A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Henibaby, nyugodtan ki tudod húzni vele a végéig, ne aggódj! Gyakrabban fogják vizsgálni az áramlást, meg a gyerek fejlődését, de amíg fejlődik, addig nem indítják be csak azért, mert a lepény érett. Majd keresek szakirodalmat is a neten, de anno nagyon utánaolvastam azért megy fejből.

Kép

KépKép
eszterxx

Niki!
Mennek neked is a drukkok!!!!!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Nikvik!
Vigyazz magadra nagyon!!!!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Eszter, megis mekkora kukaba/vodorbe fer mennyi pelenka? Azert egy hagyomanyos felmozovodor gondolom kicsi ehez... meddig er a toed, mondjuk terdig? :)

luna6

Gemini, neked is lesz mostansag utolso UHd? :) Legalabbis nalunk hivatalosan az utolso... jovo heten megyek betekintesre, 23. heten voltam utoljara, ha jol remlik :)

luna6

Hát mi van itt lányok? Nem bírnak magukkal ezek a babák.
Nikvik, kitartás, vigyáznak rád a dokik, nem lesz semmi baj, pihenj sokat!

Luna, Gem, nektek a 23. hét óta nem volt hivatalos uh???
Itt kellett menni a 18. után 30 hetesre és még kell menni 36 hetesre is.

Kép
jenny29
Mór

Luna!
Jajjjjj, ez a kisnadrágos kuvva jóóóó! Olyanból nekem is kell legalább 1 tesztpéldány!!!!!! :D:D
Küldesz hozzá linket? :D

Heni!
Én is úgy tudom, hogy nem okozhat bajt. Ki lehet húzni a végéig :D
Az érettség annyit tesz, hogy meszesedés jelentkezik a méhlepényen.
Hannával nekem végig 1es volt. Most se dohányzom, nem iszom alkoholt, nem lakom máshol és mégis jobban meszesedik... tudja fene miért :)

Csajok, én le vagyok ám maradva... jövő héten kezdem a 36dik hetet, de csak pénteken megyek dokihoz és isten tudja, ohgy akkor lesz-e nst-m. Igazából nem hiányzik. Eddig jóslóim se voltak :D Hannával ilyenkor már elég intenzíven keményedtem és így is 22 óra volt. Ilyenkor eszembe jut,h ogy ebből hogy lesz gyorsabb szülés :D:D:D:D

Alex épp a fájó bélszakaszomhoz nyomja magát, így ma még nem ettem, mert a kávétól megfájdult az összenyomott szakasz.... Ha még ennék, akkor itt fetrenghetnék a fájdalomtól... brrr...
Ha már kint lesz Alex megnézetem magam, hogy lett-e valami baja a belemnek, mert ez nagyon gáz.

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna,
Nekem ilyan tök normál méretű vödreim vannak, de ami fontos, hogy fedeles legyen, mert úgy sokkal kevésbé büdi bármi :D
Hát, kb 60cm magas lehet. Ebbe lazán belefér 15 pelus :D Összenyomódnak. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Jenny,
Itthon általában sokkal több vizsgálat van, mint máshol Európában.
pl Hollandiában, ahol még a beteg babákat se veszik el, ott azt hiszem összesen 2 uh van, vagy valami ilyesmi. Mivel tök mindegy mi van a gyerekkel, meg kell szülnöd.....
Eléggé húzós.
Itt egy cikk...
http://velvet.hu/poronty/2007/11/18/kor ... landiaban/

Inkább a no comment kategóriába tartozik nálam.
Szóval lehet szidni a magyar egészségügyet, de néha mégis úgy gondolom, hogy vannak igenis nagyon nagyon jó oldalai. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

a teto az kepben volt, akkor nem pedalos nyitos, hanem csak sima hagyomanyos fedeles is oke, ugy veszem le. Jahajj, meg vedret is kell vegyek :)
Mindenesetre egy bebiort ma beszereztem. Sima noname ikeasra gondoltam, de matol 50%-al leakcioztak a boltban a phipipseket, volt ket darabjuk, hat el is hoztam, igy volt annyiban mint egy olcso ismeretlen ikeas :) Remelem elegedett leszek vele menet kozben is :)

luna6

Jaaa, hogy gyapjú külső? :D:D
Azok nagyon szuperek. Így elsőre nem mondtam volna meg róla :D:D:D
De nekem is kell ilyen, az tuti :D:D:D:D Ebben flangálhat majd a kis pasim :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

sziasztok! jelentem élek és "virulok" ... még 2 nap!
végre MEGMÉREDZKEDTEM.... 10 kg-t hiztam jelenleg 68 kg vagyok! szóval ennyi még életemben de nem is érdekel jól érzem magam igy ahogy vagyok ....

Detti jó hogy irtál ezekről a diétásdolgokról mert a sogórnőm tegnap kapta meg az eredményét és 8,2-es lett neki hát totál kár de annyira hogy ma is felhivtam és élet szinte nem volt benne! lányok ő nem akar diétázni egyáltalán - ez miként hathat a babára????
sajnos elég túlsúlyos és azt mondta még egy fogyókúra sem sikerült neki és hja nem ehet szénhidrátot abba belepusztul! próbáltam érvelni hogy 8,2-esnél nem olyan durva a diéta (barátnőmnek 9,2-es volt és hááááát na az övé ultrabrutál volt!) -2 kg fogyással ment szülni :-) cuki volt ilyen irdatlan soványan egy nagy hassal :-)
szóval tud valaki valami következményt!? azonkivül elkezdett vizesedni lábilag is szegény....

Nikvik Csilla tőlem is mennek a drukkok ám!!!!!
GEO azonnal térj vissza közénk :-) ez parancs :-)
Vendég

Jah tenyleg Jenny lemaradt :)
Szoval hivatalosan problemamentes terhessegnel 3 UH van. Aki allamis annal ez nem annyira sarkallatos, mint aki magandokis/boztositos verzioban nyomja, mint en most. A 3 UH (ha nincs fennforgas) az a 12, 22-23 es a 32. heti. Ennyi van, jar... itt nincsen babamozizas sem ezerrel, mint otthon :) En speciel nem is lattam meg (magamon, 3 gyerek utan) 4Ds UHt :) Pedig a doki aki engem is nez olyan geppel rendelkezik, de csak diagnosztizal, es persze mutogat meg magyaraz, de nem mozizik sosem, vagy legalabbis eddig sosem tette. Itt ez nem divat valahogy.
Na es ha van valami oka, akkor persze lehet tobb UHis, allamiban gondolom doki beutal... nalam a magannal doki ir kervenyt a biztositomnak indokkal. Nekem most kellett is, mert anno a terhesseg elejen, hogy lassuk van e nincs e (egy ismeretlen doki mondta azt nekem pozitiv teszt utan is, hogy nem is vagyok terhes :D) elment egy. Igy az uccsora nem maradt keretem :D:D De ettol meg persze megcsinaljak, formalitas a kerveny, csak 3-nal tobb komplikaciok hianyaban nem jar. Vagy fizethetnem zsebbol esetleg.
(ugyhogy nehogy hivatalos UH nem volt a 23. het ota, hanem semilyen sem :D:D extra UHm akkor volt amikor/mikozben a dokineni az amniot csinalta. Na az pl nem szamitott extran UHnak, mert az kell a vizsgalathoz)

luna6

[quote="vok"]J írta:vokaaa, hogy gyapjú külső? :D:D
Azok nagyon szuperek. Így elsőre nem mondtam volna meg róla :D:D:D
De nekem is kell ilyen, az tuti :D:D:D:D Ebben flangálhat majd a kis pasim :D:D

Ja, hat ez az... de miert ne lehetne akar kisgatyo is, nem? :)

luna6

Nanetto, emlekeim szerint ami lehet: cukorbeteg ujszulott, hetekig esetleg korhazi kezeles alatt... anyukanal infarktusveszely novekedese, 2-es diabetesz kialakulasa, es tan fejlodesi rendelleneseggek is a gyereknel
http://allergiakozpont.blog.hu/2010/02/ ... megelozese

vagy:

http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/beteg ... EF31BD39EB

de tele vele a net... ezt jo komolyan venni. Itt nem egy sima fogyokurarol van szo...

luna6

vok! az a holland cikk az nagyon brutál! szegény csaj!!! :-(
hát igen ... azért keressük a jó oldalát a magyar egészségügynek!!!!
Vendég

Reszletezzem meg? Pedig ez itt nem hollandia :)
- ha a gyerek lebetegszik nem tudsz azonnal orvost leakasztani... ez azt jelenti, hogy nincs olyan aki hazhoz jonne. illetve ha jol megfizeted akkor akad olyan maganceg aki igen, de onnan nem gyerekorvos jon, es sosem koveti tovabb a betegseget
- napokba/hetekbe is telhet idopont keritese az orvosnal (a magannal sem megy azonnalra, es o sem jon hazhoz)
- ha te lebetegszel akkor sem mukodik, hogy megnezed mikor rendel a korzetid es beulsz a sorba. Ez is csak napok kerdese... vagy hovsz hazhoz idegent, aki megintcsak teged nem ismer es nem is kovet vegig...

ezt csak ugy a felszint megkapargatva.... :D:D

neztem az oltasi naptarat, hat enyim szegeny gyerek olva lesz zsinorban: 2-3-4-5-6 honapos oltas is van.

luna6

Sziasztok

Csilla, Nikvik nagyon drukkolok, hogy még ki tudjátok húzni egy pár hétig :!:
Szorítok nagyon!!

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

jah, kiegeszites:
a legujabb marhasag amirol tudok, hiaba van valakinek magan gyerekorvosa es esetleg azzal nagy makja is, hogy konyebben utolerheti mint egy allamit, de a magan gyerekorvos nem jogosult az oltasok beadasara :) Ergo, az oltasok vegett mindenkeppen kell menni allamihoz is... noz mivel elso fel evben ilyen surun van oltas ahogy irtam, meg az elejen egy ujszulotett rendszeresebben ellenozriz a doki, ezert ez igy dupla orvoshoz jarast jelent :)

luna6

Luna!
Láttam én annó ilyeneket, de akkor nem dobott fel ennyire, mint most :D:D Változik az ember ízlése :D Nekem is van gyapjúkülsőm, de ilyen normál, kicsi. :D:D

Uhhh, bakker... tényleg nem egyszerű akkor nálatok se dokihoz jutni... :shock: :shock:

Miket oltanak nálatok,hogy ennyi kell?

Nanetto!
Hát, igen, a rendszerünknek vannak negatív oldalai, mint hogy sokat kell várni, meg azért jó erősen leszarnak, ha nem vagy protekciós, de legalább ellátnak... már kezdem azt érezni, hogy még az is jobb, mint a semmi. :D

Hajrá utcsó napok!!!!!!! :D:D:D Nekem is most lennének az utolsó napjaim... már tuti nem bírnék 8 órát végig ülni....

Sikeresen kimentem,h ogy talán már fér belém egy kis kaja, meg Alex hátha arrébb megy már, mert lefordulok az ágyról. Erre kifele menet elkapott a hányinger... mondom ugye ez most csak vicc... hát, nem volt az. De legalább savmentes lett a gyomrom... :D (optimistán próbálom élni az életemet) Most baromira kíváncsi vagyok, hogy a lángosom bent marad-e... azért jó lenne így 2 körül valami tápanyaghoz jutni.....

Eszter
Kép
Kép
vok

Nanetto!
Remélem a sógornődet rá tudja majd beszélni a doki,h ogy tartsa a diétát! Ahogy Luna is ít, nem csak a babára, de rá is veszélyes lehet a cukor... Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy régebben ugye nem szűrték a cukrot, így születtek így babák de azoknak igen nagy % maga is cukros lett már gyerek korban... Túl lehet élni, az biztos, de én nem kockáztatnám, pedig IMÁDOM az édességet!

Eszter
Kép
Kép
vok

szuleteskor: BCG + VHB ez a Hepa B

2 ho: DTPa (difteria, tetanusz, szamrkohoges) Hib, VIP (poliomelitis asszem magyarul :D) + VHB 2. adag (Hepa B)

3 ho: MenC (1 adag)

4.ho: DTPa, Hib, VIP (2.adag)

5 ho: MenC (2.adag)

6 ho: DTBa, Hib, VIP (3.adag) + VHB (3.adag)

15 ho: VASPR + MenC (3.adag)

18 ho: DTPa (4.adag) + Hib (4.adag)

utana meg majd 5-6 ev kozott 3 szuras, 10-13 kozott szinten 3

es egy eleten altal a tetanuuuuusz :D:D amivel mar engem is le akartak bokni :)

luna6

Luna!
Uhhhh... szép sor...
Hány tetanuszt nyomnak ezek és minek? Nem elég akkor, ha megsérül az ember??????

Eszter
Kép
Kép
vok

Nanetto: szerintem is beszéld rá a sógornődet (bár valszeg úgyis protokoll) hogy menjen el egy diabeteszes dokihoz, és megbeszélik. Én teljesen kiakadtam a szénhidrátdiéta 1. napján (tanúi lehettetek, és köszi mégegyx a támogatást) de mára már gondom nincs, csak a remény, h elmúlik, és valóban kizárólag a terhességhez kötődik. Nekem kissé nehéz nézni reggel a férjem ultrafinom dzsemes kenyerét, de amúgy menni fog, már tudom.
Ma reggeli: kisebb zsemle, teavaj, tojás, szalámi, keserű tea. (kicsi unalmas asok tojás, de most napi egy min. van betervezve). 10 órai volt: 2 dl natúr kefír, 20 dkg alma :-) mai ebéd: sülthal+krumpli és még egy túrósbatyú is. Szerintem ez nem kevés. Egyelőre a vércukrom is kiváló, úgyhogy én most bizakodó vagyok.

Csilla: nagyon szorítok én is, hogy a kórházban rendezzék a vizesedést, vérnyomást, fehérjét a viezeletben. Ne félj, rossz lehet kórházban, de otthon meg az aggódás, hogy vajon mi fér bele még a normálisba, pl a puffadást illetően. Különösen veled érzek, mert mi ráadásul egyazon napon vagyunk... ha tudsz, jenlentkezz, vagy üzenj, és próbálj bent lazítani... szegényke, nem csodálom, h megiijedtél. Csak nem lesz még születés belőle!!!

Nikvik: Neked is jobbulást, úgy tudom, fektetéssel hátrébb tud kúszni a méhlepény. Meg a soksok szurid, biztos hat. Drukkok Neked is.

detti_10

Eszter, a tetanusz az itt nepszokas. (es a noverke okosan kioktatott, hogy mindenhol a vilagon :D:D) ugyhogy felnott korban is nyomjak... es nem akarta anno beadni nekem az influenzasat, mert nem vagyok oltva tetanusszal. :) es kulonben is hol az oltasi konyvem :D:D

luna6

Luna!
Áááá, de vicces :D:D:D
Én nem vagyok annyira oltás párti, meg a tetanusz az fáj.... brrr..
én az influenzát se adattam be... Hiába esküdözött a Endre bácsi, hogy nem lesz baja a gyerekemnek a vakcinától... én nem bíztam benne...

Eszter
Kép
Kép
vok

Itt bezzeg zaklatjak az embert :) Es teljesen lesapadt es rosszul volt a noverke, hogy nekem nincs oltasi konyvem es en valamikor gyerekkoromban voltam utoljara oltva tetanusszal, a kotelezok soran :) Es o akkor most nemolt be, es azonnal es menten tetanuszt nekem, es hogy gondolom 8a terheskonyvunkben itt is van erre rubrika, hogy oltva vagyok...de nem hagytam magam). Aztan mondtam a dokimnak, hogy engem szuuuurni akarnak, es azt mondta ot nem zavarja, hagyjam a csudaba, eleb nekem az influs is (sok is volt...). de ebbol lesz majd meg tuti fennforgas, pl ha melozni akarok meni es akad is melo, majd jonnek megint, hogy hol az oltasi konyvem, es a tetanusz :D
GYerek ovodaba iratasi (es iskolaba es egyetemre iratasai!!!!) feltetele nem egy anyakonyvi kivonat, az senkit nem erdekel, a tetanusz es az oltasi konyv bemutatasa!!! :)

luna6

én nem is tudom, h kaptam-e valaha tetanuszt, de az biztos, hogy felnőtt fejjel nem, sosem, emlékeznék. Semmelyik influ oltást nem adattam be én sem. Viszont a szuri, böki úgy látszik nekem a terhességem szerves része, mert először a stimuláció szurik, hogy a terhesség létrejöjjön, majd a progreszteron szurik farba (ebből vagy 100-at használtunk el) h a terhesség maradjon, és ezután volt egypár hó szünet, és most meg az ujjbegyemet böködhetem :roll: ami amúgy irtó rossz, mert olyan kis lándzsát nem kaptam a patikában, amit abba akészülékbe lehet tenni és akkor az ember legalább nem látja, h és mikor fúródik be a tű , na szóval kitaláltam, h úgyis annyi maradék tűm van, simán megdöföm magamnak az ujjbegyemet azok egyikével, de így egy kicsit rossz, nézni és kaparászni egy tűvel az ujjam, h jöjjön már a vércsepp - no, de ne dramatizáljam :)

Heni, jó előre tartasz már!
Klassz volt az a mondatod, hogy ezt meg azt megcsinálsz, és utána várod a szülést. Hihetetlen érdekes. És akkor most hetente kell menned, keringést, szívhangot nézetni?

detti_10

nanetto!

Az a baj, hogy a diabéteszes doki el fogja mondani a magáét, de jó eséllyel leszarja, hogy sógornőd betartja-e vagy sem, az ő dolga. Egyáltalán nem nehéz, ez nem egy fogyókúra, inkább csak figyelés, számolás. Ez legyen a legkevesebb, amit a gyerekért megtesz az ember. Andrissal én terhességi cukros lettem, épphogy határérték, de akkor is. Az a nagyon veszélyes, hogy a gyerek is jóval nagyobbra nőhet odabenn (ő 4.8 kilo és 62 centi lett), sokkal nagyobb később az elhízás veszélye (2 évesen 18 kilo és 96 centi, ez a gyerekeseknek sokat elárul.......18 kilo az iskolaérettség alsó határa :-) ). Amikor megszületett, 2 óránként vettek tőle vért és nézték a vércukrát, hát, nem kívánom senkinek (jó, persze ennél vannak sokkal rosszabb dolgok is). Mivel hozzászokik a szervezetben levő magas cukorszinthez, ezért születés után leeshet a cukra és bekómálhat, ezért nézik nagyon gyakran. nálunk nem volt hozzátáplálás, csak tejnek kellett volna lennie, de az meg császárral nem indul meg azonnal, úgyhogy a 2. napra kóma közeli állapotba került............szerintem egy kis odafigyelést megér, mert én betartottam, de még így is ez lett........

Kép

KépKép
eszterxx

Vok: Picit visszaolvastam, és pár nappal ezelőtt kérdezted, hogy milyen a házasélet? Igazából ugyanúgy élünk, mint eddig, csak a tudat más, hogy most már hivatalosan is ahhoz az emberhez tartozol, akivel képes lennél/vagy leélni a hátralévő életed.
Ja, meg tudod mi az előnye? Lehet vagdalkozni az olyan mondatokkal, hogy pl. én ezt nem bírom tovább...elválok!!! :D :D :D Persze a kisebb nézeteltéréseknél ennek nincs jelentősége, ez csak úgy kiszalad az ember száján... de ugye ezt eddig nem mondhattam.

Detti: Így van, hetente kell menni CTG-re. A ctg alapján dönti el az orvos, hogy kell nézni áramlást vagy sem. De amíg elég sokat mocorog a baba, és a pulzusa 130-160 között mozog, addig azt jelenti, hogy jól érzi magát odabenn. Meg itthon is figyelni kell a mocorgást, napi 2x oldalfekvésben 30 percen keresztül.
Vendég

Sziasztok!

Jujj, ezek a babák nem bírnak magukkal...lehet nemsokára meglesz az első két topic bébi, ha így megy tovább.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Csövi!

Én semmi küli...
Próbáltam olvasni, Nikvik- szorítok! te is a lábad össze... :)

Voki móki! gratula a vásárláshoz! nem zaklatni akarlak, de szerintem, ha bírod inkább menj!

Amúgy én nem vagyok pihi párti- főleg hogy a mostani pihenés igényünk, illetve a mostani nem alvás, tök nem fog passzolni egy bizonyos nap után történt dolgokkal... :) tehát szülés után minden totál máskép lesz... :) sok alvás igény, kevés idő... :) és nem lesz olyan h éjjel a plafont nézitek :) én inkább hajtom magam. és hiába mondom/írom, csak meg kéne próbálnom már most 5-6kor kelni... ma ment is volna, de nincs mit csinálni címszóval visszafeküdtem :)

azt hiszem mennem kell...

majd jöv...

Kép
Kép
Kép
konkri

Fú, jó sokat tudtam most visszaolvasni!

Akikre vonatkozik: mennek a drukkok, hogy a babák még maradjanak egy ideig!!!!

Vok, remélem bent maradt a lángos! :lol: Remélem a péntek összejön, most egyre jobban köhög a lányom. Adtam neki teát, köptető szirupot, vitamint és várom a csodát. De lehet, hogy azért holnap elmegyek vele a dokihoz, hogy meghallgassa a tüdejét, nehogy megint tüdőgyuszi legyen a vége.

Ma még ment oviba, mert ma csinálták a nagymamáknak az ajándékot és ő is meg akarta csinálni. Olyan kis édes volt, pedig mondtam neki reggel, hogy ha akar, itthon maradhat, csak akkor lemarad az ajándékkészítésről. Inkább ment oviba, pedig hát ugye nem nagyon van odáig érte.

Tegnap volt a fogadóóra, nem volt semmi extra. Minden rendben a gyerekkel, tökéletesen elégedettek vele, kicsit labilis érzelmileg. Túl nagy a fantáziája és vannak megmagyarázhatatlan félelmei. De ezek is már alig állítólag, mióta járunk a pszichológushoz. Úgyhogy megnyugodtam :lol:

Viszont a májusi kirándulástól egyre jobban tartok. Reggel 8-kor indulás, este 6-kor érkezés. Oda-vissza busz út 1,5-1,5 óra, ott játékmúzeum látogatás, állatkert és nemzeti park. Vinni kell sportcipőt, mert sokat fogunk menni. Hát nem tudom, hogy fogom-e bírni, de megpróbálom.

Csajok, mikor van Anyák napja????? :roll:

Ma voltam Anyuval az OBI-ban és vettünk egy csomó virágot! Úgy örülök nekik. Imádom a növényeket, csak nálam valahogy nem maradnak életben. Kicsit mondjuk szélsőséges vagyok, mert vagy nem locsolom, vagy agyon. De most talán sikerül majd valamit alkotnom. Vettem szobapáfrányt, mert az állítólag fantasztikusan tisztítja a levegőt. Hát majd meglátjuk. A többinek nem igazán tudom a nevét, úgyhogy nem is próbálkozom leírni. Minden esetre most pár napig biztos, hogy szép lesz a lakás. Meg az udvar is, mert oda is vettem két futó növényt, ami olyan lógós kaspóban van, meg egy maragarétafát. Ami viszont valami hihetetlenül büdös :roll:

Most itt van párom Apukája, aki elég ritkán jön, de most eljött meglátogatni Lilit. Ő persze nagyon örül neki!! Én kevésbé, de végül is nem hozzám jött. Nem szeretem, ha valaki ilyen rapszódikus, hogy hónapokig meg sem jelenik, aztán meg ő akar lenni a legjobb nagypapa.

Kép
Kép
hari

Hari: Ismerős ez a "legjobb nagyapa" szindróma. Csak nálunk anyósom csinálja ugyanezt. 3-4 havonta megjelenik, és akkor mintha ő lenne a legjobb nagymama. Mikor kérdezem tőle, hogy miért nem jön gyakrabban...a válasz: mert nincs pénzem, hogy hozzak valamit! Na, ilyenkor megy fel a pumpám, merthogy nem attól szupernagyi valaki, hogy elhalmozza a gyereket mindenfélével. Ezt meg is mondtam neki, de hiába... ő már csak ilyen. Egyébként semmiben sem lehet rá számítani. Amikor megyek szülni, akkor is az én anyukám fog ideutazni 320 km-ről, hogy mégiscsak legyen "asszony a háznál". Pedig mennyivel egyszerűbb lenne anyósomnak 5 utca távolságból átsétálnia.
Vendég

Konkri,
Én úgy vagyok vele, hogy ha most nem lenne a Lili, akkor inkább pihennék, amíg lehet. Mert utána valóban nem lehet már. De ehhez szerintem nem lehet hozzászoktatni magunkat, vagy legalább is én nem hiszem, hogy hozzászoknék, ha előre "gyakorolnám". Most szívem szerint aludnék délig, hogy előre "lealudjam" a következő pár évet. :lol: De mondjuk így gyerek mellett nem nagyon kell ezen filózni, hogy vajon melyik megoldás a jobb, hiszen a gyerkőc eldönti helyettem. Persze azért, ha hétvégén Lili alszik 8-1/2 9-ig, akkor eszem ágában sincs felkelnem előbb nekem sem. Próbálok annyit pihenni, amennyit csak lehet.

Enni én is kicsit kevesebbet tudok egyszerre, mert hamarabb érzem úgy, hogy tele a pocakom. De így sokszor eszem, úgyhogy a mennyiséggel nincs baj. Max., hogy túl sokat eszem. De hízni nem nagyon hízom most, úgyhogy nem baj. Én naponta legalább 4x látogatom meg a WC-t, nagydolog ügyben. Úgyhogy a felesleg nem marad odabent. Már bocsánat. :oops:

Kép
Kép
hari

Heni, akkor érted miről beszélek. Nálunk papa megjelent Lili születése után, aztán néha hónapokig nem jött, olyankor közölte, hogy ő hetente egyszer el fog jönni, együtt megyünk az oviba a gyerekért, aztán a játszótérre. Mondtam neki, hogy ne ígérgessen, jöjjön mikor tud. Aztán hónapokig megint nem jelentkezett. Most sem az a bajom, hogy itt van, bár annak sem örülök, mert ugye Andris nincs itthon, tehát elvileg nekem kéne vele foglalkoznom, de hála a Jóistennek Lili elszórakoztatja. Inkább az zavar, hogy már megint hallom, ahogy ígérget a gyereknek, hogy majd most már megpróbál gyakrabban jönni, stb...Na mindegy. Nekem mondjuk semmi nem jó, mert ha jön az a bajom, ha nem, akkor az :lol:

Kép
Kép
hari

Az pl. tök fura, hogy ugye Andris anyukája itt lakik az udvarban, de ha jön a papa, akkor még csak egy köszönés sincs kettőjük között. Nem is találkoznak, Mama bemegy, bezárja az ajtót, a Papát meg nem nagyon "engedjük" ki ilyenkor az udvarra :lol: Én mondjuk értem a dolgot, mert ugye elváltak és Mama nagyon utálja Papát, de az fura, hogy Liliben még nem merült fel a kérdés, hogy hogy is van ez. Persze majd Apa elmagyarázza neki ha itt lesz az ideje :lol:

Kép
Kép
hari

Hat en sem tudom magam elore 'kifarasztani' de nem is akarom. Nekem nincs itt pici gyerek, en azert tudok eleg jol pihenni a csaj mellett, de kell is. Nem feltetlen lustasagbol, hanem mert a testem fizikalisan most ezt igenyli, tok jo annak akinek nem :) Szoval nem is probalok meg en sem edzeni elore, ami majd lesz az lesz. Ami meg most van az meg most szukseges nalam :) (bar en igy is het kozben rendszeresen kelek 7 korul, es ez tul sokat nem is fog valtozni, max ejjei kelesek is lesznek majd, de hogy akkor majd milyen leosztasban... hat az akkori 'falatokon' majd akkor ragodom :D)

luna6

Na, én megint teleírom az oldalt. De aztán majd egy ideig nem jövök megint.

Geo, ne tanulj ennyit!!!!!!! Meg fog ártani. Hiányoznak a hozzászólásaid!

Most kezd sütni a nappaliban a nap. Most még szebbek a növények :lol: Kicsit rossz, hogy ilyen sötét a nappalink, viszont nyáron imádom, hogy csak ilyenkor kezdi sütni a nap és ez már nem olyan erős, ha leeresztem a redőnyt, akkor egész jól a hőmérséklet. Ellenben a konyhát, a fürdőt, WC-t és Lili szobáját egész délelőttől kora délutánig süti a nap, úgyhogy ott valami irdatlan meleg van nyáron.

Kép
Kép
hari

Utolsó bejelentkezésem mára:
Időjárásjelentés: Már nem süt a nap a nappaliban :shock: Nem volt egy hosszú távú napsütés. Már a szemben lévő ház mögött van a nap.
Na ennyit mára a lakásunk napos és kevésbé napos oldalairól.

Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
hari

Hari, akkor megallpitom, hogy a nappalitok fekvese kozel azonos a mi babaszobankeval :) Eszak-eszaknyugati iranyu. Csak nyaron es keso delutan kap napot. Meg elobbre az idoben javulni fog ez valamennyit, vagyis kicsit tobb lesz... de nem sokkal. Lehet a tietek kicsit eszakibb is mint E-Ny :)

luna6

ma szalmaözvegy vagyok este 9-ig úgyhogy gondoltam hazajövén hogy pihenésképpen dvd-ek! beraktam egy full romantikus filmet - talán ismeritek - Anne Shirley - vagyis Anna című film de a folytatása! szóval amikor a háborúban keresi Gilbert Blyte-ot vagy hogy irják! na hát végigbőgtem az egészet :-) de jól esett a lelkemnek! kipárnáztam az ágyam milka csokival pogácsával :-) 2 zsíros kenyérrel retekkel (bocsi Detti!!!) és egy jó nagy adag vízzel - befaltam mindent és cssak én voltam és a teknősöm meg a film! rég csináltam ilyet de kimondottan jó volt :-) most meg leragadnak a szemeim de már kivárom az estet fél 9-kor bedőlök az ágyba aludni és még kétszer kelek 5:30-kor aztán addig alszom amig be nem esteledik :-) vagyis ki sem kelek az ágyból!!! :-) mert rámköszönt a vakáció ÉN ugyanis a meló végét már tényleg úgy számolom mintha a nyári vakáció jönne :-)))

hari jó hogy jöttél! a páfránynál jót mosolyogtam! nekünk az mindenhol kipusztult! speckó fényes helyet szeret! :-) ha meg túl jól érzi magát nem lehet kiirtani akkora lesz!!! :-) vicces

a talált 5 000 forintot elköltöttem! férjem tudta nélkül vettem egy mikrohullámút :-) a babafürdető krémet (is) melegiteni kell plusz a fene se fog most itt mindent a tűzhelyen melegiteni szóval kényelmi szempontok miatt - a férjem persze nem örült a magánakciómnak de remélem mire hazajön megemészti! :-)
Vendég

ja a mikro nem 5 000 ft volt :-) hanem 18 ebből kaptam -20%-os kedvezményt (az 15) és ebből -5 ezer forint talált pénz szóval 10-be került és pont annyim maradt igy hóvégén! :-) pénteken uccsó nap meg kapok már fizut újra úgyhogy végülis ügyi voltam!!! :-)
mondjuk a hónapban bazira spóroltunk!!! hihetetlenül... nekem még soha nem maradt meg szinte hónap végén ennyi pénzem! igy egyben :-) dehát végülis most sem - hisz elköltöttem :-)
Vendég

Nanetto, en a furdetokremet az eletben nem melegitettem, meg gondolatban sem :) (amde nem tudom mit csinalnek par hetig mikor nelkul mig megszoknam a nemletet, meg gondolatban sem :D)

luna6

VOK nekem is brutál a gyomorsavam elmentem én is hányni! fuh nekem is már úgy érzem szét van marva a nyelőcső!
most viszont férjuram javaslátára benyomok egy pizzát :-) nem tudom segit e de tény hogy farkaséhes vagyok :-(

Luna: hát igen ... a mikró nagyon nagyon hasznos lesz ám itt nekünk :-)
Vendég

Sziasztok lányok!
épp Andrást várom, hogy hazaérjen, úgyhogy most elolvastam miket írtatok.

Csilla,
Nikvik,
szorítok, hogy minden rendben legyen!

páfrány:
amikor összejöttünk Andrással, akkor vettem neki egy szerelempáfrányt (nem tudom láttátok e a "Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt"-ot, de onnan szedttem az ötletet), és azóta megvan, tök szép és nagy már. és mellesleg ez az egyetlen növény, ami megmaradt nálunk, én is kinyírok mindent, úgy, mint te Hari :)
Vendég

Na most úgy döntöttem kihasználom, hogy feljöttem hozzátok, úgyhogy leírom a hetemet. :D

Pénteken éjfélkor értünk haza a vásárlásból, elfáradtam, mint a barom, de sikerült venni kórházi köntöst, tök puha, meg szép, kemény 3ezerért :D

Szombaton András sulban volt, én meg otthon tanultam. 3-tól pedig az ikeában voltunk, terveztük a konyhabútort, de nem volt egyszerű, mert nem derékszög a fal...
végülis este fél11kor eljöttünk a nagy Ikea kiadóáruházból, aztán még felpakoltunk a Csengerybe, és éjjel 1re sikerült hazavergődni.

Vasárnap d.e. alig bírtam kimászni az ágyból, de azért sikerült megint dobozolnom egy párat,
utána meg elmentünk a budaörsi Ikeába, ahol átvettük a teszveszen nyert Micimackós pelenkázó matracunkat a pelenkázóra (jajj ezt nagyon szeretem, a régi típusú Micimackó van rajta, és 1700pénz volt csak, tök új állapotban). Amíg én találkoztam a csajjal, addig András gyorsan beszaladt az Ikeába, és vett egy Orchideát a sógornőmnek,
utána meg téptünk a szülinapi bulira. Ott voltunk kb 4-ig,
majd bementünk a Csengerybe konyhabútort összerakni.
8-ra értünk haza, de ekkor olyan fejfájásom lett, hogy azonnal le is feküdtem aludni..

Hétfőn
d.e. sikerült tanulnom, aztán fülorrgégészetre mentem, ahol kimosták a füleimet, na bakker, nem egy kellemes élmény, de ki lehet bírni. utána basszus azt hittem én vagyok Pókember! :lol:
alig bírtam vezetni, mert minden zajtól megijedtem, tök élesen hallottam mindent, dema már hozzászoktam ahhoz, hogy hallok :)
utána átvettem 13db Tena Lady supert, hát ezek bazi nagyok :shock:
de 500pénz volt, úgyhogy ezzel is spóroltam. 30as csomagot nem akartam venni, mert annyi a másik két (aionos) betétem mellet úgysem kell majd.
este megint tanulás volt...

Kedden
eladtuk a babakocsit, amit a vaterán lőttünk 30ért (abc design rodeo mózes,sportrész, esővédő, lábzsák), mert az egy dolog, hogy a lakásajtón, nem fér be, simán kinyitom az ajtó mindkét szárnyát, de a ház bejáratán is alig lehet betuszkolni, a liftről ne is beszéljünk..
viszont a jó hír az, hogy postával együtt 32ért vettük, és 42-ért adtuk el :wink:
rakok fel róla képet
Kép ilyen kocsink volt :-)
Kép
Kép

illetve lőttem andrásnak egy parfümöt, ilyet szokott használni, de most a nay pénztelenségben már rég elfogyott és nem tudott újat venni... én meg találtam egyet 4700-ért, boltban 5-6szor ennyibe kerül...
úgyhogy elmentem érte az Europarkba, majd Andrással találkoztam a Minimanó előtt, ahol babakocsit néztünk, olyat, aminek a szélessége nem haladja meg a 63centit.vagy a 62-t sem.. szóval nem sok ilyet találtunk, de nem is kellett nagyon keresgélni, mert rögtön belezúgtam egy narancssárga Pierre Cardin PS682-be!!! :P azt hozzáfűzném, hogy nekem a PC babakocsik sosem tetszettek. De ez minden szempontból tökéletes, és befééééér!!!
újonnan 80-ért tudnánk megvenni, de most licitlok egy ilyen példányra, holnap jár le az aukció, szorítsatok, hogy én nyerjem!
jelenleg 42-n áll, én vagyok a 3.licitáló...

András már 6kilót fogyott mióta diétázik (kb2hét), úgyhogy már nem horkol!! :lol:
de 2napja azért nem alszunk együtt, mert a szülinapi banzájon elkapott egy hasmenéses-hányásos vírust, szerencsére már nincs baja...

ma reggel a bankban kezdtünk, és ha minden jól megy 7nap múlva a számlánkon lesz a pénz.
én utána elmentem a pelenkázótáskáért ami szintén teszveszes, meg egy játszószőnyegért,
aztán ebédelni hazajöttem, meg fürdeni, és mentem suliba, aminek 5kor lett vége.
vacsi után meg úgy döntöttem benézek hozzátok :wink:

ja, basszus!!
tegnap ahogy egész nap vezettem, meg esett az eső, nyomattam végig a légkondit párásodás ellen az ablakokra, meg órákat ültem hatalmas dugókban, és amikor hazafelé tartottam, észrevettem, hogy a hőfok mutatója kiakadt (130fok), ég a piros lámpa... :? :?
no akkor le kellett engednem a saját és a mellettem lévő ablakot is, maxra nyomtam a fűtést, így azért lehűlt a motor olyan 88ra. szerencse hoy addiga elállt az eső...
de én szétaszalódtam, mert hiába voltak az ablakok leengedve, a fűtés nagyon durva volt.. de legalább nem ment tönkre a motor...

estére meg ahogy emeltem fel a táskámat úgy megrántottam a hasam, hogy jó nagy bőgés lett belőle..

szóval nem nagyon élek, és a legnagyobb baj, hgy amikor épp van időm tanulni, az az idő elmegy a beadandókra, meg a zh-kra való készülésre, az alapvizsgára nem is jut időm készülni, pedig már csak 2hét van az alapvizsgáig...

na rólam ennyit, most megint nm jövök egy darabig, most indul be a költözés is, úgyogy durvák lesznek az elkövetkező napok/hetek.

Mindnki vigyázzon magára, és jó éjsakát 8)
Vendég

ja, és nem tudom mennyire jött le az irományomból, de szombaton megvettük a konyhabútort, azt hordtuk a Csengerybe.
na sziasztok :)
Vendég

JÓ REGGELT![/b]
Kivert az éhség az ágyból, most almás pitét eszek és visszaolvasok mindent :lol: .

[b]NIKVIK:
Imádkozom értetek, hogy ne legyen semmi baj.Pihenj és ne foglalkozz csak magatokkal!Szuggeráld a lepényt, hogy vándoroljon fentébb!!!

CSILLA:Érted is imádkozom, remélem , már helyre jött a vérnyomásod!
DRukkok mennek ezerrel.

GEOOO: Babakocsi szuper, sok kitartást , erőt kívánok a költözéshez, tanuláshoz!
Vigyázz magadra!!!

gyomorsav: Mondjonle!Ne zavarjon senkit sem!!!

VOK: Ügyi vagy, hogy már sétálsz!!

Kép
rozsa1979

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?