A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!

Csak gyorsba...
Ezt talaltam egy regebbi oldalunkon. Vajon kinek a vonalzoja? :lol: :lol:

http://vonalzo.picibaba.hu/3872.jpg

Kép
Kép
bucus80

Marietta vonalzója :)
Pont ma néztem én is .
Vendég

Sziasztok!

Bucus, Conversano: :lol: :lol:

Én meg mondom magamban jéééé, nekem is ilyen vonalzóm volt :shock: :oops: :lol: !
marietta1982

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Hgabi Betti van a képen.
Eddig nem mondott semmit a doki a bcg újra oltásra.

Azt szokták mondani hogy 6-8 éves korra kinövik a kruppot. Norbinál ez úgy volt (nála sajnos rosszabb volt mert asthmával együtt társult) hogy 3 hetente kruppos volt. Aztán 6 éves volt mikor elkezdtem adni neki a MUlti tabs immuno kidet és azóta mintha elvágták volna soha többet nem jött ki rajta. De beteg is csak ritkán szokott lenni azóta.
Rékánál meg 3 évvel ezelőtt volt először, és azóta sem volt neki soha, most tegnap jött ki rajta. Viszont ő az aki szinte sosem volt beteg, hiába jártunk oviba. Viszont szeptember óta mióta ebbe a csoportba jár nagyon sokszor beteg. Fogalmam sincs miért, pedig neki is ugyan ezt a vitamint adom.

Ma itt voltak az unokatesómék, neki van egy 15 hónapos kislánya. Azt hittem majd nyüstölni fogja Nórát de nem, nem bántotta, nagyon aranyosak voltak együtt.

Jöttek ma aki a körmömet szokta csinálni, a fodrász barátunk testvére ő most 28 hetes, odaadtam neki egy csomó ruhát, meg ami meg maradt tea, ilyesmi. Hát egy kicsit rossz érzés fogott el. De azért örömmel adtam.

Boo fényképet keresem.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Kép Ez a hall Kép Kép ez a nappali

Kép

gabi1

Boo,
hurráhurrá!!!!! Receptet én is bevetem majd :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Kép hálónk egyik fala bordó többi sárga Kép Kép étkezőnél az oszlopok bordó Kép emeleten a társalgó Kép

Kép

gabi1

Gabi

Van bejárónőd,vagy Te takarítod ezt a nagy kecót?
Vendég

conversano van egy bébiszitterünk aki hetente egyszer vigyáz a gyerekekre, mi olyankor elmegyünk apával egy pár órára ide oda. Ő vállal takarítást, hetente egyszer szokott jönni, a többi napokon én csinálom, meg anyu szokott segíteni. Mert hát azért a heti egyszeri takarítás nem elég. Főleg a földszinten ahol a nappali konyha étkező van. Azt azért naponta fel kell seperni vagy porszívózni, mosni, főleg hogy Nóra most már mászik.

Kép

gabi1

Sziasztok!

Hétvégén itt voltak a barátaink Petra babával (3 napon át :D ). Annyira kis cukormókus, és annnnyira kicsi, és olyan furi, hogy semmit nem tud csinálni :oops: :lol: :lol: :lol: . Majd teszek fel képeket róla, meg Botondról :wink: .
Amúgy az alapvető probléma a pocakfájása volt, és mióta kapja az Infacolt, jól működik :lol: . Bár tény, hogy továbbra is elég hisztis, és nagyon akaratos (tiszta apja :lol: ). Én elneveztem Gőzgombócnak, mert állandóan begőzöl, ha nem az van, amit ő akar :lol: :lol: :lol: .
Viszont emellett az is látszott, hogy nem igazán van (egyelőre) tudatosság, meg következetesség a nevelésükben (tudjátok, nekem ez vesszőparipám :oops: :lol: ). Szóval adtunk nekik pár tanácsot (nem kioktattuk őket :wink: ), és biztos vagyok benne, hogy Kriszta ki is fogja őket próbálni, mert amúgy osztja az elveinket.
Bebizonyosodott, h el lehet "rontani" ennyi idősen is egy kisbabát, és bizony hisztizik már, hogy elérje az akaratát, ezt ők is egyértelműen állítják, és mi is ezt láttuk most. A legnagyobb probléma az, hogy csakis kézben alszik el, riszálásra, és napközben többnyire le sem lehet tenni, még ha elaludt sem :? . Ráadásul a korábbi fájdalmai miatt a szülei az első kis nyöszögésre is azonnal felkapkodják, ehhez persze annyira hozzászokott, hogy 2 perc után begőzöl, ha leteszik :? . Mindegy, nem untatlak titeket ezzel, csak annyira tanulságos látni, hogy más mit hogyan csinál, és megtapasztalni, hogy a feltételezések bebizonyosodnak /vagy megdőlnek :wink: .
És képzeljétek, Botond nagyon jól viselte a kisbabát :D , nem kelt fel a sírásra, ébren meg ezerrel magyarázni kezdett, ha Petra panaszkodott. Mintha kioktatta volna :lol: :lol: :lol: . Tök finoman nyúlt hozzá, és egyáltalán nem féltékenykedett. Olyan büszke voltam rá :D .

Boo!

Nagyon büszke vagyok rád is :D ! És nagyon örülök, hogy jóban vagytok! Bár én erre képtelen lennék :roll: . Amilyen következetes vagyok a gyerekkel, annyira következetlen a férjemmel :oops: .Pedig ez sem jó, mert ő már a fejemre nőtt :twisted: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Gabi

Neked aztán lehet dolgod rendesen! Ismered azt a szót,hogy unalom? Nem hiszem :)
Vendég

conversano hát azt csak akkor ismerem mikor apával elmegyünk pihenni nyáron egy párnapra gyerekek nélkül. Na akkor az első két nap szuper, de a 3. napon már kezdünk unatkozni a gyerekek nélkül, és már alig várjuk hogy eljöjjön a nap hogy menjünk haza a gyerekekhez. De azért egy kis kikapcsolódás az kell. Otthon nem szoktam unatkozni.

Kép

gabi1

Na én azt hiszem elteszem magam holnapra, ma elég nyűgös napja volt Nórának, épp az előbb is felébredt és sírt.
Jó éjt nektek

Kép

gabi1

Sziasztok !

Jól eltűntem megint, de mióta gyerekem van egyszerűen túl rövid egy nap, hogy mindent meg tudjak csinálni , amit szeretnék. :roll:

Babatali : Hiperszuperfantasztikus volt. Nem is tudom jobban , szebben , viccesebben megfogalmazni, mint azt a jelenlévő Anyatársak megtették. Jól éreztük magunkat, bár azt nehezményeztük, hogy Bond nem hozta magával Hugit, de tény , hogy csak két keze van és így elég nehéz lett volna megoldani. Mindenesetre Manó kárpótolt minket, így legalább megismerhettem a kis tüneményt. Eleinte kicsit zárkózottan figyelt minket, aztán a társaság középpontjává vált. :D És igen , tud olvasni, mármint felismeri a betűket, ezen baromira elcsodálkoztam, tény , hogy agyra gyúr. Ezen felbuzdulva pénteken elmentem megméretni Zsombit.

7 hós adataink : 9510 gramm és 78 cm. ha ilyen ütemben nő, akkor , hamarosan utoléri Manót, aki 2,5 éves. :oops: :oops: :oops:

na jó , ennyi voltam, megyek, mert felébredt a Kicsifiam.később még jövök, annyi mindenre szeretnék még reagálni......

Kép
ikoka7

Hali!
Gabi, én is ki szeretném próbálni, hogy a 2. nap után jönne az unalom?? :lol:

Dodi, ahogy olvastam, még ti is etettek éjszaka. Hogy tervezed, mikor hagyod abba és hogyan? VAgy amíg csak lehet (pl. nem kel fel, amikor kiveszed etetni)?
Már úgy elhagynám ezt az etetést is, de hát nem merem. És szerientem Nati nem is lenne rá képes, felkelne akkor valamikor korahajnalban. De hát ugye az orvos szerint ilyenkor már csak 5-ször kellene enniük, és ki kellene bírniuk, aminek én is nagyon örülnék, de ha nem etetünk még 22-23 óra körül, akkor meg éjfél 1 körül sírnak fel, hogy adjak már enni nekik.

Nem kiabálom el, de az éjszaka most egész nyugodt volt. Talán 2-3szor kellett csak ringatnom, 2-3 szor cumi is elég volt. Viszont Nati és Nikol már 4 körül felkeltek enni, Noémi pedig bírta negyed 6-ig, de utána még visszaaludtak és 3/4 7-kor keltek csak fel. Ez nálunk nagy szó, mert inkább 6 előtt már felkelnek.

Ja, azt modtam már, hogy Nati áll? Nem csak fel akar állni, hanem fel is áll. Felhúzza magát mindenhol, bútorokba kapaszkodva, de még a hordozó is jó neki (pedig úgy billeg, hgoycsak na, de úgy látszik van neki egyensúly érzéke), és csak úgy feláll. De csak térdelésig húzza fel magát utána meg csak fogja kiegyenesíti a lábait és kitolja magát. Nekem olyan furának tűnik, tesóim gyerekeinél nem így láttam az állás gyakorlását. És álmában is egyfolytában mászik és négykézláb van. Sokszor ezért sír fel.
Na, megyek, mert valamelyik elesett, vagy egyik rámászott a másikra?

Kép
pagika

Pagika!

Nati már áll? Hát ez nem semmi!
El sem tudom képzelni,milyen lehet 3 babával. Általában egyszerre kellesz mind a 3 csemetének? Vagy (pl) időeltolódással kakálnak be? Azért jut idő magadra is,hogy egyél,pihenj stb?
Egy gyerek mellett is temérdek a dolog,na de 3 pici baba mellett? Le a kalappal előtted is!
Vendég

Sziasztok

Pagika na azt elhiszem, nem tudom hogy bírnám 3 kisbabával. Tegnap unokatesómék voltak itt, neki 15 hónapos a kislánya, felfedezte a lépcsőt, és egyfolytában lépcsőzött, szerencsére csak a nappaliból az étkezőbe és vissza, de én elfáradtam bele pedig nem én mászkáltam utána. Azért volt rossz, mert még nem tanult meg lépcsőzni és vigyázni kellett le ne essen. Nóránál nincs ilyen gond, mert simán felmegy a lépcsőn mászva, csak lefelé nem tudja még az utat, de azt hiszem azt is hamar meg fogja tanulni. Amúgy neked van segítséged? Napközben egyedül szoktál lenni velük? Képet teszel róluk.

Én most már oda teszem Nórát magam mellé hogy valamit tudjak én is aludni, mert ha a kiságyban van akkor sokszor felébred. A fogzása ideje alatt romlott így el, este mindig a saját ágyában van, de éjfél körül mikor felébred akkor átteszem hozzánk. Egyébként érdekes, mert nagyon oda van az apjáért, mikor haza jön le sem tudja vakarni magáról, este is ő altatta el, éjjel meg az ő kezét birizgálta.Kicsit rafkós mert körbe tapogatja maga körül az ágyat és ha nem érzi a kezünket már fent is van.

Holnap kezdjük az új sulit, ma szünet van ott. Kíváncsi vagyok hogy tetszik nekik.
Szemem: a jobb szemem szemhéjáról már majdnem elmúlt az árpa. Már csak kettő van. Ha elmúlik komolyan mondom hiányozni fog :D :D :D

Kép

gabi1

Gabi

Kész vagyok :D
"Kicsit rafkós mert körbe tapogatja maga körül az ágyat és ha nem érzi a kezünket már fent is van. "
Vendég

Sziasztok

Tegnap nem engedett be a babanet :twisted: , sőt mostanában nm tárolja el a felhaszn. nevemet és a jelszavamat :twisted: . Nektek nincs ilyen problámátok?

Boo

Lemértem a súlyom :roll: . Küldöm priviben.

Pagika

Nati nagyon ügyes már :P .

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Boo! Örülök,hogy szent a béke apával! Azért ez így mégiscsak könnyebb,nem? :lol:

Dodi! Tök jó,hogy Botond ilyen édes volt,amíg Petráék ott voltak,ő tényleg egy kis mintababa :lol: Nem csodálom,hogy simán vállalod már a másodikat is :wink:

Babaúszás:akkor ezek szerint még nem vagyunk lekésve? Mert valahol azt olvastam,hogy ilyen idős korra már "kinőnek"belőle,merthogy nincs már meg bennük a búvár reflex. Akkor ez hülyeség? Mert én is gondolkozom rajta.

Hétvégén voltunk lakás nézőben,van egy ami nagyon tetszik Budaörsön,most próbálunk alkudozni,meglátjuk.Ha valakit érdekel: www.ingatlan.com/3513332 Az a jó benne,hogy saját kertrésze van,ahol Lili kint lehetne amikor csak akar. Na meg a lakás is szép.

Nekünk a napirendünk most eléggé felborult,lehet a fogzás miatt. Tegnap például nem is evett gyümit,sem főzeléket,csak szopizni akart,de azt se túl sűrűn,reggel 6-kor szopizott és utána csak fél 12-kor akart legközelebb enni :shock: Mindegy,nem félek,hogy elfogy a drágám,most 7150 g :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Pagika!

Igen, én etetem Botondot 11 körül, mert így kibírta reggelig (7-ig). Aztán mikor a felső foga áttört, pár napig enni kért 5 körül.Tényleg enni, vagy legalábbis cicizni, mert más nem vált be, és üresre szívta. Mondjuk biztos vagyok benne, hogy nem az éhség keltette fel, hanem a foga, viszont így rájött, hogy éhes is, hiszen 6 órája nem evett. Azóta 1-2* sikerült kaja nélkül, cumival visszatennem hajnalban (ahogy Katynak is írtam), de most két napja megint enni kér :? . Vagyis fél5-5 körül csak cumit dugok a szájába vaksötétben, és 6 körül már semmi se jó, csak a kaja. Talán növekedési ugrása lehet :roll: ?
Viszont így ő 6* eszik, igaz kevesebbeket, mint az átlag. És meg is torpant egy ideje a hízása, bár attól nem félek, hogy elfogy (most 8400g) :lol: . Szóval pont ma reggeltől növelem az adajait, és sztem el fogom neki hagyni az álometetést a napokban, így 5* fog enni nagyobb adagot.
Ja, és péntek óta kap vizet napközben, mert én eddig csak (szilárd)étkezések után adtam. Fel sem merült bennem, hogy kéne neki :oops: . aztán láttam, hogy a csajok már adják, meg este a barátaink (10 hós babával) is kínálgatják Ronit egész nap, szóval én is adom neki most már. És pár kortyokat iszik is mindig, hiszen egész nap edzésben van :lol: .

.....folyt.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Gabi!

Szuper, hogy tudtok egymásra időt szakítani :D ! Mi (most még) Botond mellett simán oda tudunk figyelni egymásra, és apa foglalkozása miatt az átlagnál jóval többet tudunk együtt lenni. Viszont ha már két baba lesz (különösen, ha három :P ), egyre kevesebb időnk lesz kettesben, de én szeretném, ha erre mindig jutna időnk, mert én nagon "apás" vagyok, és Ricsi is igényli, hogy döngicséljek körülötte :lol: . Vigyázni akarok ezekre a percekre a gyerekek mellett is :wink: .

Nyuszi!

Nagyon szép a ház :D :D :D . Nekem mondjuk túl "trendi", hiányolom a színeket :oops: . (Tudjátok, nálunk minden narancssárga, meg bordó :lol: ). Persze egészen más, bebútorozva, de én biztos feldobnám színekkel kicsit. Most az új mániám, ami nagyon bejön, hogy tapétát tesznek egy-egy falra, és a textúrákkal játszanak. Nagyon állat, majd keresek neked képet :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! :)

Majd. Most csak ennyit...:

http://www.babazo.hu/bebi/20100227-fejlodesi-rendellenesseg-korai-fejlesztes-gyermekneurologia-koraszulott-prevencio-idegrendszeri-karosodas-gezenguz.html

...és még ennyit:

nyuszi81!

A búvár reflex ennyi idős korra általában már oda van. De ha jól emlékszem, anélkül is megtanultam úszni :roll: :roll: :roll: . (A víz alatt is. :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Lehet, hogy ha korábban kezdtem volna, akkor az én idegrendszerem is fejlettebb lenne mára, de most már mindegy... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na, meg még egy picurit. :roll: :roll: :oops: :oops: Babatalis csajok, nem próbáljátok meg kitalálni a múltkori feladványt, miszerint másnap este mit kellett olvasgatnom Manónak a csillagos könyvből, ami annyira tetszett neki? Még nevettünk is rajta, hogy a számok, meg a betűk után ez lesz a következő. :roll: :roll: :lol: :lol:
Persze, a többiek is találgathatnak, ha akarnak, csak nekik kicsit nehezebb dolguk lesz így. :roll: :roll: "Könnyítésül": nemcsak a csillagászatban, de a fizikában, és a matematikában is talákozhatunk velük. :wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 07:28-kor.

KépKép

KépKép
boo

ancsurti! :)

[quote="ancsurti"]
írta:
ancsurtiBond:ti hogyan mentek a babauszira?Apa is elkiser?Vagy malhazol te is?Babakocsiztok?Itt nagyon rohadek a buszjarat,elol van korlat az elso ajtonal,hatul szinten.....meg igy is alig ferunk fel,ha rajtam egy pici taska es a gyerek meg elol.... :?
Jo kis musorszamot adtatok elo Hugival!!! :lol: :lol: :lol:
Gyurika: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Probaltam levizualni a gyakorlatokat,mert itt nem oktatasra megyunk majd,csak maganszorgalombol,es sajat kutfobol jon az "uszas-okitas".....Remelem kukacnak is tetszik majd!!!

Egyedül viszem Hugit, Apa csak "ünnepnapokon" jön velünk. A málha a babakocsiból áll, az aljára bepakolt cuccossal (azt sem akárhogy, ááááá. :? Szigorú taktikai sorrendben, hogy minnél haladósabb legyen), illetve a bébihordóból áll, hogy be tudjam vinni Hugit az öltőzbe, és normálisan tudjam letenni, miközben én vetkőzök, öltözök. Így meglehetősen nagy a járgány, legalábbis a mostanában divatos 3 kerekű ufókhoz képest.
A kombinóval megyünk. Így a fel- és leszállás nem gond, de a babakocsiknak illetve kerekesszékeknek kialakított hely hol van? Nem a lehető legközelebb az ajtóhoz, hanem be kell menni a villamos belsejébe. Ami nem okozna nagy fáradtságot, csakhogy az esetek 99%-ban elálljak az utat. :? :? :? :? :?
És ha ez nem elég, akkor itt van a másik tipikus dolog, azt akartam is írni nektek. Felszállok, tök jó üres. :) Hurrá. Na, de miután nem vagyok tapír, sőt volt egy gyerekszobám (még ha csak egy fél is :lol: :lol: :lol: ), beállok a nekünk kijelölt helyre. Azon a részen lehajtható ülések is vannak. Az most foglalt, egy 8-10 éves kisfiú ül ott, kezében szatyor. Picikét nehezen manőverezem be miatta (legalább 90 fokot fordult volna el, a villamos belseje felé :? ), de végső soron annyira nem zavar, leülni nem akarok, ezért nem szólok. A következő megállónál leszáll valaki a másik oldalról. A kissrác feláll, és átmegy oda leülni. Az anyja mellé, aki pár évvel idősebb nálam! :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Legszívesebben bokán rúgtam volna. Hogy lehet valaki ilyen!? Nem a kissrác volt a hunyó, hanem anyuci, aki -az egy dolog, hogy nem tanította meg neki az illemet :roll: :x - de még rá se szól, hogy" Kisfiam álljál föl légy szíves!" Éljen az egymásra figyelés, és a szociális érzékenység! Kapja be! :x :x :x :x

Általában nem szoktam ennyire béna lenni az órákon. Gondoltam, szakítok a hagyományokkal. :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol:

Hangit bárhogy úsztathatod, ahogy tetszik neki, szerintem. :wink: Biztos lehet itt a neten is konkrét gyakorlatokat találni. A merítést viszont kihagynám a helyetekben. :roll:

Ha meglesznek végre a papírjaitok, akkor esküszöm, hogy pezsgőt bontok, és megint tartok egy pizsama partit, jó? :lol: :lol: :?

[quote="ancsurti"]T írta:ancsurtiekerek mindjart egy jointot neki,hatha elalszik...vagy lehet eppen ezert rohogcsel ennyit :roll: :roll: :lol: 8)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

16 fok???? Az csak tavasszal kellemes, kint a szabadban. Brrrrrrrrrrr....... :x :x :x De most már helyrejött. :D
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.03.01 14:38-kor.

Kép
Kép
200907?

sillia! :)

[quote="sillia"]D írta:silliaalmának is tettszett, másodszorra is :)

Jó, akkor máshogy teszem fel a kérdést. :roll: Milyen volt együtt megnézni a filmet? :lol:

És ha esetleg le szeretnéd cserélni a mostani avatarodat, akkor például ezekből választhatsz :lol: :lol: (a többiektől bocsesz :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: ):

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép

Szerettem volna sárkányosat is, de olyat nem találtam. :( :shock: :?: :( :(

Háttérképeket itt találsz:

http://www.gamechannel.hu/hatterkepek/avatar/letolt/001

(De ne a lekedveltebbek kategóriából válassz... :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :lol: :lol: )

Micsoda pech! Végra találsz egy foglalkozást Lócinak, erre kiderült, hogy nem volt rá elég éreklődő. :? :? :( :( :( Legalább a játszóház bejött. :) Mentek máskor is?

Kép
Kép
200907?

kispocok13! :)

[quote="kispocok13"] írta:kispocok13Enyémapa hajnalban elindult edzeni (azóta már nem jár :cry: )

Helyzet? :roll:

[quote="kispocok13"]
írta:
kispocok13Szó mi szó, élveztük mindhárman (én konkrétan majdnem elbőgtem magam az elején, úgy meghatódtam tőle, hogy mennyire élvezi(k) Apával a dolgot), úgyhogy megyünk jövő héten is :lol: :lol:

Én is így voltam annak idején. Egy másik anyukával mentem el, még csak meglesni a helyet. Majd' el pityeregtem magam, ahogy azok a kicsi babák és a szüleik játszottak, úsztak. Annyira megható volt. :)

[quote="kispocok13"]
írta:
kispocok13Képzeljétek, egy barátnőm tegnap volt UH-on, és babát vááááááááár!!!!!!
Én annyira de annyira örülök neki... a párjával már több éve (!) - kb 2-3 - szeretnének babát, de nem jött nekik össze. A csaj nőgyógyija nem akarta kivizsgáltatni őket kb 2 évig, merthogy addig próbálkozzanak csak...

Mi van??????????????? :shock: :shock: :shock: :x :x :?: :?: Általában 1 évet szoktak mondani, ami után érdemes kivizsgálásokba kezdeni. :roll: De jó fej volt! :? :? :? :? :?

Kép
Kép
200907?

Dodi!

Mindenképpen át lesznek festve a falak,mert ez egy minimál dizájnú lakásnak indult,ami nekem nem jön be. A nappli úgy gondoltuk hogy bézses lesz,a háló almazöld és Lili szobája valami barack szín vagy hasonló. :lol: Már ha megvesszük persze :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Na megjöttem .

Még pár szót a babataliról. Részemről/részünkről bármikor megismételhetjük újra és újra, mármint,ha elbírjátok viselni a nemsírós Zsombi :oops: sírását. Nem tudom mi ütött belé, de az biztos , hogy egyik gyerek sem úgy viselkedett, ahogyan azt a szüleik állították róluk. :wink: :D :D :D

Jól hangzik az a Székesfehérvár-i babatali is, de akkor úgy kéne menni, hogy már szép idő legyen és mi esetleg ott töltenénk egy éjszakát .

Kati : ezúton is köszönöm, hogy megtaláltad a kocsikulcsomat, elötte kb. 30* mehettem el 10 centire tőle miközben kerestem. :roll:

Bond : neeeeem , nem azért kaptam a büntit, mert elhagytam a kulcsot :D :D :D , de , hogy konkrétan miért is azt még mindig nem tudom. Leginkább arra tudok gondolni, hogy nem voltam elég rég autót takaríttatni és így megróvást kaptam érte. Mert : 1.semmi tábla nem tiltja ott a parkolást, 2. álltam már ott 600* , 3.rajtam kívül még állt ott 2000 autó és rajtuk nem láttam büntit, 4. felhívtam a közterületeseket és az ügyintéző nem tudott segíteni, mert én nem tudtam kiolvasni az eljáró doktori írását, ő pedig még nem látott rá az ügyre, rendszám alapján. Szóval másnap is kb. ilyen :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: fejem volt, de 2-3 hét múlva megkapom az irományt a bűnesetről és esetleg fellebezhetek. :roll:

Folyik az orrom ezerrel és úgy érzem megfáztam, vagy ilyesmi. nem jó. :cry: Kicsikém alszik, aztán ha felébred kap kajcit és kimegyünk sétálni. Olyan szép idő volt/van ma. kár, hogy megint mondják a rossz időt. :cry:

Kép
ikoka7

Dodi! Már akartam kérdezni,hogy ugye te csináltál múltkor apának tatár beefsteak-et? Abból te is ettél? Mert én is akarok csinálni és nagyon szeretem,csak nem tudom,hogy szoptatás alatt lehet-e,mert ugyebár terhesség alatt nem igen.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok

Megint gyorsan eltelt a hetvege sajnos...

Conversano:
Jo gyorsan kitalaltad, hogy Marietta vonalzoja volt. Mikor meglattam jo nagyot rohogtem rajta. Jo sokaig birja. "Barmikor johet a baba" :lol: :lol: :lol:
Nem semmi a kisfiad...6 foggal??? :shock: :shock: Jol belehuzott. Amugy nagyon helyes kissrac. Azok a gyonyoru kek szemek es az a pofika...zabalnivalo. :wink:

Sillia:
Tok jo, hogy ennyire bejott Neked az Avatar. Mi is lattuk mar 2x :D
Jo megfigyelo vagy. Nekem nem tunt fel, hogy csak 4 ujjuk van.

HendeGabi:
Mostmaraztangyogyuljatokmeg! :evil:

Kispocok:
Jo az avatarod csak nagyon picike. :roll: En is sokat szivtam az enyemmel mire sikerult ekkora meretre kicsinyiteni.
Jol elkerultetek egymast Bonddal...bar szerintem O direkt igy intezte :roll: :evil: Igaz Bond??? :lol: :lol: :lol:
Gratula a baratnodeknek a babahoz. :D

Gabi1:
Remelem Reka jobban van es hamar kinovi a kruppot.
Gyonyoru a lakasotok es milyen hatalmas :shock: :shock: :shock:
Nagyon jok a tesos kepek es Nora csodaszep.

Ancsurti:
Remelem sikerul valahogy megoldanod a jogat es az uszit is. Kar lenne ha ki kellene hagynod oket. Mi is tervezzuk, hogy megyunk babauszni harmasban,de csak onkepzore mi is mert itt sincs kifejezetten babauszas. Kivancsi vagyok mit fog szolni hozza Lottika.
Orulok, hogy ilyen jo etvagya van Hanginak. Valamikor mar Lottus is egesz szepen eszik (meg csak egy parszor fordult elo, de az is haladas :) )
Sajnalom es nalunk ua a szitu...Apa rengeteget dolgozik es allandoan egyedul vagyunk...de kell a penz :cry: Azert itt meg mindig jobb mint Magyaro-n. Apa azt mondta, hogy otthon nem vallalt volna gyereket... :evil:

Boo:
Eljen, vegre kibekultetek. :D Milyen jokat tudsz mostanaban sutni-fozni, nagyon ugyi vagy. :D
Pont tegnap nezegettem a regi pocakos kepeiteket es akkor talaltam meg az eskuvoi kepeket. Nagyon szepek vagytok rajtuk es gyonyoru kismama voltal.
Majd elfelejtettem: koszonom a kerdesed, ugy nez ki gyogyulgatok odalent. Kicsit meg erzem a varratoknal, huzodik, feszul. A gyakorlati reszet meg nem probaltuk, mert ahhoz meg nagyon erzekeny es friss a seb.

Talaltam nagyon sok olyan topic tarsat akik nagyon reg nem jelentkeztek. Veluk vajon mi lehet?
Agmano? O.heni? Jimbone? Csibe83? Krikalap? Anitja? Krissy? Szkarabeusz? Nellike? Gumilany? Bertina? Minimano? Kita? Tabati? Moncsy78? Lidike? Lola29?

Ja es Breki Te is nagyon reg nem adtal jelet magatokrol. Osszejott mar a kisteso???

Bond:
Te is tudod hozni a formadat... meg jo, hogy Hugi mindent kibir. (es szerencsere nem is tortent semmi) Azert vigyazz jobban a kiscsajra. Lehet tenyleg nem artana Neki egy bukosisak. :lol: :lol: :lol:

Dodi:
Nalatok mi ujsag a kisteso ugyben? Belekezdtetek mar?
Azt szeretnem kerdezni Toled (vagy aki tudja), hogy Ti hogy adjatok a Beres cseppet es a Cebiont a babaknak? Legutobb mikor otthon voltunk hoztunk, de meg nem adtam belouk Lottusnak.

Na most elhuzok a munkahelyemre, elintezni a papir ugyeket. (lehet hogy utoljara megyek oda)
Majd meg utana jovok....

Kép
Kép
bucus80

Voltunk Petrával szemészeten. Minden rendben, de mivel Apa családjában "divat" a szemtengelyferdülés, így fél évente kontrollra fogunk járni.
Nem is meséltem, hogy néhány hónapja észrevettem Petra szemhéján egy kis piros valamit. Hosszú olvasgatás után arra jutottam, hogy biztos egy éranyajegy, de gondoltam, hogy majd ma megkérdezem. Át is küldtek minket a szemészetre (mert előtte egy olyan rendelőben voltunk, ahol csak szűrést csinálnak). Megnézte a dokinő, és szerinte egy árpa, ami teljesen jelentéktelen egyelőre, de figyelni kell. Mondta, hogy ez hosszú hónapok alatt nőhet meg, vagy tűnhet el, ne aggódjak miatta, akkor gázos, ha elkezd egy pattanásra hasonlítani.
Majd fél év múlva ezt is megnézetjük újra.

Voltam délelőtt a bölcsődében is. Szimpi, minden kérdésemre válaszoltak.
Mondták, hogy még nem kell megtanítanom vigyázzba állni a gyereket, mert azért akkora szigor nincs ott. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(mert természetesen nagyon aprólékosan megkérdeztem mindent, tudjátok milyen kis alapos vagyok! )

Egy csoportra 2 gondozónő jut, és max. 14 gyerek van egy csoportban. Dadus náluk nincs, csak ún. technikai dolgozó, akik csak a gondozónőket "látják el", kaját hordanak be, takarítanak stb, de a gyerekekhez nem nyúlnak.

Van egy tornaterem is, így télen is tornáznak a gyerekek.
Azt mondta a vezetőnő, hogy vannak ilyen kis pindúrok is, mint Petra lesz (14 hónapos lesz).

A felvétel már nem rajtuk keresztül történik, hanem az Önkorm. szociális osztálya végzi. Majd jövő héten ezt is elintézem.

Nem teáztatják a babákat, hanem lehet vizet is inni. Tej helyett vihetek be tápszert. Etetőszékben etetik a piciket. Ha álmos a gyerek délelőtt, akkor leteszik aludni, nem gond.
Szóval elég rugalmasan állnak hozzá a dolgokhoz. Picit megnyugodtam.

Jól felborult a napunk, Petra még nem ebédelt. Reggel fél 9-re átmentünk Anyuhoz, mert mennem kellett a bölcsibe. Ott aludt kb. fél órát, majd tízóraizott, bár olyan keveset evett, hogy igazából említésre sem méltó. Utána játszott, aztán leraktam, de nem aludt. Aztán délben megszoptattam, és mentünk a Madarászba a szemvizsgálatra. Fél 2-re értünk haza, beraktam az ágyába, és kb. 1mp alatt bealudt. Azóta alszik.
Ebéd után meg majd lesétálunk a védőnőhöz.

Kép
katy76

Nyuszi!
Nagyon szép a lakás, a terasz és a kert is!
Nekünk is almazöld a hálónk, meg Petra szobája is. :wink:
(bár a mi hálónk iciri-piciri)

Ikoka!
Nagyon szívesen! Tudod, az én szemem a szöszkeresésre van ráállítva, egy kulcs megtalálása nem is igazi kihívás! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gabi!
Nagyon szép a házatok! Én tuti megőrülnék egy ekkora házban, vagy lenne egy olyan segítségem, akinek ott kéne laknia. :oops: :oops: Eleve 4 gyerekre mosni-vasalni, már az is kihívás. :roll:
(Tesóm nálam durvább, igazi takarítás-mániás. Augusztusban költöztek házba, de már százszor elmondta, hogy ő inkább visszaköltözne valami lakásba, mert nem bírja ezt a sok takarítást. :roll: :lol: )

Kép
katy76

bond

[quote]M írta:ilyen volt együtt megnézni a filmet?

Nem egészen értem a kérdést.. Először is együtt láttuk :roll:

A képeket köszi, bár már tele van hasonlókkal a gép. (sőt, az aeros téma is ilyen)

Ilyen sárkányosra gondoltál?
Kép Kép Toruk

Többet nem merek mert kiátkoznak a többiek :lol:
Vendég

Bucus: Nekem még szisz89 is hiányzik

Kép
Kép]
hendegabi

Stahl Judit főzőműsorát és könyveit valószínüleg hamarosan felváltja

Boo: Hogyan szerezzünk örömet kedvesünknek című szakácskönyve,

és hétköznap esténként

Boo: Hamar gyorsan különlegesen finomat című TV műsora...
Vendég

Sziasztok!

2008. decemberi kismamiktól vagyok.
Teszvesz-re folyamatosan töltöm fel kisfiam kinőtt ruháit/holmijait. Akit érdekel nézzen szét.

http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Aida

Hó babázást mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote="sillia"]b írta:silliaond

[quote]M írta:ilyen volt együtt megnézni a filmet?

Nem egészen értem a kérdést.. Először is együtt láttuk :roll:

Áááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x :x :x ( :lol: :lol: :lol: )Még egyszerűbben: hogy éreztetek magatokat, milyen volt a közös progi? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Gondoltam, hogy már beszerztél egy-két képet, csak nem bírtam ki. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:
Toruk...Jóvanna. :roll: Én 1 hónapja láttam a filmet, és csak egyszer. :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

[quote="sillia"]S írta:silliatahl Judit főzőműsorát és könyveit valószínüleg hamarosan felváltja

Boo: Hogyan szerezzünk örömet kedvesünknek című szakácskönyve,

és hétköznap esténként

Boo: Hamar gyorsan különlegesen finomat című TV műsora...

...továbbá:

"Lehetetlen történéseim" (3 kötetben, több nyelvre lefordítva, a világ minden táján bestseller lenne :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: ) és "Veszekedések Apával" (remélhetőleg keskeny lesz :roll: :roll: :wink: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.03.01 15:33-kor.

Kép
Kép
200907?

hgabi

szerintem szisz Attilát kergeti az udvaron :D

Nyuszi

Nekem tettszik a lakás. Tágasnak és világosnak látszik, és a szuper hogy van kertecske!

Katy

[quote]T írta:udod, az én szemem a szöszkeresésre van ráállítva, egy kulcs megtalálása nem is igazi kihívás!

:lol: :lol: :lol:

Ikoka

Én ugyan nem voltam ott, de lehet hogy azért kaptad a büntit mert nem volt rajtad sapka :roll:
Tudod, mint a nyuszikának..
Vendég

NYuszi

Nekem is tetszik a lakás. A mi házunk minimál próbál lenni, nekünk tetszik :roll: . Nekünk a régi lakásunkban a konyha és a folyosó volt narancssárga, és napsárga a szoba, de már nem festeném be ilyen vadító színekkel a lakást. A pasztell színek jobban tetszenek nekünk.

Kép
Kép
orsi777

A kicsinyítéshez egy kis segítség.
Az avatar kép nem lehet nagyobb 80*80 pixelnél és 10KByte-nál. A képszerkesztő progiknál általában meg lehet adni, hogy pixeles, centis, vagy inches méretűt szeretne az ember. Csak szét kell egy kicsit nézni. Ezek után a mérete akkora lesz, amekkora.
Ha bementek az adott könyvtárba, ahová menti a képet, és a fájlnév fölé viszitek az egeret, akkor kattintás nélkül(!!!) egy buborékban felhozza, hogy hány pixeles, illetve mekkora a mérete. Így elkerülhető, hogy 20x próbáljatok meg nagyobb méretűt felrakni, mert egyből látjátok, ha nem jó.

Kép
Kép
200907?

Haliho,

Hogy vagytok? Minden beteg meggyogyult mar?

Nyuszi, szerintem nagyon jo az a lakas. En is atkenettem a falakat mikor megvettunk a hazat, de azert annyria nem mertem legenykedni, mivel ezt majd tervezzuk eladni es venni egy nagyobbat par even belul. Itt viszont nagyon csak a natur szineket szeretik az emberek (unalmas barna + szurke stb..). Szoval a zoldes, bezs, halvanysarga, halvanybarack meg ugy ahogy belefer, de ha bordora festenem a falakat, akkor kevesebb esely lenne ra, hogy hamar eladjuk majd.

A var gyonyoru, ahol tavasszal talalkoztok majd! Mi ha minden igaz augusztusban latogatunk haza, Siofokon leszunk, es onnan tervezek egy kirandulast oda en is. Voltam mar ott gyerekkoromban es nagyon imadtam!
Dodi: kiralylany :lol: Mazlis vagy (mint mindig :D ) hogy ilyen helyen laktal!

Conversano: fogak :shock: nem semmi!!! Meg jo hogy nem viseli meg nagyon!

Nekunk tegnapra jott ki az elso fogacska :lol: de ahogy elnezem most par napon belul koveti meg 1-2... vart 8 honapot a kiscsaj, aztan most egyszerre noveszti az osszeset :lol: mint annak idejen apaja.

Pagika,
Nagyon ugyesek a csajok ;) Amiota elment az elozo segito, nem jott a helyebe masik? Sokat szoktam am gondolni Rad, nem tudom honnan van ennyi energiad, hogy elbirsz 3 csemetevel! Mondjuk nincs mas valasztasod, igaz?

Kepzeljetek, tegnap lovettunk be Lisanak fulbevalot! 1 percet sirt szegeny, szerintem inkabb csak megijedt. De most annnnnyira kis cuki :lol:

Holnap megyunk megint a Little Gym-be, mar nagyon varom!

Korkerdes: Ki mikor es hogyan kezdi/kezdte elhagyni a szopikat? Amikor elhagytok 1-1 szopit akkor mar megkinaljatok mas folyadekkal (pl viz, tea) a gyereket eves utan?

Kép
norkili

Nnnnnnnna, megvan Hugi irányultsága is. :roll: Amit a leginkább kedvel azok az autók, USB kábel, átjásztó kábelek, meg a csillogós dolgok. Zörgős, pörgős, stb.-k nem érdeklik hosszan. :roll: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Hülye vagyok. Nincs is pörgős. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: De kopogtatni is szeret még. :lol:

Kép
Kép
200907?

Örülök,hogy tetszik nektek a lakás! Ígérem,ha megvesszük,akkor nálunk is lehet babatali! :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Csak...

Bond!

Görög ábécé? :wink: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Ne röhögj, mert igen. :lol: :lol: :shock: :shock: :lol: :lol:
Nyilván lövése sincs róla, hogy mi az, csak megtetszettek neki a betűk. Anya:
- Alfa...
- Alfa.
- ...béta...
- Béta.
- ...gamma...
- Gamma.
..........és így tovább. :lol: :lol: :lol: Másnap megint hozta magával, és célirányosan ott nyitotta ki a könyvet. Tegnap hozzá se nyúlt. Kezdek aggódni. Kallódik a gyerek...? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?