A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Kata!Kép
Köszi a dicséretet.KépMegnyugodtam,ha a bimbó méret fontosabb a cickóénál.Mert bimbóból van jó nagy.KépAzért köszöntöttem itt a párom,mert tudom,hogy este be fog nézni.KépMert ám olvas ő is titeket.KépSok puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Kata!

Remélem is, hogy előjönnek az anyai ösztönök. Csak úgy eszembe rémlett, hogy áprilisban, amikor csináltam a terhességi tesztet, ültem a WC-n és kezem lábam remegett...szó szerint. Kép Szóval, ha én izgulok, akkor azt nem immel-ámmál teszem ám. Kép
Remélem a tejcsivel is minden rendben lesz. Azt nem tudod véletlenül, hogy az előtej az mindenkinél szokott lenni, így terhesség alatt, vagy nem? Múltkor valahol olvastam, hogy a 28. hét környékén már jelentkezhet. De nekem még nem volt semmi. Jajj, olyan tudatlannak érzem magam, és úgy aggódok, hogy minden rendben legyen. A baba tudom, hogy jól van, inkább azon aggódok, hogy mindent meg tudjak majd neki adni. Na jó, befejezem a parázást! Kép
Már fűzöm a férjem, hogy kössük be otthonra a netet, hogy majd, ha már nem dolgozom, akkor is tudjak jelentkezni, és tudjunk beszélgetni, meg probléma megoldani. Mondjuk anyuéknál van, de könnyebb lenne, ha csak a szomszéd szobába kéne átmenni. Kép

Zsófi
mzsx

Dia!
Boldog szülinapot a párodnak!
Mentek valahová megünnepelni,vagy csak édes kettes?Kép
Na,majd este még remélem be tudok nézni.
Puszi.

Kép
Kép
ruszlána

Zsófi,

előtej nem kötelező, hogy legyenKép Ez nem jelent semmit, nem kivetítás a jövőreKép

Kata-boci,
Megnézlek majd, hogy méregeted a macsekokatKép

Mica
mica

Zsófi!
A terhesség alatti előtej nem mérvadó,attól,hogy nincs,még lehet majd sok tejcsid!Kép
Nekem sem szivárog,hanem időnként olyan kis fehér kemény göböcskék vannak a bimbin.(bocsiKép ).
Remélem lesz otthon is net-ed!!!Kép
A mindent megadni-nehéz dolog,de abban biztos vagyok,hogy a szeretetet meg fogja kapni Tőled és szerintem ez a legfontosabb!Minden más csak ez után következik.Kép
Ja,ez a kezem-lábam remeg ismerős ám!Kép
Puszi.

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Ehhez a mell témához én is hozzászólnék. Anyunak majdnem minuszos mellei voltak, és büszke volt, mikor szoptatás alatt elérte a 75B-t. Ehhez képest mindkettőnk mellett 2 gyereket etettet. Volt egy barátnője, akinek akkora mellei voltak, hogy mindenki irigyelte, egy csepp teje nem volt (az ő gyereke volt a tejtestvérem, majd a főiskolát évfolyamtársam) és most szegénynek a nunijáig lóg a cicije. Hát ennyit a méretekről!
Nekem különben már néha jön egy kis előtej, de leginkább csak annyit látok, hogy esténkén, mikor leveszem a melltartómat, apró sárga pöttyök vannak benne.
A laktoherbről én is azt hallottam, hogy hasfájást okoz, de a homeos bogyók nagyon jók!

Barbara
babar

Mica!

Köszi, akkor már nem is aggódok az előtej miatt! Kép

Kata!

Kis, fehér gömböket növesztgetsz a bimbiden? Kép Ha még néhány színűt összehozol, akkor kész Karácsonyfa leszel, kis színes gömbökkel. Kép Most már teljesen sikerült eloszlatni az aggódásom, köszi!
A net-et én is remélem. Csak férjem fél, hogy azon fogok lógni állandóan. Szoktam neki mondani, hogy ti mindig egy csomó jó dolgot írtok, meg sok mindenben segítetek, meg egyáltalán. Igazából örül ő, hogy levelezek veletek, de inkább annak a híve, hogy szakembert kérdezzek meg (orvost), ha van valami problémám. Kép Pedig szerintem itt már mindenkinek annyi tapasztalata van, hogy akár internetes tanácsadást is indíthatnánk. Kép
A mindent megadást persze nem úgy értettem, hogy megveszem az összes létező játékot, meg ilyesmi. Hanem, hogy remélem nem fogok sokat bénázni szegénnyel...el tudom képzelni miket fog magában gondolni különben rólam. Kép "Na, itt jön remegő kezű anyukám, aki mindig aggódik" Kép

Puszi,
kezem-lábam remeg Zsófi Kép
mzsx

Ja azt elfelejtettem, hogy tegnap Anyuval elmentünk vásárolgatni Ficánkának. Voltunk a Corában, a Madrinában (horror árak, együttes: 11.990,-) és végül az Auchanban. A Corában vettünk 3 db harisnyát és egy polár pulcsit, a Madrinában 1 ujjas és 2 ujjatlan rugit. Az Auchan kínálata tetszett a legjobban. 1500,- körül nagyon aranyos rugikat láttunk, 1400,- 2 db body, 390,- hosszú ujjú body. Valahogy azt vettem észre, hogy kevés az olyan gyerekruha, amire úgy elsőre beleszeretnék. Nem használnak színeket, minden olyan fakó és egyhangú. A végén világoskék és pipisárga rucikat vettem, mert még ezek voltak a legjobbak. Egyedül az Auchanban láttam aranyos dolgokat, de biztos ez is mindíg változik!
babar

Zsófi,

Jajj, ez ismerős volt, én, aki gyereket alig fogtam a kezemben a fiam előtt...Kép aztán hirtelen 4kg plusz emelgetése, és a vele járó bonyodalmak.. hát nem volt egyszerű a dolog. Nem mondom, hogy minden egyből jól fog menni, lesznek még nehéz percek, az tényKép Ami a lényeg, és talán a legnehezebb: akármilyen remegős vagy, a gyereket mindig biztos kézzel és stabilan fogd meg, mert ő jobban riadozik, mint teKép Először furcsa lesz, de pillanatok alatt belejösszKép
Amikor a fiammal a kórházban voltam, egyszer sem volt csupaszon a kezemben, sőt bevallom, nem is pelusoztam egyszer sem! Mindent a csecsemős csinált. Ez nem félelem miatt volt, hanem az agyamra ment, hogy a nővérek azon majréztak, hogy ha a gyerek pelusozás közben lepisilte a pólyát (szolnoki kórház, 2001ben), vagy az ingét.. mondtam, hogy akkor tessék, csinálja ő, én majd otthon elszórakozom, nem baj, ha a fél pelenkázót lepisili, az az én bajom leszKép És nem is volt gond veleKép
Az, hogy a gyerek mit gondol, ki tudja, sírtam én szinkront a gyerekkel Kép És mégis felnőtt és jó gyerkőc Kép

Mica
mica

Sziasztok!!!

Hát igen kezd ez a topik is felgyorsulni, s kezdünk a finisbe érni.
Nagyon hihetetlen, hogy pár hét és babázunk.
Azt hiszem természetes dolog, hogy kissé parázunk, főleg akik az első babát várjuk.

További szép napot
Márti
márti05

Zsófi!

Az első napok biztosan nehezek lesznek mindenkinek, mert eleve elfáradtál a szülésben és még nem nagyon tudod, hogy kell egy ilyen kis apróka lénnyel bánni. Ilyenkor jó egy nagyi vagy más segítség a háznál, aki már gyakorlott a dologban. Arról nem is beszélve, hogy ma már a kórházakban elég sokat tanítják a gyermekágyas kismamákat, hogyan is kell ezeket csinálni. Szerintem max. 2 hét alatt már úgy fogod dobálni a gyereket, mint egy zsonglőr. A barátnőm is az elején alig mert hozzányúlni, mostanra meg már néha nekem is kikerekedig a szemem, hogy tekergeti a gyereket. Az meg csak vigyorog vagy teli szájjal kacag.

Mica!
Ez a stress-test elég mókásan mutathat. Elkézelem, ahogy a jócskán pocakos anyukák fekszenek egymás mellett az ágyakon és csavargatják a mellbimbójukat, mint egy Sokol rádiót, amin nem sikerül behangolni semmit! Kép Elég vizuális tipus vagyok. Valahol olvastam egy születés-történetet, amiben a nő otthon szült és oxiticin injekció helyett a férjének kellett csavargatni a bimbijét. Na hát ez azért már szerintem elég kemény. Bár adott esetben nem hiszem, hogy a bimbi-bizergálástól vajúdás közben megkívánnám Apát! Kép
babar

Barbara,

JajjKép A vizualitás mellé azt tenném oda, hogy volt olyan anyuka, aki átélte ezt a vizsgálatot, és azt mondta, hogy soha többé, még jó, hogy nem aznap szült, mert ordított volna, ha a gyerkőc akkor a melléhez ér.. nem hinném, hogy összehasonlítható az Apa féle simi, és a teszteléses csavargatás..Kép

Mica
mica

Köszönöm a megnyugtató szavakat, meg is nyugodtam. VÉgülis a szülés miatt nem bánom, hogy nem túl nagy baba, majd kint megnő. A lepény szererncsére jól van az UH szerint, úgyhogy gond nem lehet...
Mica! Ez a stress-test nagyon érdekesen hangzik. Elég vizuális alkat vagyok. Nem lehet egy rossz látvány ahogy nagypocis anyukák csavargatják a mellbimbóikat... Kép))
Na most megyek vissza vasalom a kis maszatkámnak a rucikat. Olyan kis édesek, hihetetlen, hogy jók lesznek rá Kép

Anikó
33+5
pancsa2

Egyébként én valahogy örülök, hogy nem kell átélni ezt a viszgálatot, mert nekem most kezdett el nőni a mellem, és annyira érzékeny, hogy még a ruha is irritálja, ahogy hozzáér... Ha belegondolok, hogy még csavargatni is kéne. Brrrr

Anikó
pancsa2

Sziasztok Lányok!

A téli sétákhoz szeretnék valamit hozzászólni:
A mi kislányunk november eleji, de akkor nagyon gyorsan nagyon hideg lett mifelénk (Stuttgart). Mi sokat voltunk vele a kezdet kezdetétöl sétálni. A kiszoktatás sem volt gond, mert akkor egy 1 szobás 30 négyzetméteres lakásban éltünk és nem kellett fütenünk, mert a fözéstöl és az állandó otthonléttöl mindig örült meleg volt a lakás, az ablak is éjjel-nappal nyitva volt, hogy ne áporodjon a levegö. Eni a saját ágyában aludt az elején, sajna helyhiány miatt közel az ablakhoz, jól bebugyolálva. Jobbról és balról nekitámasztottam egy melegvizes párnát becsomagolva, fején sapi, körbebástyázva a fészeknek nevezett kiegészítövel (az az ágyban körbefutó anyag), paplan. Ezzel együtt hideg volt mindig a kis keze, egy idö után már köztünk aludt.
Ez volt tehát a friss levegöhöz szoktatás...
Ha kimentünk sétálni - márpedig -sok fok mellett is kimentünk -, a lábzsákot kibéleltük birkabörrel, öt magát 3-4 rétegbe felöltöztettük és így akár órákat is kint lehettünk. Ha becsúsztattam a kezem a zsákba, hogy ellenörizzem a hömérsékletet, kellemes melegség fogadott és az egészböl két kis elégedett bogárszem kukucskált. Ezzel a technikával nagyobb utakat is csináltunk... Egyszóval a hideg, még a nagyon hideg sem gond, amíg a baba jól be van bugyolálva.
Egyszer ilyen rettenet hideg éjszaka, amikor úton voltunk, de a kocsi már kihült emberesen, pelenkáznom kellett. A kocsi hátsó ülésére befértem a bebugyolált csomagommal és a pelenkázós cuccokkal, de a párom nem tudott segíteni. Csórikámat mire megtaláltam a sok réteg alatt és ki tudtam a popsiját bontani, sok idö telt el. Kicsit féltem is, hogy ha nem sietek, még jól megfázik a nagy pucérkodásban, de ebböl sem lett szerencsére baj. Néha akadnak lehetetlennek tünö helyzetek, de megoldható.

Egyébként megkezdtem a szenvedést. Enivel az utolsó hetek horrorszámba mentek: hányás-hasmenés, stb.
Hát 2 napja rákezdtem erre a figurára, ma már hánytam is éhgyomorra. Hurrá! Egy napja olyan görcsösen fáj a fejem, hogy az örület határán állok, ráadásul a párom is az érzékenyt játsza és jól össze is vesztünk az imént. Szerinte nagyon egoista vagyok és nem hagyom öt békén dolgozni. Nem akarom a dolgot részletezni, szerintem nagyon igazságtalanul bánt, de ez van. Most jól kibögtem magam. Ö itthonról dolgozik, mi a kicsivel szintén egész nap itthon vagyunk, tehát egy 2 szobás lakásban éljük egymás idegeit. Nem tudunk egymás elöl kitérni, én meg már nem vagyok képes ebben az állapotomban napi 4-6 órát a játszótéren eltölteni, mint eddig. Ö szeretne nyugalmat reggel 8-tól du. 4-ig, de ez nem egészen tartható. Emiatt mennek a surlódások. Kérdeztem töle, hogy ha a strapát már most ennyire nem bírja, mi lesz 3 hét múlva, ha megjött a baba? Költöttek le a gyerekekkel a pincébe? Vándoroljak ki? Kicsit neki is gondolkoznia kéne. Én már most ki vagyok készülve, mert hetek óta alig tudok aludni (gondolom köztetek többen is akadnak ilyen problémával), a kicsi is legalább egyszer üvölt éjjel, felkelek hozzá, de nem tudok visszaaludni (mindig 4 óra körül). Napközben nem tudok mikor pihenni és pár hét múlva ez csak rosszabb lesz. Ö a 2 gyerek mellett is nyugit akar, az én harci feladatom a probléma megoldása, hiszen ö keresi a pénzt, neki kell a nyugi. De könyörgöm: ha éjjel-nappal nincs egy perc nyugtod, a párod nem vagy alig segít, nincsenek nagyszülök, barátok, ismerösök, akik egy nehéz helyzetben kisegítenek, hamar jönnek a zsörtölödések.
Félek a jövötöl. A 2. lánykánk születésének napja a mi kapcsolatunk 10. évfordulója...
Nem panaszkodhatok összességében a páromra, ha csak teheti, foglalkozik a kicsivel, imádják is egymást rendesen, de neha olyan otrombán és feleslegesen bántóan tud viselkedni, annyira meg tud bántani, hogy az elviselhetetlen.
Jaj de nehéz is a párkapcsolat!

Közben vackolok. Most megint beindult a bazár-szezon, jól bevásároltam ill. még fogok is a hétvégén. A szekrény már tele van. Olyan szép rucikat lehet kapni így használtan 1-2 euroért, hogy nem bírom otthagyni öket, pedig ennyi cucc biztos nem fog kelleni, hiszen már eddig is böven volt. Hiába, a szenvedély ellen nehéz valamit lépni.
Persze amire még szükség lenne, nem akaródzik kerülni. Talán majd most a hétvégi bazárokon.

Egyébként anyósomék 5 hónap adásszünet után elökerültek 2 órára unokát nézni, miután a párom vagy 3 órán keresztül beszélt apósom lelkére. Azóta persze megint semmi, de legalább ennyi.

Ma megint megyek elökészítöre, noha nem tartok sokat a dologról. Elmesélné valaki, hogy az otthoni elökészítöknek mi a tartalma? Itt 12 30 és 40 közötti elsö gyerekes riadt anyuka ül egy bába körül, aki a félelmüket csak növeli a közelgö szülés elöl, ahelyett, hogy pont az ellenkezöjét teszi. Az elején még mindenki bizakodó volt, most mindenkit markában tart a bizonytalan félelem a hosszú és fájdalmas szülés elöl. Furcsa, hogy a kismamák sem a kurzus elött, se utána nem beszélgetnek egymással, pedig jót tenne.
A múlt héten bejött egy másik bába is és megkérdezte a leendö anyukákat, hogy ki lenne hajlandó a szülését egy a tv-nek készülö ismeretterjesztö film kedvéért filmre vetetni. Persze ellenszolgáltatásról szó sem volt. El sem tudom képzelni, hogy ki az, aki erre ebben a helyzetben hajlandó lenne...

Abbahagyom a fecsegést, mert tölem fog archiválódni a topik... :-)

Kellemes napot nektek.

Barbi
maass

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a megnyugtató szavakat! Biztos belejövök hamar. Kép Ez most egy rossz hasonlat lesz, ezért ne haragudjatok... De ue. volt velem az első kutyámnál. Soha nem volt kutyám, és ő olyan pincurka volt. Szegényt csomószor bögdöstem, hogy él-e még, mert olyan mélyen aludt. Kép Azért majd igyekszem a babónál uralkodni magamon, és majd csak figyelek erősen. Kép Egyébként meg lesz légzésfigyelőnk, így talán annyira nem fogok izgulni, hogy lélegzik-e vagy sem. Azért annyira jó, hogy már ilyen kütyük vannak, és a parás anyák beszerezhetik maguknak. Kép

Babaáruházakat már mi is néztünk a férjemmel. Hááát nagyon durva árak vannak!!!! Mondtam is, ha nem érdekelne, hogy mennyit költök, akkor simán el bírnék költeni legalább 1 milliót. Tényleg hihetetlen. Néztünk szekrényt, de már be is fejeztük. 1 akasztós szekrény 120000 Ft. volt. Ezért már szekrénysort veszek. Nagyon el vannak szállva. A baba ruhák meg detto. Az Auchant mi is néztük, de én még egy pár hete láttam aranyos rugikat a Cora-ban is. Az viszont tényleg igaz, hogy nem túl gazdag a színviláguk. De szánom-bánom, azért nem veszek egy rugit 7 e Ft-ért, hogy szép színe legyen. Majd én is igyekszem szépeket bányászni olcsóbban az Auchanban. Kinek van erre pénze? Ha van valaki, akkor annak egyből megadom a számlaszámom. Kép
Na mindegy, szerintem az egyszerűbb ruhákban is gyönyörűek lesznek a babáink! Kép

Ez a cici csavargatás elég vadul hangzik. De én is emlékszem, hogy egy lány írta, hogy neki így akarták indítani a fájásokat, és nagyon fájt utána a melle. Ezt nem is csodálom! Ki talál ki ilyeneket nekünk?

Zsófi
mzsx

Sziasztok!Kép

Jól kiröhögtem magam a cici csavargatós témán,na egy biztos,az enyémet senki nem fogja csavargatni.Még emlékszem mennyire fájt a Boginál is,pedig nem csavargatta senki.KépA babaruha árak tényleg húzósak,de én hála Istennek nagyon sokat kaptam így tudok egy kicsit spórolni.Nálunk vannak bababörzék is ahol nagyon jó dolgokat lehet szuper olcsón vásárolni.Most nincs több időm de este még benézek,hogy mik a fejlemények ctg-ügyben.

Mindenkit puszilok,Saxi.Kép
saxi

Sziasztok csajokKép

Az én barátnőmnek be kellett feküdnie egy éjszakára a kórházban és csavargatnia kellett a bimbitKép Azt nem tudom, hogy miért, de tényleg van ilyen.
Na letudtam a tanfolyamot. Most úgy érzem magam mint akit agyonvertek. Az tuti, hogy egyedül már nem megyek be Pestre.

GyöreszKép
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mekkora a törpike. Legalább lesz viszonyítási alapom. Azon is gondolkoztam, hogy mikor és hogy nézik a tér aránytalanságot? Tudsz erről valamit?

Írtátok, hogy drágák a babacuccok. Akinek még belefér annak szerintem érdemes kimennie a BNV-re a Bababörzére. Igaz tapasztalatom nincs,hogy milyen, de az biztos, hogy olcsóbb mint a baba áruházak.
Na most nem is írok mást, mert a fejemben káosz van a mai naptól.

Puszi, Gigi 35+5

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Megjöttem! Hú, már vagy fél órája csak olvasom a mai napot!
Most én is elmesélem mi történt! Délelőtt elindultam anyuékhoz, de útba ejtettem a gyógy. segédeszk. boltját, ahol vettem Tena betétet, Mimi melltartóbetétet, digitális lázmérőt és Tena hálós bugyit, amit holnap vihetek is vissza, mert a csaj L-est adott. Hát nem lát a szemétől? Minimum az XL-es! Na mindegy. Mindez csak 2700,- Ft-omba került. Mivel ma nagyon jó meleg volt, igy anyuéknál nekiláttam a babakocsi mózeskosarát (+ azt az izét, ami a feje felett lesz) kitakaritani. Hát, a gyönyörü (jós Kép ) macskánk beleteledett a mosatlan "kupolába" és vérig volt sértve, mikor kivettem. Aztán mikor már össze volt állitva minden, akkor megint szemezgetett vele, hogy beletelepszik Kép, alig birtuk lebeszélni róla! Remélem majd mikor a baba benne lesz, akkor nem óhajt ráfeküdni. Jobb lesz erre vigyázni! A mózeskosár aljába még finom báránybőrt is szabtam, azon öröm lesz pihizni! Mikor indultam haza megkaptam a motyót, hogy beteszem a kocsiba, de csak pislogtam, hogy ez a mózi még baba nélkül is piszok nehéz. Nem vagyok egy kis nyamvadt, de hogy fogom én ebbe hurcibálni emeletről le-föl? Vagy majd 2 kört teszek? Jót tesz majd az alakomnak Kép!

Kata: most akkor Te méregetted a macsekok súlyát? Kép Szerintem elég ha a nyakán megcsippented a grabancát, érződik, hogy ott van hájacska! Cici Kép! Hogy mondhatsz már ilyet? Akkor a világért se nyomogasd! Azért örülök, hogy van remény igy is a szopizásra, remélem most lesz elég kitartásom, hogy beinduljon rendesen a dolog!

Dia: akkor mi kb. egyforma nagykeblüek vagyunk, én is 95 C-s szoptatós melltartót rendelek! Csak legyen értelme megvenni, tudjak is szoptatni! Akkor nem érzem kidobott pénznek!

Zsófi: én is csak nyálat csorgatni megyek be 1-1 bababoltba! Kép Sajnos nem a mi pénztárcánkot találják ki az árakat. De sokan még igy is erejükön felül költenek, pedig az a bébi felnő akkor is ha nem mindenből a legdrágább, új holmit vesszük nekik, nem igaz?

Lányok, a cicicsavargatástól Kép nem indulhat be a szülés? Én akkor már inkább egy kicsit összebújok Apával, az legalább neki is helyre teszi a lelki egyensúlyát Kép! Na persze nem vagyok ám ilyen vérmes, csak a szám jár. De október 31-ét nem fogom kihagyni, (de addig semmi! Kép ), hátha igy tényleg a névnapomon fog megszületni a babánk! Mármint nem Farkas, hanem nov. 1-én Marianna! Kép

Na, nekilátok vacsit késziteni, ha még ma géphez jutok, akkor jövök!

Marica
marica69

Sziasztok Csajok!Kép
Megjöttem a felkészítőről és Brúnótól.Most az előadás "Szerintem"szupi volt mert egy doki tartotta és az érzéstelenítés lehetőségeiről szólt.Na persze azért is volt jó,mert csak másfél órás volt.KépBarbi neked tetszett??A doki azt mondta,hogy minden OK zárt a méhszáj stb.Kedden megyek UH-ra.Hurrá!KépMeséltem neki,hogy mennyire fájt a hasam,azt hittem,hogy kinyílt a méhszáj.Azt mondta,hogy ha most nyílt lenne,akkor se lenne már nagy baj.Úgy örülök neki.KépÉs képzeljétek nincs fertőzésem!KépDe akkor mitől fájt a hüvelyem??Kép

Elvesztettem a fonalat.Mi ez a cicicsavargatás??KépKépAmikor kórházban voltam,rajtam is volt minden nap olyan NST szerűség.De az nem a szívhangot nézte,ha nem a méhösszehúzódást.Volt is görbém rendesen.KépFőleg akkor,amikor csörgött a telefonom és annyira megihedtem,hogy kiugrott a mutató.KépAztán magyarázkodtam,hogy nem volt ekkora fájásom.KépNa befejezem a locsi-fecsit.Kép
Ja!Kata a párom köszöni a köszöntést!Holnap már én is közelebb leszek a három x-hez egy évvel.KépPuszi Nektek!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Na itt vagyok!

Az uh-on minden a legnagyobb rendben volt! A picurka nagyon szépen fejlődik! A becsült súlya 2740g! Kép Ennek nagyon örülök, mert az hittem, ha a hasam nem nő, akkor a baba sem, de ez tévedés volt ismét! Még egy két adat amit értek: fejátmérő 91mm, combcsont: 68mm, meg még egy csomó minden, de minden megfelelő. A gép szerint a születés várható időpontja október 28, de ez végülis tök mindegy. Már nem lesz köraszülött!!!!!!!!!!!!!Kép Kép Kép
Gigi!
Képzeld azt mondta a doki, hogy mivel minden rendben van ezért ráérek a 37. hét betöltése után menni ctg-re, addig ne utazgassunk feleslegesen, mert hát elég messze van a kórház még kocsival is!!! Ennek egy kicsit örültem, így még van egy nyugis hetem!

Ja!
Rákérdeztem, hogy akkor biztos kukija van? És azt mondta, hogy tuti. Meg is mutatta!!! Persze én semmit nem láttam! Kép Kép Kép
Szóval most nagyon boldog vagyok!!!!!!!

Gigi!
Nem tudok semmit a téraránytalanságról, hogy mikor és hogy állapítják meg!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

GyöreszKép

Örülök, hogy minden rendben vanKép És az is szupi, hogy már mindjárt abba hagyhatod a gyógyszerek szedését! Azt nem tudod, hogy ebben a szakaszban milyen léptékben fejlődnek tovább? Szép kis súlya a fiatalembernek.Kép Most aztán már tényleg semmi baja nem lehet!!!! Már én is alig várom a hétfőt! Akkor én is látom törpicurt.

DiaKép
Neked holnap lesz a szülinapod?? Akkor nagyon sok boldogságot! Nem várok a köszöntéssel holnapig, mert addigra elfelejtem.Kép

Jó éjszakát mindenkinek!Kép Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Nagyon szépen köszönöm a köszöntést.KépHát nem emlékszel?Beszéltünk erről.Mi szep.29-30.Ti jan.18-19.Szerintem ez se véletlen.KépKépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Györesz!

Örülök,hogy minden rendben,jó nagyot nőtt a fiad!Kép
Az apasági annak idején nekünk sem volt egyszerű,mindenbe belekötöttek,csomót kellet rohangálni.
Nem igaz,hogy nem szándékosan csinálják.Kép

Zsófi!
Férjednek igazat adok abban,hogy ha valami komoly okod lenne rá,akkor orvoshoz kellene menned és nem bennünket kérdeznél.De szerencsére erről szó sincs,ne is legyen,viszont nekem legalábbis nincs túl kiterjedt baráti köröm,főleg nem kismamák,akikkel beszélgetni tudnék.
Szóval kell ennyi,ahhoz,hogy ne érezd majd annyira bezártnak magad.Itt mindig olyan a téma,ami bennünket foglakoztat.Kép
Szóval remélem tudunk "beszélgetni"Veled akkor is,ha már nem dolgozol!Kép

Barbara!
Akkor ezek szerint érdemes az Auchanba benézni,köszi az infót!
Tegnap is átmostam egy adag ruhát és rájöttem,hogy fogalmam sincs,annyi hol fog majd elférni.Lehet,hogy kissé túlzásba estem?!Kép
Ráadásul még kellene pár ez-az...

Maas!
Ez a hányás-hasmenés-fejfájás elég ijesztően hangzik!Van valami ötlete az orvosnak,hogy Nálad ezt mi okozza?
Nekem nagyon tetszik a szülésfelkészítő,bár magáról a szülésről,terhességről sok újat nem tudok meg,de a helyi szokásokról annál inkább.
Jó kicsit ismerkedni a hellyel és az arcokkal a nagy nap előtt.Kép
Itt is megy majd újra a Szülőszoba c.dok.film,már gondolkodtam rajta,hogy abban a kiszolgáltatott helyzetben nem valószínű,hogy vállalnám a nyilvánosságot.Viszont az jó,hogy megteszik helyettem mások.Kép
Férjed.Kép
Remélem találtok olyan megoldást,ami mindannyiótoknak jó.
Esély sincs egy olyan lakásra,ahol az irodája jobban elkülöníthető lenne?
Arra nincs baba-mama kör,hogy ki tudj mozdulni majd a gyerekekkel?

Marica!
Nekem nagyon oda kell figyelnem majd,hogy a macskák nem feküdjenek rá a babára,ha kiteszem a teraszra.
Amúgy is úgy tervezem,hogy én is kint leszek,de nem árt az óvatosság,hallottam már ilyen rémtörténeteket.Kép
Tényleg nagyon ügyi voltál ma!
Most már nálam is a babakocsi rendberakása lesz soron.

Dia!
Nagyon ravaszul írtad,de megfejtettem éééés:
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Lesz valami buli?
Fúúúú,de öreg leszel akkor most már!Szerencse,hogy én még csak a zsenge 28 évesek körébe tartozom!Kép
Elfelejtetted,hogy időnként milyen sikamlós témák vannak itt?!Ma éppen a cicicsavargatás jött elő...Kép

Hallottatok arról valamit,hogy várandósság alatt kerülendő a szőlőevés?Ma olvastam egy újságban,nem volt magyarázat és én imádom a szőlőt!

Puszi mindenkinek!!!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Gigi!
Én úgy tudom, hogy ilyenkor hetente 200-250g-ot híznak!
Kiváncsi vagyok, hogy neked mekkora már! Eddig szinte mindenben egyeztek a fiúcskák, szerintem ez most is így van!

Dia!
Boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok,

Dia,
Boldog Szulinapot! Kép

Györesz,
nagyon orulok, hogy most mar minden OK. Kép Akkor abba is hagyod a gyogyszerket? Kép

Ruszlana,
szerintem max. a szolo a cukortartalma miatt kerulendo. Mint ahogy nehanyan a dinnyetol is ova intik a kismamakat. Merthogy a nagy cukortartalmu gyumolcsok hizlalnak, ill. mert a dinnyet tul sokat permetezik MAgyarorszagon. Szerintem ez azert mar tulzas...Kép

MA voltam az orvosomnal, megvan az utobbi het gorcseinek az eredmenye, c2100-at kaptam. Kép Az orvos szerint kihuzhatom akar ho vegeig is, de mondtam neki, hoyg nekem okt. kozepe tokeletesen megfelelne. Jot nevetett rajta. Kép Hetfon vervetel, CTG, kenetvetel a korhazban...Kép Ez mar tenyleg a finis. KépKépKép BAr nevunk meg minidg nincs, nem tudunk megegyezni az Apjaval...Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Mica: szintén, M. Vica. Sajnos mikor becsekkoltam, nem volt alkalmam tájékozódni, vannak-e hasonló nevek a hasonló korú kismamák között. De nem is neked írtam főleg, hanem a Diának meg a többieknek, akik kevernek minket.Kép

Én azon a bizonyos télen, két éve szültem Imit. Emiatt 2 tapasztalat:
1. A férjemnek vettem ajándékba egy 3in1 dzsekit (széldzseki, termodzseki, együtt a kettő), aztán ősszel felesben hordtuk, ki egyik felét, ki másikat, télen meg az egész az enyém volt egy vastag pulcsival. Férjemnek maradt a tolldzsekije.Kép
2. Én Imit pár hetes korától mindig kinn altattam a teraszon kora délután. Annyit a szobában sose aludt egyszerre!!! Jó melegen bebugyoláltam, bundazsák, lábzsák, takaró, aztán rajta. Imádta!Kép Pedig, Marica macskája jól emlékszikKép, volt -10 - 15 fok is...

Marica: a méhecskés cumik és egyebek nálunk is nagyon menők voltak, vezetéknevünk miattKép

Tudjátok, én mikor szoktam nagyon izgulni? Mikor viszem ki a babát a kórházból. Hogy ez már tényleg az én meccsemKép Kíváncsi vagyok, a harmadiknál is így lesz-e, már igazán hozzászokhattam volna az anyasághozKép

Dia-Gigi: mi július 4-5! (74.07.04-75.07.05)Kép
Amúgy Isten éltessen!

Nagyobb mellűek: én 80C/D-vel is tudtam szoptatni, szóval nem csak a kismellűeké a világ!Kép

Vica
mvica

Szia Ruszlana!

Nagyon gyorsan kibékültünk. Alig ment el ügyeit intézni itthonról, már fel is hívott, hogy ugye szeretem még és bocsi. Haza egy bokor virággal jött, ez már évek óta nem esett meg velem. Söt a tanfolyamra is bevitt, noha múlt héten megfogadta, hogy ö többet oda nem megy. Amikor meg elhozott, megint volt egy kis meglepi nekem. Hú, nagyon rossz lehet a lelkiismerete...
A hányás-hasmenés a terhesség végén természetes a saját progeszteronjukra érzékeny anyukáknál. Nálam ez már az eslönél bejött, most se kerül el a sorsom. Kissé kellemetlen, de már nem kell sokáig bírni. A jövö héten lesz az egyik itteni diszkontba babacucc: bébiharisnya 2 euro, rugi 5, téli cipö 10. Már alig várom. Remélem, hogy még nekem is jut valami.
Megyek megpróbálok aludni.

Puszi nektek: Barbi

Barbi
maass

Sziasztok!

Dia!
BOLDOG SZÜLINAPOT!
Tegnap az előkészítőn gondoltam, hogy a férjednek is kívánok boldog szülinapot, de akkor lelőttem volna a meglepit, hogy te itt a neten keresztül is üzensz neki! Szóval neki is minden jót!
Igen, nagyon tetszett a tegnapi előadás! Jó fej volt a doki és valahogy olyan lazán tudta előadni a dolgokat, pedig azért voltak horror számba menő témák is! Kép
Már várom a következő előadást, bár a párom sajnos nem fog tudni jönni, mert épp akkor fog vizsgázni számviteli informatikából. Kitalálta, hogy vegyem fel neki. Milyen jól néznék ki egy kamerával a vállamon előadás közben! Kép Inkább úgy döntöttünk, hogy ha sikerül családi szobát kapni, akkor bent fog aludni velünk és akkor megtanul mindent a csecsemő gondozásáról!

Gigi!
Örülök, hogy túl vagy a fejtágításon. Elég fárasztó lehetett. Én már vezetés közben alig kapok levegőt. Tegnap egész végig míg mentem a kórházba csak mocorogtam! Hát még egy egész napos dög unalmas előadást végigülni! Minden elismerésem!

Györesz!
Olyan jó, hogy már ilyen nagy a babód. Én még izgulhatok a 36. hétig. Ha mostantól heti 200-250 gr-ot hízik, akkor nem lesz kis emberke! Kép

Kata!
Én a szőlőről nem hallottam, hogy ártana, de manapság levegőt venni is káros. Mindenre kitalálják, hogy nem tesz jót! Én is imádom a szőlőt és a nagyszüleimnek Balatonon nagy szőlőjük van és onnan folyamatosan jön a szállítmány! Kép

Gombóc!
Lassan itt az idő nevet választanotok, bár mikor én születtem még nem volt UH, de az Apám kijelentette, hogy ő nem is keres fiú nevet, mert tuti, hogy lány leszek. Mikor már mentek be a szülésre Anyám megkérdezte, hogy mégis valami fiú nevet mondjon már, erre azt válaszolta, hogy találjon ki valamit, de nem lesz rá szükség, mert ő biztos benne, hogy lány leszek! Az én nevemet egy filmből vették. Mikor Anyu terhes volt velem játszottak egy filmet Bye-bye Barbara címmel. Hát így lettem én Barbara.

Barbi!
Örülök, hogy kibékültetek. A pasik már csak ilyenek, csak most ezt sokkal nehezebben bírjuk!

MVica!
Ez a felelősség tudat már szerintem a fogantatás pillanatában elkezdődik, de mikor kiléptek a kórház ajtaján, akkor tudatosul bennünk, hogy ez a pici lény most már örökké hozzád fog tartozni és te vagy neki a minden!

Barbara
babar

Sziasztok Csajok!Kép
Mindenkinek köszönöm a köszöntést.Kép
Kata!Kép
Buli nem igazán lesz,mert már öregek vagyunk hozzá.KépA szülőktől pedig már előre megkaptuk az ajándékot.Igaz,hogy szombaton jönnek a Tamás nagybátyaék köszönteni minket,de ajándékot már picurnak hoznak.
Szőlő:Nem mondod,hogy már azt se lehet enni!?KépPedig a múlt héten is bepakoltam belőle.KépMikor lesz fotó a picurokról?Kép

Barbi!Kép
Látom magam előtt,hogy az asztalon a táskád,és benne egy kamera veszi az előadást.KépKépTisztára mint Bond.KépA nővéremnek is filmből lett anno a neve.KépArany Emberből Tímea.Puszi nektek,Dia 29+1

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok

Csak gyorsan néhány válasz:
téraránytalanság: annó rtg-vel nézték, aztán rájöttek, hogy nem ad hiteles eredményt. Ma már UH és a külső medencemérte-mérés ad viszonyítást. Nekem a kórházban mérték, amikor bementem szülni. Ott aggódtam, hogy nagy a baba és nem fog kiférni. A szülésznő, aki megmért, visszaválaszolt, hogy nyugodjak meg, még egy 5kg-ost is simán meg tudok szülni ezzel a méretekkel.. nah igen, végülis a 4150g-os babóca sérülés nélkül kibújt (gátmetszés volt csak), de köszönöm, nagyobbat talán azért nem kellene..Kép

Vica,
Nembaj, keverjenek, az a lényeg, hogy mi tudjuk, hogy kihez szóltakKép

Mica
mica

Sziasztok!Kép

Györesz!Kép

Igazán örülök,hogy minden rendben,szép súlya van a babának.És az is nagyon jó,hogy abbahagyhatod a gyógyszereket,neked is végre könnyebb lessz nem kell azon fumizni,hogy mikor mit vegyél be.Nagyon szorítok neked.Kép

Marica!Kép

Nagyon ügyi vagy,hogy megcsináltad a kocsitakarítást.Én is gondolkodom rajta,mert talán még jobb időben megszárad a szabadban és nem kell kerülgetni a lakásban a száradó kocsit.De közben azon gondolkodom,hogy nem lessz még korai nekem?Ha megszáradt és szépen letakarom talán nem lessz baja.Szóval tipródok,hogy nekiálljak vagy nem.

Gigi!Kép

Most,hogy megvolt a fejtágítás már tényleg ne nagyon rohangálj egyedül autóval.Egész nap érted izgultam,hogy ilyen pocakosan a pesti forgalomban autózol.Nekem van egy nagyon rossz élményem,mikor a Bogival terhes voltam a MÁV-kórházba jártunk,már a végén voltunk,kétnaponta jártunk CTG-re,amikor két kisfiú a piros lámpa ellenére átszaladt az úton,és mind a kettő a motorháztetőn kötött ki.Akkor nagyon megijedtem,pedig Apa vezetett.A kölköknek nem lett bajuk,de én azóta is utálok pesten autózni.Szóval nagyon vigyázz magadra.

Dia!Kép

Nagyon sok boldog szülinapot kívánok neked,és a párodnak is!Kép

Kata!Kép

A szőlő szerintem is a cukortartalom miatt kerül "feketelistára",de inkább azt eszek mint csipszet,csokit.Tényleg túlzásba viszik ezt a mit lehet mit nem dolgot.Bezzeg a környékünkön nemrég lezajlott vízmérgezésnél senki nem mondta,hogy a dorogi kismama ne igyon mérgezett vizet.Szóval én eszem a szőlőt rendesen,mert idén szerintem különösen finom édes.Kép

Gombóc!Kép

Nagyon szoritok,hogy minden simán menjen.Kép

Barbara!Kép

Mikor Bogi született mi is szerettük volna ha kapunk egy szobát mert így nem kellett volna Apának minden nap órákat utazni,hogy lásson minket.De sajnos az összes ilyen szoba foglalt volt,nekünk akkor azt mondták,hogy előre kellett volna szólni,de kérdem én ki tudja,hogy pontosan mikor szül?Ez a MÁV-kórházban volt.Remélem nektek összejön a dolog.

Mass!Kép

Örülök,hogy rendeződtek a dolgok.Szerintem teljesen normális dolog,mind a ketten érzitek a változást és ez sokszor nagyon nehezen kezelhető.A lényeg,hogy szent a béke.

Vica!Kép

Én is izgultam mikor kijöttünk a kórházból.És mellé olyan büszke voltam,hogy mindenkinek megmutattam volna,hogy ez a gyönyörű gyerek az enyém.De ehez nem lehet hozzászokni ahányszor megtörténik veled mindíg előjön ez az érzés.

Zsófi!Kép

Még szerencse,hogy van légzésfigyelőd mert a baba lehet nem örülne ha bökdösnéd.KépNyugi,biztos nagyon ügyesen fogsz vele bánni.Kép

Mindenkinek sok puszi,szép napot,Saxi.Kép
saxi

Sziasztok!

Gombóc!
Hát igen a gyógyszert lassan abbahagyom. Már csak holnap szedem a Gynipralt (ez egy erős bogyó), aztán még a Magne B6-ot szedem egy pár napig, hogy fokozatos legyen az abbahagyás!
Azért már ideje lenne nevet találnotok! Mi lesz ha hirtelen melep titeket a picur, még az előtt, hogy neve lenne?

Megyek mindjárt babázni a barátnőmhöz, ahol 3 és fél hetes a kisfiú, tanulok egy kicsit!

Puszi mindenkinek
Györesz 35+6

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Dia,
Nagyon-nagyn-nagyon sok Boldog Szülinapot!!!! Kép Kép

Györesz,
De jó, hogy már ilyen nagy a babád! Kíváncsi leszek, hogy mekkora lesz mikor megszületik a kis vasgyúró. Kép

Kata,
Remélem sikerül meggyőzni a férjem, hogy legyen netünk, azért az olyan jó lenne, ha otthonról is tudnék veletek beszélgetni, és bármi van, egyből tudnánk egymásnak segíteni.
Szerintem a cicák miatt ne aggódj, én egy csajtól hallottam, hogy nekik is van macskájuk, és ő is egyszer bemászott a kiságyba, de kivágták onnan, és jól le is szídták. Azóta nem csinálja. Csak óvatosan be-benéz. Kép

Barbara
Szívesen megnéznélek, ahogy kameramankedsz nagy pocakkal! Kép

A szőlőről, és egyéb apró magvas társairól (mint pl. a málna is) azt hallottam, hogy nem minden kismama bírja...nem tom miért. De nekem azt mondta a védőnő, hogy, ami jólesik azt nyugodtan egyem. Én is imádom egyébként a szőlőt is, a málnát is.

Zsófi
mzsx

Saxi!

Mi kb. egy hónapja vettük meg a kocsit és persze nem bírtam ki, hogy ki ne mossam. Szépen leszedtem róla minden darabot - csak a váz maradt, amit Apa takarított le - és beraktam mindent a mosógépbe. Másnapra megszáradt, összeraktuk és egy nagy zacskóba belecsomagoltuk és leragasztottuk, hogy ne porosodjon. Azóta várakozik a garázsban. Ma elő kell szednem, mert méretet kell vennem a lábzsákhoz!
Egy jó tanács ha mosógépben mosod a részeket. Én elsőre mosóport használtam és 30 fokon kézi programon mostam. Mivel nem erős program, ezért foltokban beleszáradt a mosópor és kezdhettem előről az egészet. Tehát inkább ajánlom a folyékony mosószert vagy csak nagyon kevés port!

Barbara
babar

Van egy kérdésem, hátha valakinek van jó ötlete.

Régóta gyűjtögetem a plüss állatokat - még a kicsikori darabok is megvannak. Csak hát elég porosak szegények. Tudja valaki hogyan lehet ezeket tisztítani? Tisztítóba nincs kedvem beadni, bár a 1,5 méteres panda macimat nem tudom hogy fogom beszuszakolni a mosógépbe.
Szerintetek egy 30 fokos kézi mosás nem árt nekik?
A végén mosó-masa mosodáját nyitok. Minden nap zakatol az a szegény gép! Kép
babar

Sziasztok!

Dia!
Nagyon Sok Boldog Szülinapot kívánok neked!!!! Kép

Györesz!
Nagyon szép nagy a babád van. Ha végighordod, nem lesz egy kicsike baba. Csak így tovább.

A szőlőről azt hallottam, azért kell vele óvatosan bánni, mert elég sok szelet képes gyártani, és főleg a végén ez már fájdalmas is lehet az anyukának. De ha valaki bírja, akkor miért is ne ehetné? Kép)

Anikó
pancsa2

Sziasztok!Kép
Barbi!Kép
Mi is kimostuk a kocsi részeit,addig amíg jó idő volt.Most lepedővel van letakarva.Kép

Zsófi,Saxi s valahány név a naptárban köszönöm a köszöntést.KépViszontlátásra Pajtások!KépKépDia

Kép
Kép
lldicsi

Barbara!
Én a nagy plüssállatkámat, ami nem fér be a gépbe, kézzel szoktam mosni. Egy kis mosószerrel átmosom, utána óvatosan leöblítem. A kicsiket meg bedobom a gépbe kímélő programba, és hagy mossa ki az. Azok is jól bírták eddig. Egyszer próbáltam melegebbel, és az egyik macim pofikája kicsit eltorzult. Bár az szerintem az erős centrifuga miatt volt. MIndenesetre azóta az a kedvencem Kép
További jó mosást neked Kép
Anikó
pancsa2

Barbara!Kép

Én az összes plüss állatot 40-fokon mostam ki mosógépben,semmi baja nem lett,nagyon szép frissek lettek.A lényeg,hogy alaposan kiszáradjon.Ami nem fér a gépbe annak sajna marad a tisztító.A babakocsiról köszi a tippet,azthiszem a hétvégén nekiállok.

Üdv,Saxi.
saxi

Jaj lányok!
Képzeljétek az előbb csöngettek,én senkinek nem nyitom ki az ajtót.Aztán a csöngés abba maradt és azt hallom,hogy valaki próbálja nyitni az ajtót.Kinézek a kukucskálón,hát 2 hapsi készül betörni hozzánk.Kiszóltam,hogy takarodjonak,erre elszaladtak.Most annyira remeg mindenem.Már szóltam a férjemnek,hogy jöjön haza.De mi lesz velem a többi napokon??KépAnnyira félek!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Mit szólnátok ha összeállítanánk egy komplett kórházi listát. Ha akarjátok én gyűjtöm az infókat és a végén egy doc file-ba felteszem ide mindenki örömére.

Én már elkezdtem, így most közzéteszem:

Kórházi csomag

Iratok:
-
babar

Megjöttem, azt hiszem mára is meg van a kilóméterszükségletem!
(na jó, azért az ebédemért még elballagok, de az már csak párszáz méter Kép )
Kicseréltettem a hálós bugyit, bár a hölgy bizonygatta, hogy elég az is amit adott. Inkább a kényelmesebbet választottam.
Kész vannak a szivacsok (mózesba, pelenkázóra, kiságy oldalára), azt is hazahoztam.
Vettem málnalevél teát, meg egy nagyon aranyos kis téli hálózsákot! Ujjatlan, a vállán és a két oldalán patentos! Almazöld szinü és egy holdacska, egy felhőben alvó maci és csillagok vannak rajta Kép !

Györesz: Örülök, hogy megnyugodtál és a babácskád szépen fejlődik! Igazán nagyfiú már! Akkor már a miénk is 2,5 körül lehet? Ez tök jó! Mondjuk húzza is a pocakom rendesen! Megvettem a málnalevél teát, de várok még vele 10-15 napot, mig el kezdem iszogatni. Bár megoszlanak a vélemények, van aki túlhordta teázás mellett is a babát! De fő az óvatosság! Talán majd jövő pénteken rákérdezek a kórházban (keresek egy szülésznőt Kép ), hogy mit szól hozzá!

Dia: nagyon sok boldogságot kivánok mindkettőtöknek szülinapotok alkalmából. Kép Kép Kép
Akkor ezek szerint felétek is minden rendben. Lehet, hogy a hüvelyed azért fáj, mert valamit nyom a baba és oda sugárzik ki. Mindig érzed, vagy csak bizonyos mozgásoknál: séta, fekvés, ülés, stb?
Az én kis görögdinnyém Kép ma is megállított menet közben, ugy belenyilalt a fájdalom az alfelembe Kép ! De hát egyszer ennek is vége lesz!

Babakocsi: nagy büszkén hazacipeltem a mózeskosarat, bele is tettem a bárányszőrmit! Jött egy ismerősöm, aki egy kicsit megijesztett, mert hogy ettől allergiás lehet a baba! Még az hiányozna. Ráadásul anyósom erősen algériás mindenre, igy még az esély is nagyobb. De olvastam, hogy az allergia tul. képpen idegi, ill. pszichés alapon jön létre, igy majd azon leszek, hogy Majácskát semmiképp se zaklassa föl, hogy báránybunda van alatta Kép!

Gombóc: azért legyen néhány kedvenc nevetek, ne a szülő ágyon kelljen ezen vitatkozni, hogy mi is legyen a baba neve! Kép Amikor a lányom lett, akkor végig csak fiú nevünk volt, mert teljesen abban a tudatban voltam, hogy fiú lesz. (uh-n nem látták a nemét) Már a kórház kapujában voltunk, mikor rákérdeztem, hogy: ha mégis lány lesz, akkor jó a Dorina név? Még szerencse, hogy időben megbeszéltük. Kép

Saxi: ha tudod hol tárolni a kocsit, akkor nyugodtan mossd ki most, amig türhető az idő! Legfeljebb egy nejlonzsákba beleteszed, hogy ne érje por. A mi kocsink anyuéknál volt a melléképületben, igy mosás után kénytelen voltam hazahozni, de a szobában már nem takargatom! Kép Inkább gyönyörködöm benne! Persze a váz még ott maradt, az csak akkor jön, ha itthon lesz a baba is!

Marica
marica69

Úristen, Dia! Kép Hát nem irigyellek, mostanában kerülgetnek Benneteket a tolvajok!
Próbálj megnyugodni, a legfontosabb most a Babátok!

Barbara: ez nagyon jó ötlet, lehet hogy még 1-2 dologgal kibővitem a kórházi csomagomat.

Itt a táblánk is:

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje Hányadik baba Neve Kórház neve
Momo 33 okt. 1. 3 Emese Bp/ Szent István K.
Barbi 28 okt. 21 2 ? Stuttgart
Motiot 26 okt. 23. 1 Abel Stuttgart
Gigi 28 okt.29. 1 Olivér Bp./ Szent Imre K.
Györesz 27 okt. 30. 1 Norbi Bp/ Kútvölgyi K.
Gombóc 31 nov. 2. 2 ? Bp./ Margit Kórház
Marica 35 nov. 9. 2 (Róbert) Mariann Szeged/ Klinika
Anikó 28 nov. 12. 1 Gergely/ Krisztina Bp/ Máv Kórház
Márti05 31 nov. 20. 1 Brigitta Bp./ Bajcsy K.
Kata 28 nov. 22. 2 Patrik Cegléd/ Toldi F. K.
Bringa 29 nov. 22. 2 Bernárd ?
Babar 28 dec. 14. 1 (Dániel) Szonja Bp/ Szent István K.
Diána 28 dec. 15. 1 Dominik Bp./ Szent István K.
Sofka 34 dec. 15. 4 ? Bp./ Honvéd K.
Babóca 26 dec. 15. 1 Dorottya Bp./ Schöpf Mérei K.
Mackósajt 32 dec. 15. 2 ? Bp./ Szent István K.
Dezi 28 dec. 15. 2 ? Nyíregyháza/ Jósa A.K.
Saxi 31 dec. 16. 2 ?/ Liliána Esztergom/ Vaszary K.
Zsófi 27 dec. 24. ? Bence Bp./ Margit Kórház
Sasha 25 dec. 27. 2 Kornél/ Barbara Bp/ Szent István K.
Réka 26 jan. 3. 1 ? Bp./ Schöpf Mérei K.
Mica 28 jan. 3. 2 Zoltán István Cegléd/ Toldi F. K.
Tüni 28 jan. 12. 2 ? Bp/ M&agrave;v Kórház
Vica 29 febr. 2. 3 ? Bp./ Szent István K.</pre>

és a babások:

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés ideje születés hete Neve Baba súlya (g.) Baba hossza (cm)
Anikó aug. 5. 38+5 Bence Máté 3600 51
Liv 25 szept. 5. 33+4 Dávid 1980 48
Noémi 28 szept. 8. 38 Heléna 2900 52
Beszti 29 szept. 15. 40+2 Hanna 3800 56
Momo 33 szept. 23. 39+4 Emese 3600 57</pre>

Marica
marica69

Dia!

Hát nem irigyellek! Én is nagyon tudok félni ezektől! Próbálj meg megnyugodni!
Amíg mi is lakótelepen laktunk ilyenkor azt ajánlották, hogy csapjak nagy zajt. Esetleg csinálj úgy, mintha telefonálnál vagy hangosan kapcsold be a zenét. Én lehet, hogy nem mertem volna ordibálni velük!
Ilyen esetekben Apu mindíg felszerelt egyel több biztonsági zárat. Mondanom se kell, mire elköltöztünk hat zár volt az ajtón. Ez leginkább akkor bosszantó, mikor az ember már majd bepisil és pepecsel a zárakkal!
Puszi és nyugodj meg!
Barbara
babar

Dia!

Kép Jujj, nem irigyellek! De jó, hogy így feltaláltad magad! Elég félelmetes lehetett. Én ezért örülök, hogy van két kutya, mert azok ugrálnak, meg ugatnak, így remélem nem fog senki megpróbálkozni azzal, hogy bejöjjön.
Azért próbálj megnyugodni!!!!

Küldök egy nagy, nyugtató puszit...NAGY, NYUGTATÓ PUSZI!

Zsófi
mzsx

DiaKép
Ne félj, azok az emberek már nem mennek viszza! De ha valaki becsönget akkor reagálj valamit, mert így azt hiszik, hogy szabad a terep. Szerintem is kapcsolj be valamit (tv,zene), hogy hallják, otthon vagy.

Ne haragudjatok de nem írok többet, mert dögrováson vagyok. A derekam és a hátam készül kiszakadni a helyéről és elég sokat keményedik a hasam. Persze a vezetést ma sem úsztam meg, mert a férjemet kellett elvinnem a szervízbe a kocsijáért. De mától kis városom határain kívül sehová. Egy kicsit túlzásba vittem a rohangálást.

Puszi mindenkinek, Gigi

Dia, próbálj ne aggódni, nem lesz semmi baj!!!!!!

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Haza jött a férjem,és tudtam pihizni egy kicsit.De sajnos vissza kellett mennie de legalább a szomszéd asszony már itthon van.Szegény picur nagyon mozgolódik.Ő is kapott a stresszből rendesen.Ha a dologra gondolok még mindig remegek és rám jön a sírás.KépMindig az jut eszembe,hogy mi van ha alszok és rámtörnek?Pont a szülinapomon öltek volna meg?Kép 3 zár van az ajtón +1 olyan,hogy nem lehet leemelni,de most rácsot is tetetek fel.Különben a párom nem érti,hogy miért ide akartak betörni,amikor kintről is látni,hogy nem egy zár van.Szerintem van valaki itt a környezetünkbe,aki pikkel ránk.De miért?Soha nem ártottunk senkinek.KépGondoltam már arra is,hogy a kapucsengőt sose veszem fel és így azt hihették,hogy nincs itthon senki.Na jó,nem fárasztalak titeket a problémámmal.Puszi nektek,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia!
Én tuti szívrohamot kaptam volna! Még jó, hogy volt annyi lélekjelenléted, hogy kiszolj nekik! Lehet, hogy nekem egy hang sem jött volna ki a torkomon! A rács jó ötlet!
Próbálj azért megnyugodni! Kapcsold be a rádiót vagy tv-t, hogy kihallatszon, hogy igenis vannak otthon!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Dia!

A rendőrségen nem jelentetted a dolgot?Ha mást nem is csinálnak legalább járőröket küldjenek ki naponta többször,hogy nézzenek egy kicsit körül.Nálunk bejött ez a dolog,mikor a szomszéd lépcsőházba betörtek,egy hétig napközben is többször járt erre a rendőrség,csak úgy szépen lassan végiggurultak a lakótelepen,hát mitne mondjak megnyugtató volt.Próbálj megnyugodni,pihizzél egyet vagy igyál egy fincsi teát az is nyugtat.

Puszi,Saxi.
saxi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?