A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Heni, nekem a csajok egyutt voltak Manci elso napjatol, de soha az eletben nem ebredt fel a nagy a kicsi vernyogasara, pedig az meg 15 honapig meg ejjel is kelt kajalni is :) Ettol meg a kulon szoba is jol fog funkcionalni biztos. Mutattal te a kek szobarol kepeket? :)

luna6

Sziasztok!

Konkri!
Köszönöm, ez jól esett! :D De tényleg! :) Valahogy most nem látszik annyira rajtam az a 92 kiló... majd ha megszületett Alex :D:D Kíváncsi leszek mekkora leszek...

A szüléses dolog lehet, hogy bele számít. Ádi nem akart bent lenni a szülésnél, most sem lesz. Én megértem és nem is erőltetem. Nem a legszebb látvány, amikor kijön egy baba. A péterfyben meg nem takarnak el semmit. Így szegényem tuti elájult volna... :D:D Így kint várta a lányát :D
AZért mégis úgy gondolom, hogy érdemes lenne akár egy párterápiát is csinálnotok, mert szerintem mindegy melyik oldal nem akarja már a szexet, jelez valamit, amivel érdemes foglalkozni. Nem 80éves vagy, amikor már tényleg xar lehet a szex....

Nálunk én nem voltam olyan húúú de nagyon kívánós. Miután megszületett Hanna nekem nagyon sokáig fájt és nem akarom ezt újra, az tuti. Ádi nagyon nagyon megértő és türelmes volt. Most, hogy igazából nem is kellett leállni, így már hetente 2x nyaggat.. mondtam is neki,hogy nem kell túlzásokba esni :D:D:D

Az is nagyon fontos, hogy jó ember az embered!! De NŐ nek kell érezned magad, nem csak társnak. én azt nagyon szeretem, amikor Ádi dícsér, hogy milyen szép vagyok és hogy mennyire akar... ez kell. És szerintem mindenkinek fontos.

És igazad van, kompromisszum az élet :D Szóval azt is megértem, hogy miért gondolkozol így. Én is sok kompromisszumot kötöttem Ádámért és nem is bánom őket. :D

Hari!
Továbbra is jobbulást a csajnak!!!
Jobban felszakad már neki a hurut?

Hannának azóta se volt még csak hőemelkedése se :D Szóval szerintem átment rajta valami 4 óra alatt azt kész . Legalábbis baromira remélem. Jövő héten hétfőn mennek kirándulni az ovival. Anya megy velük. :D Úúúgy mennék én... de majd jövőre :D:D

Luna!
Fura ez a sok név, de ha már portugál, akkor portugál :D:D
A vérnyomásom nekem is fel-le megy.. így néha elalszom, néha kiugrik a szívem. A múltkor 119/78 volt... rögtön értettem miért voltam xarul .. :D:D

Heni!
Ádi nézi a pocid: Ez még a tiedénél is nagyobb. :D:D Hogy bírja? :D:D:D Jót mosolyogtam rajta :D

Rólam
Voltam ma gyógytornásznál. Bucira dagadt a végére a bokám... sebaj :D naponta 2x kell végigcsináljak egy feladatsort és azt ígéri,h ogy 1 hónap alatt rendbe jön a bokám:D:D Remélem így lesz :D:D

A másik. Úgy döntöttem a cégem is bekaphatja. Nem akarnak visszavenni LOáról (hosszú táppénzről) még akkor sem, ha szabira megyek. Így nem kapnám csak júniusig a caffeteriát... kapják be. Az lesz a vége, hogy elmegyek a sebészhez, kivárom a soromat és mégis kiíratom magam 100%os táppénzre a maradék időre, azt érezzék jól magukat. :D grrrrrr

Eszter
Kép
Kép
vok

Megdoglott a kanarim :cry: na eddig erzelmes filmek es romantika oda se neki az en hormonjaimnak, ez most betett :( szegeny madarka... asszem megfulladt :( reggel meg gyonyoruen enekelt :(

luna6

Eszter, es nem csak portugal, spabyolok hasonloan, csak ok tan ennyire nem halmoznak :) Es mas sorrendben hasznaljak anyukatol meg apukatl jott neveket :)
119/78? az teljesen joo... azzal miert erzed magad rosszul? Az sem nem az alacsony sem nem a magas tartomany :D:D Meg csak a hataran sincs egyiknek sem :)

luna6

Vok: Én meg úgy érzem, hogy nem is olyan óriási a pocakom. Mikor szerdán voltam NST-n, na hallod, ott aztán voltak méretes pocakok. Én meg csak sunyin lapítottam, mert mindenki furán nézett rám, hogy mit akarok én ekkora pocival az NST-n... aztán közöltem velük, hogy már a másodikra jöttem... na ekkor nagy döbbenet és kikerekedett szemek.

Összehasonlítottam a 35. heti fotómat a mostanival és nekem is sokkal lejjebb van a hasam, mint akkor...

Csajok normális az, hogy már kb. 1,5 hónapja egyetlen dekát sem híztam? 62-nél megálltam, pedig ha jól emlékszem, Bogival még az utolsó hetekben is jött fel 1-2 kiló.

Luna: Szegény madárka!!! Sajnálom nagyon!
Vendég

Azt irjak okos helyek, hogy az ember vegefel akar heto fel kilot is. Ehez kepest en a korabbi 4 hetes ciklusokban volt, hogy 3-4 kilot is (amit szova tett a doki) szerintem a mostani 4 hetben nincs ez egy kilonal tobb,lehet ez is joindulattal. De a tegnapi doki szerint a gyerek az jo meretu, szal nem miatta lehet :)

Bizony szegeny Frigyesunk... gyerekkel megsirattuk, varjuk a felmento sereget, hogy kezelje a helyzetet. De gyerek azt mondja kell egy masik, az lesz a neve, hogy Frigyes II.

luna6

A gyerkőc mérete nálam is okés. Szinte annyi, mint a nagykönyvekben írják. Ezek szerint, amit megeszek, az akkor hova megy? Mert még a székrekedés is kínoz.

Ha gyerkőc raktározza és ő ugye növöget, akkor is kellene a mérleg nyelvének mozdulni, mert bennem van.

II. Frigyes??? Jó név. Méltóságteljes, mint régen a királyok, uralkodók.
Vendég

Nem tudom hova megy. Enis atalltam a mar csak ketnaponti alkotasra, ketnaponta szorulasra :) Nem orulok... merterzem neha, hogy nem jo.

Ez a szegeny dglott volt a sima vagy I.Frigyes :) ezert a nev.

luna6

Ami most egy kicsit aggaszt, az az, hogy tegnap óta észrevehetően kevesebbet mocorog picur. Viszont a szerdai NST nem jelzett oxigénhiányos állapotot.
Kevesebb a mocorgás, és az is csak annyiból áll, hogy néha-néha arréb megy 5-6 cm-t, illetve kidugja a térdét, vagy lábfejét és ilyesmik. Szóval nincs már az a hatalmas buli odabenn.

Ezen mennyire kellene aggódnom?
Vendég

Heni, ne aggodalmaskodj!! Biztos, hogy pont úgy hízik, ahogy neki kell, a mérleggel meg ne foglalkozz. És minél nagyobb, annál kevésbé tud mocorogni, inkább csak helyezkedik már, pont ahogy írod. Szerintem ne izgulj, az nem jó. Mikor mész legközelebb NST-re? Attól biztos megnyugszol majd.

Nekem fogalmam sincs mekkora lehet most Bence, mert UH-ot már nem is emlékszem mikor csinált a doki és ha jól értelmeztem, akkor már nem is lesz. Gondolom ez a normális, csak engem úgy érdekelt volna, hogy kb. mekkora most. De előbb utóbb majd a saját kezemmel érzem majd a súlyát :lol: Most csak a hátam fáj, de az egyre jobban. Meg ha felállok, akkor mindig olyan érzésem van, hogy szétcsúsznak a lábaim. De pár lépés után helyre jön.

Hízni én sem hízok mostanában. Mondjuk én azért nem kétnaponta járok ki, hanem naponta 3-4x :oops: De én amúgy is ilyen fajta vagyok. Meg ugye engem a vas is meghajt, megfogás helyett.

Vok, nem igazán szakad fel Lilinek, úgyhogy fogalmam sincs hogy lesz. De azért reménykedek benne, hogy vasárnapra jól lesz és hétfőn mehet oviba, mert már azért kicsit sok a jóból, hogy itthon van egy hete. Az viszont tök jó, hogy Hannán ilyen gyorsan átment a betegség. Legközelebb mi is ilyet kérünk majd :lol:

Luna, sajnálom a kanáritokat, bár nekem sose volt madaram, de biztos hozzájuk is hozzászokik az ember. Na ezt jól megmondtam.

Kép
Kép
hari

Hani, hat rugni mar nem sok helye van. Es elvileg sokat alszik ilyenkor mar (enyim ezt nem olvasta, csak en itt fen a babntes leirasban, itt a topik tetejen is hozza a heteket es a ellemzoket) szoval azert ha mindig be-be jelentkezik de nem rugja ki a haz oldalat akkor az azert rendben van :) Majd bulizik neked kinn :)

Hari, hat azert nem egy kutya vagy macska kategoria egy kanari, de azertmegis... meg hat anyosomnal szuletett, csaladban marado vervonal volt... en meg hormonalisan terhelt vagyok :) De ettol meg szomoru baleset volt ez. Most a tobbiek elmentek eltemetni :) Szegeny Fricc... jo madarvolt!! :) Kicsit hangos hetvegen reggel, de amugy rendes madar volt! :)

luna6

Ja, képzeljétek nem is írtam, hogy még az összes növényem él!! Már egy hete! Ez azért nagy szám!Sőt, anyák napjára vettem anyósnak egy liliomot, de aztán mégsem azt adtam oda neki, mert benti növénye van egy csomó. Így megtartottam. Akkor csak bimbói voltak, de azóta olyan gyönyörűen kinyíltak, hogy csak csodálom minden nap. Még a végén megtanulok növényeket tartani. Már csak a gyerekneveléssel vannak problémáim, de azok jó nagyok. Lili mostanában nagyon csúnyán tud viselkedni, igazi kis méregzsák. A pszicho szerint most éli a dackorszakát, neki ugyanis nem volt 3 év körül, amikor állítólag szokott lenni a gyerekeknek. És azt mondja, hogy az ilyen korszakok nem szoktak igazán kimaradni, max. átütemeződnek. Hát nem tudom, minden esetre remélem hamar vége lesz, mert most főleg nehezen viselem a kitöréseit.

Kép
Kép
hari

Most utánanéztem, hogy is van ez a mocorgás. Ha naponta tízszer bejelentkezik, akkor elméletileg nincs gond. Hát a tíz alkalom, az bizti megvan, igaz nem számolom, de szerintem a nap végére van az több is.
Vendég

Hari, en ma dobtam kukaba a csontta szaradt fikus benjaminomat. A masodikat... es meg nehany egyebet. A kaktuszok meg elnek...alig de meg reanimalhatoak voltak :D:D

luna6

Luna, én bármilyen állathoz hozzá tudok nőni. Na jó, ez azért túlzás, mert mondjuk rovarokhoz nem. De lehet az egy süni, akit csak esténként 5 percre látok amíg eszik, vagy egy hörcsög, vagy bármi. A madarat azért nem tudom átélni, mert még nem volt. De ha velem élne, pár nap után már tuti a szívem csücske lenne, még ha nem is kutya, vagy cica. Tegnap egy elütött kis sünt láttam az út szélén és szabályosan kicsordult a könnyem, pedig őt tényleg nem ismertem. Úgyhogy a hormonok tombolnak bennünk ilyenkor, az biztos.
Az viszont szerintem tök jó, hogy lányod szeretne másikat. Apukámnak volt egy papagája és mikor elpusztult, ő úgy reagálta le, hogy soha többé nem engedett állatot a házba, mondván, hogy nem akarja még egyszer átélni ezt az érzést. És ehhez tartja is magát kb. 50 éve!!! Szerintem mondjuk butaság, mert így a jótól is megfosztja magát, persze azzal egyetértek, hogy iszonyú veszteség tud lenni, egy kis kedvenc halála. De valamit valamiért.
Na lelövöm magam mára, mert kezdek litániákat írni.

Kép
Kép
hari

Luna, én is azért most írtam a virágokról, mert most még élnek. Azért egy-két hét után figyeld meg milyen csöndben leszek majd virágügyileg :roll:
Főleg, hogy pár hét múlva már szerintem egész mással leszek elfoglalva, mint a növényeimmel. :lol:

Heni, akkor meg főleg nem lehet semmi gond. Persze tudom könnyen magyarázok, amúgy én is parázok, ha már fél órája nem jelentkezik a pocaklakóm. :wink:

Na tényleg befejeztem. Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
hari

Luna: Már nem sokáig fog tartani a nehézlégzés. Én kb. a 35. hét környékéig küzdötten vele, na meg a gyomorégéssel is. Most, hogy lejjebb költözött a gyerkőc, megszűntek ezek a gondok, de jött egy újabb ... a még gyakoribb pisilés. Na most el lehet dönteni, hogy melyik a jobb.

A gyomorégésem olyan brutál volt akkoriban, hogy mikor ki akartam takarítani a WC-t és föléhajoltam, hogy átsúrolom, azzal a mozdulattal bele is hánytam (bocs). Ezt még nem meséltem, akkoriban volt az a hosszabb kimaradásom a topikból.
Vendég

Na savtol vissza (tavozofelben) meg nem jott nekem semmi, csaka nyelocsovemet es a torkomat marja szet total... de ez a legzes. Ma mintha meg roszabb lenne. Te is vettel idonkent ilyen mely levegoket? Pedig erzem en, hogy azert kapok levegot, de tiszta gaz, hogy neha muszaly joool belelegeznem, hogy erzzemmukodik :) Emlekszem, hogy volt ilyen a tobbivel is, de hogy ennyire ... hat az ember felejt es a szepree melekszik inkabb :)

Estenkent tobbet megyek mar enis vecere, de csak mertakkor rug a gyerok es ha a a holyagomon tancol akkor is kell mennem ha igazabol nincs is mennyiseg :D Szoval es meg nem az o lekoltozesetol van.

luna6

Na sziasztok.

Megjöttünk végre az ultrahangról. A kis tökössel minden oké, 2 kiló felett van és lent van a feje. 3 hét múlva kell mennem megint - 36. héten. Az normális?

Ja, rohadt jó. Holnap reggel szemészet: úgy néz ki árpám van! :( Csak tipp, mert még soha nem volt, holnap okosabb leszek.

Jók a pocakfotók és senki se bálna!!!!!!

na megyek borogatni a szemem! Ez hiányzott!

Kép
bhdetti

Én is kapkodtam néha a levegőt. Olyan érzésem volt, mintha egy mázsás kő lett volna a mellkasomon és azért kellene nagyobb levegőt vennem.

Na ebben a pisilésben meg tényleg az a legrosszabb, hogy amikor nekem is a hólyag felé mozdul, akkor úgy érzem, hogy menten bepisilek. Aztán mikor eljutok a vécére, kicsorog néhány csepp, aztán ennyi. Ez megy egész nap. Kiadósat csak reggel sikerül produkálnom, mert napközben annyit megyek, hogy addigra nem gyűlik össze nagy mennyiség.

Rámjött az édesség utáni vágy, és találtam a neten egy 5 perces bögrés sütit. Kipróbáltam, és tényleg 5 perc az egész és isteni finom. Bogival házi baracklekvárt ettünk hozzá. Itt a linkje, próbáljátok ki! Az igaz, hogy gyorsan meg kell enni, mert ahogy hűl, úgy válik kissé szárazzá.
http://www.nosalty.hu/bogreben_sult_sut ... ecept_1586
Vendég

Detti: Szerintem okés, hogy a 36. héten mész. Akkor kapsz majd időpontot az NST-re, és valószínű uh is lesz, mert néznek majd méhlepény érettséget és áramlást is.
Örülök, hogy veletek is minden rendben van. Csak így tovább!!!
Vendég

Detti, akkor ti is szép súlyban vagytok! Mi is ma voltunk uh-on. és Nati már 2,3 kg. Végsúlynak tuti lesz 3,5-3,7 kg, a doki szerint. Amúgy nálunk is minden okés, méhszáj zárt.

Szépek a pocifotók csajok!!! Hát, nem vagyunk egy pici pocis topic, az biztos! :wink:

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!

Jó nagyok a babáitok, Nekem a 33.-ik héten még kb. 2 kiló volt csak, bár a doki szerint ez teljesen átlagos méret. :)

Mostanában Én is sok jóslófájást produkálok, de a baba még nem ment lejjebb. Ma úgy tűnik pihenőt tart, 3 napig szinte meg sem állt, ma meg még csak egy csuklást produkált, mást nem, remélem azért idővel ad néhány jelzést, hogy minden oké. :) (szokott pár naponta egy pihenőnapot tartani mondjuk, csak ilyenkor azért mindig van egy kis para bennem. :D )

Konkri, szerintem is hasznos lehet egy párterápia, vagy csak egy közös beszélgetés egy mentálhigiénikussal, hátha helyrehozható ez a része is a kapcsolatotoknak. És akkor nem 99%-os lenne, hanem 100%. :D
Most hogy így írtátok, h lehet hogy a szülés miatt van ez, elbizonytalanodtam, hogy akarom-e hogy bent legyen a Férjem. Lehet mégis jobb lenne, ha inkább kint várna, és nem látna olyan helyzetben, nem szeretném, ha utána megsínylené a szexuális életünk ezt a látványt. :)

Na, mára el is búcsúzom, lesz itt egy fesztivál, arra elmegyünk ma egyik, holnap másik barátnőmmel, csajos dumcsis hétvége lesz, Férjem egész hétvégén az országot járja, minden nap csak este ér haza, így asszem kicsit barátnőzök. :)

Szép hétvégét mindenkinek!!

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok! Heni, nekem is nagyon tetszik a pocid, és szerintem is teljesen jó a méret, nem látom extra nagynak sem. Formás vagy, és mutatós, és az arcod is kedves így kissé gömbölyödve. Büszke lehetsz.
Én is nagyon remélem, hogy még jópár hétig egyben leszek, mert egyrészt nem szeretnék koraszülést (hát persze) másrészt meg már kezd idegesíteni - pedig azt hittem, nem érdekel senki és semmi - hogy a környezetemben sokan mondják, óriási a hasam. Pasi látogató minap, nem tudom egyáltalán mikor látott utoljára terhes nőt, azt mondja, h ő abban tuti biztos, h ez a baba nem várja meg a júniust, mert akkora a hasam. :roll: hát ő biztos tudja. Másik sörhasú, szintén pasi rokon meg azt mondta a héten, hogy Jézus, mekkora a hasam, már őt is leköröztem. Egyszerűen nem értem őket. Én lapítanék, ha egy 8 hós terhest a saját sörhasammal hasonlítgatnék, nem frappánskodnék szerintem, másrészt meg arra senki nem gondol, hogy én büszke vagyok a pocimra, hiszen nem a zabálástól lett ilyen, és azzal, hogy figyelmeztetnek, h micsoda mekkora óriás, tulajdonképpen zavarba hoznak, letörik a büszkeségemet. Na, de nem mérgelődök, mert azért annyira nem húztam fel magam, csak furcsa. Azért most mégis kissé elragadtattam magam, bocs. Lényeg, h már csak dafke is szeretném szépen hordani Szendét.

Bhdetti: most nézem, hogy Veled is nagyon együtt haladunk terhességi korban. Hála Isten, hogy jól van a Babád. És igen, nekem is azt mondta a dokim, h 36. héten lesz vizsgálat és akkor ha jól tudom, rutin a kenetvétel. (Nézik a streptococcust, de azt hiszem, Heni már írta ezt) Nekem most hétfőn, a 34. héten is lesz egy vizsgálat, de ez véleményem szerint extra, és elképzelhető, hogy csak azért "kapom", mert amúgy is kell mennem a kórházba a diétás dokihoz, és egyúttal mondta a nődokim, h megnéz.

Nagyon várom, hogy modnjun becsült súlyt nekem is.

Asszem Konkri, Te írtad, hogy Téged bizony nem annyira érdekel, lényeg, hogy meg tudd szülni, és egészséges legyen. Nagyon igazad van ebben, de szerintem én azért is vagyok kihegyezve nagyon minden egyes adatunkra, mert anno, amikor veszítéseim voltak, már arra gondoltam, soha nem élem meg azt sem, hogy végre egy több cm-es baba legyen a hasamban. Ehhez képest itt ez a kislány, és nem múlik el egyetlen nap sem, hogy ne gondoljak arra, mekkora csoda ez nekem, hogy itt van, hogy tényleg születik nekem is, és stb. Szóval falok, falnék minden egyes infót, lehet, hogy egy picit pszichésen érzékenyebb vagyok. Aztán ha úgy adódna, hogy lenne egy 2. gyerekem is mondjuk és ráadásul spontán (mert erről soha nem írtam, de az ég-világon semmilyen egészségügyi problémát nem találtak nálunk, nekem óramű pontossággal volt hajdan a ciklusom, minden, na nem is ez a lényeg) szóval nem tartom kizártnak, hogy egészen másképpen, természetesebben fogom megélni, és vagányabb kismama leszek majd a következő várandósságom során. Jó lenne, mert azt tartom természetesebbnek.

Csilla, nagyon örülök, h írtál, és hogy minden jel arra utal, Lénike erős, ügyes kislány. De azért az Édesanyjának az elismerések nagyobb része, hékás, nagy harcot vívtál, és bátran viselted a nehézségeket. De most már apránként kezdődik a Ti közös, szép életetek, remélhetőleg különösebb nehézségek nélkül.

detti_10

Sziasztok!

Luna!
Nagyon sajnálom a madárkát!!!!! Nagyon átérzem, hiszen a madár is hozzá tud nőni az emberhez. Nekem is volt papgájom és nagyon megsirattam őket. (több volt egymás után)

Nyuszi!
Én azt vallom, ha a pasi nem akar bejönni a szülés részére, akkor inkább ne menjen. A vajúdás az más téma. Azt Ádi is végig ülte velem. :D:D A szülés az tényleg nem szép. Van olyan pasi, aki bírja és úgy érzi, hogy sokkal jobb a kapcsolata utána... tudja fene. Én nem bánom, hogy Ádi nem volt bent. Egyáltalán nem hiányzott.

Rólunk:
Megvolt a vizsgálat. Alex 3140g, 37+2nek megfelelő biometria, 9,3 fejátmérő... Szóval még mindig nem kicsi. :D És már kevesebb a magzatvizem is, amire azt mondta a doki, hogy az nagyon helyes úgy és meg is kell nézni majd jövő héten még 1x. :D Szóval remélem tényleg nem akar még bent maradni 4 hétig, emrt akkor lesz egy 4,5 kilós óriás gyerekem :D:D
Ja, és 2100 as a méhszájam is :D:D Én már úúúúúúúúúúúúúúúúúgy szülnék.... :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok!

Úgy tűnik az adatok alapján, hogy megelőzöl a szülésben :D :D
Nem baj, én átadom szívesen és előzékenyen a helyet!!! A biometria alapján csupán 2 nappal vagy lemaradva, az meg ugye ebben a helyzetben semmiség. Ráadásul az én méhszájam olyan mereven zárt, hogy a doki azt mondta...ez nem úgy néz ki, mintha nagyon nyílni akarna.

Pasi...szülés!!! Az én párom benn volt szülésnél is, de előtte nagyon sokat beszéltünk róla, hogy mi legyen. Mondtam neki, hogy gondolja át a dolgokat, és nem sértődöm meg, ha úgy dönt, mégsem szeretne ott lenni. Példaként felhoztam én is azt, hogy nem szeretném, ha a látvány miatt bármi is megváltozzon közöttünk (mert már én is hallottam ilyet az ismerősök körében). De minden érvelésemre az volt a válasza, hogy ott akar lenni.
Ott állt a fejem mellett, jó volt belekapaszkodni a karjába, és amikor nyomni kellett segített tartani a vállam és a fejem.
Az egyetlen dolog, ami már az ő erőit is meghaladta volna, az a köldökzsinór elvágása volt. Azt nem vállalta. De nem baj, nem haragszom érte. Nekem az is elég volt, hogy ismerős arcot láthattam magam mellett.
Vendég

Hat bizony, szegeny Frici tragikus balesete meg ma is foglalkoztatja a csajomat, hogy ki is volt a hibas. De hat tobb oldalrol... Frici is balga volt... szegeny madar. Tegnap megvolt a temetese is :)

Nekem elso apas szules volt, de tul sokat nem erzekeltem exembol, arra emlekszem, hogy jott az elso tolofajas (na de evezredek teltek el addig is ugye) es mondom a pasinak szolojon mar, hogy nyomnom kell... erre visszakerdezett, hogy mivan?! :D

A masodik szulesem egyedul zajlott... igazabol szerintem apukanak esze agaban nem volt bejonni, csak magat is hulyitette, hogy igen, aztan sikerult ugy intezni, hogy siman lemaradt. Kb ugy volt mint Heninel, elment kollegakkal valami Sopron utani eldugott kis faluba melozni, azok vittek... ugyhogy en ugyan szoltam ejjel, hogy megyek a korhazba de eselye nem volt meg utnak indulni sem, mert nem volt mivel. Csak reggel es valtott lovakkal, ugyhogy tobb oraba tellett mig felert Budapestre... illetve ugy akarom mondani, hogy tobb oraval lekeste az akciot, nem is ercekkel. De nem tunt ugy, hogy ez traumatikusan erne ugye :) Mi tobb aztan voltak jelek kesobb is (ami vegett en ugye leleptem 3 honap mulva) hogy nem eppen tragedia neki ha nincs a huereke kozeleben :) De nekem nem is hianyzott senki ott a szulesnel, szal arra jutottam, hogy reszemrol edes mindegy van e ott valaki vagy sem, az nem oszt nem szoroz :) Magammal voltam elfoglalva es nem erdekelt a kornyezetem annyira :) Na persze a szulesznovel kommunikaltam :)

luna6

Ahhh megtalaltam a neten a Mancim szuletesenek tortenetet. Mivel egyaltalan nem riaszto szerintem hanem inkabb kedvcsinalo (es meg akkor frissiben irtam, szal ilyen egy frissen megelt pozitiv szules) gondoltam ideteszem nektek is, hogy aki meg fel egy kicsit abba is lelket ontson :) Akit meg nem erdekel az itt ugorjon :D

Neve: Lilianna Blanka Született: 2001.08.02. reggel 7.50 Súlya: 3470g Hossza: 56cm Kicsit nagyobb, mint a nővére volt. És akkor a történet, ami joggal nevezhető sikersztorinak és akár még irigyelni is érdemes lehet, én mindenesetre nagyon irigylem magam:o) Utolsó jelentkezésem szerdán este 10 után volt, amikor is bejelentettem, hogy csak a jövő héten szülök. Az utóbbi időben eléggé későn fekvő voltam, úgyhogy aznap sem mentem még aludni. Elintéztem a nagydolgom a Wc-n, ahol meglepődve tapasztaltam, hogy a nyákdugó egy darabkája távozott. De ez ugye mit sem jelent, gondoltam én. Azután lefeküdtem olvasgatni. Egy fránya éjszakai pillangó bejött valahogy a szobába és csapongott, előkészitettem egy konyharuhát, hogy majd azzal elkapom. Amikor megláttam, hol van, hirtelen felültem az ágyban, és akkor éreztem egy pukkanást majd valami meleg csorgást. Rögtön sejtettem mi a helyzet. A magzatviz nem volt sok, folydogált viszont, szép rózsaszines volt. Tanakodtam egy sort – mindez éjjel fél egykor – majd felhivtam az anyámat és konzultáltam vele, hogy ugye akkor most nekem mennem kell. Aztán szépen nyugisan összemotyóztam, felébresztettem a Boliviát (mert ugye ketten voltunk csak otthon), hivtam egy taxit és bementünk a kórházba. (Apa persze valahol Sopron magasságában volt, őt is felkeltettem, de mivel olyankor nem járnak a vonatok, nem tudott még elindulni) Szóval bementünk a lánnyal a szülőszobára, kb fél 2-re érkeztünk – anyukám addig Vácon taxiba vágta magát és feljött Pestre a nagyért – ahol átöltöztem, szivhangot néztek majd megvizsgált az ügyeletes doki. (Dr.Herczeg). Mindezt 0 fájással, semmit sem éreztem, pontosabban kezdtem érezgetni, mintha… Ekkor volt 2 ujjnyi a méhszáj. Kicsit kiültem a társalgóba olvasgatni, közben érkezett a gólya egy babával, óránként nézték a szivhangot. Elküldtek lefeküdni, hogy pihenjek, aludtam is valamennyit de felkeltettek, hogy megint megvizsgáljanak. A méhszáj továbbra is csak 2 ujjnyi volt. Kérdezte a doki, hogy hány percesek a fájásaim, de mondtam, hogy nem tudom, mert aludtam közben és nem az órát figyeltem. Vigyorgott ezen egy sort, majd mondta, hogy akkor 5-10 percesek lehetnek. Átmentem a társalgóba, ahol legnagyobb megdöbbenésemre találkoztam egy volt kolléganőmmel, akivel ugyanahhoz a dokihoz jártunk, mint kiderült, ők utánam érkeztek a szülőszobára. (Ugye azt irtam, hogy a dokim szabira ment három napra, úgyhogy egy „idegen" dokinál szültem végül.) Kicsit beszélgettünk, majd visszamentem aludni. Őt óra körül kezdtem komolyabban érezni a fájásokat. Reggel 7-kor jött a váltás és az a szülésznő is, akinél szültem. Szivhangoztak megint, majd olyan negyed nyolc körül megjött az orvos, egyből nagyon szimpatikus és kedves volt: Dr.Józsa Ferenc, rá voltunk bizva a dokim szabija idejére. Megvizsgált negyed nyolckor, a méhszáj bő 2,5 ujjnyi volt. Ijedten megkérdezte, hogy rosszul vagyok e, vagy mitől vagyok olyan fehér, de megnyugtattam, hogy igy születtem. Rögtön vidámabb lett a hangulat :o) Mondtam neki, hogy papás szülés lenne, de papa valahol Sopron és Bp. között ül a vonaton. Kalkulált, osztott szorzott, vacilált ezerrel de úgy látta, hogy papa még ideér. Neki különben is el kell mennie a rendelésére. Mondtam neki, hogy nyugodtan menjen csak, én nem szaladok el. Volt megint vigyorgás. Elment, nekem ekkor stabil kétperces fájásaim voltak, de egész másképpen, mint az első szülésnél. Akkor nem volt vége egy fájásnak, egyik a másikba ért, én pedig egy félkómás állapotban voltam, csak azt észleltem, amikor hozzám beszéltek. Most viszont kétpercenként jöttek a fájások, nagyon fájtak de el is multak és volt köztük szünet. Ezért tudtam sms-ezni is. Háromnegyed nyolckor kellett volna kapnom a beöntést stb, de mondtam a szülésznőnek, hogy annyira érzem, hogy megy lefelé a gyerek, nagyon nyomakodik már odalenn, hogy jobbnak látta előszedni a műszereket. Miközben pakolászott megvizsgált, a méhszáj már sehol nem volt és elkezdődtek a tolófájások. Szóltak a dokinak, hogy jöjjön vissza, de mire visszaért már volt majdnem egy babafejünk. Kérdeztem is közben, hogy most mi legyen, ha nyomni kell, azt a választ kaptam, hogy nyomjak úgy, ahogy én érzem. A nagynál annakidején vezényeltek. Igy tettem, csak akkor nyomtam, maikor muszáj volt. Kérdezte a szülésznő, hogy akarok e gátvédelemmel szülni, mire én visszakérdeztem, hogy akarjak e. Mondta, hogy látja rajtam, hogy tök nyugi és kooperativ vagyok és szerinte menni fog a dolog. Hát volt gátvédelem is. Mikor a fejecskéje kibujt a babynek, kicsit vártam megint, majd egy nagy lendülettel a vállak után meglett a többi babaalkatrész is. Volt ám nagy meglepetés, amikor közölték, hogy lány! Én nagyon örültem, titokban ebben reménykedtem, de mindenki annyira meg volt győződve az ellenkezőjéről, hogy csak fiúnévben jutottunk kompromisszumra. Na és megvolt a kistündér és megkérdezték, hogy mi a neve. Mondtam, hogy az nincs neki, és nem lehetne e megvárni ezzel a papát, amivel megint derültséget okoztam. Nem lehetett, mert jöttek a szülések sorban és muszáj volt regisztrálni. Ekkor a dokinak támadt egy ötlete, hogy hivjam fel a papát telefonon és beszéljük meg. Na el lehet engem képzelni, pici pocok alig kinn és mialatt a lepényt szültem kis segitséggel, apával társalogtam kedvesen telefonon – aki ugye a vonaton csücsült még mindig - , hogy mi legyen a hölgyike neve. Megállapodtaunk, közben megszületett a lepény is:o) Dokibácsi elment menézni a volt kolléganőmet – aki mellesleg utánam egy órával szülte meg második lányát Kamillát 4100 g-mmal – és ezen idő alatt irtam Leppkének az sms-t. Szóval amikor még ott voltam kiteritve és ellátatalanul. Meg is lepődtem tegnap, amikor láttam, hogy 8 után pár percel már meg is irta nektek a nagy eseményt, akkor alig voltunk negyedórásak. Azután visszajött a doki, megnézte, hogy belül minden rendben e, közben egy kicsit sziszegtem (kiabálni nem szoktam, az valahogy nekem tapasztalatom szerint szülés közben nem megy, inkább a nagy csöndek jellemzőek rám), mire kérdezte, hogy fáj e. Mondtam, hogy ha fájna, akkor csöndben lennék, ne is törődjön velem, ez csak egy kis hiszti. Jót nevetett és mondta, hogy szeretné, ha mindenki csak ennyire hisztizne, mint én. A gát ép maradt, csak némi hangyányi sérülés volt, amire kaptam 3 öltésnyi felszivódó varratot, tehát még gátsebem sem volt-van. Egyáltalán nem érzek semmi fájdalmat, ülni is gond nélkül tudtam az első perctől. Pedig milyen rémes emlékeim vannak a gátsebekről! Végül lekapcsolták a maradék halovány fényt is, mellre rakták a babyt majd magunkra hagytak. Dokibácsi időnként beviharzott ugyan és tudósitott a másik szülés állásáról, de szunyáltam egy kicsit közben. Két óra múlva levittek az osztályra, újabb két óra múlva felkeltem zuhanyozni és kisdolgokat rendezni majd délután egy körül behozták a babát is. Átaludta az egész napot, majd éjfél után felkelt és hajnalig bulizott. Onnan kezdve azonban igazán jó gyerek, egy szavam sem lehet rá. Eszik, alszik, nyüszizik ha éhes, mindezt körforgásban. Semmi véget nem érő bömbölés. Éjszaka is roppant jólnevelt, este 10-kor ciciről beájul az ágyba, éjjel kettő körül van egy szopija azután hajnali 5-6 körül, közte teljes a csönd és a nyugalom, egy hang nélkül alszik. Szerencsére lett tejem – aki ismeri az előtörténetet az érti a szerencsémet, de ehhez az kellett, hogy első naptól kezdve masziroztam a melleimet a kórházban, főleg szopi előtt, hogy neki könnyebb dolga legyen, mert fejni azt most mint az előzőnél sem tudok. Egy csepp sem jön, de ő legalább le tudja szivni, roppant tehetséges ilyen téren. Szóval masziroztam és első pillanattól kezdve „szoptattam" háromóránként, majd harmadik napra lett is tejcsi, méghozzá úgy hogy nem volt az a borzalmas belövelés – a maszirozás miatt – nem volt túl sokáig a feszülés sem, amikor igen, akkor megint masziroztam. Egyetlen gondom van csak, hogy túl érzékenyek a mellbimbóim, igy iszonyúan fáj a mellrehelyezés, illetve utólag a bimbók. Nincsenek begyulladva, de teljesen tropa mindkettő. Ami segit az a Garmastan kenőcs, ezt mindenkinek ajánlom előre beszerezni és vinni a kórházba. Én minden egyes szopizás után ezzel kenem a bimbót és udvarát és ennek köszönhetően a sérülések még nem gyulladtak be és nem is véreztek. A pótdokibácsim azzal eresztett el, hogy „maga aztán tudja, hogyan kell szülni, de a harmadiknál javaslom nagyon vigyázzon!!", ugyanis mint hozzátette, ő sem gondolta volna reggel a vizsgálatnál, hogy bő fél óra múlva, két és fél ujjnyiról túl leszünk a dolgon. Hát majd vigyázni fogok, hogy a harmadikat nehogy elhagyjam útközben:o) Bár jelenleg nem szerepel a terveim között több terhesség. És néhány hasznos tanács: a Garmastant már irtam, hogy aki tudja, szerezze be már a kórházra is, mert tényleg nagyon jó. A másik, hogy a Tenna betét – én normált vittem – nagyon bevált, sokkal jobban mint a betétpelenka, mert a felülete jobban beszivja a folyadékot, kevésbé zavaró igy, arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb a mérete is, nem lóg túl az emberen és a formája is sokkal emberre szabottabb, kevésbé pingvines a járás tőle. A hozzá tartozó háló-bugyiból nekem M-es méretet ajánlottak a patikában, de egy kicsit kicsi lett. Aki ismer az tudja, hogy nem vagyok túl nagydarab –persze én is hiztam eleget – szóval nálam nagyobbaknak erősebbeknek jóval nagyobbat kell venni ebből. És még valami: Úgy nézek ki, mint aki félidős terhes. A méhem visszahúzódott rendesen, a dokim szerint ez már csak háj. Kedves tőle, nem? :o) Azt hiszem, hogy most egyelőre ennyit, úgyis elég hosszú lettem. Ha van kérdés, esetleg maga a MÁV szülészete érdekel valakit, szivesen válaszolok.

luna6

Na a teljesseg kedveert, azert en most megrettentem magamtol, hogy oszintesegemet valahova odaontsem mar :) Emberemnek hiaba mondanam, ugy sem ertene.
Arra ugyan emelekeztem, hogy reggel 7 utan a doki azt mondta, hogy oke, o meg elmegy rendelni es meg van idonk, meg hogy vigyazzak harmaskaval el ne hagyjam ut kozben (ez utobbit mar a szules utan 2 nappal mondta persze, nem elore boritekolva), de arra mar nem, hogy 2,5 ujjnyirol lett meg a csaj max 45 percen belul... hat ize... basszus :):D Meg jo, hogy ma van dokival szeanszom holnap meg a szulesznovel, mert asszem nem art meg senkinek, ha errol tajekoztatom oket, hogy zajlott az elozo :) Remelem ez is hasonloan fog, csak ugye ennel gyorsabban megse kellene talan :)

luna6

Luna, ez a szüléstörténet tök jó, stílusodat nem hazudtolva írtál akkor is.
Vok, de jó, hogy Te bátran várod a szülést, Heni és Vok, Nektek van most itt za időtök, na, és Rózsának lassan, aki szintén üygesen "kihúzta", nem?

Kellett nekem meg rókatojás. Egyik ismerősöm kérdezte, h most mekkor a a baba, ő amúgy nem egy kebelbarátnő... írom neki mail-ben, h nem tudom, csak azt, hogy 28,5. hetesen volt 1415.
Erre megjött a válasza: "Örülök, hogy minden rendben. Szép nagy a baba. Levus volt csak 1500 fölött, de Ő 4,65 kiloval született, a többiek a lányod mérete alatt voltak." (Ő mindhármat császárral szülte, persze a legutolsó nagy babát is)

--> De hát én nem szeretnééék 4 kiló+ akárhány dekás babát... :shock: tudom, hogy nem kívánságverseny. puff, legjobb lett volna neki sem megírni, meg nem kalkulálgatni itt a súlyokat, méreteket... haragszom magamra :evil:

detti_10

Csövi!

Sajnálom Detti, hogy így elkeseredtél... Sajnálom, a vetéléseid :( De nyugi, itt már mindenki jó helyen áll! Itt már nem lesz baj a babákkal hidd el! Engem leginkább csak a fej méret érdekel... A súlyára azért mondom, hogy most mondhatnak bármit, mert "annyi okos ember van"- mint a "barátnőd" is. A kalkuláció, meg csak kalkuláció... legyen meg 2,5 és oké. De meg lesz! Ha meg nem, akkor nagy ez a világ, hogy belenőjön! Ennyivel előre kalkulálni meg szintén nem muszáj, mert ők nem gépek, lehet, hogy nem egyenletesen nőnek. A lényeg, hogy a tüdő, szervek, okésak. Egyéb iránt láttam én már normál súlyú babát vacakolni, egy nap után branülből táplálni, kicsit pedig szuperkodni. Nyugi!!!!!!!!!!!
Ne parázzatok se a babákon, se a szülésen! Minden rendben lesz higgyétek el! Ellenben egész életetekre ilyen kis parák maradtok :) mert most ugye csak a szülést és a babát látjátok és azt hiszitek, hogy a szülés után jól megnyugszotok... DE neeeem! Ha paráskodtok, akkor később is azok lesztek, egy egész életre. mert az baba gyerek lesz, aki ezt csinál, azt csinál... és higgyétek el, egy örök életre beruháztatok a féltésre most már! Koncentráljon mindenki a jóra!
Szülni fogunk, mindegy hogy és mekkorát, az a gyerek nem fog bent maradni, az tuti. Fájni fog, de ezen se aggódjatok, mert ez lesz a legszebb fájdalom az életetekben, amit bármikor újra élnétek! (Voki-móki, ne cáfolj meg :) ) (de végül is te is itt vagy ismét szülésre várva :) )

Tegye most még mindenki a dolgát, ha van, a többi pedig úgy is jön majd ösztönből!

Luna: jó kis szülés és tényleg mit se változott a stílusod :) a szülést követően mennyi idővel mentetek szét a volt férjeddel?

Vok: ahhoz meg nem is gratuláltam, hogy a lábad ilyen jól halad! Ez tök szupi! Ha kell a céget meg vedd le amivel akarod!

Luna: részvétem a madár miatt. bár én se vagyok nagy madárbarát, és nem is saját volt, de múltkor Marcu is kinyírta a dédiék kanáriát- hát nekem is szarul esett, pedig nem is a mienk volt. de a tudat, hogy egy élet veszett oda...

Hari! szorítok a kirándulásra! Amúgy hova mentek?

Kép
Kép
Kép
konkri

Após elkunyizta a gyereket, hogy lovagolhassanak, meg kocsizhassanak...

Én meg itt vagyok a lakásban és legszívesebben kint vasalnék az udvaron... :(

Mindig elfelejtem megkérdezni:
Nikvik: látunk ezt-azt a híradóban most is... látjuk a zavargásokat, meg minden... de tényleg milyen a helyzet? mert állítólag nálunk a görög válság miatt szökött egekbe a benzin ár és romlott a forint...
ráadásul én ilyen hírek után tuti nem szívesen mennék görög országba nyaralni. (tehát én pont úgy gondolom, hogy oké, hogy válság, de ha még így rikoltozzák is, akkor azzal a görög gazdaságot, ami ugye leginkább a turizmusra épül, nem virágoztatják fel) férjed mit mond, hogy alakul a forgalom?
remélem, hogy még ha tényleg szar is a helyzet, te rózsaszín felhőben csücsülsz.

Kép
Kép
Kép
konkri

Hat, pedig en ezt lassan kilenc eve irtam, augusztusban lesz kilenc :) Ennyire nem valtoznek? :D
Konkri, en a szules utan ha jol szamolom a 4. honapban leptem le a csajokkal :) Ez volt augusztusban es novemberben mar az elsosom uj suliba jart es visszamentem a sajat lakasomba. (szerencsere nem voltunk hazasok, mert ha azok lettunk volna szerintem nagyon nem itt lennek es meg azota is menne a valoper :) amennyi pert es jogi macerat az ex a nyakamba akasztott azota is, csak ugy raero idejeben - meg asszem bosszubol is - az alapjan marhara orulok, hogy csak elettars volt) Azert a teljesen vegleges kitetele az eletunkbol akkor meg nem esett meg, ugyanis konyorgott hogy de megis es ujra, es mondtam, hogy ok, ha hajlando parterapiazni es tenni valamit akkor esetleg... nos egesz odaig hajlandonak mutatkozott, mig en a gyedbol ki is fizettem a szeanszokat, onnan kezdve, hogy a pszichologusno mondta, hogy neki kellene most akkor kulon magaban menni hozza, a dolog szuleteseben meghott :) Szerintem olyan 8-9 honapos lehetett a Manci, mikor az utolso cseppes boooooooooduletes hazugsagokra rajottem (ezt el nem hinnetek, ez annyira teljesen illogikus a mai napig, hogy hihetetlen) es na akkor mondtam, hogy pont, es eleg volt. Azota meg a rendorseg, a gyamugy es a kulonfele birosagok az eletem reszeve valtak :) Bizony, meg az itteni portoi ifjusagi vagy csaladjogi birosag is (ez itt kulon kategoria, nem egyben van mint otthon).

luna6

Elmentem bevasarolni, hat lehet utoljara egy darabig, ez nem nekem valo sportag mar :) a Nyugdijas csigak hozzam kepest szaguldanak, es nem is faradnak igy el :) Es hat ugye fel sem birok hozni mindent, csak a hutobe teendoket cigoltem fel, a tobbi megvar masokat :) Vizet nem is vettem, hogy ne kelljen cipelnem... majd a nepek a hetvegen leugranak ide a voltba, ami nincs messze, de inkabb elmentem tobb km-re mert onnan a kocsi hazahozza a cuccokat, en csak atpakolom a kocsibol a csomagtartoba, de innen szembol ugye szatyiznom kellene...

luna6

Konkri, asszem igazad van! Hogy a szülés után mennyire leszek paramami, majd elválik, de az elején tutira, mégha igyekszem is lazázni előre gondolatban, "lesz, ahogy lesz", "majd az ösztönök megsúgják", stb., ami jól hangzik, de szinte elképzelhetetlen, h ne stresszeljem szét magam a legelején. :roll:
Később talán már nem, mert amúgy az életemben eléggé rugalmas volnék, a munkám is azzá tett, szóval elméletileg a spontaneitás is a részem, no, de majd a babával... beszéljünk erről jó negyed év múlva 8)

Luna: szülésért irigyellek, exért nem, na az ilyemi sztori az, ami nagyon-nagyon megvisel(ne) engem.

detti_10

Luna: én is mindig csak a hűtős cuccot hozom be... a többit ember szokta :)
És én is kezdek meglepődni azon, hogy hogy fáradok... tegnap kifutottam a kapuhoz kipróbálni az új kaputelót... na utána azt hittem kiesik a gyerek...

Kép
Kép
Kép
konkri

na reggel ne felj, en is leszaladtam 2 szintet a postashoz a csomijaimert, felfele meg ugy huztam magam, mintha a himalajan csucstamadasra mennek :D:D vagyis mooodszeresen elkoeszitve minden egyes lepest :D:D A kocsiban vezetve pl nem gaz, de oda bemaszni, es legfokep onnan kimaszni, szinten komolya feladat... lassan mar lapat kell hozzam :D:D

luna6

Detti, fokozatosan adagolodott nekem a dolog elviselhetetlensege, a naaaagy ertelmetlen disznosagokra meg erdekes modon mar akkor kerult feny, mikor mar elkoltoztem :D
Azert az milyen, hogy hetfoi delelott jottunk haza a korhazbol, anyos es ferje (o nem az ex apukaja) hazavittekkocsival szerencsere (bar a Mavhoz mi eleg kozel laktunk) es anyos fel is tett egy levest fozni, hogy legyen mit enni, aztan leleptek :D:D De hat vegulis jogos, mi a macera egy levessel, en is keszre tudom fozni, nem? :D:D

luna6

Hát Luna, jó segítség volt akkor anyós :)- mondjuk én most összeteszem majd a kezem, ha egy ideig inkább békén hagynak... :) nem tudom mi lesz, mert emberem még nem merte előadni nekik :) ez mindent csak halogat, pasi...

Detti: nyugika! sztem egy anya érzi meg mindig helyesen, hogy mikor hogy smint beteg a gyerek, vagy mikor kell aggódni. Én azt mondom- hallgass meg minden tanácsot, ha úgy akarod, de ha nem akkor legyen úgy! De mindenekelőtt bízz magadban és a gyerekben- ez mindenképp megtérül!

hát hogy én mennyire nem haladok ezzel a vasalással (persze, ha folyton ideülök :) )... és gondoltam ma még varrok egy kistakarót is, de ehhez már végkép nincs kedvem... a legfényesebb nap nálam az, mikor nem kell főzni, de holnap már igen... :( és nem is tudom mi legyen. háhá- csirkecomb, sütőben sütve- nagy meló :) oké, meg is főztem fejben holnapra :)

én nem tudom mi van velem, nem szeretem a barack levet, de kb 2 óta lassan megiszok 1 litert...

a cib-el teli a tököm. kértem őket, hogy küldjenek csekket, hogy be tudjam fizetni nekik a hitelt (mert felszólítót azt tudnak küldeni, de csekket nem) na ez a csekk kérés csak telefonon jó nekik, levélben nem... nem tudom ki az a hülye, aki helyettem jelentkezik, hogy be akarja fizetni a csekkem... ráadásul telefonon is dumálhat akarki, aki tudja a kódom... és nem azt kértem, hogy adjanak 20 milliót, hanem csak csekk kell... na ápr. 8án mondták, hogy ok... ma hívtam őket, hogy ugyan már a másfél hét lejárt... szerintük küldtek csekket, de minden máson kívül az nem ért ide... érdekes...
persze a telefonálás sincs ingyen... :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Vok, Henibaby,
király pocitok van!!!
És Henibaby, tök aranyos az a póló, ami rajtad van!!
Vok, ha én lennék 90kiló, akkor én nem így néznék ki!! igazuk vana lányoknak, tényleg nem llátszik rajtad!!

lknyuszika,
most egy kicsit szita az agyam, ezért nem nagyon tudok fogalmazni, de nagyjából annyit próbálok kinyögni, hogy:
én régebben, még szőrös lábbal sem mertem András elé állni, csak zene mellett mentünk el wc-re, hogy a másik tuti ne halljon semmit :P
meg hasonlók..
én olyan szinten szégyenlős vagyok, hogy az néha már beteges, és ilyenkor mindig ő magyarázta nekem, hogy ez is az élet része, stb.
nálunk az ilyen "hétköznapi valós" dolgok nem rontottak semmin.
lehet, hogy ha kevésbé szeretném őt, akkor észrevenném, és zavarna, hogy pl na most moshatott volna kétszer is fogat... :lol:
na ez hülye példa volt, de nem tudok jobbat hozni, mert ezek a dolgok tényleg nem akadályozzák a dolgainkat.
a szüléssel is így vagyok. ő már a legelejétől bent akart lenni, én voltam az, aki nem akartam. Aztán rájöttem, hogy mindent együtt csinálunk, fergeteges élmények kapcsolódnak a másikhoz, így miért pont életünk legcsodásabb élményéből akarnám kizárni (az más lenne ha Ő nem szeretné, akkor simán elfogadnám), de nagyon örülök, hogy ő ennyire velem szeretne lenni.
őt nem zavarja a vér, vagy a látvány (különben meg tudja, hogy szégyenlős vagyok, amit tiszteletben tart, és megbeszéltük, hogy végig a fejem mögött lesz).
ő inkább amiatt izgul, hogy hogyan segítsen, stb..
én vele szoktam átvészelni (milyen rég is volt már :) ) a mensis görcsöket, ő törölgeti olyankor a könnyeimet, kísér ki a wc-be hányni (bocsi :oops: ), stb.
úgyhogy ha a párod nem ódzkodik attól, hogy veled legyen a szülés alatt is, akkor sztem ne tedd ki :D :D

Detti,
tök szépet írtál Csillának, tisztára elérzékenyültem rajta :)

Vok,
már 3-massal kezdődik a súlya Alexnek!!!! ez király, olyan jó!!! (na kezdek szenilis vagy nem is tom.. túl érzékeny lenni :oops: )

Luna,
tök jó ez a szüléstörténet, meg hogy így leírtad!!! most már mentsd le, mert nagy kincs ám! :wink:
na szóval, ez nagyon király!!!!!
és akkor lenne egy kérdésem: hány ujjnyi tágulással szoktak szülni? :roll:
Vendég

Vissza az előzőhöz: most már nem igazán szégyenlősködünk egy más előtt :lol:
Vendég

Geo: lehet az x új is- jön a doki, felnyúl, megnézi és ha úgy gondolja kicsit segít és a bébi fején picit széttolja... szerintem ez nem új méret függő, főleg hogy másként méri a szülésznő és másként a doki... nyugi, fogod érezni, hogy ez már toló fájás és rohadtul mindegy, hogy hány új 5-6-7-8, neked nyomnod kell és kész.

Én férjem, azt mondta a szülés után, hogy ez egy csemege és át kell élni. mondjuk ő se látott semmit és szerintem egy apának nem is ott van a helye ahol a látvány, főleg hogy ott más dolgozik. mondjuk az tény hogy ő többet látott mint én, mert ő lenézett, mikor a fejebúbja kint volt. Én megmondom, őszintén, hogy x %ban azzal is voltam elfoglalva, hogy izzad a lábam (mert dög melegre fűtöttek a kórházban) és hogy szegény szülésznő meg doki nem ájul e el, ha büdi a lábam :) mert ugye a tappancsom pont ott volt az orruk környékén. de örültem volna akkor egy zokninak... :)

tegnap azt mondta férjem, hogy azért nem szexelünk, mert ő fél, meg zavarja, hogy ott a gyerek... azt mondta ha meg születik békén se fog hagyni... most meg hív- kérdem mi van... azt mondja azon kívül semmi, hogy szeret... :) mondom neki, hogy akkor tegnap miért mondtad, hogy ne bújjak hozzád, mikor rákérdeztem, azt mondja ez csak vicc volt és hát ilyen hülyeséget ne kérdezzek... mondom hogy azért kérdezek néha ilyet, mert hogy akkor hátha azt mondja, hogy "de minden vágyam ez, meg ilyesmi..." aztán jót röhögtünk, hogy egyikőnk így dumál, másik úgy... és mindenkinek igaza van... csak mindenki máshonnan nézi...

mondtam neki, ha van ráérő szabad perce gondolkodni, akkor élje bele magát, hogy lesz egy gyerekünk, mert szegénynek még nem olyan mint az elsővel... most már ugye "rutinos" és tudja mi vár rá, de mivel pasi, eddig csak halogatott és pont tegnap mondja, hogy már elkezdett azon gondolkodni, hogy de jó, lassan megint babusgathat, meg de jó lesz... hát nekik ugye nem olyan mint nekünk, hogy itt a nagy hordó egész nap, ezzel kelünk, fekszünk... főleg hogy nálunk 2., így nincs benne úgy félsz, vagy újdonság... a hasnézegetés se olyan, mint Marcellnál volt... szerintem ha lenne 3. azt tuti csak akkor fogná már fel, ha szülés lenne :)

én pont tegnap gondoltam arra, hogy november-decemberben de jó lesz úgy menni usziba, hogy 4en... :) mondjuk eddig én is csak szinte nyárig gondolkodtam előre...

ja és továbbra is attól félek leginkább, hogy a szülés után, hogy fogok tudni korán kelni... hogy végzek a dolgokkal... na látjátok én meg ettől parázok :), mert én megőrülnék, hogy ha itthon nem lenne rend :)
este a fiúk még kint fociztak. bejöttek és kérdem, hogy összepakoltátok a kerti játékokat? ők mondják hogy igen... na kinéztem az ablakon és láttam, hogy a motor és quad nem úgy ál, ahogy én teszem, egy picit csálé volt és a labda se volt a teknőbe... na vártam egy kicsit és kisettenkedtem és megigazítottam :) de a gyerek lebuktatott :) ja és jutalmul a kezem tiszta macskaszar szag lett... amit persze én éreztem és kerestem a bűz forrását, szőnyegen, gyereken... mire kiderült a nagy igazság- én vagyok büdös :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
ez nagyon jó volt, ez a büdi láb sztori :lol: :D
na akkor úgy veszem ki a szavaidból, hogy igazából a szex-szel kapcsolatban is az volt a gond, hogy a férfiak a Marsról, a nők meg a Vénuszról jöttek :lol: :wink:
Vendég

húúú én tegnap egész végig tanultam, de hogy egy kicsit felfrissüljek, elmentem a Csengerybem, ahol András már napok óta a konyhabútort csinálja...
és picit felvidítottam, megbeszltük hogy hol lsznek a fogantyúk, aztán bementem a nappaliba babakocsit tologatni :P
utána meg jöttem haza...

reggel basszus az első órámon azt hittem 2db ZH-t írok, erre kiderült, hogy 3-mat... na az utolsó képzelhetitek milyen lett :oops:

a 2.órámon meg... háát, a 4oldalas ZH-hoz kb 4db szót tudtam hozzáfűzni, úgyhogy az karó, és 20perc után be is adtam, és amior a Tanárnő ránézett, hogy milyen keveset írtam, még ő is felszisszent.. úgy égett a pofám, hogy azonnal iszkoltam is kifelé az ajtón.. :oops: :?

ezután megyek a parkolóba a kocsihoz, és épp amikor szállok be, elment mellettem egy ismerősöm, köszöntünk, és ment is tovább (ő a gólyatáborban próbálkozott nálam elég sokat...) és a visszapillantóból láttam, hogy kétszer visszanézett.. szerintem a kocsi miatt :roll:
úgyhogy tök menőnek éreztem magam, hogy kocsival járok suliba, meg hogy 17éves korom óta vezetek, 20éves koromtól meg már a belvárosban is, úgyhogy dagadt a májam. persze senki nem dicsért, csak én magamat, ott egyedül a kocsiban, hazafelé menet :lol: :D
mondom picit megsütött a nap, vagy valami :D

aztán vettem krumplit, cukkinit, répát, paradicsomot, gombát, virsliket, kolbikat, grill fűszeres husikat, üdítőt meg édességet, és holnp miközben dobozolunk, grillezni fogunk :P
aztán remélem egy nap alatt végzünk, mert

vasárnap meg jönnek a költöztetők, és akkor már teljesen átköltözünk a Csengerybe :shock: :)
nagyon várom, csak a kis kániszokat sajnálom :cry:

úgyhogy ez is egy fárasztó hétége lesz..
hétfőn jövök :wink:
Vendég

Na újra itt!

Luna: nagyon jó a szüléses sztorid! Nekem nagyon tetszett a higgadságod, meg a tanácsaid is. :) Remélem én is az tudok majd maradni.

Geo: sajnálom a ZH-t. :( Majd next time. :) Vagy nem? (Már nem emlékszem).

Reggel lementem a rendelőintézetbe 3/4 9-kor. Közölték, hogy időpontot kellett volna kérni, így 10.36-ra(!!!) kaptam időpontot. Kár, hogy nem tudtam egy hónapja, hogy be fog gyulladni a szemem! :) Vettem újságokat és végigücsörögtem, mert bedagadt lábakkal nem nagyon volt kedvem mászkálni. A doki legalább fiatal és jó pasi volt.:) A lényeg: csak be van gyulladva, lehet a légkonditól is, kaptam szemcseppet és ennyi. Ja meg nem látok vele elég jól. Nem kell rá szeműveg , hála istennek, bár én ezt a 'homályosságot' a gyulladásnak tudom be. Majd elválik.

Itt egy kép a kicsi Leviről. Kicsit szégyenlős, meg szegényt nyomja a méhlepény is.

Kép

Szép hétvégét mindenkinek. Nekem is muszáj pakolásznom, főleg, hogy magamnak még semmit nem raktam oda és még nem is vettem!

http://picibaba.hu]Kép[/url]
bhdetti

Konkri, akarhogy szamoljak, 5 ujjnal beloled gyerek ki nem jon, vagy varras menten repedsz :D Jo 10 centire kene kinyilni ahoz, hogy a bebi atferjen.

luna6

sziasztok!!!
luna nem semmi a szüléstörténeted - majd erre gondolok én ugyanis csak pozitiv szüléseket vagyok hajlandó olvasni - vagy hallgatni! hiszek ugyanis a psziché erejében!!! ...

Nicvic mizújság?merre "jársz"? :-)

csilla - milyen a kismamiság? várjuk nagyon a fotót a babyről!

Konkri - jó hogy azért hétvégére a storyd ilyen "happyendes" a férjuraddal! én nálam tuti betenné a kaput ha nem borsó és héja lennénk de én halak vagyok és ezért simán tovább állok ha nekem nem jó valaki vagy valami! ez sajnos néha nagyon rossz is tud lenni bár az életem úgy jó ahogy jó és hát könyvet lehetne irni az elmúlt 10 évemről :-) meg jó hogy mostmár révbe értem végre...

mai történéseim: voltam UH-n de sajnos hát ez persze idézőjelben a dokit jobban érdekelte a mioma mint a babunk! mert hát veszély is lehet! ha lecsúszik császár ha fent marad rendes szülés de akkor eltávolitani sem tudják! sajnos nő mert a női hormonokat nagyon szereti! és több embernek is megmutatták a hatalmas dudort ami már akkora mint egy fél tenyér! ez a mioma! a babum 2750 grammos és jelen állás szerint - a mai tényállás szerint június 2-án szülök... tiszta vicc 3 hete pedig május 16-ot mondtak! na majd Esztike eldönti mert én ettől a számolástól már hülyét kapok! jövőhéten újabb nst és 3 hét múlva újabb UH! azért telnek a napok igy is ...

a hétvégén grillezünk mi is - vasárnap bátyámék jönnek akik még nem is látták egyáltalán a lakásunkat :-) szegény mindig melózik mert a nője HTB és nem is hajlandó ezen változtatni igy kifacsarja szegény papucs bátyókám ... na de ez már másik story... szóvla jönnek úgyhogy lesz megint füstölt sajtkrémleves - szüzérme sajttal sonkával uborkával tölte krumplipürével és epres habos keksz amit még soha nem próbáltam! ...

Férjuram tanfolyamon van jelenleg későn jön haza - de az egész napot együtt töltöttük és nagyon jó volt!

madártéma! ha látnátok Sanyit a zöld sssssasssssssst madárőrültek lennétek mind :-) úgyhogy Luna őszinte részvétem ezúton is!

Geo drukkolok hogy flottul menjen minden a költözésnél!

Bálnaság! engem abszolút nem érdekel! tök boldog vagyok hogy jön a babánk! a hajam be van lőve a fogaim szépek a bőröm helyrejött az hogy hova hány kg megy komolyan nem érdekel!!!!
csak a gyomorsav ne lenne ilyen mértékű

2 hét múlva kezdem a szülésfelkészülésre a homeós bogyókúrát! szülés után majd beszámolok milyen volt bár csodákat zengenek róla! :-)

na további szép napot majd jövök még
Vendég

szakirodalom, hogy azert lathato legyen, ez az ujjal meres bevett gyakoralt es nem mindegy:
"A szülés három szakasza közül ez a leghosszabb, a legfájdalmasabb és egyben a legfárasztóbb is a kismamának. A méhszáj tágulása igen lassú folyamat. Első szülő anyukáknak eltarthat akár 8-12 óráig is, amire a méhszáj körülbelül 10 cm-esre tágul, hogy a baba elindulhasson a szülőcsatornában. Ez az idő csak egy átlag. Van olyan anyuka, akinek ettől sokkal több ideig tart a tágulás, de van olyan anyuka is, aki rekordidő alatt hozta világra kisbabáját. "
"A kórházban az orvos kézi vizsgálattal ellenőrzi a méhszáj állapotát. A mutatóujja és a középső ujja segítségével állapítja meg, hogy mekkora a tágulat. Gyakran előfordul, hogy a várandósság utolsó hónapjában a méhszáj egy-másfél ujjnyira nyitva van, ez még nem jelenti feltétlenül a szülés megindulását a méhnyak megrövidülése és szülési fájdalmak megjelenése nélkül."

"A méhnyak a szülés megindulás előtt egy kb 3 cm hosszú és kb 3 cm átmérőjű henger, melynek közepén 2-3 mm átmérőjű csatornácska van. A fájások hatására ez a henger először megrövidül, azaz belülről tölcsérszerűen tágulni kezd, (ez a belső méhszáj) majd mikor a tölcsér csúcsa eléri a henger külső szélét, amit külső méhszájnak nevezünk, akkortól számítható a méhszáj tágulása. Eddig az ideig arról beszélünk, hogy a „cervix” (nyakcsatorna) felszedődött, másként: kifejtődött. Ettől kezdve a fájások hatására már a „méhszáj tágul”, amit itthon, hagyományosan „ujj”-ban mérünk. Van „egy ujjnyi” … „4 ujjnyi” méhszáj. Ideálisan a „kifejtett cervix, két ujjnyi méhszáj” tekinthető egyértelműen megindult szülésnek, eddig a szülés látens fázisáról van szó, eddig akár fájások nélkül is el lehet jutni, többedszer szülőknél ez elég gyakori.

Ha a fájások „jók”, akkor 1-2 óránként a méhszáj egy-egy ujjnyit tágul, majd belépünk a szülés harmadik fázisába, melynek elején azt mondjuk, hogy a „méhszáj eltűnt”, azaz a tapintáskor már csak a magzat koponyáját érezzük, méhszájat külön már nem. Ha a koponya „lejön” „nyomathatunk” ..."

luna6

Nanetto, én most kezdem a homeos kúrát. Nem akartam, eszembe se jutott volna magamtól, de a szülésznő adott egy papírt, amin le van írva, hogy 35. héttől melyik nap mit kell bevenni. Azt mondta, ha gondolom kezdjem el, szerinte sokat segít. Hát tegnap elmentem a patikába, mondták, hogy egyik sincs :lol: De mára megrendelték. Délután elmentem érte, persze egy még mindig hiányzik, de azt csak kb. 9 nap múlva kell szednem, úgyhogy jelentem a mai nappal elkezdtem szedni az első adagot. Kíváncsi leszek lesz-e eredménye. Amúgy bízom a homeopátiában, csak nekem nehezen megy néha, hogy megállapítsam melyik kéne. De így, hogy tudom mit kell szedni, szívesen kipróbálom.

Na megyünk vacsizni, majd még benézek.

Kép
Kép
hari

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?