A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok!

Sajo:gratula a laptetűhöz! :lol: :lol:

Kriszto, nagyon szorítok, hogy lustaságról legyen szó!

Julcsi, Drága Boldog Zombik! :lol: Remélem azért sikerül pihenni vagy hamarosan túl juttok a nehezén! Nagyon cukik vagytok! :D

Libuskám, én sem tudom, hogy van akkor két petém, de a petefészkem kimerült. Elfogyott a szavatosság. Ma is mondta Apánk, hogy ez az utolsó és több program nincs, ezt is csak a lelkem miatt kezdtük el. Igazán nem fogtam még föl....nagyon bízom, hogy sikerülni fog és mást nem tudok tenni mint imádkozni és bízni Apánk szakértelmében. 8)
Remélem már jól vagytok, mostmár közeledik a Ti napotok is....nem tudom a másik oldalt olvasni, így nem vagyok képben, de szorítok, hogy a szülés jól haladjon, ahogy Te elképzelted.

Bodzikám, tündéri kiscsaj Esztike, az Iwiwen láttam a képeket Róla!
Hasonlóval én is kiegyeznék! :lol: :wink:
emerenc

Kriszto! Én már hallottam olyat, hogy a 8. hétre lett szivhang spontán terhességnél. Lehet, van ilyen lombiknál is. Nagyon remélem, hogy igy lesz!

Emerenc! Köszönöm, aranyos vagy! :D Én meg azért szoritok nagyon-nagyon, hogy ez a program sikeres legyen!!! :wink:

Kép
kislibus

Sziasztok!

Bocsánat nem tudok sokáig lenni, nemrég értünk haza, és hulla fáradt vagyok.
Apánk egy petezsákot magzati elemekkel biztosan látott, és most még keresgél hátha lesz még. 5 hetes terhességet mondott, 10 nap múlva megyek vissza.

Kriszto, nagyon sajnálom, hogy ezúttal nem volt szívhang, de nagyon nagyon szorítok, hogy péntekre már nagyon erősen dobogjon a pici szíve! Egyébként nekem is van egy barátnőm, aki pont most mondta, hogy a 7-8. hét körül volt az első uh. és akkor még nem volt szívhang. Nemrég adott életet, az akkori szívhang nélküli bébinek. Remélem ti is így fogtok járni.
hildácska

Hildácska, a próféta szóljon Belőled!
sajo

Hildácska! Szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Emerenc! Annyira édes vagy!!!!! Köszi! Így legyen!!!!!++++++

Kép
bodza2005

BOLDOG NYULAT kívánok!

Kép

Kép
bodza2005

Bodza, de szép nyuszis képed van. Én is mindenkinek
Kellemes Húsvégi Ünnepeket kívánok.

És egy kérdés: Apánk a Femibion 400-at mondta, hogy szedjem terhesvitaminnak, megvettem a gyógyszertárba, de a tájékoztatón az van, hogy csak a 13. héttől ajánlott szedni. Szedte már ilyen korán ezt valaki? Vagy csak esetleg Apánk rosszra gondolt?
hildácska

Hildácska!

Nekem is femibiont mondott, de a 800-ast. Esetleg kérdezz rá!

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Sziasztok!

Mindenkinek boldog Húsvétot! Esetleg boldog Peszah utánt! Igény szerint válogassatok!

Én is szedtem femibion 800-at, állítólag a folsav ebben a készítményben jobban felszívódó vegyületként van jelen.

Én is olvasóvá váltam az utóbbi időben. Nagyon hajtom a munkámat, abban bízom, hogy evvel meg tudom teremteni a következő lombikprogramnál szükségszerű kiesés fedezetét.

Mindenkinek hajrá!!!
muki2

Én is kívánok Mindenkinek:
Boldog Húsvéti ünnepet! :D

Hildácska: :lol: :lol: :lol:
Kriszto: ++++++
szia muki. :lol: Jó munkát! :lol:
emerenc

Sziasztok!

Miciona!
Mostanság, mindenki fenemód dolgozik. Nem valamilyen kedvezőtlen csillag állás miatt van ez? :D
Hogy vagy mostanában? Régen hallottunk Rólad!

Sajo
sajo

Boldog Húsvéti Ünnepeket kivánok mindenkinek! :D

Kép
kislibus

Kép

Szép Húsvétot kívánunk mindenkinek!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok mindenkinek!!! És hozzon a nyúl mindenkinek egy kalap szerencsét és kisbabát!!! Kép

Kép
Kép
melánia

Sziasztok!
Pénteken megvolt az MR vizsgálat, kontrasztanyagot is adtak, de csak csütörtök körül mehetek a leletért.
Az előző lombik óta másodszor 24-25 napra jön meg, tehát nem tudok ebben a hónapban kezdeni, mivel Dévisz azt mondta, hogy április 11 után kéne megjönnie, de ma már beindult...Így nincs meg a 3 hónap..

Szimba!
Sajnálom, de jó döntés volt. így nem lett volna sok értelme.Hajrá készüljetek a következő stimura, nagyon drukkolok..Egyébként én hasonló dolgoktól félek..

Hildácska gratulálok!!!!
zsuzska69

Üdv. mindenkinek! 8)

Kriszto: Sajnálom, hogy a legutóbbi UH ilyen eredményt hozott. Továbbra is drukkolunk és izgulunk!

Hildácska: a Femibion 400 nem jelent semmi rosszat, sőt, megnyugtató, hogy Dévisz ilyen kis adagban is elegendőnek ítélte. Hivatalosan 200 lenne az előírt, napi minimum egy átlagos felnőtt ember számára, tehát áldott állapotban a 400 egyáltalán nem sok. Szimbáné a stimuk közben vegyesen kapott Femibion 400-at, 800-at, vagy "mezei" folsavat, abból viszont 3000 mikrogrammnak megfelelő mennyiséget naponta (ennek rosszabb a felszívódása). A lényeg: a 400-as egyáltalán nem sok, ráadásul ha lenne többlet, azt a többi B-vitaminhoz hasonlóan kipisilnéd, tehát itt nincs olyan, hogy "sok". 8)

Emerenc: a két tüsző nem rossz, abból egy lassú stimuval lehet akár még 4 is. Korábban írtam az AMH-ról, olvasd vissza! Ha az értéke eléri a 0-t, az kb. annyit jelent, hogy onnantól 5 éven belül leáll a peteérés. Ilyenkor a stimulálatóság már nyilván nem olyan, mint korábban (itt már főként az FSH a bűnös), tehát az esélyek rosszabbak, de ez nem jelenti azt, hogy nincs esély. Amíg van peteérés, addig ilyet gondolni sem szabad. :!:

* * *

Sajnos elmulasztottam az alkalmat, hogy Boldog Húsvétot kívánjak Nektek, de cserébe itt van egy kis videó, ami tovább bonyolítja ezt a biológiai csodát. Eddig csak azt tudtuk, hogy a nyúl tojja a tojást, most már azt is tudjuk, hogy ez a bizonyos nyúl honnan is származik... :D

http://www.youtube.com/watch?v=04RZrf3-Mgo
szimba

Szimba! Hát ezen a videón nagyon jót nevettem! :lol:

Zsuzska! Majd ird meg mi lett az eredmény!

Kép
kislibus

Sziasztok!

Nincsenek jó híreim. Cseberből vederbe kerülünk. Most a párom lett munkanélküli. Sajnos kezdem azt hinni, hogy ott fent nem akarják, hogy mi még ebben az évben lombikozzunk.

Anyagi megfontolásból hoztam meg a következő döntést. Az ősszel indításba vett (és ki tudja lehet még a gyógyszerekre sem lesz keret) lombikot nem a Dévai Intézetben fogjuk megcsinálni. Sajnálom. Azt is számításba kellett vennem, hogy nem lesz jó a msotani munkahelyemen, hogy egész nap rohangálok, a vizsgálatok miatt, stb. A ki tudja hány konzultációnkénti 10 000 Ft sem nem fog beleférni a kasszánkba. És még ott a párom biopsziája miatti fagyasztási költség is. Szóval paff vagyok. Nagyon sok erőt és kitartást adtatok, igaz nem sok kezelésben volt részem eddig, de azért már több mint egy éve olvasgatok itt. Szerencsére a régi csapatból alig-alig maradt itt valaki.
A leleteink úgyis lejártak/lejárnak, az eddigi vizsgálatok másolatáért majd bemegyek valamikor az intézetbe…

Azoknak, akik továbbra is itt maradnak, csak jókat kívánok, és remélem nem ítéltek el emiatt a döntés miatt. Nem volt könnyű…De nagyon ránk járt a rúd az elmúlt 1 év alatt….

Sok-sok babát kívánok Nektek!

Üdv:
Kati
renna77

Sziasztok!

Zsuzska: basszus, ez nagyon rossz lehetne kezdeni, aztán valami közbe jön...bízzunk benne, hogy a köv.hónap ideális lesz minden szempontból!

Renna, nagyon sajnálom, hogy így alakult....mindegy hol, csak sikerüljön! Nagyon szorítok! +++++++++++

Szimba: Hétfőn már teljesen leakart állni Apánk, pedig még 3 igaz csak 10es pete jött hozzá. Annyira váratlanul ért, hogy ítt a vége, hogy kaptam egy síró rohamot, baromira szégyelltem magam miatta, de sikerült rávennem, hogy álldozzuk fel a nagyot , a 3kicsi kedvéért. OEP támogatással biztos nem mehetek tovább, mert annyira rosszak az eredményeim, hogy ezt nem néznék jó szemmel, megvonnák a támogatást, bezárhatna az Intézet, rossz statisztikát produkálnának.....stb. De nem adom fel...még egy fizetős biztos beleférne, hála Isten a szüleim tudnak segíteni.
De azért elgondolkodtató, hogy ilyen helyzetbe hoznak egy orvost, a beteget, hogyha nem teljesít megfelelően, vagy lassabban, húzza le magát. Nem fogom! Ez már tuti! 8)
emerenc

Renna: én is sajnálom, hogy a körülmények így alakultak és megértem, hogy így döntöttetek. Ahogy Emerenc is írta, a végeredmény a lényeg. 8) Bárhol is kezdjetek ősszel, ha információra van szükséged, tudod, hol találsz...

Emerenc: hát igen, az OEP-es támogatáshoz előírt sikerrátával ezt érték el. Dévisz nekünk tavaly azt mondta, hogy a vizsgált időszak elején tapasztalt sikerráta mutatja majd meg, hogy az időszak végén mit engedhet meg, magyarul a kevésbé esélyes páciensek közül mennyit vállalhat be, hogy az előírt 25% mindenképpen meglegyen. Akkor 33 %-on állt, a végén meg 26% lett, tehát jól számolt. Már akkor amiatt bosszankodott, hogy más intézeteknél (tisztelet a kivételnek) a 40 felettiek lepattintásából sportot űznek, így könnyen teljesíthetik az előírásokat, amíg neki olyan napja is volt, amikor a hét, ellenőrző UH-ra érkező páciens közül négy 40 feletti volt és egyiknek sem sikerült. Mondta, hogy a 25% biztosan meglesz, de mi van akkor, ha szorítanak még egyet a nadrágszíjon? Hol és mi alapján húzza meg a határt? Mondott belgiumi példákat, ahol a vizsgált időszak elején csak a fiatalokkal foglalkoznak és a 40 felettieket csak max. az utolsó 1-2 hónapban engedik próbálkozni, addig meg várólistára kerülnek. Nem volt egy jó hangulatú beszélgetés és látszott rajta, hogy rendesen megviseli ez a bürokratikus sz@rkavarás, ami közte és a páciensek között gerjeszt feszültséget...

Remélem, a nagy feláldozása be fog jönni és a kicsik legalább 15 mm-esre nőnek a héten. Az már jó, nekünk legalábbis ez a tapasztalatunk. Drukkolunk!
szimba

Renna! Megértem, hogy nem itt folytatjátok tovább, de nagyon drukkolok, hogy máshol sikerüljön! És részemről szeretnék tudni rólatok azért, ugyhogy majd ird meg melyik topikot olvassam! :)

Emerenc! Nagyon drukkolok, hogy a 3 pici beinduljon, szépen nőddögéljen! Drukkok!!! :)

Ez az OEP-es sikerráta... Hát kiváncsi volnék, hogy hol van itt az esélyegyenlőség...
És akkor olvasom itt a babaneten a cikket, hogy jaj, milyen kevés a gyerek, jaj, nem lesz pénz nyugdijra... Közben meg ha valaki gyereket akar, annak mindenütt keresztbe tesznek... :evil:

Kép
kislibus

Sziasztok,

emerenc, nagyon-nagyon szorítok, hogy beigazolódjon, hogy jól döntöttetek!!! Hajrá kicsi tüszők!!!

Zsuzska, én is ugyanígy jártam, csak 5 napon múlott a kezdés...

Renna, nagyon sajnálom, hogy ennyire rátok jár a rúd mostanában... Elítélni?! Miért kellene elítélnünk? Tejlesen megértem a döntéseteket, és szorítok, hogy hamarosan azért jó hírekkel nézz be hozzánk!

Tegnap mi is megjártunk az intézetet. Végre azt hittünk, hogy hátha kezdhetünk, de persze nem... Hatalmas ciszta... Apánk mondta is, hogy nem tudja mi van, mert egész nap senkit nem tudott beállítani... Most teljesen tanácstalan vagyok. Már megbeszéltük a férjemmel, hogy amit megvan a beülti ő is egyből bejelentkezik a műtétre, de most fogalmam sincs, hogy mi legyen. :cry:

Szimba, azt esetleg nem tudod, hogy a műtét után mennyit kell várni? Vagy a lombikhoz már egyből jó lenne az eredmény?

Kislibus, ez a cickafark-palástfű hogy is működik? Első 2 hét cickafark, utána 2 hét palástfű? De azt csak max utólag tudom, hogy mikor volt pé, vagy az nem gáz, ha közben már a palástfűt iszom?

Egyébként cisztások, Apánk minden sporttól eltiltott 2 hétre, és azt mondta, hogy felülések ezerrel. Kérdeztem a palástfű-cickafark verziót is, vigyorgot nagyokat, és bólogatott, hogy persze-persze hókusz-pókusz, mindent bevetni... :lol:

Kriszto, Loreena, Muki merre vagytok?

Hildácska, te hogy vagy? Mikor is mész újra uh-ra?
kkata23

Kata! Palástfű pé után mindenképp. Figyeld a hőgörbédet is, én még Lh tesztet használtam, úgy elég jól be lehetett lőni. Amikor az Lh ujra negativ, akkor lehet kezdeni a palástfüvet. Palástfűből napi két csészénél többet nem szabad.
De lehet keverve is inni, egy-egy arányban keverve a kétféle tafüvet, akkor végig a ciklus alatt ugyanúgy. Ez a rendszertelen mensesre is jó hatással van.
Cysta esetére ülőfürdőt is érdemes késziteni a cickafarkból.
http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/ ... aszol/377/

A cickafark barnára szinezheti a vizeletet. Abból is csak 2-3 pohárral szabad naponta inni.

Kép
kislibus

Egyébkét a ciszták maguktól felszivódnak a köv ciklusra. Újra vagy azért alakulnak ki, mert hormonális kezelés alatt áll az ember, vagy azért, mert a köv ciklusban ott marad egy meg nem repedt tüsző. Ez utóbbit nem tudom hogy lehetne kiküszöbölni, mert ok, ezt a cisztát talán megszünteti a cickafark, de ettől még ebben a ciklusban kialakulhat egy másik. Gondolom a felülés erre lehet jó, hogy ki se alakuljon másik ciszta. :roll:
kislibus

Kislibus, köszönöm! Na majd próbálkozom. Az LH tesztek nekem nem nagyon jöttek be... a hőmérőzés meg csak jó pár nappal pé után egyértelmű. Addig a cickafark mehet?
Egyébként te hogy vagy? Annácska?

Micike, tudtam, hogy az előbb legelejtettem valakit... :cry: Te hogy vagy? Elkezdtek a paleolit létet? :wink:
kkata23

KKata: szerintem nem jó ötlet közvetlenül egymás után a két műtét. Legalább az egyikőtök ne legyen rogyoga! :D Kopa anno azt mondta, hogy az ICSI, a műtéttől függetlenül mehet továbbra is. Az előírt 3-6 hónapos kontroll ahhoz szükségeltetik, hogy az esetleges javulás mértéke kiderülhessen és hagyományos IVF-re, netán inszemre is alkalmassá váljon a katonaság. (A legjobb az, ha rákérdeztek, mert sosem fogalmazott egyértelműen, de nekünk ez jött le.)
Ami a sportot illeti, kicsi cisztáknál van értelme, nagynál viszont kifejezetten tilos, mivel egy bizonyos méret felett már az is benne van a pakliban, hogy a petefészek elcsavarodik (nem találok erre jobb szót). Ha ez megtörténik, jó eséllyel el kell távolítani. :( A Dévisz által is javasolt felülések, stb. ezzel szemben - a fizikai hatás miatt - segíthetnek eldurrantani, ami a legjobb (leggyorsabb) megoldás. A lényeg az, hogy nyomóhatás érje azt a részt. A ciszta amúgy a legtöbbször magától felszívódik, de ha a fala nagyon erős, ez hónapokig is eltarthat. Dévisz kb. 3 hónapig még nem erőlteti a műtétet, utána viszont csak a leszívás segít, de szerencsére az esetek túlnyomó többségében addigra már magától is megoldódik a probléma. 8)
szimba

Köszi Szimba neked is a választ. Az igaz, ha a két műtét egyszerre lett volna, akkor mind ketten rogyogák lennénk, de legalább mindketten othon lehetnénk... :lol: :lol: :lol: Az úgyse sűrűn van...
Viszont az megnyugtatott, hogy a műtét nem befolyásolja az ICSI-t... Akkor viszont ezerrel be kellene jelentkezni a műtétre, mert akkor jó esetben kb 6 hetünk van a beültiig, addigra szegény férjecske is jobban lehet... És hátha épp a májuban lennék cisztamentes és nem vesztenénk el a hónapot. Nekem fura cisztáim vannak, mert előző hónapban is nagy volt, de azt középidőben ellenőriztünk és már alig látszott, most meg megint van egy gusztustalanság... :cry: Tegnap már pedzegette a műtétet, de azt mondta, hogy még várjunk...
kkata23

Sziasztok!

Huh ezt a támogatásos dolgot nagyon nem értem, lehet, hogy van olyan, hogy valaki jogosult rá, de mégsem kap támogatott lombikot? Lehet, hogy nagy butaságot kérdeztem, de úgy vettem ki a mondatokból. Hallottam már másfelől, hogy várólista meg ilyenek, de nem gondoltam, hogy tényleg megtörténhet, hogy valaki ne kapjon lehetőséget, amikor máshogy nem sikerülhet. Nagyon durva, ismét csak azt tudom mondani, amit azt hiszem Kislibus, hogy sírnak, hogy nincs gyerek meg, hogy fogy az ország, míg mi, akik mindennél, tényleg mindennél jobban szeretnénk babát, oda juthatunk, hogy nem megy, mert nem tudjuk anyagilag a terhet felvállalni. Nagyon durva!

Loreena! Hol vagy? Régen hallottunk rólad? Remélem jól vagy és azért nem jelentkezel, mert nagyon aktívan töltitek az "otthoni baba-összehozó" hónapot.:D :D :D

Muki! Hogy vagy? Mikor tudtok kezdeni? Van már valamilyen közelítő időpont?

Hildácska! Régen jelentkeztél te is, hogy vagy, kismami? :D

Szép estét nektek!

kriszto

kriszto82

Kriszto! Mikor mész Dévaihoz?

Kép
kislibus

[quote="kriszto82"]. írta:kriszto82..lehet, hogy van olyan, hogy valaki jogosult rá, de mégsem kap támogatott lombikot?

Elvileg nincs, gyakorlatilag viszont van. Ha egy intézet mindenkivel ugyanúgy foglalkozik, akkor a Nyugat-európai intézetek által produkált 15-20 %-os sikerráta várható. Mivel a "nagy tudásúak" ennél nagyobb eredményességhez kötötték a támogatás elnyerését, így nyilvánvalóan csak azzal lehet az eredményt tuningolni, ha a kisebb eséllyel kecsegtető pácienseket minimum parkolópályára teszik, esetleg le is pattintják. (Egy másik intézetben a 41 éves ismerősömmel közölték, hogy "már öreg, minek akar gyermeket?" :shock: :evil: ) A helyzet most olyan, hogy elvileg minden intézetnek lehetősége van foglalkozni mindenkivel, egyesek viszont le is pattintják a 40 felettieket, miközben az előírt sikerrátát könnyedén túlteljesítik, tehát maradna kapacitás. Ez az, amitől én speciel leginkább hányok.
Sajnos tőlünk nyugatra is eléggé rossz irányba mennek a dolgok "lombikügyileg". Nem elég, hogy néhány országban egyáltalán nem támogatja az állam, ahol igen, ott is jellemzően csak 1-2 alkalmat, az utóbbi időben egyre erősödnek azok a hangok, hogy a támogatást életkorhoz kellene kötni, minden egyéb körülménytől függetlenül! :shock: Konkrétan 40 éves korról van szó, miközben pl. nálunk az első lombikozók átlagéletkora 36 év. Persze ha valahol meghúzzák a határt, a mutatók meg javulnak, összességében kevesebbe fog ez kerülni az OEP-nek, de itt jön az, amit már az előbb leírtatok. Utána sírni fognak, hogy nincs elég gyerek? Dehogy nincs! Olyanból egyre több lesz, aki sosem lesz a közös egészségügyi kasszát tekintve "befizető", ezzel szemben a rendes, dolgos családokat megfojtják, ahol nyilvánvalóan olyan körülményeket biztosítanának a lurkóknak, hogy azokból az esetek 99 %-ában tisztességes adó-és járulékfizető váljon. Érdekes egy világ ez... :?
szimba

Sziasztok!

Szimba!

Ez tényleg nagyon gáz! És iszonyúan elszomorító!!!!

Kislibus!

Holnap! Fél 12-re. Gondolom vagy 2-3 órás csúszásra lehet számítani. A vérnyomásom megint az egekben lesz, és még csodálkoznak, hogy olyan vérnyomást produkáltam a múltkor is. Még mondtam is Dévisznek, hogy "sokan vannak,így tudom mennyi idő mire bejutok, ülök és várok, végig azon jár az agyam,hogy van-e baba, vagy sem, nőtt-e vagy sem, hát persze, hogy nem tudok 110-es vérnyomást produkálni." És ezek után holnap, amikor eldől, hogy haza megyek és boldog lezek, vagy irány a kórház és VÉGE, akkor legyek nyugodt?! Ja és egy hete nem ettem semmit amiben akár csak egy kristály só is lenne, ezt kaptam házifeladatnak, képzelhetitek milyen a húsvét sonka nélkül, a fasírt só nélkül és hasonlók.
De a "legjobb" az lesz, ha kiderül, hogy kórház és hétfőig várni kell. Hát akkor ez lesz életem legrosszabb hétvégéje. Persze akkor is, ha még holnap kórház. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁááááááááááááá
Nem akarom! Babát akarok! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
De persze egészségeset, és ha ez most nem jöhet össze, akkor nagyon nem tehetek semmit.........

kriszto

kriszto82

Kriszto! Én még nagyon reménykedem, hogy nem kell kórházba menni!!! Tudom, hogy ez nagyon nehéz, kitartást holnapig!
Amikor nálam volt hasonló a szitu (akkor még nem Dévaihoz jártunk, hanem az sztk-ba) ugyanigy éreztem. Azok a várakozással teli napok (még a kórházban is tartottak pár napig, hogy tényleg biztosra menjenek ) pokoliak voltak. De holnap minden kiderül és nagyon-nagyon szoritok!!!
Mindenképp ird majd meg mi volt!

Kép
kislibus

Sziasztok!

Gyorsan jövök, örömhírrel holnap punkció!! 22mmes a három petesejtem, fogalmam sincs hogyan történt, hogy így megnőttek!
Csak most azon kell izgulni, hogy meg is maradjanak!
Szurkoljatok nekem!

Szurikáta ha egy szerencse hozó szurit küldenél! :D

Kata, Apánk mesélte, hogy már hétfőn is ciszta láz volt, ötből háromnak. Hihetetlen, mintha ragályos lenne....

Kriszto, ++++++++++++++ nagyon szorítok.

Köszönöm a drukkokat, jövök a hírekkel. :D
emerenc

Emerenc!

Hajrá! Hajrá! Nagyon szorítunk!!!!! Minden rendben lesz!!!!!
De jóóóóóóóóóóóóóóóó :D :D :D :D :D

kriszto

kriszto82

Sziasztok!
Tegnap megkaptam az MR eredményt, minden tökéletes, semmi eltérés.A hormonleleteim rendben, FSH 5 alatt szokott lenni.Ezért gondolja Dévisz, donorral kellene próbálkozni, de azt már nem...ez azért nehéz döntés.Mindegy 3 hét múlva megpróbáljuk mégegyszer....
Vagy tovább rontom mint 40 feletti a statisztikát, vagy megcáfolom az eredménytelenséget...bárcsak az utóbbi történne...

Kriszto!Jelentkezz minél hamarabb mi volt.Remélem jó hírekkel szolgálsz.

Emerenc!csak így tovább, ügyes vagy, látod vannak csodák.Akkor ezt már önköltségesen válaltátok?Drukk a punkcióhoz, jelentkezz este mi volt...
zsuzska69

Sziasztok!

emerenc, nagyon-nagyon örülök a szép ereménynek!!! Remélem már túl is vagy a punkción! Gyere majd este, ha tudsz!

Zsuzska, örülök, hogy nálad is minden rendben!!! Hidd el te leszel, aki megdobja a statisztikát!

Kriszto, gyere majd te is a jó hírekkel...

Én meg tegnap óta elkezdtem inni a cickafark teát, ma meg csak olyan cikket találtam, hogy nekem nem szabad... :cry: Nagyon szeretnék természetes úton megszabadulni ettől a dögtől, de már tanácstalan vagyok. Férjecske műtétje is tolódik, Kopa azt mondta, hogy a műtét nem sűrgős, ha túl vagyunk a beültetésen jelentkezzünk... De vajon lejutunk-e valaha is a beültetésig?!
kkata23

Emerenc!
Természtesen megy a szuri,remélem még nem késtem el vele :) )
++++++++++++++++++++++++ :) ) Kép

szurikáta
szurikáta56

Emerenc! :D Drukkolok!

Kriszto! Gyere hamar a hirekkel, izgulunk ám!

Kata! El fogtok jutni a beültiig, sőt, még tovább is!
Tudod, ezért irtam én is korábban a cickafarkra, hogy nem minden szerző ajánlja. Van aki meg igen. Ilyenkor legyen okos az ember. :?

Kép
kislibus

Sziasztok!

Hát, ennyi volt.
Megint nőtt a petezsák, de már szikhólyag sincs benne...
Diagnózis:missed ab. gr.s 7. Vagyis nincs remény.Pontosan nem tudom mit jelent, de kaptam 7 napot Apánktól, hogy magától elmenjen, mert szerinte az lenne a legjobb. Végülis ha mennie kell, akkor szerintem is, ha jövő péntekig nem megy el, akkor majd megbeszéljük. De valószínű János, mert ott csinálnak vákuumos terhességmegszakítást, és én másmilyet nem szeretnék, mert állítólag a kikaparós veszélyesebb és több a szövődménye is.
A helyzethez képest jól vagyok, azt hiszem elég volt a hét, hogy felkészüljek. És most újabb minimum 3 hónap. Nagyon szomorú. :cry: :cry: :cry: :cry: És utána sincs sok remény, hogy megint elsőre eljutunk megint a beültiig, vagy akár a terhességig.
Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy egy abortusz után lehetek-e még "könnyen" terhes, vagy nagyon ne bizakodjak, vagy csak akár évek múlva?
Örülök, hogy itt vagyok Veletek! Más olyan emberekkel beszélni, akik átérezhetik ezt az egészet, míg a környezetem csak annyit tud mondani, hogy "jaj ez nem jóóóóó", "de sajnálom", hát mi is, de most így alakult. Szóval a kevésbé aktív időszakomban is maradok és olvaslak Titeket és szorítok mindenkinek!

kriszto

kriszto82

Kriszto, pedig annyira szorítottam. Percenként jöttem és olvastam van-e jó hír.
Nem is tudom mit mondjak. Szerencsére saját tapasztalatom nincs, de egy másik fórumon is olvasgatok, és ott ha jól emlékszem van egy csajszi, akinek több vetélése is volt, és utána nagyon gyorsan újra sikerült. Igaz ez nem ugyan az, hisz ott magától elment a baba.

Hihetetlen hogy ennyire jól viseled. Remélem nem lesz szükség terhességmegszakításra, az biztosan jobban megterhelné a szervezeted.
Bocsánat össze-vissza írok, nem tudok magamhoz térni.
sok erőt és kitartást kívánok.
hildácska

Kriszto

A diagnózisod nagyjából azt jelenti hogy 7 hetes elhalt terhesség. :cry: Sajnos tapasztalatból mondom hogy nem fog magától elmenni.Ha el is indul,általában kell a müszeres befejezés.Barnázással indul,ami napokig is eltarthat. És kicsit fog fájni a pocid is. (Nekem egy missed ab-m volt, műszeres befejezéssel és utána még szültem 2 gyereket. ) Ez nem azt jelenti hogy nem lehet többet,vagy csak nehezen babád.De szerintem Szimba nagyon pontosan le fogja neked írni mit jelent.

szurikáta
szurikáta56

Kriszto, nagyon-nagyon sajnálom... Sajnos a kérdésedre én sem tudok válaszolni, de úgy tudom, hogy az nagyon jó jel, hogy teherbe tudsz esni. Ezt megjegyzi a szervezeted és utána sokkal könnyebb a teherbeesés. Most lehet, hogy az angyalkádnak esetleg valami baja volt, nem volt elég erős, hogy életben tudjon maradni. Nagyon sok erőt kívánok, hogy el tudd engedni az angyalkádat, és legyen a szívedben helye az új kisbabádnak!

Emerenc????
kkata23

Kriszto: nagyon sajnálom. :( A diagnózis azt jelenti, amit Szurikáta már leírt. :(
A közhiedelemmel ellentétben egy műszeres befejezés nem jelent gondot a későbbiekre nézve. Persze mint minden műtétnél, itt is lehetnek komplikációk, de egy jó orvos mellett nem lehet gond. A vákuumos technika annyiban mindenképpen jobb, hogy tudtommal nem kíván olyan mértékű tágítást, mint a kaparás, márpedig a laminária gyötrelmeit mindenképpen jó elkerülni. Mivel a szükséges tágítás mértékét a magzat mérete alapvetően meghatározza, a 7 hetes kor ebből a szempontból előnyös. Ha 1 héttel korábban alakulnak így a dolgok, akkor elvileg a műtét előtti, már altatásban végzett tágítás is elegendő lenne. Ha kell tágítás és van rá lehetőség, a laminária helyett kíméletesebb a prosztaglandin-zselé, bár a görcsölést ezzel sem lehet teljesen kiküszöbölni. Amúgy szerintem a vákuumosnál is van a végén egy küret, mert csak így lehetnek biztosak abban, hogy semmi nem marad ott, ami a későbbiekben gondot okozhatna. Ébredés után is lehetnek görcsök, de gyakran semmiféle fájdalom nincs utána. Legalábbis testi... :(

KKata: amikor mi is elővezettük Kopának, hogy újra belevágnánk egy programba, nálunk is egyből úgy reagált, hogy a varikó végülis várhat. Valószínűleg az eredményekből azonnal látja, hogy van-e egyáltalán reális esély olyan mértékű változásra, ami miatt érdemes lenne a lombikot halasztani. Csak azok a fránya ciszták ne lennének... :evil:

Emerenc: szép nagyra megnőtt a 2. "turnus". Remélem, sikerült leszívni belőlük a petikéket, mert nálunk ez a méret sokszor már "nem működött". Várjuk a fejleményeket... 8)
szimba

Sziasztok!
Én ugye zugolvasó vagyok....de ha lehetőségem van,Veletek örülök-búsulok....most szomorú vagyok Kriszto miatt és most miatta is írok .....Nekem 5 Missed AB-m volt és Nati a 6.terhességem Dévais baba,majd eltelt 8év...kimondták a diagnózist,hogy tuti nem lesz több gyerekem....de ugye Bebe van...na akkor mit is tudnak az orvosok 100%-ra???Semmit!Dévai Nekem szülés közben azt mondta: "A NŐ egy időzített bomba,csak akkor tudni mikor robban,amikor már felrobbant!" Hinni nehéz,pedig vannak csodák!Nekem 2 is van....és lesz Nektek is....csak mint a bombánál,előre nem tudja senki....vagy lehet....de Ő meg nem mondja,mert akkor nem lenne meglepetés-és nem vágynánk annyira rá!!!---ja és mai napig nem tudjuk Bebe hogy van....de ez lényegtelen...a részletek...az előtte elszenvedett x év,nem számít már!Tudom könnyen beszélek....de higgyétek el...Én is álltam a sor legvégén...
Amikor Natival ill. a 3ikerrel terhes lettem és Uh előtt hánytam,Dévai annyit mondott gúnyosan..."Mér,nem erre vágytam?"De igen!!!és ha ez az árra hányjam végig a 9hónapot....és így is lett....szóval jól gondoljátok meg előre....mit vállaltok!
Na pusza Nektek és kitartás!!!!!!
:wink: :lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Szurikáta köszi! :D

Zsuzska, jaj ez a FSH az sem jó ha alacsony, az sem ha magas.. :evil: Nagyon bízom benne, hogy a statisztikán csak javítunk! :wink: Örülök, hogy az eredményeid jók lettek!
Ez még OEPre ment, haverságból így mondta Apánk. :)

Kriszto: :cry: :cry: :cry: Szavak nincsenek. Csak remény.
Nincs tapasztalatom ebben, így én sem tudok semmi okosat mondani... :cry:
Nagyon sok erőt kívánok én is és kitartást.

Kata, a cisztával kapcsolatban én is tanácstalan vagyok. Engem is megkeserített már, de egyszer csak eltűnt, a sunyija.

Ma meg volt a punkció, 4 szívecskét kaptam a tenyeremre. Holnap telefonálunk a laborba, hogy mit sikerült összehozni. :D
Köszönöm a drukkokat!!!

Mici Te merre jársz?
emerenc

Sziasztok!

Emerenc!
Gratula a 4 szivecskéhez!

Kriszto!
Tudom, hogy nem vígasztal, de én is pont ugyanígy jártam, pont a 7. héten. Én nem vártam egy percet sem a biztos diagnózis után. Nem engedhetem meg magamnak, hogy egy bizonytalan időpontban görcsök közepette elöntsön a vér. Én a Szent Imrében vetettem ki vákummal. 10 perces beavatkozás volt.

Zsuzska!
Szeretném, ha sikeresen meghazudtolnád a nagy számok törvényei szerinti várakozásokat! Mi mindannyian egyének vagyunk, egyedi körülményekkel!

Passzív voltam, mert nem volt mit mondanom, csak olvastam a híreket.

Március 5-én volt a műtétem, azóta most, április 3-án jött meg először a menstruációm. Nem gondoltam, hogy ilyen sokáig kell rá várnom. Még két ciklust kell kivárnom, utána, ha miden rendben, jön a következő lombik.
muki2

Muki!

Írtam neked privit lenne pár kérdésem.

kriszto

kriszto82

Kriszto! Sajnálom! :cry: Nekem is ez volt 2007-ben, nem ment el magától, kellett a műtét. Nekem kaparás volt, hát állitom, a vákuummal jobban jársz, ha kell, mindenképp a Jánosba menj, ha ott csinálnak ilyet. :cry:
De ha nem kell, szerintem ne műttesd magad. Dévai nem véletlen mondta, hogy az lenne a legjobb, ha magától távozna. Várd ki azt az időt, amit mondott. Addig ki is irathatod magad táppénzre, sőt, a vetélés után is jár. Amúgy is pihenni kell utána.
Nagy-nagy ölelés!

Kép
kislibus

Muki! Ez nem sok, amit vártál a mensire, egy hónap. Nekem is kb. ennyi volt a következő és erőssebb is volt 4 hónapon keresztül.

Kép
kislibus

Kriszto, drága! Számtalan példa bizonyítja azt, amit Kata írt, hogy ezt megjegyzi a szervezeted, és utána jóval könnyebb a teherbeesés! Van egy barátnőm, akinél szintén missed ab. volt a 8. héten, és egy fél évvel később már semmi gond nem volt, hamarosan pedig már egy éves lesz a gyönyörű kislányuk!
De innen a fórumról is sok példát lehet mondani: Bodziéknál szintén kb. fél évvel később jött spontán :!: Esztili-bébike! (Ugye, Bodzili? :))
Gondolom, hogy most nagyon nehéz, de hidd el, hogy ezek után nemcsak "könnyen" lehetsz terhes, hanem sokkal-sokkal könnyebben, mint eddig!
Nagyon szorítok, hogy minél hamarabb túl legyél (testileg és lelkileg is) ezen a nehéz időszakon, hogy aztán felkészülhess egy hamarosan kezdődő, de utána sokkal tovább (9 hónapig és aztán egy életen át) tartó folyamatos vigyorgásra :D!

Emerenc! Úgy örülök a 4 szívecskédnek! :D
loreena

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?