A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

igen is!értettem!
lepihenek minden képpen :D
csak azt felejtette el mondani a doki hogy a polibé-ből mennyit szedjek?
Ircsi ehhez hozzá tudnál szólni?
addig marad a napi 1 tabletta

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

szia Szilvás!Köszike mindent!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="szilvás76"]N írta:szilvás76em is Szakorvosnál voltál vele? :shock: :shock: :shock: :shock:

Reméljük, hatnak a bogyók. Pihizz le egy kicsit, aztán helyzetjelets légyszi Te is, hogy jobb-e már?! :-)

bocsi-szakorvos is látott...és az ő tanácsára lett a kezelés(elektromos) ami nem használt,így a háziorvos(főorvos asszony) írta ki az injekció kúrát.

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na ledőlök egy kicsikét ismét

majd jelentkezem estefelé

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag
És a 3 hét alatti 5,5 kg-s hízás, vizesedést mondtad???
Lehet tesztcsíkotkapni, amivel a fehérjét lehet kimutatni a vizeletből.
Polibéből akár 3x1-et is szedhetsz.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Velünk minden rendben. Dokival megbeszéltem, hogy a héten megejtek egy vérvételt.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Alig bírtam belépni :twisted:

Szilvi oké, jelentkezek, rajtam nem fog múlni, de csak este vagy késő du. Vagy küldök neked sms-t :lol:

Én ma kész vagyok. Nem hittem volna, hogy húsvét után ennyien lesznek. Nagyon aranyos volt mindenki meg nagyon kedves. Az egyik koszorúslánynak - nincs még 14 éves - nagyobb a mellbősége, mint nekem :shock: Felnőtt ruha kell rá :shock: viszont a magassága nincs meg hozzá. És a legutolsó menyasszonynak is van elképzelése :shock: :shock:

királylány

Hízás
Azért érdemes odafigyelni arra, hogy mit, mennyit eszik az ember!!!! Nem csak a túlsúly lesz a gond, hanem a terhességi szövődmények is gyakrabban előjönnek azokon, akik többet szednek fel!!!!!!
Az ember szívének, érrendszerének nem tesz jót a nagy súlyfelesleg!!!!! (Gondoljatok arra, hogy szeretnétek a gyereketeket felnevelni? Megérni azt, hogy unokáitok legyenek????)
Szakkönyv szerint az ideális hízás terhesség alatt:
Terhesség előtti BMI (kg/m2)
<19,8 :arrow: 11-13 kg
19,8-26 :arrow: 10-11kg
26-29 :arrow: 7-11kg
29<5-7 kg
II-III. trimeszterben olyan 30-50 dkg/hét!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, örülök, hogy minden ok volt a dokinál.
képet kapunk?

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Csillag köszi a tippet. Csak sajnos egyik sincs nálam. A jégkrém már csak azért sem jó, mert szinte egész nap ég a gyomrom, annyit meg nem lehet enni :lol:

Lassan megyek a gyerekemért, péntek óta nem láttam, de este 8-ra tuti kifekszem tőle...

királylány

Woody
Várjuk a dokis beszámolót!

Clarika
A párod családjában ennyire nem fogadnak el? A párod mit szól ehhez???? :roll: :?

Bévi
Minden gyerek más!!!!!
HPV-elleni injekciót én beadattam magamnak.
Merre laksz? Sz-Sz-B-ben tudok nagyon jó fogorvosokat :wink:

Barbcsi
Esküvő, vizsgaidőszak közeppette is vigyázz magatokra!
Az oxytocin nem fájdalomcsillapító, inkább fokozza a fájásokat.
Kéjgáz: N2O és O2 50-50%-os keveréke. Nagyon jó fájdalomcsillapító hatású...(és nem véletlenül KÉJgáz :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: )
EDA--nincs aneszteziológus a kórházban? Ezt nehezen hiszem el :? A császároknál mit csinálnak? (nem igaz, hogy az EDA annyival többe kerül....)
Homeopátia: vegyészként nem nézed a bogyókat? (C-s százszorosára higítják annyiszor, ahányas szám van utána, D-s tízszeresre higítják :arrow: hatóanyag már nem nagyon van benne :? )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2010.04.06 15:57-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Woody
Most nem kaptam képet. A klinikán beszéltem a doktorral, éppen 2 műtét között volt, csak bevitt egy rápillantásra UH-ra, meg megbeszéltük, hogy megcsinálom a laborokat (szokás szerint rámbízta, hogy mi legyen benne---minden :oops: :wink: ).

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag örülök hogy nincs komolyabb baj vagyis remélem minden rendben lesz és a gyógyik hatnak majd neked sok sok gyógypuszi és tessék pihenni sokat mert kikapsz ha nem:)

Kép
bévi

Ircsi csak azért nem tudom beadathatom e magamnak vagy ér e valamit mert már a szervezetemben van ez a vírus és nem tudom hogyan kaphattam el.Lehet az hogy örököltem vagy hogy került a szervezetembe???Fogorvos nagyon jó doki akihez járok csak maga a tudat hogy fogorvos az rémiszt:)Ma kicsit aktívabb volt a drágám nem ettem délután és mozgolódott:)Ha jó láttom te debreceni vagy én oda járok 4D-re Ditrói Péterhez.

Kép
bévi

Bévi
Egy biztos--- a HPV-t örökölni nem lehet!!!!!
A leggyakoribb, szexuális úton terjedő vírus. Az az immunrendszered aktuális állapotától függ, hogy okoz-e nálad fertőzést, vagy a szervezeted védekező-rendszere az erősebb!
Az oltást beszéld meg Péterrel :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Akkor nagy a valószínűsége hogy a páromtól kaptam el nem értem én ezt akkor a doki miért mondta azt,hogy a nagy hüvelyi fertőzés okozta ezt a szemölcsöt.És még lenne kérdésem hozzád a páromnak semmi jele a fertőzésnek neki nincs szemölcse.De viszont volt szexuális kapcsolat a szemölcs felfedezése előtt akkor őt megfertőztem már nem tudom mit tegyek.Klion kúpot szedem most a hüvelyi gyulladásra ő meg klion tablettát.Amúgy te honan tudsz ennyi mindent lehet bocsi a kérdésért :oops: :oops:

Kép
bévi

[quote][ írta:b]Ircsi!
Mit jelent ez a :
toxémia-eclampsia (ilyesztő a neve)
nem találtam ezzel kapcsolatban semmit...csak angol nyelvű oldalakat dobott ki!

a vizesedésre nem mondtak semmit... :( doki "átsiklott" felette...meg sem nézte...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Bévi. Ircsi doktornéni. :-)

szilvás76

Szilvás sejtettem csak nem akartam ráfogni nehogy megharagudjon :lol: Már én is bánom nem lettem az most mennyivel könnyebb lenne de mindenek meg van a maga előnye és hátránya :lol:
Én óvónéninek tanultam baba boltom volt majd nekem is lesz előnyöm belőle de most jobb szeretnék orvos lenni.
Csillag annyira sajnálak tudom mit érzel most idegesít ez a helyzet én ugyan ezen megyek keresztül egy hete mióta meg vannak ezek a szemölcsök sajnos nem tudom minden rendben lesz e és ezen streszelek legalább ilyenkor ne lenne semmi bajunk.Én a neten már annyi mindent össze olvastam erről a gondomról jobb lenne befejezni mert csak magamnak ártok vele.Irnak olyanokat az ember füle ketté áll. :(

Kép
bévi

Csillag inkább ne keres a neten semmi ilyesmire kérdez szerintem Ircsit ő segít neked de a neten van annyi szörnyű dolog én rosszul lettem.Szóval ne olvasgass ilyesmit csak nyugi és ne idegesítsd magad ez tapasztalatból mondom én is olvastam és nem tett jót.

Kép
bévi

[quote="csillagfeny1976"] írta:csillagfeny1976
[quote][ írta:b]Ircsi!
Mit jelent ez a :
toxémia-eclampsia (ilyesztő a neve)
nem találtam ezzel kapcsolatban semmit...csak angol nyelvű oldalakat dobott ki!

a vizesedésre nem mondtak semmit... :( doki "átsiklott" felette...meg sem nézte...

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="szilvás76"][ írta:szilvás76b]Bévi. Ircsi doktornéni. :-)

:wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag
http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/be ... 02629.html
(Tudom, hogy neked valójában ez többedik terhességed... de a mostani másik apától van...)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Komolyan, ez olyan felelőtlenség. Nem? Nem számít nekik, hogy egy kismama vizesedik (ennyire) a 22. héten. No meg a tünetek.
Nem is értem. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Én nem vagyok egy hipochonder, vagy orvoshoz rohangálós, de ez azért kiüti a biztosítékot.
Ilyenkor a házidokit nem lehet kikerülni?
Nem igaz, hogy ilyenkor alapvizsgálatokat nem lehetne kérni. .. Márcsak azért, hogy a nagyobb bajokat ki lehessen zárni. Ne legyen semmi baja, utólag legyintsenek rá, de így elbagatellizálni... :-(

szilvás76

Bévi
HPV-fertőzés és a szemölcs megjelenése között több hónap is eltellhet!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi bocsi hogy nem tudtam ha majd lesz egy kis időd akkor megnézed a kérdésemet hátha te megnyugtatsz és kitől és hogyan lehet bennem és a párom is elkaphata-e mit csináljak hogyan fog eltűnni ez a szervezetemből.Nah jó sokat kérdeztem hirtelen.És milyen doktornéni vagy?????Biztos leírtad már ezt bocsi de ugymond még új vagyok itt és nem tudom :oops:

Kép
bévi

Szilvás
Hogy a háziorvos nem foglalkozik vele, DE egy nőgyógyász??????
:roll: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="bévi"]I írta:bévircsi bocsi hogy nem tudtam ha majd lesz egy kis időd akkor megnézed a kérdésemet hátha te megnyugtatsz és kitől és hogyan lehet bennem és a párom is elkaphata-e mit csináljak hogyan fog eltűnni ez a szervezetemből.Nah jó sokat kérdeztem hirtelen.És milyen doktornéni vagy?????Biztos leírtad már ezt bocsi de ugymond még új vagyok itt és nem tudom :oops:

Simán elkaphattad a párodtól, te fertőzheted őt... csak nem mindenkin jönnek ki a tünetek. (hasonlóan, mint az influenza).
Teljesen biztos módszer még nem nagyon van a vírus szervezetből való eltűntetésére... ezért hangsúlyozzák a megelőzést!!!!!
Aneszt-intenzíves vagyok :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok
Csillag,hát remélem nem lesz komolyabb tényleg.
Azt hogy mennyire vizesedsz valóban csak személyesen lehet megállapítani,csak megnézték.
Pihenj..

Ircsi igazad van a súllyal kapcsolatban,tudom én is,csak nem hagyhatom hogy ez foglalja le minden gondolatom mert egyáltalán nem élvezem a terhességem sőt mióta mangalicának neveztek inkább szégyenlem...(már a testem...) nem eszek mint az állat,egyszerűen csak jobban ragadnak a kg-k,bár igazából az első 8 hétben feljött 3 -4 kg(kiskönyv szerint is)és azóta egyenletes,most pl 4 hét alatt 1.1 kg.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Köszi Ircsi a válaszokat:)
Evilány nálam is így volt a hízás sőt nekem a legtöbben azt mondják nem is látszik ennyit híztam de én érzem nagyon is magamon a karom stb.De nem feltűnő.Én is inkább délelőt eszek ennyit este már nem de rám is jönnek rendesen a kg-ok engem is zavar amúgy de nem tudok mit tenni. :cry: HAJLAMOS VAGYOK A HÍZÁSRA!!!

Kép
bévi

Olyan nincs, hogy nem lehet tenni a hízás ellen!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dehogynem,nyilván lehet,csak hát épp eleget éheztem már eddig is...na mindegy.(valahogy leadtam azt a 35 kg-t,és tartottam a súlyom...)

Ircsi te tudod tartani a diétád,vagy mit csinálsz ellene?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ircsi, woody, ti próbáltátok már a nyírfacukrot? Most rendeltem, egész jó. 7-es a GI-indexe. És érzem, ahogy a számban balalajka szól :D

Kép
xtina75

Évi
Igen, odafigyelek arra, hogy mit, mikor eszem... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hát igen. Én is próbálom...talán azért nem is híztam most nagyon. Este már nem eszek durva dolgokat...tegnap kivi volt a vacsi...csak sajna ég a gyomrom,küldtem rá hungarocellt...

evilany

[quote="xtina75"]I írta:xtina75rcsi, woody, ti próbáltátok már a nyírfacukrot? Most rendeltem, egész jó. 7-es a GI-indexe. És érzem, ahogy a számban balalajka szól :D

Ismerem, de én inkább fruktózt használok, ha nagyon édesre vágyom...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="evilany"]H írta:evilanyát igen. Én is próbálom...talán azért nem is híztam most nagyon. Este már nem eszek durva dolgokat...tegnap kivi volt a vacsi...csak sajna ég a gyomrom,küldtem rá hungarocellt...

Butaság...
Naponta 3 főétkezés és 2 kisétkezés legyen!!!!
Vacsorázni is kell!!!!
Érdemesebb inkább fehérjét+ lassabban felszívódó szénhidrátot enni (sonka+tojás teljes kiörlésű vagy félbarna kenyérrel)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Meglátszik, hogy apuka dolgozik... én meg itt tespedek a gép előtt... pedig lenne mit csinálnom... :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hát ma ettem: reggelire 2 kis szelet rozskenyér,sajttal,paprikás szalámivel és egy szelet sütit :lol: délben ugyanezt csak süti nélkül és sonkával. Barátnőmnél két pici kocka süti :lol: most (fél 6 körül)melegszendvicset rozsos toast kenyérből vékony sajttal és sonkaszalámival,ilyen gépben csinálóst,3 db-ot..és egy kis fagyit,de az light... :lol: :lol:
A szénhidrát amin elcsúszok különben. De én akárhányszor sütöttem teljes kiőrl.lisztből bármit,sose sikerült,mindig tök lapos lett... :?
Üditőt,teát édesítővel isszuk.

evilany

Ircsi,ügyel a férjed?
Ő is nagyon várja már Katát?

evilany

Sziasztok! Mindig annyit írtok, h mire elolvasom, elfelejtem, h mire is akartam reagálni.
mindenesetre nem akarok senkit rémtörténetekkel traktálni,(szerencsére nem saját), de a vizesedésre valóban oda kell figyelni. Lehet toxémia is, de a vesét is érdemes figyelemmel kisérni!
gyomorégésre és refluxra nekem anno a második fiamnál azt miondta a dokim, h adhatna gyógyszert, de próbálkozzak a pattogatott kukoricával, mert annak a nagy felülete leköti a savat. nekem az bejött (a sóval csínján!)
Üdv: Claire
claire

Évi
Rendes főtt kaját nem is ettél ma????? :evil:

Igen, apuka ügyel... Gondolhatod, mennyire várja Katust :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi!

Igen, tudom én is, hogy az oxytocin inkább fokozza a fájásokat, véletlenül írtam fájdalomcsillapítási módszer közé, dokim úgy mondta, ezek a lehetőségek vannak. Ő is mondta, hogy 50% N2O és 50% O2, hiszen a babának is szüksége van megfelelő oxigén ellátásra, de azt mondta, hogy amikor már megszületett a baba, és utána anyukát még "rendbe teszik" -na szépen fejeztem ki magam :? -, akkor nagyon sok anyuka fészkalódik, meg menekülne, ezért olyankor már 70-30%-ra állítják az arányt, és így nyugton maradnak az anyukák... Azt hiszem, nevető gáznak is szokták hívni :D :D :D, de bódultságot is okozhat, és hányingert...
Én nem tudom, mennyibe kerülne az EDA, de azt mondta, hogy nincsen arra pénz,és arra se, hogy anesztes orvost is ügyeletbe állítsanak a szülészeten... :? Viszont arról nem volt szó, hogy császár esetén mi történik, remélem nem is fogom megtudni...

Homeopátia: de igen, nézem a bogyókat, sőt minden gyógyszernél, kajánál,italnál, egyszerűen mindennél megnézem az összetevőket, még a tisztítószereknél, ez "vegyészártalom" szerintem... És aki doki tartotta az előadást, ő is mondta, hogy minél alacsonyabb hígításút kell használni, én is gondoltam, hogy minél nagyobb szám van utána, annyival rosszabb a hatása. Erre igyekszem figyelni. De azért olyan sem vagyok, hogy mindenre homeós bogyókat kapkodjak be vagy gyógyszert, én pl. inkább a fejfájást is végigszenvedem, és sok vizet igyekszem inni, ahelyett, hogy Algopyrinhez nyúlnék, nagyon ellenzem ezt a gyógyszert... Persze ez csak a saját véleményem. Ha nagyon akarok, tanulhatok itt az egyetemen gyógyszerkémiát és szintézistervezést is. :wink: Azt már tudom, mitől lehet egy gyógyszert pl. sokkal olcsóbban előállítani... :D

Esküvő, vizsgák: igyekszem így is nagyon vigyázni magunkra, és a Tomi még nálam is jobban vigyáz ránk!!! :roll: Szerencsére a tanáraim is nagyon megértőek és támogatóak mindenben. (kopp kopp kopp) :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Ircsi néha kell a pihenés és azt csak akkor lehet ha apa nincs otthon:)és ő milyen doki bácsi:)
Evilány dádá főt kaját tessék enni mert kikapsz :lol:

Kép
bévi

Barbcsi
Elég sokszor használtam betegeknél :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, mit használtál sokszor betegeknél? :roll: Azért kíváncsi vagyok, hogy Te, mint anesztes orvos, mit mondasz erre, hogy nálunk nincs pénz a szülészeten arra, hogy ügyeljen egy anesztes orvos, vegyenek EDA-t és bekösse azt...

Kép

Kép
barbcsi

Hát öööö ma nem ettünk főtt kaját mert az elmúlt napokban sok volt a jóból már :? 8)

evilany

Én férjem még nem nagyon fogja fel a babát,azaz tudja h.jön,meg készül,amennyit ő tud,meg keresi a rúgásokat de még nem fogta fel teljesen.Mondjuk én sem..
Keresem a szívverést,de hát azóta sincs meg,viszont primán lerugdossa a fonit ha rossz helyre teszem :) jót nevettem.
Na,megyek tornázni.

evilany

Barbcsi
Dinoxot... :wink:
(és nem szeretem 40%-nál kevesebb oxigénnel adni)
Ha a szülészeten nem ügyel anesztes orvos, mi van egy sűrgősségi császárnál????? :roll: :roll: :roll: :roll:
(és nem olyan ok az ügyeleti díj, hogy attól menne csődbe a kórház....)
EDA-szett (tű+katéter+fecskendő) olyan bruttó 6000 körül van (ha jól tudom most az árakat)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó éjszakát mindenkinek megyek főzök kamilla teát megmosdom benne és fürdöm előtte.Jaj a fene ezt a fertőzéseket minket nőket mindig ér valami mondjuk én a páromat is féltem nagyon,de majd csak megkonzultálom a dokival hogyan tovább. Jó éjt nektek puszi mindenkinek :wink:

Kép
bévi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?