A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Csilla,
nem tudom miért, de mióta olvastam a só-s beírásodat, bakker teljesen megkívántam a főtt kukoricát sóval… :o

Balaton,
húúú András nagy vágya, hogy víz mellett éljünk, mert nagyon szeret vitorlázni, meg hajózni is. Én nem nagyon szeretnék meszire menni amíg suli van, utána meg ki tudja hol lesz állásom… :roll:

lkNyuszika,
fészekrakásban nem vagy egyedül, én is csinálnám, de mivel még nincs mit, ezért csak marad a feszkó… :x de majd nemsokááá… :wink:

babamocorgás:
igen, nekem is rengeteget bugizik. :lol: délután beállítottam a telómat, hogy na majd alszom 40 percet, ja persze… a kis Dávid nem hagyta, úgyhogy tanultam tovább :D az a legviccesebb , amikor két oldalt egyszerre csinálja, na meg tényleg nagyon nagyokat tud bökni 8)

Óraátállítás:
rájöttem, hogy azért voltunk tegnap bénák, mert nálunk az összes óra, meg a gépek is átállnak rendes időre. Viszont ma az Alfában átállítottam, mert észrevettem, hogy ez úgy maradt :P

Foltivspicur,
sajnálom, hogy nem volt jó a szülésfelkészítő… :? de ne érezd úgy, hogy elcseszted a délutánotokat, hiszen a babátok miatt voltatok ott, tenni azért, hogy jobban tájékozottak legyetek, ez pedig mindkettőtöktől szuper!!!! :wink: Mi eddig egy ilyen szülésfelkészítőre jutottunk el, de többre nem is tervezek menni, mert amik ezután jönnek, már nem aktuálisak, mert az ultrahangról szól, meg a védőnőről, bla bla…
Szóval nevessetek egyet, hogy mekkora szar volt az egész, de legalább együtt döglöttetek rajta :wink:
Vendég

Ismét csak bejelentkezem..... Már nem is magyarázom miért.
Csak most már meg van a kiállítás tuti időpontja és gondoltam beírom, hogy Luna is tudjon repülőjegyet venni még időben :lol:

Szóval: 2010. április 6-án lesz 18 órakor. A cím: Budapest, 1036 Bécsi út 56. Symbol Art Galéria

Holnap már ígérem jövök és pótolom a lemaradásomat.

Kép
Kép
hari

Mi nemrég értünk haza, végre megvettük a cuccokat :lol:
Vettünk egy mosdókagylót, amihez nem vettünk mosdószekrényt, egyrészt hogy spóroljunk, másrészt pedig, mert rájöttem, hogy így is pici a fürdőszobánk, egy szekrényes mosdóval pedig lehet hogy még zsúfoltabbnak hatna...úgyhogy az lesz, hogy a mosdó egymagában fog állni (később, ha akarunk és lesz rá pénzünk, akkor csináltatunk hozzá egy szekrényt), az egyik oldalán van a törölközőszárító, a másikra pedig veszünk az ikeában egy ilyen szekrényt, hogy tudjunk hova pakolni.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30147562
később pedig csináltatunk az egyik falhoz még egy szekrényt.
ja, meg ,egvettük a mosdócsapot, meg a kádcsapot is.
Vendég

Hari,
a Symbol-ban lesz? :D mi ott laktunk mellette, mielőtt kijöttünk ide Pomázra :)
Én beírtam a naptáramba, pont tavaszi szünetem lesz akkor, úgyhogy szerintem mi Andrással elmegyünk :D (persze ha ráér, még nem kérdeztem), de ha a lányok közül jön valaki, akkor mehetnénk együtt is :lol:
Hogy fog kinézni az egész? 6kor lesz valami megnyitó, vagy ilyesmira gondolok. Illetve milyen ruhába kell menni? mint színházba? vagy ... :roll:
Vendég

Na jó sokat írtatok... (ez irónikus volt)

Nikvik: köszi az infót... meg Lunának is... hát én ezért sem panaszkodom az itteni rendszerre nagyon. Én tul kép szinte most 5 évig kapok egy fizetésem körüli összeget. a gyedem+a cs.p. nem sokkal kevesebb, mint amennyit a bruttó 140-ből megkaptam... én örülök, ennek ami van. én ezért is vállaltam most be a 2-at- mert ki tudja lett e volna álásom, gyereket meg amúgy is akartunkmég egyet legalább...
remélem nem lesz államcsőd vagy nagyobb változás és Martinnal még megmarad ez a rendszer és pénz.

azt hiszem most este megbántottam anyóst- mert mondtam, hogy adja tojásokat inkább a sógornőnek, nekem hoz apu úgy is... pedig megbántani nem akartam... de ők tényleg nagyobb hasznát veszik, én kevés tojást használok... ők meg sütnek is...
egy kicsit bánt, ha megbántottam, de nem volt szándékos... na sebaj...

Geo: én most irigyellek a napra pontos vonalzódért...
bár én is ki tudom számolni ha akarom...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért :D Tegnap Grace klinika napot tartottunk és megnéztük a teljes 4dik évadot Ádival :D:D Na jó, még van mára 2 rész és aztán töltöm le a z 5diket :D

Megyek sorrendben az előző oldaltól :d

Luna!
Nagyon tuti a kocsi!!!!! :D:D Tetszik :D:D És örülök, hogy megjött az adó. :) Mi is várunk még rá...

Nik!
Nálunk majd 1 szobában lesznek a kicsik... ami most még eléggé rózsaszín :D:D Hanna azt nagyon szereti. Majd a következő festéskor (egyszer) lesz belőle újra sárga, szerintem :D:D:D
Ja és még egyenlőre hercegnős függöny is van fent. Bár, szerintem Alexet az első időben úgy se nagyon fogja érdekleni, hogy mi van fent a falon, vagy a függönyön. Aztán meg majd módosítunk :d
Na, amikor kérdeztem az ellátást a legelején erre az ellátásra gondoltam :D:D

Jajj, egyetértek. Ne a nagyi nevelje a gyereket!!!! Azt már nem. :D:D

Talinn,
Köszi a kérdést, javulgat. :D Még 2 hét és már megpróbálhatok ráállni :D:D Kíváncsi leszek...

Rajzfilmfigurák:
Én úgy voltam vele, hogy majd Hanna eldönti. Ezért pl. fülbevalója sincsen, mert az ő füle, majd eldönti,h ogy mikor és milyet és mennyit akar. :D
Nálunk a fürdő szobában vannak üvegmatricával figurák fent, de ezt én magamnak csináltam :D:D (ez lehet annyira nem képet fest rólam :D) Akkortájt még volt időm és a kedvenceimet felraktam :D Raktam fel dalmatát, őslények országát, Aladinból a majmot, Arielt, Ficánáknt, Dorist (Szenilla) és alulra meg micimackót malackával :D

Foltiv!
Én is sokat szoktam szöszölni a DM-ben és folyton követ a biztonsági őr. Már volt olyan, hogy szóltam,h ogy hagyjon már békén... annyira idegesítő. Ott a kamera. Nézzen onnan...

Geoo!
Örülök, hogy meglesz az álom kocsi :D

Nanetto!
Mi köze a terhességednek ahhoz, hogy ő nem jön haza? Elég önző dolog ez egy legjobb baráttól... és ha ő nem lesz soha terhes, akkor már nem is jön majd hozzád, nehogy lássa, hogy nektek sikerült??? :?:? Sajnálom!!!
Én is Hannával veszítettem el az egyik nagyon nagyon fontos barátnőmet... szerinte megváltoztam... szerintem meg ő nem tudta már elfogadni, hogy más lett az életünk.

Tök jó, hogy ilyen a családod!!! :D Én is ilyet szeretnék majd Alexéknak :D:D

Csilla!
Voltam sómentes diétán Hannával... Minden részvétem... De egyébként amikor majd te főzöl eleinte a kicsinek, akkor rájössz, hogy nem is olyan xar a sómentes kaja... csak meg kell szokni... :D

Konkri!
Mi 1 gyereket terveztünk... Aztán Alex úgy döntött, hogy jön :D De én mindenképp el akarom ezután köttetni magam. Annyira termékeny vagyok, hogy bármikor terhes tudok lenni. És ez nem mindig jó. Az meg biztos, hogy 3 gyerek nekem sok lenne. (Mondjuk eleinte a kettőt is soknak éreztem) És ha később sok pénzünk lesz (Mert ez lenne az alap feltétele egy 3dik gyereknek), akkor meg még azt rendbe lehet hozni...

Marcell meg pont abban a korszakban van,h ogy minden nem... ez gáááz, és eltart majd egy darabig. Kitartás!!!!!! Azt szokták mondani, hogy vagy dackorszak előtt lesz valakinek tesója, vagy sokkal utána. :D:D
Csoki-édesség: Hát, ezt full átérzem. Anyám szerint a krémtúró nem édesség... áááááááááááááááááááááááááááááááá, dehogy. Ha azt eszem reggeltől estig tök egészséges leszek és vékony... grrrrrrrrrr. És annyira dühítő, hogy TE vagy az anyja a gyereknek és neked kell majd mindenféle vackával szenvednek (túlsúly, fogak, édességfüggőség stb), de akkor is hozzák, ha hangsúlyozottan kéred, hogy NEM KELL!!!!

Korababa:
Húúúú, nagyon nehéz kérdés... Bár, én azt vallom, hogy 6 hóig inkább tápi, mint más... Biztos vagyok benne, hogy nem a hozzátápitól fog megindulni a súlya. De ehhez tudni kéne, hogy nincs-e valami egyéb betegsége, problémája... Mert sok minden lehet, ami miatt erőltetik a kaját.

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok! a legjobb barátnőm azért nem jön mert elég durva vetélése volt! és miután 1 hét különbséggel lettünk terhesek és nagyon boldogok voltunk (mindig webkameráztunk stb.) így neki nagyon nehéz volt! de már eltelt majdnem 4 hónap!!!! és hát azért nem jön mert milyen szar lenne rámnézni és hát hogy terhes vagyok! na nekem ez betette a kaput nagyon! most először éreztem úgy hogy nagyon önző! pedig mi (mert 3-an vagyunk elválaszthatatlan barátnők) mindent megtettünk / megteszünk hogy ne egye meg a depresszió amiben elég durván benne van! ezért is hivtuk haza pár napra mert ők milliomosok és a pénz neki nem számít!!!! de hát.... na mindegy... azóta már jobb a hangulatom! csak tudjátok / tudod abban hiszek hogy amig valaki nem teszi túl magát ezen a dolgon addig ne csináljon másik gyereket mert az úgysem jön hisz érzi .... (luna te most ne olvass :-))) ) szóval ők már csinálják a másik gyereket de közben nem akar látni terhesen mert nem dolgozta fel a traumát! szóval mondtam hogy így biztos nem lehet.... persze reméljük minden hamar jóra fordul!!!!!
10 éve HTB gigamillások! és nagyon jól megvan a párjával azon morfondíroztam mi a fenére vártak idáig.... de hát nyilván ez nem az én dolgom....

amúgy ma ujjatlanba jöttem és kibontottam a hajam! amióta terhes vagyok nagyon szép lett megsűrűsödött és kimondottan sexi mert tök jó fürtös! egy db ragya sincs az arcomon totál eltűntek és mintha a boldogság is sugározna rólam!!! úgyhogy a párom minden reggel jó nagy bókkal indít utamra és ez is olyan jó :-)

és a nap reggeli híre: a kutyánk becibálta mind a 3 labdáját a házába reggel ... és alig bírt kijönni üdvözölni! én akkorát röhögtem!

na mindenkinek ilyen szép napot mint amilyen "még" az enyém :-)
Vendég

Sziasztok,

Bibócska másik topicján olvastam, hogy Lali baba sajnos szombat éjjel az angyalok közé távozott. Bemásolom a linket, ahol gyertyát lehet érte gyújtani.....

http://www.gyertyagyujtas.hu/index.php/ ... valasztott

Bibócska, ha egyszer mégis ide tévedsz, fogadd őszinte részvétemet!

Kép

KépKép
eszterxx

Nyuszi, a rendezgetés nálam is már hetek (hónapok?) óta fennáll. :) Mindig kitalálok valamit.

Konkri, hát elhiszem, hogy totál ideg vagy, nem is tudom, mit csinálnék hasonló helyzetben. Mármint csoki ügyben. Vagyis talán azt, hogy amíg nem tanulják meg, hogy NINCS csoki, addig nem unokáznak. Kész. Vagy ez túl durva?

Bibóékkal mi lehet?

Nanetto, nekem pont tegnap volt ilyen napom, hogy reggeltől késő estig meg nem állt Léni. Annyira imádom. Aztán amilyen gyagya vagyok, egyből eszembe jutott, hogy vajon miért pörög ennyire. Valami nem jó odabenn?
Most nekem is összegyűlt egy csomó vasalnivaló. Mind-mind icipici babacucc.

Picur, hát akkor tényleg nem sok haszna volt a felkészítőnek. Hátha a következő jobb lesz.
Mi holnap megyünk, de csak egy 2 órás légzéstechnikás előadásra, kíváncsi vagyok Párom hogy fogja viselni. :D

Hari, képzeld, mi meg pont április 6-án 6 órára foglaltunk asztalt egy étterembe, mert akkor lesz a 6. évfordulónk. Majd gondolok Rád. És képeket rakhatnál ám fel.

Kép

Kép
***csilla***

Jaaajjjjj, basszus, pont most kérdeztem rá. Szegénykék, nem is tudom, hogy lehet ilyenkor tovább élni... :cry:

Kép

Kép
***csilla***

Nanetto,
tök jót nevettem a kutyuson :D :D

Nekem ma volt a heti súlymérésem, és jelentem, hogy már 3.hete 68.3 kg vagyok.
Meg is nyugodtam :wink:
Mindenkinek szép napot! 8)
Vendég

http://cgi.ebay.co.uk/SLEEP-NURSING-BRE ... 255842a3a7

http://cgi.ebay.co.uk/Sleep-Nursing-Bre ... 53df1fa2ab

itt van pl 75-os meretu melltarto ami tobberetu ket szinben, vagyis no a kosarmerete es nem kell lecserelgetni :) Tudom Konkri magyar oldalt keres, de hatha masnak meg jol jon. (es ez alapjan jo volt az infom is, a 75-os az a 34-es melltarto, a kosarmeret meg ugyanaz)

luna6

Sziasztok!

Bibócska, részvétem, ez olyan szomorú!! :(

fülbevaló: Mi a kórházban már ki szeretnénk lövetni a baba fülét, az Én babafülbevalómat kapja majd meg. Nekem nem lövették ki akkor, és nagyon szar volt nagyobb korban kifuratni, ettől inkább megkímélem.
Én ezzel a "majd ő maga eldönti"-vel úgy vagyok, hogy persze, lesz majd egy személyisége, de azért mindent nem akarok ráhagyni, nekem az túl liberális, azért vagyok aaz anyja, hogy nevelgessem, formáljam.

Súly: Én is még tartom, ezek szerint csak igaza van annak a könyvnek. :)

Szülésfelkészítő: Mi ma megyünk, hááát, remélem nem lesz nagy csalódás, 12 alkalom lenne, de mi csak 9-re tervezünk elmenni, ezek a témák érdekelnek csak, de majd meglátjuk milyen lesz.

Jajj, és kedden megyünk az állatkertbe, már alig várom!! :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszi, szerintem a korhazban nem lovik hanem furjak nem? Nekem mindket lanynak ott csinaltak es furtak... marmint, hogy tuvel csinaltak :) Azota lattam jopar olyan 'hisztit' amikor a kislany akarta, elvittek belovetni, es ott 'kergetoztek' a bevasarlokozpontban vele, mert egyet belottek es a masikat nem akarta engedni :) Az unokahugunk is igy jart, de o haza is ment egy fulbevaloval, majd napok mulva a nagymama vitte el ujra, hogy azert mar csak legyen parja :) Anno a hugom is balhezott... hat ez benne van a pakliban :) Gyakorlott helyen es ahol van eleg szemelyzet meg tudjak oldani, hogy ket csaj csinalja egyszerre, mindnek jut egy ful es igy nem lehet menet kozben atgondolni :)

luna6

Sziasztok lányok!!!

Bibócska: Nagyon sajnálom, ami veletek történt. Őszinte részvétem! Gyújtottam egy gyertyát Lali babáért! Együttérzek veletek!!!

Picur: Én is kíváncsian vártam a beszámolód, hogy vajon milyen lehet egy ilyen szülésfelkészítő (mert még sosem voltam)! Ezek szerint nem maradtam le semmiről :)
A 6-kai kórházlátogatásra nem tudok biztosat mondani, mert
1.: Bogi még a jövő héten sem megy oviba
2.: Amennyiben délután lesz, akkor viszont legkésőbb szombaton fogom csak tudni, hogy apuci hogy van beosztva a jövő hétre.
Legkésőbb meddig lehet jelentkezni?

Konkri: Mi is egy gyyerkőcöt terveztünk, de úgy voltunk vele, ha 35 éves koromig jönni szeretne a másik baba, akkor nem mondunk neki nemet. És Gergő úgy látszik kiszámolta, mikor lesz anya 35, hogy még beleférjen az időbe. Jó matematikus lesz belőle :D :D

Én nekifogok konyhát nagytakarítani! Ezt terveztem be mára. Két tennivaló között pedig még összedobok valami kaját.

Szép napot mindenkinek!!!!
Vendég

Bibócska ŐSZINTE RÉSZVÉTEM!

Eszti Bibó milyen másik topicon található meg?

jaj hát ez nem jó hír! Gyújtottam én is gyertyát!

Luna: köszi az ebay címeket! rendeltem cicifixet! KÖSZI!!!!! :-)
Vendég

Nagyon sajnálom ami Bibócskáékkal történt, nagyon megrázott... Őszinte résztvétem, és sok erőt kívánok a továbbiakban!!!
Vendég

fülbelövés:
nekem anno már a kórházban kilőtték a fülemet, én is támogatom ezt, tök jó visszanézni a régi fotóimat, ahogy ott virítanak a pici fülbevalók, nekem nagyon tetszik, és ilyenkor valóban jobb, mint később. Az egyik barátnőmnek szintén kilőtték a kórházban, de ő nem szereti a fülbevalókat, be is növesztette a "lyukait". Ha mejd egyszer lesz kislányom, én is kilövetem neki, mint ahogy Nyusziék tervezik, a barátnőm meg szerintem tuti nem fogja. Milyen érdekes, hogy minden ember más, más döntésekkel :roll: na ennyit a filozofálgatásról :lol:

Henibaby,
jó főzőcskézést, s konyhatakarítást kívánok :)

költözés:
annyira fura, tegnap András megkérdezte, hogy mikor szeretnék költözni... ez, hogy most így kimondta, most már olyan valóssá teszi az egészet... mondtam, hogy majd ma megmondom, úgyhogy most írom össze miket kell venni, meliyk bútor hova megy, és hogy suli szempontjából is mikor lenne jó a költözés.
Vendég

Bobócs!
Ez szörnyű! Nagyon nagyon sok erőt kívánok nektek az elkövetkező időhöz!!!!!!!!!!!!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Fülcsi:
Kórházban szúrják. És nekem vannak vele bajaim :D:D Teljesen normális, mint mindig, itt is kilógok. :D Nekem 6 évesen lett és akkor lőtték. Nem fáj, csak kuvva hangos :d
Hanna egyáltalán nem hiányolja a fülbevalókat.

Nyuszi:
Én sem hagyok rá mindent Hannára, ezt nem így kell érteni. :D
De a teste az övé. Majd eldönti mit akar vele csinálni. Persze, ha már egyszer döntött, akkor segítek neki azt a döntést végig csinálni. Tehát, ha elmegyünk majd egyszer fület bekövetni, akkor mind a kettőt kell majd. Nem mehet el. Érezze, hogy a tettének vannak következményei. Eddig is erre törekedtem.
Nekem nagyon irányító volt az anyám. Én nem akarom, hogy Hanna csak nekem akarjon megfelelni. Segítek megtalálni önmagát. Én inkább egyik nagyon okos barátnőm szavaival élve medret mutatok neki. Hogy mettől-meddig mehet el. Nem egyszerű, nem azt mondom, mert vannak olyan dolgai, amit én nem úgy csinálnék, ahogy ő, de hagyom. Én sokkal kitartóbb vagyok, ha dolgok megtanulásáról van szó. Ő hamarabb feladja. Én mindig addig gyakoroltam, amíg nem ment tökéletesen. Ő nem. Neki jó nem tökéletesen is. (egyszerűbb élete lesz, mint nekem :D:D)
Na, szóval ebből azt akartam kihozni, hogy attól, hogy nekem jó volt valami, vagy én szerettem, attól egyáltalán nem biztos, hogy Hanna is szereti vagy szeretni fogja. (Pl. már most jobban szereti az angolt, mint a németet... Pedig németül többet megért... Én meg azt beszélem anyanyelvi szinten... na mindegy)

Amíg nincsen gyereke az embernek, tök jó elképzelései vannak, utána megérkezik a gyerek. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo, köszi a vidítást, ma már tényleg nem látom annyira szörnyűnek az egészet, de a tegnap az a valódi depi hangulata volt. Úgysem éreztem ilyet már évek óta, épp itt volt az ideje. :lol:
Milyen színben veszitek a szekrényt?

Mocorgás: én sem tudok aludni, akkora néha a baba intenzitása. 8) Ma teljesen felébredtem 11-kor (este), mintha kialudtam volna magam. Megpróbáltam visszaaludni, de 3-tól vártam fél 5-ig, hogy párom felkeljen és menjen dolgozni. Én meg felforgattam az egész konyhát, aztán visszafeküdtem fél 6-kor és aludtam 8-ig.

Hari: sok sikert a kiállításhoz!

Vok: én is sokat üvegmatricáztam régebben! Az én kedvenc figurám Scrat a jégkorszakból, imádom!!! Neki is álltam múltkor megcsinálni üvegmatricából, de valahogy elmaradt. Meg nem is nagyon lenne hova feltenni, az új ablakot nem akarom összeragasztgatni, meg a csempét sem a fürdőszobában. :roll: De azt hiszem, megint hozzákezdek, majd lesz helye.
Örülök, hogy javul a lábad!

Csilla, én is pont ilyen vagyok, ha túl nagy a mocorgás, biztos nem jól helyezkedtem. De néha lehet benne valami, mert alábbhagy, ha megfordulok. Ma hajnalban pl. totál azt éreztem, mintha ráfeküdtem volna a kezére/lábára, és ezért rángatná. :roll:
Én is szeretném már a babacuccokat vasalni!!! Szerintem ma kiürítek egy polcot a szekrényemben és kimosok egy adagot. Amíg nincs pénz az új szekrényre meg nincs kifestve a szoba, addig is azért jó lenne már rendezkedni vmit!

Bibócska, őszinte részvétem. :cry:

Nyuszika, én is szeretnék fülbevalót a picinek, pont erre gondoltam, hogy az én régi fülbevalómat kapja. 8)

Heni, én úgy vettem ki, hogy minden héten van kórházlátogatás, csak föl kell iratkozni. Most úgy döntöttem, hogy a baba gondozására még elmegyek (mivel jövő hétfő húsvét, így utána hétfőn lesz-ápr. 12.), és akkor megkérdezem az utána lévő időpontokat. Du. szokott lenni, nem merem biztosra mondani, de úgy tudom keddenként tuti, és 16:15-től. Legalábbis ma is lesz.

Ma viszont megyünk a 4d-re du.! 8) 8) :lol: :lol: Képzeljétek, még küldtek egy sms-t is, hogy szeretettel várnak délután. Biztos a kismama-feledékenység miatt. :oops: Remélem tudok majd jönni este képekkel.

Azért megosztanék veletek néhány hasznos infót is, amik tegnap megragadtak bennem, és várom a ti véleményeteket is:

-hasszorító bugyi: a nőci nem javasolta az első napokra, merthogy dől majd a lé stb., nem biztos, hogy jó, ha még szorít is valami a gátsebnél. A haspántra azt mondta, hogy már másnap nyugodtan lehet viselni.

-tejszaporító tea: csak a tejbelövelléstől javasolja, minek azt sürgetni, ami még magától nem kezdődött el. Tegnap én is vettem egy dobozzal, azon meg az van, hogy már a várandósság végétől. :shock:

-ez most főként Heninek, mert ugyanott szülünk: rooming-in van, tehát a babával lehet lenni a nap 24 órájában, 3 ágyas szobák vannak, az egyágyas 10000 Ft/éjszaka, előre be kell jelentkezni; én biztos nem szeretnék egyedül lenni, szerintem csomó kérdésem lesz, tök jó, ha látom, mások hogy csinálják a dolgokat; hozzátartozók nem jöhetnek be a szobákba, tehát ez nem akadály, hogy majd jönnek csőstül az idegenek :wink:

-na meg még a szülés utáni pisi-kakiról volt szó, gyógyszerekről, mennyi a megfigyelési idő (ha 16 óráig megvan a baba, akkor az már az 1. napnak számít a kb.3-4-ből, amit bent kell lenni kötelezően :shock: )

Na, mire mindent kiírtam magamból, a végszó: örüljünk ennek a csodás időszaknak, amikor bennünk mocorog egy új élet! :wink:
foltivspicur

Bibócska írta a másik topicban:

[quote]S írta:ziasztok lányok....
Sajnos nem jó hírekkel jövök és ezennel búcsúzom is mert nekem már nincsen kisfiam.
Tegnap éjszaka angyalka lett és a karjaim közt ment el...
Élt 13 napot....

Mindenkinek köszönöm a sok segítséget a rengeteg támogatást és mindenek előtt a barátságotokat és kívánok nektek a továbbiakban is minden jót, erőt, egészséget és sok-sok örömet amit a gyermekeitek adhatnak nektek.

bibócska

Picur: Köszönöm a kimerítő választ és az információt. Az jó, ha csak 3-an leszünk egy kórteremben. A II-es kórházban 6-an voltunk. Mondjuk az kicsit sok volt. A baba ott is velem lehetett a nap 24 órájában, de bármikor ha pihenni szerettem volna, csak visszavittem a csecsemősöknek, majd amikor akartam, újra érte mentem.
A látogatás is jól van megoldva. Ami elszomorít, hogy a klinikára ugye nem engedik be a gyerekeket. A portánál tovább nem mehetnek. Így hogyan fogok Bogival találkozni? Nagyon szar lesz az a pár nap. Főleg, hogy nagyon anyás. Meg lesz rémülve, hogy hol az anya, ráadásul még nem is láthat. Bár a portára a kismamák lesétálhatnak, nem? Jó lenne, mert akkor megoldódni látszik a sóvárgás egymás után.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.03.30 11:30-kor.
Vendég

Heni!
Köszi, de jajjjjjj... ezt olyan nehéz még olvasni is. Én már álmomban mindenkit el tudok engedni, csak Hannát nem...

Tuti lemehetsz a portára!!!!!! Bogi meg olyan nagy lány már. :D Szerintem nagyon ügyes lesz! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Bibo,
nem tudom szavakba onteni, amit erzek. Fogadd oszinte reszvetemet, nagyon sajnalom, ami veletek tortent.
Szerettel
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Ja, és Heni, nem kell ruci a kórházba a babának, csak a hazahozatalra, pelus meg popsitörlő viszont kell (3-4 pelust adnak naponta). Meg inni is kell vinni (de jól hangzik), mert a szülés után kapsz bőségesen teát meg mindent, utána már viszont nem annyit, amennyit inni kéne. Napi 1 l-nél több citrus üccsi nem javasolt.

Na végre, megint visszatért a jó kedvem és az izgalom! :wink:
foltivspicur

A portára tuti le lehet menni, ugyanis a családtagokkal valahogy találkozni kell. A baba viszont nem vihető ki, tehát max. az ajtón keresztül lehet mutogatni. Amit ki is emelt a nőci, hogy fura, hogy az egyágyasba bemehet az egész család is, azok a szobák meg kb. középen vannak, tehát azok a családtagok átmennek a folyosón, de a tiéd nem jöhet be. :twisted:
foltivspicur

Miert fura? Egyagyasban caak te vagy es a baba es jon a csaladod a sajat otthoni bacimennyiseggel, ami a babat otthonis megtalalja. A tobbi szobaban meg masok is vannak, mas immunrendszerrel valamint szoptatnanak, oltoznenek, mindenfelet csinalnanak... osszehozhatatlan. Vegulis senki nemorulne szerintem, ha a mellette levo agyon fekvo anyukahoz felvonulna egy vadidegen vendegsereg mig o pl szoptatna...

luna6

Luna, nem az a fura, hogy nem jöhetnek be, hanem, hogy az ajtón keresztül üvegen át kell mutatnod a babát, holott a többi vadidegen meg átgaloppozhat a folyosón.
foltivspicur

Mikor a sógornőm szült, akkor az emeletre fel lehetett menni látogatni, de csak a lépcsőfordulóhoz. Oda kijöhetett, és ott tudtunk vele beszélni. A babát meg tényleg csak az üvegajtón keresztül mutathatta meg. De mondjuk ez a 2-esben is így volt.
Vendég

Bibócska fogadd őszinte részvétemet. Nagyon sajnálom, ami veletek történt.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Nekem is mindig uvegen at kellett. Az, meg hogy oket beegedik gondolom az osztaly fizikalis lehetosegei vegett van, hogy csak ugy juthatnak el az egyagyasokhoz, ha atmennek a folyoson :( biztos nincs mas megoldas... de legalabb nincsenek a te babaddal tartosan egy legterben, a tied sincs vegulis tartosan a folyoson. Faramuci helyzet, na de 2-3-4 napot az ember ugye csak kibir az eletebol :) (vagy legalabbis en igen :) tudom mar volt aki nekem magyarazta, hogy o miert nem, nem vagyunk egyformak)

luna6

Csilla köszi, amit írtál, kipróbálom, remélem nekem is beválik. Nagyon szép az ágyikótok és a fejvédő benne. Igazi csajos :lol:

Geo lécci tegyél fel képet a babakocsiról, mert úgy megnézném, de nem tudom melyik az :D Aranyos a férjed, hogy ilyen rugalmas ebben a kérdésben :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

amikor a barátnőm szült az istvánba teljes bejárás volt mindenkinek! én totál kiborultam - pedig nem is én szültem :-) persze mi is mentünk! és ott volt mindenki babája és 1000 rokon! ahhh kész katasztrófa volt!!! én tuti külön szobába megyek ha tehetem (lesz üres szoba!)

csajok úgy lehangolódtam Bibócska miatt....
Vendég

Nanetto: Nem csak te vagy miatta lehangolódva. Én mióta megtudtam, egyfolytában ez motoszkál az agyamban.
Vendég

Foltivspicur,
örülök, hogy jobban érzed magad :)
a szekrényt azt a nyír színben vesszük, hogy menjen a csempéhez :lol:
szuper, hogy mentek 4re, majd hozd a képeket! :D nekem is küldtek előtte sms-t, illetve amikor még jártam lézeres kezelésre, akkor azelőtt is toltak sms-eket.

tejszaporító tea:
akartam venni, de úgy döntöttem, inkább hagyom a fenébe, mert nem akarom, hogy véletlenül pont ettől fájjon a pocija Dávidnak. helyette inkább sokat fogok inni, aztán a gond lesz, vagy kéne, akkor meg gyorsan beszerzek egy dobozzal.
Vendég

Én sem tudok másra gondolni. Amióta írta, hogy be kell feküdnie, azóta minden nap gondoltam rá. És Tahti-ra is.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok...

Csak Bibócskával kapcsolatban jöttem hozzátok. Olvastam, nem sokat tudtok róla, mi történt velük...

Ezen a címen el tudjátok olvasni szegénykém írását:

http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=61124

A Kisbabát szeretnénk! topicból Nofi

nofertiri

Talinn,
ezeket a képeket találtam a neten a kocsiról. Most az elépzelés az, hogy a bézs-sötétbarna színt fogjuk megvenni, de narancsban is tetszik, viszont egyre jobban lopja magát a szívembe a kék :oops:
Kép
Kép

Kép

Kép
Vendég

Én is beszereztem a Laktoherb teát. Mondjuk Boginál az elején ittam. Hogy aztán ennek köszönhetően volt-e annyi tejem, vagy csak egyszerűen a több folyadékbevitelnek... azt nem tudom. Mindenesetre 2 dobozzal pusztítottam el, aztán már nem vettem többet a tej mennyisége viszont nem változott emiatt.

Ma van páromnak a szülinapja. De majd csak csütörtökön sütöm neki a tortát, mert akkor lesz szabadnapos. Megmutatom, milyen tortája lesz.

Íme:
Kép

Szerintetek? Amúgy ízben gesztenyésre gondoltam.
Vendég

Köszi, hogy bemásoltad a linket.

Ezt nem lehet könnyek nélkül olvasni. Nagyon szomorú. Iszonyú lehet az ilyet átélni.

Nem is értem, hogy a jó emberekkel miért történnek ilyen dolgok... :cry: :cry: :cry:
Vendég

Bibócskának őszinte részvétem!!!!KITARTÁS!!!!!

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Nem is tudok mit hozzáfűzni ahhoz a szörnyűséghez, amin Bibócskáék átmennek.
Vendég

Sziasztok!

Bibócskának őszinte részvétem...

Ma leszámítva az adóvisszatérítésem érkezését és a brendon pozitív válaszát (visszavásárolják blokk nélkül a bébi erszényt) nagy szar a kedvem, mert hozzám mérten fáj a hasam:
persze ez nálam nem nagy dolog, mert az én fájdalom küszöböm magas, de aggaszt, hogy ilyet nem szokott csinálni, kivéve pl kapálás után, vagy hasonló... s mind e közben Bibót félretéve is jönnek a rosszabbnál rosszabb gondolataim... hogy hú ha, mi van ha ez már valami jel... reggel szerintem Martin rosszul feküdt, mert elöl nyomta a bal oldalam, most meg kb mintha keresztbe feküdne... a magne b se segített. és ma csak főztem, ami ugye nálam szintén nem nagy dolog (kr püré, cigány pecsenye, zacskós leves).
délelőtt kint voltam egy vevőnél, de alig vártam, hogy elmenjen, mire végig próbálta a 4 bicót, meg letelefonálta... én meg azt hittem, hogy Martin bármelyik pillanatban kiesik a lyukon... végül leültem. aztán egy küzdelem volt mire Marcellt becibáltam, mert a quad-ját nem akarta ott hagyni- pedig nincs benne az aksi, de ő rendületlenül hajtotta lábbal.
nem nagyon szoktam panaszkodni, sőt, de most még apát is haza hívtam, hogy jöjjön, bár azt nem mondtam neki, hogy hogyan fáj... mert azért annyira nem fáj, csak fura, hogy nekem nem szokott csak úgy fájni...
na mindegy, remélem hogy tényleg csak rossz fekvés, vagy hasonló és semmi baj...

szopi tea: nem tudom ki osztja a véleményem, de sztem, akinek amúgy is lenne teje, annak tea nélkül is jönni fog, ha eleget iszik, főleg vizet. Vok- szerinted? :)
amúgy én leginkább csap vizet kívántam, akkor is és az utsó időkben is... az meg jött a kórházban is a csapból... azért tettem már el egy üveg vizet a cuccomba, de nem vagyok nagyon igényes víz terén, megiszom a csapit is.
azért azt is elmondom, hogy a szopi teának nincs valami frenetikus jó íze, tehát full cukor és citrom kell hozzá, mert e nélkül lenyomni belőle napi 1,5-2 litert...
nekem anno anyós küldte be, ő otthon megcsinálta ember meg hozta...
ja és azt se tudom, hogy Vok ebben osztja e a véleményem: de én szülés előtt tuti nem innék belőle, még ha ez is van ráírva! a szopi tea füvekből áll, amik mint a homeós készítmények ilyen-olyan irányba terelhetik a test működését. ki tudja, hogy egyes füvek milyen hatást indítanak el a testben és indítják be esetleg a szülést...
de ez csak az én véleményem...
meg az is, hogy most igyon még mindenki annyi tejet és szénsavast ami belefér, mert szopi alatt, ki tudja hogy ki ihat és ki nem...

Heni: lassan asszony leszel! :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri: Jujj, de cuki vagy, hogy így emlékszel a NAGY napra!!! Tulajdonképpen eddig is asszony voltam, csak jobban hangzik, a férjezett asszony, mint az elvált asszony "titulus".

Így látatlanban, nem tudom, milyen mértékű lehet a hasfájásod, de a múltkor (kb. 1,5 hete) nekem is reggel óta fájt - olyan érdekes módon. Pedig nem is csináltam semmit. Estére már annyira felerősödött, hogy azon gondolkodtam, talán be kellene menni a kórházba. Aztán inkább lefeküdtem aludni, gondoltam, ha rosszabb lesz arra csak felébredek. Hajnal körül kimentem pisilni, és láss csodát, akkor döbbentem rá, hogy már nem is fáj. Bekeményedve sem volt... szóval semmi. Azóta nem volt ilyen, és remélem, még egy jó darabig nem is lesz... :)
Vendég

A szopiteával kapcsolatban én is úgy gondolom, hogy nem annak köszönhetően volt tejem, hanem a kellő mennyiségű folyadék fogyasztásának. Ami történetesen lehet tea, víz, leves stb.
Vendég

Köszi Heni a nyugtatást...
Hát nekem minden pisilés most egy rémálom. én mindig attól félek, hogy szivárog a vizem, vagy elfolyik... (nem tudom konkrétan milyen érzés lehet... ezért fosok)

Most olvastam Bibó naplóját - szörnyű és ez az érzés... így most már nem agonizálok azon, hogy várom e a szülést vagy sem, lesz e még terhességem vagy se... a lényeg az, hogy a fiaim boldog, egészséges gyerekek/emberek legyenek!

Kép
Kép
Kép
konkri

Vok! Lenne egy dvd kérésem ha lehet, ami aktuálisabb, mint a gyerek számára írt mesék- a férjemnek lesz 16-án szülinapja és neki szeretném a Rendőrakadémia részeit megszerezni...
Meg van esetleg? Vagy le tudnád tölteni valahonnan? Ha jól tudom te informatikus vagy és talán Neked mennek az ilyen dolgok?

Előre is köszi, akár a választ is!

Kép
Kép
Kép
konkri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?