A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Felejtsd nyitva a fórumot majd, hátha beleolvas :lol: Örülök hogy nincs komoly baja Beninek :-) Jó nagyizást!!

yuyu79

Sziszka, jó pihit nektek! Dobogómajor biztosan nagyon szép hely!!!

Mecsi, okés, kérdezz rá Szilvinél, esetleg átugrunk, ha úgy alakul, persze Beni függő erősen!

én köszönöm jobban. végülis nem tudom, hogy mi lehetett a baj, mert bolognait kaptunk ebédre, és fini is volt, de estére már úgy gondoltam, hogy mégegyszer nem ennék belőle... :S ez van!

most meg ezerrel középidőben vagyok, fáj a hasam is, iszonyat házisárkány vagyok, szóval olyan, mintha mindjárt megjönne, pedig van még időnk...

Adri, nagyon boldog névnapot (bár talán az igazi Adrienn nem most van!? vagy rosszul tudom!?)

Julcsi, örülök, hogy minden okés nálatok is! lehet, hogy kivárja a fiatalúr azt a 16 napot már... :) Enikő a kiírás napján született!?

sophie27

áhh, már mondtam neki, hogy hajrá! de a lidl-ben is vannak szépek, voltam tegnap, és ott mondjuk még olcsóbb is...

ja, és a játszószőnyeg, amit Barbi szeretett volna belinkelni, szerintem, az 11-től kapható az itthoni lidl-ökben! :)

http://lidl.hu/cps/rde/xchg/SID-84B670A ... x_9183.htm

sophie27

2 nappal később...

yuyu79

Sziasztok!

Vagyok én is, csak pakolászok. Málna extra nyűgös ma....egész nap...

Zsófi, ha ez vigasztal, akkor mi nem is leszünk együtt aznap, mert apa csak kedden vagy szerdán jön majd utánunk...
Addig nem is leszek internet közelben...

Boni, nővéred nem semmi! Szerencse azért, hogy így összetart a falu!

Barbi, neked kitartást! Én sem értem az ovi dolgot, Dönci nem csak jövőre megy oviba? Hétfőn gondolok majd rád, kíváncsian várom kislány-e vagy kisfiú lesz :D Ez a toxoplazma tényleg elgondoltató!

Mazska, örülök, hogy minden rendben! Balatonra nincs tippem, illetve csak azokat tudom, amikre tavaly kerestem rá....

Julcsi, kicsit nosztalgikus hangulatban vagyok, amikor olvasom ezeket az nst-s írásaidat :D Örülök, hogy minden rendben! Várd meg amíg hazajövünk, hogy meg tudjunk látogatni a kórházban!

Anna, már te is félidős vagy :shock: hihetetlen hogy megy az idő!
Upsz, Málna extra nyűgös, mennem kell :(

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Csandi is meg már mindjárt szül... Julcsi után ő a következő! nem? csak mostanában nem jön... :S vajon mi lehet velük?

aztán hogy is van tovább a sorrend? Nikianyu, aztán meg Aproo, Mazska, Anna.

csinálhattunk volna kiegészítést a régi táblánkhoz... nem?

sophie27

Zsófi, ez nagyon jó ötlet!

<
sziszka78
Tolna

Búcsúzóul mai képek!
Málnus kapott a szomszéd bácsitól hóvirágot, és segített elültetni a kertben.
Kép

Végeredmény:
Kép

Egy kis tavasz a következő hétre nektek, ha már azt mondják kint nem lesz az :(

Nagyon szuper hetet kívánunk mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

A hóvirág nem mérgezö?
Nem hinném, hogy kiderül a baba neme hétfön, már annak is örülnék, ha legalább annyi kiderülne, hogy van keze és lába és mozog. Érezni még mindig nem érzem és ez lassan kikészít.
Toxot csináltatok, eddig még sose nézettem, mert semmi közöm se volt macskákhoz. Egyébként 30 Euro és nem tartozik a kötelezö szolgáltatások közé. Ha nem volt, akkor szürnek még párszor és az mindannyiszor 30 Euro... :(
Kisült a meggyes piskótám. :)
No akkor az ovi: bejelentettem Döncit, gondolván úgy is nehéz lesz helyet kapni, nem lehet idöben kezdeni. Normál esetben én is 3 évesen adnám be, de a párom ragaszkodik hozzá, hogy már elöbb menjen, mert jót tenne neki a gyerektársaság. Különben menne, mint a többi is a Mini Clubba heti kétszer, de ez sem lenne logisztikai szempontból éppen egyszerü. Így jobb lesz, mert Imi egyszerre végez Enivel az iskolában és együtt tudnak majd hazajönni, Regö meg Dönci meg egyszerre szedhetök össze az oviból. Nem kell 3 felé rohangálnom, mint az elmúlt években és ez azért nem elutasítandó. Teljesen nyugodt azért én sem vagyok, mert eddig nem voltak ennyire kicsi kisemberek az oviban, de az ovinak ez a profilja, az évek során leviszik a terv szerinti 0-6 évesre a csoportokat. Nincsen kiscsoport-középsö és nagy, hanem minden korosztály keverve van minden csoportban. Pont ez az a pont, ami nem nyugtat meg, de majd csak lesz valahogy, ha nem jön be a dolog, még halaszthatunk. Meg hát ha egyszer költözünk és nem tudunk itt maradni, ahol most vagyunk, akkor amúgy is borul minden, új iskola, új ovi és a többi.
Szóval Imi ki az oviból azt jelenti, hogy ö megy iskolába. Március 15-én lesz a beíratkozás. Erre már céloztam, hogy az nekem is ünnep lesz. Mondjuk még nem volt meg az egészségügyi hivatal által csinálkt iskolaalkalmassági vizsgálat, de én bizakodó vagyok.
Remélem sikerült most az esetleges félreértéseket tisztáznom.

Rövid összefoglaló: szeptember Imi iskola, Regö és Dönci ovi. Nögyógyász nem csinál most elvileg uh-t, de elsírom neki a kínomat és kételyeimet és talán lesz olyan kegyes, hogy egy futó pillantást engedélyez a dedemre! Hát ennyi röviden.

Bocsánat, ha ingerültnek tünök, az is vagyok, mert csak fáj az a nyomorult derekam. A gyerekek is tiszta zizik, megörítenek a hülyeségeikkel. A falnak beszélve többet érek el, mint nekik papolva. Ez azért némileg frusztrál.
Majd a sütikém megnyugtat. Feltéve, ha sikerült. Nekem ami nem kelttészta vagy nem linzertészta, nem szokott összejönni. Most elég nagynak tünik, szépen felment, de sokszor csak a levegö miatt és belül olyan krémes rémes, de nem könnyü és szép egyenletes. Mindjárt megszakértem. Ha nem jönnék utána az eredményhírdetésre, annak két oka lehet: vagy olyan finom, hogy halálra zabáltam maga, vagy annyira el lett szúrva, hogy bánatomban elmentem aludni.

Boni a tesód nagyszerü csaj, jól bírja a strapát, csak nehogy túleröltesse magát és nehezebb ill. elhúzódó legyen a gyógyulása.

Yuyu olyan izgi! Nekem még aznap de. se volt még egy apró hullám se a ctg-n, mégis este már szültünk. Szóval akár gyorsan is alakulhat a helyzet.

:wink:

Mentem vizitálni a konyhába.

Puszedli (azt is hogy szeretem, meg a vajas popcorn-t): én
Vendég

Szilvi barátnőm üzenete :
Nyugodtan jöhet bárki, hely van :-) Készülni nem nagyon fogok, mert már 2x beszívtam ezt a tali szervezést. Arra gondoltam, csinálok rizs felfújtat, ha jó. Meg a gyerkőcöknek akkor lesz ez a spenótos húsgombóc.
Úgyhogy reklámozzál nyugodtan, mindenkit szívesen látok. :-) Szilvi is meg Zsófi is elvileg jönnek.
Szóval aki szeretne jönni tegye!

A táblázat kiegészítést már én is írtam csak én nem értek hozzá és senki nem is reagált rá :(

Barbi hajrá ultrahang!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziszka, úgy tudom még mindig látogatási tilalom van :( Remélem legalább az apás szülésnek nem lesz akadálya... Mégegyszer jó utat, remélem Málnus nyűgössége is elmúlik holnapra...

Barbi, Te hol is tartasz most, hányadik hétnél? Remélem meglesheted azért a picúrt :wink:

Jó éjt mindenkinek!!

yuyu79

Reggelt!

Kép

Szisz ez a hóvirág :lol:

Mikor lesz a Szilvis tali?

Julcsi remélem mehet veled apa +++++++

Barbi hajrá Münchenbe költözés.. hu remélem Döncinek nem toxoja van :cry: megfázástól nem nagyobbodik meg?, anyukád mit mond?

ja és szemüveges lettem :cry: :lol:
Vendég

Boni!

Hát hogy kb. 20 oka lehet a megnagyobbodott nyirokcsomóknak azon a helyen, de ebben a toxo is benne van, ahogy egy mezei légúti fertözés is. Immár nem ömlik az orrtartalom a gyerekemböl és nem is köhög, smintha kisebbek lennének a dudorok is. A fene tudja. Most azt írta anyám, hogy nekem tuti volt toxom, elötte meg, hogy nagy valószínüséggel. Most légy okos.

Julcsi a 17. hét végét taposom, keddenként van kétváltás. Jövö hét sok dokit hoz, pl. fogorvost. :(

A sütim megint beton típusú lett. Meg lehet enni, de be lehetne dobni vele simán egy ablakot is, tehát vandáloknak nem készítek. A fene se érti ezt. Nekem ezek az egyszerü mindent összekeverek sütik sose sikerültek és nem tudom hol szúrom el. Minden kipróbáltam: lassan gyorsan keverve, rövid vagy hosszú ideig, sütöben normál höfokon és melegebben, felül és alul. Lassan elfogynak az ötleteim. A sütöm csak felülröl adja a höt, buta darab, mást nem tud, tehát ha ennek a sütinek kell légkeverés és társai, akkor szívás van, mert azt nem tudom neki megadni. A sütöm lassan 40 éves...

Tudjátok mire keltem? Meg se merem mondani! Olyan szélvihar volt éjjel, hogy csak na! Na de mi van az ablak túloldalán? Hóvihar a legjobb fajtából! Beszarás! Még nem méteres, de mindent ellepö. Ennyit a közelgö tavaszról, jól átvert mindenkit.
Még nem tudom, hogy hogy fogok a bazárik eljutni, aztán este a motyóimért.

Mentem kisbetont enni meglött meggyel... :(

Puszi: én
Vendég

Sziasztok!

Boni, hétfőn! :wink:

Majd jövök, csak most kissé összejött minden itthon.

sziasztok

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

MI most indulunk, de Barbi írását nem tudom szó nélkül hagyni :( :( :(

Ennyit jó kis tavaszi pihenésről :cry: tuti ideér a hóvihar napokon belül...

Puszi mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, nagyon jó utat nektek, érezzétek jól magatokat!

Barbi, sajnálom Döncit, remélem semmi komoly?! A rossz időt meg zavard el jó messzire!!! Márciusban tavasznak illik lennie;)
A sütivel kacsolatban nem tudom mi lehet a gond, az enyém sem légkeveréses, ősrégi darab, nekem mindig sikerül bármilyen keverttészta benne. Bár villanytűzhely, de ha a kelt és egyéb tészták jól sikerülnek, akkor ezek miért nem?! Ki érti ezt?

Na megyek főzni, Barnus nemrég aludt el, sietek, mert sok dolgom van;) és du. vendégeim lesznek.

sniky

Eni is alszik...

Barbi, sajnálom a hóvihart :cry: Itt "csak" szimplán hideg van... Kimostuk a babakocsi huzatát, gondoltam kiakasztom az erkélyre, csak nincs fagy napközben már... Hát tévedtem, odafagyott a kőre, ami kicsöpögött belőle :shock:

Felmostam, kiteregettem, most itt pihizek kicsit, aztán vár még egy kis mosogatás meg fürdőtakarítás... 4-re meg elsősegély-előadásra megyek (Szilvi, a Klári szervezte, a süni gyerekkuckóban, egy mentős tartja, ha esetleg érdekel, lesz még áprilisban is valamikor. )

Remélem szerencsésen megérkeztetek, majd írj,ha már lesz géped...

yuyu79

Niki, szavaztam én is :wink:

yuyu79

Sziasztok!

Csajok kidőltek, Cintus az ebédlőben :D. Viki gyógyulóban étvágya is visszatérőben, de az oltást nem kapta meg. Apa variál, de ezt már inkább nem is írom.

Mecsi! Sajnálom, hogy apukáddal így alakultak a dolgok, rettenetes lehet. Nálunk Viki a masszázsszékkel önállósította magát. Csatlakoznánk mi is a hétfői talihoz. Dobok Szilvinek egy mailt a cím miatt.

Barbi! Mi is szívesen összefutnánk veletek ha jöttök. Szerencsére anyuék sokat segítenek illetve anyósék is néha-néha bejelentkeznek és anyagilag sem vagyok még gondban. Párod barátja helyrejött? Sulis sztori durva! Sajnos nálunk rengeteg a betörés mostanában, így örökké bennem van a félsz. Hajrá München, remélem találtok valami nektek való kis otthont!

Sziszka! Jó pihenést nektek! Csodaszépek a hóvirágok!

Apro! Gratula a fiúcskához! Levi fogacskái? Játszóházra szívesen benevezünk legközelebb. A kedd is jónak tűnik sárgaházazásra. Babakocsival mi lett? És a pelussal?

Mazska! Nektek is gratula a kukacoshoz!

Boni! Milyen volt a színház? Tesód ügyes, hogy így feltalálja magát és a falusiak is nagyon rendesek! Örülök, hogy jó az angol!

Katica! Éjszakák?

Julcsi! Izgulunk érted! Hű kinőttétek a 22-est, szerintem nekünk talán már 20-as tavaszi cipő fog kelleni, Viki lábai nagyon picurkák.

Szilvi! Jó, hogy jöttél, nagyon szépek vagytok! Párod képaláírásai…, ilyen férfiak is vannak? :D

Zsófi! Cifra Palotába mi is sokat jártunk tavaly, de idén még nem jutottunk el. Cintus nagyon élvezte, csak nekem is mindig az alvással volt bajom. Hogy sikerült a mamánál alvás? Köptetőnek mi az ambroxolt, vagy a lándzsást használjuk. Beni hogy van? Ha jöttök hétfőn mehetnénk megint együtt.

Kitty! Hányinger ügyben jobbulást, én szerencsére nem voltam érintett. Altatás :D .

Sushy! Emma nagyon kis ügyes a bukfenccel, Cintus tudja nálunk, de ő sem olyan rég.

Sniky! Örülök, hogy ilyen szimpatikus az új dokid! Nagyon csini vagy a képeken, a mostaniakon is. :D

A fotók tüneményesek, Barnus Zorkát szállítva a babytaxin, Áron Zsófival a dobozban, Zsiga a tv macival, Binyek csemeték és Málnus.

Megyek, lassan keltem Cintust mert nagyon belehúzott.

Szép hétvégét kívánok Nektek!

KépKép
jazmin2005

Gyerekek megjártam a bazárt. Se szék, se pelenkázólap. Kismamaruhák se voltak. Minden baromi drága és nem szép, vagy szép és baromi drága, de ebböl kevesebb van. Vettem pár pzsit Regönek késöbbre, aztán ennyi. :( Ehhez viszont elöször el kellett jutnom oda. Hogy eljuthassak, ki kellett ásnom a kocsit 15 cm hóból és még esik... Tegnap éjszaka óta ennyi esett. Gondolom mire megyek a cuccokért, megint ennyi hó alól lesz szabad kiásnom a kocsit. Az utak nincsenek vagy alig takarítva, elég macerás a haladás, mégis sok a barom, aki ilyenkor is elözni akar vagy rádáll...
Annyi szerencsém azért volt, hogy mivel elöbb értem oda, de erös volt a hófúvás, elöre beengedtek. Nagyon rendesek voltak!

Jázmin Andi!
A párom barátját ez az incidens valamennyire észre térítette, ez azért már haladás! :) Taliban benne vagyunk!

Az egész banda össze van zavarodva, mert van egy meleg nap plusz 10 fokkal, aztán másnap 15 cm hó és mínuszok. Nehezen viseljük most el egymás bogarait, állandóak a zsörtölödések, nekem meg csak fáj a derekam, ami az én kedélyállapotomat se javítja.
Mindjárt megkezelem magunkat egy kis palacsintával! :)

Puszi: én
Vendég

Barbikám, sajnálom ezt a fránya időt nálatok, de ha lehet észak felé tereld a rossz időt, nehogy itt ránk találjon;) azért csak óvatosan ezzel a sok teendővel, vigyázz kicsit jobban magadra, úgy értem, pihenj ha lehet néha....

ma én is erősen gondolkoztam a palacsinta sütésen, de áttettem holnapra;) mert a vendégeink 7-kor mentek el, így már nem volt kedvem utána, de a lényeg, hogy nagyon jól szórakoztunk;)

Julcsi, köszi;)

sniky

Sziasztok!

Barbi, jobb időt! Eladni sikerült vmit? Toxot én is komolyan venném...

Boni, tesód egy hős!

Andi, de jó de jó, tényleg gyere hétfőn, mert ezer meg egy éve nem láttalak!
Persze, ígértem egy babamama talit, de közben ugye sok minden összejött. Azért remélem még sikerül összehozni egyet nálunk is!
Pelusról pont ma írta egy anyuka, hogy szte ez a fajta nagyon nem jó.
Babakocsival az van, hogy merev mózesünk lesz, igazándiból csak a hordozó kéne, de a csaj telószáma egy hete azt mondja be, hogy ilyen szám nem létezik. Pedig előtte már egy csomószor dumcsiztunk. Még egyszer próbálkozom hétfőn. Közben meg teszen találtam egy álomhordit, de ma lecsapták a kezemről, tiszta mérges is vagyok.
Meg ugye még jópár dolgot kéne beszerezni, bébiőr, esetleg légzésfigyus, mert az is kölcsön nem tudom maradhat-e, kiságy, szóval ezekre is vadászom most használtan mindenfelé.

Zsófi, gyere Te is. De nem Bucsekéknél leszünk, hanem Mecsi barátnője Szilvinél. Jó sok a Szilvi errefelé! :wink:
Címet azért fog tudni adni priviben bárki.

Szilvi (Bencusmama) jó, hogy jöttél, szépek vagytok nagyon nagyon!

MásikSzilvi, illetve negyedik...:-) Málnussal és apájával érezzétek magatokat nagyon jól!

Julcsi, lakásátrendezés hogy áll? Babakocsi huzat megszáradt?

Mi két napja rámolunk, pakolunk, festegetem a gyerekszoba dekorokat, ma főztem 6 emberre, de végül nem jöttek tesómék, így annyi a kajánk, hogy ihaj.
Kocsit takarítottunk, benn takarítottunk, jövő héten kezdem a lakás kifestését.
Szóval kb. le sem ülünk, így kissé tikkadtnak érzem magam. de most kell nem bálnahassal. :roll: :D
Kertrotálás jövő hétvégére maradt, mert megfagyott a föld, így nem lehet vele dolgozni. Jó mérges is vagyok, már két hetet csúsztunk vele. És amíg kinő a fű, legalább 3 hét. Szóval, ha így megy tovább májusra lesz kb. használható a kertünk. :evil: -7 fok volt ma és orkán szél. Így még gazolni sem tudtam semmit.
Plusz jövő héten jönnek Erdélyből barátaink, meg ugye ott van márc. 15 is.
De: a tűzhelyköveket meghozták, hatalmas teherautóval, daruval, persze mondanom sem kell a hülye sofőr beállt az esőárkunk szélére, onnan daruzott és csodálkozott, hogy mind az esőárok beomlott, mind a mellette lévő beton beszakadt. Duplatripla :evil: :evil: :evil:
Viszont a kövek szépek nagyon. Csakhogy a betonozáshoz is plusz kell és nem fagy.
A tűzhely meg nagyon kéne minden fametszéshez, az viszont nem tolható májusra. Na, szóval ezernyi teendőnk lenne négy kezünk van és úgy érzem, jönnek a hullámok a fejem fölé.

Amihez hozzáadódik, hogy megint felmerült a kérdés, hol és kinél fogok szülni, tekintve, hogy ugyan a szülésért nem kell fizetnem 400 ezret, de megszűnt az sztk rendelés, ami azt jelenti, hogy 21 havonta a terhesgondozás benn a kórházban....ez most nem megy sehogysem. Ehhez hozzájönnek a "csekélységnek" számító kötelezően ajánlott plusz vizsgálatok,mint a 22. heti külön szívuh, 18 ezerért és hasonlók.
Komolyan hátast dobtam ezektől az új áraktól, mint sima kórházi rendelés...

Így nem nagyon tudom és eldönteni, a sok teendő nyomaszt,vagy ez, és emiatt nem tudok aludni. :cry:

Azért megyek, megpróbálkozom a dologgal.
Szép vasárnapot Nektek!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szasztok!

Na végre utolérem magam olvasásilag... Elég sűrű hetem volt, de rólunk majd később.

Boni! TV maci kapcsolat engem továbbra is nagyon érdekel. Ha van kontaktod hozzá vagy tudsz vmit, szólj légyszi!

Szisz! Jó pihizést nekek! Szívesen veletek tartanánk mi is (pláne ilyen kedvező áron), de most egyszerűen nem tudunk elszabadulni. Férjemnek meló is sok, na meg a házikóval is haladni kell.
Jók a fotók az ikrekkel! Málnus kis kíváncsi :wink: De hát természetes, hogy szerintem megdöbben a kukin :D

Barbi! Remélem sikerül megtalálni magatoknak a megfelelő házikót, akár München akár más helyen! Örülök, hogy DÖnci jobban van!

Julcsi! Megy a drukk a könnyű és gyors szüléshez (remélhetőleg apával!)! Hű de izgi, mindjárt te is kétgyerekes anyuka leszel!

Sniky! TÖk jól nézel ki a fotókon! Szerintem is jobban áll a rövid haj!

Kitti! Hányingerre nekem a többiek által leírtak kombinációja jött be :lol: . Azaz én is sokszor etem pár falatot (volt hogy csak ropi csúszott le, aztán később csak a mandarin), igyeketem sok vizet inni. Aztán mikor nagyon szarul voltam, volt hogy segített a hideg cola, vagy a hideg canada dry. Meg persze olyan is volt, hogy semmi nem segített.... Remélem gyorsan jobban leszel!

Orvosi táska: Örülök, hogy másnak is bejött ez a kis játék, így kicsit segíthettem, hogy ne legyen olyan nagy mumus a dokinéni...

Emesedora! Édesek a gyerkőceid!

Anna! Tök ügyi Emma az egyedülbukfenccel! Réka is bukfencezik néha, de neki még segíteni kell.

Na még annyi minden volt, amire írni akartam, de megint csak ennyi jut eszembe

:oops:

Rólunk:
Én hét elején Bp-en voltam, Réka nélkül. Hétfőn hajnalban indultunk Szegedről Bp-re. Ott Csabimnak tárgyalás,addig én RÉkával sétiztem meg játsziztam. Utána ő hazajött RÉkával, én meg maradtam szerda délutánig Bp-en a házikónál építésvezetősködni. Annyiból jó vlt, hogy minden este más ismerősnél aludtam, plusz egy barátnőmmel is sikerült talizni, így legalább a régóta tervezgetett látogatásokat letudtam. De már nagyon hiányzott RÉka. Hazaértem, hullafáradt voltam és totálisan tompa. Tök furcsa volt, de másnap délutánra visszaszoktam a napi rutinba. Kedden este már RÉka is keresett, hiányolt, de nagy gond nem volt. De lászott, hogy örül nekem :lol:

Csüt-péntek nagyon gyorsan elrepült. Asszem 7 adagot mostam ki ma estig (mert persze magától a szennyes se megy a mosógépbe, így megállt az élet itthon ilyen téren nélkülem), bevásároltunk RÉkával, konyhabútorosnál voltam, lámpát, burkolatot néztünk.
Lassan haladunk a dolgainkkal...

Sajnos RÉka még mindig (megint?) náthás, és köhécsel is. Nem tudom, lehet hogy hétfőn a játszin fázott rá a meglévőre,mert elég hülye szél volt. Mondjuk azóta is az van. Meg jó hideg.
Köhögés már nem olyan durva mint múlt héten, de arra elég volt, hogy tegnap kétszer is hányjon szegénykém. Egyszer délutáni alvásnál köhögte fel magát hányásig (20 perc után és már persze nem is bírt visszaaludni), aztán meg délután játék közben. Ma este sikerült elcsípni még öklendezéskor. Két köhögés között kapott egy kis Stodalt, az segített. Persze az orrát is szívni kell sokszor, még szerencse, hogy simán engedi, vagy ő csinálja magának.

Komolyan emiatt már tök elegem van. Jövő héten elviszem dokihoz megint, de hát nem igaz, hogy nem tud kikeveredni szegénykém ebből a takonykóros-köhögős vacakból. Szerintetek nem kellene ilyenkor már valami komolyabbat adnia dokinéninek? 3 hete tart ez az állapot.

Építkező, felújító csajok! Tud valaki valamit ajánlani fóliás belső ajtó ügyben valami jó márkát vagy gyártót, akivel elégedett?

Na mentem ágyba dőlni, szét vagyok csúszva rendesen!

panna1

Na még egy kis ráadás...

Boni! szemüveges? Hogyhogy?

Iylen randa szeles időben ti kiviszitek gyerkőcöket? Akár náthásan is?
Répa is extra zizi volt délután. lehet hogy tényleg az idő miatt.

Most már tényleg eldugulok, biztos sok is voltam így hirtelen.

Jó éjt mindenkinek!

panna1

Apro! Még olvasni is sok amennyi mindent csinálsz. Néha azért próbálj pihenni is. Még jó, hogy legalább az éjszakáitok rendeződtek. Emileztem Szilvivel, megyünk hétfőn. Gatyaügyileg hogy állsz, vigyem a gatyót amit beszéltünk?

KépKép
jazmin2005

Jó reggelt!

Na, picit visszaolvastam és most láttam, hogy kifelejtettem tegnap este Bonit: Te is gyere persze!!! :D

Panna, Levi persze nem köhög folyamatosan, de minden reggel jön egy 2 perces nagyon mély szakadozó etap, amikor még öklendezik is. Ez neki még a múltkori 3 héttel ezelőtti náthájából maradt. Igazándiból én is kérdezgetem Pétert, hogy ez meddig normális, de kezdeni nem sokat lehet vele. Szóval semmi más tünet, nekünk még orrfolyás sem. De mivel szakadozik, minek adjak neki bármit is? Tényleg csak az éjjeli letapadás...bár gondolom nálatok komolyabb a helyzet.
Ajtóban nem tudok segíteni sajna, nekünk még csak álom az építkezés. De remélem egyszer majd sikerül belevágni...
Jó hogy túl vagytok a különléten Rékával zökkenőmentesen. Nálunk nem is tudom mi lenne, ma reggel apája ment be hozzá és amíg át nem hozta, csak anyanyanya ment.

Andi, őszintén rémlik, hogy beszéltünk róla, de közben annyi minden volt, hogy elszállt. Viszont megköszönöm ha áthozod, tudod, gatyeszból sosem elég!:-)

Viszont azt nem tudom, mikor talizunk holnap. 10 körül?

Én ma gazolni akartam, de apum most hívott, hogy Bp.-en fenn a normafánál szakad a hó és errefelé tart...király. Aztán délután dekorfestek és megyünk anyósékhoz picit.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Panna, nálunk én nem tudok kilábalni a betegségből. Már 5 hete tart, mondjuk múlt héten Emma elkapott valami lázas-köhögős-náthás vírust, de ő 4 nap alatt túl volt rajta. Én viszont megint irtó szarul vagyok, és már Ádám is beteg. Már nagyon unom. Remélem Rékának hamarabb elmúlik.
Egy ismerős háziorvos azt mondta, idén rengeteg páciense jár vissza hozzá nem múló köhögéssel, náthával, főleg a főutak és autópálya közelében lakók. Szörnyű szmog van a városokban, már rég túlléptük azt a határértéket, amikor szmogriadót kéne tartani, de persze nincs semmi. Az autós lobbi eléri, hogy inkább a lakosságot szólítják fel, hogy ne menjenek az utcára. Hát igen, nálunk ez így működik...
Mi mindenesetre a levegőváltozásban látjuk a gyógyulás lehetőségét, ha Ádámot elengedik a munkahelyéről, felmegyünk a héten a hegyekbe.

Náthás gyerek sétáltatása: a szél tuti nem jó, de a nap az nagyon. Úgy tudom, hogy ha átlátszó trutyi folyik az orrából, ki lehet vinni.

sushy

Köszi csajok a hozzászólásokat!

Akkor azt hiszem holnap azért benézünk dokinénihez, mert 2 hete voltunk utoljára. nem árt ha néha látja, nehogy vmi szövődmény legyen.... Na megint köhög délutáni alvás közben. Remélem hányás nem lesz...
Aztán akkor lehet hogy csinálunk pár kimenetel nélküli napot... Hm lehet persze hogy mindketten megkattanunk az önkéntes szobafogságtól, de hátha használ. Eddig minden nap kint voltunk, mondjuk jól felöltözve Répa overallban sapka-sál-kesztyű és még egy sál a szája-orra elé kötve. Na még dokinénitől is rákérdezek.
Vitamint ki mit szed? Mármint a gyerkőc...

panna1

Jó nagy itt a csend ma.:-)

MI végre elkészültünk az egyik témakörrel, úgy értem kivégeztem kisvakondot, nyuszit, fűcsomót, felhőcskét. Mármint készen vannak végre. Ha felkerül a fara száradás után, majd megmutizom.

Most, hogy sietnünk kéne anyósékhoz, bezzeg 2,5 órája alszanak a fiúk... :shock:
Még le kéne vágnom mindkét pasim haját misére megyünk, de hogy hogy fog beleférni??

Panna, Levi minden nap kapott egy kanál cebion multit, bele 10 csepp béres és 10-12 csepp cebion c vitamin, attól függően, mennyire volt náthás. Azért néha tudatosan hagytunk pár nap szünetet, mert sok a jóból ez is...de tényleg tavaly szinte végig beteg volt, most meg fele annyit sem, és amikor volt, akkor is általában egy durvább vírust kapott el családból, de nem voltak annyira vészes tünetei. Kivéve a fogzás és oltás körüli magas lázas vírusokat, akkor nagyon legyengül mindig az immunrendszere.
Most már csak heti 2-3 alkalommal adom, mert nyáron le szeretnék állni, de fokozatosan.
Jól teszed, hogy elviszed dokinénihez, azért jobb, ha ránéz!! :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Réka mikor megkapta az utolsó oltást (asszem a 18 hós), előtte kicsit beteg volt, de addigra már elvileg rendbejött. Hát lehet, hogy mégsem gyógyult meg teljesen, mert neki is ez után az oltás után jött ki durván ez a nyavalya. Azóta húzzuk magunkkal.

panna1

Aproo sajna férjem nagyon korán megy holnap és vidékre... :cry: ügyi vagy várom képeket! de azé pihizz ám!

PAnna remélem Répát rendbe hozzák hamar.. Zsiga a szmog miatt is köhög.. meg még sokan :cry:

szemüveg olvasáshoz inkább,mert összefolynak a betűk, kiugrik a szemem..igy mucáj volt..öregszem no :lol:

Anna CSigusz is bukfencezik már egy ideje..olyan cukik :lol:
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!!

Rékának jobbulást!! Meg minden betegnek!!

Eninek is volt már hogy sikerült a bukfenc, de inkább csak segítséggel megy még...

Most éjjel hajnali egykor sírva ébredt, aztán a nagyágyban mellettem aludt tovább, mint a tej :roll: Csak Apának nem volt kényelmes az ő ágyában (pedig nagy ágya van, csak kicsit puhább a matraca...)

Aproo ügyes vagy a festéssel, meg minden egyébbel... Nekem is ki kéne találni végre valami dekort a babasarokba, most hogy már át vagyunk rendezkedve... De én nem vagyok ennyire kreatatív :roll:

yuyu79

Anna, Nektek is jobbulást!!

Barbi, majd gyere, hogy mi volt ma a vizsgálaton!! Dönci hogy van?

Suli-ovi dolog most már akkor nekem is tiszta :wink:

Na mentünk reggelizni Enivel :wink:

yuyu79

Kedves anyukák és kislányok!

Boldog nőnapot kívánunk nektek az apukámmal

Zsiga

Kép
Vendég

Köszi, ez nagyon kedves :lol: :lol: Neked is Boni!!!

yuyu79

sziasztok!

igen, Beni nevében is boldog nőnapot! :) anyáéknak meg boldog 2. házassági évfordulót! :P hihi!

sajnos mi még mindig taknyolunk, meg köhögünk csúnyán... :( így a mai halásztelki tali sajnos nekünk csak álom marad! :( majd legközelebb!

holnap megyünk a dokinénihez is! oltás ügyben. kíváncsi leszek, hogy mit mondd most...

végül, képzlejétek, tegnap voltunk házassági évforduló ünneplés címszóval a Sugar! nevű helyen, a Paulai Ede utcában... egyszer régebben, talán Beleki Kata tette be a linket! nagggggyon durva! olyan, mint egy mesebeli cukorkabolt! minden az édességre emlékezteti az embert, egyébként ez egy cuki is, szóval mi sütit ettünk, na meg fagyit! de lehetett volna venni mindenféle más nasit is! :P nyammi!

minden kis és nagy betegnek gyors gyógyulást, de úgy látom, hogy ez most nem éppen erről szól... nagyon sokan az ismerőseim közül hetekig húzzák, főleg a köhögést, de még a torokkaparást is! szóval nagyon durva! jöhente már tényleg a tavasz, az talán segítene valamit rajtunk! :(

azért 2 éve nem volt ennyire car idő... jó, nem volt meleg, mert olyan 8 fok lehetett, de legalább pluszban! ;)

na most megyek, mert gyerekem zoknija már megint sehol nincs, aztán itt mezitlábazik mellettem a hideg kövön, parkettán! :evil:

sophie27

Zsófi, sok boldogságot Nektek!!

yuyu79

Ja és a talisoknak meg jó talit!! Aki meg benéz, az írjon is ám!! :wink:

yuyu79

Ja és persze Beninek is jobbulást!! Lehet hogy így nem fogja megkapni az oltást... bár Eni is náthás volt még kicsit, de megkapta... Hát, nem tudom hogy jártok jobban. Eni nem lett betegebb utána, de van aki meg igen :roll:

yuyu79

Na mi ez a pangás? Már vége ám a hétvégének :wink: Taliról hozzatok ám képeket majd lányok!! :)

yuyu79

Sziasztok!

Én is benéztem :) . Voltunk délelőtt mondókázós játszóházban, nem kötötte le nagyon a figyelmét :( . Nem jött oda hozzám sem a szőnyegre, csak az autók közül kandikált felénk :lol: . Aztán a harangozás tetszett neki, meg rákapott (magánban) a csúszdára, alig győztem emelgetni.

Judit

Kép
Kép
csutak33

A csúszda Eninek is nagyon tetszik, unokatesója azt kapott szülinapjára (kis műanyagot).

Na ha ilyen kicsi a forgalom, dobok pár képet, amíg alszik Eni, legközelebb úgyis majd csak a szülés után jutok oda gondolom, hogy képeket tegyek fel :wink:

yuyu79

Sziasztok!

Nem volt egyszerű menet belépni, nem jelent meg az üzenet ablak, így nem tudtam írni....furcsa. Már azt hittem zárt lett a fórum. :)

JázminAndi! Az éjszakák még mindig rosszak, most épp a nátha miatt, amit sikerült múlt héten összeszedni a bölcsiben...komolyan ez borzasztó...sosem lábalnak ki szegény gyerekek ezekből a nyavalyákból. Erősíthetjük az immunrendszerüket, képtelenek szegények megbírkózni ezzel a sok vírussal. Jöhetne a jó idő!!!

Sziszka, gondoltam rátok, mikor vasárnap elkezdett szakadni a hó...remélem jó időtök van!!!

Jajj, majd elfelejtettem...kicsi fiam és párom nevében Boldog Nőnapot minden pici lánykának és anyukának!!! :) (Én már ébredéskor megkaptam a nőnapi puszimat picurimtól és apájától!! :) )

Zsófi, boldog házassági évfordulót!! Legyen még sok-sok szép évetek együtt!!! :)

k.a.t.i.c.a

Apával
Kép

unokatesókkal és nagybácsival
Kép

Sógórnőm és én, plusz a bébik
Kép

unokatesóval
Kép

macival alvás
Kép

fürdés
Kép

A bubik nagy kedvencek mostanában
Kép

Kép

pár napos pocakfotó
Kép

yuyu79

Katica, sajnálom... jobbulást kisfiadnak!! +++++++++++

yuyu79

Belekikata, boldog szülinapot holnapra, ha nem jönnék!! (megyek szülésfelkészítőre)

yuyu79

Milyen gáz, velem van tele az oldal :oops: :lol:

yuyu79

És még valami: Sziszka, tudom, hogy nem vagy, de még egyszer köszi a dvd-ket! Azóta Eni naponta többször követeli az Elmót :lol: A színek valahogy nem a legjobbak nálunk, nem tudom, lehet hogy az olcsó lejátszónk miatt... de Eninek így is bejön :D Remélem jól érzitek Magatokat!!

yuyu79

Sziasztok!

Katica, nekem is alig jött be a hsz ablak....kicsi fiadnak jobbulást!

Zsófi, de haragudj, csak most olvastam az üzenetedet, de hiányoltunk ám! Majd legközelebb...Sok Szép Évet együtt férjeddel! És gyors gólyahírt! :-)

Mi ugyan nem ülünk nőnapot soha, de azoknak akik ünneplik, sok boldogat!

A tali szuper volt, hihetetlen nyüzsi, bevallom, nekem meg is fájdult a fejem, bár hozzáteszem, tegnap este olyan migrénem volt, hogy a sima pislákoló lámpafényre azt hittem, 200 wattos vallatószobában vagyok. Péter mondta utólag, jó ha 40esek voltak. :cry:
De a gyerkők tündériek voltak egytől egyik. Sajna elfelejtettem vinni gépet, Mecsi viszont lőtt pár fotót. De kinn altat, csak késő este tud majd jönni.

Mecsi, ha majd lesz pár perced, át is küldöd a képeket? Köcccc érte!

Eniről a képek nagyon jók! A buborék (Levi szájából gogyó...:-) ) nálunk is nagyon nagy kedvenc. A metroban lehet kapni olyat, ami fél literes és soksok helyen lehet fújni rajta, különböző méretű bubikat. Na, azért totál meg vannak zizzenve, még Levi 3 éves unkatesója is kifeküdt tőle. De a 7 hós dettó, szóval megéri beruházni rá.

Brutál volt a tegnapi havazás. Bfokról akartunk hazajönni és a felüljáró közepén megakadtak az autók, annyira tükörjég volt, hogy az első kocsi megállt és már senki sem tudott továbbmenni. Szerencsére mi a legvégén voltunk a sornak, szóval még vissza tudtunk tolatni, de extra volt, hogy sehol sem sóznak és minden jeges. Remélem mindenki épségben hazaérkezett, mi csak azon a 5 km-en, amit meg kellett tennünk, 2 ütközést láttunk. :-(

Még jövök, csak kicsit kidőlök én is, ameddig engedik, aztán ma meg szerda-csüt. megint egyedül leszek. Ez egy kemény hét lesz.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsófi, pihenj akkor, jobbulást a fejednek!!

Jó hogy épségben megúsztátok az utat :)

Eni meg azt mondja a bubira, hogy "bugyi" :lol:

Mecsi, várjuk akkor a képeket

:wink:

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?