A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2002. május 1 - 2003. április 30. közötti gyermekek

Sziasztok

Ilke
Na akkor mar tuti kisocsitek leszKépDrukk hogy minden ugy legyen ahogy nektek joKép
NAgyon jo kep,Lil tenyelg egy nagy csajszi mar ,olyan komolyan ul ottKép

Banyoci
Igen am varjuk az eskuvo fotokatKép)Te dolgozol mar vegleg?Orulok hogy Gyurcinak tetszik a bolcsiKép

Conti
Igazad van ,jobb igy hogy kapkodnak utanadKépAkkor Betti is bolcsis lesz,remelem tetszik majd neki isKép

Rit
Jol haladtok ha mar ott is aludt,gratulaKép

Mano
Nalunk a bolcsiben mindne nap kiviszik oket,persze esoben tuti nemKépNehez ez,de ha Te nem elszel ott majd megoldja maga a dolgot,vagy segit a gondozo neniKépNe aggodj mert igym eg nehezebb neked isKép

Gumicukor
Nem azzal van a gond hogy itthon vagyunk hanem hogy nincs gyerek a kozelben,ha jon valaki akkor mar minden jo jatszanak ezerrel.Egyebkent nem az a lenyeg neki hogy kint legyunk(persze nyaron a melegben az is) hanem legyen tortenes,szereti a nyuzsgestKépEn hosszu tavon nem vagyok eleg jatszopajtasnak.Pedig mindent bevetekKép
A bocsiben szerintem nem lesz baj rosszido eseten,mert ott lesz a rengeteg jatek es gyerekKép
Tiramisu:En is altalaban az olasz sajtbol csinalom,csak hat az ugye 500ft,(nem beszelve az igazi Mandulalikorrol ami 2000)es ilyenkor ha nem mi esszuk jo az porbol isKépegyebkent izre ha hiszed ha nem teljesen egyformakKép
Emlekezes:Persze hogy emlekszik dolgokra, emberekre regrol,ezzel csak azt akartam mondani hogy nem felos az idegenektol sem.Barkivel rogton haversagban van,nem sir ha idegen jon hozzank,rogton mosololyogKép

Ma a kispesti baratnomnel voltunk,hat olyan hideg voltKépMegint jol ereztek magukat a 3 fiu,mar a kicsi 1 eves is bekapcsolodik nehaKépNemreg jottunk haza,most epp rajzol Alex mellettem eppen magyarazza a maci testreszeit amit rajzoltKép
Na megyek segiteni nekiKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,
Ma elég érdekes napunk volt. Du elindultunk Lilivel fogorvoshoz (mikor kezdjen el fájni a fogam, ha nem az utolsó időszakbanKép), és annyira rosszul voltam, hogy hihetetlen. Útközben taliztunk apával, és vele mentünk oda, de nagyon gázos volt. Komolyan azt hittem, hogy a dokitól a kórházba megyünk. A fogorvosnőm tök rendi volt, úgy megcsinálta a fogamat, hogy szinte nem is éreztem semmit, sőt még pénzt sem fogadott el. Aztán szerencsére jobban lettem és hazaindultunk, de azért nem vagyok nyugodt, nem tudom éjszaka még mi lesz. Ami aggaszt, hogy ma meg holnap nincs a dokim, mert elutazott, egy éppen aktuális ügyeletesnél pedig nem szeretnék szülni. Szóval drukkoljatok!
Köszi a dícséreteket a falvédőreKép. Elkészült a babatáska is, tegyek fel képet rólaKép?

Conti,
De jó, hogy nálatok padlófűtés van, nagy vágyam nekem is egyszer majd ha átépítünk. Mi ma kezdtük el a fűtést.
Megértelek, hogy elvállalod a munkát. Betti nagyon kis önálló márKép, Lilinek is vannak ilyen dolgai.

Forti,
Látom Levi is nyomatja a jó kis dumákatKép.

Gumicukor,
Nálunk még mindig érik, sőt virágzik az eper (folyton termő fajta), így engem érdekelne a receptKép. Igaz én nem eszem a baba miatt, mert ez elég erős allergén, de majd a vendégeknek készítek valamikor. Fagyasztott eper is jó hozzá, mert folyamatosan szedem és fagyasztom, szegény apa nem bír annyit megenni, amennyi érik, pedig mindig ha jön valaki, eper nélkül nem megy elKép.
Bevallom csodállak, hogy tornázol otthon, meg még el is jársz. Én ilyen szempontból elég lusti vagyok, de azért a vágy, hogy 2 gyerkőc után is kinézzek valahogy elég erősKép. Majd összeszedem magamKép.
Lili ágyát kaptuk egy baráti pártól. A szivacs sima habszivacs benne, azt szeretnénk majd kicserélni, de oda még nem jutottunk. A belső mérete 70*140. Most azt tervezem, hogy Lilinek is varrok flanell huzatot az ágyneműjére, mert mi is azt használunk télen és nagyon jó meleg.

Zsuzsa,
1cm vastag szivacsot tettem a két réteg anyag közé. Mivel ez közfal, talán elég lesz télen.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Conti

Mi is futunk, igaz csak este befutunk ejszakara, aztan kikapcsoljuk. Egyelore nincs termosztat es olyan meleg kerekedik, mint a pokolban...
Betti meselese.... Emike igy mesel:"Hol nem volt, hol nem volt..."Kép
En sem neveznem el a fiamat Koppanynak.

Ilke

Nagyon ugyes vagy a falvedovel, mindig amulok, hogy miket varrsz. En is elovettem a varrogepemet, hogy felvarrjak egy-ket nadragszarat, de egyelore nem talalom a hajtopedalt...Kép
Nalunk is folyton termo eper van es meg viragzik meg terem es en sem eszem...KépDe sajna Emike sem.Kép

Gumicukor

Nem is tudtam hogy a Tiramisunak is vannak "izesitett" fajtai.Kép En is mindig sajtbol csinalom, de lehet hogy kiprobalom a poros valtozatot is, ha tenyleg sokkal gyorsabb. Persze csak olyan esetekre, ha muszaj valamit csinalni, de nem nagyon van ido.
Hogy neked mi mindenre van idod!Kép Joga, Feng Sui, torna...stb.Kép
Sajna holnap megint elutazik a ferjem, igaz csak ide Lengyelhonba es csak 5 napra.Kép

Forti

Vaju.KépKépKép

Egyik nap megyunk a sarki kis csemege boltba, elotte kint cigizik a boltos. Emike beszol:"A bacsi menjen vissza a botba!"Kép
Masik boltban vettunk nehany ruhacsipeszt, feltesszuk a pultra, par darab lepottyan a foldre.Emike felkapja es megjegyzi: "Ezek el akartak menekulni."Kép(Az elado beesik a pult ala a rohogestol)

Zsuzsa

Piroska=neni Kép

Kryss

Hol vagy?

Kepzeljetek kaptam a takineni egyik kuncsaftjatol egy szatyor anyatejet. Annyira rendes, nem? Csak az a bokkeno, hogy nem ismerem, sosem lattam, dehat csak nem lesz semmi gond, nem? Ugyanolyan gondosan fel van datumozva, ahogy en szoktam, uolyan markaju zacsikba. Szerintetek megprobalkozzunk vele?
Habar lehet hogy tok mindegy, mert a fiam egyszeruen nem hajlando uvegbol enni. Szerintetek akkor nem lehet tul ehes, vagy ez valami mas, mert neha az az erzesem, hogy enne meg, rangatj mergesen az ures cicit, de ha kiolvasztok neki tartalek tejcsit nem hajlando uvegbol meginni, masr nem tudom hany zacsival ontottem le a lefolyon. A guta majd megutott. Olyan mintha forditott cumizavara lenne a kicsinek, nem a cicit utasitja el, hanem annyira imad cicizni, hogy mas nem is kell. Vagy ha ehes lenne elfogadna?

Bilizes

Tegnap Emike rault, de egyelore ruhastol.Kép Nem baj, ez is haladas.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
Tök jókat mond Emi, jókat kacagok én is rajta mindigKép.
Egyenlőre mi is csak éjszakára fűtünk, most speciel apa kicsit túllőtt a célon és folyik rólam a vízKép.
A tejcsi tényleg rendi volt. Én lehet azért, hogy elkérném a tel. számát és legalább telefonon beszélnék vele, esetleg megtudni, hogy mekkora a babája. De ha ilyen gondosan becsomagolva kaptad meg, az tényleg pozitívum. A fiad nagyon okos, csak te kellesz nekiKép. Egyébként tényleg lehet abban valami, hogyha nagyon éhes lenne még, akkor elfogadná üvegből is.

Ma itt voltak apuék, csaptunk egy jó kis szüretet. Lili egész nap meg nem állt, ennek örömére du alig lehetett felébreszteni, ha hagyom állítom még 5 után is aludt volnaKép. Apuék megint tök rendik voltak, főztek egy csomót otthon, hogy ne kelljen nekem. Hoztak egy nagy fazék igazi tyúkhúslevest, meg ugyanannyi csirkepörköltet, no és Lili kedvencét, tejfölös, fokhagymás ubisalit. Olyan jó, hogy nem kellett egész nap a konyhába főzőcskéznem, sőt még holnap sem kell. Pihiztem is sokat ma, mert mondanom sem kell, hogy egy fűszálat sem engedtek arrébb tenniKép. Egyet engedtek csak, fényképezniKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

hali

ilke
általában akkor szoktam tornázni, amikor anyósomék kutyát sétáltatnak. dani körülöttem dzsesszel, apa meg általában számcsigépezik, vagy ő is edz vagy éppen már túl van rajta és vacsit csinál nekünk. de van, amikor este nem kell főznöm, olyankor miután elaludt Dani, akkor tornázom. utána szinte jól esik beesni az ágyba. de este 9 után már sokszor lusta vagyok, így inkább 6-7 óra felé időzítem a mozgást.
meglátod, majd ha már a picike is nagyobb lesz, akkor te is elkezdhetsz mocorogni otthon. csak a kezdet nehéz, de utána meg tényleg rendszeressé válik, igényli a szervezet. mondjuk én könnyen beszélek, mert pici korom óta sportolok, szertotnával kezdtem 5 évog, aztán jártam én mindenfélére, aerobikra, futóversenyekre (bár ez utóbbit nem szerettem), úszni. talán a fősulin nem erőltettem meg magam túlzottan, inkább bulizni, táncolni jártam, de hát az is mozgás. aztán elkezdtem dolgozni és onnantól megint rendszeresen jártam, női toprnára, stepre, lépcsőzni. egyszer próbálkoztam konditeremmel is, de nagyon uncsi, nem jött be. most meg itthon a kazik. a lányeg, hogy a mozgás szeretete megmaradt bennem.
egyébként anyuék azért szertornára írattak be, mert állandóan égnek állt mindenem, szándékosan bukfenceztem le a kanapékról ilyesmik Kép
szerencsére nem faragtak rá, mert nagyon szerettem, főleg azért is, mert a 80-as évek elején a rugalmas anyagból készült, hosszúujjú tornadressz nagyon ritka volt és nekünk olyan volt. imádtam őket, meg a melegítőcuccokat. mindent az eygesülettől kaptunk. vigyáztam ám rájuk, mint a szemem fényére.

Dani szobáját átrendeztük, tettem bele egy kis feng shui-t Kép nemsokára meglesz az új ágya is.

jó éjt
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Levi is szokott mesélni: "esze vot, honem vot, tiáfi!"
Ha pedig kérdezem tőle hogy ki lakik a toronyban, a válasz: "shrek"

Képzeljétek Levi megint hányt éjjel és lázas is volt. Kép Kedd óta egész héten semmi gond nem volt, most meg...
Nem tudom hogy fogok így menni hétfőn melózni. Nemsokára viszem le a dokihoz, kiváncsi vagyok mint mond!

Ilke
Tegyél majd fel képet a babatatyóról is!

Forti

Kép
Kép
forti

Forti!

Jobbulást! Hát szerintem sehogy sem fogsz így menni, már bocsánat, nem viccesnek írtam.Kép Sajnos az első kb fél éven túl kell így lenni. Én is csak rménykedem hogy megértő lezs a munkahely, na meg hogy 3-an csak megoldjuk valahogy, valaki itthon tud vele mindíg maradni. A férjem is kénytelen lesz beszállni a dologba, nekik télen úgysincs versenyszezon.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Nyuszi,
nekem egy het volt, mire rajottem, hogy Mate neha azert rangatja a mellem egy ido utan, mert _jon_ a tej belole, pedig o mar csak cumizni akar! En meg azt hittem, hogy szegeny ehezikKép De ha visszaraktam az uresre, akkor bekesen cumizott /volna/ tovabbKép Nem lehet, hogy Dannynek is ez nem tetszik?

Ilke,
nagyon klasszak a sajatgyartmanyu babacuccaid!

Forti,
jobbulast!

Beszed:
Rekaval tegnap vasarolni probaltam... maszkalunk a sorok kozott, mikor Reka megszolal: Anya, lopjunk egy nadragot!
Azt hittem, ott rogton elsullyedekKép Azota rajottem, hogy a Blinky Bill-es mese valamelyik tvcsatornan, na az a ludas, az a koala szokott lopkodni mindenfelet...

Forti,
jobbulast Levinek! Tenyleg mindenki azt mondja, a bolcsi eleje ilyen, de gondolom, ezt mar ezerszer hallottad ugyis, csak epp nem vigasztalKép

-Afonya
afonya

Afonya

NadraglopasKép
Azt felismerem ha tele cicit rangat, mert egyreszt olyan csak reggel fordul elo sajnos, masreszt meg siman elengedi es spriccel a tejcsi ezer fele. Eloszor azt hittem azert rangatja,ami gyakran elo is fordul, mert figyel a hangokra es mas erdekli, vagy mert faj a pocija. Legujabban meg mikor mar ugy ahogy jollakott, azzal szorakozik, hogy harap. Marmint iszonyatosan osszeszoritja a cicit en meg persze csillagokat latok.Volt mar hogy rakiabaltam hirtelen ketsegbeesesemben o meg nezett nagy szemekkel.Kép
Cumizni o is szeret, nagy Cicimatyi! Csak neha azt hiszi gumibol van es cicivel a szajaban fordul ide-oda.Kép
Emi is tevezik mostanaban, de inkabb csak akkor ha en is nezem. Most probalom neki elmagyarazni, mi a kulonbseg a tv es a video/dvd kozt, vagyis mikor a tvben valamit lat es lelkesen kiabalja, hogy nezzuk meg megegyszer, anya nem nagyon tud mit tenni.Kép Hat nem konnyu megertetni vele.
Meg folyton atirna a meset, kiabal a Teletubbies videoba, hogy a kenyergep ne kopkodje a sok kenyeret, meg hogy Tinky ne tegye a taskaba Lala labdajat...Kép

Emike tegnapi dumaja:
Barackeves kozben Emi beszol:
"Egyuk meg a magjat is"
mire en"De az nem jo, azt nem szoktuk megenni"
Mire Emi: "CSak vicceltem."Kép

Ilke

Megvan a no telcsiszama es fel is fogom hivni. Azt pedig pontosan tudom, hogy a babaja 2 hettel fiatalabb Dannynel, tehat pont jo. Iszonyat sok teje lehet, mert mig nekem alig van nehany zacsiban 100g folott, neki 200 on feluli mindegyik. Nem tudom hogy egy napon belul esetleg osszeontogette, vagy tenyleg ilyen sok van, mondjuk en a kulonbozo ideju fejeseket soha nem ontottem ossze.

Forti

Jobbulast Levinek, remelem nem lesz semmi komoly baj!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Áfonya, Nyuszi, Zsuzsa
Gyerkőc dumák Kép Kép Kép

Áfonya
Úgy ahogy mondod! Kép Nem vígasztal! De hát egyszer csak vége lesz.

Zsuzsa
Mi már jól vagyunk, én kaptam gyógyszert is a köhögésemre, elvileg nem fertőztük vissza Levit.

Dokinál lent voltunk, holnap mehetünk bölcsibe. A hányásra és a lázra azt mondta, hogy elvileg nincs összefüggésben a torkával, mert az már helyre jött, lehet hogy a fogzás kavar be ennyire. Kedden is a hányás után szinte azonnal jobban lett. Ha a doki nem mondja hogy piros a torka, azt hiszem semmi baja.
Azért felkészített az orvos, hogy lehet hogy megint csak 1-2 napot fogok dolgozni! Kép Kép
Meglátjuk.

Forti

Kép
Kép
forti

Hello

Gyerekdumára csak annyit, hogy én ma megkaptam a lányomtól, hogy :

"anyuci, lassan, mert elesel, és bibis lesz biksid"
és a következő mondat pedig
"anya mint egy öreglány" és hatalmasakat vihog hozzzá

A hasam hatalmas, 111 cm. A csípőm már annyira fáj délutánonként, hogy járni alig tudok Kép
Szerintetek be merjek vállalni jövő hét végére egy 220 km-es utazást? Akkor kezdjük a 35. hetet.....

Szilcsike
szilcsike

HalihóKép

Továbbra is 2in 1, de hát még van is 2 hétKép

Ilke
A ctg azért nem tetszett a dokinak, mert egyrészt magas volt a szívhang, másrést nem volt elég "tüskés", szóval a mozgást hiányolta, kétszer meg is szakadt, de ez valószínű az elmocorgás miatti regisztrációs hiba volt. Úgyhogy meg kellett ismételni és utána flow-metria is volt.
Kívánósság: Most jöttünk a cukrászdából, málnás túrókrémtortát küldtem le a kicsinekKépKép
Én egyébként már elég türelmetlenül várom a végét, ugyanis az ödémám szörnyű, Gergővel nem volt ilyen.
Ügyes vagy a falvédővelKépKép

Szilcsike
Nekem most 102 a hasam, a csipőm néha nekem is fáj. Én múlt héten vállaltam utoljára nagy utazást (200 km), az volt a 37. hét vége, szerencsére jól bírtam és nem volt gond.

Gumicukor
Tényleg mindenre emlékeznek a manók, mi múltkor Törökbálinton elmentünk a kórház előtt, ahol tavaly december elején volt a Gergő. Azóta nem járt arra és nem is szóltam semmit, erre megszólalt, hogy doktornéni, meg Gergő beteg. Teljesen ledöbbentem, akkor még csak 13 hónapos volt, nem is beszélt. És most is csak az autóból látta az épületet.

na pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép

A hetvegenk nagyon jol teltKépVendegek voltak tegnap tegnap ebedre ugyhogy kitettem magamert,de jo volt latni hogy izlett a mediterran lencseleves meg a muszakaKépMuffint sutottem az egyszeruseg kedveertKép
Kaptunk megint Alexnak egy csomo markas ruhat az unokajuktol,meg van overal+dzseki is csak ki kell majd erte menni Telkibe.
Neztem teli dzsekit Alexnak,es ami tetszett a Megatoysban az olyan pufi volt hogy alig birt benne mozogni.Az adidasban is volt egy jo talan azt veszem meg neki mert az konnyebbnek tunt,viszont kekKép
Ja es vettem neki uj bodyt meg pulcsikat,dogos bordo szinben,olyan csini bennukKépVegre talaltam egy boltot a Dunahazban ahol kisfiunak nem csak kek es szurke ruha vanKép

Tegnap Alex simogatta meg puszilgatta a hasamat reggel az agyban es megkerdi hogy: anya kersz meg?Majd elolvadtunk apaval Kép

Ilke
Szegeny Te,de mar nem sok van hatraKép

Nyuszi
Hat igen igy porbol 10 perc alatt kesz ha hirtelen jonnek vendegek is van van mit kinalniKép
magunknak en is sajtbol csinalom,persze csak ha pap itthon van es lekoti AlexetKép

Nyuszi
Hat mi kaptun kanno anytejet gyujtobol es bar az ferotlenitve volt en sem tudtam kie lehet.Viszont az hogy nem eszik uvegbol teljesen normalis.Ha ehes akkor sem,mert nem ehhez van szokva .A noverem kicsije sem,es kepzeld amikor o nem volt otthon idore kiskanallal adtam neki a z anyatejet,mert cumisuveget nem preferelataKépEleg maceras voltKép

Gumicukor
En mar reg feng-ezek ,kb 5 eve,es tenyleg van hatasaKép

Forti remelem jol vagytok mar es a bolcsiben te emg a munkabanKép

Szilcsike
111,az mar igenKépHat te tudod mennyire sokaig tudsz ulni,ha kenyelmesen elhelyezkedsz akar meg jol is erezheted magadKép
Tegyel fel kepet hogyl assuk a mereteketKép

Judy
Rad is kivancsi vagyok igy mindjart szules elottKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Juti,
Kitartás, nekem is mindig rossz volt a CTG-m, Solymesz sosem volt hajlandó produkálni magát. Azzal az erővel akár egyből flowmetriára is mehettem volna...

Nyuszi,
Jók az Emi beszólásai Kép

Forti,
Gyógyuljatok meg! Nekem nagy szerencsém van: Solymi egyszer sem volt beteg azóta, hogy eljöttem melózni. Most egy kicsit taknyos, de nem vészes. Persze én februárban jöttem, te meg épp most, a betegség-szezon kezdetekor...

Zita
parazita

Hali!

Nekünk is jól telt a hétvége, szombaton korán keltem és Danival elmentünk piacra, pelusért + bevásárolni, aztán együtt főztünk ebédet, bár a felét már reggel indulás előtt megcsináltam így már csak a leves maradt hátra, az meg hamar készen van. aztán átrámoltuk Dani szobáját, sokkal tágasabbnak látszik.
Vasárnap 10 óráig aludtam Kép bibibíííí, mert a párom kelt fel Danihoz és együtt sütöttek fánkot ebédre. én arra mentem ki a konyhába, hogy gyúrják a tésztát. Dani teljesen leutánozza, ahogy az apja gyúrja a tésztát, még a sodrófát os úgy használta ahogy kell. sajnos, amit gyúrt nem tudtuk kisütni, mert egy idő után szárnyakat növeszetett a fánkja és zuhanórepülésbe kezdett, csupa piszok lett.

a mágnestáblájára teljesen egyedül tud már napocskát rajzolni, a körformát szépen lezárja, rajzol szemet, szájat és sugarakat is rajzol a nap köré. olyan kis göcsörtös még a vonal, de felismerhető, amit rajzolt. és úgy tud örülni neki. zsírkrétával egy kicsit nehezebben megy, nem csúszik annyira, mint a mágnes.
és még mindig bal kézzel rajzol, a jobbat elég ritkán használja.

Nektek nincs karácsonyváró hangulatotok?
Nekem már a múlt hét óta az van, pedig még hol van a karácsony... csak valahogy ha kinézek az ablakon olyan szontyoli szürke idő van, ami karácsony előtt szokott. meg közrejátszik az is, hogy kaptunk 2 dvd-t a sógornőméktől kölcsönbe, és mindegyik karácsonykor játszódik.

Nyuszi, Szilcsike
Jók a gyerekek dumái KépKép

Egész hétvégén mostam, estefelé Dani megszólal a szennyestartó mellett:
"Megcsinálom mosógépet, minnyá lövök (jövök)"

Este altatásnál (mi mindig felváltva altatunk apával, tegnap én altattam):
"Ma anyu atat, nem apu atat" "A,B,C,D,A Vágó úl"

Ja és hétvégén elkezdtünk WC-zni. Állandóan bekéretőzik, amikor WC-n vagyunk és nézi a termést. annyira tetszett neki, hogy most már ő is felkívánkozik a WC-re. Eddig pisilt is bele, de kaki még nem volt, bár szólt, hogy szeretne, de csak üldögéltünk egy darabig. bili szóba sem jöhet, mondjuk annyira nem bánom, lagalább nem kell átszoktatni. aztán amikor lehúzzuk, kiabálja, hogy "kaki, buli!" mert én mondtam neki még régebben, hogy elmennek a kakik bulizni, amikor lehúzzuk. hát jól megjegyezte.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Kataa

Hat en is megprobaltam mar vagy 3 fele cumit, meg kispoharat az etetesnel, egyik sem jott be. Egy kezemen meg tudom szamolni hanyszor fogadta el a cumisuveget, az utobbinal meg orditott es tejben usztunk mindkettem,ugy kapalozott.

Gumicukor

Nekem is karacsonyos hangulatom van. Epp az iment voltam kint a haz elotti kertben Emivel,ahol van egy kis ezustfenyo es tavaly fel volt egozve es eszembe jutott, hogy penteken mar oktober es aztan hipp-hopp itt a karacsony. Lanykoromban ilyenkor mar kezdtem ajandekokat venni, mert ido kell,mire kitalalom/megveszem a csaladtagok ajandekat, illetve mostanaban a tesomek csaladjanak anyu megbizasabol is en szoktam vasarolni, mer inkabb a gyerekre vigyaz.Kép
Nagyon edi Dani szovege,tipikus fiu ezzel a szerelos dumaval.KépNagyon ugyes a wc-vel, barcsak mi is ott tartanank mar.Pedig a beetetes mar reg megvolt a wcmanos szoveggel.Kép

Ma volt kint a futesszerelo, ugyanis kiderult hogy megy ugyan a futes, de nem termosztat szabalyozza. Bacsi aszondja ehhez speci vezerlo kell, beszerelessel egyutt cirka 150 rugo.Kép Azt hittem padlot fogok. De valamit muszaj tenni, mert ahol padlofutes van nagy a hoseg, ahol radiator meg huvos van.

Kepzeljetek mar korabban is elofordult, hogy a pici veres valadekot bukott fel, nem nagy mennyiseget (par csepp)es eleg ijesztoen hangzik tudom, de marha ritkan.(mondjuk 3 hetben egyszer) A gyerekdoki meghosszabbitotta a K vitamin szedeset es azt mondta lehet hogy meg mindig fejletlen a nyelocso-gyomor talalkozasa, de szerintem fogalma sincs mi okozhatja. Mondjuk a pocifajasai szerencsere nagyon megritkultak, szinte csak kaki elott van (5-6 naponta van kaki) es nem olyan veszesek akkor sem. Nem tudom mi okozhatja, de ma reggel megint barna maszatos volt a lepedoje a buksijanal. Meg egy dolog lehet es ezt meg is fogom kerdezni a jovo keddi oltason, az orrmandulaja, mert nincs megfazva ugyan, megis minden reggel szortyog az orra, aztan napkozben semmi taknyossag. Volt valakinel ilyesmi?

Szilcsike

Tenyleg csak lassan, ekkora pocival!!!Kép

Judy,Ilke

Hu mar nagyon izgi, mindjart szultok!

Zsuzsa

Neked mennyi van meg hatra a pocissagbol?
Akkor lehet hogy fagyasztas utan megvaltozik a tej ize? Bar az en fiam a reggel lefejt tejet sem mindig hajlando este megenni. Egyszeruen cumiundora van. Csak mostanaban elegge visszaesett a sulygyarapodasa, eddig 1kg-t hizott havonta, most 3 het alatt meg csak kb. fel kg-t. Persze tudom lelassul a novekedes es meg nem is aggodom olyan nagyon.Kép

Afonya

Van egy jo hirem, a fiam egyre inkabb elvan csak azzal, hogy nezi ahogy a novere jatszik.Kép Ha Emike a kozelben van,olyan aranyos, le sem veszi a szemet rola, meg nagyokat vigyorog ra. Emikenek mostanaban azert mar vannak feltekenysegi rohamai, foleg mikor az apja veszi fol a kicsit, mondjuk ertheto, mert apabol amugy o is nagyon keveset kap.Sajna.
Nalatok mi a helyzet, Reka hogy van Mateval?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Mai beszólása a lánynak:
"anya porszívózom Tomi ágyát, mert neked nagy a hasad" Kép))))

És egy kérdés:
Szerintetek normális, hogy egy ismerős kisfia (25 hónapos) szeretgeti a Szilcsit, simogatja, aztán meg hirtelen ököllel belevág az arcába vagy a mellkasába, vagy beleállítja a kisgereblyét a Szilcsi fejébe? Hétvégén pedig játszottak együtt, egyszercsak fogta a kamionja tréleljét, megfogta a Szilcsi fejét hátul, és a játékkal akart Szilcsike arcába vágni. Az utolsó pillanatban kapta el a férjem a kezét. Így is hozzáért a kiscsajhoz (meg is ijedt nagyon). Komolyan mondom, már félek, ha a kissrác a lány közelébe van.
Szilcsike pedig mindig mondja, hogy " mindig bánt, ideüt". Szerintem ez nem normális viselkedés, simogatás után miért üt? És nem tudom hogy kezeljem, nem szeretem már azt sem ha együtt vannak, tuti sírás a vége.
Egyébként még nem beszél, csak 5-10 szót, alig érti hogy mit mondasz neki, agresszív, napi 17-18 órát alszik.

Szilcsike, Szilvike és Tomi a pocakban (34 hét)
szilcsike

Szilcsike
És az ismerősődék milyen emberkék? Úgy egymással és mondjuk a gyerekkel? Kérdés a gyerek mit lát otthon. Lehet valamelyik szülője néha odacsap neki... a gyerek azt csinálja, amit lát.
az, hogy még nem nagyon beszél, nem hiszem, hgy összefüggésben lenne azzal, hogy így viselkedik. meg az is lehet, hogy hétalvó, vannak ilyen gyerekek.
néha napján dani is csinálilyenekte, hogy egyszercsak dobálózik, pl. jó pár hónapja a fatojást dobta teljes erőbő a hátamnak, vagy orrba nyomott egyik pillanatról a másikra a matchboxával. lehet a kisfiú is csinál ilyeneket, és ahelyett, hogy elmagyaráznák neki, hogy miért is nem szabad és, hogy ez a másiknak fáj, verést kap és ezzel csak megerősítik az agressziót.
danit ilyenekért sosem vertük meg, csak elmeséltük, hogy ez nem jó és nem szabad. párszor persze próbálkozott, de elég, ha felemelem a mutatóujjam és már mondja is, hogy nem szabad.
szerencsére ezt a pár esetet kivéve, nem nagyon van gyepálása a másiknak, gyerekeket sem bánt, csak akkor, ha őt is bántják, azzal meg úgy vagyok, hogy védje is meg magát. persze azért nem hagyom eldurvulni a helyzetet, ha úgy van közbelépek, de eddig még nem nagyon volt rá példa, alapjába véve viszonylag békésebb gyerkőcökkel akadt eddig dolgunk a játszókon.

nem is írtam, tegnap csináltam hímzővászonra batikot. vöröshagyma héjából főztem levet és abban főztem még az anyagot, amit összegumiztam, majd még áztattam egész este. most készítek karácsonyra egy egyiptomi képet (Nefertiti) és ahhoz ilyen vászon kell. lehet kapi készletben is, de úgy elég csillagászati az ára, így kipróbáltam egy kis anyagdarabon, milyen lesz. utána kicsit átmostam az anyagot, ne engedjen nagyon. holnap veszek megfelelő méretű vásznat, a fonalam és a leszámolható rajzok már megvannak hozzá.
utána, ha minden jól megy, tesómnak festek karira egy mandalát, ha megérkezik hozzá a könyv. most esténként, amikor vam időm ezekkel fogok szöszmötölgetni. kellene még karácsonyi zoknikat is keresztszemeznem, de nem hiszem, hogy elkészül belőle 3, max. Daninak. azzal is rengeteg pepecselni való van. aztán ha majd mindezek megvannak csinálok egy patchwork ágytakarót daninak, de még azt is meg kell tervezni, mi legyen rajta.
szóval szép terveim vannak, lesz elfoglaltságom a téli estékre.

lassan megyek haza
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Szilcsike!

és mindíg ezt csinálja? csak mert Emma si hajlamos az ilyesmire, meséltem nektek a harapásos sztorit, d enem mindíg és nem mindnekivel. ma pl nem volt ottaz a kisfiú és semmi gond nem volt vele, sőt, írtó jót játzsott egy BencévelKép akit nagyon szeret, és más gyerekkels em volt durva azóta sem. Sőt, tegnap voltunk egy baba bulin és nála csak kissebbek voltak és tündérien eljátszott velük, én vagy negyed órára ott hagytam merta kimentem a konyhába sé mondták hogy nagyon édes volt, jól játzsott akicsikke.

Szóvals zerintem az is,erősödáéknél sme mindegy hogy mindnekivelé ezt csinálja a kisfiú, vagy csak kifejezetten veletek. Merts zerintem olyan náluk is van hogy két gyerkőc nem jön kie gymással. na az meg hogy simogatja és utána csapKép szóval tudod, régi ovis anekdota hogy a fiúk mindíg azt a lányt kergetik, meg ütögetik aki tetszik nekeikKép na nem azt mondom hoyg ez így rendben vanKép, mert nems zép vislekedés, d eha nem lenne ebben valami akkor nem lenne ilyen "mondás".

De én sme engedném vele játszani a lányom.

A szülei rászólnak egyébként? Elmagyarázzák miért nem jó ez?

Én biztos elmondanám neki hogy ha így vislekedik akkro a Szilvike nem fog vele játzsani többet. A bölcsiebn is ezt mondják, állítólag ez be szokott jönni egy idő után.
De ha mással is veerkszik és állandóen, akkro azért lehet van valami gáz vele.

Gumicukor!

Hidd el, nem kell itthon verekdni ahhoz hogy ellesse a rossz példát pl a játszón vagy a bölcsibenKép Persze, el kell neki magyarázni hoyg ze nem jó és miért nem jó, és akkor előbb utóbb abbahagyja, de ez sokszor hetekig is eltart.

manó

KépKép
manó

Egyébként nekünk ma sikerült összesen 10 percet eltöltenünka csoportban, mert akkro elment a ma beszoktatást kezdő bence, és Emma abbana pillantban elkezdett nyafogni hogy : Én is, én is, és utána kellett vinnem a játszóba. Tökre boldog volt.

És ott volt eg ymásik kisfiú is aki szintén csoport társa lesz, és vele is jól játszottak, szóvala zért jó lesz hogy néhányan már ismerik egymást.

Holnap már Bencéék is 11-ig maradnaka csoportban, úgyhogy mi is megint megyünk.

Többieknek hoyg megy a dolog?

kataa!

Ti mikor is kezdtek?

manó

KépKép
manó

Sajnos azt nem tudom, hogy más gyerekkel hogy viselkedik. Azt tudom csak, hogy a szülei vagy rá se szólnak, vagy odaütnek, vagy ráordítanak. A hétvégi autóval való odaütésre az apja annyit reagált csak, hogy "nem is ért hozzá, semmi baj kisfiam". Elmagyarázni nem szokták neki, ha rosszat csinál, hanem rákiabálnak, de a gyerek rájuk se figyel. Azért egy 25 hónaposnak ennél többet kéne megértenie szerintem. Az meg hogy nem játszik veled a Szilcsi, két okból nem válna be: 1. meg sem érti, 2. nem játszanak együtt. Szilcsi figyeli, ahogy a kisfiú szétver minden játékot. Szilcsi hiába akar vele autókázni, vagy rajzolni, vagy akármi mást csinálni, nem működik a dolog.
Olvasgatlak itt benneteket (hogy ne az én lányom legyen a példa), de itt mindenki kisgyereke tud már egy csomó dolgot. HOzzájuk képest is nagyon el van maradva a kisfiú. Persze tudom, minden gyerek más ütemben fejlődik.

Szilcsiek
szilcsike

ParaZita
Latszik mar a pocakod?

Nyuszi
Hat igen naluk is volt cumisuveg bemutato,de egyik sem jott be,aztanszep lassan(mivel a noverem heti1* tanit este)rajott a Roland hogy ez a kiskanalas dolognem tul nyero es megtanulta ivopoharbol (olyan nem folyos,szipokas)inni a tejcsit)azota is igy csinaljak ha meg ehes a fozi utan,bar o mar 11 honaposKép
FutesKép
Hat a veres dokival nem kuldtek gasztroenterologiara?lehet hogy en amugyis aggodos vagyok de nem hagyatkoznek csak a hazi gyerekorvosra.

Szilcsike
Hat normalisnak nem az ,de csatlakozom a tobbiekhez,ha massal is ezt csinalja akkor nala ez a szokasKépKépNem beszeltel rola az anyjaval?
Nalunk egynagyon jo baratnom kisfia akivel napi szinten talalkozik ALex a jatszon az a tipus hogy kis nyuszi,de zart terben hatulrol lokdosi es utne Alexet.Hat teteszen inem tetszik,foleg ez a kis alatomossag benne,hogy szembol nem meri.
Viszont ha Alex visszaadja anyukaja mar fogja is le a kezet az enyemnek.Nem igazan tudom hogyan kezeljem a szitut mert nagyon joban vagyunk .A ferje mondja is neki hogy hagyja nem kell igy felteni a gyerket,es igaza van.Ezzel csak azt eri el hogy hatulrol tamado leszKép
En durvabb esetnel mar szolnak,persze kulturaltan es viccesen Kép
Haviszont nem szeretd hogyegyutt vannak,nem kell talakozni veluk,vagy egy jatszora jartok?
Erdeks ohgy ilyen agressziv es hogyennyit alszik,szerintem ha egy gyerek nyugos vagy ilyesmi az pont keveset alvo tipus.

Mano
11-en kezdunkKépHat kivancsi vagyok,en csak egy dologotl felek hogy durva leszKéppedig ez elkerulhetetlen sajnos,de majd meglatjuk hogyan viseli,ha latom hogy nem jo neki abba is hagyjuk rogton.Nekem foleg fontos hogy megbizhato legyenKép
Szerdan tlan megyunk Recseibe egy orara,vagy nektek mar napi program a bolcsi?
Jovo heten megy mar elesben is?

Ma fenyekepesznel voltunk Marikaval,utana meg a jatszon,de elkezdett esni igy johettunk beKépViszont jot jatszottak a szobajaban amig en kivasaltam mindentKépIgy amig aludt pihentem egy jotKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Voltunk ma bölcsiben, Levi nem sírt, simán bement játszani! Én pedig mentem melózni! Remélem a héten ez így is marad! Bár elfogadták bent, hogy az első időszak ilyen lesz. Vagy megyek, vagy nem! Kép

Most tépek aludni, holnap korán kelek.

Forti

Kép
Kép
forti

Kataa!

Hát, szerdán épp szabadok vagyunk, nem megyünk, d emég nem tudom, igazából valami szőnyeg szúcsászgátlót kéne felhajtanom, mert leparkettáztuk a szobáját és a szőnyg szörnyen csúszkál rajta. meg valami textil filcet akarok venni, hogy a ruháiba belevarázsoljam a nevét. Szóval inkább valami vásárolgatást terveztem.

Azért a bölinek adj szerintem minimum 1 hónapot, addigar alakul ki kb hogy hogy érzi magát. Az első pár héten sokan sírnak. bár Alex nem szokott amikro elmész valamerre, hátha ezt is könnyebben viseli majd.Kép

Manó

KépKép
manó

Jó reggelt!

reggelre Rod Steward hangom lett. úgy ébredtem, mint aki pengét nyelt. Úgyhogy ma inkább Néma Levente vagyok, nem esik jól a beszéd. viszont délután megyünk zenebölcsibe. valszeg playbackről fogom nyomni Kép kiváncsi lezsek Dani mit vág le majd ott Kép

Na, Manó, látod, hogy ráhibáztam, nemhiába olyan ez a gyerek, ammilyen... Ordibálás, ráütés, azt csinálja,amit otthonról átvesz. Azért a játszón látott egy két ilyen eset össze sem hasonlítható, ha otthon is ütik vágják a gyereket.
Az ilyen háttér egy csomó mindent el tud nyomni egy kisgyerekben, lehetséges azért visszamaradott egy kicsit a társainál. Azt is lehet, hogy szorong, csak még nem vették észre. Az ilyen gyerekekből vagy zárkózott emberek lesznek, vagy maga is felnőttkorára a megfélemlítő típus lesz.

Kataa
És Alex barátjának az anyukája hogy kezeli le ezt a hátulról piszkálást? Csak nézi és jól van? Esetleg te is iránytsd el a kisfiút, hogy ez nem jó, hamár az anyukája is lefogja Alex kezét. Bár tudom, te nem az a típus vagy, aki közbe avatkozik, de azért ez Alexnek sem jó és ezt tarstd szem előtt.

Alexnak nem biztos, hogy jót tenne ha rögtön az első kudarc után kivennéd a bölcsiből, lehet csak összezavarná. Egyetértek Manóval, idő kell neki is míg megszokja. lehet aztán tényleg nem lesz semmi baj, de ahogy írod, meg is védi magát, ha kell. A megbízhatóság nem csak a bölcsiben alakul. Azzal is erősítheted benne, hogy Te bízol benne és támogatod, hogy minden ok lesz a bölcsiben. viszont az sem jó, ha mindent Te akarsz, hogy ilyen és ilyen legyen a gyerek. lehet neki nem is tetszik pár dolog. de te is igyekszel a legjobbat adni neki és hogy neki jó legyen, és ilyenkor nekünk szülőknek áldozatot kell hozni a gyerek érdekében, és pont ez benne a szép. persze nem azt mondom, hogy mártírok legyünk, hanem bizonyos határokon belül maradva, bizonyos határokat kitolva megy ez. ha mindig megbeszélsz vele mindent, akkor biztosan őszinte kisfiú marad/lesz, mert tudja, hogy mindig mindenhol számíthat rád. de azt is szem előtt kell tartani, hogy nem foghatjuk állandóan a kezüket, mert akkor sosem szocializálódnának.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Hello
Még egy kérdés: termálvízben lehet fürdenie a kiscsajnak? Hétvégén megyünk kirándulni valami kastélyba, és ott van termálvizes medence.

Szilcsike
szilcsike

szilcsike
én 20 évig olyan lakásban laktam születésemtől kezdve, ahol termálvíz folyt a csapból. kicsit zöld a színe. soha semmi bajunk nem volt tőle.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok, itt vagyok. Dodi meg a bölcsiben.
Már tegnap is elküldtek egy kicsit, ma meg mondta a Jutka néni, hogy próbáljuk ki, hogy mi a helyzet. Elköszöntem szépen és bementem az előtérbe, de semmi. Tök jól elvolt, igaz, nem távolodott el túlságosan a gondozónénitől, de megvolt. Én meg bőgtem, mint a vadszamár. Délre kell visszamennem, megnézni, hogy elalszik-e, ha igen, akkor fél 2re megyek megint. De olyan rossz itt belül. Komolyan, engem jobban megvisel az elválás, mint őt. Már a fejem is megfájdult a bőgéstől.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Szilcsike
Ha nem túl meleg, akkor igen. Dodi szokott velünk jönni rendszeresen, csak arra kell vigyázni,hogy ne melegedjen át nagyon a kis teste, mert az nem jó a szivének. De ha rendszeresen kiveszed a vízből kicsit hűlni, akkor semmi gond.

rit

anemona7

Sziasztok

Gyurci betegKép, igy itthon vagyok vele. Most van egy kis időm, próbálok irni. Visszamenőleg nem igen tudok, de nem is lenne sok értelme.

Szóval, augusztus vége óta dolgozom, bár egy kicsit másképp alakultak a dolgok, mint ahogy terveztem. Végül nem a régi munkahelyemre mentem vissza, mert a konkurenciától kaptam egy visszautasithatatlan ajánlatot. A fizetés a háromszorosa a réginek, kötetlenebb munkaidő, és maximálisan tolerálják a gyereket (beszoktatás, betegség...stb.). A beszoktatással egyébként nem volt semmi gond, sokkal jobban ment mint vártam. 1 hét után már ott aludt, és azóta is minden rendben. Nagyon szeret ott lenni, olyan kis lelkesen meséli mindig, hogy aznap éppen mi volt bent. Remélem ez a mostani itthonlét nem fog nagyon bekavarni.
Mint már emlitettem, túl vagyunk az esküvőnKép, az is jól sikerült, szerencsére minden a tervek szerint zajlott. Csak polgárit tartottunk, utána pedig lent Balatonon baráti körben egy kis kerti partyt. A fotós által készitett albumunk már megvan, de a cd csak a héten lesz kész. Egyenlőre csak olyan képek vannak a gépemen, amiket barátok csináltak. Ezek nem annyira jók, de azért teszek fel belőlük. Csak nem tudom hova?! Ide nem akarom bepakolni őket, csak lassitaná a topikot. Lehet, hogy csinálok egy albumot, és ott meg tudja nézni, akit érdekel.

Bocsánat, hogy nem irok senkinek név szerint, és hogy nem szólok hozzá egyik témához sem, de innentől próbálok visszakapcsolódni a történésekbe.

Pusz
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Forti
Szuper,remelem igy is maradKépTenyleg es tudsz rogton koncentralni a melora igy ennyi ido utan?En azt hiszem ar nem dobnam be magam ugy mint regen,kis lelkes voltamKép

Mano
Az IKEA-ban van direkt szonyeg ala helyezheto csuszasgatlo,es nagyon jo,a regi lakasunkban volt ,de ide mar nem kellett.
Persze hogy adok legalabb 2-3 honapot gondoltam hogy hogyan viseli majd.En ugy ertem hogy lelkileg,mert az hogy beteg lesz,az sajnos termeszetesKépAmitol felek az a durvasag,ugyertem allandoan,mert ha kicsit az ,az meg OK,csak ne vaduljon beKép
Ez a 3 ora gyorsan elmegy majd neki is ugyhogy nem aggodom hogy sirna,talan emlegetni azt fog,mert anyueknal is szokott ha valamerre elmegyek par orara,de mondjak neki hogy nemsokara jovok es megnyugszikKép

Gumicukor
Jobbulast!
Hat a lany nekem baratnom,a fiuk csak utana lettekKépNAgyon jolelku,kedves lanyrol van szo,viszont rettentoen felti a kisfiut,szerintem ar tulzasba viszi,szintem agahoz lancolta folyamatosan.Aztan persze abban sem latok raciot hogy nyaron meg hetekre anagyinak adtak,persze hogy nem birta a kisiu.
Hat sajnos nezi es ennyi,en persze probalom elterlegetni a hata mogul folyamatosan,de o csak ul es max 2* egy oraban raszol hogy ez nem szep dologKépNA ilyenkor van az hogy nem tudnam tetlenul nezni hogy a gyerekem uti a masikat,hoanem ott vagyok es megakadalyozom,nem?
UGyhogy mar elovigyazatos vagyok ha bent vagyunk valahol,nem tudom mitol van ez nala,mert nem piszkalas,rendes lokdoses es utne is ha hagynam.Persze tudod nem akarok ezen osszeveszni a lannyal,mar csak azert sem,mert van hogy csak ra tudom bizni Alexet ha surgos dolgom van.
Bolcs: Ahogy irtam Manonak,persze hogy hagyom szokni a bolcsit tobb honapig is.Es lehet hogy hulyen hangzik de szerintem Alex megbizhato gyerek,hallgat ram mindig.NAgyon jol kiallakitottuk a napirendunket ,es nem kell vele veszekedni egy lefekvesert,vagy hogy induljunk haza a jatszorol.Persze itthon meg van neki engedve minden,akkora kupit csinal amilyet akar es csomot jatszunk,amin latom hogy elvez es szeretget is meg mondja ha valami jo volt amit o akart.En annak a hive vagyok hogy csak akkor szolok ra ha valami veszelyes.VIszont azt hiszem vele eleg konnyu dolgom van,eddig nagyon kezelheto gyerkoc voltKépDe orokles ide vagy oda,ehhez az kell hogy itthon egy nyugodt ,rendezett hatter vegye korul es ne kiabaljunk vele tobbet csak ami feltetlenul szuksegesKép
En eddig egyszer szidtam meg ,de nagyon amikor kibujt a jatszoteren egy lyukon ,ki az utcara.szerencsere utol erteuk,de akkor hiaba sirt,ugy voltam vele,tanulja meg hogy ez veszelyes es majd meg szakdt a szivem nem vettem fel.

Rit
Latom teged tenyelg jobban megvisel,bar en emg elotte vagyok,de remelem sirni azert nem fogok.Persze megertelek egesz nap az mas mint 3 ora.

Banyoci
Varjuk a kepeketKépEzek szerint minden jol sikerult,nem volt zavaro tenyezo;)))Orulok hogy Gyurcinak jol megy a bolcsiKépMennyit dolgozol egy nap?Vagy annyira kotetlen hogy nem is kell menned minden nap?

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Köszi, azt az ikeást akkor megnézem.

Hát nálunk tul képp mindne szokattós anyuka szeme könnyes néhaKép Én tuti gfogok sírni, ha hallom hogy ő is sírKép

Viszont ma szuperül érezte magát, végre. Igazán felszabadultan játszott a többiekkel, nagyon sokat lendített hogy ott van az az ismerő skisfiú.
Tul képp oda se jött hozzám, és amikro jöttünk haza is köszönt a gondozónéniknek is.

Szerintema zért annyira nem durvulnak el, pl ma sem volt semmi de semmi durva dolog. Tök aranyosan játszottak, pedig jó sokan voltunk, két szoba van egy közös udvaron, kb 30 gyerek lesz h mindneki ott lesz.

banyóci!

nem is tudtam hogy ti is bölcsiztek, azt hittem hogy nem volt hely. Valahol nagyon lemaradtam, bocsánat.

A csoportunkban van gy kisfiú, már 3. hete van a bölcsiben és még mindíg folymatosna sírKép De nem ez az átlag, ő egyedül ilyen, a többiek tök jól beszoktak.

manó

KépKép
manó

banyóci
üdv ismét itt!!! szuperül hangzik az új hely!

tényleg, aki esetleg munkát keres és informatikus végzettségű, esetleg programozó, és beszél angolul vagy németül, azokat most tárt karokkal várják itt a melóhelyemen. most nagy bővítések vannak és munka is van dögivel. akit érdekel szóljon és küldök részleteket mailben.

Kataa
Én is régen kis lelkes voltam, most meg úgy érzem igazából csak fél gőzzel csinálok mindent. mindig készen vagyok és jól is megcsinálom, csak valahogy olyan nyammogós vagyok. lehet majd ha nagyobbak lesznek (20 évesek) a gyerekek, akkor ismét a munkának lesz értelme...

Csúszásgátló
Nekünk is ikeás van, tényleg jó, sokféle méretben kapható. mosható is és tényleg jól rögzíti a szőnyeget.

Dani igaz még nem bölcsis és nem is lesz az, de én is bőgtem nagyon, amikor tavaly visszajöttem dolgozni. most me amikor látom a kiszemelt oviba bemenni a piciket, akkor meg azért kezd összeszorulni a szívem, mert eszembe jut, hogy nemsokára mi is itt fogunk jönni. de közben meg az van bennem, hogy én mennyire szerettem oviba járni, hogy biztosan nem lesz semmi baj.

lányok olvastátok, hogy változik a lakáshitelezési rendszer? kíváncsi vagyok mikor vezeti be ezt a garanciaalapot. olyan jó lenne, ha kedvező feltételek lennének és mi is végre bele tudnán vágni egy saját lakásba. viszont ami kicsit rossz, hogy 30 év alatti fiatal házasok vehetik majd igénybe, na most a párom jövőre lesz májusban 30, én csak utána évben. vagy azt is lehet, hogy majd az én nevemen lesz és ő lesz az adóstárs. olyankor nem számít a korhatár?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Megint énKép.

Itt van pár kép annak akit érdekel:

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3513

Majd ha elhozzuk a fotóstól a cd-t, akkor teszek fel azokból isKép. Azok azért kategóriákkal jobbak lettek, jobban látszunk rajtuk.

Kataa!
Amennyiben zavaró tényező alatt azt érted, amire én gondolokKép, akkor azért volt egy kicsi, ment a próbálkozásKép, de nem sikerült elrontani a napunkatKép.
Munka: Teljes munkaidőben dolgozom, van hogy még többet is, de egyenlőre én osztom be az időmet. Nem kell még konkrétan percre pontosan bejárnom valahova, magamnak szervezem ahogy tudom. A lényeg az eredményen van. Aztán majd később, 2-3 hónap múlva már nem egészen igy lesz, de mivel vezető beosztásban vagyok, akkor is "szabadabb" leszek mint a másik helyen voltam.

Manó!
Jól emlékszel. Úgy volt hogy nem veszik fel a nagy túljelentkezés miatt. De mivel mindenképpen mennem kellett dolgozni, igy kénytelenek voltunk protekcióhoz folyamodni.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Banyóci, nagyon helyes pár vagytokKép Gyurci mit szólt a menyasszony anyucihoz?

Bölcsis anyucik, kérek pár szót a kajálásról, hogy megy a bölcsiben, én ettől félek de nagyon. Betti gyakran kinyitja a hűtőt és kiszolgálja magát, kanalat vesz, és be a joghurt. Január még messze van, de pl. az alváshoz délután és este is cumisüveg van teával, ja és még cumizik is elalváshoz. Így viszont szó nélkül elalszik. ÉS a babák, megint van egy újabb...

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

conti!

Hát a cumisüveget azt sajnos el kell felejteni, én is épp emiatt aggódom, hogy hogy fog menni nélküle az alvás. Alvójátékot, sima cumit azt lehet vinni, azt odaadják, de az üveg az fulladásveszélyesKép

Reggeli van8-kor, utána tízkor csak inni kapnak, aztán 1/2 12-kor ebéd, 3-kor uzsonna. sajnso közben nincs evés, legalábbsi nálunk.

Én is azt mondzam sokáig hogy október még messze van, de olyna hamar eljött. és nem gazán változott ezekben a dolgokban, pl cumisüveg.

manó

KépKép
manó

Manó, köszi a gyors választ. Nálam Betti megissza reggel a tejcsit, sokszor délig nem is eszik, úgyhogy ez eddig ok. Az ebédet remélem megpiszkálja majd. Végül is csak 6 órát fogok dolgozni és 4-kor már érte megyek. Délután és este van a nagy önkiszolgálás, meg ha meglátja pl. a Barbinál, hogy eszik egy pudingot akkor neki is kell.

Tényleg hamar elfutnak a hónapokKép

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Mano
Na ezek jo hirekKépLenyeg hogy neki is jo legyenKép
Azt hiszem en reggel ha beviszem gyorsan bucsuzok es el is jovok,annak semmi ertelme hogy hallgassam ahogy sir,mert en tuti bemennek,nem birnak kint neman szenvedniKép

Gumicukor
Na errol beszeltem,hogy persze tudom en is lelkiismeretes vagyok/lennek,de tuti hogy agyilag mar nem kotne leKépNa de mindengy egy darabig meg nem is kellKép
Bar 5 ev utan nehezebb lesz visszarazodni,de kitudja mi lesz meg addigKép

Banyoci
Nagyon csini voltal,jo valasztas volt ez a ruhaKépKépKépHaj-smink is tokeletesKép
Igen pont erre gondoltam,de jo hogy nem jott be nekiKépJo hogy ilyen a munkad,igy konnyebben megy a valtozas isKép

Conti
Nalunk mar reg nincs cumisuveg,cumi meg megregebbenKépDe en is ugy tudom azt lehet vinniKépMeg babat is de csak egyetKépKajcsi nalunk is ugylesz mint Manoeknal,bar mi ebbol csak az ebedet hasznaljuk ki.Jol is jon hogy Alex mar nem tizoraizik,mert itt ugysem lenneKépUzsinnazni meg igen,de neha azt sem keri,ugy nez ki kezd felnottesedni az eveseKép

Ja tegnap volt egy jo beszelgetesem egy szomszed csajjal a szintunkrol.
Van egy Labrador kutyusa es jottunk fel egyutt a liftben,a kutya kezdte volna elenken nyalogatni az en eleg draga nadragomat(Mozibol jottunk hazafeleKép,en meg elhuztam a labam.A csaj:Nem szereted a kutyakat?Mondom,de igen csak nem szandekozom tisztitoba vinni maris gatyotKépErre a csaj:Jee pedig gyerekd is van,az meg sokkal macerassabb hidd el.!!!Sokkal tobb munka lehet vele mint a kutyaval.!!!
Meg jo hogy kiszalltunk,mert nem mentem volna bele egy kutya-gyerek osszehasonlito beszelgetesbe.MEg is beszeltuk a ferjemmel ezeknek a szingliknek el ment az eszukKépKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Nadrág Kép Kutya Kép

Felnőttes evés
Pont a napi 5x-i evés az egészséges, a 3x-i több meg nem. De hát ha Alex íg akarja, akkor neki így jó.
nálunk megvan a napi 5x-i kajálás.

milyen jó, hogy nekünk nem kell a cumisüvegről leszoktatni és a cumiról sem. nem lesz sírás majd az oviban. viszont Dani a reggeli és az ebéd közötti ivással nem hiszem, hogy jóban lenne. ő reggelire egy kakaót vagy tejet iszik és max. pár falatot, vagy kihagyja, de mégsem üres a gyomra. tízóraira pedig mindig vagy gyümölcs vagy joghurtot eszik. ki sem bírná ebédig.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Halihó

Gergő sem eszik már annyit, mint azelőtt, reggelire kakaó (abból viszont bármennyit meginna), esetleg pár falat, vagy semmi. Tízóraira eddig evett gyümit, most ha eszik valamit, akkor nem akar ebédelni. Uzsira esetleg gyümi, joghurt és vacsi rendesebben. De már közel sem annyit mint azelőtt. Viszont nem aggódok, mert a védőnő szerint jól néz kiKépKép
Csak az a roszz, hogy régen amiket szeretett, most rá se néz, ma pl rakott karfiolt csináltam, meg sütőtököt, amit tavaly imádott, most egy falatot sem evett egyikből sem, mivel tízóraizott előtte.

Kataa
Szingli csajKépKép

Banyóci
Gratula az esküvőhöz, új álláshoz, bölcsihezKép Tényleg jók a képekKép Gyurcinak jobbulástKép

Holnap megyek ctg-re, remélem jobb lesz, mint egy hete. Védőnő tegnap azt mondta, még fent van a hasam.

Ilke, Zsuzsa
Ti még 2in1?

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Conti
Szerintem bölcsije válogatja, kérdezd meg ott, hogy mit lehet bevinni és mit nem!
Nálunk nem lett volna akadálya a cumisüvegnek, de én leszoktattam Levit. Eddig ő is úgy aludt el napközben.
Ahova Levi jár, szintén 5x-i étkezés van, asszem 8 után egy kicsivel reggeli, tíz felé tízórai, délben ebéd, 3 körül uzsi. És ők valamikor kapnak kekszet is(amit mi viszünk be), csak nem tudom mikor.
Nekem a gondozónő azt mondta, hogy mindent tolerálnak amihez a gyerek ragaszkodik. Azért mondom kérdezz rá nálatok a bölcsiben mi a szokás. Sétál arra Bettivel, had ismerkedjen a környékkel, nekünk ez is sokat segített, Levi már messziről megismerte a bölcsi kerítését.

Kataa
Persze én is kiestem teljesen a melóból, nem tudtam használni a specko rendszereket, ismét pusit kellett csinálnom ahhoz, hogy a munkámat el tudjam látni. Én egyenlőre nagyon élvezem, pörgök ezerrel egész nap! Kép A lányok mondták, hogy jó hogy visszajöttem, egy kicsit most pezseg az élet bent.

Forti

Kép
Kép
forti

Gumicukor
Hat ez az hogy igy mint Dani enne O is , hogy csak par falatot eszik.Egy honappal ezelottik mindent megevett es jo sokat ,napi 5*.Aztan jott ez hogy reggelizni jol eszik,ertsd PL:rendes adag muzli,vagy 1 peksutemeny,vagy szendvics.Tizorai is megenne a joghurtot meg gyumit de akkor az ebedben mar csak turkalna.En egyebkent pont ezert nme adok neki kakot mert akkro amr nem ehes,teat higitva mezzel vagy mezes tejet iszikKép
Tizorai hijjan meg nagyon jol beebedel es jot alszik utana.Uzsonnat meg megkerdezem hogyker-e de gyumolcsot mindig ker szerencsereKépA vacsi meg 8-korul mar megint jol lecsuszikKép
Nekem sme ekllett leszoktatni a cumirol mert magatol hagyta el 9 honaposan.A cumisuveget meg egyik napro la masikra hagytuk el azota iszik poharbol meg napkozben mindig eleri az ivopoharat ha szomjasKép
En pont ezert tettem el a cumisuveget ,mert kesobb mar maceras lett volnaKép

Judy
Drukk a holnapi ctg-hezKépHat ez az hogy nalunk is van olyan amit regen imadott es mar nem eszi megKépEn is igy tudom hogy teljesen normalis 2 eves kor korul ez hogy mar nem esznek meg minden es kevesebbet isKép

Forti
Na persze gondolom azert a munkahelyi kis kavezasok meg dumcsik azert jokKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Hali

Ma még pocsékabbul vagyok, reggel infráztam, ert nagyon fájt a bal arcom. Tegnap óta szedek homeos köptető szirupot és már szakadozik fel a köhögés.
viszont tiszta takony lettem. szerencsére nincs lázam, így bent vagyok dolgozni. de lehet délben hazamegyek, attól függ milyen állapotban leszek. a páromnak meg hasmenése van pár napja most diétázik. neki az a rossz, hogy próbaidő alatt nem nagyo jó, ha beteget jelent, pedig otthon azért jobb az ilyet kikúrálni.

Kataa
Nekünk nem is kellett leszoktatni a cumiról vagy cumisüvegről Danit. Cumisüveget csak akkor használtunk, amikor én nem voltam otthon és abból kapta a lefejt tejet. az első gyümölcsöt is rögtön kanállal kapta,a főzelékeket is, sosem üvegből. cumit csak hírből és mások szájából ismeri.

Új szavunk:
anyuci
mamuska (ezt magától kombinálta, sosem hívjuk így a mamát)
puliver = pulóver
Álmában is beszélt hajnalban: "Fúj, nem jó, fúj" Kép

Legújjab szavajárása, ha valami újat lát, akkor "Fúúú" Ezt egyébként én szoktam mondani.

na, megyek főzök egy csipketeát, hátha jobban leszek tőle.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok.
Én megint itt, Dodi a bölcsiben. Egyszerűen hihetetlenül jól elvan, időnként kérdezgeti, hogy hol a mamika (ez én vagyok, és kazdem tőle magam lassan 80 évesnek érezni, de hát ő találta ki)de amúgy tök elvan. Tegnap volt így először, engem elküldtek. Nagyon nehezen szakadtam el, vagy fél órát még plusszban az ablakra tapasztott arccal voltam, lestem, mit csinálnak. Délre visszamentem, de nem kellettem, lazán elaludt. Én meg nam bírtam tovább és ott bőgtem az előtérben, olyan ciki volt. Ma mindenki csak mosolygott, mikor meglátott. Ma már jobban vagyok, tegnap egy csajszival ott jól bebeszéltük magunknak, hogy mi milyen szuper anyucik avgyunk, hogy a mi kis manóink ilyen ügysesn veszik az akadályokat és nem is sírnak, mert annyira bíznak bennünk, hogy tudják, úgyis jövünk értük, amint lehet. Szóval most jobb a lelkemnek, de azért nehéz. Lényeg, hogy ő jobban viseli, mint én.
Sajna már csak pár hét és hozzá kell szoknia a napi sok órás bölcsihez. Épp tegnap számolgattunk, hogy reggel 7re oda kéne vinni (még nem tudom, hogyan oldjuk meg, mert akkor ébred jelenleg)- de másképp nem érünk be 8ra melózni. Du meg legjobb esetben is (apa hozza) fél5iglesz ott. Én csak valamikor 6körül érek majd haza KépKépKép
Igazából ez az, amibe tényleg belebetegszem, hogy ilyen sokat legyen ott szegénykém és ilyen sokár érjek csak haza.

Rit

rit

anemona7

Ri!

Tök jó hoyg iylen jól megy ez a dolog-már Dodi részérőlKép

Mi ma is fél órát lent voltunk, d eutána el kellett jönni, mert valami központi fejes vezető járkált és nem akartak lebukni hogy beengedtek minket idő előttKép

Viszont ma is jól érezte magát Emma, sőt sírt hogy el kellett jönni. Úgy néz ki ha nehezen is de idáig eljutottunk, hogy ha ott vagyok jól érzi magát.
Nálunk megvan ez első kimaradó is, ma kivették azt a kisfiút akiről írtam hogy 3 hete szokott de még mindíg zokogott egész idő alatt amíg kint volt az anyukája. Úgy döntöttek nem próbálkoznak tovább. Úgyhogy most van egy hly a csoportunkban, de biztos van rá már jelentkező.

Nekem olyna 1/2 8-1/4 5-ig lesz ott, de így is ébrezsteni kell majd, mert ő olyna 8-kor szokott kelni.

Most új kedvenc meséje van, a jégkorszak. Igaz csak feliratosan van meg de nem zavarja hogy angolul megy.

ma reggel kérdezi hogy Az mi? Mondom Mamut (az egyik főszereplő). Erre felvidult az erca és robogott be a szobájába: Itt is, itt, is. majd csillogó szemekkel megjelent a mamuszávalKép Most ebéd után is mutogatta a mamuszát, hoyg azt akarja nézniKép

érdekes módon a micimackót meg nyúl-nak hívja (mármint nema macit, hanem a mesét).

Gumicukor, Kataa!

Hát a cumit mi nem is hazsnáltuk, egyáltalán, viszont én a cumisüveggel nem boldogulok. nem bírom elvenni tőle. Az nem gond hogynapközben pohárból iszik a bölcsiben, amikor ott vagyunk sosem kéri a cumisüveget, de elaludni csak azzal hajlandó. Így nem a nappali ivás lezs gond, szépen megy pohárból, cska a délutáni elalvás nem tudom fog e menni.

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Gumicukor
Az infralampa tenyelg jo ha faj az arcod.
JobbulastKép
Hat en is csak a tapit adtam neki cumisuvegbol,eszembe sem jutott volna hogy a gyumit vagy a fozeleket abbol adjam.Szerintetek csinalja ezt meg valaki manapsag?Kép
Leszoktatni nem is kellett egyik naprol a masikra nem abbol kapott es kesz,pont ezert mar 1 eves koraban hogy ne hianyozzon nekiKépA cumit meg magatol kopte ki ,mint irtam 9 homaposan,de nem volt cumizos csak neha adtam neki ha nagyon nyugi volt vagy este elalvashoz,ha mar mas nme jut az eszembe.Jobb is igy,mert nem birom amikor 2.5-3 eves gyerekek meg a jatszon is cumiznak,konnyen hozza lehet ehhez szokniKépAztan ember legyen a talpan aki elveszi tole Kép

Rit
Mikor kezdesz dolgozni?Hat igen eleg sokat kell utaznod,de huzzatok bele a kistesoba es megint ottno leheteszKépLaki ugyben mi ujsag?

Mano
MamuszKép
Szuper hogy ma is jo napotok volt,vegulis Emmanak legalabb az epuletm ar nem volt uj ha a jatszocsoportba jartokKép

Mi ma voltunk 1 orat a Recseiben jatszoban,Alex megint elemeben voltKépPocok Mankaja rendezgette vegig o meg csungott az ajakan,nagy olelkezessel valtak el legymastol.KépKépUtana kinait ettunk,hat 3.5Kép gyerekkel nem volt egyszeru,a vegen meg is beszeltuk azt sem tudjuk jo volt-e ,mert arra mar nem ertunk ra hogy elvezzuk isKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Főzeléket meg ilyesmit én sem adtam Emmának sosem cumisüvegből. Nem tudom van e aki még úgy adja.

Nálunk a víz meg a tea megy abból. és hiába tud inni pohárból, mégis a cumisüveg a szerelem. A csőrös pohár nálunk nem jön be, már próbáltam arra átszokattni. Inkább nem iszik, csak pár kortyot, aztán amikor már nagyon szomjas akkor sír hogy inni, inni. akkor már inkább pohárból iszik. De az alváshoz nem adhatok poharatKép

Mi tegnap ettünk kínait, itt van a házunk előtt egy nagyon jó ksi kínai étterem, én eddig csak itt szerettem a kínai kaját, máshol nem ízlik, de ezek nagyon jól főznek. Bambuszos csirkét ettünk, az a kedvencen, fini fekete gomba van benne. Emma is nagyon ette. és vettünk most először sült babánt is, de csak próbaképp egy adgot, 6 golyó volt benne, hát 2,5-et Emma bevágott, nagyon ízlett neki. Legközelebb két adagot veszünk.

Én végül ma bevittem mégis abölibe, mert holnaptól esőt mondanak és akkor nem mehetünk, mert csak az udvarra van bejárásunk.
De jövő héttől úgyis már bent lezsünk. ma megvettem a tisztasági csomaghoz valókat is, tegnap félig átválogattam a ruháit is, beleíratm a jelét is.Csak a jellemzéssel nem haladok.
Ja, meg az adatlapon az anyja foglalkozása címet nem tudtam kitölteni, mert gőzöm sincs minek vesznek vissza.Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Annyira jo hogy irjatok ezeket a bolcsis elmenyeket, egy csomo tapasztalatot lehet igy gyujteni.
Cumisuveget mint korabban irtam most a pici fiam es korabban a lanyom is 2 honapos koraban eldobta.Kép A hozzataplalast azonnal kanallal kezdtuk, az itatast meg mar jo koran csoros itatoval. Emike imadta. Este is azzal aludt el, egyszeruen csak butykosnak hivtuk, az elso szavai kozt volt.KépKépKép De aztan elvettem tole este ,mikor kezdett megjonni a magahoz valo esze es alvas helyett percenkent meghuzta.Kép Meg a lepedo tele lett teafolttal.KépSzoval alvas elott iszik egyet poharbol, aztan jo ejt es nappal is mar regen poharbol iszik.
A fiam viszont elkezdte a huvelykujjat szopni. Egyelore hagyom, mert allitolag a hasfajos babaknal ez gyakori, de igyekszem resen lenni. A batyamek nagyon rafaragtak a legkisebb gyerekkel, aki 8.5 eves, harmadikos es meg mindig szopja az ujjat ha tevezik, vagy almos. Fogszabalyozot kell ejszaka feltennie, mert elferdult a fogsora.Kép
Kepzeljetek a sogornomnek cisztat operaltak ma ki az egyik petevezetekebol.KépRemelem minden rendben lesz vele.

Banyoci

Nagyon csini menyasszony voltal!Kép

Kataa

Kepzeld, vegre penteken jonnek szinezni a hazat, halvanykek lesz.KépRendeltunk homlokzatdiszeket is, ma raktak fel, tok szepek.Kép
Nadrag kontra szingli.Kép
Nekem a baratnom kerdez/gondol neha vicces dolgokat a gyereknevelesrol, o ferjnel van, de nincs meg gyerek. Persze ez nem attol fugg, hogy valaki szingli-e. Dehat mi tapasztalt anyukak mar sokat tudunk ugye.Kép Peldaul hogy nem jo egyes dolgokkal hagyni jatszani a gyereket, mert aztan termeszetesnek fogja venni, hogy maskor is jatszhat vele.PL.teli soszoro.Kép

Megyek nyomok egy kis gobelint,egesz jol haladok a vizimalmos keppel.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziastok Lanyok!

KÖszi a hianyolast(NYuszi)! Olvaslak nagy ritkan,(GRATULA BESZTINEK HANNAHOZKépKépKép!!!)de altalaban nem vagyok gep közelben...es ha megis, akkor gyorsan mailt nezek, dumalok a csalad ICQ-n elerhetö tagjaival es kesz...

De ez is igen ritkan fordul elö...

Epitkezünk vadul, d nem elegge...sok a tennivalo, es keves, aki csinalja...Staphan is csak munka mellett tudja csinalni es lassan haladunkKépDe azert igy vadregenmyesen is jo ott lakni, de hogy atl hogy lesz..? Csak nem kell ideiglenesen visszaköltözni Stephan lakasaba a varosba?Kép

GYerekek jol vannak, Rebek mar igen ügyes pelus nelkül, otthon szinte mar csak alvashoz kell. de kap pelust, ha ker...es ma voltam vele elöször fogorvonal, persze csak ellenörzrsre!

Szinte mar mindent mond, be nem all a szaja...

Azert hianyoztok, es remelem, nem tart mar tul sokaig es megint lesz idöm kicsit többet jönni!Kép

TAlan meg tudok olvasni, most csak gyorsan (Nyuszi hiahnyolasa utan)lejöttem az oldal aljara, hogy :Na, most vegre irok par szot!Kép

ES holnap 5-kor kelek, tehat joccakat!
MAjd jövök meg valamikor!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok,
Még mi is egyben vagyunkKép! Holnap megyünk a szokásos heti CTG vizsglatra, meg a dokihoz. Sajnos a vizeletemben mégiscsak találtak valamit, remélem a dokim holnap elmondja, hogy mi lehet az, mert telefonon a laboros nőci még azt sem akarta elmondani, hogy negatív vagy pozitív, aztán mondtam neki, hogy a 39. héten vagyok, ne szórakozzon velem. Pénteken és vasárnap elég jól ránk ijesztett a pindurka, 10 percen fájások voltak, aztán kis pihi után szépen elmúltak, mindenesetre anyósomat iderendeltük hétfőn. Most már itt marad míg kell. Lili egész jól megszokta és elfogadta, viszont amióta anyós itt van elég szokatlanul viselkedik. Enni nem akar már egyedül, persze anyós rögtön eteti ha megáll, ha valami nem úgy történik ahogy akarja ordít. Hát ezt sem csinálta sohasem eddigKép. Anyós kicsit túlaggódós típus, szóval sokszor nehéz, de aranyos nem bántom. Csak most pl azon mérgelődöm, hogy túl kell fűteni a lakást, mert ő fázós, hát tegnap előtt Lili szobájában már 28!fok volt, nem is tudott szegénykém elaludni, persze állítottuk a fűtést, de hiába, ha mindenhol dög meleg van. Szóval én már rosszul vagyok ettől. Ja és így is, épp hogy nem fázik éjszaka, úgy hogy egy több centi vastag gyapjú paplan is a paplanján van, őrület. Lilire teljesen rá van tapadva, és kicsit idegesít, hogy állandóan ismétli amit Lilinek mondok. Ma 10 percre beleült Lili az ölembe, de ez alatt vagy 20x akarta elhívni tőlem mindenféle játékkal, a végén már rászóltam, hogy miért nem lehet kicsit nálam? Na jó, nem panaszkodok tovább, biztosan én is érzékenyebb vagyok így az utolsó napokban.

Bocsi, most nem tudok többet írni.
Judy, Zsuzsa,
Kitartás!

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?