pár hét lehet vele sétálni is!
Pihenj amennyit csak bírsz és akkor hamar összeszeded magad!
A pocid miatt ne agódj szépen helyrefog az jönni! :D

Kata!

Neked kitartást kívánok ! :D
Eljön az ideje annak amikor Bogica útnak indul észre sem veszed és a karjaidban tartod! :D
Hamarossan te is arról fogsz nekünk beszámolni, hogy alszik és eszik! :D

Beubaba!

Köszönöm a tanácsokat a kamillateás variációt kifogom próbálni ha oda kerül a dolog de hála a jóégnek nem egy hasfájós Kincső! :D
Inkább csak én agódom túl a dolgot szerintem mert nekem egyik gyerek sem volt ilyen, hogy két naponta kakil nekik szinte minden evésnél vol a pelusban egy kicsi!

Szonja!

Szerencsére Kincső eszik, alszik baba! :D
Nekem ez is fura mert egyik sem aludt ennyit!
Cumi nagyon ritkán kellneki csak ha nyűglődősen alszik el.
De mostmár azért egyre többet van ébren napközben!
Éjszaka meg alszik elég sokat mert eszik este 9-kor és csak hajnal 4-kor ébred újra utána megint 4 óra alvás és újra 8-kor kér enni na persze napközben meg 3 óránként! :D

Képzeljétek bejelentkeztem az ortopédiára a Pétrfybe de kiderült nem a kórházban vannak mert elköltöztek a Fiumei útra a Balesetibe! Aztán majd meglátjuk milyenek bár a hölgyike akivel beszéltem az kedves volt! :D

Na megyek ágyba dugom mindet!
Sziasztok!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Képzeljétek!
Határozottan mozog a kicsi :-)! 2-3-szor megrúgta a pocakom odabentről ...
sz.
szilvi35

Kattkat!
Ne aggódj a lábad miatt. Nekem azt mondta az orvosom, hogy ez természetes, ha mindkét láb feldagad, megvizesedik szülés után. Kb. 10 nap alatt rendbe jön (ezt egy nővérke mondta), és így is lett, nekem mára lettek normálisak a lábaim. 6-7 kg ment le, mióta hazajöttünk a kórházból, azaz 6 nap alatt. A hasad is rendbe fog jönni, az kicsit lassabban, de nem fog ám az úgy lógni mindig! :)
A sebemre nekem sem volt senki kváncsi, műtét utáni napon kivették a csövet, akkor nézték meg, meg egyszer átköttettem, akkor. Ill. az uh-n a dokim levette a kötést, mert pont a seb mellett kellett nézelődnie :shock: , és akkor látta. Amúgy felszívódós varratot kaptam, nem kellett varratszedésre sem menni. Nekem azóta nincs kötésem, mert kértem még akkor a nővérkét, hogy kösse be, mert a tena bugyi marhára basztatja a cérnáimat, erre azt mondta, hogy ilyenkor már nem jár kötés, műtét után 4 nappal már nem kell kötözgetni. Az alapítványi szobát én is melegen ajánlom Mindenkinek!
Kattkat! Amúgy sajnálom, hogy nem találkoztunk, pedig ott voltunk egymás mellett! :roll:
Vendég

Kattkat!

A lábad miatt tényleg ne agódj mert én is pontossan úgy jártam mint Adrienne!
Nekem apa aztmodta a lábaimra úgy nézek ki mint egy kiselefánt hát kb. úgy is éreztem magam szinte rengett a lábaimban a víz ja és baromra fájt is! :shock: Nekem is kellett legalább egy hét mire lement!

Szilvi!

Nagyon örülök az örömödnek ez tényleg nagy dolog amikor először érzed igazán, hogy mozog a babád! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

:-)
szilvi35

Sziasztok!

A tegnap délután brutál volt, picur teljesen elfáradt, de sehogy sem bírt elaludni. De ma egész kipihentem magam, ma "csak" 2 óránként keltünk. :)

Kattkat! Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak. De legalább most már szépen alakulnak a dolgok.

Adrienn! Ti hogy vagytok? Van azért tejcsi is még?

Ildóca! Szerintem is feleslegesen aggódsz. Irigyellek, hogy ilyen könnyű dolgod van a picivel. Persze a 3 nagy mellett nem is tudom, hogy lehetne kibírni egy nyűgös babával. :)

Szilvi! Nekem nagyon szerencsém volt mindenkivel. Terhesgondozásra a Zsirai dokihoz jártam, ő a 18ban rendel tb alapon, miatta tudtam a Péterfybe menni szülni, mert amúgy nem oda tartozom. Vele is végig nagyon meg voltam elégedve, de a sors úgy hozta, hogy nem nála szültem. Dr. Kia és Cser Kati szülésznő segített a picimnek kibújni, és nagyon-nagyon örülök, hogy hozzájuk kerültem, abszolút pozitív élményként éltem meg a szülést, és ha tehetném még nagyon sokszor átélném újra :D
Persze szerencse kérdése is, hogy épp ki az ügyeletes, de minden szülésznőről és a legtöbb dokiról csak jót hallottam. Persze volt 1-2 kivétel akihez nem szívesen kerültem volna a hallomások alapján, de ez szerintem mindenhol így van.
Örülök, hogy mocorog a babád. Az egyik legcsodálatosabb érzés a világon, amikor először megérzed!

Mennem kell! Amint lesz időm válaszolok neked is, Kriszta!

Bea
beubaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 23:46-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Kattakat!
Nekem is vizes volt a lábam baromira. Még terhesség alatt se volt annyira. És mikor hazajöttem, látványosan javult. Lehet, hogy a hely szelleme.....
Hát igen, volt egy csajszi az osztályon, aki pont kinn állt az ajtóban, mikor mentem valamit kérdezni és onnan be sem engedett. De nekem ez volt az egyetlen negatívum. Szerintem én annyit mentem, hogy úgy voltak vele, segítenek és hamarabb szabdulnak :D Na, viccet félretéve: nekem valóban nem volt probléma a babával, én csak nagyon akartam, hogy sikerüljön a szoptatás. Szinte tényleg válogatás nélkül segítettek. Kinek ilyen, kinek olyan volt a stílusa, nem vagyunk egyformák. Sajnálom, hogy neked negatív élményeid voltak. A lényeg, hogy otthon vagytok, és most már minden rendben. Most már csak azon főhet a fejed, hogy hogy fogod ezt az "apró" dedet tejcivel bírni.

Adrienn!
Hogy vagytok? Hogy telnek a napjaitok?

Szilvi!
Az szuper, hogy már érzed, hogy mozog.
A gátvédelmet nem tudom, hogy a többieknek ki csinálta, nekem mindkettőnél (mert az elsőnél is meg lehetett volna) a szülésznő. Az én szülésznőm a Farkas Adrienn volt, csak szuper latívuszokban tudok róla beszélni. A dokim meg a Kia. Róla is csak jót tudok mondani, annak ellenére, hogy sok időt nem töltöttem a szülőszobán :D

Ma volt az első nap, hogy pótolni kellett :cry: nem tudom mi van, ma megint alig volt tejem. Egy egész etetést ki kellett váltani, hogy a fürdetés utánira legyen. Remélem nem apad el végleg.
Ráadásul után fájt a hasa. Szerintetek a tápszertől?

szonja77

Sziasztok!

Képzeljétek sikerült végre beszerezni a mellszívót. Nagyon szupi! Elsőre lefejtem 60-at vele (igaz, majdnem egy óra volt, de remélem hogy lesz ez idővel jobb is), és még utána majdnem 10 kijött kézzel + közben felébredt a babó, és ő is kortyolgatott valamennyit! Nem is kellett neki 50-nél több, úgyhogy még maradt is! Tök jó! Sokkal jobb, mint a kézik, amit régen próbáltam!

Kriszta! Nálunk is pont 20 hónap a különbség a fiúk között. Sokat nem tudok segíteni. Eddig a nagy sétált, így is tök jól elvoltunk, csak hosszabb távon elfárad. Ezért pont a héten szereztünk egy ősrégi monstrumot fillérekért. Nekünk szinte csak az volt a szempont, hogy beférjen a liftbe. Arra jó, hogy max heti 1x, ha messzebbre kell menni bevessük, de megszeretni biztos nem fogom. Mondjuk tényleg nagyon egyszerű, régi darab. Úgyhogy típust nem tudok ajánlani, de talán ötleteket adhatok milyen szempontokat figyeljetek, bennek ezek többnyire fel sem merültek a vásárás előtt :)
Ami nekem a legkevésbé tetszik: nincs kosara, illetve semmilyen pakoló rekesze, zsebe. Az első ülés kicsi, kényelmetlen. A két ülés között van egy nagy rés a pici lábának, de amíg nem ül, addig inkább zavaró. Igazából fekvő picinek a hátsó rész is kicsi. A kupolája kicsi, és oldalról sem véd megfelelően. Iszonyat nehéz irányítani, mivel elől van a súly, szerintem ezen a nagyobb kerekek segítenének valamit. Viszont összecsukva is nagyon kis helyet foglal. Szóval ha nem nagy gond a méret és gyakran akarod használni, akkor én inkább egy nagyobb, kényelmesebb típust választanék, nagy kerekekkel és nagy kosárral. Max. ha autóval mentek, akkor majd sétál a nagy :) Illetve ha esetleg BKV-zol velük, akkor a súly is számít. Ránézésre az általad említettek közül nekem a Graco a szimpibb, de egyiket sem ismerem sajna. Remélem azért valamit tudtam segíteni. Még mindig fontolgatom azt a verziót is, hogy a picinek beszerzek egy kengurut, vagy még inkább hordozót. Lehet, hogy egyszerűbb megoldás lenne.

Szonja! Az biztos, hogy a tápszer nehezebben emészthető, mint a tejcsi. Nem tudsz a jobb napokon, ill. szopi után tartalékot lefejni? Vagy azt nem fogadja el? Nálunk eddig sokszor volt úgy, hogy pár napig jobb volt, és fagyasztottam. Aztán meg pár nap alatt feléltük a nagyját. És ez hullámzik. Most is megint kezd alakulni szerencsére. Amúgy a szopis tanácsadó szerint ha hirtelen csökken le nagyon a mennyiség, akkor általában nem az a gond, hogy elapadt a tej egyik napról a másikra, hanem a baba nem tudja valamiért kiszívni. Pl. rosszul kapja be, vagy nem tudja a tejleadó reflexet kiváltani, vagy nem annyiszor, mint máskor. Nálam szerintem az utóbbi a helyzet. Mégpedig azért mert a tejleadó reflexnek van egy erős lelki része is, ha fáradtabb, idegesebb vagy, vagy pont a tejcsi miatt aggódsz, akkor nehezebben váltódik ki. Tudom könnyű mondani, én is pont ezen nem tudok változtatni.
Szóval próbálj meg pihenni, és pozitívan gondolkodni. Segíthet persze az is, ha minél többször szopiztok, vagy fejsz az evések között, után. Szerintem ha nem váltottad volna ki a teljes étkezést, hanem csak utána pótolsz, meg a fürdés utáninál ugyanúgy, akkor az össz. pótlás kevesebb lett volna. Minél üresebb a cici, anál gyorsabb a tejtermelés, ha tartalékolsz, az hosszú távon csökkenti a mennyiséget.
Tudom, pont én adok tanácsokat, akinek alig van teje :) De éjjel-nappal erről olvasok, hátha tanultam valamit :)

Közben elaludt a kismanóm. Jó éjt nektek!
Bea
beubaba

Sziasztok!

Szonja!

Szerintem is próbáld inkább úgy ahogy beubaba írta inkább minden evésnél először szopiztas és utána pótolj!

Sajnos nálunk is jönnek a szegényessebb idők pl. tegnap volt, hogy a kettő ciciből összesen csak 50gr tejci és fejni sem bírtam többet na persze utána jött a pótlás mer a Kincső megeszik egy evésre 110-140gr is !

Kattkat!

Köszönöm a meghajlós szmájlit! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 23:49-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 23:49-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Szerintem jólcsináltad az éjszakát! :D
És az sem baj szerintemha hagyod addig éjjel aludni ameddig fel nem ébred magától ! Reggeleig úgy sem fog aludni és úgyis szól ha üres a pocia!

Nálunk Kincső este eszik 9-kor és utána ébred 4-kor és erre teljesen jól beált már 2 hetesen, a következő ébredés pedig 8-kor! :D
Napközben persze mi is 3 óránkét eszünk.

Kata!

Tényleg már egy ideje nemis jelentkezel!

Szurkolunk!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Gratulálok a szoptatós mamáknak és babáiknak! :)
Ezek szerint csak mi vagyunk ilyen táposak, hogy nem sikerül a szopi. Én még mindig fejem, mert a nagyságos kisasszony max. 10-20g-ot hajlandó szopizni, azt is 40 perc alatt. Ezt sajnos nem tehetem meg a fiam miatt sem, mert akkor szinte egész nap a kicsi szobájában csücsülnék... Így kicsi szopi, aztán fejés, és utána pótlás.
Kinek mennyi idősen mennyit eszik a babája??? Én nem is tudom, hogy mennyit kéne most ennie Abigelnek...
Kata! Megy a drukk! :)
Vendég

Adrienee!

Nem csak ti vagytok táposak!
Mi is azok vagyunk!
Nálunk csak az első két evés megy ciciből, aztán a többi evés elöbb cici aztán tápi, a többi evésnél is viszon kevessebb tejci van mint eddig volt Kb 50-70gr között a kettőből. Eddigg agódósra vettem én is, hogy nincs tejci de ez van én mindent megtettem már, hogy több legyen de nem sikerült, tehát marad a tápi!
Szerintem emiatt ne aggódj ami van azt add neki oda a többit meg pótold neki, felfognak nőni így is a mieink táposak lessznek! :D
Fel a fejel! :D
Azt mondjuk hivatalosan nemtudom mennyit kell megenniük egy evésre!
Kincső ma 6 hetes és egy evésre 110-140gr között eszik! :D
Nekünk a doktornéni azt monda a napi adagja 600gr körül legyen bár gondolom ez attól is függ mekkora súlyú azaz súlyal született a baba.
Kincső most 4430gr a héten viszont már megette a 650gr-ot a tegnapi adagja pedig már 715gr volt ! Meglátjuk mi lessz ma!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Bea!
Tutira igazad van: tegnap nagyon elszállt agyú voltam, azért volt kevesebb tejem szerintem. Meg azt is észrevettem, hogy ha nem iszom meg a 3 l folyadékot, akkor is drasztikusan csökken.

Azt csináltam egyébként tegnap, hogy fél hét körül ette a tápot. Fájt a hasa, de nagy nehezen elaludt 3/4 nyolckor. Hagytam egy órát aludni, közbe a cickó kezdett duzzadni. Lefejtem belőle majd 70 grammot. 3/4 9kor felkeltettem, fürösztöttem és ami a cickóba volt még 90 gramm az megette. 10 óra után aludt el, ezzel elvolt hajnali fél 5-ig. Lehet, hogy aludt volna még, de szerintem felkelt a mellszívóra, mert akkor már muszáj volt kifejnem, mert átázott a komplett felszerelésem.

Lehet, hogy az éjjel fel kellene kelnem fejni? Mert ugye az a cici, ami hajnali 5-kor került sorra, abból délután 4-kor evett utoljára. Könyörgöm, már annyira örülök, hogy legalább 4-5 órát alhatok egybe éjjel. Mert ő hiába alszik el 10 után, ha nagyon összeszedem magam, akkor is én max. utána fél órával kerülök ágyba, és még forgolódok egy jó félórát mire elalszok.

Nap közbe egyébként kezdünk visszaállni a 2,5 órára. Igaz, így kevesebb a tejci is. Na mindegy, megpróbálom, hogy abból, amiből most evett, a következő etetésnél fejek ki egy kicsit. Amiből egyébként evett, abból én se géppel, se kézzel már nem tudok kifejni, mert csutkára kiszívja. Nagyon tartalékom abból van, ha éjjel nem kel, és azt fejem. Mert általában 140-150 grammot eszik, de ha van a cicibe 170, azt is minden további nélkül kiszívja. Valamelyik este gond nélkül kiszívott 190-t. Komolyan, nem is gondoltam, hogy annyi lesz a cickóba, mert még beton kemény se volt. Szóval nem értem én ezt.

Próbálom én is mondogatni, hogy az első gyerekem is felnőtt táppal, adom, amíg van és nem parázom, de mikor előjön a pótlás téma, sírógörcsöm van.

Ja, egyébként az éjjeli alvással nincs gond, de ma már 3. napja még egy órát sem aludt nap közbe. Eszik, altatom, leteszem, felébred, akkor elvan egy kicsit, kakil, tisztába teszem, sír kézbe, sír mindenhogy, majd jön a következő etetés. Szerintem ez se normális. Neki a fejlődéshez kellene az alvás is. Eddig bevált, illetve este még működik, hogy a vállamon hintaszékben elalszik. Aztán beteszem a kiságyba. És akkor vagy rögtön kel, vagy max. 15 perc múlva, de látszik, hogy tök fáradt. Dehát egész nap nem foghatom a kezembe. Most a kiságyba szólozik. Esküszöm ma még fejen nem álltam vele, hogy aludjon. Felváltva az apjával, mert azért ma már mosnom kellett.

Egyébként tegnap volt 4 hetesen és egy naposan pucéran pont 4 kiló. 2890-el jöttünk haza a kórházból. Asszem a bátyja majd 2 hónaposan volt 4 kiló.

Na megyek kész a következő adag ruha....
szonja77

Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy ki / hány napig volt kórházban? (miután úgy tűnik mindenki szerencsésen túl van rajta)
Üdv, sz ... és köszi :-)
szilvi35

Szilvi!

Mi három napig voltunk kóházban!
Szerencsére minden rendben volt! :D
Vasárnap délben szültem és szerdán délben jöttünk is haza!
Nekem az mondták ha 13 óráig megszül valaki az már egész napnak számít!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?