A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Halihó!

Etus: igazad lehet mert ott a 12-hetesen nem mondtak semmi rosszat. Csak jot :-) Jol teszed hogy nem csináltatasz ilyen szennyet ( már csak azt tudom mondani) Énis nem tudom hogy fogok e tudni egészségbe gondolni a picire amig meg nem születik :roll: És ez szörnyű.

Kri: szupi a vicc!! Legalább valami engem is jobb kedvre derít. Amugy babóca mozog szépen. nem tul gyakran de mocorog már érzem. Holnap amugy kérdezted, 8 ra megyek hogy aztán mikor végzek....nem bánom ha egész nap megyek is de tudjam meg mi van :roll:

Hmm gyümölcsök.... :lol: Ti miket szerettek? Nekem majd a dinnye lesz a befutó ismét szerintem. Na meg az eppeeeeer :-) nyam

dinuci01

Koszonom a drukkokat egyutterzest, tanacsot. Nekem is csak a bolcsi jutott eszembe amit meltanyosaggal tan el tudnank intezni. Munkam nincs, de mundta egy ismerosom hogy orvosi igazalossal ha van szive a bolcsi igazgatojanak beveheti.
Megprobalom mert a lanyom 21 honapos e igen mozgekony:)
A hazimunka ilyesmi elejetol a ferjem valan van ugy is, mert en is fekudtem mar az elso 12 het egy reszeben is.
Valahogy csak lesz.
MA elmentem az sztk-s dokihoz megkerdezni most mennyire kell nekem fekudnom es mondta azert detalni lehet, nem kell csak fekudni, csak ne eroltessem meg magam.
Igy szerintem menni fog kis segitseggel.

Dinuci: nalam is adinnya a befuto:) Amugy is de foleg mivel abban alig van szenhidrat!

Nah mennem kell a enyom nyaggat hogy meset szeretne nezni.
Megprobalok majd visszakapcsolodni a beszelgetesekbe.

indnekinek szep estet!
tavasziszel

Sziasztok csajok!

Most jövök a dokimtól,minden rendben van!Az én kis pöszmötömnek már 40mm átmérőjű a feje,teljesen a korának megfelelő!Holnap be is jelentkezek a húszhetes ultrahangra.

Tavasziszél,Dinuci

Együtt érzek veletek és megy a drukk,hogy minden rendben legyen!

Édességet kívánók

Én rengeteg fagyasztott gyümölcsöt eszem (addig még nem lesz friss),ribizlit,epret,szedret...Nagy tételben rendelem interneten ,házhoz hozzák.Sokkal olcsóbb,mint a boltban.Fagyi pótlónak is remek.Annak idején a lányommal is ezeket ettem,akár még este lefekvés előtt is.

Képzeljétek,ma elmondtam egy ismerősömnek,hogy babát várok.Nem hitte el.Bizonygatnom kellett,hogy tényleg.Én látom,hogy nő a hasam,de mások még nem!!!

Kriszta
Köszi a humort,még doki előtt olvastam és egy kicsit oldotta bennem a feszültséget.
Vendég

Sziasztok!

Kry!

Akkor kezet foghatunk (vagy a férjeink? :roll: ) Én párom is mindig azzal nyaggat, hogy heti egy fagyi, meg hogy "nem lesz az már kicsit sok?" Grrrrr!!! :x :x

Etus!

Fogzásból elegem van, úgy vettem észre soha nem lesz vége, pedig eddig nekünk kettesével jött. Kettő alul, most meg egy alul és egy felül. Ennyi. Nem látom az alagút végét!! :roll: Pedig van borostyán nyakláncunk is....most mondjam, hogy mennyit ér? szépen mutat a nyakán. :lol:

Dinuci!

Nem gáz, én vagyok a hunyó, ígértem vonalzót, de nem tudom mikorra hozzom majd össze. :wink: A 16. hétben vagyok, és második babánk lesz.

Amúgy a dinnye nekem is nagyon bejön, meg szinte minden. :lol: Meggy, szilva, de a nagy kedvenc a ribizli! ;)

Kata!

Nekem sem olyan nagy a hasam, sokan nem veszik észre, pedig második baba.

Honnan rendelsz fagyasztott gyümit?

Mók!

Teljesen normális, hogy ilyenkor folyásod van, lehet, hogy semmi különös, de az is lehet, hogy kapsz majd rá kúpot. Ilyenkor legyengül kicsit az immunrendszer, hajlamosabbak vagyunk mindenfélét elkapni. Mindenképp mondd a dokidnak!
_timi_

Sziasztok!
Kata:szupi,hogy minden rendben!

Mók:végre,tényleg aggódtam,hogy mizu!!

Tavasziszel:majd mi szórakoztatunk... :D

Kri:jót mosolyogtam!!

Dinuci:holnap megy a drukk,jelentkezz,amint van valami!

Köszi mindenkinek a szorítást,úgy néz ki,júli 3-án lesz az esküvő...Kicsit persze para van,hogy mekkora lesz a pocakom,meg hogy fogom bírni,lesz házasságkötő terem,templom,meg utána egy vacsi,kb.30 fővel,laza táncika,meg átöltözöm "asszonynak".Csak bírjam.... :D

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sissy!

Szerintem tele leszel enrgiával az esküvőn, ne aggódj.
Bocsi de lemaradtam a 12 hetesedről, légyszi csak két szóban hogy mi volt.

Ma remélem én is kapok fotót a picikénkről. Ja megnéztem hogy amikor a nővérem volt 12 hetes várandós, mekkora volt a babája, és sokkal kisebb mint az enyém. Ezért sem értem hogy a mienket miért datálják fiatalabbnak. Egyébként múlt héten szült, álom 2-5 órás vajúdás után. Szerencsés mi?

Kép
mók

Bocsi a vajudás 2,5 órás volt, elgépeltem.

Kép
mók

[quote="dinuci01"]S írta:dinuci01ziasztok!Most jöttem meg AFP eredményért voltam :-( :( :( :( 2.5 és 50 közötti a normál. Nekem a MOM 1.60 ami jo, a súlykontrollált vagy mi az meg 58.9 vagyis nem jóóóó :cry: :( :( felhivtam a védőnöt azt mondta ne idegeskedjek mert csak 8 al több a határnál. Meg hogy majd a 20.dik héten elválik a nyitott gerinc. Képzeljétek mindezt higany hangon közölte. Meg hogy ez az AFP feleleges el akarják törölni, meg ha a kombinált jo akkor mért aggódiok mert az felülbirálja az AFP-t vagy micsoda. 20.-hétig???? normális ??? nem az ő gyereke lesz. Csajok itt ülök egy órája bőgök. Felhivtam az orvost is azt mondta pénteken menjek megbezséljük de szerinte sincs baj. Mit tegyek?? hova menjek?? Fogok én ugy gondolni még a babámra hogy egészséges??? Szerintetek az UH megmutatja a gerincet ha pénteken beutaltatom magam??? Ne haragudjatok hogy rátok törtem de nem birom abbahagyni a bőgést se. És nem tudom mit tegyek?? ... :roll: :roll: :roll:

Ne aggódj... a nyitott gerincet már 12. héten is lehet látni. a genetikai UH-n. Ha addig nem volt, most sem lesz...

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="dinuci01"]A írta:dinuci01zért feltenném az eredményem ha nem haragszotok és igérem leszállok a témárol. Csak hogy jol értelmeztem e ezeket a dolgokat?? Kép Kép

-----szerintetek? :oops:

én nem értek hozzá, csak annyit olvastam, hogy 0,8-2,7 közt kell lenni...

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="etus79"]K írta:etus79ri, én is alig várom már a gyümölcsöket. Már hetek óta csersznyére vágyom!

Megnéztem én is a képeket, és tényleg tök jó tudni kikkel "beszélget" az ember! A gyerekek mindenhol nagyon szépek!!! Magamról is tettem egy képet, mert megnéztem, hogy mi van fenn, és az egyetlen képen, amin rajta vagyok, igazából nem is látszom :) Most már ti is tudjátok, milyen is vagyok.
Edit

én is :D cseresznye, meggy, málna, eper, barack :D
párom zöldségnagykerben dolgozik, hozza nekem a gyümit, de mondtam neki, akkor hozzon, ha van már magyar, mert a többi car. az almát és a narit már unom.

Kriszta
Kép
cherryke

dinusi:

a te értéked 1,6

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Most van pár percem, szerencsére egész héten elfoglalt voltam a munkahelyemen. így azért gyorsabban telik az idő, mint amikor csak ülök és nézek ki a fejemből. Mindenesetre már csak 3 hetet kell dolgoznom, juhé!

Mók!
Örülök, hogy bejelentkeztél. A folyás miatt ne aggódj, speciel nekem is van. Én ilyen pici, tangába való tisztasági betétet használok és egy pillanatig sem aggódom, hogy ez valami kóros elváltozás lenne. Természetesen mindig figyelni kell, ha véres lenne, vagy barnás akkor megkérdezném a dokimat. Eddig szerencsére nem volt.

Timi!
Üdv itt, úgy nézem, hogy nagyjából egyidősek vagyunk. Mármint a babák. Tökjó lenne, ha felvarázsolnád a vonalzódat :-) Merre is laktok? Bocsi, lehet hogy írtad, csak nem vettem észre.

Dinuci!
Én is azt javaslom, hogy valahogy bulizz ki egy alapos ultrahangot és azt tekintsd mérvadónak.

Tavasziszel!
Kitartást kívánok és remélem hamarosan minden rendben lesz.
Vendég

Mók:12,4 volt a Baba akkor,egy nappal idősebb,mint ahogy eredetileg.Amúgy minden ok volt köszi!Remélem,igazad lesz az energiával kapcsolatban....

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak benneteket, szinte kezdetek óta, csak nem írtam ide.

Lenne egy kérdésem hozzátok, talán tudtok segíteni nekem, dokim nem melózik, asszisztens megnyugtatott hogy semmi baj, de gondoltam "több szem többet lát"

Nekem szinte mindig van volt régebben is folyásom, most is van, nem viszektek, nem fáj, semmi.... aztán reggel néztem a tisztasági betétemet és nem ez a halvány vajszín volt rajta hanem halvány rózsaszínes talán vagy halvány narancssárga, magam sem tudom, csak megijedtem. Tegnap délután többször piciket szúrkált az alhasam is.

Valakinek esetleg volt már hasonló? Mondjuk párommal múltkor sok sok idő kihagyás után mikor együttvoltunk volt ilyen, de másnapra már semmi sem.

Asszisztensnő azt mondta hogy ha baj lenne azt érezni lehet , ne aggódjak, magne b6 mehet vagy nospa.

Ha esetleg valaki tudna segíteni , nagyon megköszönném!

Mindenkinek további szép pocak - növesztést kívánok, és jó, hogy sok érdekeset írtok ide!!! ( vizsgálatok, eredmények, bármi)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Tavasziszél, remélem sikerül mgoldani a bölcsit. Nincs könnyű helyzeted, de az jó hír, hogy nem kell folyamatosan feküdnöd!

Kri, főnököm örült, jóban vagyunk. De azért annak is örült, amikor mondtam, hogy szeretnék viszonylag hamar visszajönni. Nagyon rendes a cég, szerintem majd egy félállást is meg tudok beszélni.
Etus, igen, állandó helyem van szerencsére.

Sissy, biztos nagyon fogod élvezni az esküvőt, és ha jól látom, eléggé szűk körben lesz, talán így nem is lesz annyira fárasztó. Mesélj majd a fejleményekről! Két jó barátnőm is esküvőre készül nyáron, már alig várom, csak sajnálom, hogy nem ihatok majd :)

Tényleg, ti hogy álltok az alkohollal? Én mostmár néha-néha belekortyolok egy kis vörösborba, de tényleg csak minimálisan.

A friss gyümölcsöket én is nagyon várom, nekem bármi jöhet! Dinnyére még sokat kell várnunk, de addig lesz eper, cseresznye, hmmm :) Cherryke, neked aztán jó dolgod van :)
Mostanában megint hatamas étvágyam van. Tegnap megmértem magam, szerencsére még nem sokkoló az eredmény, fél kiló jött fel az elmúlt hetekben.

Dinuci, Mók, mi volt a mai vizsgálaton?

lynnn

Sziasztok lányok!!!

Köszönöm mindenkinek, hogy igy aggódtatok rendesek vagytok nagyon!! :-)

Megjöttem :-D Voltam az orvosnál de UH-n nem amitől kicsit szomi vagyok de a probléma ( ami nem is volt ) megoldódott. A védőnő teljesen félreértelmezett engem és azt mondta az orvos csokoltatja a .... védőnőt a 3 napos depim végett.Amit most irok az ajd szerintem nektek is hasznos lesz a mielőbbi kiértékelésben. Amit láttok abban a táblázatban hogy 58 az nem számít az más, most nem emléxem mi de a doki elővett más AFP leleteket és azokon is voltak 50 egynehányas értékek. Cherrykének volt igaza, az 1.60-at kell nézni az az ami mérvadó! Azt mondta 50-es mom értékről még nem is hallott, ( kicsit morbid leszek) nem lenne feje babának. Egyszoval nem élne. Mondta elmehetek UH-ra de ottis ezt fogják mondani , de inkább várjam meg a 20 hetet a megbeszélt időpontot mert akkor mindent ponotsabban látunk.
Egyszóval egy fatális tévedés áldozata voltam, ami miatt kivoltam idegileg. nem mondom hogy 100 ra megnyugodtam, de már élő embernek érzem magam :-) Elszontyolodtam ugyan hogy sokára látom még, de már nyugi van.Aranyos volt a doki nem győzött vigasztalni mert ottis elsirtam magam :oops:
Valakinek van már eredménye??AFP, egyebek?

Kfmares: szerintem ne aggódj a folyás miatt legtöbbeknél normális jelenség. Az együttléteket meg nem kell terhesség miatt elhanyagolni! :-)

Sissy: ne aggódj az esküvő miatt jol fogod magad érezni épp ugy mint egy nem babás menyasszony :-)

Lina: már csak 3 hét?? Szupiiii :-) Akkor utána hawai dj napszemcsi :-D

Cherryke: neked volt igazad. Ari vagy, jol láttad a hejzetet. A gyümik azok fincsik :wink:

Mók : sok szerencsét, remélem kapsz sztárfotót is :-) És mindent látsz ami a lényeget mutatja.

Kata16: köszi neked is a drukkot!!

Tavasziszél: szerintem beveszik a picit bölcsibe. Viszel a bölcsibe egy orvosi igazolsát és ha van egy csöpplelkük beveszik. Hidd el nagyon jo heje lesz. Sajnos Attika 1 éves kora óta jár, de nagyon élvezi. Társaságban van és nagyon sok barátja lett. Na meg jobban eszik mint itthon :-D

dinuci01

Lynnn!

Csak este 19-re megyünk a vizsgálatra, de ígérem még este jelentkezem. Most néztem 4d-s uh-kat 14,15,16,18 heteset, tudni akartam érdemes-e elmenni. Persze a baba neme miatt lehet, de egyébként még olyan kis soványak voltak. Nem tudom menjünk-e vagy csak 20 hét után. Nektek mi a véleményetek?

Tényleg tudja már valaki a babája nemét?

Én eléggé kíváncsi vagyok, persze eljutottam arra a szintre hogy már nem annyira mint az elején. Sőt a párom azt mondta mindegy pedig eddig kislányra hajazott. Hát várom miket írtok.

Kép
mók

Dinuci: köszike a tanácsot, csak megijedtem, mert december végén volt egy műszeres befejezésem, de aranyos vagy, hogy írtál és örülök, hogy a dokid megnyugtatott!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Dinuci

Nagyon örülök, hogy minden rendben, persze annak nem, hogy a védönö, fölöslegesen stresszelt, de a lényeg, hogy megnyugodhatsz.

Mók

A tegnap voltam a kombinált teszten és gyönyörü 4D-s fotokat kaptam. Megpróbálok egyet feltenni ide is.

Amugy minden rendben a babával, persze megint azt mondták, hogy egy héttel kissebb, tehát nem 13+4, hanem 12+4 és 70%-ra merte az orvos állitani, hogy kislány lesz. Persze ott van még az a 30%, de majd 2hét mulva kiderül.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Segitene valaki, hogy kell ide képet beilleszteni. Nekem nem sikerül

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok,

Mók,
jó hogy végre jelentkeztél. A folyáshoz nem tudok hozzászólni. Nekem amióta abbahagytam az utrot nagyon minimális van szerencsére. Ha nagyon zavar kérdezz rá a dokidnál vagy a védőnőnél.

Kata16, graula az uh-hoz. Nem látta a doki a nemét? A fagyasztott gyümölcs jó ötlet.

Timi,
a fogzás tényleg kiborító tud lenni. Nálunk napközben nem volt zavaró, de éjszaka. Pedig még hiányzik a 4 rágó. Nálunk is nagyon egyszerre jöttek a fogai. Általában 3-4. De 19 hónapos kora óta nem fogzik. Pedig már nagyon várok, hogy vége legyen, mondjunk nemsokára a kicsivel kezdődik majd elölről. :lol:

Dinuci,
gyümölcsből minden jöhet, eper, málna, cseresznye, meggy, ribizli, dinnye, barack. Szóval mindenevő vagyok! Az epresben a kisasszony előszeretettel szedi le a virágokat. Mondtam neki, hogy így nem lesz eprünk, de nagyon édes, mert utána odaadja a letépett virágot.
:cry:

Tavasziszél,
a bölcsi tényleg jó megoldás lehet. Szerintem kérdezz rá. Ha a doki szerint nem kell feküdnöd az azért jó, de próbáld kímélni magad. Egy majdnem két évessel ez tudom hogy nem könnyű.

Sissy,
örülök, hogy már van időpont. Biztos nagyon csini menyasszony leszel. Hány hetes leszel, félidő után kicsivel? Akkor még valószínű nem lesz akkora a pocid, hogy megterhelő legyen.

Mók,
a nővéredéknél első baba? Gratula nekik is. Irigy szmájli a vajúdásért. 4D-es mi a BB-vel 30. héten voltunk, már szépen látszott az arca, de csak részletekben lehet akkor látni. Majd teszek fel képet a közösre, de nem lettek valami jók. Mérges is voltam utána. :x Mi 4-én megyünk uh-ra. Remélem akkor már kiderül.

Cherryke,
de jó lehet Nektek. Nálam az alma még mindig menő. Bár csak addig amíg nem terem a kertben más. Bár az még egy bő hónap.

Kfmares,
üdv közöttünk. A folyással kapcsolatban a védőnő említette, hogy amikor a menszesz esedékes lenne előfordulhat hogy "színesebb" a folyás. Ha jól láttam elvileg ez is lehet. A barátnőmnek a 12 hét környékén volt rózsaszínes folyása, de nem sok, neki azt mondták lehet hormonális oka is. Neki aztóa sem volt.

Lynnn,
mi is megyünk esküvőre, júl 31-én. Már biztos óriási lesz a hasam. Akkor elvileg 7 hónapos leszek. Én is sajnálom hogy nem ihatok, de a tavalyi esküvőkön sem ihattam, mert a Brigi még szopizott, így én voltam a sofőr. Ti mikor mentek?
A múlt héten én is ittam egy kis fehérbort. De csak minmálisat.

Dinuci,
örülök, hogy megnyugtatott a dokid. Már csak 3 hét és félidő!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kép

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Rekus!

A szöveg alatt ahol szoktál irni ide, ott kell. Ott van hogy melléklet feltöltése. És oda beillesztesz amit szeretnél. De csak 600*600 asat tudsz minimum, ezért javaslom kicsinyitsd le. Én igy szoktam :-) Remélem tudtam segiteni.

Mók: este jelentkezz a hírekkel!

Kfmare: nincs mit, ha tudok szívesen. Amugy itt bárkihez fordulhatsz :-) Vannak itt tapasztalt nagyon okos kismamik! :-) Okosabbak mint én!

dinuci01

Rékus,
gondolom kislányt szeretnék a fiúk mellé.

A képnél a mérettel van a gond? Én ezt a programot töltöttem le, nagyon egyszerűen lehet használni. PIXresizer

http://www.eszbonto.hu/letoltes/letolte ... ?a=910&k=9

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Rékus,

látom megoldódott. Édes a pöttöm!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

juuuuuuj!! Most látom! :-D Rekus nagyon cuki a babád!! De kis aranyos csirke combjai vannak :-) Édi nagyon! gratula!

dinuci01

Igen, apóssom is megjegyezte, hogy ha lány akkor reméli nem maradnak ilyenek a lábai. :)

Azt hiszem, hogy még a 20 hét körül elmegyek egy 4D-re, biztosan akarom tudni, hogy kislány, nem csak 70%-ra. Es arra már egy kicsit ö is csinosabb lesz. :)

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Kri: köszike a választ, csak természetesen megijedtem az előzmények miatt... akkor sem voltak erős görcsök...

Rékus: a kis drága nagyon édes!!!! :D csudaszép! de szerintem minden picike aranyos!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Kfmares, a folyás miatt ne aggódj, nekem azt mondta dokinéni (mert nekem is szinte mindig van), hogy amíg nem véres, vagy viszket, addig természetes. És az együttlétek után erősödhet.

Dinuci, jaj de jó. Azért a védőnőd gondolkodhatott volna, mielőtt ennyire beparáztt. Azért ezt szerintem kellene tudniuk. Na mindegy, a lényeg, hogy minden rendben.

Rékus, hát drukkolok, hogy lány legyen (két fiú után, ugye). És gartula a jó eredményekhez!

Mók, én csak 30 hetesen mentem el 3D UH-ra, és ugyan akkor már csak részletekben látszik, de tényleg úgy néz ki, mint egy igazi baba. Juli már tiszta kis pufók volt. Szerintem, mi megint később megyünk.

Lina, a 3 hét gyorsan elrepül, még akkor is, ha néha uncsi a meló. Azért jó, hogy nyáron már majd nem kell egy irodában ücsörögnöd.

Kri, köszi a vicceket. Igaz az ember hozzáállása már az első gyerekkel is változik, ahogy halad az idő (legalábbi én sokmindenben egyszerűsítettem).

Kata, mióta írtad a fagyasztott gyümiket, csak arra vágyok!!! :) Szóval ma megyek is délután a boltba és beszerzem. Eddig sosem tudtam esténként mit egyek, mert úgy ettem volna, de semmi olyat, ami itthon volt. És most megvan :)))

Tavasziszél, remélem sikerült intézni valamit. Drukkolok!

Sissy, jó keszülődést, biztos minden nagyon klassz lesz. Én is terhes voltam az esküvőn, igaz csak 12 hetes, és volt családi vacsi, aztán meg buli egy szórakozóhelyen a barátokkal hajnali háromig, és jól éreztem magam. Te is jól fogod, tuti!

Mi jól vagyunk, Juli is gyógyulóban. Már ma is játszóztunk. És végre itt a hétvége. Azért úgy szeretm, ha a férjem is itthon van. Persze jól elvagyunk hét közben is, de mindig nagyon kell az a két nap.
Szép napot mindenkinek!
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok csajok!

Bejelentkeztem 4D-re,május 14.-re, akkor leszek 20 hetes.Nekem a dokim is ajánlotta,hogy a 20 hetes UH,ott csináltassam,mert bizonyos dolgok jobban látszanak 4D-ben,de ez a gép nagyon jó képeket csinál 2D-ben is./itt voltam a 12.héten is és én is pontosan láttam amiket a doki méregetett/
Másik esemény: babakocsi vásárlás! Nem akarom még elkiabálni,de az Ebay-en megvette nekem az egyik ismerősöm,a kiválasztott babakocsit (Ő már regisztrálva volt).Az ára nagyon jó,a színével az a gond,hogy én zöldet akartam és ez meg világos kék-De kell egy kis kompromisszum!Csajok!Ugye kislányt is be lehet tenni kék babakocsiba?Mert még a nemét nem tudom.A doki egy picit nézegette ugyan tegnap a lába közét,de azt mondta,hogy még nagyon kicsi és nem lehet látni,amire kíváncsiak vagyunk.Pedig nem is mondtam neki,hogy mennyire szeretném már tudni,hogy mi lesz.Szerintem látott valamit,csak nem volt benne biztos!Na majd három hét múlva.

Dinuci
Örülök,hogy minden rendben!

Rékus

Aranyos a picikéd!

Esküvő téma:
Mi két esküvőre megyünk nyáron:az egyik júliusban lesz,a másikra nem emlékszem (május vagy június)

Megyek ültetni a kertbe,bátyámtól kaptam egy csomó írisz tövet(neki útban volt a kerítés építésnél).Itt hétágra süt a nap!
Vendég

Etus: köszönöm a tanácsot, csak fura-más volt a színe, és ahogy írtam ilyen talán a múltkori együttlét óta volt. De mi kivártuk a 12 hetet, mert előtte volt a vetélés meg elég hányingeres is voltam. Próbálok nem aggódni, és pozitív lenni, beszéltem is a kis drágához az imént, hogy hamar jön haza apa és majd ő is megcirógatja!

Kata: jó ültetést, igen csodaszép idő van itt is Kozármislenyben! Megkérdezhetem, hogy milyen babakocsit választottál?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kata16,
tettem fel képe a Brigi babakocsijáról a közösre. Neki sötétkék-narancssárga van. Csak ebben a színben volt nagy kerekekkel. De én mindenképpen olyat szerettem volna, mert nálunk elég rosszak az utak. Szóval szerintem egy kislányt is el lehet tologatni kék kocsiban. Mi sem tudtuk a nemét - nem kérdeztük - így semleges színt szerettünk volna választani. Nem nagyon sikerült. De féláron volt a kocsi. Tényleg kell egy kis kompromisszum. :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kata, az első babakocsink, amit kaptunk, totál sötétkék volt, de nagyon szerettem, mert jó nagy volt és masszív, csak nem lehetett vele tömegközlekedni, meg a csomiba is alig fért be. A második meg piros. Az egy kisebb Chicco volt. Azért csak volt, mert sajna eléggé lerongyolódott, és az egyik kereke is kipottyant Mondjuk használtan vettük, de nem hiszem, hogy az volt a baj, hanem maga a kocsi nem egy jó konstrukció. Legözelebb (vagyis most:) valami masszívabbat vestünk. Úgyhogy én is várom a tippeket, ha valakinek valamelyik kocsi már nagyon bevált.
Edit

Kép
Kép
etus79

Nekem ezt az oldalt ajánlották, persze van más is, csak hozzánk ez van közel:

www.aprosagokboltja.hu - igaz új kocsik, de vannak ami jó áron elhozható, meg persze mindenkinek más - más igénye van - remélem tudtam segíteni

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!
Olyan édik vagytok,tényleg nyugtatóak a bíztatások az esküvővel kapcsolatban!

Én néha pici bort szoktam inni,ennyi.
A folyáshoz nem tudok hozzászólni sajnos,de amíg nem véres,addig szerintem sincs gond.

Mók:drukkolok!
Hát 4 D-re mi is a 30.körül mennénk,vagy 28 hét körül...

Én júli 3-án kb 24 hetes leszek,fél idő után picivel,de talán tényleg nem lesz még nagy a pocak,mert mostmég nem kérdeztek rá...majd próbálok fotózni.Most mennem kell,de jövök ma még....:)

Szilvi

sissy01

Sziasztok csajok!

Helyzetjelentés:
a nagy lányom lefárasztva,most jöttünk meg úszóedzésről
egy müzlistálkányi fagyasztott ribizli előttem,de már nem sokáig
pöszmötke a pocakban mozgolódik

Rakok ide képet a babakocsiról,remélem ezt is küldik?!

Kép

Számomra most ez az álmaim babakocsija.Maga a váz,amin cserélhetők a különböző rátétek,egészen kicsire összecsukható. A rátétek egy mozdulattal az ellenkező irányba fordíthatók,pl ha szembe süt a napocska.
A lányomnak is csak egy babakocsija volt,egy Graco Travel-System,a bébihordozó annál is egy mozdulattal rákattintható volt a vázra.Egyetlen hibája volt:nem volt mózes kosaras része,egy picit hiányzott.

Közben elfogyott a ribizlim,megyek utánpótlásért.Majd még visszanézek!
Vendég

Sziasztok!

Lina!

Vonalzó készül (a fejemben még csak... :oops: ) :lol: Pest mellett lakunk.

Sissy!

Biztosan nagyon szép esküvőd lesz! :D Én is babásan szerettem volna az oltár elé állni, sajnos nem jött össze, pedig már tervezgettem milyen kismama esküvői ruhám lesz. Nagyon szép A vonalú ruhákat néztem ki. Neked milyen lesz? Szerintem már akkor eléggé látszódni fog a hasad! :wink:

Mares!

Az is lehet, hogy az együttlét miatt volt kicsit rózsaszínes a folyásod, hisz ilyenkor minden olyan vérbő ott nekünk, bármely kisebb sérülés is tud vérzést okozni, amit "rendes" aktus során észre sem vesz az ember.

Lynnn!

Én simán meg tudom állni, hogy ne igyak alkoholt, mert sosem voltam nagy ivós. :) Most is maximum Úrvacsorakor iszom egy kortyot. :lol: De a vörösbor még jót is tesz. :wink: Csak rövidet ne igyatok. Ja! Én előző várandósságom alatt néha-néha megettem egy-egy szem konyakosmeggyet, és állíthatom, hogy semmi baja nem lett ettől a fiamnak. :wink:

Dinuci!

Na, akkor jól félretájékoztattak!! :evil: Ez azért bosszantó, mert mennyit idegeskedtél már e miatt... :(

Én ma voltam afp vérvételen (majdnem elaludtam... :oops: ) és mondta a nő, aki levette a vért, hogy minden kismamával közli, hogy ez egy elavult vizsgálat és ne ijedjenek meg ha "rossz" lesz az eredmény, csak egyszerűen az oep nem hajlandó támogatni a normális értékelhető vizsgálatot. :roll:

Mók!

Mi nem szeretnénk tudni a babánk nemét, az első babánkét sem tudtuk, ezért nem is mentünk el 4d-s uh-ra sem, mert tuti széttárt lábakkal fogadott volna kicsi fiúnk. :lol:

Kri!

Nálunk meg egyszerre fog mindkét gyerek üvölteni a fogzás miatt, képzelheted! :lol:

Az alma nálam is nyerő még! :wink:

Rékus!

aranyos baba! :D Csirke combok! :lol: :lol:

Etus!

Én is mindig alig várom a hétvégét, hogy férjemmel végre együtt menjünk sétálni, meg együtt babázzunk. :) Pedig ő akkor is sokat dolgozik, de legalább itthon.

Babakocsiban nekem monoban a Graco vált be, most vettem ikerkocsit, peg peregot. Remélem jó lesz, erről a márkáról is csupa jót hallottam. Ez is olyan vázra szerelhető ülésből, meg hordozóból áll.

Kata!

fagyasztott gyümiket honnan rendeled??? Nem ér így folyatni az ember nyálát, mikor leírom, hogy a ribizli a kedvencem! :evil: :D

Babakocsi naggggyon menő, és tuti jó lesz, én az ilyen vázra szerelhető triókról csak jókat hallottam. Barátnőmnek ABC design márkájú volt.

No, mentem mozizni, jó éjszakát mindenkinek. :)
_timi_

Sziasztok Lányok!

Gyorsan írok pár sort mert most értünk haza.
Babó jól van, végre a szerintem is jó korát datálták. Végre... :D

Folyásra kaptam pimafucint, majd holnap kiváltom.
Sztárfotó megvan, nagyon sokat nőtt, és nyúlt a 12 hetes uh-hoz képest is. A feje special 0.5 cm-t. A képen látszik a lába, orra, füle.....stb.

Másfél hét múlva afp, és hepatitis szűrés, utána bejelentkezünk a 18 hetes uh-ra. A dokinéni szerint a baba nemét talán a 18. héten tudják megmondani. Na kíváncsian várom. Persze majd mindenkiét... :shock:

Kép
mók

hu itt mar ilyen tamk vannak, babakocsi?:)
En a mi reginket eladtam( bebe confort Lolla, szep zsenialis de dog nehez) es terveim szerint egy peg perego p3 vagy egyeb konnyu peg perego lesz, hasznaltan veve.
Nalam mar csak egy szempont van: konnyu legyen!
Mivel masodikon lakunk ket gyerekkel megoldani a fel le cipelest....egy elmeny lesz.
BAr en ugyis nagyreszt hordozok, de olyan kocsit gondoltam venni ami dontheto teljesen de sport is egyebn hogy hol egyik hol masik legyen benne, mert hosszu tavon inkabb 3 kgot hordozok, visoznt ha meg jatszozunk jobb ha a kicsi fekszik en meg szabdon rohanhatok Anna utan.

En az elsonel kulcsfontssagnak ereztem a kocsit, aztan szuletett egy lanyom aki utalta benne lenni, meg aludni sem aludt benne:))
Most mar csak a megfizethetoseg es a suly lesz a lenyeg.

A baba neme: enkunk orvosi velemeny meg nincs rola de lany:)

Folyas: nekem nagyon durvan van, elzore is volt vegig. Kerdezte doki zavar e , mndtam igen igy irt fel kupot, de mivel azota mindig volt valami galiba nem merem hasznalni.

nekem meg jo soka lesz 18 hetes uh, igaz en most minden nap lattam siznte babot, mert bar a lepenyt nezegettek csak oda oda kalimpalt, sot egyszer mikor nem doki csinlata csk soznografus u meregette, fotozta is:)
De mondta mar egy kepbe nem fer bele jol:)
Amugy indig olyan kis aktiv, ne meg meg mindig nem erzem:(

Tegnap levettek az afp-t, hepatitist, meg szokasos labor, annak az eredmenye megvan, cukor megint hatar, de mar nem izgat, hisz elotte 4 nappal meg tobb mint jo volt, viszont a vizlet tele volt feherjevel. Kerdeztem doki ismerost, mondta igy hogy nincs tunet nem hinne hog ygyulladas, inkabb szennyezodes kerult a kemcsobe...
Szoval megprobalok nem agyalni ezen se:)

szep hetveget mindenkinek!
tavasziszel

Timi!

Leírtam neked pivát üziben,még akkor amikor először kérdezted!
De ide is leírom,esetleg mást is érdekel:www.rozmar.hu
Vendég

El is felejtettem leírni,hogy mi történt velem, ma reggel a piacon elájultam.Éreztem,hogy valami nincs rendben,már a savanyú káposzta árunál is le kellett guggolnom,mert szédültem,de még fizettem és gondoltam majd azután leülök valahova.Kinéztem egy ülőhelyet,de már nem jutottam el odáig és a földre rogytam.Miután észhez tértem,életem talán leghosszabb útját tettem meg a kocsiig,többször meg kellett állnom.A kocsiban gyorsan ettem csokit és ittam vizet,jobban lettem.Pedig rendesen reggeliztem,de a reggeli(hajnali) és az ájulás között eltelt három óra,ezért gondolom leesett a vércukrom.Tanúság: ezután lesz nálam szőlőcukor.
Vendég

Sziasztok!

Kata!Ez ijesztő!De jó,hogy jobban lettél!A babakocsi honnan is van?én is ilyesmit képzelnék el,nagyon szép!!

Mók!ÖRülök,hogy minden ok.

Timi!Nem tudom,valami szépet szeretnék,igaz olyan nem lehet,amit nem pocakosan szerettem volna.Néha elgondolkozom,hogy jó ötlet-e pocakosan esküvőzni,de nekem most van ennek jelentősége.

Ma jött az sms,hogy megnézhetem a sajtbank oldalán a kombinált eredményét:Down kockázat: 1 : 11 000,18-as szindrómára (Edwards,vagy mi) 1:50 000.Negatív lett,azt írták....

Én afp-re,meg cukorra szerdához egy hétre megyek majd.

Dinuci:tegnep nem írtam,de tényleg elképesztő,hogy feleslegesen minek idegesítik a Mamákat!!De jó,hogy ez lett a vége!!

Szilvi

sissy01

Szép estét mindenkinek!

Most jöttünk meg. Bakonyba voltunk sógoréknél, meg nagymamámnál is! Elfáradtunk rendesen ugy esek majd be az ágyba. De azért még tervezek egy smást :wink: Ma még a attika se aludt ugyhogy nyugodt esténk lesz :-) Holnap ugyis főznöm kell. Rakott káposzta és husleves lesz :-) Ma meg bogrács paprikás krumpli volt.
Ti mit főztök holnap? Fincsit?
Irtatok azért jol ide :-) Meg örömmel látom egyre többen rakunk képeket a közös oldalra :-)

Kata16: hát ez nem semmi!! Még szerencse hogy nem lett nagyobb baj! meg szerintem ez az időjárás is közbeszol. Csütörtöktől jön a nyár 25 fokkal. Nézd meg a met.hu .-n.

Tavasziszél: énis a sulyra török babakocsi szempontból. Ha majdnem minden nap néznek akkor legalább megnyugadhatsz hogy látod minden rendben van nem? :-) Tudom hogy nem kéne ezt mondanom nem lehet igy könnyű neked, de egyért irigyellek hogy most nyomon tudod követni. Erre mondják minden rosszban van valami jó is :-)

Mók: örülök hogy minden rendben van nálad és a babánál. Majd megtudjuk a nemét :-) szerintem itt mindenkit megesz a fene velem együtt aki még nem tudj mi lesz :-)

Timi: hát jah jol beijesztett de mindegy lényeg hogy nagyobb volt az ijedtség mint a baj. Nektek ikrek lesznek?? vagy nem jol veszem ki? :oops:

Etus: babakocsi nekünk a roan vált be de most nem tudom mijet veszünk. Nem fogok drágát az tuti de könnyű legyen :-) igaz nehéz lesz olcsót és könnyűt találni :roll:

dinuci01

Sziasztok csajok!

Sissy

A babakocsit a német ebay-en vettük (ez olyan,mint a vatera,ha ez mond neked valamit),még legalább két hét mire megjön.Jóval olcsóbb így,mint itthon (300 Euro postaköltséggel) Magyarországon sok helyen kapható,a hivatalos forgalmazó a bergon,a honlapjukon részletes leírást kaphatsz róla.A babakocsi neve: coletto matteo.
Vendég

Véletlenül hamarabb elküldtem a választ,mint akartam,tehát még folyt köv.

Dinuci

Nekem a kedvenc ételem a paprikás krumpli.Gyakorlatilag addig tudom enni,ameddig el nem fogy.Holnap nekem jó dolgom lesz,mert ebéd meghívásunk van a barátainkhoz.Én imádom amikor a gyerekem hamarabb elalszik,olyankor jókat tudunk beszélgetni a férjemmel,anélkül,hogy a lányom valamelyikünknek elfoglaltságot találna ki.Szóval szép estét nektek!

Megyek a konyhába,mert a lányom épp most találta ki,hogy húslevest enne vékonymetélttel.

Szép estét kívánok mindenkinek!
Vendég

Nalunk tegnap pont paprikas krumpli volt:)
En is igen igen szeretem! Es a krumplis tesztat is.

Ma csulok lesz pekne modra, holnapra pedig azt hiszem rakott padlizsan, mert ilyenkor hetfore is elore fozok a ferjem tudja vinni munkaba.

Kata: sajnalom a rosszul letet! Hat igen ilyenkor jo ha van az embernel valami amit azonnal ehet.
En most a vervetelnel lettem majdnem rosszul, mondtam is a nonek aki levette hogy ez kinzas ehgyomorra fel 9ig verekoznia egy kismamanak( foleg mivel nekem elvileg a cikrom miatt 3 orankent ennem kene) es utana meg 6 fiola vert levenni.

Babakocsit mi is nezzuk a nemet ebayon, bizom benne mire igazan kelleni fog ossze jon valami szuper aron:)
En gyakorlatilag siznte mindent ott nezek amit vennunk kell, leszamitva a cumis uveget.
Mondjuk az is igaz nekunk ha tenyleg lany lesz alig kell valami.
Viszont ha fiu lesz, akkor lesz egy rakat elado lanyruham Pestiek:)))
-es ferjem szerint en balek vagyok mert mindent nagyon olcson adok:) -
Egy elado dolog mar van is- bar ez pont nem olcso, visoznt igen minosegi es vadi uj- igen tetszett megvettem, aztan kiderult en nem vagyok az a pelenkazo taskat hurcibalo tipus igy nem hasznaltuk: szoval van egy SAMSONITE katicas puha oldalu valttasak fazonu teljesen uj pelenkazo taskank ami elado, van hozza cumis uveg tarto termosz es pelenkazo alatet, egy rakat rekesz...
18 e volt az ara amig kapni lehetett en 13ert arulom.
HA valakit esetleg erdekel szoljon!
Illetve van egy kekes arnyalatu NANDU Kendonk elado!
Nem szakadt nem foltos, nem kinyult! Annanal masodik kendonk volt, LEs meret tan de ezt nezem ha valakit erdekel.
Arban megegyezunk!
( nem azert adom el mert mar nem kell, vagy nem jo hanem mert lett masik a kicsinek, ha meg megno ugyse kendobe hordozunk, hanem vagy MT vagy csatos hordozo, es tudom jol milyen aron vannak a hordozok, igy szivesen segitek valakinek aki hordozni szeretne azzal hogy megfizetheto aron adom el ezt a kendot)
Nah boltolas befejezve es bocsanat ha valaki ezt tolakodasnak veszi!

MIndenkinek szep napos vasarnapot!
tavasziszel

Sziasztok!!

Szerencsére tegnap és ma eddig minden rendben... buta folyást meg majd megszokom, illetve a dokiál ( május 4. ) majd rákérdezek.....

Kata: szegényem... de néha én is vagyok így, múlkor séta végén elmentünk a Sparba, de a kasszánál kiszaladtam, kint meg majd leültem olyan rosszul voltam, szerencsére vettem sajtosrudat, azt elkezdtem enni, így hazajutottunk urammal... 3 órát én sem bírok ki kaja nélkül....

Tavasziszél: melyik vérvételnél kell éhgyomorra menni?? ( én azt ki nem bírom... hacsak uram nem visz és támogat el a kórházig....)

Mok: megkérdezhetem, hogy dokid buta folyásra mit mondott? Mármint hogy kis bentlakónak ugye nem árt!?!

Timi: igen, lehet, hogy az együttlét volt múltkor, bár most uram éppen távol volt, de szedek magne b6ot, doki asszisztense ezt javasolta, meg persze a nyugalmat.... de én már csak ilyen parás vagyok...

Látom sokan a Peg Perego márkát nézitek... én tegnap urammal elnéztem egykét boltba, de valahogy egyik sem nyerte el a tetszésemet... nagy/kicsi/csúnya/alacsony/silány összeállítás... lehet majd tőletek "lopok " öteltet!

CSajok, de jó nektek hogy bírjátok a magvas gyümiket ( málna, eper... ), én múlt héten úgy tettem ki az epres sütit, hogy öröm volt nézni... azóta nem merek epreset enni... Meg valahogy a rendes kaja sem teszik a kis cukorfalat bentlakónak mert anyósom tegnapi rakott kajájától estig égett a gyomrom... Fog ez változni??

Dinuci: remélem igazad lesz, és itt a nyár!!! :D

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kfmares: nekem mindre ehgyomorra kell menni mert mindig nezik a cukromat is:(
pedig most csak az alap afp meg hepatitis lett volna de hat a hulye elso magas ertek miatt nekem mindig van kontroll meres.
PEdig alt most mar jo szokott lenni, bar epp a pentekin megint hatar ertek lett.
En mar nem ertem mi ez nah de nem is dietazok:)
Szerintem tok valtozo ki mit bir megenni varandosan, en pl amiota a 12 hetnek veg barmit, mindnet, es ez az also terhessegnel igy volt nem kivantam semmit extem modon , sosem volt hogy most azonnal azt akarom, de olyan se volt amit azelott meg birtam enni de akkor nem. Igaz nem voltam sosem nagyon ehes igy minden mindegy alapon ettem ami elem keszult.
GYomor egesem viszont extrem mod volt es megsem lett hajas babam:) ( nepi hiedelem ha eg a gyomrod a baba hajatol van)
MOst annyira nem gaz a gyomor eges dolog es alapjaban is job az etvagyam, szoval azt hiszem igen kell majd figyelnem mikor a 29ik hettol elkezdenek maszni felfele a kilok.

UGyan nem engem kerdeztel, de a folyas amig nem fertozes addig nem art a pocak lakonak. Csak kellemetlen. igazabol nekem az elso terhessegemnel kuptol se lett jobb. A vedodno ajanlott meg akkor valami patikaban kaphato intim mosakodot, allitolag az jo, de vegul nem probaltam ki, igy nem tudok nyilatkozni. Inkabb cserelgetem a fehernemum, mert azt olvastam az allando betetezes meg nem annyira jo.

Dinuci; most a 18 hetig nem lesz uh ha csak nem megint gaz van es korhaba megyek, ott benn neztek surun, ezert az egyert eri meg benn lenni, mert minden nap van vagy szivhang nezes vagy uh, nagy pocakosoknak ctg, szoval teljesen tutiba lehetsz hogy a kicsi jol van. Nah de inakbb nem akarom tudni igy konkretan csak ne kelljen benn lennem!:)
tavasziszel

Akik szedig a mgb6ot van akinek segit???
Mert en annyi de anyi mg-t szedek sot ma erosebbet mint a mgb6 es semmit nem segit de tenyleg. HA lemulik a gorcs az nem attol van, hiaba veszem be ugyan ugy van.
Mondjuk az elsonel is ugyan igy volt, ugy latszik immunis vagyok ra....
tavasziszel

Kfmares!

A folyásra kaptam széles hatású antibiotikumot, ami nem árt a babának mert nem szívódik fel.
Maga a folyás nem tudom árt-e vagy sem, mert gondolom attól is függ van-e benne korokozó, vagy csak bővebb a terhesség miatt. Az enyém úgy tűnik nem csak bővebb volt... :(

Tavasziszél!

Ugyan ez atapasztalatom a magne b6-al. Már én is azon gondolkodtam hogy biztos csak nálam nem hat. A nővérem nőgyógyásza azt mondta ez halottnak a csók, nospa forte lenne jó. De én azt nem merem alkalmazni.

Lányok ma voltam a Hungexpon a bababörzén. Iszonyú jó kis hely, legalábbis nekem nagyon tetszett. Pl.: kismamafelsőt ami új, lenvászon 2500-ért lőttem. Nagyon sokminden volt, de hát korai még a vásárlás ugye. Tehát babónak nem vettünk semmit, persze mivel még azt sem tudjuk fiú, vagy lány. De sok szóróanyagot gyűjtöttem ami a késöbbi vásárlásainkat könnyíti majd.A babakocsik 15-20.000 -el olcsóbbak voltak mint aboltokban, és hatalmas volt a választék. Ami még nagyon sok volt az a babaruha.
Hát dióhéjban ennyi...

Kép
mók

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?