A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,

tegnap hívott Edina, jól vannak, majd jön ha tud,mondtam várjuk nagyon.

Zsuzsi, kis szorgalmas méhecske vagy munka terén.Az én Mikimnél is volt már ilyen, a játszás és vigyázás alatt azt értette,hogy különböző programokat telepített a szgépre a gyerekkel az ölében, szegénykém meg nyögdécselt és ficánkolt végig.
Azta, Zsófi már mekkor nagylány.A pici lány, ugye.hihetelenül édes ő is,mint a többi bébi.Jó a Lamaze kenguru, nekünk kutyánk van ilyen.

Anna már nem is baba, igazi kis hölgy a fülbevalójával.

Móni, remélem jó napja lesz Zolidnak az új munkahelyén.
Keresztelő ruci ügyben fogalmam sincs, abban biztos vagyok, hogy fél éves gyerekre rugdalózót nem fogok adni, a csipkés hófehér egyvelegektől is kiráz a hideg, akácsak a csokornyakkendőtől ugyebár, vmi kisnadrágra,ingecskére és mellényre gondoltam, ezért írtam Szilvinek is hogy erre akarnám beváltani a c&a-s kupont.
A nagynéném kötött Márknak egy gyönyörű fehér kis kardigánt, szerintem azt fogom még ráadni.Cipő ügy kérdéses.
Ötleteket én is szívesen veszek.
Fabler étkészelt tényleg cuki.
achicco ster folyadékom anyuméknál van.Megint egy Murpy.Már lekophatna igazán.

Kati, a lurkók biztos örülnek a szünetnek, ha jó idő lsz,kinn tuti ellesznek.

Este sütöttem egy adag linzert, reggel összeragasztgattam, kidíszítettem.délután még sok teendőm van, holnap meg pakolászok, mert hazautazunk az ünnepekre.

puszi mindenkinek,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, linzer :-~ Hogy Te milyen ügyes vagy! Hozom majd a brownies receptet, nem felejtettem el.
Úgy tűnik, akkor nem egyedi a tegnapi esetünk. Szerintem azért viseltem extra rosszul, mert feszült voltam az "ügy" miatt.

Móni, ma kezd Zoli az új helyen?

Vick, hogy Te milyen ügyes vagy!!! Biztosan jóleső érzés szétnézni a tiszta lakásban.

Igen, a jóakaró, de egy régi keletű témában. Ma reggel megoldottam a dolgot. Most már megnyugodtam, minden tekintetben.

Voltunk védőnőnél, a mai adatok: 62,5 cm és 6400g, egy hónap alatt 400 g-t gyarapodott. Ezt feljegyzem 5 hónapos adatnak, vasárnapig már úgy sem mérjük.

Szerintem adjatok a fiúkra egy szép nadrágot kis inggel, kardigánnal, nem kell túlzásba vinni. Az ún. hazahozós, keresztelős stb. cuccokkal ki lehet kergetni a világból :-)

Na, majd még jövök.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, a brownie recept:

http://www.nlcafe.hu/gasztro/20100322/a ... ie_recept/

Az első variációt csináltam meg, mert a neve: ZSófi brownie-ja :-) Szóval nekem nem volt választási lehetőségem. Nagyon finom lett, még a Húgomnak is ízlett, aki egyáltalán nem édesszájú, milyen mázlista @

A piros kengurut Mónitól kaptuk, amikor még a kórházban meglátogatta Zsófit. Nagyon szereti és minden látogatónak is tetszik :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zoli végül csak 12.-én kezd, tehát a régi munkahelyén dolgozik addig.
Húsvét hétfőn is:((( merthogy elengedték egy hónapos felmondási idő nélkül.

Tényleg, Kata, cipőre nem is gondoltam:)

Jól hangzik Márk szerelése, a rugdalózó meg tényleg idétlenül nézne ki már.

Jaj, a brownies az nekem is jöhet, nyami.

Gyarapodásról: dokim azt mondta, hogy 400 grammot kellene egy hónap alatt minimum, és most már az se baj, ha hetekig stagnál a súlya, nem szabad heti átlagot venni. Szóval lazán vette a dolgot, pedig nekünk aztán mindig voltak súlyproblémáink.

Hát... Zoli is nézett már hokimeccset ordító Dáviddal az ölében:) de mivel én se tudtam volna mit csinálni vele, még hálás is voltam neki.

Azóta kicsit jobb a helyzet, hálistennek, már nem napi program az esti bömbölés.

Murphy takarodjon.

:P
monke

Hali!!

Valami van,Anna napok óta nyűgös,annyira sír mint oltásnál,enni meg nem akar.
Észrevettem az ínyén egy fehér pöttyöt,de egy picit hátrébb,lehet fog?? :shock:

Teát miért is ne adjak neki? Ez is egy új íz.

Jöv héten 5 hónapos és sehol nem tartunk a kóstolás terén,semmi nem kell,egyre rosszabb a szopi helyzet is már nagyon unom,hogy félálomba kell etetnem.

Megvettük az etető széket,nagyon szuper,tök kényelmes benne etetni,neki is tetszik,mert magasan van,kilát.....jó döntés volt.
krisztinaa

Kriszti,
védőnőnk pont úgy magyarázta, hogy a fog majd hátrébb jelenik meg az ínyen, mint várnám. szóval lehet.:)

teára meg azt szokták mondani, hogy nem kell szoptatás mellett itatni a babát, csak ha nagyon meleg van, mert a tej szomjoltónak is elég, az értéktelenebb folyadék (tea, víz) meg csak fölöslegesen megtölti a gyomrát.

Persze egy-két kanálka biztos nem számít.
monke

Nálunk tegnap nem sírás volt, egyszerűen egy idő után megunta Zsófus a játékait és azzal nem elégedett meg, hogy mellette beszéltek, Vele kellett foglalkozni :-) Ha nem lettem volna feszült az iromány miatt, nem is törődtem volna az esettel...
Miki is volt már, hogy közölte bömbölő Zsófival a kezében, hogy jé, tényleg immunis lesz az ember a saját gyereke sírására :-)

Krisztina, ne aggódj, teljesen normális, hogy nem tartotok sehol a kóstoltatással. Anna tisztán anyatejes baba, így nincs szüksége semmi másra. Ma egy másik védőnő is ott volt tanácsadáson és ő is azt mondta, hogy még bőven ráérünk a kóstoltatással. Azt is mondta nekem a védőnő, hogy a teáztatás régi divat, azért mondták régen, mert így egyértelmű volt, hogy felforralva kapja a baba a vizet. Ő azt mondta, hogy később is elegendő bőven a forralt víz. Lehet, hogy Annának a foga a ludas.
Nálunk is havi átlagot néznek a gyarapodásban. A 400 g-ra azt mondta, hogy tökéletes.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nekem heti min100g-ot mondott a doki.

Nem is sietnék a kóstolással,ha tökéletes lenne az evése,de már lassan 2 hónapja megy a cirkusz és bizony kezdek belefáradni,meg félek hogy ha végleg feladja nem lesz mit ennie.
A tea meg szerintem jót tesz a gyomrának,szépen kipucolja,meg nekem is egy megnyugtatás,hogy véletlenül van ilyen mint a héten hogy lázas plusz folyadék nem árt és legalább a teával legyen jóban .Mert ugye nálunk nem úgy megy hogy cicit lát és elrepül örömében :D :D :D
Hajnal 5-től ma 13-kor volt hajlandó enni,nagy hiszti árán,álmában.
Ezt is úgy,hogy porszívó-ringatás-félálom-alvás-ébredezés-cici-alvás-ébredezés-cici-alvás.
krisztinaa

Ja, a védőnőnek nem számolok be mindenről,ismerem a mostani álláspontjukat,de úgy érzem ezt mindenki érzi,hogy mikor jött el az idő a kóstolásra.

Én nagyon szopipárti voltam,de mióta megszületett csak kínlódunk a szopással,hol ez ,hol az volt a baj.Sokkal könnyebb annak aki tápszerezik minden szempontból.Az meg hogy mennyire lesz ellenálló,na majd meglátjuk.....
krisztinaa

Krisztina, pont akartam írni, hogy a tápszernek is van íze, csak szar:)
Mi is kínlódtunk eleget, de mindent összevetve még mindig egyszerűbb előkapni a mellet, mint felforralni a vizet, összekeverni, sterilizálni stb stb.

Sajnálom, hogy ennyit kínlódtok, és megértem, ha ezek után adnál neki ezt-azt.

Bébiitalok, gyümölcsös bébiételek se jönnek be neki, semmi?
monke

Hú, Krisztina, ez azért elég rosszul hangzik, mármint a mai etetéses tortúra.
Annyira én nem vagyok/voltam szoptatáspárti. Én végig tápszeres voltam és 30 éve másak voltak tápszerek, lázam 14 éves koromban volt utoljára, megfázva is fényévekben egyszer. Nem tudom, mennyi köze van a szoptatásnak az ellenállóképességhez...

Azért nagyon ne bánkódj, mert ha nem tudnád szoptatni, az lenne a baj :wink:

Egyébként a héten már én is mintha látnám Zsófi szemében a kíváncsiságot, ha ételt lát... Bár lehet, hogy csak beképzelem, mert annyian írtátok.

Nekem a teáztatásról ua-t mondták mint Móninak.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Babamasszázson múltkor egyik csaj panaszkodott, hogy a kisfia (5 hónapos) újabban egyáltalán nem eszik nappal, csak éjjel. Enikő is panaszkodott ilyesmire Bátorral kapcsolatban.

izé:(
vannak azért kiborító szeszélyeik tényleg.

De ha jól értem, Annát nem igazán érdeklik a kaják, vagy?
monke

Vince mindent utál a tejcsin kívül. Fintorog az almára, a narancslére, a répaléből evett 3-4 kanállal, de a répapürétől ma teljesen kivolt. Öklendezik, összerázkódik. Holnap megpróbálom anyatejjel keverni, hátha ha érzi rajta a tejcsi ízt, jobb lesz. Nekem azt mondta a védőnő, hogy 5 és fél hónaposan elkezdhetem a mellétáplálást. Na de hogy, ha utál mindent???

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, :-( Azt olvastam az egyik könyvemben, hogy ilyenkor várni kell, mert vannak babák, akik nem fogadják el olyan könnyen az új ízeket.

Na, annak az 5 hónapos kisbabának is érdekes új szokása lett :roll:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
Az alma után vártam 2 hetet, aztán adtam a répalevet, utána vártam 1 hetet, most próbálkozom megint. Szóval nem kapkodom el, de egyszer muszáj lesz elkezdeni az evést, örökké nem cicizhet, ráadásul az igényeit sem elégíti ki teljesen, mert éjjel megint 2 óránként kelt, és ma egész nap is így eszik. :(

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Volt ma a védőnénik! Olyat mondok, hogy leültök! Ha már most meg nem tettétek!

Szóval, hozzáetetés. Azt mondta, hogy az a legújabb, miután a kutatások (15 év megfigyelése) nem igazolta azt, hogy 6 hós kor alatti hozzátáplálás allergiát okoz, tehát nem lett kevesebb az allergiás megbetegedés, megint 4 hónapos kor a kezdés. 4 hósan gyümi, 5 hósan zöldség, 6 hósan hús. Persze módjával, és ha nincs elég anyatej, viszont nem ajálotta a tejpépet, inkább gyümiztessek. :shock: Valamit még mondott, hogy miért ajánlották a korábbi hozzáetetést, azt hiszem, mert a szervezet könnyebben fogadja még ilyenkor? de nem tudtam itt pont figyelni, mert 3 lurkó volt itthon és a nagyok járkáltak és kotnyeleskedtek.

Zsuzsi, sajnálom a hivatalos ügyeket. Én is mindig olyan ideges vagyok ilyenkor, hogy hiába fekszek le, nem tudok pihenni, csak pörög az agyam. Jó, hogy túl vagy rajta.

Kriszti, tudom, nem vigasztal, de nekünk is dilis napunk van. :cry:

Móni, Húsvét hétfőn dolgozik??? Szegények.

Vick, sajnálom, hogy Vince is dilizik. Jó lesz nektek, ha végre teljes értékűen tudtok főzelékezni.

Kati

Kép
bfkata

Bfkata
Sajnálom, hogy rólad nincs kép az iwiwen. :( De a nagyok szépek! Míráról sincs kép. :(

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, ezt nem tudtam, hogy ennyit vártál. Akkor kitartást, csak megjön a kedve és az étvágya Vincének.

Kati, nahát, ez érdekes. Meg sem lepődök.
Szerintem az a lényeg, hogy mi úgy érezzük, hogy a legjobb megoládst választottuk.
Azt mondta az egyik baránőmnek a gyerekorvos, hogy a glutént is el kell kezdeni 6 hónapos kortól, mert minél később kapja a baba, annál nagyobb az allergia veszélye.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick, megijesztettél, de megnéztem, vannak képek Míráról! Gyermekded-lelkek alatt nézd! Bejelöltelek. Szép család vagytok. Látom, nálatok is menő a könyvajándékozás! Annyi gyerekkönyvünk van, hogy alig tudjuk hová rakni. Minden ünnepre kapnak könyvet is. Imádok olvasni, és próbálom őket is a könyvszeretetre nevelni. Már Mírának is olvasgatok, kapott Karácsonyra Nyúl Pétert. Többször elolvastam neki. Lehet, hogy ezt mondja először, nem Anyut???
Mennyire vékony vagy! Bámulatos!

Képzeljétek, Míra vacakol a jobb cicivel. Pedig az a jobb tejelő, és mégis, tépi, emeli a fejét, háborúzik vele. Most fekve szoptatok, úgy nem küzd ellene, de a hátam nem bírja. Minden nap bepróbálkozok ülve újra, de hiába. Ha máshol kell ülve adni, nem is eszi meg az adagját, mert ugye veszekedve nem lehet enni!!!
Sajnálom, hogy többen is szenvedtek a szopival. :cry: Bíztató, hogy nemsoká vége ennek a stressznek a hozzáetetéssel, és csak a meghittebb oldala marad a szopinak. A vígasztaló, szeretgető oldala.

Zsuzsi, az a Meki! Ott a legjobb a kávé! Mindig kedvesek, és imádom, ahogy csinálják! És a sütijük is mindig friss.

Kati

Kép
bfkata

Míra az agyamra meg ezzel a hasrafordulással. 'Hányásig' tömi magát tejjel, utána meg hasravágja magát. Persze, hogy orrán-száján bucog fel a tej! Ma már 2x öltöztettem át, most meg eláztatta a játszószőnyeget. :evil:

Kati

Kép
bfkata

Zsuzsi, jelöltelek!
Zsófi rád hasonlít, jól látom? Mennyit változott Zsófi, mióta megszületett! Tényleg a kis hercegnőd! :D

Kati

Kép
bfkata

Köszi Kati, de sajnos a vékonyság múlt idő... :cry: most 11 kilóval vagyok több, mint előtte.
A könyv nagyon fontos nálunk. Mi is adunk minden ünnepre könyvet, Ricsi legtöbbször arra vágyik. (Szombaton is azt kap) :)
Édesanyámnak van egy kb. 4000 kötetes könyvtára ( 56 nm-es lakásban), a miénknek a fele meg még dobozokban, nincs hová tenni.
Örülök, ha más is ilyen könyvmoly,sajnos manapság már ritkaság.
Sajnálom a hányást! :? Szegénykém!

Míra nem is nagyfejű! Nagyon kis formás!

Zsuzsi
Próbálkozok, egyszer valami csak beválik. :wink:

Jó éjszakát nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Kati, köszönöm a dícséretet. Azt mondják, hogy rám hasonlít. Bár kezdetben szerintem tiszta Apja volt.
Amikor Zsófi kezdte a hasrafordulást, ő is bukott hason (egyébként szinte alig), mostanság már csak néha fordul elő.
Visszajelöltelek! NAgyon szép a családod és nincs is nagy feje Mírának!

Vick, akartam már írni, hogy nálunk is két sorban vannak a könyvek a polcokon. Most kitaláltam, hogy a Húgomhoz viszek át egy adagot, mert neki óriási polca van az egyik szobaajtó falán és ott rengeteg a hely. Így vehetek újra könyvet és majd egyszer el is olvasom őket. Az utóbbi hónapokbn nagyon keveset olvastam :-(
4000 könyv? Úristen! Hol fér el?

Jó éjszakát mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kati: hogy Veletek is mindig történik valami!!! Hát, ha Téged meg kellene kövezni, akkor engem agyon kellene csapni. Én már semmit nem sterilizálok. Valahogy hosszú távon én képtelen vagyok ezekre a macerás dolgokra... Szerencsére nekünk sem volt és remélem nemis lesz semmi gondunk eddig. Ha bármi lenne, biztos őrült tisztaságmániába csapnék át! Gratulálok a fogacskához!

Kata: nekem is sikerült megnéznem a videót! Nagyon ügyesen eszik már Márk! :) A sikereden felbuzdulva nagyobb kanállal próbálkozom én is! Milyen kis szorgos vagy Te is!

Zsuzsi: Zsófi nagyon édes kis csaj lett. :) Petra is kopaszodik, meg hízik. Valamelyik nap már kalácsképűnek hívta, persze a nagyi legnagyobb megrökönyödésére.... :)

Vick és mindenki aki egyedül takarított: minden elismerésem!!! Komolyan! Én ezen a héten voltam a leglustább! :(

A keresztelőre való ruha ügyében én maximálisan egyetértek Zsuzsival. Aztán, ha fiam lenne, nem tudom, hogy akkor hogy eldanám meg. Egy kislányt ilyenkor egyszerűbb talán felöltöztetni.

Kriszti: sajnálom, hogy ennyire nehezen megy az etetés. A teáztatással én is így vagyok. AZt gondolom, hogy lassan jön a melegebb idő, bkv-zunk így én nyugodtabb vagyok, hogy meg tudom itatni bárhol bármikor. Szerintem elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadék. Ok, az is igaz, hogy Petra attól még ugyanúgy akar szopizni, mintha nem teázott volna, vagy nem evett volna gyümölcsöt. Szerencsére. :) Nálunk csak az esti szopi a cirkuszos.

Egyelőre ennyi, mert felébredt a kis kalácsképű! :)

Szép napot Nektek!

UI: Elnézést azoktól akiket kihagytam, csak az utolsó oldalt olvastam át!

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Kutya futtában olvastam egy kicsit.

Krisztina!

Sajnálom nagyon a cirkuszaitokat:( Nálunk dettó ez a helyzet!!! Szinte mindig csak félálomba tudunk szopizni. Ha jó idő van még jó is mert kirakom akocsival és mikor alszik akkor kikapom cici a szájába és eszik szépen. Ha viszont rossz az idő akkor nagy művészet. elringatni:( Most ráadásul még a foga is kínozza. Kitartást nekünk:))
Kóstolással még mi sem tartunk sehol!! Max ha almát eszek akkor odatartom neki nyalogatja tetszik neki .

Keresztelőt mi is pünkösdre tervezünk attól függ még apa hogy lesz. Ruhába viszont nincs ötletem, hogy milyen kellene!!

Hízás a legutóbbi nekünk is havi 42dkg. Doki szerint enniy idősen elég.

Vick!

Én se bírok vissza állni még a verseny súlyomra:( de van is étvágyam:((

Na most egyenlőre ennyire telett nyafizik már Bátor megpróbálom kitenni!!

Puszi

És ha addig nem jönnék!!
Mindenkinek kellemes Húsvétot!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hali!!

5 hónap alatt ez volt a legrosszabb éjszakánk!!!2 óránként ébredt enni,semmit nem aludtam.Annyiból nem bánom,hogy jót tesz a súlyának.
Tegnap kicsit több volt a kaki,szerintem az őszilétől,ma már azt is hanyagoljuk.
Móni eddig csak bébiitalt adtam neki és az volt az ami nem jött be.Bébiételnél még nem tartunk.Anna is olyan mint Vince semmi nem kell neki.
Vick,majd összerakjuk őket kajálni:D

Nem tudom mi van vele,mikor rájön a sírás nem lehet megvigasztalni,egyébként meg minden rendben.

Enikő,én is így szoktam nappal ha jó az idő,ha roszz meg marad a porszívó:)

Jöv héten én is megpróbálom a répalevet,addig pihi.....
krisztinaa

Elszálltam....
krisztinaa

Anyós tegnapi beszólása:
Azért nem eszik a gyerek mert sokat hintázik.....nem tudtam hozzászólni!! :shock: :shock: :shock:

Szerintem 6 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást nem késő,csak akkor már olyan nagy,hogy nyugodtan nyomhatja befelé a bébikaját :D Arról nem is beszélve,hogy nagymama is meg t :D tudja néha etetni és lesz végre egy kis szabadságom.
Jó lenne már kettesben elmenni valahová.
krisztinaa

Sterilizáslás:
Napi egyszer,reggel,a cumiját,a teás üvegét,a kiskanalát stb.
Játékokat,heti egyszer.
krisztinaa

Sziasztok,
Katira reagálva:

azért "összeereszteném" egyszer a védőnőket, hogy vitassák meg egymás között az épp aktuális etetési trendeket, ne minket stresszeljenek vele:)

Elnézem néha a miénket, nyugdíj előtt áll, és olyan ellentmondást nem tűrő hangon mondja, hogy mit mikor, mintha x évvel ezelőtt nem ennek az ellenkezőjét mondta volna valószínűleg - hasonló meggyőződéssel.

Plusz szerintem gyerektől is függ.
Szóval csinálja mindenki a legjobb meggyőződése szerint, én hallgatok azért rá, csak jobban ért hozzá, mint én:)

Bukást ne is említsétek, basszus:(
Dávid akkor is bukik, ha 1 órája evett, függőlegesen tartva is:(

Most hason meg képzelhetitek, úszik minden, tiszta disznóól:(((

És: lebukta az új blúzomat, foltot hagyott, és nem jön ki...ennyire zsíros lenne a tej, vagy ez gyomorsav?

Ááá mennem kell, most ennyi
Puszi

M
monke

Móni, szerintem fontos, hogy határozottan mondja a védőnő, amit mond. Különben nem hinnék neki egy szemet sem. Én is hallgatok rá, majd 60 éves, nyilávn több tapasztalat van mint nekem. Valakire hallgatni kell, nem?
Új blúzod van? Sajnálom. Próbáltad a Vanish Oxi Action Intelligence-t? Nekem az most hozott ki olyan foltokat Miki ingjeiből, amiket nem is hittem.

Krisztina, sajnálom a rossz éjszakát.
Anyós beszólására nem lehet semmit mondani, elhiszem, hogy nem tudtál se köpni, se nyelni.
Este Anna azért ugyanúgy olyan hosszan elvan a cicin mint eddig?

Egyébként úgy tudom, hogy a főzelék bevezetése mellett meg kell kínálni anyatejjel is. Aztán melyik étkezés lesz a következő??? Áááááááááááááááááá, ez olyan bonyolult!
Tapasztalt anyukák: Mennyi idő alatt lehet kiváltani egy etetést, mondjuk a délit? Úgy egy hónap?
Néhany cikket olvastam el, mindegyik mást mond mindenről.
pl. citrusfélék, 7 hónapos kortól vs. 1 éves kortól :roll:
Most légy okos Domokos :wink:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Most esténként már nincs olyan sokat cicin,hamarabb elalszik.
krisztinaa

Hahó!

Ma reggelre meglepett a drágám: miután éjjel álmában először az oldalára, majd hasra fordult, ma már rutinosan csinálja a fordulást, mintha mindig is csinálta volna :D
Viszont ma nem sok időt hagy a dolgaimra, délután hazautazunk húsvétra a szüleimhez, pakolni is alig tudok, egyik kezemben ő, a másikkal pedig rendezkedek :)

Jó, hogy szóba jött a bukás, mert nálunk is ugyanez van: eddig kajálás után egy óra hosszáig még nem tettem hasra, mert akkor minden kijön (amúgy is szokott, függőlegesben is, mint Dávidka, de ha a hasán van, akkor nála is brutális mennyiségek), na de most, ha már magától hasra vágja magát, nem tudom, mi lesz... hátha idővel most már ez is elmúlik...

Nálunk a kóstoltatás pont fordítva van, Bene élvezettel cuppogta tegnapelőtt a baracklét, a múltkor is az almát (és sóvárogva nézi, ha előtte eszünk :)), de mivel nekem úgy tűnt, utóbbi szorulást, előbbi pedig pocakfájást okozott, én egy darabig most nem próbálkozom. Úgy tűnik (kopp-kopp-kopp), még elég a tej, majd egy pár hét múlva újra előveszem a kérdést.
Sajnálom, hogy Vince és Anna is így tiltakozik az ízek ellen :( Én megértem Krisztit, miért teáztatja néha Annát, bizony jön a jóidő, amikor nem árt, ha már könnyen elfogadják. Nálunk a lakásban néha már most is olyan meleg van napközben (napsütés+fűtés), hogy mikor nyűgös volt, adtam neki egy pár kanál forraltvizet, simán lehet szomjas.
Szóval ez a hozzátápi tényleg kész rejtély, az összes új trenddel, mindenki mást mond (ezt a glutén-dolgot már én is hallottam), és igaza van Móninak, gyerektől is függ. Benének ezek szerint még nem érett hozzá a szervezete. Figyelni kell a babák reakcióit, aztán szerintem alapvetően úgy is ők diktálják a tempót, akarhatunk mi akármit.... :wink: :wink:

Móni a foltot mivel próbáltad kiszedni? Nekem bevált a Vanish szappan a tejfoltokra, amik nem jöttek ki simán mosószerrel.

Én is csak a cumikat, kanalakat főzöm ki, a plüssöket időnként kimosom, a nem moshatókat pedig forróvízben elöblítem. Ti mit csináltok a vízkő ellen? A frissen kifőzött cuccokat muszáj vagyok vasalt pelenkával még áttörölgetni, mert mindenre kiül a vízkő :evil:

Vick, grat a takarításhoz, pláne mindezt úgy, hogy Vince még nyűgös is volt, le a kalappal Előtted :) Én ablakot már pucoltam, de még tovább nem haladtam, a csempék eszembe se jutottak :oops:, pedig nagyon rájuk fér... :oops: Még jó, hogy eszembe juttatad :wink:

Zsófi tényleg nagyon tündéri, és Annácska is, nagyon csajos a fülbevalóval!
Olyan gyorsan nőnek, szinte hihetetlen mennyit változnak pár hét alatt... a sajátján nem veszi észre annyira az ember, a más babáján annál inkább :wink:

Kati, grat a kicsi fogakhoz!

Etetőszékben már ülhetnek a babák? Ezt nem tudtam.

Tegnap voltunk ortopédia-kontrollon, minden rendben van szerencsére :) Önálló járáskor kell újra menni. Biztos ott kapott Bene a forduláshoz ;)

Kitartást a nyűgösséghez, remélem gyorsan múló dolog!

Megyek, gépelés közben betoltam az ebédemet, most folytatom a pakolást...

Ha nem tudnék jönni, mindenkinek áldott ünnepet!
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Vízkő ellen:Desztilált vízben főzd ki a cuccot én is abban sterilizálok.
krisztinaa

Kriszti: ez nekem eszembe sem jutott.... :oops:

Én egy pici ecetet tettem a vízbe, az is jó és állítólag a citromlé is.

Judit

Kép
petra09

Ezek meg nekem nem jutottak eszembe :D :D
krisztinaa

Zsuzsi,
Védőnővel kapcs. igazad van.

Igen, volt egy új blúzom:)
és tényleg Vanish szappanban ázik most, hát nagyon remélem, hogy kihozza.

Citrusfélékkel meg minden egyébbel kapcs. szerintem 1x ki kell próbálni, meglátjuk, hogy reagál rá.

Mondjuk a citrusféle szerintem bőven hanyagolható, jön a nyár, a hazai gyümölcsök, és az idénygyümölcs mindig egészségesebb.

Krisztina, anyósod beszólása nem semmi. Esküszöm, érdemes lenne visszakérdezni, hogy mégis hol az összefüggés szerinte?

Ági, gratula Bene fordulásához, és jó utat!

M.
monke

Az én tippem a csipetnyi citromsó a vízbe:)
monke

Én nem tettem semmit a vízbe :oops:
Majd veszek vmit, citromsót vagy ecetet akkor.
A desztillál víz az felforralt és lehűtött víz, ugye?

Ági, én is gratulálok a forduláshoz. Meg fogja szokni a kis pocakja a hasonfekvést, nálunk legalábbis így volt. Ha már tud fordulni, nem tudod megakadályozni.
Van olyan etetőszék, aminek dönthető a háttámlája.
Jó utat Nektek!

Nekem még sonkát kellene vennem ma, hogy éjjel kiázzon és holnap meg tudjam főzni. Na, majd ha a párom hazajött, akkor elmegyek a boltba.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok,

Végre jelentkezem én is, még élünk :wink: :lol:
Jól vagyunk, bár ma volt egy futásom a gyermeksebészetre, miután először a dokinéni, majd a védőnő is rámijesztett a köldök miatt. Aztán ott kiderült, hogy semmi baj, teljesen tökéletes Csabi köldöke.
Szerintem inkább ijesztgetőknek kéne őket hívni, nem? :evil:

Mi már elkezdtük az almát pépesítve (üvegreszelőn) enni. A manónak ízlik, ha meglátja a kanalat veti magát előre :lol: Annyi csak a baj, hogy ettől elég büdiket pukizik . :oops: Viszont a bolti kész nem ízlett neki, meg fájt tőle a pocija is. Így most én reszelem az almát, és azzal nincs is semmi baja.

A vízkőre nekem is az ecet vált be.
Sterilizálás: én a Chicco folyadadékot szoktam venni, abba szoktam beledobálni a dolgait. Eddig jól bevált.

Ja, Zsuzsi: képzeld, szeptemberben megyünk Bajára esküvőre :wink: Majd gondolok rátok.

Más: most már elég jó idők vannak, szóval szívesen látnám vendégül aki el tud/akar jönni hozzánk. Esetleg egy kisebb fórum összejövetelt is lehetne rendezni. A teraszon elég jól el lehetnek a babák. Mi a Keleti pályaudvartól nem messze lakunk, a 7-es vonalán.
Mindenkit szívesen látnék, összehozhatnánk a gyerekeket :D

puszi

Szilvi
huszilvia

Szilvi, ez szuper ötlet, én benne vagyok! :lol:
Sajnálom a paráztatást... :? A fő, hogy Csabival minden rendben!!!

Köszi a tippeket csajok, az ecetre gondoltam, de olyan büdös tud lenni... valamelyik nap vízkőtlenítette a párom az egyik edényt, két napig éreztem a szagát, pedig végig nyitva volt a konyhaablak... érzékeny tudok lenni az ilyen szagokra. Vagy csak nagyon keveset kell ilyenkor bele tenni? Viszont a citromsóról nem hallottam, beszerzem :)
Ha van időm, úgy szoktam, hogy felforralom, lehűtöm, aztán másik edényben újra, de ez elég időigényes, ha gyorsan kell fertőtleníteni, szóval ezért keresek másik megoldást :)

Zsuzsi, nem is akarom megakadályozni, hogy forduljon, olyan kis ügyes, csak félek, hogy az egész adag tejet viszont fogom látni a szőnyegen... remélem hozzászokik idővel a kis pocija.

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Gyors bekukkantás !

Nagyon rossz napok vannak mögöttünk , úgy néz ki jön a fogacskája Máténak is , tök nyügi , síros stb pedig ő egy nagyon nyugi baba , és csak akkor sír . sírt ha éhes ! Nagyon ki vagyok !

Zsuzsi köszike a privit !

Azért jöttem h Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánjak nektek !

Igyekszem jönni a beszámolóval van mit.. csak most fáradt vagyok !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!

Mindenkinek nagyon boldog Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Amúgy velünk minden rendben, Marcinak is jön a foga, ő is nyűgösebb az átlagnál, de azért még viselhető!

5 hós adatai: 6850 gramm és 68 centi!

Mangora

Kép
mangora

Na, még itt félálomban az utolsó oldalt végigfutottam!

Pár tapasztalat, ötlet a hozzátáplálásról:
Mi most ott tartunk, hogy napi 1x este fürdés előtt Marci megeszik egy fél reszelt almát egy fél összenyomott banánnal :D Utána ugye fürdés és még fürdés után vacsi :D:D:D
Mi kb két hónapig szenvedtünk azzal, hogy nem evett rendesen Marci. Már a kórház előtt kezdte, de utána csak rosszabb lett, kb két hete, hogy kezd megint helyre jönni az elfogyasztott mennyiség! Pedig volt a mi védőnőnknél is ötletelés, hogy mi lehet. Először arra tippelt, hogy ugye fogyott az anyatej, több tápszer kellett és annak más az összetétele, ezért eszik belőle kevesebbet... Hát lehet van benne valami, de akkor is Marci csak 40-60 miliket evett napi 5x... ez azért egy 6 kilós gyereknél már elég kevéske...
Ezt követően egyszercsak elkezdte, hogy újra felkelt hajnalban és akkor degeszre ette magát, de nappal nem evett többet, mint korábban.
Azt mondta a védőnő, hogy mivel csak 5x evett egy nap, ezért ezt sűríteni kellene, jött az az ötlet, hogy két etetés között, tízóraira meg uzsonnára kapjon pár falat reszelt almát, mert az savat csinál, megjön tőle az étvágya. Ezt csináltuk kb 1 hétig (de én vacsi előtt is adtam neki, igaz akkor banánt), és láss csodát, nagyjából elkezdett helyreállni a rend! Először elkezdett nappal is jobban enni, majd már a hajnali etetés is kitolódott 6-re (MArci este 9 körül eszik utoljára, utána bealszik :) ) Ezt követően elhagytuk a tízórait és az uzsit, és így már egész nagy mennyiségeket eszik meg 5x egy nap és még plussz megmaradt a vacsi előtti alma+banán!

Ja, és óva intett a gyümölcslé itatásától a védőnő, mert az eltelíti a gyereket, nem tud utána enni, elveszi az étvágyát!!! Ez náluk inkább még csak desszertként funkcionáljon azt mondta!!!

Éjszakai sűrű felébredés: rájöttem, hogy sokszor nem azért kelt fel éjszaka, mert éhes volt, hanem csak rosszat álmodott vagy hasonló. Így áttértünk arra, hogy ilyenkor először elkezdtem nyugtatgatni, visszaaltatni, stb. Ha ez nem sikerült, csak végső esetben jött az evés.
Ja, és nagy felfedezésünk volt az is, hogy rájöttünk azért nem alszik éjszaka rendesen, mert melege van!!!! Már csak egy pléd van behúzva neki és egy vékony pokrócot még ráteszek, ha hűvösebb van, és a piszije is csak egy naci, zokni és rövid ujjú body... Az apja vérmérsékletét örökölte :D:D:D

Sterilizálás: nekünk nagyon bevált a folyadék! A chiccot használjuk!

Vízkő ellen nagyon jó, gyógyszertárban kapható citromsav! Azzal kell kifőzni a cuccokat, kb fél órát benne hagyni és szépen lehoz mindent!

Na, nem osztom az észt tovább, remélem tudtam azért használható ötleteket is adni! Megyek elhullok :D

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Csak beugrottam, hogy
Boldog Húsvétot kívánjak!

És egy mai Mr. Bean...
Zolival nagy egyetértésben leszűrtük az ünnepi húslevest - egyenesen a konyhai lefolyóba.
Jellemzően spagettit szoktunk főzni együtt.

:oops: :lol:

Szép, ünnepi hétvégét,
Móni
monke

Kellemes Húsvéti ünneperek mindenkinek! Lányoknak sok locsolót, fiúknak sok csoki tojást!

vick
Kép
Kép
ervick

Móni :lol: :lol: :wink: Na ez aztán az igazi Mr. Bean :D

Mangora, köszi a tippeket, amiket a védőnőd adott, szuper, hogy Ti már ilyen jól haladtok a hozzátáplálással, és hogy így megoldódt az az evési gondok!
Lassan hozzánk is jöhetne a védőnőnk, jó lenne vele is átbeszélni ezt a kóstoltatás-hozzátáplálás dolgot, remélem, áprilisban valamikor útba ejt minket. Erre a gyümilé dologra is rákérdeznék nála, érdekes felvetés, amit a Te védőnőd mondott.

Áldott, boldog ünnepet, mindenkinek a kívánt locsolkodás-mennyiséggel :)
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Áldott,boldog húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek.

A locsolást az idén mi tutira kihagyjuk, de a szüleim kamrájában már ott figyel egy igazi kajlafülü nyúl a kis házikójában.:-)
De csak "bérnyúl".Nagyon édes nyuszimama.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Nagyon boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek.

Móni, ez aztán az ünnepi Mr. Bean. Talán a legnagyobb mióta ismerjük egymást.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Áldott, békés ünnepeket kívánok!

Móni, Bean :lol:
A levesért azért kár :cry:
34372

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?