A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Hendegabi

Az Űr Odüsszeia teljes találat, valóban annak a zenéje volt ez a Stauss mű :lol:

Ezt persze én sem tudtam csak utánanéztem amikor Norka megírta hogy ki a zeneszerző..

Boo

Lóci 5-6 szor szopizik egy nap + éjjel 2-3 szor. Ez ahhoz képest hogy két hónappal ezelőtt még óránként kérte a cicit már jelentős csökkenés.

Igazából még olyan kicsi, nem is akarnám leválasztani, miért enne cumisüvegből ha a mellem tele van tejjel?
Azt gondolom amíg nyitott és érdeklődő minden más dolog iránt is addig az a dolgok természetes rendje hogy szopik.

Bond is másfél éves koráig szopiztatta Manót, ezúton kérdezem meg őt: hogyan oldható meg hogy egy nagyobbacska gyerkőc ne csomagolja ki a mamát nyilvános helyen?

Szóval én nem leválasztani akarom a kisfiam, én csak annak örülnék ha cici nélkül is el tudna aludni :)

Ma egy órát elvolt Lóci a játszóházban. Egy két év körüli fiúcska folyton a fejét fogdozta, a végén már nyomogatta lefelé neki Lóci meg feszítette vissza. Végül aztán lefejtettük a fiúcskát Lóci fejéről, aki meglepően jól viselte a nyüstölést :)

TV

Nálunk ez nem kérdés, miután Lócit egyáltalán nem érdekli...
Amit viszont naponta többször is elmélyült figyelemmel végignéz, az ez:

http://www.youtube.com/watch?v=Bwg7uyy9g2c

Nem épp gyerekdal, de neki ez jön be valamiért :roll:

Boo

Kérjük a videót az ülésről :)

Tímea

Szerintem teljesen rendben van az alvás. Enyémfiam fele enyyit sem alszik napközben, mégis alig akar esténként elaludni...

Kispocok

Ha jól emlékszem te kértél képet ahogy Lóci szorong a hurcibában. Íme:
Kép Kép
A képen nem látszik, de a hurciba lefelé szűkül, tehát egészen mélyen ül benne, teljesen bele van szorulva. De neki így jó :roll:
Vendég

Hendegabi: Most olvastam a cikket és van amiben egyetértek vele,de van amiben nem. Nem hiszem hogy azt a nyugateurópai példát kellene követni,hogy minél előbb vissza dolgozni a gyerek meg menjen a bölcsödébe.Gazdaságilag lehet,hogy ez jó, de szerintem sem az anyának,sem a gyereknek nem ez a jó megoldás. Részmunkával,távmunkával egyetértek, én is szívesen dolgoznék itthonról. Amin én változtatnék a gyes/gyed rendszerben ahhoz úgysem mer senki hozzányúlni,mert túl nagy réteget érintene. Én megszüntetném a gyest teljesen, viszont a gyed szabályain és időtartamán módosítanák. Az aki dolgozik,az igenis maradhasson otthon 3 évig a gyerekével, ha ő úgy akarja. Alanyi jogon viszont ne járjon támogatás. Lehet,hogy nem jól gondolom és biztosan összetettebb ennél a kérdés, de szerintem ezzel lehetne elejét venni, annak, hogy bizonyos rétegek megélhetésnek tekintik a gyerekvállalást.Akiket aztán nem mellesleg ismét csak az államnak kell majd eltartania ( ingyen ovi,ingyen ebéd,ingyen tankönyv,ingyen minden - az aki becsülettel ledolgozott x évet meg szakadjon meg,hogy mindezt elő tudja teremteni a gyerekének) Avval sem értek egyet,hogy maximalizálva van a gyed összege. Aki keresett pl 300.000-et egy hónapban, az bizony nem kevés adót fizetett utána éveken keresztül, miért ne kaphatna ehhez képest arányosan magasabb gyedet?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

A rucikat,sapikat egy nagyi meg javarészt a keresztanyja köti,aki a nagyijától tanulta. Sapi gyűjteményről terveztem összeállítást készíteni,mert csodás darabokat kaptunk ( igazából nem is vettem neki még boltban)

tike

Egy blogos ismerősömnél olvastam, gondoltam megosztom veletek is:

Egy nőtől - miközben jogosítványát újította meg egy önkormányzati hivatalban - egy adatfelvevő hölgy megkérdezte, hogy mi a jelenlegi foglalkozása. A megkérdezett egy ideig tétovázott. Bizonytalan volt, hová is sorolja magát.

"Arra gondolok," magyarázta az adategyeztető, "hogy van-e munkája, vagy csak..?"

"Természetesen van munkám!" csattant fel a nő. "Anya vagyok."

"Nincs 'anya' kategóriánk foglalkozásként. A 'háztartásbeli' fedi le ezt." mondta az adatfelvevő segítőkészen.

Már el is felejtettem ezt a történetet, mígnem egyik nap ugyanilyen helyzetben találtam magam a városházán. A hivatalnok nyilvánvalóan egy karrierista nő volt. Magabiztosan, hatékonyan dolgozott, olyan jól csengő címet viselt, mint például "Hivatali kikérdező" vagy "Városi adatfelvevő".

"Mi a foglalkozása?" kérdezte.

Mi késztetett arra, hogy így válaszoljak? Nem tudom. A szavak egyszerűen kibuggyantak belőlem.

"Gyermekfejlődési és emberi kapcsolatok területén dolgozom társkutatóként."

A hivatalnok abbahagyta pillanatnyi munkáját, golyóstolla megállt a levegőben. Felnézett, mint, aki rosszul hallott. Megismételtem a titulust lassan, kihangsúlyozva a leglényegesebb szavakat. Aztán csodálkozva láttam, hogy ezt mind leírta nagy fekete betűkkel a hivatalos kérdőívre.

"Megkérdezhetem," mondta a nő érdeklődve, "egész pontosan mit csinál ezen a területen?"

Hűvösen, az izgalom legkisebb jele nélkül a hangomban, szinte kívülről hallottam, amint így válaszolok:

"Folyamatos kutatási programban veszek részt (melyik anya nem)laboratóriumban és terepen is. (normálisan azt mondtam volna kint és bent). Dolgozom a Felettesemnek (elsőként az Úrnak, aztán egész családomnak), és van már négy kreditem is. (mindegyik lány). Természetesen a munkámhoz tartozó tevékenység igényli a legtöbb figyelmet az ember-szakmákban (melyik anya tagadja?) és gyakran dolgozom 14 órát 1 nap(inkább 24-et). Ebben a munkában jóval több a kihívás, mint más, "átlagos" foglalkozásoknál. A jutalom inkább a megelégedettség, mint pusztán a pénz".

Érzékelhetően folyamatosan nőtt az elismerés a hivatalnok hangjában, amint kitöltötte a nyomtatványt. Felállt és személyesen kísért az ajtóig. Miközben hazafelé vezettem, fényes új karrierem lebegett a szemem előtt. Otthon 13, 7 és 3 éves labor-asszisztenseim üdvözöltek. Az emeletről hallottam új (6 hónapos) kísérleti modellünket gyermekfejlesztési programunkból, amint új hangmintáit próbálgatja. Úgy éreztem, ütést mértem a bürokráciára.

Hivatalos feljegyzés készült rólam egy, az emberek számára elfogadhatóbb foglalkozásról.

"Egy újabb anya", vagy "Anyaság" már nem hangzik elég jól. Micsoda pompás pálya! Különösen, ha van egy titulus is az ajtón.

Netán ez teszi a nagymamákat "haladó" kutatási munkatárssá a gyermekfejlesztési és emberi kapcsolatok területén, a dédnagymamákat pedig a haladó kutatási munkatársak ellenőreivé?

Szerintem igen! Még azt is gondolom, hogy a nagynénik kutatási munkatárs asszisztenssé léphetnének elő!

Kérlek, tudasd ezt a jó hírt a többi anyával, nagymamával, nagynénivel vagy más barátoddal, akiket csak ismersz.

Legyen kevesebb gond és több áldás házadon, és kizárólag a b o l d o g s á g lépjen be ajtódon!

Amen

tike

sillia! :)

[quote="norka81"]S írta:norka81illia!!!

Richard Strauss - Also sprach Zarathustra
(írd be ezt is youtube-ra)

Remélem jól fogsz majd aludni! :wink:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Zarathusztra

http://hu.wikipedia.org/wiki/Im%C3%ADgyen_sz%C3%B3la_Zarathustra_(Richard_Strauss)

Kép
Kép
200907?

[quote="katy76"]
írta:
katy76
Nem is mondtam, hogy kb. egy hete elkezdtem Petra kajáiba pici sót tenni, és sokkal szívesebben eszik. Nem örülök neki, de a 100grammos adagjaihoz képest mostanában megeszik 150-180grammokat. Fokhagymát, hagymát és sót használok, meg zöldfűszereket (friss petrezselyem, kapor).

Eddig semmilyen fűszert nem használtál? :roll: :roll: :roll: :shock: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

[quote="kispocok13"]
írta:
kispocok13
Le vagyok nyűgözve, milyen gyorsan tanulnak... vettünk névnapjára egy játékot, de nem bírtam ki, 9 hós "szülinapjára" megkapta: Egy kúp, amire egyre kisebb karikákat kell rakni, ráadásul minden karikán van valami kiálló bizgentyű is (alias cimkés játékok) amiket imád.
Namármost, megmutattuk neki kétszer, is csinálta magától! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Megint viszket egy ideje a szkennerem, mert szeretnék többeteknek bemásolni valamit. Többek között a gyerek-tanítás-játék triumvirátushoz kapcsolódóan. :roll:

Kép
Kép
200907?

[quote="orsi777"]
írta:
orsi777Terhesség megszakadásának oka: baci, vírus, vagy génhiba, amit ugye nem tudnak megmondani.
Babaprojekt mehet nyugodtan, akár mától :roll: :wink: :P

És indul? :roll: :wink: :lol:

Kép
Kép
200907?

[quote="boo"]
írta:
booKaty
szerinted mikortól ehet normális kaját a gyerek? mármint, amit mi eszünk, és semmi kecmec körülötte???

Háát, a csülökkel, sódarral várni kéne még :lol: :lol: :lol: :lol: , de a húsleves, sült husi, főzelékek már mehetnek. :roll: :wink:

Kép
Kép
200907?

Boo:Értem én,csak cink volt! :wink: :lol:

Hendegabi:Köszi,akkor izgulunk tovább!
Nagyon édesen alszotok! :wink:

Tike:Látom nálatok sincs hiány huncut nézésből!
:lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Az lehet h Taminak elég annyi alvás,de nekem nem! :wink: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

[quote="nyuszi81"]
írta:
nyuszi81Katy! Én az elejétől fogva teszek egy minimális sót Lili kajájába, a doktornő tanácsára. Eszik is Lili rendesen,inkább az üveges kajákat nem eszi,mert az ugyebár tök ízetlen,így amikor valamilyen okból kifolyólag azt adok neki,abba is teszek egy kis sót :wink: :wink:

Na, most akkor vagy:
- nem kóstoltátok
- nem jót kóstoltatok
- eltér az ízlésünk.
:roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: Szerintem teljesen ehetők. Azt nem mondom, hogy de kár, hogy a Gundelben nem lehet rendelni, és valóban van néhány, ami - a címkéjét illetően legalábbis :roll: :roll: - súrolja az emberkísérlet fogalmát :lol: :lol: :lol: , de tartalmaznak fűszereket. Sárgarépa püré, cukkini magában és hasonlók tényleg nem jók, de a többi okés. Nekünk legalábbis. :roll:

Kép
Kép
200907?

[quote="tímea83"]S írta:tímea83ziasztok!

Büszkén jelentem be,h Tamara tegnap felállt a járókában!Eddig mindig csak belém kapaszkodva állt fel.
Ő is int pá-pá-t,és csip-csip csóka-zik a kezével,néha mondja h sip-sip. :lol: Azt is mondta h pá-pá,de halkan,és talán kétszer eddig.
Most h fel tud térdelni az az igazi buli,nagyon tetszik neki,uh legtöbbször nem ül,hanem térdel.

Ügyiiiiiiiiik vagytok ti is! :D :D :D :D :D :D

Hugi duma repertoárja: "de-de-de", "nnne--nne", "táp-táp" vagy "tyááp-tyááp". Pá-pá, csip-csip csókával nem is nagyon gyakorlatoztunk még. :roll: :roll: :oops: :oops:
De a kajázása az csúcs lett mostanában. Felhúzza magát az emberhez (majd' leszakad a gatya az illetőről, Hugi meg épp hogy nem spiccel), vagy odamászik, és olyan tekintettel néz a kajára, tányérra, evőeszközre, hogy szinte szó szerint folyik a nyála. Ha farka lenne, még azt is csóválná. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tegnap áttört a harmadik foga is, úgyhogy most már az is belejátszik abba, hogy kaja kéréskor csetteg, meg a szája szélét nyalogatja. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

HGabi azért sötét a kép mert apa direkt oda tette a nagyvaku elé a kezét és ez lett belőle, nekem tökre tetszett. Amúgy ne éjjel volt csak este de a lámpa fel volt kapcsolva.

Tímea mert akkor másnap nem tudtam jönni és HendeGabi mondta hogy negatív lett. Amúgy a menszi továbbra is szórakozik, barnázgatok tegnap óta, de normálisan nem jött meg. Kedden megyek dokihoz, mert ugyan úgy volt, hogy e hét kedden megyek, de beteg lett a dokim és áttették jövő hétre.
Húh egész meglepő hogy ilyen sokat vagyok tegnap is meg ma is. Holnap viszont unokatesómékhoz megyünk, mert neki is szülinapja lesz, meg Norbinak ő a keresztanyja és náluk is meg szoktuk tartani a Norbi szülinapját. Amúgy 30-án lesz 9 éves. Miért szalad ennyire az idő?
Gyerkőcök csodaszépek.

Mindenkinek szép hétvégét kívánok, és végre jó időt hogy lehessen sokat sétálni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

[quote="sillia"]
írta:
sillia
Bond is másfél éves koráig szopiztatta Manót, ezúton kérdezem meg őt: hogyan oldható meg hogy egy nagyobbacska gyerkőc ne csomagolja ki a mamát nyilvános helyen?

Bond válasza: kisnyúl legyek, ha emlékszem, hogy akkor hányszor szopizott még Manó naponta. :roll: :roll: :oops: :oops: :roll: :roll: Az éjjeli az tuti, meg mág talán egy volt? Nem tudom. :roll: :roll: :roll: Ami biztos, hogy azt hittem, hogy hiányozni fog neki. Erre kiderült, hogy egyáltalán nem foglalkozott vele. :roll: :shock: :shock: :lol:
Ez akkor volt, amikor az amniocentézist csinálták, február 18.-án Ha nagyon neki durálnám magam, akkor biztos megtalálnám. De ez egyelőre(?) várat magára. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: Ha gondolod, akkor vissza keresheted az atájti bejegyzéseimet. :roll: :roll: :roll:

[quote="sillia"]
írta:
silliaTV

Nálunk ez nem kérdés, miután Lócit egyáltalán nem érdekli...
Amit viszont naponta többször is elmélyült figyelemmel végignéz, az ez:

http://www.youtube.com/watch?v=Bwg7uyy9g2c

Nem épp gyerekdal, de neki ez jön be valamiért :roll:

Lehet, hogy valami karmatikus dolog? :roll: :roll: :wink:

Kép
Kép
200907?

tike! :)

Blogos bejegyzés: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: és :( :( :( :( :( :( :( :(

Jó, hogy mindent rendben találtak! :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

Kispocok!
A délelőtti sétálás alatt végig azt figyeltem a babakocsin, hogy hová lehet felrakni rá a napernyőt!? :?: :roll: Megosztod velem ezt a titkot? Annyira érdekel, mert én nem találtam megfelelő helyet :roll: :shock: :) Esetleg egy képet is dobhatnál róla, mert lehet még szükségünk lesz rá. Köszi!

Babatalival kapcsolatban éjjel én is azon gondolkodtam, hogy milyen időpontban lenne a kezdés, és pontosan hol találkoznánk...szóval a részletek érdekelnének. :)

Mindenki babája nagyon ügyes!!! Hasonlóan vagyok mint Sillia, amikor a mozgásfejlődésről írtok. Kezdem magam rosszul érezni, hogy Jázmin még nem ült fel és nem mászik. :oops: :( Ráadásul még egyetlen foga sem bújt még ki. :(
Szerintem már csak mi vagyunk fogatlanok.
Tornázunk, játszunk sokat és gurulva-kúszva elér mindenhová, könyököl és támaszkodik egy kézen, tolja a popóját felfelé, fekvőtámaszozik, de egyenlőre más nem. Úgy vagyok vele, hogy próbálok nem aggódni, tudom, hogy az úszás jót tesz neki.
Vendég

norka81! :)

Vedd elő a naptáradat, és jegyezd majd be, hogy mikor "pótolta" be ezeket Jázmin. Megsúgom: egyszerre fogja. :wink: :lol: :lol: :lol:

loislane! :)

ILYEN képeket nem megosztani velünk. Hallatlan gonoszság! :( :( :( :( :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Te jooooooo eg! Itt meg mi volt tegnap? Nem semmi mennyiseget termeltetek.
Nem is tudom, hogy hol kezdjem.

Tike:
Nagyon orulok, hogy minden rendben van Veled. :D
Hedi gyonyoru kiscsaj, tok jo, hogy raktal vegre tobb kepet Rola. Szep a kotott ruhacskaja. :D

Orsi:
Szuper! Akkor maris johet a kisteso.
Aranyos vagy. :D En is szivesen talalkoznek Veled/Veletek. :)

Breki:
Koszonjuk szepen! :D :D :D
Ti meg mindig nagyon szepek vagytok. Te pedig rettentoen csinos. Mino mar nagyon ugyes, mennyire okos. Lottus nem egy nagy dumas. Biztos olyan kis csendeske lesz mint en. :roll:
Nagyon szep a vers.

Kispocok:
Nimrod is nagyon ugyes. A tapsolast en is tanitgattam Lottinak de csak ugy megy Neki, hogy az en tenyerembe ut. Vagyis az nem tapsolas hanem pacsizas. :lol: :lol: :lol:

Norka:
Betegseg es nyugi :cry: Remelem hamarosan elmulik es egeszsegesek lesztek. A gyonyoru Jazminrol tenyleg rakhatnal kepet.

Lois:
Nagyon edi a kisfiad. :D
A kutyi is aranyos.
"Na, milyen kis szómenés jött rám.... Rolling Eyes" :lol: :lol: :lol: :lol: Szerintem meg irhatnal tobbet is magatokrol. :roll:

Boo:
Hatalmas gratula Mironnak az uleshez! :D :D :D Latod, felesleges volt aggodnod. Nagyon ugyes es szepen fejlodik! :wink:

Sillia:
Ne beszelj butasagokat! Igenis jo anya vagy. Loci szepen fejlodik es nagyon edes baba. Latszik Rajta, hogy boldog es szeretik. Csak ugy sugarzik az gyerek. :D
Lotti is meg mindig cicin alszik el. :oops:
Loci olyan kis edes ahogy szorong a hurcibaba. :D

Timi:
Tami is nagyon ugyes! Gratula az allashoz! :D Csip csip csokazik??? Jaj de edes lehet.
Szerintem teljesen rendben van igy az alvasa. Lottika csak max fel orat alszik delelott es van hogy delutan is, de van hogy alszik 2-3 orat delutan es megis 10 korul sikerul csak lerakni aludni.

H.Gabi:
Bocsi :oops: , nem akartam az :evil: a falra festeni. Az az erdekes, hogy a mi csaladunkban senkinek nincs semmilyen allergiaja. Remelem Lottika is kinovi.
Erdekes volt a cikk amit felraktal. No comment...
Vica annyira hasonlit Lottusra :shock:

Rolunk is a vegere;
Lottus ma reggelre csupa t@knyosan ebredt es sokat hapcizik de kulonben jo kedvu. Nem gyozom szivni meg torolgetni a nozijat. Bizom benne, hogy csak egy egyszeru megfazas es nem lesz belole komolyabb betegseg. Annyira utalja szegenykem ha szivom vagy torlom az orrat. Kulonben nagyon eleven kiscsajszi, nem marad meg egy pillanatra sem.

Na most pedig megyunk enni es utana setalni.

Kép
Kép
bucus80

Sziasztok!

Bond:Miert olyan meglepo az hogy Katy eddig semmifele fuszert nem hasznalt??? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :shock: :shock:
Tudomasom szerint a zoldfuszereken kivul a hagyman,fokhagyman,vanillian kivul (lehet valamit kihagytam)semmi szukseg nincsen masra :roll: :roll:
A sajat kajambol adtam mar Hanginak krumplit,repat,hogy szokja azert lassan az izeket,de nem teszek mast az o kajajaba,a fent emlitetteken kivul+oliva olaj.......
Te miket hasznalsz???Milyen fuszerekre gondoltal???

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti! :)

Hát, sóra mindenképpen. :roll: :roll: :roll: Meg MINIMÁLIS mennyiségű cukorra. Mondjuk egy tőkfőzeléknél. :roll: (Igaz, abban van kapor is. :roll: :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.04.16 17:22-kor.

Kép
Kép
200907?

Bond
Én ha odakerülök, mert odakerülök, hogy a két éves gyerekem hozza a takaróját hogy aludjunk együtt, most azt csinálnám, hogy szépen visszakísérném, hogy ott aludjon el ismét.-Ki csinálja?
Hát én nem tudom, de mi fogjuk az tuti..anyám csinálta gyerekkoromban. :roll: Biztos jóó dolog együtt aludni, és kell is, de nem az éjszakai alvást. Du. sztem tök jó dolog, elszunyálni a baby mellett, mondjuk én ezt is ritkán, mert általában dógom van….kinek ez a jó kinek az. Én ezt csinálnám akkor is függetlenül attól, hogy más nem csinálja, mert azt leszarom..evvan. :lol: aztán lehet hogy az egész elvem megborul mikor odakerülök. :wink:

Orsi

Május 8-16. Angliába megyünk mászni….szal nekünk nem jó..az egy éves talira viszont tuti elmegyek. :wink:

Lois

Hogy híjják Kiszé-t? Vannak pillák itt is…:wink:

Timea

Ha szeretnéd hamarabb letenni, akkor ne aludjon délután….Nálunk hat óra után nincs alvás, ha lenne felkeltem.. :oops: és akkor nyolckor fürcsi alvás…

Tv-nálunk nem megy a tv ha Roló fenn van, de napközben abszolút nem. Este ha lefekszik aludni.
Én egyetértek a leírtakkal. :roll:

Kispocok

Nem szentírás de a Suttogóban pont azt olvastam, hogy:
Ha új játékot kap a baba, nem kell megmutatni neki mit hogy kell, fedezze fel ő, és akkor ha nyűglődik vagy dühös mert nem tudja használni akkor kell segíteni(nagyobbaknál megkérdezni előtte segíthetsz-e) A saját tapasztalat sokkalta többet ér, mint egy berögzült mozdulatsor…de Isten ment hogy belevau :oops:

Tike

Lehet kövezni DE:
Sztem meg egy 2 éves gyerek már a társaságot igényli(a szocializálásról nem is beszélek), éss ha netalán van egy testvér akkor sztem egyiknek se jó. Se a nagyra nincs annyi idő mintha egyedül lenne se a kicsire. Persze mindenkinek magában kell ezeket lerendezni. Én nem szeretnék a nap végére idegroncs lenni, nem feltétlenül az időtartam a lényeg(teszem azt Anya tévézik vagy mást csinál gyerek játszik), hanem a minőség. Én szeretnék majd meló után örömmel alig várva gyermekemért menni, hogy türelemmel meghallgassam hogy mi volt mi történt vele és játszunk hatalmasat…Én meg azzal nem értek egyet, hogy akkor vagy jó Anya ha otthon dekkolsz 3 évet. DE a nap 50% átordítod, hogy nem nem szabad, megint ügyetlen vagy minden kétszer annyi idő és alig várod hogy Apa hazajöjjön hogy átdobd rá a gyereket. És akkor a kettőről nem beszélek…
:roll: :wink: :oops:

KépKép

KépKép
ronmay

Megvan mindenem 8) 8) 8) 8)

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.04.16 17:21-kor.

Kép
Kép
200907?

Namostakkóhogyisvanez? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.04.16 17:19-kor.

Kép
Kép
200907?

He? :roll: :roll: :roll:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.04.16 17:19-kor.

Kép
Kép
200907?

Elfogyott, wazzeg! :twisted:

Kép

Kép
Kép
200907?

[quote="ronmay"][ írta:ronmaycolor=darkblue]Bond[/color]
Én ha odakerülök, mert odakerülök, hogy a két éves gyerekem hozza a takaróját hogy aludjunk együtt, most azt csinálnám, hogy szépen visszakísérném, hogy ott aludjon el ismét.-Ki csinálja?
Hát én nem tudom, de mi fogjuk az tuti..anyám csinálta gyerekkoromban. :roll: Biztos jóó dolog együtt aludni, és kell is, de nem az éjszakai alvást. Du. sztem tök jó dolog, elszunyálni a baby mellett, mondjuk én ezt is ritkán, mert általában dógom van….kinek ez a jó kinek az. Én ezt csinálnám akkor is függetlenül attól, hogy más nem csinálja, mert azt leszarom..evvan. :lol: aztán lehet hogy az egész elvem megborul mikor odakerülök. :wink:

Úgy értettem, hogy Apa az akinek az ágyába átvándorol Manó. Nna, és akkor ki az, aki mindig vissza teszi őt a sajátjába? ÉN. :? :? :? :? Alapból a sajátjában altatom el, ahol minden egyes este megbeszéljük, hogy ne menjen át, ha feléredne az éjszaka közepén. Vagy ha esetleg az apjáéban szunnyadna el, akkor én cipelem át. De volt már, hogy felébredt valamiért sírva, és akkor én jöttem át a másik szobából, hogy megnyugtassam. :roll:

Kép
Kép
200907?

Bond :Te vagy a kepeken?

:wink: Sot sem adok es cukrot sem.....1 eves korig kifejezetten eleg nekik a zoldsegekben talahato termeszetes so tartalom,edesitesre pedig ott vannak a magasabb cukortartalmu gyumolcsok.En igy csinalom,csak erdekelt,mi lehet annyira fontos a gyerkocok eteleinek izesitese szempontjabol..... :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Bond:Pfffffffffúúúú! :lol: :lol: :lol: :lol: Az igen!

Gabi1:Neked is jó hétvégét kívánok,remélem hamar elmegy,és jó hírekkel jössz! :wink:

tímea83
Ajka

Bond:
De jo! Ezeken a kepeken tuti Te vagy! :D Aranyos kiscsaj voltal.

En sem szoktam fuszerezni Lotti kajait. 1-2x mar raktam egy leheletnyi sot bele de cukrot nem szandekozom egyaltalan es a soval is nagyon csinyan fogok banni. Persze van, hogy a mi levesunkbol veszek ki Neki zoldsegeket es abba azert vannak fuszerek. Tokfozeleket meg nem evett :roll: Eddig eszembe se jutott, hogy fuszereznem kene Lottus kajait.

Ja es ez most jutott eszembe:
Multkor mondtam a vedononek, hogy nem iszik semmit a Dragam. Se poharbol se cumisbol se tanulos poharbol se sehogy. Erre azt mondja, hogy probaljak Neki adni szorpot! Nahat mondtam Neki, hogy azt tuti nem fogok. Csak neztem, hogy mi van?
Egyebkent volt mar, hogy fecskendovel probaltam itatni de ugy meg kikopte a teat meg vizet. Nem tudom mit lehetne meg kiprobalni.

Kislanyom rettento nyugos ma, szegenykemnek nagyon szorcsog a nozija. :( :( :(

Kép
Kép
bucus80

Ronmay: Igen, evvel is egyetértek.Ezért nem tenném kötelezővé, hanem a lehetőséget adnám meg rá. Mert most ha valaki szeretne is ugyan otthon maradni a 3.évben, sok esetben egyszerűen nem teheti meg,mert a gyes semmire nem elég. Ezért adnám én a 3. évben is a gyedet. Egyébként mi is szeretnénk bölcsibe adni Hédit 2 éves korában, de nem mindenki van így vele...és pont ezért terveztük a kistesót is erre az időre. Így napközben tudok a kicsivel is sokat foglalkozni, és nem megy Hédi rovására. NA persze majd kiderül a gyakorlatban,hogy működik-e :wink:

tike

Bucus:Hangi sem akart inni sokaig,de lassan egy hete mar elfogadja!Mar 60ml-ket megiszik egy nap,minden etkezes utan kinalom vele!
Vagy csoros poharbol,vagy csor nelkul.....de probalgasd kitartona,majd raerez az "izere"!
Szorp: :shock: :x :evil: :twisted: ez egy barom!!!
Jobbulast!

Pottyok:nekunk is kijottek a joghurtol,igy felfuggesztettem a sajtot is,raerunk meg ezekkel,a feherje adagja megvan igy is!

Boo:na ugye hogy ugye????!!!!!!Gratula,megy ez nektek!

Timi:latom nektek is!!!Mar nem szedulgetsz??

Sillia;ne ostorozd magadat!Loci is nagyon jol fejlodik es kulonben sem letelemuk hogy tapsi-tapsizni tudjanak :wink: !Ti mast csinaltok helyette!Locit a fiokok es a szamitastechnika erdekli,nemsokar elbol vagja majd a mukodesuket,mikor mi lehet eppen viragot gyujtunk,es kavicsokat!!! :wink: :wink: :wink:

Cicizes:en egyreszt irigykedek,mert nekem mar alig van tejem,eppenhogy eleg,de fejek rendszeresen meg,hogy kinyerjem azt a kicsit is!Az onkiszolgalashoz meg nem ertek,bar mar parszor rammaszott es beprobalkozott,de meg terelheto volt a dolog.....Talan szepen lassan magyarazd el neki,nincsen itt az ideje,mikor vetkoztet...talan megerti mar akkorra mikor ez kinos lehetne....persze nem fejrazassal es nem szabaddal,mert osszezavarodik......es persze megtanulja idejekoran a nemet es a fejrazast :wink:
Nalunk is razza a fejet,de nem a "nem-re"hanem mi igy bohockodunk neki,es imadja ha repul a hajam...amikor jatekra hiv,huncutkodik,akkor vigyorogva,osszehuzott orral,hunyorogva razza o is a fejet!!!Es ezt idegenekkel is csinalja :lol: :lol: :lol:

Jol elszallt az elobbi irasom,igy ennyit jegyeztem meg.....

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti:Köszi,már nem szédülök!
Már így is szép ideig tudtál szoptatni!Ügyi vagy! :wink:
A nem-et Tamara is csinálja,rázza a fejét,és mondja is mindig így h:nem-nem,aztán vigyorog egyet és csinálja tovább amire mondom h nem! :lol:

tímea83
Ajka

Timi:Remelem meg kihuzzuk azert par honapig,de nagyon elszomorit....

En eppen amiatt kerulom ezt a fajta fejrazast,mert szinte mindennel elobb a nemet tanuljak meg.... :roll: :roll: ami egy darabig edes,meg cuki,de aztan amikor mindenre nem a valasz,az azert orjito lesz(na kerulom ezt a kifejezest.....)szoval nehez dolgunk lesz,eleg lesz majd a dackorszakban :wink:

Orsi:en is ugy taliznek Veletek!!!

Jok a kepek :lol: :lol: :Hedi,Vica,Loci,Kisbond............. 8) :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Atyaisten, mennyit írtatok délután :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Boo,
hatalmas gratula a felüléshez!!!! Kérjük a videjóóóóót!

Babatali-Progikezdet javaslat: kora délután, mondjuk 2?

Tímea,
nektek is hurráhurrá!
Alvás: szerintem ne aggódj! Nimród is ma aludt 3 órát fél11től... (és ha még délután is alszik, akkor is legkésőbb 8kor le tudjuk tenni, és 7kor kel már régóta - tudom, mákos vagyok vele)
Van esti rituálétok? Félhomály, nyugi, nem pörgős játékok stb.? Vagy korábban Bond javasolta a levendulát, többen meg a citromfüvet, rooibos teát. Próbáld ki :wink:
Köszi a napernyős tippet, kipróbáljuk!
Képek nagyon cukik! Huncut kiscsajod van!

Hendegabi,
remélem, nem lesz belőle allergia :twisted: :twisted:
cikk: szomorúnak tartom a dolgot... viszont teljességgel Tike álláspontját osztom!!! Én is felháborÍtónak tartom, hogy hiába fizettem rengeteg adót több mint 10 éven keresztül, a pénz amit kapok most, nevetséges, és lassan pelenkára sem lesz elég.
Beájulóskép zseniális! A megtestesült boldogság és nyugalom, ahogy csak gyerekek képesek aludni.

Sillia,
igen, én kértem, köszi, könnyesre kacagtam magam, annyira édes Lóci beszorulva! És az az önelégült pofi!!!!!!

Tike :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(a jó hírre is, meg arra is, amit bemásoltál)

Bond,
kíváncsian várom az olvasnivalókat!!!!
Babakaja szerintem is finom, és a tejpép nagy kísértést jelent számomra, hogy ne tömjem magamba... és a banánosat és körtés-kétszersülteset még nem is kóstoltam! Majd most :wink:

ezt most jól elküldöm, mert megjött a pizza :lol: aztán majd jövök megint :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

Bond,
[quote]H írta:a farka lenne, még azt is csóválná. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Tegnap áttört a harmadik foga is, úgyhogy most már az is belejátszik abba, hogy kaja kéréskor csetteg, meg a szája szélét nyalogatja. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nagyon jók a retro-képek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Te vagy, ugye?

Norka,
ha tudnám a megoldást, nem kértem volna onlány segítséget :wink: :wink: :wink:
holnap fotózok :lol:

Ronmay,
új dolgok: jéééééé, logikusan hangzik! Köszi :wink: legközelebb nem mutatom meg, csak pillogok messziről majd :lol: :lol:
2 vs 3 év: igazad van, bár én szeretnék olyan anyuka lenni, aki ha itthon van, akkor sem idegroncs. Meglátjuk...
igen, kell nekik a szocializáció, ezért próbálom meg beiratni szeptembertől, és ha felveszik, másfél éves korától egy héten kétszer elviszem majd (állítólag lehet így csinálni, hogy nem minden nap megy)

Bucus,
gyógyuljatok!

Tímea,
"nem-nem" - Enyémfiam is pont ugyanezt csinálja :lol: :lol: :lol: :lol:

na mi az, sehol senki? Mindenki fürdet-altat? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

KépKép

KépKép
kispocok13

Akkor töltöm az oldalt tovább:

képzeljétek, holnap délután kirándulunk, piknikezünk Esztergomban, remélem, jó idő lesz!
(nem igazi piknik, csak indul az ejtőernyős szezon, és elkísérjük Apát, mert oktatás lesz. Ja, és lesz ott egy 6 hónapos baba is még, szóval mini babatalin leszünk :wink: :wink: )

Ma vettem itthonra személymérleget, mert apa fogyózik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
És lemértük rajta Nimródot.... szerintetek?

elvileg egy hét alatt 600g-ot hízott... remélem, nem mért jól, mert ez durvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

KépKép

KépKép
kispocok13

Kispocok:szerintem nem kell idegroncsnak lenni :wink: :lol: itt akkor sokan azok lennenek,mert nincs bolcsi,se ovi :wink:

Eszterom:jo lesz nektek!!! 8) 8) 8) :lol: :lol:

Merleg:na en is probaltam mar merni rajta Hangit,de nem sok sikerrel,szerintem nem alkalmasak iyen picurik "hiteles meresehez",mindenesetre azert biztosan jol haladtok a hizassal!!!!
Pedig mi aztan rendesen meghiztuk a magunket eddig :wink: (az elmult 2 honapban is megvolt a havi fel kilo 8) 8) a merleg ezt nem mutatta..........

Jo volt a pizza???

Kép
Kép
ancsurti

Kispocok!

Én őrzöm kicsi lányom álmát. Nagyon csúnyán köhög :(
1 órája alszik, de vagy már 10x köhögött. :( Nem tudom milyen éjszakánk lesz :roll: :shock:

Napernyő helyére kíváncsi vagyok :wink:

Ancsurti!
Jó, hogy jöttél! Jázmin is imádja a hajrázást! Múltkor táncoltam neki és akkorákat kacagott miközben repült a hajam, hogy nem bírtam abbahagyni a fejrázást. Másnapra beállt a nyakam :shock: :shock: :? :? :lol:
Azóta csak módjával reptetem a frizkóm :D :lol:

Bucus!
Ezek a védőnénik tudnak "jó" tanácsokat adni. Szörp :shock: ? Ő adna a babájának?
Én is sokszor kínálom Jázmint, kajálások után pohárból (már egyedül iszik :) ) a nap folyamán ha úton vagyunk, akkor cumisüvegből, és egyenlőre csak baba vizet, és keveset iszik. Szerintem ne aggódj, mert ha szomjas akkor úgyis fog inni. :)
Tudod mi jutott még eszembe. Olyan üvegből próbáld meg itatni aminek a kupakja olyan szopókás. Remélem érted mire gondolok. Majdnem olyan mint a cumisüveg, de mégsem. Jázmin szereti. Esetleg almalé+víz együtt? Vagy ezeket már próbáltad? :roll:

Bond! Jók a képek és a kommentek :-)

Boo!
Gratula kicsi fiad felüléséhez!!!

Nyuszi!
Hogy álltok a lakásvásárlással???
Vendég

és két mai kép:

először a gyerekülésben (Apánál maradt a hurciba, de barátnőmmel és kislányával kimozdultunk, ő kölcsönözte az útra)
Kép

reggel, amíg zuhanyoztam, gyanúsan nagy volt a csönd - majdnem bealudt a járókában :-))) amúgy a cumival elvileg csak játszott, de utána berakta a saját szájába, és bekómált vele...
Kép

KépKép

KépKép
kispocok13

Hízás:
Na, én most kíváncsi leszek, mert szerintem Jázmin megint nem hízott, ugyanis az elmúlt 1 hétben fél adagokat evett. Mentünk volna tanácsadásra, de elmaradt. Lehet hétfőn pótolunk.

Ancsurti! Havi fél kiló az szép! Kipróbáltuk az avokádót!!! Jelentem bejött az egész családnak! Köszi a tippet!
Apa koleszterinjére is jó. :wink:
Jajjj! Én úgy ennék most pizzát!!!
Kispocok! Küldesz egy szeletet?
Vendég

Nimród nagyon édes!!! Rájött a cumi funkciójára! :lol:
Láthatóan élvezte a kocsiban a gyerekülést!
Vendég

hahahaaaaaaaaaaaaa, sziasztok :lol: :lol: :lol: :lol:

Norka,
gyógyuljon Jázmin hamar-hamar!!!!
[quote]
írta:
Másnapra beállt a nyakam Shocked Shocked Confused Confused Laughing

Ancsurti,
nem úgy értettem! Csak hülyén írtam!
A két gondolat nincs összefüggésben egymással, nem azért tervezzük a bölcsit, mert idegroncs vagyok!!!!!!!!!!!!!!
Imádok vele itthon lenni, és szerelmes vagyok belé, minden percét élvezem, és azóta vagyok boldog ember, amióta Ő van, mert már erre vágytam hosszú-hosszú évek óta. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A bölcsi az anyagiak miatt lesz, és meg mert tényleg kell a gyerektársaság egy kicsit, és meg mert nem szeretném, hogy utálja az ovit, mint én utáltam anno, mert előtte nem jártam bölcsibe. (nagyim volt velem, mert anyu dolgozott, és imádtam, egy nagy nyaralás volt a gyerekkorom)
De megszakad a szívem, mert legszívesebben három évig itthon lennék vele.
De remélem, Hugi közbeszól majd (nem Bond-é :lol: )

KépKép

KépKép
kispocok13

Pizza: már behabzsoltuk, bocsi Norka :oops: :oops: :oops: :oops:
De fincsi volt, Ancsurti, köszi a kérdést :lol: :lol: :lol: :lol:

Mérleg: ha a fél kilót nem mutatta, és nekünk most +600g-ot mutat, akkor lehet hogy még többet "erősödtünk" :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Gyerekülés: igen, nagyon büszkén feszített benne :lol: :lol: :lol: :lol:

Norka,
persze a nyakbeállásos idézet után elfelejtettem ezt berakni:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Az jutott eszembe, hogy ha nyugodtan alszik, és néha köhög, attól ő még tud pihenni, nem biztos hogy felébred... Nimród is, amikor beteg volt, köhögött meg tüsszögött éjszaka, de aludt tovább... remélem, minden rendben lesz!

KépKép

KépKép
kispocok13

Igen, én is bízom benne, hogy azért szépen visszaalszik. Azért ha nem sikerül neki, majd jól cicire teszem, nehogy nagyon kiszáradjon a torka és fájjon neki. Azt én is mindig utálom, ha már annyira száraz a torkom, hogy nyelni nem bírok, mert az tud fájni rendesen.

Pizza: Egészségetekre!!! Én lehet holnap este benevezek egyre! :shock: :lol: :lol:
Vendég

...mint egy ufo :-)
Kép
otthoni hinta-palinta
Kép
Vendég

Norka:jaj istenem,kicsi beteg Jazmin...remelem gyorsan kiheveri!!!Es nem kell virrasztanod sem sokaig!!!

Fej/hajrazassal ovatosan :lol: :lol: :lol: :lol: azt hiszem egy jo kis koncert edzesbe hozna engem is :lol: :lol: :lol:

Az a szopokas uveg tenyleg jo otlet :wink: kosziiii,multkor az eszembe is jutott,hogy majd kiprobalom....aztan jol ki is ment a fejembol :oops: :oops: :oops: mert egyebkent Hangi minden uveget a szajahoz tesz,legyen az barmilyen is......

Kispocok:Nimrod nagggyon boldogsagos arcot vag az ulesben :lol: :lol: igazi nagyfiu mar!!!

Az enyemgyerek mostanaban rendszeresen a hatan fekve alszik :shock: ....sosem szerette,az elso perctol hason-alvo....olyan edesen elterul az agyikoban a hatan,illetve az oldalan...megzabalom!!!!!!!
Ja es mellekesen ma is felult :lol: :lol: megy ez,de valahogy oldaltfekve,konyokolve jobban szeret jatszani :lol: :lol: :lol:

Na hozok par kepet,mig varjuk hogy a szaritogep befejezze a feladatat....
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
ancsurti

Kispocok:en ertettelek :wink: :lol: :lol: akkor en fogalmaztam rosszul :wink: semmi kifogasolni valom nem volt :wink: csak annyi volt a megjegyzesem,hogy talan ha valaki otthon marad,mert megteheti,vagy akarmi mas miatt,meg tenyleg nem biztos hogy idegroncs lesz! :wink: :wink: :wink:

Norka:az az uszogumis kep.............keszen vagyok tole!!!! 8) 8) 8) es ahogy tartja a kicsi labat!!!Most mar aztan el kell jutnunk valahogy usziba :? :?
Orulok hogy az avokado bejott :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?