Kornél baba nagyon jóképű baba és ezek szerint az alvókája is rendben működik!
Hason altatás: nem nagyon élek a lehetőséggel, Kristóf konkrétan utált hason lenni egészen addig, amíg magától nem fordult hasra és vissza.
Eriket meg azért nem merem hason altatni, mert valamilyen oknál fogva hiába volt vékonyka, de már a második naptól kezdve megemeli a fejét és forgatja, ha hason van. Simán kinéz jobbra, balra. Nem úgy marad, ahogy leteszem, így azon parázok, hogy egyszer szembe fordul a matraccal és úgy alszik vissza. Légzésfigyelő csak a kiságyban van az emeleten, a lenti ágyban nincs, így nem merem hason altatni. Csak akkor fektetem úgy, amikor mellette ülök.
mellesleg volt egy ismerősöm, aki folyamatosan hason altatta a babáját az első napoktól kezdve, mert bukós volt és a vége az lett, hogy a baba háton és oldalt fekve ordított. Mindig. Babakocsiban is hasra kellett lenni séta közben, ha pedig kocsival utaztak és hordozóba került, ahol ugye nem lehetett hason, akkor az egész utat végigordította. És nem csak a fél órásokat. Ők is Angliában laktak, átköltöztek a franciákhoz, autóval utaztak, a baba akkor volt négy hó körül, ha jól emlékszem. Az egész utat végig sírta, mert háton kellett lenni.
Nah, én ettől a történettől annyira beparáztam (mert mi ugye sokat utazunk), hogy nem nagyon mertem volna Kristófot sokat hason altatni akkor sem, ha ő szerette volna.
De ez szerintem eléggé egyedi eset, ne rettentsen el senkit.
Eriket az oldalan altatom, viszont az irányt cserélgetem, mert Kristóf mindig bal oldalán volt és kicsit lapi lett a feje, igaz, hogy a probléma diagnosztizálása után cserélgettem az oldalt és 1-2 hónap alatt visszatért a kerek buksi.