Jelentem én itt.
Akinek van terasza annak könnyű, hé! Csak kivágja a napra a gyereköt, oszt kész.

De akinek nincsen ilyen jó dolga, az sajjjjjjjnos kénytelen kirándulni menni. Mondjuk Fogaskerekűvel a Széchenyi-hegyre. Ott Apa eltölt 1 órát a nagyobbik gyermekkel a játszótéren (a kisebbiknek örül, hogy alszik

), amíg HünyeAnyuka talpig síkidegben rohangál össze-vissza, hogy valahogy szóljanak a Fogas vezetőjének, amivel feljöttek, és ami természetesen már rég elment, hogy rajta hagyta a táskáját. Pénz és kulcs nem volt benne, de bankkártya és személyi, TB kártya és hasonlók igen. Nagy nehezen elkap egy vezetőt, aki leadja a drótot. Örömhír: táska megvan, a kettővel későbbi szerelvény hozza majd felfelé, ami most indul lentről. BoldogAnyuka odamegy KedvesAranyosSegítőkész
egészen fessVezetőÚriemberhez, és kedvesen megkérdezi, hogy adhat-e cserébe két puszit.

Úriember elmosolyodik, és örömmel odatartja orcáját.
A kedélyek lenyugvása után kajázás (pontosabban kaja imitálás Manó részéről

), majd ugyanazon a 100 méteren oda-vissza sasszézás: hol a pöcsben kell a Normafához vezető út, dacára a (számunkra) nagyvonalú irányjelző táblának.

Végre sikerül megtalálni. Egyetlen szépséghibája van csupán: full aszfalt. (De legalább jó minőségű. Ma már ez is valami.

)
Valóban eljutunk a Normafához. Mihelyst átverekedjük (ohne zebra, közel-távol

) magunkat a forgalmas, és jóóóóóóóó büdös nagyforgalmú úton, és bemenekülünk a házak közé.

. Ott már jobb, bár továbbra is csak aszfalton "túrázunk".
Normafánál a rétesesnél (igen, ANNÁL a rétesesnél) vigasztalódás - fokhagymás tejfölös-lángos képében.

. Utána szépen felkászálódtunk, és a Gyerekvasúttal mentünk haza. Anya jó fej volt, így a gőzmozdonyoshoz időzítette az odaérkezést.

. Manó reakciója: első körben elaludt, második körben apátia, harmadik körben pedig felébredt - az alagútban.

.Huginak tetszett.

. Neki csak a takaróval gyűlt meg a baja, de azzal végig haragban volt.
Többé-kevésbé jól éreztük magunkat, elfáradtunk. A legjobb szerintem a gőzös volt, pöfögött végig. (Bár asszem, a Transzszibériai verzójánál, mert másfél nap után idegrohamot kapnék ettől a zajtól.

)