A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Hangi gyönyörű!!!
Nagyon édes ahogy a székben ül!!! :lol:

A vulkáni hamuról eszembe ötlött egy kérdés!
Szerintetek mennyire szennyező? :roll: :shock:
Ne vigyük túlzásba a sétát?
Vendég

Norka:koszi! :wink:
Ez a hamu dolog tenyleg ennyire durva???En azt hittem csak a repulogepeket fenyegeti,a latasi viszonyok miatt......ma meg nem olvastam semmi infot,mi van a nagyvilagban......

Kép
Kép
ancsurti

Norka,
Jázmin úszógumiban :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: gyönyörűűűűűűűűűűűű és a lábacskák.....szétpuszilni valóak!!!!!!!!
hamu: ez eszembe sem jutott... szerintem azért annyira nem durva hogy be kellene zárkózni... vagy?

Ancsurti,
ja, akkor értelek, és egyetértek :lol: :lol: :lol: :lol:
Hangi nagyon csajos lett!!!!
Szereti a jóféle Coronita-t????

KépKép

KépKép
kispocok13

Bond!
Ahogy Ancsurti írta, egyáltalán nincs a babáknak szükségük sóra, cukorra, sőt kifejezetten nem ajánlott ilyen pici korban "elrontani" az ízlelésüket.
Nekem se jutott volna eszembe, ha normálisan enne. Nekem a védőnőm javasolta, hogy próbáljam meg, hátha jobban eszik így Petra.
Ő egyébként a bébiételeket nem eszi meg, én sem enném meg a helyében, csak a gyümölcsösök ehetőek a számomra.
(mellékesen a Hippekben van só meg cukor is :? )

Boo!
Én normális kaját eddig még csak egyszer adtam Petrának, a héten a mi zöldborsó főzelékünkből passzíroztam neki. Volt benne pici cukor, só, rántás, petrezselyem.
Holnap életében először a marhahúslevesből fog kapni zöldségeket + husit.
Amúgy én még nem nagyon tudom elképzelni, hogy milyen igazi kaját lehetne neki adni.
Borsos, pirospaprikás kaját még nem ehet, én habarásos kaját még nem nagyon akarok neki adni, szóval maradok a külön gyártásnál.
Sokszor szoktam dinsztelt hagymára tenni az aktuális zöldséget, vagy fokhagymával ízesíteni, de azért egy normál tökfőzeléket még nem adnék neki. :roll:

És most már a húst se natúr párolom, hanem teszek hozzá hagymát és fokhagymát és egy ici-pici sót (én egyszerre kb. egy hónapnyi adagot csinálok és lefagyasztom)

Nyilván itt is vannak különbségek, ki így csinálja, ki úgy. Én az óvatosak közé tartozom.

Lois!
Jó, hogy végre hoztál képet! A kicsi fiad is és a kutyusotok is nagyon aranyos!!!

Petra ma halálra kergette a kutyákat Anyunál. Nagyon elemében volt (és meg akarta kóstolni a száraz kajájukat). :lol:

Neki is van olyan karikás rúdja, de ő leborítja az összeset és egyenként jól megrágja őket. Ő a rombolásnál tart még csak.

Viszont tapsol, nagyon édesen csinálja, mert nem csukja össze az ujjait és nem nyújtja ki őket. :lol: :lol: :lol: :lol:

És anyázik napjában harminchatezerszer.

Írtam tegnap, hogy az árpája kifakadt??? Még mindig puklis a szemhéja, de már sokkal kevésbé. Biztos van még benne, de egy része már kifakadt szerencsére! :D

Kép
katy76

Jajjj, ezek a kislányok de gyönyörűek!!!!!
(az előbb elfelejtettem írni, hogy minden babaképet megnéztem, és mind egytől egyig nagyon édes!!!)

És Sillia!
Jó az új avatarod! :

Az jutott ma az eszembe, hogy Lóci még mindig utálja az öltözködést?

Kép
katy76

Kispocok: :lol: :lol: hogy felismerted a sort!!! :lol: :lol: :lol: Szeretne a gyerok ugy latom,volt kis harc,kie is legyen az uveg :wink:

Katy:En is szeretnek olyan karikas rudat venni,mostanaban keresgettem,de majd megnezem jatekboltban!A rombolas az siman okes,en azt olvastam,az megy eloszor :wink: 8)
Vettem Hanginak ilyen golyohuzogatos jatekokat,mint amilyen az ikeaban is van.....birizgalja de meg messze vagyunk a megoldastol 8)most tanuljuk a ki-be (inkabb a be :wink:lenne jo )pakolast a dobozokbol....edes szivem,kiboritani egyszerubb :lol: :lol:

Arpa:de jo hir,akkor talan lassan a gyogyulas nutjara lephettek evvel a franya kelessel......!

Megnezem a szarado ruhakat........kozben apat varjuk haza,Hangi asitozik,le kene tennem,de igy 3/4 5 fele meg nem tud elaludni.....remelem meg kihuzza egy 20 percet......gyorsan hajtogatok 8) 8) 8) :arrow:

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Sillia!

Nagyon jó az új avatarod :wink: .

Kispocok!

Képzeld, pont ilyesmi játékot keresek Botondnak :D , mert a múltkor láttunk ilyet az egyik pajtinál, és nagyon tetszett neki. Ott csillagokat kell rátenni a rúdra, és ha sikerül, zenél. Én meg se mutattam neki, mit kell vele csinálni, gondoltam úgyis naaagyon kicsi még ehhez. Erre egyszercsak látom, hogy próbálgatja rátenni a csillagokat a rúdra :shock: :shock: :shock: . Olllyan büszke voltam rá :D :D :D . És egyúttal rájöttem, hogy ideje fejlesztő játékokat venni neki, mert a csörgők ideje lassan lejár :roll: :lol: .

HalászJutka :lol: :lol: :lol:
Én sose hallgattam, és Botonddal sem hallgatom :oops: . De akkor most már letöltetek apával, biztos tetszeni fog :D .

Orsi!

NEm étem :oops: : a doki a petefészkeden látta a terhességet? És ott van a trutyi is? Met ez ember nem a petefészkében terhes, hanem a méhében :roll: .... De a lényeg, hogy rendben vagy :D !
Babaprojekt: juhhuuuu-juhuuuuuu :D :D :D

Szerintem minket is felírhatsz a babatalira :roll: :wink: .
Nekem a nagyszüleim szó szerint a szomszéd utcában laknak, a vár mellett, szóval azt még nem tudom, hogy apa velem jön-e, vagy a papával politizál-e inkább...majd eldönti :lol: .

Norka!

Szerintem ez jellemző, hogy amelyik baba lassabb a mozgásban, az gyorsabb a beszédben :wink: . Jobban ráének tanulni :lol: . Én ugyanis hiába mutogatom lelkesen a fiamnak, hogy 'nézdezakacsaezalabdaezaház', kb. 5 perc után "letekeredik" az ölemből, és lohol felfedezni :? :lol:
Jobbulást Jázminnak :( .

Boo!

és így mosr már nagyobb családom van, mint enyémapának
És sokkal jobb fej is :twisted: :lol: :lol: :lol:
Amúgy ez nagyon kedves volt tőled, én magamra vettem :wink: :lol:

Kajáról jut eszembe...
Vízforralás:
Ti forraljátok még?
A minap, csak úgy, megkédeztem anyut, meddig kell forralni a babának a vizet. Erre:
- Hát, mondjuk egy éves koráig, és akkor már jófej vagy.
- :shock: :shock: :shock: Tényleg, én azt hittem tovább!
- Nem, 8-10 hónapos kortól mr adható a sima ásványvíz, vagy a jobb minőségű, vagy tisztított csapvíz.
Szóval, elvileg már nem is kéne forralnunk, de azért én még forralom egy kicsit :roll: :lol: .

Babakocsi:
2 van, láttad őket, vond le a következtetést :twisted: :lol: .
Az első Top Rider nemtommi majd' 60.000-ért, és kb. 4. hónaptól utáltam, mert összevissza járnak a kerekei (mámint kotyognak).
A másodiknak a nevét se tudom, de 18.000 volt, és szuperül működik :D . Úgy okoskodtunk apával, hogy nem veszünk egy újat 120.000-ért, inkább veszünk majd mindig egy húszezrest, ha tönkremegy, mert így mindig új babakocsink lesz, "részletben" fizetünk, és kétlem, hogy a gyerekem elhasználna még 6-7 komplett babakocsit, tehát tutira jobban is jövünk ki a végén :wink: . A következő babánál már ilyen árkategóriával kezdünk :twisted: . (hozzátenném, semmivel sem rosszabb, mint a drágább, sőőőőt)

Ülés:
Juhuuuuuuujuhuuuuuu :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Loislane!

Nagyon cuki a kisfiad! Gyönyörű mandula-szemei vannak :wink: .

Sillia!

"a mutatok neki egy tárgyat, hogy nézd, ezt tegyük ide vagy nézd, ez a labda akkor azonnal rárabol és betömi a szájába akármi is az. "
:lol: :lol: :lol: :lol: Ne haragudj, de ez nagyon cuki :oops: :lol:
Igen, szerintem nem a cicizésa gáz, hanem az, hogy mindig az jut rólad eszébe :? . Na meg az se jó, hogy ez a fő kaja, főleg nem 8*. De hogy mi a teendő :roll: .... Kend be a cicidet spenóttal :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:

Tímea!

Állás: juhuuu-juhuuuu :D :D :D :D
Akkor mostantól már te se fordíthatod el a fejed :twisted: :lol: .

"Az lehet h Taminak elég annyi alvás,de nekem nem!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én mostanában erősen lapítok a témában, mert mióta Botond mászik, annyira lefárad, hogy nekem olyan, mintha egész nap csak aludna :lol: :lol: :lol: . Ő ugyanis sose aludt sokat, újszülöttként sem, rengeteget volt fent. Most viszont fél9-től fél8-ig alszik, de csak enni kel föl, és alszik tovább 10-ig :shock: . Aztán déltől megint alszik 2-ig, aztán fél5-től fél6-ig :oops: :lol: .
Már kédeztem anyut, nem baj-e ez :roll: :lol: . De nem, bár lehet hogy egy kis aluszékonyság még a betegségek maradványa, de tény az is hogy az ébren töltött időben 420-szal kotor a lakásban :lol: .
Hú, ezért utálni fogtok, de már van, hogy unatkozom, úgy nyakamba szakadt ez a sok "szabadidő" :oops: :oops: :oops: :lol: .
(húúú, szerintem most kiabáltam el, holnaptól vége :? :lol: )

Hgabi!

Sajnálom, hogy a te gyereked is "érdes"( :lol: :oops: ) a joghurttól :? . De nyugi, anyu szerint semmit nem vetít előre, ettől még nem lesz mndig allergiás (pesze lehet), csak fel kell függeszteni :wink: .

Só, cukor...
Én sem adtam még! Erről már írtam korábban: én baromi irigy vagyok rájuk, hogy nekik ízletesek a kaják cukor és só nélkül is, mert nincsenek szétcseszve az ízlelőbimbóik a sok redvás ízfokozóval, meg a túlsózással, -cukrozással.
Viszont mostanra "illik" ismerkedniük a fűszerekkel, szóval amit Botond eddig kapott:
vanília
petrezselyem, meg egyéb zöldek
öröltkömény
hagyma
fokhagyma
Aztán tegnap főztem húslevest pulykanyakból, és abból megkapta a zöldségeket, meg a husit pürésítve. Imááádta :D . És gondolom nem az állaga vette le a lábáról... :twisted: :lol:

Ivás (Bucus!:)
Botond iszik :D :D :D :D !
Igaz, hogy keveset, de ez is valami, ráadásul vizet :D . a betegsége előtt a janás kicsi bébiüvegből ivott, de én erről totál elfeledkeztem,mert nem volt itthon. erre most vettem, hátha... És abból iszik :D . úúúúgy örülök neki...

Ha még egy mondatot leírok, kifolyik a szemem :? :lol: .....

KépKép

KépKép
kicsidodi

A vulkáni hamu az egészségre csak akkor lenne káros, ha valóban nagyon magas koncentrációban jelenne meg, erről azonban jelenleg nincs szó, mondta Bernd Zimanowski, a Würzburgi Egyetem fizikai földrajz tanszékének professzora. A hamuban nincs semmi radioaktív, vagy mérgező. A bazaltos üvegrészecskék eleve ártalmatlanok, amennyiben nem nagy mennyiségben lélegzi be az ember. Az állatok, a növények és a talaj szempontjából sem károsak, tette hozzá.

A WHO szerint a hamufelhő mikroszkopikus méretű szemcséi légzési panaszokat okozhatnak, különösen az asztmásoknál. Az Országos Közegészségügyi Intézet vezetője ezzel nem ért egyet. Szerinte a 6 kilométer magasan szálló hamu nem jelent közvetlen veszélyt az egészségre.

Na akkor megint nekünk kell dönteni :roll: :shock:
Vendég

Dodi!
Amióta láttam, hogy Botond a janás üvegből ivott, én is megpróbáltam Petránál. Meguntam, hogy mindenhol töltögetnem kell a kis pohárkába, még a belváros közepén is, mert ő addig csak abból ivott. Most viszont tök szívesen iszik a kis üvegből is, sőt kifejezetten tetszik neki. Úgyhogy itthon pohárka van, útközben meg üveg. :D

Én 1 éves koráig fogom forralni a vizet, tudod én betartom a szabályokat! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ancsurti!
Én most vasárnap megyek koncertre! Már hiányzik, mint egy falat kenyér! A ZP-ben lesz PUF koncert, teljesen jó időben is, mert fél 9-kor kezdődik és ott 10 körül be is kell fejezni. A barátnőmék hoznak-visznek, szóval Petra észre sem fogja venni, hogy egy időre eltűnök, mert így én tudom letenni. :D

Norka!
Jobbulást!!

Boo, Timea!
Üléshez, álláshoz gratula!!!!

Boo!
Majd nemsokára megtudod, hogy milyen, amikor sz@ros sejhajjal elmászik, feláll, majd leül pelenkázás közben. :x :x :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Petránál a legújabb, hogy feláll a kádban, engem meg a szívbaj kerülget, hogy meg ne csússzon.)

Kép
katy76

[quote="katy76"]B írta:katy76ond!
Ahogy Ancsurti írta, egyáltalán nincs a babáknak szükségük sóra, cukorra, sőt kifejezetten nem ajánlott ilyen pici korban "elrontani" az ízlelésüket.
Nekem se jutott volna eszembe, ha normálisan enne. Nekem a védőnőm javasolta, hogy próbáljam meg, hátha jobban eszik így Petra.
Ő egyébként a bébiételeket nem eszi meg, én sem enném meg a helyében, csak a gyümölcsösök ehetőek a számomra.
(mellékesen a Hippekben van só meg cukor is :? )

Én még ott tartok, hogy az emberi szervezetnek, mint olyannak szüksége van mindenre, és ebbe a babák is beletartoznak. Természetesen azért az ő esetük kicsit más. Az ízesítés számomra nem azt jelenti, sós vagy édes, vagy keserű, vagy akármilyen. Hanem élvezetesen fogyasztható, nem ízetlen, ami nem tölt el jól öröm érzettel. A lehetőségekhez képest nagyon(!) finoman fűszerezett, hogy az alapíz azért jól megkülönböztethető legyen. Más a krumpli, répa, máj, akármi.
Első kóstoltatáskor teljesen natúrban adom neki. De amikor már rendes kajaként megy, akkor azért az már ízesített valamennyire. Húslevesből ami kapott abban már volt minden fűszer, amit egyébként is teszünk bele. És ízlett is neki. :D
A mértékletes ízesítésből még nem lett baj. Az nem fogja elrontani az ízlését, de étvágyat csinál neki, és a későbbiekben szereti majd az evést. :wink:
És igen, a Hippes kaják is tartalmaznak sót, és cukrot. De nem mindegyik, és csak adott kor felett. Továbbá van bennük pasztinák, zeller, petrezselyem, hagyma, burgonyapehely, hagymapor, babérlevél és minden, ami miatt :) lesz Hugi feje. :lol:

Kép
Kép
200907?

Ancsurti,

felismertem, na :lol: :lol: :lol: :lol: lebuktam... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dodi,

HalászJutka - hazafelé ma hármasban hallgattuk családilag, és mindhárman énekeltünk :lol: :lol: :lol: :lol:
Amúgy az a jó benne, hogy nem buta gyerekdalok, hanem tanít érzelmeket, fogalmakat, stb. Például egy Babits vers is fel lett dolgozva, és nagggyon széééééééééép. Na, nem fényezem tovább :lol:

Játék: mi ilyet vettünk (és most itt füstölgök, mert a játékboltban megláttam, beleszerettem, rábeszéltem Apát, megvettük..... hatezervalammennyiért :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )
http://www.lamazejatekok.hu/%5Cproducts.php?cikkszam=LC27309

Vízforralás: igen
:oops:

Botond alvása :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Ivás: enyémgyerek sokat iszik, csomószor csak azért, mert nyammog a cumisüveg cumiján és mellesleg közben jön belőle az innivaló. Viszont még tanulópohárból sem tud inni (mindíg sok megy egyszerre, és köhög tőle) nemhogy Jana-s üvegből... de holnap kipróbáljuk :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

Katy!

Üveg :wink: . Szerintem Botond is azért hajlandó inni belőle, mert szórakoztatja az üveg :lol: .
Enyémgyerek is feláll a kádban :? . Eddig, ha nagyon pici vizet engedtem, volt hogy ki-be rohangásztam, amíg fürdött, mert pl. megcsináltam addig a kajáját. De most már ott kotlok mellette, mert nagyot eshet :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy,
ZP, PUF?
Megboldogult ifjúkorom emlékei tolulnak elő... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bond,
[/quote] És igen, a Hippes kaják is tartalmaznak sót, és cukrot. De nem mindegyik, és csak adott kor felett. Továbbá van bennük pasztinák, zeller, petrezselyem, hagyma, burgonyapehely, hagymapor, babérlevél és minden, ami miatt Smile lesz Hugi feje. Laughing [quote]
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nimród is így működik :lol: :lol: :lol: Bezzeg a Babylove-os cuccok nem bejövősek neki... a kis válogatós!

KépKép

KépKép
kispocok13

Kispocok!

De jóóóóóó, én is akarokilyeeeettttt :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi:vizforralas-meg en is forralom,de felvaltva adok neki vagy asvanyvizet,vagy csapvizet,a fluorid miatt.......es meg szandekozom egy darabig,aztan van itthon viz-szuronk,azt is hasznalatba veszem ha mar nem forralok.........bar imadja a furdokadban kicuppogni a vizet,jutott mar Kukacba forralaltlan viz is :wink

Katy;erezd jol magad a koncerten!Itt volt nemreg Cypress Hill koncert...kisse fajt a szivem miatta,de talan egyszer meg eljutunk valami modon apaval szorakozni.....kene keresni valakit,aki majd idovel par alaklommal megbizhatonak latszik es ra merjuk bizni Hangit........

Bond:igen az emberi szervezetnek szuksege van mindenre,ez teny.Es a "mindent"termeszetes formajaban is megadhatjuk a szervezetnek :wink: Van ideje megszoknia szerintem ezeket majd nagyobb koraban is,de nem ellened beszelek,csak amellett,hogy a zoldsegeknek van igazi izuk is,amit mi mar regen elfelejtettunk...es az iztelenseg nem igaz,csak mi mar nem ismerjuk azokat :roll:
En is szeretem a fuszereket,hasznalom is oket,es szepen lassan azert kap majd ezt-azt Kukacka is a mi etelunkbol,de az teny hogy a borsos,erosebb izekre semmi szukseguk nincsen meg.....amikor meg mar teljesen a mi kajainkat eszi,addigra szepen hozza is szokik ha kostol a felnottekebol is aprankent :wink:
A bebietelekben levo hozzavalokat amiket emlitettel,azt en eppen belefozom Hangi kajajaba is,kiveve a sot es a cukrot :wink:

Norka:koszi az infot,bar minket azt hiszem ez nem fenyeget,de szeretek azert tajekozodni.......mindenesetre figyeld,mekkora merteku a szennyezetseg,de azert menj setalni :wink: ......max,takard le a kocsit egy vekony gezanyaggal,ha nagyon paras a helyzet :wink:

Na megyek tenyleg,Hangi alszik,apa itthon,ruhak meg szaradnak,ra kellett csavarnom.......

Kép
Kép
ancsurti

Dodi,
online rendelés :arrow: klikk :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

De aranyosak vagytok.... most akkor olyan jó kis passzív-agresszív módon kizsaroltam a szívélyes fogadtatást?? :lol: :lol: :lol:

Orsi!
És tényleg kijavítottad... :roll:
Jó zsúrozást, EnyémGyereknek már volt névnapja, Hanyaganya túl nagy faksznit nem rendezett neki :oops:

Sillia!
Köszi, a szemek gazdája nevében ...de mit szerénykedek..végül is én csináltam...szóval köszi :wink:
Az én fiamnak sem valami bő a repertoárja, de nekem nincsenek rossz érzéseim ez miatt :oops: Tapsizik, meg pápázik, de ebben ki is merül a tudományunk. Könyvet én még nem is mutogattam neki :oops: Cicistaság nálunk is igen erős volt . A hozzátápival enyhült a dolog sokat. Mostanra meg teljesen átlagos szopizó lett. Ma mondjuk pólón keresztül megharapta a mellbimbómat úgy felkiáltottam frászt is kapott tőlem :oops: De ilyet még sosem csinált, és végignézve a reakciómat, többet tuti nem is fog :roll: Rám is mászik játék közben, ez teljesen normális szerintem.
Zé is sokáig ragasztkodott a hordozójához, abban baba-kocsiztunk vagy 4 hónapig. Én is a biztonságérzetével magyaráztam. Most már rákapott a sportrészre is, főleg mióta menetirányba fordítottam.

Kispocok!
Köszönöm, kedves tőled :roll:
Napernyő kérdés nálunk aktualitását vesztette, mikor átfordítottam a sportrészt, azóta a napernyő nem megoldás, hisz nem látom, hogy kéne épp fordítani, hogy ne süssön az arcába. Az én kocsim kupoláját egész mélyre előre lehet húzni, így megoldható, bár ha nagyon le kell húznom, néha alig lát ki :)
Keresgettem Halász Jutkákat is, de a'szem gyerekként sem szerettem annyira, ezért mi leragadtunk az Alma együttesnél :)
Ejtőernyőzés, te is voltál már?? :shock:
Römert kényelmesnek találtad? Én is ezt néztem ki, az isofix-es vagy a safefix-es változatot, csak nem tudom sehol sem belepróbálni a gyerekem :?

Boo!
Kösziiii... :roll:
Igen nagyon helytakarékos, megnézted a Brendonnál a paramétereit? De könnyű is. A másik kocsim gyerek nélkül 25 kiló, szóval érzem a különbséget. Mondjuk nem egy alacsony árfekvésű kocsi, ezt odaírhattam volna negatívumokhoz. Régebben lehetett kapni csak sportrésszel is 2 színben úgy nem volt olyan vészes.
Felüléshez :P Ja, ez olyan egy pillanatról a másikra kunszt. A magabiztosság azért nekünk pár nap volt, addig nagyon fel tudott borulni. Utána jött rá, hogy akkor ki kell támasztani, ha kibillen az egyensúlyából.
Mi már 2 hónapja kúszunk féloldalasan, kezd aggasztani is a dolog :?
Képeket rólam?? KutyámKölyköm nem elég?? Ott vagyok a sarokban a sarokban az avataron, tessék erősen skubizni :wink:

HendeGabi!
Köszi neked is a kedves bókot :)
Gyümölcsöt én már egy ideje nem adok magában, mert Zé nagyon éhenkórász, gabonapéppel nagyon szereti. Tejtermékeket mi is most kezdtük. Őt is meghajtotta (ez ma volt), mikor már teljes adagot kapott, kiütések szerencsére nem lettek (eddig)
Kómás kép nagyon édes :)

Bond!
De hiszen már visszaszívtam... :oops: :oops: :oops:
A cukkini szerintem kifejezetten finom só nélkül is. De mindennek kellemes üde íze van natúran is. Na jó kivéve a brokkoli, az undi :oops:

Tike!
Örülök, hogy minden oké veled.
Dévényes konduktort hol találtál? Kaposváron?
Hédi tündérke, nagyon pajkos az a pillantás :D
Blogger duma nagyon szellemes :)

Bucus!
köszi, és igyekezni fogok.. de úgy fest én ilyen bagoly-netező vagyok, ilyenkor monologizálok itt magamban :roll: De ilyenkor elkottyantok magunkról ezt azt :wink:
Én fiam is taknyos pár napja, viszont ezalatt teljesen kibékült az orrszívóval. Nem sokat használtuk még eddig, úgy 2x2 napot még télen, akkor durva menekülés volt előle, most meg simán hagyja ügyesen.
Szörp :shock: :shock: :shock:
Körülöttem minden nemivós babának (enyémnek is) bejött a Nuby szilikonos itatója. Nem szelepes, csak megszorítja a szájával és jön a víz, és ahogy elengedi visszazár.

Ronmay!
Zétény a neve. Eddig nem írtam le? :oops: Az anyatopikomban is rácsodálkozott egy topiktárs mikor egyszer leírtam, mert végig azt hitte, hogy Zoltánnak hívják :oops:
Igen, pillában erősek vagyunk :)

Ancsurti!
Khöm,nekem is a coronita volt ez első, amit a képen kiszúrtam... :oops:
Kendős portré valami gyönyörűség :D

Katy!
Köszi :roll:
Én egy próbát tettem csak üvegessel, úti-kajának, rühellte.
Koncertért irigyirigy :oops:

Dodi!
Köszönjük, kedves vagy :)
Nappali alvást nálunk is rendezte a megnövekedett mozgás. De durván. Előtte nagyon rapszodikus volt, azóta óramű a gyerek.
Unatkozol?? Tessék tanulni!!! :) Magamnak is mindig ezt mondogatom, de persze akkor mindig találok valami roppantfontoshalszathatatlan tennivalót :oops:

Én is forralok :oops:

Na most már tényleg eldugultam.... :oops: :oops: :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Katy

Örülök hogy Petra szeme javulgat :)
Lóci továbbra sem szeret öltözni de sokat javult a helyzet. Már nem kap dührohamot amikor áthúzom a fején a pólót... Persze gyakran most is ketten kellünk, főleg a patentos rugikhoz, de azt gondolom már nem nehezebb öltöztetni mint bármelyik örökmozgó sajtkukacot :D

Loislane

ciciharapás :shock:
Én is nagyon féltem ettől, de érdekes módon Lóci már többször fognyomhagyósan belémharapott több helyen de a mellembe még sosem.. :roll:

Köszi a válaszokat, ha rátok is így mászik a gyerkőc ha leültök mellé akkor ez normális :)
Amúgy most még eszébe sem jut Lócinak hogy előkeresse a cicit, ahhoz még kicsi, csak attól tartok később lehet ez gond.
Én amúgy nem vagyok szégyenlős, ültem már le a parkban is szoptatni de ha nőnemű valaki van nálunk akkor is gond nélkül mellre teszem Lócit. Persze nem premier plánban de nem is csinálok nagy ügyet ebből.

Ancsurti

Hangi nagyon édes a hintahernyón :lol: :lol:
És milyen csajos abban a kendőben :!:

Dodi

Azért Lóci eszik már mindenfélét, sokszor abból amit mi eszünk. Kap zöldségeket gyümölcsöket húst májat halat túrót kefírt bulátát sajtot stb.
Ma pl. vajaskenyér kockákat reggelizett, mint a nagyfiúk :lol:

De a kajája nagy százaléka igen, még mindig az anyatej. Nem hinném hogy bármiben hiányt szenvedne emiatt, csillog a szeme szép a bőre jó ütemben fejlődik. És még sosem volt beteg!

Bond

retros képek

:wink:

Norka

De jó hogy jöttök :) Lóci már kíváncsi őzikeszemű Jázminra!
Gyógyuljatok..
Vendég

Tike
Ja bocsi bocsi, így már más:lol:

Bond
Jaaaah..!:lol:

Kispocok

Én is így szeretném, egy héten x-szer, vagy csak délelőtt..mittudomén, majd lesz valahogy..csak tudom, hogy már kell nekik hogy más gyereket gyepáljanak. ÉN nem ítélem el azokat az anyukákat akik otthon maradnak és x%-ban a gyerekkel foglalkoznak, de javarész az van, hogy már nem olyan türelmesek a nap végére…NEM MINDENKI, de sztem sokan, még akkor is ha nem ismerik be…. :roll:
Nekem a minőség fontosabb, mint mindenben..:wink:
(Nekünk ha hugi jön, mi akkor is beadjuk vhova Rolót vmennyi időre, mert hugival is annyit szeretnék foglalkozni az első egy-másfél évben mint amennyit Rolóval tettem)
Cuki Nimród!:wink:

Norka

Én nem aggódnék Jázmin hízásán, tök arányos baba, és van ott aztán combi..látnád a miénket milyen szovány:wink:

Ancsurti

Bár tudom, nem szeretsz és nem vagyunk egy hullámhosszon DE Hangi azért csudaszép kiscsaj…(ne hari nem bírtam megállni):oops: :oops:

Só, cukor :arrow: nem használok, viszont a vizet már nem forralom, de nálunk jó a víz. baja még nem volt. :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Loislane!

Alvás :P :D !
Na ja, már nem sokáig unatkozom, mert szerdától jönnek a vizsgáim :twisted: :lol:

Sillai!

Az fel sem merült bennem, hogy esetleg hiánybtegségei lennének, vagy ilyesmi. Dehooogyiiis :wink: . Csak azéet gondolom, hogy ez nem túl áldásos, mert így még sokkkal nehezebb lesz a leszoktatás, minta csak 2* cicizne naponta. De ennyi :wink: .
Amúgy Lóci mit csinál, ha egyszerűen kihagysz egy cicizést? Mert itt többen írtuk már, hogy meglepően nem izgatta a bébiket :? :lol: . Mondjuk sztem neki a cici nagyrészt vígasz is, nem?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!
Vulkáni hamu:Mindig az asztmások szívnak!Remélem megint csak riogatnak!

Kispocok:A citromfű teát még én ajánlottam,de az már hatástalan.Szerintem arról van szó h kialussza magát,és nem álmos korábban.

Olyan gyönyörűek ezek a lányok!Hangi látom már érdeklődik a sör után. :lol:

A vizet én is forralom.Sót teszek az ételébe,de keveset,jó minőségűt,és nem mindig.Cukrot kerüljük amennyire csak lehet.

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Ronmay-Ancsurti:???Már megint lemaradtam valamiről??!! :roll: :(

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

kispocok13! :)

Hugi a Babylove-os kajákat is szereti, mindegy neki. Egyedül a cukkini főzelékre húzta a száját, amiben aztán tényleg nem volt más. :roll: Megkóstoltam, és igazat adtam neki. :lol: De fél üveggel még így is benyomott. :shock: :D

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Timi:
Nem maradtal le semmirol, csak Ronmay megdicserte Hangit. :D

Kép
Kép
bucus80

Nóra ma délelőtt:
anyaaaaaaaaaaa, van itt valami izé a lábamon, ami nagyon viszket.

Nézem: kislányom, szerintem megcsípett a csalán.

Az jó, ugye, anya, akkor nem leszek romániás!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Múltkori hogyanpisilapipi kérdésre egyébként apa azt mondta: hát a pisilőjén. Csak nem látszik, mert eltakarja a tolla!

Kép
Kép]
hendegabi

Még elfelejtettem valamit.
Nem tudom, hogy a vaníliával mi a helyzet, de amit mindig nagy ívben kikerültem azok az ilyen jellegű tápik voltak. :roll: Soha nem kóstoltam, úgyhogy csak elvi síkon beszélek erről. :roll: :oops: :oops: Az én számomra a vanília = édes. Erre a gyerekek jól rácuppanak, és utána 1024%, hogy egy Sinlac jellegű cuccost már nem fognak komálni (hacsak nem tesz jót a hasuknak, de annak is inkább az anyukák fognak örülni). Ugyanis a Sinlac egy halál ízetlen valami, minimális édeskés stichhel (ettől már csak a kölespép ízetlenebb :roll: :roll: :twisted: :twisted: )
Viszont nagyon tápláló. Tejpépből csak gyümiset szoktam venni, vaníliásat (pláne csokisat!) sosem.
Hugi még a vízzel készített kölespépet is simán benyomja, pedig az aztán... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Vízet mi nem forralunk, mert csak babavizet használunk.

loislane! :)

Te a laktáló emlő vagy? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Én semmi negatívumot nem látok abban, hogy a "nem"-et fejcsóválással kötjük össze. :roll: :roll:

kispocok13! :)

Richtig nem találom, amit szerettem volna beszkennelni. :? :? :? De egyrészét a lányok már elmondták (a Suttogó II-ről van szó), másrészt azért lenne még más is. De sokáig eltart még. :roll: :roll: :roll: :? :? Mindenesetre folyamatosan csinálom. Decemberre tán meg is lesz. :lol: :lol: :roll: :roll: :? :? :?

Kép
Kép
200907?

Ancsurti:
Hangi tenyleg nagyon szep es tok jol all Neki a kendo. Lottusnak is van es meg szandekozom is venni meg tobbet. Olyan edesek benne.
(halkan megjegyzem,hogy en is a punk es rock zenet szeretem, ezt mar annyiszor akartam irni Neked) :wink:
A Coronita nagyon fini. Huuuu... de regen ittam. Utoljara a terhessegem elott ittam alkoholost. Hogy szoktad inni? En egy kis cikk citromot szoktam beletenni. Itt igy isszak a pubokban.

Norka:
Jazmin is csodaszep meg mindig. Remelem mar jobban vagytok.
Milyen volt az ejszaka?
Mivel Lottus is beteg, azt hittem, hogy alig fogunk aludni. Erre 10-kor leraktam aludni es fel 1kor kelt egyszer sirdogalva, jol becicizett ujra es reggel 8-ig aludt. :shock: Meg soha nem aludt ennyit egyhuzamban. A maximum 6 ora volt eddig.

Kispocok:
Latom igazi kis huncut Nimrod es tetszett Neki a gyerekules. Lassan mi is akarunk mar venni nagyobbat, de meg nem dontottuk el milyet.
Szerintem a merlegek nem mernek pontosan egy ilyen kicsi kis orokmozgot. A multkor en is raraktam Lottit a digitalisra es 9kg-t mutatott. Na mondom, jol meghiztal kicsi lanyom egy honap alatt. Aztan ra 2 hetre a vedono csak 8.30kg mert. Szoval biztos nem hizott Nimrod sem hirtelen 600gr-ot.

Lois:
Na latod...megy ez Neked. :lol: Orulok, hogy vegre Te is bekapcsolodtal es most mar gyakrabban gyere.
Kicsi fiad gyogyuljon meg hamar.
Olyan "poharunk" nekunk is van meg a sterilizalohoz volt ajandekba, na azt meg nem probaltam de ma lesz a napja. Ha az sem jo Lottusnak akkor kiprobaljuk meg a szopokas uditos uveget. Koszi az otleteket csajok: Norka, Lois es Dodi :D :D :D

Egyebkent en mar kerestem itt babavizet de vagy nincs egyaltalan vagy csak en nem talaltam meg eddig. Itt csak almaval vagy gyumolcsokkel izesitett baba asvanyviz van ami kb 150 ml, draga es Lottinak az sem kellett. Most gyogynovenyes teaval probalkozok vagy sima vizzel. Gondoltam mar a narancslere amit en facsarnek, mert narancsot szoktam Neki adni szopogatni mikor mi eszunk es az bejott ugy eddig. Valami majd csak jo lesz. Egyenlore azert nem aggodok a kiszaradas miatt, mert meg mindig sokat cicizik de azert nyarra mar jo lenne ha megtanulna inni, mire itt lesznek a nagy melegek, meg amugy sem hiszem, hogy sokaig lesz meg eleg tejem.

Katy:
Nagyon orulok, hogy kifakadt Petra arpaja. Most mar remelem szepen meg gyogyul Neki a kis szeme. Kuldom a gyogypuszit. CUPP!

Na eldugulok egy kicsit. Kene fozni meg mosni.

Kép
Kép
bucus80

katy76! :)

Én is akartam :oops: :oops: :oops: írni az árpa kifakadásra: :D :D :D :D Mikor mentek dokihoz?

Mindenkinek jobbulást, aki valamiért keheskedik!

Kép
Kép
200907?

Nézzétek csak:

http://www.idokep.hu/

És NO PARA, mindenki menjen ki nyugodtan. :wink: Csak ne hordja túl magasan az orrát. :roll: :roll: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

sziasztok,
Mindjárt indulunk, így most nem reagálok, csak egyet:

Bond,
vanília: alapvetően osztom a nézeteidet, de:
- ezekben épp csak annyi van, hogy a dobozra törvényesen ráírhassák, ez pedig szinte 0; megnéztem neked: vaníliás 0.2%, babános :lol: 0.3% (igen, van itthon mindegyik, de kaptuk :oops:
- megkóstoltam egy sima ízesítetlen tejpépet, az is besz@rás fincsi volt, mint egy fullos tejbegríz!

KépKép

KépKép
kispocok13

Csajok! :)

Hogyan lehet penészfoltokat kiszedni ruhából???????????????????????????????????? :roll: :roll: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :( :( :( :( :( :(

Kép
Kép
200907?

Bond: nekem még sehogy sem sikerült. :(

Kép
Kép]
hendegabi

Na, az imént sikerült végre visszaolvasnom.

Képeken a lányok fiúk nagyon szépek, tündériek.
Lóci tényleg szereti a szoros helyzeteket :shock: . Amúgy: jó, hogy már nem olyan nehéz az öltöztetés. Jól alakul! :)

Nimród: kis vigyorika! :)

Jázmin: még mindig csodaszép!

Hangi: tündérbogyóka.... jó a kukac :D

Remélem senkit nem hagytam ki!

Kép
Kép]
hendegabi

Bond!
Nos végül is igen, gondolom az lennék, de azért igyekszem magamról ennél komplexebb képet láttatni... :roll:
Sinlac nekem bejött, Zé meg egyenesen imádta. Annyira nem ízetlen. De ha kap a Ded tejpépet, akkor miért jönne utána Sinlac? Az épp azért van, akkor eszi, amikor még nem adsz neki tehéntejalapút. Ha adsz már neki, akkor a Sinlac okafogyottá válik szerintem.
Fejcsóválás-gondot én sem vágom :oops:
Ööö, én a babavizet forralom :oops: De már tervezem leszokni róla :roll:
Penész: Egyszer egy vizesen szennyesbe dobott és ott vidám penészgomba-kolóniát nevelő konyharuhán kísérleteztem, Domestosos áztatás meg 90 fokos mosás nekem kivitte.

Sillia!
Zétény sem csinálta sosem, ő csak vákuumot csinált olyan erővel, hogy úgy kellett lefeszegetnem magamról. Ez a harapósdi új és remélem egyszeri móka volt, mert nem röhögtem szét tőle az agyam... :?
Én is megvontam tőle két nappali szopit, nem borította ki különösebben, pedig azt hittem gáz lesz.

Dodi!

Máris vizsgaidőszak?? Jéééé :shock: Miért van ilyen korán?? Egyedi vizsgarendben vagy?

Bucus!
Kíváncsi vagyok mit fog hozzá szólni Lotti, egy próbát megér :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok!

Loislane:de jo vegre Rolatok is olvasni ezt-azt :wink: ,bar gondolom az "anyatopikodban"sokkal tobbet megfordulsz :wink:
Imadom a nevet Zenek :wink: !
Kutyi tekintet :cry: :cry: annyira meghato tud lenni....gondolom nagyon jo haverok KisZevel 8)
Ez a cici-vakum ismeros....felemetes milyen szivoerovel birnak :lol:

Koszi a dicsereteket! 8)

Bucus:igen en is citromkarikaval iszom :wink: itt is ez megy.
En kiprobaltam a higitott repalevet,a teat,sajnos nem jott be.....Hangi nem volt hajlando meginni,de talan nalaotk majd sikerul......akkor beletettem a kajajaba,es rengeteg dinnyet kap,ami ugyancsak eleg magas viztartalmu.............

A fejcsovalos "nem"-et nem negativumkent emlitettem :roll: ,csak igazabol igyekszem elkerulni,de nalunk is elofordul.....es probalom nem onmagaban hasznalni,hanem elmondani,mit miert nem lehet,miert veszelyes,es egy masik lehetoseget felkinalni helyette.....ekozben arra figyelni,hogy ne csovaljam a fejemet,mert elsosorban ezt tanuljak meg legeloszor(ami nem baj,de en helyette a mutatoujjamat csovalom :lol: )Nem akartam ezzel(se)semmi extrat.........csak olvastam errol,beszelgettunk is errol a babas foglalkozason,hogy ne feltetlenul ez legyen a tiltas.....

A multkor az anyatej cukortartalmanak a fogrombolo hatasat nem ertette Bond......az se lenyeges :roll: .......de a mi esetunkben igen,mikor a reggeli szopi tovabb is tart neha mint 40 perc.....es a szajban pango tej hatasara a fogak mar a kibujas utan kepesek romlasnak indulni,ha a szopi hosszu ideig tart,illetve ha neha rasziv a gyerkoc :wink: .Emiatt sem tanacsos raszoktatni a gyerekeket,hogy cumisuvegbol,rendszeresen,hosszu ideig barmit is igyanak.......na ez fennal egy ido utan a cicre is!Ezt is olvastam,sot fogorvosok is felhivtak ra a figyelmemet!!!!

Sillia:jo az avatarod,csak tegnap elfelejtettem leirni :oops:
Orulok hogy mar nem olyan kozelharcos az oltozkodes......en azt vettem eszre,hogy Hangi mar segit is oltozkodni :lol: ,bar a pelusozas,es leginkabb a segg kencezes az amit nehezen kultival,a tobbi mar nem olyan extrem.......de gondolom mikor majd maszik es felall,ujabb technikakat kell majd bevetnem...........

Olyan borult az ido :x ........remelem azert delutanra kiderul,mert mennek valamerre............most meg csak 1/2 11 van,latok nemi eselyt erre.....
Tegnap kinyaltam a lakast,mostam is,mar csak foznom kene apanak,de ma gyumolcsnapom van.......lehet azt eszik,amit talal(van meg pici leves......)

Kép
Kép
ancsurti

hendegabi, loislane! :)

Köszi, minden ötletet szívesen veszek! :)

Tetszik a komplexebb avatar! :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyelőre a Sinlacot nyomjuk, hogy hhhúúúúú, de megugorjon Hugi súlya. (Nem ugrik) De azért már ott figyelnek a polcon, és Manó is ette őket annak idején. :wink:

"Ez a harapósdi új és remélem egyszeri móka volt, mert nem röhögtem szét tőle az agyam... "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zétény: gyönyörű név! :D :D :D :D

ancsurti! :)

"probalom nem onmagaban hasznalni,hanem elmondani,mit miert nem lehet,miert veszelyes,es egy masik lehetoseget felkinalni helyette"
Ez tuti dolog! :wink:

Anyatej-cukor-fog romlása (cumi) összefüggéssel még nem találkoztam. :roll: Az megvan, hogy üdítőt, teát, és egyéb cukros "löttyöt" ne kapjon a gyerek, pláne ne sokáig, és cumisüvegből, de ez a rész kimaradt. :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Voltunk babauszin. :D Meglátszott a 3 hét kihagyás. :( Nem Hugin. Rajtam. :roll: :roll: :oops: :oops: :( :( :(

Kép
Kép
200907?

hogy mondják angolul, hogy meghalt az anyósom?

...............................................................

YES!!!!!!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Bassszus.....esik a hoooooooo :shock: :shock: :shock: :shock: !!!

Bond: a vanilias eteleknek nem kell feltetlenul edesnek lennie,csak mi parositjuk ossze oket a megszokas miatt :wink: es sajnos sokszor edesitik is az adott eteleket....
Peldanak a fahejjas rizst tudnam felhozni,mert elegge szeretem a nem megszokott izeket....a fahejjas,illetve a kokuszos rizs sem edes(es felnott kajakrol beszelek,mint kuriozum)az indiaiak hasznaljak eloszeretettel a koretnek az igy elkeszitett rizst,es nem mint desszert :wink:
Mi vettunk Hanginak fogzasra kekszet,ami organikus,nincs benne cukor,de vanilias....megkostoltam,es tenyleg nem edes :roll: :lol: csak vanilia aromat ereztem a szamaban,illetve gabona izt 8)
Eddig 1x kapott,es joizuen ragcsalta.......

Valamit olvastam a koraszulottekkel es a vaniliaval kapcsoltaban..... :roll: :roll: nem emlekszem pontosan,de az biztos,hogy hogy a korai fejlodesukben nagyon jo hatassal van rajuk,igy valoszinuleg a csecsemoknek is jo...majd utana nezek,mert erdekel.........

:wink: A tiltas szamomra nem egyenlo erteku a tiltakozassal,illetve az egy adott kerdesre valo valasszal,ezert is probalom elkuloniteni.Azt siman megfogja tanulni,fejrazassal is akar,ha kerdezek valamit....
pl:kersz inni?
Igen vagy nem.....
De amikor tegyuk fel az elektromos dolgokat huzigalja,akkor mar nem fejet razok es nemet mondok,mert a ketto nem ugyanaz,hanem elmondom hogy nem szabad vele jatszani,mert nem jatek,veszelyes,es elterelem,adok neki mast,elviszem onnan..........
En erre ertettem leginkabb.........ez eppen annak kapcsan merult fel,hogy Hangi a foglakozason eppen mokazni invitalt,kacagassal,fejrazassal,es kerdeztek hogy en sokszor mondom-e hogy nem,es razom-e a fejemet hozza....mondtam,ez nem azt jelenti :wink: :lol: es tetszett nekik,mivel eppen a tiltasrol,nevelesrol,veszelyes dolgokrol volt szo aznap,meg a lakas biztonsagossa tetelerol,a gyerekek felfedezeserol..........

:wink: Az anyatejes dolog sem szem elol tevesztendo,eppen azert nem sokan tudjak ezt mert errol nem sok szo esik......es termeszetes modja a taplalasnak.De azert van itt is olyan momentum,amire erdemes odafigyelni.......(pl.cicin altatas,cicivel valo alvas,mint cumi potlas)

Na mire leirtam ezt a hsz.t,elallt a hoszakadas............most mar tenyleg elmulhatna ez a bolond idojaras,minden tiszta zold,tele vannak az utcak,parkok,kertek viragokkal :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
ancsurti

Hipó, ecet, hasonlók? :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Két félrészeg értelmiségi horgász beszélget a tóparton miközben a táskarádióból a We are the World szól.

Egyik horgász:

- Figyu, lefordítom neked, jó?

Rádióból:

-We are the World...

- Horgász:

-vijárdövőőd...legyen a világon

rádióból:

-We are the children...

horgász:

- vijárdöcsídren...boldogság és béke

rádióból:

- We are the ones who make a brighter day ..

horgász:

- vijárdöanszú...legyenek boldogok a horgászok és minden férfi..

másik horgász:

tiszteletteljes pillantással figyeli a társát.

Tovább nem tudtam hallgatni ezt az egyedi dalfordítást, mert apával egymásra borulva próbáltuk visszafojtani a röhögést
:lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

* Ha a fehérnemû penészfoltja új keletû, akkor a legcélszerûbb 20%-os citromsav-oldatba áztatni a ruhadarabot. Citromsav helyett ecetsavoldatot is használhatunk. Az áztatás mindig több órán át történjen. A folt eltávolítása csak így lesz eredményes.
* A penészes csipkét egy evõkanál sóból, egy evõkanál szalmiákszeszbõl és 3 deci tiszta alkoholból álló folttisztító keverékkel tisztíthatjuk meg. A keveréket kis vattadarabkával juttatjuk a foltra, és némi várakozás után a csipkét bõséges tiszta vízzel kimossuk.
* Színtartó ruhaanyagból is eltávolíthatjuk a penészfoltot, ha 1 deci csapvízhez egy evõkanál szalmiákszeszt és 5 evõkanál hidrogén-peroxidot keverünk, és a foltos részt ezzel a folyadékkal átitatjuk, majd néhány perc múlva alaposan kiöblítjük. Az öblítést célszerû többször megismételni.
* A gyapjúanyag penészfoltjait legjobb szappanos vízben áztatni, amihez egy kevés kálium-karbonátot is adunk. Az áztatás addig történjen, ameddig a folt el nem tûnik. A végén langyos vízben jól öblítsük ki.
* Kisebb bõrárukról (öv, sapka, kesztyû stb.) a penészt úgy távolíthatjuk el, hogy kellõ méretû, jól záródó üvegedénybe tesszük a megtisztítandó bõrtárgyakat és az edénybe mellé helyezünk külön tartóbn szalmiákszeszt (A szalmiákszesz a bõrtárgyakkal ne érintkezzen). Az edényt egy napra fedjük le. A szalmiákszesz gõzei a foltokat megsemmisítik.
Nem én vagyok ilyen okos, a tippeket innen vettem: hazipraktikak.uw.hu

Kép
Kép
ancsurti

Kép
Kép
ancsurti

Köszi, az első linket én is megtaláltam. Csak a személyes tapasztalás hiányzik. :roll: :roll: :roll: :roll: Mindenesetre már folyamatban van az ügy. :wink:

"A folyadékot itassuk fel azonnal, a szilárd szennyező anyagokat óvatosan kaparjuk le egy kés hátoldalával vagy egy spaklival. Vigyázzunk, nehogy közben a szennyeződést még jobban az anyagba dörzsöljük."
Találkozott már valaki olyan pasival, aki nem beledörzsöli a foltot az anyagba? Mert én még nem. :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :lol: :? :lol: :lol:

"Golyóstolltinta: denaturált szesszel többször dörzsöljük át, majd az anyagot jól szellőztessük vagy öblítsük ki. sz*rvasbőr esetén a foltot finom dörzspapírral ledörzsölhetjük."
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Köszi a linket. Úgy elmentettem, mint a vonat! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sok sikert! :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Bond!
Én Petrának 6 hónapos kora óta vaníliás tejbedarapépet adok, és szereti.
Miután a sima tápszert egyáltalán nem fogadta el, Boo javaslatára végül vettem vaníliás tápszert, és nagy nehezen ugyan, de kezdi inni.
Úgyhogy nálunk a vanília bevált.
A vanília nem egyenlő a vaníliás cukorral. Egyszer vágjál félbe egy vaníliát, és kóstold meg, egyáltalán nem édes. :wink:

Kispocok!
Én kb. 6-7 éve véletlenül keveredtem el egy PUF koncertre újra. Azóta a bp-i koncertekből keveset hagytam ki.
Imádtam őket tini koromban, viszont felnőtt fejjel egész más, minden régi szám értelmet nyert, amiket annak idején csak énekeltem, most tudom, hogy mit miért írtak. És az újabb számok nem maradnak el, legalább olyan jók, mint a régiek. :wink:

Lois!
Jó, hogy végre kezdesz bekapcsolódni! Itt volt az ideje!! :wink:
És örülök, hogy van egy nálam is precízebb anyuka a topicunkban! A babavizet még én se forralom! :lol: :lol: :lol: :lol:

Bond!
Elvileg csak akkor kell visszamennünk 2 hét múlva a szemészetre, ha nem múlik el. Egyelőre napról napra szebb a szemecskéje, én nagyon bízom benne, hogy elmúlik teljesen.

Bucus!
Ha nem nagyon iszik Lottus, akkor keverj picit több vizet a kajájába. Én is azt szoktam csinálni, hogy picit jobban felhígítom vízzel, ha nem nagyon iszik, bár ő szereti a vizet.

Kép
katy76

katy76! :)

Jelentem, én vaníliás cukorra nem adok pénzt. :twisted: Minek, ha egyszer itthon is tehetek igazi vanília rudat a porcukorba? :wink: :lol:

Nem vagyok annyira óvatos, mint te, de én tutira vissza vinném Petrát, akár kifakadt az árpája, akár nem. :roll: :roll: :wink:

A fahéj nagyon finom. :D És "fanyar". Szeretem. :)

loislane! :)

Ez a babavízes forralás van olyan aranyos, mint katy76-nak a Normafa munkahely. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Na, a múlt éjszakánk aránylag jó volt, csak 2x ébredt Jázmin, ebből egyszer sírva. :( Ennek a szomszédasszony nem örült és reggel verte a falat, felhangosította a tv-t, csapkodta a szekrényajtókat és közben ordított, hogy én mit képzelek magamról, hogy tanult nő létére hagyom sírni a gyerekemet, amire Ő felébred, én meg nyugodtan alszom tovább. És tudja, hogy egyedül vagyok itthon(figyel), de azért ezt mégse így kéne megoldanom, mert ő nem tud aludni, és szégyeljem magam, hogy délelőtt 9-nél előbb nem ébredünk fel a gyerekkel. Aztán még mondott egy csomó baromságot, amit nem is érdemes leírni.

LÁNYOK!!!! Az én agyamat annyira elborította a vulkáni hamu, hogy majdnem átmentem leordítani a fejét az öregasszonynak, csak tényleg nem akartam Jázmint egyedül itthon hagyni.
Amióta itt lakunk, ez már a 100ezredik ilyen eset, de még mindig meg tud bántani. Pedig szegény nő elmebeteg, nemnormális, és nem kéne vele foglalkoznom, de én nem vagyok hozzászokva az ilyen viselkedéshez. Ráadásul ha találkozunk, akkor meg úgy csinál mintha mise történt volna, gagyog a babakocsiba és jópofizik.
Na, írtam neki egy levelet, hogy vegyen vissza a viselkedéséből, és a következő ilyennél a fiát fogom megkeresni, vele fogok beszélni, mert a nővel nem lehet. És nem vagyok kíváncsi a jó tanácsaira, véleményére, tartsa meg magának.

Voltunk dokinéninél. Jázmin már akkor kétségbe esett, mikor meglátta a rendelőt. :shock: Aztán volt is ordítás rendesen. Szerencsére javulunk, a torka még sajnos piros, de jó, hogy felszakad a köhögése. Hétfőn kontroll.

Voltam ma nosztalgiázni a szülészeten. Meglátogattam a barátnőm aki 3 napja szült. Én annyira elérzékenyültem, amikor megláttam a pici lányát!!! Ejjjj, mondom szeretnék kistesót!!!!Irigykedtem rendesen.
Amúgy 4350grammal és 55centivel született Klára Róza. Gyönyörű baba!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?