A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!
Hu, Zsopapa gratulálok!!Kép
Lányok, nem tudom, lesz-e ebből valami, de kb.15 perces görcseim vannak, tegnap óta kb. 4szer voltam vécén, jó kis hasmenésem is van.
Reggel úgyis mennénk ctg-re, ha addig nem lesz valami, ott kiderül, hogy csak jóslók, vagy tényleg elkezdődött valami nálunk is.

Majd írok, ha mégsem, akkor küldök sms-t valakinek.
Finiselők, hajrá!!Kép

Lau
39+1
lau

Zsopapa!
Gratulálok nektek!Ügyesek voltatok ez gyorsan ment!
Orsi!
Nagyon szép dolgokat csináltatok a manóknak.A macis takaró NAGYON JÓ!!!!!!!!!!
Tegnap hívott a "friss anya" barátnőm olyan storyt mesélt.Jöttek haza hétfőn és látta,hogy Bence szájpadlására valami fel van ragdva.Megkérdezte a csecsmőst,hogy mi az?Azt mondták,hogy az anyatejből kicspódó zsír van feltapadva.Ezt még két csecsemős is megerősítette.Hazamentek a baba a nyelvével piszkálgatta.A barátnőmnek mozgatta az agyát,hogy ha valóban tejzsír akkor mért nem kopott már le.Megpiszkálta neki és egy darab vatta volt.Még jó,hogy levette mert nagy darab volt.Gondolhatjátok,hogy milyen mérges lett a barátnőm.
Kellemes napot!Andi!Magi!Remélem hamarosan beindula szülés nálatok is!
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Zsópapa, gratulálok, nagyon jó Nektek, hogy már túlvagytok rajta! Hogyhogy kisfiú lett? Nekem is lányt "ígértek", az összes babacuccunk rózsaszín, most izgulok, nehogy "megtréfáljon minket" a ded.
Bevallom őszintén, olvasva, hogy Zsófi is megszült, sírni kezdtem. Nem irígységből, hanem aggódásból. Miért nem akar már előbújni az én csemetém? Csak nincs valami baj? Meg hasonlók...
Tegnap du. pedig olyanokat görcsöltem egy 20-30 percig, de aztán elmúlt minden.
Nem baj, előttünk egy új nap, hátha...
Zsófinak és a babusznak sok tejet kívánok!
A többi kismaminak kitartást (ez utóbbi rám is rámférKép).
Vendég

Zsófi+Kispapa GRATULÁLOKKépKépKép
Sok tejet jó egészséget nektek és sok türelmetKép
fantikbaba

Szisztok lanyok!

Vegig aludtam az ejjelt. Kép
Huh tegnap nagyon kikeszultem.
Mozdulni sem volt erom.
SZegeny papa teregetett meg csinalt vacsit nekem is.

Zsopapa!

Hatalmas gratula nektek.
De irigykedem, hogy ilyen gyorsan es jol ment minden. Kép

Orsi!

Nagyn szepeket varrtal. Kép

Nos en ma megyek CTG-re.
Nem tudom mi lesz meg, de holnapra vagyok en is kiirva.
A szulesnek meg semmi jele.
Mar papa is nagyon turelmetlen.
Kivancsi vagyok mit mond ma az orvos.
Vegig buszozok ma a soroksari uton, remelem igy beindul tole a szules. Kép

Magi
Vendég

Andi!

Magy a drukk neked is. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Zsófi+Zsópapa: gratulálok a fiúhoz Kép!

(Remélem, az én lányom már lány marad, furán nézne ki kisfiú csupa rózsaszín cuccban Kép. )

Orsi: nagyon szépeket varrtál Kép! Nekem is meg kéne már tanulnom varrni, csak kötni tudok.

Babs: Nagyon szép a kisfiad Kép!

Andi: szorítok, hogy most már minél hamarabb meglegyen a baba!

Timi

Kép
Kép
timóca

ZsóCsaládKép
Nagy-nagy gratula nektekKép Nem sokat teketóriáztatokKép Örülök, hogy mindenki jól van. Sok tejecskét és nagy boldogságot kívánok a kismanóhoz.

Remélem nálunk nem vált nemet a kissrác, mert egy deka lánynév sincs a tarsolyunkban. Lefáradva meg tutira csak "Hildegárd" jutna eszembeKép

OrsiKép
Szuper dolgokat varrtál/varrtatok. A játszós takaró valami meseszép. Honnan szedtél rá össze annyi mesefigurát? A két kismaczkó biztosan élvezni fogja a játékot és szeretetet ennyi szép holmi közöttKép

LauKép
Mi a helyzet? Beindult valami, vagy csak tréfálkozik veled a gyerkőc?????

AndiKép
Fel a fejjel! Ha nem akar kibújni a ded, akkor biztosan jól érzi magát. Gondolj arra, hogy eddig a vizsgálati eredményei (és persze a tied is) mindig jók voltak. Egyszerűen csak jól érzi magát odabent. Csak még szív egy kis energiát magába, mielőtt lefárasztja a csládotKép

Tegnap morfondíroztunk a férjemmel, hogy vajon mikor születik a mi kismanónk. Ő csak azt kérte tőle, hogy ne hétfőn, mert akkor korán kell kelni, bemenni a kórházba ctg-re. Akkor már inkább hétvégén kerítsen rá sortKépKép

Megyek, átnézem a kórházi pakkot, hogy tettem-e be mancsvédőt a babának karmolás ellen, vagy sem. Rémlik, hogy akartam, de hogy megcsináltam-e, az már nem.

Itt a hidegfront. Sor elején állók, tessék belehúzniKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz,
Az előbb hívott a barátnőm a szokásos kérdéssel, hogy "na, mi van már?". Én meg mondtam neki, hogy ne haragudjon, de ne hívjon többet, ha bármi van, majd én hívni fogom, mint mindenki mást, akinek megígértem. De olyan nehéz már ezt a telefon-email rohamot is elviselni. Naponta 100-szor mondjam el, hogy "még mindig semmi". Nem könnyű. Így most régi Gálvölgyi-showkat fogok nézni, meg filmeket, és nem vagyok hajalndó többet ezen a szülés-dolgon filózni. A netet is kikapcsolom, és csak akkor jelentkezem, ha történik valami érdemleges.
Addig is mindenkinek szép napot (vagy napokat???)Kép.
Andi
Vendég

AndiKép
Drukkolok, hogy most már eljöjjön a Te napod isKép Várom a híreket.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok:-))
Én ritkán szoktam írni, inkább csak okosodom belőletek:-))
Laurától reggel kapott a barátnőm egy sms-t, hogy ma megtörtént a nagy találkozás!!!!! Pontos adatokat még nem nagyon tudok, de azt hiszem 58cm és 3800gr a kislurkó:-))
Nagyon gyorsan történhetett a dolog, ha még hajnalban itt pötyögött!

Nagy-nagy gratula Laurának és a picinek és nagyon sok tejcit kívánok!!!

Timcsusz 37+3

Kép

Kép
timcsusz

Most kaptam a hírt, hogy annyira hirtelen jött az egész, hogy mire beért a doki már jött kifelé a baba.Hajnal 6-ra meg is volt! Állítólag ahogy elfojt a magzatvíz már jöttek is az egyre erőssebb fájások és a korházba beérve már a méhszáj is eltünt.Szegénykét nagyon megviselte a szülés, de már jobban van és a baba is. Nagyon gyönyörű és borzasztóan nyugodt kisbaba.

Holnap reggel megyek nst-re és meglátogatom.

Mégegyszer gratulálok Laurának a kisbabájához!!!

Kép

Kép
timcsusz

Zsófinak és Zsópapának hatalmas gratula a fiacskájukhoz. Sok boldogságot és rengeteg tejcit.Kép

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE, SZABOLCS 2610gramm, 3050gramm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN/LORENA LIZA 2920gramm/3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm</pre>

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.09.17 Trompipi 40 5 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18 Csengo 40 4 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Orsoly 40 4 egy kisfiú Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Alice 40 4 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 40 1 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 40 0 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 39 5 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 39 5 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 39 5 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Erka 39 4 egy kisfiú Máté Szt.Imre kórház
2004.09.25 Csirkesz 39 4 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26 Momo 39 3 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.28 Laura 39 1 egy kisfiú Balázs Krisztián, Uzsoki úti kórház
2004.09.29 Moncsi 39 0 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.09.30 G.-né Kriszti 38 6 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 38 3 egy kislány egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 38 2 egy baba Péterfy kórház
2004.10.06 Persela 38 0 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.10 Niki 37 3 egy kislány Petra Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 37 1 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.14 Bibi 36 6 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 36 4 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 36 2 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.22 L.Bori 35 5 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 35 4 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 35 4 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 35 3 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 34 6 két kisfiú Ferenc, Péter Szt. Borbála kórház
2004.10.28 Szila 34 6 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 34 5 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 34 3 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 33 1 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 33 0 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 31 4 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 31 0 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25 Timi 30 6 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 28 0 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>
linato

Nagy-nagy gratula zsofinak es launak isKép bruhuhu, mar telleg mindenki megszul, csak en es Andi rontjuk itt a levegot tul a terminusonKép nalam nulla jel, bar napok ota en is tobbet jarok nagywc-re, aszittem a szules miatt, de ugy latszik nem. Holnap megint ctg, meg mehszajpiszka, ha lesz erom, lehet megnezem zsofiekat (meg persze ha nem zavarokKép)

orsoly
orsoly

Zsócsalád! Laura!
Nagyon sok boldogságot a kisdedekhez!KépKépKépKépKépKép Legyen bQ tejáradat, és minden, ami jót csak kívánhatok!!!
Mindketten nagyon ügyesek voltatok és a babák sem teketóriáztak, jöttek, láttak, és most már indulhat a szopi!!!

Timcsusz!
Kösz, hogy értesítettél Lauról!

Amikor elolvastam Zsópapa értesítését, hát bevallom Qszintén eleredtek a könnyeimKép, már én is nagyon várom a találkozást a manómmal!
Remélem azért Zsófiék nem csupa rózsaszín rucikat vásároltak!

Babs
Gratulálok Petihez!!! Igazi PASI!KépKépKépKépKépKépKép

Büfiztetés: a nagymanóm annak idején általában elaludt a cicin, úgyhogy csak nagyritkán tudtuk büfiztetni, ennek ellenére szerencsére elkerült a hasfájás, bár én az Espumisan cseppeket azért használtam, lehet, hogy az is segített. Valahol olvastam, hogy, ha pár perc után nem büfizik a baba, akkor ne erQltessük!

Orsi
Nagyon tetszettek a lurkóknak varrt holmik!KépKépKép Én is ilyen játszószQnyeget akarok!!!

Kriszti
Ami a barátnQd babájának szájában talált vattadarabot illeti, szerintem vissza kellene mennie és jó nagy botrányt csapnia! Jobb bele sem gondolni, milyen következményekkel járhatott volna, ha a torkára szalad! felháborít, és megdöbbent ez a történet!

Erka
szekera

Zsófi és Zsópapa, nagyon sok boldogságot kívánok! KépKépKép Minket is meglepett Peti, úgyhogy a párom mondta, amikor hazajöttünk, hogy majd elviszi sétálni, és gyorsan pakoljam ki a szekrényéből a rózsszín meg fodros cuccokat, nehogy Peti meglássa. Kép

Köszönjük szépen a dícséreteket. Kép Majd elmesélem Petinek. Kép

Noémi,
tényleg 20 percig tartod Helénát büfipózban??? Vagy addig, amíg jön a büfi? Több büfit is kivársz? Nálunk Peti sose aludna, ha 20 percig nyúznám a vállamon... Kép

Moszi,
nem próbáltuk, csak a klasszikus pózt. A karomon hogy büfizik? Valahogy nem sikerült elképzelnem, elmondod, ezt hogy kell? (Egyébként a "natúr" hasonfekvést eléggé utálja - pedig mindenki azt mondja, hogy a pocakfájós babák szeretnek hason feküdni...)

Zsuzsa,
szoktunk közben is, de akkor még rosszabb a helyzet, ha nem jön azonnal büfi, rögtön patália van, hogy ő még éhes...

Macs,
nekünk is volt csipa, de a doki azt mondta, hagyjam a szöszbe a kamillát, mert az is allergizálhat, mosogassam hűtött, forralt vízzel. (Na persze ettől aztán jól nem múlt el, csak a szemcsepptől, amit aztán felírt, úgyhogy nem tudom, mégis nem jobb-e a kamilla...)

Orsi,
ezek tényleg nagyon klasszak. A játszószőnyeghez ennyiféle anyagot vettél? Vagy volt otthon maradék? Nagyon szép lett!
babs

Ja Linato, Alice-t olvastam egy masik topikban, nagyon regen megszult, asszem meg aug-ban, majd visszakeresem, jo? De szerintem tedd at a masik tablabaKép

Csengorol tudunk valamit?
orsoly

Sziasztok!
Most kaptam Lautól az sms-t:

"2004.09.22-én 6:20-kor megérkeztem: Králik Balázs Krisztián 3750gramm, 58 cm. Mindketten jól vagyunk!"

GRATULA! Kép Kép Kép Kép

Macs
maccs

Lau!
Valóban nagyon gyors voltál!Gratulálok!Minden jót nektek!
Lányok!A Zsófiék esete engem is elgondolkoztat.Már csak az érdekelne,hogy hányszor erősítették meg nála,hogy Rozi lesz!Volt nagy meglepetés.De látom mindenkit megdöbbentett az eset.
A környezetemben fellelhető kismamák mára anyukák lettek.Tegnap megszült a főnököm felesége.Most beszéltem vele.Harmadik baba.1,5 óra alatt a fájások kezdetétől már a kezében is tartotta a Marcit!Ez aztán gyors szülés volt.Mondta,hogy sok velünk egykorú terhes mama van bent a kórházban már csak engem hiányolnak.
Majd csak sorra kerülök.
Andi!Kitartás!!!!!!Remélem azért benézel ide.
Megint kijött a herpeszem.A terhességem elején is kijött egyszer.Mondtam,hogy ez biztos a végének a jele.Nagyon álmos vagyok!Legszívesebben egész nap aludnék.Majd ebéd után sort is kerítek rá.
GnéKriszti
gnékriszti

Zsófinak a babónak és Zsópapának hatalmas GRATULA!!!!

Launak és teljes családjának is GRATULÁLUNK!

Köszönöm/Köszönjük a felszereléses dícséreteket.
A játszószőnyeg "titka": a kismintás anyagokat vettem, kb. 35 cm-t mindegyikből (vásznak), az eladó nagyon örül nekem, mikor kiválasztottam kb. 7 féle anyagot és mondtam, hogy akkor csak 35 cm-t kérek Kép
A nagy mintákat magam készítettem, ugyanúgy, mint a macis takarók macijait.
A nagy mintákon ugyanazok a figurák vannak, mint a kismintákon, csak beszkenneltem az anyagot, kiválasztottam a mintát és akkorára nagyítottam, hogy jó legyen a téglalapba. (A téglalapok 25*35 cm nagyok). A technika, amivel ezeket készíteni lehet: applikálás. Nem egy nagy ördöngősség, nekem a macik voltak az első műveim, és szerintem már azok is egészen jók lettek. Techát a nagyított mintát átmásoltam egy bármilyen egyszínű anyagra, kivágtam, és fércelés után sűrű cikk-cakk öltéssel rátűztem az egyszínű vászonra, ami a háttér. A szemek és egyéb apróságok textilfestékkel készültek.
(remélem, érthető volt, annak, akit érdekelt - most nem tudom jobban elmagyarázni Kép Kép)
Egyébként a játszószőnyeg elég türelemjáték Kép Kb. 4 hete készül Kép Pont a sok pepecselős munka miatt tart eddig.

Na, abbahagyom a varrótanfolyamot.

Orsi + 2 Kismaczkó
31+0
(bizony Kép a 8. hónapot kezdjük)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lau,
gratula!!! KépKépKép Minden vidámat kívánunk nektek is! Kép
babs

LauKép
Ügyes voltál, GRATULÁLOK KépKépKépKépKépKépSok boldogságot és tejcsit, a szép nagy kisfiadhozKép
fantikbaba

Babs!
néha több mint 20 percig amíg kijön vmiKép Előfordul hogy közben elalszik, vagy nézelődik.
Most szoktatom a 3 óránkénti evéshez, vagyis ennyi idő legalább elteljen 2 szopi között, túl sok a "puki" mondjuk azért mert mohón eszik, ennek ellenére bukás az nincs.Volt is apelláta rendesen.Nappal egész jól elvan laszik eszik, éjszaka rosszabb a pocija. Azt hiszem beszerzek én is infacolt, legalábbis kipróbálom, hátha segít az éjszakai görcsökön.
Mondjuk este 9-től fél 1-ig aludt utánna szopi majd 3 kor megint szopi volt(nem bírta ki a 3 órát)utánna 5-kor felkelt és megint dühöngött a ciciért.
viszont 8-ig aludt is tőle, most 11 után szopizhat csak.
fantikbaba

Itt vagyok ám, filmezés közben olvaslak benneteket. Gratulálok Lau-nak!

Elég hűvös van, épp azon gondolkodtam, hogy ha végre ki méltóztatik bújni Lilinek (vagy Bendegúznak, mostmár erre is gondolni kell Zsófiék példájából okulva), mit fogok ráadni. Ugyanis a hosszú ujjú kombidressz+hosszú ujjú rugi+kocsikabát+pléd elég laza viselet lenne (még mózeskosárban is). Igaz, hogy van két jó meleg téli hacukánk, egy bundazsák és egy kezes-lábas, de ezek valóban téliek, még túlzás lenne ráadni ezeket. Úgyhogy be kell valami őszit is szerezni, mondjuk egy ujjatlan zsákot...
Szerintetek mi ilyenkor az ideális "viselet" a babának?
Andi
Vendég

Andi!
Nem akarok okoskodni, de a védQnQm annak idején azt mondta, hogy az elsQ egy-két hétben úgysem nagyon vihetQ ki a babó sétálásra, azután meg fokozatosan kell majd hozzászoktatni a levegQhöz: 10-20-30... percet eltöltve kinnt (ez csak az Qszi és téli babókra vonatkozik). A késQbbiekben pedig ugyanúgy kell Qket öltöztetned, mint magunkat, kivéve, hogy Qk nem mozognak, ezért egy lábzsákot még ráhúzol+betakarod, de ezt tényleg csak akkor, ha hideg van. Ilyen idQben bQven elég a kocsikabát+meleg takaró. Állítólag nem jó, ha túlöltöztetjük Qket, mindig figyeld majd a tarkóját, és az orrát. Ha azok hqvösek, akkor adhatsz rá még valamit!

Gondoltam, hogy nem bírod ki Net nélkül a szülésig!Kép

Erka
szekera

Erka,
Jól gondoltadKép. Már annyira hozzámnőttetek, olyan ez itt, mint egy baráti kör, és ez olyan jó.
Én igazából a kórházból való hazahozatalra gondoltam, de igazából nagyon közel vagyunk onnan, és amúgy is autóval jövünk majd. De azt hiszem, egy őszi jellegű zsákot mégiscsak be kellene újítanom.
Vendég

Tudtam hogy front esetén nem maradunk friss babák nélkülKép
Trompipi!
Nálad is már csak órák napok kérdéseKép
fantikbaba

Andi
Szerintem kórházból hazafelé ne tedd zsákba, amíg kiviszitek az autóhoz, nem fog megfázni, az autót pedig a párod fel tudja fqteni, úgyhogy bQven elég amit felsoroltál zsák nélkül. Bocs, persze Te döntsd el, nem akarom erQltetni ezt a dolgot.
Erka
szekera

Gratulálok én is Lauéknak Kép! Nagyon ügyesek voltak!

Képzeljétek, nálunk egyedül apósom nem akarta tudni a gyerek nemét. Így neki nem is mondtuk meg (mindenki más a családban tudja, hogy lány lesz - Livi). Ő viszont egy vicces megjegyzésből még régebben arra a következtetésre jutott, hogy fiú lesz: Roli. Innentől kezdve már ültetett egy Roli-fát. Most betonoztak, és a betonba kavicsokból kirakott egy R betűt. Meg még egy pár ilyen hasonló dolgot csinált. Mi, többiek, csak nevetünk rajta (mivel nem akarta tudni előre a baba nemét, így nem mertjük felvilágosítani). Ezek után lehet, hogy mégis neki lesz igaza? Kép Majd még ő nem fogja érteni, hogy mi többiek miért vagyunk meglepődve Kép.

Kép
Kép
timóca

Majd szedegetheti kifelé a betonból a köveketKép
Vagy majd a következő babának jó leszKép
fantikbaba

Akit érdekel, annak feltettem a játszószőnyeg anyag és a nagy minta "kapcsolatáról" közeli képeket Kép
és az ágyas zsebes is elkészült Kép
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3182

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Erka,
Most, míg meg nem születik, semmit nem veszek, mert mi van, ha végül mégsem lány??? Olyat egyébként már sokszor hallottam, hogy lánynak mondták, fiú lett, de fordítva???
Vendég

Zsófiék!

Nagy gratula a meglepi kisfiúhozKépKép!

Lau!

Graulálok!KépKép

Andi!

Szerintem a zsák már sok lenne. Inkább takaróval készülj, mert az tudod változtatni. Épp most szerintem nem is a hőmérséklet, inkább a szél a gond, de az meg könnyebb úgy megoldani, hogy a hordozóra teszel valamit.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Andi
Én a fordítottjára is tudok példát. A játszótéren az egyik kismama most szült kisfiút, de az elsQ babájára még a 36. héten is fiút mondott az UH-s, ennek ellenére Réka született, aki most négy éves múlt és remek kiscsaj! Én bízom benne, hogy fiúnk lesz, mert Somáról csupa pasis dolog maradt le, az új garnitúrák is inkább fiúsak, úgyhogy jó lenne, ha bejönne a dolog.
szekera

Én meg abban bízom, hogy lány "marad" (igaz, az elején nagyon fiút szerettünk volna, de ha már Lilinek hívjuk hónapok óta...). Vagy lehet, hogy épp ezért nem akar kibújni, mert leliliztük fiú létére???Kép
Vendég

Lanyok!

Most indulok CTG-re!

Igaz, hogy csak 6-ra megyunk, de elotte megyunk a pannonhoz meg a Teve utcaba.

Megy a drukk.

Kép

Magi
Vendég

Lau, Zsofi,
gratulalok a babakhoz, nagyon ügyesek voltatok!
Sok sok boldogsagot es sok tejecsket kivanok nektek!!
Mar en is ugy mennek, de hat van meg hatra egy kicsi.
Finishelöknek hajra!
Andi, Magi,
meglatjatok most mar hamar menni fog, megint beindult a babaesö!!
Pusz mindenkinek
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

LauKép
Gondoltam, hogy valami ármány van, amikor reggel nem volt semmi hír rólad, csak a hajnali bejelentkezésKép Ügyes voltál, gratulálok a kisfiúhozKép Sok tejecskét!

OrsiKép
Nagyon ügyi vagy. Továbbra is le a kalappal a varrományaid előttKép

AndiKép
Jó, hogy itt vagyKép

Azon gondolkodom, hogy akkor mostanra vége a front hatásának, vagy ma azért még tart, és várhatóan bejelentkezik még valaki küzülünk, hogy indulnia kell a kórházba???
Meg az is eszembe jutott, hogy bár jó sokan vagyunk őszi babások, még sincs senki közöttünk, aki az otthon szülést választotta volna (vagy csak nem emlékszem). Én személy szerint nem mernék rá vállalkozni.

Abban bízom, hogy Botond kisfiú lesz, mert a lánynév téren tényleg semmi ötletünk nincs. Direkt nem álltunk neki keresni közösen tetsző nevet, és amikor már harmadszor mondták, hogy kisfiú, fel sem merült bennünk, hogy legyen azért egy tartalék lánynevünk is. A fiúnévben is hosszú hetek után állapodtunk meg. Képzelem milyen türelmetlen lenne mindenki a szülőszobán, míg mi lánynéven agyalunk.
(Hétfőn láttam a zacsiját az UH-on. Már csak nem leányzó!KépKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Nekem a 3D-s Uh-n is fiút mutatott a gép, úgyhogy én ezen úgy döntöttem nem aggódom!

Az otthon szülésre én sem mernék vállalkozni, és kicsit meggondolatlannak is tartom, bár nagyanyániknál a kórházi szülés volt a ritka, persze nagyobb is volt a kockázat, és a tényleges komplikációk száma is. De ez mindenkinek a saját dolga, ha otthon jobb neki szülni, hát tegye! Én mindenesetre kórházi szülésre készülök!

Erka
szekera

Orsi!
Nagyon ügyes vagy! Szépek a takarók, fejvédők stb.Kép

Zsopapa!
Gratula nagy legénykéhez! Sok tejcsit kívánok Zsofinak!
Lau! Nagy gratula Balázskához! Sok tejcsit kívánok neki is!
Kép

Babs!
Én is csak a kismama nagykönyvben láttam. Sajna beszkennelni nem tudom, de a képen az apuka a térdein (egy széken ül?) hason fekszik a baba, ő a mellkasánál tartja meg, és simizgeti a hátát. Remélem el tudod képzelni a leírásom alapján.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Lányok,

Én sem vagyok otthonszülés-párti. Ma már annyiféle "alternatív" lehetőség van a kórházakban is, nem feltétlenül kell kengyelbe kötve, háton fekve szülni (kivéve, ha vmi komplikáció adódik).

A frontból egyelőre csak annyit érzek, hogy fázom kicsit, és most szívesen meginnék egy jó nagy pohár forró csokit.
Mindjárt veszek egy jó forró fürdőt, asszem.

Kicsit ideges voltam ma délelőtt, mert Lili nem nagyon mocorgott, de hosszas rábeszélés után meg-megmoccant. Remélem, most gyűjti az erőt a kibújáshoz.

Csirkesz, nyugi, a Botondok általában kisfiúk szoktak lenni, pláne, ha zacsijuk vanKép.
Lilinek is megmutatta a dokibácsi a nuniját, úgyhogy remélem, nem láttunk félre valamit.

Valaki annyira kalapácsol alattunk/mellettünk, hogy hihetetlen! Akartam bevágni egy déli szunyát, de nem fog összejönniKép.
Vendég

Sziasztok lányok Kép
Száz éve nem írtam és sajnos csak bele-bele olvasgatással tudtam "követni" az eseményeket.
Gratulálok minden új babucinak Kép
Magunkról annyit, hogy ma vagyunk 5 hetesek és már majdnem 5 kilósak.
Az evési rend lassan, de kezd beállni.

Olvastam, hogy a büfizésekről Kép volt szó.
Nekünk az első 3 hétben egyáltalán nem büfizett a drága, de annyira nem hogy fél órákat cipáltuk magunkat egy-egy szopi után és semmi.
Akkor a védőnő mondta, hogy ha ennyire nem megy, akkor hagyjuk a fenébe, egy 10-15 perc próba, utána tegyük hasra és kész.
A 4. hét elejétől viszont abban a pillanatban, hogy vége a kajának, felemelem a babát függőlegesbe és kitör belőle egy hatalmas férfias böfi.
Én utána nem szoktam cipelni, hanem leteszem hasra (nem mindig, van hogy oldalt vagy hátra) és elmegyek lemosom a cicimet. Pár perc múlva visszamegyek hozzá és felemelem. Az esetk 80%-ban jön még egy büfi ilyenkor.

Ha nem megy a büfizés, akkor érdemes mozgatni a babát nem csak a vállon cipelni. Hanem hasra fordítani, hátra utána föl függőlegesbe stb. nekünk bejött.
Pussz, edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Kérdés: hány foknak kell lennie a szobában, ahol a baba van? Nálunk központi fűtés van - én szeretem a hűvöset, de vajon a babusznak is elég a kb. 21 fok? Ki tudja az okosságot erre?
Vendég

Zsófi, Zsopapa,

Hatalmas gratula a pici fiúhozKép Sok tejcsit és jó egészséget!

Lau,

Neked is hatalmas gratula a kicsi BalázshozKép Ti aztán tényleg jó gyorsak voltatok! Minden jót kívánok a csemetéhez!

Andi,

Én abban a babagondozási könyvben, amit olvasok, pont 21 fokot olvastam ideálisnak. Csak a fürdetéshez írtak többet.

Moncsi
minike

AndiKép
Én csak konzultáltam a gyerekdoki ismerősömmel hőmérséklet ügyben, tapasztalatot még nem szereztem. Ő azt mondja, hogy a babák is azt szeretik, amit mi, és a hideget jobban tűrik, mint a meleget. tehát 30 fokos szoba nem kell nekik. Esetleg ha a kórházból hazaérve pár napig 23 fok körüli a szoba, akkor könnyebben aklimatizálódnak, de ez sem fontos. Fő a réteges öltöztetés.
Amire szerinte ügyeljek majd, hogy fürdéskor a helyiség (legyen az a fürdő, vagy a szoba) legyen 25-26 fokos, mert alacsonyabb hő esetén tudnak szegénykék fázni.
Erre kérdeztem tőle azt, hogy akkor hogy csináljak a 26-ból 20-21-et, ha a szobában fürdetjük? Azt mondta, hogy még a meleg szobában öltöztessük fel, utána pedig szépen kinyitva az ajtót hagyjuk a szobát kihűlni 20 fokig. Ha meg a fürdőben fürdik, szobában öltözik, akkor értelem szerűen mindkét helyiség legyen 25 fokos, majd az öltöztetés után az előbbi hűtés.
A babák sem szeretnek 20-21 foknál melegebb szobában aludni. állítólag azok a bébikék, akiket nagyon meleg szobában altatnak, sokkal nyűgösebbek, és sokkal többször kelnek fel éjszaka.
Na, hát ennyit tudok elméletben. Gyakorlatban majd ezt próbálom meg kivitelezni. remélem sikerül.

Nekem a fürdővíz jár az eszemben. Ugye 37 fokosnak kell lenni?? Nem túl meleg az?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Nem meleg, testhőmérsékletűKépA kis babavízhőmérőn is 37 az ideális pontKép
fantikbaba

Csirkesz: majd ki kell tapasztalni, hogyan szereti a vizetKép Alt a 37 fokot szeretik, de pl a fiam inkabb kicsit kevesebbre vagyottKép De ez jon magatol, hidd elKép

Bufi: Lacko pl sosem bufizett, igaz, o olyan lassan szopott, hogy nem nagyon nyelt levegot. Es altalaban be is aludt a szopikba, en meg ugyan fel nem keltettem holmi bufi kedveert.Kép

Kezdek nyugos lenni.....most csinlatam kokuszgolyot, hatha Botond epp erre vart, vagy mittomen....

orsoly
orsoly

Apukám szerint mi a tesómmal ordítottunk az ilyen hőmérsékletű vízben. Kíváncsi lennék, hogy fáztunk-e, vagy melegünk voltKépKép

Megfigyeltem, ha keresztbetett lábbal ülök a gép előtt, akkor Botond hihetetlen tiltakozásba kezd. Lehet, hogy nyomom a buksiját?? Remélem nem deformáltam el neki. Azt sosem bocsátanám meg magamnak.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hali
Zsófi, Lau
Gratula a kiskrapekokhoz, sok boldogságot, tejet, ügyik voltatokKépKép

Hát én ma a fél napot a kórházban töltöttem. Még hét előtt elindultunk az éhgyomri vérvétel miatt, szegény Gergőt is fel kellett kelteni, mert nincs kire hagyni. Jó sokat ültünk a dugóban, miközben én bazi éhes voltam, és azon idegeltem magam, hogy ha így kell mennem szülniKépKép Pedig Gergő csak a végén nyüglődött. Na mindegy. A vérvétel se sikerült túl jól, a vénáimat otthon felejtettem, így a kézfejemből vették le kínkeservesen, pedig direkt ittam egy csomó vizet, hogy jó legyenKép Utána bekajáltam, hogy a ctg jó legyen, hát nagyon rossz lett, úgyhogy mehettem ismétlésre, meg a végén flow-metriára, szóval vagy 4 óra alatt végeztünk, mindezt egy 2évesselKép Végülis hazaengedtek, mert a flow jó lett, görcsök, vagy kevés mozgás esetén vissza kell menni, egyébként csak 1 hét múlva. Úgy tűnik az én fiaim nem érzik jól magukat a hasamban az utsó hónapbanKép Gergővel ugyanez volt anno.
Szerintetek mi számít kevés mozgásnak? Én edig azt hittem, tök sokat mozog a gyerekKép

puszka mindenkinek
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

JudyKép
A ctg az ismétlés után is rossz lett? Egyébként mitől függ, hogy a ctg jó-e, vagy sem? Az viszont bíztató, hogy a flow jó lett. Ha az ellátás biztosított, a kiskrapek is tutira jól van odabent.
Hogy mi számít kevés mozgásnak?? Gőzöm sincs. Én is úgy érzem, hogy rengeteget mocorog a baba, de a leltre rá is írták, hogy élénken mozgó magzat. Nem az van, hogy napi minimum tízszer kell éreznünk a mozgásukat? Legalább is nekem ez rémlik. A kiskönyvem hátuljában láttam is valamilyen táblicskut, ahol a mozgások számát lehet jegyzetelni napszakonkéntKép
Miből gondolod, hogy a mostani kiskrapekod nem érzi jól magát a pocakodban?
Gergő már sokat magyaráz? Hogy halad a szavakkal, mondatokkal? Átköltözött már a nagy ágyba?

Lüke frontKép Baba sehol, a fejem meg leesik a helyérőlKép Megyek vasalni, mert 3 napja már csak kerülgetem a ruhaszárítót, és valamikor meg kellene csinálnom. Estére meg farács-gyártást terveztünk a férjemmel a gyerekfürdető kád alá. Jó mély a nagykádunk, nem akarunk fejjel előre a gyerek mellé csobbanniKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?