Új privát üzeneted érkezett!

Mi sem veszünk egymásnak ajándékot - elméletileg, de a férjem mindig megszegi.(néha én is..) Mondtam is neki az idén, hogy ez nem fair, mert így beszéltük meg. És persze nagyon örülök neki, de akkor is. Én úgy szoktam meglepni, hogy a srácokkal csináltunk vmit. Tavaly rajzoltak neki (na jó firkáltak:)), és festékkel csináltunk kézlenyomtatot. És vettem egy "legjobb apa" törölközőt:)
Az osztálytalálkozót nem tudom át lehet-e rakni, bár kértem a férjemet, hogy kérdezzen ráhányan jelezték, hogy mennek.. Mert ha a 30-ból 5-en lesznek, akkor azért szerintem kár menni, majd tavasszal mikor jobb idő van szervezzenek egy rendeset. Mert ez csak "jöjjünk össze és igyunk sört" típusú, semmi szervezés nincs mögötte..
Sose ússzuk meg veszekedés nélkül a karácsonyt. Igyekszem ezeket tolerálni, de a karácsony az karácsony. Család szeretet együttlét.. Nem haveri buli egy kocsmában...
Vendég
 


Próbáljatok, higgadtan megbeszélni, ne veszekedjetek, pláne ne karácsonykor a szeretet ünnepén.
Úgy tényleg nincs értelme szerintem se elmenni az osztálytalálkozóra, ha csak 5-en lennének vagy 10-en. (több a leves mint a sűrűje.)

 


Boldog karácsonyt mindannyiunknak!!!!
:)
Vendég
 

 
 

Mostmár buék is:)
Vendég
 Mielőtt elfelejtem: Joelnek boldog szülinapot!!!:)
Vendég
 A szalagon 10-e van, de azért írtam, mert lehet hogy nem tudok majd írni, és nehogy elfelejtsem:)
Vendég
 A lényeg, hogy akkor nagy tortázás lesz:) Ennyi gyereknél már keverednek a napok.. Nálunk a Benedek május 4, a Zsombor július 4, az Emma május 10. Már csak egy kislány kéne, aki július 10:):)
Vendég
 Sziasztok!

Tudtok ajánlani nekem S.O.S. egy megbízató szülésznőt Zeg-en (mailben: akiron@freemail.hu)?

Terhesgondozásra Szentgrótra jártam, de szülni Egerszegen szeretnék, és sajna a környezetemben nem tudtak ajánlani konkrétan senkit. És ismerős sem nagyon vagyok, még nincs 2 éve, hogy Bp-ről Zalába költöztünk, az első babánkat pedig még ott szültem a Szent Imrében.

Előre is köszi!

Üdv,
Nóra
 


Nóra
Szia. Én nekem nem volt fogadott szülésznőm, de akit tudok ajánlani (és a nevét is tudom) a László Szilvia.
Ő volt ott velem amikor a Joakimot szültem és egy nagyon aranyos szülésznő.
Bp.-en hol laktál?
Tudod én is most költöztem el Pestről 2,5 éve.
Móni

 Köszönöm a gyors választ :-)

Kelenföldön laktunk, de sem én, sem a párom nem vagyunk tősgyökeres pestiek. Én debreceni voltam, ő pedig Fejér megyei, és az állattartás miatt költöztünk ide. Már Bp-en voltak lovaink bértartásban, itt pedig jöttek a lovak mellé a tehenek.

N


manocskak írta:Nóra
Szia. Én nekem nem volt fogadott szülésznőm, de akit tudok ajánlani (és a nevét is tudom) a László Szilvia.
Ő volt ott velem amikor a Joakimot szültem és egy nagyon aranyos szülésznő.
Bp.-en hol laktál?
Tudod én is most költöztem el Pestről 2,5 éve.
Móni
 


Nóra
Akkor te is jó messze jöttél a szülői háztól?
De jó, hogy vannak lovaitok, én is szeretnék, de a párom azt mondta, hogy elég "kényes" állatok, így az nekünk nem lesz.
Maradnak a disznók és a kecskék.
Mikorra vagy kiírva? Tudod már, hogy mi lesz?

 


Február 8-ra vagyok kiírva, ezúttal fiú, egyértelműen látszott. Remélem, kivárja az idejét, minél kevesebbet lát ebből a hidegből, annál jobb. A nagytesó (lány) anno nem várta meg, hogy az utolsó munkámat befejezzem, 3 héttel a kiírt idő előtt úgy döntött, hogy ő márpedig megszületik.
 


Nekem is azt mondták a harmadikra, hogy fiú;) AZtán tátátá-táááám : kislány. AZ ultrahangon is látszott, mintha kukija lett volna, de mostmár okosan állítják, hogy csak a köldökzsinór lógott be a képbe...
Vendég
 


Éva
Na végre, hogy te is itt vagy.
Mi van veletek? Hogy vagytok?

Nóra
Amikor a Joellel voltam babás és mentem az első uh-ra akkor az mondták, hogy kislány. Arra a párom nem tudott eljönni, a 2. uh-ra eljött velem, hogy lássa a lányunkat, erre azt mondta a doki, hogy ez bizony fiú lesz. Én szó szerint röhögő görcsöt kaptam a párom egy kicsit magába süllyedt, de megbékélt.
A Joakimmel is amikor babás voltam imádkoztam, hogy ezúttal kislány legyen, de ez sem jött be.

 


Öszintén szólva nagyon megkönnyebbültem, hogy a harmadik lány lett, mert nagyon szerettem volna.. Féltem, hogy több nem lehet, mert bár én szeretnék, a férjem nem hajlik rá.. Persze legfőbb érv ellene a pénz, a második viszont, hogy semmi időnk sincs magunkra és nem tudunk egy kicsit sem együtt lenni, mint pár:(
Kicsi a korkülönbség és még nem jutottunk lélegzethez... 2006 óta nem aludtam át éjszakát, szóval egy kicsit kivagyok...

Nálunk a helyzet: mindenki beteg... Takony és köhögés mindenekfelett:) plusz néha egy kis láz.. én most értem bele igazán, a srácok kifelé mennek, a férjem talán túlvan a nehezén...

Az életünk szokás szerint káosz, nem jutunk egyről a kettőre.. És szerencsére az érzelmeink nem fakulnak:) vagy imádom a férjem, vagy meg tudnám ölni:)Dühít, hogy semmivel sem haladunk,. de ezt már írtam korábban...

silvanus: légy üdvözölve:)
Vendég
 Keressük az év legjobb szülésznőjét
Az Év Bábája díj

Az Országos Bábaszövetség minden évben a kismamák és a szakma javaslatai alapján odaítéli egy szülésznőnek az Év Bábája díjat.
Kérjük, ha van szülésznő, akire szívesen emlékeztek, aki megkönnyítette a vajúdás-szülés folyamatát, írjátok meg e-mailben vagy levélben nekünk, hogy Szövetségünk vezetősége a javaslatok alapján a legjobb szülésznőnek átadhassa a díjat.
A levélben írjátok meg akár nekem privátban, akár az endomed@t-online.hu címre:
- a neveteket (bizalmasan kezeljük, senkinek tovább nem adjuk),
- hogy mikor szültetek – az sem baj, ha évekkel ezelőtt szültetek, de most jutott eszetekbe, hogy szavazzatok rá –
- a szülésznő nevét és a kórházat, ahol dolgozik
- és az is jó volna, ha írnátok róla néhány sort, miért őt választottátok, miben segített…
A Nemzetközi Bábanapon, vagyis a Szülésznők Napján, május 5-én adjuk át a díjat, mely ünnepségre szeretettel várunk minden kismamát.
A Bábanapról, a helyszínről és a díjról olvashattok még a Kismama újságban is.


sziasztok!!

jój kihalta topic..mindenkit eléggé lekötnek gondolom a gyerköcök..azért ha valaki jár erre irhatna mi ujság vele..mi jól vagyunk növünk nagyon gyorsan.Áron most volt négy honapos és már 71 cm és 7 és fél kg..jó baba még mindig ..elég nyugodtan mondhatom csak öltözni ne kéne..de talán kijön már a jóidö..
nagyban készülünk a keresztelöre ami husvét után lesz..és jó nagy családi banzájt terveztem erre az alkalomra..
Dominik 2 hetet itthol van 2 hetet megy..sajnos mindig megbetegszik..már nagyon unom...
jol van most ennyit irok..remélem irtok ti is magatokrol..puszi!!

Kép

Kép
 


Szia Bea
Végre valaki régi is van, állandóan nézem azt a topikot is, hogy ír-e már valaki.
Mi is jól vagyunk.
A Joel már több mint 1 hónapja megy egyedül, 4 foga van még csak, de eszik rendesen mindent sőt már kecske tejet is iszik.
Nagyon jó az étvágya szerencsére. ' hónapja voltunk doki néninél akkor 9960g és 75 cm volt.
A Joakim még csak szopizik, most fogja kapni szerdán a következő oltást. Ő 1 hónapja 5390g és 56cm volt.
Éjjel egész jól alszik már.
Te még szoptatod Áront?
Szép súlya van meg kell hagyni.
Jobbulást kívánok Domcsinak.
Sajnos ezzel jár, hogy már közösségbe jár. Tudod mivel eddig nem jártatok közösségbe védve volt minden bacitól, most egy darabig biztos, hogy ez lesz, nem akarlak elkeseríteni.
Meg kell szoknia a szervezetének is a közösséget. Majd meglátod, hogy csak azt veszed észre, hogy nem betegeskedik Domcsi.

 


szia Móni!!
akkor Joel is már kész nagyfiu..nem sok nyugodt perced lehet ha ö megy már a picurra is figyelni mellette..jaj én nem is birnám..néha még ez is sok h a nagyobbik 3 éves..neked meg még rajtuk kivül is vannak gyerköceid akiket el kell látnod.
meg az állatok is..gondolom azok is most a jóidö eljöttével kölykeznek vagy hogy mondják...Édes Istenem de nem irigyellek..Hogyan birod?
Párodnak van munkája?
Nagyoknak jók lettek a félévijük?

Igen és is szoptatom Áront szerencsére pedig féltem h nemtduom majd mert Domit csak egy honapig tudtam aztán elapadt...ugyhogy most örülök..És Joel nem szopizik a Joakim mellett?

tudtam h ez lesz ha közösségbe kerül de azt hittem mostanra mármegszokja a dolgokat és nem lesz beteges..de majd alakulunk..

avval a fiuval mi lett aki a párodé és ott lakott nálatok aztán mégis elment?jár hozzátok?

Na most jó sokat kérdeztem..gyözél válaszolni... :D

Éva,Meli ti hogy vagytok?ha jártok erre irjatok ti is!!!

sziasztok!

Kép

Kép
 


Szia Bea

Már az összes anya kecskénk megellett és a 3 anya disznóból is 2, még 1 van annak még azt hiszem egy pár hete van csak.
Velük nincs gond, mert egész nap kint vannak a területen és túrnak. Csak a szoptatós anyáknak hord darát föl.
Hogy hogyan bírom, néha jól néha kiborulva, de ez már csak jobb lehet, ha már a Joakim is nagyobb lesz egy kicsit.

A páromnak most sajna nincs munkája, vagyis van 1 faház, de ott még a srác akinek csinálja nem fizette ki rendesen, most áll az egész.
Várjuk, hogy pénzhez jusson, hogy be tudja fejezni.

A fiuk félévije, hát sajnos nem büszkélkedem, legalábbis a Dávid fiaméval, a Gergőé nagyon jó lett, még töriből dicséretet is kapott, mert kitűnő lett.

Most volt itt hétvégén a párom fia, de eléggé kiborított, de tartotta magam. Kecske húsból csináltam babgulyást, de ő amikor ettünk (én nem ettem a bab miatt), ő kijelentette, hogy nem szeretem a kecske húst nem ízlik. Majd szét robbant a fejem. Én meg is mondtam páromnak nem az ő szája íze szerint fogok soha főzni, ha itt lesz, a párom mondta is, hogy még jó.

Melinek már küldtem e-mailt, de nem írt vissza remélem nincs gond vele/velük.

 


szia!!


jaj akkor menni kisállatotok van..dejó nektek...hétvégén nem szoktatok kinn lenni ott ahol vannak?ugy megnézném öket..Dominik mindig nyuz menjünk állatkertbe mert imádja az állatokat,de azért most még oda nem iindulnék a picivel..

persze csak erre gondolj h egyre könnyebb lesz ahogy nagyobbak lesznek..
remélem a párodnak fizetnek ..ennél idegesitöbb nincs tudom ha megdolgozik a pénzért aztán csesznek fizetni..nálunk is van pár ilyen eset..
abszolut igazad van ..még jó h nem csak ugy fözöl ahogy ö azt kivánja..de azért akkor jol ellehte kényeztetve hailyeneket csinál..a párod nem szokta kiosztani?

Kép

Kép
 


Sziasztok!

Nem is tudom, hol kezdjem...
Egy fogam nagyon begyulladt már több hete, és nemrég altatásban kivették. Aztán még többet is, plusz újratömték a fogaimat. Fogytam négy kilót mert nem tudtam enni:) Végre rámfér pár ruhám, bár nem ilyen áron akartam..
Még megyek, mert fogszabályzóm lesz:):) Gondoltam teljesen rendbetetetem, ha már nekikezdtem:)
A srácok: Emma már tipeg ahol tud, egyedül még nem mer, mindig gyorsan legugol vagy keres kapaszkodót:)
Voltam az oviban hogy beirassam a kisebbik fiam, de közölték, hogy túljelentkezés van, s mivel otthon vagyok a másikkal, maradjak vele is otthon. Mondtam nekem nem gond, de akkor a Bebeét is kivesszük. Mert azt nem akarom, hogy ő jár, mi meg itthon vagyunk. Magánovit meg nem tudunk megfizetni...

Olvastam veletek mi van, látom ti sem unatkoztok:)
Móni ti bérben nem tartotok disznót? mert mi vágnánk ennyi gyerekre már kell:) de nem értünk hozzá, helyünk és kedvünk sincs:)

Bea örülök, hogy ti is jól vagytok! A picurral akkor minden rendben? A Bebe január óta két hetet volt oviban mert foyton beteg..A hányásost mi is elkaptuk remek hét volt:)
pussz nektek, mennem kell
Vendég
 


Éva
Megkérdeztem a páromat, de úgy sajnos nem tartunk disznót.
Mi csak a kismalacokat adjuk el, csak magunknak hagyunk hizlalni.
Esetleg akkor szokott eladni a párom hízót, ha pl. anya már jó jó ideje nem malacozik. De ennek is nagyon kevés a valószínűsége.

Bea
A páromnak is rosszul esik, hogy ennyire válogat a fia, de sajnos nem tud semmit tenni, örül, hogy egyáltalán ki jön hozzá.
Mondtam is a páromnak, hogy nagyon a számon volt múltkor, hogy menjen a nagyanyjához húst enni, de inkább nem szóltam semmit.
Meg is értette a párom, hogy így érzek.

 


SZia Móni!

Írd meg nekem a mélcímed, majd írok levelet.

Írok majd ide is, csak most húúúúú, majd jelentkezem...
Vendég
 Sziasztok!

Látom hogy vagyunk egypáran, akik az Egerszegi kórházban szültünk. Én most várom a 3. babámat 36 évesen. Nekem 14 évig dr.Vass Csaba volt a dokim. Az első lányommal végigkísérte a terhességemet, nála szültem,de a végén a műtőben kötöttem ki. A második lányommal is elkezdte a gondozást,de a 29.héten be kellett feküdnöm az osztályra-koraszülés fenyegetettség miatt-miközben 2 hét szabira ment és senkinek nem adott át. Naná hogy nem is foglalkozott velem a többi doki sem. Már a szülésre be sem jött, az ügyeletes orvosnál dr.Németh Gábornál szültem simán. És most tanácstalan vagyok hogy kit is válasszak. Bár végig olvastam a hsz-ket, azt hiszem hogy Kádasi főorvosnál maradok,bár elég nehéz megtalálni. Hála égnek túl vagyok a 12. heti genetikai uh-n és minden tökéletesen rendben van eddig. Reménykedem benne hogy továbbra is igy marad.
Szülésznő a második lányomnál valamilyen Viola volt, ő végig benn volt nálam és végtelenül rendes volt,szintén az orvos is. Lehet azért mert szombat volt és elöttünk 2 napig üres volt a szülőszoba

Kép
Kép
Kép
 


Andi.
Szia, üdv. közöttünk.
A Kádasival nagyon meg voltam elégedve mind a 2 kisebbik fiamat nála szültem ( 1 évben :oops: ).
A szülésznőm a Joakimnél a László Szilvi volt, egy tündér volt végig. Őt is csak ajánlani tudom aki szülésznőt szeretne választani.
Eddig kihez jártál? Mondjuk a Kádasit tényleg nehéz megtalálni, de szerintem egy szuper doki, ez az én magán véleményem, elég halkan beszél, de megérthető.
Móni

 


Szia Móni!

Az orvosom Vass Csaba volt, néha most is látom lenn a földszinten ha lehívják,mert ahogy hallom ő a szülészet altató orvosa is. És már csak olyan kismamákat fogad el,akik kizárólag gerinces érzéstelenítéssel akarnak szülni. Na azaz egy amit nem vállalnék be.
Amúgy a héten kiválasztok egy napot,aztán addig nem jövök el amíg nem tudok beszélni a Kádasival :shock:

Kép
Kép
Kép
 


Szia.
Így most már tudom ki az, mert tudod nekem 4 fiam van és a párommal megbeszéltük, hogy elköttettem magam, már meg is volt az időpont a műtétre, el is menetem minden vizsgálatra (ott találkoztam a Vass Csabával), de sajnos mivel nem kaptunk meg a pénzt amit akkorra vártunk a műtét elmaradt. Most injekció formájában kérem a fogamzásgátlót, 1 injekció 3 hónapig hatásos.

 


Hú Móni, én nem akarnám elköttetni magam.. Az vhogy olyan végleges. Persze nálatok is van bőven babu, de hát..mindig reménykedem, hogy nyerünk a lottón, de azok a bénák sose a mi számainkat húzzák:)
Doki kérdésben nem tudok nyilatkozni. Egyiknél sem volt választott, mert nálunk a családban minden nőnek volt, aztán mégsem annál szült. Én meg akkor kaptam volna idegbajt, ha velem ez történik, mert mániákus listázó és szervező vagyok:)
A szülések ezért ki is borítottak, mi az hogy nem tudom előre melyik nap hányóra hány perckor érkeznek?? :D
Még a doki nevére sem emlékszem akinél szültem és őszintén szólva nem is tudom ajánlanám-e. Elég csúnyán nézett, hogy nem adtunk pénzt.
Vendég
 


Éva
Igen sajnos vannak olyan dokik akik "pénz éhesek", és ha nem adsz neki akkor máris "rossz szemmel".
Apukám pl ő rendszeresen járt Reumatológiára egy főorvosnőhöz.
Ja itt megjegyzem, hogy apukám gyönyörűen subázott, és ennek a főorvosnőnek mindig vitt kedvességből (Mária nap, nőnap stb.) egy ilyen suba képet.
Akkor rendszeresen küldte aput szanatóriumba (dereka miatt 2X volt sérv műtétje), hogy megkapja a kezeléseket ami használt neki.
Miután apu már nem tudott vinni neki semmit, már nem volt, hely, hogy elküldje kezelésekre egyszóval már nem úgy kezelte mint azelőtt.
Én is évekkel később jártam ugyan ennél a főorvosnőnél szintén a derekam miatt, és totál b.... volt. Itt éreztem, rajta, hogy milyen pénz éhes lett az évek folyamán. A betegek hozzászoktatták, hogy dugdosták a pénzt a zsebébe. Sajnos szerintem sok nőgyógyász is azért lett ilyen, bár a Kádasi akihez járok és akinél szültem az pénzt állítólag nem fogad el, mi is ajándékkosarat vittünk és megjegyzem azt sem igen akarta elfogadni tőlünk.

 


Sziasztok!
Működik mèg a topic?Nagyon tetszik,olvastam a hozzàszòlàsokat, èn csak egyszer voltam eddig a Kàdasi drnàl,de nagyon szimpatikus. .ha Vagytok,jelentkezzetek,üdv
 


Sziasztok!
Nem tudjátok hol lehet Zalaegerszegen 3d/4d-s ultrahangot (babamozit) csináltatni? És mennyibe kerülne?

Köszönöm a választ:
Anita

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


Sziasztok!
Látom, régi a topik.... De hátha még működik :)
Nekem most lenne szükségem ajánlásokra, szülész-nőgyógyászt keresek Zalaegerszegen!
Tudnátok ajánlásokat, véleményeket küldeni? Pozitív negatív dolgokat is, minden info érdekelne!
Köszönöm!
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
Kölöknet Könyvfesztivál és vásár