A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!

Mindenkinek kellemes nyuszit :lol: :lol: kívánok!!!
Mindjárt vissza olvasok,de a képeket már láttam,nagyon édi minden baba! Én is rakok fel Liliről újakat:
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
nyuszi81

Pagika!

És mi lenne,ha mondjuk az ebédet 2-re tolnád ki,akkor adhatnád a tízórai gyümit 10 körül,alvás után. Aztán 5 - 1/2 6 körül az uzsonna és este,fürcsi után a vacsi!
Nálunk most így néz ki a kajálás:
fél 8-8 körül szopi
1/2 11 gyümi
1/2 -2 körül főzelék
fél 5-5 tejpép gyümivel
1/2 8 felé szopi
van,amikor 6 körül még kap egy kis maradék főzeléket,de azt nem mindig.

Ikoka! Azta mekkora Zsombi! De tényleg nem látszik rajta,tök arányos baba!

Nálunk Lili úgy ül,hogy amikor le akarom tenni a földre,akkor nem "engedi",hanem inkább ülve marad,de ő behasal a lábai közé és így eljátszik egy ideig,aztán ő is elborul :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Pagika

Nem tudom beleképzelni :lol: Három gyerek pfuhh, egyel könnyű.. :roll:
Sokszor kínlódunk azzal, hogy vmi olyanra szoktatjuk rá a babákat ami pillanatnyilag szuper mert végre valahára csend van, dee hosszú távon meg szar és fárasztó.
Fogalmam sincs hogy alszanak hárman...
Amit én tudok, vagy ahogy én csináltam(amivel sokan nem értettek/nek egyet) az az volt, hogy:
-nem vártam el hogy egyből egyedül elaludjon, de célom volt, hogy megtanulja.
-én nem vettem ki a kiságyból, ha azt akartam hogy aludjon...de sokkal fiatalabb volt a fiam, nem volt annyira rafkos, mint most :twisted: :lol:

Ringatni én kézben nem ringatnám max. kiságyban ráznám a fenekét...de hárommal nem tudom, hogy működik ez. Az egyik gondolom felveri a másikat, ha az egyik már éppen elalszik, akkor felsír a másik. :roll: Cumisok?

Evés:
Nálunk változott az evés, ahogy az alvás is.
Reggel 6.30/7kor kel-szopi
Tízórai 8.30/9kor 200-300 gyümi
10-kor alvás 12ig
Ebéd 12kor 400 főzi:oops:
Előuzsi 14kor 100-120 szopi
Uzsi 15.30/16kor 180 gyümi
16.30-18.00 alvás
Vacsi 18.30/19kor 200-300 főzi
Fürcsi
Szopi 80-100 :arrow: alvás reggelig

Én a helyedben megetetném őket alvás előtt, ha az 8.15-re esik akkor akkor. Alszanak és jól fognak ebédelni. Viszont ha utána eteted, nem si alszanak annyit, mert éhesek lesznek, és ha gyümit esznek, akkor vagy tolódik minden vagy nem esznek annyi ebédet....

Nem tom tudtam e segíteni, próbáltam. :wink: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Köszönöm a tanácsokat!
Hát a délelőtti alvás előtt azért nehéz, mert még nem éhesek, alvás után meg már dél van. (kb. fél 10-től fél 12-ig alszanak, de amúgy kiszámíthatatlan,mert van,amikor az egyik pl. fél óra múlva, a másik meg 3 óra múlva kel fel, vagy egyszer így, máskor meg amúgy) Próbálom ugye én is napirendhez szoktatni őket, csak hát változnak ők is, az alvásigényük, meg az evésigényük is, és hát hármójukat összecsiszolni, nem egyszerű. Na, mindegy. Egyébként most úgy csinálom, ahogy Nyuszi írta, az estét (ebéd 1-fél 2 körül és 5 órakor főzelék uzsonnának, ami egyébként vacsinak felel meg, mert ezután már csak a tápszer van lefekvéskor. Próbálok ebéd után sétálni velük és akkor ha felkelnek a babakocsiban kapnak egy kis kekszet (nevezzük ezt uzsinak) Délelőtt meg alvás előtt próbálom őket megetetni, ahogy Ronmay is írta, és akkor kapnak táplálóbbat, yoghurtos-kekszes gyümölcsöt, vagy valamit, amit épp kitalálok.
Na, amit még írni akartam, hogy képzeljétek, Natinak kijött végre a foga, kb. 1 hete! Alig akartam elhinni, hisz már lassan jár ez a gyerek, de foga még nem is volt. NIkolnak meg már 4 van, most bújt ki tegnapra a felső.
megyek hsizti van

Kép
pagika

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 10:18-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo, azért mert egyszerűen nem akarnak többször enni. :( És ezért próbálok akkor már laktatóbbat adni. Még kétszer kapnak utána tápszert, egyszer este lefekvés előtt és egyszer álometetésben. Az a baj, hogy este már túl álmosak. Nem tudom, hogy kellene csinálni. Mert ha délelőtt alvás előtt nem esznek, és utána kapnak gyümölcsöt dél körül, akkor utána megint az van, hogy mire újra éhesek, akár 1 óra múlva, már újra álmosak. És akkor megint nincs türelem a kanalashoz, egyfolytában dörzsölik a szemüket és csak sírnak. Ha tápszert adnék ebédre, azt már megennék és el is aludnának rajta, de hát nem kaphatnak tápszert ebédre főzelék helyett. Szóval ez a gondom. Nem is értem, mert éjszaka is most már egész jól alszanak, a 10 órási álometetés után 5-6 körül kelnek, mert éhesek, ha 5-kor, akkor még vissza is alszanak fél 7-7 ig, ha 6-kor akkor meg már nem, de akkor nyügösek is. délelőtt is alszanak 1,5-2 órát, majdnem délig, de utána megint csak kb. 2 órát bírnak ki ébren, utána már megy a hiszti, hogy újra álmosak. Nem egyszerű.... valami nem jó, csak nem tudom, hgoy kellene jól csinálni.

Liptai pasija: nekem elég furcsa ez, hogy öngyilkos lett, nehezen hiszem el.

Ja, és a sírni hagyás, én is kipróbáltam, 2 óra után is sírtak... irigykedem, hogy nálatok 5 perc volt csak! Szóval nekem is néha ki van a tököm, akkor hagytam őket 2 óráig sírni. Nálunk nincs olyan, hgoy csak szenvednek, meg nyöszörögnek az ágyban, ahogy berakom, már üvöltenek. Hiába cumi, meg simogatás, fenékpaskolgatás, éneklés, még ha egyesével csinálom is és nem zavarja őket semmi,a kkor is üvöltenek. Fura, el se tudom képzelni, hogy más baba csak nyöszörög, vagy eljátszik az ágyikójában. 3 hónapos korukig volt az, hgoy beraktam fürdés után és már fordították is el a fejüket és aldutak. Azóta gondolom tudatukra ébredtek, ébrebbek lettek és megy az üvöltés. Még egyszer 4-5 hónapos korukban szintén hagytam őket sírni, akkor 10 perc után aludtak, ez ment kb. 1 hónapig, azóta megint megy a sírás. És én nem változtattam semmit szerintem. Ez van.
Egyébként nem olyan nagy dolog, jól elvannak, msot már eljátszogatnak együtt, engem leginkább az zavar, hogy a 2. on lakunk és nincs lift, így nem tudok egyedül menni velük, vagy csak nehezen. De mosst már hgoy jó az idő, és nem kell őket beöltöztetni, majd leviszem őket lépcsőfordulónként, persze csak amíg hajlandóak még a hordozóban ellenni. Meg beleférnek. Utána meg hallgathatom a sok ámulást-bámulást az utcán.
Egy újabb aranyköpés:
megállítottak az utcán:
-jé, hármasikrek
-igen.
- te szülted?
-igen.
-és egyszerre?
:shock: :shock: :roll: és még mindig várja a választ.... :lol:

Kép
pagika

Én itt vagyok folyamatosan :wink: , de úgy látszik mindenki mást elvittek a nyulak. :cry: Vagy mindenki Apázik , Babázik, rokonozik, na de azért tessék írni . Halljátok ??????????

Kép
ikoka7

Pagika : Aranyköpés :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Helyzet nálunk is hasonló, most például még nem evett ma semmit. Illetve 2* cicizett és tépi le rólam a ruhát, amikor adni készülök neki tejcit. De már próbálkoztam vízzel, tápival, sütőtöklével, amit 5 hónaposan imádott, aztán megint tápi, de köszönte nem kérte. Ja és próbáltam banánt adni kézzel és kanállal. Aztán kapott cicit. Amikor beraktam az etetőszékbe ( ez másfél órája volt ) tüntetőleg elkezdett ásítozni, szemet dörzsölgetni, aztán mondtam neki, hogy a nénikéddel rafkózzááámááántekölök.

Most épp öltözteti az Apja és kiviszi sétálni, hátha megjön az étvágya. De legalább inna valamit, mondjuk vizet. :roll: :roll: :roll: :roll: :cry:

Kép
ikoka7

Pagika : Ja és már írtam szerintem , de még mindig úgy gondolom, hogy megőőőrülnék egyszerre :wink: három gyerekkel. Annyira becsüllek Téged ezért, tökre szégyenlem magam , amikor itt rinyálok az egy darabommal.

Kép
ikoka7

Nyuszi!

Nagyon szééép Lili...azok a szemek!!! Apa készülődhet a Pasik szortírozásához!!!!

Pagika!

Nagyon-nagyon ügyes vagy...le a kalappal!

Étkezés nálunk is pont úgy van, mint Nyusziéknál.

Reggeli 7-kor 180ml táp,
10órai: 100 g gyümi
ebéd 12-13: főzelék 150-200g+(husi)+100 g gyümi
uzsi 16-17 óra: pehely 70g, vagy sinlac +100g gyümi esetenként 80 g főzi
vacsi 20-21 óra: 240 ml táp.

Most, hogy nagyon mászik, ül, meg feláll fogyott Ármin 8 hósan nehezebb volt 100g-al, mint most. És 4 cm-el nagyobb most, 76 cm. A nagy súlynövekedés most megállt én nem is bánom, volt miből leadnia :D !

Nem teszel fel fotókat a Lányokról???

És a tegnapi húsvéti nap Kép
Kép Kép Kép Kép Kép

Conversano!!!
Látod van már Nyuszkó pajti is :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok! :)

Jelentem húsvétolni voltunk. Nem a tárgyhoz tartozik, de ezt hoztam nektek :lol: :lol: :lol:

http://www.collegehumor.com/video:1816119

Kép
Kép
200907?

Kellemes ünnepeket mindenkinek! :wink:

Mi szombaton barátkoztunk, tegnap anyósoztunk, ma meg anyuzunk. :D

Már úgy vártam a húsvéti sonkát, tavaly pont húsvétkor volt az az iszonyat gyomorsavam. Még az ügyeletes patikába is el kellett mennünk. Nem hogy sonkát nem ettem, semmit nem bírtam lenyelni, nagyon rossz volt.

Boo!
Megnéztem neked a helyesírási szótárban, méredzkedik, így kell írni. :wink:

Nálunk a nem evés már nagyon durva. Tápszert semmilyen formában, semmivel keverve, sehogy nem tudok adni, Petra öklendezik tőle. Tejem alig van.
Szilárdból meg köszöni szépen, 100-nál nem igen eszik többet.
Tegnap az össz kajálása pl. 520 gramm volt, +2 szopi (ez most már csak 2 perc kb, ami 50-60ml lehet). Mindezt úgy, hogy kapja a béres cseppet, hogy jó étvágya legyen.

Teljesen el vagyok keseredve, mert ő még csak nem is nagy baba. Elvileg csak a jövő héten kéne mennünk a védőnőhöz, de én holnap leviszem a doktornőhöz, hátha van valami ötlete.

Ráadásul a szeme sem javul, úgyhogy a szemészetre meg szerdán megyünk. :cry:

Amúgy mindig jó a kedve, sokat nevet, játszik, mászik, szóval biztos nem beteg.

Babák nagyon aranyosak!!!

Kép
katy76

Sziasztok

Latom, nem csak mi kuszkodunk a kajcsival. Pagika le a kalappal elotted. En az egyetlen kislanyommal nem birom sokszor, hogy te hogy birod ilyen jol harommal? Nem is tudom elkepzelni. Nagyon ugyes vagy es nagyon turelmes. :)

Azert nalunk mar van annyi valtozas, hogy Lottus egyre tobb mindent megeszik, csak meg mindig keveset. De en mar ennek is nagyon orulok. 2 napja probaltuk eloszor a marhahusit, megette es nem is lett tole semmi baja szerencsere. Szoval nagyon lassan de haladunk. (csak el ne kiabaljam kopp,kopp,kopp)

Aztan csutortoktol vegre Lottikat atraktuk a sajat szobajaba. (mar ideje volt, 8 honap utan) Azota nagyon jol alszik O is es Mi is es csak 1x kel fel ejszaka enni kb 2-3 kozott vagy 4-5 kozott. Utana mar csak 7-8 fele reggel. :D :D :D

Conversano:
Marci milyen helyes kispasi mar. Edibaba. :)

Breki:
Olyan szepek vagytok es nagyon szep a nyuszikad. :)

Boo:
Nagyon jol sikerultek a kepek. Nekem a DJ-s meg a baseball sapis a kedvenceim. :)
Ha megy meg a fogyi "verseny" akkor kuldom az elsejei mazsalast.

Nyuszi:
Lili tunderi es mennyit valtozott. :) Nagyon szep kislany, gyonyoru szemei vannak.

Timi:
Orulok, hogy atgondoltad megegyszer. Remelem nagyon szep hetveget toltottel a kis csaladoddal. Csak igy tovabb, pozitivan. Kitudja, lehet majd pont akkor fog jonni a kisteso mikor nem is szamitasz ra. Addig is jo tervezgetest nyarra. :wink: :D

Kép
Kép
bucus80

Sziasztok!

Megjöttünk :P
Megjött :cry: .

Kirándulás jól sikerült, csak a gondolatom járt mindig máson....
Szombaton reggel indultunk, 10 körül érkeztünk meg Szentendrére, jót sétáltunk, Odi ott aludta a délelőtti alvását. Semmi gond.
Délután elfoglaltuk a szállást Esztergomban, bementünk sétálni a városba, tök jó volt az egész nap. Este, mikor visszamentünk a szállásra vettem észre, hogy barna folyásom van. Végre rábeszéltem apát, hogy hívja fel az ismerős dokit, mert már sírtam. L.A.-ben van, nem tudtunk vele beszélni. Felhívtam az esztergomi kórházat, ahol egy dokinővel beszéltem, mondta menjünk be, hátha méhen kívüli.
Bementem, megultrahangozott, nem látott semmi, sem hasi vérzést, sem petezsákot.
Mondta, hogy igaza volt a dokimnak, nem adhat addig Utrogestan-t, míg nem látszódik a petezsák, mert ha méhen kívüli miatti vérzésem lenne, azt a vérzést is lehet visszatartaná, és így még jobban életveszélybe kerülhetnénk. Rendes volt a nő, mondta, ha feküdjek be, de tudnom kell több napig is eltarthat a kivizsgálás. Saját felelősségemre jöttem el a kórházból.
Ja, és mondta, hogy ágynyugalom, és mondta, hogy lehet , hogy a sok sétától barnázok.
Vasárnap délelőtt bementünk megint Esztergomba, egész nap kb. 1,5 órát voltam talpon, végig ültem, már délután 4-től a szállásunkon feküdtem az ágyban, pihiztünk.Kicsi barnázás volt, de azt megint betudtam a vizsgálatnak, vagy a sétának.
Ma reggel a wc-én látom vérzek. F@sza... Csináltam tesztet, pozitív.
A dokik szerint , ha elmegy a baba utána még 10 napig + a teszt, de egyre halványodni fog a csík.
A teszten ugyanolyan erős a + jel.
A reggeli után indultunk is haza, délre már Kecskeméten voltunk. Útközben fájdogált a hasam , így az esetleges méhen kívüli t. miatt úgy döntöttünk bemegyünk a kórházba.
Persze nem volt nálam betét, csak tisztasági ami már átázott mire a kórházba értünk, így Odi Pampers 4-es pelenkáját használtam :lol: 8). Sajna nem az én dokim volt az ügyeletes. Megnézett a doki ultrahangon, nem látott petezsákot, sem hasi vérzést, csak azt, hogy a petefészkem kinézete szerint, megjött.
Holnap mondta csináljak még egy tesztet, és hívjam fel a dokimat, és még mindig nincs kizárva a méhen kívüli t.
Végülis , ha visszagondolok, ezt mondta a dokim is, biztos látszódott már a csütörtöki uh-n is, hogy meg fog jönni, ne ijedjek meg.

Hazafelé az úton a kórház felé kicsit sirdogáltam, inkább azért, hogy ne hogy bentfogjanak, és akkor nem láthatom Odit napokig.

Ha nem csináltam volna meg a tesztet a héten, akkor jó lett volna a hétvégénk, és örültem volna, hogy megjött.

Apa mondta, hogy ne keseregjek, majd visszamegyünk még idén . Szaván fogom, szeptemberben újra megyünk, mert nagyon tetszik Esztergom.

Breki

Ármin és a kiscsaládod nagyon szép, még mindig.

Boo

Láttalak Szentendrén :lol: , zöld pulcsiban.
Miron nagyon cuki, az összeállításod szupi.

Conversano

Végre jöttél, Marci nagyon édes kispasi.
Annyira nézelődtem szombaton, hátha látlak valahol, akkor mondtam volna apának, hogy állj, jól odafutottam volna hozzátok.

Nyuszi

Tündéri Lili.
Pagika

Szívesen néznék kepeket én is a lányokról.

És egy pár hétvégi kép:

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Orsi:Sajnálom! :cry: Gondolom Te még jobban úgy érezted h baba lesz.Azt hiszem az a legrosszabb h hiába tudja az ember h az elején még olyan törékeny az egész,még is minden gondolata ott jár az embernek,és álmodozol..én legalább is ilyen vagyok.De azt tényleg komolyan gondolom h amíg ilyen gyönyörű és egészséges gyerkőceink vannak,nincs búsulni való.A kistesó meg jönni fog hamarosan!Ezt kívánom mindenkinek!

Bucus:Köszönöm a kedves szavakat,jól éreztük magunkat.A sütis csatákat minden dédinél megvívtuk ugyan,de nem mertek kötözködni velem. 8) Ti hogy töltöttétek az ünnepet?

Breki:Nagyon szépek vagytok!Így merjen ezek után az ember magáról képet felrakni.. :lol: :lol: :lol:

Ikoka:Neked is köszi,bocs h csak most válaszolok.Az kimaradt h végül is aztán megjött.Ne is mondd tegnap néztem a "Nem tudtam h terhes vagyok"c műsort(új részek vannak)és azóta paranoiás vagyok.Az egyik csajt nagyon kiröhögtem(szegényem)kétszer egymás után szült úgy h nem tudta h terhes. :roll: :roll:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Bocs csajok, hogy csak kivonatosan, de most én vagyok szita agyu. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

pagika! :)

Nem csoda, hogy nem tudod mit is csinálj még, mert én már olvasásnál is összezavarodtam. :roll: :oops: És nem azért, mert nem írtál világosan. :roll: :roll: :oops: :oops: Szerintem én már kinyitottam volna az ablakot párszor, hogy sikítsak egy nagyot. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
Ötletem nincs, és ez nem is verseny, de le a kalappal előtted, hogy ezt bírod, már majdnem egy éve! :shock:
Voltál már nélkülük valaha is egy kicsit: Fél napot, vagy egy napot? :roll:

orsi777! :)

:( :( :( :(
Szeptemberben menjetek vissza, ha jól éreztétek magatokat. Aztán, ha hazajöttetek jelentsétek be a nagy hírt. :wink:

A képeken kivétel nélkül látszik, hogy jól érezte magát mindenki, a mérsékelten jó idő ellenére is (még jó, hogy tökig napsütést mondtak :? ).
Remélem másoknak is jól telt. :wink:

Mi a telken voltunk kint. A legnagyob mutatvány a tojás keresés volt. Manó tologatta a talicskáját, és :D :D :D :D :D :D volt, ha talált egy tojást, vagy nyuszit. Azt nagy lendülettel bevágta a talicskába, és közölte, hogy még egy Babó, vagy még egy Hugi betűt talált. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Faterom ugyanis felcímkézte őket, hogy melyik kié. A csokikat konkrétan letoljta, de a betűket össze-vissza rakosgatja, és büszkén mutogatja átlag 3 tized másodpercenként. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Videó is készült, nem tudom, hogy ha sikerül-e, akkor mikor, de ha lehet akkor felteszem. :wink:

De mi is kaptunk ajnádékot mára Hugitól: felállt a kanapé oldalába kapaszkodva, és mind a két kezével csapkodta. Már a hintapacin is, és a nadrágszárunkba kapaszkodva is előadta a felhúzodzkodást. Nemsokára totyogni fog. :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Orsi!

Nah..nem is tudtam,hogy Szentendrére is jöttök. Nagyon aranyos Odett :) Az a kép tetszik a legjobban,ahol egyedül ül a kőfalon és Te abszolút nem látszol,hogy fogod :mrgreen:
sajnálom,hogy megjött :(
Különben meg. Ezen a fórumon x ember azt mondja,hogy jaj mennyire kövér.Be kell látnom,hogy csak dumáltok és én vagyok az egyedüli,akit könnyebb átugrani,mint megkerülni.

Breki

Ármin Te vagy rövid hajjal :) Nagyon szépek vagytok!Tök ciki ,hogy nem tudok újat mondani ,de ha ez az igazság..!

Lili is nagyon szép!! A haverom azt mondta anno (de itt most csak súgok,hogy Breki ne hallja),hogy Lili legyen majd a Marci csaja:)

Nu ,lépünk locsizni.
Vendég

Sziasztok!

Orsi: nagyon nagyon sajnálom :cry: !!
Odett egy kis tünemény, nagyon aranyos :P !

Breki: gyönyörű a kis nyuszikád :P ! Minó kiköpött másod :shock: :D ! Nagyon szép család vagytok :D !

Nyuszi: Lili is kis tündérke :P !

Pagika: én csak azt tudom mondani, hogy le a kalappal előtted és minden elismerésem!

Dominak ma áttört a 6. foga :D . Végre, nagyon sokat szenvedett miatta :( ! Hihetetlen, hogy már elmúlt 10 hónapos :shock: :D , olyan gyorsan szalad az idő :roll: ....
marietta1982

Marietta

Boldog 10. hós szülinapot!!!!Gratula a fogacskához.

Bond

Gratula Hugi felállásához.

Kép
Kép
orsi777

Bucus!

Nagyon aranyos vagy! Örülök, hogy alakul Lottus evése és jól alakult a saját szobába való alvás is!!! Minden egyre jobb lesz meglásd!

Orsi!

Nagyon-nagyon sajnálom, de én még mindig bízom benne, hogy nem lesz gond ( tehát vagy magától felszívódik minden, vagy pedig ezután lesz egy nagy Baba növés)! Remélem következő alkalommal nagyon jól sikerül majd Esztergom! Odett annyira Édes! Kis Falatka hatalmas séróval!!!

Tímea!

Ne hülyéskedj már, csak jó a fotós (alias Férjem), tényleg jó fotókat tud készíteni rólam, Minóról meg nem nehéz, mert tényleg annyira kis Édes!

Bond!
Várjuk a videjóóót! Nálunk is Apa megerősítette a kerítés elhajtható részeit+rögzítettük a habitapihoz, mert még véletlenül arcállásba menne át felállás közben és a parketten az nem annyira jó! De most már ha kimegyek a szobából sem hagyom ott a habitapin, mert félek, hogy hanyatt vágja magát miközben felhúzza magát, és pont valami műanyag játékba veri be a fejét. Na meg leszereltem a forgót, mert mindig abba kapaszkodott, meg az ágya is legalsó állásba került.

Conversano!

Nagyon köszi a bókot! Nem hiszek ám Neked Magaddal kapcsolatban!...amúgy belülről senki nem úgy látja ám magát, mint mások kívülről, ha előkapom a régi fotóimat én is csak sopánkodok a mostaniakon! De amikor ránézek Árminra...már nincs is min sopánkodni......tudom, hogy Ő a legfontosabb és kész.
Jót nevettem a megyünk "locsiznin", mire leesett, hogy nem locsolkodni, hanem fürdeni mentek. Tényleg Nálatok Apa vitte Marcit locsolkodni????

Marietta!

Neked is közi a dicséretet! Jaj de jó, hogy túlesett Domi a 6. fogon és már ok minden. Mi még vénasszonyosan nyomjuk...fogaink száma erősen konvergál a 0-hoz. :lol: Viszont vannak extra kínlódós napok. És Minó sem akart enni, csak sírt, csak úgy tudtuk megetetni, hogy Apa vállán volt én meg állva etettem. Drága Szívem, ahogy panaszosan gügyögve sírt én is megkönnyeztem. Gondoltam a nyuszi majd hoz egy fogacskát...de nem...Ő még "fiatalosan", üres szájjal nevet :D :D! Nálatok volt Domi locsolkodni??? Boldogságos 10 hót!!!

Nálunk megúszták a Fiúk, mert Apa dolgozik. De jövőre nincs kegyelem (kivéve ha megint dolgozik...jó lenne ha tudná Ármin, hogy mi az a locsolkodás, ha már lesz szerelme úgyis megy majd hozzá gondolom, nem árt előtte próbálgatni). Én szeretem ezeket a hagyományokat. Kislányként mindig vártam aki tetszett, hogy jöjjön locsolkodni. Na de 13 évesen megváltozott minden, már 7-kor leléptem otthonról, hogy még véletlen se locsolhasson meg senki :lol: Gondolom ezzel Mindenki így volt...vagy legalábbis sokan!

Tickerplayground.com
breki76

Apropó Sillia!

Ha jól emlékszem Te említetted meg a Stupát! Mi is voltunk anno! Férjem szereti a buddhizmust! És nagyon jó a Tibeti halottas könyv is...érdekes nézete van ennek a vallásnak, nekem is nagyon tetszik! Kár, hogy a mai világban nehezen valósíthatók meg a nézetei maximum a családon belül!

Kép
Kép
Kép Kép

Tickerplayground.com
breki76

[quote="breki76"]
írta:
breki76Bond!
Várjuk a videjóóót! Nálunk is Apa megerősítette a kerítés elhajtható részeit+rögzítettük a habitapihoz, mert még véletlenül arcállásba menne át felállás közben és a parketten az nem annyira jó! De most már ha kimegyek a szobából sem hagyom ott a habitapin, mert félek, hogy hanyatt vágja magát miközben felhúzza magát, és pont valami műanyag játékba veri be a fejét. Na meg leszereltem a forgót, mert mindig abba kapaszkodott, meg az ágya is legalsó állásba került.

Óóóóóóóóóó, ezek nálunk már bejáratott dolgok. :lol: Hozzátartozik a növéshez, nem lehet megúszni, akármannyire is szeretnénk meghóvni őket. :roll:
Ez nem azt jelenti, hogy Manó vagy Hugi lépten-nyomon zúzza magát, csak már nem foglalkoznak vele. :roll: :lol: Az első reakciód nagyon fontos, mert ha azt látják, hogy megijedsz, akkor ők is meg fognak. De ha fel sem veszed (uram bocsá' még jó képet is vágsz hozzá), akkor ők sem fognak akkora parát vágni belőle. :wink:

Kép
Kép
200907?

El is felejtettem, Odett 6700 grammra lefogyott a múltkori betegsége miatt, kedd óta behozta a lemaradást, és ma már 7140 gramm volt :shock: :roll: , és tényleg nem semmi mennyiségeket evett a kislányom.

Kép
Kép
orsi777

Bond!

Tudom, hogy így van és tudom, hogy mi lenne a helyes pszichológiája ennek, de attól tartok én jobban fogok sajnos sírni, mint Ő mikor bekövetkezik :cry:

Tickerplayground.com
breki76

breki76! :)

Tudod mikor fogsz majd sírni? Amikor majd megteszi az első önálló lépését. Aztán a másodikat. Harmadikat. És ott van a kezeid között. Na, majd AKKOR fogsz sírni, de úgy mint a záporeső. :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Aki próbálta már.
A kölespépnek milyen hatása van? Fog, vagy hajt, vagy mit csinál? :roll:

Kép
Kép
200907?

Én akkor is sírtam, mikor először rámmosolygott, mikor elkezdett kúszni, na meg amikor felállt!!!!

Bond,
nem voltatok úszni :cry:
Nimród merült :lol: ügyeske volt!

KépKép

KépKép
kispocok13

Bond

Minket hajtott, emaitt még csak egyszer evett :roll: .

Kép
Kép
orsi777

kispocok13! :)

Tárazz be jól majd! :wink: :lol: :lol:

orsi777! :)

Köszi!

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Eloszor is kellemes Husveti Unnepeket kivanok Mindenkinek!

Remelem jol vagytok es elvezitek a tavaszt!

Nem tudok visszaolvasni, mert annyit kene, hogy itt ulnek estig...

Szerencsere itt is megerkezett a tavasz es viszem a lanykamat mindenfele programokra. Kedden tornazni, szerdan salsazni, penteken jatszocsoportba, es tervezzuk csutortokonkent az uszast egy itteni lengyel anyukaval. Neki 10.5 honapos a kislanya.

Lisa mar kuszik, maszik, ul es felall. Vegre mar ataludja az ejjeleket is kb 3-4 hete, reggel 8 korul kel. Nem tudom hany cm lehet, de ugy kb 75, majd ma lemerjuk, es 7.400g, tehat meg mindig nem viszi tulzasba a hizast.

Ti elkezdtetek mar sajtot/yoghurtot/kefirt stb adni a gyerekeknek?

Na megyek, meg kell csinalnom a fozeleket... Megegyszer Kellemes Husvetot es joooooooooo sok locsolot hehe! (De jo, hogy ez itt nem szokas ;) )

Kép
norkili

Na! Mindenki mondja, hogy hú, meg ha, hogy bírom a három kiscsajt, mekkora türelmem van, meg stb.
Akkor tessék:
most itt ülök a gép előtt, olvasgatom a hozzászólásokat, közben a csajok valahol gagyognak a lakásban, néha fel-fel sírogatnak, de msot épp nevetgélnek együtt. Amúgy a babaszobában vannak, azért tudom. Meg mondjuk nálunk a lakás annyira nem veszélyes, a folyosón kell átmenniük, ahol nincs semmi veszély, és csak a babaszoba ajtaja van nyitva, ott sincs semmi veszélyes. HA meg itt lennének, akkor látnám őket. De én engedem.
Más már biztos rohant volna, ti is gondolom, és most lehet néztek hüledező szemekkel, hogy vagyok képes erre. Na, hát nálam ennyire nincs meg ez a jajjistenemmileszhaelesikésbeütiafejét! annál jobb, abból tanul. MÉg most essen, mint majd mikor már szalad, ezt is meg kell tanuniuk, hogy kell esni, és már tudnak is, mindig tompítanak kézzel, vagy vállal,m ikor hogy történik.
Szóval így van türelmem, hogy nem mindig vagyok a sarkukban, hagyom őket. Abba tényleg bele is őrülnék.
Persze nem mindig volt ez így, kb. 2 hónapja vannak el együtt, előtte egy lépést nem tehettem tőlük. Akkor jobban ki is voltam.
Na, most megyek, mert valamin összevesztek. (állandóan elveszik egymástóla játékot).
Szvóal nem vagyok én olyan szuper!

Kép
pagika

Conversano:Na hagyjad már ... :lol: :lol:
[quote] írta:Különben meg. Ezen a fórumon x ember azt mondja,hogy jaj mennyire kövér.Be kell látnom,hogy csak dumáltok és én vagyok az egyedüli,akit könnyebb átugrani,mint megkerülni.

Sajnos én meg tudom cáfolni!!! :evil: :evil: :evil:
És még csak marhára fotogén sem vagyok,uh nem akarok senkinek rossz álmokat.Nézd meg a kismama képeimet,na ugyanúgy nézek ki csak közepes pocakkal!

A többiek képeit nem dicsértem meg pedig mindenki cukor volt!!! :wink:

Képzeljétek el,h eddig Tamara átaludta az éjszakákat,most meg vagy huszonhatszor felkel!Biztosan a fogzás miatt.

Ja az egyik dédi vett neki csomagot (csokinyuszi...),nagyon szépen megköszöntem! :lol: Fincsi volt..

tímea83
Ajka

Sziasztok!

Boo

Nálunk is megy a bújás egy két hete, nagyon jó érzés. És megy a kéznyújtogatás is, hogy vegyem fel, vagy , hogy mástól át akar jönni hozzám.

http://www.kismamablog.hu/a-baba-fejlod ... ligenciaja

Kép
Kép
orsi777

Ancsurti:Mi zujs veletek?Hogy teltek az ünnepek?

tímea83
Ajka

Hendegabi:Hogy vagytok?

mindenki:??? :roll:

tímea83
Ajka

Timi nem győztél meg! Megnéztelek iwiwen és látom ,hogy kétszer olyan vékony a karod ,mint nekem. Szóval Te is vetítesz :mrgreen:

Breki!

Nem voltak locsolkodni a fiúk :) Szerencsére engem sem locsolt meg az apóson kívül senki.
Vendég

Sziasztok!

Mindjárt vissza olvasok(nem kell sokat),de most tanácsra lenne szükségem,mert tényleg nem tudom mitévő legyek.
Alvás probláma újfent :oops: Lili ugyebár nem alszik sokat napközben,kb 3-szor fél-háromnegyed órát,nagyon ritk,amikor másfél órát alszik egyhuzamban. Ebből kifolyólag túlpörög és képtelenség elaltatni. Tudom,hogy figyeljek a jelekre,figyelek is,de csak nem fürdethetem meg már 6-kor és altathatom el fél 7-kor...próbálom ilyenkor még elaltatni,de nem tudom. Sajnos - és ezt mi csesztük el,nem tagadom - ő nem alszik el magától a kiságyban,de még úgy sem,hogy simizem a hátát,popsiját,csak ringatva. És most még csak 7,5 kiló,de egyre csak nehezebb lesz. Most már komolyan ott tartok,hogy hagyom őt ordítani - bár tudom,hogy ez nem jó megoldás többetek szerint és nekem sem jó - de nem tudok már mit kitalálni. Szerintetek nem késő már őt megtanítni elaludni magától,mert ezt nem fogjuk hosszú távon bírni. És ugyebár nem elég,hogy napköben nem alszik,de lassan egy hónapja az éjszakáink is szarok,többször felkel és csak ringatva alszik vissza,esélyem nincs csak elsimizni.Tiszta k.o. vagyok,nem tudom mit csinálhatnék :oops:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Na Conversano,majd meglátod,ugyanis erőt vettem magamon,nemsokára teszem fel a képet!

Nyuszi:Tamara az ágyunkban alszik el,és utána csempészem a kiságyba.Próbáltunk mi is mindent.Majd ha már nem lesz ilyen nyűgös akkor megpróbálom a kiságyban elaltatni.

tímea83
Ajka

Látom Boo nalatok is hasonló a szituáció...De nektek ez nem szokványos legalább :lol:

Breki,Conversano! nagyon édesek a kis pasik! Maradjunk abban,hogy majd Lili eldönti melyiket is választja :lol: :lol:

Orsi! Sajnlom,hogy megjött,de leginkább azt,hogy ettől nem volt felhőtlen a hétvégéd. A kistesó hamarosan jönni fog,ne aggódj!

Bond! Hugi felállásához gratula!

Norkili! Én már adtam túrót is és joghurtot is Lilinek - Katy ajánlásával :wink: - ette mindkettőt. A Sparban lehet kapni bio túrót,ami teljesen krémszerű,nagyon jó! Biztos nálatok is lehet kapni ilyen állagút.

Pagika! Én teljesen megértelek! Ha akarnál sem tudnál egyszerre a 3 lány sarkában lenni,szerintem jól csinálod. Meg ahogy írod,nem is tudnak magukban nagyon kárt tenni

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi

Odett cicin aludt el régebben. Úgy szoktattam le róla, hogy beraktam az ágyába aludni, (hason alszik), cumi be, kicsit simogattam a hátát, rázni popót nem kellett, elköszöntem tőle, és kimentem. Fél- 1 órán át 5-10-15 percenként be kellett mennem hozzá, mert el kezdett nyöszögni, sírni. Akkor nem vettem ki az ágyából, visszaraktam hasra, cumi be, simi, és kimentem. Idegörlő volt tizedszerre is bemennem, de egy hét alatt megtanulta, hogy kell elaludni egyedül. És szerintem nagyon megérte. Nekem többet jelent, hogy magától könnyen elalszik, mint hogy végig aludja az éjszakát.
Persze múltkor , hogy beteg volt, én is ringattam , hogy aludjon, akkor kellett neki a közelségem, és olyankor azt is meg kell érteni, és nem megijedni, hogy azzal elrontassz mindent, mert Odi ugyanúgy elalszik magától mióta meggyógyult.
Szerintem még nem késő megpróbálkozni ezzel a módszerrel, max. tovább fog tartani az átszoktatás.

Norkili
Mi is már vagy egy hónapja esszük a sajtot, túrót.
Sajtot magában szereti enni, fel szoktam neki kockázni. Tudja mi a jó.

Kép
Kép
orsi777

Orsi!

Lili is cicin aludt el régebben,akkor le is tettem és nem is ébredt fel,csak egyszer éjszaka. Most már nem alszik be a cicin,az esti szopi nála kb. 3 perc és ugyanott folytatja,ahol abbahagyta,sikongat,röhögcsél,holott az lenne a cél ugyebár,hogy lelazuljon,de neki esze ágában sincs :lol: Utána be is teszem az ágyába,de ahogy kikerülök a látóteréből egyből odanyomja a fejét a rácshoz és sírni kezd.
A Suttogóban olvastam,hogy ne tegyük le őket közvetlenül szopi után,de ha én még hagynom Lilit játszani,csak jobban felpörög :cry:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi, mi már nem szopizunk alvás előtt, csak reggel.Lehet nálatok is el kellene hagyni, gondolom nem éhség miatt szopizik, ha csak 3 percig tart. Suttogót nem olvastam.
Mikor fektetitek le? Lehet kicsit később kellene, lehet igényli a játszást még előtte. 10 perc játszás után már lehet elálmosodna, csak még egy kicsit veletek akar lenni.
Látom ítad, hogy túlpörög. Mennyi játszás után?
Ha Odi el kezd nyűgösködni, már készítem is az ágyikóját :roll: :D .
Szerintem csak azt tudjátok, hogy megnyugtatod, ott hagyod, és berohangálsz hozzá, míg végül be nem látja, hogy nincs értelme a sírásnak, nyűgink, biza aludni kell.
Meglátod, hogy csökkeni fog az altatási ideje, de lehet, hogy 1-2 hetetekbe bele fog kerülni. Kitartás!!!

De sok lehetet írtam :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2010.04.06 14:45-kor.

Kép
Kép
orsi777

Orsi! Mi még reggel és este szopizunk. Úgy gondolom,hogy ez még maradjon meg neki,amíg van tejcim :lol: Általában fél 8 felé fürdünk,utána szopi és (elvileg) alvás. Az a gáz,hogyha játszunk is még,ezerrel dörzsöli a szemét,ásítozik,de csak azért sem akar hiszti nélkül elaludni :oops:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Csak alig-alig tudtam visszaolvasni, és csak az utolsó oldalt, mert most is megyünk el.... Bocsássatok meg, de ha valaki konkrétan tőlem kért vagy kérdezett valamit, és még aktuális, légyszi írja le újra! Nem akarok bunkó lenni, csak tényleg nincs túl sok időm :oops: .

Babókák gyönyörűek, és az anyócák is :wink: !

Azt láttam, hogy sokaknál gond van a kajával, szóval ez nyílván korosztlyos probléma. Szerintem ennek 2 oka van:
1. Annyira gyorsan fejlődnek mostanában, hogy ez bezavar nekik (Botond pl. sokkkal éberebben alszik, és egyfolytáben forgolódik álmában, mióta mászik).
2. Ebben a korban tipikusan vashiányosak a gyerekek, szóval mindenki szorgalmazza a brokkolit, húsokat, májat, illetve akinél ez nagyobb probléma (Katy, Ikoka) az irasson fel feltétlenül vasat (Maltofer), és adja a babának, attól rendeződik a vasszint, és jól megnő az étvágy (Szerintem a Béres-cseppben ehhez kevés a vas).

Elesés:
Én az első 3-4 kopp-nál jobban beparáztam, mint Botond :oops: . Aztán láttam, hogy őt legtöbbször nem is nagyon izgatja, meg apa is rámszólt, hogy ne dramatizáljam már túl :oops: . Most ott tartunk, hogy kiskopp :arrow: nevetünk, Botond is :lol: . Nagykopp :arrow: Botond sír, anya szóban nyugtat és elterel, ha viszont tényleg nagyon nagy a kopp, akkor felveszem, összebújunk, vígasztalom, és közösen megvitatjuk mi ebből a tanulság :lol: .

Orsi!

Sajnálom, de én hiszem, hogy ennek így kellett lennie! Tökre le vagy fogyva :shock: :D ! Nagyon csini vaaagy!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D (Áruld már el mennyit fogytál, naaaa!) :wink:
Altatással nagyon ügyik voltatok :D !

Nyuszi!

Már hogy lenne késő? Hiszen egyszer csak meg kell tanulnia, nem? Kamasz koráig nem ringathatod :roll: :lol: .
Sajnos az, hogy ringatva alszik el, és az, hogy csak ilyen rövid időket alszik, egymásból következő dolgok :( . Nekik is ugyanúgy megvannak az alvási fázisaik, mint nekünk, és amikor ő a REM fázisba lépve kicsit félálomba kerül/felébred nem tudja magát visszaaltatni, ezért teljesen felkel. Ezért meg kell neki tanítani, hogy egyedül aludjon el, és akkor sokkal kiegyensúlyozottabb lesz :wink: . (Elvileg ebben a korban már egy délelőtti , és egy délutáni alvás szokott lenni.)
Kezdjük ott, hogy egyáltalán szereti-e a kiságyát? Mert nem mindegy, hogy azért alszik el a kezetekben, mert a kiságytól "fél", vagy mert hozzátok ragaszkodik. Hozzá kéne szoktatni, hogy a kiságyban jól érezze magát, és ne féljen attól, hogy elhagyod. Naponta kétszer, mikor jókedve van, tedd be a kiságyba, és énekelj neki, vagy játszatok "kukuccsosat"...valahogy foglald le pár percig, és vedd ki mielőtt sírni kezdene. Hogy barátkozzon meg a kisággyal. Aztán hagyd benne "egyedül" de maradj a szobában (pakolássz, vagy olvass....) Aztán kezdj el "kimászkálni" a szobából, de mindig szólj neki, hogy kicsit kimész, de mindjárt visszajössz (és persze legyen is így). Aztán egyre több időre gyere ki tőle.
Aztán úgy kezdjétek a leszoktatást, hogy ringasd, ahogy szoktad, mikor álomba merülne, tedd be a kiságyba. Sírni fog! Vedd ki, ringasd el újra majdnem, de mielőtt bealszik, tedd le.... Eszméletlenül kitartó lesz, de neked is fel kell szívnod magad, különben 3 éves koráig ez lesz :? . Szóval legyetek erősek! Aztán mindig egy kicsivel előbb tegyétek le, és rázogassátok a kiságyban, vagy simizzétek, vagy ilyesmi. Kicsi risza, utána kiságy. Mindig egy picivel előbb. Aztán már egyből a kiságyba tegyétek, és csak ott risza/simi. Ha már idáig eljuttok, az is hatalmas dolog. innen majd haladunk tovább :wink: . De ehhez tényleg el kell határoznotok magatokat, mert nem 1-2 nap lesz :roll: . Nagyon kicsi lépésekben kell haladni, mert nem megerőszakolni akarjuk a pindurkátokat, hanem megtanítani valamire, ami mindannyiótok érdeke! Szóval még ha szereti is a kiságyát, és az első rész kimarad, akkor is hetekbe telik, mire idáig eljuttok. (Legalábbis én hagynék rá annyit, mert következetes vagyok ugyan, de drasztikus nem :roll: ). (Állítólag egy újszülöttnek minden változtatás megszokásához 3 napra van szüksége. Nálunk tényleg annyi volt. Egy ilyen korú baba már annyival kitartóbb, és fifikásabb, illetve annyira a szokások rabja, hogy kellenek a hetek. De ez persze nem biztos, minden baba más! Lehet, hogy Lilinek 5 nap elég, de inkább a hetekre készüljetek.) Szóval szánjátok rá az időt, de higgyétek el megéri!!!! :wink:
Nem menőzni akarok, csak hogy legyen motiváció :wink: :
Én beteszem Botondot a kiságyba, betakarom, megsimogatom az arcát, és elköszönök tőle ("Pápá életem, alukáljál, álmodj szépeket"). Ő vigyorog ezerrel, aztán kijövök, és pár perc múlva alszik. Tény, hogy ez nekem hawaii, de tuti, hogy neki is jobb így! Mosolyogva alszik el, és mosolyogva ébred :wink: .

Pagika!

Én csak ezt a módszert tudom ajánlani, mert mást még nem próbáltam (bár ezt is csak "kicsiben", mert egyből erre szoktattam Botondot). Viszont nálatok nagyon meg vagy lőve azzal, hogy 3-an vannak. Alapvetően ugyanez lenne a taktika, mint Nyusziéknál, csak épp nem tudom, hogyan lehet kivitelezni :roll: . Sajnálom, de 3-as iker az tényleg szakember kíván :oops: :lol: . (Cumiznak?)

Ja, cumi!
Nálunk megint van :? . Épp a betegség kezdetekor voltunk leszokóban (vagyis pont leszokott, 3 nap alatt 8) ), de betegen nagyon igényelt valami "nyugtatót", ami eleinte a cici volt, csak aztán ugye egyik pillanatról a másikra elutasította :( . Két dolog vígasztalta: a cumi, vagy a risza. Nálunk risza csak korlátozott mennyiségben van :lol: , elalváshoz sose, szóval maradt a cumi. Viszont mióta meggyógyult, megint alig kell neki. Csak akkor kéri, ha nagyon nyűgös. Esti alváshoz sose (talán azért, mert akkor kap tápszert, és annyi cumizás elég neki), naközben meg, hol kéri, hol nem, de csak pár percre, hogy lenyugodjon, aztán mielőtt elalszik, kiköpi :shock: :D . Szóval egyelőre most még hagyom neki, mert annyira keveset cumizik, hogy ettől tuti nem lesz semmi baja, viszont el tudom vele halgattatni, ha minden kötél szakad :oops: :lol: . De tényleg, akkor aduász, hogy hihetetlen, csak kontrollálni kell, és Botondnál lehet, mert nem nagy fan :lol: . Később még meglátjuk, ha nem kap rá, maradhat, de ha nagyon rákap, repül a cumi :twisted: :lol: .

Hú, tényleg rohanok, mennünk kell, apa rám vár :oops: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

:lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.noilapozo.hu/20100402/szex-elokeszitese?from=iwiw&type=rovat

:idea:

http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/gyermekegeszseg/20100406-a-kilenc-leggyakoribb-fejlodesi-rendellenesseg.html

(Hoppá :roll: :

http://www.ismerd-ki-az-embereket.com/ateszt/

Lecsekkoltam, hogy működik-e a beillesztés. Működik, de az első kérdésnél még nem ezek a fotók voltak, hanem a Liptai és a Daróczi Dávid. :roll: )

Kép
Kép
200907?

Nyuszi!

ezerrel dörzsöli a szemét,ásítozik,de csak azért sem akar hiszti nélkül elaludni
Nem nem akar, hanem, nem tud :roll: . Képzeld el, hogy te azt szoktad meg, hogy ágyban fekve alszol el, és holnaptól fejjel lefelé lógva kéne aludnod. Megmagyarázzák neked, hogy ez így helyes, de attól még vlsz. nem fogsz vmi könnyen álomba merülni :lol: . Ő vmi ilyesmit érez most, ha ringatás nélkül leteszitek. Álmos ő, aludna, de nem tud :( .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Alvás.
Az első pár hétben még felébredt éjjel, az apja ringatta el Manót. Aztán ezt hamar elhagyta és teljesen átaludta az éjszakát. Leszoktatáskor az elalvás előtti szopizás közben aludt el, és úgy került a kiságyába. Ez 1 éves kora után változott meg.
napközben nemigen aludt akkor sem, és most sem.

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?