A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

sziasztok,

hát, nagyrészt derült, napos időt mond az időjós, szóval megpróbálkozunk akkor a pénteki talival?

Mi is megkaptuk tegnap az agyhártyagyulladás elleni védőoltást, tiszta zizi is volt a gyerek egész nap :oops:

Ja, TSzilvi, nálunk is május 9-én lesz a keresztelő :lol:

Ma megpróbálkozom az őszilé-krumpli kajával, kíváncsi vagyok mi lesz. Tegnap nem tetszett a Manónak az alma-krumpli variáció.

Mi még nem fogzunk.
Majd még jövök.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

a héten túl vagyok már az 5. korrepetáláson, juhej.
azt hiszem, működni fog ez így.

Szilvi, nem semmi ez a pap.De a szülinapi dátum se rossz ötlet.
Háztartási gép elromlós dömping, huss-huss.
Ajándékba kérni jó ötlet viszont.
De a márkákat/ típust azért te mond meg,milyet kérsz.

Gyümi nyersen, zöldség főzve kell.
Csajok, dm-ben akciós a kecskeméti, tegnapi Murphy, mire odaértünk, már csak 4 üveg 4 hós maradt.:-(
Ma dm-es vilmoskörtét ettünk, ebédre meg anyum által fagyasztott sütőtökhöz főztem krumplit és azt mixeltem össze.
Judit, aventes poharak (is)tényleg jók!!!

Én a nyakkendő nélküli öltözékre voksolok, c&a-ban állítólag édesek vannak.
Móni, cipő nálam is kérdéses, mert csak ilyen sportcipő jellegú cipőcskéink vannak.
Arra gondoltam, lehet veszek Márknak vmi szandálcipő félét, amit majd nyáron is feladhatok rá.
Ilyesmire gondoltam, csak színben is passzoljon majd a rucihoz ugyebár:

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 3&pageno=4

vagy

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 3&pageno=7

na mennem kell, hív Márk

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hi,

Katicat, ha egyszer az üzlet beindul :wink:

Monke, trancsír turmixgéppel, szabadidőben megnézem mindkét linket

Petrának is puszi!:D

Toldiszilvi esetén megint csak arra tudtam gondolni, hogy jobb is keresztelő nélkül. Hát nem az a legfontosabb egy gyülekezet életében mikor új bárányka kíván felvételt nyerni??? ... mi lehet a pap programja, tali a pápával?

...utolsó mondatom utólag törölve 8) :wink:

Kép
Kép
friday

S Friday újra a régi! :) Jó olvasni, hogy jó a kedved! :)

A nyers gyümit is lehet turmixgéppel trancsírozni? Itt nem gond, hogy fémből van? Azt hiszem, hogy az almareszelőre írták, hogy ne legyen fémből...

Menyivel egyszerűbb lesz, ha már rágnak. :)

Tényleg! Zsófi hogy boldogul a mászással? S valaki azóta próbálkozik már?

Nagyon várom már, hogy sikerüljön.... :)

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Ha lehet szavazni a fiúk öltözékére, szerintem is nyakkendő nélküli, az angol elitegyenruha szimpatikus :-) Kata által javasolt cipőcskével esetleg, csak hát a színe nem biztos, hogy passzolni fog...

Kata, minden elismerésem a tanításért, nagyon ügyesek vagytok mindketten.

Szilvi, nekem jó a péntek a talihoz. Örülnék, ha összejönne.

TSzilvi, hú, ez a pap, én már rég otthagytam volna, az tuti.

A gyümölcsöket nyersen. A védőnő kb. nekem is ugyanazt a rendet mondta mint Áginak. Azt is fogom követni.
A kérdés: ha adok fagyasztott meggyet, őszibarackot, összeturmixolom a botmixerrel és a héja hova kerül? Bele????

Hülye kérdés: de a gyümölcs-zöldség kombinációk hova sorolandók? Tízórai vagy ebéd? Az üvegesekre rá van írva, az oké, de amit én csinálok? Attól függ, hogy melyikből van több?

Zsófi ma 13 kanál almát evett, ez egy jó 3/4 alma volt. Még kért volna, de nem adtam. Holnaptól őszibarackot kap, de üvegeset.

Ma itt volt egy ismerősöm a 4 hónapos kislányával. Jól elbeszélgettünk, du. pedig jön az egyik barátnőm, az ő kislánya már elmúlt 2 és fél éves, ő az, aki még szopik.

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Friday
:D

Szilvi,
Nekem is jó lenne a péntek, szívesen mennék!

Zsófinak jó az étvágya, király!!!
Én azt olvastam, hogy a barackot meg kell hámozni.
A meggy passz.

Megyek, mert Dávidka megkaparintotta az eheti Nők Lapját és még nem olvastam
8)
monke

Móni, igazad van a barackkal kapcsolatban, meg lehet hámozni, ez szőke nős kérdés volt :oops: Bár fagyasztott állapotban még nem láttam, elvileg arra gondoltam. Van fagyasztott meggy is.

Judit, szerintem nem gond, hogy fémből van a kése a mixernek.
Azt olvastam, hogy mivel azt nem lehet sterilizálni, extra gondosan kell megtisztítani. Almareszelőt üveget vettem.
Zsófi ügyesen kúszik, ha húzok előtte valamit, átkússza a szobát, kis túlzással. A mászás még csak kezdemény. Négykézláb-állásból ügyesen "kiül" oldalra, állítólag ebből is lesz az ülés.

A nappal kapcsolatban igazatok van. Hülyeséget mondott nekem a gyógyszerész, én is égtem már le áprilisban, amikor fújt a szél.
Meg is veszem a naptejet, ha eljutok.

Újabb kérdés: a védőnő azt mondta, hogy ha már kap gyümölcsöt Zsófi, itassam is. Mennyit kell vajon innia és mikor? Végülis elég ügyesen cumizza a vizet. Szoktam adni Szentkirályit, mert arra az van írva, hogy forralás nélkül adható a babáknak a bontástól számított 24 óráig.

Van egyébként jó pár bébiétel 4 hónapos kortól, amin azért elgondokodtam. Pl. alma-áfonyával, sárgabarack, ez utóbbi kettőt pl. több helyen is csak 8 hónapos kortól ajánlják. Vagy alma szőlővel és rizzsel, szintén 4 hónapos kortól...

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi,

Kankalin, gyümilé adás okés szerintem, mennyiségét tekintve azt vallom, hogy amennyi a babának jól esik. babavizeket én is veszem, utazásnál nem igen van lehetőség forralni (...meghát amit lehet azt leegyszerűsítek vásárlással). Áfonya nekem 1 éves kor után. Rizs tényleg valahol az elején van, persze az én mércém ugye pár hónappal arrébb van. No, hol az a táblázat, előveszem :roll: . :wink:

Petra, előbb lemaradt, én is pakoltam saliöntetet Apjuknak ebédre, aztán mikor hazajött tette szóvá, hogy aventes tejes edényben szerinte ciki. De miért, műanyag mint a többi :lol: .

Hát, ez a fém-nemfém turmixgép keverő már tényleg misztifikálás szerintem. Mosogatni mindannyian tudunk úgy, hogy nem marad trutyák a gépen. (...max. a mosogatószivacsot lehet néha a mikróba betenni egy körre sterilizálni, állítólag azon is terjenghet baci... bár ez logikus is valahol :roll: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára friday 2010.04.21 21:34-kor.

Kép
Kép
friday

Hahó!

Nekem mégsem lesz jó a péntek most :(
Tényleg, mi lesz a közös Ikeázással?
Vick, köszi a tippet, én is elnézek a Zarába, ha arra járok!

Judit, Bene iszonyúan küzd, az ordításig néha, annyira haladni akar :) Ahogy átfordul, pakolja is a lábait maga alá, már gyönyörű négykézláb állást is tud produkálni néha, aztán kinéz valamit, hintázik, majd szépen eldobja magát előre nyújtózkodva, újra fel négykézláb, és addig dobálja így magát, amíg el nem éri a kiszemelt tárgyat. Bár néha annyira belelendül, hogy túlmegy rajta :) Mindezt többnyire iszonyatos csata-kiáltásokkal kíséri, sokszor nem tudom eldönteni, jó, vagy rosszkedvében kiabál... néha már látom, hogy ellentétesen evickél a két lábával, de azzal még nem halad sehova :)

Mosogatószivacs tényleg elég bacis tud lenni, talán amikor a babáknak mosogatunk, nem árt erre egy különbejáratú szivacsot fenntartani.

Zsuzsi, szerintem evés után mindenképp kínáld meg vízzel, ha pedig már mennyiségileg többet és sűrűbb állagút is eszik, akkor már közben is. Hogy mennyit, hát, amennyit kér, gondolom. Bene egy idő után csak játszik a cumisüveggel, nem szopizza, innen gondolom, hogy már nem szomjas. Most, hogy jön a meleg, amúgy is kellhet a folyadékpótlás nekik.
Gyümölcs-zöldség kombók - hát passz :) Talán az a jolly joker :D

Tényleg, kérdezted még régebben a digitális kamerát, akartam rá írni, csak elfelejtettem. Az egyetemről ismerős szakemberektől (szakmájukhoz is tartozik a téma) én novemberben ezt a tanácsot kaptam: HD kamera a nyerő, ami kártyára rögzít. A dv kazetták ideje lejárt (max ha nagyon-nagyon olcsó). Vagy még esetleg a HDV, de a HD a legjobb. Árban nem a legolcsóbbak, mi ezért (és mert a fényképezőgépünk tud videót is készíteni) halasztottuk egy időre a kameravásárlást :)

Megyek, várnak a pasijaim :)
Pusz,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Most értem csak ide !! Ma egész nap csak csavarogtunk !!
Tescoban voltunk, apa kaja jegyét elvásároltuk sodexo meleget elfogadják itt is nem csak a cba ba ! :lol: Nagyon jól éreztük magunkat ! SE etetni , se pelus cserére nem volt szükségünk ! Elvoltunk 4 órát , úgy néz ki h most már kibírjuk 4 órát is hamika nélkül !

Délelött már evett öszibarackot, üvegeset, kecskemétit, du meg rizs tejpépet, naturan nem ette meg de tettem bele öszibarackot úgy bevágott v. 100 ml. és egy kis tápszert ! így már két tápszert ki tudok neki váltani!

Judit ha kell nyaklánc megveszem neked és elküldöm postán mert itt nálunk ilyen csomozottat lehet kapni, nekünk is ilyen van! :lol:

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

hmm na itt , a net.. ja , 24 től nem lesz net 2 ig kb.. nagyon nem akarom !! :cry: Hiányozni fogtok!

jA VOLTUNK A C UND A BAN, SEMMI keresztelő ruci nem volt nulla !

Kenguruba lett volna, ilyen kordos szett, csokornyakkendős nem is nézett ki rosszul de csak 92 s től van , 1 x veszi fel !
De a bnőm mondta h odaadja kölcsön a fiáét aki fél évvel idősebb Máténál! de mondta a sogornőm h szivesen varr neki egyet ha úgy van !

Zsuzsi írhatok neked egy privit...!! Elég fontos lenne!! Előre is köszike!

Keresztelő után ígérem már h jövünk hozzátok csak most elég zsufoltak a napok .... !!

Na mennem kell balhé van !!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

na, az elözö mondatomat nem fejeztem be h . a kengurus ruci, 9 e ft ,se cipő, se sapi nincs hozzá!!

nem egy olcsóság! :(

Ti babáitok hányszor esznek egy nap ?? VAcsira mit kapnak???

na tényeleg mennem kell már vmi front van?? Ma du tól síros lett a kincsem !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Ági, köszönöm szépen az információkat a kameráról, nagyon aranyos vagy.
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtok jönni pénteken :-( Semmiképp nem tudod megoldani?
Nagyon vicces lehet Bene ezzel a mozdulatsorral.

Hát akkor ez a zöldség-gyümölcs kombináció lesz a jolly joker :-)

TSzilvi, Zsófi anyatejet vacsizik, és napjában 6-7-szer eszik, plusz a gyümölcs délelőtt két etetés között.
Írj mailt!

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kankalin, küldtem egy privit.

Lányok, kérdeznék: szerintetek úgy kellene elképzelni, hogy pl. gyümölcs nem ebéd vagy zöldség pl. nem tízórai? Most nem emlékszem ki kérdezett ilyesmit, hogy most akkor az alma ebéd vagy uzsi, de nálunk az van eleinte, hogy egyfélét eszik valamikor, mondjuk ha van kedve enni valamit, mindegy hogy főétkezés vagy nem. Változtatásra szorulok? :roll:

Kép
Kép
friday

Jó reggelt!

Friday,
én még így harmincon túl se tudom, hogy az alma uzsi vagy tízórai
:lol:

Viszont én el tudom dönteni, hogy mit kívánok, a baba meg nem mondja meg az istennek se, nekünk kell eldönteni, mit próbáljunk beletukmálni és mikor - gondolom, erre vonatkozott a kérdés:)

Vettünk egy csomag 4-es pelenkát.
Köszönjük, Pampers! Reggelig bírta átázás nélkül.

Szilvi,
Dávid 7x 8x eszik, mostanában csak tejet, és én kora délután kezdtem kóstoltatni gyümölcsöt (uzsira:)

Este kétszer szoptatom, 7 körül bőségesen, és elalvás előtt még egy picit (9 kb.)

Ági, Ikeát jövő héten megszervezhetjük. Hordozókendős tanfolyamot (hétfő) viszont lemondtam, akkor kell mennem fogdokihoz.

Kúszós babák aranyosak lehetnek, ezen nagyon nevettem, Zsuzsi, hogy húzol valamit Zsófi előtt:) Én a távirányítóval próbálom motiválni egyelőre - de szereti a kávéscsészét, a mobiltelefont és az újságot is.

Szép napot!
Móni
monke

Jó reggelt,

csak ámulok és bámulok, Bene és Zsófi már miket tud.
Na most kezdünk lemaradozni, úgy tűnik.
De azért próbálkozunk, szorgalmasan.
Tényleg, Zsuzsi, mit húzol Zsófi előtt?
Ági, Zsuzsi, a szőnyegen vagy pléden csúsznak a kicsik?És zokniban vagy anélkül?
Mert arra már rájöttem hogy egy csúszós ruci meg pléd nem igen segíti a kúszást.
A parkettára meg járólapra meg mégse rakhatom le a gyerkemet.

Tegnapi Murphy, szomszédasszonyt megkértem hozzon pár dolgot a boltból nekünk és 3 kg-os persil mellett hozzon 1 kg banánt, erre beállított 3kg banánnal.Majdnem elájultam :-(
Mai Murphy:Úgy volt, hogy ma egész nap itt lesz a barátnőm a másfél éves kislányával, berendeltem Laci bácsitól egy csomó kaját, erre reggel korán rámtelefonál, hogy köhög és lázas a gyerek.

Remélem, ma ki tudunk menni végre, tegnap oltári szél volt és Márk is egész álló nap rajtam csüngött, mint egy kismajom, ha leraktam vagy odébbmentem már egyből hisztizett.A szél mindig megzavarja.

Friday, szerintem nincs gond kkuival, egyenlőre, csak a férjem feladta (a köldökápolás is az övé volt) és ő mondta egyik este, hogy kérdezzek rá fórumon, hogy kell-e ennyi idősen a bébiknek, meg hogy, stb.
Na, jövő héten megyünk védőnőhöz, majd megkérdem tőle is.
Szerintem a gyümi tízórainak vagy uzsinak való, a zöldség/főzelék meg ebédre mindenképpen.
Én a gyümit 10 körül adom Márknak, de lehet felcserélem vmikor a délutáni tejpéppel, mert ha belegondolok, a gyümölcsök az emésztést segítik elő, tehát lehet célszerűbb lenne az ebéd utáni kajálást gyümivel kiváltani.
Ja, csajok, gyümire/zöldségre tejci vagy tápszer.Képzeljétek, vmelyik kisokos füzetkében találtam, hogy hozzátáplálásnál 90 ml tejci/ tápszer 3 90 ml gyümi/zöldséget írtak.
ez nagy hülyeség, aztán nem csoda ha bukik/hányik szegény gyerek ezerrel tőle.
Én továbbra is próbálkozok a tea adással, 1 dl hippes tea már egy nap összvissz lecsúszik.

Holnap a férjem szabin lesz, készülök, mert szombaton egész napra jönnek a legjobb barátnőmék, nem voltak még nálunk az új házban és hozzák az esküvői meghívót is, vasárnap meg menni kell szavaznunk megint meg Márk is ünnepel, úgyhogy a hétvégén nem igen jövök majd.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!

Móni, nekünk is így van az etetés mint nálatok: átlag 3 óránként, de este 7 körül és 9 körül, lefekvéskor. DE ha napközben bármikor úgy látom, hogy szüksége lenne rá, akkor kap.

A távirányító, a telefon és a mintás pohár a nyerő Zsófinál, de valójában bárhova elmegy, amit kinéz magának, úgy mint Bene. Szerintem itt az ideje a vakdugó beszerzésének.

Azért adom de. a gyümölcsöt, mert ha esetleg allergiás reakciót váltana ki, akkor talán kiderül napközben.

Kata, dehogy vagytok lemaradva, beindul Márk is pikk-pakk.
Nálunk padlószőnyeg van, eredetileg arra tettem egy plédt, a plédre egy vasalt lepedőt, de mivel már lekúszik róla, funkcióját vesztette a dolog, így elhagytam. Hétvégén teljesen becsavarta magát a lepedőbe, ott voltunk, de azért veszélyes is lehet.

Tegnap este itt volt a párom egyik régi haverja és ő is hozott egy játszószőnyeget, Micimackós, gyönyörű. Majd hozok egy képet.

Nekünk is menni kell szavazni vasárnap.
Hogy ünneplitek Márk névnapját?
Ki lesz végül a Keresztapa?

Friday, nekem fogalmam sincs, hogy az alma akkor most micsoda. :oops: Magában biztos, hogy tízórai vagy uzsonna, zöldséggel kombinálva talán ebéd. A főzeléknél úgy tudom, hogy az a lényeg, hogy ne éjszakára adjuk.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, nem "mi" vagyunk lemaradva, Zsófi és Bene fejlődik az átlagnál gyorsabban
:P

Ezt a Hippes teát néztem múltkor - ha jól láttam, ebben van cukor, ugye?

Lacibácsi kajáját küldd át... én nem rendeltem mára, de már megbántam.
(Igaz, megvan az előnye, hogy még most is pizsamában flangálok, nem kellett ajtót nyitnom a futársrácnak)

Nálunk a szőnyegen van két vékony polifoam kiterítve, ha arról lekúszóban van, figyelem, és odarakok egy nagy párnát.

Zsuzsi,
Nálunk most még a papucsom is menő... tehát ha ott állok mellette, arra "jön" Dávidka, és meg akarja enni:)

Ezt a hozzátáplálás dolgot tényleg túlbonyolítjuk, azt hiszem. Az mondjuk ésszerű, hogy új kaját ne késő délután kezdjük.

Én már nem nagyon méricskélném ilyenkor az adagokat.

És Friday tanácsát követve vettem kalciumot, biztos ami biztos.
monke

Sziasztok!

Én sem tudtam már, hogy kell adni a fagyasztott gyümölcsöket, de édsanyám itt volt tegnap és elmondta. Felenged a meggy vagy barack és összeturmixolod rúdmixerrel, majd egy kis szűrőn ( ami mondjuk az Aventes pohár szájával nagyjából egyforma) kiskanállal átpaszírozod. Akkor a haja nem kerül bele és higítani sem kell, mert pont olyan sűrűségű lesz, mint a pép. :shock: Még jó, hogy van egy ilyen okos anyukám. :wink:

Tegnap megint próbálkoztam a répa-krumplival, sajnos megint öklendezett tőle, aztán okos kisfiú lévén összeszorította a száját és "mm-mögött"vagy egyszerűen csak amikor hozzáért a kanál a szájához, akkor fújta a levegőt.

Szintén édsanyám mondá: 6 hónapos korig elég napi 1-szer próbálkozni vagy gyümölccsel, vagy zöldséggel. Fél év után lehet próbálkozni 2-szer ilyen etetéssel.

Vincének jönnek a felső fogai. Annyira be van duzzadva neki, szegénykém most szenved kicsit vele, az alsók könnyebben kijöttek. Iszonyúan rágja a kendőit, látszik, hogy jól esik neki, közben nyögdécsel. Estére elég nyűgös,úgyhogy apa szokta ölben tartani egy fél órát kb. amíg megfürdetem a lányokat és végre ő jöhet.

Mennem kell, majd még jövök!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ervick 2010.04.22 13:08-kor.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Tényleg nagyon édesek lehetnek a kúszós babák! Zsuzsi, én is jót nevettem... de mekkora ötlet... :) Előttem az agárversenyes kép jelent meg... :)

Aztán persze elgondolkodtam, hogy nálunk ez megoldás lenne-e? De nem. :( Petra szeretne haladni.... de még nem sikerül neki. Egyelőre a hangja a nagyobb. :) Bár, hétvégén a járókában épp sikerült egy picit haladnia, azóta sem. Kimentem Andrishoz az udvarra pár perce és éktelen ordításra rohantam be. Az út közben eszembe jutott, hogy baja nem történhetett, mert a járókában van, és csak az ő játékai vannak benne. Bejöttem, felvettem..... s a fején két vörös csík.... ebből jöttem rá, hogy nekiment a rácsnak. :)

Kata: én is mindig azt gondolom, hogy lemaradozunk. AZtán eszembe jut, amit mindenhol olvasni lehet, hogy nem szabad egymáshot hasonlítgatni őket. Hisz van amikor az egyik baba fejlődik gyorsabban valamiben, és van amikor a másik, de úgyis beérik egymást.

A szomszédban egy nyolc hónapos kislány van. Ő fél éves koráig át sem fordult, majd egyik napról a másikra elkezdett forogni, mászni (a kúszást kihagyta), ülni és állni. Most ott tart, hogy felhúzza magát az ágy mellett és körbejárja az ágyat, de az anyukája fél éves korában eléggé aggódott.

Kajcsi: én is délelőtt kezdtem el adni neki, meg este tejpépet, mert estére kevés volt a tejcsi, de lefekvés előtt meg már egy ideje csak cumisüvegezett (tejcsit), nem volt türelme szopizni. Pár nap alatt odajutott a dolog, hogy nap közben sem akart szopizni, mert könnyebb volt kanállal enni.... úgy néztünk ki, hogy éjszaka és reggel szopi, egyébként meg csak 1-2 perc szopi aztán sírás a kajáért. Nah, ekkor leálltam a délelőtti kajcsival, csak este kapott tejpépet, és egy hete "betörtük". Lefekvés előtt nem adtam neki cumisüveget. Hát, 25 percen keresztül ordított, majd csak annyira kellett a cici, hogy megnyugodjon és beájult. Másnap este már csak 5 perc ordítás volt, azóta eszik szépen. Viszont a tejpéppel én megjártam. Nem emlékszem a márkára, de az tartalmazott cukrot. Tejpép előtt simán megette az alma-sütőtököt, sőt, nagyon ízlett neki. Mikor következőleg adtam volna neki, nem kellett. Elveimmel ellentétben tettem bele egy pici cukrot, úgy megette. Nah, ekkor beszüntettem a cukrozott tejpépet és jött ahogy (ha jól emlékszem Vick is írta) a banán édesítésre. Most jöhet újra a tök. :)

Én este adom neki a zöldséget, és eg ypár napja tízóraira két szopi között egy pici gyümit. Így megmaradt a szopi is.

Bocsánat, túltengtem!!!

SZilvi: köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy! Ma már mehetek is érte az ötödik kerületbe. 2900-ért sikerült rendelnem kedden. Este már ki is próbáljuk! Kíváncsi vagyok!!!

Kata: küldhetnél egy kis Laci bácsit nekünk!!! :) Én tegnap annyira el voltam, hogy elfelejtettem :oops: , hogy nincs mára kaja, anyunál meg ablakcsere volt, ma meg redőnyös van, így ő sem főzött. SZóval úgyis útrakelünk, így egészséges Mekis kaja lesz az ebéd. :)

Ikeás taliban (meg bármilyenben) mi is benne lennénk, ha nem gond! Igaz nekünk egy óra kb az út (bkv-zunk), ezért gondolom Petra rosszabbul fogja bírni, de majd meglátjuk.

SZép napot Nektek!!

Kata, ha már nem jössz, Nektek szép hétvégét is!

J.

Judit

Kép
petra09

Tegnap voltam szülőin az oviban. Szerencsére megnyugtattak, hogy egy egészséges testvérféltékenységen kívül nincs más a gyerekeimmel, tehát nomálisan viselkednek, kezelhetőek, szót fogadnak.
Ami érdekes volt, és eszembe jutott, hogy anno a bölcsis gondozók is mondták, hogy a gyerekeknek kellenek a " szabályok". Kell, hogy rendjük legyen, akár a napirend, akár az, hogy bizonyos dolgokat mindig ugyanúgy kérünk, mint pl. kezet mosunk wc után, vagy asztalnál eszünk, stb.
Azt mondják, hogy a gyerekben akkor van egy biztonság érzet, ha ezek a dolgok mindig ilyen rendben vannak, mert akkor kiszámítható neki is, hogy mit hogy kell csinálni. Ha ez a rend eltűnik, vagy nem " követeljük" meg, akkor bizonytalanná válik és ebből adódhat, hogy hisztizik például.
Érdekes, és lehet benne valami.

No, megyek dolgomra!

Friday Pápa :lol: :lol: :lol: Humorodnál vagy megint! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ervick 2010.04.22 13:05-kor.

vick
Kép
Kép
ervick

csak gyorsan

akkor ki jön holnap?

puszi

megyek üvöltés van...
huszilvia

Szilvi, mi készülünk :-)

Vick, biztosan van igazság abban, amit mondtak az oviban.
Anyukád tanácsát megfogadom majd a meggyel kapcsolatban, teljesen igaza van.
Nahát, Vince aztán igazán gyorsan fogzik. Szegénykém, remélem, mihamarabb kibújnak a fogai és megnyugszik kicsit.

Móni, akkor ma is egy koszton vagyunk, nekem sincs rendelt kajám :-( Az utolsó szelet kenyereket pedig megettem pirítósnak. Ebéd után kell néznem.
Zsófi tegnap összenyálazta a szék lábát :oops: és nagyon szimpatikus a pihenőszék lába, tetszenek az órák, a gyűrűk, be akarja kapni őket.

A szél egy előnye: gyorsan száradnak a ruhák az erkélyen.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ablakokat kinyitni:küldöm a banánt és a kínai pulykaszeleteket.....

Kérdés:Almát és banánt mielőtt meghámozzátok és pürésítitek, mivel mossátok le a héjját?vízen kívül értem persze

Vick, megintcsak köszi a tippeket.Vince a kis fogaival nem semmi.A lányok mikor fogzottak amúgy?

HuSzilvi, mi sajna nem tudunk menni, nem tudunk eljutni :-(

Zsuzsi, székláb :-)
Nem lesz különösen nagy ünneplés, mert a szüleim nem jönnek most fel hozzánk, max a szomszédok jönnek át köszönteni amúgy 3masban leszünk, ha jó idő lesz talán kimozdulunk vhova.

Judit, éljen a meki!Amint nem kell a mózes a babakocsiba, kipróbáljuk ám a hévet hozzátok!

Csajok, beszereztetek már nyári sapikat/kendőket a babáknak?Mert a tavaszi sapkáinkat néha már melegnek találom...
Találtam egy jó kis boltot itt a belvárosban nálunk, nagyon kis cuki sapkák vannak.
Na de ha mini baseball sapi szerűséget veszek a gyereknek, akkor mi védi a fülét a szél ellen?
Mi lenne a legpraktikusabb?Friday?

na megyek vasalni,

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, nyitottam az ablakot :-) Köszi!
Mivel készülsz a vendégeknek?
Ne vidd túlzásba a készülődést, jó?
Csak vízzel mosom meg az almát, jó alaposan. Más ötletem nincs.

Nekünk még nincs tavaszi, nyári sapka, úgy akarok majd venni, hogy rápróbálhassam fejére. Talán olyan kellene, aminek van elöl kis siltje (?), de a fülére is rámegy.

Mai Murphy: megállt a kb. 2 hónapos hajszárító :evil: Itt ülök félig megszárított hajjal. :?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szilvi,

Mi is készülünk!
Ugyanazt írom, mint Judit:

mi is BKV-val, nekünk is 1 óra, szóval ki tudja, mennyire lesz nyűgös Dávid és hogy alakul. Reméljük a legjobbakat:)

Sapka:
Én ilyen szafarikalap-szerűségre gondoltam, elöl sild, (silt?), hátul nyakat védjen.
De tényleg fel kell előre próbálni.

Szegény Vince:( de legalább túl lesz rajta hamarabb. Köszi, Vick, a kajakészítéssel kapcs. javaslatokat.

Hú, mennem kell:)
Pusz
M
monke

Halihó!

Már megjártuk a szemészetet, jelentem, túléltük mindhárman (a párom is jött) a könnycsatorna-átmosást. Nem mondom, sírt, de csak kicsit jobban, mint öltözködéskor :D Remélem ezzel végre letudtuk ezt a váladékozást, nagyon nehezen szántam rá magam erre a dologra, de muszáj volt. Pár nap múlva kiderül, végleges segítség volt-e, remélem igen!

Vick, amit leírtál, abszolút osztom, kellenek a határok, a szabályok, amik kicsit "korlátozzák" a gyereket, mert tényleg biztonságérzetet ad. Lehet feszegetnie, sőt, egy leleményes gyerek természetesen be is próbálkozik, de jó, ha vannak. Nemhiába azok a gyerekek kanászodnak el tinédzserként is, akik kevés figyelmet kapnak otthon, és mindent lehet.

Kata, dehogy vagytok lemaradva, igaza van Juditnak, minden baba más. Illetve ez a négykézlábazás tényleg korai is még, hónapok múlva kell elvileg csak tudniuk. Érdekes dolog ez, mert Bene például még nem egy nagy forduló-művész, balra megy, de jobbra csak nagyon erőlködik, azt kellene megtanulnia.

Amin "mászik": van ilyen gyerekmintás színes puzzle-s habszivacsunk, azon van a játszószőnyeg is, illetve ha ott vagyok mellette, akkor a kanapén és az ágyunkon is próbálkozik. És van egy nagyon puha szőnyegünk, amit nemrég vettünk, azon is szokott garázdálkodni. Én is direkt egy kicsit messzebbre szoktam tenni a játékokat :) Viszont azt már észrevettem, egyszerre nem szabad csak egy-két dolgot kilátásba helyezni, ha túl sok minden van, az csak összezavarja :) A távirányító és a telefon nálunk is nagyon menők, minden ami világít, csillog :) És lehetőleg férjen be a szájába, mert ha nem, az nagyon balhés :D Érdekes, mindig változik a preferenciája, rövidebb időre kialakul egy kedvenc, aztán vált. Mostani a cumitartó csipesz és a kanala :)

A holnapot még meglátom, szeretnék menni nagyon, de délután megint utazunk haza. Estig mondok biztosat mindenképp!

Kata, nyári sapi: nagggyon édesek vannak a HM-ben! Hármat is vettünk Benének múlt hétvégén... :oops: Mindenfélét, van, amelyik csak simléderes, de van, amelyik a fület is védi. Imááádom őket, nagyon édesek, nagyfiúsak :) Olyan is van köztük, amilyet Móni leírt.

Mondani akartam, hogy CundA-ban nem nagyon van keresztelő-ruci, mi sem találtunk semmit.

Zsuzsi, hajszárító :evil: Murphy elmehetne szabadságra most már tényleg.

Gyümimosás: elég csak vízzel alaposan, nem? :oops:
Vick, passzírozás jó tipp, köszönjük Anyukádnak :)

Mennem kell, szép napot mindenkinek,
Ági

KépKép
gigilina

Ági, milyen a simléderes? Olyan mint a silt vagy sild?
Gondolom, egyébként, hogy ez inkább sild a német schildből??? Bár nem vagyok nyelvész, ezt kérem megfejteni, nyelvészek és svájci anyatárs? :-)
Mi is utazunk hétvégére.
Remélem, megoldódik végre a szemproblémátok. Bene egy kis hős és Ti ketten is azok vagytok természetesen :-)

Hajszárító beindult :-)

A passzírozásról jut eszembe, hogy vennem kell egy szitát.

Judit, Ti jöttök holnap?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vince ma hasról a hátára fordult ! Végre-végre!!! :D

vick
Kép
Kép
ervick

Asszem a sild tényleg a Schild-ből származik, igen:)
A simléder ugyanaz Kelet-Magyarországon (abban meg a Ledert vélem felfedezni:)

Ági, örülök, hogy túl vagytok rajta.Szegény kis Bene:(
monke

Szuper, nagyon várok mindenkit :-)
Ja, és akkor délelőtt jöttök ugye? Mi már 7 előtt kelni szoktunk, apa elmegy 8-kor dolgozni, onnan várom a látogatókat :lol: :wink: ha esetleg valaki szintén korábban kel :lol:

Ági, remélhetőleg most már nem lesz több problémátok Bene szemével.

Én is vettem tegnap a HM-ben nyári sapit: elöl sild, hátul tarkóvédő, mint a légiós sapkák.. :lol:

Amúgy a grépfrút cseppeket szokták ajánlani gyümölcshéj fertőtlenítőnek, azt lehet kapni gyógyszertárban meg DM-ben is. De én is csak vízzel mosom a gyümit.

puszi

Szilvi
huszilvia

Móni, igazad van, van olyan baseball sapkaszerű fejfedő, ami bőrből van, biztos az is simléderes :-) Vajon mi a sim???? :-)
Ha már itt tartunk, felénk úgy mondják a Hosentragert, hogy húzomtróger :P

Szilvi, persze, délelőtt megyünk. Hívjalak előtte, ha indulunk? Úgy tűnik, lesz sofőrünk, mert a 30-as busz csak hétvégén alacsonypadlós, a 20-as meg a Keletinél és a Hősök terén áll meg. Mennyi idő alatt lehet vajon ezekről a helyekről hozzátok elgyalogolni?

Lehet, hogy Zsófinak vmi kiskendős elöl sildes viselet kellene?

Vick, Vince nagyon ügyes! Gratulálok.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi: a Keleti közelebb van, onnan kb 10 perc séta. Nem vészes szerintem. A Thököly úton kell sétálni felénk. Vagy a fekete 7-essel egy megálló.

Szilvi
huszilvia

Hali!!

Azt hiszem túlreagáltam ezt a hozzátáplálás dolgot :roll:
Tegnap buktát ettem és Anna egyszerűen meg volt őrülve a látványtól,pedig soha nem gerjed ha eszünk,hát megnyalattam vele,persze csak a külső részét.Odáig volt még soha nem láttam így örülni kajának.
Ma vettem neki babapiskótát,gondoltam kipróbálom,hát.....alig tudtam elvenni tőle,mikor már majdnem benyomta az egészet,nagyon édesen elmajszolgatta.Ma egész jól ette az őszit is és a tejpéppel is alakulunk.

Mozgásunk:
Pörög-forog minden irányba,addig araszol és fordulgat míg el nem éri amit akar.Ha közelben hagyom a cumiját simán érte megy és bekapja.A távirányító nálunk is sláger,na meg a telefon.

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi, megvan:)

SCHIRMLEDER!!!

:P

Svájciul biztos valami -li a vége:)

Szilvi,
Hánykor menjünk?

Pusz
M
monke

Krisztina
Örülök, hogy alakul az evés! Van remény, látod? Nekünk mondjuk megint visszaesett az evés dolog. A pépet gyönyörűen, maszatolás nélkül, de a répa-krumpli... Mintha mérget adnék neki, úgy fintorog, öklendezik. :(

Megkaptam ma a baba bónusz kuponokat, vannak benne jók!

Szilvi
Jó hogy találkoztok a többiekkel! Jó szórakozást, valaki öntsön magába egy kávét majd helyettem is! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Móni, igazad van, Schirmleder :-) és így még értelme is van. :lol:

Krisztina, menni fog ez! Nem korai kicsit a babapiskóta?

Vick, a répa-krumplinak én sem örülnék. Ha esetleg nem együtt adnád a kettőt, hanem mással kombinálnád?

Szilvi, köszi, a fekete 7-esre nem gondoltam :oops:

Zsófi is tátja a száját, ha eszünk. Nagyon édes. Ma kezdtük a barackot, csak 4 kanállal adtam, de sajnáltam, mert utána is tátotta a száját. Igaz, az első kanál után összerázkódott. Ha kiviszem a pihenőszéket a konyhába, már kacag, szerintem tudja, mi következik :-)

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szerintem ha kívánja a gyerek nem korai.Szerintem a kanál számolgatás is hülyeség,én mindig annyit adok neki amennyi jól esik.Sajnos ilyen nem sok van :( Ma pl a sinlac sem ment,viszont az őszi ízlett.
Az tuti hogy nagyon kellett figyelni a babapiskótát,hogy le ne harapja :D Egyébként a sinlacba rizs van....

Kép

Kép
krisztinaa

Hát nem gondoltam, hogy a simléder ilyen nagy felbuzdulást okoz :lol: :wink:
Vicces, hogy két "gyönyörű" német szavunk is van rá, magyar neve viszont nem nagyon van.

Ha már ilyen: szerintem a legviccesebb szavak a magyar nyelvben a "kenyér végének" megnevezései. Na, ki hogy ismeri?? 8)

Mi a holnapit biztos kihagyjuk :( Szeretnék menni nagyon, de ma este itt voltak a szomszédok, nem tudtam összepakolni, ami azért rapid verzióban is eltart egy pár óráig (vasalni is kell), főleg, ha Bene rosszabb passzban van. Nekem is kellene egy óra, hogy odaérjek, még egy vissza, és jó lenne délután mihamarabb indulni... szóval majd gondoljatok rám, küldjetek nekem is egy kis jókedvet a minitaliról :) Pedig nagyon szívesen megismernélek már Titeket személyesen is, sorstársak :wink:

Kriszti, jajdejó, úgy látszik, csak nem a megfelelő kajával kínáltad meg a drágát :) Érdemes akkor mindenfélével próbálkozni, hátha meglesznek a kedvenc ízek, és aztán szépen lassan elfogadja a többit is! Lehet, tényleg nem a legkézenfekvőbb a babapiskóta, de azt hiszem, a Te helyedben én is nagyon örülnék annak, ha végre valamit már szívesen majszolgat :) Mártogasd bele a nemkívánatos kajákba, hátha úgy az is lecsúszik :)
És milyen ügyes ő is, hogy ennyi mindent csinál!! :)

Na majd hozzatok képeket, beszámolót, hogy viselkedtek együtt a csemeték :)
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

hahó,

lányok akkor jöttök amikor jólesik :lol: én itthon leszek.

puszi, jó éjt

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,
bocsi, de nem nagyon tudok reagálni most (sem)

Szilvi, köszi szépen a meghívást, most kihagyjuk, nem tudom, hogy mennyi a lappangási ideje a bárányhimlőnek. Elvileg 2 hét, de olvastam, hogy lehet több is, inkább még várunk. Remélem, hogy megúsztuk.

Pedig szívesen látnálak már titeket. Készítsetek fotókat és majd kérünk élménybeszámolót a taliról :)

Nagyon ügyi Bene és Zsófi!

Én elhatároztam, hogy nem siettetem a fejlődésben Bibit, de most, hogy írjátok, hogy miket csinálnak már a babáitok, nem mondom, hogy teljesen nyugodt vagyok.

Vick, a szabályokkal kapcs. teljesen igazad van. Kipróbáltam Blanin és sokkal nyugodtabb, ha van mihez igazodnia. A napi ritmus is nagyon fontos. Ez még nekünk nem állt be teljesen, illetve kb. 2 hetente változik aszerint, hogy Bibi mikor ébred.

Friday, jó, hogy jöttél! Kerestünk már :) Írtam még régebben privit, de elszállt. :cry: Olvastam a blogodat, de oda sem tudtam írni, hiába regisztráltam. Szupi, hogy vannak már svájci játszótársak :)

A kóstoltatást én még csak most fogom elkezdeni. Eddig olvasgattam csak, hogy miket írtatok. 2x kapott már tejpépet, de végül elég volt a tejci.

Hurrá, Anna eszik :)

Most csak ennyire futotta, pedig szívesen írnék még. Ja és a következő talira benevezünk :)

Jó éjt!
R

Kép
Kép
34372

Krisztina, nem a kanál számolgatásán van a hangsúly, hanem a fokozatosságon. Van olyan baba, aki benyomna elsőre egy adag bármit, de azt nem szabad, hiszen megterhelné a kis gyomrát.
Nem akartalak megbántani. Mindenki úgyis a legjobbat akarja a babájának.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Krisztina
Nagymamám pont most mondta a lereszelt babapiskótát almával keverve. Egy próbát megér, ha a piskóta így ízlik neki.

Jól aludtunk, végre pihenten keltem.
Valahogy a lányok is nyugodtabbak voltak ma reggel. Hanga kifejezetten segítőkész napok óta. Nyitja nekem az ajtót, megtartja, míg kimegyünk rajta Vincével, megtanulta felhúzni a cipzárját, felvenni a pulcsit, zoknit, ezt mind két hét alatt. Egyedül szépen felöltözik,nagyon büszke magára, hogy milyen ügyes.
Bármit kérek tőlük, hogy segítsenek, örömmel teszik, úgyhogy már sokkal könnyebb, mint eddig.

Hív Vincus, később leszek még.

vick
Kép
Kép
ervick

Zsuzsi,nem bántottál meg,csak sajnos én azt nem ismerem,hogy elsőre benyomna egy üveggel :( Bár most a babapiskótánál megéreztem egy kicsit :D :D :D

Az egyik ismerősömnek a babája pl kihagyta a pépes kaját és egyből a darabos ment.

Sokat gondolkodtam már hogy mit lehet meg mit nem,de ha egyszer amit lehet az nem ízlik,akkor csak lépnünk kell tovább,vagy nem???

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Zsuzsi: mi nem megyünk. Nem is kérdeztem, hogy csatlakozhatnánk-e :), mert kettőtől masszázs van. ELőtte meg aludnia kellene, mert az első két alkalmat végigsírta. Ez az időpont nálunk alvásidő. Vicces volt az oktató, mondta, hogy próbáljam meg elaltatni. Hát jah, de nálunk ez nem így működik AZ alvás: cumi, maci, betakarás, simi és elköszönés, majd egyedül alszik. Így maradt a sírás.

Azért képeket és élménybeszámolót kérünk ám, mi irigykedők!!!

Kriszti: tök szupi, hogy ennyire ízlett Annának a babapiskóta! Egy próbát szerintem is megérne, hogy belekeverd a kajcsijába.

Képzeljétek! Tegnap nagy körúton voltunk: Erzsébetről átmentünk Csepelre anyumhoz, majd onnan alvás után bebkv-ztunk a Ferenciek teréhez a láncért, majd a Lehel térhez Apához. Nagyon kis ügyi volt Petra, az emberek pedig nagyon előzékenyek. Mindenhol egyből átadta valaki a helyét! :)

A lánc tényleg úgy néz ki, hogy beválik. Délután rátettük és este 9-től aludt reggel 9-ig úgy, hogy csak fél5-kor kelt enni egyszer.

Vick: nagyszerű lányaid vannak!! Büszke lehetsz rájuk!!!

Ági: Bene nagyon kis hős! S Ti is! Anyum kérdezte, ahogy meséltem neki, hogy Benének mi a keresztneve. S szégyen szemre nem tudtam :oops: . Megírod? Bocsi!

Szép napot Nektek!

Puszi!

J.

Judit

Kép
petra09

Kriszti
Az ember mindent megpróbál,csak valami fejlődést lásson. Valóban korai még a mi felfogásunk szerint a keksz, de ha ez kell... Esetleg babakeksz?Más népeknél meg egészen másokat adnak elsőre. Mint pl. az avokádót. ( Tápszer helyett is) :shock:
Vincének ma ízlett a sütőtök bébiétel, egy FÉL ÜVEGgel megevett. Ilyen tán még sosem volt. Utána meg ugyanúgy szopizott, mintha mi sem történt volna. Lehet, hogy máskor éhes marad, amikor csak tejet kap ? :shock:

Megyek boltolni Vincussal. Pá nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Hahó!

Csak gyors bekukk, még csak mostanra sikerült összepakolni, Bene elég nyűgös ma :(

Itt elég csúf idő van, remélem Szilvi Felétek szebb az idő és tudtok teraszolni :D Majd meséljetek, milyen volt!

Judit, neki ez a rendes neve is, szóval Benének van anyakönyvezve :) A párom különleges nevet akart, én meg egy kicsit közkedveltebbet, ez lett a metszet :) Na természetesen mindenhol azt hiszik, hogy Bence... :wink: Előre éreztem, hogy így lesz, elég vicces mindig mindenkit kiigazítani...

Nagyon ügyes a kis Petra, hogy ilyen jól viselte a napot :) Ügys kiscsaj, és hát még mindig meseszép!

Vick, gondolom szuper érzés, hogy ilyen ügyesek a lányaid, ha akarnak, tudnak ők, nagyon is :) Remélem megmarad sokáig ez a nagylányos viselkedés!

Megyek, elszenderedett végre a drágám, gyorsan összedobálom, ami még hiányzik...
Szép hétvégét Lányok!
Ági

KépKép
gigilina

Hoi!

Schirmlederli :lol: , no, tőlem ne várjátok nagy elemzést ez ügyben, majd Apit ráveszem, Ő a több nyelven beszélő, szavak értelmét kutató kisiparos. Én éppenséggel örülök, ha egyből vágom miről van szó, főleg ebben a faluban. Van egy (összesen két játszótárs közül az egyik) anyuka, a múltkor odaszólt valamit 4 éves fiának, mondom neki, hogy ebből nem értettem semmit, aztán azt mondta, hogy ne érezzem magam rosszul ezért, van olyan svájci ismerőse, aki szintén nem érti ezt a nyelvjárást, amit Ő használ. Frankó, jövőre a gyerekeim beszélnek majd ugyanígy :shock: .

Babapiskótával annyira nem értek egyet, glutén mentes keksszel inkább. Abban teljesen igazat adok, hogyha nem működik az egyik kaja, akkor próbálkozni kell a következővel. Még az is érdekes számomra és jó ötlet, amit Krisztina írt az ismerős babáról, hogy a pépes cucc nem jött be neki és simán megy a darabos. Már -szerintem- ebben a korban is utánozni próbálnak minket, mindenben. Nehéz elhessegetni a gondolatot, hogy "kinézi a kaját a számból, ezért adtam neki" pedig arról (is) lehet szó, hogy "érdekes, mert anya eszi". Izgi nekik a csillogó evőeszköz, meg hogy mit csinál anya. Íze csak akkor lesz motiváció, mikor már megkóstolta, tehát nem kell adni neki. Ha meg már adtunk, ne menjen csodaszámba, hogy csak a cukros, fűszeres kaját eszi meg, alapízű ételt enni pedig nem hajlandó. Nekem is okozott problémát, hogy nézett mikor ettem (szívem még van egy kicsi), adtam neki egy kanalat és teljesen boldoggá tettem azzal is :wink: 8) :lol:
Lisztes ételekkel pedig az bánjon a legóvatosabban, ahol van érzékenység a családban. Nálunk van, egy éves koráig nuku ilyesmi (és tojás, tejfélék). Ha majd érdekel valakit bővebben mivel lehet ezeket helyettesíteni írok róla szívesen ... nehéz, utáltam mikor a fiamnál csináltam, de kihúztuk valahogy. (megjegyzem az én kilóimnak is jót tett a lisztnélküliség)

Az "annyira" szó azért van ott a "nem értek egyet"-ben, hogy ne okozzak galibát, mindenki azt etet a gyerekkel amit akar és mindenki jól csinálja. Nem sérteni akarok, hanem megbeszélni. (...tehát nem értek egyet 8) :wink: )

Nálunk -talán- jövő hét hétvégén kerül sor az első répára. Azért hétvégén, mert Api látni akarja, ahogy megeszik egy felnőtt adagot egyből, nehéz elhinni, hogy ez a gyerek ne nyomjon be egyből mindent. Annyiban kezdődött el a "hozzátáplálás", hogy odaültetjük az asztalhoz mikor eszünk. Élvezi hogy ott ülhet köztünk, cuki nagyon. :D . Tegnap pl. miután leverte az összes játékát ráborult az asztalra és elkezdte nyalni. Jövő szombatig elfogy az asztalunk :shock:

Kép
Kép
friday

Gigi, ez az átmosás :cry: :cry: :cry: , de jó hogy túl vagytok rajta!!! Vekni 8) . És felétek a tutyi micsoda?

Grétám se ilyen mozgékony, mint pl. Zsófi (sőt :roll: !), lábán a zoknit is csak mostanában kezdte felfedezni, Anna meg már mikor elkezdte azt is enni (ezen anno beröhögtem mikor olvastam). Fiam is nagyjából ilyen "uraság" volt, úgyhogy remény van arra, hogy egyszer megmozdul Miss Röfi is :wink: .

Katicat, Háááát, az öltözködésben annyira nem merek tanácsot adni :oops: . Sapiban volt a szeles időre olyan úszósapihoz hasonló, volt vagány fiús fejkendő, szafari sapka és természetesen baskettball sapka. Nagyjából 2 féle mindig volt a babakocsi aljában (kis helyet foglalnak szerencsére) és nagyjából el is hagytuk a nyár végére mindegyiket. Sapka=fogyóeszköz. Talán a szafari szerintem a legjobb, még a füle hegye sem ég le (ha kimarad a naptej kenegetéséből :oops: ) van az a fajta, amelyik a nyakát is védi nap ellen, de nekem olyannyira nem tetszik, hogy nem adtam rá a gyerekemre sem, pedig talán nyárra az lehet a legjobb ...talán. Erős napsütésben úgyse viszi ki az ember a gyereket, csak ha muszáj. Az idén talán még nem tudják majd levenni a fejükről, lehet marad pár nyári sapka jövőre is :wink: .
Szerintem hozzátáplálásnál nincs szükség tápszerre vagy legalább is úgy arányaiban. Tápszeres babáknál eleinte keverve, aztán kivonni belőle fokozatosan.
Banánt még nem mostam soha.:oops: :oops: :oops: bár ha tudnánk mi kerül rá utazás alatt ... brrrr, lehet jobb nem tudni...

Petra, ó egy belvárosi túrát én is szerettem volna tartani odahaza. Irigyellek!!!

És a talira is irigykedem!

Ervick, brazil szomszédomnál is egyetlen szempont volt a hozzátáplálásban: bármi ami hizlal, pedig jó húsban volt a gyerek. Érv ez is, nem mondom, csak olyan idejétmúlt érv.

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Csak egy gyors bejelentkezés, hogy megköszönjük Szilvinek és Csabinak a nagyon szíves vendéglátást, Móninak és Dávidnak pedig a kellemes társaságot :-) Nagyon jól éreztük magunkat. A teraszolás ugyan csak az alvó babáknak volt meg, mi bentről néztük őket, kicsit borús és hideg idő volt. Most bezzeg már szépen süt a nap.
Zsófi elirigyelte a Szilviék teraszán való alvást, bealudt az autóban, most is kint alszik a hordozóban az erkélyen.
Képeket hozok a babákról jövő héten!

Mindenkinek szép hétvégét!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?