A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Azért túl élem ám valahogy :wink:

Hát, azt nem tudom, hogy Rugó mivel fog indítani. Egyelőre a hangok sem nagyon mennek neki, vagyis nem túl sok :wink:
De a babaneten azt írták, ha két és fél évesen van 6-7 szó, akkor az nem katasztrófa még :roll:
Ebben reménykedem.

Meg hát, ha egész életében nem szólalna meg, akkor is imádnám :D
Mondjuk, csendben még nem maradt senki :roll:

Lehet, kilenctől már ott lesznek.

Amúgy ügyintézőkkel talán más régiókból is beszélhetsz, esetleg ők már a helyükön vannak - azt hiszem, az oepnél legalább is így volt. Beszéltünk a szolnokiakkal, stb. Mikor a gyeddel kavartunk anno.

Kép
vindolanda

Helló!

Bevált a pizza Vindo :wink: Árnika krém húzódás rándulás,vagy sport balzsam izomlazító..

Móni sajnálom :(

Bercó jó kis husika. 5hurka, nem semmi :shock:

Irina most már csak jó lehet! :) Sz.tem Ádinak nincs baja,azon kívül,hogy látta anya apa mostanában egyfolytában ideges,ezért gondolom ő is szorongott,így jött ki rajta.De ha megnézeted megnyugodsz :wink:
varga tünde

Mónikám, nem irigyellek. A pénzt meg ne is mondd, apa lassan összeszed v.milyen idegi eredetű hülyeséget miatta. Szédül, ideges állandóan. Ki tudna futni a világból.
Mennem kell, nem tudom folytatni. :lol:
dmaggie

Kép

Reggeli játék pizsamában. A pallón lefelé gurulnak az autók. Némelyikben sofőr is van (sakkfigurák).

Kép
vindolanda

Tünde, kösz. Szólok Gábornak, hogy menjen majd be egy gyógyszertárba :wink:

Kép
vindolanda

Na, talán tudom folytatni, B. éppen mesét néz.

Szóval, Móni, remélem lesz v.milyen megoldás! Szörnyű ez a mai világ. (Van képük azt mondani, hogy nőtt az éleszínvonal. )

Vindo, szerintem is lehet rossz tartás miatt, tényleg v.milyen izomlazító kellene. Rugó cuki, nagyon! Mi a leporellós könyvekből szoktunk versenypályát csinálni az autóknak, aztán azt figyeljük, hogy melyik tudja elütni az előtte haladót. Reggel itt is látszott, hogy az éjszaka kemény lehetett, de töretlenül süt a nap, ki is fogjuk használni. Lehet, hogy megpróbálunk elmotorozni a kispiacig, kellene egy kis gyümi.
Majd imádkozol még némi csendért! :wink:

Tünde, tényleg jó husiban van, 16 kiló körül.
dmaggie

Kaqk! Láttalak az este bejelentkezve, kérlek írj a munkáról!!!! Nagyon kíváncsiak vagyunk ám!!!!!
Emma jól viselte a hosszú napot?
dmaggie

Vindo!
azt hiszem fekete nadálytőkrém is jó,meg lóbalzsam is :) :) :) de ha megkérdezi gyógyszertárost bitztos tud ajánlani.A Flector is jó.

jó a lejtő :) hasonlónk van az udvaron :)

Móni!
bakker :evil: :evil: :evil: :evil: s nincs vki ismerősőd aki kft-be v. vhova bejelentene?

tuti eper volt a hunyó (szerintem még nem adtam neki :oops: málnát evett) :( utána felkelt vmikor és veszett mód vakarta magát :( adtam Zyrtec-et biztos ami biztos.

Heni!
én csináltam vagy 3 évvel ezelőtt és jó vort :) este hazajön Nagyi akkor kikérdezem,receptügyben(de szerintem csak holnap írom meg mert kb. 9 után jön meg)

Juba!
nem ér h. felizgatod a topikot és eltünsz :) mivel oldottad meg Berta kakigondjait?

Kispocc és Nektarin is nagyon eltünt :(

:arrow:

KépKép
viranka

Köszi a hiányolást, megvagyunk, csak én átmenetileg semmilyen módon nem tudok a gép elé keveredni, annyi a feladat. Így aztán persze tanulni sem tudok... :S

Nagyon jó reggeli Rugó-játék. :) Na, sakkfigurák. Ez jó ötlet, majd megkeresem a mienket, abban van paci is. Meg minden érdekesség. :)

Egyesk jó korán keltek... Sajnálom...

Maggie, hogy vagytok: Jaj, ezek a pénzügyek...

Móni, nálatok is... Sajnálom, hogy nincsenek jó hírek a céggel. Remélem a GYES összejön újra...

Tünde, akkor jó dolgotok volt a pizzával. :)

Ádámnak én is remélem, hogy nincs baja. Tuti nincs, ne aggódj, Irina! Nyugalom nektek!

Panndi, Viranka! Látom, nálatok is van egymást ébresztés... :) Én kitartok az 1 szoba mellett, mert nagyon jól alszanak együtt a legtöbbször, de ma éjjel akkorát partiztak, hogy szinte semmit sem aludtak... Úgyhogy jeleneg Samu alszik, Dani meg szenved, mert fáradt... Azért remélem, hamarosan elalszik... Mindenesetre én most itthagyom, hogy ne zavarjam... Szép napot nektek!

Kép
Kép
Kép
zdori

Szia Dóri :D Jó lehetett a parti éjszaka :shock: :lol:

Lóbalzsam :shock: :shock: :shock:

Felöltözök :arrow:

Kép
vindolanda

Elég nyugodtnak tűnik, megpróbálkozom egy fürdő- és wc-takarítással :arrow:

Kép
vindolanda

Henikém, én szoktam valami hasonlót csinálni, csak ahhoz szoktam egy piskótalapot is sütni, arra teszek gyümölcsöt. A joghurtos cucchoz meg 1/2 l. tejszín + 1 nagy joghurt (én gyümölcsöset szoktam abból is) + talán nem egy egész cs. zselatin. + pici porcukor. Ennyi az egész.
dmaggie

Helló, drága lányok,
köszi a kedves szavakat, szombaton, ha sikerül, csinálok képeket és felrakom ide (oda)!

Remélem, a betegeskedéseknek mindenkinél végük szakad!!!

Mónikám, nagyon sajnálom ezt a mhelyi dolgot, elhiszem, h ki vagytok akadva!!! Én is a máshoz bejelentésre tudok csak mint ötletre gondolni.. Szorítok!

Ádi ma már jobban van, de ki nem merem vinni, így viszont szenvedünk bent a lakásban egész nap.

Kép
Kép
irina

Dóri: parti :-) Micsoda pozitív gondolkodásod van, szuper! :-)

Kép
Kép
irina

Heni a gmailre tettem fel párat,abból összedobhatsz egy sajátot ;)

Vindo hallottam már én is a lóbalzsamról. :lol: Ha jól emléxem dmben. Én használtam a lábamra feketenadály krémet,de jobb nála az árnika.A flector tapasz meg annál is jobb,csak az nem növényi kivonat.

Én már nagyon várom a képeket Irina :wink:

Maggie 16 :shock: Mi még csak talán a 14 felé közelítünk.. :)
varga tünde

Mi alulról súroltuk a 12-t a múltkor, de most rá sem merem állítani a mérlegre :roll:
De hát majd bepótolja :!:

Tünde, Viranka, köszi :D

Szerintem G. nem vesz nekem lóbalzsamot:))))

Irina, várjuk a képeket.

Fürdő, wc kész, a porszívózásból meg már csak a nappali van hátra. Ja, meg teregetni kell :roll:

Kép
vindolanda

Heni cukrász nővérkém rendszeresen csinál ilyen finomságot :D
Most dolgozik, de ha gondolod délután felhívom a receptért.
Gyors és nagyon finom süti.

Na megjártuk a MÁK-ot ismételten. Újra gyesen vagyok. A hölgy emlékezett ránk. Most már "csak" a munkahelyem kéne elérni és a szabipénzem megkapni. Na meg tisztázni sok más dolgot.

Viranka Z cégébe minden gond nélkül be lehetne jelenteni. De nincs pénzünk fizetni a járulékos költségeket. Így, hogy beszakadt a terv most minden borult. Fogalmam sincs például, hogy a felújítás mellett, hogy teremtjük a szülés költségeit. Na meg Pötinek is venni kéne pár dolgot de hogy miből :roll:
De nem panaszkodom. Pöti a pocakban, a többire meg csak lesz megoldás. legfeljebb nem a délpestibe szülök, hanem a Bajcsiba az ügyeletes orvosnál.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, fel a fejjel!!!
Én is ügyeletesnél szültem, szülésznőm sem volt, mégis itt vagyunk. Mindenkivel meg voltam elégedve. :wink:
A dolgok meg majd alakulnak. Ez a természetük :!:

Kép
vindolanda

Ja, és mindig a szülészeti rendelésre jártam, 3d sem volt. Egy forintot nem fizettem ki a kilenc hónap alatt.

Kép
vindolanda

Mondjuk akkor költözködtünk, hitelt ügyintéztünk, aztán meg nem volt bútorunk :roll: :wink:

Befejeztem :arrow:

Kép
vindolanda

Móni: felháborítónak tartom, hogy ezt meg lehet csinálni! Viszont felháborodással nem tudok segíteni...
Szerintem sem lehet annyira rossz az ügyeletesnél szülni, én is egyre inkább erre hajlok (majd, majd), mert megtudtam, a volt dokim mennyiért vállalja mostanában a szüléseket (több mit a duplájáért, mint 2,5 éve!!!!).
Te lakóhelyileg nem a Dél-pestibe tartoznál??? Jelentkezz át ide Sorira hozzánk (de komolyan), ha ott szeretnél szülni, mert mi oda tartozunk! És ott (biztos tudod) csak szülésznővel is lehet szülni, az egyetlen ilyen kórház.

Kép
Kép
irina

Vindo: úgy is a jó! ;-)

((Mi is most teljesen kiapadtunk, pedig a költségek egy részét a törlesztőrészletbe olvasztattuk be (volt ilyen lehetőség). S-nak a különbevételei, amik tavaly voltak, most még hónapokig nincsenek (ha lesznek egyáltalán).
Amúgy nálunk is dilemma, de talán már írtam korábban:
-- ha orvosnál akarok szülni, előteremteni rá a pénzt
-- amíg otthon vagyok, a kieső pénzt, ami kell a megélhetéshez, előteremteni -- de honnan? kiszámoltam, ha gyeden leszek (nem is gyesen!), nem élünk meg a gyed + S fizetése kettősből. Havi min. 50 ezer mínuszban leszünk... és akkor miért nem vállalnak több gyereket az emberek...? Na vajon...

Kép
Kép
irina

Ja, ezen én is elgondolkoztam, hogy a max. gyed is komoly kiesés. És mi még összetehetjük a kezünket, mert nem vagyunk szegények :roll:
De hát ez van, azért később még szeretnék egy gyereket :wink:

Kép
vindolanda

Ja, és mert max gyedet is kapunk :roll:

Kép
vindolanda

Rugó továbbra sem lázas :P
Reggel hat óta :P

Kép
vindolanda

Ellenben ásít :D

Kép
vindolanda

Halihó!

Már megint itt, közben elmentünk a kocsimért. Megint a szerelőnél volt, ki kellett cserélni egy alkatrészt, de hamar készen lett, tegnap hagytuk ott, most meg már itthon van. Mondjuk ez sem volt egy várt kiadás. Három hét múlva viszont vissza kell vinni kontrollra :lol:

Mónikám, legalább ennyi megvan, de azért nagyon csúnya dolog ez. :twisted:

Irina, ismerős helyzet, nálunk is ez van. A Kedvesnek nincsenek most tanfolyamai, isszuk is a levét rendesen. Bár most lett volna egy szakértői munkája, de az meg annyira rosszul esik neki, nem az ő területe, hogy inkább nem fogja csinálni, pedig az nagyon jó pénz lett volna, minden gondunkat megoldotta volna, de az ára még nagyobb lett volna. Azért én bizakodom, hátha bejön valami, most már ugye én sem nagyon tudok tanítványokat vállalni, majd talán szeptemberben.

Zdori, de jó testvérek lehetnek! :lol: :lol:
dmaggie

Bercó elaludt az előbb, ahogyan jöttünk haza, már majdnem bealudt a kocsiban, igyekeztem szóval tartani, aztán itthon egyből cicit kért és már horpaszt is. Így du-ra halasztottam a motorozást.
dmaggie

MOndom én, bolond ez a világ. Közben meg hallottam, hogy áprilistól már 10 millió alatt lesz a népesség. :roll:
dmaggie

Vindo: örülök, hogy Rugó jól van!
Hát igen, én is a max. gyeddel számoltam... de tényleg nem tudom, mi lesz, most azt találtuk ki, hogy S jövőre ad be olyan pályázatot tud. munkára, ami havonta ad vmennyit (csak meg kéne nyernie). Én idén adtam be, de azt gyed mellett sem adják persze... szóval vmit majd kitalálunk. Épp az a gond, hogy teljesen kiszámíthatatlan, mikor mi lesz, no de a számlák nem... A 2. gyereknek csana biztos nem lesz... de azt már kitaláltam, vele mi lesz ;-)

Kép
Kép
irina

Maggie: sajnálom :-( de csak szerencsétek lesz és lesznek új különmunkák!

Tündi: köszi! szerintem is pszichoszomatizáltunk rendesen, az egész család.

Kép
Kép
irina

Panndi, voltál már az orvosnál????
dmaggie

Irina, én is bízom benne. :wink: Egyébként meg próbálom megértetni a Kedvessel, hogy az idegeskedésétől nem lesz több a pénz, azzal nem oldunk meg semmit. Most szedetek ve Sedatifot, meg magnéziumot.
Tipikus férfi, ha van valamilyen baja, annyira belemerül, hogy alig bírom kirángatni.
dmaggie

Lefeküdtünk az ágyba, de elmenekült :?

Kép
vindolanda

Hát ez eléggé egyértelmű közlés. :lol: :lol:
dmaggie

Felbontott egy tampont, és üldöz vele :shock:
Azt megértette, hogy csak anya használja, de ezek szerint úgy gondolja, hogy folyamatosan :lol:

Hajrá különmunkák :!:

G. is idegbeteg, ha nincs pénzünk.

Kép
vindolanda

Ja, vettem a jelet :lol:
Csak olyan nehezemre esett, számoltam vele, hogy nem húzza sokáig, 3/4 hat óta nyomul :roll:

Vajon meddig bírja??

Már a titkos altató technika sem működik hetek óta.

Kép
vindolanda

Vindo: menekülő Rugó :-)

Maggie: S. is ilyen. Tegnap újságoltam neki a lakásdolgot, már örülni sem tudott igazán neki. De majd fog, ez biztos, csak annyira lemerült a víz alá, hogy alig tud feljönni, szegény.

Kép
Kép
irina

Ja, nem tudom, hogyan lesz holnapra hangom az órára. A Homeovox egyelőre nem hozta vissza. A méz sem, teák sem.

Kép
Kép
irina

Három hete nekem is kellett abbahagyni egy órát, mert olyan köhögőrohamom volt, és nem javult :roll:
Hazaküldöd őket, Irina :wink:

Kép
vindolanda

Hú, Vindo, én még órát nem fújtam le soha... volt már, h szóltak, h nem hallanak, én meg mondtam, hogy ne beszélgessenek és üljenek közelebb, akkor hallanak :lol:
De tényleg nem maradhat el, mert lesz még konferencia miatt is elmaradó óra, alig marad valami, az anyaggal meg nem végzünk. Persze ha itthon fekszem az ágyban, nagybetegen, az más, de azt a luxust meg nem engedtem meg magamnak kb. 2 éve ;-)

Kép
Kép
irina

Ja, hát amikor 10 perce úgy köhögtem, mint egy masszív tbc-s, és patakokban folytak a könnyeim, akkor nem volt más megoldás. Minden egyes szónál elölről kezdődött :D
Otthon én sem maradtam, de ilyen véget már értem :roll:

Kép
vindolanda

Irina, ilyenkor a némaság a legjobb gyógyszer. De tényleg! A hangszálakat tilos erőltetni!
dmaggie

Vindo: hát ezt megértem, nem volt mese... [/b]

Kép
Kép
irina

Nem akarlak elkeseríteni, de idővel pedig egyre mélyebb és rekedtebb lehet a hangod. Sajnos, azok, akik a hangjukból élnek ilyen sorsra juthatnak. Érdekes volt, Balázs Boglárka mutatott felvételeket Páger Antal és Dajka Margit előadásaiból, beszélgetéseiből. Hihetetlen volt a változás! :roll:
dmaggie

Maggie, köszi, jó ötlet. Bár Ádi mellett nehéz, mert egyedül vagyok vele és pillanatok alatt szét tudja kapni a házat + még meg is sértődik ezen, ha szóvá teszem. De kipróbálom!!!

Kép
Kép
irina

Tudom, hogy nem egyszerű betartani, de tényleg próbálj minél kevesebbet beszélni. Semmi forró, hideg, fűszeres. Mert ezek is irritálják a beteg hangszalagokat!
dmaggie

Maggie, engem annyira nem keserít el, ha mélyül a hangom, csak maradjon meg.[/b]

Kép
Kép
irina

Hú, akkor egyre mélyebb lesz a hangom :shock:
Már kiskoromban is alt volt, akkor mi lesz később 8)

Maggie, akkor meleget sem szabad ilyenkor inni? Nem is tudtam.

Kép
vindolanda

Irina, majd szinkronizáljuk Frankensteint öregkorunkban :roll: :wink:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?