A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Na, most úgy érzem picit félreértettem... :D
Én azért mondtam, h visszaállítják esetleg a 3 évet, merthogy ezzel kampányoltak, h ez benne lesz az első 10 intézkedésben, és most íme, övék a terep, lehet majd intézkedni. :)
Amúgy Én tuti nem maradnék már a 3-ik évben otthon, az anyagiak miatt, szóval amúgy sem érintene, ezért is írtam, hogy Én emiatt ugyan nem indíttatnék előbb szülést, császárt meg a világért sem, ki tudja mit ártanék ezzel a babának.
De hát nem is érint, mert június eleje igen messze van a május 1-től. :D :D
Szóval felőlem maradhat két év, akár még 1,5 is lehetne, vagy egy, csak legyen bölcsi, mert itt ugye azt már írtam, hogy az nincs...

Na, elhúztam kismamatornára. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Én szerintem ki fogom vinni sétálni előbb is, hiszen jó idő lesz, csak tömegbe nem viszem majd. :) Ha nincs hideg, és nem visszük nagy tömegbe, meg légkondis helyre, akkor nem hiszem, hogy ártana neki a kintlét. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok,

Borzasztó dühös és elkeseredett vagyok, mert tegnap bedöglött a laptopom. Nem tölt be a windows rajta :evil: :evil: . A férjem próbált életet lehelni belé, de sajnos nem sikerült neki, így holnap irány a szervíz :( :( , még szerencse, hogy a garancia még nem járt le rajta.
Most a férjem gépéről írok, amit utálok, mert egy nagy böhönc és állandóan ugrál a sorok között miközben kommentet írok.

Ne haragudjatok, ha nem válaszolok mindenkinek külön, de a dühtől még az olvasás is nehezen megy és alig fogom fel amiket olvasok.

Köszönöm amiket az alvással-szobával kapcsolatosan írtatok. Megnyugtató, hogy nem csak én vagyok elvetemült és "rossz" anyuka aki a gyerek az első pillanattól a saját szobájában a saját ágyában akarja altatni.
Persze a végleges felállást nálunk is majd az élet hozza meg, hogy mi is fog megvalósulni a tervekből.

Detti, nagyon tetszik a szoba festése! Nagyon ügyesek vagytok!

Nekem még szerencsére nincs vizesedéses problémám, bár ha sokat mászálok-állok, illetve lógatom a lábam akkor azért estére rendesen bedagad. Nálam fő probléma a derék és a hátfájás.
Az alvás nekem se nagyon megy. Tegnap előtt hajnali fél 4-től reggel 7-ig nem bírtam aludni. Csak forgolódtam és hülye gondolataim voltak. Aztán 7-től aludtam még másfél órát és kész kipattantak a szemeim. Aztán tegnapról mára egész jót aludtam.

Hát azt ne akarjátok megtudni, hogy itt mennyibe fog kerülni nekünk a szülés, mondjuk magánkórházban fogok szülni. Még szerencse, hogy az állami biztosító számla ellénében kb. a 80%-át visszafizeti. Sőt ahogy Luna is írta, itt is leírható az adóból. Tehát gyűjtünk minden számlát amit a vizsgálatok elvégzésekor kapunk, mert az is elszámolható.
Vendég

Nikvik, nalunk meg a mindenkori gyogyszertari szamlak egy jelentos resze is, ugyhogy azt is gyujtjuk :) Nem minden esik bele, de pl a hrisnyanadragom meg a terhesovem amik elvileg nemis feltetlenul patikakotelesek es nem is receptesek, meg azok is, mert hogy igy gyogyaszati segedeszkoz vagymi :) A magneziumom... szal egy halom minden :) (es a gyerek tankonyvei, iskolaszerei valamint a sulis etkeztetese is, na nem mintha nagy osszeg lenne, de valamicske megis)

luna6

Jah, a korhazi szamlank ezres atlepessel lesz, kenyelmesen atlepve nem tyuklepessel... :D:D euroban ertve persze, meg jo, hogy nalunk sem mi fizetjuk a nagy reszet.

luna6

Hát nálunk a kórházi számla így néz ki:
természetes szülés esetén 2 ágyas szobában:2200 euró
császáros szülés esetén 2 ágyas szobában: 2400 euró
Ezekben az összegekben benne van:
természetes szülés esetén 4 nap, császár esetén 5 nap kórházi tartózkodás és ellátás, a gyógyszerek, érzéstelenítés, szülőszoba-műtő használat, aneszteziológus, szülésznő díja.

Ha egyágyasba akarsz menni a fenti összegekhez hozzá kell adni kb. 120 eurót. Szóval az egyágyas nyugalma nem kerül sokkal többe, viszont megéri, mert ott van egy kanapé ahol az apuka ott tud aludni velünk.
De így is brutál összeg. Még szerencse, hogy kb. 80%-át visszakapjuk a biztosítótól.
És akkor még nem beszéltünk arról amit az orvos kér a szülésért......
Vendég

Ah mi egybe szamlat kapunk. Benne lesz minden, a doki a nem fogadott szuleszno es mindenki aki jelen lesz (es erzestelenites nem, azt en koszi nem kerek.. csak ha gikszer miatt muszaj) ugyhogy mi a dokinak nem kulon fizetunk, hanem egyben majd mindent... meg a szobat is... de nem tudom megsaccolni sem mennyi lesz a vege. A vallmutetemnel valami 1400-re jottunk ki, de ott ugye nem volt szuleszno csak doki :D:D meg csak egyet aludtam ott, annak is a felet a mutoben toltottem - ejjel fel egykor kezdtek a mutetemet :D:D:D)
Allitolag, d emajd kiderul, itt nincsen tobbagyas szoba... haaat :d na jo, kibirom vegulis azt a 3 napot :)

luna6

Vok,
na milyen volt Ádámnak a szülői? :lol:

Csilla,
sztem elég annyi postaköltséget kifizetned, amiben az elejn állapodtatok meg, hogy nem adódnak össze.. csaka csaj nem nagyon vágja, hogy miben is állapodtatok meg. én a helyedben leírnám neki mégegyszer az összes terméket, amit megnyertél tőle, meg azt, hogy megbeszéltétek, hogy közös postakölsége lesz, és megkérném, hogy számolja ki a postaköltséget, és írja meg mennyit fizess. nem tudom érthető voltam e.. :roll:

babakivitel:
én sem fogom megvárni azt a 6hetet, fleg hogy lakásban leszünk...
amint készen állok külsőleg-belsőleg egy sétára, riasztom a barátnőket, és irány a sziget, vagy aliget :P

Nikvik,
sajnálom a gépedet.. remélem hamar rendbejön... :?
Vendég

Na képeket nem csináltam a lakásról, mert az építésszel együtt távoztunk, mert az ajtó még szárad, és nyitva kellett hagyni résnyire, egyszerűbb volt együtt távozni.. de nem is baj, majd csinálok fotókat csütörtökön, a takarítás után :lol:

jajj lányok rengeteget kell tanulom, rámszakadt a fejemre az ég... :?
Vendég

Luna, Geo, köszi. Csak azért nem volt tiszta, mert az eBay küldte az automatikust és egyszer írt a csaj és akkor megváltozott úgy a postaköltség, hogy összeadódtak egy sorba, tehát kevesebb nem lett az összeg, csak a sorok száma lett kevesebb.
Na, mindegy, most megírtam neki tök részletesen újból, hogy miket nyertem, mellékeltem, a levelezésünket, aztán majd meglátjuk.

Geo, mmmmm, pedig már úgy vártam a képeket.
Hát a tanuláshoz kitartás!

Nik, atya éééég, hát hűű, basszus, ez ku*va sok.
Reméljük, nincs nagyobb baja a gépednek.

Luna, erről jut eszembe. Tűzhely megjavítva?

Nyuszi, jó tornikázást.
Tegnap én is tornáztam egy kicsit, meg sétáltam is az esőben egy órát, ma is jó másfél órát sétálgattunk, jólesett. Mármint nem az eső vagyis az is. :lol:

Szóval akkor bátran kivihetem a kölket az első napokban is. Király!

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!

Én ma szép kis fejszámolás és kalkulátor használat segítségével rájöttem, hogy nem 32, hanem 34 hetes vagyok és akkor Alex nem óriás baba, hanem időben van. Ugyanis én, agylény ahogy ma beszélgettem a barátnőmmel, mondtam neki, hogy hát tudom én, hogy mikor fogant a gyerek.. :D:D Csak épp nem úgy számoltam ki eddig a dolgot...

Nik!
Remélem hamar meg tudják csinálni!

Geo!
Hát, egész ügyes volt. Felírt minden fontosat és végig ülte és még boltba is elment... :D:D Szóval el vagyok ájulva. Most már csak takarítani kéne megtanulnia és akkor nem úgy nézne ki a lakás, mint egy bomba robbantási terület... :D

Nik, Luna,
Hát, nem olcsó bakker.... eléggé húzós ár egy szülésért...

Eszter
Kép
Kép
vok

Csövi!

Csilla: téli gyerekre érvényes a 4 hét, de ez se kőbe vésett, mivel őket is el vinni pl a havonkénti tanácsadásra és hasonló...
nyárinál meg aztán főleg...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Basszus, akartam valamit kérdezni, de mire idejutottam elfelejtettem...ááá. Na, mindegy. :)

Tegnap olyan süket voltam, hogy elnéztem a dátumot, és tök nyugisan elvoltam tornázni, merhogy ma lesz a szülésfelkészítő a kórházban, erre tegnap volt. :) Úgyhogy Természetes szülés témáról lecsúsztam, affene. De sebaj, mert ma itthon is lesz egy, a védőnőnél, egy szülésznő jön majd előadást tartani, meg persze lehet faggatni, de Csajok! nem tudom mit kérdezzek?!

Szerintetek mit érdemes megkérdezni? Adnátok pár tippet? (Lécci-lécci :D :D )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Na én is jelentkezem, már megint homloküreg gyulladásom van, úgyhogy az elmúlt pár napban nem is nagyon ültem gép közelben, mert alig látok a fájdalomtól. :cry:

Ráadásul valahogy most annyira nehezen megy minden, hamar elfáradok, alig kapok levegőt, olyan mintha Kisbence a felére nyomná össze a tüdőmet :roll:

De kislányom annyira édes, képzeljétek ma reggel ahogy kinyitotta a szemét, az volt az első kérdése, hogy "Anyuci, jobban van már a fejed?" Hát nem édes, hogy rögtön ez jut eszébe? Nekem nagyon jól esett.

Ma jön a védőnő (megint). Remélem most összehozzuk úgy, hogy be is jusson :lol: Reggel már telefonáltam az SZTK-ba, hogy elmenjek-e érte kocsival ebben az esőben, de mondták, hogy ilyenkor nem bent kezd, hanem rögtön a címekre megy ki. Hát a jószándék meg volt bennem.

Kinéztem végre én is a babakocsit, tök nem olyan amilyeneket eddig néztem. Most még kérdés, hogy sikerül-e egy ismerőssel elhozatni, mert nekem nagyon messze van, de ha igen akkor végre nekem is lesz babakocsim :lol: Majd akkor teszek fel róla képet, addig nem, mert akkor ebből sem lesz semmi.

Kép
Kép
hari

Nyuszi, én nem tudok tanácsot adni, az a fajta vagyok, aki csak ülne és várná, hogy a többiek kérdezzenek, én meg okosodjak. De ott majd biztos előjön belőled is pár kérdés, kár ezen előre gondolkozni. Minden információ hasznos és ha nem kérdeztek is fogja tudni mi az amit érdemes elmondani, neki már van tapasztalata. Gondolom :roll:

Én sem hinném, hogy túl sokáig "bezárva" tartanám majd a babát. Főleg, hogy nekünk itt a nagy kert, tehát oda úgyis kiviszem, mert Lili biztos nem fog napokig a lakásban ülni. De szerintem ha szép idő lesz és miért ne lenne, akkor a babáknak is jót tesz a friss levegő. Persze én sem bevásárlást tervezek vele a tömegben.

Kép
Kép
hari

Sziasztok!!

CsillaÉn is úgy tervezem, hogy amikor már tudok járni, akkor kitolom a kertbe levegőzni egy kicsit. Egyébként is úgy képzeljük el a férjemmel, hogy nem leszünk beszorulva a házba hónapokig, hanem lassan hozzászoktatjuk az utazáshoz. Aztán lehet, hogy Ágoston ezt felülírja, de sajnos 3 órákat utazunk hozzánk is meg az anyósomhoz is, messze lakunk :roll:

Hari Jobban vagy már?

Vok gratula a 34. héthez :D :D

Tegnap egész nap bújtam az ebay-t, hát 1 hintánál láttam, hogy szállít Mo-ra, az is az USA-ból :?
Nem akar ez nekem összejönni. :( De azért nem adom fel.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn,
kitartás, még van időd hintát venni :lol:

Kicsit jobb a fejem, de még érzem, hogy be van gyulladva. A legrosszabb, hogy nem nagyon tudok mit csinálni vele. Lámpázom, Bioparoxozok, orrspray, gőzölés. De nem nagyon érzem a hatásukat. Olyan mint egy közepes migrén, csak nem múlik és maga a tudat, hogy valami trutyi van a homloküregemben, teljesen kikészít. De majd csak elmúlik.

Kép
Kép
hari

Tallin, itt van egy ami nem irja, hogy szallitanak es anglia van megadva, amde a fizetesnel jeloli az angolokon kivulrol jovo fizetesi modot, szal siman lehet, hogy elkuldik, le kell levelezni:
http://cgi.ebay.co.uk/Fisher-Price-Link ... 35a891b30d

mondjuk az ara nem tudom milyen a magyar arakhoz kepest igy.

luna6

Luna, köszi :D :D :D
Megpróbálom lelevelezni velük :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Nekem olyan jó szerencsém van, baráti pár, ahol a baba most már fél éves, most írta, hogy a csilivilis hinta+pihenőszékét, amit egy vagyonért vettek és korábban nem is tetszett a bébinek, na szóval már megszerette, de lassan kinövi és megkapjuk kölcsönbe!
Én úgy örülök neki, így azt nem is kell vennünk! Majd nagyon vigyázunk rá. Egészen megilletődtem, uis mintha újabban nem lenne szokás ez a kölcsön, meg ajándék, vagy csak a mi környezetünkben nem? Eddig én senkitől nem kaptam semmilyen felajánlást, esetleg olyat, szóljak ám, ha valamit segíthetnek, mert csomó cuccuk van. Na, azt várhatják, hogy én szólok, hogy kéne ám ez vagy az - azért úgy nem tenném. Ez az egyetlen dolog, ami nagy, értékes, és kapjuk, mondjuk most meg bennem lesz a félsz, nehogy kikoptassuk, stb. Nekem se jó smemise ;)

Viszont Anyukám vett az Ázsia Centerben egy olyan babaplédet 2500-ért, h tiszta puha pamut, sárga, irtó édi mintákkal, összepatentolható, 2 oldalt becipzárazható, és "jár" hozzá egy kissapek, meg egy pár kis tutyicipellő azonos színben. Durva, mert nem vagyunk kínaiban szívesen vásárlók, sőt, DE Anyu azt mondta, egyszerűen álomszép cuccok voltak töredéke áron, és minőségben is O.K-nak tűntek, azaz kell figyelni, persze. De ez a kis takaró cuccos nemkínais áruházban tuti minimum duplája lenne, annyira édes.

detti_10

Siman kapsz tokeletes minosegu kinait is :) A nem kinai markas boltokban (ahova mondjuk be sem teszed a labad mert mar draga kategoria) a cuccok fele is mind a tavolkeleten keszul :) Pl, hogy a NExtet is emlitsem, a jatek pluss allatkai veszett dragak, amde az ebayen aruljak oket onnan messzirol is vadi ujakat, szal ott gyartodik az :D:D (ha nem is minden) nem masolatok, mert persze olyan is van, hanem az eredetik.

Tallin, nincs mit! :)

luna6

csövi!

apóssal voltam nyugdíjat intézni... remélem hamar lesz belőle valami...

gyerek meg most még ott maradt náluk anyóssal, gondoltam, akkor kitakarítom a konyhaszekrényt így szülés előtt...
aztán úgy döntöttem, hogy az ablak mosit meg elnapolom május közepére és akkor kész is minden :) egy darabig.

komoly ebédem volt, fél zacskó krokettet sütöttem, maradék ubi salival... hát valaki érzékelte nagyon, hogy megjött a kaja... szegénykém, engem néha úgy idegesít a bökdösése, de főleg a csuklása, na attól ki vagyok- aztán jól összeszégyenlem magam és rájövök, hogy de hát te vagy a mindenem és azt csinálsz amit akarsz, mert én akkor is imádlak!

Harika: jobbulást!

Heni hol van? nászútra mentek?

hát azt hiszem, hogy ennek a kajának ülepedni kell és én meg nézelődök picit a tesz-veszen... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

ajjajj Hari,
még olvasni is rossz, hogy beteg vagy, jobbulást kívánok!!

én egy hete sztornóztam a fülorrgégészt, mert elmúlt a füldugulásom, de tegnap már megint egész nap SÜKET voltam, és még mindig, és ha a fülem mögött/alatt tapizom magam, akkor nagyon tompán hallom csak az egészet... úgyhogy ez a hét lecseng, mert nagyon durván sokat kell tanulnom, és megpróbálok a jövő7en dokibácsihoz menni...
csak nagyon sz@r, mert eddig valahogy mindig kidugult kisebb időszakokra, most meg már egyáltalán nem.. remélem nem süketülök meg.. :cry:

lknyuszika,
sztem olyat kérdezz a védőnőtől ami érdekel :lol: :lol:
én nem tudom mit kérdeznék egy védőnőtől a szülésről, mert igazából a sajátomtól sem nagyon kéreztem eddig, max hogy mi a véleménye a légzésfigyelőkről, nekem inkább szülésznőkhöz való kérdéseim vannak.

Luna,
basszus milyen jó dolgokat találsz!! nagyon megy neked ez az ebay :wink:

Detti,
ilyen pólyává alakítható plédem nekem is van, csúcsszuper :P
nekem sem mondták barátok, hogy adnak ruhát, vagy bármit, mondjuk az én barátaim egyikének sincs gyerekük még :D :D
András barátainak meg mindnek kislányuk van, úgyhogy sógornőmék ők kaptak tőlük rendesen.
Viszont annyiban szerencsések vagyunk, hogy a 6éves kisöcsém cuccait (kiságy, baba ruhásszekrény, kád, egy-két ruha, kókuszmatrac) anya már mind idepasszolta. csak pelenkázót kellett vennünk.
Vendég

Geo, szülésznőtől fogunk kérdezni, csak a védőnőnél lesz az előadás. :D
Már összeírtam egy csomó kérdést.

De már nagyon aggódom, mert reggel óta valamit barnázok, és alig várom, hogy 3-kor mehessek a dokihoz, úgyhogy nem biztos, hogy megvárom az előadás végét. :?
De ha lesz idő, akkor felteszem az egymillió kérdésem.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Fú Nyuszika, szorítok, hogy ne legyen semmi gond a barnázásoddal!

Én tudom mit fogok kérdezni a szülésznőtől, ha találkozunk végre: hogy mibe kapaszkodhatok majd a vajúdás alatt, miközben állok... :) mert az előzőnél még jó hogy ott volt a férjem, mert különben nem volt a szülőszobán semmi, amit foghattam volna...
na ezért jó lányok a bordás falas szülőszoba...
de lehet hogy most a labdát is megkockáztatom...
nagyon nem mászkálhattam - egy nem is volt hozzá erőm, másrészt meg ott volt az infúzió+rákötve az nst-re... szóval jól ki volt ez találva...

nem tudom máshol hogy smint van, de nálunk másnapig a branült is bent hagyják az emberben- mondjuk nem vágom miért, ennyire lusták új lyukat szúrni ha gáz van? vagy annak tényleg ott kell maradni?

na tényleg kéne mennem szekrényt takarítani, ha már így kitaláltam, meg elhintettem...
lehet h közben hallgatok egy kis zenét is :) illetve inkább dübörögtetek... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Igen, Luna, vannak jobb kínai cuccok is, de azért az más, amikor a nagy márkák cuccai kínában gyártódnak, mert ott olcsó a munkaerő, mert épp a minőségi ellenőrzések milyensége a legnagyobb különbség... ah, persze, nekem van távolkeleten gyártott, hajdan horror árú nike bőr sportcipőm, de kb. 10 év nagyonsok hordás után mintha vadonat új lenne. Igaz, nagyon vigyázok mindenemre.
De a babaruháknál még a noname rucikkal sem nagyon tud befürdeni az ember, mert ha a mosástól-hordástól mégis szétfoszlana az anyag, már úgyis kinőtte a csemete, nemde?
Apropos Ázsia Center: állítólag a nagy kiszerelésű mosóporok és tisztálkodó szerek, és minden (pedig azoknál van, ami német gyártmány) is többezer Ft-tal olcsóbbak. Hogy hogy csinálják? :roll:

detti_10

lknyuszika,
értem :D
majd ha hazaértél írd meg az okosságokat, amiket megtudtál :lol:
barna ügyben szorítok!
Vendég

Na én megcsináltam a videoblog házimat, délelőtt összevágtam az egész riportomat, de finomítani nem tudtam rajta, mert az útmutató papírkáimat nem találom... :twisted:

meg most lettem kkész egy 14oldalas beadandóval is reprezentáció politikájára, úgyhogy kicsit kidöglöttem, de most készülődnöm kell, mert 5
Vendég

Köszönöm a jobbulásos kívánságokat :lol:

Védőnéni jött, volt, elment. Aranyos volt, mert elkezdte mondani miket kell venni, meg mit vigyek a kórházba, de aztán látta a fejemen, hogy talán nem kéne :lol: Mondtam, hogy még emlékszem mi kell és főleg, hogy mi nem. Úgyhogy aztán jól elcsevegtünk Liliről, és ment a következő klienshez.

Lilivel meg elmentünk fogorvoshoz, megint tömtek neki. Olyan kis hősiesen viselkedik, büszke vagyok rá. Ráadásul jön neki állítólag újabb rágófoga, úgyhogy kicsit fáj is neki, főleg ha keményebb dolgot rág. De mivel ott jó vastag az íny, így kell rajta rágni, hogy könnyebben át tudjon jönni a foga.

Nyuszika, én is remélem, hogy semmi gond a barnázásoddal, de ha már tudsz valamit, írd meg! Nekem csak rózsaszínezgetésem van :roll:

Ma reggel az oviban megkérdezték mikorra várom a babát, mondtam, hogy júniusra. Erre megkérdezte, hogy de ugye nem akarom addig bent tartani, mert óriási a pocakom. Mondtam, hogy tudok róla, mert én nem csak látom, hanem viselem is, de azért szeretném bent tartani. Furcsák az emberek...

Kép
Kép
hari

Hari: tényleg furcsák, és ez még enyhe kifejezés. Ő csak látja, de máris annyira okos, és inkább egy koraszülést kívánna, mint nagy pocit, hihetetlen... de nem is nagyon gondolják végig.
Az egyik legnagyobb beszólások egyikét éppen egy meddőségis fórumon olvastam valamikor... csaj régóta akart gyereket, kezelésere is jártak, de még sjanos nem sikerült, és szegény elárulta midnezt a szomszédjának (oh, mennyire nem kellett volna, ezt én is tapasztaltam, h hihetetlen sötétek tudnak lenni e témában is az emberek) no, és a csaj felszedett pár kilót... áll az utcán, szomszédja odakiált, hogy "nocsak, gratulálhatok?" és kezével mutatja az imitált kerek pocit a saját hasánál. Főszereplőnk visszakiált, hogy "-ah, nem, csak felszedtem 2-3 kilót" erre a barátságos szomszéd visszaszól: "-van az 5-6 is!" :D

detti_10

Na, visszatértem, szherencsére minden oké, csak egy fertőzés okozta, kaptam rá kúpot.

Bébike 2 kiló :shock: kíváncsi vagyok még 2 hónap alatt mekkorára nő meg. :D

A szülésznőtől számotokra semmi hasznosat nem tudtam meg, nem is untatlak vele titeket, mert a helyi viszonyokat mondta el, hány szülőszoba van, apuka bemehet-e, itteni szokások, dokik, stb. szóval ez mindenhol másképpen van. :)

Na, megyek enni, mert ebédkor az idegességkor nem tudtam enni, most bepótolom. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

De jó Nyuszi, hogy nincs baj, s a barna miatt nem kell aggódj tovább! 2 kiló is szuper, lehet, hogy egy hét múlva nekem is akkora már? :wink:

Csilla és súlyukkal bajlódók: mai napon 80 kg lettem. :roll: hát ez van.

detti_10

na félbemaradt a hozzászólásom (habár senki nem vette észre :D )

szóval azt akartam írni, hogy készülődnöm kell, mert 5kor suli, és négykor indulnom kell. ezt írtam fél3kor..
csak aztán bepattant, hogy 5kor van VÉGE a sulimnak, és fél4kor kezdődik, tehát fél3kor kéne indulni!!!
na nagy rohanásban összekaptam magam, és 14:50kor már sikerült is elinulnom, és csak egy 15percet késtem... :P
órán viszont úgy megfájdult a sejhajom, hogy alig vártam, hogy vége legyen...

most értem haza, vagyis már túl vagyok egy vacsin :lol: :
6db pirítóst ettem toast kenyérből vajjal és csirkemell sonkával, meg paprikával, meg desszertnek almát összekevertem túróval és natúr johurttal, és egy kis mézzel :lol:
mondjuk még egy disznót simán be tudnék vágni :lol: :D
Vendég

úúúh Detti,
kemény ez a sztori a szomszédról....
nekem is ma volt a sólymérős nap, én meg ma már kereken 70.0 kg vagyok :shock: :D
kíváncsi vok hol áll majd meg a mérleg nyeve :roll:

lknyuszika,
örülök, hogy nincs gond :lol:

na csak benéztem, megyek tanulni... :x
Vendég

jhaaaajj,
eszembe jutott mit akartam tőletek kérdezni!!!!!! :P
Én úgy terveztem, hogy liberót fogok venni. Méghozzá a newborn-ból 2-4kg (1) egy csomagot=28darab, a miniből(2) 3-6kg pedig egy 90db-osat..
András most azt mondta, hogy a newborn-ból inkább kettőt vegyek. szerintetek mi legyen?
(a doki 3300-at tippel születési súlynak) :roll: :roll: :roll:
Vendég

ja:
és hol olcsóbb:
Tesco, Dm(ezt tudom itt mennyibe kerülnek), Rossmann, vagy Cora, vagy Spar? :roll:
Vendég

Geoo, a 28 pelenka egy hetre sem eleg :) Ha tenyleg 3300 lenne a kispasi, akkor egy het alatt nem fogja kinoni nagy valoszinuseggel ezt a meretet, szoval boooovel vehetsz szerintem kettot :)

luna6

Na arat majd a tobbiek, en mindenesetre Mancimmal a DM sajatmarkas pelust ghasznaltam, mert kategoriakkal olcsobb (volt, most nem tudom) de minosegi kifogast nem talaltam rajta.

luna6

Geo! iratkozz fel a libero.hu-ra ott minden hónapban adnak 500 - 600 forintos kupont és ha gyűjtöd a matricát a libero csomagjáról akkor a babának idővel kisebb játékra is be lehet cserélni :-)
nekünk a szülésznő az istvánba csak a liberót ajánlotta (valószínű azzal vannak szerződve :-)) mert azt mondják hogy a pempersbe hogy a baba popsija olyan puha selymes tapintású legyen egy anyagot raknak a pelusba amivel nincs gond de sok baba rögtön allergiás lesz rá és ezért nem szereti az a hely!!!!
nekem mindenki a liberot ajánlotta! a kuponok sajnos a minikre soha nem érvényesek de a többire igen és 500 forint is 500 forint ... ! nem de? és nem kerül semmibe feliratkozni! amúgy a pampers-nek is van ilyen oldala ugyanúgy ezekkel a promókkal! havi 1x kupon 500-600 forint értékben!!!!

amúgy Heni hol vagy????

holnap nagy tárgyalásom lesz! jön valami kereskedelmi igazgató olasz-ból hát kedvem nulla az egészhez :-( viszont most meg olyan fitt friss vagyok hogy tiszta jó a kedvem! bezzeg tegnap itt fetrengtem mert megint rámtörtek a mensis fájások! valószínű a hideg-meleg fronttól vagy jó ég tudja és férjuram 1 órán át simogatta a hajam! olyan ari! én meg csak mondogattam: mindjárt sírok mindjárt sírok! de a végén nem sírtam! ma viszont nem vizesedtem! ez nagyon jó!!!!!

na most megyek inni :-)
Vendég

Nanetto: regisztráltam a liberora... de hogy kapok kupont?

Amúgy pelus ügy- Geo (meg akit érdekel): a libero tényleg jó! azért mert jól gumis a dereka. nem folyik ki a pisi. a pampers is jó, de csak nagyobb gyereknél, mert annak nem gumis a dereka és nekünk minden darabnál a veséjénél lucsogott- mivel fekszik a gyerek.
Egyébként én a rossmannost nyomtam szinte végig, ha nem akadt vmi extra akció.
A DM-esről nem tudok véleményt mondani, mert nálunk nincs dm... :(

Pelus számok: a kórházban ált adnak napi 4-5 darabot- ezért én is vettem egy kis csomagot, az tuti jó lesz... de ne mutasd meg, mert lehet nem adják oda a napi adagod... :)
ő, bébinél, főleg újszülöttnél úgy kell készülni, hogy minden evés után van kaki... de van, hogy evés előtt és után is van csomag :) tehát napi kb. 8-10 pelust lehet számolni az első hónapra... majd fogy ez a dolog... mi most használunk napi 4-et (reggel 1, délután 2, éjjel 1 = havi 120db)
szóval Geo abból a 90 db-os Liberoból 3 csomi fog elmenni kb az első hónapban :)
a 3-6 kg-os pelus 2,5-3 hónapig jó... kb.
szóval ha látsz valahol akciót, akkor nagy tétellel... !!!
a rossmannál érdemes összegyűjteni a 15 db matricát és akkor kap az ember 15% kedvezményt/vásárlás - én ha kupont váltok be, akkor kb 10000-ért minimum vásárolok a rossmannba...

mi kb. 2 hósan már váltottunk a midi pelusokra ez az 5-8-ig kategória...
én amúgy kicsit fura vagyok, mert imádtam, ha a pelus minél magasabbig felér a pocakon, nem szerettem a méret határokat súrolni... de így az 5,5-6 kilós babán a midi pelus elég lelencül néz ki... de én így szerettem :)

üzletekről tényleg nem tudok nyilatkozni, mérd fel a terepet! amúgy szerintem a spar nem olcsó, inkább a tesco, cora, auchan akciókat figyeld... a rossmann, dm árak pedig általában állandóak kb.

amúgy vehetsz newborn csomit- de a sima mini is megteszi majd azonnal... én newborn-ból csak 1 kis 20 v. 28-as csomit vettem, amit viszek a kórházba, itthon már minivel nyomulunk... tök mindegy mekkora bébi lesz. 2,5-4,5-ig születési súllyal számolva.

Kép
Kép
Kép
konkri

Hali!

Jó ez a pelusos téma. :D Nekem is a Liberót ajánlották ismerősök, meg a Dm-es Babylove márkájút. Állítólag a Lidl-is sem rossz, az valami Baby Time nevezetű.

Gondolkodtam moshatóson is, de azok 3 kilótól vannak, és ha egy szettet akarok venni, az kb. 100ezer ft., és még nem is biztos, hogy beválik...

Kórházban hol alszik a baba éjjel, ha rooming in rendszer van? A külön kis ágyacskájában vagy mellettetek az ágyban? Ha az ágyban, nem esik le?
Bocsi a hülye kérdésért, de ez ma vetődött fel bennem.

Csilla, megvolt az uh, egy dokinő vizsgált meg a szakrendelésen, és már megint hízott a kölyök, 1,8 kg. :shock:

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!

Hari!
Jajjj, jobbulást!!!!!! Remélem sikerül kimásznod ebből! Az olyan xar! :S:S Már gondolkoztam, hogy felhívlak,mert nem jelentkeztél egy ideje... (attól még lehet, hogy megteszem :D:D)
Mész dokihoz a rózsaszínezéssel?

Kimenő:
Nem nagyon hiszem, hogy 1 hétnél tovább lakásban maradnánk Alex-al. :D De még az egy hétben sem vagyok biztos. Attól függ, hogy milyen lesz az idő. :D:D

Pelus:
Mi textilt használtunk és most is azt fogok.
Jenny, csak számold ki, hogy ha egy csomag pelus 2500-3500 Ft között van, heti 1,5 csomag kell, mivel ahogy nő a méret, úgy lesz egyre kevesebb a csomagban... sokkal többet fogsz otthagyni a boltban, mint 100 000 Ft... arról nem is beszélve, hogy környezetszennyezés szempontjából valami iszonyat durva a pelus. És miért ne jönne be? :D És nem kell egyben megvenni a textil pelust sem. Lehet azt apránként. Én pl úgy vettem :D

A textil pelust mosószódával kell mosni és ecettel öblíteni. Sokkal kevésbé terheli meg a környezetet.
A mostani textil pelusok nagyon szuperek ám. :D És ha így halad a törpéd, akkor eleve 3 kiló felett lesz, mire megszületik. Leesik a köldökcsonk, ahhoz kell kb 1 csomag pelus és már mehet is a textil :D
http://moshatopelus.blogspot.com/ olvass bele, ha van kedved. :D

Libero:
Én nem szerettem, mert nálam mindig kivált belőle a zselé és ott volt Hanna popsiján. Mi elég hamar áttértünk a DM-es környezetileg lebomló pelusra. Olcsóbb, mint bármelyik másik és az elveimmel is jobban összefér :D Így, ha mentünk valahova és nem akartam textilt cipelni, akkor ezt használtuk. Itt van róla egy teszt:

http://webcache.googleusercontent.com/s ... =firefox-a

Geo!
Nálunk a New born-t nem is tudtuk használni, mert az annyira picike volt. Vettem egy csomival, de ne m fogyott el egyáltalán. Most 2es méretet vettem eleve :D

Nyuszi!
Örülök, hogy kikúrálható a bajod :D:D

Na, én nem értem ezeket a kalkulátorokat. Azon az van, hogy 34, itt meg 33at mutat a vonalzó... Egyszer biztos kijön a gyerek :D az a lényeg :D
Jajjj, már csak 1 nap és megyünk kukkolni. annyira várom már! :D:D Meg a sebész konzultációt is, hogy mikor fogok tudni lábra állni...

Eszter
Kép
Kép
vok

JÓ REGGELT KISMAMIK!
No, megvagyok én is.Meggyógyult az aranyerem,mehet a gátmetszés .
Az emelt adagú magnézium jótékony hatása=elmúlt a székrekedésem is!!!

VOK: Millió drukk a sebész látogatáshoz, gipszed vegyék le és fuss-szaladj!

HARI:Gyógyulj meg mielőbb!!!

KIMENŐ: Mihelyt engedélyt ad a gyermekorvos én is viszem ki Balázst, hiszen várja Lilikét a játszótér...

PELUS: Mi 2 csomag Libero -t vettünk.Mindkettő Newborn méretű, hiszen nekünk nem lesz nagy a baba.

NYUSZI:Hála Istennek, hogy semmi baj nem lett, csak így tovább!!!!

CSILLA: Neked innen Debrecenből küldök a lelkedre gyógypuszit-NEM VAGY CSÚNYA!!!!
Lábdagadásra próbáld ki, hogy veszel mentolos lábkrémet-van a Rossmann-nak is és a DM-nek is saját márkás kismamiknak való lábkrémje, bekened a csülkeidet és felpolcolod.
Jobb lesz tőle.S azután megeszel annyi almát, amennyit egy nap alatt bírsz!
Nekem azt mondta a kardiológus, mivel szívbeteg vagyok, hamar fogok vizesedni, ha dagad a lábam, akkor egy nap almanapot tartsak, csak alma , víz semmi más.
Eddig egy napig kellett csak csinálnom, és nyoma sincs a víznek...

HINTA-PIHENŐSZÉK : Lilikémnek nem volt.
Tetszik a pihenőszék, majd ha baba megszületett, lehet veszek neki, de most még nincs tervben.

SZÜLÉSNÉL PÉNZEK Nálunk úgy lett megbeszélve, hogy:
Fogadott doki eddig kapott 70.000 Ft-ot a vizsgálatokért.
A szülés után kap ha sima lesz 50.000 ft-ot, ha csaszi, akkor 70.000 ft-ot.
Szülésznő(fogadott nincs), ha elégedett leszek, akkor ajándék csomag és szép köszönő képeslap , max.10.000 ft.
Csecsemős nővérek:Csomagot kapnak-Távozáskor apa a főnővérnek odaadja
a csomagot, teszek bele minden félét, és osszák el maguk között.
Max.10.000 Ft.

Rólunk: Mindennel készen vagyunk, most azon gondolkodom, hogy jövő hét végéig eszem a magnéziumot.
Utána betöltött 36. héttől kell elkezdeni a málnalevél tea iszogatásást és megnézem a homeós bogyókat is, mit-hogyan , mennyit kell enni...
Hátha gyorsabb lesz a szülés.... :wink:

No, szófosást befejeztem mára!
Millió puszi mindenkinek, szép napot, ne ilyen esőset!!

Kép
rozsa1979

Sziasztok!

Málnalevét teát tegnap nekem nagyon lehúzta a dokim :? azt mondta semmiképp ne igyam, mert ellenőrizhetetlen görcsöket okozhat....aztán lehet h csak nálam, mert Nekem eleve már most jóslófájásaim vannak, és az csak a 37-ik hét után normális.
De a homeos bogyókra jókat mondott, azt mondta, hogy amiket szülés előtti-alatti csomagban ajánlanak, az jó, azt nyugodtan szedjem a 37-ik hét elejétől, meg nekem a gátmasszázst is csak akkor szabad kezdeni, másoknak, ha nincs semmi baj, akkor már a 32-33-ik héttől lehet.

Pelus: de jó, hogy írjátok, jó a tapasztalt anyukáktól ilyen tippeket kapni, hogy melyik jobb, a gumis, nem gumis. :D
Én olyan szívesen vennék moshatót, mi is már beszéltünk erről, de mégis marad az eldobhatós, majd ha tudunk, mindig öko pelust veszünk, mert Én panelben nem tudom megoldani a koszos pelus tárolását, szárítását.
Max. veszünk pár darabot, és felváltva használjuk az jeldobhatóssal, úgy is van szerintetek értelme? Mert fájna a szívem eldobálni a sok pelust, Én is nagy környezetvédő vagyok, nálunk minden energiatakarékos, öko, környezetbarát, szelektíven gyűjtjük a hulladékot. :D

A pelenkafutáros pelusokról, pelenkadiszkontos pelusokról nincs tapasztalata valakinek?

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Lányok! nem tudom mosolyogjak vagy mi :-) de inkább persze az lesz de engem ma 2 fickó úúúúúgy megbámult! ma jön hozzám egy kereskedelmi igazgató valami olasz fószer muszáj voltam kirittyenteni magam! de mókás volt mondom na majd ha autóból kiszállok néznek hogy kismami vagyok! erre kiszállok és bámulnak tovább! na itt szó szerint zavarba jöttem! a pasim meg tökre örült: azt mondja mindig mondom hogy milyen szép vagy! olyan ari!!!!

Konkri! a liberos- pampers-os kuponok általában hó elején jönnek egyszer az emailt kell csekkolni és akkor jön egy pdf file azt kell kinyomtatni és a spar-ba dm-be lehet beváltani!!!! ...

Geo a dm-be van ilyen 50 pontos gyűjtőfüzet (is) nem tudom van-e kártyád nálunk csak dm van és szeretem is! és azon van egy termék 20 vagy 25% -os egyszeri fizetés! na én múltkor ezt használtam ki plusz volt pelenka kuponom is :-) úgyhogy mi nagyon jól jártunk! ki kell ezeket használni ám!!!!

a málnalevél teát az én dokim sem ajánlja! néha görcsöket okozhat (gondolom hajlamfüggő) ... ajjaj akkor a jóslófáások normálisak már a 33. héttől is??? az azt jelenti a babu előbb jöhet?
jaj lányok ma éjjel olyan jót aludtam hogy fuhhhh! és hajnalban Konrki rád gondoltam! Babum úgy elkezdett csuklani :-) jó 5 percig nyomta ... :-)
Vendég

Nyuszi!
Ha csak a piszkos pelusok tárolása okoz gondot, akkor megnyugtatlak: 2 vödör kell hozzá és kész :D Nem foglal több helyet, mint az eldobható pelus tárolása. Szárítani én zokni szárítón szeretem leginkább.
http://webcache.googleusercontent.com/s ... =firefox-a

Ez pici helyet foglal és ráfér 10 pelus. (illetve nekem nem ilyenem van, hanem piaci, de az mindegy, a formára gondoltam :D)

Nagyon gyorsan száradnak bent is a pelusok. Én is bent szoktam őket szárítani,nem viszek le mindent a kertbe, mert lusta vagyok felcipelni. :D:D

Én próbáltam 1x olyat is, és vagy 10 hibás jött. Egyébként jó volt a pelus. Semmi bajom nem volt vele, azon kívül, hogy nem lebomló volt.
De én annyira nem vagyok ebben mérvadó, mert ugye nem tonna számra használtam a pelusokat.... A szomszéd az szinte csak ilyen diszkontos pelusokat használt és szerette. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Rózsa!
Köszi :D Próbálkozom, de nem hiszem, hogy még rá fogok tudni állni. Most talán megnézik a szalagokat is... remélem.
A homeós bogyóknál figyelj oda arra, hogy legalább 1 óra különbséggel vedd be őket a málna levél teához képest.

Na, ha már homeó: :D Szóval:
Ha túladagolod a homeós szereket, akkor kialakulhat a kórkép, ami azt jelenti,hogy a szer tüneteit fogod produkálni ahelyett, hogy használna. Jelen esetben tágulás helyett nem tágulás, lazítás helyett görcsök stb...
Az alacsony potenciálban szedett homeós szerek (d6-12, c5-15) viszonylag hosszabb távon szedhetőek, de akkor sem folyamatosan. Én pl szülés közben csakis akkor szednék be bármilyen homeós szert, ha pontosan ráillik a tüneteimre a leírása, ugyanis nem csak annyi szer van, amitket eddig láttatok felsorolva, hanem vagy 30, ami szülés közben adható... Eléggé nagy rízikója van neki. A barátnőm az első szülésénél szedett homeós szereket, viszonylag sűrűn,d e alcsony potenciálban és iszonyat lassan szült. a Homeós doki előre megadta neki,h ogy mit mikor szedjen, de egy szülés nem így működik.

Én ezért azt ajánlom, hogy ha valaki nagyon akar homeózni, az szedje előtte a szereket, de alatta inkább csak úgy, ha egy homeópata adagolja neki szülés alatt a szereket.

Az Arinica szedésére külön ki akartam térni. Ez sérüléseknél használható, nagyon jó szer, DE! sokáig szedve inkább több véraláfutást és nehezebb gyógyulást okoz. Én maradnék közvetlen szülés előtt bevett 1x5 golyó C200asnál, mert az tuti segít! Az egyik orvos ismerősöm, aki homeópatának készül átesett egy érműtéten és túl sokáig szedte az árnikát... nagyon csúnya lett a lába...

Ami még nagyon fontos, hogy mentolos, erős illóolajos, szagos cuccokat csakis legalább fél órával a bevétel előtt vagy után szabad csak használni. Tehát ne egyél és igyál vízen kívül semmit, ha megoldható. És ne fújd be magad spray-vel.
Ha fiolás szert kapsz, akkor azt megfoghatod kézzel, de érdemesebb azt is a kupakjából bevenni (boiron http://www.boiron.hu/), ha meg üvegeset (nagyon pici golyókat), akkor meg nem szabad kézzel, fémmel hozzáérni, max műanyag kanállal. (remedia http://www.remedia.at/homeopatia/mittelsuche.html)

Eszter
Kép
Kép
vok

[quote="jenny29"]
írta:
jenny29Gondolkodtam moshatóson is, de azok 3 kilótól vannak, és ha egy szettet akarok venni, az kb. 100ezer ft., és még nem is biztos, hogy beválik...

Kórházban hol alszik a baba éjjel, ha rooming in rendszer van? A külön kis ágyacskájában vagy mellettetek az ágyban? Ha az ágyban, nem esik le?

Jenny, a moshatozast nem ugy kezdi el az ember, hogy vesz 100ezerert egy adagot es hajra :) Hanem kiprobalod ezt azt nehany darabonkent, es abbol veszel ami bevalik. Egyebkent honapok alatt behozza az arat es tobbszoroset kolti az ember eldobhatora, ez csak igy osszesegeben tunik soknak :) (de az teny, hogy ki kell probalni oket, hogy mi valik be) Mekkora babat tervezel szulni, hogy a 3 kilo nagynak tunik? :) Amugy letezik moshatobol is picike meret is :) De akkor azok tobbmeretes pelenkak, van olyan ami tenyleg nagyobb kicsit, de az meg elvileg leszokasig is jo :) Hihetetlen nagya kinalt, szoval nem ilyen egyszeru a kerdes.

Nem olvastam meg mit irtak a lanyok, de biztos irtak mar, hogy a sajat agyadban nem tarolsz sosem ujszulottet :) Korhazban sem de otthon is problemas, mar amig van gyermekagyi folyas, mert az messze nem 'steril' dolog, erosen fertozonek minossul ha jol remlilk (vagy hogy hivjak az ilyen elkulonitetten kezelendo dolgokat, mint vetetek, vattak, stb) ugyhogy nemigen javallott, vagy csak extra figyelemmel.

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?