2004.10.04 12:26
2004.10.04 13:14
Jó sokat írtok (jó is olvasni), és mire a végére érek, mindig közbejön valami és nem marad időm írni.
Szereti, ha kocsit vezetek (a kisfiam is ilyen volt), ahogy elindulok és szól a zene a kocsiban, úgy rúgkapál, mintha ki akarna jönni, hogy ő vezessen.
Amikor a napi teendőim közben időnként lepihenek egy kicsit, akkor is jelez, szerintem azért, hogy végre egy kis nyugi.
Esténként is ficánkol, de Apának még nem érezhető módon, talán kissé párnásabb a hasam, mint kéne?!
Nálunk sajnos nincs a védőnőnél ilyen szívhanghallgatási lehetőség. Talán nem is baj, mert igencsak a nyakára járnék.
Olyan aggódós vagyok egyébként, mint Babus.
2004.10.04 13:29

2004.10.04 13:33
A babám 5,5 cm; a nucha 1,6-os, azt mondta a dokinő, hogy 2,5-ig jó, úgyhogy nem aggódom.
De ezek után én is rákérdezek a dokira, hogy mit gondol ezzel kapcsolatban. 2004.10.04 13:54
2004.10.04 17:11
. Bármikor elmehetek vzsgálatokra, csak előtte szólnom kell. Nem viselkednek velem másként amióta babát várok. A fizetés lehetne több, de valószínüleg másnak még ennyi sem jut, viszont fizetik az iskolámat, eljárhatok hétköznap előadásokra (és nem kell szabadságot ezekre a napokra kivennem). Fizetik az angol tanárt, akik kijár a céghez és ha akarom, akkor munkaidőben tartják az órákat. Nagyon rendes a főnököm és a közvetlen kollégáim is. A főnököm visszavár. (Igaz úgy néz ki, hogy elég hamar visszajövök dolgozni.)
2004.10.04 22:07
2004.10.05 08:05
M?ködik!!!
Nadine, köszönöm a segítséget! Ki is van javítva és frissítve is van a táblázat.
Ó, és persze gratula Kristófka aktivitásához!
Hihetetlen, mit összemozog a kiscsávó... Úgy irigylem azokat, akik már érzik a baba mozgását...
2004.10.05 08:50
2004.10.05 10:17
Én csak írtam, hogy uncsizok itthon és valaki(k) tanácsolták, hogy szervezzünk talit
) ömlik a víz. Rohantunk ki, és döbbenten láttuk, hogy a WC-ben a víztisztító tartály(még az előző lakó szerelte fel, de minek?!) széttört és ömlik a víz. Ekkorra már elárasztott mindent, fürdőszoba, előszoba, konyha, spajz, már kezdett befolyni a szobákba is. És legalább 2-3cm-es volt a vízszint. A vödör is elúszott a vízen. Nekiálltunk lapátolni a vizet. Hát ne tudjátok meg...Egyrészt iszonyúan rettegtem, hogy elcsúszom és Kristófomnak valami baja lesz, másrészt pokoli volt órákon keresztül guggolva lapátolni meg törölni fel a vizet. Úúúgy fáj a derekam. Ráadásul folyton eláztam, vagy 10-szer cseréltem zoknit, nagyon remélem nem fáztam föl, mert az most aligha hiányzik.

2004.10.05 13:52
Hát, nem volt más megoldás, munkahely
Node felvetődött az első probléma: avagy mibe pisiljek??? Elvégre a macis bögrémet mégsem vihetem ki a klotyóra. (másnak meg még nem akartam elmondtani) Szétnéztem az asztalomon, hátha találok valamilyen eszközt hozzá. Találtam... egy Kindertojás dobozát (tudjátok, azt a kis zölt vackot.) Na azzal kiosontam a wc-re, és finoman nőiesen egyensúlyozva, pontos célzási ismereteimet elővéve megpróbáltam valamennyit beleirányozni....Azt hiszem a kandikamerások jól jártak volna velem. Pár csepp a pipettával... hajtépés... semmi.. Gondoltam azért a tesztet majd otthon dobom ki, úgyhogy eltettem. Majd kíváncsiságból belekukkantottam mégegyszer, s akkor ott volt a második csíkocska is
Persze nekem ez nem volt elég, este hazafelé újabb teszt vásárlása, drágább, tehát jobb alapon, ami nem mutatott semmit.
A teszt kikötött a mosogép tetjén, én meg azért jól elkeseredtem. Majd egyszer a férjem rikkantgat, hogy ott a két csík!!
Mégsem mertem örülni. Ő sem. Nem is beszéltünk róla olyan nagyon. Aztán legkorábbi időpont a dokihoz, aki kijelenti, hogy ugyan gyereket nem lát az uh-on, de mintha egy érett petét igen.
Hát kész voltam, bár egy kicsit vígasztalt, hogy kézi vizsgálatnál azt mondta, érzi a nagyobbodást. Egy hét múlva ismét doki, előtte teszt, szerintem akkoriban belőlem éltek a gyártók.
Na és akkor megláttam a kisfiamat, aki még csak egy pötty volt. Kicsit gyakrabban jártam uh-ra, talán nekem már most annyi van, mint másnak két terhessége alatt, de engem annyira megnyugtat. Persze el kellett viselni a 12. hétig tartó Utrogestán-t, de megérte, hiszen most is itt rúgdos. Mindennél fontosabb lett nekem, talán a testvérkéje is vigyáz rá. (Na jó már kicsit szentimentális lettem )
2004.10.05 14:15

Na, azért nem bánom, cseppet sem!2004.10.05 14:32
2004.10.05 15:13
Én már akkor úgy terveztem, hogy ha eljön az idő, nagy családot szeretnék, mert már akkor is rajongtam a gyerekekért. Dehát mindennek megvan a maga sorrendje. Sokévi együttjárás, közben eljegyzés, lediplomáztam, összeköltöztünk, tavaly júniusban abbahagytam a fogamzásgátlót, augusztusban összeházasodtunk és gondoltam, végre itt az idő.
Megvan a két csík!!!
Hát nagyon romantikus lehetett, nem így képzeltem el, de mindegy volt már.
A világ legboldogabb embere voltam. Úgyhogy mindent összevetve, min. 10-szer biztos voltam már UH-on eddig. De ez is mindegy. A lényeg, hogy itt van
Ő a mi legnagyobb csodánk
A világon a legjobb dolog, hogy Ő van nekem és alig várom már a februárt, hogy végre a kezemben tarthassam
2004.10.05 15:52
2004.10.05 16:13
, különböző féléket, gondoltam biztosra megyek. Pár nap múlva teszteltem. Eltelt a megadott idő és semmi második csík, hát jó, de nem dobtam ki azonnal, eltelt még 10 perc megnéztem újra és akkor valami nagyon-nagyon halvány valami megjelent. Férjemmel órákig tanulmányoztuk, hogy ez vajon azért van, mert már annyi idő eltelt, hogy már tönkre ment a teszt, vagy rossz a teszt, vagy tényleg van valami. És ez volt a legrosszabb, mert még mindig ugyanott tartottunk, hogy lehet, hogy igen, de lehet, hogy nem. Pár nap múlva újabb teszt, megint nagyon halvány csík. De ezek a csíkok egyébként annyira halványak voltak, hogy néha azt hittük, csak mi képzeljük oda. Jó, mondom ez már nem lehet véletlen, és akkor napokig csak azt mondogatta a férjem, hogy igen vagy nem, igen vagy nem. És akkor végül pár nap után újabb teszt, ami már erős második csík volt, úgyhogy megbizonyosodtunk, hogy van valami odabenn. Ezután a férjem az első ultrahangig, azt mondogatta, hogy egy vagy kettő, egy vagy kettő.
Úgyhogy tényleg hihetetlen volt, hogy rögtön első próbálkozásra sikerült én sokáig nem is akartam elhinni.
2004.10.05 16:25
Ugyhogy ma delutan nekiindulunk a 12 oras utunknak. Ezert nagyon szerettem volna, ha az elmult ejszaka jol kialusszuk magunkat. Ez egyebkent minden nap osszejon, kiveve termeszetesen a mait. Ma ejjel 4.30-kor felebredt a Bence, hogy pislini kell. Na kimentunk, utana en eroltettem, hogy minel hamarabb vissza tudjak aludni, ez termeszetesen nem sikerult. Kozben a Bence is csak enekelt az agyaban, majd 1/2 7-kor megszolalt a Jason oraja. Ekkor a Bence is ugrott ki az agybol, szoval gyakorlatilag hajnali 1/2 5 ota fennt vagyunk. A gepunk pedig este 6-kor indul es 12 ora mulva erkezunk Becsbe. Tehat "gyonyoru" utnak nezunk elebe. Majd otthonrol jelzem, hogy hogyan zajlott.
2004.10.05 17:46
2004.10.05 17:56
2004.10.05 18:19
2004.10.05 18:54

2004.10.05 19:46
, így márciusban abbahagytam a gyógyszer szedését, habár még volt egy levéllel
.
védekeztünk, úgy gondoltuk, hogy majd december felé kezdünk teljes bedobással a gyerek projekten dolgozni. Egy „kevésbé”-t követő napon, említettem a páromnak, hogy peteérésem van, (ezt én régebben mindig éreztem) és hogy a tegnapi akció után az ebihalak
még egy darabig életképesek, így ne csodálkozzon, ha eredménye lesz. Persze Én nem hittem, hogy ilyen hamar összejön. Két héttel ezután, a párom közölte, hogy szerinte terhes vagyok. Kinevettem
. Nem émelyegtem, nem voltam rosszul. A cicim ugyan nőtt, de mensi előtt midig nőtt, tehát ez sem volt szokatlan dolog.
. Neteztem éjjel-nappal, szívtam magamba az információkat a terhességről. A melleim egyre feszültek és a hasam is egyre jobban fájt, éreztem, hogy pénteken meg fog jönni, közben a pasim azt mondogatta, hogy szerinte gyerekünk lesz. Aztán a neten találtam egy oldalt, ahol a terhesség tünetei közözött említették, hogy a menstruációs görcshöz hasonló fájdalom is egy tünet lehet. Meglepő fordulat… Közben elkaptam egy kiadós náthát, így muszáj volt elmennem a háziorvosomhoz, aki Budafokon van, én pedig Pécelen lakom. (Ez kb. 50km) Gondoltam, így meglátogatom a családomat is, akik szintén arra felé laknak. Csütörtök volt. Másnap kellett megjönnie. Útban anyuék felé gondoltam egyet és beugrottam a DM-be. Megvettem a legdrágább terhességi tesztet. Miután megérkeztem anyuhoz, elvonultam a WC-re. 5 másodpercig kellet a vizeletsugárba tartani, de még le sem járt az 5 másodperc már megjelent a kék csík. Az ellenőrző csík lassabban jött elő
A tesztet lobogtatva rohantam a nappaliba anyuhoz, aki megkérdezte, mit mutogatok, lázmérőt?
Ő nem használt még ilyesmit
. Közben befutott a nővérem, aki a szomszédban lakik, így felvilágosította anyut, hogy a negyedik unokájának bizonyítékát lobogtatom. Gyorsan lefotóztam a telefonommal a tesztet, a két csíkkal, és MMS-ben elküldtem a páromnak. Csak így XXI. Századi módon, elvégre interneten ismerkedtünk meg
.
Két hét múlva elmentem az orvosomhoz, ekkor szerinte 6-7 hetes voltam. Hallottam a baba szívhangját, készített róla egy fotót. Igaz ekkor még „csak” egy pötty volt.
. Néha kicsit félek, hogy hogyan fogunk megbirkózni a feladattal, de szerintem sikerülni fog.
Valér 
2004.10.05 22:22
(bezzeg az egész napi főzéskor, mosáskor, árvíztakarításkor meghúzza magát
Már most sem szereti a házimunkát
)
Persze csak átmenetileg, hogy átverje aput, és ne hallgassuk tovább ezt a csúnya bácsit, de most hogy itt írok, megint mozgolódik
Tényleg csak este aktív ez a srác
2004.10.06 06:18
2004.10.06 08:16
De hát nem volt mit tenni, úszott az egész lakás, de úgy el tudom képzelni, hogy mit gondolhattak (főleg a pasi), amikor iszonyat hangerővel dörömbölünk a szobaajtón, hogy keljetek fel de gyorsan, mert megtámadott minket a víz
Úgyhogy felkeltek, persze akkor már dőltünk a röhögéstől az egész helyzeten, mivel azon nyomban mind a hárman plusz a pasi elkeztünk rohangálni mint a mérgezett egerek és kerestünk vödrök, tálat, felmosót, lapátot mindent és megkeztük a küzdelmet az elemekkel. Végül is a fölöttünk kettővel lakónál tört el a cső és nemsokára el is zárták a vizet, de még igy is haljnal 4-ig tartott mire kilábaltunk a problémából és sikerült felszárítani a vizet, a szobákba szerencsére csak kevés folyt be, úgyhogy nagy kár nem keletkezett. De elég emlékezetes egy éjszaka volt, főleg a pasinak.
2004.10.06 10:41
AFP, Toxoplazma vagymi, meg minden finomság
... Aztán másfél hét idegőrlő várakozás, utána genetikai UH már az eredmény birtokában... és utána félidő
)))))))))
2004.10.06 11:21
2004.10.06 12:19
2004.10.06 13:20
jó ezeket a történeteket olvasni
Nah remélem majd a szüléstörténeteinkket is feltesszük majd
Bár ott tartanánk már.
szerintem a babának is jobb egy nyugott mama, mint egy örökösen aggódó. A másik, sokat gondolkoztam rajta (persze hülyeség), hogy miket és mennyit hallhat, érezhet a babám odabent. Pl. ugye kismama ne cigizzen, de arról senki nem beszél, hogy szerintem öt perc a csúcsforgalomban, és a belélegzett szarok ugyanolyan rosszak. Vagy hogy pl. amikor én álmodok, ő is álmodik? Vagy amikor én megéhezek, akkor valójában ő éhes? Vagy mikor köhögök, tüsszentek, mit érezhet? Na, jó hülye vagyok, mi?
2004.10.06 14:54
2004.10.06 14:55
2004.10.06 15:20
Rossz ez a várakozás,és ráadásul vásárolni neki meg még túl korai, még azt sem tudjuk, hogy fiú vagy lány, úgyhogy még a vásárolgatásban sem tudom kiélni magam.
És hol van még március??? 
2004.10.06 15:30
2004.10.06 15:43

2004.10.06 16:30
, így jó sokáig tartott megszokni ennek még a gondolatát is. Kb tavaly novemberben abbahagytam a tablettát, de eleinte még máshogy védekeztünk, mert ki akartuk várni a javasolt fél évet a fogamzásgátló szedése után, de valamelyest a lelki felkészülésben is segített ez az idô.
, mindezt egy romantikus spanyolországi utazás során. Részben emiatt is, részben pedig azért, mert eddigre úgy éreztük, nincs értelme tovább várni, elkezdtünk élesben papás-mamásat játszani. Nem gondoltam, hogy elsôre összejön (a legjobb barátnôm évek óta küzd azért, hogy babája lehessen), de mégis elszomorított, amikor a hó végén megjött.
, persze drágábbat ezúttal. Alig bírtam kivárni a másnap reggelt, de azt akartam, hogy biztosan megbízható eredményt kapjak.
De nem bírtam semmit mondani neki, így frappánsan az orra alá dugtam a tesztet. Ô is csak nézett ki a fejébôl, fogalma nem volt, hogy most 1 csík vagy 2 csík mit jelent, csak azt tudta, hogy valami oka van annak, ha ezt megmutatom neki. Végül csak annyit kérdezett: "Most tényleg...?" Valahogy az volt az egészben a megható, hogy mennyire meg sem tudtunk szólalni...
2004.10.06 16:40
Én is jövô héten megyek a rettegett AFP-re... 2004.10.06 16:45
)2004.10.06 17:20
Nekem ugyan már a hasonfekvés szóba se jöhet, de már sokszor előfordult, hogy oldaltfekve feküdtem és picit befordultam hasra (csak félig-meddig) és akkor egy nagyot rúgott. Így kénytelen voltam visszafeküdni a teljes oldaltfekvő helyzetbe. Valószínűleg kényelmetlen volt számára
De nekem lesz egy apucim plusszba
2004.10.06 17:46
2004.10.06 18:09
2004.10.06 18:17
2004.10.06 19:57
Tényleg jó hallani, ki hogy van ezzel...
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|