Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Egy folytonos őrlődés az életem, talán van itt valaki aki járt már hasonló cipőben, és kívülállóként tisztábban látja a helyzetem és tanácsot tud adni.
Röviden összefoglalom a problémám: 2 éve tartó viharos párkapcsolat után teherbe estem. A barátom és én is egyaránt örültünk, szóval kérdés sem volt mi legyen ezután. Összeköltöztünk, majd amikor az 5. hónapban voltam össze is házasodtunk. Ami ezek után következett az maga volt a pokol.
A kedves férjem állandóan csavargott, semmibe vett, megalázott, elég gyakran a pohár fenekére is nézett. A mindennapjaink állandó veszekedésekből álltak, semmi nem volt jó neki (pl. ha nem mosogattam el az volt a baj, ha meg igen akkor minek csörgök, zavarja az edénycsörömpölés stb.)
Hozzátartozik még hogy a pénzügyeiből is teljesen kirekesztett, azt sem tudtam mennyit keres, ráadásul az esküvőnk előtt felvett majd félmillió ft kölcsönt, amiről elfelejtett szólni.
A pohár ott telt be mikor egy veszekedés alkalmával elcsattant egy pofon (ekkor már a hetedik hónapban voltam).
Ezek után elhatároztam nem így akarom leélni az életem, és el is váltunk (durván 3 hónap házasság után).
Miután lecsillapodtak a kedélyek, bekövetkezett a csoda. A volt férjem elkezdett érdeklődni irántam és a baba iránt, szóval az utolsó hónapban minden vizsgálatra elkísért, majd a szülésnél is jelen volt. A kislányunk születése óta pedig természetesen folyamatosan tartjuk a kapcsolatot és jelenleg nagyon odaadónak tűnik, de én már úgy érzem nem tudok bízni benne.
Nem tudom mi lenne a helyes döntés, a kislányom most 5 hónapos, szóval ő még nem ért semmit. Persze mostmár ő az életem értelme, de mi lenne most a helyes lépés az apukával együtt vagy nélküle?
A gond az hogy mindezek ellenére őszintén szólva még szeretem ezt a férfit.
 
 


Szia!
Nagyon nehéz.mindenképp a te döntésed legyen,ne befolyásoljon senki.
Ugyanigy jártam,azóta nem egyszerü az életem.csak a baba miatt ne béküljetek.ha szereted,az más.persze,ha tudsz bizni benne,csak akkor.

Kép[/URL]Kép
 


szia gabibaba!

Megkérdezhetem te mire döntöttél? És hogy miért úgy ahogy?
 
 

 
 

Szia Juli!

Köszönöm amiket írtál teljesen igazad van és én is inkább hajlok afelé a megoldás felé h jobb nekünk külön. Mert nagyon félek attól h egy pár hónap esetleg év múlva is ugyanerre a döntésre jutnék és akkor bajos lenne pl. egy lakáshitelből úgy kiszállni h mindenkinek jó legyen. És perszse ami a legfontosabb a kislányomnak a legjobbat akarom, szeretném ha boldog kiegyensúlyozott gyerekkora legyen, nem pedig idejekorán lelki sérüléseket szerezve élne egy "teljes" családban.
Egyébként tudnék is erős lenni ilyen téren akkor, ha nem találkoznánk és nem tartanánk a kapcsolatot ilyen intenzitással.
A láthatás nálunk ugyanis úgy működik, hogy heti egy alkalommal elmegyünk hozzá a bébivel és ott eltöltünk közösen egy pár óra hosszát.
Ezek az együttlétek persze mindig tökéletesek.
Ilyenkor igyekszik a lehető legudvariasabb, legodaadóbb lenni, ami persze az ember szívét mindig meglágyítja.
Próbáltam azt is hogy csak "odaadom" a gyereket, de azt összesen két alkalommal bírtam ki, mert majd megszakadt a szívem.
Egy szó mint száz jelenleg csak abban bízom, h ha a gyerek egy kicsit idősebb lesz (mondjuk kb. 1 éves) akkor majd elegedem egyedül és talán akkor vége ennek a bűvkörnek.
 
 


Üdvözlöm azokat akik olvassák e sorokat.
Durván 1 év telt el azóta, hogy ezt a topikot megnyitottam. Sok minden történt ezalatt az 1 év alatt, de mégis minden ellenére még mindig ugyanitt tartok... Összefoglalom röviden az év eseményeit:

Tavaly, 2 hónappal a topic nyitása után megismerkedtem egy férfival, akit hosszas ostromlás után közel engedtem magamhoz. Szerelmet, kitartást, hűséget ígért. Amikor 5 hónap után eljutottam oda, hogy végre kezdtem elhinni van az életnek szép oldala számomra, van aki szeret, elfogad, mellettem áll, nos akkor bejelentette, hogy vége - egy fellángolás voltam számára.
Azt hittem végre megoldódnak a problémák, sinen lesz az életem, ehelyett... újabb könyörtelen csalódás.
Nem sokkal ezek után, kórházba kerültem (mandulaműtét:(). Persze a volt férjem rögtön ottvolt mellettem. Mindennapos látogatás, mély beszélgetések... Ez augusztusban történt.Decemberben arra az elhatározásra jutottam, hogy adok neki fél évet, meglátom hogy áll hozzám, a gyerekhez, a családhoz és mindenhez ami fontos. A fél év abból fog állni, hogy együttvagyunk, közös programok, újrakezdés. Ha fél év után úgy érzem meg tudok benne újra bízni, akkor összeköltözök vele (ő időközben vett egy házat).
Ez eddig szép és jó lenne, de tegnap a családom (szüleim) bejelentette, hogy már pedig ha én ezzel a "senkiházival" újból összekötöm az életem akkor őket felejtsem el.
Nehéz, mert enélkül is tele vagyok kétségekkel, fenntartásokkal. Megértem a szüleimet, sőt valamilyen szinten tökéletesen igazuk is van, de mégis!!!!!! Oly nehéz jó döntést hozni....
Szerintetek létezik a csoda, hogy valaki megváltozzon? Mert félek kitartani mellette, megvédeni őt, mivel én sem bízok 100%-ig abban hogy ez működne...
Ha van valakinek ilyen jellegű tapasztalata, nagyon örülnék ha megosztaná!
 
 


Kedves Ancilla!

Mélyen átérzem az érzéseidet,én is jártam hasonló cipőben,és azt kell,hogy mondjam neked kutyából nem lesz szalonna!Én 9 évig éltem boldogtalan házasságban,mert mindíg azt hitte,hogy valami csoda folytán majd megváltozik a párom,de mindíg oda jutottunk ki ahol elkezdtük! Igaza van a szüleidnek,egyszer már megsebzett ez a férfi,te erős voltál ott tudtad hagyni,ne táncolj vissza zárd le a múltat,ne nézz hátra többé ez a megoldás!
Én nagyon nehezen jutottam el ideáig,és nagyon fájdalmas volt az utam,de nem bántam meg,most boldog párkapcsolatban élek,és nagyon nagyon boldog vagyok!Hidd el,hogy neked is van valahol egy igazi társad aki csak rád vár,és nagyon boldog leszel!
Te már egyszer meghoztál egy döntést,ebben a kapcsolatban,elváltál!
Tarts ki a döntésed mellett,hiszen akkoriban megvolt rá az okod!Hidd el biztos,hogy működne EGY IDEIG de a vége ugyanaz lenne! A kislányodnak is sokkal jobb lesz így!
Gondold végig!
Remélem tudtam segíteni! És ha akarsz máskor is beszélgetni bármikor akkor csak írj,figyelni fogom a topikot!
Vendég
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért, én a Kistarcsa – Flór Ferenc Kórház topikba írogatok, van egy 20 hónapos kisfiam, Márk, és szeretném a segítségeteket kérni!
A szakdolgozatomat egyedülálló anyák nevelési stílusának vizsgálatából írom, és ehhez szeretném a segítségeteket kérni. 3 kérdőív kitöltéséről lenne szó, ami tudom, nem kevés, de nagyon hálás lennék érte. Aki kitölti a kérdőívet, és érdekli a téma, szívesen elküldöm a kutatásom eredményeit, amint elkészülök a szakdolgozattal.

A kérdéscsomag innen letölthető:
http://www.sendspace.com/file/cejrie

A válaszokat a szantre@index.hu email címre várom.


Segítségeteket hálásan köszönöm!
Üdv: Szántai Réka

Réka [szantre]

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Ha nem baj,nem zavarok szeretnek csatlakozni hozzatok.Hosszu es fajdalmas tortenet az enyem.18 evesen ismertem meg a mostani ferjemet 3 eve voltunk mar egyutt meg csak parkent eltunk egyut mikor elhagyott egy terhes noert.Igen jol olvassatok.Azota is az alitja nem tole volt a gyerek.Na szoval megszuletett a kicsi par honapra ra jelentkezett.Szeret hianyzok kezdjuk ujra.Elhittem mindent szerettem ujra kezdtuk.Osszehazasodtunk 7-ik evunket tapostuk egyutt,egy ev hazassaggal megszuletett a kisfiunk Adam.Meg az egy evet sem toltotte be a pici mikor rajottem van valakije.Elhagyott engem es a picit.Beadtam a valast.2 honapig nemtudtam mi van vele,kicsit sem nezte meg semmi.Egyszer csak jelentkezett.Szeret engem es a kicsit is csak menekult stb.Heten ott hagyta a not szuleihez koltozott.Masodik napja zaklat a holgy telefonon hogy a ferjem nemakarta Adit,nemszereti stb.25-en lesz a valas.Kerdezte mi legyen elvalunk.Mondtam neki igen.De en szeretem.
SZoval elvalunk es ugy nez ki ujra kezdunk mindent.Szerintetek van ertelme az egesznek?

Kép

Kép
 Sziasztok!
Elvaltunk,uj eletet kezdtem,9 honapja vagyun egyut az uj parommal,Adi fiam 2 eves mult.Volt ferjem nem latogatta egy evig.Most megjelent hogy latni szeretne miutan en feljelentettem,nemfizeti a gyerektartast
Parommal jol megvagyunk,imadja Adit,Adi apanak szolitja ot.
7 evet eltem le hazugsagok kozt!most mar tudom milyen boldognak lenni!!!!!!!

Kép

Kép
 


marcsitita
Örömmel olvasom, hogy rendeződött a helyzeted.
A válásnál a gyerekláthatással mi lett az eredmény, már ha nem baj, ha megkérdezem.
Majd írjál kicsit sűrűbben, mert már kezdtem aggódni, hogy mi lett veled.
Azt is leírnád, hogy miként zajlott a válásod? Ügyvéded volt?
Látod mindenkinek van egy olyan társa akit Isten is egymásnak teremtett, nagyon kívánom, hogy a mostani pároddal csak Áldásban legyen részetek és sok-sok boldogságban amit TE és ÁDÁM (meg a mostani párod, ha ős hasonlókon ment keresztül)megérdemel.

 


marcsika orulok hogy boldog vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
 
 


Sziasztok!!
Koszi csajok!Viszont nektek is!
Hat valas,nemvolt ugyvedem,de nem is kellet rogton elvalasztottak minket,mert mire sorkerult ra mar kulon is eltunk,meg minden hazugsagara volt ellen bizonyitekom.Vegul is kozos megeggyezes volt minden teren.De most meg ram mutogat hogy azert kel enyit fizetnie,mert megfenyegettem meg ilyen tovabbi hazugsagok.Hat nyuktunk nemsurun van most megint varom a birosagtol a papirt egyenlore levelben kellet velemenyt irnom,de gondolom nemsoka behivnak minket.Hosszu tortenet.
Koszi Rita!Nektek meg egesseget,boldogsagot az uj jovevenyhez!Amugy sogornok voltunk :lol: de azert meg kijovunk :lol:

Kép

Kép
 


Hali!

Ha nem gond én is csatlakoznék,Móni vagyok,1 éve váltam el.Négy közös gyermekünk van akiket most egyedül nevelek.Tegnap voltam ügyvédnél,mert nem fizeti a gyerektartást,és megkérdeztem,hogy így van-e láthatási joga.Sajna van,nem tilthatom meg neki.Igaz a válás óta nem nézte meg őket.És a gyerekek sem kiváncsiak rá.A kisebbik fiam miadt aggodom,mert ő nagyon apás.És ha az exem megjelenik a képben a Dávid teljesen kifordúl magából.Éjjel bepisil,verekszik stb.A nagyok nem is akarják látni,elegük van a hazugságaiból,megis értem őket.azt mondta a Brigi lányom ( ő 10 éves )az osztályfönökének,hogy mióta apa nincs velünk többet nevetünk.Probálunk lábra állni,nem könnyű,mindenhol falba ütközünk.De úgy vagyok vele,hogy jobb egyedül mint egy rossz kapcsolatban.

Móni

Móni,Brigi,Bence,Dávid,Anna
 
 


Szia f.moni!
Kitartas!Most mar en is belatom nem volt ertelme az egesznek.En megtettem mindent,o meg a szemunkbe nezett aztmondta szeret minket majd atsetalt a szeretojehez.Honapokon keresztul a hatam mogott es az akkor meg 11 honapos kisfia hata mogott.Jobb igy sokkal.Mar van apukaja is aki tenleg szereti torodik vele.Hat lehet meg ebbol is problemak lesznek mert a ver szerinti apja egy ev utan eljott meglatogatni miutan en feljelentettem szinten gyerektartas nemfizetese vegett.Es hat a kicsi bacsinak hivja.De hat mit csinaljak nem ismeri kellet volna fenykepet mutogatnom neki.Majd ha nagyob lesz megerti mindent elmondunk neki.
Sajnos neked azert rosszab a helyzeted negy kicsi gyerek.En nem ertem a mai vilagot a ferfiak csak ugy lerazzak magukrol a feleloseget.Erdekli oket van e enni es mibol elni a gyermekeinek?/vannak kivetelek/
Halas vagyok hogy megismertem a paromat az amit nyujt a kicsinek sok apa a felet sem.
Hat en is alandoan birosagra jarok sajnos.Miokor lesz ennek vege?Mar masodszor a gyerektartas csokkentese vegett amit nem fizet.

Sok erot kitartast Monika! Kép [/i]

Kép

Kép
 


Szia Móni (druszám vagy, mert én is az vagyok, sőt nekem is 4 gyerekem van)
A kisebbik fiadról nem beszéltél ezzel kapcsolatban a gyerekorvosotokkal? Én a helyedben megtenném, mert ez nem normális.
A rendőrségen tegyél feljelentést ezzel kapcsolatban, hogy nem fizet tartásdíjat.
Az állam elméletileg megelőlegezi neked ő rajta meg behajtják.

Marcsi.
Akkor kellene szerintem a fiadnak elmondani az igazat amikor már rendesen megérti a helyzetet, arra azért vigyázzatok, hogy idő előtt ne mástól tudja majd meg, mert az a gyerek részéről kellemetlen lehet.

 


Hali!

A Dávidról a gyerekpszichologussal beszéltem,azért van ez,mert nagyon kötödik az apjához,és szegény mindig csalódik benne.Meg szerintem az is a gond,hogy fél az apjától,és amikor megjelenik a képben a Dávidnak ez jön elő.Ha majd nagyobb lesz,és rájön,hogy apa minden szava hazugság már nem lesznek ilyen gondok.A nagyoknál ez nincs,mert ők már elég érettek,és felfogják mi a helyzet,de ő még csak 5 éves mulott.Anna meg nem is emlékszik rá,ő 10 hónapos volt amikor elköltöztünk.A gyerektartás behajtás alatt van,májusba lesz az árverés a közös ingatlanunkra.Majd csak utánna tudom az államtól megigényelni.Nálunk egy kicsit zürös volt a különköltözés, azért hagytam ott,mert részegen hazajött,és összerugdosott,és ezt a gyerekek végignézték,kikellett hívnom a rendőröket,úgy kellett elmenekülnünk az otthonunkból,a nagyobbak ezért utálják az apjukat.És félnek is tőle,ezért nem akarom,hogy látogassa őket.De sajnos nem tilthatom meg neki.Igaz a válás óta (kb 1 éve)nem nézte meg őket.Már kezdenek lelkileg rendbejönni,és attól félek,ha megjelenik az a gyerekeknek lesz rossz.Nekem is kellett fél év mire rendbejöttem és tulléptem,mikor már nem voltak rémálmaim.
Én csak nyugalmat szeretnék,és új életet kezdeni,ahol nem kell rettegnünk.Olyan sokat kérek?Na nem siránkozok.most már úgy néz ki jól alakulnak a dolgaink,nyáron kapok lakást akkor már nem kell albérletbe nyomorogni.Igaz nem Kaposváron,mert itt az önkormányzaton azt mondták nem vagyok rászorúló.103000 ft-ból élünk 5-en,ebből fizetem az albérletet,ami 40 ezer+rezsi,meg a többit,suli-ovi-kaja stb...
De optimista vagyok,ennél már csak jobb jöhet. :lol:

Puszi:Móni

Móni,Brigi,Bence,Dávid,Anna
 
 


Szia.
Arra nem gondoltál, hogy lemondatni vele a kapcsolattartási jogot?
Akkor nem jöhetne látogatni, sőt fel is lehet őt jelenteni, ha mégis menne.
Én pont ezt csináltam.
Bár én a gyerektartást nem kapom utánuk (a 2 nagy fiam után), nyugodtabb vagyok és végre boldog az új párom mellett.
Egyedül állóként emelt családit kapsz? meg az önkormányzatnál is lehet kérni rendszeres gyermekvédelmi támogatást, rendkívüli segélyt 1/4 évenként, ezeket kapod vagy szoktad kérni?

 


Hali!

A láthatási jógárol nem hiszem ,hogy lemondana.Segélyt igényeltem kaptam 25 000 ft-ot, ( a romák meg 30 000-t csak úgy),rendszeres gyermekvédelmit már több mint 2 éve kapom,meg közgyogyot is mert a Brigi aszthmás.Lakhatási támogatást most kaptam meg 14 100 ft-ot,és 90 000 -t fizetek az albérletre.Reménykedek,hogy olyan sűrűn nem nézi meg őket,eddig sem volt rájuk kiváncsi.Most külföldön él,volt már itthon,de hozzánk nem jött el.Láthatás helyett elment nyaralni,az fontosabb neki. :?
Azt mondta neki már van új családja.
Remélem hamarossan nekem is lesz,van egy akit már 20 éve ismerek akkor jó barátok voltunk,lehet,hogy most több is lesz,ő is elvált van egy kislánya. :) Mióta elváltam térnek vissza a régi barátok. :D
Most megyek vacsit kell csinálnom.

Móni,Brigi,Bence,Dávid,Anna
 
 


Egyedülállóként a családit kapod? Visszamenőleg is igényelheted.
A Brigi lányodra meg a tartós betegsége miatt több családi jár ezt tudtad? Kaptál a MÁK-tól igazolványt utazáshoz? Mert azzal vonaton és volán járatokon 90%-al utazol a gyerek és 1 kísérő, sőt a BKV és a vidéki helyi járatokon ingyen utazik a gyerek és a kísérő is.

 


Hali!

Igen a Brigi után emelt családit kapok,így lett 77 000 ft a családim.Van olyan igazolványunk is.Amit lehetett mindent megigényeltem.Olcson kapom az ebédet is 54 ft/fő,és minden nap kapunk.Ez nagy segítség így elég sokat tudok sporolni.Csak az Anna után nem jár mert ő még nincs 3-rom éves.Most voltunk a végrehajtónál,eddig 427 000 ft az elmaradt gyerektartás.Májusba lesz az árverés,ha elmegy a ház juliusba lesz belőle pénz,addigra már 507 000 ft lesz.És azt egybe megkapom,mert elsöbbséget élvez a többi tartozással szemben. :lol:
Utánna 3 hónap múlva megint beadhato behajtásra,és akkor már kérhetem,hogy az állam megelőlegezze 3 évre.Utánna már egy kicsit könnyebb lesz,+ 40 000 ft,az jól jön majd.Csak munkahelyem nem biztos,hogy lesz,négy gyerekkel szóba sem állnak velem.Ápolónői végzetséggel meg csak 12 órába tudnék elhelyezkedni,de az nekem nem jó,nem tudom őket kire hagyni.
Majd válalok otthon gyerekfelügyeletet,ahoz elég jól értek.
:lol: :lol:

Szép napot mindenkinek.

Móni,Brigi,Bence,Dávid,Anna
 
 


Sziasztok!
Hat bocsi de nektek azert eleg jo en anyasagit kapok+csaladipotlekot tehat ez osszesen 55000ft.Ennyi.Erre meg a gyerektartast is harom havonta kaptam a negyedet annak amit kellene.
Segej nalunk ha 3 honap utan sem kuld esetleg igenyelhetem de itt a de ha kuld valamennyit miutan megkaptam a segejt az osszeset nekem kell visza fizetnem az allamnak es nem a volt ferjemnek.Hat nehogy ma a noket vedjuk szegeny ferfiak.Meg en fizessem vissza.Na ezert nem igenyeltem.Ja majus 4-en megyek a birosagra legyszi szoritsatok gyerektartas csokkentese vegett,voltferjem adta be annak ellenere hogy nem fizet+feljelentettem.
Manocska kezd tetszeni az otlet, hogy lemondassam vele a kapcsolattartási jogot.Bar nalunk olyan van hogy ala kell irnia hogy nem az o gyermeke igy gyerektartast sem kellene fizetnie bar nyugalom lenne megis!2 eves a pici szuleim tartanak el mig munkat nem talalok,mivel amit kapok egyenlo a nullaval.parommal meg nem elunk egyutt.
Plusz olyanokat hazudik hogyy nem az o fia ez olaj lenne a tuzra.18 eves koromtol vele voltam elso ferfi az eletemben .Parom a masodik ot a valas utan 4 honappal ismertem meg.Decembertol kulon eltunk a valas marciusban volt.Amikor meg beprobalkozott egyszer irtam is ide.Vegulis az is csak arrol szolt nevaljak el ne kelljen fizetnie.

na jo ejt nemhuzom fel magam.

Kép

Kép
 


Szia Marcsi.
Nálunk a válási tárgyaláson volt, hogy ő inkább lemond a láthatásról így én a gyerektartásról mondtam le.
Sokkal több támogatást kapok így az önkormányzattól (amíg Pesten is laktam) ahol lakom, mert nyilatkoznom kell csak róla, hogy nem kapok tartásdíjat, így bele esünk minden segélybe amit kapunk.
Ha nem biztos, hogy övé a gyerek akkor miért nem kér apasági vizsgálatot?
Én is megkaptam az exemtől, hogy a nagyobbik fia nem az övé.
Mondtam akkor kérje az apaság elbírálását.
Mert én 100% vagyok benne, hogy a gyerek az övé.
Ha tudok valamiben még tanácsot adni akkor írj nyugodtan, és ne idegeskedj.

Móni.
Hát igen 4 gyerekkel mostanság nehéz elhelyezkedni, én tudom, mert csak a 2 nagy fiam volt akkor is már nehézkes volt az elhelyezkedés.
Nem tudom én sem, hogy mi lesz, majd 3 év múlva, bár gondoltam, hogy itthon maradok főállású anyaként.

 


Sziasztok!
Manocskak:Eloszor irasban kellet valaszt adnom a birosagra,ebbe bele irtam hogy ha szeretne apasagi tesztet en engedejezem.
O irta azt hogy en azt kiabalom mindenhol hogy Adi nem az ove kerdem en hol es mikor.Az egesz hazugsag.Soha ilyet nem mondtam+aztsem hogy nem latogathatja.1 evig ra sem nezett vagy kerdezett.Es meg a sok hazugsag amit irt inkab nem reszletezem.
Utoljara mikor voltam vegette a birosagon sajnos egyedul kellet menem,hat ott is volt az alkalom nekem jott igy budos k..... vagyok meg ugy rendort akartak hivni en nem akartam hulye voltam kellet volna.Kerdem en honapok ota megcsalt a hatam es a kicsi hata mogott es en vagyok a budos k.......
100 szazalek hogy Adika az o fia esetleg a szentlelek szalt meg mert a hulye fejemmel mas ferfira ra sem neztem.
Szerintem jo hogy igy alakult nektek Manocska megfontolom en is.
En is felek mi lesz ha letelik a 3 ev nagyon kell a munka,max visza megyek hozzatok Komaromba az ipariparkba,csak hat ki lesz a picurral.Ovikaba megy de ha ott dolgozom 2 nap nem vagyok 2 nap szabad.Es annyira nagyon anyas meg az ovitol is felek.komolyan meg a wc-re is elkiser.

Kép

Kép
 


Marcsi.
Hát nem semmi a volt párod az biztos, nehéz eset, talán jobb is lenne minél előbb megszabadulni és ezt a gyerek miatt is mondom.
Bár, hogy ő képes lesz-e lemondani a gyerekről, ez egy jó kérdés.
A gyámhatóságnál nem voltál bent ez miatt? Ők mit mondanak?
Bár nálatok nem tudom mi, hogy zajlik ilyen esetben, nem ismerem az ottani törvényeket.
Ha van esetleg nálatok családsegítő szolgálat akkor elvileg ott kellene lenni jogásznak is aki (nálunk M.O.-on) ingyen ad jogi tanácsot ilyen és hasonló esetben.

 


Szioka!
Nalunk gyerekvedelmi van ahonnan mindig jon valaki a birosagra a kicsi erdekeit vedve.A birosagrol aanyit elnapoltak mer felkert valami ingyenes jogaszt vagx mit.jun elsejen ujra mennem kell

Kép

Kép
 Sziasztok!
Olvastam a topikot, és mivel hasonló cipőben járok, gondoltam elfogadtok egy tanácsot.
A gyereket mind arra neveljük, hogy hazudni nem szabad.
NE hagyjátok, hogy az új párotok "neve" apa, vagy anya legyen.
Ugyan is a gyerek nem hülye, csak kicsi, és ha rájön (már pedig rá fog és előbb mint gondolnád), egy életre elveszted a bizalmát.
Ezt a partnernek is meg kell értenie. A gyerekek tökéletes igazságérzettel vannak megáldva, miért legyen hozzád, őszínte, ha te/ti nem voltatok hozzá az?!
Nevelőapám nem volt egy minta polgár, ha ivott, akkor összeverte anyámat, és sosem volt szomjas ergo:állandóan ivott.
Bocsánat a nyersességért, de így jön ki a mondandó súlya, egyszer ezt mondta nekem:
"Attól, hogy k**ogatom az anyádat, nem leszek az apád! Az apádat úgy hívják, mint téged, engem meg *****-nak! Jóbarátok lehetünk, enni adok, aludni lesz hol, de nem vagyok az apád!"
Évekbe telt, mire rájöttem, hogy annak a vidékről jött, (tényleg) primitív, alkoholista fazonnak igaza volt. Ezúton is köszönöm neki!
A fiamat is így nevelem! Mi csak ketten vagyunk, de ha jönne, hozzánk valaki, akkor sem hagynám, hogy anyának szólítsa. Van neki anyja. Olyan, amilyen. De van!

Ez csak egy tanács volt, nem szorosan a témához, csak úgy osonva mellette! :D
Sok sikert minden újrakezdőnek!

 
 
 
 


Sziasztok!
A tanácsotokra lennék kíváncsi.
16 évnyi házasság után elváltam tavaly októberben.A 3.beadott válóper után.A második beadás után megszültem 3 gyerekemet aki fiú lett az első kettő lány.Mondván kibékültünk és jobb lesz a helyzetünk.Igen egy ideig jó is volt.Sokat ivott a férjem és sokszor meg is vert a gyerekek előtt,ebből kifolyólag lett a középső lányom epilepsziás.2010 novemberében annyira megvert h a bal vesém itta meg a levét.Ezután adtam be harmadszorra a válókeresetet.Innentől fogva egy házban de külön szobában éltünk elég szarul.Közben én megismerkedtem egy férfival aki nagyon kedves,rendes férfi.Mivel nagy volt köztünk a távolság így felhozta h költözzek hozzá Békés megyébe előtte én Pest megyei voltam.Befogadott 3 gyerekkel.Vele nincs is semmi baj mert annyira más mint az exem.Mindenben segít reggelente ágyba kapom a kávét főz,mosogat takarít szóval minden nő ilyenre vágyna.De mégis van valami ami hiányzik nekem.Az exem a mai napig hív h menjek vissza hozzá.Kiment Németbe dolgozni és h jobb lesz a sorunk és minket is kivinne.Az a baj h félek tőle nagyon.Valamilyen szinten nem tudok tőle még elszakadni és nem tudom miért,nem tudom sajnos.Itt ez a másik férfi akit 10 hónapja ismerek fél éve élünk vele és szilveszterkor megkérte a kezem mert azt mondta én vagyok álmai nője és imád engem és a gyerekeimet is szereti.De itt más a körülmény mint otthon itt fával kell tüzelni kályhák vannak más minden.Lehet hozzá voltam szokva a kényelemhez nem tudom.Ő nem iszik ha igen akkor is ritkán,soha nem ütne meg nőt.Ami még nagyon nagy öröm nekem,h foglalkozik a gyerekekkel 15-9 és 4 évesek.Szóval mindegyik más korosztály.A lányok szeretik és a fiam is igaz ő sokat emlegeti az apját h menjünk vissza.De ő kicsi még.Szóval tudom h nem lenne jó vissza menni hozzá hiszen már többször megbocsátottam neki és csak ideig-óráig volt jó.Nem tudom lehet h nincs közel senkim és az a baj hiszen mindent ott hagytam a testvéreimet szüleimet barátaimat és itt nincs senkim és munkám se.Az a baj h sokat vagyok egyedül és csak agyalok.Lehet orvoshoz kéne menjek?Köszi h elolvastátok és várom a tanácsot,segítséget.Tudom ezt nekem kell eldöntenem de jó ha van kinek kiöntse a szívét az ember.
ariel38
Csabacsűd
 
 


Kedves Ariel38!

Orvoshoz menni?? Inkább Istenhez fordulj!!! :) Neki kiöntheted a szíved, és senki sem tud olyan jó tanácsokat adni, mint Ő,úgy megvigasztalni, és úgy szeretni, mint Ő!! Van egy film, amit ajánlanék neked : Fireproof = Szerelempróba. Egy tönkrement házasságról szól, és hogy hogyan épült fel ismét.
merriwa
Budapest XI. kerület
 
 


Nehogy vissza menj! Te egy szülő vagy, és így már (tudom szarul hangzik) nem te számítasz hanem a gyerekek. Ha az ő életük teljes, és ( lássuk be ) a te feneked is ki van nyalva, milyen épeszű érvet tudsz felhozni a visszalépés mellett?! Maradj ahol vagy, csak járj társaságba, hogy ne golyózz be, ennyit kell tenned nem többet. Ja, és élvezni a szerencsédet (az új párodat)!

 
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó