A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Hát csajok, hogy izgultok :) én meg tök nyugi vagyok, aztán lehet, hogy jól rá is faragok :) én keményedek, de hogy én mennyire nem tulajdonítok neki jelentőséget... sztem azért, mert kemény-kemény, de nem fáj. de gyors kop-kop-kop!
én meg a magzatvíz elfolyós szüléshez vagyok tök kuka... viszont ez is olyan, mint ahogy Heni írta- csak nem vagyok olyan hülye, hogy ne tűnne fel :) ha meg megint fájás lesz, hát azt úgy is tudja az ember, egyébként pedig inkább induljon neki szülni az ember akár 20szor is, mint hogy ne... remélem, hogy a nagy nyugalmamban azért minden úgy fog sikerülni, ahogy én azt vizualizálom magam előtt! nem lehet másként! én amúgy már régóta nem is magnéziumozom, mert olyan jellegű fájdogálásom nincs is. és ideges se vagyok- tudjátok, mint a reklámban... :) de a lábam néha próbál begörcsölni, de szerencsére képbe kerülök, mire fájna és nem úgy tartom, amitől még jobban fáj, viszont egyik hajnalban ez a lábikragörcs a hátsó combomban jött elő- na az szar volt... de most hogy ezt leírtam, tuti, hogy murphy szerint minden másként lesz- fájni fogok, ideges leszek, és semmi se úgy lesz ahogy én azt képzelem...

ja amúgy meg tök happy vagyok! már alig vártam a bérpapírom, mert kíváncsi voltam, hogy mennyi lesz a teljes havi táppénzem, és én reméltem, hogy talán 58-at kapok, de neeeem, hanem 78-at!!! zsír!!! mondjuk kicsit nem értem, mert múlt hónapban meg csak 61 volt, pedig ott még volt 2 fizetett szabadnapom is... remélem nem számolt el semmit a könyvelő és nem fognak levonni semmit a jövő hónapban... szóval haígy van, akkor tök happy vagyok a 20e. plusztól! meg még ugye a 12 csp és az máris 90 e. :) még jó, mert embernek eddig elég szarul ment a kúton, szar a beosztása és egy béna kasszás csajjal van (és hát a pénzt a csaj kezeli, rajta múlik mindenünk...) de remélem júliustól visszakerül a jó oldalra egy jobb csaj mellé... 4 havi forgóban vannak, akkor jár le... szóval az elmúlt hónapokban erősen csúsztunk minuszba, mert nem tudott annyit haza adni, mint máskor, sőt még a kitűzött minimumot se... de egy idő után letojtam, mert hiába idegesítem magam ezen, akkor se tudunk mit tenni. ennyi a pénz és kész... ugrálni meg nagyon nehéz a mai világban, főleg hogy azért a végzettségéhez képest még összetehetjük a kezünket, hogy ennyit keres.

Luna- képzeld pont ma gondoltam arra, hogy mi lehetett a Te anyák napjáddal (gyerek és anya szinten...) :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Luna,
ne keseredj el, ez meg lehet rosszabb is! Bar ezzel nem alulertekelni akarom a napodat....

Hozzam megerkezett a ficko, aki juniustol helyettesiteni fog. Halleluja! Ezzel egy kicsit kozelebb erzem magam az eltavhoz, de ugyanakkor meg tripla feladat, hisz nem ugyanannyi ido valamit megcisnalni, mint megcsinalni es hozza meg magyarazni is. De legalabb ertelmesnek tunik, es ez jo.

Hetvege jol telt, szombat delutan Brusszelben, baratokkal, aki hazat vettek. Megszemleltuk, egy oracskat meg nyugalomban is eltoltottunk veluk, sutemenyek es meleg italok tarsasagaban, mert a gyerkok annyira jol elvoltak egyutt, hogy rajuk sem kellett dorrenni, egyszer sem :) tok jo, hogy igy "osszenottek", mar bocs a kifejezesert. De azert az tenyleg tok jo, amikor Zso mar jatszani tud a 4-5-6 evesekkel, es nem kell annyira felteni, meg mindig a sarkaban lenni. Aztan jatszoter.
Vasarnap uszoda, aztan vartuk, hogy ne szakadjon mar az eso annyira :? :lol: es kimentunk egy turkalos piacra. Ez itt nagy divat, szoval van belole jonehany, foleg amikor elvileg mar jo idonek is kene lennie. Turtam gyorsan egy klassz kis gumicsizmat Rebekanak, ugyhogy most mar az o jelenlegi ruhatara is komplett. Meg magamnak nehany Channel koromlakkot, potomarom. Valaki meg akart szabadulni bolti keszletetol, es fillekert kiszorta a szajret... :)

Mostanaban kezdek baromira faradekony lenni, es neha azon csodalkozom, hogy hogy is birom meg talpon. Eszemetul elkezdtem hizni, mar alig merek felallni a merlegre :roll: :roll:

Meg 8 hetem van hatra: ha az otthoni teendoket nezem, ez semmi. De ha pocakkal eltoltendo idot veszem figyelembe, van, amikor soknak tunik. Bar mindig is imadtam terhes lenni, csak valahogy ez az utolso periodus a szulessel torlodott a fejembol.... mar szivesen babusgatnam Lolat!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nanetto,
azert nem esik am tul jol, hogy igy oromkodsz :wink: , de azert melysegesen megertem, en igyekszem nyomdokaidba lepni hamarosan :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Lányok,
köszi a Mg infókat!!
Nekem is mondta már a védőnő, hogy a 36.hétig szedjem, és valószínű, hogy én is tovább fogom, mert a 38.héten még vizsgázom.

Henibaby,
tök jó amiket a CTG-rő írtál, én két hét múlva megyek, most már tökre várom :)

Konkri,
ezek szerint a hugod egyidős velem :wink:

Detti,
a múltkor én is írtam, hogy mensi szerű fájdalmaim vannak, csak senki sem reagált rá, gondoltam akkor ez biztosan nem gáz.
meg csütörtökön a belső méhszájam zárt volt, úgyhogy nem aggódok túlzottan, de együttérzek veled, mert elég kellemetlen.. :?

most kajálok, aztán még jövök
Vendég

SZIASZTOK!!!
Megkerültem ismét, hétvégén punnyadtunk....
Bocsi HENY, hogy nem válaszoltam az NST-s kérdésre, de látom, megoldódott....
Most olvasom a hét végi termést...

LUNA: KITARTÁS!!!!!

GEOOO EGYED A MAGNÉZIUMOT ÉS PIHIZZ!!!

NIKVIK Drukkolok, hogy június 1-ig baba pocakban maradjon!!!
Jobb lesz otthon, csak vigyázz magadra nagyon!!!

KONKRI: Pihizz te is sokat és ne idegeskedj!!!

CSILLA:Remélem ő is jobban és még egyben van!!!

NÁLUNK:
Ma volt NST, rendben van, szerdán lesz ismét és áramlási UH is lesz.
Ha jövő hét végéig nem indul a szülés magától, elindítjuk!!

Kép
rozsa1979

Rozsa,
huhhúúú.. akkor nemsokára itt az idő!!! nagyon szorítok nektek, hogyminden rendben legyen! :wink:

Hát én asszem az előbb jól kibuktam...
először is, anya hívott, hogy tegnap, amikor a Velencei-tónál volt a barátjával, meg a kisöcsémmel (6éves), akkor Bende (így hívják öcsémet) elveszett egy 15-30 percre...
ez úgy történt, hogy a barátja szörfözött, anya meg bicózott Bendével. aztán amikor anya elfáradt, akkor mondta Bendének, hogy ő nyugodtan bicózzon,dde csak ott, előtte. Aztán egy pillanat múlva már a gyerek nem volt sehol...
mert meglátott 2 fiút bicózni, és elment utánuk. a két fiú persze nem szólt hozzá, de Bende meg kérdezgette őket, hogy hogy hívják őket, stb. aztán egy idő múlva a két gyerek kérdezte tőle, hgy hát ki ő, és miért jön utánuk, stb. majd otthagyták...
ezután Bende bement egy híd alá, ahol anyukák-apukák-gyerekek pecáztak, és ott azok megkérdezték hogy ki ő, hol az anyukája, stb. és visszairányították a partra. (amúgy ha én találok egy gyereket akkor qrvára nem hagyom egyedül elmenni, hanem megfogom és visszaviszem az anyjához... na mindegy..)
és mondta anya, hogy egyszercak meglátta Bendét ahogy jön a bicójával, tiszta izzadtan, meg remeg, mint a kocsonya, illetve össze is törte magát, mert elesett a bicójával...
nem volt bünti, csak megpróbálta neki elmagyarázni, hogy ez rossz, ls nem szabad elmenni, stb. de azt mondta anya, hogy szrinte nem nagyon érdekelte Bendét az egész...

amikor András, Bende, meg én sétáltunk mozi után az Arénában, akkor Bendegúz egyszercsak lecsatlakozott tőlünk (mi persze rögtön észrevettük, követtük, és egy oszlop mögül néztük, hogy mit csinál).
és odament egy anyukához, meg a kisfiához, és nekik kezdett el beszélni, meg olyan volt,mintha azt akarta volna, hogy az anyuka jobban szeresse őt, mint a saját fiát, mert ott mosolygott rá, meg ilyenek...

na szóval ezen a sztorin tök kibuktam...
mondtam anyának, hogy vigye el pszichológushoz.. persze neki a pszichológus (miattam) mumus, úgyhogy ezért az ötletemért tök leszólt.. úgyhogy a nevelési tanácsadó ötletével már elő sem jöttem..

ráadásul a hétvégén is felidegesítettem magam, mennyire rosszul nevelt kisfiú az öcsém, és nagyon megharagudtam anyára, mert így szegénynek nagyon sok gondja lezs az életben... de ez hosszú... pedig amúgy fogékony a jóra...

aztán utána azzal hívott anya, hogy hívjám már föl az öcsémet (a nagyobbikat), és beszélgessek el vele, mert már megint kezelhetetlen, és csak rám hallgat...

és tényleg olyan súlyos problémák vannak az összes gyerekével (én sem vagyok100as), hogy ettől megőrülök...

és megvan róla győződve, hogy majd ő fogja nevelni az én gyerekemet, és majd mindig ő vigyáz rá...

ami edig nem izatott, de most kitalálta, hogy felköltözik Pestre...

így is mindig ránk támaszkodik (amikor összetört a kocsija, adjuk neki kölcsön az Alfát, meg tankoljunk neki a kocsiba, vigyük ide, oda, neveljem meg az öcsémet, András írjon neki levelet a Polgármesterhez, stb.)
ezután meg...

megmondtam neki, hogy ez egy nagyon szar ötlet.. mármint a felköltözés.
tejesen egyedül lesz, 100%-os anyukának kell lennie, mert senkire sme fogja tudni hagyni a gyereket ha fizetést kell adnia, vagy ha bárhová mennie kell.. (ráadásul nem értem minek kellett a pasijához vinnie Bendét, szegény gyerek nem értett semmit, meg mondta anyának, hogy ne a barátjával, hanem vele aludjon, stb. :twisted: )
tuti hogy hozzánk fogja mindig hozni (most is minig le van passzolva a gyerek), én biztosan örülni fogok neki, pici babával... :x
meg hát nagyobbik öcsém lenn marad Pásztón, és koleszos lesz.. az nagyon f@sza eset lesz, ugyanis így sem fgad szót neki.. aztán ha még egyedül is lesz hagyva...

már elegem van abból, hogy mindig a saját édekeit és pasijait helyezi a gyerekei elé (ja, mert a barátja pesti, és így könnyebb lesz találkozniuk :twisted: )...
én végigéltem ezt 6éves koromtól, hogy én fürdettem a 3éves öcsémet, meg vigyáztam rá, meg hoztam el oviból, meg voltam otthon az öcsémmel, amikor ő esténként bulizni, meg moziban volt a barátjával....
na ezt most nem akarom, hogy a kisöcsém is átélje, ráadásul ő egyedül van, mert mi ketten ott voltunk gymásnak a nagyobbik öcsémmel.

na mindegy, rájöttem, hogy itt írok már ezer éve, de ezt a helyzetet akkor sem tudom rendesen felvázolni :x
a lényeg, hogy tök bedepiztem, de hamarosan itthon van András, majd jól megvigasztaltatom magam vele :D

meg itt a suli is...
nyakamon az alapvizsga, a beadandók, és a ZH-k...
Vendég

sziasztok,

Végre jó híreket hozhatok Csilláról.

Az orvosa ma meguhuzta és Léni babának tökéletes méretei vannak, nincs lemaradásban,minden ok vele. :P :P

Vérképe nem tökéletes,de nem is rossz, fehérje tovább romlott, így megint csinálnak egy 24 órás vizeletgyűjtést és húzzák a császit amíg
lehetséges.

Szóval Léni babáért most nem kell aggódni, inkább Csilla egészsége van most kicsit kockán, de remélem most már minden rendben lesz. Hétvégétől meg akár jöhet is a kismanó és akkor megszűnik minden probléma és csak az öröm marad. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Geoo, ha nem is aterzem teljesen mert nekem mas a szitum, asszem valahol megis megertem az egeszet anyukaddal. Enyim anyam ma reggel ota megint kavar, ujabb harcot inditott a gyerek lepasszolasa vegett.
Komolyan mondom, szerintem ultragaz ez kivulrol nezve, hogy valaki minden aron szabadulni akar a 'gyereketol'... oke, enyim nem az ove, de o akarta magahoz venni es o akarta a jogilag csaladjaba fogadast, ami a multkori akciojat, hogy egyenest feltegye az elso gepre, meghiuzitotta. Nos azota ujra megalmodta, hogy de akkor is kell valamit csinalni... o akarmit alair (ertsd ez alatt azt is, hogy vogyek neveloszulohoz???!!) csak el tole... es tok kivagyok anyamtol (hugom is) es meglepo, hogy tolunk nem akart anno ilyen vehemenciaval szabadulni (na nekem azert parszor beigerte, hogy kitesz az ajto ele :D)... ez ha belegondolok, milyen ez mar... a gyerek nala (eltekintve atto, hogy az enyem) olyanmintha orokbefogadta volna., Hat nem tudom mit gondolnek en arrol a neveloszulorol, aki nem bor a gyerekkel (pedig o nevelte fel) es akkor tuzzel vassal de szabadulni akar tole.
Es ez az egyik oldal csak, mit erezhet az a gyerek akinek eszt vegig kell asszisztalnia? Ettol var anyam egyuttmukodest egy kamasztol~? Hogy ettol megjon az esze, hogy ki akarjak tenni? (de anyamnak az sem tetszik, ha aztmondom kitenni...)milyen lehet mar, hogy szabdulni akarnak tole? Es akkor anyam felajanlja a gyereknek, sot noszogatja, hogy menjen el vele az ugyvedhez tanacsert, hogy ezt hogy lehet elintezni, es nem erti a gyerek miert nem hajlando vele menni. Mondtam neki, hogy szerintem o sem orulne, ha naphosszat valaki a fejehez vagdosna a hibait es minden bunet, es ezek utan elvinne valami x helyre es ott neki megegyszer vegig kene hallgatni magarol ugyanazt a negativ szoaaradatot. Hogy ugye nem gondolja komolyan, hogy abnormalis, ha a gyerek ebben nem akar reszt venni?
Komolyan mondom csajok, anyam szult negyet es pedagogus is... es nekem bizonygatta, hogy de hat siman 18 evesen (ket ev meg) felmehet a gyerek az en ures lakasomban es elhet egyedul kedvere, es majd apja kuld neki penzt araboabol es akkor meg van oldva. Egy elsos gimisrol beszelunk, akit anyam szerint siman ki lehetne tenni, ugyis meg kell tanulnia az onallosagot???!!!! :D:d ezenkomolyan csak nevetni lehet... elkepeszto, hajmereszto, hihetetlen... es ha nem velem tortenik meg (azok utan, hogy ugye anyam tanuzott ellenem a valasnal is, hogy nehogy nekem iteljek azt a gyereket akit most megis csak en vagyok hajlando egyelore szivesen latni) el sem hiszem, hogy ilyen van :) Es mindezt ugy, hogy anyam igazabol nem egy furia, nem egy gyulolkodo ez szerethetetlen valaki, csak nem tudom... fixa ideaitol egy centit sem... amit o kitalalta es elkepzelt az ugy van vagy sehogy. Es ha o egyszer valamit a fejebe vesz, akkor arkon, bokron, tuzon es vizen at is... es lehetoleg azonnal...
jahajjj de leegem van, igy a 78. feçlvonas kozepen, es eros a gyanum, hogy jon meg ujabb 78 :D:D

luna6

Lányok,

Csilla fél 5-kor küldött egy sms-t,hogy mégiscsak megcsászározzák. Szerintem már túl is van rajta.(csak nem néztem a telómat)

Remélem minden ok, most nem merem zargatni,majd biztos küld sms-t, ha már tud mozogni. :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

sziasztok

Délelőtt voltam dokinál, csinált uh-ot és azt mondta, hogy szerinte Ágoston már van 2800 g :shock: de átlagos méretű, szóval ne aggódjak. Azt nem mondta, hogy mikorra várható. Voltam NST-n is. Tök jó volt hallani a szívhangját. Eleinte zavarta a gép, meg a szíjak és el akarta tolni, mindig kinyomta magát. Tök vicces volt, bent volt a férjem is, nagyon tetszett neki :lol:
BPD: 90 mm
THQ: 95 mm
FL: 71 mm
Már be van fordulva, úgyhogy most már minden ok, jöhet bármikor :D
Lepényérettséget meg áramlást viszont nem néztek, és nem is tudom, hogy lesz-e nekem ilyen, mert a nőgyógyásszal már nem találkozom. Most már minden hétfőn NST-re megyek .
Ja, de most nézem a papírt és azon F: PX:II-III, akkor valószínű ez a lepényérettség, csak a táppénz miatt lehet, hogy falból írta rá a doki :roll: Szóval nem lettem okosabb.

Judy örülök, hogy jó híreket hoztál a Csilláról, hála Istennek, hogy minden rendben van :D :D Nagyon izgultunk érte :D
Köszönjük, hogy mindig tájékoztatsz minket :D

Rózsa akkor neked már nagyon közeli :lol: :lol: gondolok rád sokat :lol:

Heni meddig fog így dolgozni a férjed? Mert akkor szorítok, hogy Gergő ne hétközben, hanem inkább hétvégén szülessen meg, hogy a férjed tuti otthon legyen :lol:

Geo nemsemmi, amit írtál, teljesen átérzem az ijedtségedet az eltűnés miatt :shock:

Holnap még elmegyek az utolsó tanfolyamra, akkor kapjuk meg a tanusítványt is, hogy ott voltunk. Remélem lesz annyira jó, mint a múlt heti :D

A MagneB6-ot a mai naptól már én sem szedem, bár eddig is csak napi 1-et vettem be, de biztos, ami tuti nehogy ezen múljon.
Azt már elterveztem, hogy nem fogok besietni a kórházba, csak, amikor már 7 percesek lesznek a fájások, inkább itthon legyek, mint ott. Ha magzatvízelfolyással indul, az más. Azt hiszem akkor rögtön el kell indulni, mert ott a fertőzésveszély. Vagy nem jól tudom?
Tényleg, egyébként mikor ajánlatos elindulni?

Na megyek és befejezem a rakottkrumplit. Remélem nagyon finom lesz :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Hát csajok, nem semmi családjaitok vannak! Ilyenkor ha belegondolok, akkor nekem tök jó dolgom van. Azt azért nem mondom, hogy kiegyensúlyozott család, de ilyen abszurditások nem történnek azért. Na jó, leszámítva egyet-kettőt :lol:
Persze jó tanácsot nem tudok adni, úgyhogy nem okoskodok, kitartást és jó döntéseket kívánok!

Csilláról köszönjük a jó híreket! Az azért elég bíztató, hogy a babával minden rendben van!

Nikvik, reméljük akkor te is lassan újra otthon lehetsz. Igaz a folyamatos ágyban lét elég uncsi tud lenni, de mégis csak más lesz otthon a saját megszokott kis birodalmadban.

Én ma csak takarítottam mint a güzü. Reggel apa nem bírt aludni, felkelt fél 7-kor. Erre persze én is felébredtem, meg Lili is. Elmentünk Anyuval vásárolni, mikor hazajöttünk apa lefeküdt aludni és aludt és aludt és aludt..... és én meg majd felrobbantam, mert olyan álmos voltam mint a fene. Hát inkább aludt volna reggel, hogy minket ne ébresszen fel és játszott volna Lilivel, amíg én mondjuk egy picit lepihenek. De nem. Ráadásul elleptek minket a hangyák, úgyhogy mindent végigtakarítottam, a nappaliban felszedtem a szőnyeget, persze egyedül, mert apa feküdt a kanapén. Mikor már majdnem az egész szőnyeget feltekertem, már csak a kissebbik kanapé alól kellett kivarázsolni, akkor volt képe megkérdezni, hogy nem simizgetem egy kicsit? Na akkor kiakadtam és mondtam, hogy majd ha kész vagyok. De még akkor sem kelt fel, csak mikor már teljesen feltekertem a szőnyeget és vittem kifelé. Na akkor közölte, hogy majd ő kiviszi. Mondtam, hogy már a kezemben van, hagyja a pics..ba. És akkor kért egy kávét...

Délután kérdezem, kér-e húslevest, mondja nem. Erre kiszedtem a Lilinek meg magamnak, a többit vissza a hűtőbe. Megmelegítettem, hozom be, erre kérdezni, hogy akkor kaphatna-e mégis :evil: Újra kipakoltam a hűtőből, megmelegítettem neki is egy adagot. Erre az volt a baja, hogy túl sokat szedtem a tányérjába, mert nem fér bele a tészta :roll: Akkor már tényleg azon filóztam, hogy ő a macerás, vagy én.

Na és akkor megjött Anyós, akinek rohant kinyitni a kaput, beállt neki a kocsival, és bevitte a kis retiküljét, hogy Anyucinak ne kelljen cipekednie. És akkor már a felrobbanás szélén voltam. Most hála a Jóistennek elment dolgozni. De holnap folytatjuk ugyan itt, úgyhogy már alig várom :lol:

Kép
Kép
hari

Csilla szorítok és gratulálok :lol: :lol: :lol:

Luna nem könnyű neked az anyukáddal, nem irigyellek :roll: és most akkor mi lesz a nagylányoddal? Kimegy hozzád?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Judy,
Na, közben olvasom Csilláról az új hírt. Remélem hamarosan jelentkezik!!!!

Kép
Kép
hari

Tallin, a kerdesre nem tudok valaszolni :) ez a csont nalunk evek ota ragodik :D:D es nem tudhatom mikor milyen fordulatot vesz a dolog. Ha jogilag sima ugy lenne, a gyerek mar a repulon ulne vagy mar ide is ert volna. De sem ralatasom, sem beleszolasom nem sok van az esemenyekbe, en csakidonkent asszisztalhatok anyam ujabb otleteihez... illetve a vege majd tuti az enyem, egyszer mar jatszottunk ilyet, hogy a gyereket ne nekem es megis nalam kotott ki akkor is :) szoval nem lehet tudni mi lesz... ehez kepezt ugye marhara nemmindegy, hogy egy fizura hanyan vagyunk., hogy egy lakasban esetlegesen hol es hogy helyezek el egy kamaszt, majd oktatasat ugy, hogy egy fel szot nem beszel itteni nyelveken... aaa, semmit nem lehet tudni. :D:D Most kell erosen alkalmaznom azt a megkozelitet az eletnek, hogy MOST van. A mostot elfogadom, a mostal meg tudok borkkozni, a holnapmeg nem letezik max mese... majd ha most lesz, akkor azzal es ott elbanok valahogy :D

luna6

Luna, nem akarom feszegetni tovább a témát, csak egy utolsó kérdés, ami számomra nem derült ki, hogy a nagylány mit szeretne?

Kép
Kép
hari

hát, lehet, hogy valahogy én is így csinálnám: csak kis lépésekben. Ezt máshogy talán nem is lehet.
Egyébként a nagylányodnak mi a véleménye, ő mit szeretne?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Nem derult ki egyertelmuen, de szerintem katasztrofanak es buntetesnek eli meg hogy kiteszik. Azt vegkep, hogy kulfoldre... anyam szerint lehet az intezetet valasztana inkabb, de ez anyam verzioja... nem hiszem, hogy felemelobb erzes lenne neveloszulohoz menni vagy intezetbe mint ide. Magatol nem akar semmit.... kamasz, lazad... nagyon lazad es leginkabb es legfokebb anyam ellen, amit mi 'nagyok (marmint en meg a hugom) totalisan meg is ertunk, anyamnal ez igazi harc belatasok ez engedmenyek nelkul... mi mar tudjuk. Jatszmaznak de nem tudnak rola. Marmint anyam es a gyerek. Csak a gyereknek meg nincs annyi esze, hogy lassa, hogy ebbol o nem johet ki jol. Anyamnak meg annyi nincs, hogy belassa, ezt valahol o cseszte el es a megoldas (nem a gyerek kipakolasaban) az o kezeben lenne.

luna6

Jah, es akkor felmerulhet meg a kerdes, hogy ilyenkor apuka hol van... akinek a harca miatt alapbol a gyerek oda kerult ahol van? :) Hat hol, a vilçag masik vegen, es hogy anyamat idezzem 'szegeny o sem tud mit tenni'. Vilagos, ok letrehoztak (immar masodszor, mert en is hulye vagyok es hiszekeny es en sem mertem mindig szembeszallni szuloanyammal) mar masodszor a szar szitut aminek a vegen en vagyok a megoldas :)
Es akkor jon anyam olyanokkal nekem, hogy de hat a hazassdagom, meg mit fog ehez szolni P (a ferj ugye)...es nem erti mikor mondom, hogy tul sok szolnovaloja nincs. A gyerek az enyim, ugyhogy evidencia szamomra hogy nem fogom azt mondani (amit o) hogy oke, add intezetbe. Hogy tehetnem mar? Miert tennem? Mert szemptelen? (mert szerintem higyjem el, ugy fogom gondolni ahogy o is, az elso beszolasok utan... hat basszus, ha mindenki kitenne a gyereket ezert, a fel orszag hontalan lenne :D)

luna6

Szegény, remélem sikerül valami jó megoldást találni, ami mindhármótok számára ideális :roll:

Fájdogálásod megvan még?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

erre jo megoldast? kicsi a kepzeloerom :) addig oke, hogy anyamat meggyozni ugysem tudnam, de meg almodozasaimban sem tudok olyat ami realisan megoldas lenne mindenkinek :)

most jol van a hasam eppen. es mar a szines nyavajam is elmult a megvizsgalastol :) es majd szerdan ujra vizsgalnak, szerencsere csak hasi UHval :)

luna6

ezekszerint akkor apa is úgy gondolja, hogy mehet nevelőszülőkhöz? Feltétel nélkül elfogadja, mit anyukád mond?

Ne haragudj, nem akarok tulságosan erőszakos, vagy nagyon faggatózó lenni...

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

A fene se tudja apuka mit gondol :) Nem egy elmeleti alkat :) De elegge ugy van ahogy irod, feletetel nelkul elfogad anyamtol mindent, megfelelo talalasban, Es ha anyam valamihez ert, akkor az a talalas :) De o abba is belemegy, hogy ide jojjon, barmibe belemegy... csak az az egy verzionem merul fel (mert szegeny ember) hogy esetleg o, aki annyira harcolt a borosagon a gyerekert, mondjuk a gyakorlatban is alakitsa at ugy egyedulallo!! eletet, hogy megoldja a szitut :) Merthogy o egyedul van, nincs feleseg meg meg ket gyerek mint nalam, egykeresoso soklabu hatzartas... de hogy mit gondol? Szerintem ugy magaban semmit, aztan ha anyam ad egy verziot azt meg elfogadja.

luna6

Megvolt a szülői értekezlet. Bogiról hál isten nem mondtak semmi rosszat, sőt dícsérték, hogy milyen jól sikerült alkalmazkodnia az óvodai élethez.

Most értünk haza nemrég sógornőméktől, akik ezalatt vigyáztak rá.

Csilla: Akkor lehet, hogy Léni baba már világra is jött azóta? Szorítok ezerrel, hogy mindkettten jól legyetek!!!!!!!!!!!!

Talinn: Apa a héten biztos nem lesz, de valószínű még hogy a jövőhéten sem. Az a tervem, hogy megpróbálom rábeszélni, hogy ha egy mód van rá, akkor jövőhéten már ne menjen, inkább itt a közelben vállaljon valami melót. Remélem a főnöke tud neki adni közelebbit.
Ha mégsem jön össze, akkor szerintem megy az sms anyukámnak, hogy jó lenne, ha el tudna jönni, mert a 38. hét már tényleg nem vicc.
A baby-d méretei tökéletesek, a múlt héten nekem is hasonló súlyt mértek, mindössze 50 g-mal kevesebbet, mint nálad.

Aztán sok függ a szerdai NST-től is, hogy az mit mutat majd, illetve hogy utána mit mond a doki, hogy mik a kilátások.

Luna: Nem lehet egyszerű anyukáddal zöldágra vergődni. Szerintem konkrétan még ő maga sem tudja, hogy mit akar, csak fújja a magáét, hogy így meg úgy, de jogilag gondolom nem nézett utána semminek. Nem lehet, hogy csak és kizárólag a te bosszantásodra csinálja ezt?

Hari:Az én párom is tud hasonló dolgokat produkálni. Mikor kiakadok, hogy igazán segíthetne egy kicsit, akkor a fejemhez vágja, hogy dolgozik ő éppen eleget. Oké ebben igaza van, de én ugyanúgy "dolgozom" itthon. Van tiszta ruha, főtt étel, rend és tisztaság, gyerek rendesen ellátva, és mikor hazajön még egy mosolyra is futja a nap végére az igencsak apadó energiámból.

Néha meg olyan, mint akit megszállt valami jótét lélek. Szó nélkül elmosogat, felporszívóz, felmos. Csak ez viszonylag ritkán van. Jöhetne ez a jótét lélek gyakrabban is hozzá látogatóba.[/b]
Vendég

Luna,
ma téged faggatunk :lol: :
De tényleg az utolsó-utolsó kérdésem: mostani párod mit szól? Ő elfogadná ha jönne a lányod?

Kép
Kép
hari

Anyam mast sem csinal, mint a jogi kiutat keresi :) Volt mar a gyamugyon a multkor mikor irtam, ma meg ugyvednel :) Nem csak ugy mondja a dolgokat, csak meg nem tudja mit valaszol az ugyved mert utana kell neznie neki is. Dehogy akar engem bosszantani, de miert is akarna? O szabadulni akar a gyerektol, barmi aron, mert szerinte megkeseriti az eletet es szo szerint a sirba teszi, pedig o meg elni akar egy kicsit. Ez tibbe kevesbbe idezet :)

luna6

A parom? nem tudja :) illetve tudja, hgy idonkent anyam ki akarja tenni a nagyot, de ha minden egyes kulon akciojat anyamnak elmeselnem es minden alkalommal felkeszitenem, hogy jon a gyerek, lehet mar elvaltunk volna mielott osszehazasodtunk :) Most sem fogok szolni szerintem, mert sosem lehet tudni holnap mi derul ki, miert nemmehet a dolog... ugye a multkor is kiderul, hogy jogilag nemmegy, csakkozben anyam ujabb verziot eszelt ki ez most azt deriti fel :)
Amugy meg hat... na jo, ezen van anyam is kiakadva. Na de miert kerdes, hogy mit szolna a parom? Biztos a hiba az en keszulekemben van (de nem feledjuk, hogy anyam nevelt fel :D:D:D) de mi van elobb... a gyerekem vagy a friss ferjem? A ferjem miatt ugye nem tehetem a gyerekemet allami gondozasba, szerintem nem, nem opcio. Valamint a ferjem meg tudta, hogy van egy nagy gyerekem :) (anno volt is szo rola, hogy o is kijon de vegul maskep lett) Szal szegenynek vannemi tanacskozasi joga, de szerintem en meg nem donthetek a gyerekem ellen... az mas kerdes, ha a gyerek kerek perec kozli, hogy o ide nem... de en nem mondhatok olyat, hogy marpedig edes lanyom uj eletem van, uj ferjem van, nem fersz bele... nonszensz... meg ugy sem tehetem, hogy evekig tenyleg nem nalam volt a csaj.

luna6

azta :shock: akkor ő meg sem próbál harcolni érte, pedig egyértelműen nála lehetne most a legjobb helyen. Nem kellene országot, nyelvet, iskolát, barátokat elhagyni, neki ez még nagyon fontos, hiszen 16 éves :roll:
Most már triplán nem irigyellek. Ez egy nagyon-nagyon nehéz helyzet :!:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn, marmint exferj? Nem egyszeru, o sincs Magyarorszagon, araboaban van es ott melozik... de egyedulallo, szal o konyebben mozdulna vagy alkalmazkodna, szerintem :) De ne feledjuk, ti csak az en verziomat latjatok, szal egyoldalu igy ezt tudom. Mindenesetre neki ott se kutyaja se macskaja. Es anno a perben neki iteltek a gyereket mertakkor nagyon lapatolt, csak aztan sosem lett betartva, mert a gyakorlatban egyszerubb volt megiscsak nekem visszaadni ha mar otthon voltam a kicsivel eleve :) Es en meg - marha- soha nem valtoztattatam meg az iteletet annak ellenere sem, hogy evekig igy volt nalam, mert ugye fo a bekesseg :D:D Na emiatt, hogy sosem volt papiron nalam (mindig csak gyakorlatban) a csaj, utkozik most anyam jogi akadalyokba, hogy nem teheti fel a gyereket az elso gepre :)
(szal exnel sem boztos, hogy nem kene orszagot valtani, vagy mehetne oda a csaj, vagy ex mehetne Magyarorszagra, szerintem, szigoruan szerintem o konyebben tenne mint en. de nem szamit, ez fel sem merult senkiben eddig)

luna6

igen, épp most jöttem rá, hogy hülye vagyok, hiszen írtad, hogy nem itt él.
Anyukád akkor addig hajt, míg el nem intézi, amit akar. Tűzön-vízen át.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Csilla - jesszum lehet hogy van már egy kislányod??? :-)
hihetetlen - várjuk a híreket amiket köszönünk ám nagyon nagyon

Luna .. .vazze micsoda storyk és történetek! ... én nem is tudom mit csinálnék a helyedbe - meg ilyen "gyerekkorral" vagyis inkább anyával! rossz hogy az emberek olyan "gonoszak" .. de tényleg

remélem jól alakulnak a dolgok és hogy anyukád magánakciója zsákutcába kerül - neked most nem ilyenekkel kéne foglalkoznod ugye hanem az új kis családoddal!!! fuuhhh de nehéz még jó hogy már jobban vagy

Heni: na te is mindjárt befutsz a finishbe aztán jövök én :-) :-)
Vendég

Na nem is arra gondoltam, hogy "megtiltja", főleg neked :lol: Inkább csak az érdekel, hogy milyen a hozzáállása, hogy "na a fene egye meg egyel többen leszünk", vagy "Persze drágám, ez a legtermészetesebb, hogy a lányodat bármikor szívesen látjuk, már alig vártam, hogy így alakuljon". Na jó, ez a két véglet. Én meg a végletekig kíváncsi vagyok :lol:

Kép
Kép
hari

Hát azért hihetetlen, hogy egy sima UH-gal megállapították, hgy Csilla Lénijével nincs gond, de azért korábban beijesztették, hogy 3héttel le van maradva :twisted:
őrület...
viszont Csilla, Rozsa, meg Henibaby is már hamarosan anyukák leszenek (a két utóbbi ugye már nem is először :wink: ) számomra ez olyan fura, hogy a várandós létből egyszer tényleg átmegyünk beteljesült létbe :P

na most már jobb a kedvem, mert Andrs egy-egy doboz csokis, vaníliás és diós jégkrémmel állított haza, amihez raktunk egy kis diákcsemegét, meg csokis, illetve eperszószt... úgyhogy ez felvidított, meg persze ettem még egy vajas párizsis zsömlét, most meg a szotyit nyomom... :shock:
valameliykőtök írta, hogy nagyon elkezdett hízni, hát most
1-2 napja én is zabálok, mint egy malac :D :oops:

Luna,
a te anyukádat sem egy könnyű eset bakker...
(ja, amikor megszületett a kisöcsém, anya bejelentette, hogy ha nem viselkedünk normálisan, akkor költözhetünk ki az alkoholista apánkhoz...)
még jó, hogy ekkora a távolság :wink:

asssztaaaa!!!
a ahajam is égnek áll Csillától!!! mármint csodálkozásomban, úgy felpörögtek az események velük :shock:
remélem minden oké lesz mindkettejükkel, és hamarosan mutat majd nekünk képet az egészséges kislányáról :oops: :)

Hari,
és a párodnak vannak jó napjai is? csak mert én már tuti leordítottam volna András haját ezekért, vagy bőgtem volna :oops: :D
de neked bakker jóóó nagy türelmed van, le a kalappal :)

Tényleg Judy!
te már hogyhogy nem írsz ide hozzánk? :oops:
Vendég

Na én most újult erővel nekivágok a tanulásnak, mindenkinek szép estét! :)
Vendég

Geo, lehet hogy hülyén hangzik, de pont tegnap este azon gondolkoztam, hogy a lelki dolgok mellett fizikailag annyira furcsa érzés volt, hogy eltűnt Lili a hasamból. Nem is tudom valahogy olyan volt, mint mikor egy lufit hirtelen leeresztenek. Néha éjszaka még odatettem a kezem, és teljesen meglepődtem, hogy már senki nem mozog odabent. Nagyon hiányzott, persze örültem, hogy ott van Lili a kiságyban, de mégis volt egy hiányérzetem. Na és tegnap este mikor fogtam a pocakomat és Bence nyomakodott szerteszét, akkor eszembe jutott, hogy hogy fog ez nekem hiányozni!!!!!

Amúgy Andrisomnak tökéletesen jó napjai nincsenek, vagy legalábbis nem veszem észre :lol: Minden nap vannak jó percei, órái :lol:

Kép
Kép
hari

Hari, szerintem pont a ket veglet kozott van ember :) Nem ugral oromeben (ki ugralna egy 16 eves lazado kamasztol aki meg a nyelvet sem beszeli? na es utal itt lenni :)) de hat megtiltani sem fogja egyertelmuen... mert egyreszt nem egy annyira megtiltos alkat, szal ehez nagy szemelyisegfejlodesen kene atesnie hirtelen, masreszt meg tudja, hogy van egy opciom - a gyereket ha nem teszem az utcara - ami a sajat lakasom, az meg ugye nem itt van. Szoval szegeny kenyszerhelyzetben van, en ertem ezt, de ettol meg mindig ugy erzem, hogy nekem nincs sok valasztasom.

luna6

Asszem nekem nem fog hianyozni a pocak :) Szeretem persze, de elso ket kanyarban nem voltam aggodos sosem es nyugos is sokkal kevesbbe. Akkor hianyzott, de akkor menet kozben is sejtettem, hogy jo lenne meg egy... mostanra meg nem erzem igazan ezt :) Nem zarom ki, de talantalan inkabb megsem meg egyszer :)

luna6

Én most úgy érzem, hogy nagyon szeretnék még egy babát, de ez szerintem inkább csak vágy marad. Rajtam kívül nem hinném, hogy a családban bárki jó ötletnek tartaná :lol: Mondjuk ilyenkor még Lilinél is úgy gondoltam, hogy szeretnék gyorsan még egyet. Aztán 4 évbe telt, míg újra így gondoltam...

Nem teljesen idevágó kérdés, de szerintetek, ha a FIDESZ januártól visszaállítja a 3 évet, ahogy most mondja, az azt jelenti, hogy aki idén május 1. és idén dec. 31. között szül, az 2 évig marad itthon, mindenki más meg 3????
Tudom, Luna neked mi a véleményed és azt gondolom én is, hogy a 2 év is baromi jó, de én azért az a hülye fajta vagyok, hogy ha viszont tényleg csak azok "szívnak" akik ebben a fél évben szülnek, és én beleesek, akkor azért szívom a fogam. Bár végül is ha hülye vagyok és ezzel hergelem magam, akkor meg is érdemlem...

Kép
Kép
hari

Hari, szerinted nekem mi eselyem volt elso utan 2-eskere mikor elvaltam? Es ketteske utan harmaskara mikor ferjem sem volt meg parom sem? :D:D:D:D szoval soisem tudhatod... oke, nem kovetendo pelda, hogy harom gyerek harom apatol, ezt belatom en is :D:D:D de hat igy sikerult... es jo valtozatos igy a paletta nalam :D:D De nalad is meg akarmi is lehet. Nalam ketteske 7,7 ev kihagyas, harmaska meg 8 ev kihagyas utan jott :) Barmi lehet meg :D

Oke, mindegy en mit gondolok ettol fuggetlenul irom: annakidejen volt egy Bokros csomag, aki nem annnyira fiatal az emlekezhet ra. Nos ott volt egy olyan szakasz amikor szinten elvettek kismamaktol es aztan visszacsinaltak. Mivel ezeknek a dolgoknak kell legyen eleje meg vege, nekem ugy remlik, hogy igen, aki kozte volt az maradt abban amiben, nem volt visszamenoleges a valtozas. (irto nagy kitolas ez az orszaggal, attetelesen a kismamakkal is meg mindenkivel, ha megjatszak... csak mert nem birok raulni a kezemre :D) Aztan egyaltalan nem biztos, hogy most is igy lesz...

luna6

Luna, tök igazad van, mind a gyerek dologban, mind az itthonmaradással. Ráadásul nem titkolom, én azon az oldalon állok, akik 2 évre változtatták a dolgot, úgyhogy ha józanul belegondolok akkor jogos is, hogy én csak ennyit legyek itthon, amúgy meg lehet, hogy mindentől függetlenül visszamennék 2 év után, hisz a 3. év az pénzben semmi. Csak ilyenkor úgy érzem, hogy igazságtalan, hogy én miért esek pont bele ebbe a csoportba. De persze nem csak én esek bele, és különben is lehetne jobb dolgom is, mint hogy ezen agonizálok :lol:

Kép
Kép
hari

De amúgy a gyerkőc dologban azért gondolom, hogy már kicsit késő van nekem, mert hogy én nagyon jól emlékszem arra a bizonyos Bokros csomagra, ami azt jelenti ugye, hogy nem vagyok egy mai csirke :lol:

Kép
Kép
hari

A Bokros csomag 16 eve volt :) Es gyanitom nem vagy nalam idosebb... es a noverem nalam 2 evvel kesobb szult 3.-at (marmint korban ugye, nem ket ev mulva fog :D) ugyhogy csak nem vagy lemaradva.... hogy meg nem kerdezzem egyenesen hany eves vagy :D:D:D:D (en csirkesegem mar 38... ugyehogy nem vagy meg ennyi? :D:D)
(megjegyzendo, hog ya Bokros csomag nekem azert emlekezetes, mert egyeskem mar nem esett bele :D:D szal en akkor mar elkezdtem a sorozatgyartast)

luna6

Nem titok, 35 leszek most májusban. Úgyhogy akkor végül is még nem vagyok "öreg", főleg lélekben nem. Úgyhogy ebben is meggyőztél, mint általában szoktál :lol:

Kép
Kép
hari

Hívott Csilla,
18.40-kor született meg Léni baba, 1820gr és 47 cm.

9/10-es APGAR-t kapott.Elvitték röntgenbe,hogy a tüdeje mennyire erős, amúgy rögtön felsírt, viszont a gyerekorvosnak az volt
az első kérdése, hogy miért nem kapott tüdőérlelőt. No Comment! :twisted: :twisted:

Valószínűleg kapni fog oxigént és inkubátorba teszik.

Csilla elég rosszul viselte a császit, hányt és iszonyatosan görcsöl a hasa.
Végül is azért döntöttek a mai napban mert a duplájára emelkedett a fehérje a vizeletben. :oops: :oops:

Talán holnap már többet fog tudni, akkor már lemehet Lénihez is. :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

HATALMAS GRATULA LÉNI BABA SZÜLETÉSÉHEZ!!!
Vendég

Geo,
Aranyos vagy, azért nem írok,mert annyira nagyon pörögtök,hogy képtelen voltam követni benneteket. Így inkább maradtam csak az olvasásánál, követtem az örömteli és szomorú híreket is. :oops: :oops:

Nem tartottam fair-nek, hogy néha berobbanok, írok valamit, aztán megint megyek. :roll: :roll:

Most már lassan a babaesőről fogok olvasni, nagyon elment az idő. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Csilla! NAGY NAGY GRATULA!!! ÉS NAGYON NAGYON NAGY BOLDOGSÁGOT A KIS LÉNIHEZ!!!!!!!!!!!! ÉS SOK EGÉSZSÉGET IS!!!!
Vendég

Hari: ha január 1-től (mert az lesz az első intézkedés állítólag) visszaállítják a 3 évet akkor akik szültek előzőleg tehát május 1- és dec 31 között azok visszamenőleg megkapják a pénzüket! és NEM MARADNAK KI SEMMIBŐL! én is utánajártam a témának! csak nem irtam a Luna miatt :-) (viccedltem) én örülök ha kapok 3 évig bármit is az államtól és csak azért irom mert körülöttem mindenki lop csal hazudik és nem hiszem hogy ez jobb lenne én aki becsületesen dolgozom legalább ezt megkapom az államtól - ahova jócskán fizetek és nem érzem úgy hogy kapnék tőlük bármit is amúgy....

például én a nyugdijjárulékot is inkább nem fizetném ha tehetném mert nem hiszek abban hogy nyugdijas lennék! szó szerint nem hiszek benne tehát abszolút feleslegesnek tartom - persze fizetem
de nem politizálok persze! itt már úgy rossz minden ahogy de én szépnek látom amúgy mert imádom magyarországot budapestet a budai hegyeket a belvárost turistaszemmel - és hát jó lenne igenis 3 év gyes vagy mi :-) az a pénz úgyis el lenne lopva valami felsőbb vezető által legalább hozzánk jut adófizetőkhöz!!!! :-)
Vendég

bár tudom a 3 évvel az is a baj hogy sok a visszaélő! na mondom minden szar itt nálunk mert mindenki lop csal hazudik! szomorú
Vendég

Judy, köszi neked az infókat!
Szegény Csilla, én le vagyok döbbenve...
Fogadott orvos mellett ennyire elhanyagolni egy kismamát...
Léni is jó picike a korához képest, de szerencse, hogy ilyen jó lett az Apgarja!
Sok boldogságot nekik és mielőbbi felépülést!!!

Kép
jenny29
Mór

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?