A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

En is ki akartam menni a borzere, mert mindenki nem agyon dicseri, de hat babaonak meg ugyse mernek venni, meg hat az mindnen csak nem pihnes.
Ugyis lesz meg valahol valamilyen....
Orulok Mok hogy jo napotok volt eddig!
tavasziszel

Sziasztok!

Van egy gyors kérdésem hozzátok. A hétvégén jött meg a kombinált teszteredménye a sejtbanktól, megnéztem a neten, Down kórra 1:1300, Edwards-ra kevesebb mint 1:50 000. Nekem a Down kór kicsit magas kockázatnak tűnik, de mivel a Börzsönyben kirándultunk 2 napig és térerő is alig volt, nem tudtam utánanézni, mikortól számít magasnak a kockázat.

Most estünk haza, egy napja izgulok... Szerintetek ez mennyire rossz?

Mindjárt elolvasom, miket írtatok az elmúlt 2 napban, csak ezt szerettem volna gyorsan megkérdezni. Most pedig elkezdek utánaolvasni a neten... :?

lynnn

Sziasztok kismamik! :-)

Lynn: hát ehhez nem tudok hozzászolni, szívesen segítenék de annál többet nem tudok hogy az 1:50.000 hez az szinte tökéletes nekem annyi lett mindkettő. A Down kórrol pedig jobb ha az orvosod kérdezed mert abban lehetsz teljesen biztos. Viszont énszerintem az sem vészes. De mindenről a dokit!!!!!

Tavasziszél: igazad van, addig jo amig nem kell korházban lenni. Igaz ott az ember teljes biztonságban tudhatja magát is meg a babát is de akkoris kellemetlen. Hát jah, ha kimentél volna ebben az állapotbasn expora, nem tudom most egybe lennél e avagy hulla a fáradtságtól :roll: De azért ugye pihentél ha már nem mentél el? :-)

Mók: ha másra nemis, kikapcsolódásnak remek volt ez a kis vásárolgatás :-)Lesz legközelebb is? Mert ha majd tudod a baba nemét akkor is érdemes szerintem is kinézni oda! A kismamafelsőért ez nem volt pénz.

Kfmares: a gyomorégés állítolag változhat, és változó időközönként lehetséges. Lehet hogy majd elmulik de azis lehet hogy nem. Nem egy kielégítő válasz, de én csak ezt tudom mondani. Én pl van hogy hajnalba éhen halok megenném a falat, de van hogy egy hétig semmi :-) Babakocsihoz énis azt tudom mondani hogy még egyenlőre egy se nyerte el a tetszésemet. Egyszer ugyan mikot 5 hetes terhes voltam először a nőgyógynál, akkor láttam szórólapon egy nagyon jot. 38.000.-ért. Azóta se emléxem hol lehet ezt meglesni :-(

Kata16:hát akkor nagyszerű napod van, ebédmeghívás. :-D ma te tegnap én :-D Jó soruk van egyeseknek igaz? :-)

Csajok szeretném megkérdezni, hogy nálatok sokat jáccik aa a gyerekkel?? Ezt csak azért kérdezem mert abbahagytam a gyogyszert a kisfiamnak amit ugye a nemevészetére evett. És 2 napja alig eszik. Nem lehet hogy ez azért van és volt mert nincs vele eleget foglalkozva?? :roll: Kezdek kétségbe esni lehet hogy ez pszihés alapú? A kenyeret is szalámival ugy eszi ha én adom neki katonákat . Meg van hogy bekakil. Nem azért? És mint tudjátok mert néhányan második babát várjátok, igy várandósan se kedve se ereje a legtöbbször az embernek. Most mitévő legyen? Ez nem fog semmi jora vezetni szerintem.

dinuci01

Dinuci: oszinten, amiota varandos vagyok meseolvasas az ossz jatek amit csinalunk egyutt, ami meg maiota jo ido van nem igen van.
En is epp ma gondolkodtam ezen hogy lehet ez igy nagyon gaz, de semmi erom, turelmem...
BAr en azzal nyugtatom magam ez elott se jatszottam vele tul sokat, mert alapjaban jol elvan...
De lehet neked van igazad es ez vissz visszaut ebben abban...
Tudatosan szoktam neha erre koncentralni es megse megy:(((
Ez foleg akkor tunik fel mikor meglatom milyen jatekai vannak es abbol mi mindennel nem is szoktunk jatszani:(((
Nem is tudom hogy lesz ez ha itt lesz a kicsi.....
Szotam mar ezen is dilemmazni, de azert en remelem nem lesz ebbol baja neki...
NAh megyek mert uvolt.
Honap tan....

Jo ejjt!
tavasziszel

Sziasztok!
BeSafe bitonsági övterelő,hibátlan állapotban eladó.
5000 Ft-ért (új ára.12000ft körül)
Érdeklődni priviben vagy telefonon 06-20-453-65-14 Edit Kép kép
saba

Sziasztok!
Van egy eladó kismama kertészfarmerom szép állapotban
C&A-ban vettem 11000 Ft-ért,44-es méret.
4500-Ft-ért adom.
Ha érdekel valakit,priviben vagy telefonon06-20-453-65-14 Edit Kép kép
saba

Mók, örülök, hogy minden rendben volt. Én is nagyon szeretném már tudni a nemét, de csak május vége felé tudok ultrahangra menni, addig türelmesnek kell lennem. Nem tudnám megállni, hogy ne kérdezzem meg, egyszerűen zavarna, hogy az orvos tud valamit, én meg nem...

Dinuci, szuper, hogy semmi gond az eredményeiddel. Sajnálom, ogy feleslegesen kellett izgulnod. Persze könnyű azt mondani, hogy ne aggódj, amikor van egy rosszabb eredmény, akkor nehéz megállni.
Én se tudtam teljesen megnyugodni a Down-szűrés eredményem miatt még, hiába látom, hogy 1:200 alatt számít csak pozitívnak (nekem 1:1300). Nagyon nagyon remélem, hogy nem beteg a baba, de ezt biztosan csak akkor fogjuk megtudni, ha megszületik...

Kata, elég ijesztő lehetett a szédülés, szokott máskor is ilyen gondod lenni?

Kri, júnus és július elején is megyünk esküvőre. Szerintem egy pohár bort engedélyezek majd magamnak, amúgy nem nagyon szoktam. Pedig néha jól esne egy deci... Töményet nem is kívánom, csak a bort.

A hétvégi kirándulás fantasztikus volt, a túrázást is jól bírtam (persze rajtam csak könnyű kis hátizsák volt). Remélem ilyen marad az idő sokáig.

Van rajtam kívül valaki, aki még egyáltalán nem nézett kiságyat/babakocsit/babaruhát, stb? :) Valahogy túl korainak érzem, de lehet, hogy kéne...

lynnn

Sziasztok!

Kata!

Köszi a linket, a privát üzijeimet nem is néztem bocsánat. :oops: elvileg bejelöltem a regisztrációnál, hogy külön ablak nyíljon, ha kapok, de majd megnézem mit szúrtam el...

Sajnálom a rosszullétet!!! Vigyázz magadra, és mindenki!! Én lekopogom teljesen jól viselem a várandósságot, semmi rosszullét (persze csak szigorúan a 12. héttől, előtte émelygés volt), de ez íg volt a kisfiamnál is.

No majd még jövök, mert pont felébredt. ;)
_timi_

Lynn, én nem is tudom, hogy mennyi lett a Down szűrés pontos értéke. Felhívtam a dokit, és csak annyit mondott, hogy a koromnak megfelelően jó, és ezért nem javasol további vizsgálatot (mármint magzatvíz). Persze egy ici-pici kockázat magzatvíz vizsgálat nélkül mindig van (tehát a terhességek nagy részénél), de ezen szerintem ne aggódj! Ha a dokid azt mondja, hogy ez így jó, akkor várd nyugodtan a babádat, mert úgyis egészséges lesz :)!

Kata, sajnálom a rosszullétet. A szőlőcukor jó ötlet. És azóta már én is beszerztem a fagyasztott gyümiket, és este azt nassolom. Nagyon jó tipp volt :)

Másik Kata, te merre jársz? Vagy csak én olvastam figyelmetlenül a hozzászólásokat?

Mennem kell, mert felébredt a lánykám (sajna elég hamar, igaz este maratonit aludt).
Szép napot! (Itt gyönyörű!)
Edit

Kép
Kép
etus79

Lynn: egyaltaln nem baj ha meg nem neztel.
Szerintem is tul korai. En kb a 28-32 het kornyeken kezdek el ezzel elesben torodni, en csak azert tudom mit akarok( bar nekunk csak kocsi kell) mert mar tudom milyent nem:)
Ruhat nem kell vennunk( bar ugyse fogom tudni megallni) cumisuveg meg ezek meg az utolso heten is raer:)

Es bort meg szabad inni, foleg ha egy decirol van szo, sot akik gorcsonek mint en meg ajanlott is. En vegig ittam az elso terhesegnel estenkent lefekves elott 1 dl-t, es lehet megint el fogom kezdeni mer tmindig este a legerosebb a gorcs. Bar nekem erofeszites mert nem szeretem. MEg a sort ajanlottak de azt se, bar a malata italt igen abban alkohol nincs is, mar vettem is egyet, de attol meg nem fogok tudni jobban aludni:))
Ha nem tomenyet iszik az emebr es mertekkel siman lehet, nem egy egeszseges gyermeket ismerek akinek anyukaja mertekkel borozott es sorozot( foleg nyaron nagy pocakkal, bar abbol siman jo az alk mente is).
Szoval ha kivanod a voros csak jot tesz veletek!
tavasziszel

Sziasztok!

Tavasziszél: a borral ugy vagyok énis hol kívánom hol nem. Amugy én sose birtam üresen meginni ha iszok is hébe hoba akkoris csak hétvégén egy max két pohárral de az 2 dl vadász. :-)de énis ugy hallottam hogy nem árt.Sőőt a vörös kimondott jot tesz. Én meg amugy sem vagyok az a mindentől parázó kismama. Én csak a babára parázok :-(

Etus: itt is szép az idő :-) De nagyon. Mi lesz ha melegebb lesz... :roll: Ti jol vagytok?

Timi: akkor egy cipőben járunk. Énse voltam az a nagyon rosszul levős :-) Éhes sem vagy? Olan nagyon tudod :-)

Linn: köszi aranyos vagy :-) Amugy nem te vagy az egyedüli aki nem vett meg nézegetett semmit. Énse. És nem is akarok ugy augusztusig. De szerintem vagyunk igy páran.

Ha valakinek nem irtam volna ne hari. Nagyon sietek majd még benézek.
Remélem mindenki jol van!!

dinuci01

Sziasztok!

Vagyunk ám mi is, csak élvezzük a napsütést, sokat vagyunk kinn. :lol: :lol: :lol: :lol:

Timi
Állatbarátok vagyunk. A férjem meg ráadásul állatorvos is :wink:

Kri
Humor :lol: :lol: :lol: :lol: (és mennyire igaz is :wink: )

Dinuci
Én mindenféle gyümölcsöt szeretek! Meg a zöldségeket is!!!!
Ilyenkor már olyan jó a piacra járni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lynnn
Nekem a Kaális doktor javasolta, hogy görcsök esetén jó egy-egy feles, vagy 1 deci finom bor :wink:

Rekus
Gyönyörű a babád!
Vendég

Tavasziszel
Én 500mg-s magnesium citrici tablettát szedek. Ezt javasolta a doktorom.

Dinuci
Lehet pszicchés probléma is a nemevés, bekakilás hátterében!
Vendég

KAta: en is azt szedek, es az nem er semmit, d emikor 3x4et szedettek velem a korhazban belole se segitett:(
Sajna nekem az elso terhessegnel is csak gyogyszer segitett aminek a nevere mar nem emlkeszem de tudom mar nem "divat" felirni, pedig az olyan jo volt, bar abban valami nyugtato is van azt hiszem.
Remelhetoleg ennel veszebb amr cak akkor lesz mikor szabad lennie, es addig meg nem okoz galibat!

Amugy mindig igy este nagyon durva, amig el nem alszom szinte csillagokat latok a gorocsoktol:(
tavasziszel

Szoktak még felírni Brycanilt, Diaphyllint a görcsök oldására. Meg Pipolphent a mama megnyugtatására.....és görcsoldásra....
Vendég

Sziasztok!
Én sem vettem még semmit,felajánlásaink már vannak,rokonoktól,barátoktól,de még nem foglalkoztam annyira vele.
Néha olyan,mintha érezném a picit (buborékok),de nem hiszem,hogy ez az,mert még azért picúr.De várom már!
Én most el vagyok foglalva az esküvővel,helyet kell keresni,ruhát,zenészt (olcsót) : )...

Én is annyira várom már a friss gyümit,cseresznyét,ma szőlőt ettem volna,na meg a ribizlit napok óta enném...Mi ezeknek a fagyasztott gyümiknek a neve?hol keressem a bevásárlóban? (Bocsi,de még nem vettem sosem)

Ma én is ittam fél deci házi bort,megkívántam.Én is úgy tudom,hogy a kicsi még jót is tesz.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Tavasziszél!

a peg perego aria-ról hallottam még, hogy szuper könnyű és kis helyen elfér, ha összecsukod.

Sissy!

Szerintem olyan jó, hogy babásan van az esküvőd, hárman álltok majd az oltár elé! :)

Kfmares!

Délután azt elfelejtettem írni, hogy egyedül csak a diót nem bírom és csak várandósan nem, fáj tőle a gyomrom.

Dinuci!

asszem te kérdezted... :oops: Nem ikreket várok, hanem nagyon kicsi lesz a korkülönbség a babáim között, amikor a pici megszületik, akkor a kicsi még bőven babakocsizik, így vettem ikerbabakocsit. Olyan, mint a testvér, egymás előtt vannak az ülések, csak itt az első is több fokozatba dönthető. Nem ez volt a fontos, inkább a megbízható márka, meg én szerettem volna, ha a picur felém néz, a bátyja meg előre nézelődhet. Ezeket az üléseket meg bárhogy tudom variálni, míg a testvér babakocsinál mindkét ülés csak előre néz. (úgy is szeretném majd, hogy hátraültetem a fiamat a kistesója meg elől felém néz, de látja a bátyját is. Na, jól kiveséztem. :lol:

Kata1002!

na, most össze vagyok zavarodva, mert két Katánk is van ugyebár?

:oops:

így már értem, ha a férjed állatorvos, akkor sok gyógyuló kutyus is nálatok van , míg lábadozik ugye?

Kata16!

Most néztem meg és nem kaptam privát üzit... :roll: köszi, hogy leírtad ide is, mindjárt meg is nézem! ;)

Dinuci!

Én sajna nem tudok hozzászólni ehhez a "keveset játszom a gyerekkel" dologhoz, mert én jelenleg nem érzem rosszul magam, így ugyanúgy tudok vele foglalkozni, mint eddig. Viszont szoktam fáradtabb lenni a sok éjszakázás miatt, de az eddig is volt. Ne, ilyenkor nem vagyok annyira aktív, mint általában, de szerintem jól eljátszanak ők egyedül is, bár tényleg gyerekfüggő.
Én azt mondom neked, hogy inkább most jöjjön rá, hogy valami megváltozott, anyának kevesebb ideje van rám, vagy fáradtabb stb. , mint amikor megszületik a kistesó, mert akkor hozzá köti, féltékenyebb lesz. szerintem... De aztán engem csak elgondolkoztattál, nem biztos, hogy így van.

Ha tudsz, menj vele sokat gyerektársaságba, játszótérre. játszóházba, ismerősökhöz. Én mindig ezt csinálom, főleg ha fáradtabb vagyok, mert akkor olyan jól elvan a többiekkel, ő sem az otthoni -sokszor már uncsi- játékaival játszik, és te is tudsz többet pihenni, üldögélni és csak figyelni őt, vagy beszélgetni a többi szülővel. VAgy ha van lehetőséged, akkor nagyiékhoz, ide-oda átvinni, akkor meg egyedül, vagy a férjeddel tudsz pihenni, ő meg biiztos imád ott lenni, haza sem akar majd jönni. ;)
_timi_

Sissy!

Ott keresd, ahol vannak a fagyasztott termékek, ott is szerintem a zöldségek mellett szoktak lenni. És egyszerűen rá van írva, hogy fagyasztott szilva, vagy erdei gyümik ilyesmi. Kép is van rajta, úgyhogy fel fogod ismerni. :P :lol:

Vásárlás!

Engem most nem nagyon érdekel a babona, meg hogy pici még a babó, ha meglátok valamit olcsón, vagy valami olyat, amit szeretnék megvenni, akkor megveszem. Mondjuk nekünk sokminden megvan már a tesóról, de kellett ez babakocsi, meg kell bölcső (ezt valószínűleg kapunk kölcsön) abba lepedő, meg csak kell azért még pár ruhanemű is, hálózsák ilyenek. Kisfiam nyári gyerek, ő meg azért inkább téli lesz, szóval át kell még gondolni.
_timi_

Timi: ez mar nekem is eszembe jutott hogy a lanyom nyari gyerek o meg oszi- teli lesz sszoval nehany dolog neknk is kell majd, bar persze attol fugg mekkora lesz mert a kislanyom picinyke volt, igy lehet az o teli ruhai boven jok lesznek majd a kicsire.
Amugy en is batrabb vagyok a dolgok beszerzesevel mint az elsovel( bar meg nem vettem semmit) de szerintem a 32ik hetre sokminden meglesz, foleg mivel nyaron anagy melegben nem fogok ide oda jarni, szeptemberre meg jo ha minden megvan hatha kismano nem var 38-40 hetig:)
Korteremben is volt egy csaj 36ik heten hipp hopp megszult, es a lakasfelujitas kozepen tartottak, nah az ilyen ciki szerintem.
Inkabb "malmozzak" plussz heteket tukon ulve mint ne legyen minden meg.

Nekem a legsarkkalatosabb kerdes hogy ha nem tudunk addig elkoltozni( marpedig ennek igen kis eselye van hisz el kene adni eloszor a lakasunk) akkor hova tegyem a kicsit????
Kisagy nem fer be sehova, bolcso se igen, max ha kerekes es ide oda tologatom, szoval tan mozesba, de az is csak ejjelre megoldas, mert napkozben az nem nyujt kello vedelmet a lanyom melle:)
Gondolkodtam fuggo agyon is, de nem tudom abban limitalva van e hany orat lehet egy nap...
Jarokank van, napkozbenre tan felallitjuk azt, bar akkor az en orokozgo lanyomnak nem marad eleg elettere.
Ahhh, mindenkepp gaz lesz!Muszaly lenne nagyobb lakasba mennunk addig( bar hogy egy koltozest hogy viteleznenk ki nagy hassal kisgyerekkel.....)

Kata: ez az pipolhent szedtem, nekem az tenyleg segitett. az a "baj" hogy a mostani dokim ezer % nem fog semmit felirni, o meg a mg re is azt mondta felesleges....

Sissy: jo ekuvo szervezest!Szerintem szuper lesz!BAr a szervezes kivesz sokat az emberbol de utana annyira jo erzes elvezni amiert dolgoztal....Es szerintem akarmekkora a hasad gyonyoru menyasszony leszel! En eddig a legtobb pocakos menyasszonyon alig lattam a hasat, olyan szep kismamaknak valo ruhak vannak. NAlunnk is kerdes volt pocakkal vagy utana de mar csak utanara volt idopont, igy viszont a szervezesre nem volt idonk, e miatt is lett nagyon egyszeru csak allo fogadasos, fer ruha nelkuli...de azert nagyon szep eskuvonk, a keresztelovel egyutt:)
tavasziszel

[quote="kata16"]S írta:kata16ziasztok csajok!

Bejelentkeztem 4D-re,május 14.-re, akkor leszek 20 hetes.Nekem a dokim is ajánlotta,hogy a 20 hetes UH,ott csináltassam,mert bizonyos dolgok jobban látszanak 4D-ben,de ez a gép nagyon jó képeket csinál 2D-ben is./itt voltam a 12.héten is és én is pontosan láttam amiket a doki méregetett/
Másik esemény: babakocsi vásárlás! Nem akarom még elkiabálni,de az Ebay-en megvette nekem az egyik ismerősöm,a kiválasztott babakocsit (Ő már regisztrálva volt).Az ára nagyon jó,a színével az a gond,hogy én zöldet akartam és ez meg világos kék-De kell egy kis kompromisszum!Csajok!Ugye kislányt is be lehet tenni kék babakocsiba?Mert még a nemét nem tudom.A doki egy picit nézegette ugyan tegnap a lába közét,de azt mondta,hogy még nagyon kicsi és nem lehet látni,amire kíváncsiak vagyunk.Pedig nem is mondtam neki,hogy mennyire szeretném már tudni,hogy mi lesz.Szerintem látott valamit,csak nem volt benne biztos!Na majd három hét múlva.

Dinuci
Örülök,hogy minden rendben!

Rékus

Aranyos a picikéd!

Esküvő téma:
Mi két esküvőre megyünk nyáron:az egyik júliusban lesz,a másikra nem emlékszem (május vagy június)

Megyek ültetni a kertbe,bátyámtól kaptam egy csomó írisz tövet(neki útban volt a kerítés építésnél).Itt hétágra süt a nap!

A barátnőmnek 15 hetesen megmondták, hogy fia lesz... az nem volt kicsi? esetleg a baba szégyenlős. akkor lány :D
egyébként akármilyen színű babakocsiba belelehet tenni az akármilyen nemű babát. Én nem fogom rózsaszínbe járatni a kislányt, vagy csak kékbe a fiút...

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="lynnn"]S írta:lynnnziasztok!

Van egy gyors kérdésem hozzátok. A hétvégén jött meg a kombinált teszteredménye a sejtbanktól, megnéztem a neten, Down kórra 1:1300, Edwards-ra kevesebb mint 1:50 000. Nekem a Down kór kicsit magas kockázatnak tűnik, de mivel a Börzsönyben kirándultunk 2 napig és térerő is alig volt, nem tudtam utánanézni, mikortól számít magasnak a kockázat.

Most estünk haza, egy napja izgulok... Szerintetek ez mennyire rossz?

Mindjárt elolvasom, miket írtatok az elmúlt 2 napban, csak ezt szerettem volna gyorsan megkérdezni. Most pedig elkezdek utánaolvasni a neten... :?

Az én kombiteszt eredményem:
down kórra negatív
down kórra 1:770
edwards kórra 1:1500

nekem nagyobb esélyem van rá mint neked, de mivel uh-n és a genetikai un-n sem láttak semmiféle elváltozást, így kizárt, hogy bármelyik előfordulna.

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="lynnn"]M írta:lynnnók, örülök, hogy minden rendben volt. Én is nagyon szeretném már tudni a nemét, de csak május vége felé tudok ultrahangra menni, addig türelmesnek kell lennem. Nem tudnám megállni, hogy ne kérdezzem meg, egyszerűen zavarna, hogy az orvos tud valamit, én meg nem...

Dinuci, szuper, hogy semmi gond az eredményeiddel. Sajnálom, ogy feleslegesen kellett izgulnod. Persze könnyű azt mondani, hogy ne aggódj, amikor van egy rosszabb eredmény, akkor nehéz megállni.
Én se tudtam teljesen megnyugodni a Down-szűrés eredményem miatt még, hiába látom, hogy 1:200 alatt számít csak pozitívnak (nekem 1:1300). Nagyon nagyon remélem, hogy nem beteg a baba, de ezt biztosan csak akkor fogjuk megtudni, ha megszületik...

Kata, elég ijesztő lehetett a szédülés, szokott máskor is ilyen gondod lenni?

Kri, júnus és július elején is megyünk esküvőre. Szerintem egy pohár bort engedélyezek majd magamnak, amúgy nem nagyon szoktam. Pedig néha jól esne egy deci... Töményet nem is kívánom, csak a bort.

A hétvégi kirándulás fantasztikus volt, a túrázást is jól bírtam (persze rajtam csak könnyű kis hátizsák volt). Remélem ilyen marad az idő sokáig.

Van rajtam kívül valaki, aki még egyáltalán nem nézett kiságyat/babakocsit/babaruhát, stb? :) Valahogy túl korainak érzem, de lehet, hogy kéne...

Mi még nem foglalkozunk ilyesmivel. Egyedül rácsos ágy van, de az is úgy, hogy vettünk az új ágyunkba matracot az ikeába, és 10Ft-ért elhozhattuk a rácsos ágyat. Akkor még a gyanúja sem volt, hogy babát várunk. Mondtam a páromnak, ha nekünk nem lesz rá szükség, oda adjuk olyannak, akinek valóban szüksége van rá.

Olyan kocsi kell, ami mélykocsi, mert márciusig lesz rá szükség. Nekem kölcsönző lenne a legjobb.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke!Lemaradtam valamiről,mármint miért van két vonalzód?Te ikres vagy?(Bocsánat,ha már írtad...)

Tavasziszél:köszi a bíztatást.Nekünk sem volt biztos,de mivel volt júli 3-ra időpont,így úgy néz ki,összejön.Remélem én is,hogy találok ruhát,amiben akkor nem a Babi kap hangsúlyt.

Timi:köszi a válaszokat.

Most nagyon rámjött,hogy mennék vásárolgatni,meg Baba-cuccokért.........

Szilvi

sissy01

Sissy!

Én nem értem... :roll: Miért kéne takargatni a pocit? Én direkt kiemelném az tuti!! 8)

Cherryke!

Tényleg vannak babakocsi kölcsönzők? És az megéri? Akkor már inkább megveszem és eladom ha már nem kell. Legalábbis valamiért nekem így szimpibb... :roll: Nekünk olyan kocsink van, ami vízszintesig dönthető, így nem kell variálni, ha már tud ülni, csak felültetni benne és kész. Nem kell 2 kocsit venni. Persze ebbe lehet, hogy kell majd mózes, még nem tudom, azt még kitalálom, de még úgy is jó, mert a mózest is rengeteg másra lehet használni, benne altatni otthon a babát, vagy a nagyszülőknél. Vagy ha elalszik a babakocsiban, akkor abban ki tudod venni és nem kell felkelteni. Szerintem nagyon praktikusak ezek a vízszintesig dönthető kocsik. ;)

Tavasziszél!

Ahogy olvasom, tényleg a legjobb megoldás a költözés, még ha pici babával kell megoldani akkor is.

Amúgy ismerősöméknek teknőjük van (az olyan felfüggeszthető féleség) és ők csak azért nem altatják benne mindig, mert hason nem fér el, csak háton vagy oldalt. De járj utána, biztos van olyan felfüggeszthető alvóalkalmasság :lol: amiben bátran lehet állandóan altatni. A bölcsőknek is mostanság már szinte mindnek van kereke, ami lefékezhető. Sőt, ha nem akarod a bölcsőfunkciót, akkor az is leállítható. Ha ez így megoldható, akkor szerintem a bölcső jó ötlet, 3 hónapos korig férnek bele általában a babák. Nekünk is az lesz, mert a kisfiamnak még kell a kiságy és kettő már nem férne el nálunk sem. aztán amikor a pici 3 hónapos kor körül lesz, a nagytesó mehet rendes ágyba, persze még lesz rá védőkorlát. Akkor bukik az elméletem, ha jó nagy babát szülök, de azon meg ráérek utána gondolkodni. :lol: Egy hónap alatt csak megoldom a problémát valahogy. :lol:
_timi_

Kata!

Megnéztem a fagyasztott gyümis oldalt és pár dolgot nem találtam. Lehet, hogy csak jobban körbe kellett volna néznem, de ha nem haragszol, inkább tőled megkérdezem, te biztos kapásból tudod a választ. :wink:

Azt nem láttam feltüntetve a termékek mellett, hogy azért az árért mennyi gyümit kapok. Fél kiló, egy kiló, vagy mennyi?

A másik meg az, hogy legalább 20 ezer forintért kell vásárolni, hogy ingyenes legyen a házhoz szállítás ugye?

Előre is köszi a válaszokat!
_timi_

Még annyit, hogy tegnap már megálltam, hogy ne fagyizzak, gondoltam veszek fagyasztott gyümit, de mire visszaértünk a játszóról addigra bezárt a bolt. :( ez nem igazság, szerintem ennyi igazán járt volna nekem, ha már megálltam a fagyit... :lol:
_timi_

[quote="sissy01"]C írta:sissy01herryke!Lemaradtam valamiről,mármint miért van két vonalzód?Te ikres vagy?(Bocsánat,ha már írtad...)

Tavasziszél:köszi a bíztatást.Nekünk sem volt biztos,de mivel volt júli 3-ra időpont,így úgy néz ki,összejön.Remélem én is,hogy találok ruhát,amiben akkor nem a Babi kap hangsúlyt.

Timi:köszi a válaszokat.

Most nagyon rámjött,hogy mennék vásárolgatni,meg Baba-cuccokért.........

Nem vagyok ikres :) csak megtetszett a kottás dobókockás :)

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="_timi_"]Sissy!

Én nem értem... :roll: Miért kéne takargatni a pocit? Én direkt kiemelném az tuti!! 8)

Cherryke!

Tényleg vannak babakocsi kölcsönzők? És az megéri? Akkor már inkább megveszem és eladom ha már nem kell. Legalábbis valamiért nekem így szimpibb... :roll: Nekünk olyan kocsink van, ami vízszintesig dönthető, így nem kell variálni, ha már tud ülni, csak felültetni benne és kész. Nem kell 2 kocsit venni. Persze ebbe lehet, hogy kell majd mózes, még nem tudom, azt még kitalálom, de még úgy is jó, mert a mózest is rengeteg másra lehet használni, benne altatni otthon a babát, vagy a nagyszülőknél. Vagy ha elalszik a babakocsiban, akkor abban ki tudod venni és nem kell felkelteni. Szerintem nagyon praktikusak ezek a vízszintesig dönthető kocsik. ;)

Nem tudom, hogy van-e babakocsi kölcsönző. De én nem fogok venni néhány hónapra 60ezerért, aztán nem tudom eladni még 40ért sem. Valami megoldást kell találnunk...

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke!

Persze, megértelek, azért írtam ezeket a többfunkciós babakocsikat. Nekem használt Graco-m van, a kezdetektől ebben sétáltunk és még októberig is ezt használjuk majd, akkor lesz a kisfiam 15 hónapos. Ebben feküdt, most ebben üldögél. 20 ezer forint volt. ÉS nem fogom eladni, mert ha már nem kell két gyereket tolni, akkor újból visszatérek rá, szóval több gyereket is kihasznál majd remélem. :wink:
_timi_

timi: nah nalunk ugyan igy lesz, hasznalt tobb funkcios, nullatol 24ig:)
Az en lanyom mar cak ritkan kocsizik, 26hos lesz mikor a kicsi megszuletik, igy arra is jo lesz a tobb funkcios hogy hol o hol a kicsi legyen benne.
A bolcsoknek majd utana nezek, mert megis csak kisebb mint az agy.
Az en lanyom mar sima agyban alszik miota terhes vagyok, es nagyon bejott neki, kis vedo korlat 3 meretben allithato.

Babakocsi kolcsonzest en is hallottam, baratnom ugy is "vette", ott ugy van megvette valamennyiert es a hasznalat aranyaban visszaveszik ok. Szoval megse kolcsonzes de biztos nem kell tarolgatnia ha mar nem kell:)
Amugy eleg nehez eladni a nem "meno" kocsikat, vagy csak nagyon aron alul:(
En a rem markasunkon buktam 20at pedig alig hasznaltuk:(
Mindegy akkor mar ugy voltam vele csak vigyek:)
tavasziszel

csinaltam vonalzot, tan latszik is..

KépKép
tavasziszel

tavasziszel, látszik a vonalzód, már csak timire várunk :-)

Tegnap voltunk dokinál, de sajnos nem nézte meg a babát, vérvétel volt AFP-re meg RH összeférhetetlenségre. Amúgy tökjól vagyunk, szép az idő, sokat biciklizek, azt mondta a doki, hogy bicikli-úszás mehet. Na gondoltam eltekerek a rendelőbe, aztán este éreztem csak az eredményét, hogy a lakás-munkahely-rendelő-lakás négyszög több, mint 35 km volt, hát csak úgy bedőltem az ágyba, képzelhetitek. Na gondolom a doki se erre gondolt, amikor javasolta a bringát. De én se gondoltam, hogy olyan messze van a kórház. Na mindegy. Ezentúl igyekszem max napi 15 km-t menni.

Már csak 12 munkanap a main kívül és hawaii dj napszemcsi !!!(ahogy dinuci írta)

babakocsi: lynn ne aggódj, én se foglalkozom még a témával. Nem babona, egyszerűen még nem tudom felfogni, hogy a gyerekemnek vásároljak. Hiszen mikor legutóbb láttam még csak 6 centis volt......
Vendég

Sziasztok!

Még mi sem vásároltunk semmit, de mondjuk nekünk könnyebb, mert szinte minden megvan. Majd a kislányomnak kell egy gyerekágy, igazából az már mostanában kellenne, mert jó lenne pár hónappal a kistesó előtt beleszoktatni, nehogy úgy érezze, hohy a kistesó "vette el" az ágyát. Lehet, hogy ez hülyeség, de valahol olvastam, hogy erre vigyázni kell, mert ez is lehet a féltékenység egyik oka.

Babaruhánk szerencsére van, igaz pár télit lehet, hogy be kell majd szerezni, mert a téli zsákokat, meg kezeslábasokat akkor is kaptuk, és már egy kicsit akkor is nagyok voltak. A szín nem probláma. Az első fél évre nekünk elég unisex ruháink vannak, a többséget az unokatesómtól kaptuk, akinek a nagyobbik gyereke kisfiú. Én simán öltöztetem bármibe, ami jó állapotban van, szín nem számít. Legalábbis az elején, mert most azért már szertem a csini csajos cuccokat rajta :)

Babakocsi téren még mindig nem döntöttünk. Egyszer le kéne ülni és jól utánanézni. A Peg Peregon mi is gondolkodunk, meg nekünk mondjuk van egy maxi cosi hordozónk, és egy chicco mózesünk (ez a mostani szétment babakocsinkból maradt), szóval lehet, hogy elég lenne egy sportkocsi, amihez ezeket lehet csatlakoztatni, de persze lehet, hogy sokat akar a szarka, és ilyen nincs is.
Nekem is az a fontos, hogy könnyű legyen, de azért masszív, és kicsire összecsukható, mert nem túl nagy a csomagtartó. Na meg lehessen rá szerelni fellépőt.

Dinuci, szerintem aktívan én sem játszom többet egy fél óránál Julival, de sokszor nincs is többre idő, mert jövünk-megyünk, és ebben a szép időben folyton játszózunk, és hát az is játék nem. Juli azért szokott kérni, hogy menjek vele, és ha tudok (mert mondjuk nem épp főzök, vagy ilyesmi) szoktam menni, de neki az is elég, ha egy kicsit leülök mellé, és nézem mit csinál, és ha már egy 15-20 percet "játszottunk" elégedett és nem nyafog, ha megyek a dolgomra.

Timi te írtad, ugye, hogy jó, ha sokat jár tárasaságba az emeber? Én is ezt szoktam többnyire. A gyerekek tök jól elvannak, és nekünk is jó kicsit beszélgetni. Mi is megyünk, hozzánk is jönnek, meg most ugye ott a játszó.

Edit

Kép
Kép
etus79

Hú Lina, hát nem semmi!!! 35 km. Te aztán spotosan várod ezt a babát :) Én szörnyű vagyok, mert mindig csak tervezgetem, hogy majd megyek, aztán csak terv marad. Egy mentségem van, hogy most, hogy így kint vagyunk, nem nagyon tudom kire hagyni Julit. Mondjuk este ettől még mehetnék, de akkor meg már nem bírom összaszedni magam :( Pedig kellene, vagy úszni, vagy tornázni. Na, majd csak ráveszem magam :)
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Mók: hát kíváncsi vagyok hogy majd jövő héten kedden doki mit mond nekem...

dinuci: igen, mindenkinél más a gyomorégés, de ha a jól megszokott barnakenyérből piritós vajjal szalámival helyett mást eszek , akkor tutti hogy ég... de majd remélem változik kicsit...

Timi: úgy érzem a kis babóca is kb-ra annyira válogatós, mint én :D de talán később jobb lesz..

Lynn: én is már nézelődtem, meg uram mondta hogy majd lassan a lakás festésnek is neki lehet kezdeni, mert minden második héten jön a kislánya, akkor nem lehet melózni, így be kell osztani... de venni még semmit nem vettem

ma tojásrántottást rízst ettem... persze fáj a hasim tőle.....

TAvasziszél: magne b6 helyett nekem 400 mg-os van amiben b6, b12 és még valami van meg folsav is picike, de nekem nem görcsöl... csak doki mondta hogy jó a hányingerre is... de nekem simán mondta a nospat is ha nagyon görcsölne de ilyen nem volt még

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Szép napot mindenkinek.

Gyprs bekukk azt szaladok a fiamért. Ma főztem életem első lencsefőzelékét. :oops: De meg kell hagyni nagyon finom lett. Sajnos senki nincs nálunk érte oda ugyhogy a java rám marad.

Etus:az a baj hogy estére már fáradt az ember. Legalábbis ha magamból indulok ki :-) A sok mászkera nem tul jo igy estefele .
Én sajna nem igen járok társaságba.Mindeki furcsálja pedig barátkozó tipus vagyok.Mégse vagyok az a csavizos. Énse értem :-)
Jah a játék az nálunk is kb fél orába kimerül vagy velem vagy apával vagy bjobb esetben mindkettőnkkel. De mi még sose voltunk jáccóházba. Nem is tervezem :oops: lehet hogy ez mások szerint baj, de én nem tehetek rola ilyen vagyok.

Lina: tényleg nem semmi :-) hogy birtad? gondolom elfáradtál..

Tavasziszél: végre megvan a vonalzó :-D És nagyon csini lett, aranyosak vagytok. Babakocsit énis néztem ma. Hazsnáltba ilyen 40-50 ezrek. Igaz csak egybe voltam a sietségbe. Azthiszem jo lesz a brendonba ami van 30-ért.

Na mennem kell akinek nem irtam majd fogok nincs is időm visszaolvasni tényleg nagyon rohanok. Jók legyetek és ha van valami fejlemény érdekesség irjatok :-)

dinuci01

Sziasztok Lányok,

szombaton hazajöttek a Tesómék, így vasárnap és hétfőn velük voltunk. Ma mennek vissza. Vasárnap voltunk Veszprémben az állatkertben, Brigi nagyon élvezte, főleg a csúszdát. :lol:

Tegnap meg elmentünk Füredre sétálni. Nagyon szép volt. Jól ki is fáradt az édesem, délutánonként keveset aludt, most ki is dőlt időben.

Ma el kell vinnem a táppénzes papíromat a munkahelyre, mert különben nem lesz lóvé. :lol: Ahogy a férjem meghozza a kocsit megyek is, így most nincs sok időm.

Láttam téma volt a bababörze. Olyan jó Nektek, hogy Pesten ilyen sokszor van. Nálunk nemigen. Ezért én inkább a teszveszen, vaterán és a ebay-en vásárolok. Még nem adtam el semmit a Brigiről, hiszen nem tudjuk a kistesó nemét, ill. a sógornőm szeptemberre várja az első babáját, aki elvileg kislány, de még nem 100 %.

Még én sem vettem semmit a picinek, de nálunk is az első pár hónapban unisex dolgokat fog hordani, főleg rugikből vettem semlegeseket. Aztán már csajos cuccai vannak inkább. Babakocsi, kiságy, kiskád maradt a Brigiről, nálunk is BB-nek kell kiságyat venni. Nemsokára kellene, hogy megszokja, ne az legyen, hogy a kistesó kitúrja. :lol:

Na megyek készülődni. Majd még jövök ha tudok.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Mi is emiatt vettunk idoben uj agyat, egyreszt had legyen "nagylany" masreszt nem lesz az hogy az "o " agyaba fekszik a kicsi( mar ha lez hely hova allitani:) )

Dinuci: jatszohazba meg mi sem voltunk soha, en nagyon draganak talalom amik vannak( videken mondjuk hallottam mar olcsobbrol is)
inkabb ha mentunk valahova az foglalkozas volt torna vagy enek, az berlettel igen jol jott ki( ahova jartunk havi berlet korlatlan szmu foglalkozasra), csak a tel miatt nem mentunk azota meg az en nyugjeim miatt:(

Lina: en is epp multkor kerdeztemmeg a dokit bringarol, tornarol, jol be is volt tervezve vasarnapra a bringa, hetfotol torna, ahha, ehhez kepest szombaton kerultem korhazba:(
Ez az ember tervez dolog... Nem hogy torna es bico de meg kirandulni se nagyon mehetek el, sot a varoson belul is csak oda tudok menni ahol nem kell lepcson cipelni a babakocsit...es oszinten: NAGYON NEHEZ igy elni...PErsze oruljek hogy nem kell korhazban lennem, nem kell egesz nap fekudnom, de akkor is, ez a korlatozottsag...szerintem en nehezebben viselem mint a lanyom:)

KépKép
tavasziszel

Megyek altatni! Meglátjuk hogyan sikerül, aztán jövök vonalzót csinálni! :P :P Nem akarok lemaradni én sem! :wink:
_timi_

Lina, ez szép sportteljesítmény volt. Nekem a hétvégi túrától (pedig két nap alatt csak kb. 25 km-t mentünk) még ma is van egy pici izomlázam. Esténként viszont én is kidőlök, túl fáradtnak érzem magam a tornához, nappal meg az irodában csücsülök. Nem tudom, hogy leszek így fitt kismama... :?
Jó, hogy vagytok még páran, akik nem profik babakocsi és hasonlók terén. Nekem egyelőre fogalmam sincs, mikor lesz erre idő, pedig szeretnék rendesen utánajárni, mielőtt vásárolni kezdünk. Egyelőre az nyomaszt, hogy a lakást át kell rendeznünk. Már így is teljesen tele van, de most a gardróbszekrényt ki kell vinnünk a hálószobából, hogy beférjen a baba. Ehhez viszont muszáj lesz selejtezni, amit nagyon utááááálok!!!!

Babafelszerelésről jut eszembe, valaki használta közületek a TummyTub fürdővödröt? Barátaimnál nagyon bevált, és tetszik az is, hogy kis helyet foglal.

lynnn

Látom azért páran lakásátalakítás elé nézünk a kis jövevény miatt. Nálunk az a helyzet, hogy eddig anyóssal együtt laktunk. Külön házrészben, meg szerencsére soha nincs itthon, mert a barátjánál lakik. Aztán már az esküvőnk után téma volt, hogy költözzön el, mert előbb-utóbb nem fogunk elférni és múlt héten végre vettünk neki egy lakást.
Várhatóan május végére kipucul tőlünk és mi még csak akkor kezdhetünk hozzá az átalakításnak: egybenyitni a két lakrészt, csinálni egy normális fürdőszobát, mert a miénkben csak zuhanyzó van, festés, bútorokat venni stb. Ja és mondanom sem kell, hogy mindezt nulla forintból, mert anyós új lakására ráment a gatyánk is :-(
Vendég

No, nagy nehezen, de alszik N. Így várhatóan kibírja 8-ig és remélem az éjszakánk is jobb lesz, bár nagyon folyik megint a nyála... :roll:

Tavasziszél!

Na, az tuti, hogy utána csak áron alul adhatod el a babkocsit, de ezért érdemesebb "menőbb" bk-t venni. Már ha taktikázni akarsz. Én ismerek valakit, aki olyan jól teszveszel, hogy még drágábban sikerült eladnia (igaz nem sokat használta), mint amennyiért vette. Néha nagyon jó árban ki lehet fogni cuccokat az biztos.

Lina!

Hajrá fitt kismamik! Én is ilyesmi lennék, úgyhogy hajrá nektek is többiek!! 8) :wink:

Etus!

Igen, én írtam, hogy sokat kell társaságba járni, mert nekünk is nagyon bejött. N. imádja a gyerektársaságot. :)

Kfmares!

Már lassan semmit sem ehetsz!:( Te tuti nem fogsz meghízni az biztos! ;)

Dinuci!

Nem baj az, ha nem jártok játszóházba, de érdekelne, hogy miért nem? Nincs kedved az összecuccoláshoz? vagy nem szeretnéd idegen gyerekek közé vinni még?
Akkor hívj magatokhoz ismerős gyerekeket, biztos vannak azért nem? Ha más nem rokonok!

Tavasziszél!

Azok a hiper-szuper játszóházak amik Pesten vannak tényleg drágák. Nálunk vidéken egy héten 3 nap van nyitva, változó időpontokban, de általában oolyan 3 órát. 600 forint egy alkalom, és mindig van valamilyen foglalkozás. Mi hetente egyszer járunk, mert akkor van babusgató. Mondókázás, éneklés. Fél óra, ami még plusz 200 ft. Szerintem kibírható. N. imádja.

Lynnn!

Én meg pont olyan vagyok, hogy imádok rendet rakni selejtezni, úgyhogy szívesen megyek hozzátok ha kellek! :)
Te addig játszol a fiammal, na? :)

Kri!

:lol: :lol: Élvezte a csúszdát! :lol: ezért érdemes volt elmenni az állatkertbe. :lol:

Lina!

A lakásátalakítás meg!!

:D Minden álmom! Komolyan!! Persze a pénztelenség az nagy akadály, de miért nem haladtok szépen lassan? Miért nem mentek inkább át az anyós lakrészébe ha az nagyobb és van rendes fürdőszoba, aztán ahogy jön a pénz elkezditek egybenyitni a lakást. Az első időben a pici úgysem igényel sok helyet. egy kiságy, oszt annyi. Majd ha elkezd mászni, akkor már jó ha van helye, de addig... VAgy anyósnál is pici volt a hely?

Mi is költözünk, de csak jövő nyáron, ha más nem egy szoba konyha fürdőbe, mert a többi helyiség lehet, hogy nem fog elkészülni. Na, ez necces lesz, mert a picur pont akkor kezd majd el mászni...de muszáj mennünk úgyhogy valahogy megoldjuk. Nekünk ez még messze van, de én már most tervezgetek az ikea tervezőivel, hogy hova mit rakjunk majd, milyen bútort stb. Szerintem ez nagyon izgalmas!! A konyha a kedvenc helyiségem, úgyhogy azzal szöszölök a legtöbbet. :lol:

Kép
_timi_

MI a lanyom szuletese elott csinaltunk felujitast de mindent sajat kezuleg, festes, uj parketta, par butort vettunk. Igazabol mi mar nem tudunk hova rendezkedni ezert se tudjuk hol legyen a kicsi helye....
Es ez olyan nyomaszto erzes:(
De valahogy tudi lesz.
Mondjak a jo ISten a baranykahoz legelot is ad:)
Ugy legyen!
Szerencsenk meg nekunk is lehet:)
Koltozni en is szeretnek nagyon rendezkedni, fuggonyt varrni...szeretek ilyesmivel foglalkozni, agyalni arakat osszehasonlitani, tervezni , almodozni:)

Fitti mamisag....alom, alom.
Nem baj majd fittulok szules utan:)

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél!

Szupi hogy van vonalzód, és jól látszik mennyi idős babókátok.

Én ma voltam védőnőnél, hát egy kabaré volt az egész. A nőgyógyi ugyanis kitalálta hogy majd a védőnő ad beutalót afp-re, meg hepatitisre. A védőnő szerint 20 éve nem adhatnak bautalót, de még a háziorvos se. Kész voltam... Erre felhívták a kerületi terhesgondozót, és ott megcsinálják beutaló nélkül is. Végül is rendesek voltak, csak az a hihetetlen hogy a nőgyógyász nincs ezzel tisztában. Hát felhúztam magam. A védőnő olyan lassú ráadásul, hogy 45 percet voltam benn. És még késöbb is jutottam be fél órával. Párom meg rohant volna dolgozni..... :? Kiszámolták viszon hogy jövőhét szerdán mejek az afp-re. Én is így gondoltam.

Ma mintha mocorgott volna picurkánk.. :D

Babakocsit a párom csak újat hajlandó venni, hiába mondom hogy jó lenne használt is. Nekünk még felajánlásunk sincs babaruhákra. De a nővérem ugye most szült /2. gyermeke /, és a keresztlányomnak is augusztus végén születik meg a kisöccse, onnan is számítok motyókra. Ami viszont tuti szükséges, az például a vastag alvózsák, persze más egyéb is, de nekem mindíg ez jut elsőre az eszembe...

A költözésről annyit, hogy jelen lakunkban nálunk sincs hely babókának, és külön vitát képez hogy építkezzünk-e a mostani hoz?! Én nem hiszek benne, egyikünk se kreatív személyiség. Érden van egy házunk a nővéremmel, szerintem azt kéne mihamarabb értékesítenünk és abból venni valamit, addig max albérlet. De ez az amire az én drága párom viszont nem akar pénzt kiadni /mármin albérlet/. Én meg egyre nyugtalanabb vagyok, mert nem látom a végét, és már" raknám a fészkemet".

Kép
mók

Hú,termeltetetek rendesen... :)

Tavasziszél:jó a vonalzód!

Cherryke:nem tudom,de az esküvő végülis nem kismamáknak lett kitalálva,hanem még előtte...persze ez az én hülyeségem,mert ma már annyira nem fontos!Amúgy a pocim már én is kitenném szívesen,de most még alig van mit...csak olyan,mintha felszedetem volna pár kilót.Senki nem kérdez rá,és mikor mondom,akkor is mondják,hogy hú,nem is látszik... :roll:

Hát,mi még nem vásárolunk Babinak,holnap megyek Anyummal rucikat nézni kínaira...Remélem találok olcsón jót!Afp-s vérvétel asszem jövő csütin lesz!
Hétvégére 26 fokot mondott! :D

Szilvi

sissy01

Sissy!

Persze, hogy az esküvő nem kismamáknak lett kitalálva, régen még talán szégyen is volt, de mi már mmodern nők vagyunk nemde? :wink:

Mók!

Nálunk a védőnő adja a beutalót. Orvos mondta az időpontot, védőnő megírta, már le is vették. Úgyhogy ez a 20 év óta nem adhatnak szöveg... :roll: csak a mi dolgunkat bonyolítják össze-vissza nem?

Megértem a párod, hogy nem akar albérletbe menni, az csak viszi a pénzt. Viszont téged is megértelek, hogy már raknád a fészked. Októberig kéne megoldani a problémát ha jól értem, mert egyáltalán nem fér el a babó a mostani lakásotokban? akkor talán mégis az érdi ház értékesítése a gyorsabb megoldás nem? Miért ne lehetne addig ott maradni ahol most vagytok, és árulni az érdit, meg a mostani lakást, közben keresni egy új otthont, aztán valahogy a költözés időpontjain variálni, hogy ne kelljen albiba menni. Tudom elég bonyi, én sem értek hozzá, de meg lehet próbálni. Aztán maximum tényleg albérletbe kényszerültök, de az sem tarthat hosszú ideig nem? Csak annyi a bökkenő, hogy nehéz eladni most a házakat. Viszont olcsón lehet jutni lakáshoz.

Az építkezés csak akkor gyors megoldás, ha van rá keret. Amúgy meg...

Tavasziszél!

Én szoptatás után belevágok majd egy kemény fogyókúrába az tuti!!! A harmadik várandósságomat álomsúlyról szeretném indítani . ;)

Kép
_timi_

Mindig igy járok, ha sokáig nem jelentkezek, nem gyözök hozzászolni a témákhoz. :)

Dinuci

Azt hiszem én is ugy vagyok mint te. En se szeretek se játszóházba se nagyon összejárogatni valakikkel, tényleg miért is nem ? Elgondolkodtam rajta, de nekem inkább teher mint szórakozás, annak ellenére, hogy sok barátunk van, de hétköznap valahogy ehhez nincs se kedvem se idöm.
A gyerekkel való játszáshoz szólnék. Kitaláltam egy nagyon jó dolgot, ha gyerek nyafog, hogy játszodjunk és éppen nekem föznöm kell vagy porszivózni, vagy éppen kerti munkát végezni, akkor belevonom öt is. Nekem nagyon bejött, annak ellenére , hogy fiaim vannak, nagyon szeretnek a fözésben vagy bármiben segiteni, ök ezt játéknak veszik és te is foglalkozol velük. Arról ne is beszélve, hogy soka mindent tanulhatnak közben.
Persze azért még belefér a játszótér is.

Megjött a Kombinált teszt eredményem, minden rendben
Down kór : 1 : 13000
Edwards kór: 1 : 26000

Most négy hétig szabadon vagyok engedve, nem kell semmiféle vizsgálatra menni, aminek nagyon örülök.

A baba ruhák, babakocsi, meg mindenféle kellék, maradt a két fiutól, de azért egy két cuccot én is fogok venni :)

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Mok: akkor nektek kicsit hasonlo mint nekunk, mi se tudjuk hova tegyuk akicsit. Parom "remjo" otlete legyen a mi agyung galerias, es ala a nagy az o mostani helyre meg a kicsi.
Mondtam ugye tudja akkor en mennyit fogok a hitvesi agyban tartozkodni:)
Meg akkor ugrott a hetvegen 4esben mokazunk meg az agyban cucc is, mert hogy magasba fel nem engedem az orokmozgot de meg a csecsemot e szivesen viszem fel.
Szoval en otlettelenne valtam....
PErsze ha jovo honapban valaki megvenne a lakasunk es luliusi augusztusi kikoltozessel mi keresnenk masikat.....:)))))
Almodozni szabad:)))- csak ne allna igy az ingatlan piac....

NAlunk se ad ki a vedono beutalot sot semmit nem csinal csak jartatja a szajat( de sulyt se mer es vernyomast se), nalunk a terhesgondozos no ad ki minden beutalot, kemcsovet, idopontot, es kuld at a dokihoz is.

Nekem meg nincs meg az afp eredmenyem, azt mondta a no csak akkor hivnak fel ha rossz lett, amugy a kov talalkozas alkalmaval mondjak meg( az maj 13).

MI a tel miatt nem mentunk sehova, a ho miatt is( fel tole a lanyom) meg a betegsegek miatt is. De azert ujra fogunk ha masnem mas mas jatszora kimenni mert igy elunom az eletem:)Csak en a nehezen alindulo tipus vagyok, meg gatlasos...Mindig tervezek de soso merek elmenni, mondjuk egy baba mama klubba. Es senki nincs aki jonne velem...( jo a lanyomon kivul)
De en amugy is szeretem ot kulonbozo progikra vinni, ez nekik mar tok nagy elmeny. Ma is megyunk a MUPAba anyaknapi ringatora.
A bevonom amit csinalok dolog neha nalunk is mukodik, mar ha van kedve, es az tok jo szokott lenni, de mostanaban azert mar van hogy o inkabb addig zsivanykodik:)

KépKép
tavasziszel

Én a babakocsival nem tudok közlekedni. Amint lehet, kenguruzok. Amikor bébiszitterkedtem, inkább gyalogoltam a babakocsival 2 órát, minthogy levigyem a metróhoz 4 megálló miatt :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!!

Timi: dehogynem fogok, sőt, hízok is... csak a kis cukorfalat nem mindig értékeli azt, amit beviszek, ilyenkor kis szenvedes, legjobb a fekvés.. de majd alakul...

Sissy: nem kismamáknak lett kitalálva a lagzi, de szerintem egy kismami szép ruciban , fehérben, nagyon csini-sexy...

Mok: azért fura igen, hogy a doki mennyire nem tudta hol és hogy lehet afp-re butaltatni téged!? Vagy csak ennyire lazák a dokik manapság?

Dinuci: lencsefőzelék, nyámi... én szeretem... nagyon, szinte ez meg még 2 főzelék amit megeszek, de legutóbb ettől is nagyon fájt a gyomrom... pedig fűszer sem volt benne sok...

Hát igen, lakás téma nem egyszerű , ahogy látom. Nálunk csak festés lesz, uram szerint kell, mert 3 éve volt és a kis jövevény megérdemli, de persze ez szobák átrendezésével is jár majd, meg cuccok kipakolásával, selejtezéssel...meg uram kislányának is vm kis hely kell ha jön, bár már 12 éves lesz, lassan a pasik érdeklik jobban nem az apja :D

én nagyokat sétálok, és azért az karban tart.. .remélem :D

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?