A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,

megnyugtató a sok visszajelzés :lol:

Mi 3masban voltunk, szomszédoltunk (Tamást köszöntöttünk)illetve nálunk is voltak mindkét d.u/este a szomszédaink közül.
Ma d.u meg voltunk az outletben, nekem akartunk sportcipőt venni, aztán először megint Márk kapott.
Vettünk neki egy szuper fekete-piros csukát a pipás fajtából :D
Aztán végülis nekem is kaptunk egy tök jót, meg vettünk nekem egy farmert.
Holnap-holnaputánra megvan a kaja, annyi maradt a hétvégéről.
Csak szerdától főz rám Laci bácsi.

Móni, sajnálom az elmaradt kávézást,pedig meséltem róla férjemnek is, hogy irigyellek.
Remélem nem lesz beteg Dávidka,lehet csak ez a hülyes havazós-fagyos front kevert be nála, nagyon remélem.
Vagy fogzik ő is.

Edina, mintha magamról olvasnék,úgy olvastam a soraid közt.
Nagyon sajnállak, ha megnyugtat én is ebből a fajtából vagyok.
mikor Márk az ölemben van vagy kenguruban van rajtam, azon rimánkodok, nehogy akkor történjék valami ilyesmi.
Én pont azután mentem a 6 hetes nődokis kontrollra,mikor anyós temetése előtti nap elestem és szénfekete lett a fenekem meg derekam.
Dokinál nem győztem mentegetőzni.

Vick, már tényleg izgultunk.
Ügyes apukád van,nem mondom, hogy így ért a számítógépekhez.

Zsuzsi, irigyellek hogy ott voltak anyukádék.Gondolom nem voltál frusztrált és nem volt kívánságlista napokkal előtte, hogy mit kérnek.
Szóval még nektek se gyerekkompatibilis a lakásotok,he-he.
Nekünk se,ne aggódj.
De mindenki kérdezi aki jön.

jó éjt,puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
életjel itt is :lol:
Blani miután jobban lett, tele lett kiütéssel, de az egész teste, még a tenyere és a talpa is. Kihívtam a dokit, azt mondta monokuleozis, de csak vérvételből állapítható meg pontosan. Most már az arca és a nyaka egész jó, de máshol még nem múltak el neki.

Bibi nagyon kis mosolygós, nevetős baba, már amikor kézben van, mert azt találta ki, hogy nem tehetjük le, kézben kell hordozni.

A legnagyobb gyerekem meg (Apa) eléggé el van kanászodva és nagyon sok energiámba kerül, hogy normális családod faragjak magunkból. Jó volna egy kis feltöltődés...

Móni, de kár, hogy nem jött össze a kávézás, bár őszintén megmondom, engem egy kicsit vígasztal, hogy nem csak nekem nem...tudom ez kicsit kárörvendően hanzgik, pedig nem...Mindannyian megérdemelnénk...
Most érzem csak át, hogy mennyire aggódhatsz Dávidka miatt, mert most Bibinek sem nő a súlya. Remélem, hogy javul a helyzet pár napon belül és megoldódik doki nélkül is.

Vick, nem is gondoltam, hogy még mindig 2 óránként etetsz éjszaka is. Sajnos mostanában csak figyelmetlenül tudok olvasni. Szerintem lassan mindenkinél aktuális lesz a hozzátáplálás kérdés. Én úgy vagyok vele, hogy amíg elég a tejci addig csak azt adok, de ha nem, most már nem lesz lelkiismeret furdalásom és elkezdem a hozzátápit.

Edina, nem hangzik túl jól, olyan mint, valami figyelmeztető jel. Még jó, hogy Gréti nem volt a kezedben. Jobbulást neked és vigyázz magadra.

Ezt nem hiszem el...még ilyenkor is kellek...már tényleg nem tudok mikor jönni...mennem kell...

Kép
Kép
34372

Kata, ez a nőgyógyis sztori jó :) itt vigyorogtam, ahogy elképzeltem mikor meglátta a kék-zöld feneket :lol:
Örülök, hogy jól vagytok! Mekkora cipő kellett Márknak?

Zsuzsi, ne aggódj, az ember a saját gyerekeit kevésbé tartja hangosnak és nyüzsgőnek :lol: A lakást meg mindenhol megszokják a gyerekek. Én úgy gondoltam, hogy a mi lakásunk egyáltalán nem alkalmas egy kisbabának, de alkalmazkodnak. Mineegy, hogy szőnyeg, vagy kő. Végül Blani elől még a padlóvázákat sem pakoltam el, simán megszokta, hogy törékenyek. Na azóta már lekerültek Anyuhoz, mert az unokatesókkal való randalírozást már nem bírnák.

Enikő, most látom,hogy Báti lázas volt. Szegény kis picúr. Remélem,hogy azóta már jobban van.

Fleur, ti hogy vagytok? Sokat gondolok rátok. Remélem,hogy azóta már mindenki jól van.

Friday, mit mondjak, nálunk sem lett túl sok, a "majd beiktatom a napirendbe a netezést" elhatározásból.

Megyek alszom még egy picit...

Szép napot mindnekinek!
R
34372

Reggelt!

Móni
párodnak boldogságos névnapot! :wink:

Kata
f@sza,hogy nem csak én vagyok ilyen szerencsétlen! :lol:
ja,és lett még 1-2 új foltom is.... :P pénteken meg mennem kellene nődokihoz,mert már letelt a 3 hónap,és esedékes a soron köv. rákszűrés. Ráadásul a dokim túlságosan is szókimondó.... :lol:

Zsuzsi
nálunk is van ám hangzavar,ha a barátnőmék jönnek. A lányuk 4 éves múlt a fiúk meg 10 hónapos. :lol: Az este is pont náluk voltunk névnapozni. 8)
visszakaptad már a játszószőnyeg árát?

Reni
sajnálom,hogy te még/már ilyen korán ébren vagy, :cry: Apid megjárta már a nyaralást?

Nekem ma főznöm kell,csak azt nem tudom,hogy mit. :roll: Ja,meg vasalnom is kell,mert a múlthéten csak halogattam,most meg már muszáj. Az egészben az a poén,hogy a múlt héten már jobban voltam,és nem vasaltam,most meg még a kezem is fáj. :twisted:

Később még jövök! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Jó reggelt!

Reni, ezt nem hiszem el, hogy hajnali 4-kor tudtál írni nekünk :-) De jól esett, hogy írtál és nagyon örülök, minden elismerésem az energiáért!
Bevallom, meg kellett néznem ezt a mononukleózist (?) a neten, életemben nem hallottam róla. Szegény kis Blani, jobbulást neki!
Ha lesz időd, teszel fel képet a lányokról? Kíváncsi vagyok már rájuk!
Ezek szerint férjed hazatért és feltöltődött az utazás alatt.

Edina, ha Krisztinának nem tudod átküldeni a képet, küld el nekem, és majd továbbítom. Amit innen vesz le, az túl kicsi, nem tudja felhasználni a tablóhoz.

Enikő, jobb napokat Nektek! Remélem, kialakul a napirendetek. Bátor jobban van? Annával mi újság?

Móni, nagyon sajnálom az elmaradt kimozdulást! Borzasztó hétvégétek lehetett, szegénykém! Javult vmit a helyzet?
Zolinak nagyon boldog névnapot kívánunk!
Munkahelyet tervez váltani?
Örülök, hogy ízlett a csirke! :-~)

Kata, Anyukám főzött :-) Igaz, tegnap nem volt nagy főzés, töltött csirke velesült krumplival, a halászlét pedig Miki főzte. A két étel nemigen passzol össze, de a húgom nagyon kívánta a halászlevet. Így mára nekem is van kajám.
A Fleur-szelet végül elmaradt, mert Anyuék három napig ettek gombás húst a múlt héten és már nem kívánták.
Bevallom, én már párszor elvesztettem az egyensúlyomat Zsófival a kezemben :oops:

Zsófi tegnap megdöntötte a negatív alvásrekorját. Déleleőtt aludt egy órát és aztán semmit. Este 8-kor kidőlt, reggel 6-ig aludt. Azt hittem, hogy kidurrannak a melleim addigra, már ott tartottam, hogy fejem egy kicsit.

Nőgyógyász nekem is aktuális lesz márciusban, rákszűrés. A héten biztosan nem megyek, mert csütörtökön rendel és akkor mi oltásra megyünk. Talán majd a jövő héten.

Vasalnom kellene, de nincs kedvem.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

A gyermekem ismét alszik, így tobzódok :-)
Hiába, aki tegnap nem aludt eleget...

Tudtátok, hogy a pampers.hu oldalról regisztráció 500 Ft értékű kupon tölthető le, amit pelenkavásárláshoz lehet felhasználni?

Azt hiszem, hogy ma kimegyünk sétálni, egész hétvégén nem voltunk kint ebben a vacak időben.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt,

az én gyermekem is alszik, így a reggelt egy kis kényeztetéssel kezdtem, hajmosás, hajpakolás, hajvasalás, ez nekem a nőnapi ajándék :lol:
Vasalás, ne is mondjátok, kisebb mount Everest nagyságú halom vár rám, mindjárt neki is fogok.
A rákszűrést én letudtam a 6 hetes kontrollon.
Nőgyógyászati kérdés, szerintetek ha február 10.-étől 3 napig enyhén vérezgettem, az mensinek tudható be?Mennyire jöhet meg ezután pontosan?

Reni, mit értesz azalatt hogy apa kezd elkanászodni?Szegénykém, tényleg rád férne egy kis kimozdulás, hallod amint nem kell téligumi és mersz vezetni, mi szívesen látunk.
Blani betegségét sajnálom.képeket kérünk tényleg!
Kávézni én se jutok el barátnőkkel, ha átjutok negyed órára a szomszédasszonyaimhoz már az kikapcsolódásnak számít.

Zsuzsi, miért lenne baj, ha nem passzol össze a menűsor?Max anyóst érdekelné, nem?
Én tudtam a pampers-es kuponról, bár még nem regisztráltam.Mi a dm-ben vesszük mindig a 96 db-os active baby-t.

Edina, regenerálódj lécci!Tibi hogy kommentezi az eséseket?Nálunk Miki mindig mondja, hogy a gyerek előbb tanul majd meg normálisan járni,mint az anyja.

Móni, Zolidnak boldog névnapot!Dávidkával mi van?

Sétálni mi is megyünk d.u, remélem ma nem marad el a masszázs.Fleurék még mindig/már megint betegek, ők tuti nem jönnek :oops:

Boldog Nőnapot csajok,

puszi

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Sajnos Hangikám ismét belázasodott,itthon vagyok 3 gyerekkel egyedül. Holnap estig dolgozik Rics. Nem könnyű. Szegénynek 2 percenként az orrát kell fújnom, aztán mindig kezet mosok, hogy a többi ne kapja el, így viszont az amúgy is ekcémás kezem tönkremegy. :(

Edina
Ez aztán a pech-sorozat. Sajnálom nagyon!

Fleur
Nektek is jobbulást, nem könnyű ez a téli időszak, de reménykedem, hogy lassan csak itt lesz már a tavasz.

Kata
Fogalmam sincs, hogy annak számít-e nekem nem jött meg szülés utáni vérzés múltával egyszer sem.( már tesztet is csináltam, nehogy aztán összejöjjön itt titokban a 4. gyermek :oops: )
A Mount Everestet tegnap este letaroltam, miután elaludtak a gyerekek, erre ma megkaptam a lányoktól, hogy elfelejtetem elpakolni. Mondtam hogy nem elfelejtettem, hanem ők aludtak és nem akartam felkelteni őket. :D

Ma már felporszívóztam, mostam egy adagot, kitakarítottam a wc-t és fő az ebéd.
Megint nehéz napok jönnek azt hiszem.

vick
Kép
Kép
ervick

Ja és én ülve vasalok. :)

vick
Kép
Kép
ervick

Hahó!

Ó, jajj, ne nézzetek időjárás-előrejelzést, állítólag még egy héitg köd-hó-hideg lesz... :shock: :evil: Pfff.

Dy, jobbulást, és vigyázz magadra! Vegyél magadnak vmi hokiszerkót védőruhának, hogy bírd a gyűrődést... egyébként hogy csatlakozzak, én is csetlek-botlok, mindig van rajtam 3-4 megmagyarázhatatlan lila-folt, amire nem is emlékszem, hogy szereztem... pont valamelyik nap beszéltük, hogy csoda, hogy Benét még nem ejtettem el... :oops: :?
Nődokis kontroll... na, erre nekem is van egy hasonló sztorim, még a terhesség alól, tele volt foltokkal a combom, erre viccesen nekem is megjegyezte a dokim a férjemnek: "látszik, hogy friss házasok, nem tudja, hogy olyan, helyen kell ütni, ahol nem látszik" :wink: :lol:
Szerencsére nekem is megcsinálta a rákszűrést a hat hetes kontrollon.

Móni, jobb már a helyzet Dáviddal? Sajnálom a bukásokat :(
Zolinak boldog névnapot!!! USA-telefon? WOW :)
Sajnálom az elmaradt kávézást is.. nekünk sem jött össze a mozi :( Ennyit a nagy tervekről... :?

Reni, jobbulást Blaninak! Remélem Bibi nem kapja el! Sajnálom, hogy nem jött össze a találka, de máskor is szívesen meglátogatunk Titeket :)

Zsuzsi, 8-6-ig alvás, hűha :) Nem semmi teljesítmény :) Bár gondolom így napközben alaposan el is fáradtál, remélem ma kiegyensúlyozottabb napotok lesz!

Vick, milyen pépet adsz Vincének? Nagyon örülök, hogy így helyreálltak az éjszakáitok!!!

Nekünk is mozgalmasan telt a hétvége, el is vagyok fáradva. Tegnap délelőtt vendégeink voltak még a szüleimnél, délután pedig mi mentünk az unokatesómékhoz, két éves ikerfiaik vannak, zabálnivalóan édesek, elevenek :wink:

A liberóhoz is van kupon a honlapjukon, az is 500 forint azt hiszem a dm-be.

Szép napot, ne legyen igaza az időjósoknak :)

BOLDOG NŐNAPOT! Bene nevében is minden topik-kislánynak :wink:
Ági

KépKép
gigilina

Ági

Milupa HA pép, ami a védőnő szerint jobb, mintha tápszert adnék. :shock:
Azt mondta, hogy az egyéb ételek kipróbálása még korai, inkább pépezzünk.
Azért kapott kétszer 2 mokkáskanál almalevet a drágám, de úgy összerándult a kis teste, annyira finorgott, hogy most pihentetem.

Ehhez akartam is szólni, hogy ne reszelt almával kezdjetek, az sok hirtelen a kis gyomruknak, hanem a lereszelt almát egy kicsi szűrőn nyomjátok át és csak azt a levet adjátok szerintem, első 2 hétben legalább. Ugyanezt lehet csinálni a sárgarépával is. És 2-3 mokkáskanál elég 1 próbálkozásra. A lé jobban emészthető neki, mint a rostja.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Boldog nőnapot lányok!! Bátor üzeni:))

Hú nálunk megint cici sztrájk van:(( 4 napra helyre állt aztán tegnap ujra kezdte, Este iszonyatosan üvöltöt, míg végül elfáradt és félálomba meg tudtam szoptatni. Éjjel minden nyikkra ugrottam evett is de reggel megint ment a cirkusz. Nézegetem a kutacsát nincs behorpadva.....üveg nem kell a kanálból is kiköpködi ujjabban.
Szerintetek az éjjelin fent tartja magát?? Nappal tényleg csak pár gr-ot tudok bele erőltetni:(

Vick!

Ha sokáig így leszünk én is Ha pépet fogok íratni már most inkább azt mint tápit.
Hangika jobban van már??
Hogy bírod 3 gyerekkel egyedül???? Minden elismerésem!!

Lányok nálatok mennyi volt a leghosszabb kaki nélküliség??
Bátor 3 napja nem kakált ma még talán van remény hogy fog.

Reni!

Blaninak is jobbulást. Te hogy bírsz velük??

Én megint anyukámat riasztottam mert a cici sztrájk miatt nincs időm semmire szegény Anna szív a legjobban:(

Bátor nyöszizik mennem kell

Szép napot

puszi

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Enikő, nálunk a leghosszabb kakinélküliség múlt keddtől ma délig tartott :shock: Vagyis kedd reggel még volt és ma ismét. Úgy tűnt, csak engem zavart, őt nem. Már egyszer volt, hogy ugyanennyi napig nem volt és az átlag a 3-4 nap. :roll:
Szegénykém, kitartást! Most már vége kell hogy legyen a sztrájknak.

Vick, szegénykém, sok erőt Neked is és Hanginak jobbulást! Nem is tudom, hogy honnan van ennyi energiád. Minden elismerésem!
Nahát, milyen cserfes lányaid vannak!
Ekcémát sajnálom. Azt a krémet próbáltad, amit ajánlottál?
(Nekem is kijött megint, a múltkori krémmel kenegetem, amit a bőrgyógyász írt fel. Most nem hanyagoltam el, így nem olyan durva.)

Bocs, mennem kell, Zsófi mászik ki a pihenőszékből :roll:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata
nekem a "szülés"után 6 héttel jött meg,azóta meg pontosan 28 napra,mint régen....

Vick

pép amit használtok az ízesített? én is nézegettem a múltkor a cora-ban, ott csak banán, őszibarack,és málna ízüt láttam.
sajnálom,hogy Ricsi nincs otthon,gyerkőcökhöz kitartást,iés jobbulást!

Zsuzsi
köszi a felajánlást,megpróbálom,akkor neked elküldeni a képet.

felébredt a drágám,mennem kell........

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina
Ezt fel kell íratni, gyógyszertárban kapható csak, mert speckó hipoallergén. Vaniliás ízű, eléggé hasonlít a tejcsimre, talán azért is fogadja el jobban.
Úgy ömlik a Hangi orra, hogy egy kávét ne tudok meginni egyszerre. Így aztán semmire nem marad időm. Szegénykém meg nem érzi jól magát, de legalább még ma nem volt lázas.
SAjnálom a másik két gyerekemet, nem jut rájuk sok időm.

vick
Kép
Kép
ervick

Hali

Zsuzsi,rendesen eszik Anna,soha nem használja nyugtatónak a cicit,főleg így szopisztrájk idején :D Így legalább megszívja magát és reggel 8-9ig alszik.

Dy,sajnos amit ide töltesz képet kicsi és nem tudom belerakni a kollázsba,mert rossz a minősége a nagyok között.

Elkezdtük kóstolni az almalevet......nem volt rossz a reakció.

Most anyukámék vagyunk szerdáig,akkor jön apa értünk.Ezer éve nem aludtunk külön :D

Kép

Kép
krisztinaa

Vick, jobbulást Hangikának! Remélhetőleg a többiek megússzák. Huh, nálunk is ez volt, napi ezer kézmosás, én már olajoztam a kezem, hogy bírja a bőröm. Ne aggódj, a tesók megérzik, hogy most Hanginak több törődés kell és nem fognak neheztelni.
Szertinem teljesen jó az ülve vasalás, én is kipróbáltam még pocakosan :)

Zsuzsi, én sem hallottam még ezelőtt mononukleozisról, én is a neten néztem meg, hogy mi az. Most azt beszéltük meg épp, hogy ha nem muszáj, feleslegesen ne vegyenek tőle vért. Ha már túl vagyunk rajta, örülünk neki, nem kell bebizonyítani, hogy az volt. Készítek majd friss képet és felteszem.
Mindig eszembe jut Zsófi, elképzelem ahogy forog és reklamál, hogy fordítsd vissza :) Édi lehet.
Bibi elég kis kényelmes, nem olyan, mint Blani volt.

Enikő, Blanki már jól van. Nem mondom, hogy könnyű, de még bírom. Az a baj, hogy nincs miből feltöltődnöm, mert én nagyon szeretek kint lenni a természetben....Nekem Anyu segít azért, bár most megint bevállalta egy beteg rokon ápolását, de Anci ilyen...tegnap pl. a fél utcának húslevest főzött és széthordta a betegeknek, hogy azt egyék...

Ági, persze, gyertek csak. Nem kell túlszervezni a dolgot, akor nehezen jön össze, elég, ha 1 nappal előtte tudom...:)

Kata, Apa hazajött pénteken, jól telt neki a nyaralás. Az elkanászodás alatt azt értem, hogy ha rólunk van szó, mindig fáradt, de egy csomó hülyeségre van energiája. Jó lenne tényleg talizni, sokszor gondolok rátok :)

Jövök még, csak mennem kell Blanit kiszedni a kádból.

Uh, én még nem voltam 6 hetes kontrollon. Egyszer már elindultam, de a doki lemondta, mert pont szülni ment...
R
34372

Kata, fogalmam sincs, hogy mi lehetett a február elejei vérzés, de nekem is kellene valami módszer, ami kimutatja, hogy van e Pém. Tényleg ezt figyelte valaki fogamzás előtt? Van valami javaslatotok? A hőmérőzést elvetném, mert kizárt, hogy ugyanabban az időben mérni tudjam.

Mi történt Fleurékkal? Nagyon sok a betegeskedés náluk. A Csanából viszi haza Lillus?

Kriszti, a fülmérő mennyi idő alatt mutatja meg a pontos hőmérsékletet? Tényleg, próbáltáok már? Bevált?

Móni, csak nem az USA-ba készültök? Mizu veletek, mindig szoktál jönni, ma nem láttam hozzászólásodat. Remélem, hogy jól vagytok.

Edina, hogy bírod így Grétivel, hogy fáj minden porcikád? El is hiszem,hogy elő kellett keresni Gréti 3 hós adatait, már olyan rég volt...:)

Bíborka múlt hónapban végig 3 naponta kakilt, de 2 hete egyfolytában, minden evés után (pedig nála elég sűrűn van kajci). Már kezdek aggódni, mert alig hízott.

Vick, nálatok amúgy a Lányok eljátszanak egymással? Azért kérdezem, mert nálunk Blanitól a házimunka is nehézkes, mindig reklamál, hogy nincs kivel játszania. Honnan szerezzek neki játszótársat?

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Tegnap valahogy már nem értem ide. Dávid összesen 1 órát aludt napközben, amikor sétáltunk. Egyébként meg kb. nem lehet letenni egy percre se, mert reklamál. Amúgy iszonyúan rág és nyálazik, tényleg lehet, hogy fogzik. Vagy front van. Vagy telihold
Ki tudja
:)
Este 11-kor aludt el. és hajnalban kelt megint.

Zoli köszöni a jókívánságokat:)
Nem, nem készülünk Amerikába, csak egy amerikai cégnél szeretne elhelyezkedni, és az ottani főnökök is tartanak interjút telefonon.
Eddig csak váltani szeretett volna, most viszont kiderült, hogy a következő leépítésnél az ő pozícióját szüntetik meg, szóval ...

Gáz, hogy szinte minden állás 1-2-3 hét/hónap külföldi tréninggel kezdődik:( én nem hiszem, hogy ezt bírnám egyedül.

Reni, Dávidnál is ezt figyeltem meg: egy-két hétig szépen gyarapodik a napi egy "nagy kaki" mellett, aztán hirtelen minden evés után kaki, és áll a súlya:( ilyenkor jön a tápszer nálunk.
Szerintem amúgy ez vmi kisebb gyomorrontás lehet, de ugye anyatejes babánál minden normális...

Próbáld meg megnevelni a párodat... nem jó ez így.

Megyek, mert megint sírás-rívás van:)

Szép napot és jobbulást a betegeknek!
Móni
monke

Jó reggelt!

Móni, ej a kis zsivány :) ölbebaba lett!? Remélem, ma jobb napotok lesz. Nektek s több alkalmas a babamasszázs?
Szegény Zoli! De talán jobb így, hogy előre tudja, más szemmel keresget így. Sok sikert neki!

Edina, írtad, hogy Gréta nem fogadja el a cumisüveget. Akkor miért volt valamelyik képen a kezében és mit kapott belőle?
A játszószőnyeg árát természetesen nem kaptam vissza. :evil:

Reni, a peteérést nem tudom, a mérésig nem jutottam el...Tessék elmenni 6 hetes kontrollra!
Anyukád egy angyal :-)

Kata, ezt a vérzés dolgot nem tudom. :-(

Egyébként tegnap nekünk is vacakabb napunk volt. Zsófi bármilyen helyzetben nyavalygott. "Szerencsére" kidőlt fél 9 körül, míg mielőtt a karom leszakadt volna :) Aztán felkelt fél 10-kor, megetettem és húzta 6-ig.

Na, nálunk is sírás van, megyek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

tegnapi Murphy, megint elmaradt a babamasszázs,hiába mentünk, majd 22.-én lesz megint vszínű, mai Murphy, Márk d.e mindig visszaalszik 10.30-11-ig, ma jöt az új tanítvány, hát 9.45kor már be kellett fejezni az órát...

Úgy tűnik,teszveszen elkelt a Peg perego Navetta mózesünk, apa meg ma reggel hozta el a hordozót, amit tegnap kinéztem expresszen.
Sikerült típusra és színre ugyanolyat vennünk, mint a babakocsink.

Vick, szegénykém, megint ápolhatsz, remélem Hangi már javulgat.
Kedvet kaptam tőled az alma adáshoz, ma délben ezzel kezdem az etetést.
Figyu, és napi hány etetést kezdesz ezzel?2-3mat?
mikor lehet emelni a 2-3 kiskanál mennyiséget?

Reni, nahát, ez az apa, hallod este meséltem az én férjemnek, amit írtál és hahotázva magára ismert :?
Sajnálom, hogy ennyire magad vagy csak.
Blankinak szomszéd gyereke játszótársak vayg unokatesók nincsenek a közelben?
Bíborkára még várnia kell egy picit...
Anyukád, hát igen, ha jól sejtem te is rá ütöttél természetileg.

Móni, Dávid nyűgösségét sajnálom, de tegnap Márk is egész délután bőgött, alig aludt, 2x kb fél órát, azt is az ölemben, estére hulla lettem.
Szerintem a hidegfront, legalábbis remélem.
ez az állás akkor most bejöjjön Zolinak vagy sem?Hosszabb külföldi kiküldetés elhiszem, hogy neked sem az álmod.

Kaki nálunk nagyjából minden nap van, akkor volt baj, mikor elkezdtem a tápszeres pótlsát.Nekünk a Laveolac jött be, 3 órán belül kipucolódik a gyerek tuti és csak széklethigító,nem hashajtó hatású.

Zsuzsi, írtál már jogi fenyegetős levelet a csajnak végül?

Edina, nekem nem akaródzik megjönni, pedig a napokban kéne.
Nem értem.

na puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, apa tegnap tök aranyos volt, kaptam tőle egy sárga orchideát meg egy milka desszertet, Márk nevében meg egy szál tulipánt, odaadta a kis kezébe.

k.

katicat
Szigetszentmiklós

Nagyon kedves a párod, Kata:)

Murphy mondjon le:(

Igen, drukkoljatok ennek az állásnak, légyszi, ez most pont olyan, amihez várhatóan nem kell utazgatni:( jó lenne, ha megkapná.

Tápszer-alma témához annyit
:
én is megkérdeztem a védőnőt, ő nagyon határozottan ellenezte a hozzátáplálást ebben a korban, tehát szerinte egy hónapig még a kiegészítés (ha kell) CSAK tápszer lehet. Pépet nem kérdeztem.

Reszelt alma levét azért kipróbáltam (1 mokkáskanálnyit, ahogy Vick javasolta), és Dávidnak ízlik. De nem akarom sürgetni, főleg ha ellenzik... nehéz ezt így eldönteni.
De tény, hogy mást nem mernék még adni neki, és ha tényleg kell a pótlás, az almalé biztos nem elég.

Zsuzsi, a masszázs azt hiszem 5 alkalmas, mindig egy testrészt tanítanak.

Puszi
M
monke

Móni
Igazából ez nem hozzátáplálás, csak kóstoltatás,hiszen ez nem mennyiség.

Kata
Napi egyszer adtam neki csak. Nem viszem én túlzásba,csak ismerkedjen. Répát reszeltem tegnap, de sajna 1 csepp levet sem tudtam kipréselni a reszelékből. Murphy...
Eszter megette így a reszeléket, meg még 3 répát harapva.

Sajnos Hangi még mindig lázas, és már nyűgös is egyre jobban. Az orra kevésbé folyik, kevesebbet köhög, de nem érzi jól magát.

Ennyi időm volt, mennem kell.

vick
Kép
Kép
ervick

sziasztok,

Elég régen jelentkeztem, de most alszik Csabi kint a teraszon, szóval van egy kis időm.
Mi szerencsére jól vagyunk, Csabi egyre nyugodtabb, ha tele van a hasa, sokat mosolyog. Nálunk hál'Istennek eddig nem volt szopi sztrájk. Sajnos a spec tápszert bukás ellen kell kapnia, nagyon utálja, de viszont használ. Már sokkal kevesebbet bukik. A dokinéni azt mondta, hogy 4 hónapos kortól kezdjük el a hozzátáplálást, onnan fog kapni almalevet, majd almát, majd krumplit. Az már remélhetőleg megfogja a bukást.

Mi is elkezdtünk járni babamasszázsra, csütörtökön lesz az első óra, kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni.
Nekem még nem jött meg a mensim, tegnap voltam nőgyógyásznál rákszűrésen. Háááát, szóval eléggé szétmentem a szülésben, lesz mit helyrehozni, ha már nem akarunk több gyerkőcöt.

Vick: jobbulást Hanginak, neked meg kitartást, nem lehet így könnyű három gyerekkel.

Móni: szorítok a párodnak, kapja meg az állást.

Na csinálok egy kis adóbevallást :roll:

puszi
Szilvi
huszilvia

sziasztok

Krisztina

próbálkozok a mail-el....

Zsuzsi

cumisüvegből csak a teát fogadja el. érdekes mert a vizet meg csak pohárból,vagy kanálból,a tejcsit meg szigorúan csak ciciből. de a teát is csak úgy "issza",hogy rágja az üveget,meg ledugja a torkáig,aztán mmeg öklendezik.... :lol: :lol:

3 hós adatok
4750 gramm, 61 cm.

Kata
sajnálom ezt nem mensi dolgot,de nekem azt mondta a múltkor a dokim,hogy szopi idő alatt minden normális
tanítást sajnálom

megyek,mert nem igazán tudok féll kézzel írni,olvasni is csak nagyjából sikerült. :oops: :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára *dy* 2010.03.09 16:32-kor.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Krisztina
elvileg elment a kép,majd jelezz,hogy megkaptad-e. :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Mostanában nagyon sűrűek a napok, egy kicsit elmaradtam. Iszonyat, ami nálunk megy másfél hete, örökké sír-rí! Tegnap este kb 2 órán át bírta a raplit. :cry: De nem panaszkodok.

Anyóst megműtötteék múlt szerdán, ma jött haza, jól van. Eredmény kb 8 nap múlva lesz.

Ja, és micsoda öröm, kitört a faluban a hányásos-hasmenés járvány! Rettegek tőle! Minden évben 3x kijut belőle!

Móni, jófej a védőnő! Pár éve még teljesen más tanácsokat adtak hozzáetetés terén!!! Most meg leszólják azt. Akkor meg leszólták az előtte 10 évvel adott tanácsokat. Ja, és mind felnőttünk!
Drukkolok Apának állás ügyben!

Zsuzsi, nagyon sajnálom a játszószőnyeges esetet! Nem is kaptál visszajelzést? Utol sem lehet érni a csajt?

Vick, remélem Hangi hamar túllesz rajta. Sajnos ez a hirtelen meleg nagyon kedvez a vírusoknak és a baciknak, az oviba meg előszeretettel viszik betegen a gyereket. Mikor a lányom ovis volt, fültanuja voltam, hogy a dadus panaszkodik, hogy hány és hasmenése van. Ennek ellenére ő osztotta a kaját a kölköknek.

Kata, bizti hiányzik már a masszázs, gondolom főleg a kimozdulás. Van Fleurön kívül ismerősöd ott?

Edina remélem hamar rendbe jössz! Vigyázz magadra, jön a jóidő, végre csavaroghattok, gipszágyban meg nehéz véghezvinni!

Reni aranyos anyud, hogy így gondoskodik a környezetéről! Ritkaság manapság, hogy az emberek túllátnak a küszöbükön! A párod csak visszazökken a régi kerékvágásba. Elkényelmesednek a télen, az enyémet is cseszegetem már ősz óta, hogy iratkozzon be motoros iskolába, most végre rászánta magát! Korántsem jelenti,hogy belátható időn belül elvégzi!

Dejó Szilvi, hogy Csabi nyugszik! Ahogy szétnézek, a többi csak romlik!

Drukkoljatok, holnap 2 gyereket oltatok! (hacsak a fiam nem kezd el rókázni) Alex 6 éves oltása, Míra 4 hós. Talán Alex lesz a nehezebb eset. Utána be kell mennem a melóhelyemre ügyet intzézni. Nehéz nap lesz!

További szép napot, sírásmentes éjszakát!

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok,
Móni, szurkolunk Zolinak az álláshoz. Azon agyaltam, hogy miből lehetne megállapítani, hogy tényleg normális-e ez a minden evés után kaki...meg,hogy lehet-e a túletetéstől, v.attól, hogy én kajáltam valami olyasmit. Esetleg benyalt valamit?

BfKata, nálunk pont ellenkező a probléma Apánál. Túl sok mindent vállalt be és alig van itthon, ha meg itthon van, pihenni szeretne feltett lábbal, tévézve. Nekem meg ez pont nem tetszik. Szeretném ha a gyerekekkel kikapcsolódna, no meg ha együtt kimozdulnánk. Móni, megnevelni már késő, de próbálom közös nevezőre hozni a dolgokat. Sajna túl türelmes voltam, és ilyenkor már nehezebb.

Kata, ha nálatok is ez a helyzet, te hogy bírod? Nálatok mi a megoldás?

Ah, az oltáshoz drukkolunk.

Tényleg oltási nosodáról hallottatok? Én a 3 hósnál adtam Bibinek, hogy kiküszöböljük a mellékhatásokat.

Zsuzsi, ez a játszószőnyeges sztori felháborító!

HuSzilvi, örülök, hogy rendeződtek a dolgok. Nem szeretnétek kistesót?

Hozzátápinál még annyit szeretnék mondani, hogy ha kajcsi előtt adjuk, akkor átszoktató jellege lesz, mivel csak utána pótlás a szopi, ha szopi után, akkor annyit fog enni, amennyi még pótlásnak kell.
Én még várok a kóstoltatással is. Honnan szerzitek be az almát?

Szerveztem magamnak masszázst, remélem,hogy eljutok. Nagyon rám férne. Bibit pedig pénteken szeretném végre elvinni babamasszázsra. Itt minden héten újra megmutatnak minden testrészt, bármikor be lehet csatlakozni.
Jó éjt!
34372

Sziasztok!

Ez a "más"-sal etetés kérdés úgy látszik megosztja az embereket. Mindenki csinálja úgy, ahogy jónak látja. Senki nem fogja elrontani, hiszen nem kolbásszal kezdi senki 2 hónaposan. :wink:

Bfkata
Már hiányoltalak! Sajnálom a sírást. Nekem a legkevesebb bajom a kicsivel van. Hanga (biztos a betegsége miatt is) szinte elviselhetetlen. Mindenért megsértődik és felesel, húzgálja a száját és cicceg, ha nem tetszik valami. Mint egy nagy kamasz. Tegnap odaadtam neki a Noddys színezőt, mert az az egyik kedvence,de közölte, hogy ő eperkést akart, neki ez nem kell. :(
Bántja Esztert is,és olyan beszólásai vannak...
Kapcsolgatja este a lámpát le-fel-le-fel, és rászólt anyukám, hogy fejezze be, mire ő arrébb áll és közli : " Na remélem akkor boldog vagy! " és hozzá húzgálja a száját.
Ilyenkor mit lehet csinálni, mert engem az őrületbe kerget ezzel a flegmázós viselkedéssel.

Almabeszerzés: Nekem volt egy csoporttársam, nekik van biopiacuk minden szombaton.

Ma nekünk is oltás, meg Hangát is megnézi a doki.
Megyek, mert Eszter megint nyivákol, Hangi elvette a játékát. :twisted: :twisted: :twisted:

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!

Van egy könyvem, Devics Józsefné: Csecsemők szakácskönyve, azt olvasgatom. Abban az van írva, hogy a délelőtti szoptatás előtt kell elkezdeni 2 kiskanállal adni az almalevet, majd fokozatosan emelni az adagot, de a teljes adag elfogyasztásához akár egy hónap is kell. Ez valójában az átszoktatás lesz, amit Reni is írt. Pótlásra ez is a tápszer, ill. tejpépet írja, az más.
Egyelőre én sem tervezek még kóstoltatni sem, a védőnő is azt mondta, hogy ráérünk arra még.

Csak nálunk nincs babamasszázs?

Kati, egy barátnőm mondta, hogy a két gyereke között van 2,5 év és az elsővel banánt kellett kóstoltatnia, most mikor azzal kezdte, megszidták, hogy már almalével kell :-)
Sajnálom a rossz napjaidat. Anyósodnak jobbulást, reméljük, minden rendben lesz.
Az oltáshoz szorítok, de legalább egy úttal letudod.

Reni, masszázs :-) remélem összejön és kicsit kikapcsolódsz.
Sajnálom, amit írsz a férjedről. Bevallom, nagyon féltem tőle, hogy nálunk is ez lesz. A páromon is nagy a nyomás, elmegy fél 8 körül, és sokszor van, hogy 9 körül ér haza :-( Régen ilyenkor már nem lehetett vele mit kezdeni, tv-zett. Szerencsére nem váltak be a félelmeim. Persze, van, hogy elengedi magát, de rengeteg segít. Pedig az esti műszak a nehezebb Zsófi körül. Ha meg ő pesztrálja, nekem lelkifurdalásom van, hogy egész nap dolgozik és még este sem pihen...

Kata, Kati, írtam hivatalos felszólító levelet a csajnak még a múlt hét elején, jött is a válasz, hogy a múlt héten utalja a pénzt, legyek türelemmel... Persze nem küldte. Még korábban felajánlotta, hogy küld más dolgokat helyette, azon gondolkodom, hogy elfogadom, hátha azt megkapom... Kb. 5 sürgető levél után szokott válaszolni, de egy hete nem hallottam felőle...

Kata, Murphyk :-(
Mi lett a mensivel? Szerintem se aggódj, bármi lehet (akár még egy kistestvér is :-))

Tegnap nehéz estém volt, Zsófi nagyon sírt, nem tudom, miért. Van egy új, keserves sírása, először elvörösödik, majd legörbíti a száját, nagyon, aztán belelenüdl, majd amíg erőt gyűjt, hüppög. Ez a hüppögés egyébként nagyon aranyos. 7-fél 10-ig nagyon odavolt, ha elringattam is felsírt, fél 10-kor dőlt ki, Miki akkora ért haza.
Ja, és séta közben is rázendített, haza kellett jönnünk. A liftben már minden OK volt, vigyorgott.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Reni, mi az az oltási nosoda?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

vick
Kép
Kép
ervick

Kaki: A kakinak akkor van "baja" és akkor lehet gyanakodni bélfertőzésre, ha büdös szaga van, tehát az eddig megszokottól eltérő, illetve megváltozik az állaga, színe. Amíg ezek normálisak, csak a mennyiség gyakoribb, nincs gond.

Vince kb. 4-szer-5-ször kakál egy nap.

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!

Nekem egy Mr. Bean-em van mára:)

Tegnap reggel - Kata múltkori wellness-programjától felbuzdulva - úgy gondoltam, hajat mosok stb.
Dávidka épp jókedvű volt, bepakoltam a pihenőszékbe és betettem a fürdőszobába.
Amint besamponoztam a hajamat, elfogyott a melegvíz:( és a kazánunk nem is kapcsolt be újra, hiába vártam az utánpótlást.
Persze Dávidka is ordítani kezdett, és akkor csöngetettt az ételhordó srác is

:) nem volt könnyű hirtelen megoldani a helyzetet.

Zsuzsi, én is nagyon hálás vagyok Zolinak , amiért sokat - rengeteget -segít. De lelkiismeretfurdalásom azért nincs.
Én is dolgoztam hasonló munkakörben, nagyon fárasztó volt, de össze se lehet hasonlítani azzal, amilyen fárasztó most az itthoni "babázás". Szerintem egy baba kétemberes feladat. Nem hiszem, hogy a 24 órát egyedül kellene végignyomni itthon, csak azért, mert úgyse "dolgozom".

Dávidka este 10-kor végre álomba visította magát. 12-kor újra sírt vagy negyedórát. 2-kor megetettem. 4.30-kor megetettem. Akkor már nem aludt vissza, csak reggel 8-kor (mostanáig). Valahogy nem volt "érkezésem" ezalatt a másfél óra alatt a házimunkához, fene tudja miért.

:x

Vick, én is azt hiszem, hogy attól nem lehet baja, ha megkóstol egy kis almalét. De minden más várhat.
Kakival az a gond, hogy picit mindig más... és ugye az is normális, ha néha zöldes, vagy ilyenolyan.

Szóval ha van is valami kis hasmenés vagy gyomorrontás, szerintem nagyon nehéz kiszúrni.

Na mentem, mert reklamálnak:)

Szép napot,
M
monke

Vick-en felbuzdulva tegnap délben adtam két mokkáskanálnyi almalevet Márknak, nagyon tetszett neki a móka.
Ma is adok neki.A szüleimnek nagy gyümölcsöse, szőlője van, saját, balatoni almát kap Márk :-)

Reni, nálunk apa az estét a szgép előtt tölvi, mondván az kapcsolja ki igazán, ha játszik.Sajnos nevelni már tényleg késő.Ez valahol még a gyerekkorban gyökerezhetett.
Házimunkában sajnos nem sok a segítségem.
Múltkor megkértem indítsa be a mosogatógépet, és megkérdezte hova is kell rakni a tablettát.
Lehet hogy azt gondolja, hogy az este levedlett zokink maguktól másznak be a szennyeskosárba és a reggeli kávésbögrék maguktól ugranak a mosgatógépbe???
Erről ennyit.

Móni, nem semmi a tegnap reggeled, sajnálom.Nekünk úgy tűnik már csak ez jut még vagy egy évtizedig.

Nálunk napi 1x van kaka, minden délután.
Pisis pelus rendszeresen van.

Vick, azért bírom, hogy mindig igyekszel a helyzet magaslatán állni.És köszi,hogy leírod nekünk ezeket a dolgokat te is, mint Reni vagy Fleur, hog nem fenékig tejfel azért minden.

Zsuzsi, ilyen cuki hüppögés nálunk is van egy ideje.
Pénz:cry:

Na menenm kell, holnap d.u vendégeink lesznek, már elkezdtem ma a takarítást, illetve tegnap este 10kor takarítottam fürdőszobát, ma még vasalok, holnap főznöm is kell a vendégeknek.

Ja, képzeljétek, tök szuper a hordozó, kimostam este minden mosható részét, lesikáltam a műanyagot, majdnem mintha új lenne.

na mentem,

pusz

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Hahó!

Tegnap eljutottunk moziba, hát csajok, ne tudjátok meg, szuper volt :D Esti fürdés-evés után mentünk, olyankor legalább éjfélig mindig nyugi van, enni sem kér és alszik. A bátyámra és a barátnőjére hagytuk, ők lesznek a keresztszülők is, nem árt, ha gyakorolnak :wink: Bene nagyon jól viselkedett, nem sírt, bár nem is aludt 10-ig, biztos érezte, hogy most lehet partizni :lol: Olyan fél12 körül értünk haza, az Alice csodaországban néztük (imádom Tim Burtont és Johnny Deppet is :)), jó volt nagyon, maga a film is, de hogy végre megint moziban ülhettem, hát az nagyon :) Persze félig itthon járt a fejem, és figyeltem a telefonom, mikor szólnak, hogy jöjjünk haza.
Najó, kicsit túlpörögtem, nem akarlak Titeket heccelni vele... :oops: :oops:

Zsuszi, nálunk sincs babamasszázs, pedig biztos mondta volna a védőnő, ha van :( Sajnálom az esti sírásokat :( Fürdés előtt vagy után kezdődik a nyűgösség?
Remélem csak meglesz az a pénz, elég pofátlan, hogy még ígérget is, de közben meg sunnyog :evil:

Reni, Kata, sajnálom, hogy a párotok így áll a dologhoz, nagyon rossz lehet :cry: :cry: Persze meg is értem, hogy nekik is ki kell engedni a fáradtgőzt, csak furcsállom, mert például Gábor alig várja, hogy hazaérjen és játszhasson a kisfiával, szóval számára ez okozza a maximális feltöltődést. És ennek én nagyon örülök, mert így engem is tehermentesít egy kicsit, és látom rajta, hogy neki ez nem fáradság, sőt, épp az ellenkezője, tényleg alig várja, hogy vele lehessen. Na engem már inkább mellőz, de egyelőre ez még nem annyira zavar, a fő, hogy Benével nagyon jól elvan :wink:
Igaza van Móninak, egyedül nem menne nekem sem. Így külön jó, hogy este besegít a párom. Zsuzsi, Neked se legyen lelkifurdalásod emiatt!

Reni, nem semmi Anyukád van, fantasztikus ember, olyan jó, hogy léteznek még ilyenek a földön, ezért bízhatunk még egy szebb jövőben :wink:

Vick, sajnálom Hangi viselkedését, nagyon bízom benne, hogy a betegség elmúlásával huss, ez is elmúlik! Addig pedig egy nagyadag kitartást az egész családnak!!

Kati, szurkolok az oltáshoz, remélem mindkét gyerkőcöd jól fogja viselni!!! A fiúk tényleg nehezebben viselik az ilyeneket? Emlékszem az általános iskolai oltásokon a lányok sosem, de egy-két fiú bizony mindig elsírta magát :wink:

Szilvi, sajnálom a nőgyógyászati gondokat. Remélem komolyabb gond nincs! Intimtornát nem ajánlotta a dokid? Állítólag azzal nagyon sokat lehet javítani a lenti helyzeten, még a műtét is elkerülhető.

Móni, Murphy :twisted: Na de azt is meséld el, HOGYAN oldottad meg ezt a szitut?!? Nagyon kiváncsi vagyok :wink: Sajnálom a hajnali keléseket, nem tudom, hogy tudnád kiküszöbölni a dolgot, így azért nem tudsz sokat pihenni :(

Judit, Friday, merre vagytok? Remélem minden rendben Veletek!

A hozzátáplálás pedig tényleg eléggé megosztja a véleményeket, pont a múltkor hallottam a védőnőtől, amit ő is megdöbbenve mesélt, hogy a legújabb kutatások szerint a lisztes dolgokat hamar el kell kezdeni, mert ezzel kiküszöbölhető a glutén-allergia. Na erre varrjatok gombot! Szerintem is a mértékletesség a lényeg. Gyereke is annyira válogatja, mit fogad el és mit nem, és hogy mikor.

Na, bő lére eresztettem magam :oops:
Szép napot Mindenkinek!
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Kata, örülök, hogy sikerült jó üzleteket kötnöd. Kérünk majd képet a hordozóról!
Sajnálom, amit írsz az estékről. Az én Mikim is szeret játszani, de amita Zsófi megszületett, talán ha két ünnep között egy pár órát játszott. Nem panaszkodom, igaz, hogy nincs sokat itthon, de a hétvégén még a házimunkába is besegít.
Bár egyelőre még lelkileg nagyon nehezen bírkózom meg azzal, hogy egész nap babázok. Persze, emiatt is gyötör a lelkifurdalás, hogy ez így biztosan nem helyes...

Ági, mozi miatt irigy smiley. Reni, erre is találj ki vmit, jó?
Nem tudom, mitől volt a tegnapi sírás. Talán a szél...

Nekünk ma jönnek vendégeink, takarítok, de nem főzök. Kata, Te mit főzöl?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Tegnap este haza kellett jönni anyáéktól,nem bírta a drágám.
Sokat sírt és éjjel sem aludt,3 óránként felkelt,pedig már 2 hónapja végigalussza az éjszakát.
Szerintem az volt a baj,hogy nálunk nagyon párás a lakás és ezt szokta meg,anyáéknál meg nagyon száraz,így folyamatosan szomjas volt és a bőre is kipattogot.Apa értünk jött este.
Itthon már nincs baj :)

Bűntudatom van :( Odaadtam Annának a játékcumit.....
Már egy ideje észrevettem hogy napközben nem megy az elalvás,eddig mindig cicin aludt,de most hogy nem kell a cici,nem is tud elaludni.Ennek az az eredménye hogy csak sír és dörzsölgeti a szemét,sehol nem jó még az ölemben sem.Ma kipróbáltam és a cumival 5 perc alatt bealudt.
A másik jótékony hatása pedig az volt,hogy cumizott egy kicsit ,elvettem ,rögtön odaadtam a cicit és láss csodát elfogadta.Így ma már volt olyan evés ami nem aludva zajlott.
Elég furi látni a szájába,de ha ez kell a nyugalmához....

Mi leálltunk az almalével,az első nap ízlett neki,de másnap nagyon rosszul esett így most pihetetem a dolgot.

Havazik már valakinél???

Fülhőmérő:
Nagyon bejött 1mp a mérési ideje,általában szopi közben szoktam és nem fordul el.

Képzeljétek rájöttem miért volt véres a kaki a múltkor,hát a hőmérőtől.Popsiba mértem neki,hogy hivatalos legyen/melegnek éreztem/ és a következő kakinál vérzett.

Kép

Kép
krisztinaa

Dy,Gréta megérkezett.

Kép

Kép
krisztinaa

Hali!

Gigi, köszi a hiányolást, itt vagyok, de inkább olvasó üzemmódban, írásra már nem elég az idő. Céklához visszatérve: nem fagyasztottam semmit, ill. egyszer pipihusit, olyan jégkockatartós javaslatot próbáltam ki, de végülis mindig mindent frissen csináltam meg, ez az én hülyeségem, hogy a fagyasztott készételt nem szeretem. Kicsike edényben kicsike ételek :D . Párolóedénybe meg csak egy pohár víz kell, mindegy a kaja -zöldség- mennyisége.

alma: másik fórumon anno üvegreszelőt ajánlottak az előkóstolásokhoz, ami írt Ervick a rostok feldolgozásáról, azt írták ez jó erre a problémára, ami az oldalán kicsorog az a frankó. Én nem próbáltam, de sokan mondták, hogy bevált.

Reni, legnagyobb gyerek az itt is van :wink: , csak az enyém ha nem dolgozik, akkor hangfalat épít... no, Veled is sírjunk egymás vállán a talin... a betegség dolgot sajnálom :(.

Monke, férjem is odahaza amerikai cégnél dolgozott, van rengeteg előnye... bár gondolom most eszedbe jut, hogy akkor miért vagyunk itt :roll: , szerintem jó az, sok sikert hozzá!!!

Katicat, hordozó király!!! Menszit én már nem értem: fiammal 5 hét után rendszeres volt, most meg semmi. Majd 28 nap múlva kiderül, hogy Nálad mi volt ez.

Dy, Dy...vigyázz jobban magadra!!!

Kankalin, ruházkodás témához írni is akartam, hogy Borsnál úgy igaz, hogy "ahogy én és mínusz egy réteg" eszméletlen fagyos kölyök. Úgyhogy igen, az az öltöztetési tanács sem valami nagy igazság :D .

Lányok, történt pár dolog, amit leírnék: doki mondta, hogy éjjel ha felsír mostmár vizet adjak neki, így pár nap alatt át fogja aludni az éjszakát. Gréta sem egy nagy cumisüveg-bajnok, de néha muszáj neki, mikor pl. németre megyek. Na, első éjjel 50 ml vizet megivott mire észbe kapott hogy át van verve. Sírás volt, amivel párhuzamban lelkifurim lett, hogy itt van a két tejtől duzzadó csöcsöm én meg szemét módon vizet itatok vele. Cici elővéve, evés. Második éjjel viszont tényleg csak egyszer kelt. Ma nem volt túl jó éjszakánk, de káposztát ettem és szegénykének ettől rossz lett a pocija. Még folytatom egy darabig, aztán írom mi lett. Tényleg olyan kettős érzés: ha alszunk rendesen akkor van esély, hogy másnap teljesen friss lehessek, de ha meg szopna, hát miért ne? ...lehet Borssal is itt rontottam el, hogy hagytam éjjel állandóan cicizni ...de olyan egészséges, akár lehet hogy ettől a sok anyatejtől.... de olyan rohadt fárasztó ez az állandó éjszakai műszak....most mi ilyenkor mi van??? :shock: :shock: :shock:

...ja, és szerintem rajtam most van a szülés utáni depi, valahogy semmi sikerélményem sincs, semminek nem tudok örülni, nihil.... vagy klímax :shock: ??????? ...meg az agyhúgykő itt is (vagy hogy mondtátok, de azóta minden este ez a szó cseng a maradék agyamban ...na tessék, ezt se bírtam normálisan megjegyezni...)

Hogy jót is mondjak, vannak új képek a képes albumunkban, 2 is új, csak elköltöztettük az oldalt, aki megnézné a gyerekeket, írjon privit, küldöm az oldalt, puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Szeretnék hozzátok csatlakozni.

Van egy 3 hónapos kislányom, no és egy két éves is.
Eddig is olvastalak titeket, de most kérdeznék is.
Mennyit sétáltok a levegőn a picikkel?
mert én ma is délután kivittem őket, 1,5 órát voltunk kint, de most olyan lelkiismeret furdalásom van ettől, hogy ennyi ideig voltunk.

Köszönöm.

Kép
csiperke

Szia Csiperke!

Soknak vagy kevésnek tartod? Egyébként időfüggő, hogy mi például mennyit vagyunk kint. Ma csak kb. fél órát, mert iszonyú szél fújt.
Ha jó idő van, akkor 1, másfél órát kint vagyunk.
A lányok többet, mert az oviban délelőtt is kint vannak udvaron.
Nyáron meg amennyit csak lehet. :)

Fárasztó nap volt ma is, de Ricsi segített sokat. Sajna holnap megint egyedül leszek. :cry:

Jobb éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Hali!!

Szia Csiperke,írj bátran és sokat :D

Fok szerint szoktam kivinni.-5 alatt nem megyünk,0 körül fél óra,10 fok fölött 1 óra,15 fok fölött bármenny :D :D 4 hetesen volt hogy kint voltunk 2 órát is mert csodaszép idő volt.
Ha jól fel van öltöztetve nincs semmi baja.Ja és ha fúj a szél vagy nagyon hideg van le szoktam takarni a babakocsit egy pelenkával sokat véd rajta.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Köszönöm, hogy írtatok!

Ma éppen a babahordozót csatoltam a kocsihoz, abban volt, bár nem szeretem, de így két oldalról is védve volt legalább.
Soknak tartottam az időt, mert mikor mentünk még nem fújt a szél, +5 fok volt, de mire jöttünk vissza csípős szél lett és hideg,azt hittem 1 fok van, de 3,8 volt.

Azon parázok mindig, hogy megfázik.
sajnos egyedül vagyok egész nap a kicsikkel, a nagyobbnak kell a levegő, meg bent nem tudom lefárasztani eléggé,és így a kicsit is vinnem kell mindig.

Kép
csiperke

Sziasztok,

Szia Csiperke! Üdv.!

Én nem nézem a fokot, nincs is hőmérőnk, meg szerintem nem sokat jelent. Más a hőérzet, ha fúj a szél, de süt a nap, vagy el van borulva, ha köd van stb. stb. Ma a nagy szélben fél órát voltunk kint, és tegnap is. Egyébként szép időben kb. egy órát, ha nagyon belelendülünk és szépen alszik, akkor kicsit többet is.

Jaj, Móni, elképzeltem a jelenetet :) Kérjük a megoldást is!

Friday, szegénykém, mivel tudnálak felvidítani? A lelkifurdalást megértem. 50 ml víz? Jó szomjas/ éhes lehetett szegénykém.
Zsófi is ivott már pár korty vizet üvegből. A védőnő azt mondta, hogy anyatejes babának két esetben lehet szüksége vízre, ha nagy kánikula van vagy ha száraz a lakás levegője pl. panelban. Kipróbáltam, párat szívott, majd a kezem és cucli érdekesebb volt. Ebből arra következtetek, hogy nem szomjas.
Megnéztem az új képeket, elnavigált az új helyre. Nagyon szépek. Végül síeltél is?

Vick, kitartást! Hanga jobban van?

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali,
Friday, nekem még mindig az cseng a fülemben, amit akkor írtál, mikor hazavittétek Grétit. Azt gondoltam ez a csaj nagyon tud valamit. Biztos kimerültél, neked is kellene valami feltöltődés. Mikor jöttök haza? Márciusra emlékeztem...
Arról lemaradtam, hogy miért is kell leszoktatni az éjszakai evésről. Hányszor eszik Gréti éjszaka? Utána visszaalszik? Bors ébred még sokat? Tudsz pihizni?
Nekem szilárd elhatározásom, hogy megnevelem férjecskét. A projekt már beindult, egyelőre még halovány az eredmény, de majd beszámolok.
A mai: csörg a telóm, felveszem, közben Blani hív, segítsek a fenéktörlésben, ez még ok, 2 kezem van. Közben Bibi sír, miközben a bilit mosom már ordít vörös fejjel. Igyekszem koncentrálni a telefonos beszélgetésre is. Rohanok be Bibihez, felveszem, rohanás vissza, próbálok egy kézzel kezet mosni felváltva, Bibihez nem nyúlni csak alkarral.
No mindeközben Apa a kanapén hever és fel sem tűnik neki semmi.

Móni, tetszett a hajmosós jelenet. Ügye nem hideg vízzel folytatódik? Dávidka jobban van? Remélem, hogy a bukás abbamaradt.

Ma voltunk csípőuh-n. Semmi gond. A tornát azért folytatom.

Csiperke, én a széltől óvom őket, amúgy szerintem amennyi jólesik a levegőzésből :)

Vick, Blani akkor szokott sértődékeny/hisztis lenni, ha fáradt. Lehet, hogy legyengítette a betegség? Mindig elámulok,hogy még az ikrek is mennyire különbözhetnek egymástól.

Mindjárt kész a vaníliás kifli. Most sorra vettem azokat a dolgokat, amitől jobban érezném magam, na ez is egy olyan, már több éve kívánom és valahogy mindig kimaradt.:}~

Jó éjt mindenkinek
R

Kép
Kép
34372

Ezeket még kihagytam:

Zsuzsi irígy smile: [size=18]:o[/size]
Ági ez a mozira van. Ügyik vagytok, hogy így összehoztátok.

Kriszti, sajnálom, hogy haza kellett jönnötök, hiába kicsikkel nem egyszerű. Én már jobban preferálom az egy napos progikat/sőt inkább félnapos. Köszi a fülhőmérő leírást. Sokszor eszembe jutott Anna, mitől lehetett neki a véres kaki, így legalább már tudod. No de mit keresett ott a fülhőmérő?

Közben befaltam a sütiből, most irány aludni. A kilóknak már mindegy....
34372

A simle nem sikerült.
:@

Kata, nektek milyen típus a Babybjorn kenguru? Hol vettétek?
34372

Reni, sajnálom az esti jelenetet.Ha száz karú polipmama lennél, talán elegendő lenne a kezed.
Vaníliás kiflit anyud sütötte vagy te?
Bébé confort a kengurunk, teszveszen vettem:
http://www.teszvesz.hu/item911650847_be ... iosan.html

Eddig mindössze 2x használtam, nem bírom ezeket a hordozós dolgokat,mire összecihelődök, a gyerekről meg rólam is folyik a víz, mozogni nem bírok, parázok hogy elbotlok és ráesek stb.Amúgy jó, hogy bármikor megpuszilgathatod meg érzed ahogy dobog a kis szíve.

Zsuzsi, hordozós képet csináltam már, majd rakok fel vmikor, nem találom az adatkábelt. :cry:
Csak rakottkrumpli lesz, mert nem kell rohangálnom figyelni, 55 perc és kész.

Friday, agyhúgykő, huss-huss.Éjszakai víz illetve teaitatásról én is hallottam másoktól, hogy így megtanulja a bébi,hogy nem érdemes kelni.Nálunk mondjuk Márk ugye nem is kel.Mikor jöttök haza?Mert úgy kéne szervezni a találkozót.

Ági, mozi, végre-végre.Örülök, hogy feltöltődtél.Remélem azért gondoltál ránk egy icipicit közben.
Én tegnap este vagy fél órára átszabadultam az egyik szomszédasszonyomhoz, csokiztunk, sütiztünk,nekem már az ilyesmi is ajándék.
Apa tegnap eléggé aktivizálta magát.Pedig nem is szóltam.Lehet kezd benőni a feje lágya.

Móni, a kajaszállítás amúgy nálam is problémás,főleg ha fizetős napról van szó, mert apa nem mindig van már itthon,mikor jön a srác és ha éppen akkor szoptatok.Amúgy a kilincsre akassza.Láttam a bankkártyás fizetést, de a neten nem merek semmit így fizetni, kár hogy nincs náluk netbankos utalásra lehetőség.

Csiperke, szerintem te magad is érzed, mennyit lehettek kinn.Nekem a védőnő azt mondta, hogy ha jó az idő, akkor akár 2 szopi közt is, ja csak én nem bírnám, meg pislni, enni-inni akkor is be kéne jönni.
Nekünk eddig 1-másfél óra volt a max.

Na mentem, este vendégeink lesznek ugyebár, ja és a legjobb story,sms ma reggel az egyik tanítvány anyukájától. A kisebbik (aki még ovis) bárányhimlős, így nem jön a tesó németre, atyám, az hiányozna a 4 hónapos gyerekemnek.Szerintem jövő hétre is lemondom...

Hóesés:Mondjon le, huss-huss-huss.
Tavaszt akarok!!!!!!
Reni, tavaszt akaró smiley nincs a tarsolyodban?Tele írhatnánk egy oldalt, hátha.

na puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?