A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Andi, Csirkesz!
Gratulálok a csöpségekhez, jó egészséget és sok tejcsit kívánok!Kép

Erka!
Te hogy vagy?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Andi!
Gratulálok!Sajnos én csak sokára tudom olvasni a történetedet mert hétfőn eltávozok a kórházba.Pedig nagyon érdekelne főleg a császár miatt.Minden jót kívánok nektek!
Csirkesz!
Hát ezért kellett nélkülöznünk egész nap a hozzászólásaidat!Gratulálok.Remélem elégedett vagy Botond baba szépségével.Hiszen végig attól tartottál,hogy nem lesz szép.Jelenleg szerintem Ő a legszebb pasi a számodra.
GnéKriszti
gnékriszti

Magika egész nap nem volt jelen a neten.Ilyet nem szokott csinálni biztos nála is események vannak.Várom a híreket!
GnéKriszti
gnékriszti

Ime egy újabb susmus! Kép Ma aztán van termés! Kép Kép Kép

Magikától:
"Megérkeztem 16:10-kor 3700 grammal 56 centivel. Baba, mama és papa jól vannak. Farkas Zoltán Tamás."

Nagy nagy gratula! Kép

Macs
maccs

Magi,

Hatalmas gratula!Kép Jól éreztük ezek szerint az eltünésed okát.Kép Sok-sok tejcsit és jó egészséget Nektek!

Moncsi
minike

Sziasztok!

Egy kis időre kiteszem innen a lábam, és máris megy az osztódás ezerrel KépKépKép Nagy gratula mindenkinek, mihamarabbi hazamenetelt és sok tejcit kívánok!!!

Pocó

Kép
Kép
pocó

Bocs! Kép

Azt el is felejtettem a nagy örömhír közepette mesélni, hogy Csirkesszel beszéltem.

Általánosságban jól vannak, csak az a gond, hogy kijött a szüléskor az aranyere, és az nagyon fáj neki. Különben jó hangulatban volt, Botond babával próbálgatják a szopit. Elég hirtelen jött a dolog, de majd ezt biztos elmeséli ő, nem aklarom elhappolni a sztoriját, a lényeg, hogy késő este kezdett fájdigálni rendeszeresen, hajnalban irány a korház, és 6-körül babázás volt a program Kép

JAJ! CAT! Nem akartam senkit elijeszteni, de tényleg! Sajnálom!!! Kép

Pusz:

Macs
maccs

Nahát, ennyi baba egy nap! Andi, Csirkesz, Magika, sok tejecskét kívánok, és nagyon gratulálok! Kép Lám, mire képes egy jó kis hidegfront Kép Kép!

Ma voltunk dokibácsinál, nagyon meg van elégedve velünk, Baba feje lent van, fönt meg kidugja a popsiját, és a jobb oldali bordáimat nyűvi a talpacskáival. És eddig 6 kg +. remélem, több már nem fog feljönni, ez is csak attól a sok borzalmas almáspitétől lehet, amit 3 hete egy hétvége alatt megettünk a párommal (2 nap alatt gyakorlatilag 3 tepsivel Kép ) Meg most már hogy nem dolgozom, többet pihenek, lassabban mozgok és még sorolhatnám.
Jövő héten kedden kell CTG-re mennem először. Kíváncsi vagyok. Babuc most épp csuklik. Egyébként mostanában elég gyakran. Ez nálatok is így volt/van?

Bori
36+1
lbori

Ja, még azt akartam kérdezni már szült anyukák, hogy ti mivel sterilizáljátok a mellszívót? Mert olyan tanácstalan vagyok ebben. Lehet azt lábosban kifőzni? (Aventeset vettem.)

Bori
lbori

Sziasztok!
Már nagyon ritkán írok ide, de folyton olvaslak titeket és nagy izgalommal várom, hogy újabb és újabb baba születéséről olvashassak! A mai nap az nem volt piskóta! És még nincs vége a napnak!
Minden új anyukának nagyon gratulálok és sok-sok tejcsit kívánok!!!!!!

Györesz 35+0

Kép
Kép
györesz

BoriKép,

Az én babóm is sokat csuklik. Van, hogy 5x is egy napKép

A mellszívóhoz én a Chicco sterilizálóját fogom használni. Szerintem praktikus, csak benne kell hagynod fél órán át a vizes-sterilizalós oldatban és aztán sima vizzel le kell öblíteni.

Moncsi
minike

Bori! Én mindent a Chicco sterilizáló lötyivel fertőtlenítek.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!!!

Húú gratulálok minden friss maminak Kép) De jóó nektek irigyellek benneteket KépKépKép
nagyon sok tejcsit kívánok én is Kép

Sziasztok
Niki
(37+5)
lani

Sziasztok!
Gratula tőlem is a friss mamiknak!KépKépKép Gyors gyógyulást és tejbelövellést kívánok!Kép

Linato!
Amíg olvastam a történeted, szinte végigéltem a saját ikreim születését.Kép Nekem is az a rész tűnt a leghosszabbnak, miután kivették a babákat, és "foltoztak". Engem csak másnap reggel állítottak talpra, de ettől még nem volt könnyebb a dolog.
Az elhatározás bennem is azonnal megszületett: legközelebb CSAK altatás jöhet szóba! Erre tessék, két hét múlva újra spinál! De a baba érdekében ki fogom bírni!Kép

Gabi
efgabi

Magi!
Hát ez a nagy esemény szólított el a gép mellől?Gratulálok.Remélem jól viselted.Minden jót kívánok nektek!GnéKriszti
gnékriszti

Csirkesz, Magi,
gartula es sok-sok boldogsagot kivanok nektek!
Csirkesz,
remelem most mar megnyugodtal, hogy Botond a legszebb baba a vilagon!
Magi,
latod elöbb-utobb nalad is beindult a dolog Te kis örökmozgo!
Sok sok tejcsit es minden jot mindkettötöknek!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Csirkesz Kép, Magi Kép : nagyon sok boldogságot kívánok mindannyiótoknak!

Tényleg milyen termékeny volt a tegnapi nap Kép!

Timi

Kép
Kép
timóca

Most nézem a táblázatot, Magikáék milyen pontosak voltak Kép. Pont tegnapra volt kiírva, és meg is lett a baba Kép.

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Kaptunk kölcsön egy Babysense légzésfigyelőt, ami itthon léte első napja óta Dávid alatt van. Előtte a barátnőm nővérének a babája alatt volt egy évig, és sose riasztott be, azelőtt pedig egy másik baba alatt volt közel hat évig, és szintén egyszer sem riasztott be. Állítólag ez a legjobb minőség, és nem riaszt tévesen.
Ezen az éjszakán kétszer szólalt meg a kisfiam alatt. Szörnyű volt, nem tudjátok elképzelni, mennyire megijedtem, ezt nem lehet leírni. Kikaptam a kiságyból, nem volt semmi baj, hála Istennek. De nem tud elmászni róla, az elemek rendben vannak, így nem tudom, mi történt. Félek, mi van, ha nem téves riasztás volt. Mintha mondott volna vmi olyasmit a doktornő, hogy az ilyen piciknél előfordul, hogy fél percig nem vesznek levegőt, de nem vagyok benne biztos. Mindenesetre nagyon megijedtem, és nem igazán tudom, mit csináljak.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok Lányok!

Ezek aztán a jó hírek!!KépKépKép

Csirkesz! Magika! Nagy GRATULA mindenkinek!KépKépKép Sok-sok tejet a babókáknak!KépKépKépKépKép

Már én is azt hittem, hogy a babó betartja a kiírt idöpontot, de úgy látszik vakriadó volt az egész!
Tenap éjfél elött hirtelen erös alhasi fájdalomra keltem fel, ami úgy húsz percenként ismétlödött. Hajnal fél négytöl aztán egyre sürübben jelentkeztek, úgyhogy háromnegyed ötkor riasztottuk a gyerek mellé az egyik ismerösünket, aki hatra ért hozzánk. Akkor még mindig negyedórás idöközönként fájdogáltam, és élénkpiros véres trutyi(pá pá nyákdugó) is távozott belölem, úgyhogy elindultunk a kórházba. Épp a dokim volt ügyeletben, úgyhogy szépen megvizsgált, de a babó feje még fennt, tágulás egy ujjnyi, úgyhogy gépre rakott, de az alapján azt mondta ezek csak jósló fájások, úgyhogy irány haza. Nyolcra itthon voltunk, és azóta folyamatosan fájdogáltam, de 9 után egyre ritkábbá váltak a fájások, és most már 35 perce nem volt semmi.
Már úgy örültem, hogy ma babázhatok, de ezek szerint még várnunk kell a nagy eseményre! A doki szerint a front hatása, mert egész éjjel a szülöszobán volt, semmit nem tudott aludni, annyi baba indult útnak éjjel.
Remélem azért nem várat magára túl sokáig a babó, mert ezek a jósló fájások sem piskóták!

Erka
szekera

Anyaorsi, most nincs időm sajna leírni a magas vérnyomás-történetet, mert a három topikból így is már csak ezen az egyen vagyok jelen, de ezt sem tudom már olvasni, csak néha beírok, egyszerűen képtelen vagyok öt percnél több időre magára hagyni a kisfiamat, annyira féltem. Ne haragudj. Egyszer majd szívesen leírom, hogy mi történt (most nincs itthon a férjem, és egyedül hagyni tovább nem akarom Dávidot), de itt az őszi babák topikon leírtam elég részletesen, ha gondolod, olvasd el addig is.

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Minden újdonsült anyukának gratula! Kép

Kép

Kép
liv

MagikaKép
GRATULÁLOKKépKépKépKépKép Végre a finisben köszönthetlekKép
Sok tejcsikét sok boldogságot, beszámolót várjukKép

Macs én is ma iratkoztam be az utolsó évemre az egyetemenKépHát azt hiszem csak vizsgákon látnak majdKép De Most legalább ingyen tanulok.

Noémi
fantikbaba

Csengo, Alice, Bea, Dino, Kata! Ki tud róluk? Lehet, hogy már ök is babáznak, csak nem tudunk róla?

Erka
szekera

Magika!
Gratula! Sok tejcsit a babának, és jó egészséget!Kép

Erka!
Drukk, hogy még ma babázhass!Kép

Én lassan de biztosan készülődök. A baba lassan leszáll, legalábbis én úgy érzékelem. Rendszertelen jósló fájásoktól eltekintve még nem volt más jel.
Tegnap elmentünk moziba még utoljára a férjecskémmel, mivel volt időnk sétáltunk a plázában, és szétnéztünk egy játék teremben is, ahol a baba úgy megijedt, hogy csak na…. Elősző, odabújt a hasamhoz, majd bekeményedett tőle a hasam kb. 2 percre. Azt hittem már, hogy indulás lesz a kórházba, de még nem. Szerencsére megnyugodott, és nem akart szétfeszíteni belülről.
Szerintem hamarosan megy az sms.
Lányok! Klau, Csirkesz és Erka számán kívül kérnék még egyet, akit értesíthetek. Küldjétek el a mailemre. Klau mikor jön ki a kórházból? Tudja valaki?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Liv!

Bocsánat, hogy belepof., írtam volna mélt is, de nem látoma profilodban.
Nem ismerem pontosan a történetet, de felületesen annyit tudok, hogy nem volt minden problémamentes sem a terhességgel, sem a babával a kezdeti napokban.
Ha ezek után-ráadásul fiú baba és őszi születésű- még a légzésfigyelő is beriaszt, akkor jobb félni, mint megijedni alapon én biztos kivizsgáltatnám. Van olyan, hogy tényleg volt légzéskimaradás és a figyelő éles hangja téríti magához a babát, egyáltalán nem biztos, hogy vaklárma volt, csak azért, mert mikor odamentél már szépen szuszogott.
Félre ne értsd, a világ minden pénzéért sem akarlak feleslegesen rémisztgetni, ahogy beleolvastam, ennél stresszesebb már nemigen lehetsz úgysem, de így viszont kimarad a dolog öröm-része. Ha napi 24 órán át őrzöd a babádat, mint egy kórházi monitor, akkor perceken belül ki fogsz készülni.
Biztos máshol is van, de a Madarászban konkrétan tudom, hogy foglalkoznak ilyen problémával az Alváslaborban. Kérdezd meg a gyerekdokit, neki kell tudnia, de lepattintani ne hagyd magad. Ha kivizsgálják és minden ok., akkor végre te is megnyugodhatsz, ha meg találnak valamit, akkor legalább időben intézkedtél.
Jó egészséget kívánok nektek.
rjuli

2004.09.25. SMS-t kaptam:
"14:00-kor kiemeltek. Geszti Adrienn Napsugárnak hívnak. 3500g és 53 cm vagyok. Puszi GnéKriszti"

Olvasásból kimaradtunk, azért gratula mindenkinek aki szült! Akiről mi is tudunk mostanában, gratula Trompapáéknak, Krisztiéknek, Orsolyéknak,meg mindenkinek, akit esetleg kifelejtettünk volna!

Pusszantás:
PapZsó/ZsóPapa
u.i. Ma hazaértünk, mellékelten 1-2 fénykép még a kórházból...
KépKép
Szép napot mindenkinek!
zsopapa

Kriszti GRATULAKépKépKépKép:Sok tejecskét , és gyors gyógyulást kívánokKép

ZsóékKép
Nagyon aranyos kisbabaKépÉdesen alszikKépGratula mégegyszer.Végre otthon vagytokKép

Noémi
fantikbaba

Liv!

Mi mikor nagyobbik lányomat hazahoztuk 2 éve a kórházból, a légzésfigyelő szinte minden éjszaka 3-4x bekapcsolt. Néztük Dórit, de semmi baja nem volt, úgy is beriasztott, hogy ott álltunk mellette és láttuk, hogy rendesen lélegzik. Erre berágtunk, és kiszedtük alóla a légzésfigyelőt.
Utána nekiálltam érdeklődni meg keresni a neten a légzésfigyelővel kapcsolatos dolgokat, és kiderült, hogy 3 kiló alatt nem igazán megbízhatóan működik. Dórit 2900 grammal hoztuk haza a kórházból. Jó egy hónapos volt, mikor visszaraktuk a kiságyába, ekkorra már 3.5 kiló volt ( lassan fejlődött ). Ezek után nem is riasztott be ,max 3-4x az egy év alatt. Meg mikor elkezdett lemászni róla,akkor jó sokszor KépKépKép

Most ugyanígy vagyunk Fannival is. Első éjszaka bent volt alatta, 3x riasztott, és kiszedtük. Várjuk, hogy Fanni is elérje a 3.5 kilót...

Pocó

Kép
Kép
pocó

Kriszti! Gratulálunk!!!! KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Liv Kép
A babysense tényleg a legjobb légzésfigyelő. Szerintem hívd fel a Madarász utcai Alváslabort, és ott el tudják mondani, hogy hogyan lehet esetleg a gépen állítani ahhoz, hogy ne legyen téves riasztás.
Saját megnyugtatásotok végett meg szerintem vigyétek be a Manócskátokat 1 napra az Alváslaborba, ahogy meg tudják állapítani, hogy van-e alapja a riasztásoknak. Ez egy egynapos program, de ilyen esetben szerintem megnyugtathat bennetek.

Orsi + 2 Kismaczkó
31+3

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Erka hívott, már bent vannak, és lehet, hogy éjfél előtt babázik!
Ha tudok valamit írok!

GnéKriszti! Gratula a csöpséghez, sok tejcsit és jó egészséget hozzá!Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Gratula Krisztiéknek! Kép Kép Kép

Erka! DRUKK MEGY! Kép

Moszi! Telcsiszám megy! Kép Neked is drukk! Kép

Zsopapa! Édes pofi a manókátok! Kép

Na tegnap a párom egyedül volt délelőtt a manóval, hát kiderült a szopik turpissága. Kicsikénk a cumisüvegből is úgy iszik, hogy kb. 20-30 ml után bealszik, mint a bunda, majd néhény perc múlva felébred, és mint a farkas, úgy kajázik de megint csak néhény ml. Szóval cumisüvegből is 3/4 óra volt a hami. Ráadásul hála istennek sikerült annyira leszoktatnom a cumiról, hogy a legelején alig birt inni az üvegből! Kép Kép Kép Szerintem a kis mérete miatt hamar elfárad a szopiban, ami egy elég intenzív munkát igényel tőle, és ezért megy ilyen lassan. Kép De legalább megnyugodtam, hogy nem velem van a baj! Kép

Noémi! Kép Én be akarok járni, havonta összesen csak 2 nap vannak a konzultációk, szerintem ennyi nekem is kelleni fog agyilag és szociálisan, hogy kimozduljak itthonról. Bár most még csak egy fél napot mertem bevállani, de a jövő hónapban már biztos elmegyek az órákra /kivéve, ha valami őrült nagy gáz lenne, no de erre gondolni sem akarok!/

Liv nekünk 3 napba telet amig elég finomra be tudtuk állítani, és megtaláltuk a helyét a légzésfigyelőnek. De egyszer volt olyan riasztás is, amikor 3 órát visított szegénn és nem tutdtunk vele mit csinálni, utána egyszerűen "beájult", na akkor riasztott, mert szerintem nem vett egy ideig levegőt, de ahogy csipogott a légzésfigeylő és odamentünk hozzá, az felriasztotta! Azért fogadd meg a lányok tanácsát, jobb félni, mint megijedni, ilyen előzmények után inkább menjetek el a Madarászba!

Puszi mindenkinek, nyugis babavárást, vagy jó babázást, kinek mi aktuális! Kép

Macs
maccs

Sziasztok!

Minden újdonsült mamának nagy-nagy gratula!

Remélem a hideg nekünk is meghozza végre a várva-várt eredményt. Ha hétfőig nem történne semmi akkor be kell feküdnünk a kórházba, szigorúbb felügyelet alá vonnak. A hasam fájdogál, de nem rendszeresen inkább úgy folyamatosan, remélem ez már a kezdet. Kicsit izgulok, hogy már 3 nappal túl vagyunk a kiírt időponton, de látom itt többben így voltak ezzel, és csak eljött mindennek az ideje.
Nem tudom kaphatnék-e én is egy telefonszámot amin értesíteni tudnálak titeket, bár én nem voltam olyan aktív résztvevője a fórumnak, de azért olvasni rendszeresen jártam ide. Az email címem a profilomban. Előre is köszönöm!

Mindenkinek jó babázást és babavárást kívánok!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!
Puszi mindenkinek. Túl vagyunk az első itthoni éjszakán Kép A ded eész nap alszik és eszik, mindenki csodálja, hogy milyen jó baba. Éjjel meg üvölt, ha nem jön azonnal a tejci...
Nekem a gátsebem fáj, de arra gyanakszom, hogy inkább a bototválás helyén serkenő szőrszálak a ludasok ebben. Ma reggel már ülni sem esik jól. Hasonló élmények? Hétfőn szedik a varratokat.
Ma a férjem visszaolvassa hangosan, hogy mi történt, aztán megírom a születéstörténetet, röviden: csodálatos volt, sokat nevettünk Kép

puszi mindenkinek, gátseb ügyben minden érdekel Kép
papzso

Zsófi!Kép
Arnica ch 30 2*5 bogyó naponta homeopátiás szer.(patikában megveszi majd ZsópapaKépElég 1 fiola 1 hétre.
Sebekre nagyon jó, nekem repedés volt csak, de varrtak, és egyszer sem fájt, első naptól kezdve ültem rajtaKép Szedd 1 hétig.jó lett volna rögtön szülés után elkezdeni, de szerintem így is használni fog.

Még 80 gram és 5 kilósak leszünkKép Elég nehéz már így is ringatni a karomban, fáj a hátam isKép
Persze ilyenkor átadom a papának paparingatásra.

Noémi
fantikbaba

Erka írt! Tegnap 23.36-kor megszületett Máté, 3200 grammal és 54 cm-mel!KépKépKép

Noémi, Macs kösz a számot, majd megy az sms, ha aktuális!

Linato! A táblában javítsd majd kérlek a dátumomat, mert 26-a. Azaz a mai nap. (24-e a babanetes kalkulátor szerint volt. Azt hittem, hogy anno szóltam, de úgy látszik elfelejtettem.)

Zsopapa! Gratula az aranyos csöppséghez!Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

ErkaKép
GRATULAKépKépKépKépSzép nevet adtatok a babának, sok Boldogságot és Sok tejcsitKép

Lassan mindenki babával a karján netezik majdKép

Noémi
fantikbaba

Kriszti, Erka
Gratula a babócákhozKépKép Sok boldogságot és tejecskét kívánunkKép

Zsófi
Nagyon édes a kisfiadKép Én is ilyen nyugodt babát szeretnékKép Várjuk a storytKép

NoémiKép
Ti aztán rohamtempóban gyarapodtok, gratula az 5 kilóhozKép

Nálam az ödéma kezd brutálissá válni, tegnap alig jötte fel a cipőm, alig látszanak az inak a lábfejemen, bokacsontom is kezd lassan emlék lenniKép Más kínom nincs szerencsére, de egyre jobban várom a mi napunkatKép

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kriszti, ErkaKép,

Hatalmas gratula a babókhoz!Kép Sok-sok tejcsit és minden jót kívánok Nektek!

Moncsi
minike

Hú, micsoda babaáradat!Kép

MomoKép, AndiKép, CsirkeszKép, MagikaKép, KrisztiKép, ErkaKép!

Nagyon-nagyon gratulálok a babákoz, sok tejcsit nekik!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Most kivételesen volt időm egy kicsit olvasni titeket, nem semmi ez a babaeső! Minden új anyukának gratulálok!!!

Szopigond megoldódott nálunk, múlt hét végére már elég tejem lett, mostanra elértem a kórházban mért szintet. Keddi mérés alapján Benedek 1 hét alatt (pontosabban kb 4 nap alatt, előtte kevés volt a tej) 27 dkg-ot gyarapodott. Ha nem lett volna az a bő egy hét kihagyás-éhezés a mellgyulladás miatt, már 1 kg plussznál tartanánk, de ez meglesz keddig. 1 hónap alatt 1 kg, néha ledöbbenek, milyen gyorsan nő... Most ott tartunk, hogy ha kb 90 ml-t szopizik, már kevesli, s kb 120 táján érzi jóllakottnak magát. Egyszer sikerült neki 135 ml-t szopizni, azt hittem utánna, hogy kidurran. Már nem méricskélek minden szopit, de rám nyugtató hatással van, ha tudom, hogy mennyit evett.

Nálunk az első hetekben szinte egyáltalán nem volt büfizés, mindig bealudt a szopiba, én meg nem keltettem. Mostanában, ha felteszem a vállamra, néha jön egy-egy kapitális büff... Benedek nem hasfájós, csak néha sírós baba (kivéve az estéket, az néha horror). Így elfogadható, hogy nemigazán foglalkozunk a büfi kérdéssel?

Csipás szem: mi is belefutottunk, egy hét kamillázás nem segített, most szemcseppet alkalmazunk, de a 4. napnál tartva még mindig jön váladék, félek, hogy erősebb szemcsepp kell majd. Szinte lehetetlen feladat nekem megoldani a szembe cseppentést. Nem merem, s nem is tudom szétfeszíteni a szemhéjait, így viszont a szemcsepp nagyja máshol köt ki. Nagyon ügyetlen vagyok a témában.

Két dologra nagyon 'érzékeny' Benedek, ha enni akarok, vagy ha internetezni. Egy hete most sikerült először úgy leülnöm a gép elé, hogy nem szólt közbe. Ha meg főzök, vagy melegítek vmi ételt magamnak, tuti, hogy akkor sír fel, amikor épp az első falatot kapnám be.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE, SZABOLCS 2610gramm, 3050gramm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN/LORENA LIZA 2920gramm/3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm
LAU 2004.09.22 39+1 BALÁZS KRISZTIÁN 3750gramm 58cm
ORSOLY 2004.09.23 40+5 BOTOND 5300gramm 59cm
MOMO 2004.09.23 39+4 EMESE 3600gramm 57cm
TROMPIPI 2004.09.24 41+0 LILI 4400gramm 57cm
CSIRKESZ 2004.09.24 39+6 BOTOND 3400gramm 55cm
MAGIKA 2004.09.24 40+0 ZOLTÁN TAMÁS 3700gramm 56cm
G-NÉ KRISZTI 2004.09.25 39+2 ADRIENN NAPSUGÁR 3500gramm 53cm
ERKA 2004.09.25 40+0 MÁTÉ 3200gramm 54cm</pre>

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.09.18 Csengo 41 1 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Alice 41 1 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 40 5 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 40 4 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 40 2 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.26 Moszi 40 0 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.29 Moncsi 39 4 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.10.03 Zsuzsa 39 0 egy kislány egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 38 6 egy baba Péterfy kórház
2004.10.06 Persela 38 4 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.10 Niki 38 0 egy kislány Petra Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 37 5 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.14 Bibi 37 3 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 37 1 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 36 6 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.22 L.Bori 36 2 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 36 1 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 36 1 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 36 0 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 35 3 két kisfiú Ferenc, Péter Szt. Borbála kórház
2004.10.28 Szila 35 3 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 35 2 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 35 0 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 33 5 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 33 4 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 32 1 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 31 4 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25 Timi 31 3 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 28 4 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

Erka! Gratula.Kép

Dino! Mailben küldtem a telcsiszámom. Várjuk az sms-t.Kép
linato

Sziasztok lányok!

Gratulálok minden új jövevényhez, nagyon felgyorsultak az események! Kép Kép Kép Kép

Sajnos alig van időm netezni, mert pici fiam rendesen foglalkoztat.

Néhány sor a napjainkról:

Csipás szem: nálunk is volt, most elmúlóban van. A dokinéni szemcseppet irt fel, + kamillával mostuk neki. A szemcseppentést úgy csináltuk, hogy ha sikerült belecsöppentettünk a nyitott szemébe, ha üvöltött és becsukta, akkor a zárt szemhéjára és ahogy nyitogatta a szemét meg forgattam a fejét valamennyi csak bele csordogált. Nem könnyű művelet.

Konakiont kiskanállal sikerült jól beadni, fintorgot rá egy kicsit, hogy mi a fenét adtunk neki, édes volt! Kép

Márk szerencsére jól szopizik, de mérni nem sikerült még az etetéseket, mert össze-vissza értékeket mutat a mérleg, igy csal felhúztuk magunkat rajta, inkább a heti súlygyarapodást nézzük.

Némelyik szopi után fejek is, de nem mindig. Ti szoktatok mindegyik után vagy hogy csináljátok? Nekem szopi után 40-50 ml-t sikerül lefejni igy a 2. héten, nektek mennyi szokott lenni? Ez a sterilizálás jó macerás, ráadásul minden szakkönyv kicsit mást ir.

A ti babáitok szeretik a fürdést, pelenkázást, öltözést? Márk a fürdőkádban már nem üvölt, de előtte a tisztogatásnál és utána az törülközésnél általában eltörik a mécses.

Köldökcsonk leesett, kicsit még vérezgett. Vajon mikorra gyógyul be teljesen?

Hány hetes kortól viszitek ki a babákat levegőzni?

Finiselőknek kitartást, atöbbieknek pedig jó babázást kivánok!

Macsek, aki időhiányban szenved Kép

Kép

Kép
macsek11

Megpróbálom leirni a szüléstörténetünket:

Szeptember 13. hétfő

hajnali 2 óra
Felkeltem a szokásos éjszakai pisi túrámra, utána kicsit nehezebben aludtam vissza, talán csak félálomban voltam, a hasam eléggé feszült, pici manó mozgolódott. Vasárnap nem éreztem semmi gyanús jelet, amúgy sem aggódtam, hiszen a 36. hetet kezdtük, gondoltam, majd hét elején összekészitem a rohamcsomagomat. Hétvégén vettünk meg még néhény hiányzó apróságot.

hajnali 1/2 4
Arra ébredek, hogy valami nagy melegség elönti a lábamat, magamhoz térek és rájövök, hogy ez bizony a magzatviz, más nem lehet, eláztatta szépen az ágyat. Szaladok a WC-re, kómásan nyugodt vagyok, tudom, hogy bár még nem számitottunk a csöppségre, de nagy baj csak nem lehet. Szólok a férjemnek, hogy készülödjön, elmegyek zuhanyozni, aztán hivom a szülésznőmet, megbeszéljük, hogy 1 óra múlva találkozunk a kórházban. A dokim éppen ügyeletben van.

hajnali 5 óra
Megérkeztünk a kórházba, a nagy izgalomban alig találjuk meg a szülészetet. A magzatviz ömlik, a Tena betét nagyon jó, hogy van!

A szülésznőm felvette az adatokat, a dokim megvizsgált, fájások nincsenek, méhszáj kúpnyira nyitva. Felkészitenek rá, hogy 24 óra van rá, hogy magától beinduljon a szülés, különben inditani kell. Megbeszéljük, hogy a baba kicsit még a koraszülés határán van, ezért készüljek fel rá, hogy ha olyan ellátást igényel, amit a kórház nem tudna biztositani, lehet, hogy át kell vinni másik kórházba. Valahol legbelül érzem, hogy nem lesz semmi baj.

Becuccolok az 5 ágyas vajúdó szobába, ide a férjem nem jöhetett be, csak én mehettem ki hozzá. Beszélgetünk odakint, latolgatjuk, mikor jön a kis lurkó, még nem ocsúdtunk fel teljesen. Aztán elküldöm a férjem dolgozni és ügyet intézni, én a vajúdóban olvasgatok, beszélgetek a többiekkel. Fájás még mindig semmi, pedig már 10 óra felé jár az idő. Időnként szivhangot hallgatunk, minden rendben, az NST mutat összehúzódásokat, de még nem erősek és nem túl rendszeresek.

14 óra
NST több fájást mutat, de még vigan vagyok.

17 óra
Végre fájásokat érzek, aminek nagyon örülök, kb. 5 percenként jönnek és 40 mp-ig tartanak.

18 óra
Kicsit erősödtek a fájások, demég lazán vagyok velük, a férjemmmel beszélgetünk, aki időközben visszajött. A doki javaslatára kapok egy NOSPA injekciót, hogy lazitsa a méhszájat.

19 óra
A fájások beerősödtek az injekció hatására, 2 percesek, már nagyon gyakorlom a légzéstechnikát, a külvilág kezd megszűnni körülöttem és csak a testemre figyelek. A méhszáj 2 ujjnyi.

20.00 óra
A férjemet behivják, hogy öltözzön át, megyünk a szülőszobára. A doki megvizsgál, kiderül, hogy a burok fent repedt meg, ezért nem tágulok eléggé, valami kis buroksapkát eltávolit, de ebből nem érzek sokat, mert a fájások erősebbek.
A szülésznő javaslatára elmegyünk a férjemmel meleg vizzel zuhanyozni, hogy ellazuljak. Ez tényleg nagyon jólesik, a férjem folyatja rám a vizet, én csak kapaszkodok és reménykedem, hogy a fájásoknál nem szedem ki a foggantyút a falból, megfelelő lihegéssel, egész jól túlélem a fájáshullámokat.
Aztán meglepetésként érzem, hogy a görcsös fájásokkal egy időben toló fájásokat is érzek, kérdezem a szülésznőt mit csináljak. Megvizsgálnak, kiderül, hogy a zuhany nagyon jó volt, már 4 újjnyira kitágultam, a szülőágyon folytatom a vajúdást. 5 fájást jobb oldalra fordulva kell végig csinálni, 5-öt középen, 5-öt bal oldalon. Toló fájásnál kicsit ráengedhetek, azt mondja a szülésznő, már nehezen birom, érzem, hogy közeledik a vége. Megérkezik a dokim, megviszgál, örülnek körülöttem, hogy jól haladunk, jön a baba. A jobb lábamnál a doki ült, ő tartotta, a balnál a szülésznő, végre nyomhattam, nyomtam, mint egy buldózer, fájás szünetekben remegett a lábam, mint kocsonya. Nem tudom pontosan hány nyomásra, kb. 6-8 , ami között volt olyan kettő fájás, amit át kellett lihegni nyomás nélkül, kicsusszant a kisfiúnk 22 óra 22 perckor. Óriási megkönnyebbülést éreztem. Nem sirt, csak nyöszörgött, a csecsemőorvos gyorsa megvizsgálta, hogy milyen állapotban van, igy sajnos a hasamra nem tették, mert fontosabb volt az egészsége, de miután bebugyolálták, megkaptam 1 percre, mega férjem is, aztén vitték inkubátorba. Szerencsére ott csak az éjszakát töltötte és 1/2 napot, pici oxigént kapott rásegitésnek, de azt mondták, hogy nagyon stramm kisfickó, nem lesz semmi gond vele.
A méhlepény utána 1 nyomásra kijött, a foltozásom kb. 1/2 órás művelet volt, nem fájt, csak már türelmetlen voltam.
Másnap délután már elhozhattam a kisfiam a csecsemőosztályról, a 2. éjszakát még nem velem töltötte, de utána már minden percet.

Hát ilyen volt, rosszabbra számitottam, azt hiszem könnyen megúsztam a szülést és a gátsebem is csak 2 napig volt érzékeny.

Vége

Most rohanok, mert Márk felkelt, bocsánat, ha kicsit össze-visszára sikerült.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Tegnap éjszaka megint beriasztott a légzésfigyelő, nagyjából ugyanakkor, amikor előző éjszaka elsőként. Igy felhívtam a Péterfyt, hogy mi a teendő, 3/4 12-kor, beszéltem az ügyeletes orvossal. Kérdezte, hogy nem mászott-e le a baba róla, jó-e az elem, satöbbi, mondtam, hogy igen. Azt mondta, szerinte túl vastag a kókuszmatrac, és éjjel, amikor jobban alszik, kevesebbet mozog, felületes a légzése, és azt a légzésfigyelő nem érzékeli. Kérdeztem tőle, hogy nem lehetséges-e, hogy nem téves riasztás volt, hanem hogy Dávid 20 mp-ig nem vett levegőt, és a riasztásra ébredt. Azt mondta, nem, mert azt látnánk a színén, ha 20 mp-ig kimaradna a légzése: lila lenne vagy szürke. Ha a színe jó, olyan, amilyen máskor, akkor biztos nem volt légzéskimaradása. Azt tettük, amit javasolt: nem a kókuszmatrac alá, hanem fölé tettük a figyelőt, rátettünk két plédet, és azon alszik Dávid. Nem is volt több riasztás. Úgyhogy remélem, tényleg csak a légzésfigyelő nem érzékelte a légzését a kisfiamnak.
A szopizás már egyre jobban megy újra, már nem mindig kell pótolni cumisüvegből, de ha kell is, akkor is szinte mindig egész jó adagokat eszik 15-20 perc alatt. Tovább nem szoktam hagyni, hogy ne fáradjon el túlságosan, mert akkor utána már cumisüvegből sem akar nagyon enni, márpedig ennie kell.

Puszi mindenkinek, Liv

Kép

Kép
liv

Liv!
Liv örülök hogy rendeződött a problémaKépTényleg vastagok a matracok, a babának meg ilyenkor még nem nehezek.
Macsek!
köszi a történetetKép
A 2. héten 40-50 ml felesleg szerintem oké, a 3.és a 4, hétre készülj fel akkor nő az étvágyuk és a több szopi miatt több tejed is lesz.
Most az első hónap után kb 80 ml felesleg van cicinként nálam (babó rengeteget eszik emelett), ha keveselnéd később próbálkozz az urtica urens ch 5-tel, nálam bejött a tejnövelésre.
Heléna szeret fürödni, ne ha éhes az öltöztetést már nem tűriKépBármennyire furcsa én szopi után kb fél órával fürösztöm, utánna még vissza teszem a cicire egy kicsit.Amúgy nem szeret öltözni (lány létére)Kép de azt szereti ha a feneke kinnt van a pelenkából.

Hasfájás: elhagytam minden gyógyszert (infacol, espumisan) helyette én szedek egy homeós bogyót, azóta nincs probléma, a baba nyugodt és normálisan kipukizza ami zavarjaKép.Eddig nem hittem ezekben a szerekben de most már igen.
fantikbaba

Na, most akkor gondolkodjunk, kinek nem gratuláltam Kép
Magi, Kriszti, Erka,
Szóval gratu, sok-sok boldogságot kívánok Nektek és az egész Családotoknak Kép

Noémi,
Leírnád, hogy milyen bogyót szedsz? Hanna kegyetlenül hasfájós volt, rengeteget kínlódtunk vele, eléggé tartok tőle, hogy esetleg ugyanaz megismétlődhet Kép

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Erka! Gratula nektek is! Kép Jóegészséget, sok tejcsit!

Macsek11! De jó nektek, hogy ilyen jó vége lett a történetnek! Kép Kicsit irigykedem! Kép

Kormi! Kép Átérzem a sorsod, az étkezés megkezdése nálunk is egyet jelent a gyermek ébredésével.. Kép

Noémi! Ez az antihasfájós homeós bogyesz jól hangzik, légyszi oszd meg velünk is a titkot! Kép

A táblázat alapján a hétre megint várható 3-4 manócska, kiváncsi vagyok! Kép Drukk megy mindenkinek! Kép

Dino! Mail ment a számmal tőlem is!Kép

Holnap megyünk tanácsadásra. Oltás következik. Épp ideje, már olyan régen nem volt hangos a ház a sírástól.. Kép

Macs
maccs

Noémi!

Ez az Arnica ch 30 homeopátiás szer császármetszéses sebekre is jó? Mikor kell elkezdenem szedni, hogy a műtét után nem fájjon (annyira)?

Gabi
efgabi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?