A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Eszter, szarazon vagy nedvesen tarolsz? Igy tudatlanul nekem a szaraz szimpibb, vagy eltevedtem es a masik a jobb inkabb? Gondolom kiprobaltad :) Hat en itt mososzodat ,,, na majd utananezek, ecet az viszont nincsen :D:D Ugyhogy nalam valami alternativnal alternativabb megoldas kell majd :D:D

(a 100ezerhez meg, pont tegnap valogattam az infokat neten, hogy mibol mennyit kene, es hat siman kihozhato egy kezdocsomag is ha ember nem akar sokat probalkozni - en akarok - sokkal 100 alatt. Persze felsokategoias AIObol abbol tuti dokkal dragabb, de zsebesekbol siman kijon a 100 toredekebol is akar egy teljes keszlet is. Es ha jol remlik te is pl valami araban humanus verziot hasznalsz, gondolom az sme kerul ennyibe elejetol a vegeig. Na majd ha hazakeveredek akkor lehet azt is kiprobalom)

luna6

Geoo: jó, hogy feltetted a pelus-számolós kérdést, engem is nagyon érdekelt, és a lányok válaszaiból arra következtettem, hogy nekem 1 csomag newborn kell, és utána inkább mini. Ahogy Te is a kzdetit kérdezed... Nekem nem jósolt a doki születési súlyt, de a 28,5. héten volt a Picúr 1415 g, és ha igaz, h átlag 20 dkg-val növekszenek/hét, akkor mondjuk a 38. hétre ő 3500 körül simán lehet. Ugyanakkor meg kicsit nevetséges így számolgatnom, hát szegényke nem egy statisztika, azt sem tudni ugye hányadik héten születik, csak mégis valamiből jó lenne kiindulni. Szóval sztem nekünk így jó lesz, kupont pedig már küldött regisztráció utána libero, sőt, ígértek mintapelust is.
Rózsa, pont akartam írni, hogy nálam a magnézium kifejezetten hasmenést okozott. A dobozáról okumláltam ki, hoyg csak az lehet a "ludas", mikor már napi többx mentem... :oops: Volt vagy 2 hét, h nagyon sokat keményedett a hasam, és kisebb görcseim is voltak, ijedtemben a Béres Magne B6-ot, ami elég bika adag, szedtem én is vagy napi 4-et már. 2 héten át mellette folyamatosan WC-re rohangáltam. Most, h nincsenek olyan keményedéseim, sem görcseim, sima Magne B6-ot szedek, abban 50mg-nyi van csak/tabletta, napi 3-4-et, ez szinte harmada mennyiség a korábbinak, nos, és székrekedésem még így sem lesz, az tuti :wink: de nem is bánom és azért krónikus rohangászás sincs.
HJha, akartam kérdezni Tőletek. Tök sűrűn ébredek rettenetes lábikra görcsre. Én úgy tudtam, hogy arra is Mg-t szoktak szedni, de vmi csak nem stimmel. Mi kell még arra? Megnézem majd a neten, de Ca, vagy kálium, nemtom, de egyre sűrűbben jelentkezik, és nagyon kellemetlen.

detti_10

Vok, köszi az infókat, pelus és homeos ügyben is. :D
Akkor asszem bepróbálkozunk mi is pár moshatóval, és majd meglátjuk hogyan válik be. :)

Homeos doki kb. ugyanezt mondta, amit Te is írtál, és azt mondta, hogy van egy szer, az a c betűs, amire mondta, hogy azt nyugodtan lehet szüléskor is, de nem gyakran, hanem 2-3 óránként, és alacsony koncentrációval, mert arról bizonyosodott be, hogy a legáltalánosabban jó mindenkinek. Én a többivel szerintem annyira nem is próbálkoznék. :)

Na, megyek főzök, igazi menza kaja lesz: meggymártás, pirított dara, natúr csirkemell sült. :D Nyami, Mi imádjuk, bár eléggé gyerekkaja. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Detti 10 én is úgy tudom, hogy a magnézium mellett a kálcium is jó a görcsökre. Szerintem próbáld ki.
Nekem is szokott görcsölni, főleg éjszaka, amikor elfelejtem, hogy nem szabad nyújtózkodni. Volt olyan sokszor, hogy a lágyékomnál görcsölt be. Az elég szar volt. :?
Valahol olvastam még, hogy úgy szabad csak nyújtózkodni, hogy visszafeszíted a lábfejedet. Ha erre oda tudok figyelni, akkor ált. nem görcsöl be.

Elkezdtem összepakolni a kórházi csomagot, hát... Nem gondoltam, hogy ez ennyire sok lesz. Tisztára olyan, mint amikor szeptemberben készültem a koliba. Remélem nem hagyok ki belőle semmit :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Tallin, mar jol elol tartasz :) Na perse en vagyok a sereghajto, tudom :) Es mar a jelen folyamatban levo het mindenkinel 3-assal kezdodik, a helyzet fokozodik :)
En meg azt sem tudom mi kell a korhazi pakkba :) Persze azert van ezem azom mar, de a farbaval a szuleszno majd majus 11.-en jon elo, ha jol emlekszem a datumra.

Nyuszi, en naaagyon szeretem a meggymartast. Naaagyon szeretnem, de itt nem tudjak mi az a meggy :)

luna6

Tallin: én még táskába nem pakoltam be, "csak" egy fél szekrényt raktam tele, de szerintem is rémesen sok. Nem tudom, hogyan és melyik táskába teszem majd át, pedig hamarosan készülök, hogy tényleg meglegyen. Még krémek, s ilyesmik hiányoznak belőle. Ja, és most találtam olyan listát, amit a kórházunk adott ki, pl. Apucinak is papucs, fehér póló, úgyhogy biztosan kap ő is külön pakkot.. engem valahogy frusztrál, hogy ennyi cucc kell, olyan költözés-ízű, ahogy Te is mondod.

detti_10

Csövi!

Ma szomi voltam, mert Martin baba reggel szart az ébredésre és alig mocorgott, hiába ettem... így bánatomban elmentem befizetni a takarékba (mármint hitelt, és nem takarék pénzt :) ) majd a maradékból benéztem a turcsiba... háááát... még jó hogy volt nálam egy 10es... mert két turiba 7500-at hagytam ott... de azért elégedett vagyok, mert nagyobbamnak úgy bevásároltam, mint a pinty:
(kicsi kapott 2 body-t)
a nagy meg:
egy early days úszó gatya (szörfös), egy next rövid naci, egy next barna bársony naci, hozzá egy zöld barna csíkos kötött kapucnis kardi, + két felső, ami passzol hozzá zöld és barna, egy menő galléros felső, ami jó lesz a barna gatyóhoz is... na de inkább lefotózom őket... mert nem tudom így úgy se felsorolni:)

közben meg a kisszaros feléledt és a bordáim feszíti...

Kép
Kép
Kép
konkri

Kép Kép Kép Kép

szóval így is lehet vígasztalódni, ha gyereknek vásárolsz ruhát... :)

készítek egy "használati" utasítást Marcushoz, ha én nem leszek... kaja, bőre, viselkedés, alvás... ma beleírtam azt is hogy rendesen öltöztessék fel, összeillő ruhákban... és ne legyen maszatos vagy ilyesmi- mert tegnap mentem érte anyósékhoz és a gyerek olyan gázul nézett ki... ráadásul ott volt egy régi barátnőm is és ő is ad az ilyesmire, nekem meg úgy égett a pofám... és nem értem, hogy miért volt maszatos, mert az udvaron gondolom nem evett, tehát így vitték ki... én annyira utálom az ilyet! ja + az orrára is rá volt száradva valami takimaki...

írtam már korábban, hogy aki teheti, akinek van kazánja v kandalló, az az eldobható pelusokat simán tüzelheti... csak úgy kell gyűjteni... meg mondjuk más szemét is tüzelhető...

Kép
Kép
Kép
konkri

Hát ma nem nagy a pörgés, úgy látom.

Vok, aranyos vagy, hogy hiányolsz :lol:
A rózsaszínezgetésem már el is múlt, csak két napig tartott, de nem is terveztem mutogatni a dokinak, nem hiszem, hogy valami kóros lenne, illetve lett volna.
Lábad miatt meg ne aggódj, nemsokára futni fogsz rajta, mint a nyúl!!!! Reméljük minél hamarabb.

Fejem is jobb már, talán elmúlik ez a fránya homloküreg.

Konkri, jó kis önvígasztalást tartottál :lol: Nálunk is járt a postás, hozott a nagylánynak egy cipőt, meg két felsőt. Örült is, hogy végre nem a tesónak hozott csomagot a postás.
Aztán a DM-ben vettem neki még olyan fürdőtablettát, ami befesti a vizet. A múltkor mindenképp pirosat akart, én kéket, így kiegyeztünk a zöldben. Valahogy nekem olyan morbidnak tűnik a piros. De ma rájöttem a megoldásra, vettem pirosat is és kéket is és csodaszép lilia vize lett. Így mindketten örültünk. Igaz így ugye dupla annyi fogy, de inkább, mint hogy egy nagy kád vörös lében fürödjön :lol: Bár gondolom sima színtelen fürdővízben is pont ugyan úgy fel tud nőni egy gyerek, de őt úgy kell beimádkozni esténként a fürdőbe, így meg azért könnyebb. Tudom, ennél nagyobb problémáim ne legyenek. :lol:

Tényleg, hova lett Heni???? Olyan rég jelentkezett már.

Holnap lejár a babakocsi aukcióm, ha megnyerem, akkor végre megmutatom nektek. Persze ne számítsatok semmi extrára, de én egyelőre meg vagyok elégedve a döntésemmel.

Képzeljétek, május 12-én lesz az anyáknapi kirándulás az oviban. Kecskemétre megyünk busszal. Mondta az óvónő, hogy lesz ülési lehetőség ne aggódjak. Én meg úgy értettem, hogy szülési lehetőség és már majdnem megkérdeztem, hogy miattam viszünk egy szülésznőt is?? :roll: Tiszta gyagya vagyok. De szerencsére hamar kapcsoltam, hogy csak félrehallottam. Azért biztos fárasztó lesz, mert jó lenne, ha Lili nem érezné úgy, hogy én nem vagyok olyan mint a többi anyuka. A múltkor a játszótéren a másik anyuka felmászott a gyerekével a csúszdára és együtt csúszkáltak. Persze rögtön Lili is akarta, de mondtam neki, hogy most nem megy. Megértette, de szomorú arccal mondta, hogy pedig ők milyen jól mulatnak. :cry: Pedig próbálok én mozgékony lenni, futkározok is vele, meg táncolok, meg focizunk, de hát minden nem megy.

Kép
Kép
hari

Tenyleg nincs ma nagy portges :)
Nekem ma 7 vagy 8 csomit hozott a postas :) (es birom, hogy itt nem utal ezert, mint a magyar verzioja :D)

Hat Hari nem semmi, hogy Kecskemetet bevallalod majus kozepere. Bar mondjuk elozo kanyarban en is Pestrol Miskolcra jartam minden heten egyetemre, de azert valahogy a 8 honap kornyeken/elejen talan annak vege lett, na meg intercity volt es maszkalos kenyelmesebb, mint egy busz. En most tuti nem vallalkoznek ilyesmire, latszik a korom illetve a te fittseged. Az elobb lementem a boltba, itt van szemben ugye, nem egy tavolsag, de hazafele mar erost vonszolodasnak ereztem a jovest, majd ultem gyorsan fel orat a szekemben, de mara asszemennyi tellett ugy amugy is :)

luna6

lányok,
köszönöm mindenkinek a választ pelus ügyben.

mivel már korán reggel elmentem itthonról nem tudtam elolvasni a hozzászólásaitokat, de végülis az eredmény az lett, hogy
vettem 2x28-as Newborn-t, 1db volt 950.- a Tescóban,
és vettem még egy 90db-os Mini-t, emezt a Rossmann-ban vettem, a libero.hu-ról töltöttem le egy kupont, ami máig volt érvényes, így a kuponnal 400.-al olcsóbban tudtam megvenni, 3100-ért.
A DM-ben 3200 vagy mennyi, Tescóban meg 3600 szóval így volt a legolcsóbb.
Én nem gyűjtögetek pontokat, mert mindig elhagyom a pontgyűjtő kártyámat… :x szóval ez nem nekem való, habár ha ilyen durva pelusárak vannak, talán megjavulok :lol:
amúgy a Rossmann-os nő nem is ismerte ezt a kupont, mert ez ilyen itthon letölthető, de beütötte a vonalkódot, és meg is jelent a kijelzőn, hogy -400.- :P
Ja, a newborn-ból én is egyet szerettem volna venni, de azért vettem 2csomaggal, mert András szerint kell a 2.. :roll: hát nem édi? :D :lol: Ha az ő lelkét ez megnyugtatja.. max majd eladom a teszveszen.. :wink:

Jenny,
én korábban nézegettem a mosható pelusokat, és 50ből már egy jó kis szetted van.
és hosszú távon (pénzügyileg) sokkal jobban megéri, meg környezetbarát, stb. De én ehhez (még) túl lusta vagyok. már szinte látom magam, ahogy a kakis pelusok csak gyűlnek és gyűlnek és a végén mind rámszakad.. :shock: na de lehet, hogy a következő babesznál már ilyet használok, mert szimpatizálok vele :)
nekem sztem abban a kis tologatható ágyacskában fog aludni. ezekben az a jó, hogy egy magasságban van az ággyal, úgyhogy nem kell félig lecsüngnöm az ágyról, ha meg akarom nézni mi a helyzet

(gyerekek Dávid most úúúgy csuklik :P :P :P )

Vok,
tök jókat írtál a DM-es pelusról!! DM-es popsitörlőnk van, sztem ha elfogy a Libero, tuti kipróbálom!

Rozsa,
örülök, hogy jobban vagy!
Amikor Görögo.-ban nyaraltunk a csajokkal, kb 3éve, pont akkor jött ki az egyik barátnőmnek az aranyere, akit elneveztünk Jodinak (dzsé-vel) :oops:
ja, és akkor égettük fel a szobánk erkélyét, az erkélyen lévő asztalt székekkel, meg törölközőkkel..de mindegy.. elég húzós sztori, ha vkit érdekel leírom. :oops: :oops: :oops:

Mik ezek a diszkontos pelusok, amikről írtok? :roll:

Detti,
én eddig egyszer ébredtem arra, hogy begörcsölt a jobb vádlim, kb 2napja. András ott masszírozta, meg minden.. de én is csak annyit tudok, hogy a magnézium jó rá… :?
Apának fehér póló, és szabadidőnadrág? :lol: nekünk is ezt kell vinni :wink:

Talinn,
valóban sok a kórházi cucc, én az elejétől a bőröndömbe gyűjtöm őket(egyrészt,hogy kell e venni táskát, vagy jó az ami van, másrészt, mert sehová nem frtek ezek a cuccok) de még sokminden hiányzik.. András azt mondta minek ennyi cucc, arra a 3napra… amikor ezt megkérdezi, mindig egyenként megmutogatom neki mik ezek a cuccok, és akkor rájön, hogy húú… ezek mind kellenek.. :D

Konkri,
nagyon dögös cuccokat vettél!!! :shock: :wink:
a zöld csíkos pulcsi a kedvencem :lol:

Hari,
mész kirándulni? ez tök jóó!!! :lol:
kíváncsi vagyok a babajárgányodra :wink:
Vendég

Nagyon durva napom volt, tök jó volt most titeket olvasgatni, de ettl annyira elfáradtam.. mondjuk jobb, mint tanulni :P
Vendég

reggel 9kor már a Csengeryben voltunk (anya, mama, meg én)..
ennek ellenére nem sikerült befejezni... :?
kész lett:
a gyerekszoba, a nappali, a háló, és a fürdő. :)
még hátra van:
az előszoba, a konyha, a wc, a tároló, és a vendégszoba... :(
nagyon lassan haladtunk, mert az ablakok lekaparászása nagyon megnehezítette a melót.. én egész végig a fürdőt takarítottam, elég durva volt lemosni az összes csempét, törölközőszárítót, kádat, meg mosdót, de végülis megcsináltam :) és még az apró festékpöttyöket is lekapargattam :lol:
meg a kész helységekben én töröltem le a kapcsolókat, radiátorokat, és én mostam fel.
3kor mentün el, mert anyának öcsémért kellett mennie.
utána az egyik barátnőmmel elmentem az Arénába, ahol megvettem a pelusokat,
aztán ementem Andrásért az irodába,
és este7re értünk haza... szóval hulla vagyok..
holnap van egy előadásom, de írtam a tanárnőnek, hogy tegyük át a jövőhétre, mert bla bla bla... remélem megérti és elfogadja..
még meg kell írnom egy egy oldalas beadandót szintén holnapra.. az előadásomat meg se tudtam volna csinálni, az több napos meló.. :?
holnap megint gyilkos napom lesz, fél9-este fél6-ig suli.. durvaaa lesz..
viszont utána megyünk a pelenkázóért :D :D
Vendég

viszont van egy pár képem a KÉSZ helységekről, felteszem őket :D
Kép a nappali a hálószobából fotózva
Kép és most :-)
Kép nappali ELŐTTE
Kép nappali UTÁNA
Kép Dávid ajtaja a nappaliból ELŐTTE
Kép UTÁNA
Kép nappali (jobbra a háló,balra az előszoba)
Kép gyerekszoba ELŐTTE
Kép és UTÁNA
Kép megint gyerekszoba
Vendég

hát ennyi :)
ha kész lesz a többi helység is, még majd rakok fel :wink:

Jó éjszakát! 8)
Vendég

Helló Lányok!

Csak gyorsan írok önző módon magamról pár sort.
Szóval tegnap elhűlve olvastam, hogy barna folyás, meg pirosas. :shock: Jaj, mondom, én meg is zavarodnék, ha jelentkezne valami ilyesmi. Erre hajnalban mikor felkeltem, csurgott végig a combomon a feketés-barnás-pirosas cucc. Hát majd' sokkot kaptam. Gondolhatjátok.
Pont ma kellett mennem a kötelező ultrahangra, így egyúttal természetesen vizsgálat is volt. Szerencsére nem méhlepény eredetű, ami nagyon jó hír, nem tudni, hogy mi ez, de hazaengedtek azzal a feltétellel, hogy amíg el nem múlik, szigorú fekvés.
Léna baba jól van, kb. 1500 gramm, magzatvíz mennyisége normális, méhszáj zárt, de a 3000 helyett 3100, ami nem tudom pontosan, hogy micsoda és a lepény I. fokban érett, ezt sem tudom, hogy mi.
Azért borzasztóan aggódom, de remélem, semmi baj nem lesz, 3 doki vizsgált meg, szóval csak jó kezekben vagyok.

Nyuszi, mi is panelban lakunk, 49 m2-en, nagymamámmal édes hármasban másfél szobában, plusz majd ugye Léni, és nekünk is mosható pelusunk lesz. :wink: Szóval ez ne tartson vissza.

Detti, nincsenek illúzióim nekem sem, 3 hete voltam 79, úgyhogy szombaton nem sok jóra számítok. :? De legalább valaki velem együtt halad. :D

Geo, csudijó a lakás, képet még kérünk ám.

Rózsa, köszi a vizesedéses infót. Aha, jó sok almát eszem és mintha számítana a só nélküli kajálás is és jót tett a sok séta is. De az meg most sztornózva, szóval mmm.

Vok, a pár napos babát a kendőbe milyen fajta kötésben hordtad/fogod hordani? Nekem az első hónapokra Nandu van egyébként.

eBay: megoldódott, már útban is van a csomag idefele. Ma én is kaptam egy másik csomit, bundazsákot lőttem, mert gondoltam, fél év múlva nem lesz annyi időm keresgélni itt a neten. Olyan cukika.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!

Luna, igazad van, sztem simán lesz 3,5 kilós a gyerek.
Nekem szimpibb amúgy a mosható pelus, én amúgy is nagy mosómaci vagyok, imádok ki-be pakolászni a gépbe, öblítőt válogatni, teregetni. Mi is panelban lakunk, de megoldom a szárítgatást.
Én ezt néztem ki jópár hónapja: http://www.bambio.hu/egytermek.php?valtozo=901&meret=0
Azt írják, hogy kb. 20 pelus kell, ha 3 naponta tervezel mosni, ami ennyibe kerül:
http://www.bambio.hu/egytermek.php?valtozo=914&meret=0

Szóval nem olcsó, és tudom, hogy egyszerre tűnik soknak és az eldobható sokkal több, meg környezetszennyező, de…még átgondolom, bár párom teljesen rám bízza ezt a kérdést.

Na szóval az jó ötlet, hogy egyszerre pár darabot rendelek és kipróbálom.

Amúgy azt a dolgot, hogy vegyük magunkhoz a babát a kórházi ágyba, egy neves szakemberek által írt könyvből vettem, mert ott ezt tanácsolják, főleg, ha császáros vagy, hogy ne kelljen mindig kikelned az ágyból, ha sír a gyerek. Szóval nálunk ilyesmi nincs?

Nyuszi, lehet, hülye kérdés, de hogy kell ezt a gusztusos menzakaját megcsinálni? Én annyira szeretem, de még sosem csináltam. Leírod nekem, vagy a receptes topicunkba?

Detti, én is a Ca-ot tudom még, hogy az is kell görcsök ellen.
Már én sem merek nyújtózkodni, mert nekem egy időben a petefészkeim görcsöltek be, és jól meg is ijedtem. Azóta csak lightosan.

Konkri, jók a cuccok, jól megvígasztaltad magad! :) Amúgy sztem az idő miatt lusta Martin baba. Nekem délután, este a legaktívabb.

Hari, én még életemben nem hallottam erről a színes fürdőbigyóról. A piros tényleg jó morbid…

Geo, jó sokat dolgoztál akkor ma. Nagyon szép lett a kecó, tetszik az a narancs szín, olyan vidám és jókedvű lesz tőle az ember!
Márcsak a konyha kék színére lennék kíváncsi. :)

Ma elintéztük az apasági nyilatkozatot, hogy ehhez mennyi aláírás kell! De végre ez is megvan.

Csilla, mi volt ma a dokinál?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jenny29 2010.04.15 22:11-kor.

Kép
jenny29
Mór

Csilla:

A leletre írt négyszámjegyű értékből az első azt jelzi, hány ujjnyi a méhnyak, a másik három pedig a külső, középső és belső méhszáj nyitott vagy zárt állapotára utal. Ha 1-es, akkor nyitott méhszáj, a 0, akkor zárt. A méhszáj akkor nyitott teljesen, ha mindhárom érték 1-es, azaz a nyitott külső és középső méhszáj még semmi komoly problémát nem okoz. Gyakran ezek már a 30. hét előtt kinyílnak, a belső pedig még a 41. héten sem akar)

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

Lepény érettsége:
0: sima magzati felszín, egynemű szerkezet
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez
2: közepes fokban érett lepény, a lebenyek határain is mészlerakódás
3: kiérett lepény, fészkes mészlerakódások

Remélem nem lesz baj, hallgass az orvosokra! Sok pihi, nyugalom!

Kép
jenny29
Mór

sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok, aztán indulok a mai körutamra.

Geo, nagyon szép a lakás! Biztos a többi helyiség is nagyon tuti lesz, imádom az ilyen előtte-utána fotókat. :D

Jenny, háát, asszem inkább mégsem mosható pelust veszek, nem akarok naponta 3szor mosni. :)

Csilla,
Recept: nagyon egyszerű: a husit vékony szeletekre kell vágni (csirkemell) besózni, és simán olajon kisütni, amíg szép piros nem lesz.
Dara: a búzadarát olajon megpirítani, addig amíg kicsit megbarnul, majd felönteni annyi forró vízzel, amennyi pont ellepi, mert ennyit fog majd magába szívni. Aztán tovább pirítani, nyomkodni, amíg újra szét nem esik szemcsésre. (mennyiséget nem tudok, Én úgy nagyjából szoktam megsaccolni, hogy mennyi kell)
Meggymártás: na, ezt többféleképpen is lehet csinálni, Én úgy szoktam, hogy kb. egy fél üveg meggybefőttet beteszek egy edénybe, a levéből is öntök rá, majd felöltöm vízzel, hogy ellepje, ebbe megy egy kis fahéj, szegfűszeg, netán egy kis cukor, ha a leve nem elég édes. Mikor felforr, akkor kiveszek belőle egy csésze levet, ahhoz teszek 2-3 evőkanál keményítőt, elkeverem, majd beleöntöm, és újra felforralom. Akkor jó, ha kicsit hígabb, mint a puding. Na, és minden lkb. fél-3/4 óra alatt megvan. :)

Jenny, köszi ezt a táblázatot, erre mindig tök kíváncsi voltam, hogy mit jelentenek pontosan a számok.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok, jó reggelt!

Nyuszi, nem 3-szor mosol naponta, hanem 3 naponta mosol! :lol:
Úgyhogy még gondolkozhatsz a mosható peluson. :D

Köszi a receptet, én is kíváncsi voltam rá, mert én imádtam ezt a kaját mindigis.

Kép
jenny29
Mór

Jenny, ez amit kineztel egy pop-in AIO pelus, tenyleg nem olcso, ennel leteznek sokkal olcsobb verziok is :) Mondjuk ez praktikus mert egy 'osszver', hisz amellett, hogy AIO kiszedheto a belseje es kulon moshato, amitol gyorsabban szarad (ha egyben van a kulsovel akkor ugye tobb reteg miatt az lasabb). Szerintem ezt ennel a darabarnal az ebayen sokkalolcsobban meg lehet kapni, csak nehezemre esik most atszamolni a fontot forintra mert ugye en euroban gondolkodom :) De lehet kapni darabra meg probacsomagra is pl itt:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWAX:IT
ez egy probacsomag, de van az eladonak egyenkebt is. En mondjuk pont tegnap este beszeltem le magam errol, a kovetkezo topikot olvasgatva: (nem negativ amugy, de valahogy asszem ez nem az en verziom)
http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=974
mondjuk en a veget olvastam a topiknak, amit belinkeltem az meg az eleje :) van info boven :)

En pl ezt szeretnem mindenkeppen kiprobalni:
Ez Little Lamb, ez is tesztcsomag, jooooval olcsobb mint a masik, nem kell minden belsohoz ugyanannyi kulso is, es eleg jokat olvastam rola.
Valamint meg ez jon szoba szinten:

ez mind a ketto olyan, hogy kulon van a kulso es nem kell ugyannyi beloile mint a belsobol, nem is mosod annyit.
Igazi AIOt asszem en nem is veszek, maradok a zsebesnel meg ezeknel a 2in1 peluknal :)
Es majd ha hazajutok akkor kiprobalom esetleg az Eszter fele verziot amit o hasznal, ha jol emlekszem az araban igazan nyero dolog volt, csak a nevere nem emelekszem :)

Nem tudom mi van most a magyar korhazban agybafektetes cimszo alatt, nekunk anno szoltak, hogy ne tegyuk a sajat agyunkba a gyereket :) De ez alatt nem azt ertem, hogy nem fekhettel a szoptatashoz es vehetted magad melle a gyereket, aki amugy akkor becsomagolva es mellmagassagban volt, hanem volt aki eppen nem fekudt es kivette a kis toloagyabol a bebit es attette a paplanjara meg a lepedojere, szal akarhova az agyba pelenkazni vagy eppen pihenni... szoval veletlenszeru helyen volt a gyerek es nem is anyukaval valo kontaktban. Szoval ezert szoltak. Aztan lehet ma mar nem teszik, nem tudom.
De hat vegulis mi sem fekszunk ra ugye olyan lepedore amiben elotte valaki mas fekudt, osszeverezte, osszefolyta esetleg...

luna6

Mosas: en speciel akar pelenka akar nem, lazan tudnek most is naponta de minimum ketnaponta mosni. Nos ha negyen leszunk akkor ez mar nem lesz felteteles mod, akar pelus akar nem :)

luna6

na ezt akartam meg mutatni. Ehez ugyan kell meg kulso, de nem annyi mint belso es olyat valasztasz hozza ami neked eppen szimpi :)
Es ez 5 pelus ara itt. Ez nem bambuszos hanem a cotton verzio. Szoval lehet ezt relative olcson is... csak tenyleg ki kell majd tapasztalni, kinek mi jon be :)

Eszter ha erre jarsz, majd a tarolasrol mondj nekem valami okosat :) (a mosasrol nem fogsz tudni, pedig az is jol jonne :D)

luna6

JÓ REGGELT!!!

GEOOO: Jól haladtok nagyon a házfelújítással.
Gyönyörűek és vidámak a színek, teljesen más a hatása, fiatalos , üde, friss...
De azért pihenj is sokat ám, hogy babóca nagyra nőjön!

CSILLA: Nekem a 33 hetes ultrahangon volt a méhlepény I.fokban érett.Jövő hét pénteken megyek a következő UH-ra.
A lepény érettség azt jelenti, hogy nem marad akkor bent végig a baba.
Általában 2 és 3 érett lepénynél szoktak megszületni a babák.
Nekem flowmetriát is csináltak-azaza megnézte UH-val a dokim, hogy a köldökzsinórban az artériás és vénás keringés jó-e.Kap -e Balázs elég oxigént és tápanyagot.
Ha a flowmetriás érték eléri az 1.5-öt, akkor megindítják a szülést.
Nekem azt mondta a doki, a lepény érése lehet alkati dolog(cigi, kávé, stressz és még gyógyszerek befolyásolhatják) és a szívgyógyszerem nem tesz jót a lepénykémnek.
Írt fel ló adag 300 mg C-vitamint, meg azt mondta szedjek omega -3 kapszulát.
Ez javíthatja, lassíthatja a lepény érését.
Kérdezz rá a dokidtól.
A méhszáj nekem fokozatosan nyílogat, a legutóbbi érték 2111 lett.
Próbálok pihenni, sokat relaxálni, de tudom, hogy a betöltött 36 hét előtt NEM SZÜLÖK, HA KELL LENYELEM A GYEREKET. (Ez nekem Április 26-ra esik.)
Utána meg már nem lehet baja, max. nem lesz súlyra nagy.
Próbáld szuggerálni, hogy szép rózsaszínű lepényed van, a méhszáj, meg , mint a lufi be van kötve...és te kötöd ki, HA AKAROD!!!!
Annyit tehetsz még, ha sok a jóslód, keresd fel az orvosodat és kérdezz rá a tüdőérlelőre, mert ha hamarabb jön a baba, akkor ez sokat segíthet.( A tüdejének az érését kb.2 héttel felgyorsítja. Az injelciók után 24 órával már hat)
Én 27 hetesen már megkaptam, mikor bennt feküdtem. 4 hétig van a tüdőérlelőnek hatása.

Kép
rozsa1979

Jenny, köszi az infót, azt elfelejtettem írni, hogy megnézem majd és még a hsz. elküldése után tájékozódtam is. De azért nagyon köszi még egyszer.

Nyuszi, Neked meg köszi a receptet, bár én pont nem csipázom ezt a kaját, de azért Jenny örülni fog neki. :D

Rózsa, így teszek és beszélek mindennap a kisasszonnyal, hogy május 22-ig még mindenképpen maradjon velem.
Amúgy nem kávézom, nem dohányzom és jelenleg minimális stressz van az életemben.

Luna, na, kíváncsi leszek, végül milyen pelust választasz. És arra is, hogy nekünk majd hogy válik be. Mindenesetre nagy reményeket fűzök hozzá.
Mi egyébként 24 db-ot vettünk és 3 naponta tervezem a mosást. Az enyémhez pl. a mosódió nem jó, arra figyeljetek, hogy nem minden pelus bírja, mert összecsomósodhat. Jézusom, nincs ecet és meggy nálatok? Váááá. Hát én néhány hónapja egyfolytában ecetet használok a háztartásban a tisztításhoz és öblítő helyett is, a meggy pedig első számú kedvenc gyümölcsöm lett, pedig soha nem szerettem. Szóval nekem ez halálos lenne, pont most. :D

Kép

Kép
***csilla***

Na, most legalább tudtam mit olvasgatni.
Mi itthon maradtunk, mert Lili reggel közölte, hogy fáj a torka, beteg és nem szabadna ma oviba mennie, mert esetleg megfertőzi a többieket :shock: Hát erre nem tudtam mást mondani, mint hogy jó.

Most persze kint tombol az Apjával az udvaron, úgyhogy olyan nagy baja nem lehet. Szerencsére :lol:

Kirándulás: eszembe sem jutott, hogy ne menjek, az biztos nagyon rosszul esne Lilinek, meg hát akkor még majdnem egy hónap van hátra. Nekem inkább vezetés közben van néha rossz érzésem, mikor nagyokat rúg a fiam, én meg ugrok egyet. De azért a kormányt nem szoktam elkapni még, csak piros lámpánál igyekszem nyugtatgatni őt. Persze lehet, hogy a zenére táncol odabent, mert mindig szól a jó muzsika nálunk a kocsiban.

Mondjuk én pont azon gondolkoztam, hogy Lilivel sokkal többet mozogtam ilyenkor. Kb. ekkor kezdtem el kifesteni a szobáját, mert Apa olyan Pató Pál féle, én meg már kezdtem izgulni. Meg naponta cipekedtem haza a jó nehéz szatyrokat, mindenhova gyalog mentem, meg BKV-ztam, mert ugye akkor még nem volt autóm. Persze nem panasz, hisz mások is így csinálják és akkor ez volt nekem is a természetes. De most ehhez képest nem mozgok semmit, mert még a sarokra is kocsival megyek :lol:

Úgyhogy már várom is a kirándulást, hogy egy kicsit kimozogjam magam. Ha meg elfáradok, majd jól leülök. Azt mondták az óvónők, hogy besegítenek, ne aggódjak. Hát majd kiderül.

Csilla, remélem minden rendben lesz. Azért ilyen esetben én is megijednék, az én rózsaszínezgetésem egyáltalán nem volt ilyesztő, épp hogy észre lehetett venni. De biztos nem lesz nálad sem semmi gond, pihenj sokat!

Jenny,
A fürdőtabletta olyan mint azok az iható pezsgőtabletták, csak a fürdővízbe kell tenni és beszínezik a vizet. Jópofa, a gyereknek nagyon tetszik. Na jó, nekem is, de azért a sajátomba nem szoktam tenni :lol:

Kép
Kép
hari

Aaa egy csomo minden nincs am :) Ecet (van de csak bor meg alma meg rizs, meg amit akarsz, natur ecetrol nem hallottak :D), meggy, paprika, zeller, feherrepa, kokuszmatrac!! :D mosodiot lattam mar, de nagyon vegyeseket olvastam rola es nem volt meggyozo, ki sem probalom. Mososzodat egyelore nem tudtam becserkeszni, lehet az sincsen... (van viszont malna meg eper egesz telen, mondjuk a malna az mikormennyisegben arany aron, nem is nagyon eszik, ezerfele dinnye, meg szolo... szalkompenzalva vagyok, csak ezekkel ugye nem lehet takaritani meg mosni :))

Asszem pelusbol en kiprobalom a Little Lambot, A Fuzzi Bunz van a listan meg, Tots Bots...es meg elgondolkodok egy probacsomag Bambino Mion is, az ugye a prefoldos hajtogatos verzio, na az az egy amit asszem itt helybenis meg tudok venni, marmint a 'varosban'. Aztan meglassuk :D:D De AIOra nem fogok raallni szerintem.

luna6

[quote="jenny29"]S írta:jenny29ziasztok, jó reggelt!

Nyuszi, nem 3-szor mosol naponta, hanem 3 naponta mosol! :lol:
Úgyhogy még gondolkozhatsz a mosható peluson. :D

Köszi a receptet, én is kíváncsi voltam rá, mert én imádtam ezt a kaját mindigis.

Hú, na úgy látszik ma agyilag zokni vagyok. :D
Így már barátibban hangzik. :)

Csilla, bocsi. :D Ma nem vagyok képben, pedig tudok ám olvasni. :)

Ma doki után vettem két hálóinget, meg 4 rövidujjút, ami bálna testre is feljön, és még csinik is, mert lassan kihíztam a ruhatáram hasban. :D Most tök elégedett vagyok magammal. :)
Délután meg palántázok, a legigénytelenebb erkélyvirágot vettem, hátha elfelejteném locsolni. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Hari, en vettem a DMben tavaly a csajnak fujos kek szappanhabot is :D:D Az nagy buli volt, az egesz gyerek kek lett a szappantol, aztan ugye mosta le magarol, igy motivalva volt :D:D

luna6

Ja és ha már DM, vettem neki olyan testápolót, ami csillog. Nagyon jópofa az is. Na ne úgy képzeljétek el, hogy nagyon csillog, épp hogy csak egy icipicit. De a múltkor látott egy kislányt, akinek a hajára volt valami csillogós kenve és rögtön ő is akart. Mondtam, hogy szó sem lehet róla, de láttam ilyen testápolót, talán majd olyat kaphat. Na hát nem felejtette el, úgyhogy behajtotta rajtam. De tényleg alig látszik, úgyhogy nem bántam meg. A bőre meg amúgy is száraz, úgyhogy nem is árt neki egy kis testápoló.

Kép
Kép
hari

Nyuszi, gyakorlati tapasztalat, hogy nalam kizarolag a kaktuszok es pozsgasok elnek meg :D:D:D Akkor is ha nem vagyok terhes :D:D ELfelejtem oket, de ezek jol birjak, mi tobb a karacsonyi kaktuszok evi ketszer viragoznak is :) (mondjuk nalunk a haromnegyed lakasba nem is lehetne noveny tenni, olyan keves a direkte bejovo feny, nincs sotet csak ugye szur feny van az erkelyek vegett, az meg nem igazan eleg)

luna6

Luna, na olyat még nem próbáltunk, de szerintem most beindultunk, úgyhogy minden színest kipróbálunk :lol: Igazából mivel nagyon rossz a bőre, eddig nem nagyon kísérleteztem ilyen dolgokkal, meg neki sem volt rá igénye. De most úgy látom nincs rossz hatással a bőrére, és ahogy nől, úgy szeretne egyre kis cicomásabb hölgy lenni. Nekem ez fura, mert én elég fiús fajta vagyok, bár mikor annyi idős voltam mint ő, akkor még én is a kopogós lakkcipőért voltam oda pörgős szoknyával :lol:

Geo,
tök jók a képek, majd még kérünk ha lesz!!Tök izgi, hogy lassan költöztök. Nálunk a legnagyobb izgalom, ha kitakarítunk :lol: Mondjuk én lassan olyan ritkán teszem, mint más a költözést. Na jó, azért nem, de elég lassan megy és nagyon nehezen veszem rá magam, hogy nekiálljak.

Kép
Kép
hari

Nalunk az ablakmosasa a legsarkallatosabb...evekben kellene kifejeznem mikor utoljara... :oops: :lol: De a gyerekszobaban a kicsinel csak kene, de en,,, nem hiszem. De meghanytuk vetettuk a dolgot mar elmeletben emberrel, es kozolte, hogy o kesz a feladarta de ehez az kell, hogy kepes legyek megbizni abban, hogy ebbol lesz is valami (teny, amig nem hatarozom el, hogy rabizom lesz ami lesz, ebbol semmi nem sul ki :D:D) es adjak instrukciokat es ne nagyon szekaljam miatta ha nem olyan amilyen :D:D:D Ugyhogy mi egyelore meg elmeleti sikon mosunk ablakokat :D:D:D:D

luna6

:) Hari, meg lányos anyukák, olvasgatom miket írtok, és Én is pont elgondolkodtam, hogy Én fiús lány voltam, autóval játszottam, meg dömperrel, fetrengtem a koszban, nem is volt sok lányos ruhám, mert utáltam, még a hajam is általában rövid volt, mert nem lehetett fésülni.... vajon az Én lányom milyen lesz? :D
Az Anyuval sok kislányos rózsaszín rucit vettünk Neki, meg minden, remélem Ő azért lányosabb lesz, mint Én voltam, Én olyan szívesen fésülgetném, meg frizurázgatnám a haját, meg még a körmét is kilakkoznám ha akarja (persze nem most, csecsemőkorban, hanem amikor már nagyobbacska :D ) remélem majd hagyja magát. :D

Erkélyvirág ugyan nem kaktusz, de a bácsi szerint akitől vettem ezek a legigénytelenebbek: pistike virág, meg mézvirág, szóval ilyenek lesznek most a ládákban. Meg Férjemtől kaptam tegnap egy mini rózsabokrot, nagyon szép pink színű, azt is majd átültetem és kiteszem :) Szép lesz az erkély. (csak ne lenne tele folyton horgászcuccokkal... :) )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok!

Megjártuk a dokit. Iszonyat elfáradtam, pedig a fele időben tologattak kerekes székkel... Nem egyszerű így közlekedni.
Alex júni 1es végidőpontja tökéletes. :D
2200 gr, fejátmérő 8,6, körfogat: 29,4, Has 28,9, comb: 6,4 :D Méhlepény I-II között. magzatvíz ok, véráramlás oké. :D
És koponya végű :D Jól eldugta a lábát :D Annyira felnyomta :D:D kis cukika volt. :D

A sebészettel viszont jól megszívtam. Lementem és közölték,hogy ez általános sebészet, itt nem értenek!!! az ilyesfajta sérülésekhez. Menjek át a fiumei útra, itt van egy köpésre. Üljek be egy taxiba... Hát, mondom anyátok.... majd mehetek itt Gyálon kedden el a sebészetre. Ami azért lesz vicces, mert az emeleten van és van vagy 40 lépcsőfok fel és le... Komolyan azon gondolkozom, hogy felküldöm Ádit, hogy üljön fent és cibálja le a dokit,a mikor én jövök, hogy nézze meg a lábam. Nekem kész tortúra lenne a fel és lemászás a lépcsőn....

Luna!
Na, tisztán persze hogy szárazon tárolom :D Én Monapelt használtam Hannával. (azt tudok kedvezménnyel szerezni, ha kell) és most még a zizzipack-ot fogom használni.
A tisztákat a pelenkázóban tartottam egymásra rakva. Lazán elfért 1 polcon. Alatta meg volt az eldobható. :)
A trutyisat meg eleinte 2, majd 1 vizes vödörben tartottam. Sajnos abba is ecetet kéne rakni. Utána kell nézem, hogy mi van akkor, ha nincsen ecet... A barátnőm biztos tud valami jót. :)
Azééé az eléggé gáz lehet, hogy ilyen "alapvető" dolgok nincsenek meg. Nekem ez mindig fura, mert én az Osztrák, max Német dolgokhoz vagyok szokva, és ott is majdnem minden van, kivéve a tejfölt.

Frosch, mint márka van nálatok? Azzal még lehet mosni, de még nem hívott vissza a barátnőm... Tuti van alternatív megoldás :D

Bambio mio... hááát, én tuti nem hajtogatnék... Ahhoz el kell találni, hogy hova hajtasz többet, kevesebbet... brrr. :D Nem nekem való :D

Geo!
Én nagyon szeretem a mosható pelusokat. És nem nagy vesződség, hidd el. :D Nem tart tovább, mint egy eldobható cseréje és nem okoz extra gondot a mosás, mivel úgy is mosol :D:D:D
Nagyon tuti színeket választottatok!!! :D:D Szépek lesztek :D
Engem érdekelne a Görögo-s story :D:D:D Jól hangzik :D:D

Csilla!
Húú, hát ettől a folyástól én is összefo**am volna magam, hogy mi az... Gyengült azóta???
Kendő: Van egy fektetett pozíció. http://www.bababolt.com/index.php?/hord ... iciok.html
Itt én az 5öset ajánlom, de alapvetően ki kell próbálni, hogy nektek melyik lesz a legjobb. Sokan a bölcsős pocíziót szeretik :D
Aztán később a keresztezett hordozást csináltam Hannával, mert ahhoz csak egy csúszó csomó kell és fel tudod rakni a kendőt tök egyszerűen :D És nem kell minden egyes alkalommal megkötni. Én nagyon szerettem. :D

A mosódió egyik pelushoz se jó :D Megkeményíti az anyagot. És egyébként se mos olyan szép tisztára, mint a mosószóda+nap :D:D

A nap egyébként az egyik legjobb folttisztító. Soha nem gondoltam volna, de tényleg kiszedi a foltokat :D

Jenny,
Egy szett pelus mindenképp minimum 15 pelust kell tartalmaznia, de akkor 2 naponta mos az ember :D Nekem 17 volt és remekül elvoltam vele :D Most van vagy 25... :D:D Mert kaptam a Zizzipackosból is egy nagy adagot.
Ha van időd, olvasd el az oldalt, amit belinkeltem az előző oldalon. Ott az összes itthon kapható pelenkát felsorolják és tesztek is vannak hozzá. Kinek mi jön be. Én az All in one-t kevsébbé szeretem, mert lassabban szárad (mint ahogy Luna is írta), de 25 pelusnál még az is bele fér. :D
Amit belinkeltél tök jól néz ki, bár szívesen megnézném, hogy hogy van kialakítva belül a patent, hogy mennyire tudja nyomni a babát.
Igaz, textil pelushoz nem válogathatsz az öblítőből, mert ahhoz nem szabad használni :D:D De azért mosni kell :D:D

Nyuszi!
Gondold végig a pelust. Lehet, hogy elsőre riasztó lehet, de tényleg nem több meló, mint az eldobható. És nagyon behozza az árát!!

Lányka. Hát, az enyém inkább vegyes. Utálja, ha fésüljük a haját, de levágatni nem hagyja, mert tudja, hogy szép :D (mivel nekem anyám rövidre vágta, mert úúútáltam, ahogy fésülte, így Hannáét csak akkor fogom levágatni, ha ő akarja. Én nagyon sokat sírtam a hajam miatt. És látom, hogy neki is fontos. Ha megyek fodrászhoz kihangsúlyozza, hogy velem jön, de az ő hajához nem nyúlhat az Eszter :D:D:D
Egyébként babázik, de utálja a ruhákat/szoknyát. Ja, már azt se viseli el, ha fel van kötve a haja. :D Csakis kiengedve szép. (szerinte :D) És csecsemő kora óta utálja a csattokat. Nem szeret cipőt, ruhát venni, viszont a bizsukat el nézegetné egész nap :D
Szóval van vegyes is :D:D

Hari!
Örülök , hogy jobban vagy! :D
Nálunk 10dikén lesz a kirándulás, de sajna én esélytelen vagyok erre, az apját meg simán sétálni se tudom elrángatni, nemhogy kirándulni :D:D:D Én tök szívesen mennék velük. :D Hanna születése előtt 2 nappal még 2-3 órákat sétálgattam Bigyóval :D:D
Voltatok tegnap a játszós néninél?

Rózsa!
Édes a lenyeled :D:D:D Drukkolok, hogy minél tovább maradjon bent a törpe!!!!!
Görcsölgetsz is?

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszterm ertelemszeruen a koszos pelenkak tarolasara ertettem, hogy mikent tarolod :d Nem tervezem a frisseket en sem vizesen :D:D:D Olvastam van szaraz tarolas is meg teafaolaj ... na azt pl el lehet erni ebayen (itt helyben nem tudom, lehet mososzoda is van ott? azt nem leltem fel orszagon belul szinten)
Froscht nem lattam meg soha, szerintem nincs (nincs DM meg Rosmman, sot semmi erre hajazo drogeria sem) Es akkor csak mososzodaval mosod oket? alternativa kell nekem erre is :d (miofresh pl?)
Unokaocsemre en anno hajtogattam meg tetrat... es egy probacsomag bambinobanugyis csak egy szett van, alszom ra es lehet azt az egyet kiprobalom majd megis :)

http://cgi.ebay.co.uk/V2-POP-IN-washabl ... 45ee463a2d

itt a pop-in belulrol, amit Jenny nezett. Osszver elegge mert ez AIO de megis darabokban van :) Csakhat az ara... na meg hat egy meret, nem valoszinu hogy rogton el lehet kezdeni sot... kevezebb lehetoseg a varialasra.

luna6

Nah, azt olvastam az iment, hogy a Norit jo mindhez... marmint a pelenkakhoz (meg akkor a ruhakhoz is).
Igaz anno kerdeztem itt a topikban, hogy valaki porbalta e es mit tud rola, de nem jott valasz :) Itt viszont ezt tudok venni legalabb :)

luna6

Jah ha mar igy benne vagyunk nyakig a pelenkakban (hogy ne irjak mast :D:D) Eszter ejszakar turbozod a dolgot? Ha jol sejtem a Monapel is kulsos meg belsos tortent, es akkor ejjelre meg pakolsz bele valami extra betetet?

luna6

Luna!
Jaaaaaaaa, tárolja a pisis, kakis pelust az szárazon, akinek nincsen szaglása :D:D Azért annak 2 nap után, tök mindegy mennyi teafa olajat raksz bele, csak lesz szaga... főleg, amikor már van hozzátápi... uhhh :D Belegondolni is brrr :D
Nekem van 2 vödröm, azt abban elfér 2 nap pelusa lazán (illetve 1 vödörben 2 nap) az meg elfér a mosdó mellett. És úgy ahogy van, kerül a mosógépbe. (ha valakinek elöl töltőse van, az már macerásabb, mint mondjuk most nekem, de ez van. :D) Kénytelen leszek leönteni róla a vizet és úgy bele pakolni a gépbe.

Van itt is egy topik, a Pelenka, melyiket válasszam címmel. Na oda írtak sokan, hogy ki melyiket szereti. Engem nem bírtak meggyőzni a hajtogatás öröméről :D:D:D De ott már voltak olyanok, akik maguk varrták a belsőket és kötöttek hozzá külsőt gyapjúból. Na ők az igazi fanatikusok :d Én még csak meg se közelítem a szintjüket :D:D

Ez a patentozós cucc annyira nem jön be, de ez is ízlés dolga :D
De az egy méret elméletileg működik. Ugye ezt én a belsőkön tapasztaltam, mivel az is egy méretes és tényleg az elejétől a végéig jó :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Igen, bár nem az elejétől, mivel ugye úgy is bekaksizik a szopi alatt, így én lazán kicseréltem éjjel is a pelust. Bár tudom, hogy az anyatejes kaki nem csípi ki a popsit, de inkább nem hagytam benne pácolódni a kiscsajt 6 órát :D:D
A Monapelnek bele van varrva a betétje, ami annyiból jobb, hogy nem tud elcsúszni és ehhez lehet még egy betétet rakni kívülre.
Ugye kiskrapeknál a kukihoz lehetőleg összehajtva :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

A Noritról még nem hallottam... Az rendes mosópor?

Megettem a maradék Cartedor milkás fagyit, ami itthon volt és a férjem meg sérelmezte, hogy neki nem hagytam :D:D Mondtam, hogy én ketten vagyunk :D:D Erre békén hagyott, de mondta, hogy nem hoz nekem többet fagyit :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Rendetlen, es nem por :D A nOrit :) Folyekony es a flakonja alapjan kiejezetten babicuccos. Auchanban tuti van otthon, a nagyokban itt mind a kettoben lattam :)

Hat fanatikussag tolem egyelore nagyon messze all :) Ha lehetne fizetnek erte, hogy megmondja nekem valaki, hogy nekem es a meg nem ismert gyerekemnek melyik konkretan az a verzio ami tutiboztosan okes lesz elejetol a vegeig, es elore tudnam is, hogy mindez kb mennyibol :D:D:D Szal valaki helyett oldhatna eme problemamat :D:D:D
(eloltoltos a gepem nekem is, raadasul koze nincs a helyenek a furdoszobahoz - ahol hely sincsen vodroknek :D:D - mert a mosokonyhaban vagy mifeneben van... szal at kell ezt meg gondolni asszem :D:D)

luna6

ahha. :D Így már értem. :D
De akkor is még ott az öblítő kérdése... na, de majd okosabbak leszünk :D

Én úgy gondolom,h ogy a pelusnak első sorban az anyának kell bejönnie, mert a gyerek (szegény) ahhoz szokik, ami van :D Hanna nem mozgott/vislekedett másképp a textil pelusban, mint az eldobhatóban. Pedig amikor elkezdtük igen nagynak tűnt az a csomag, ami a popsin volt :D aztán megszoktam. És legalább puhára esett, amikor tanult járni :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Egy kis OFF!

3 éves "nagyfiunk" kiságya eladó sorba került.

Minimanóban vásároltuk annó.

Oldalrácsa leengedhető. Újszerű állapotban van.

Az árban a hozzá tartozó 60X120-as kókuszmatrac is benne van!

ÁRA: 18 000 FT

Átvehető: Zuglóban (Róna utca)
Tel: 06-70-949-52-27

JÓ POCAKOSKODÁST!!!

fatima

Csövi!

Na még nem jutottam a végére az olvasásnak és azt hiszem, hogy most fel is kell állnom... dolog van... apának szülinapja van, de alszik, mert éjszakás volt meg az is lesz... tehát holnap jön a mindenki köszönteni... azt hiszem megkockáztatok virslis tekercset csinálni... meg vettem a lidliben egy tálca fagyasztott fánkot- úgy hogy én azt hiszem megsütöttem a vendégségre :)

na amit írni akartam:

Jenny (kérdezte azt hiszem): együtt alvás a kórházban a bébivel: szerintem tök mindegy hogy gát vagy has varrásod van, a kórházi ágyról gáttal is szar leszállni :) a bébivel meg az a véleményem, hogy már a kórházban is azt csinálsz amit te gondolsz, mert a te gyereked, persze veszélyeztetés nélkül. ott viszont én félnék magam mellé tenni éjszakára, mert ugye ott nincs "gát", ami miatt leeshet... de éjjel meg aztán amúgy is a kutya nem törődik azzal, hogy mi van veletek, tehát nem szólnak bele.
az a kocsiágy amiben fekszenek a babák, sok helyen olyan van, hogy az egyik fele lenyitható, mert elvileg ezen kell pelusozni s őket (bár én is rájöttem, hogy könnyebb az ágyon pelusozni, mint az a szart kapcsolgatni, mert folyton beragadt... szóval ha egyik felét lenyitod, akkor simán magad mellé tudod tolni az ágyhoz + be is lehet fékezni... így kb olyan ez a kocsi ágy mint az itthonra kapható ágymellé tolható mózesek...

amúgy mi ma plázázni, piacozni, tescozni, lidlizni, sparozni, obizni... voltunk és nem fáradtam el :)

Kép
Kép
Kép
konkri

VOK: ÖRÜLÖK A JÓ HÍREIDNEK!!!
A te lepényed ezek szerint már érettebb, mint az enyém.
Akkor meg nem értem, mit aggódik annyira a dokim?????

CSILLA: Azt tudtam, hogy nem cigizel, meg kávézol!!!Nehogy megsértődj!!!
Csak mikor bennt feküdtem 27 hetesen én csak a kisboltig mentem el a klinikán, és az épület előtt a sok befektetett kismami a reggeli hidegben ott cigizett.Olyan mérges is lettem, hogy minden tőlem telhetőt megteszek a pocaklakómért mégis ki akar bújni, ők meg lehet nem is tudják, mennyit ártanak a babájuknak!!
Utána meg jöttek szegény Bibócska viszontagságai, :twisted: , szóval néha nincs igazság a földön.
Minden nap nézem a naptárat és számolom a napokat, hogy meddig KELL bennmaradnia, minden napért hálás vagyok, ha meg a betöltött 36 hét után is egyben leszek, az már a megkönnyebülésé és a nem aggódásé lesz, hogy készen vagyok mindennel, Balázsnak sincs baja-szóval onnantól lesz FELHŐTLEN GYERMEKVÁRÁS!!!!!

EGYÜTT ALVÁS A KÓRHÁZBAN: A SAJÁT VÉLEMÉNYEM
Én beviszem a szoptatós párnát, odateszem a matrac és a fal közé, így Balázs nem esik le.És mellettem fog aludni a kicsi.Már betettem a frissen mosott kókuszpólyát és arra fektetem, alá teszek egy kis polár plédet(ne érintkezzen a pólya a kórházi ágyneművel).
Nem hiszem, hogy fertőző forrást jelentenék a saját gyerekem számára.Bár Luna biztosan megcáfol :wink: .
Hiszen akkor itthon se tegyem a saját ágyamba, 6 hétig?
Hiszen hüvelyi szülésnél sem fertőzöm be semmivel, megmosom a kezem betétcsere utám, ez természetes és szottos fehérneműben amúgy sem feküdnék le.
Szóval EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM.....
A kerekes kiságyban hogy veszem észre, ha én alszom, hogy bukik, vagy ne adj Isten nem vesz levegőt?
Meg ha sokat lesz cicin, egész éjszaka ki-be pakolászhatom szegény gyereket, mint egy kiló kenyeret.
Lilike is mellettem aludt 10 napot a kórházban, nem lett semmi baja. :wink:

Kép
rozsa1979

KONKRI: Nálunk itt a klinikán nem mindegyik kiságy ilyen nyitható.
Ha sok szülés van, nem is jut mindenkinek ilyen ágy.
Szóval akkor meg marad a tiéd...

Kép
rozsa1979

Dehogy cafollak, mindenki azt csinal amit akar. Az ismereteimet irtam le, ha szerinted a gyermekagyi folyasod steril, akkor nincs semmi gond :)
Ha szerinted a huvelyi szulesnel nem fertozheted meg a sajat gyerekedet akkor minden rendben :) (bar ez ellen tesz a szemelyzet is es nem spontan alakul igy)
Mindenki ugy csinalja, ahogy jonak gondolja, nem akartam beleszolni, ugyhogy reszemrol lapoztam is :)

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?