A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

ZsófiKép
Betegállományhoz a nődokid ír egy igazolás-féleséget a körzetidnek. Elmész hozzá ezzel a papírral, és ő táppénzes állományba vesz. Ezután kéthetente kell elmenni hozzá (legalábbis nálunk így van), és adja az újabb papírkát.

Csuklás: Hosszas tanakodás után arra jutottunk a párommal, hogy onnan lehet tudni, hogy az újszülöttet nem zavarja a csuklás, mert ált. nem üvölt közbenKép Márpedig ha egy újszülöttet valami zavar, azt hangos sírással jelzi. Meg azt is mondta nekem a csecsemős, hogy ezt a gyerek is tudja szabályozni, mert ha elkezdi zavarni, akkor másképpen veszi a levegőt, és elmúlikKép Gondolom, hasonlóan van már magzati korban is (kivéve, hogy másképpen veszi a levegőtKép)

Úgy tűnik, ez a nagy aktivitás most ragadós. Én is egész hétvégén pakolásztam, selejteztem, takarítottam, stb. Ennek ellenére tegnap esete nem sikerült elaludnom, csak éjfél körül, de akkor sem azért, mert olyan baromi álmos voltam.

MaricaKép
Ebben a táblában is javítanád a kiírás dátumát jan.12-re? KösziKép

Pussssz
Tüni
tüni

KataKép

Biztos nagyon csini vagy az új frizuráddal. Most már menj vissza és várd a busztKépKép
A lelteddel meg semmi baj nem lesz, arról már tudnál. Úgyhogy nyugi!! Tőlem kérdeztél valamit? Mert én azért szoktam válaszolni!!! Legalábbis remélem, de már tiszta szita az agyam.

BarbaraKép
Nem semmi, hogy milyen kis szorgalmas háziasszony vagy!!!Nem lehet befizetni menzáraKép Én már eléggé utálom a főzést. Ha meglesz a baba, akkor befizetünk valami kaja kihordásra, mert a legkissebb gondom is nagyobb lesz annál, hogy állandóan főzőcskézzek.

GyöreszKép
Holnap délután megyünk az első NST-re. Kiváncsi vagyok. Remélem minden rendben lesz. Ezután pedig minden kedden. Jövő hét hétfőn megy dokihoz megyünk, lesz még egy ultrahang. Már én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy mekkora lehet a törpike. Majd szerdán mindenképp írdd meg, hogy mi volt, mert szerintem nagyjából hasonlóak lehetnek a picinyeink. Jósló fájásaim nem igen vannak. De keményedni szoktam. Igaz, nem sűrűn, de az a kevés elég kellemetlen szokott lenni. Olyan lesz a hasam mint a beton és úgy érzem, hogy abban a pillanatban bepisilek (inkább ez a része fáj) Aztán lehet, hogy ez a jóslófájás. Ja meg néha a hasam alja szokott fájni olyan mensisen, de nem annyira mint amikor meg szokott jönni. (épp csak kellemetlen)

MaricaKép
Nekem sajnos nincs ilyen ruhatáram. Tegnap láttam egy tök jó átmeneti kabátot. De nem vettem meg, mert a pocak nem fér bele és nem tudtam eldönteni, hogy pocak nélkül jó lesz e. Irigylem azokat akik tudnak varrni. Én egy analfabéta vagyok ilyen szempontból.
A kórházi pakkot meg tessék elkezdeni összerakni!

Ma délelött voltam a kórházban meglátogatni a lányt akivel tornáztam (pénteken szült) Aranyos a babája. De olyan pici!Kép Hozzá kell majd szoknom ezekhez a hatalmas méretekhezKépKép

Puszi mindenkinek, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi: ehhez a "sok" felső ruhához viszont csak 1 (jószándékkal 2) nadrágom van! Kép De már nincs erőm varrni erre a pár hétre egy újabb nacit. Gondolom nincs sok értelme. Mivel itthon vagyok előkerül a szabadidő-naci (mackóalsó Kép ) is, igy tudok gazdálkodni!
Jelentem a nagy ijedelem hatására elkezdtem összepakolni a motyómat! Kép Holnap még megyek a gyógyászati segédeszközök boltjába, ott veszek hálós bugyit + betétet, de még szoptatós melltartóm, melltartóbetétem sincs. Nyilt egy üzlet nemrég, ahol Quelle-s dolgokat lehet rendelni, oda megyek melltartóért. Igaz az 2 hét mire ideér, de majdcsak kibirjuk addig!

Beszti: Gratulálok a babátokhoz, igazán nagyon szép! Van ám egy másik táblázatom is, abban már beirtalak, csak nem azt másoltam be Kép! De mostmár lassan ideje rászoknom arra, mert nemsokára jönnek itt is a babák!

Györesz! Ugye majd beszámolsz a kórházi élményeidről? Mármint CTG-ről. Már én is nagyon várom az uh-t, de nekem csak a jövő héten lesz! Aznapra van időpontom CTG-re is. Remélem minden oké lesz. A dokim már erre a hétre akart hivni CTG-re, de megkértem, a távolság miatt hagy menjek már egyszerre az uh-val. De látom Neked sem lesz korábban, csak a 36.héten!

Marica
marica69

Sziasztok!

Gigi!
Te meg mindenféleképp írdd le holnap, hogy mi volta az Nst-n.
Nekem is a keményedés mellett szokott olyan mensi szerű fájdalmam lenni, de még nem vészes. Talán ezek lehetnek a jóslók, csak még nem durvultak el!!! Különben a keményedésektől nekem is mindig pisilni kell és hát az fáj is!
Neked is csinálja a törpikéd, hogy amikor ülsz (mint pl. most is), akkor teljesen felnyomja magát a tüdődbe? Ilyenkor alul tök puha a hasam, mintha nem lenne benne semmi és az egész gyerkőc fent van a cicim alatt! Elég kellementlen tud lenni!!!
Azt olvastam, hogy a 36. héten megy lejjebb a has, ilyenkor száll le a medencébe a gyerkőc és nyomja ezerrel a hólyagot. Lehet, hogy ez a folyamat nálam elkezdődött, mert éjjel kb. 6x voltam pisilni!!!
Beszti, Momo megszült a táblázat elejéről, így mi vagyunk a harmadikok!!!! Jujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!

A kórház pakkot tegnap teljesen bepakoltam!!!! Jelentem készen állok!!! Kép Kép Kép Kép
És kezdek egyre jobban parázni!!!

Nekem is az egyik gondom közé tartozik, hogy mit fogok felvenni pocak nélkül, vajon mi lesz még jó rám. Viszont azt sem tudom, hogy milyen kabátot veszek akkor fel, ha hirtelen itt a zimankó én meg még egyben vagyok! Nincs az a kabát ami átért!Kép Kép Kép Kép

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Felteszem a babás táblácskát is, bár még elég rövid! De nyakunkon az október, majd alakul! Kép

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés ideje születés hete Neve Baba súlya (g.) Baba hossza (cm)
Anikó aug. 5. 38+5 Bence Máté 3600 51
Liv 25 szept. 5. 33+4 Dávid 1980 48
Noémi 28 szept. 8. 38 Heléna 2900 52
Beszti 29 szept. 15. 40+2 Hanna 3800 56
Momo 33 szept. 23. 39+4 Emese 3600 57</pre>
Marica
marica69

Sziasztok!Kép
Jaj! Olyan jó aludtam fél 1-től 3/4 4-ig.KépMarica veled álmodtam.KépAzt álmodtam,hogy otthon ritkítom a sárgarépát,és te ugyan ezt csinálod a szomszéd kertben.Aztán elkezdünk kerítésen keresztül beszélgetni,hogy milyen rossz ezt már nagy hassal csinálni stb. Vagy egy óra dumcsi után kiderül,hogy mi a netről ismerjük egymást.Erre nagyon elkezdünk kacagni és erre felébredtem.KépMiket nem álmodok.Ugye?De valami jobb elfoglaltságot is álmodhattam volna magunknak.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!

Babaméret még mindig, a családban változó a méret, a párommal teljesen normális értékekkel jöttünk a világra ( 3400gr és 3000gr). Egyik barátnőm viszont 2 lányt szült 5000gr fölött, ő azzal vigasztal, hogy az érett gyümölcs könnyebben pottyan ki. Hát majd meglátjuk.
Most kezdek rájönni a vesz.terhesség előnyére, nekem csak 1 téli ruhám van, de így azt hiszem elegendő is lesz.
Azon gondolkodom napok óta, hogy milyen kabátot fogok fölvenni, ha majd szükség lesz rá, mert ugye a régi az kissé szűkös lesz.
Ti hogy vagytok vele ?
Ülés és baba, hát az én bébim is nagyon neheztel rám amikor ülök, általában a bordáim bánják.

További szép napot mindenkinek
Márti ( 32+2)
márti05

Márti!Kép
Hát,én is gondolkodtam,hogy milyen télikabátot fogok felvenni.Mert nov-dec-ben a mostani már biztos nem fog beérni.De nem lettem okosabb.KépAz biztos,hogy azért a pár hónapért nem fogok 20eft-ért kabátot venni.Mert ugye ott kezdődnek az árak.KépElkellene menni turiba.KépPuszi,Dia 28+5

Kép
Kép
lldicsi

GyöreszKép

Az én törpikém is fent tanyázik még. Ami tényleg néha elég kellemetlen. Tegnap ültem a kocsiban és valahogy úgy helyezkedett, hogy teljesen csálén kellett aztán ülnöm,hogy levegőt is kapjak. Ma ahhoz képest nagyon nyugis. Neked is ilyen változó a mozgása??? Remélem holnap produkálja majd magát az NST-n. Jajj már annyira kiváncsi vagyok rá!!!! Csak még azt várja meg,hogy szerzek magamnak valami hálóingetKép
Én éjszakánként kétszer szoktam kimenni. Azt hittem, hogy az sok, de most már látom,hogy nemKép

MártiKép
Hát olyan kabátom nekem sem lesz ami körbe is fog érni.Kép Erre az egy hónapra már nem akarok venni, mert abban bízom, hogy nem sokáig leszek ebben a méret kategóriában. Van egy vastagabb kardigánom, majd azt felveszem. Október végéig csak nem tőr ránk a tél.Kép Nem semmi 5 kilós csajszikat szülni. Elég elrettentő belegondolni is. Ehhez a babamérethez mekkora anyuka társul???

MaricaKép
Nekem is össz-vissz két darab gatyám van. De most már úgysem akarok nagyon mászkálni. Divatbemutatót meg végképp nem akarok tartaniKép

Puszi,Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Nekem már sikerült 1 hálóinget és 1 pizsut vennem a Tescoban.KépDe ez még kevés lesz.A kétszeri nem sok egy éjszaka,én 6-8x szoktam kimenni.Sajnos.KépÍrtam e-mailt.Puszi,holnap várom a beszámolót.KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Ja!Tesco!Nem is írtam még nektek,hogy szombaton kimentünk mert valaki azt írta,hogy most ott 1500ft-ért van rugi sapkával kabáttal együtt.Mondanom se kell,hogy egy darab olyan rugi nem volt.KépViszont van pamut bady 345ft-ért.Szerintem jó.Én már 62-68-asokat vettem,majd bele nől picur.Puszi Nektek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Pizsi ügyben már nekem is össze kéne szednem magam. A 68-as bodyba kétszer bele fog férni a törpikeKép Anyósom megjött Németországból azt mondta, hogy vett a picurnak rucikat. Kiváncsi vagyok, hogy mennyiben mások az itthoniaknál.
Nem lehet túl pihentető így aludnod, hogy ennyit jársz pisilni. Most már tényleg megállapítom,hogy én nagyon jól jártam ezzel a két pisijárattal.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

DiaKép

Megőrűlt a freemail-em. Kitörölte amit írtál azelött, hogy olvastam volna. Írni sem tudok most onnan. Légyszi írdd meg újra az emilt!Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Dia: mit ebédeltél Kép, hogy velem álmodtál?? Szerintem én már csak 4kézláb lennék képes ilyen munkálatokra, mint sárgarépa-egyelés! De jelen állapotomban lehet, hogy ez a pozició lenne a legjobb most is, nem pedig ücsörögni a gép előtt!

Hálóing, pizsama: mint már irtam, elkezdtem összecsomagolni Kép (tiszta pánikba vagyok!) és találtam is két jó kis hálóinget. (otthon pólóban alszom, de a kórházba mégse kellene azt vinni Kép ) Szerencsére Szegeden - ugy tudom - adnak hálóinget meg köntöst is, az előbbit naponta többször is cserélik. Nem szégyenlem kihasználni a lehetőséget, mivel ugysincs elég hálóingem, hogy mindig tisztát vegyek fel! A köntösöm azért viszem. Kép

Nagykabát: a görögdinnyém ellenére még egész jól beérnek a dzsekijeim (az a kettő), de van hosszú őszi kabátom is, ami bővülős szabású! Azt hiszem kabát téren nem lesz gondom.

Most már csak az aggaszt, hogy pár órája tök kemény a pocakom. Egy kicsit kellemetlen. Kezdek félni,hogy nehogy idő előtt baj legyen! Kép Lehet, hogy hisztis vagyok? A múlt éjszaka emléke még aggaszt. Elsősorban a babának ne legyen baja bennt, de nekem sem kellene lenyavajodni, igaz?

Gigi, Györesz: nem vigasztalásképp irom, de az éves időjárás előrejelzésem szerint idén elég korán beköszönt a tél! Október utolsó napjaiban, vagy november elején leesik az első hó. Állitólag. Persze addigra Ti már otthon a jó meleg szobában babázgattok! Kép

Marica
marica69

Gigi!Kép
Te butus,a 68-as badyt későbbre vettem!KépKülönben te mondtad nekem,hogy az a 9db 56-os bady már elég lesz Dominak.KépNa végre,anyós pajtás is beruház Olivérre!KépIsten tartsa meg szokását!KépPisi:Hát igen felületesen tudok a pisi miatt aludni.KépReggel csak kóvájgok mint a narkósok.Kép

Marica!
Babgulyást ettem ebédre.KépLehet,hogy az volt rám olyan hatással?KépPuszi Nektek.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia, MaricaKép

Mit csináltok a répával???????Kép Micsoda szakszavakat használtok. Gondoljatok a városi lakókra isKépKép
Na attól azért nem félek, hogy az anyósom kettőnél több rucit vett. Fújj de gonosz vagyok!! Na majd szerdán kiderül, mert állítólag akkor jön fel Pestre.
Semmi kedvem holnap bemenni a városba. Néha már elég kellemetlen ahogy keményedik a hasam. Holnap ezt még letudom, aztán tényleg leállítom magam.
Köszi Marica, hogy bíztatsz minket itt a hóeséssel!!!!!! Tudtam, hogy rád számíthatok! Törpének van zsákja meg gyapjú takarója, anyuka meg nem érdekes.Kép Az elöbb nekem is kő kemény volt a hasam. Elkezdtem fel s alá járkálni közben szuszogtam (mint Dart Véder- férjem szerint) (azért egy kicsit én is betojtam) De semmi. Lehet, hogy majd úgy kell kirobbantani.

Na befejezem! Jó éj mindenkinek! Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Hááát,hogy olyan nagyon szép lettem-e?Ahhoz a fejemet kellett volna lecseréltetni.Kép
Mondjuk,hogy emberi formám lett.
Örülök,hogy rátaláltam erre a fodrászra,mindig házhoz jön és nagyon ügyes.Ez majd jól fog jönni szülés után,ha egyáltalán akkor eszembe jut majd a hajam.
Ez a második terhességem,de olyan,mintha az előző nagyjából kitörlődött volna a memóriámból.
Nektek is van olyan,hogy teljesen ki lehet tapogatni a baba hátát?Nekem olyankor ott tök kemény a hasam,viszont egész lent az alját puhának érzem.
Ezért nem gondolom,hogy keményedés-vagy igen?
Az orvos azt írta a papírra,hogy "rövidült portio",előtte mindig "megtartott"volt.Nem mondott semmit,de nagyon várom,hogy menjek hozzá.Persze a kenetet is újra le kell vennie,aztán ismét két hét várakozás az eredményre.Kép
Babóca nem tudom mit tornázik,de időnként olyan,mintha jól meghúzná a méhnyakat felfelé,ettől mindenem fáj lent.Kép
Valakinek szokott lenni hasonló?

Páromnak van egy jó kabátja,én azt fogom hordani.Kép
Már több ruháját privatizáltam.

Dia!
Örülök,hogy jobban vagy és elmúlt a fájdalom!Kép
Szemölcsre mit találtál ki végül is?
Megkérem Micát,hogy tegyen majd fel képet a fiaimról valamikor.

Gigi,Györesz!
Ti már nagyon kezdtek a végéhez közeledni!Kép
Ezért kezdek én is izgulni,egyenlőre most értetek!

Marica!
Örülök,hogy FÉRJED ilyen ügyesen megcsinálta a Net-et és végre nem kell nélkülöznünk Téged!Kép
Neked már sikerült ez a gaz -kifagyasztás dolog?
Én próbálkoztam vele,de mikor leolvadt a hó,kétszer annyi gaz virított.Kép
Azóta nyírjuk a gazat(nincs konyhakertem)és csak a virágoskertet kapálom (néha).
Remélem ez a korai tél nem jön be.

Na,megyek,mert drága uram beteg.Minden ősztől tavaszig szenved a mandulája miatt,de ki nem vetetné!Aztán ilyenkor nyög-morog és az agyamra megy.Kép
Féééérfiak...

Puszi mindenkinek!

Kata
32+2
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Én ma nagyon a padlón vagyok! Drága szüleim kitalálták, hogy szétválnak! Nem vállnak el, csak külön akarnak lakást venni. Eladják a régi házunkat és feleznek. Gyönyörű ez így most a gyerek előtt. Tegnap egész este bőgtem és most is ha rágondolok szétvet az ideg. Remélem Ficánkának nem lesz baja tőle. Baromi jól időzítettek nem?
Hogy fogom a gyereknek megmagyarázni, hogy egyik héten a nagypapihoz mész, a másikon a nagyihoz? Ráadásul a férjem szülei is elég rossz házasságban élnek!
Hát ennyit az értékekről! Valahogy úgy érzem, hogy minden amiben eddig hittem és amit példának tekintettem az egy pillanat alatt elporladt! Na megint bőgök!Kép
Párom tündéri, próbál valahogy vigasztalni, de ez most elég nehéz. Nem tud segíteni semmit!

Erről a gaz fagyasztásról még én sem hallottam, de jó ötletnek tűnik. Nálunk sajnos a szomszéd kertet nagyon elhanyagolják, mert nem laknak ott és ezért minden szaros gaz-magot átfúj a szél! Ettől állandóan gazos az eddig sem angol pázsitnak mondható füves területünk. Párom akart venni, valami gyeptrágyát, ami egyben gaz írtó is (ami ráadásul egy vagyon), de mondtam neki, hogy tök fölösleges, mert amíg a szomszéd nem rakja rendbe a kertjét, addig mindíg vissza fog gazosodni a kert.
Dia!
Hogy te miket tudsz álmodni? Répa-egyelés ilyenkor? Nekem is valamikor ki kell majd szednem a zöldséget, bár lehet, hogy ezt meghagyom az anyósomnak. Ő úgyis szeret kaparászni!

A kabát témával én is gondban vagyok, bár van egy pufi sídzsekim, ami alá elvileg elfér a pocakom, de akkor tuti olyan leszek, mint egy Michelin-baba!

Marica!
Ez a korai tél nem túl bíztató! Annyira utálom a hideget. Arról nem tudsz, hogy korai tél után, jövőre korai tavasz várható-e? Annak már jobban tudnék örülni!

Gigi!
Nekem is kell vennem egy-két hálóinget még, mert ugyan kaptam egyet a nagyanyósomtól, csak éppen a cicimnél van egy hatalmas hímzett delfin és annyira dörzsöli a bimbómat, hogy nem tudok tőle aludni. Bár ha bedurran a cicim a tejtől, már úgyis mindíg melltartó lesz rajtam! Vagy nem kell?
Kata!
A rövidült portió nem azt jelenti, hogy megrövidült egy kicsit a méhszájad és esetleg kezd kinyílni? A Györesz már régóta kűzd ezzel, ő biztos profi a témában!

Te szegény, egy beteg pasinál nincs rosszabb a világon. Az én drága férjem, ilyenkor mindenféle házi gyógymódot kitalál magának és folyamatosan kotyvasztja a teákat meg egyéb izéket. Arról nem is beszélve, hogy 37,2-nél már halni készülnek! Kép

Pusza
Ma nagyon depis Barbara
babar

Sziasztok!
Gigi!Kép
A sárgarépát azért kell ritkítani,hogy nagy,vastag répák legyenek a végén.KépNem tudom mi lett a répákkal,mert felébredtem addigra.Kép

Kata!Kép
Szemölcsre vettem ecsetelőt a gyógyszertárban.De szerencsére megnéztem a neten,hogy mit mond rá egy bőrgyógyász.Nos kismamák felejtsék el,ha még gyógynövényes akkor is.Tehát a szemölcsök maradnak.KépSzegény Ruszlán,jobbulást neki.KépPont tegnap mondtam a páromnak,hogy elmehetne már egy kivizsgálásra/vérvétel,pisi,stb/mert szerintem 3 éve a doki felé se nézett.De nem akaródzik neki.Még attól is bestresszel,ha megmérem a vérnyomását.KépEzek a muja férfiak!Kép

Barbi!
Mivel is vigasztaljalak?Talán azt tudom mondani,hogy ha a szüleid így lesznek boldogok,akkor el kell fogadnod.Titeket ugyan úgy szeretni fognak,és az unokánál ugyan úgy segíteni fognak.Tudom balgaság amiket írtam,de igazából nem tudom mit mondjak.Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Gigi28, a baratnőm kb 155 cm magas, és a második kiscsajjal terhességi cukra volt tehát diétázott keményen.
Ha kellemetlen számodra a vásárlás és még nem szedsz MagneB6-ot akkor vegyél be 2 szemet előtte, és jobban fogod bírni a strapát.

Barbara, nyugi, elég felnőttek a szüleid, hogy ilyen fontos dologban tudják mi nekik a legjobb.
Biztos nem lehet könnyű most neked, de hát ezt el kell fogadnod.
Hidd el még így is jobb lesz neked mint nekünk, nálunk a páromnak is és nekem is meghalt az apukánk, és ez nagyon végleges dolog. Nem ismerheti majd meg a törpe a nagypapáit, pedig mind a kettő nagyon szeretett volna unokát, és imádta a kisgyerekeket.
Szóval fel a fejjel, segíts nekik, biztos nekik sem könnyű most, az idő mindent megold majd. Lehet, hogy pár hónap eltelik és rájönnek, nem jó az élet egymás nélkül, és kibékülnek.

Hüvelyi fájás ügyben már írtam, de írok ismét.
Nekem a 25. hét körül kezdődött, a 30. hétre C2001 lettem, szigorú fekvéssel és 3*2 MagneB6-al. Tehát 1cm megrövidült a méhszájam és 1cm tágultam belül.
Ha érzitek, hogy fáj pihenjetek sokat, fekve!!!!
Esetleg vegyetek be egy kis MagneB6-ot.
Vegyétek komolyan, én nem tettem, egyre jobban strapáltam magam, most itt az eredménye, fekhetek már 3 hete, és még jó esetben 8 hét hátra van.
A dokim mondta, hogy ez a fájdalom sajnos ennek a jele.

Vigyázzatok magatokra
Márti (32+3)
márti05

Barbi, lazíts kicsit, és gondolj arra, hogy Nekik mi a legjobb. Ez az ő életük. A babád pedig nem lesz elvált unoka, ne aggódj. Az iső sokmindenre magától is megoldást hoz.

És melltartó a szoptatás alatt bizony kell. Abba megy a melltartó betét. Legalábbis kezdetben. Aztán meg majd kialakul!

Akartam még mondani, hogy a kórházba, meg a gyermekágyas időszakra bizony több hálóing is kell, mert az ember a szülés után egy ideig szörnyen izzad. (Hetekben mérhető.) Ilyenkor jó a váltás.

Márti, hüvelyfájdalom lehet attól is, hogy csak valamit nyom a baba. De nyiulván érdemes dokihoz menni.
sofka

Sziasztok!

Gigi!
Várom a beszámolót az nst-ről!
Az én babucim eddig egy örökmozgó volt, de az utóbbi napokban kezd ellustulni. Többet van nyugton, de aztán mindig megnyugtat és rákezd rendesen!!!
Hát igen a keményedés egyre kellemetlenebb tud lenni, főleg ha éppen tartok valahova. Olyankor mindig le kell lassítanom, csak éppen tipegek és én is szuszogok rendesen! De emiatt már ne aggódj! A 36. hét után úgy sem ajánlatos gyógyszert szedni, mert aztán lassítja a tágulást. Sőt azt mondják, hogy ha a 36. héten elkezdessz nyilni egy kicsit, már az sem gáz, attól még simán ki lehet hordani a kiírt időpontig!!!
Persze azért ne strapáld túl magad!!!

Kata!
A megrövidült portio szerintem a méhnyak rövidülését jelentheti, de ne aggódj! Nekem már a 20. héttől megrövidült és még mindig itt vagyok, pedig mostanába egyre kevesebbet pihenek!!!
A hátát, a popsiját és a lábát én is ki tudom tapintani! Amikor a hátát kinyomja, akkor kőkemény ott a hasam, máshol puha (ez nem keményedés). Azt szeretem a legjobban amikor a kis tappancsát kinyomja a jobb oldalamon és egy darabig úgy is hagyja, ilyenkor van egy kis pukli a hasamon, mindig megsimizem neki!

Márti!
Már nem kell sokat kibírnod! Még 4-5 hét és már nem lesz a babó koraszülött! Én a 20. héttől rengeteget feküdtem és aggódtam, de mostmár nagyon lazán veszem a dolgot! Bár még jó lenne legalább 2 hétig kibírni, de már nagyon biztos vagyok benne, hogy ez sima ügy!!!

Barbi!
Sajnálom, hogy ilyeneken kell most átmenned, de én is csak azt tudom mondani, hogy ha a szüleid ettől boldogabbak lesznek, akkor Te se emészd magadat! Biztos ezt az új helyzetet is előbb utóbb meg fogod tudni szokni és ha a picur megszületik, akkor neki ez lesz a természetes, hiszen abba születik bele, hogy hol a papához mentek, hol a mamához!!!

Puszi mindenkinek
Györesz 35+4

Kép
Kép
györesz

Sziasztok,

Márti,
Hmm, ez elég érdekes, hogy nálad ennyire letiltottak mindent, de lehet, hogy a fájdalom is belejátszott.
Én most, így utólag jól átnéztem az előző terhességem kiskönyvét (és hasonlítgatokKép) és abban láttam, hogy a 30. héttól már 2111 volt a cervix érték, és nekem nem mondtak akkor semmit. Igaz, hogy a fiam elég nagy magzat volt, így talán azért nem aggódtakKép Viszont az tény, hogy a 38. héten is 2111 volt az érték.

Kata,
a rövidült portio és zárt méhszáj gondolom a 2000-es C értéknek felel meg.

Mica
mica

Sziasztok!

Tüni
Köszi amit a betegállományról írtál. Én azt hittem, hogy először a körzetihez kell menni. Asszem még kicsit művelődnöm kell ezen a téren. Kép

Barbara
Nagyon sajnálom a szüleidet, és téged is!!! Remélem, hogy újra egymásra fognak találni. Egy barátnőmék szüleinél történ ugyanez. De náluk szerencsére jól végződött, mert azóta újra együtt vannak. Lehet, hogy szüleidnél is csak egy ilyen hullámvölgy vagy. De bármi is lesz, tényleg az a fontos, hogy mind a ketten élnek, és szeretnek téged!!! Azért fel a fejjel!

Dia
Örülök, hogy már jobban vagy! Remélem nem jön ki újra ez a hüvelyi fájás!

A korai télnek én sem nagyon örülök, mert egy darab kabátom sincsen. Pontosabban van két örökölt irha bundám...jó slankított fazonnal. Kép Esélytelen, hogy fölvegyem! Nekem is kéne kabát, de nem igazán tudom, hogy milyen kéne, mert, ha megszületik a baba, akkor megint mások lesznek a méreteim. Viszont Karácsonyig csak nem járhatok pulcsiban, ennyire nem bírom jól a hideget. Egyenlőre én is a férjem kabátját bitorlom reggelenként, mikor megyek a kutyákkal sétálni. Kép Biztos örül neki. Kép A havat meg ne is említsétek. Normál esetben nagyon örülnék neki, mert imádom, és síelni is szeretek, meg ugye a fehér Karácsony a szép, de kicsit parázok attól, hogy dec. 24-re vagyok kiírva, és mi lesz, ha hó is lesz, meg ünnep is. Bár legalább forgalom nem nagyon lesz. Gondolom én. Kép Elég izgi.

Figyeljetek, most akkor hányas ruhácskákat kell venni a babának? Mostanában olyan nagy babák születnek, hogy nem tudom, mi lesz, ha veszek 56-at, aztán föl sem tudja venni. Mondjuk veszek 62-et is, de azért nem mindegy, hogy a téli, vastag ruháit hányas méretben veszem, mert azok sokkal drágábbak, mint a többi. Egyébként nem tudjátok, hogy hány fok alatt nem lehet kivinni a babókat sétáltatni? Mert, ha pl. télen nem nagyon ajánlott velük utcára menni, akkor nem is veszek annyi meleg dolgot. Na szóval nagyon bénázom, még igen kezdő vagyok! Azért kérdezek ennyi sületlenséget. Ha tudtok, akkor válaszoljatok.

Köszi,

Zsófi
mzsx

Zsófi,

Babócával bármikor lehet utcára menni, szoktatás után. A téli babákat 2 hét után lehet szoktatni a kinti klímához, kezdve az egyszerű ablaknyitásos módszertől és fokozatosan kiszoktatni. Az öltöztetés lényeges, csak nagyon kell figyelni, hogy nehogy túlmelegedjenek, izzadjanak, mert akkor annak fázás lesz a vége. Én annó esőben, hóban vittem mindenüvé a fiam, mondtam is neki, hogy akkoriban egyszerű volt, mert felöltöztettem, becsomagoltam a babakocsiban, esővédő és mehettünkKép Most meg kínlódás az esőkabáttal (nem akarom felvenni, nemtetszik..) és egyáltalán az öltözködéssel..Kép És még jön a sapka is.. hajajjKép a babákkal egyszerűbbKép

Mica
mica

Sziasztok!

MZSX,
az egyik gyerekorvos nekem 0 fokot mondott, a masik -5-ot. Az biztos, hogy nedves hidegbe nem szabad kivinni oket, a szaraz hidegnel lehet egy picit "konnyelmubb" az ember. Az biztos, hoyg en minuszoknal soha nem mertem kivinni Zsombit.

Miutan setalni is csak 2-3-4 hetesen lehet a gyereket kivinni (foleg telen kell ovatosnak lenni), szerintem inkabb 62-esben vegyel teli cuccot. Addigra nagy esellyel az 56-ost mar tenyleg elkezdi kinoni. Kép

Babar,
szerintem a szuleid elete az o eletuk, ebbe nem nagyon lehet beleszolni. Az vigasztaljon, hoyg a gyereknek a sajat szulei lesznek a kovetendo pelda, a nagyszulok helyzetet (mivel ebbe szuletik bele) konnyen el tudja fogadni. De ha Ti jol megvagytok a paroddal, akkor a gyereknek ez lesz a csaladi minta, fuggetlenul a nagyszulok eletetol. Kép

Bocsi, ZSombi nyaggat, mennem kell. Kép
Gombóc
gombóc

Kedves Dart V. Gigi Kép : majd próbálom palástolni paraszti származásom Kép, de tudod néha előjön a tudomány! Itt az emeleten meg már ugysem tudom gyakorlati hasznát venni, hát inkább csak pofázok róla. (az legalább nem is fárasztó!)
Ja, ez a Dart V. sokszor eszembe jut, főleg mikor éjszaka robogok ki pisilni. Na, akkor a nagy csöndben hallana valaki! Kép Hasonlóképpen pihegek, mint Te!

Kata: szóval nem jön be ez a gaz-kifagyasztás? KépPedig kevésbé fáradságos lenne!
Tudod mi rosszabb még egy beteg pasinál? Két (vagy több) beteg pasi! Kép Örülj hogy csak egy nyavalyog, majd rendbe jön! Mond meg neki, hogy maximum 1 hetet kap, utána Te következel a kényeztetésben! Még örülhet is, hogy nem neki kell megszülni a babátokat. Akkor már biztos halálán lenne!
Nekem is fáj lennt, de csak mikor gyalogtúrára indulok. A doki azt mondta (én is igy gondoltam), hogy lennt van a feje és nyom valamit! Már a célegyenesben Kép van!

Barbara: Kép ne légy depis! Inkább elintézem Neked, hogy a hosszú kemény tél után korán kitavaszodjon! JÓ? Kép De inkább arra gondolj, hogy milyen jó lesz majd otthon a meleg szobában babázni! Mire a kicsi érdeklődni kezd a külvilág iránt, addigra meg már mehettek is jókat sétálni. Szerintem ez jobb igy, mintha most lenne már egy 4-5 hós babád és amikor a legmozgékonyabb, akkor kellene a szobába kényszeritened. Nem? A szüleid meg lehet, hogy átértékelik még a dolgokat, nem eszik olyan forrón a kását! Ha a házat nem birják eladni gyorsan, akkor meg lehet hogy el is megy a kedvük a szétköltözéstől! Kép

Márti: a barátnődnek akkor biztosan azért lett olyan nagy babája, mert cukros volt. Azoknak mindig nagyobb lesz a bébi!

Györesz: jól értem, hogy a 36. héttől már nem ajánlatos szedni a Magne B6-ot? Majd holnap veszek málnalevél teát, az állitólag könnyiti a szülést.Van ahol a 34., van ahol a 36. héttől javasolják inni. Te próbálkozol ilyesmivel? Van valakinek tapasztalata erről?

Marica
marica69

Aranyosak vagytok, hogy így vigasztaltok! Azt hiszem azért az Apámnak előadom a véleményemet. Mivel ő borította a bilit. Szerintem van valakije - én kb. 2,5 éve sejtem - Anyu 1,5 éve. Az a drága hölgyike meg duruzsol neki. Még olyanokat is az Anyám fejéhez vágott, hogy az elmúlt 35 év házasság, teljesen felesleges volt, mert soha nem szerette igazán Anyámat. Eddig ez nem tűnt fel neki? Jó duma!
Most azt találtuk ki Anyuval, hogy már most elküldi az Apámat otthonról, menjen albérletbe vagy a nőjéhez és közben elindítják a ház eladását. Mivel ez nagy értékű ingatlan nem fog egyik napról a másikra menni, és addig lehet, hogy rájön, hogy mit is fog veszíteni.
Hátha a nőcinek már nem tetszenek az Apu mindennapos hangulatváltozásai és nyüglődései.
Mert azért neki minden délben meleg kaja kell az asztalon, vasalt ing, stb. de ő hangoztatja, hogy mennyire kell neki a magány. Aztán amikor Anyu lemegy a szüleihez Balatonra, képes tele fridzsider mellett éhenhalni.
Apám is biztos nehéz helyzetben van, de most nagyon tudok rá haragudni!

Dia!
Találtam használható pólyát csak még ki akarom mosni a betét részét is. Ma délután beteszem és megpróbálom a szárítógépben megszárítani, hátha úgy jobb lesz. Ha nem szárad meg teljesen, akkor csak jövő héten viszem!

Mzsx!
Én is a 62-es téli cuccokra szavazok! A dédik is ilyen méretre vannak beállítva kötögetés terén. Minden dédinek kiosztottam egy szabásmintát, hogy köthetnek a dédunokájuknak!
Nekem is parám ez a hideg dolog! Annyira féltem, hogy megfázik, ezért is varrok neki egy külön lábzsákot a kocsiba, mert nem éreztem nélküle elég melegnek!

Barbara
babar

Marica!

Amíg te off-ban voltál - vagy nászéjszakáztál - már előkerült ez a málnalevéltea téma. Az biztos, hogy MagneB6-ot nem szabad szedni a 36.hét után, mivel nehezíti a tágulást. Sokan sok véleményt mondtunk a teával kapcsolatban, de végül abban maradtunk, hogy mindenki a saját feje után iszik és kezdi a 34. vagy 36. héttől. Állítólag megindíthatja a szülést is, tehát inkább a 36. hét felé hajlottunk!

Barbara
babar

Barbara: köszi az infót, akkor én sem kezdem el inni a 36.hét előtt. Majd a Magne B6-al váltják egymást Kép

Nagy tél témához: ne engem szidjatok, ha igaz lesz, inkább csak a macskánkat! Anyuéknál van egy bakmacska, az nyáron olyan girhes volt, rossz volt ránézni. Szeptemberre viszont már olyan szépen kipöndült, hogy csak ugy gyürödik a háj a bundája alatt! Ja és a bundája is vastagodott. Ez tipikus "nagy tél" szindróma a macskáknál. Szokott havat is mérni (amikor felkapaszkodik a mellső két lábával a fára), az kb. fél méter! Ugyhogy már nemcsak papirom van róla (Dél-kelet magyarországi előrejelzés), hanem a macskánk is igy látja a telet Kép! Ja, két éve is hasonlóan nézett ki. Gondolom arra a télre még emlékeztek!

Babasétáltatás: le vagyok maradva, én nem hallottam még olyat, hogy hány fok alatt nem lehet babát sétáltatni. Ugy gondolom, h ogy megfelelő fokozatos szoktatás mellett - mint ahogy Mica is irta - nem árthat neki a hideg. Persze a ködös, nagyon szeles időt érdemes kihagyni! De ez csak az én teóriám.

Marica
marica69

Mica, Gombóc, Marica

Köszi a sétáltatással kapcsolatos infoitokat. Asszem, mivel úgy is decemberben születik Bence, és pár hetes kora előtt nem tanácsos levinni, így lehet, hogy megvárom az enyhébb időt. Főleg, ha egyes időjósok (akik macskával jósolnak) Kép Kép komoly telet ígérnek. Valószínüleg kezdetben csak az ablaknál fogom levegőztetni, aztán kiteszem picit a teraszra, de, ha szépen fog sütni a Nap, azért szerintem kimerészkedem vele. Kép

Ja, és köszi a rucikkal kapcsolatos véleményeket is. Akkor több 62-est veszek. Kép Hűűű, már olyan izgatott vagyok. Pedig még van kb. 2 és fél hónapom hátra. Néha olyan hihetetlennek tűnik még, hogy baba áll a házhoz. Kép Nektek nem szokott ilyen érzésetek lenni?

Zsófi
mzsx

Sziasztok!
Marica!
Én a málnalevél teát nem fogom inni, mert a gyógyszerek abbahagyása így is lehet, hogy meggyórsítja a folyamatot!
Én azért még a 36. hét után szedem egy pár napig a Magne B6-t, mert nekem fokozatosan kell abbahagynom a gyogyikat. Félek, hogy ha hirtelen mindent abbahagynék (Gynipral, Magne B, Nospa), akkor hirtelen beindulna a folyamat! De a 37. hét közepe körül már szeretnék tiszta lenni!!!

Ma megismerkedtem a gyerekdoki nénivel, egész szimpi volt. Felírt nekem egy jó pár receptet, ami majd a babónak kell mire hazajövünk!

Gigi!
Már nagyon várom, hogy írjál az nst-ről!!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Málnalevél tea egyébként elég relatív dolog. Középső lánykával több hektónyi után sem történt semmi, pedig még oxytocinnal is rá-rá segítettek a jó doktorok. Ő kivárta a betöltött 42 hetet. van iylen is. Azért nem kezdeném el most vedelni, csak azt akartam mondani, hogy kinél így, kinél úgy...

Dia, jó kis súllyal születtél, ha korábban is. Nem is arra gondoltam, hogy minden korán született babával nagy a gáz, de nyilván valami miatt csak nem volt már annyira jó Neked bent. És ez a valami, ami miatt a mintát nem tartom reprezentatívnak. Kép

Zsófi, nálunk pl. nem lesz kérdés, hogy lehet vagy nem, a nagyokat oviba, iskolába kell hurcolni, Négyeske meg majd jön velünk. Egyébként is kint olyan jókat alszanak. Legföljebb majd kap valami báránykát a babakocsijába.
sofka

GyöreszKép

Négyre megyek NST-re! Eddig tovább képzésen voltam. Hát baromi izgi volt. Úgy volt megbeszélve a barátnőmmel, hogy holnap majd aláír helyettem, hogy nem kelljen ezért megint Pestre mennem. Erre mondta az előadó faszi, hogy a Pénzügyminisztérium emberei járják az előadásokat és egyszercsak betoppannak és névsorolvasást tartanak. És aki nincs ott annak újra el kell végezni ezt a hülyeséget. Úgyhogy holnap megint mehetek és órák hosszat ücsöröghetek. Már alig várom. Ennyit a pihenésről.

BarbaraKép
Engem is biztosan letaglózna a hír, ha a szüleim különválnának. De szerintem jobb ez a megoldás mint az, hogy az anyukádat megalázzák azzal, hogy szeretőt tartanak mellette. A kicsinek meg tényleg az lesz a megszokott, hogy papa mama külön vannak. Fel a fejjel!

Na most nem is írok többet, megyünk a vizsgálatra. Este majd beszámolok.

Puszi, Gigi

Ja még annyit, hogy én januári baba voltam, és nagyon jókat aludtam kint a kertben a babakocsiban. Én sem hallottam olyanról, hogy hőmérséklethez lenne kötve a levegőztetés.

KépKép
gigi28

Sziasztok csajok!

Hát mit ne mondjak nem volt túl nagy a prögés míg nem voltam.

GyöreszKép
Az nst-n minden rendben volt. Viszont nem kellett nyomogatnom a gombot, ha mozgott. Ez azért volt jó, mert meg sem moccant.KépÁllítólag nincs jelentősége a nyomogatásnak. Az egyik szülőszobában csinálta a szülésznő a vizsgálatot, mert közben szült egy kismamája. Úgyhogy gatya, cipő le, zöld köpeny, papucs fel. Legalább egy kicsit szokom a légkört. Szerencsére nem hallottam elrettentő hangokatKép
120 és 160 között mozgott a szívhangja. Szóval minden rendben. Jövőhét kedden megint megyünk. Kezd begyorsúlni a dolog.

DiaKép
Még mindig nem tudok emilt írni.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Biztos azért nem írtak a többiek sem,mert vártuk a híreket.KépJaj!Már azt hittem,hogy ott tartottak.KépNekem jó a freemail.A tiéd miért nem jó?Nincs másik címed?Örülök,hogy Olivérrel minden rendben.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Nem tartottak ott szerencsére. Csak benyomtam egy fini pizzát meg itthon volt egy kicsit a kedves férjem.
Freemail: nagy nehezen el tudom olvasni, hogy mit kaptam, de amikor rákattintok, hogy levél írása, nem történik semmi. Remélem lassan jó lesz már!! Másik címem nincs, nem is nagyon akarok. Holnap nem leszek, mert megyek Pestre.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!
És nem mutatott fájásokat a görbe? Én erre leszek nagyon kiváncsi, mert állitólag sokszor úgy is mutat, hogy a kismama nem is érzi és abból is tudnak következtetni, hogy milyen messze van még a szülés, mennyire intenzívek a méhösszehúzódások!
Holnap én is csak este jelentkezek, uh után!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Gigi!Kép
Holnap én se leszek sokat,mert megyünk a felkészítésre,aztán megyek a dokihoz.Holnap vigyázz az autóval!PusziKépDia

Kép
Kép
lldicsi

Gigi: a freemail most nekem is irtó lassú volt, előfordult, hogy percekig csak a nagy fehérséget nézegettem. Biztos nagy a forgalom, vagy valamit piszkálnak rajta a hozzáértő bácsik.
Már én is annyira, de annyira várom a jövő pénteket. Tudod, akkor megyek uh-ra, meg CTG-re is. Már kiváncsi vagyok mit láthatok, hallhatok. Tényleg, CTG-re a 36. hét után minden héten menni kell? Ez már azt jelenti, hogy rögtön itt a pocakos időszak vége! Kép Néha persze nem bánnám, főleg mikor itt nyom, ott feszül stb. De amikor fészkelődik, akkor az kifejezetten tetszik! Kép Mint pl. most is! Biztos tudja, hogy Róla van szó!

Ma délelőtt itt volt egy kolléganőm, ő júniusban szült. Már szép nagy a babája: 6 kg. (3400-al született) Hozott a csaj 2 féle tejserkentő teát (persze nem egész doboz, hanem ami neki kimaradt), meg gyógyszertári popsikenőcsöt, köldökhintőport, valami homeo-s bogyókat, az is tejserkentésre való. Rám is férnek, mert Dorinát szinte semeddig sem tudtam szoptatni, de most elhatároztam, hogy minden tőlem telhetőt megteszek a szopiztatás érdekében.
Délután még vettem egy-két kórházi dolgot: tusfürdőt, meg finom puha Wc papirt. Holnapra marad a hálós bugyi + betét. Ha jó idő lesz, akkor a babakocsit is kipuccantom, hogy menetkész legyen! Kép
Nyugodalmas jó éjt mindenkinek!
Marica
marica69

Sziasztok!

Mire ideérek,már mindenki alszik.Kép

Marica!
Hát,ha a páromnak kellene gyereket szülni,akkor nem lenne egy sem!Kép
Vannak dolgok,amiknek már az említésétől is képes rosszul lenni.
Nahát Főboszi,hogy Te miket tudsz?!KépÉvek óta vannak macskáim,én balga pedig az időjárás-jelentést figyelem!
Na,reggel macskaháj-,és nyújtózkodás-mérés!Kép
Mi volt a gond a szopizással Dorinánál?
Óvatosan a teákkal,mert úgy tudom van,ami hasfájást okoz a babának!Annak idején Laktoherbet ittam,nem tudom van-e összefüggés,de Raul nagyon hasfájós volt.Kép

Gigi!
Látod,néma csendben várta mindenki az nst-beszámolót!Kép
Örülök,hogy minden rendben!
Ez tényleg jó arra is,hogy nem lesz a hely majd olyan idegen.Kép

Dia!
Szemölcs.Kép
Nekem is eszembe jutott,hogy egész szép volt a súlyod 28. héthez képest.Kép
Mi volt a gond,hogy ilyen nagyon siettél?Kép
Majd írd meg,hogy mi volt a dokinál!

Zsófi!
Nekem nagyon hihetetlen most még,hogy hamarosan megint babázok!Kép
Csak nézegetem a kis ruhácskáit,de olyan nehéz felfogni.
De furi lesz!Kép

Györesz!
Kíváncsi vagyok,hogy mit mondanak az UH-on!Kép
Biztos nagyot nőtt a fiatalember!Kép
Patrik is a jobb oldalon szokta kidugni a talpacskáját.
Köszi,amit írtál a rövidülésről,azt tudtam mit jelent a kifejezés,de megnyugodtam kicsit.
Végül is biztos nincs gond,ha az orvos nem mondott semmit.
Akkor hamarosan abbahagyod a gyógyszereket?
Úgy örülök,hogy a kezdeti ijedtség és a sok aggódás után már itt tartasz!Kép

Barbara!
A párom szülei rég elváltak,az én szüleim is voltak többször külön,most éppen ismét együtt.
Éppen ezért megbeszéltük a párpmmal,hogy jó lenne,ha mi a gyerekeknek meg tudnánk mutatni,hogy lehet szeretetben,egyetértésben nevelni őket.
Még 10 év után is nagyon az elején vagyunk,szeretném,ha tényleg mi lennénk a fiúk számára majd a követendő példa,de nem tudhatom,mit hoz a jövő...
Kívánom,hogy minden a lehető legjobban alakuljon és minél kevesebb legyen a fájdalom és a sérelem..)

Mindenkit puszilok!

Kata
32+3Kép

Kép
Kép
ruszlána

DiaKép

Holnap próbálok óvatos duhajként vezetni.Kép Már előre élvezem, hogy ülhetek reggel a dugóban. Ráadásúl a Keletihez kell bemennem. Jó okosodást délutánra.

GyöreszKép
Nem volt szó fájásról.... Két vonal van a papíron. Az egyik mindenképp a kis szíve, az össze-vissza ugrál. A másik sem egyenes, de sokkal kevésbé cikk-cakkos. Hétfőn megyünk a dokihoz, majd rákérdezek.

MaricaKép
Ja a 36. héttől már nagyon begyorsúlnak a dolgok. Jövőhéten elmegyek a védőnőhöz és kiválasztom a gyerekorvost.

Na most már befejezem, mert holnap korán kelek és még nem fürödtem.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Jóóóóóóó reggelt!!!!

Hát csak én vagyok ilyen hihetetlen frisssss? Kép
Már annyi mindent elintéztem: kivittem Apát a munkahelyére (tegnap érte mentem, mert a kiságy alkatrészéért mentünk az bútorlapszabászatba, és kinnt maradt a biciklije), hazafelé jövet pedig megrendeltem a szivacsot a mózeskosárba, a pelenkázóra, meg a kiságyba "falvédőnek". Most meg már a bejárónőm, Nusi dolgozik irtózatosan. Ugy hivják, hogy Za-nussi. Rendes csaj, igaz?

Már ugy várom, hogy kész legyen a kiságy és küldhessek egy fotót róla. De amilyen frissek vagyunk, lehet, hogy már csak Majácskával együtt lesz kép! Kép Ja, tegnap a kolléganőm hozott néhány cumit is, azokat jó mélyre eldugtam. Az egyik nagyon cuki: Maja, a méhecske van rajta! Kép

Gigi: nekem adott lenne a doktornő, mivel még Dorina is gyermekorvoshoz jár, de gondolkodom rajta. Nem mintha bajom lenne vele, de mégis...
Pedig már a múltkor felcsillant a szeme a dokinéninek, hogy csak nem baba lesz??? Majd azért én is kifaggatom a védőnőt, ő kit ajánlana.

Kata Kép : na, hogy vannak a cicákáid? Elég hájasnak találtad őket? Kép És a bundácskájuk vastagszik már?
A teákról én is hallottam, hogy nem mindegyik jó, ezért majd viszem magammal a kórházba és kikérem a "nagyok" véleményét! Amúgy sem rajongok az ilyen gyógyteákért, de ha van egy nemes cél, akkor csak lecsúszik! Dorina besárgult, igy folyton aludt. Ha valamelyik csecsemős fel birta szekálni, akkor meg orditott! Persze én sem szeretném, ha felébresztenének! Gondolom két szopi közt megéhezett, akkor beetették... és igy tovább. Fejni sem tudtam és soha nem szopott mérhetőt. Ugy engedtek ki a kórházból, ha találok tejadó anyukát. Igy már hazafelé jövet mentünk a anyatejért! 5 hónapos koráig hordtam neki! Gondolom többszörös mulasztás eredménye a dolog: a nővérek sem állhattak a helyzet magaslatán, nem tudtak jó tanáccsal szolgálni, de én sem voltam egy erőltetős, gyorsan belenyugodtam, hogy majd kap máshonnan tejcit. Kép Tudom szomorú, épp ezért most izgulok, hogy alakul majd a szopizás! Nagyon jó lenne, ha összejönne. Bár a cicimről nem derül ki, hogy kismama vagyok. Csak egy picit nőttek, semmi csöpögés, meg ilyesmi. De ez azt hiszem még nem jelent semmi rosszat!

Marica
34+2
marica69

Sziasztok!
Megint kis idő múltán felbukkanok, mint mindig.
Lassan készen vagyunk a babaszobával, már csak csinosítgatni kell, ahogy apa mondja, gyerekesíteni még kicsit. Kép
Hétfőn voltam UH-on, azt mondták, 33 hetes létére 1800 g, nem túl nagy baba, talán túl fogom hordani. De végülis minden rendben van vele. Most egyelőre úgy vagyok vele, legalább könnyebb lesz megszülni. De azért folyton aggódok, hogy remélhetőleg minden rendben van...
Nem tudjátok, mi a különbség az nst és a ctg között? Mert hol ezt látom leírva, hol azt.
Nekem 18-án kell mennem az első ctg-re.
Nekem az utóbbi időben egyre kevesebbet mozog a kis maszatkám. Szerintetek ez természetes? Én kicsit furcsának találom, és folyton azt várom, hogy na, mikor ad életjelet. Tiszta hülye aggódos anyuci vagyok már most. Mi lesz velem később???
Kérdeztem régebben a szoptatós párnát. Szétnéztem sok helyen, a Lehel téri babadiszkontban láttam megfizethető áron 4900 pénzért, ha valakit érdekel. Szerintem én ezt fogom megvenni.
Vigyázzatok magatokra lányok, és kitartás, lassan a végéhez érünk Kép
Anikó
pancsa2

Sziasztok Csajok!Kép
Kata!Kép
Először fogalmam se volt,hogy milyen 28.hétről és súlyról beszélsz.KépDe rájöttem!KépHát nem tudom,hogy nőttem meg ekkorára a 28.hétre,de nem volt semmi baj ami indokolta volna a koraszülést.KépCsak úgy siettem.KépNa jó,akkor építkeztek a szüleim,és lehet,hogy a sok meló beindította a szülést.Ok,este beszámolok mi volt a dokinál.Kép

Marica!Kép
Nekem se nőtt a cickóm egy centit se.Képszerinted akkor lesz tejcsi vagy nem??Most 90/B az kicsi vagy nagy?Szopis melltarót 95/C vettem.
Tea:Én a Millupát hallottam,hogy jó tej serkentő tea.Picurnak pedig a Bébi teát ami kamillából és édesköményből áll.Panna is azt ivott és sose fájt a hasa.Kép

Gigi!Kép
Este várlak,jelentkezz!Kép
Puszi Nektek!KépDia 29+0

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Kata

Ugye milyen hihetetlen néha, hogy nem sokára anyák leszünk! Ráadásul én csomó mindentől parázok, mert elképzelni sem tudom, hogy fog majd történni. Pl. félek, hogy nem tudok szoptatni, pedig már egy csomót olvastam róla, de amikor oda kerülök, tuti, hogy kezem-lábam remegni fog az izgalomtól. Kép Én már csak ilyen vagyok. Soha életemben nem tartottam a kezemben pici babát, és olyan kis aprókák tudnak lenni...Sajnos nekem nincs testvérem, és a család nincs különösebben megáldva gyerekekkel, mondhatni, hogy a szűk családi körben, én vagyok az egyetlen gyerek. A barátnőimnek sincs gyereke, szóval tapasztalat egy szál se! Ezért is izgulok annyira. Kép

Marica Kép

Úgy tűnik, ma nem leszünk sokan, mert mindenki beprogramozott mára. Nekem meg marad a munka. Kép De, okt. 15-én végre vége. Onnantól már otthon leszek.
Sajnálom, hogy nem tudtál szoptatni, és remélem most majd máshogy lesz! Ezt nem is értem, hogy miért van. Valakinek annyi teje van, hogy csak na, valakinek meg nincs. Kép Ez igazán nem szép a természettől.

Zsófi
mzsx

SZERELMEM NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK NEKED!!KépKépKépKépKép PUSZI MUCIKA

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Na egy kicsit benéztem!
Voltunk ma elintézni az apasági nyilatkozatot! Ez sikerült is, viszont mehetek valamikor Csepelre a Népesség nyilvántartó irodába egy hajadonságot igzoló papírért, mert ezt is kérni fogják! Ráadásul kiderülta, hogy a születési anyakönyvi kivonat szerinti második utónevemet annak idején nem írták be a rendszerbe, tehát ezt is javítattnom kell, mert ez is problémát okozhat a gyerek anyakönyveztetésénél! Remek!!!!
A lényeg, hogy az apasági megvan!!!!
A párom egy kicsit frászba van, hogy mennyi mindent kell majd intézni neki, ha megszülök!!!

Marica!
Hát igen a 36. héttől minden héten kell járni ctg-re. Innen aztán beindul a folyamat! Parázok is rendesen!!Kép Kép Kép
Én is fogok Lactoherbet inni, de én is hallottam, hogy van akinél hasfájást okoz a picinél. Hát majd kipróbálom és meglátjuk!
Remélem hogy most nem lesznek gondjaid a szopival!!! És remélem, hogy nekem sem!Kép Kép Kép

Kata!
Bizonyám, már csak három napig szedem a gyógyszert, meg még egy pár napig a Magne B-t, aztán örökre elfelejtem!!!!!
Mindenki milyen szépen jön fel! Már mindenki csomagolja a kórházi batyut! Egyre izgibb kezd lenni! Már nagyon várom, hogy beinduljunk!!Kép Kép

Anikó!
Ne aggódj a kis súly miatt! Attól lehet még neked nagy babád. Szerintem nem egyforma ütembe híznak odabent a picik. Lehet, hogy egyszercsak hirtelen fog nagyot nőni. Én a 25. héten aggódtam, mert akkor nekünk 700g-os volt, míg mindenkinek ettől nagyobb és azt hittem, hogy egy kis pöttöm lakik a hasamba. Aztán a 28. héten már meglepődtem, mert már 1200g-os volt, míg másnak kisebb. Úgyhogy szerintem ez annyira kiszámíthatatlan. Lehet, hogy pár hét múlva, ha mész megint uh-ra, akkor Te is meg fogsz lepődni! És főleg addig ne izgulj, míg a doki szerint minden rendben!!!!

Szerintem az NST és a CTG tulajdonképpen ugyanaz, csak mostmár így hívják!

Este jelentkezek, uh után!!!

Puszi
Györsz 35+5

Kép
Kép
györesz

Sziasztok,

Gigi,
Az a másik görbe jelzi a méh "munkáját"Kép Ha nincs kiugró görbe, akkor nincs erősebb fájás. Azt szokták figyelni, hogy amikor a méh dolgozik, hogyan változik a szívhang (akkor jó, ha kicsit megélénkül).

Aniko,
Elvileg semmi, mindkettő ugyanazt jelentiKép NST- non stress test, tehát egy alapállapotban (stress nélküli) vizsgálat, vagyis ctg a babánakKép
A stress-test hosszadalmasabb és ritkább (Mo-on én nem sok anyukánál hallottam), olyankor vagy kis adag oxitocin, vagy a mellbimbó dörzsölésével kiváltott oxitocin termelés mellett nézik a baba szívhangját.

Dia,
nem a ciciméreten múlik a tejcsiKép sőt, én valahogy azt tapasztaltam, hogy aki kisebb mellű és főleg van jó kis mellbimbója, annak még jobban megy neki a szoptatás és jócskán van teje.. két sógornőm és a kolléganőm is olyan mellekkel van ellátva, hogy ha borogatná, elmúlna, és mindhárman sokáig szoptattak, sőt még tejet is adtak le kórháznak. Nekem meg hajrá cici, és 4 hétig bírtam szoptatni.. mondjuk ez nem a tejcsi termelődésén, hanem a mellbimbón múlott. Most talán már okosabban sikerülKép

Mica
mica

Sziasztok!

Dia!
Aranyos vagy,de nem ma van a szülinapom!KépKépKép
Bocsi,ezt nem tudtam kihagyni.
Úgy látszik akkor tegnap igen értelmesen kérdeztem.
Látszik,hogy Te már a kezdetektől életrevaló,stramm csaj vagy!Kép

Marica!
Íme egy igazi friss kismama!Korán reggel ennyi mindent elintézni!Ügyi vagy!Kép
Maccsok olyan furin néztek amikor lemértem a hájukat,mától 1 hónapig írom a tudományos-boszorkányos adatokat,aztán összesítek!Kép

Azt hiszem én most a homeós bogyók közül választok tejszaporítót,amennyiben szükség lesz rá.Nem tudom,hogy már szülés után érdemes-e elkezdeni,vagy akkor,ha gond van?Te tudsz erről valamit?
A melleim akkorák nagyjából,mint terhesség előtt:ha kinyomnám őket,elmúlnánakKép.
Ez fiammal is így volt,mégis rengeteg tejem lett,5 liter volt lefagyasztva és még ugyanennyit oda is adtam,pedig eküszöm,hogy nem legeltem!Kép
Szerintem nem a mell nagysága számít,hanem a tejmirigyek száma.
Remélem most sikerülni fog Neked is szoptatni!Kép
Fiam is csak a 9.napon szopott először ciciből,hasonló okokból,mint amikat Te leírtál.

Zsófi!
Nekem a második gyerkőc lesz,de úgy érzem,mintha soha nem lett volna még pici baba a kezemben,szóval van para rendesen!
Meglátod,hogy az ösztöneid nem hagynak cserben és minden rendben lesz.
Jó,hogy majd itt is tudunk kérdezgetni egymástól. (már amennyiben lesz rá időnk Kép )

Anikó!
Szerintem sem tragédia,ha a baba nam lesz 4 kilós!
Úgy vagyok vele,hogy egészséges legyen,végül is ez nem verseny.
A lepény rendben volt az UH-on?
Véleményem szerint nst=ctg.Kép
Nem vagy egyedül a sok aggódással,ezzel még nagyon sokan így vagyunk!Kép
Szerintem ilyenkor már kevesebb helye van a babának a túl nagy mozgásokra.
Számold meg,hogy naponta hányszor érzed mozdulni,úgy tudom legalább tízszer kell érezni,és akkor rendben van.Kép

Puszi mindenkinek!
Várom a beszámolókat!Kép

Kata
32+4
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?