A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Hali!!

Móni,ne okold megad,én sem vettem volna észre,is szokota markolászni a fülét,főleg szopi közben.Váladékozott is ?Vagy mi volt büdös?

Ma megvolt a doki,megvizsgálta,csinált egy labort is,de minden rendben van.Makk egészséges,csak éppen nem eszik.Most vezetek egy kaja naplót,aztán majd meglátjuk.
A cici egyre kevésbé kell,nappal már nem is hajlandó szopni,így lefejem vagy tápszert kap.Viszont mostmár a cumisüveg ellen nincs kifogása.
Holnap meg oltás,szegénykémnek nem a legjobb hete van.

Kép

Kép
krisztinaa

Eddig Anna is csak ritkán fordult meg,2 napja viszont folyamatosan forog,oda-vissza.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!
Az esti ordításunk maradt, de most már rögtön öltöztetem és viszem ki. Kint elalszik, és 10 perc múlva behozom és leteszem. Az öltöztetés kicsit macerás, de megéri :lol:

Kriszti, gondolom kicsit azért megnyugtatott, hogy Anna teljesen egészséges. Elhiszem, hogy ideges vagy, hogy nem eszik.
Az unokahúgomnál amúgy az volt, hogy 4 hónaposan megtagadta a cicit véglegesen és nem szopizott többé. Tejcsit sem kapott onnantól. Lehet, hogy Annánál nem ez a helyzet, de hasonló. Az már jó, ha a cumisüveget elfogadja.

Móni, én sem vettem volna észre. Sőt sok minden mást sem. :oops: Tök bendzsó vagyok. Pl. erőltettem a babamasszázst minden nap, de csak nyűgösködött, nem tetszett. Aztán megcsináltam Blaninak és 2 részletnél is azt mondta, hogy fáj neki. Ezek szerint Bibinek is. :(
Nálunk is van vasalás bőven, de legalább a cég adja az ingeket. Most érkeztek meg az újak.
Jobbulást Dávidkának!

Bene és Zsófi nagyon ügyik :) Bibi nem egy forgóbajnok, kicsit lusti. Ő is felhúzza magát ülésbe és mindenáron menni szeretne. Ha a kezemben fogom az ölembe letámasztja a lábát és lépő mozdulatokat tesz, közben vigyorogva visít.
Én persze erőltetném a forgást, kúszást, mászást. Szeretném ha sorban haladna és semmit sem hagyna ki.
Zsuzsi, kár, hogy Zsófit nem tudtad még lekapni.

Vick, te mikor pihensz? Honnan szeded az energiát? Jobbulást nektek is! Bankolás :evil:

Szilvi, Csabinak is jobbulást! Nem tudom, hogy így lessz-e tali, de voltak nálunk gyerkőcök, akik azóta bárányhimlősek lettek, így mi most nem megyünk babák közelébe. :(

Enikő, jó, hogy tudtál jönni, a féltékenység nem lehet egyszerű. Kitartás hozzá!

TSzilvi, ne aggódj a forgás miatt, lehet, hogy nincs kedve hozzá. Kúszó mozdulatokat szokott csinálni?
Hát igen, nem árt résen lenni vásárlásnál az árak miatt.
34372

Jó reggelt!

Krisztina, örülök, hogy Annának nincs semmi baja. Remélem, megnyugodtál legalább emiatt. Jó hír, hogy elfogadja a cumisüveget. Remélem, mihamarabb rendeződik az evésprobléma is. Mérted mostanában?

Enikő, de jó, hogy jöttél! Férjed hogy van? Ez a féltékenység dolog nem lehet egyszerű. Reméljük, hamar visszaáll a régi rend.
Kaki: olyan 3 hónapos korától örültem, ha heti kettő volt. Igaz, a dolog láthatóan csek engem zavart. Az utóbbi 2-3 hétben javult a helyzet, majdnem minden nap volt. De Murphy itt is résen volt és péntek óta semmi :roll: Igaz, pénteken 3-szor is volt és az utolsó csak és kizárólag a bézs színű szőnyegre ment, ahogy kilőtt :oops:
A lázmérő nálunk csak hozott eredményt, amikor nem azzal a céllal használtuk.
A védőnő szerint, ha elkezd mást enni, akkor be fog állni a nap egy.

Reni, nagyon ügyes vagy, hogy így megoldottad az "Esti kérdést"
Bibi milyen erős! Látszik, hogy minden baba másban fejlődik először.
Láttalak Titeket az iwiw-en, nagyon aranyosak vagytok.

Ja, Zsófi is szokta piszkálni etetés közben a fülét, ill. a "haját" is. :-)

Megint esik az eső, most már elég! Most olvastam, hogy egész hétvégére is esőt mond. Hol az ígért jó idő???

Kata! Minden rendben? Terasz?
Edina? Friday?

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok csajok,

köszi a hiányolást.Minden rendben van velünk, csak a férjem máig szabin volt és nagy volt a jövés menés.
Márk csípőkontrollján minden rendben, bár nem értem egyáltalán miért kellett visszamenni kontrollra ha januárban is rendben volt minden.Pénz, gondolom.
Megkaptuk múlt pénteken az agyhártyagyulladás elleni oltás első részletét, eléggé megkavarta szegénykémet életében először 2x is hányt aznap d.u.Persze tápszert :-(
Mi már elég jól állunk a hozzátápival, múlt héten elkezdtük a sárgarépát és tegnap a sütőtököt is, persze megy a pofavágás ezerrel, de reszelek bele neki almát és így kicsit becsapom, így már megeszi.
Szopi még van ígyis napi 5-6 alkalommal.
Vettem hipp alma citromfű teát és láss csodát, ízlik a gyerekemnek, pedig ezelőtt semmiféle teát és babavizet nem volt hajlandó meginni.
Viszont a teától meg szorulása van szegénykémnek.
Teraszunk már majdnem kész, az eső miatt ugyanis nem lehet kifugázni, így a lépcső szint még elmaradt, amúgy nagyon szép.

Fiús anyukák, kuki felhúzás ügyben most mi a teendő?Kell vagy sem?
Nálunk minden nap van minimum 1 adag kaki.

Krisztina, örülök, hogy semmi baj Annával és ha szopi nincs is hajlandó cumizni.

Móni, ingvasalás :-(
Fülgyulladás, hú, tényleg hogy érted azt hogy érezted,hogy büdi a füle?Fürdés után, vagy mikor?
Szegény Dávidka.

Enikő, féltékenységet sajnálom nagyon, pedig annyira helyes és édes kiscsaj Anna.ilyen hordozóból kifordulást Márk is szokott produkálni :-)
Reni, remélem azért nem kapjátok el a b.hímlőt, Bibinek legalábbis még nem kéne.
De aranyos vagy, hogy így gondolsz legalább másokra.

Zsófi és Bene nagyon ügyes, azta, irigy smiley!!!

Megvettük hétfőn a brendonban az etetőszéket, íme egy kép:

Kép
Ja, napi 5-10 percnél azért nem ülünk benne többet, mert nem dönthető és ezért még a hordozóban eszünk.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, de jó, hogy jöttél!
Nagyon aranyos Márk a székben!
Nagyon-nagyon ügyesek vagytok a hozzátáplálással. Hánynapont alehet új ízt adni? Ezek mind saját termésű gyümölcsök?

Próbált valaki már üveges ételt adni? Nekünk csak alma van saját, gondoltam, hogy vennék barackot vagy szilvát? De elég bizonytalan vagyok.
Hétvégén kóstoltatok először almát.

Hordozóban Zsófi is fordul, volt, hogy hasra is. Szóval nem igen lehet már benne hagyni. Etetni én is abban szeretném kezdetben. Szerintem én is nem dönthető etetőszéket veszek.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Ez az esős idő... pffuj. A párom is lebetegedett, így 24 órás szolgálatban vagyok, hulla vagyok. Az éjszakáink sem valami fényesek, na de nem panaszkodom, így is van időm írni Nektek :) Meg hát látom, mennyivel nehezebb is lehetne még... Vick, nem semmi, amit most véghez viszel, minden tiszteletem a Tied! Én már tuti nem bírnám, főleg, hogy Ricsi sem tud segíteni... kitartás!
A bank menjen a fenébe :evil: ... hihetetlen. Nekem a CundA-ban mondták, hogy babával menjek nyugodtan előre. Illetve a postán, mikor sorrakerültem (nem voltak sokan), mondta a nő, hogy szólhattam volna nyugodtan. Na persze pont ilyet fogok tenni :) Nekem úgy tűnik, a kisbabásokkal előzékenyebbek az emberek, mint a várandósokkal, ez utóbbit még nem "muszáj" észrevenni, egy gyereket már nehéz figyelmen kívül hagyni :D

Enikő, sajnálom a tesvérféltékenységet, piszok nehéz lehet. :cry: Remélem hamar megoldódik... Férjed jobban van?
Kitartást a fogzáshoz!

Kata, nagyon édes Márk az etetőszékben!! Nekünk is van ilyen Kockásfülű Nyuszink :)
Kukihúzás: védőnő szerint már lehet, dokinő szerint majd csak hónapok múlva, na így döntsem el :shock: Én azért pár naponta szoktam, mert elég szűknek tűnt eleinte, most már teljesen okés.

Nálunk a kaki elég ritka, 5-6 naponta van egy pár hete, de előtte is 3-4 naponta volt. Néha már nagyon aggódom, de láthatóan nem kínozza, és amikor megpróbáltam hőmérővel besegíteni, ugyanúgy jártam, mint Te Zsuzsi, nem jött semmi.
Viszont olyan büdöseket pukizik, hogy ihaj :D

Móni, sajnálom nagyon a fülgyulladást, de ne legyen lelkifurdalásod miatta, így is tök jó, hogy észrevetted! Azóta én is szagolgatom Bene fülét, hisz ő is szokta birizgálni, főleg szopi közben. Hétvégén már Anyukám is megemlítette, hogy nem fáj-e vajon a füle... én csecsemőkoromban nagyon fülfájós voltam, már egy éves korom előtt rendszeresen jártak velem a szüleim fülészetre, felszúrták, meg lámpázták... :?
Azt hogy Dávidka akar-e ülni, leginkább úgy tudod megnézni, hogy ha a hátán fekszik, és megfogja a két kezed, húzza-e fel magát, emeli-e a nyakát előre. Bene sokszor már nem is ülésbe, hanem állásba húzza fel így magát :)
Zolinak sok sikert az új melóhelyen! Remélem a munka beváltja a hozzá fűzött reményeket!

Szilvi, jobbulást Csabinak! Remélem a ma éjszakátok már jobb volt!
Benének is nagyon hamar elterelődik a figyelme evés közben, a páromra már többször rászóltam, ne kezdjen beszélgetni, zörögni, miközben szopik, mert rögtön kapja oda a fejét :wink:

Kriszti, a fő, hogy Anna makk egészséges! Csak azt tudom kívánni, hogy mihamarabb megoldódjon ez a dolog. Ha már a cumisüveget elfogadja, az szuper! Lehet a cicire is visszakap idővel, hátha!

Reni, nem semmi cselfogás Bibi ellen :) Azért remélem elmúlnak az esti nyűgik Nálatok is! Bárányhimlő :evil: Gondolom legkevésbé az hiányzik most Neked is, hogy mindkét gyerkőcöd bepöttyösödjön... tényleg, a pároddal alakultak azóta a dolgok? Mersz már szólni neki, ha segítség kell?

Megyek, kellek :)
Napsütést akarok!!!!
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Hozzátáplálás: Azt hiszem első körben nem szilvával kezdeném. Alma, répa, krumpli. Én 2-3 napig adom ugyanazt, aztán váltás.
Eddig semmi nem ízlett Vincének, de tegnap turmixoltam az almaléhez banánt és láss csodát, először életében szájhúzgálás nélkül megette, nyitotta ügyesen a kis száját. Így most járunk olyan 7-8 kiskanálnyi ételnél. Ma sütőtököt próbálok,azt még nem kóstolta.

Kriszti
Jó, hogy legalább már a cumit elfogadja. Mindegy hogyan, csak egyen. Vincének nem kell sem a csőrös itató, sem a cumisüveg. Azt hiszi játék és csak vigyorog, ha a szájába dugom.
Pohárból viszont iszik, csak elég hosszadalmas.

Ülés: az ölembe rakom és támasztom a testemmel a hátát, de ha kicsit hátradőlök, akkor ő marad és egyedül tartja magát.

Friday írt nekem, jól vannak, minden rendben, olvasgat is néha minket, de nincs ideje írni.

Na, szép napot nektek!

( Energia...az nekem kevés van, csík szemmel járkálok)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ervick 2010.04.14 09:47-kor.

vick
Kép
Kép
ervick

Kép
Ezért a mosolyért mindent!

vick
Kép
Kép
ervick

Egy pár szülinapos képet s teszek fel, remélem nem baj.
Kép Kép

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Aranyosak a képek:)

Reni, nagyon trükkös ez a fektetés - arra se ébred fel Bibi, hogy behozod és levetkőzteted?

Krisztina, tök jó, hogy nincs Annának szervi baja, és hogy kezdi elfogadni a cumisüveget.
Egy utsó hülye ötlet, de nem próbáltad még besötétített szobában etetni (nappal)?

Ági, igazából nem arra vagyok kíváncsi, hogy akar-e ülni, hanem, hogy hogy néz ki az a mozdulatsor, amikor magától, nem ölben, nem kézen húzva, hanem fekvésből próbál felülni (ahogy most kúszni próbál).
(aztán utánaolvastam, hogy elvileg oldalra dől és úgy).

Dávid füle már egy ideje büdös, éreztem szoptatáskor, ha puszilgattuk stb.
De ezzel ugye nem megy az ember orvoshoz:) hanem megpróbálja megmosni. Aztán tűnt fel, hogy csak az egyik büdös, azért kérdeztem meg. A fülcsepp kicsit fertőtleníti, fellazítja a zsírt stb.
Fülhöz kapkodás szerintem bármitől lehet, miénk véresre kaparja a fejét, ha olyanja van.

Nem hiszem, hogy fáj neki egyébként, azt azért észrevettük volna.

Mennem kell,
Puszi
M
monke

Sziasztok,

utólag is nagyon sok boldog születésnapot kívánok Krisztinek, Hangának és Eszternek!!! S nem utlsó sorban jobbulást a betegeknek és kitartást és erőt az ápolóknak!

A képek aranyosak nagyon! Én leginkább Benére és Zsófira vagyok irigy. :) :oops: Nagyon várom már, hogy Petra is elkezdjen kúszni. Folyamatosan próbálja, de még nem sikerül neki..... mindig sírás a vége, előtte persze hatalmas csatakiáltások, hátha úgy jobban megy... :) Annyira segítenék, de ebben ugye nem lehet.

Mióta járunk úszni, megkergült. .) Persze jó értelemben... annyira virgonc lett, folyamatosan "repked", mindegy, hogy hason vagy háton van. :) Voltunk masszázson is.... hát, őt lehetetlen megmasszírozni, egyszerűen nincs rá ideje.

Hozzátáplálás: én totál nem követem a "nagy könyvet". Petrát figyelem, s elég jól megy. Kapott már almát (ezt reszeltem), sütőtököt, krumplit, körtét, banánt... ezeket üveges kajcsiban. Mi az Univert vesszük, abban nincs hozzáadott cukor. Eléggé izlík neki. Új íz akkor jön, ha elfogyott egy üveg. Este, fürdés előtt pedig tejpépet kap. AZt nagyon imádja. A gyerekorvosunk azt mondta, hogy nem kell annyira figyelni a kanalazgatásra.... először persze picit adjak neki, de ha nincs semmi gond, másnaptól kaphat annyit, amennyi jól esik neki. Nekünk így egy üveg 3 napra elég kb.
Éjszaka viszont újra kelünk mi is. Akkor jó sokat szopizik, meg hajnalban is, néha még reggel is, de nap közben erre nincs ideje. Ő is figyel mindenre, s olyankor a cici már unalmas.

Kriszti: Örülök, hogy Annának nincs szervi baja!!! Ez azért nagy megnyugvás! Kitratást az evésekhez!! Nagyon szép lett a meghívó!

Ne haragudjatok, most ennyi. mert felébredt. Önző módon, leginkább ez csak egy gyors életjel lett..... :( Bocsánat!

J.

Judit

Kép
petra09

Hellóó bellóóóó csajszik!!!!!!

itt az idő az írásra, remélem egy mondatnál többre sikerül majd!

Jól vagyunk, csak az alvásidő sajna borult annyiban, hogy a Kisasszony nem akkor alszik, mint a fiam, így az írás ideje elmarad :( . Közben amikor csak lehet olvasok: nagyon örültem, mikor Márkról olvastam, hogy nem kell könnycsatornát mosni, remélem az olvasatlan részben nincs írva az ellenkezője, Monke-apu új munkahelyéhez sok-sok jót kívánok, remélem szerencsés váltás lesz! Ervick lányoknak sok boldog szülinapot!!! És a pirgő-pörgő babákról irigykedve olvastam. Betegeskedőknek sok-sok gyógypuszit küldtem, remélem megkapta mindenki!

Nevelés témánál már bejelentkezve voltam, amikor nem tudtam végül írni, szóval mindegyik nevelési elvvel egyet értek akkor, ha az következetes. ha felkapja az anyuka egyből, ha nem, elfogadom, csak össze-vissza ne legyen szerintem, az a lényeg. Amúgy nagyjából Reni szavait osztottam a témában (felkapom ha nyügis. Nem lett anyámasszony katonája tőle a fiam, manapság egy ölelést úgy kell kicsikarnom belőle :roll: )

Aztán voltunk ám otthon, úgy terveztem, hogy Anyósfalváról írok és talit próbálok szervezni, ám Bors lázas lett, nem akartam befertőzni a csapatot. Elég sokáig tartott a lázas állapot, ezért visszaérkezésünkkor is dokinál kötöttünk ki. Mára lett jobb a helyzet, baja természetesen örök titok maradt.

Gréta egy tündér ... már ha léteznek ilyen dagi tündérkék, 9 kilón túl vagyunk :oops: . Hozzátáplálást majd májusban kezdem el, kizárólag anyatej az étrend (valami azt súgja, hogy nem lesz gond...). Jelenleg csak oldalára fordul, de az ülést erőlteti. Bors is így volt, úgy látszik nem tudok olyan gyereket szülni, aki követi azt a bizonyos nagykönyvet :lol: .

Kankalin, egy csomó Nők Lapját beszereztem, aztán otthon felejtettem, de Anyukám hozza majd utánam, melyik számmal kezdjem? :wink:

Aztán egy információm van még, ami a babanet célját szolgálja: repceolajat javasolt a védőnő, mármint hogy a babakoszt elkészítéséhez, mikor arra kerül a sor. Aztán rákérdeztem dietetikus ismerősnél és egyik alkotóelemét emelte ki, ami jót tesz a súlyukban kicsiny gyerekeknek. Hááát, bevallom őszintén nem is jártam tovább ezt az utat, de mivel ajánlott termék és még olcsó is, úgyhogy ezt fogom alkalmazni (majd). Akinek aktuális kicsit hízásra fogni gyermekét szívesen olvasnám tapasztalatát a repceolajról.

puszi Mindenkinek, igyekszem jönni amikor csak lehet!

Ja, és Krisztina mikor írta hogy Anyóspajtás megharagudott hogy nem viszi a rótás gyerekektől hemzsegő családi ünnepségre Annát szurkoltam ezerrel, hogy maradjon meg a családi béke, de Anna se kapjon el semmit! Végül otthon maradtatok?

Kép
Kép
friday

hahó

Lányok, elég trutyi idő van még mindig, és holnapra is ilyet mond az előrejelzés.

Nagy gond lenne ha eltolnánk egy héttel a talit? Rossz időben nehezen férnénk el a lakásban bent. Meg közlekedni sem olyan egyszerű esőben babával.

puszi

Szilvi

ui: Friday, örülök, hogy megkerültél
:wink:
huszilvia

Jó reggelt,

Szilvi, nekem a jövő hét is ok, sőt!
Mindenképpen várjuk meg a jó időt, hogy kint ülhessünk.

Friday, Végre:)

A gyerekneveléssel kapcs. tanácsodat - mármint hogy csak konzekvensen, megszívlelem. Rámfért:(

Pusz
M
monke

Hahó!

Friday, vééégre :) Voltál itthon? Óó, de kár, hogy megbetegedett Bors, jó lett volna látni Titeket!!!
Repceolaj megjegyezve, ha rákerül a sor, olyat veszek. Egyelőre még én sem kezdtem el a hozzátáplálást, szerencsére elég a tej.
Hát igen, teljesen igazad van, és hát pont ez a legnehezebb, konzekvensnek lenni mindig, mert annyi minden hatással van az emberre... Na de ez nem azt jelenti, hogy nem is kell rá törekednünk, legalább meg kell próbálni annak lenni.

Szilvi, nem gond a halasztás, akkor jövőhéten újratárgyaljuk a kérdést, remélhetőleg az időjárás már nem tesz nekünk keresztbe.

Judit, de jó, hogy jöttél Te is! Milyen az úszás? Azóta még nem volt itthon szombatunk, így mi még nem jutottunk el.

Móni, akkor rosszul értettem, bocsi :)
Azt tudom, hogy fekvésből, hasizomból felülni az egyik legnehezebb mozdulat, 1-2 éves koruk körül tanulják csak meg.

Hozzátápi: a krumpli főzve, az alma nyersen, de a répát első körben hogy érdemes adni, megfőzve vagy nyersen? Valami azt súgja, ez utóbbi.

Vick, gyönyörűek a gyerekek!!! Máskor is hozz képet nyugodtan, persze, hogy érdekel minket :)

Fleur, Mangora? Remélem minden oké Veletek is!

Pusssz,
Ági

KépKép
gigilina

Mi is vagyunk...sűrűek a napok. Múlt hét anyuéknál. Ált a 2 gyerek nem egyszerre alszik s ha igen kidőlök én is sokszor...este is miután azért beszéltem a férjemmel. Így is többnyire már 11 óra mire ágyban vagyok.

Oltás tegnap lett volna, védőnő elfelejtette közölni, hogy oktatás miatt elmarad. Abban a ramaty időben lemásztam a 2 gyerekkel. Az a szerencséje, h nem esett az eső.

Csípő UH rendben volt.
Nemrég kiderült, h Dani kulcscsontja születéskor eltört, amit senki nem közölt velem/ünk... :evil: a papírokon találtam meg teljesen elrejtve. Bezzeg azzal tudtak riogatni, h lusta (nem emelgeti a fejét, persze ha törött volt az a csont :evil:) meg nem reagál ugyanúgy a jobb fülére :evil:
Meg még itt van a fülemben, h a sok sírásra azt mondták a csecsemősök, h hát ő ilyen sírós baba....:evil: szívesen az orruk alá dörgölném most. Amúgy megnézettem az ortopéd orvossal és szerencsére semmi maradandó probléma nem lett belőle, de lehetett volna.

Valamint tiszta sebes a jobb füle mögött. Állandóan váladékozik és a szaga sem jó. Bnőm azt mondta bepállott. Öcsém gyerekorvosa kamillás mosogatást, betadint és hintőport javasolt.

Tudom már megint csak rólunk, de akkor legalább ennyit.

Móni olvastam a füles dolgot szerintem se okold magad, mert ha nem fájlalná én sem jönnék rá.
De ügyesek az ülni próbáló babák :)

Vick édes a fiad, és a lányok is aranyosak

Enikő Dani is ezt csinálná, ha nem kötném be :)

KépKép
KépKép
fleur

Ja mozgás fejlődés: Danit már pelenkázni is érdekes mert amíg odanyúlok a tiszta pelusért átfordul :lol:
De inkább csak balra szokott....remélem nem lesz gond ezzel sem.
Mindent fogdos, ha ölben van minden után nyúlkál és hihetetlen műszaki cikk mániás :lol:
Amúgy meg gőz erővel próbál kúszni. Vicces lesz, ha fog mászás előtt :) Lili azt kihagyta.
Még a fejét is leteszi és tolja magát előre mint egy kis bika és hihetetlen hogy kapar a kis husi lábaival. Állandóan a földről szedem össze :lol:

KépKép
KépKép
fleur

szia Fleur!

Kis cuki lehet Dani,

Ez a kulcscsont-törés dolog nagyon durva:( Mármint főleg, hogy nem szóltak.
Még jó, hogy meggyógyult.

Kitartás Neked!
Gondolunk rátok sokat:)

Ági, ezt én is tudom... néha még nekem is nehéz fekvésből felülni:) főleg mióta így elhájasodott a hasam.:(

Azért is gondoltam, hogy megkérdem egy tapasztalt anyukától, aki már látta a mozdulatsort, amikor felül a baba magától. (oldalról vagy fene tudja, hogy).
Régen bébiszitterkedtem, de már nem emlékszem erre a mozdulatra.

Gyakorlatilag az izgat, hogy sportkocsi mikortól, mert már nagyon utálom ezt a mózest, és nagyon mehetnékem van az "Örsön túlra" is...

:P
monke

Sziasztok,

Friday, végre! Örülök, hogy rendben vagytok, gyere, ha tudsz, hiányzol.
Igazad van a konzekvensségben. Attól félek, hogy nem vagyok mindig az. :oops:

Fleur, Istenem, ez borzasztó, ami szegény Danival történt. Lényeg, hogy rendben van. Nem létezik, hogy ezzel eddig nem foglalkoztak és ez eddig nem tűnt fel senkinek. :shock:
Örülök, hogy Dani is szépen fejlődik.

Móni, lassan beavatom a sportkocsit. Mivel a mózesben is megemelve viszem egy hónapja, gyakorlatilag a vízszintes-funkcióját elvesztette. Annyi, hogy jobban véd talán.

Ági, párod jobban van? Kicsit sikerült pihenned? A répát szerintem főzve adjuk. Egyébként Judit teszi a legjobban, hogy nem követi a "nagy könyvet", én már elolvastam két könyvet, számtalan cikket és hozzászólást a neten, meghallgattam a védőnőt, pár ismerőst és Titeket, és most megpróbálom ezeket ötvözni :-)

Szilvi,

Azt mondta a gyerekorvos hogy első körben az ülés a mászásból lesz.

Voltunk oltáson, most adták be a meningo... ellenit. Jól megáztunk. Nagyon megdícsérték Zsófit, hogy milyen okos, figyelmes és a mozgása kb. 3 hónappal meghaladja a korát. :lol: (A négykézláb-állást a vizsgálóasztalon is ordukálta :-)) Mivel ilyen sokat mozog, a védőnő javasolta, hogy a héten kezdjem el a gyümölcsöt, a jövő hét közepétől pedig a főzeléket.

Na, majd még jövök!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hali!

mozgássor a felüléshez, eddigi tapasztalataim alapján: gyermek belecsimpaszkodik a baldahinvasról lecsüngő halacskáiba és tiszta erőből húzza magát. Aztán kiderül mit bír az ikea által felvarrt játék és egy magyar forgalmazó által árusított baldahinvas, minek függvényében vagy lesz egy ülő gyerek vagy egy a harcot feladó szakadt halacska és vasrúd. Nálunk a halak még épek, vasrudat már ideje lecserélnem :lol: . De tényleg: anno én is olvastam hogyan KÉNE felülni, de azóta se teszi így a nagyobbik.

Fleur, ez a törés tök gáz! A fülemöge Grétáé is ilyen, nekem is a hintőporozást mondták. Most még én is bekenem alkohollal fürdés után, de ha elmúlik a pirosság marad a hintőpor.

Monke, füles dolgot szerintem se vedd a szívedre. Sportkocsiba szerintem bátran tedd be, irány a világ végének tűnő Örsön túli vidék! Tudom ez sem valami egészséges így, nem is mertem soha írni Nektek, de az van, hogyha nyűglődik a gyerek a babakocsiba (mármint ha nem álmos, hanem baja van) én egyből feljebb ültetem és megnyugszik. Ilyenkor kell dönteni az anyukának: az olvasottak alapján nem ülteti fel, mert árthat a gerincének és hallgatja az üvöltést vagy a nyugodt lelki állapot, kiegyensúlyozott babával. (tudom... egyre lejjebb teszem a lécet a boldogabb napokért :roll: )

Kankalin, gratulálok Zsófihoz!!! Gyanús vagy ám nekem :wink: , eddig egyetlen ismerősömnek nem volt jó szülés után a kismamaruha hazamenetelkor (mint Neked) és indult be a mozgása ilyen hamar a gyerekének: 17-szeres magyar válogatott tornász a hölgy, csak nem Te is sportolsz??? Más: még egyszer voltam beregisztrálva már, csak az írásig nem jutottam el: mikor írtad hogy többször kell szoptatnod, biztos el kéne kezdened a hozzátápot. Ezek szerint akkor mégse kezdted el? Mert azt akartam írni, hogy ettől még nem kell elkezdened. De ahogy jónak látod, már elég nagy Zsófi, ha szereti majd a rendes kaját hát miért ne.

Gigi, én főzni fogom a répát. Még Borsnál kaptam azt a tanácsot, hogy először minden főzve, de hogy miért elfelejtettem, majd gyors rákérdezek megint és írom :oops: .

Képzeljétek, barinőmnek kicsit idősebb babája van, mint a mieink, elkezdte a hozzátápit, szegény szenved ezerrel, a gyerek még ki sem akarja nyitni a száját neki, pedig már 2 hónapja próbálkozik. Persze próbáltam feldobni, hogy végülis 80 ml-er cuccot megetetett vele csukott szájjal, csak így tovább, de persze nem nagyon lett boldog ettől.

Még az a tanács jutott eszembe, amit még a régi dokink mondott, hogy hozzátáplálás elkezdése előtt vegyünk kalcium pezsgőtablettát otthonra, ha hirtelen kiderülne, hogy allergiás az adott kajára a gyerek tudjunk valamit tenni :? . frankó, mi? :wink:

Kép
Kép
friday

Hali!!

Friday,mi pont így vagyunk Annával mint az ismerősöd,ki sem nyitja a száját és a kezével annyira tol elfelé,hogy meg sem tudom közelíteni a száját.
Most úgy döntöttem pihentetem a kaját,egy hét múlva folyt. köv.

Annának is szokott olyan lenni a füle mögött,én olajjal kitisztogatom és fürdés után bephanten kenőccsel bekenem,egy nap alatt leviszi.Egyébként ha rendesen olajozom minden fürdés előtt,akkor nem jön elő.

Tegnap mi is oltáson voltunk,nagyon ügyi volt,alig sírt.

A pelenkázón már én is csak úgy tudom lefoglalni,ha kezébe edok egy pelust és azzal eljátszik.

Erősen gondolkodom én is a sport részen,már nem valami kényelmes neki a mózes.Szerintem jöv héten elő is szedem.

Kép

Kép
krisztinaa

Gratula, Zsuzsi:)

Ha Zsófi tényleg 3 hónappal érettebb mozgásfejlődésben, akkor jöhet a sportkocsi.

Egyáltalán: mennyire dönthető a sportrész? Soha nem néztem meg jobban. Ha annyira, mint a mózes megemelve, akkor tényleg mindegy.

Friday, egyetértek azzal, amit írtál, -elméletben.
De Dávid csak ritkán sír kocsiban, (hálistennek) a saját kényelmemért meg csak nem ültetem fel.

Plusz nekem nem a hozzátáplálás a parám, hanem a gerinc- meg a mozgásfejlődés, mert nálunk mindenki hátfájós és ülőmunkát végez.

Asszem megkérdem a dokit.

Kaját nálunk szabályosan kinézi Dávid a számból:)

Képzeljétek, ma felmondott a 2. számú utódom is...
Kezdem azt hinni, hogy nagyon szar volt a munkahelyem, ha így menekülnek
:lol:
monke

Sziasztok!

Felülés: Én arra emlékszem, hogy olyan, mint nekünk terhesen volt. Oldaladra fordulsz és feltolod magad az oldaladnál a kezed. A lányok sokáig csak a feltolásig jutottak el, nem tudták elengedni a földet. Már 8 hónaposak voltak, mikor sikerült teljesen ülni.

Ne izguljatok, nekem a védőnő mondta kb. két hete, hogy nem teszem még a babakocsit félülőbe? Mert már lehetne, hogy kilásson Vince. :shock:

Tudjátok, nekünk sem ment a hozzátáplálás, Erre 2 napja, mint a kisangyal, nyitja a száját és ízlik neki. alma banánnal és sütőtök volt, ami megnyerte a tetszést. Végre, végre!!!
Répa szerintem főzve. Gyümölcsök nyersen, zöldségek főzve.
A cumisüveg továbbra is ellenség. Se víz, se tea,se semmi a cicin kívül. :(

Friday
Kipróbáltad az éjjeli víz adást? Segít az átalvásban?

Még mindig 3 óránként kel Vince , kezdem az erőm végét járni.

No mennem kell, fürdetések, vacsiztatások, mese és alvás.
Már megtanulta Vince is, hogy egyedül alszik el. :) Beszélget kicsit a sötétben , majd egyszer csak elalszik, nem hallom a hangját. Nem jár traumával neki, nem sír.

vick
Kép
Kép
ervick

Kép x Kép Kép

Hi, íme pár kép ! :D

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Alig tudok ide jutni hozzátok annyi az elintézni való meg hát apa sincs itthon így mindent egyedül kell csinálni fürdés, kajcsi stb.. nem könnyű de ma már vége , aztán kezdődik előlről köv hónapban!Anyukám is kicsit oda van, találtak a petefészkében, meg a méhében cisztát, úgy hogy elviszem jövö héten hétfőn a nődokimhoz h nézze meg mert már szegénykém teljsen le van fogyva , alig eszik mert kijön belőle alul valószínüleg ez miatt , de most már a végére kell járni mert csak fogyik szegénykém!

Holnap megyünk a szint végleg kiválasztani a házra már jó lenne ha vége lenne ennek mert már kész vagyok tőle ! :lol:

Mi még csak almát kostolgatunk a védőnő és a doki néni ellenére ! :oops: 8) :lol: De úgy néz ki ízlik neki de nem üvegeset adtam neki hanem rendes gyümit , sokan azt mondják h inkább üvegeset adjak neki szerintetek melyik a jobb???

TEljesen el vagyok keseredve mert a cicit alig fogadja el reggel meg este még úgy ahogy. napközben meg pár percig aztán ordítás, feszítés és szájzárás és ekkor jön a tápi, de leszoktam neki fejni de hát ez sokkal kevesebb mennyiség mint amit ő ki tudna szopizni, biztos én rontottam el a cumisüveggel ! Túl korán adtam neki oda ! :( De legalább elfogdja és eszik !

Krisztina örülök h minden okés Annával , gondoltam rád sokat !

Fleur ez nem semmi, amit Danival csináltak, én tuttira beolvasnénk nekik ! De az a szerencse h minden okés vele !

Kaptunk ajciba milupa tejpépet minta db t , lehet h holnap odaadom neki , de mikor du v este??? De abba lehet gyümit is kevereni ???

Szilvi , nekünk is jobb lenne a másik a nap a találkára mert még picit köhögök és nem akarok senkit megfertőzni !
CSabinak jobbulást !

Ági Párod hogy van ?

Reni, ismerős a helyzet, Bibivel kapcsolatban, mikor ilyen szutyok idő van , és nem lehet mennei sétálni akkor nálunk is ua az a helyzet mint nálatok,felöltöztetés ablak nyitás v teraszra kimenetel aztán 5 perc és alszik ! Most h a héten ilyen esős, alig bírok vele tök nyügi, hozzá van szokva a levegőhöz ! DE holnap már kiviszem ha más nem kendővel és esernyővel sétálunk egyet, de ez ma du jutott eszembe , én is jó hülye vagyok! :twisted: :twisted: Már hamarabb is mehetünk volna , na ez van , szita agyam lett! :lol:

VAn olyan akinek még nem jött meg? Mert nekem még se híre se hamva, kg az még megvannak, sajna 15 kg, de én nagyon nem jól érzem magam a bőrőmben ! :roll: Már vissza vettem a kajából hátha lemegy egy két kg !

Enikő de jó hogy tudtál jönni, párod hogy van ? Sajnálom Annát hogy féltékeny ! Reméljük hamar megoldodik ez a dolog köztük!

Babakocsi .... hát nekünk olyan kocsinkvan h lehet dönteni nem mozeses, de már felültettem de nagyon ül benne úgy hogy még nem merem őt így vinni, de idáig java részt alszik a kocsiba ahogy bele teszem !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

itt csak beragadt a net , jut eszembe , már csak napok kérdése és nem lesz net! :(

Zsuzsi, nem semmi Zsófi, ügyi nagyon !

Na megyek pihizni mert fáradt vagyok ma takarítottam !

Katicat ügyik vagytok Márkkal ilyen sok félét eszik már !

Babás fotok meg nagyon édik !!!

Igyekszem holnap is jönni !

Jóéjt!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi
Nekem sem jött még meg és a súlyom ugyanannyi, mint amikor kijöttem a kórházból. Utálom a lötyögő hasam, stb.stb, de állítólag szoptatás befejeztével hamar le tud menni. Addig nem fogyózom,nehogy ne legyen kellőképpen tápláló Vincének az ennivaló.

Pépet én este adom, nem keverek bele semmit. délben kap főzeléket vagy gyümölcsöt, este a pépet és még utána szopizik,így fekszik le telepakolva, mégis kel 3 óránként. :shock:

Jó éjt mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!

Vick, gyönyörűek a gyerekeid :-) (Bocsánat, tegnap kimaradt a dícséret :oops: )

Szilvi, Máté is nagyon helyes, különösen a lánccal :-)
Nekem sem jött még meg, a súlyom ugyanannyi mint terhesség előtt.

Móni, még én sem szemléltem meg a sportkocsi-részt, rá se próbáltuk, de majd hétvégén. Szerintem kb. 150 fokig biztosan dönthető, az meg ua. mint a mózes megemelve. Inkább az idő miatt nem cseréltem eddig.

Friday, aranyos vagy :-) Rendszeresen sportoltam 18 éves (!) korom óta (még ált. suliban beállítottak béna kislánynak, addig nem élveztem a mozgást), átlag heti 3-szor. Alakformálás, step, kangoo, spinning ilyesmi.
Nem kezdtem el akkor a hozzátáplálást, csak elmélkedtem kicsit magamban róla :-) Meg aztán mondta a védőnő, hogy 5 és fél hónapos gyümölcs, hat hónaposan főzelék. Így vártam.
Hétvégén kezdjük almával, aztán majd ahogy alakul.
Nők Lapja: az a szám, amelyik elején Geszti és a családja van :-)

:?: Új ízt hogyan vezetünk be? Pl. adok először almát, aztán alma-őszibarackot adhatok egyszerre vagy először az őszibarackot és csak aztán keverjem?

Fürdet már valaki a nagy kádban? Nekünk már kicsi a kiskád, igaz, kisfajtát vettünk (ez is a tanulópénz része), nem tud benne Zsófi rugdalni a lábával.

Köszönöm a dícséretet Zsófi nevében :-)

Zsófi tegnap napközben 2-szer 20 percet aludt azt is még délelőtt. :shock:

Ma 7-kor már a Sparban voltam, vásárolni főzéshez, mert ma jönnek a párom testvéréék a hétvégére. Persze csak a felét kaptam annak, amit akartam, jó mérges vagyok.

Nem ért valaki a videokamerákhoz? Szeretnénk venni, de fogalmunk sincs, milyet kellene.

Szép napot mindenkinek! Mintha már alakulna az idő.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!

Csatlakozom: nekem se jött még meg. A súlyomat hagyjuk
:?

De tényleg ne most kezdj el fogyózni, Szilvi, majd ha Máté eszik ezt-azt.

A nőgyógyász nekem azt mondta, hogy általában akkor jön meg a menstruáció, ha az ember naponta 4-5-ször szoptat csak.

Nagyon kis édes a Máté, és tök nagyot nőtt!!! helyes tokája lett. :)

jaj, drukkoljatok a jó időnek!
Dávid is nyűgös, ha bent vagyunk egész nap.

Vagy lehet, hogy én vagyok ilyenkor türelmetlenebb, és ezt érzi...
Erről mit gondoltok? Egyre inkább az az érzésem, hogy lereagálja a hangulatomat, és ez egy ördögi kör:(

Zsuzsi,
A felsorolt mozgásformák egy részét nem is ismerem:)
Tényleg, most hogy bírod a rendszeres mozgás nélkül? vagy azért el tudsz néha szabadulni otthonról?

Mentem, felébredt.

Szép napot!!!
M
monke

Nem is újságoltam:)
Dávid is elkezdte ezt a négykézlábra emelkedést és kúszás-félét.

Nagy csatakiáltásokkal, ahogy Judit írta Petra hasonló kísérletétől.

Nagyon drukkolok neki, mert most kb. 1 percig bírja, aztán üvölt:) ha meg felveszem, azonnal menne vissza. nem tudom, mi jobb, hagyni, vagy felvenni, és mikor.

zeng a ház rendesen. :oops:
monke

Móni, gratulálok Dávidkának! Napról napra erősebb lesz, meglátod.
Kb. mi is így vagyunk, ha elunja magát sír, de az ölünkből mászik lefelé.
Zsófi már az orrát is leverte a nagy küzdelemben, még vérzett is a hegye. :oops:
Rendszeres mozgás néha hiányzik, de a terhesség alatt volt időm elszokni :D Elsőnek itthon kellene majd elkezdenem, hogy szépen fokozatosan hozzászokjak a mozgáshoz.
Te hogy állsz az úszással?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

A szokásos délelőtti bejelentkezésem :) Ilyenkor általában alszik Bene, így van időm kicsit utolérni magam és Nektek tobzódni :)
Köszi a kérdést lányok, már sokkal jobban van Gábor, szerencsére két-három nap alatt elmúlt. :)

Szilvi, szerintem se fogyózz még, ráér majd a szopi után. Mondjuk én könnyen beszélek, mert Zsuzsihoz hasonlóan én is a terhesség előtti súlyomnál vagyok. Persze ebből is van mit leadni, de az már előtte is rajtam volt, nem a terhesség az oka :) És nekem sem jött még meg, de tekintve, hogy Bene még mindig 3-4 óránként eszik, 7-8 alkalommal naponta, talán még nem is fog, persze ez csak az elmélet, gyakorlatban máshogy van minden :)
Tényleg, Vick, szeded az Azaliat? Én még nem kezdtem el, nem valami aktív a házaséletünk, felesleges... :oops: :oops:
Szuper, hogy Vince is megszerette a kanalazgatást!! Tényleg idő kérdése.

Máté tényleg sokat nőtt, hogy kikerekedett a pofija! Édes a nyaklánca! Hol is vetted?
Remélem sikeres lesz a színválasztás! És hogy hamar lesz újra neted!

Móni, na ugyanez jár mindig az én fejemben is, ha én rossz passzban vagyok, ő is nyűgösebb, és csak a végtelenségig hergeljük egymást :D Igyekszem ilyenkor megnyugodni, na nem mindig sikerül.
Dávid nagyon ügyes, grat-grat!!! Na ja, ezek a harci kiáltások ismerősek, iszonyúan tud visítani, sikongatni Bene is :D Édesek. Nálunk az jött be, hogy ha hason-háton van, és egy kicsit elkezd nyűglődni, elkezdek énekelni, és fülig érő mosolyra vált :) Szemmel láthatóan értékeli, pedig nem vagyok egy Cecilia Bartoli.. :wink: Szóval ezzel el tudom terelni a figyelmét, és akkor jó kedve lesz, így tovább elvan anélkül, hogy felvenném. Már iszonyúan gyorsan halad, ha jó passzban van és belelendül, percek alatt végigmássza a szőnyeget, résen kell lenni mindig. :wink:

Eddig egész jó időnek néz ki, vééégre!

Zsuzsi, mi már a nagykádban fürdetünk egy ideje, Bene is kinőtte a kiskádat, és amúgy is eláztatta a szobát a csapkodásaival :wink: Imádja a nagy kádat, tobzódik benne, szóval hajrá Nektek is! Bár ha jól emlékszem, hogy Zsófi nem annyira szereti a fürdést, hátha ettől ő is jobban élvezné :)

Fleur, ez a kulcscsont dolog nagyon durva :evil: De komolyan, nem térek napirendre fölötte, hogy nem vették észre vagy hallgathatták el ezt... a fő, hogy Daninak semmi baja nincs, de azért engem is szétvetne a düh a helyedben... :?

Friday, kalciumtabletta, hát igen, jogos... még jó, hogy van itthon.

Mennem kell, felébredt.
Szép napot!
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Ági
Azalia itt áll másfél levéllel, 2 hétig szedtem, de folyamatosan fájt tőle a hasam. Abbahagytam. Pharmatexre váltottam.

Vince a nagy méretű kiskádban sem fér el. Védőnő azt mondta nagy kádba csak akkor, ha már ül biztonsággal.
Így én még szorongatom. Szegénykém, vagy csapkod a lábával, de akkor nem tudom megmosni a fejét, vagy megmosom a fejét, akkor viszont a lábát fel kell húznia. Tanácstalan vagyok, mi lenne a jobbik megoldás, szorongás vagy nagy kád.

Azt bizton állíthatom, hogy a mi hangulatunk kihat a gyerekekére. A lányokon ezt már fokozottan látom!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

csak röviden, Márk még szunyókál, én meg pakolászok a hétvégére, megyünk anyumékhoz.

Friday, sajnos a könnyezés nem múlt el, néha elég dúrva, szerintem nem ússzuk meg az átmosatást semmiképpen.
9kg, tiszta tejtől, tyű.
Megfogadom a konzkvensséget én is, minden nap eszembe jut,miótía írtad :-)

Zsuzsi, Ági, nagyon ügyesek agyerkőceitek, gratulálok.

Tegnap nagy meglepetésemre Márk is elkezdett kúszni, 4- et kúszott is előre, aztán elfáradt.
Ilyenkor leveszem róla a zoknit, anélkül kicsit könnyebb a dolog neki szerintem, írtó édes ahogy görbíti a nagylábujjait és a popója égnek mered.
Visongás nálunk is van.

Mózes részt én is az idő miatt használtam eddig, amíg a talaj nem melegszik fel kellőképpen, azért alulról még hideg jön.

Csajok, ki az aki már etetőszékben etet?Mert mi abban még nem tudunk.Bár amíg nem ül nem is kell, ha jól tudom.

Szilvi, annyira édes Máté és nagyon jól áll neki, hogy hízott, nagyon kis cuki.
Burkolat?Színválasztás?

Hangulat és gyerkőc hangulat, igen, ragadós, sajna.

Nekünk ok baby kádunk van és a fekvőrészében Márk még kényelmesen elfér a 7 és fél kilója ellenére és pancsolni is tud, bár 3 napja gőzerővel állandóan ülni akar a kádban (is).
Nyuzsi hozott neki ülni tudó kortól használható ok baby flippert, kíváncsi leszek, mennyire ül majd meg benne.

Na megyek, bocsi akinek nem írtam Fleurt majd hívom inkább, mert nyomdafestéket nem tűrő gondolataim vannak az általa leírtakkal kapcsolatban és múlt péntek óta füstölgök amúgy is a gyerekdokinkra megint

puszi,

szép hétvégét,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

hi,

Ervick, áááá, éjjeli vízadás sem jön be, feladtam. Mondjuk nem panaszkodom 2szer eszik nagyjából, megszívja magát aztán alszik. Mikor túl sokat ébred, akkorra rájöttem a megoldásra: kakigond van, szélcső elő, Gréta leereszt és alszik is tovább. Borsnál anno semmi sem vált be, én már úgy vagyok vele, hogy el kell fogadni ha nem alszik egész éjjel.
És Nálatok: bábu módszert kipróbáltad? Vagy az a hihetetlen szerencsében van részed, hogy nincs hiszti? ...nálunk változó, van siker is, aztán ugyanaz visszaesik a kezdeti pozícióba ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, de a bábu még mindig kisegített a bajból.

Monke, teljesen értem az indokot. Csak még egyet ebben a sportkocsi témában: az a gond, hogy nem teljesen dönthető? 150%-os vagy milyen?

Toldiszilvi, nekem az első a saját magam gyártotta kaja, de én is adtam és adni is fogok üveges kaját is, csak első körben saját főzésű-reszelésű cucc. Képek szuperek!!!!

Menszi: hihetetlen: Bors után 5 héttől rendszeresen, de most még nekem sem jött meg. Egy hónapja premenstruális feszkóm van, tiszta nyanya vagyok (...szóval ezért sem írtam inkább... :roll: )

Kankalin, aha, akkor ott van a sportos véna :wink: . Új íz: igen szerintem is először egyvalamit, aztán ha mindkettő megvan keverve. Első körben én mindent anyatejjel kevertem be, aztán fokozatosan kivettem belőle a tej mennyiségét, így elszórakoztam egyféle kajával egy hétig. Lassú, de így mindig sikerem volt.

Tényleg: aki elkezdte keverte anyatejjel vagy egyből az eredeti? (sikertörténeteket várok :lol: :lol: :lol: )

Katicat, könnyezést sajnálom :(. tegnap kimaradt a kuki kérdésedre a válasz: másfél éves koráig egyszer húzta fel a védőnő, aztán kb. 2 éves kora óta napi gyakorlat. Nem volt gond. Ugyanezt tette más anyuka is a fiam fórumán, hááát, ők már megjárták a sebészetet. Nem tudom mit javasoljak, talán néha-néha húzás, aztán ha nem megy kis otthoni segítségként körömvirág krém, esetleg kicsi babaolajjal besegíteni és ha nem megy pár nap után akkor doki. Gond van, azért kérdezted?

Következetességről annyit, hogy nem lebeg glória az én fejem fölött sem ám, nehéz ügy ... :roll:

Kép
Kép
friday

Friday

Úgy vagyunk, mint ti a hisztivel. Már sokkal jobb, végül nem kellett a bábu, mert addigra pont abbahagyták. Aztán volt most 2 napig megint reggeltől estig, majd Apa megelégelte és erélyesebben rájuk szólt. Ilyenkor tudják, hogy nagy baj van és abbahagyják.Azóta megint normálisan meg lehet velük beszélni a dolgokat, mit miért kell úgy csinálni, ahogy.

Hát igen, következetesség! Én is ezt vallom, és ha néha -néha kitér az ember, az nem olyan nagy baj szerintem. Pl. én úgy vagyok vele, hogy a születésnapjukon több minden meg van engedve, hiszen az az ő napjuk. Ilyenkor nem érvényes minden " szabály".

Én próbáltam anyatejjel higítani a dolgokat, és még van, ami mindig csak azzal csusszan le a torkán ( krumpli, répa). Már az almához, sütőtökhöz nem kellett a napokban.
Most meg vagy kevesebbet eszik, vagy az én tejem lett több, de majd' szétdurranok! Az oviban már látszott a pólómon is, gyorsan összehúztam a pulcsimat. :oops:

Sajnos mára én is taknyolok. :( Vince is és Eszter is,szerencsére láz nincs ( Murphy fordulj el!),csak az orrunk csorog. Legyen már ennek vége! Már több, mint 1 hete ez van a gyerekeknél.

Szilvi
Máténak mekkora kék szeme van! Szépen fejlődik, látszik!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Persze h nem fogyozok csak kicsit visszább vettem a nasiból meg a zabálásból de eszem azért rendesen !

Köszike a szép szavakat Mátéval kapcsolatban, jaja, mindenki azt mondja h milyen szép nagy szemei vannak ja és még kék is , hát igen aposomét örökölte, ja és még hosszúak a szempillái! Sokan úgy hívják h ez a bébi tiszta csupa szem ! Én is a szemeibe vagyok szerelmes! :lol:

Volt ma a védőnő a baba mama klubba és mondtam h nem midig akar szopizni, és mondta h adjak neki gyümit, alma. öszibarack, de rendes almát , és fagyasztott öszibarackot, most 1 hétig alma aztán baci jön, mert ezek az üveges kaják teli vannak cukorral és nem jó azzal kezdeni állítolag ! Milyen gyümiket lehet adni első körben?

Ági , a nyakláncot nálunk a bioboltba vettem és nagyon jó , sokkal nyugodtabb főleg az éjszakák, több anyuka is mondta a klubba h hasonló és pozitiv tapasztalataik vannak .

Kuki ... hát nekünk azt mondta a védőnő h fél éves korában kezdjük el huzogatni ! De én még nem mertem nagyon huzogatni csak annyira amennyire engedi pancsinál !

Pancsi , mi nekünk is kis kádunk van és kinőttük, szegénykém már beütötte mindenét , kapálozni se tudott, így úgy döntöttem h a nagykádba fürdetem és nagyon élvezi imádja nagyokat rugdos, és vigyorog nagyon édi !!
Majd csinálok róla pancsis képet!

Szín meg kő VÁLASZTÁS ELMARADT ! Mert a párom tud szerezni valami kedvezményt egy céghez és várjuk a választ... !

Tök irigy vok akinek a babái már forognak, kúsznak, hmm Máté még csak probálkozik , pl a pelenkázon mindig a popotörlő doboz ami után nyúl tök kicsavarodva de átfordulni még nem megy neki !

Hangulatos témával kapcsolatban egyetértek !!

Ha allergiás lenne vmi ételre azt hogy fogom észre venni? Mik a tünetek , pöttyök ???

Mennem kell sírás van !

Jó hétvégét , és sok -sok napsütést!!

Ja , még h ez a vulkán ... áll nem jó ilyenkor kivinni a babucikat, hamu miatt !!! :? :(

Bnőm ma repült Máltára.. hétfn jön haza , remélem minden okés lesz a repülő úton ! :oops: :shock:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Csak gyorsan egy kérdés,
Zsuzsihoz és Krisztinához:

Kezdem nézegetni a babakocsi sport-részét.

Jól látom, hogy a sportrészt csak úgy lehet tolni, hogy a gyerek kifelé nézzen????

Szóval nem állítható a tolókar iránya?

Légyszi, mondjátok, hogy én vagyok hülye.
Mert ha ez igaz, én esküszöm, kivágom a francba azt a sz@rt, de rögtön.

Bocs a kirohanásért, marha mérges vagyok.

Szép estét és jó hétvégét ettől függetlenül:)
Móni

http://www.mamami.hu/blog/46-kifele-ne- ... csiban-se/
monke

Csak gyorsan egy kérdés,
Zsuzsihoz és Krisztinához:

Kezdem nézegetni a babakocsi sport-részét.

Jól látom, hogy a sportrészt csak úgy lehet tolni, hogy a gyerek kifelé nézzen????

Szóval nem állítható a tolókar iránya?

Légyszi, mondjátok, hogy én vagyok hülye.
Mert ha ez igaz, én esküszöm, kivágom a francba azt a sz@rt, de rögtön.

Bocs a kirohanásért, marha mérges vagyok.

Szép estét és jó hétvégét ettől függetlenül:)
Móni

http://www.mamami.hu/blog/46-kifele-ne- ... csiban-se/
monke

Hali!!

Móni jól látod!!A sportrésznél már kifelé néz a baba.Miért bosszant ez ennyire?Így neki érdekesebb a világ és gondolj bele hogy nekünk milyen érzés lenne,ha ülve mindig hátrafelé húznának:)

Vick,felcsillant a reménysugár ahogy olvastalak azzal kapcsiban hogy Vince kezdi elfogadni a kaját,remélem Anna is eljut majd idáig,mert most úgy érzem reménytelen.
Teljesen mindegy rakok e bele tejet vagy nem,sehogy nem kell semmi.
A kecskeméti és az univerben nincs hozzáadott cukor én mindig csak ezeket veszem.
Annyira mondják hogy vegyem ki a húslevesből a répát és azt adhatom,de én még nem mertem.Tapasztaltak vélemény???????

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina, köszi:( Jobban örültem volna, ha azt írod, én vagyok hülye.

Tényleg hülye vagyok, ez lett volna nekem a legfontosabb szempont, és pont erre nem figyeltem.

Lehet, hogy majd 1-másfél éves korában szívesen ültetem kifelé, de egyelőre látni szeretném az arcát séta közben, kommunikálni vele, stb:(
Szerintem túl kicsi ahhoz, hogy kifelé nézzen.
Tudni akarom, mikor sír/alszik/nem alszik/bukott/megijedt egy kutyától stb.stb:(

Á, mindegy. Keresek egyet használtan.
Kicsit drága "tanulópénz" volt.
monke

monke

Sziasztok,

Móni :-( Köszi a cikket, elszomorodtam én is. Mondtam én még a terhesség alatt, hogy meg kell fizetni a tanulópénzt. Ezért veszek első körben egy egyszerű etetőszéket.

Krisztina, szerintem még ne add Annának a répát a levesből. Gondolom, az azért be van fűszerezve.
Biztosan megszereti Anna is majd a kajákat, ne aggódj, nem egyformák a babák ezen a téren sem.

Friday, azért az első pár hónapért ugye hálás vagy Grétának?
Tényleg szép nagy baba már.
Rajtam is rajtam van a hiszti napok óta :evil: Már utálom magamat, komolyan.

Kata, sajnálom, hogy nem javul Márk szemecskéje :-( A teraszról mikor látunk képeket?

Már nem tudom, ki írta, de azokra a bébiételek, amiket láttam, mindre rá van írva, hogy nem tartalmaznak hozzáadott anyagokat.

Tegnap este óta itt vannak a párom öccséék, csak most elmentek a Konstrumára. Sül a késői ebéd, brokkolis csirke. A mindmegettén találtam a receptet, elsőre nagyon bejött. Remélem, nekik is ízleni fog.

Ma délelőtt megkóstoltattuk Zsófival az almát. Valamicskét nyelt belőle, elsőre nem volt elutasító. Fél siker. Viszont a lábán a nadrág almás lett. :-)

Friday, csak a zöldségfélét gondoltam anyatejjel keverni.

Vick, jobbulást Nektek! Örülök, hogy Vincének egyre jobb az étvágya.

Jó hétvégét mindenkinek, végre itt a jó idő!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Móni,szerintem ez a cikk csak a stokke babakocsit akarja reklámozni,amire rá is fér,mert 200.000-nél kezdődik az ára.
Nekem semmi bajom azzal hogy előre fog nézni,szerintem érdekesebb neki mint én és az is túlzás hogy hosszú órákat tölt benne.Nálunk pl a séta most is úgy zajlik,hogy sétálunk és ha ébren van megállunk pl játszótéren v parkban,kiveszem és nézelődik,nagyon élvezi.
Fura lesz megszokni az tuti,de nem rossza az neki.
Tapasztalt anyukák????

Ma sikerélményünk volt,megvan az első íz ami bejött Annának.Alma-Őszi-sütőtök ital!!!!Kinyitotta a száját,ez már nagy haladás nálunk.

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina,
sajnos nem, ez az Index kismamablogjából való, "igazi" kismama írta.

De a cikktől függetlenül, ez nekem fontos, és nálunk hosszú órákat tölt benne.
Jobban kellett volna figyelnem, ez van:(

Örülök, hogy bejött ez az íz!! ebből bébikaja is van, nemcsak ital, hátha Annának lassan megjön az étvágya.

Jó éjszakát
M.
monke

Jó reggelt !

Lányok nagyon kész vagyok vagyis nem tudom örülök is meg nem is , az egyik bnőm terhes lett és ő is használta már egy jó ideig a pharmatexet és az mellett ugyan úgy járt mint mi ! Aki használja azért óvatosan !

Mondjuk annak örülök ,hogy lesz neki babája hiszen 29 éves csak annak nem h a pasi nem vállalta fel a bébit mert neki már van kettő , így szegénykémnek egyedül kell végig csinálnia, mert úgy döntött nem veteti el amiben én is egyet értek ! De mondtam neki h mellette leszek és amiben tudom segítek neki ! Nem értem a pasikat addig jó a nő aztán mikor meg van a baj akkor meg eldobnak mint egy rongyot nem ? FElháborító , de hát ez van nagyon megrázott ez a dolog, de nagyon örülök mert kb akkor fog születni mint Máté :lol: :lol: , tök jó lesz mert az aza egy nem sok, olyan mintha tesok lennének majd!!

Remélem nem bántottam meg ezzel senkit aki használja, nem állt szándékomba csak gondoltam szólok h nehogy baj legyen aki még nem szeretne kistesót !

Bocsika de ezt ki kellett írnom magamból !!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

na itt vok most másképpen!

Tegnap meg volt az első thai masszázs ,nagyon jó volt, bár Máté kicsit izgett-mozgott, de mindent meg tudott maszírozni csak a fejét nem azt nem hagyta , de jön még a bnőm és akkor megmutatja az egészet , szupi volt!!!

Babakocsit sajnálom Móni, nekünk olyan a kocsi h elől is meg hátra felé is tud ülni, de én még nem probáltam , de lassan lehet h nekünk is kell, de Máté jaja részt alszik a kocsiban ahogy elindulunk már lehunyja kék szemét! :lol: :wink: :wink: ! EGyenlőre mikor fent van el van ha lehajtom a tetejét!

Zsuzsi remélem izlett a ebéd mindenkinek! Brokkolit lehet enni ? Nem fújt fel ? Átküldöd a receptet?

Máténak úgy néz ki izlik az alma, tegnap vettem a dm be bio almapürét nekik, semmi tartósítószer, adalék, cukor nincs benne csak a sima alma és eszi! Jobban mint a sima reszelt almát ! Jövö héttől meg fagyasztott őszibarackot adok neki !

Krisztina örülök ,hogy kezd megoldoni Anna etetése, csak megjön az étvágya!!

KÉpzeljétek bedöglött a botmixerem meg a vasalóm is kezdi feladni a szolgálatot , nagyon örülök neki ! Pont most mikor kellene a botmixer, nem baj majd megfüzőm apát h vegyen egyet szülinapomra!!

Aki már ad tejpépet az melyik fajtát ? Mert tengap néztem a dmbe és ott csak a milupa volt 4 hós kortól!

Arra gondoltam h de kapna sima gyümit és du meg tejpépet és bele gyümit és már két tápszert kiváltanék !

Na mennem kell készülődni mert megyünk szüleimhez ebédre, Tibor névnap volt a héten és apukám és öcsém ős azok !!

Majd még megprobálok jönni!!

REmélem nem sértettem meg senkit a pharmatexel kapcsolatban ! :( :?

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hali!!

Tegnap megkóstoltuk a sinlacot,nem ízlet :D Ma keverek bele egy kis gyümölcsöt,hátha jobban fog csúszni.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Gyors bejelentkezés, romeltakarításban vagyok. Elmentek a vendégek.

Krisztina, örülök, hogy végre valami ízlik Annának. A Sinlac miért kellett?

Szilvi, szegény barátnőd, sok erőt neki, nagyon rendes tőled, hogy mellé állsz.

A recept:
http://www.mindmegette.hu/rakott-csirke ... val.recept
Valójában mindent eszek már, nem vettem észre, hogy valami rossz hatása lenne.

Lányok, apró magvas gyümölcsöt nekünk most lehet enni vagy sem? A kórházban ez volt az egyetlen dolog, amit mondtak, hogy ezt ne. A kiwi nélkül eddig elvoltam, de már árulnak epret stb. Az persze evidens, hogy Zsófinak nem adok, de én vajon ehetek-e?

Zsófinak is ízlik az alma, ma már a száját tátotta. Hagytam neki, hogy megfogja a kanalat és belenyúljon a tálba. Mivel csak a kanál hegyén lévő adagot kapja be, fogalmam sincs, hogy mennyit evett. Az apja megette a maradékot :-)

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?