A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Luna!
Beszéltem a barátnőmmel. Ő is a teafa olajos tartást javasolja az AIO-hoz, mert hogy ott a külsők nem szeretik az ecetet :D
És azt se úgy kell elképzelni, hogy csont száraz a cucc, hanem előtte kiöblíted belőle a trutyit (ehhez azéé sokat kll öblíteni) és kinyomkod, majd úgy rak bele egy vödörbe, amibe előtte teafa olajat csepegtettél. (azt mondta nem kell sok), majd amikor mosni akarsz, akkor meleg vízzel felengeded és raksz bele egy adag mosószert.
Ő a saját gyártmányú pelusait tárolta ecetes vízben is, és nem lett semmi bajuk (mondjuk nálad ez úgy is kizárt :D)
Öblítéshez meg citromsavat mondta. Azt talán kapsz a gyógyszertárban.

Eszter
Kép
Kép
vok

Hali!

De jó, mennyit írtatok a pelusokról, kezdek okosodni. :D
Vok, elolvasgattam a pelusokról a dolgokat, de akkora a választék, hogy nem tudom, mi legyen. Nekem szimpi a mosás, egyenlőre. :wink: Bevallom, én lustaságból nézegetem az AIO pelusokat, ott nem kell 2félét ráadni, nem agyalok azon, mekkora csomagja lesz szegénynek. A patentos változat nekem szimpibb, mint a zsebes, gyorsabb összerakni is. Remélhetőleg tényleg nem zavarja a babát a patent.Teszveszen vannak eladó használt Bumgenius pelusok, próbának megérné. Nekem még mindig ezek tetszenek legjobban, pedig baromi drágák. Sajna ebay-hez nem értek, nem tudok angolul. :cry:
Ja tényleg az öblítő itt kilőve. :) Mosószódát lehet kapni háztartási boltban vagy DM-ben is?

Luna, ezt én sem értem, hogy érintkezne a gyermekágyi folyásom a babámmal.... :roll:
Kezet mosok rendszeresen, cserélem a betétet, ha szottyos a lepedő, szólok, hogy váltsanak tisztát. Bocsi, de ez nekem sem volt egyértelmű, mire gondolsz. Még otthon is lesz folyás, akkor nem nyúlhatok a kölyökhöz? :)

Konkri, aha, szóval ilyenek azok a kis babaágyak a kórházban, ezt nem tudtam, hogy egyszintben vannak az én ágyammal és letolható az egyik oldala. Bár gondolkodtam én is azon, hogy beviszem a szopis párnámat is a kórházba, és akkor elbarikádozom a gyereket, le ne essen.

Megyünk még április végén kórház látogatásra, akkor ott úgyis megkérdezem a szülésznőket, hogy van ez.

Kép
jenny29
Mór

Jenny,
Érdemes átnézni, hogy mi van :D Én azért szeretem jobban a külön-külön cuccot, mert azokhoz csak 3 külső kell, azt kész :D És ha ígyis-úgyis szét kell szedni, meg össze kell patentolni, akkor nem lesz gyorsabb, mint egy belső+külső kombináció :D

Eszter
Kép
Kép
vok

A gyermekágyi folyásról ezt találtam.

Miután az újszülött a világra jött, a placenta is kilökődik a méhből. Helyén nagy kiterjedésű sebfelszín marad hátra, amelynek végleges gyógyulásáig váladék keletkezik, amelyben elszaporodhatnak a hüvelyi baktériumok. A gyermekágyi folyás ezért fertőző. A váladékozás hat hétig tart. Eleinte erősen véres, majd fokozatosan egyre enyhébb folyás kíséri, míg végül egészen megszűnik. Higiéniai okokból ügyelj az alábbiakra:

• Zuhanyozni szabad, de ülőfürdőt venni nem.
• A test, a mell és az altest tisztán tartására használj külön mosdókesztyűket és törülközőket.
• A fertőzésveszély miatt tilos a szex.
• Ne használj tampon, hanem kizárólag intimbetétet, mivel a tampon kedvez a fertőzésnek. Ügyelj arra, hogy az újszülött semmiképpen se kerüljön kapcsolatba a gyermekágyi folyással, különösen a szeme, az orra és a szája (vagyis a nyálkahártyák) ne.

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter, de en sem AIOkat akarok, minimum kettobe szedhetot, szal tudom tulkep kulon tarolni a wrapokat, nem gond ez :) Tudom en vizben is, ez sem gond, csak nem is tudtam meylikbe lenne jobb :) Citromsavnak mingya utananezek (most keltem fel :D) es hatha akkor az lenne a modszer ecet heleytt?! :)
A felengedos modszer mosas elott azert nem jo, mert eloltoltos a gep, szal ugyis azonnal onthetnem is le rola. Akkor maradok a te verziodnal es a fold alol is de keritek citromsavat. Es akkor mondjuk mosom norittal :)

(nem tudom honnan vettetek, hogy en azt irtam, ne nyuljatok a gyerekhez :) de lehet csak nem emlekszem mit irtam. Meg csak azt sem, hogy ne szoptassunk agyban fekve, mert szerintem azt is irtam, hogy aki tud az igen :) azt irtam, hogy ne tegyuk a gyereket a nagy agyba/ra a korhazban, mert nem higienikus, meg hogy a folyas nem tok artalmatlan... de latom kozben Eszter talat is erre nalam sokkal pontosabb leirast. Tenyleg nekem teljesen mindegy ki hogy csinalja, gondolja, en csak mint a tobbiek, gondoltam leirom amit en tudok... amiben benne van a lehetoseg is, hogy rosszul esetleg)

luna6

Nah azt man tudom, hogy acido citrico a neve, es hogyeddig egy helyet leltem ahol van, bar ok etkezesi selra aruljak, de 40 gramm valami 2.7 euro, szal az olcsotol messze van. De amjd meg ennek alaposabban utanajarok...

luna6

Luna, jaj nem bántásból írtuk, csak én ezt még nem hallottam, és nagyon irreálisnak tűnt az egész, merthát ugye 6 hétig van folyás, és hát a gyerek addig is velem van, gondozni kell. Nekem ez a kettő ütötte egymást, de akkor tényleg igaz, hogy fertőző, csak minden kivédhető, ha betartunk néhány alapvető higiéniai szabályt.

Na én éppen ezért gondolkodom azon az anionos betéten, mert az elöli a bacikat, és nyáron kimondottan jó lesz, ha nem poshad a cucc a betétben, utat nyitva a baciknak. Legalább a kórházban azt szeretném használni, otthon azért már az embernek van több segítsége, hogy elmehessek többször zuhanyozni, addig van, aki vigyáz a babára.

Hány betétet használ el amúgy egy nő a szülés utáni napokban/nap?

Kép
jenny29
Mór

Nem gondoltam en hogy bantasbol irod :) Es azt sem, hogy az ember otthon ne figyelne oda, hisz tudom en, hogy senki nem hagy alkarmilyen agynemut ugysem az agyon stb...de a korhazi agynemuket ugye nem mi mossuk, nem mi csereljuk... idegen helyen sokkal nehezebb kivedeni az ilyen dolgokat mint otthon, ahol ez sokkal evidensebb ugye :)

luna6

Hát igen, ebben igazad van. Milyen hosszú lesz az a 4 nap, míg hazamehet az ember...
Félek azért tőle, rám lesz utalva egy picike élet, én meg olyan felkészületlennek érzem magam. :?

Kép
jenny29
Mór

Yuheeeeeee, mososzoda kerdezt mar megoldottam. Egy online boltban es tok mas neven (egeszen veletlenul botlottam bele, ra nem jonnek az elnevezesbol, hogy ez az) de ezt man be tudom szerezni.

luna6

Nekem mikor Lilit szültem nem emlékszem hányszor cseréltek lepedőt, de azt tudom, hogy állandóan tiszta trutyi volt a lepedőm, pedig igyekeztem vigyázni. Lilinek pedig nem volt külön kiságya. Nem is tudtam szerencsére, hogy ez veszélyes lehet így, mert akkor biztos végig paráztam volna, de most majd jól odafigyelek. Persze itthon tényleg egész más lesz már a helyzet. A kórházban meg ki vagyunk szolgáltatva a körülményeknek. Talán néha jobb is ha az ember nem tud a veszélyekről??? :shock: Persze nem, csak így utólag tényleg elég fura, hogy akkor senki nem mondott erről semmit. Mondjuk nekem a pelenkázást, a köldökcsonkápolást is a szobatársak mutatták meg, a szoptatással egyetemben. A fürdetést megmutatták, igaz ők folyóvíz alá tartva fürdették a gyereket, úgy, ahogy szerintem otthon egyik szülő sem teszi. Szóval azért örülök, hogy már a másodikat szülöm és a legtöbb dologgal már tisztában vagyok. Bár ugye most máshol szülök, tehát lehet, hogy itt sokkal jobban eligazítanak majd. Meg nem csak hely függő, mert van ismerősöm aki kiokosítva ment haza onnan is, ahol én szültem. Na mindegy.

A babakocsit megnyertem és ha minden igaz hétvégén elmegyünk érte Apával, bár ez persze 50-50%. Vagy igen, vagy nem. Nála sajnos nem lehet soha tudni, hogy mire számíthat az ember. De ha elhozzuk, akkor lefotózom.

Kép
Kép
hari

Rózsa, dehogy sértődöm meg. Ugyan! :D Én nagyon nem vagyok sértődékeny, szóval csak nyugodtan írjatok bármit.

Luna, én is a teafa olajos dolgot hallottam és azzal is indítok, aztán majd meglátjuk.
Na, de jó, akkor egy része megoldódott a mosásnak.

Vok, köszi a linket, csak az első oldalt néztem, remélem, van valami útmutató is a kötésekhez, nem csak a kész mutatvány, mert akkor bajban leszek. Nekem nincs a Nanduhoz írásos útmutatóm, csak netről töltögettem videókat. Viszont nagyon béna vagyok, mert hiába XL-es (470 cm), a végén alig tudom megcsomózni, mert nem marad anyag.

Hari, juhéééé, akkor megvan a babakocsi. Képet várjuk.

Kép

Kép
***csilla***

Detti, leköröztelek, ha ez vigasztal. :D Az elmúlt 3 hétben 4 kilóval!!! lettem több, úgy, hogy jelentősen kevesebbet eszem és drasztikusan csökkentettem a "bűnös" dolgokat. Szóval én kerek 20 kiló plusznál járok és 83 kilónál. :? Pfffff. Nem tudok mit hozzáfűzni, csak annyit, hogy ez esetben erről nem én tehetek, az egészen biztos.
Régi fogyókúráim alkalmával sokszor becsaptam magam, de mára vagyok olyan rutinos és belátó, hogy tudjam, ezt most nem tudom irányítani. Hát ez van...

Merre vagytok???

Kép

Kép
***csilla***

Na engemmeg az eddigi 8.5 kilommal is zargat a doki :) Nem nagyon, de azert megjegyezte medint...
amuugy szep napot! aludtam es faaaaj a karom. Ez utobbinak persze mar nincs hirerteke :)
Este es ejjel hatalmas buli volt a hasamban, de mintha nemcsak buli lett volna hanem eroteljes mehtevekenyseg is... a nyugit jobban szeretem, ennyire nem szoktam kemenyedni.

luna6

sziasztok!
tegnap UH-n voltam! jaj lányok 1 órán ki voltam készülve :-)
képzeljétek babám akkorát fejlődött hogy 2300 grammos (most vagyok a 33. hétben) és a doki szerint ha igy folytatja akkor 4 kg-ra számíthatok de legalább 3800 grammra! na most bazi vékony vagyok és én nem tudom hogy fog kijönni belőlem :-) de azt mondta a baba nem fog bent maradni! most kell vasat enni mert a baba leszivja az energiákat! meg vérképet csinálni és 3 hét múlva vissza kell menni - pedig úgy volt nem kell! és a másik " jó hír" hogy kinőtt egy miomám! kb 4 cm-es akkora mint a ház és néha azt simogatom nem is Esztit! persze többet nem mondott a doki mert tudja hogy hajlamos vagyok neten böngészni a dolgokat és utánaolvasni és öngyógyítani ... de semmi gond nincs és Eszti nagyon nagyon jól van! amúgy befordult és nem lehetett látni belőle csak az orrát! de én azt sem vettem ki hogy az az :-) :-)
szóval májusban úgy néz ki szülök!!!!! ...

VOK! Ócsán nyilik dm! nem tudom mennyire szoktál oda járni vagy messze van! vagy bárki másnak (Lunának mondjuk eléggé kiesik) :-) de április 22 - 24 között bármilyen termékre -15%-os kedvezményt adnak nyitási bónuszként és minden 200 forint 5 pontot ér 1 helyett! csak leirtam hátha valakinak útba esik! mi tuti megyünk pelusért :-) :-)

most pedig megyünk valami kastélyba - ez az uccsó nászajádnékos kuponunk 1 éjre szól de nincs messze 50km csak nem tudom a hely nevét :-) szerintemn alszok olvasok TV-ek :-) azt jövünk haza!!! :-)
Vendég

Luna, sajnálom, hogy megint fáj a karod, ettől már úgy látszik nem szabadulsz. Kitartást a tűréshez. A buli a pocakodban biztos nem volt kényelmes, de inkább bulizzon, mint hogy ne mocorogjon és azon kelljen aggódni.

Nanetto, most nem emlékszem már, hogy pontosan milyen méretekkel bírsz, de ha vígasztal, én Lilit 4200 grammal szültem és én is elég vékonyka vagyok alapjáraton. Az tény, hogy baba még bent nem maradt. Nem hitegetlek, hogy csak úgy kicsusszan majd, ha tényleg olyan nagy lesz, de ha már túl vagy rajta, akkor szerintem nagyon jó, ha nagy a baba, mert könnyebb fogni, nem kell aggódni, hogy nem eszik eleget az elején stb. Én ha lehetne választani, most is nagy babát szeretnék, akármilyen nehéz "kiküzdeni".
A mióma más eset, olyat nem szeretnék, de réméljük nem lesz vele semmi gondod. Főleg, ha a doki nem aggódik akkor Te se foglalkozz vele most.
A kastélyban pedig érezzétek nagyon jól magatokat!!!!!

Kép
Kép
hari

Szegény párom meg útra kelt Tárnok felé, a babakocsiért. Mondtam, hogy szeretném, ha elmennénk érte, erre elkezdett itt magyarázni, hogy 7 hónapos terhesen minek akarok én annyit autózni. Mondtam, hogy jó, akkor menjen egyedül :lol: Ő úgy gondolta szerintem, hogy majd akkor a kollégámék elhozzák, de mivel fogalmam sincs, hogy ők mikor mennének arra, ráadásul igazából nem szeretek senkitől szivességet kérni, ha nem muszáj, úgyhogy elzavartam őt. Remélem odatalál. Persze nem volt túl vidám, de hát ez van. Örülök neki, mert különben holnap elindultam volna Lilivel kettesben és lehet, hogy sose találtam volna még egyszer haza :roll:

Kép
Kép
hari

Szép napot mindenkinek!

Geoo, nagyon szépen alakul a lakás! Imádom az ilyen előtte-utána képeket! Várom, hogy berendezve is mutass képeket, főleg a babaszobáról!

A laptopom két napja a szervízben csücsül. Azt mondták kézhez vételtől számítva (amikor elkezdik szerelni) 4-5 nap. Remélem nincs sok gép az enyém előtt, mert nagyon hiányzik!
Tegnap 30! fokot mértünk árnyékban, volt is fejfásom tegnap reggel az erős melegfront miatt. A meleg állítólag egész jövő hét keddig kitart és akkor fog visszahűlni 20-21 fokra. Ez a hirtelen meleg eléggé kiszívja az erőmet, de inkább ez, mint a nyúlós, hideg, esős idő.

Pelenka: nálam fel sem merült a mosható pelenka használata. Itt májustól október közepéig nagyon meleg van, nem hiszem túl higiénikus lenne akár 1 napig is ázni hagyni a piszkos pelusokat. Nálunk marad az eldobható. Az elején pamperst terveztem, aztán, ha kinövi a sárga csomagolású new baby szériát, akkor áttérünk valami egyszerűbb, azt hiszem lild-es fajtára.
A pampersről azt hallottam, hogy a new baby szériát kivéve (ami nem tartalmaz), az összes pelus át van itatva valami ápoló krémszerűséggel, amire elég sok baba allergiás lesz.
Nálunk DM vagy Rossmann szerű drogériák nem léteznek, szóval az ő saját márkájú termékeik kilőve. De Liberót mintha láttam volna, lehet, hogy azt fogom kipróbálni majd.
Mi kezdetnek vettünk egy kis csomag (talán 27db-van benne) new born-t a kórházi cumóba. Állítólag adnak, de biztos ami biztos. És vettünk szintén a new bornból 2 nagy csomagot, aztán majd meglátjuk.

Arra én is kíváncsi lennék, hogy ti milyen betétet javasoltok a gyermekágyi folyásra. Mert itt nekem többen mondták, hogy azt a betétet használták amit a sima menstruációkor, de a legnagyobb nedvszívó képességűt. Az álatlános tapasztalat az itteni nemrég szült ismerősök körében, hogy korántsem olyan erős a vérzés a szülés után mint ahogy azt mondják. Valaki másnak más vélemény???
Vendég

Nikvik, a menstruacional sokkal jelentosebb es tovabb tarto folyasrol van itt szo. Es hirtelen nagyobb mennyisegekben is johet mint a havi verzesnel, ezert kell a nagy nedvszivas, mert kulonben jon a szivas, marmint, hogy azol es a ruhad es az egy esa a minden :) Egyebkent biztos alkati is, de nem tudom igazan beloni azt. hogy szerinted mennyi az a nem sok amit masok soknak mondanak :) Otthon Tenna beteteket javasolnak ami inkontonencia betet es boven felulmulja egy normal betet nedvszivasat meg ha az ejszakai nagyobb japacitasu is, na meg nagyobb is. De a nagy nedvszivas csak a korhazi bapokra meg a 6 het elejere jellemzobb, es is csokkenni fog es a vegen persze, hogy nem omlik :)

Moshato pelenka: azt senki nem irta, hogy 2-3 napig tarolni kell a pelenkakat :D (by the way, nalunk nincs minden nap szemetszallitas, ugyhogy a kakis eldobhatost meg inkabb tarolni kellene a tartalommal egyutt, a mososat ertelemszeruen nem kakistol aztatom be levetel utan) De teny, hogy az eldobhatos sokkal praktikusabbnak tunik. Hogy melyik gyerek mit bir ez is biztos egyedi. Enyimek eldobhatost kaptak es egyiknek sem volt gondja egyik markaju pelenkaval sem. MAqrmint ilyen allergias ertelemben ertve a dolgot. Van akinek meg igen, szoval meg az is lehet, hogy nalatok a papmers tartozan bevallna.

luna6

Sziasztok, kicsit eltűntem, de látom nem volt olyan nagy forgalom. :)

Pelenka ügyben mi is döntésre jutottunk: marad az eldobhatós, praktikusabb lesz az nekünk. :) (szerencsére a szemetet minden nap le tudjuk vinni, de van pelenkakuka is, az meg légmentesen zár)

Betét: volt szó az anionos betétekről, azt hiszem. Anyukám vett nekem tisztasági betétet belőle, és mondta, hogy kapok eü betétet is belőle.
Szerintetek ez tényleg használ?

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Luna, gondolom a gyermekagyi folyas egyénfüggő ugyanugy mint a menstruacio erőssege. Nekem pl a mensi se volt soha nagy mennyisegű. Soha nem hasznaltam normál-szarnyas betetnel nagyobbat meg az elso ket napon sem. Tavaly tavasszal sajnos elvesztettem az elso babankat, es mutettel kellett befejezni a terhesseget. Akkor is alig vereztem utana.
Mindenesetre beszerzek azert egy csomag tena inkontinencia betetet is.
Vendég

A pelenkat gondoltam, hogy nem kell tarolni tobb napig. De a mindennapos mosashoz meg nincs kedvem. Sot itt nem ugy mukodik a vizellatas mint pl. Mo- n. A nyari idoszakban ketnaponta van csak viz. Ami azt jelenti, hogy a hazteton levo viztarolo ketnaponta toltodik csak fel teljesen. A benne levo vizzel ket napig kell gazdalkodni....
Vendég

Na, Apa meghozta a babakocsit. Ma már nem teszek fel képet, majd holnap. Jó nehéz és tuti nem fér be a kocsiba :lol: De mondjuk tudtam, úgyhogy nem csalódtam, csak reméltem, hogy túloznak akik ezt előre megmondták. Viszont egy mozdulattal össze lehet csukni, bár párom szerint sok haszna nincs, ha nem akarom betenni a kocsiba. Hát akarni akarnám, de ha egyszer nagyobb mint a csomagtartó, akkor hiába akarom. Igaz lehet, hogy ha nagyon elhiszem, hogy befér, akkor befér. Na, holnap kipróbálom :lol: A hordozója viszont nagyon profi, van neki bázistalpa, úgyhogy ha elalszik majd Bence, akkor csak ki kell pattintanom, nem kell kötözgetni. És ha elmegyünk valahova kocsival, akkor rögtön áttehetem a babakocsira, ami ugye elvileg a csomiban lenne, ha beférne. :roll: A lényeg, hogy jól kitaláltam én ezt... Viszont kipróbáltam és szerintem könnyű lesz tolni, ami viszont már pozitívum és ugyan nem megfordítható a tolás iránya, de a kupola átfordítható. Na, majd kíváncsi leszek hogy válik be. Amúgy biztos ismeritek, most a pontos nevét nem tudom, de valami Graco quattro tour delux, vagy valami hasonló.

Kép
Kép
hari

Nikvik, furcsa lehet, hogy be kell osztani a vizet. Ha kifogy, akkor egyáltalán nincs víz? Mondjuk ilyen esetben én is megfontolnám a mosható pelust. Illetve hülyeséget mondok, mert én nem nagyon fontolgattam így sem, hogy itt van víz. Kb. 1 napig filóztam, aztán úgy döntöttem nem nekem való, én túl trehány és lusta vagyok ehhez.
Főleg, mióta tudom hogy van az a lebomló fajta, így úgy gondolom azt fogom használni.

Kép
Kép
hari

Passz, marmint a gyermekagyi mennyisege versus menstruacio. Ez utobbit en tamponnal szoktam es elgritkabb esetben kell meg tisztasaginal tobb betet. Elobbinel nekem volt, de tenyleg nem sokaig volt nagyon bo, csak ha az (mondjuk egy tusszentesre) megindult, akkor azt egy normal nem gyozte beszivni. Kozben eszembe jutott, hogy en a tennat (vagy lehet mas markaju extra nedvszivo) meg akkor hasznaltam, mikor repedt a burok. Ugye ejjel volt es indultam be a korhazba... na a viz olyankor olyan loketekben folyik, hogy azt nincs az a betet ami felszivja, akkor ember azik (minap a terhesugyeleten jott egy anyuka szulni, repedt a burok, ezt onnan lehetett tudni, hogy az egesz nadragja hatol egy hatamlas mero folt volt :( na szoval erre jo meg a nagy nedvszivasu, ha valakinek meg elotte is kell esetleg.
Nalam sajna nem kedv kerdese a mindennapos mosas, hat vegulis mar negyen leszunk, harmunkra is siman megy a mosogep 2-3 naponta, ha nem tobbszor, gyanitom (emlekeim vannak :D:D) hogy egy csecsemovel nalam ez nem fog ritkulni inkabb csak surusodni :)
Tok erdekes, nekunk is van teton (illetve nekunk a teto alatt belul) ilyen tartalyunk, de mi nem hasznaljuk a szomszedok talan igen, itt nem szoktak rendszeresen elzarni a vizet. (neha aram nincs, de az sem rendszeres :D:D)

Hari, te eleve ilyen kocsit akartal nem?, HOgy nem volt lenyeg, hogy beferjen a csomagtartoba. Mondjuk ha egyaltalan nem lesz babakocsid (azt hittem van egy masik meg, vagy azt eladtad?) amivel autoval es babakocsival tudsz elindulni, marmint hogy az egyik a csomitartojaban a masiknak :D:D (hiaba, mondom en, hogy nem tudok magyarul) akkor lehet lesz egy-ket nehezitettebb utad ha ugyinezni mesz pl autoval... vagy te is hordozol? marmint kendovel?
(megsugom, nalam a moshato mellett szolo listan ilyen tetel, hogy kornyezetkimelo nem is szerepelt :) az nalam a bonuszkent jovo elonyok koze sorolando, de nem ilyen jellegu megfontolasbol szavaztam mellette :d es meg az is lehet, hogy tok bena leszek es feladom, de egyelore teljes az elszantsagom. es ennek bez anyagi okai vannak)

luna6

Nyuszi, nalunk nincs lenn az utcan pl kuka. Heti haromszor jon a szemetes, addig mindenki gyujti maganak a lakasban a sajatjat. Nem birtammeggyozni a szomszedokat, hogy eurpaban vagyunk :D:D Na jo, nem is ez volt az erv...de szerintuk tok felesleges egy szemetes, mint ahogy a vezetekes gaz is az, igy hat ezem sem lesz rovid tavon :D
(egyebkent ha meg van kuka lenn akkor minek a meregdraga pelenkaszemetes meregdraga betetekkel, ha ugysem tarolod a lakasban? en ezt a pelenkakuka dolgot sosem ertettem... mondjuk a torlokendo melegitot sem :D:D)

luna6

Luna,
én tudod az vagyok, aki maga sem tudja, hogy milyen kocsit akart :lol: De most már biztos ilyet akarok. A régi is meg van, de Apa még össze se szerelte. Most már talán nem is fogja, bár még lehet, hogy ráveszem és akkor felteszem a vaterára. Most az volt a döntő, hogy olyan gyerekülést szerettem volna, amit nem kell bekötni, hanem ilyen bázistalpas, de azok 20 ezernél kezdődtek a vaterán használtan. És miközben azokat nézegettem, találtam ezt amihez babakocsi is van, meg mózes és így volt 40 ezer. Aztán beleszerettem. Hát ennyi a történet.

Én a környezetkímélés miatt akartam mosható pelust, de sajnos tényleg be kell látnom, hogy lustább vagyok, mint környezetvédő. A pénz is számít persze és ha kiszámolom, akkor biztos jobban megéri a mosható, de az eldobhatót részletekben fizetem, úgy annyira nem is tűnik fel. Ráadásul nálunk is megy a mosógép 2-3 naponta, most majd még gyakrabban fog és nekem a szárítás megy nehezen. Nyáron persze nem, mert akkor az udvaron lehet, de télen nincs hol. Persze ezek inkább kifogások, ha kipróbálnám lehet, hogy menne, de én kicsit "félek " az újdonságoktól. Na szóval marad az eldobható, de akkor már ha nem sokkal drágább, akkor igyekszem majd lebomlót venni.

Nekem továbbra is pukkangat a hasam. Most sokkal többet mint Lilivel. Kívülről is lehet hallani, olyan mint amikor azt a pukkanós fóliát pukkantják. Mikor nagyon mocorog a baba és már rettentően olyan, mintha ki akarna bújni a köldökömön, olyankor cuppan egyet és kicsit olyan mintha elengedné a feszítését Bence. Lehet, hogy az izületei roppannak??? Bár lehet, hogy ez hülyeség. De tényleg gyakran csinálja, viszont megmutatni még csak Andrisomnak csinálja, mert ha másnak mutatnám, akkor persze még véletlenül sem produkálja. :lol:

Kép
Kép
hari

Tiszta hülyeségeket írok. Szóval csak Andrisomnak tudtam megmutatni, azt akartam írni. Mármint a pukkanást.

Kép
Kép
hari

Luna!
Törlőkendő melegítő???? Na erről még nem is hallottam :D:D Vicces cucc lehet :D:D:D

Nik!
Hát, én pont a meleg miatt textileznék :D Fél nap alatt megszáradnának a pelusok :D:D

Nyuszi!
Örülök, hogy sikerült dönteni. :)

Holnap jönnek anyós+sógornő felköszönteni Hannát. Hétfőn lesz 4 éves. Így ma volt egy kis takarítás+rendrakás. Persze ezt nekem kellett csinálni, mert a nagyon elfoglalt férjemnek 2 dolgot kellett elintéznie és ettől full elfáradt....

Én meg ma is olyan vagyok, mint egy hülye idegbeteg... egész nap csak morgok.
Komolyan szívem szerint kiugarnék magamból, hogy ne kelljen magamat elviselnem. Szívem szerint lecsapnám a lányom, mert annyira izgága, hogy áááááááááááááááááááááá és a férjem, mert annyira lusta, hogy kééész...
Szóval nincsen jó napom. :D
És erre még anyám is feljött és teljes komolysággal kifejtette, hogy azt mondta neki a nődoki, hogy már 34 hetes kórtól jöhet a baba (mondtam kössz, inkább nem) és nagyon tudományos hangon a következő szöveggel megkérdezte: " ezzel a terhességgel mennyit híztál?" (Hozzátenném 1 kemény hete kérdezte meg,h ogy mennyit híztam), mondtam lövésem sincs, mivel még terhes vagyok ÉS nem tudok ráállni 4!!!!! hete a ,érlegre! MOndom olyan 92 körül lehetek, mint múlt héten... erre közli, hogy ő nem tudja, hogy honnan kezdtem (ezt múlt héten is megkérdezte. Komolyan vagy hülye, avgy egyszerűen nem tud értelmes ember módjára megjegyezni semmit, de basztatni a másikat..) Annnnnyira felidegesített, bakker. Közli, hogy csak azért kédezi, hogy mennyire lesz nehéz lefogynom szülés után, hogy ne guruljak. Bakker, nekem kell lefogynom , nem neki??!!! áááá, mindegy. Komolyan mondom, elegem van a mai napból....

Eszter
Kép
Kép
vok

[quote="luna6"]N írta:luna6yuszi, nalunk nincs lenn az utcan pl kuka. Heti haromszor jon a szemetes, addig mindenki gyujti maganak a lakasban a sajatjat. Nem birtammeggyozni a szomszedokat, hogy eurpaban vagyunk :D:D Na jo, nem is ez volt az erv...de szerintuk tok felesleges egy szemetes, mint ahogy a vezetekes gaz is az, igy hat ezem sem lesz rovid tavon :D
(egyebkent ha meg van kuka lenn akkor minek a meregdraga pelenkaszemetes meregdraga betetekkel, ha ugysem tarolod a lakasban? en ezt a pelenkakuka dolgot sosem ertettem... mondjuk a torlokendo melegitot sem :D:D)

Pelenkakuka: na, most mi a harmadikon lakunk és a sima szemetet meg a szelektívet is nekem kell lehordanom, mert a Férjemnek aztán könyöröghetek, mindig elfelejti, képes a zsákokat inkább kerülgetni az előszobában :evil: és vagy ráüvöltök, hogy vigye mááá le, vagy én kacsázok le velük.

Attól tartok, hogy csecsemővel ezt nem tudom megtenni majd és nem lenne jó, ha napokig bűzlenének a pelenkák. :D
Inkább beteszem a pelusszemetesbe, és ott 4-5 nap alatt telik meg, aztán azt meg csak leviszi majd. :D Remélem...
Vagy majd Én úgy mehetek a babával sétálni, hogy cibálhatom le a mózesben a harmadikról, karomra fűzve a szemeteszsákok...és akkor be a tárolóba a babakocsi vázért, rá a mózest, addig zsákok a fülemen, és utána irány a szelektív sziget, és utána megyünk majd a sétára. :D vagy nemtom.... :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Ezt ertem is am, csak nehezen tudom elkepelni, hogy ez a szerkezet annyival tobbet nyujt ennyi penzert, mintha olcso akarmilyen szemeteszsakba gyujtened a pelenkakat mondjuk, annak is tok be lehet zarni a szajat... azert vagyok ilyen ertetlen, mert nalam ha nem is vittem le aznap de bezartam (aztan mikor mar a sajat keromban laktam megint, akkor volt szemtledobo, nem kellett kulon levinni) a zsakba akkor nekem nem szaglott semmi :) Amugy a kuka otlete mint olyan szerintem teljesen oke elvileg (bar ha valakinek a kornyezetvedelem is fontos az biztos mondana, hogy nem lebomlot meg egy adag nejlonba hermetikusan bezarni...) de hat mekkora kiadas mar a nagy kiadasu pelenka melle is extra toltozacskokat venni, hogy duplan legyenek csomagolva.
De amugy en alairom, hogy nem tudom mirol beszelek, mert sosem probaltam, es lehet ugy jarnek vele mint anno az elsoszulottemnel az eldobos pelusokkal :)
Tortent ugyanis - es ez meg 1994-ben ugye - hogy megvettuk a megfelelo mennyisegu tertat, hogy hat abba lesz a no pelenkazva (akkor meg nem volt annnnnyira elterjedve az eldobos, illetve eppen nem is volt kisbaba a csaladban, hogy onnan kedvet kapjak, szal meg uj volt a dolog szamomra)... es akkor jott a keresztnyam babalatogatoba es hozott nehany karton pamperst :D:D Na kesz, ott lett vege a textilpelusos palyafutasomnak, ahol meg el sem kezdodott :) Mondjuk gyanitom a csajom es en is jobban jartunk igy, mert most nem gondolom alternativanak a regifajta gumibugyit tetraval a pampershez kepest :D:D:D Szoval ha beallitana nekem ide valaki egy szemetessel, azert nem vennek ra merget, hogy - ha eldobhatot is hasznalok, tuti fogok idonkent akkor is ha a mosos bejon - nem kapnek ra a dolog izere :D:D

luna6

Hari, igen ugy kell elkepzelni, hogy ha elfogy akkor addig nincs viz amig nem jon a kovetkezo adag.

Luna itt minden haz, apartmanhaz tetejen vagy alagsoraban van ilyen nagy viztarolo tartaly, ami az adott lakas vagy lakasok vizellatasat biztositja. A vizet a varostol telen naponta kapjuk kb. Ejfeltol reggel 11- ig adnak vizet, illetve nyaron ugyanebben az idopontban,de csak minden masodik nap. Ez azt jelenti, hogy amig a vizszolgaltato biztositja a vizet az alatt az ido alatt kell megtelnie a hazban levo tartalynak. A tartalyok 1000/1500/2000 literesek. Van ugy hogy egy tartalyt tobb lakas hasznal. Szoval nyaron nagyon sporolni kell.
Sajnos nem Mo. hogy mindig van viz a vezetekben.
Vendég

Nekem ez olyan fura, hogy ennyire nincs viz. De valami oka tuti van annak, hogy nalunk is letezik ez a rendszer. Jol meg is lepodtem mikor eloszor felmasztam a teto ala, hogy ez meg mi a fene :D (elromlott a tartalyunk tulfolyoja, tulfolyt a viz es folyt le a teto alol a hazfal mellett ki az utcara es csak neztuk miert es honnan... illetve en, a szomszed aztan elmondta, hogy ott van ilyen tartaly :D es kiderult aztan, hogy pont a mienk az ami elromlott)

luna6

Itt vannak az előtte-utána fotók. Holnap megpróbálo többet is jönni :)
http://www.coimbra.hu/csengery/csengery.pps
Vendég

Sziasztok!

Luna, így igaz, az utántöltő elég drága lenne, de van egy kis trükk: az utántöltő hengerébe bele lehet tenni sima kukazsákot, így egy csomag kukazsákkal jó sokáig ki lehet húzni. :)

Nekünk csak 2 szemetes van a lakásba, mindenképp venni kellett egyet a gyereknek, és gondoltuk, akkor már legyen ilyen peluskuka, csak 1500-al volt drágább egy sima zárható szemetesnél. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

lányok,
köszi a dícséreteket a lakásra. valóban nagyon sok meló volt vele, és ilyenkor jólesik a jó szó!

Hari,
habár én nem vagyok 4éves, mint Lili, mégis nagyon szeretem a csillogós testápolót!! :P :lol: :oops: nyáron szoktam használni, mert tök jól mutat a bőrön. Én Dove-ot szoktam venni.

Vok,
nagyjából annyi volt, hogy azalatt az egy hét alatt, amíg nyaraltunk, nem ürítettük ki egyszer sem a hamust, és mind a hárman dohányoztunk. Úgyhogy az erkélyasztalon volt egypár üres üdítős doboz, meg az üveghamus, ami ilyen jóóó nagydarab példány volt.
Utolsó előtti nap elhatároztuk, hogy kitakarítunk szépen, hogy ne utazás előtt kelljen. Na kora reggel neki is fogtunk, és amikor Fanni takarította az erkélyt, megkérdezte, hogy sünit kidobja e. (A hamust elneveztük süninek, mert csont tele volt nyomva csikkekkel, amitől úgy nézett ki, mint egy sündisznó) Én meg mondtam neki ilyen könyörgő hangon, hogy jajj neee, süni az maradjon, majd kidobjuk holnap ha elmegyünk. :oops:
Aztán befejeztük a takarítást, és mindenki lefetrengett az ágyára, hogy pihizzünk, nade akkor eszünkbe jutott, hgy még semmit nem vettünk ajándékba az otthoniaknak. Úgyhogy összeszedtük magunkat, és bebuszoztunk az egyik nagy(obb) városba, aztán persze kiderült, hogy aznap szieszta van, úgyogy minden zárva, semmit sem tudtunk venni… :?
Amikor visszaértünk a saját városunkba, a csajok még elmentek venni kajákat a hazaútra, de én rohantam fel a szobába, mert már nagyon kellett pisilni.
Amikor beléptem az ajtón, az a bazi nagy vödör, amiben majdnem hanyatt estem, nem is tűnt fel (azzal oltották a tüzet, és otthagyták a szobában).
egyik kézzel húzom le a gatyám, másikkal nyitom a wc ajtót, ám ekkor valami feltűnt a teraszon… :shock: a szúnyogháló miatt nem láttam tisztán mi lehet, de olyan volt, mintha egy döglött bárány feküdt volna az erkélyen. :roll: néztem-néztem egy darabig, aztán közelebb mentem, meg még közelebb.. kinyitottam a szúnyoghálót, és basszus!!!!
nem döglött bárány volt, hanem a műanyag asztalunkk!!!! :oops: papír vékonyságúvá olvadt, és a négy lába is vékonyra égett, és égnek álltak… de ráadásul színes volt, a beleégett üdítősdobozoktól.. 8)
ezen kívül felégett Vanda törölközője, a székek, SÜNI, meg a felettünk lógó zászló… :oops: :oops: :oops:
és tiszta pernye volt minden, meg hamu, meg a hófehér erkélykorlát koromfekete lett, a festék is leégett róla… :?
na erre beparáztam, elrohantam a csajokért, de a hotelból ki kellett kommandóznom, mert nem akartam hogy meglásson a tulaj, nehogy már én vigyem el egyedül a balhét.. :lol:
a szállodával szemben volt az utazási iroda, ott voltak a csajok is, azt várták, hogy megmondják nekik, mikor indul másnap haza a buszunk. én meg hiába hívtam őket hgy jöjjenek ide hozzám, mondták hogy jajj várj egy picit, bla bla.. aztán csak kicsalogattam őket az utcára, ahol ismertettem velük a szituációt…
kérdezték mind a ketten, hgy mi van, mi olyan fontos, én meg azt válaszoltam:
-csajok, felgyújtottuk az erkélyünket!
erre mind a ketten felnéztek, látták a fekete korlátot, és olyan hülye helyzet volt, hogy kitört belőlünk az irtó nagy röhögés, teljesen ránk jött a röhögőgörcs… erre megszólalt valaki a hátunk mögött:
-min nevetni ilyen jól?
na, szívááás, a szálloda tulaja volt… :oops:
elmesélte, hogy az egyik ismerőse látta, ahogy füstöl az erkélyünk, és mivel nem voltunk otthon (nem találták a pótkulcsot), a szomszéd erkélyről kellett átmászniuk a miénkre, és úgy oltották a tüzet.. nahát akkor már égett a pofánk rendesen, hiszen valami miatt süni lángra kapott, ő lett a vesztünk. :evil:
aztán azt mondta a tulaj, hogy ha kitakarítjuk rendesen, akkor nem kell fizetnünk.. húúú ennek hogy megörültünk! :lol: felmentünk a szobánkba, és még azt is megbeszéltük, hogy hálánk jeléül veszünk nekik valami kis ajándékot, stb.
aztán elkezdtük a takarítást… egyszerre ketten melóztunk, a 3. pakolt be a bőröndjébe, és mindig cseréltünk.. háát, nem éppen így képzeltük az utsó esténket, szét akartuk magunkat bulizni, erre… sikálhattuk a fekete sz@rt.. akkor már tudtuk, hgy nem megyünk este sehova, ha végzünk, alszunk.. hogy nézne már ki, hogy felégetjük a házat, aztán lelépünk bulizni..
este 11kor lettünk készen, akkor megmutattuk a tulajoknak, nekik nagyon tetszett, és ágyba zuhantunk.. aztán kb 10perc alatt csinibe kaptuk magunkat, és már indultunk is az éjszakába.. mégis csak az utolsó este volt… :wink: :wink:
na olyan jól sikerült a buli, hogy reggel 7kor vánszorogtunk haza, és 9kor indult a buszunk.. persze ledőltünk egy órára. a lányok egész jól fel tudtak kelni, még a szemetet is levitték (Fanni megcsúszott a lépcsőn, és ráesett a kezében lévő 5zsák szemétre, hát vicces volt). én még 3negyed9kor is alig tudtam kivánszorogni az ágyból. :oops:
negyed 10kor jött az infó, hogy késik a busz, és amíg megérkezik, órák is eltelhetnek. A száloda lépcsőjén táboroztunk le, a többi hazautazóval együtt, és onnan figyeltük, ahogy festik az erkélyünket fehérre.. :oops: egy negyed óra múlva már meg nem mondtam volna, hogy melyik erkély kapott lángra… :P
aztán délben már szétaszalódtunk a melegtől, úgyhogy Vandával úgy döntöttünk lemegyünk a partra és veszünk egy hideg zuhanyt, hogy felfrissüljünk. :D
még csak a tenyerünket érte épp egy kis víz, amikor Fanni szaladt hozzánk, hogy itt a busz… :twisted:
elég szerencsétlen volt a helyzet, mert a tengerparton tök megizzadtunk, amit lemosni már nem tudtunk, de végülis egymás mellett ültünk, és egymás bűzét szagoltuk hazafelé :lol: :lol:
hát ennyi, jajj kisregény lett belőle…

Csilla,
örülök, hgy nincs gond! :)

Jenny,
én mindenkitől mást hallottam, hogy mennyi betétet használ el, de egy dolog közös volt:hogy a 30db-os Tena super senkinek sem fogyott el, mert utána normális betétet használtak. Úgyhogy én nemrég vettem 13db Tena supert 500ft-ért meg már van két csomag anionos betétem a DM-ből. Aztán ha ezek elfogynak, de még kellene, akkor, jöhetnek a jól bevált Always cuccok.

Hari,
gratulálok a babakocsihoz!!! Kíváncsi vagyok milyen :lol:

Csilla,
nekem is Nandus kendőm van, és van hozzá videó is a kötésekről, és én ez alapján simán fel tudom kötni, ha szeretnéd kiírom neked a cd-t és elküldöm nagyon szívesen!

Nanetto,
ilyen kis nádszál kisasszony, mint te jó nagy kisbabát kap majd :P
a sógornőmnek is (többek közt) miómája van, de neki már nagyon hatalmas, nem „csak” 4cm, láttam róla képet is, és neki a dokik azt mondták, hogy emiatt ki kell venni a babát, mert rossz az anyának és a babának is.. ehhez képest most meg húzzák még amíg csak tudják (szóval mégsem mérgezheti őket ez a mióma..akkor meg minek paráztatnak…). :roll:
májusban szülsz????? szent ééég!!! már mindjárt itt van. :lol: :lol:
én már előre látom, hogy Lunával fogjuk tartani a frontot, ti meg már rég babázni fogtok :)
(még rímelt is) :D

lknyuszia,
sztem jó lehet az anionos betét, még nem nagyon használják az emberek, de eddig csak pozitívat hallottam róla. Én a 13 Tena super betétem mellé beszereztem egy csomag nappali és egy csomag esti anionos betétet, kíváncsi vagyok nekem is bejön e. Viszont a tisztasági betétes verziója nem biztos hogy elég lesz az első 6hétben, habár ki tudja..

Nekem is pelenkakukám van, a teszveszen vettem még régebben, sokkal olcsóbban, mint amennyi a bolti ára, és kinézetre is jobban tetszik, mint egy normál kuka, meg összetömöríti a pelusokat, így sokkal több fér el benne, meg ugye nem ereszt szagokat. én ezért vettem ilyet.
De aki pl törlőkendő melegítőt is akar venni, vegyen nyugodtan, én biztos nem fogom megkérdezni hogy mi a fenének, mert ha ő szeretne, akkor szeretne, és azért vette, mert szeretett volna, az ő dolga hogy mire költi a pénzét, és olyan izé ha magyarázkodni kell, hogy ezt meg ezt miért vettem. El kell fogadni és kész. :)
Vendég

Lusta vagyok, még fényképezni is. :oops:

http://www.vatera.hu/graco_quattro_tour ... 86489.html

Úgyhogy most csak ezt teszem fel. Most próbáltuk bele a Pandába. Én nagyon elhittem, hogy belefér, de ez sem segített :lol: Illetve végül is, ha nagyon elhelyezgetem a kerekeit és kicsit ráerőszakolom az ajtót, akkor be lehet tenni, de párom szerint nem biztos, hogy jó ötlet :lol: Kb. 2-3 centi hiányzik. Vagy, hogy le lehessen venni a kerekét, de nem lehet. Na mindegy. Lili már kipróbálta, neki tetszett benne, remélem Bencének is fog. Úgyhogy körbetologattam az udvaron és most eltettem, mert Lili nagyon szemezett vele. Majd elővesszük, ha itt az ideje.

Most kicsit jobb a fejem, illetve a homloküregem, viszont begyulladt a fogam :cry: Úgyhogy holnap megyek a fogorvoshoz. Elvileg tudom, hogy az érzéstelenítő nem árt a babának, de így a végén sem??

Geo, a sztori annyira illik rád. És úgy írtad le, hogy egészen átérzi az ember. Akkor elég kellemetlen lehetett, viszont így emlékként szerintem jó, mert nem szokványos :lol:

Kép
Kép
hari

Luna, jót nevettem, hogy mennyire környezetbarát az ilyen kuka. Mármint azért nevettem, mert itt turbózom magam, hogy majd lebomló pelust veszek, de a bűzzáró peluskuka nekem is itt figyel már. Erre nem gondoltam, mármint a zacsira. Ráadásul olyat akartam, amit minden pelus után el lehet fordítani, így zárja el a szagot. Találtam is tuti jót a vaterán, büszkén hazahoztam, aztán mondta a párom, hogy ez baromira nem tekerhető, csak bepattan a teteje. Na szóval nem tudom mennyire lesz szagmentes, minden esetre nekünk is kellett mindenképp kukát venni, és végül is nem volt drágább mint egy normál szemetes. Viszont valóban egyáltalán nem környezetbarát :lol:

Kép
Kép
hari

Ma délelőtt hősként elBKV-ztam Lilivel a Városligetbe, jó nagyot sétáltunk, hallgattuk az indián zenészeket, meg Lili lovagolt egyet egy pónin. Képzeljétek, az egyik pacinak KÉK szeme volt. Lehet, hogy csak nekem újdonság, de én még ilyet nem láttam. Lili mondta, én meg rögtön közöltem vele, hogy az hülyeség, a paciknak nincs kék szemük. Aztán én is láttam, de azt gondoltam, hogy esetleg valami betegség és mondjuk hályog van a szemén. Megkérdeztük és mondták, hogy nem, tényleg kék szemű. Ritka, de létezik. Furcsa látvány volt.
Ettünk kürtős kalácsot is, meg vettünk szélforgót. Tök jó volt, csak nagyon elfáradtam. Lili persze egyáltalán nem.

De még tervezek a hétre egy Állatkerti sétát is, csak nem tudom melyik nap. Holnap irány a fogorvos, kedden Lilivel játszósnéni, utána meg elmegyünk a doktornénihez, beadatom neki a kullancs elleni oltást. Utána mehetnénk, de majd még megkédezem a dokit, van-e mellékhatása az oltásnak, mert már nem emlékszem. Max. szerdán lesz Állatkert. Mindegy, csak jó idő legyen.

Kép
Kép
hari

Jól eldumálgatok itt magamban. Megyek is, inkább igyekszem főzni valami vacsorát. Bár sok kedvem nincs. Már kába vagyok a folyamatos fájdalomtól (fog).
Viszont legalább pocakilag nincs semmi bajom.

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Nagyon mászkálós hétvégénk volt, tegnap Csákvár, ma Balcsi part. Jó sokat sétáltunk, levegőztünk, sztem ma sem kell engem elaltatni. :D
Geo, nagyon klassz kis történet, jót derültem rajta!
A DM-ben lehet anionos betétet kapni????Mi a neve, leírnád nekem?

Hari, kutyusok között is létezik kék szemű, valami pigmentálódásért felelős génmutáció lehet, sőt, ott még van olyan is, hogy egyik kék, másik barna. Pl. dalmatáknál, meg juhászkutyáknál láttam már. Szép paci lehetett!
Szép a babakocsi! Ez egy jó típus, régebben sokan vettek ilyet, megbízható.

Nikvik, én voltam már Görögo.-ban nyaralni, nekem az is fura volt, hogy a csatornarendszer nincs kiépítve rendesen, és nem szabad a wc papírt a wc-be dobni, hanem külön kukába. A napkollektorokat amúgy jó ötletnek tartom, bár tényleg nyáron kellemetlen lehet, ha nincs elég víz.

Csilla, azóta nincs barna ugye? Jól vagytok?

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok,

Aktuális pocak fotó, ma délelőtt készült, és a ma reggeli mérlegelés szerint +8 kg-nál tartok:
Kép

Holnap megyek nőgyógyászhoz, három hét után, már alig várom, hogy lássam a nőcit! És kíváncsi vagyok mekkorát nőtt!

És két kép az összeszerelt kiságyról és pelenkázóról:
Kép

Kép

Még fel kell szerelni egy kispolcot a pelenkázó fölé, a baldachint is fel kell fúrni a plafonra, fel kell tennem a függönyöket....
Ha teljesen kész lesz majd akkor is csinálok képet.

Hari,
gondolj rám, ha mentek az állatkertbe! Már nem is emlékszem mikor voltam ott utoljára, talán 8-9 éve. Ha megyünk Mo-ra tuti akarok menni, főleg a párom miatt, mert ő még soha nem volt állatkerben. Nálunk itt Krétán nincs.

Geoo, nagyon klassz lett a lakás, nagyon tetszenek a színek és az a sarokkád........!

Jenny,
a csatornarendszer ki van építve rendesen, a probléma vele az, hogy régen építették és a csövek átmérője nem a mai szabványnak felel meg, hanem kisebb. A dugulásveszély miatt nem szabad a papírt a wc-be dobni a papírt. A melegvízre nekünk is napkollektorunk van, illeve a villanyórában fel lehet kapcsolni, egy kapcsolóval, ha nem sütne eleg a nap és fél óra múlva van melegvíz.
Vendég

Nikvik,
gondolok majd rád, de meg kell vallanom én nagyon nem szeretem az állatkertet :oops: Nyáron voltunk a Veszprémi Állatkertben, na az már kicsit jobb volt, de ez a fővárosi engem csak elszomorít. Tudom, hülye vagyok, de ha állat lennék én nagyon nem szeretnék így bezárva lenni, emiatt valahogy nem felhőtlen az állatkerti látogatás számomra. Persze a gyerek rettentően élvezi, ez egy kicsit kompenzálja az ellenérzésemet, de leginkább valami vadasparkba mennék, csak az nagyon messze van és hát egész más állatok vannak ott, mint az állatkertben.
Nagyon csini vagy, én már le se merem magam fotózni. Ha fentről nézem magam, akkor semmi extra, de ha egy tükörben látom meg magam, akkor elcsodálkozom, hogy ki ez a rettenet nagy bálna :roll:
Az ágy is és a pelenkázó is nagyon klassz! Lennék nálatok gyerek! :lol:

Jenny,
kutyánál már én is láttam kék szemet, pl. a huskyknál, de póninál???? :shock: Igazából maga a tény is furcsa, de a látvány valami leírhatatlan volt, mert ugye óriási a pupillájuk és csak körben egy kis karikában volt kék, de valami nagyon fura kék. Szóval én még ilyet sose láttam, elég érdekes volt.
Kép
Találtam egy képet, bár ez nem póni, de talán látszik mire gondolok.

Kép
Kép
hari

Nikvik, a babaszobaban keszult fotokrol valaki leretusalta a hasadat!!! :D:D:D:D Nagyon szupi a szoba... tutira mondta a doki, hogy ebbol a pocakbol juniusra bebi lesz? :) Nekem valamikor felido tajan lehetett ekkora... vagy mar akkor is nagyobb :) (raradasul ahogy latom nemhogy no, hanem mire beertel a szobaba az erkelyrol tenyleg apadt is... :D:D)

luna6

Luna,
a babaszobarol a kep egy hete keszult, miutan osszeraktuk a butort, az erkelyes foto meg ma. Viszont abban a franya szabadidoben szembol egyaltalan nem latszika hasam :(.

Hari,
koszonom. Pedig a legegyszerubb butort valasztottuk, mert nem szeretjuk a flancos dolgokat.
Vendég

Nik, nagyon szép lesz a szoba. :) És tényleg nincs sok hasad. :) De hát ez alkati dolog, úgyhogy gondolom Neked nem is lesz a végére sem olyan hatalmas.

Mi tegnap megjártuk este a kórházat, a szülészetet, mert ott van a nőgyógyászati ügyelet este.
Elkezdtem vérezni, és nem múlt el. Jó alaposan megvizsgáltak, Uh, NST, minden, de szerencsére nem belülről jött a vérzés, hanem ez a hülye gyulladás okozta, jobban elkapott, mint gondoltam.
Basszus, és amilyen hülye vagyok, már azt gondoltam, h a kúp okozza, vagy az anionos betét :D de a doki mondta, hogy neem, ezek mindketten jót tesznek, csak ez egy durva gyulladás, és majd elmúlik. Csak nekem életemben nem volt ilyen gyulladásom, terhesség alatt meg már ez a második, úgyhogy nem gondoltam h ez vérzést okoz.

De a jó dolog, hogy bent töltöttem vagy 2 óráét, alaposan megfigyeltem a vajúdót, meg a szülőszobát. :) (mondjuk az apásat nem láttam, mert ott pont szültek, meg is lett a baba az idő alatt, amíg engem NST-ztek. :D )

Geo, Én nem tudom megnézni a linkedet, nekem totál szétdobja valami kódokká. :(

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszika, hat az nagyon jo hir, hogy "csak" egy fertozes okozta a verzest! En biztos infarktust kapnek ha elkezdenek verezni.

A pocakmeret tuti alkati kerdes. Majd delutan meg jovok, hogy mekkorat is nott a lanyzo, most megyek mert keszulok a dokihoz.
Vendég

Nikvik, egyaltalan nem baj, hogy a treningben nem latszik a pocakod, csak viccesnek talaltam, hogy tenyleg ugy nez ki a kepeken mintha nem is lennel terhes :) Nem is a pocak merete szamit, hanem, hogy minden rendben legyen. Enyim sem egy tul nagy orias, csak a tiedhez kepest... na de majd a harmadiknal lehet neked is lesz ekkora :) (szerintem nekem a kettes szamu nagyobb volt, vagy csak rosszul emlekszem, olyan reg volt mar :))

luna6

Nyuszi, ez nem hangzik tul kellemesen, de legalabb tenyleg alaposan megneztek es megnyugodhatsz. Milyen fertozesed van? Idonkent szelektiv es faradt vagyok valoban, ugy tunik... :? :roll:

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?