Új privát üzeneted érkezett!

Minyu!

Gratula a harmadik kismanóhoz! :D Nálunk is 1,5 év van a két fiú között, és én sem vettem testvérkocsit. Mi fellépővel oldottuk meg, de végül azt sem használtuk, csak 3 hónapig. Akkoriban valahogy sajnos eszembe sem jutott a kendő, vagy ami nekem nagyon tetszik az a Meitai (asszem ez a neve), bár ezt nem tudom, picinek lehet e használni. Szerencsém volt Levivel, mert ő szívesen sétált.

Honey!

Norbinak a hasfalsérvét kell megműteni, a köldöksérvhez, ha csak kicsi van, nem nyúlnak 6 éves korig. Neki azért csinálják meg most azt is, mert, ha már egyszer elaltatja a dokibácsi, egyúttal megoldja ezt a problémát is. Ha jól emlékszem, Barnának lágyéksérve volt, de javíts ki Boeske, ha tévednék.

Reni
Kép
Kép
 
 


rennye,
Köszi! Flórának csak nagyon enyhe van. Egy időben mintha már el is múlt volna.... de most az utóbbi 2 hónapban megint nagyon kijött a köldöke.

A testvérkocsi megvásárlását én sem fogom elkapkodni. 6-7 hónap alatt még annyit változhat Flóra.
Most pillanatnyilag imád járkálni - mivel ez az úk tudománya. :D Enni is csak járás közben hajlandó.
De azt azért nehezen képzelem el, hogy pl a picit sétáltatva akár 1-1,5 órát sétáljon.
Na mind1... majd meglátjuk.


A mostani aktuális "parám" az az, hogy mi lesz az első pár napban illetve inkább éjszakában. Flórával az első hét katasztrófa volt, mert felcserélte az éjszakát a nappalal.
A nagyik felvetették, hogy az első néhány nap legyen náluk a gyerkőc, éjszakára is. De én félek, hogy ez benne valami nagyon rossz érzést keltene.

Kép

Kép

KépKép
 


rennye,
nem látom valamiért a vonalzódat... Norbi a nagyobbik fiad?
Hogy áll a műtéthez?

Kép

Kép

KépKép
 

 
 

Honey!
Barnának lágyéksérve volt.

Az első napok tényleg izgalmasak. De lehet, hogy jó alvó lesz a kistesó.
Én úgy vettem észre, hogy a kistestvérek alkalmazkodóbbak.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Érdekes én sem látom :shock: Norbi a kicsi, 3 éves lesz szeptember 16-án. Mondtam neki mi lesz, de nem fogja fel. Semennyire sem....vagyis így gondolom, mert azt válaszolta: jó. :lol:

Norbinak akkor látszik jobban a sérve, ha hisztizik.

Reni
Kép
Kép
 
 


admin
augusztus 29th, 2009 at 21:18 · Válasz
Sziasztok!

Sajnos elég váratlanul ért minket is múlt héten, hogy a régi tárhelyünkön már nem férünk el, ezért pánikszerűen költözni kellett a héten. Emiatt viszont a folyamatban lévő fejlesztések, frissítések elcsúsztak, és a fórum még csak félig van készen.:( De dolgozunk rajta gőzerővel, hogy minél hamarabb beindítsuk.

üdv,
Hajnal

Ezt találtam Babafalván, valószínűleg ezért nem látszanak a vonalzók

Reni
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Köszi a válaszokat, van még időnk gondolkodni, persze, és elkapkodni sem akarom. A meitai nekem is szimpi, és gondoltam arra is, de majd meglátjuk, kialakul.
Szerencsére Csongi igen hamar elindult, igy a sétával biztos nem lesz gond.

rennye :)
A testvérfellépőhöz nem lesz kicsi? Neked a nagyod nem akart lejönni róla? Megállt rendesen?

Honeymoon :)
igen, sokat változnak fél év alatt is ezek a törpök és még nálunk is csak kialakulóban, hogy lesz-e külön kocsim (vagyis a Zuramnak egy kicsi, nekem meg a mostani) stb.

Kép
Kép
Kép
 
 


Olyan fellépőnk volt, amire ülni is lehet :D Litaf Pick up volt a neve asszem, levehető ülőrésszel. Azon szívesen elüldögélt, meg rátérdelve behajolt a kicsihez, és úgy szórakoztatta :lol: Cukik voltak.

Reni
Kép
Kép
 
 


tegnap bent voltam a régi cégemnél papír ügyeket intézni.
Úgy a kedvemet szegte mindenki. :cry:
Már most előre csak a károgásokat hallottam, hogy az első 2 évbe bele fogok halni, meg hogy mennyire kileszek ... stb. :evil:

Kép

Kép

KépKép
 


Honey!

Ugyan már. Én pl. még élek, és köszönöm remekül érzem magam. Sőt, még egyetemen tanulok is a gyerekek mellett.

Ne hagyd magad. Menni fog.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


boeske,
huuu , kemény vagy!!! 3 gyerek mellet vizsgaidőszak?!! :shock: Rémálmaimban se jöjjön elő! :D

Amúgy az esti fektetést hogy oldottátok meg, amíg a pici nagyon pici volt?

Kép

Kép

KépKép
 


Honey!
HÁááááát, az esti lefekvés még most is zűrös, sőt mostanában talán még inkább. :)

Eleinte a legkisebbnek mindegy volt, mi történik körülötte, ha álmos volt csak szoptatni kellett, és elaludt. Közben simán olvastam a mesét a nagyobbaknak.

Most úgy zajlik, hogy a 3 gyerkőcnek olvasom a mesét a nagy ágyban, aztán ha a kicsi már álmos, akkor átviszem a szobájába, sötétben megszoptatom, és elalszik. Utána visszamegyek a nagyokhoz, és folytatom a mesét, amíg el nem alszanak. (Végül bepakolom őket a saját ágyukba. :) )
Nagy tervem, hogy rászoktatom őket, hogy a saját ágyukban aludjanak el.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


boeske,

ez így nagyon hosszú programnak tűnik. :D
napközben gondolom csak a legkisebb van otthon? Többi ovi, suli, ugye?

Nálunk csak saját ágyban alvás van. 1x aludt köztünk, amikor beteg volt. Az elalvás is csak saját ágyban. De most a sok nyaralás úgy megbolygatta, hogy nem megy az egyedül elalvás, újra ott kell ücsörögnöm az ágya mellett, amíg el nem alszik.

Kép

Kép

KépKép
 


Sziasztok!

Nálunk hál'Istennek saját ágyban, egyedül elalvás van. Miután Norbi megszületett, úgy csináltuk, hogy Ő fürdött először, aztán Levi, és mire kész lett, addigra Norbi szopizott, és aludt :)

Honey! Ránk hallgass, ne rájuk. Kicsit eltúlozták, mert egyáltalán nem rossz két kicsivel.


Megjártuk az anesztes vizsgálatot. 13-ra kellett menni, már fél1kor ott voltunk, és a 2. sorszámot kaptuk. Egy után kezdték a vizsgálatot, és úgy 5 perc alatt végeztünk. Annyira dühös voltam, hogy majdnem bőgtem. Ledaráltak minket, mint a nyers húst. Basszus a háziorvosunk alaposabban megvizsgálja, mint ez a nő altatás előtt. Semmit nem mondott, csak annyit, hogy meddig lehet enni-inni, és ránkhívta a következő családot. Én még kérdeztem volna, és kérdeztem is, de már úgy válaszolt, hogy közben a tekintetével tuszkolt ki az ajtón. Végül minden kérdésemre megkaptam a választ, nade, hogy?!?!? :evil: :evil:

Reni
Kép
Kép
 
 


renye,
sajnálom! :( Hol műtik a kisfiadat?
Mennyi ideig kell utánna bent maradnia?

Én is így tervezem az altatást, ahogy te írtad, mert Flóra is csak saját ágyban alszik el. ( 3 napja újra egyedül, altatás nélkül)
Viszont ahhoz, hogy közben szopizzon a kisebbik, kell egy apuka is!
Nálunk is van apuka ugyan, de heti minimum 2-3 alkalommal olyan későn jön a munkából haza, hogy addigra már rég alszik Flóra, van hogy én is.
Van hogy 1 hétre külföldre megy. Na ilyenkor hogy a fenébe fogom megoldani a 2 gyerek fürdetését, altatását?! :shock:

Kép

Kép

KépKép
 


Nekünk is volt, hogy nem volt apa. Úgy csináltam, hogy megeresztettem a kád vizet Levinek, de először Norbit fürdettem meg benne. Kivettem, megtöröltem, és plédbe burkolva betettem a hordozóba, amit előtte odatettem a fürdőbe. Közben Levi várt, és ahogy kész lettünk, beraktam a kádba, gyorsan lefürdettem, és kivittem. Aztán vittem Norbit. Először Levit öltöztettem fel, utána kitekertem Norbit a plédből, és őt is felöltöztettem. Aztán szopi, közben szórakoztattam Levit. Mondjuk ez napközben is mindig így volt, akárhányszor szoptattam, Levi mindig ott volt mellettem, és fél kézzel vele játszottam. Megoldható. Norci általában elaludt szopi közben, úgyhogy lefektettem, aztán vagy meséltem Levinek, vagy nem, mert másfél évesen nem igazán érdekelte még, és ő is ment aludni.

A Madarászban műtik, kb 1 óra múlva már ott leszünk :( Gyorsan összeszedem magunkat, Levit bevisszük az oviba, aztán megyünk. Nincs messze, 1 megálló metróval.
Ha nem lesz lázas, nem fog hányni, akkor délután 5 körül lehet hazajönni. És ÚGY lesz!!!!

Drukkoljatok légyszi!!

Reni
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk. :D Bár az ellenségemnek sem kívánom a mai napunkat, egész jól alakultak a dolgok, egy két mallőrt kivéve.
Első volt akit elvittek műteni, 9.22-kor. Az ígért fél órából 1 óra lett, hát vagy száz évet öregedtem. :cry: De minden rendben volt. Sírva hozták ki, csukva volt a szeme, és nyöszörögve sírt. Simogattam, beszéltem hozzá, ettől megnyugodott, és elaludt, de kb 15 percre rá zokogva ébredt. Fájt a hasa, kapott vénásan fájdalomcsillapítót. Az első rossz dolog ekkor történt, ugyanis úgy vette a levegőt, mint mikor kruppos rohama volt, és úgy is köhögött. :? De szerencsére már a műtőben kapott légzéskönnyítő gyógyit, meg calcimuscot ott is, meg akkor is, amikor szóltam, hogy gázos a légzése. Meg is nyugodott a gyógyiktól, aludt 1 órát. :)
A második bibi: észrevettem, hogy nem csöpög az infúzió. Szóltam vagy 3-szor, végül sikerült a főnővérnek szólnom, aki megnézte a kézfejét, és egy "hűha" kíséretében kiviharzott, majd vissza, és kivette a branült. Olyan pocsékul rögzítették, hogy elmozdult, és a szövetekbe ment az összes lé. Úgyhogy most pufilufi a keze, meg az alkarja félig..... :evil:
Jó sokára sikerült eljönnünk, volt vagy 6 óra. Fél hétre értünk haza, bekebelezett két tányér tejbegrízt (pépeset ehet csak), sejthetitek milyen éhes volt, egész nap nem evett. Aztán evett egy kis kenyérre tunkolt tojásos lecsót...öhömmm :oops:
Kapott Cataflam cseppet, ezt 3-4 napig naponta 3-szor kell adnom, aztán holnaptól napi kétszer meg kell szadiznom a kukiját. Mondta a dokibácsi, hogy nem lesz egy leányálom :(
DE! Nagyon jókedvű, eleven, mintha mi sem történt volna :lol: , csak a kukija fáj, ha pisil.

Na és egy kép:

Kép Narancssárga a hasa :)

Reni
Kép
Kép
 
 


Reni!
Örülök, hogy már minden rendben. Hát igen, a műtét utáni ébredés nem könnyű időszak, de szerencsére hamar kiheverik a gyerkőcök.
Kukihuzigálás: nekem Barna úgy engedte, hogy beállítottam a kádba, és langyos vizet csurgattunk rá közben. De 2 nap múlva már nem is fájt neki.
Biztos vagyok benne, hogy Norbinak is a születésnapjára már teljesen jó lesz. :)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Hát sajna nem fürödhet, víz nem érheti se a kukit, se a kötést. Marad a szivaccsal áttörlés :?
Egyébként nem látszik rajta, hogy bármi is történt vele tegnap :D

Reni
Kép
Kép
 
 


rennye,

jaj szegényke!!!! Azért az ilyen sztoriktól (branül) mindig agylobot kapok!!! :evil: :evil:
Hogy bírja ki, hogy ne matasson a kötésen?
Jobbulást nektek!!!

Képzeljétek, mi ma tudtuk meg hogy a kistesó kiskukacos!!! :D Gondoltam megosztom veletek is az örömöt.
Bár különdböző nemüekkel biztos nem lesz olyan egyszerű a kis korkülönbség, de kárpótol apa határtalan öröme és büszkesége! :D
Minyu már biztosan hülyére unja ezt a képet, de felteszem a bizonyítékot

Kép

Kép

Kép

KépKép
 


Viszont lenne egy nagyon aktuális kérdésem:
Ti hogyan oldottátok meg, hogy ne emelgessétek annyit a gyerkőcöt?
Az a problémám, hogy úgy néz ki, lehet van egy hematómám. Ez még 3 hete nem volt. Nagyon erős a gyanú, hogy attól alakult ki, hogy Flórát mindig ugyan azon az oldalamon cipelem (bal ) és mindig ugyan az a pontot nyomja, "rugdossa" a hasamon.
Járni már jár ugyan, de azért még sokat esik. És ha haladni is szeretnék vele - nem ,megállni minden szösznél - akkor kénytelen vagyok ugye emelgetni , cipelni.
Hogy a fürdetést, etetést, pelusozást ne is mondjam....

Azt mondták pihenjek annyit, amennyit tudok és ne emelgessem. Jó vicc! :o

Kép

Kép

KépKép
 


Honey!
Most látom csak, hogy nem válaszoltam Neked. :oops:

Szóval igen, nálunk az altatás 1-másfél órás program. Na de biztos lehet ügyesebben is csinálni.

Barnus 2 éve óvodás, Márk egy hete szintén. :D De csak ebédig vannak ott, fél 1-re megyek értük. A nap nagy részét négyesben töltjük.
A helyzet súlyosbodik azzal, hogy délután már csak a legkisebb alszik. Sajnos nagyon kevés pihenéssel beérik.

Gratulálok a kisfiúhoz!
Emelgetés: teljesen kiküszöbölni nem lehet, de pl. a pelenkázás a földön is megoldható.
Részvétem a haematóma miatt, nekem is volt benne részem bőven.

Szép estét!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Gratula a kiskukishoz!! És mi lesz a neve??
Hát én nem cipeltem, ha nem tudtunk haladni, beraktam a babakocsiba. Ennyi. Sosem cipeltem a csipőmön terhesen hosszútávon.
Pelusozás: csak este pelusoztam a pelenkázón, napközben az ágyon. Megkértem, hogy másszon fel. Elég sok helyzet van, amit meg lehet úgy oldani, hogy ő másszon fel, -le, -oda, stb.
A többi sajna kivédhetetlen.

Nem érdekli a kötése, egyáltalán nem fáj neki hál' Istennek. Megmutatja fűnek-fának, de ennyi. A reggeli-esti kukiápolás jobban izgatja :cry:

Reni
Kép
Kép
 
 


boeske,
hu a 1,5 óra nem sámli! :shock:
A rövid ovit te akartad vagy a gyerkőcök könyörögték ki?

rennye,
jaj szegényke!! Ez a kuki dolog nagyon rosszul hangzik. Mit mond a doki, mikor lesz javulás?

A földön pelusozást kipróbálom.
Az baj, hogy mi a szép panorámáért cserébe olyan brutál hegyoldalban lakunk, hogy a közvetlen szomszéd házból is csak a kéményt látjuk.
A ház parkolójához kb 50 lépcső vezet. Ezt se babakocsival se lépegetve nem tudjuk megtenni. Kénytelen vagyok cipelni.
A gyreken kívűl ugye mindig van valami egyéb cucc nálam (pelustáska stb... ) úgyhogy általában 20 kg + súlyt cipelve kell hegyetmásznom.
Tegnap megmutattam az uh képet a dokimnak és 2 hét SZIGORÚ FEKVÉSRE ítélt. :cry:
Szerencsére az egyik nagymama heti 2 napot bevállalta Flórát + van bébiszottyó (akire a gatyánkat ki fogjuk fizetni).
De olyan rossz, hogy 2 hétig nem én fogok foglalkozni Flórával. :cry:

boeske,
te a pihit a hematóma mellett hogy oldottad meg? Meg tudtad egyáltalán? :shock:
Mennyi idő míg elmúlik egy ilyen?

Kép

Kép

KépKép
 


Ja amúgy még nevünk nincs. Ami nekem tetszik az neki nem... és fordítva.
Az egyetlen név ami nagyjából mindkettőnknek tetszik a Barnabás.

Kép

Kép

KépKép
 


Honey!
Nálunk kevés az óvodai férőhely, most éppen 31! gyerek van a csoportban. Csak úgy vették fel a fiúkat, hogy ebéd után hazahozom őket. 31 kiságy nem fér el a teremben. De nekem jó így, amúgy is elhoznám őket.

Szigorú fekvés: :( ajaj, ismerem a dolgot.
Nekem a 19-20. hétre szívódott fel, bár jóval előbb megvolt már.
Nálunk is részben a nagyszülők vállalták a gyerkőcöket + bébiszitter.
Nem akarlak ijesztegeni, de a haematóma nem játék, vedd komolyan a fekvést. 2 hét nem sok idő, ha felszívódik, szaladgálhatsz tovább. De előbb nem.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Azért 2 hét, mert akkor megyek a következő genetikai uh-ra. Akkor majd meglátjuk mi lesz.
Meg amúgy a szonográfus és a doki nem mondta biztosra. Úgy van megtapadva a lepény, hogy nagyon nehezen látható. Tehát nem biztos hogy van, de a lehetőséget sem zárták ki.
Az egész onnan jött egyébként, hogy nyomásra, egy pontban baromira fáj a hasam. Még az uh-zás is fájt. De csak ott, ahol az állítólagos hematóma van.
Egyébként vérezni nem vérzek.

Mi a franctól alakul ki a hematóma?

Csak szegény FLórát sajnálom, nem akarnám ilyen sokszor lepasszolni. :cry: Olyan anyás. Ez most így még rontani fog a helyzeten.

Kép

Kép

KépKép
 


Sziasztok!!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani vállalkozásunkat!!! Rövid határidővel, elérhető áron, igény szerinti méretre készítünk gyerekszobai kisbútorokat: asztalt, széket, polcot, "szobainast", pelenkázót, etetőszéket fenyőből, vagy laminált bútorlapból!
Nézd meg (nemrég indított) honlapunkat, vedd fel velünk a kapcsolatot!!
Köszi, hogy elolvastad, és jó egészséget a babázáshoz!!!

Mariann (egy háromgyermekes :) anyuka)

www.csonkabutor.lapunk.hu
 


Honey! Remélem, tudsz pihenni, és minden rendben veled és Flórával is! Hogy bírjátok egymás nélkül?

Tegnap voltunk varratszedésen, ma vééégre fürödhet :D

Reni
Kép
Kép
 
 


Látom, sehol senki, de azért teszek szülinapos képeket:

Kép
Kép
Kép
Kép

Reni
Kép
Kép
 
 


Reni!
Boldog szülinapot Norbinak!
Jó lett a tortája. A kisvonat direkt gyertyatartó, vagy egy játékvonat?

Tényleg ovis már Norbi?

Remélem holnap a két nagyfiam elmegy oviba, múlt héten itthon voltak, mert Barna köhögött, Márk meg nem szívesen ment egyedül.
Rám férne már 1-2 nyugodt(abb) délelőtt. :oops:

Szép napot!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Köszi :) A kisvonat gyertyatartó. 1 mozdony, 4 vagon, 5 gyertya van benne, és kb 200 Ft-ért vettem a Profiban. De már láttam máshol is.
Bizony, ovis. Ma vittem először, 8-ra mentünk, és végül fél10-ig ott maradtam vele, mert sírt. :( Lehet, hogy nem volt jó ötlet, de nem volt szívem otthagyni hamarabb. :oops: Most bent van egyedül, ebéd után hozom el őket.
Drukkolok, hogy tudjanak menni oviba a srácaid!! Vagyis, remélem, már ott vannak :wink:

Reni
Kép
Kép
 
 


renye,
gratula a szülinaphoz!! :D Döbbenet, hogy mennyire kezd eltűnni a korkülönbség a fiaid közt! Vagy lehet, hogy csak a kép olyan.... de komolyan, szinte egyidősnek látszanak.
A torta tüzijátékot hol vetted?
Nálunk vasárnap esedékes az 1. szülinap és szeretnék ilyet én is.

Én sokkal jobban vagyok. Már nyomásra sem érzéken y a pocakom. Putyóka2 - mert hogy a név kérdésben még mindig nem egyezünk - hihetetlen akrobatikába kezdett odabent. És ugye nem kell mondanom, milyen megnyugtató érzés a bentről jövő folyamatos jelzés. :D
Flóra most már nagyon nehezen bírja. :cry: és én is. Pedig a heti 5 napból 3-at itthon van, és van mellete bébiszittyó, így én is vele vagyok, csak nem nekem kell emelgetni, rohangálni utánna.
Heti 2x pedig nagymama elviszi reggel 10-kor, de este 7-kor hozza haza. És napközben hülyére van szórakoztatva. :D (állatkert , játszótér stb.. ) De így is hihetetlen anyás lett. Olyan kis árva kismacska módjára tud nézni, amikor nem én emelgetem, cipelem.
Remélem most pénteken már mindent rendben talál a doki odabent.

Kép

Kép

KépKép
 


honeymoon :)
tüzijátékot cukrászdában, vagy háztartási boltban is lehet kapni.

rennye :)
jobbulást a kis hősnek. :)

rólunk: másfél hete csüt este véreztem, igy rohantunk a kh-ba, kiderült, hogy nekem is hematómám van. Fekvés... Szerencsére 1 teljes hétig volt egész napos segitségem, mostanra sajna elfogytak, de igy is igyekszek sokat pihenni. Szerencsére Csongival lehet alkudozni,én lefekszek a földre (van egy játszósarkunk, ahova leteritettünk takarókat, imádnak ott hencseregni a fiúk) ő pakol a játéktárolóból, és közben "beszélgetünk".
Nándi mostmár egésznapos az oviban, és apája hozza-viszi. Ennek csak az a hátránya, hogy viszonylag korán kell kelnie, illetve én szinte semmit nem tudok az oviról, kivéve, amit elmesél Nándi (apája nem az a kérdezősködős)

Na, megyek, lassan fürcsiidő...

Kép
Kép
Kép
 
 


Honey!

Tűzijátékot itt nálunk a cukiban. Annyira jó lehet, hogy ilyen édesen mocorog odabent :) Szegény Flórát sajnálom, de Téged is. Nem ehhez van/vagytok szokva, biztos rossz lehet. :cry: De megéri :D :D Drukkolok, hogy pénteken minden rendben legyen!!

Minyu!

Biztos jól megijedtetek :( szerencse, hogy a baba jól van. És igazán rendes Csongi, sok puszi az okos kis buksijára. Csodálom, hogy neked Nándi bent aludhat az oviban :shock: Nálunk el kell hozni ebéd után a kisgyerekes szülők nagyobb gyerekeit az oviból. Jól megaszontam :oops:

Ja korkülönbség: érdekes őket nézni, az igaz. Bár látszik, hogy nem egyidősek, mégis látom az emberek tekintetében, hogy elgondolkodnak, vajon ikrek-e.
Norbi tutira utól fogja érni Levit. 8 cm, és 1-1,5 kg van köztük. Beszédben, és mozgásban érezni a különbséget.

Ma elmentünk bicajozni, át az északi összekötőn a Rómaira. Jól esett a többi bicajos elismerő pillantását bezsebelni, amikor látták, hogy Norbi milyen kis ügyesen tekeri a hosszú távot (a híd közepén ugyebár egyértelmű, hogy végigmegy rajta) Kis büszkeségiem, nagyon ügyesek. Olyan szépen lehet velük így menni, hogy csuda :D Elöl megy Levi, középen Norbi, én hátul. Persze egyfolytában jár a szám :lol: Adom az instrukciókat. :lol:

Eldugultam.

Pihengessetek, óvjátok pocaklakóitokat :)

Reni
Kép
Kép
 
 


Kép

Reni
Kép
Kép
 
 


Jó rég jártam erre... de más is, úgy látom! :lol:
Nagyon jól sikerült Flóra 1. szülinapja!!! :lol: És szereztünk tüzijátékot is!
Dobok fel néhány képet....

Amúgy kisöcsi jól van. Szegénykének neve még mindig nincs. :( De legalább már szűkült a kör 3 névre. ( Barna, Botond, Olivér )

Kép Puszi az új kutyusnak

Kép Fodrosbodros

Kép befaltam a tortát

Kép

Kép

KépKép
 


Sziasztok!

Ha szeretnétek a gyereknek egy remek mesekönyvcsomagot nyerni, gyorsan ragadjatok billentyűzetet, és írjatok egy Mikulás-történetet - lehet megtörtént is, a családi legendáriumból, esetleg kitalált is.

További információ a Kölökneten:

http://koloknet.hu/949-mindennapi-trtneteink

A könyvcsomagban remek illusztrátorok és írók munkái találhatók meg, ráadásul még odaérhet Télapóig!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Szisztok,
látom sajnos behalt a topic.... :(

Azért lenne egy kérdésem, hátha valaki még erre jár:
Tudok olyan tesós könyvet, ami hasznos, praktikus infókkal van tele?
Tehát nem a nagyobbiknak akarok olvasni belőle. Hanem saját magamnak szeretnék infót gyűjteni az esetlegesen felmerülő problémákra.

Gyereknevelési könyvből dunát lehet rekeszteni... de olyat nem találatm, ami eligazítást nyújtana tesó ügyben.

Köszi

Kép

Kép

KépKép
 


Sziasztok!
Most vettem észre ezt a topikot. :)
Honeymoon!
Én most olvastam el a : Testvérek féltékenység nélkül c. könyvet. Tudom nagyon ajánlani! Ilyenre gondoltál?
Vendég
 


dunakavics,
igen , hallottam róla... azt hiszem talán ez az egyetlen könyv a témában. :)
De ha jól tudom, ez inkább nagyobb gyerkőcökre vonatkozik már. Nem?

Kép

Kép

KépKép
 


de rég jártam erre....

Honey!
Ne aggódj, ekkora korban még nincs igazi féltékenység.
Flóra szeretni fogja a kistestvérét. Lehet, hogy ő is több babusgatást, és anyáhozbújást fog igényelni, de olyan hamar összenőnek majd, és remek társak lesznek.

Nálunk is egy szempillantás alatt a kicsi(k) és piciből nagyok lettek. Nagyon jól eljátszanak egymással. Igaz, van néha konfliktus, de ők is belátják, hogy jobb, hogy van testvérük.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Sziasztok,de rég volt ... :) Remélem mindenkivel minden oké,velünk is nagyjából.
Szépek és nagyok a gyerekeitek.Elrohant az idő..

Millió puszi Kép Kíra ilyen nagy csaj lett Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Gondoltam adok valami életjelet magunkról...
Azért nem jöttem az utóbbi időben, mert a másik topicunk ( 2010 márciusi babák ) a sok zugkukkoló és "beteges hajlamú" ember miatt átköltözött egy zárt fórumra.

Jövőhét csütörtök a szülés időpontja. Sajna program csaszi lesz, mert a kiskrapek nem akar megfordulni.
De így legalább tudok tervezni Flórával.

Flóra amúgy napról napra értelmesebb...és úgy látom már tényleg felfogja valamennyire ezt a tesó kérdést.
Viszont az is tuti, hogy érzi az "egyeduralma végét", mivel totálisan levakarhatatlanul anyás, az utóbbi 1-2 hétben.
A kistesó ágyát már beraktuk a szobájába...sokat mondogatjuk neki, hogy itt fog aludni Dávid. - Amire ő jókat kacag és - egyenlőre még - nagyon örül neki! :D

Nagyon várom már a pici fiamat... de azért rendesen be vagyok rezelve az előttem álló feladattól... :shock:

Kép

Kép

KépKép
 


Sziasztok!

Nem tudom mennyire él még a topik....
Én 1hét múlva adok életet a második lányomnak. Már van egy "nagyobb", aki 6.-án lesz 15hós és csak jó lenne olyanokkal is beszélgetni, akik hasonló cipőben vannak, mint én, hogy két pirinyó lesz együtt.

Én nagyon félek még, hogy hogy fogom megoldani, és vajon hogy fogja a nagyobbik viselni ezt az egészet. Nem tudom van e még olyan, aki nem tette őket külön, de én ezt tervezem, csak nem tudom mennyire fog tőle a nagyobbik aludni...

Ha véletlenül van még erre valaki, akkor szívesen vennék minden tanácsot!

Mindenkinek szép napot!

Eszti
Vendég
 


Szia Eszti!

Remélhetőleg jelentkezik Honeymoon, ő is most fog szülni, és a lánya is kb. ekkora.

Ne aggódj, ilyen kicsi gyerekeknél még nincs igazi testvérféltékenység, a nagy pár hét alatt el is felejti, hogy "egyke" volt valaha.

Egyébként a középső fiamat rögtön a nagy mellé tettem, nem zavarták egymást, viszont a kicsi a mai napig külön szobában van, mert nagyon rossz alvó. Mostanában tervezem, hogy újra megpróbálom beköltöztetni a nagyokhoz. Hátha most már működik a dolog....

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Sziasztok!


Egy kis életjel.
Már a 2. hetünket tapossuk itthon!!! :)

Nem egyszerű az élet...de csodálatos!
Flóra nagyon cuki!!! Azonnal elfogadta a kistesót és velünk is nagyon kedves. Egyenlőre semmi negatív változást nem látok rajta.
Puszilgatja, simizi Dávidot, nekiadja a játékait.

Bár ez még csak a demo verzió, mert a férjem itthon van még a héten, és a nagyik is sokat besegítenek. De egyenlőre sokkal könnyebb minden, mint ahogy gondoltam.

És igazatok volt!! REPÜL AZ IDŐŐŐŐ, DE NAGYON!!!!!! :D

Majd még jövök és beszámolok arról is milyenek a szürke hétköznapok...

Kép

Kép

KépKép
 


Kép

2010.02.25. 4000 gr 57 cm

Kép

Kép

KépKép
 


Eszti,

nálunk még külön vannak ( mi a nappaliba költöztünk, mert csak 1 gyerekszoba van ) De tervezzük, hogy pénteken összerakjuk őket, tesztként!
Én is ettől félek legjobban, mert Flóra nem jó alvó ( nem alszik túl mélyen ) viszont Dávid borzalom, amit levág az alvás előtt / közben.
Nyöszörög, morog, cummog...szóval szörnyű. Mi emiatt költöztünk ki a nappaliba, mert én képtelen voltam mellette aludni.


Féltékenység nálunk semmi!!!! De nagyon odafigyelünk, hogy Flóra megkapja ugyan azt a törődést, ha nem többet, mint amit Dávid!!

Kép

Kép

KépKép
 


Hát nagyon nem jár már erre senki...
nem baj, azért leírom az 1 hónapnyi tapasztalatomat. :D

Fizikailag fárasztóbb, de lelkileg valahogy sokkal könnyebb a 2 gyerek, mint az egy volt anno.
Talán azért mert már tényleg lazább az ember és tényleg tudja mire számíthat.

ÉS REPÜL AZ IDŐŐŐŐŐŐŐ!!! :D

Szerencsére nagyon sok segítségem van, így tényleg nem érzem megterhelőnek a két gyerkőcöt.
Ráadásul a fiam elég jó, és főleg kiszámítható babának bizonyul eddig.

Ami a féltékenységet illeti...érdekes, a lányomnál most kezd igazán kicsúcsosodni a dolog. De igazából kimerül abban, hogy hisztisebb és nyafkább, mint máskor. De nem vészes, kezelhető.

Sajna az összerakási kísérletünk 2 este után kudarcba fulladt. Így Dávid birtokba vette a mi hálónkat, mi pedig a kanapé kényelmét élvezzük.
A 2 gyerek együtt alvása azért nem működik, mert Flóra még annyira zizeg Dávid jelenlétén, még olyan attrakciónak számít neki, hogy egyszerűen az esti altatások nem mentek. Minimum 2 óra volt. Ha Dávid elásította magát, Flóra már ugrott és örömmel konstatálta...
Viszont, ha már Flóra is bealudt, meglepő módon egyáltalán nem zavarta Dávid sírása.

Majd 1 hónap múlva újra próbálkozunk.

Ami katasztrófa - de majd bele jövök - az a 2 gyerekkel való elindulás. Huuuu hát az minimum 1,5 órás előkészület

Összességében, nem könnyű, de ennél rosszabb hónapunk sose legyen!

Kép

Kép

KépKép
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: