A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Foltiv:
Vegyél csak 1 órát. :D Ne hagyd, hogy még többet kihúzzon a zsebedből. Iszonyat ára van egy jogsinak... :?:?
Drukkolok majd nagyon, hogy sikerüljön! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Csak lejelentkezem, hogy még élek, olvasni olvaslak titeket, csak írni nem nagyon van időm, agyam. :)
Most épp lesokkolt a tp-m összege, és valamilyen okból a bérkiegészítést sem kaptam meg, de húsvét előttii péntek lévén a jó magyar közigazgatásban senkit, de senkit!!!! nem lehet elérni :evil:

Na, mindegy, majd kedden talán okosabb leszek, és megtudom kire kell asztalt borítanom.

Csajok, nem tudom Ti hogy vagytok képesek rubint rékázni, meg KOCOGNI :shock: :) Én a 3-ra a lépcsőn alig mászom fel, kifulladok mint egy maratoni futó, már a kismamatornától is lihegek, meg ha gyorsabban gyaloglok a kelleténél attól is. Kocogásba asszem belehalnék. 8)
Kicsit irigy is vagyok, hogy ilyen jó kondiban vagytok, de sebaj, Én majd a szülés után teszem magam újra fitté. :D

Szoptatás alatt lehet valamicskét mozogni? Kocogás, séta, torna, attól nem apad el a tej, ugye? (nem maratonra gondolok, meg 160-as pulzusra, csak úgy kényelmesen, kellemesen)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Ezt nem hiszem el!

Írtam egy kisregényt, erre nem jelent itt meg! Falba verem a fejem!
Vendég

pedig várjuk a beszámolódat Heni :-)
Vendég

Szóval... nekiesek még 1x.

Így igaz, holnap 15:30-kor kötik be a fejem... :D :D Vagy inkább én a páromét??? :) Mondjuk én voltam rajta jobban a házasság témán. Ha csak rajtam múlt volna, akkor már vagy 1 éve túllennénk rajta.

Ráadásul tegnap párocskám olyan szarul volt, hogy csak na. Hajnalban arra ébredtem, hogy rohan a wc-re...hányni...bocs. Aztán még vagy 3x. Délelőtt már lázas volt, és egész nap csak kóválygott, mint libafos a levegőben. Ezzel csak az a baj, hogy az ő beteg hangulata átragadt rám is. És most valahogy semminek sem tudok örülni.

Pedig boldognak kellene lennem, de sajna nem ezt érzem. Na, mindegy, majd alakul a hangulatom... remélhetőleg pozitív irányba.

Az is megfordult a fejemben, hogy ezek a betegség-tünetei remélem nem attól vannak, mert beparázott a házasság gondolatától. Rákérdeztem, de a válasz "nem" volt. (Mi mást mondhatott volna!?)
Vendég

Picur: Ne hagyd magad rábeszélni több órára, mint amennyinek te szükségességét érzed. Szorítok ezerrel, hogy most aztán tényleg sikerüljön a vizsga!!!

Csilla: Én megértem, hogy sokat foglalkoztat a súlyod, de gondolj arra, hogy a terhesség nem "csak" erről szól. Ilyenkor ez természetes, hogy jönnek a kilók akarva-akaratlanul. Felejtsd el a mérleget, és próbáld meg úgy élvezni a terhességet, hogy a legkevesbé sem gondolsz a kilókra. Én Bogival +18-nál álltam meg. Na ebből a gyerkőc mindössze 3 kg volt... a többi...felhalmozódott víz, meg zsírréteg. 6 hónap múlva már a régi önmagam voltam, mindenféle mozgás nélkül. Annyit mozogtam csak, ami a napi sétával, házimunkával járt. Tudom, hogy a te esetedben nehéz elvonatkoztatni a terhességet a súlyproblémádtól, de mindenképpen légy ezen. Én is otrombának, bálnának, vízilónak éreztem magam, de aztán eljött az a pont, hogy nem érdekelt a súlyom.
Ha mondjuk szülés után fél évvel sem sikerült volna visszafogynom, akkor biztosan radikálisabb diétába, tornába kezdek, de így nem volt rá szükség.
Vendég

Nyuszika: Otthon végezhető lightosabb tornával nem rontasz el semmit. Ha érzel magadban annyi kitartást és erőt, hogy rendszeresen csináld, akkor nyugodtan vágj bele. No, én ennél lustább voltam. Illetve miután elvégeztem a házimunkát és a gyerkőc körüli teendőimet, már nem volt energiám tornázni.
Gondolom, nem fitnesszterembe készülsz súlyzókat emelgetni, és erőgépeken izzadni. :D :D
A könnyű torna mehet...
Vendég

Szep reggelt/napot :d
Na veeeegre hosszu ido utan eloszor tudtam aludni. Igaz termeszetesen szakaszosan, e a hajnali otos keles is mindig befigyel, de akkor befettem egy fajdalomcsillapitot a karomra mert nem birtam tovabb es utana megint baludtam, valami fel tizenegykor eszleltem fel :) Na ettol meg persze kotyagos meg faradt vagyok, de azert mar mas kaliber ez :)

Kave? ugyan, en akkor meg aludtam Csilla :) Amugy napi egyet szoktam a doki annyit mondott, bar szerintem o az itteni irto rovid nagyon eros verziora gondolt en meg csak 'opancsolt' capuchinoport iszom ami messze nem olyan hatasu :) Asszem ma is delutanra marad :)

luna6

Otthon torna? Ehez en is lusta vagyok. Amde as szules utan nem csak lusta voltam, nekem eszembe sem jutott, idom es energiam sem lett volna ra. Nagy tejgyartasban voltam amugyis hetekig :) Na meg nekem ugye ott volt mellette a nagyobbik csaj is, nekem meg sem fordult a fejemben. De el tudom kepzelni, hogy kivitelezheto egy bebivel. En tuti uigy is lusta lennek hozza gyedeul, kell atarsasagi huzoero :)

luna6

Heni, remélem, már jobb a kedved, és a férjed biztos, hogy nem a házaság gondolatától lett fizikailag is rosszul, ez csak amolyan női gondolat, és amúgy biztosíthatlak afelől, hogy én is erre gondoltam volna, én is megkérdeztem volna :) De kívülről sokkal jobb ilyesmit olvasni, bocs.

Amit még nagyon szeretek olvasni, hogy nagyjából mindőtök azt írja, hogy lemennek majd a plusz kilók és nem is olyan nagy áldozattal, hanem szinte magától. Ez nagyon jó hír. Bár képes leszek áldozatot is hozni, ez biztos. Csilla, én is most vagyok 79 kg, 172 cm-hez, és én pont most kezdem úgy látni, h már nem szimpla bálna vagyok, aki amúgy óriási farral és combbal is rendelkezik :oops: , hanem tényleg átment jobban pocira. Most olyan jó nagy pocis, talán nagyjából a terhességi kornak megfelelő kismama képet mutatok. Lassan fel sem veszem, ha a mérleg nyelve megint kijjebb billen. Ez van. Tudod, a 95 kg-val szülő ismerősömre kell gondolni!!! :D Újra írom, h max. 155 cm lehet, és a 4 hónapos baba mellett már leadott 32(!) kg-ot. Persze ne ő legyen az etalon, de valahogy ő is végigcsinálta.....

Köszi lányok, jó, igyekszem nem gondolni arra, h a császármetszás jó dolog. Amúgy félreértettetek, nem szándékosan keresek ilyen jellegű írásokat a neten, hanem egy ismerősömmel chateltem, és ő mesélte, hogy összebarátkozott egy anyukával és ővele ez történt. Jó, mondhattam volna, h nekem ilyet ne is mesélj, nem tudom. Helyette jól kifaggattam. :roll:
A másik dolog, hogy igen, jó lenne természetesen szülni, tisztában vagyok azzal is, hogy ez a folyamat igenis fontos út a gyermek életében is, sokat olvastam is róla, pl. nagyon érdekes Rilke: Sorsfordulók könyvében mennyire leírja ennek is a fontosságát DE......... igazából hogyan is mondjam, na, nekem ezt a picit "betették", tehát az sem volt természetes, no és, ha "kiveszik" hát az sem az, de végülis... amúgy dokimnak célzásból sem említettem, tehát ugyanúgy vagyok én is, mint Ti, h ha javasolja, semmiképpen nem ellenkeznék, de tudtommal semmilyen hajlamosító körülményre eddig nem derült fény, Picúr is fejfekvéses, és mint jó ideje mindenben, ebben is Ő az úr :D na meg a doki.

detti_10

Szülés utáni torna, diéta:
én biztosan előveszem majd az egyik régi, jól bevált diétámat, ami nem is diéta, csak amikor felszalad rám pár kiló, akkor azt az étrendet eszem, és le is mennek.. nagyjából annyi a lényege, hogy egészségesen táplálkozi az ember... mert én bevallom, hogy a hétköznapokban mindent össze-vissza eszek, jóóó sok kalóriadús finomságot.. ezektől a kajáktól meg sztem nem is fog fájni Dávid pocakja. Vagy ha valamitől mégis, akkor rájövök mi az, és váltok.. :)
ha pedig letelik a gyermekágy, akkor kb heti egy margitszigeti futást, és 3 rubintréka tornát fogok nyomni....
én úgy tudom, hogy a tornától nem apad el a tej, viszont valami mást hallottam, nem tudom mennyire van ez tényleg mindenkinél: állítólag ha izomlázad lesz, és szoptatsz, akkor vagy fájni fog tőle a pocija a babának, vagy nem fog neki ítleni a tejcsi, vagy mindkettő, már nem emléxem pontosan. vki? :roll:

Henibaby,
párodnak jobbulást kívánok, neked pedig jobb kedvet!! :) :) :)
Vendég

amikor újraolvasom a hozzászólásaimat, mindig akad valamin pontosítani :twisted:
szóval nekem már néha annyi is elég, hgy egészséges kajákat eszem, nem zabálok, és lejjebb is megy a mérleg nyelve... mert ne tudjátok meg, miket és MENNYIT tudok enni.. :oops: :lol:

a másik pedig, hogy nem írtam, valószínű amúgy hogy gondoljátok, de azért csak pontosítok: szóval az izomláz alatt a szervezeted által termelt tejsavtól lesznek azok, amiket írtam..
Vendég

Geooo, ugy tudom egyedi az is, hogy atorna hat e a tejre vagy sem. Volt olyan ismerosom aki tornazott, de olyat is tudok akinek csokkent a teje ahanyszor beprobalkozott, igy halasztos/felejtos lett a dolog :)
En nem fogok fogyozni... engem a szoptatas onmagaban is fogyasztott de ugy, hogy tabla csokik es egeszsegtelen zabalas mellett is a gimis sulyomat birtam elerni :) Na jo, oregedtem azota, szal lehet ennyire nem lesz mar optimalis a dolog, de remelem maradt az, hogy en fogyok szoptataskor magamtol is, es akkor nem felfele jonnek a kilok. Bizom-bizom :)

luna6

Sziasztok,

nos aki vágyakozik a szép időre az vegye úgy, hogy küldtem neki az itteni napfényes 20 fokból! Most vettem ki a sütőből az itteni hagyományos húsvéti kalácsot. A lakás csak úgy úszik a friss kalácsillatban......

Csilla miért nem fogsz tudni szoptatni?

Nekem már kétségeim vannak a felől, hogy akarok-e egyáltalán??? :roll: Itt mindenki annyira belém akarja sulykolni, hogy szoptatni muszály, hogy már most attól rettegek, hogy mi lesz ha nem fogok tudni??? Akkor selejtesnek fognak elkönyvelni?

A felszedett kilók leadásával egyenlőre nem foglalkozom. Még azt se tudom, hogy hol lesz a vége, majd ráérek akkor gondolkozni rajta, ha már meglesz kicsicsaj és tudom, hogy mennyi is az annyi amit le kell dolgozni.

Heni, neked nagyon sok boldogságot! Nekem tavaly árpilisban volt az esküvőm. Szerintem nincs szebb egy tavaszi esküvőnél! Nálunk amúgy a párom izgult helyettem is. Én az esküvő napján már nem izgultam, akkor már úgy voltam vele, hogy úgyis minden megy a maga útján minek izgassam magamat feleslegesen? A férjem viszont annál inkább izgult, ezt utólag a videón láttam.

A pár nappal ezelőtti anyós itteni anyóstémához passzol a velvet porontyának mai cikke. Maga a cikk nem túl hosszú és nem mond sokat, de a kommentek nagyon élvezetesek, tanulságosak és viccesek: http://velvet.hu/poronty/2010/04/02/az_anyos_mindent_jobban_tud/
Vendég

Én fogtam magam és hazajöttem! lefeküdtem aludni mire legalább 5x szólt a telefon (cégtől kerestek) :twisted: hát ilyen nincs komolyan
nem baj akkor is elkezdtem a hétvégémet :-) juszt is!!!!

most elmegyek dm-be és tecsóba és aztán jövök haza! pihizni
ma megnézek egy szülésfelkészítőt! ha lesz lelkierőm! tudjátok hogy én tudományos mindent megközelítek! valahogy világéletemben ilyen voltam! :-) ugyanis gyűlölöm a meglepetéseket! pasi meg húz focira! szalmaözvegy leszem ma este és holnap egész nap! holnap ugyanis kupa! már a hócipőm tele ezekkel a focikkal! mondjuk lesz dolgom itthon! de hát akkor is szeretem ha itthon molyol :)
Vendég

ja és tervezem az esküvői videóvágás folytatást is mert ha igy haladunk csak a 25. évfordulóra lesz meg :-)
Vendég

nanetto, minek azt elkapkodni? :) 25 ev alatt eppen annyira megkopnak a sajat emlekeid, hogy addigra mar kell majd videon feleleveniteni, de addig :D:D

luna6

Na, nálunk az egész család azért drukkol, hogy most szülés után ne fogyjak le :lol: Mindenkinek meg van a saját óhaja-sóhaja.

Heni,
remélem párod holnapra jól lesz és akkor tuti neked is jó kedved lesz. Tegyél majd fel jó sok fotót a beszámolód mellé!!
Tortával mi a helyzet?

Na ennyi voltam, mert a lány már visít, hogy menjünk játszótérre.
Nincs egy perc nyugtom se tőle, ő egy igazi örökmozgó.

Kép
Kép
hari

Vok, sétáltam helyetted is. 3 órán át sétálgattunk illetve volt benne egy kis cukizás is. :lol: Nyammm.

Picur, volt 5 éve egy (orvosilag is ajánlatos) mellkisebbítő műtétem, aminek következtében meg van törve az összes tejcsatornám, tehát gyakorlatilag lehetetlenné vált a szoptatás. De ezt tudtam előre, hogy így lesz, így vállaltam. És nem bántam meg, csak nehezebben fogom tudni feldolgozni, most már látom, mint gondoltam.

Majd szólj, mikor kell szorítanunk és jókívánságokkal megszórni.

Nyuszi, én biztos vagyok benne, hogy a szoptatásnak nem árt a torna/kocogás. De úgy ahogy írod, nem maratoni távot és nem valami ultrabrutál módon. Csak szépen, finoman. Gondolom.

Heni, csak nem azért jelentkezett ez a fisifosi Párodnál. Ez nekem is eszembe jutott volna. Hiába, nők vagyunk.
Holnap akkor gondolunk Rád.
Igazad van és én is hidd el, nagyon igyekszem nem erre gondolni mindig. Sokszor sikerül is, az elmúlt hetekben, a mostani mérlegelés és fényképezkedés előtt olyan büszke voltam magamra, mert nem is gondoltam rá, ami nálam óriási nagy szó. Most is lassan kikeveredem belőle, érzem.

Detti, jól van, akkor együtt haladunk. Csak Neked még ott van a plusz 4 cm is, amiért persze irigykedem is. Én mindig csak irigykedem, :oops: ha jól látom.

Geo, Te genetikailag vagy nagyon szerencsés, becsüld is meg. Ha pl. tudnád, hogy én mennyit eszem és így miért nem vagyok 40 kiló, akkor meg Te lepődnél meg. :D Genetika nagyrészt, ez tuti, mármint az, hogy vannak olyan naggggyon szerencsés emberek, akik megehetnek mindent, amit megkívánnak, sokszor még sokat is, legalábbis tuti többet, mint mondjuk én és mégis ku*va jól néznek ki.
Na, hát én sajnaaaa nem ez a típus vagyok, Te pedig igen. Szóval örülj ennek mindenképpen! Ja és le merem fogadni, hogy Te pl. az a típus vagy, aki szinte mindenféle erőfeszítés nélkül szülés után rövid idővel ugyanolyan bombázó lesz, mint néhány hónapja.

Luna, akkor Te is szerencsés vagy. Én csomó olyan csajszit ismerek, akik hosszú időn keresztül szoptattak és akkor váltak csak igazi nagy bálnává.

Nikvik, megírod az ottani kalács recijét?
Jaj, dehogy vagy selejt, ha nem tudsz szoptatni. Csak hát nehéz így, hogy ennyire nagy elvárás.
Nekem is ki kell találnom valami frappáns választ erre a kérdésre, mert nyilván nem fogom úton-útfélen a történetemet elmondani az embereknek. Csak még nem tudom, mi legyen ez a rövidre zárt mondat, aminek nincs folytatása. Ötletek esetleg?

Nanetto, pihenj, ne dolgozz annyit basszus. Azt nem teheted meg, hogy nem veszed fel a céges telefont?

Hari, akkor küldök Neked majd némi plusz kilót. :D

Hát Lányok, én tényleg borzasztó vagyok. Szinte minden sorom a kilókról szól. Jól van, egyszer majd összeszedem magam, aztán leírom nagy vonalakban, miért van ez így nálam.

Írtam reggel, hogy fáj a torkom és tiszta takony vagyok? Ja, igen, asszem írtam. Most meg már felfázós érzetem is van. Jajjjjj.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, ezt doki mondta neked, hogy a tejcsatornaknak annyi? Mert bar nekem kisebbites nem volt, randa mellmutetem (hatalmas talyoggal) atvagott tejutakkal igen. Es egyetlen soki sem tudta megmondani mi van utana, ha atvagtak lesz e tej lehet e szoptatni. LLLesek sem, vedono sem, senki. MIndenki cssak a nem tudja verziot nyomta. Gondoltam en akkor megtudom. Mi lett? 15 honap szoptatas... az atvagott tejutaim hibatlanul 'tejeltek'.
Lehet, hogy a te muteted mas, es lehet, hogy ha ezt mondta a doki akkor ez gyakorlati tapasztalatan mulik, de annyira biztos ez?

luna6

Jahh, ezzel egyaltalan nem azt akartam am mondani, hogy eroltesd vagy vard a csodat vagy de ugyis megy majd... csak azert irtam, mert nekem is hasonlokat mondtak es a nem tudom volt a legpozitivabb, biztatas nem jott sehonnan, hogy a dolog mukodik e legalabb elvileg :)
Szal elofordulhat, hogy majd meglepodsz es lesz tejed megis (ha nem szedsz azonnal apaszto gyogyszert).

Ha eszembe jut valami talalo rovidre zaro magyarazat a koznepnek szolok, tuti van olyan amivel le lehet oket ket szoban szerelni :)

luna6

Luna, igen, a doki mondta. Műtét előtt is és műtét után is és elmentem hozzá most decemberben is, hogy akkor mi újság. A zárójelentésen is ott van, hogy "a szoptatás gyakorlatilag lehetetlenné vált".
Meg lehet kockáztatni, de nagyon nagy esélye van a mellgyulladásnak, amit nem tudom, hogy bevállaljak-e, mert az lehet, hogy mamának, babának is nyűgös, gondolom tudnál mesélni. A másik, hogy ugye én keloidosan hegesedem, így is tele vagyok ocsmány hegekkel, ha még emiatt megint vágni kell, akkor még ocsmányabb lennék. Bár persze ez részletkérdés, ez a legkevesebb, mármint a látszat, csak hát ami a hegekkel jár, az sem olyan egyszerű. Viszket, fáj, bökdös, szteroid, stb..
Ha biztosra tudnám, hogy menni fog, akkor persze belevágnék.
Aztán lehet, hogy két-három napig várok, hátha, és ha csak nagyon nem megy, akkor kezdem el a gyógyszert. Egyszerűen nem tudok dönteni. Mert egyik felem természetesen nagyon-nagyon szeretné, a másik felem a fentiek miatt nem.
Már csomót pityeregtem amiatt, hogy életemben először a kezembe vehetem Lénit és míg másnak cicire rakják, én meg ne engedjem meg? Szóval ez elég nehéz...

Várom a köznépnek szóló mondatot! :D :D :D

Kép

Kép
***csilla***

Ja, még annyi, hogy nekem a teljes mellbimbómat, mármint udvarral együtt lekicsinyítették, levágták és feljebb varrták, gondolom emiatt is érdekes lehet a dolog.

Kép

Kép
***csilla***

Hat a helyedben lehet en sem probalkoznek am. El is felejtettem hirtelen a keloidos tortenetet osszekotni ezzel, es hat igy egyben. A mellgyula meg tenyleg egy vacak dolog. Akkor is, ha kezelhetoseg keretein belul marad, mar ugy ertem, hogy sikerul urra lenni rajta (mert operalni csak vegzo esetben szoktak, ha mar talyogos, mint nekem volt, mondjuk addigra nekem is mar el volt apasztva megis ez lett).
En a nagyot 3 hetig probaltam szoptatni. Azert csak probaltam, mert egyreszt en is bena voltam tuti, masreszt addigra mar felig kialakult a mellgyulam es hat a gyerek sem jeleskedett... elcsesztuk no, mar a legeslegelejen a korhazban :) Es szep nagy 16 eves lett belole, es jo volt nagyon cumisuvegbol is etetni :) Es akinek pl 'csak' orokbebabaja lehet annak is egy nagy elmeny az uvegese is es semmifele maradando karosodast nem okoz sem a lelki kapcsolatban sem a testiben :) Oke, persze szoptatas, szep, klassz, termeszetes, kotodes... hidd el, mindkettot probaltam, mindkettonek megvannak a maga szepsegei es konyebbsegei es nehezsegei, a vegeredmeny viszont ugyanaz, egy sajat imadnivalo gyerek :)

A kifogason meg agyalok egy sort :)

luna6

Igen, én is így gondolkodom. De jó, hogy Te is leírtad a különféle tapasztalataidat.
Nem attól leszek "jó" vagy "rossz" anya, hogy szoptattam-e Lénit vagy sem.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla!
Köznépnek: Hazudj! Egyrészt semmi közük hozzá, másrészt meg hagyjanak békén!!! Ha megkérdezik, hogy van-e tejcsi, akkor mondd hogy persze, azt xarni rájuk!!
Engem ugye azzal nyaggattak, hogy miket eszik Hanna... (semmi közük nem volt hozzá), mondtam mindent.... azt hagyjanak békén.

Szomszédéknál volt baj a szopival mind két gyereknél. A másodiknál Viki nagyon kiborult, mert mindenki kérdezgette. Mondtam neki is, hogy xarjon rá.. Mind a két gyerek gyönyörű, egészséges, nem beteges és imádják a szüleiket.

Akik fontosak nektek, azok úgy is tudják az igazat, az a lényeg. Nem szabad hagyni,h ogy ez a mizéria, amit szopinak hívnak kikészítsen. Se előtte, és főleg nem alatta.
A gyereknek elsősorban egészséges és BOLDOG anyára van szüksége! És minden más ezután jön csak! Akár tápi, akár tejcsi.

Meglátod majd, hogy mit mond a doki, amikor már megszületett a kicsid... Addig meg ne edd magad emiatt.

A súly kérdés:
Én tök sokat beszélek anyámról, mert idegesít és így tudom a legjobban feldolgozni anélkül, hogy a gyomroma menjen, hogy karmát csináljak mégjobban, hogy újra összekössek dolgokat... :D Mindenkinek van ilyen "heppje". Beszélj a súlyodról, azt kész :D Majd én is mondom, hogy épp hol tartok... :D 162 cm 91 kg. Szerintem nyertem :D:D:D Szóval amíg nem érsz utol, addig jó :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Egyaltalan nem :)
Akinek volt mar olyan emberes mellgyulladasa, annak a cumisuveg testileg es lelkileg (marmint anyukanak :D) egy megvaltas :) Nem kell sirnia es jajongania a szetragott, szetazott verzo melle felett, hogy hat azert had szopjon a gyerek, de kozben 'bepisil' ugy faj az egesz, es tombol a laza is melle mondjuk... meghasonlas, mert neked kinok kinja, de mindent a gyerekert. Es mikor jott a cumisuveg, nekem egy aldas volt, hogy milyen egyszeru, csak osszekeverem a tapot a vizzel, bele a cumiba, gyerekbe, o jol lakik, en nem sirok, szenvedek, kinlodok, nincs bennem gorcs, felelem, szorongas.... mindenki milyen jol jar!!! :)
Aztan aki meg szoptatni tud annak meg a cumisuveg mosasa, sterilizalasa, tisztantartasa tunik a plussz maceranak, a hofok eltalalasa... mert neki csak ott a ciciben a kesz gyorskaja es oke :)
Ezert is irtam, en mind a kettoben megtalaltam a felszabadito boldogsagot, pedig pont a ket veglet volt, es mind a ket vegletnek maradektalanul tudtam orulni (de en tenyleg nem letem meg vegletes kudarckent a szoptatni nem tudast, csak egy vacak betegsegkent amibol meg OP is lett meg korhaz, de maga a teny valamiert nem frusztralt, hogy nekem nem ment), es mind a ket gyerekem ep es egeszseges :) Marmint, hogyegyiken sem mutatkoznak a vegletek utohatasai :)

luna6

Csilla,
tök sokat gondolkodtam mit lehetne arra a bosszantó kérdésre válaszolnod majd, hogy: és szoptatsz?
aztán rájöttem, hogy kevésbé ismerősnek úgysem teregeti ki az ember a magánéletét, ismerős meg tudja. szóval max annyit, hogy egészségügyi okokból nem lehet. oszt ennyi, ebből tudja hogy nem akarsz többet az orrára kötni. ismerősnek meg: nem, dehát ezt te is tudod/tud6nád... jajj... tőlem ennyire futotta.. nehéz..
Vendég

Picur, nekem is jövő héten lesz a szülinapom :) . Akkor a jövő hét a mi hetünk lesz!

Csilla, így már értem, hogy miért nem tudsz majd szoptatni. Azt hogy mit mondjál hát az jó kérdés???? Az tény, hogy nem attól lesz valaki jó anya, hogy szoptat-e. De akkor is manapság amikor már a csapból is az folyik, hogy SZOPTASS!!!, mert az a legjobb a babának és a mamának is nem könnyű annak aki nem tud, vagy nem akar.....

A kalács receptjét hova írjam??? A júniusi babák receptes topickjába? Mert van egy blogom, ahol főként a receptjeimet gyűjtöm, de írok egy kicsit az itteni életről is, oda már feltettem, ha valakit érdekel megadhatom a blog elérhetőségét, de nem akarom reklámozni magam...... Nem vagyok egoista, sem hírnévre törekvő típus

Luna, én is a mellgyulladástól félek a legjobban. Főleg úgy, hogy én reggeltől estig egyedül leszek a babával. Anyósomat nem akarom segítségnek. Egyáltalán nem akarom hogy bárki a férjemen kívül szoptatni lásson. Nekem az egész szoptatás ügy a lehető legintimebb szféránkba tartozik. Anyukám cirka 2000 km-re..., mert azért az ember a saját anyukájával mégiscsak jobban érzi magát ilyen helyzetben mint az anyóssal.
Sajnos eddig mindenhol azt olvastam, hogy minden anya átesik ezen a gyulladáson legalább egyszer. Hát nem tudom lehet a hajam tépném ki szálanként, ha gyerek ordítana mert éhes, én meg azért ordítanék mert amikor szopik a gyulladt mellemből megőrülök a fájdalomtól.
Nekem a kisbabás ismerősök azt mondják, hogy állítólag az anyatej az mindenre jó. Mármint, szoptatás után nem szabad letörölni a mellről, hagyni kell, hogy rászáradjon. Ha kirepedt a melled akkor se szabad abbahagyni, mert az anyatej azt is meggyógyítja. Ha a gyereknek tejkiütései lesznek azt is anyatejjel kell bekenni.
Vendég

NikVik
Nekem soha nem volt mellnyuszim. Soha, pedig 23 hónapig szoptattam.
Ha eleget olvasol róla, utána nézel és fizikailag is alkalmas vagy rá, menni fog. Azért nem egy ördöngös dolog, csak türelem és technika kell hozzá. Szerintem a szopinál a legnehezebb rész az, hogy bíznod kell a babádban születésétől kezdve, hogy nem azért sír, mert téged akar nyaggatni, hanem mert éhes/szomjas/fázik/melege van/hiányzol neki stb. 2-3 hét után már egész jól meg lehet különböztetni,h ogy most azért sír mert, éhes/szomjas/fázik/melege van/hiányzol neki és meg tudod adni azt, amit kell.
A gyerek nem óramű. Nem lehet azt mondani,h ogy csakis 3 óránként vagyok hajlandó szoptatni, mert azt mondták.Te sem pontosan 5 óránként éhezel meg, mint ahogy az a nagykönyvben elő van írva. :)

És Lunának nagyon igaza van. NEM minden áron kell szoptatni. Nem szabad fájnia, véreznie, tályogosodnia... de ez nem mindig van így. Nem mindenkinek vannak a szopival ilyen gondjai.

Jól kell mellre rakni a kicsit, hogy ne tudja rosszul szívni a melled.
Ez azt jelenti, hogy minél nagyobb részt kell majd megpróbálni bele rakni a szájába, de úgy, hogy ne rózsásodjon a mellbimbód. Ez csak eleinte nehéz, aztán összeszoktok, mert ahhoz is idő kell.
Ha a baba gyengébben szopizik, arra is meg vannak a technikák, hogy jobban menjen neki.

És igen, lehetnek bajok, de semmiképp ne parázz tőle!!!! Olvass el,a mit tudsz a szopiról.Kérdezz tőlünk, szívesen elmesélek mindent, amit tudok. Én is így tanultam szoptatni.
Hiába mondják, hogy ez mennyire természetesen megy... a jó nagy francokat. Tanulni kell ugyan úgy, mint a vezetést, a biciklizést. És ugyan úgy rutinból megy egy idő után :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo!
Áááá, nem azt kérdezik majd, hogy szoptatsz-e, hanem hogy van elég tejed? Mennyit eszik a gyerek egy szopira? Meg ilyeneket.. MÁá attól kiakad az idősebb közönség, ha te NEM tudod, hogy mennyit eszik a gyereked... Én ugye nem tudtam és most se fogom tudni. Nem jön be gyerek mérleg az ajtómon. (parás vagyok és folyton szerencsétlen gyereket cibálnám mérlegről le, fel...)
A másik kiaakdás akkor jön,a mikor legkésőbb 4 hónapos korában még nem eszik szegény gyerek semmit... És amikor még 6 hónaposan se eszik semmit, na ott a világ vége. De amikor kiderül,h ogy ja, már kóstolgat (hogy még nem eszik rendesen????!!!), de még szoopizik, na ott jönnek a "uram isten, szegyén gyerek.. éhen hal", "nem sok ez már egy kicsit?" nézések, mondatok.... brrr... most tuiti mindenkinek azt fogom mondani, amit hallani akar, azt pukkadjon meg. Még egyszer senkinek se vagyok hajlandó elmagyarázni,h ogy miért csak szopi 6 hónapig, miért lassan táplálok hozzá, azt meg végképp nem kötöm senki orrára, hogy nem fogok 1 évig tejterméket enni. Tuti mindenki békén fog hagyni :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok,

köszönöm, :) , most megnyugtattál! Én is úgy gondolom, hogy egy baba nem óramű. Én sem vagyok minden nap ugyanabban az órában éhes, vagy éppen reggeli után már 4 óra múlva éhes vagyok, de ebéd után csak 6 óra múlva.
Igyekszem annyit olvasni róla amennyit tudok. A jó technikára valószínüleg már a kórházban rá kell majd jönnöm. Mert aztán barát, anyós, rokon mind hatszáz félét mond majd, hogy nekik x évvel ezelőtt ez jött be, az jött be.
Szívesebben vesz az ember tanácsot olyan valakitől aki nemrég, vagy épp most is szoptat. Legalábbis én így vagyok vele.
Vendég

Akkor kiegesziteskent meg. Ha valaki hallott mar arrol, hogy mellgyula akkor nem eri varatlanul mint engem es nem feltetlenul hatalmasodik el a dolog sem, mert ha odafigyel ez tenyleg kezelheto. Soooot! Vannak erre antibigyok, marmint a mellgyulara (ha mar a termeszetes raolvasas nem segit, ertem ezalatt a hutest/melegitest, maszirozast, surubb mellretetelt, negykezlab szoptatast, honaljtartast, amik segithetnek) amik mellett lehet szoptatni!!!
Valahogy nalam nagyon vakvagany volt es hogy ugy mondjam 'nem ismerodott fel' a dolog problematikaja es sulyossaga de ha, ezeket a fent emlitett dolgokat akkor sem javasolta am senki a kornyekemen mert ezek szerint marhara nem is ertettek hozza, pedig latott (futtaban) doki, csecsemos meg anyam is... oszt megsem. Na de ritka az ha valaki idaig jut, nem jellemzo am!! :)

Ami sokat segithet elore, kozben is: www.lll.hu naaagyonjo ez reszletes praktikus leirasaik vannak ott mindenfele gondokra, erdemes sokszor atolvasni, esetleg kinyomtatni... es lehet itt kerdezni, es nem hagyni annyiban, nem kell ennek igy elfajulnia, legeyk en a rossz ellenpelda :)

luna6

Nicvic én is olvastam a tej gyógyító erejéről reméljük kevésszer használjuk gyógyításra :-)

hát lányok! képzeljétek találtam egy tábla kedvenc csokit! megettem mert hát kaja után kivántam!aztán mondja a férjem hogy nem láttam kászálódni egy tábla kindercsokit? mondom de és már be is faltam! azt mondja de hova raktad? mondom megettem! na erre úgy leteremtett, hogy azt a NYUSZI hozta ... mondom az nem lehet hisz vasárnap jön! mire közölte hogy itt a faluban ma jön!
na Hari most aztán benne vagyok a slamasztikában! ez a nyúljárás... :-) nem bírom követni! mindenesetre a párom közölte vasárnap erre már nem fog kerülni még 1x :-)

Csilla ne izgulj a kilók miatt! mindenkinek vannak fóbiái!
nekem például itt a köldökstory (azóta is) ... :-)

Én most vizes kiflit sütök! ha ettetek mámorosan finom régi ízek kiflijét! na ezt sütöm meg!!!! ma böjt van és vajas kiflizünk meg romantikázunk ha férjur hazajön a fociból! :-)

anyám most hivott: közölte hogy Rexx kutyus ma nem kapott húst és csontot ő is böjtöl!!! úgyhgoy ma almát banánt és répát kapott ... a banánért például jobban rajong mint egy majom! édi-bédi
holnap megyünk megsimózzuk....
Vendég

Hát csajok, tudom, hogy én naiv vagyok, de el nem tudom képzelni, hogy majd idegenek jönnek oda hozzám kérdezgetni. Én sem mennék oda senkihez, meg egyáltalán nem is érdekel, hogy mit csinál... Itt engem senki sem ismer a munkatársaimon kívül, meg a barátnőm stb, akikkel szoktam beszélgetni. Ne már, hogy egy vadidegen majd a buszon pl. megkérdezi, hogy szoptatok-e. Hát fura fejjel ránézek, és megkérdezem, hogy nem mindegy? Vagy ismerjük egymást? kb. vagy Csilla, ha nem tudsz hazudni: igen/nem. És ennyi. De biztos azért van ez, mert én mindig a saját kis világommal vagyok tele, engem nem visz sem előrébb sem hátrébb, hogy más most mit csinál, mit tart jónak... :roll:

Nekem is mániám lett a köldök. Az eddig kör alakú lyuk, ami ugye kínai szem lett, eddig egyvonalban volt a hasammal. Most meg valahogy a lyuk körül elkezdett egy kicsit besüllyedni. :shock: Párom azt mondta, beszívja a gyerek. :lol: :lol: :lol: :?:

Nikvik, melyik nap lesz a szülinapod? És mi a blogod címe? :P
foltivspicur

Vok, húúú, ezek a kérdések. Mondjuk azt tudom elképzelni inkább, hogy az otthoni kisvárosi ismerősök kérdezgetnének, mert ismernek pisis korom óta, és úgy érzik, hogy bármit kérdezhetnek, habár soha nem beszéltünk 2 szót se. Így tényleg el tudom képzelni, hogy Mariska néni odajön ezzel a storyval. Na de itt akit még nem is láttam. Ha haldokolnék, akkor se jönne oda senki, akkora itt a közöny.
foltivspicur

megsült a kifli! lefotóztam! fenomenálisan guszta - isteni illatok lepték el a konyhát - és mindjárt meg is lehet kóstolni :-)
Vendég

Foltiv:
Engem az utcában lakók kérdezgettek, akikkel addig ey árva szót se beszéltem a köszönésen kívül..... De mindenki megkérdezi, akinek 1x már köszöntél és észreveszi, hogy van gyereked... Nagyon gáz...
De vannak kedves öreg hölgyek, akik a BKV-n is érdeklődnek, meg meg akarják fogni a gyerekedet a metrón, miután kapaszkodtak, meg sorolhatnám :D Nem egyszerű kicsi babával közlekedni anélkül, hogy ne csesztessenek valamivel.
Mindenki úgy érzi meg kell osztani a veled saját szülését, gyerekének sorsát, méreteit stb... :D
A kedvencem meg az, amikor megkérdezik,h ogy fiú vagy lány és még soha sem látad azelőtt... Ja, és FULL rózsaszínben pompázott a lányom.. pasi megkérdezi: Kisfiú? Néztem rá, egy kérdőjellé vált arccal... aztán átléptem rajta és mosolyogva ki bírtam nyögni, hogy nem, lány :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok,
nem tudom ki mit fog kérdezni a szopival kapcsban, én csak Csilla kérdésére próbáltam válaszolni :)

Nanetto,
rax fel a kifliről képet? :lol:

én most jöttem haza, mert Andrást vittem egy bárba, mert itt van Olaszo.-ból egy fontos partnerük-barátjuk, és közös sörözés van. nem akart menni, de mondtam neki, hogy menjen nyugodtan, ráfér a kikapcs.. de szerinte ez csak akkor lenne kikapcs, ha nem lenne hozzá ilyen fáradt... igaza van.. :?
de végülis elment, és azt is megígértem neki, hogy érte megyek, úgyhogy nyugodtam ,egihat egy sört :lol:

most azon gondolkozom érdemes e elkezdenem csinálni a rakott kelt, vagy közben pont hívni fog András, hogy mehetek is érte.. :roll:
na mindegy, majd meglátom..

jó éjszakát!
Vendég

Geo,
Nem azért, mert tudnod kéne. :D Pont azért írtam, hogy nem ilyen egyszerű kérdéseket tesznek fel, mint ahogy elképzeli az ember. :D

Én meg egyedöl vagyok. Férjem játszani van valahol messze, Hanna meg lent alszik a nagyinál. Ez az első alkalom, hogy így lent alszik... Izgulok.
Így kénytelen voltam letölteni a 6dik évad Grace klinikát angolul... :D:D Aki függő, az függő :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Nanetto, na, ilyet sem hallottam még, hogy pénteken jön a nyuszi. :D Éjjel gondoltam Rád és a múltkori sztoridra, alább írom a részleteket.
Kifli receptet ide!

Vok, férjed focizik? Vagy mit "játszik"?

Nikvik, aha, szerintem beírhatnád a topik receptesébe és én szívesen beleolvasnék a blogodba is, ha közzé teszed.

Köszönöm az ötleteket szopis-válasz ügyében, még jöhetnek, hátha ráakadunk közösen a megfelelőre. :lol: Hát ezer százalék, hogy tőlem is hatszázmillióan fogják megkérdezni, előre tudom is, hogy kik biztosan. Mondjuk félteni nem kell, elég nagy a szám, de hogy magyarázkodni senkinek nem fogok, az is biztos.

Lányok, olyan éjszakám volt, hogy huhhhh.
Nagyon-nagyon megijedtem. Felkeltem szokás szerint 3 körül, a nátha miatt nekiálltam ezerrel tüsszögni és hogy ennek következtében vagy valami másért úgy háromnegyed órán keresztül 3-7 percenként iszonyatos módon görcsölt a derekam és egészen alul a hasam úgy feszített vagy nem is tudom jellemezni, hogy mit csinált. Mivel ilyenem még soha az életben nem volt (nem olyan volt, mint a mensis görcs, a derekamnál igen, de a hasamnál nem), ezért gondolom, hogy ilyesmi lesz felturbózva majd a vajúdás. Vaaúúúú. Szóval komolyan mondom, rettegtem.
Most meg hasmenésem van, iszonyat hányingerem, nem merek tüsszenteni, emiatt alig bírom nyitva tartani a szemem, mert állandóan visszatartom és ugye az olyan érdekesen szar érzés.

De ma betöltöttük a 29. hetet, indul a 30. Jupppiiii.
Azért még remélem, nem akar kibújni Léni baba, mert éjjel ettől féltem, de nagyon.
Jó is lesz, hogy szerdán doki bácsi, remélem, mindent rendben talál majd.

Kép

Kép
***csilla***

Na sziasztok.

Azt hittem, ma nem előz meg senki. De Csillának sikerült: Ne izgulj, én múltkor csak 2 könnyű dolgot felraktam a szekrény tetejére és jó begörcsölt a bal oldalam. Lefeküdtem és elmúlt. Gondolom nem tetszett neki, hogy az anyja képtelen a seggén ülni. :)

Na bocsi, hogy el voltam tűnve, de múlt hétvégén wellness hétvégén voltunk - én sokat wellnesseztem, gondolhatjátok :( -, a héten meg itt volt a bnőm Angliából, őt istápoltam. Tegnap ment haza.

Megint jó sokat írtatok. :) Egész este ezt olvastam vissza - már férjem agyára mentem. :) Még jó, hogy van laptop meg wifi. :)

Hát először is, nagyon szomorúan hallottam Bibócskáról. :(
Részvétünket kívánjuk neked - remélem olvasod egyszer. :( Sok kitartást kívánunk a jövőbiekben. Remélem a sors megadja neked azt majd, amire a legjobban vágysz! Tiszta szívből kívánom!
Elolvastunk mindent a férjemmel róla és együtt zokogtunk. :(
Ilyenkor akarva-akaratlanul is megfordul az ember fejében, hogy csak a tiéd legyen jól.
Ővé volt a második baba a topikban, akit elvitt az angyalka! :(:(:(

Heni: Remélem már Bogi meggyógyult és ma reggel izgatottan készülsz az esküvőre. :) Várjuk a beszámolót!

Nikvik: Üdv a csapatba. Nagyon szép lett a te babaszobád is.

Vok: Remélem már jobban van a lábad!

Nyuszika: Neked is továbbra is szuper jó a szobád!!!! Nagyon tetszett nekünk a férjemmel!

Detti: Szende nagyon-nagyon cuki!

Nanetto: Hát érdekes bnőd van. Tudom, hogy neki most rossz, de az önzetlen barátnak félre kéne tennie ilyenkor az önzőséget és veled kellene örülnie. Gondolom nem 40 éves, hogy még ne próbálkozhatna?!? Az én egyik bnőmnek szeptemberben született volna a babája - el kellett vetetnie -, de azért találkozunk. Én is sokat küzdöttem ezért a babáért, nekem is szar volt látni körülöttem, hogy már 'mindenkinek', akinek utánam lett férje, kapcsolata előbb lett gyereke, de azért soha nem mondtam vissza találkát, már fájt. Mert nekem is fájt! Addig velük babáztam, hamarosan meg a sajátommal fogok.

Geo, Luna: még mindig aranyosak a pocik.

Geo: neked alig van pocid! Anyám is ilyen alkat volt. Hát én már pár kilóval 'testesebb' vagyok nála. De remélem azt örököltem, hogy hamar lement a hasa. Ha meg nem, akkor majd elküldheted a diétádat - kipróbálom majd.

Rólunk:
Na mint mondtam, vendégem volt.
Múlt hét csütörtökön voltunk 4D-n. Mivel DVD-t kaptunk, nem tudom mikor lesz belőle kép. Ha ráveszem a férjem. De minden oké. papírforma szerint növekszik. Már befordult. :) Akkor volt 1003g, most már biztos nagyobb- legalább is ajánlom neki, mert állandóan éhes! :) Ja és kikezelték a sztreptococus fertőzésem. :)
Most már csak attól őrülök meg, hogy állandóan ég a torkom, ugya ami a gyomorégésnek a jele. A doki azt mondta, hogy ez csak babona, hogy azért ég, mert nőveszti a haját, de szerintem igaz. Több ismerősömnek is ugyazez volt és hajasbabájuk lett! A másik: szerintetek normális az, hogy egy csomószór éjszaga elzsibbad a kezem - és nem fekszem rajta!!! Remélem igen és nincs semmi bajom.
Remélem szülés után fél - 3/4 évvel lemennek a feleslegek, mivel sajna én azoknak a táborát gyarapítom, akiknek a legtöbb felesleg a combra és fenékre megy. :( Majd max. marad a torna, futás.
Na képzeljétek: kértem az egyik sógornőméktől - akinek van egy másfél éves kisfia! - egy pelenkázótáskát. A babakocsim piros-szürke. Hát kaptam egy oldalra tehető, fele akkora női táskát!!! Hát tényleg nagy kérésem volt, nem???? Úgyhogy majd veszek magamnak, az a biztos.
A festéssel még nem állunk sehol. 1 szoba kész, át is költöztettük oda a dolgozót. A gyerekszobának most állt neki a férjem. Az is pár nap lesz. Lassan, de biztosan haladunk.
Gyerekágyat még nem találtunk, remélem hamarosab az is meglesz. Nem szeretném ha a mózeskosárban aludna.

Hát velünk csak ennyi történt.

Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

U.I.
Ja Hari. Szerintem hétfőn jön a nyuszi, legalább is nálunk akkor jött.

http://picibaba.hu]Kép[/url]
bhdetti

Detti, pedig csak babona a haj dolog :) Nekem volt olyan hajasbabam akinek csodajara jartak a korhazban, 3 honaposan copfos is lett (na ez a latin ver vegett esett meg) es egett a gyomrom mint a fene. Aztan volt egy szinte tok kopasz babam, akinek 3 eves korara lett pihetol eltero mar hajra hasonlito szorzet a fejen :) Es egett a gyomrom mint a fene :D:D:D Ugyhogy a gyomoreges semmit nem jelent :) Illetve dehogynem, azt, hogy a bebi mar nyomja felfele a belsoszerveidet :)

luna6

[quote="***csilla***"][ írta:***csilla***b]Nekem is ki kell találnom valami frappáns választ erre a kérdésre
[b]
na én erre hittem azt, hogy Csilla a "szoptatsz e" című kérdésre keres egy frappáns választ... és hogy biztosan nem értettem félre, ezért írtam, hogy sztem mit válaszolhatna erre a kérdésre. eszem ágában sem volt elképzelni, vagy gondolkodni azon hogy vajon majd x hónap múlva x ember mit, és egyáltalán fog e vmit kérdezni, ha meg igen, akkor meg mennyire bonyolultat.. Csak Csillának kerestem választ, de lehet h nem is erre a kérdésre keresi, habár nekem így jött le :oops:

Csilla,
nem lehetett kellemes amit este megéltél.. :?

Henibaby,
a délutánra minden jót kívánok nektek, és nagyon sok boldogságot!!! :D :D :D

bhdetti,
én szorítok mindanyiunknak, hogy a feleslegek olyan gyorsan távozzanak, mint amilyen gyorsan jöttek :lol:
örülök, hogy minden rendben veletek :P
a zsibbadásra nem tudok mit mondani, nekem akkor szokott zsibbadni a kezem, ammiko migrénem lesz... :roll:
jó festést kívánok, biztosan be fogjátok fejezni, ahogy írtad: lassan, de biztosan :wink:

én végülis ma reggel csináltam meg a rakott kelt, már meg is ebédeltünk, mert most még elkészülődök, aztán indulunk venni nyuszitojásokat, tyúktojásokat a sütibe, meg megnézzük a Csengeryt, illetve bemegyünk az irodbába, és kiírjuk a rokonságomnak (nagynénmék, nagyanyámék, anyáék, apám) az esküvői videót, meg az esküvői képeket, mert július óta még senki sem kapott, és mindenki már picit pipa emiatt, mert nem tudják senkinek sem mutogatni, hogy milyen esküvőn voltak, stb. :oops:

mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok és sok locsolót! :oops: :lol: :D
Vendég

Jah, a zsibbadas vegulis kerdes volt? :d Normalis teljesen, jelentem nekem is szokott :) Poziciot kell valtani, kicsit maskepp fekudni, maskepp pozicionalni kezet testet (labat) es akkor lassan elmulik :)

luna6

Geo, de-de, jól értetted, pontosan erre gondoltam.

bhDetti, na, tök jó, hogy kikezelték a fertőzést.
A felújításhoz még egy kis kitartás.

Heni, sok boldogságot a mai naphoz.
Mi 6 éve ezen a napon láttuk egymást először.

Jelentem, jobban vagyok, már nincs hányingerem, csak olykor tör rám valahonnan a mélyből. Tudtam aludni fél órát, ez is valami. Csak most már neki kellene állnom főzni. Még jó, hogy Emberkém csak 3 környékén érkezik. Na, nem mintha bánná, ha nem lenne semmi főtt étel.

Asszem, arra jöttem rá, hogy nincs elég újszülöttre való rucink. Body még hagyján, de azon kívül szinte semmi. Pedig olyan soknak tűnik a ruhamennyiség, de ahogy most kimostam, kivasaltam mindent, hát bizony úgy látom, inkább 2-3 hónapos kortól lesz jó a a nagyja. Szóval most nem tudom, hogy mit csináljak. Mert lehet, hogy csak én látom rosszul, de mi van, ha mégsem. Felesleges holmit meg már nem szeretnék. Viszont azt sem, hogy ne legyen mit ráadni és akkor kelljen ruháért rohangászni.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla a cumok kozott nincs olyan amiben van meret es 56-os mondjuk? Akkar tobb is... viszonyitasnak, hogy megis mekkora (egy 56-os is segithet mar, de tobbhoz konyebb, mert nem egyformak... tudom otthon az 56-os a standard indito meret, es meg soxor az lifegos nagy szokott lenni 1-2 hetig is)

luna6

Picur, a szülinapom ápr. 9-én lesz, jövő hét pénteken. A tiéd mikor lesz?

A blogom itt található: http://fahejesfeta.blogspot.com/
Gasztro témájú a blog, de sokat meg lehet tudni rólam és az itteni életemről is. Aki pl a tavaly április bejegyzéseket megnyitja még az esküvőnkön is megsasolhat minket, illetve van egy kisvideo az esküvőről a tavaly szeptemberi bejegyzésekben. Vagy csak a görög élet címszó alatt mindezeket megtaláljátok.

A kezem nekem is szokott zsibbadni én olyankor megpróbálok másik pozícióba feküdni.

Detti köszönöm az üdvözlést, és jó szórakozást a babaszoba kialakításához!

Csilla, ne aggódj nekem is kétségeim vannak a felől, hogy elegendő ruhát vettünk és jó méretben-e. Mi vettünk egy pár 0-1 hónaposra valót, amire az van írva, hogy 47-53 cm-ig jó (a kórházi listán ez a méret volt írva), a többség azonban 1-3 hónaposra való. De mindenki azt mondja max 2-3 hét alatt belenőnek az 1-3 hónapos méretbe.

Ma reggel csináltunk pocakfotót is:
Kép

Itt a kérdezgetés egyébként még hagyján! Én attól őrülök meg, hogy mindenki meg akarja tapogatni a pocakomat. A legjobb barátnőm még hagyján, na de a többiek :evil: . És meg se kérdezik, hanem tök természetesnek veszik, hogy lehet és azonnal simogatnak, meg tapogatnak....
Vendég

Hanna csinált rólam pocakfotót :D
Kép

Vissza olvasok :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Nikvik, de helyes pocakod van, es milyen 'kicsi' hozzam kepest :)
De Eszter, latom nem csak az enyim tunik nagynak :D:D:D (te meg egyaltalan nem tunsz 'nagynak' a kepen!!)

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?