A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Sziasztok

Tegnap voltam bent a volt munkahelyemen, olyan jó volt találkozni a kolléganőimel :D Mindenki nagyon aranyos volt, szerintük nem is híztam sokat. Na majd 2 hét múlva meglátjuk, akkor lesz a következő méregetés.

Heni, Vok nagyon szép kerek a pocakotok :lol: :lol:

BhDetti Levi nagyon aranyos a képen, szép arcocskája van :D

Most próbálok elérni egy szülésznőt, lehet, hogy mégis lesz nekem is fogadott, egyre jobban hajlok rá, majd meglátjuk :D :D

Luna tök jó, hogy feltetted a lányod szüléstörténetét. Szerintem sokan reménykedünk benne, hogy nekünk is ilyen lesz :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Jelentem...apa hazaért. Hétfőn megy megint vissza. Hát nem örülök neki, mégha azt is mondja, hogy max 3 órán belül ideér, ha felpörögnének az események.

Ma hatalmas nyilallásokat éreztem a belső combomban. Olyan szinten, hogy majd összecsináltam magam, és gyorsan le kellett ülnöm, mert elerőtlenedtek a lábaim. Bogival ilyen nem volt.

Mitől lehet ez?
Vendég

Heni, passz, de biztos ijesztő lehetett. Nekem sem emlékszem, hogy lett volna ilyen. De hátha tud valaki valami okosat is mondani majd. Minden esetre pihenj le ha tudsz. Nem mocorogtál túl sokat??

Kép
Kép
hari

Délelőtt kicsit takarítottam, de csak óvatosan. Aztán délután nekifogtam főzni, hogy mire apa hazaér legyen fincsi vacsora. Ami azt illeti túl sokat nem csücsültem a fenekemen :roll:
Vendég

Én ma nem tudom mitől, de olyan ideges voltam egész nap, hogy az csak na! Főleg, hogy be kellett menni a Tűzoltóságra is, leadni a táppénzes papírokat és dugó volt. Ami engem amúgy nem zavar, türelmes fajta vagyok, de az már annál inkább idegesít, ha a körülöttem lévők ölik egymást és nekem azt kell figyelnem, hogy miattuk nehogy baj legyen. Hova kell annyira sietni???? Ráadásul itt a kerületben lomtalanítás van és mindenütt kint ülnek a kissebbségiek fotelekben, székeken, az út szélén, az út közepén ha kell, hogy vigyázzanak a "kincsekre" amit találtak. Közben persze böszme nagy autókkal is járják az utakat, pakolásznak, én meg kerülgessem őket. Nem is beszélve a biciklis fajtájukról, aki egy nagy műanyag rekesszel a csomagtartóján próbál egyensúlyozni, kis sikerrel. Szörnyű. Na mindegy, remélem hamar sikerül elvinniük mindent és nagyon boldogok lesznek vele. Meg én is, ha eltűnnek az utakról.

De amúgy is érzem, hogy ingerültebb vagyok a szokásosnál, lehet, hogy az időjárás teszi.

Kép
Kép
hari

Heni, akkor simán el tudom képzelni, hogy ez már sok volt. De tényleg nem akarok okoskodni, mert az is lehet, hogy egész más oka van. Minden esetre remélem nem ismétlődik meg. Az azért jó, hogy a férjed legalább most hétvégén itthon van veletek.
Azért ha szülni indulnál, akkor jelezd!! :roll:

Kép
Kép
hari

Köszi Luna! a 6-7... ujjat nem komolyan gondoltam... :)
Amúgy azért mondtam, hogy nem mindegy ki méri, mert a szülésznő is így állt hozzá... én példám (amit sokszor írtam)
befeküdtem atom zárt méhszájjal. 3000es volt még akkor is. (pedig én végig fürdőkádban fürödtem)
a szülés előtt pár órával is tuti ez volt. majd éjfélkor nálam is kaki :) és jöttek a fájások. mire lementem a szülészetre, doki megnézett. idézem:
-áh itt nem lesz szülés, ez zárt teljesen...
félóra múlva szülésznőm idézem:
-Kriszti ez már 2 ujjnyi nekem, szülünk. szerintem 6-8-ra gyerek... de megmutathatom a kolléganőmnek is? :)
mire kolléganő azt mondta, hogy szerinte ebből előbb lesz gyerek mint 6, bár én a 6-tól is az egekben voltam (mert ez kb 1kor volt :) ) na 4:30-ra lett belőle egy krapek.

aztán onnantól nem tudok már ujjakat, mert én is kb olyan voltam mint te az elsőnél, hogy a fájások közt is ernyedt voltam... de a doki egyszer felnyúlt és tágított egy picit még a szájon és az tuti, hogy félre tolkálta a méhszájam Marcell fején ekkor.

az tényleg igaz, hogy míg nem tűnik el a méhszáj, addig nincs szülés, illetve én pont ezért paráztam, hogy ott belül ne szakadjak... nem tudom, csak anyu elmondásából illetve azért van hogy ilyen okok miatt kap az ember méhszájba szurit, ami szar de hogy varrást ott nem tudnék elviselni az fix, abba belehalnék. de szerencsére érezni, hogy mikor van az mikor nyomni kell, de nagyon. előtte pedig szintén érezni, főleg ha áll az ember, de ha még képes visszatartani, akkor ott nem kellhet még igazán nyomni.

Heni nem tudom mi ez: nekem a combom görcsölt be egyik éjjel, úgy mintha vádli görcs lenne

most fürdéskor meg úgy felugrottam, mert olyat szúrt a kezével a méhszájam körül... én nem tudom ez a gyerek honnan tudja, hogy ott kell bökni... és a kis "szarosnak" már tuti van körme...
na megyek, mert a fiúk végeznek lassan a fürcsivel...
jó éjt mindeninek!

Kép
Kép
Kép
konkri

Én mióta már nem szedem a magnéziumot, azóta vagyok idegesebb. Minden apró dolog iszonyatosan fel tud hergelni. De próbálok uralkodni magamon. Elszámolok magamban tízig, és mondogatom, hogy csak nyugodtan, semmi idegeskedés...
Vendég

Na megyek nézem egy kicsit a TV-t, aztán irány a kényelmes matrackám, mert hogy az ágy még mindig nincs kész. :?
De holnaptól rossz lesz páromnak, mert hétfőn már ovi, úgyhogy ha nem lesz kész holnap se az ágy, akkor nem lesz hol aludnia, mert én most már eldöntöttem, hogy ha törik ha szakad holnap este a saját ágyamban fogok aludni végre. Most már tényleg kínszenvedés felkecmeregnem a földről. Ráadásul kényelmetlen is, úgyhogy nagyon gyakran felébredek éjszaka. Szóval holnap irány a jó kis kényelmes kókuszmatracom!!!!!!! :lol:

Most pedig mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánok!
Heni, neked külön nyilallásmenteset is! :!:

Kép
Kép
hari

Heni, akkor en leszek az egyetlen itt, akinek voltak combba kisugarzo eros nyilallasai, fajasa?! :) De nekem mar szules kozeben, de teljesen ismerosnek tunt, ahogy leirtad.
Szerintem ez is tagulasi izebize, mennek szejelebb a labaid, csuszik szet a berendezes alul hogy atferjen a legeny. Szerintem tuti ettol lehet. En hatarozottan emlekszem felulrol lefele combba (terd iranyaba) nyilallo izekre :) (kiegeszites, meg mielott a fraszt hozom rad: nem a mehszaj tagulasara gondolok en, hanem a csontrendszer es mindenfele 'utban levo' alkatreszek athelyezodesere, hogy majd ha jon a gyerek es nyilik a mehszaj, azok man a jo helyen legyenek :D)

Idegeskedes: lassu belegzes (monjuk mondva egy-ketto-harom) majd ugyanazon utemu de hoszabb kilegzes (egy-ketto-harom-negy-ot-hat-het). Nekem ez az aranyszamom kb, a pszichonenim mondta, hogy ez alkatilag valtozo lehet es en ezzel probalkozzak, es beaz mukodik. Szamolj: besziv lassan 3-ig, kifuj ugyanuyg 1-7-ig... vagy ameddig neked van. Es csak a szamolasra figyelj, igyekezz nem gondolkozni kozben :) Ez a panikroham kezeleser es karbantartasara is irto jol mukodik, ha az ember egyszer rajon a metodusra :)
De ha meg mondogatas szerinted nalad jobban mukodik (bar ezt meg akkor alkalmazd, mikor nincs rajtad a para, szal az idegesseg megelozesere eleve, akarmikor, mint egy versiket, mantrat... nanettoval mar irtunk is ilyemsiket) pl: minden rendben, nyugodt vagyok, jol vagyok. Meg olyat sokszor-sokszora akar megenekelve reimesitve, ritmussal (lehet magadba is mindezt), hogy : gyorsan, gond nelkul, idore szulok. Meg bizom magamban, bizom magamban, bizom magamban, bizom magamban :)
Ezek altalam mind jol kiprobalt es tesztelt 'higgaszto' es jo kozerzet teremto technikak, ha nem is minden meg nem mindenkinel, de testre igazitva hasznal tuti. A legzes pl biztos, ez a joganak is egy alapja, abban hinni sem kell meg nincs vele macera... lassu beleges, hosszu kilegzes. :) Hatha segit.

luna6

Luna: Köszönöm szépen, hogy mindezt leírtad nekem. Szóval "csúszik szét a berendezésem". Nagyon szar érzés...kíváncsi vagyok mi jön még ezután magát a szülést leszámítva.
Vendég

JÓ REGGELT!
Jelentem, kivert az ágy.

HENYY: Jó, hogy párod hétvégén itthon van.
A furcsa érzés lehet a méhszáj tágulástól is, nem?
A mozgások miatt ne aggódj, mostmár a kicsi hely miatt inkább csak kidugdossák a babák a feneküket, végtagjaikat.Ha a napi 10 mozgás megvan, akkor baj nincs.
Az áramlást nekem a doki számolja ki, most 1.16 lett.
Az áramlási Uh 3 napra jelzi a köldökzsinór állapotát, ezért kiváltja a napi NST-t.
1.5-nél szülésindítás van.Ennyit tudok róla, nem sok, talán segít valamit...
Idegeskedés:napi egy magne-b6 sima , nem a béres mehet, az nem lassítja a folyamatokat, de kell a szívnek, idegsejteknek.

Nálunk nem sok hír van, hétfőn áramlási UH, szerdán vizsgálat és NST, lehet, akkor szülünk is.
Ha nem megbeszéljük, de jövő héten tuti kijön Balázs.
Spontán szüléssel indítunk és meglátjuk.
Kicsit félek, de más is túlélte már , én is túl fogom...
Úgyhogy most kiélvezem a pocakosságom végnapjait.
Ma turizok Lilikének sok tavaszi holmit, holnap Nyíregyre megyünk a Vadasparkba sétizni, kirándulni.
Voltam tegnap fodrásznál hajat festetni, pedikűrösnél, kozmetikusnál.
Még gondolkozom a műkörmön nagyon...

LUNA: Olyan jó volt a soraidat olvasni.Nyugtató.Te olyyyan okos vagy...én meg irigy.

DETTI: Levike nagyon szép kisbaba, kis pufók.

[b]HENY
ÉS VOK:[/b] Szép és kerek pocakotok van.
Nagyon csinos.

NANETTO: Szép súlya van a babádnak.
A mióma meg lehet terhesség után megától visszafejlődik, nem?
Drukkolok, hogy minden rendben legyen.

No, megyek, írok bevásárlólistát...
SZÉP NAPOT ÉS JÓ HÉTVÉGÉT MINDENKINEK!!!

Kép
rozsa1979

Szeva Rózsa!
Reggel pont rád gondoltam, hogy csak nem... de neeeem...

Én is korán keltem, most meg bazi álmos vagyok :) de gyakorolni akarok... :)

Az a baj, hogy csak ilyen felületi munka van most itthon, semmi kampány... már letöröltem, úgyhogy talán porszívózok... meg talán vasalhatnék, mert tuti megszáradt a kövi adag. pedig tegnap végeztem és olyan ruhák kerültek elő a kosár aljáról... :) :oops:

ja és kéne mennem "teniszütőzni" is- de közben elkezdődött a nefelejcs fifi, tehát ez most picit kilőve :)

Én is gondolkodtam műkörmön, de inkább lemondtam, mert én hiába... én nem szeretek nagy körömmel feneket törölni + ugye aranyerem is van már rendesen :)

Heni, anyud mikor jön?

Luna, nálatok hogy lesz megoldva Manci?

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Rózsa: Köszi az infót. Viszont nekem az uh-s papíron ez van írva: arteria umbilicalis S/D: 2,80

Na ez akkor most mi? De ha doki nem mondott semmit, akkor csak jónak számít, vagy ilyesmi...nem?

Konkri: Tegnap este írtam emailt nővéremnek, hogy beszéljen már anyuval, hogy jöjjön Szegedre. Reggel olvastam a válaszát, hogy na majd ő kézbe veszi a dolgokat és felülteti anyámat a buszra.
Ha van elég gyógyszere (szed mindenfélét), akkor holnap este itt van nálunk, ha viszont gyógyszert kell felíratnia, akkor csak hétfőn estére tud jönni. De nekem a hétfő is jó. Zoli csak reggel megy vissza Siklósra, estig meg valahogy csak kibírjuk még egyben.

Téged Marcellal miért feketettek be a kórházba? Betöltöttétek a 40. hetet vagy más oka volt?
Vendég

Sziasztok!

Luna!
Jaja, születés történetek... én csak papírra írtam le Hannáét. Valahogy nem akartam a fórumba az egészet leírni. Talán anyám jelenléte idegesített a végtelenségig, meg ugye annyira idegbeteg voltam,h ogy esélytelen volt, hogy normálisan bírjak gondolkozni :D:D

Konkri!
Tökre örülök, hogy beszélteteket a pároddal!!!! Szerintem nagyon nagyon fontos, hogy az ember nőnek érezze magát terhesen is. Bár, az én férjem meg visszafoghatná magét. Vendégünk volt szerda óta (Alex keresztapja) és bakker minden áldott nap azzal csesztetett vagy 15x, hogy mikor szexelünk már. Én meg ezt unom most... :D:D:D Ma reggel már elküldtem a francba.

Geo!
Most is Kia csinálta az UH-mat :D:D Láthatóan kipihentebb volt, mint 3 hete. :D De akkor is folyamatosan mosolygott.
Nagyon szorítok, hogy készen legyetek vasárnap. A költözés egy agyrám, az tuti. Becsomagol, aztán a kicsomagol... az a leggázasabb dolog. Amikor mi csak felköltöztünk anyóstól az emeletre, 5 napig csak pakoltam. Persze Ádám ebben se vettek ki a résztét, mert ő dolgozott, én meg beteg voltam... na mindegy. Erre jön az anyósom, hogy szegény Ádám milyen fáradt lehet a sok cipeléstől (3an hoztak fel mindent és Ádi még játszani is nekiállt. A fiúk meg nekem szóltak,h ogy ha ők ütik le, akkor annak nem lesz jó vége :D:D) Húúú, de nagyon mérges lettem és elküldtem a francba :D:D

Rózsa!
Hajrá!!!! :D:D
Nagyon nagyon drukkolok! :D
Én már annyira fáradt vagyok, hogy nekem már mindegy, hogy hogy, csak jöjjön ki Alex... Annyira fáj, nyúz, rúg, nyomkod, hogy folyamatosan feszült vagyok megint. Nem tudok pihenni és nehzen viselem a fájdalmat...

Heni!
Tök jó, hogy haza tudott jönni a párod. :D

Jajj, csajok. Ez a pasi kikészít. Olyan partyt rendezett tegnap este, hogy azt hittem kirúgja a hasamat. Nagggggggggggyon nyűgös vagyok. És ha nem sieti el, akkor még itt van legalább 20 napig. ami így elsőre nem hangzik soknak, de ezt nap mint nap így végigcsinálni... jajjjj... Hannával nem voltam ennyire ki. Az a legnagyobb bajom, hogy legjobb, ha állok... de állni se bírok. szóval nagyon jajjjj...
Most épp csuklik a drága :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Heni: nem volt semmi, csak az, hogy az én dokim a főorvos és neki az a szokása, hogy a 39. héten befekteti a kismamát (ha van hely, ha nincs akkor meg csináljanak a szülésznők :) ) Gondolom ez van akinek szar lehet, mert van aki nem szereti ezt a kórházasdit, de én kibírom és bírtam... mert végülis nem meghalni megyek be... ráadásul Marcellal mákom volt, mert szerdán reggel mentem be és kedden reggel jöttünk haza, tehát nem volt túl sok az idő... meg ugye amúgy is minden pont mákosan történt akkor... szóval csak ennyi az indok... és ráadásul az én személyiségemmel, felkészülési mániámmal ez pont passzentos :) ja plusz ráadásul én olyan inkább nem szólós fajta vagyok, tehát ha csak fájásom lenne, hát lehet inkább telefonálni se mernék... mondjuk a víz elfolyás az más tészta... így sokat gondolkodtam azon, hogy ha most történne valami, akkor mit tennék, de én szerintem tuti, hogy előbb mennék a kórházba és velük hívatnám fel a dokim, mint hogy én telózzak... bár lehet azért vészhelyzetben másként alakulna a személyiségem...na mindegy. a lényeg az, hogy remélem megérem azt a napot egyben, hogy ők befektessenek és ott induljon meg a szülés, mint itthon... nekem ez így jobban tetszik, mint az itthonról rohanós verzió.

Vok-móki: tulkép mi mindig beszélünk a dologról... tehát ez nem egy sorsfordító beszélgetés volt... de köszi, hogy örülsz... :) csak ugye van, hogy az ember akkor is gondol valamit, amit továbbra is fent tartok... :) nem is tudom, hogy nekem lenne e valami jó- sztem olyan vagyok, mint apám, ha van sapka az a baj, ha nincs sapka az a baj... :)

én az előbb sírtam és ez tuti a terhesség, mert nem vagyok egy sírós: bemérgesedtem apámon, pedig végülis igaza volt :) a gyerek köpködött (jó nem vészesen, de hát mégis köpködte húgom pasiját) én pont nem voltam ott, mikor kezdte és apu fegyelmezte... aztán odaértem és látom, hogy a gyerek hadakozik apuval (hozzáteszem apu szigorú és mi eléggé rendre voltunk tanítva, nem egy játszós fajta apuka és nagyon csekély az az idő, amit el tud tölteni a gyerekkel) szóval gyerek hadakozik én meg nevettem ezen... azon ahogy köpködött, mert tök béna volt, meg hogy van aki apámnak szemrebbenés nélkül nemet tud mondani (még egy plusz infó: mi ezért a húgaimmal már tuti kaptunk volna pofont, külön külön a köpésért és a nemet mondásért is...) aztán ugye apám engem is lecseszett, hogy ezen nevetek... na utána már bőgtem volna, de megvártam míg hazaérek... mert tudom, hogy igaza volt, hogy ne köpködjön, de ebben a terhes, lelkis állapotban előjött az sok elnyomás, félelem, veréstől való félelem... ami volt a gyerekkoromban. hogy apu szidja anyut, hogy itt hagyott minket (elköltözött) és ez milyen dolog egy anyától, hogy nem számíthatunk rá bármikor, pedig aztán rá se merném bízni a gyereket, mert tudom, hogy nem mindig van hozzá kanala- és ezért inkább a másik nagyszüleire se akarom bízni, pedig ők bármikor képesek kapát kaszát eldobni a gyerekért/értünk. ők mindig rajongással fogadják, apu meg csak egy példa: a húsvéti locsolás ahova elvitte a gyereket kb 4-5 hely, tartott 1 óra hosszat és utána egyből bedobta az ajtón, hogy kész, megjöttünk... vagy ne pakoljon szét, vagy üljön nyugton a seggén, mert akkor számít jó gyereknek... szóval rendben van a fegyelem, meg az hogy mit illik, mit nem, de engem ezek a tiltásai mindig emlékeztetnek a gyerekkoromra... mi apu szüleihez se szerettünk menni, mert ők is ilyenek voltak, a mama mindig elvárta, hogy szépen feküdjünk az ágyban, mert mi az hogy az szépen vasalt lepedő összegyűrődik- így mondta: összedöncölitek az ágyat :) ezen röhögünk még ma is az unokatesómmal :)
szóval egy picit megsirattam magam porszívózás közben :)
ráadásul tudom, hogy apám még ha valami nem is igaz, ő akkor is tudja úgy mondani a dolgokat, hogy de az úgy van- szerinte mi nem vagyunk boldogok a férjemmel, mert nem járunk bulizni :shock: vagy a kisebbik hugomék is sokat veszekednek szerinte... :shock: ja a nagyobbik pasija meg nem egy család centrikus, ha azon gondolkodik, hogy kocsit vegyen, mint lakást (hiába magyarázom neki, hogy sok társadalomban nem evidens a saját lakás és életet húznak le bérleményben, vagy miért ne lehetne álom kocsi is, ha az elérhetőbb, mint a lakás)
mindeközben ő is az a típusú férfi, aki elsőre tuti nemet mond, bármi programra, vagy bármi kérésre, amit meg kéne csinálni... szóval nehéz eset. és már annyira nem is bánom, hogy elváltak anyuval...
na sebaj, ez is... jól kisopánkodtam magam...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok,

tegnap délelőtt hazaengedtek :D :D :D !
De rengeteg szabály van amit be kell tartanom:
csak fekvés, még ülni se ülhetek, enni is csak félig felülve eszem.
csak wc-re mehetek ki.
Fürödni hétfőn fürödtem utoljára, hajat két hete nem mostam, és az orvos még nem enged se fürdeni, se hajat mosni. Gondolom elővigyázatosságból, de hát már most 25-30 fok van és nem a legkellemesebb érzés fürdés és hajmosás nélkül lenni. Konkrétan tiszta kosznak érzem magam..... :oops:
aztán minden nap fel kell hívnom az orvosomat és beszámolnom mi és mi nem történt.
minden 4. nap jönnek és vért vesznek tőlem.
van egy rakat gyógyszerem, és minden este mikor Nikos hazajön bead a pocimba egy szurit a vérkeringés miatt.
A hangulatom sokkal jobb, és szerintem lányzó is tudja és örült neki mert egész délután és este bulizott :) .
Anyukám csütörtök reggel érkezett, persze ez is sokat segít a hangulatomon. Teljesen más mint az anyosommal lenni összezárva egész nap.
Bár már előre félek mi lesz,ha anyu hazamegy és megint rá leszek kényszerülve,ami lehet akár egy hónap is,mert anyu 19-én megy vissza, sajnos a munkája miatt nem tud tovább maradni.
Vendég

Sziasztok!

Konkri!
Nekem is ilyenek a nagyszüleim apai ágról. Igazából csak a nagyapám,d e a nagyanyám megpróbált mindig a kedvére tenni nagyapámnak. (Őt jobban szerettem) Most, hogy nagyapám 99 éves és egy másik nőcivel él már 7 éve sokat lágyult, mert az Ilonka (Így hívták egyébként nagyanyámat is) nem hagy rá mindent :D:D Amit úúútáltam az a nyáron tanulni. brrrr... :D:D

Nik!
Jajjj, de jó, hogy otthon vagy! :D Kitartás!!!!!! Az a legfontosabb, hogy egészségesek legyetek mind a ketten. A kosz, meg a szag mindegy. :D De teljese átérzem!!!

Csináltam összehasonlító képet. Szerintem lentebb van a hasam, bár nem sokkal, de lentebb van...

Kép Ez volt 2 napja

Kép Ez ma

Kép Ez meg Hanna 39 hetesen :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Rozsa, dehogy vagyok en okos!! :) Csak 'oreg' es tapasztaltabb max, de okos az nem :)

Ester, en nem latom, hogy lejebb lenne a hasad, csak azt, hogy jool megnott a ket foto kozott is :)
Dkibacsim tegnap mondta (ezt lehet irtam mar) hogy a bebi ugyan lefele van mar, de nem a legkedvezobb verzioban egyelore. Szal meg igyexem szot erteni vele, van ideje forgolodni tengely korul :) Talalkoztam ma a szulesznovel is, hat anyukam lehetne, de naaagyon szimpatikus, kedves, dumas de nem tolakodoan... szoval eddig minden ok. Jartam ket szuloszobaban is, hat mintha normal szobak lellenek, bar a MAV-os szuloszoba nagyon popec volt anno, ez sokkal kevesbbe volt korhaz hangulatu... na nem mintha engem a masik zavart volna (az elsot meg teremben szultem paravannal elvalasztva :D szal mindenbol kapok izelitot). Jo esetben 2 nap a korhaz. Megtudtam mit kell bevinnem es mit nem... szerencsere kozel sem annyi mindent (es itt semmi feleslegeset) mint mondjuk az allamiban. Magyarhoz kepest persze igen, mert gyereknek ruhat takarot en viszem, pelenkat is... de beteket pl kapni fogok.
Hat azert mar en is erzekelem, hogy elorehladtunk az idoben, pedig ha minden igaz en leszek az uccso a topikban :)

luna6

Sziasztok!

Vok, icipicit tényleg mintha lejjebb lenne a pocid. :) Vagy csak jól belém szuggeráltad, hogy azt lássam a fotón. :wink:

Nik, de jó, hogy otthon lehetsz, bár nem lehet kellemes egész nap feküdni, de a babért mindent!! (Én nem tudom hogyan bírnám ki, valószínű a hisztimmel szétkergetném az egész családot. :D )

Luna, tök jó pozitív élményeket olvasni, ilyenkor mindig sokkal nyugodtabb vagyok, és rjatad le lehet szűrni, hogy tényleg fejben dől el, mert olyan optimista vagy, tuti, hogy emiatt voltak kellemes élményeid is. (na meg lehet szerencsés is vagy :D )

Konkri, jó, hogy írtad a sírósságot. :) Én már napok óta minden szaron meghatódok és bőgök, a leggagyibb filmeket is beleértve.
Most jobb tudni, hogy nem vagyok ezzel egyedül. :)
Mondjuk megbántani nem tud senki, mert alig érintkezem emberekkel a Férjemen, meg a családon, barátokon kívül, Ők meg nem szekálósak. :) De bőgés van dögivel, meg éjszakai félelmek, pisi után, hogy mit fogok Én kezdeni egy babával, hogyan fogok jó anyja lenni. (mikor általában virágokat és kisállatokat pusztítok szabadidőmben...)

Viszont, le is kopogom, fizikai tünetem nincs, semmi nem fáj, nem nyom, nem vagyok vizes, sőt, energikusabb vagyok, mit eddig. A keményedést, és az esti-éjszakai jóslókat leszámítva fittnek érzem magam. :) mondjuk sokat mozgok, lehet emiatt van. (séta, torna, házimunka :D )

Ja, fesztiválozás tök jó volt, vettem két ujjbábot, meg házassági évfordulónkra egy kis apróságot. :) Jól esett "csajozni", nem tudom legközelebb mikor lesz ennyi időm a barátnőcikre. :D

Na, húzok enni, éhen veszek, ez a diéta nem ad túl sok energiát. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Luna!
Merre van akkor most arccal? :D Mert ugye a fogásiránnyal van a baj, ha jól értem.
Az én szülésznőm is lehetne az anyukám korban :D De annyira megnyugtató és magabiztos, hogy nekem az a legjobb :D:D

Jaja, nem annyira lejjebb, de kijjebb, az tuti :D Viszont veszettül hasonlít Hanna 39 hetes állapotához. Hanna a tolófájások előtt ment csak le. Addig jóóól fent volt. Szóval most se várom azt, hogy hirtelen újra lesz gyomrom, csak reménykedem :D:D:D
Igazából az a gáz, hogy ha Alex ilyen ütemben nő tovább, normál úton ki nem jön belőlem, az tuti, mert Hanna is alig fért ki....

Eszter
Kép
Kép
vok

En szerintem az en szemszogembol nezve a feje lent van es nekem balra (szal szivem iranyaba) van fordulva, a hata es a feneke tulekedik a pocak jobb oldalan es a mancsok es tappancsok vannak a pocak bal oldala iranyaba. Es ha jol ertettem a dokit igen, ez a pozicio a nem legkedvezobb egyelore... ha jol remlenek nekem terheskonyvek rajzolt abrai akkor arccal lefele jon kifele de pont balra fordulva kicsit, nem? tehet tul balra/oldalra nez es meg jobban kene tekerednie a hatam iranyaba :) (ugy ertem, hogy a fuggoleges tengelye korul, az oramutatoval ellentetes iranyba kene meg tan kicsit fordulnia?!)

Hat nekem is a tolofajasok elott mehetett igazan helyere a gyerek, ha egyszer ugye ugy jegyeztem le a sztorit, hogy az uccsu 40 percben nagyon ereztem, hogy nyomakodik lefele es kifele (es ezt meg a tolofajasok elott, csak ugy a helyezkedeserol irtam). Ugyhogy mivel mar iranyban van, en ezt akkor is jo jelnek tekintem, ha a noverei megtalaltak es megcsinaltak neki mar a kijarat bejaratasat, mar csak o is feltalalja magat :)

luna6

Helló Lányok!

Jó híreim vannak, egy kis visszaesés után (1660 g) Léni baba ismét 1790 gramm, úgyhogy az egyhetes fordulónkon, azaz holnap remélhetőleg megindulunk felfele. Volt egy kis sárgaságunk, de a fényről ma levették, mert szépen visszahúzódott a sárgasága, holnap lesz egy nagyobb vérvétel, remélem, mindent rendben találnak. Az infúzió és antibiotikum még megy, de egyébként nagyon jó kislány, eszik, alszik, vonyít, ha közeleg a kajaidő :D , pisil, kakil rendesen. A lelkivilágom is egyre jobb, de azért a sírdogálás még elég sokszor betalál.
Délelőtt megvolt a varratszedés is, egyre jobban érzem magam fizikailag is, de azért még kell idő, míg teljesen a régi leszek.

Bocsánat, szaladok is tovább.
Vigyázzatok magatokra!

Íme néhány képecske.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, gyönyörű kisbaba!!
Szinte meg sem látszik rajta, hogy korábban jött, max. csak a méretén, de az arca, kis teste gyönyörű szépek!! :D
És a haja... :)
Remélem mihamarabb felszed még egy kilót, és vihetitek haza. :)
Neked is gyors javulást kívánok!!!

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sorry, időről időre még olvaslak benneteket,
most nem tudom nem leírni, hogy
Csilla, gyönyörű ez a kislány :))))))))))))))))))))))))
Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anyamaci1

Csilla, irto edes a lanykad!! Remelem hamar felszedi a hianyzo sulyt es mehettek is haza! :)

Eszter, eloszedtem az UH leletemet, hogy megnezzem mar en ezt a poziciot :) Nah ugye azert szaknyelvben nem vagyok a toppon, de ha jol ertem pont azt irja amit en sejtettem, bebi fejjel lefele eddig ok, es az van ide irva, hogy a jobb valla van hatul, naszoval akkor stimmel hogy ahogy irtam, balra nez es a vegtagok is az en bal oldalamon vannak, a hata gerince feneke meg jobbra :) De nem harantos vagy ferde ezek alapjan, hanem a ket gerinc parhuzamos, ez azert jo jel :)
Es meglepetesemre az UH szerint tegnap volt fordulopont a szerdai meresek alapjan, szal ma akkor es elvileg mar 33+1 es nem 32+6. Hat asszem 2 nap ide vagy oda edesmindegy :)

Meg azt akartam meselni a szuloszobakkal kapcsolatban, hogy jol meglepett, hogy pl nem am mashol (mas emelet, mas oldalszarny) elkulonitve vannak a szuloszobak, hanem ugyanazon a folyoson ahol a szobak is :) Csempe sehol, szoval nincsen neki meg mutoblokk vagy szuloszoba-blokk hangulata sem. Es ezek szerint nagy fuvarozas a szuletes utan sem :)

luna6

Na csövi!

Tegnap: sajnos hogy délután sírtam, azért sajnos, mert még este is jól esett volna, de már az nem jött ki... ma kop-kop-kop egész jó a hangulatom... volt egy kis összezörrenés a férjemmel- kitalálta, hogy az egész lambériás plafont beszúnyoghálózza :) :) :) meg hogy maradjak csöndbe, mert a rádióba valami irtó fontosat mondtak... :) de aztán tök jól haladtunk tovább és semmi dacolás :) most alszanak, mert ma kezdődik a két éjszakása...

Na:
Vok: sztem is nagyobb a pocód, mert az elsőn még látszik Hanna az ágyon, de a 2-on már eltakarod :) de komolyan, a lecsúszást nem tudom, illetve ahogy írod, arról tudnod kéne gyomorilag, de sztem is nagyobb a pocid.

Csilla: igen, ahogy írták a lányok, tényleg gyönyörű Léni! És ne aggódj, nem lesz semmi baj! Nagy ez a világ, hogy itt nőjön meg! Persze megértem, hogy aggódsz és sírdogálsz, de bízz a lányodban! Ilyen hajzuhataggal tudod hány pasit fog meghódítani...

Nikvik: tök jó, hogy otthon lehetsz, még ha fürdés nélkül is... szerencsére a nedves popsitörlő nagy találmány :) és az is tök jó, hogy ott van Veled Anyukád! Meddig tud maradni? Nem tudom ki írta korábban, de lehet hogy anyóst tényleg könnyebb lesz úgy viselni, ha onnan nézed a dolgot, hogy aggódik értetek és segíteni akar... tudom néha jobb ha ezt inkább messziről teszik és tudom, hogy ilyenkor a saját anyu a legjobb... de sok olyan anyós van, aki szinte gyerekeként szereti a menyét-vejét. Minden esetre szorítok, hogy Veletek is minden rendben legyen!

Luna: no én már tök belecsavarodtam, hogy akkor hogy is van a gyerek és hogy lenne jobb... főleg hogy én tipikus az a nő vagyok, akinek ki kell számolni, hogy melyik jobb és bal keze :) de azt gondolom, hogy a kispasi még mocoroghat simán úgy ahogy kell... nem? mert Martin is van hogy ide-oda tolja ki a popóját. egyébként a lábai (most is) a jobb oldalam bökik ki... sokat mocorog, bár nekem nagy a tűrő képességem, de ma bökött akkorát, hogy felszisszentem- ezen még ember is meglepődött, mert ez nem jellemző rám... én ha összehasonlítanám a két gyereket, akkor azt mondom ez a kettes úgy 10-20%-al nyugisabb mint az első- de hogy ezt leírtam, tuti megint lapítani fog, mert ő is már csak olyan dafke gyerek :) pedig ugye azt mondtam, hogy tuti olyan lesz, hogy leteszem és ott marad, amíg kell, de már kezdem visszavonni ezt a megállapításom... vagy ha mégis, attól még tuti, hogy ilyen kis dafke marad :)

szerintetek vasaljak? :)

Jaj kíváncsi leszek Geokára, mit alkotnak...

Lehet hogy én anyukám is jön júni 19-es hétvégére, főleg ha befekszem... utána meg júli 9-én fog, mert kértük, hogy legyen így az első pár hét, hogy csak mi 4en... na szerintem ezt még egy pár embernek el kell majd mondani tuti, mert nem hiszem, hogy tegnap nagymamám felfogta, mikor mondtuk... jaj ezek az öregek, néha... de szerintem hiába fogom mondani, hogy két hétig hagyjanak békén, náluk a csak benézünk 5 percre az nem tartozik a tilos kategóriába... és bánt, hogy anyu képes felfogni a dolgokat, pedig rá szívesen számítanék... más meg aki miatt pont hogy ez van, az tuti nem fogja betartani...

na körülnézek a neten és ha nincs semmi érdekes sehol, akkor marad a vasalás... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Csilla!
Ezek nagyon jó hírek! :D Főleg, hogy esik, pisil, kakil és sír!!! :D:D Mennek a drukkok, hogy hamar felszedje a kilóit :D
Én is sírnék a helyedben és nem csak a hormonok miatt, bár azért is jó sokat. Ezeket az élményeket fel kell dolgozni.

Luna!
Halványan emlékszem arra, hogy mikor jó, ahogy a manó fekszik, mert valahogy végig forog a szülőcsatornán. Az egyik előadáson hallgattam, de már annyira régen volt... én meg ugye terhességi memóriazavarban szenvedek :D:D
De azt mondta a doki, hogy nem olyan nagy gond az, csak kicsit nehezebben jön ki. (mondja ő.. neki könnyű, nem ő nyomja ki. :D:D)

Nálunk is hasonló a szülőszoba-kórterem távolság. :D Ha nagyon összeszámolom lehet vagy 20 lépés :D:D a nem alapíványi szobákban is max 3 ágy van. :D Nekem az tökéletes lesz. Főleg, hogy sétálni kell majd a nem túl higénés és szép fürdőig... (egyébként lusta picsa lennék sétálni, pedig az nagyon fontos) A legdurvább a wc, ahol MINDIG cigi szag van. 3 napot mindenhol kibírok :D:D

Konkri!
Én is sírtam, de ugye csak az esküvő miatt. :D Nagyon vicces volt, végig úgy éreztem,h ogy az anyakönyveztető olvassa a szöveget és az csakis Alexről és rólunk szól. :D Úgy gondolom a júniusi esküvőre nem megyek el, mert szülés után tuti szétbőgőm az egészet. :D:D

Komolyan csodállak, hogy ennyit bírsz takarítani/vasalni. Én beleőrülnék!!! Annyira szívesebben élek, mint hogy házimunkát csináljak :D:D Jó, én írtó lusta vagyok hozzá :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Csilla, gyönyörű a babád!! És a haja, az valami fenomenális, nagyon tetszik! Sírd ki magad, ez szerintem tök normális.

Én nem sírok, de naponta meg sem tudom számolni, hányszor szorul össze a torkom, mint amikor az ember sírni kezd. De nekem semmi nem kell hozzá, se szó, se film, semmi. Egyszerűen csak jön. Viszont már tényleg nagyon ingerlékeny vagyok, pedig én még szedem a magnéziumot. Tegnap 90-el "üldöztem" egy kocsit a mellékutcákban, azt hajtogatva, hogy elkaplak te szemét, és folyamatosan nyomtam a dudát 3 sarkon át, mert majdnem balesetet okozott nekem, meg még egy kocsinak, plusz ugye magának, de az nem érdekel. Aztán mikor utolértem és már akartam kiszállni, hogy megtépjem, úgy elkezdtem görcsölni elől hátul a derekamban, hogy azt hittem megindult a szülés. Ráadásul Lili is bent ült a kocsiban, úgyhogy inkább nyomtam rá még egy jó hosszú dudát, mutattam neki egy-két ökölrázást búcsúzóul és elmentem másfelé. A rendszámát megjegyeztem, mondván, hogy azért megkeresem, de aztán inkább azt is kitöröltem a fejemből és megfogadtam, hogy nem idegesítem fel magam ilyeneken. Még vagy 5 percig remegtem, annyira megijedtem, hogy beindul a szülés egy ilyen hülyeség miatt. Annyit az egész nem ért. Na mindegy, lehet hogy tényleg nem kéne már vezetnem.

Kép
Kép
hari

Ma voltunk a Városligetben Tűzoltó Majálison. Jó volt, csak lehetett volna kicsit jobb idő. De azért nem bántam meg, csak így le se lehetett ülni a fűbe, mert vizes volt, meg végig attól féltem, hogy elered az eső. Úgyhogy mikor kicsit elkezdett cseperegni, akkor el is indultunk haza. Pedig még délután is volt szép napos idő. Na mindegy, legalább megnéztük. Viszont mikor hazaértünk leültem és abban a pillanatban elkezdett iszonyúan fájni a torkom bal fele. Ilyen se volt még, hogy egyik pillanatról a másikra így beleálljon a fájdalom. Na mindegy, ez legyen a legnagyobb bajom. Lili végre talán meggyógyul, most én leszek beteg. Tök jó. Apa meg folyamatosan beteg, hajnalig köhög, fullad, le se fekszik, csak kb. 4-5 felé, úgyhogy utána meg egész délelőtt alszik. Ráadásul most már kint a nappaliban a kanapén! A kényelmes kókuszmatracon ugyanis ÉN alszom!!!! :lol: És csak egyszer ébresztett Lili, akkor is csak bekapcsolt a bébiőr, de mire átvánszorogtam ő aludt, lehet hogy csak köhhintett álmában. Aztán reggel 7-kor én ébredtem, átmentem hozzá és odabújtam, mert úgy hiányzott :oops: Már megszoktam, hogy hallom minden kis mocorgását. Persze azért inkább a saját ágyamban szeretnék aludni, csak biztos beletelik egy kis időbe, amíg hozzászokom, hogy nincs velem.

Kép
Kép
hari

Vok, jó nagy a pocid, remélem azért meg fogod tudni szülni Alexet. Ne is gondolj arra, hogy túl nagy lesz.

Nikvik, tök jó, hogy otthon vagy, bár az tényleg elég kényelmetlen lehet, hogy nem lehet fürdeni. De inkább legyél "büdi", mint hogy baj legyen. Majd szülés után fürdesz. Bár ahogy a haj is öntisztul egy idő után, lehet, hogy a test is?? :lol: Kitartás, próbálj nem gondolni a fürdésre, bár melegben tényleg nem lehet könnyű.

Konkri, neked tényleg el kéne menned olyan családállításra. Mondjuk náladnál jobban szerintem csak nekem, meg Geonak lenne rá szüksége. Lehet, hogy együtt kéne elmennünk :lol: [/img]

Kép
Kép
hari

Ja, azt nem is írtam hogy most a mi utcánkban van lomtalanítás. Tegnap kezdődött. Már kora reggel 5-6 roma ült 10 méteres távolságokban egymástól az utcán, előre foglalták a még ki sem rakott dolgokat. Na azért ez nem semmi mi???? Párom fifikás volt, mert bepakolta az összes cuccot a furgonba és elvitte pár utcára, hogy ne itt a ház előtt cincálják szét. Igaza is volt, mert a szomszéd előtt ami van, az katasztrófa. Az első foglaló szétszedte, elvitte ami neki kellett belőle. Aztán kb. fél óránként állt meg egy kocsi és túrták át újra és újra az egészet. Mostanra már minden szerte szét van az úton, de a kocsik még mindig jönnek mennek, hátha valaki most tesz ki valamit. Szörnyű.
Ez volt a lomtalanítási helyzetjelentés Kispestről :lol:

Kép
Kép
hari

Sziasztok!!!

Csilla: El vagyok ájulva Léni babától. Nagyon édes kislány! És az a hajzuhatag :D egyszerűen fenomenális.

Hari: Próbálj meg nem idegeskedni! Nehogy aztán tényleg baj legyen belőle. Főleg ilyen vadbarom sofőrök miatt nem érdemes felhúzni magad.

Én ma voltam sírós kedvemben. Valahogy olyan egyedül érzem magam. Egyedül vagyok minden nyűgömmel, és senki nem segít. Sem fizikálisan, sem lelkiekben. Páromat ez az egész nem érdekli, kicsi lányom csak értetlenül néz rám, hogy mégis mi a baj. Már csak miatta is próbálom magam összeszedni, nem akarom őt megijeszteni.

Vok: Ha jól emlékszem, te írtál a múltkor az ilyen homeós bogyókról. Tudom, hogy a szülés megkönnyítésére már a 36. héttől kezdve ajánlatos elkezdeni szedni ezeket. Viszont én teljesen megfeledkeztem róla. Boginál nem szedtem, nem ittam semmit, most viszont szeretném kipróbálni.

A kérdésem a következő: A 38. héttől még elkezdhetek szedni bármit is, vagy ilyenkor már teljesen felesleges? Ha mégis van valami lehetőség, akkor melyik bogyó, milyen arányban, mikortól, hogyan szedhető?

Ha tudsz, légyszi segíts nekem ebben, mert én egyáltalán nem vagyok otthon a témában.

Ja, és a málnalevél teával kapcsolatban mi a véleményed?

Köszönöm előre is!
Vendég

Heni, bár nem tőlem kérdezted, szerintem a homeos bogyó most sem késő, nyugodtan elkezdheted szedni.
Elvileg betöltött 36.-ik hét utántól kell, tehát annyira le sem vagy maradva vele.

Málnalevél teára az Én dokim azt mondta azt ne igyak, mert ellenőrizhetetlen görcsöket okozhat, de a homeos bogyókat helyeselte.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Heni, tök megértelek. Mármint hogy egyedül érzed magad. Bár te végül is most egyedül is vagy, hisz férjurad most csak hétvégére jött haza. Anyukád jön végül is holnap?
Itthon én is úgy érzem, hogy tök egyedül vagyok mindennel. Reggel ugye elmentünk a lánnyal a Városligetbe. Mikor hazajöttünk, már hulla fáradt voltam, szerettem volna kicsit lepihenni. De párom átment Apukámékhoz, amiért ugye nem is szólhatok, hisz az én szüleimnek segít ilyenkor, ráadásul neki sincs sok kedve kimozdulni, de a lényeg, hogy ilyenkor sincs itthon. Kicsit lepihentem, Lili nézte a TV-t. Erre jött párom huga, felébresztett. Mondta, hogy kiviszi Lilit az udvarra, aludjak csak. Na erre persze kijött anyós is az udvarra és olyan hangfekvése van, hogy nem tudtam tőle visszaaludni, ráadásul kinéztem és ebbe a hűvösbe kivitte a sógornőm egy vékony kis harisnyában, meg egy nyári szoknyába a gyereket. Persze akkor már hiába szóltam, hogy jöjjön be átöltözni, ő már nem jött, hisz játszott. Na visszafeküdtem, erre jött párom haverja, meginte felébresztettek. Persze párom sehol, úgyhogy nekem "kellett" foglalkoznom a haverral, amíg meg nem jött Andris. Aki megígérte, hogy ha hazaér, játszik Lilivel, addig alhatok. Hát persze, hogy a haverral volt/van, Lili itt bent velem. Közben csináljak Lilinek kaját, magunknak volt chilis bab, de az csípős, ezért kellett Lilinek külön főzni. Kellett persze tésztát is főzni a babhoz, de nem tudtam leszűrni a tésztát, mert tele volt a mosogató. Úgyhogy gépet kipakolni, bepakolni, hogy legyen helyem tésztát szűrni. Apa közben ki-be járkált, és kérdezgeti, hogy mi bajom. Mondtam, hogy néha segíthetne. Erre kérdi, hogy miért nem szólok. Könyörgöm, ha egész délelőtt itthon volt, akkor ő is láthatta volna, hogy mi van a konyhában. Ráadásul ha vendége van, akkor csak nem szólok neki, hogy álljon neki pakolni. Főleg, hogy sógornő kocsiján cserélte a gumit, mert az fontos. Megjegyzem, az enyémen még mindig nincs lecserélve... Na a lényeg, hogy én is eléggé egyedül érzem magam, főleg a munkával. Szeretnék fürdeni is, de ugye haver még mindig itt van, úgyhogy így nem szeretek. Ráadásul még vacsi sem volt, mert annyi nincs, hogy neki is jusson, úgy meg hogy egyek, hogy neki nem adok. Kezdek kicsit begurulni... :twisted:

Kép
Kép
hari

Igen, anyu holnap este érkezik.
Nekem az a legrosszabb, hogy ugye párom egész héten nem volt itthon. Egy csomó dolgot jó lenne vele megbeszélni, de... tegnap pl. még be kellett mennie a volt munkahelyére, mert 1 hónap felmondási idő van, így a hétvégeket muszáj volt még vállalnia. Szóval: reggel 10-kor elment, éjfélre ért haza. Na én olyankor már fáradt vagyok még egy normális beszélgetéshez is. Ma 9-kor ment itthonról, merthogy gyertyát kell cserélni a kocsiban. Ki is cserélték, 10-re megint melóba, majd 3 körül jött haza kocsi nélkül, merthogy valamit eltörtek a gyertya cseréjénél, és beszart az autó, így ma már nem megy vissza dolgozni. Kezdtem örülni, hogy végre lesz egy közös délutánunk. Erre mi történt? Elnyúlt a fotelben és elaludt. Most meg filmet néz. Ilyenkor nem lehet vele beszélgetni, mert úgysem rám figyel. Holnap korán reggel pedig megy vissza, az öccsétől kölcsönkért kocsival. Nehogy már egy napot is kihagyjon meló szempontjából. Oké, hogy kell a pénz, meg hasonlók, na de azért nem minden áron.
Vendég

Csilla: nagyon-nagyon édi-bédi a kicsi Léna! Csak így tovább a súlygyarapodással!
bhdetti

Jó reggelt!

Hari!
Legközelebb, ha ilyen tuti programra mentek Lilivel, szólj és megyünk ám veletek :D:D
Mi ezen a torokfájós micsodán estünk túl a múlt héten. Baromi xar és durván kikészíti a torkot. Mondtam dokinak,hogy naaaagyon fáj. Mielőtt bele nézet volna, mondta a szokásos: méz, tea, köptető kombinációt, majd belenézett a torkomba és mondta, hogy azért adna egy kis antibikát is, mert ez tényleg csúnya....
Hanna dettó. Apja szintúgy.

Lombtalanítás: Nálunk se jobb a szitu. A kedvencem, amikor összevesznek a cuccokon :D:D És amikor pakolunk ki már jönnek, hogy fém nincs? Nincs, vazz... grrrr...

Egyedüllét:
Hát, én is tudnék mesélni, de inkább régebbről. Amióta Ádi munkanélküli igen sokat változott pozitív irányba. Nem mintha tökéletes lenne, de magához képest mérföldekre van előrébb.
Pl tegnap este kitaláltam, hogy átrámolom a gyerek szobát, mivel VÉGRE megérkezett a pelenkázó asztalunk :D:D Juhhééé, na és a lényeg, hogy Hanna kihívta Ádit, hogy hintázzanak (első szóra kijött), majd meglátta, hogy pakolok és mondta, hogy szóljak, ha kell segíteni... Teljesen meglepődtem rajta. :D:D
Annó azt is elnézte, sőőőt, megkritizálta, hogy hogy fúrom fel a gyerek polcait, miután 3 hetet vártam arra, hogy majd ő megteszi... ugyebár :D
Azért azt hozzá tenném, hogy a rácsok még mindig nincsenek rajta a kiságyon... :D Szóval haladunk, haladunk.. mire megunom, egész értelmes ember lesz belőle :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Ezek a pasik!!! Nálunk is kb 1,5 éve várnak a képek a felfúrásra...nem tudom mikor lesz már kész. ezen kívül vagy 1 hónapja mondogatom, hogy lefolyót kéne tisztítani a fürdőben, meg elromlott a wc tartály, de még mindig semmi, pedig a Pároméknak gáz-víz-fűtésszerelő építészeti cége van!!!! :evil: :evil: És nem bír ideküldeni valakit, hogy megcsinálja!!!
Na, mindegy, ez a tipikusan minden fontosabb, csak az nincs megcsinálva, amit meg kéne, tököm kivan!!
De ha Én nem mosnék napokig, vagy nem főznék, nem takarítanék, bezzeg azt észrevenné azonnal! Mikor bejártam melózni, akkor is mindig meg volt csinálva a házimunka....bezzeg a férfias munkák nem! Még jó, h nincs kert, mert az is az Én gondom lenne!

Amúgy ez nagy panaszkodásnak hangzott, de bármilyen röhejes, nálunk ez az egyetlen probléma a házasságunkban, ez a buzi házimunka-megosztás, soha semmi máson nem húztam még fel magam, csak ezen! (És nemcsak a terhesség miatt, ez már előtte is problémás volt...)

Nem tudom baba mellett hogyan lesz, de gondolom csak el tudom végezni a dolgomat, végül is ha összeadom max. napi 4 órát tesz ki.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Vok, egy intim kérdés: mi a jó fenét csinálsz te hétfőn 5:59-kor?????? :shock: Én olyankor még fordulok egyet az ágyban.
Ok, ha legközelebb megyünk valahova, szólok. Bár azért annyira nem volt jó program :lol: Igaz, ha ott lettetek volna, lehet az lett volna.

Ma végre elvittem Lilit az oviba. Most az ablakfestők jöttek, úgyhogy megint nem pihizek. Viszont rákérdeztem az oviba, azt mondták akkor is megyünk szerdán Kecskemétre, ha esik az eső. Nincs menekvés :lol: De nem baj, ilyen kirándulás most egy ideig nem lesz,(mondjuk eddig sem volt) Lilinek biztos nagyon fog tetszeni.

Nekem egyre többet nyilallik a lábam között. Nézegettem, hogy Lilivel hogy volt, de ilyenkor még nem látom, hogy ilyen "bajaim" lettek volna. Még azért legalább 2 hétig bent lehetne Kisbence, mert azért még vannak elmaradásaim. Többek között az apasági nyilatkozat! Pedig azon jó lenne túl lenni, de Apácskát elég nehéz rávenni egy Önkormányzati látogatásra. Max. különböző névvel él majd a két gyerek, na bumm.

Kép
Kép
hari

Hari!
4.15től vagyok fent :) Kialudta magát a szervezetem... Így jártam :D:D
Hannáék ma mentek kirándulni. :D Olyan kis cuki volt, mert összekészítettem neki a kis táskáját minden féle finomsággal azt ment a nagyival a Széchenyi hegyre. Persze ma pont nem megy a fogaskerekű, de remélem így is tetszeni fog neki.

Csak rá tudod venni a párod, hogy keljen fel és menjetek be... Azé csak jó lenne... :)

Ádi meg állásinterjún van. Második kör végre... Totál izgulok. Nagyon remélem, hogy ez már bejön. Itt lenne az ideje.

Geo!
Sikerült mindent átvinni????

Heni!
A homeós bogyókkal én úgy vagyok, hogy általában nálam a szokásos szer nem jön be, így nem is erőltetem ezt a mixet, amit Nyuszi is leírt. Viszont van egy pár szer, ami belefér :D

Amit érdemes:

Gelsemium C 30 :szülés előtti félelmek, szorongás esetén. 1x5 golyócskát elszopogatni ha érzed a szorongást.

Pulstailla C30: 1x5 hetente, ha érzékenyebbé válnál a megszokottnál. Azon kivül szülésnél, ha burok repesztéssel inditanak, akkor segit a fájások rendezésében. Repesztés után 2-3x5 golyócskát kell bevenni, 30 percenként. Ez folyásnál is jó, ha bő, krémes állagú, nem csípős, maró folyásra, csak C12-es hígításban.

Arnica montana C 200 : 1x5 golyócska, ha tuti beindult a szülés. Ez a picinek is jót tesz. Segit a szövetek regenerálódásánál.

Caulophyllum talicthroides C 6-12: Előkészíti a méhet a szülésre, a
vajúdás alatt pedig könnyíti a tágulást. A szülés kiírt időpontja előtti két hétben 5 napig 1x5 golyócskát elszopogatni. (mindig kell szünetet tartani a homeós szereknél is)

China rubra 9 CH: a folyadék és vérveszteség helyreállítására,
fáradtság leküzdésére. Szülés után napi 2x5 golyócskát elszopogatni egy-két hétig (legalább 1 nap szünettel!). Pótolja a vasat!

Én nem hiszek a málna levélben. Valaki esküszik rá. Az biztos, hogy homeót nem keverek soha gyógyteával. Kiüti egymást.

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Megint zsufis hétvégénk volt, sok utazgatással és mászkálással.
Pénteken eléggé keményedett a hasam, aludni meg már nem tudok, annyira nyomja a gyomrom a gyerek. Egyre többször van nap közben hányingerem. Vok, asszem te is ezzel szenvedsz. Az meg kikészít, hogy mindenki nyomja a szöveget, hogy mekkora a hasam, meg hogy nem is lányos, lehet, hogy fiú lesz, stb…..
Az tény, hogy már az ágyról felkelni is felér egy kínzással. Legszívesebben egész nap csak gyümölcsöt ennék meg feküdnék.

Csilla, hogy Léni baba milyen édes!!! Mekkora haja van már, és milyen fekete! Szerintem is jól néz ki ahhoz képest, hogy korábban született, helyes pofija van, szép és egészséges.
Mikor jöhettek haza?

Nikvik, örülök, hogy már te is otthon vagy. A fürdés, hajmosás dolog borzalmas lehet, de azt nem lehet, hogy valaki a családból nedves szivaccsal lemosdat? A kórházakban így szokták, és akkor nem olyan kényelmetlen ez a tisztálkodás megvonás.

Pasi lustaság, nálunk ugyanez van. Sztem mi nem is leszünk készen a gyerekszoba festéssel. Bababútorok megvannak, ágynemű, dekor meg minden, de festve még nincs, a laminált parkettáról nem is beszélve. Úgyhogy itt sztem én vagyok a legjobban lemaradva készülődés szempontjából, senki ne izguljon, én győztem.

Vok, jót röhögtem egy elírásodon, bocsika, de tök jó, hogy lombtalanítást írtál lomtalanítás helyett. A sok nyűgömet ezek az apró örömek dobják fel.

Nekem így kell majd homeós cuccokat szednem, ez a nőgyógyászom javaslata:

36. héttől: cimicifuga CH30 1*5 golyó/nap, vajúdáskor 5 golyó/óra
36. héttől: caulophyllum CH30 1*5 golyó/nap, vajúdáskor 5 golyó/óra

Szülés után: Arnica Montana CH15 1*5 golyó/nap
Urtica Urens Ch5 1*5 golyó/nap

Kép
jenny29
Mór

Jenny, Hát, nem elírtam, hanem így szoktam hívni... :D:D Nekem vannak ilyen hülye szófordulataim :D:D Meg kell szokni :D:D
Pl a cégnél van olyan ember, aki kiszórja a többiekre a jegyet. Ő a dispatcher, én mindig dispagert irok és mondok, minekután úgy is szólni kell az embereknek, mint egy pager, hogy helló, jegyet kaptál :D Az egyik kollégám óvatosan megkérdezte, hogy ugye tudom, hogy azt nem így írják :D:D:D

Homeós cuccok. Tudom már kifejtettem, kérlek ne haragudj, hogy megint leírom. Csökönyös vagyok néha :D
Én azért nem szednék 30ast, mert az nem a szervekre hat, hanem inkább pszichére. A testi tünetekre nagy általánosságban elmondható, hogy alacsony potenciált kell szedni. kivéve, ha alkati szer, vagy kifejezetten homeopata doki ezt kisakkozza.
Vajúdásnál meg azért nem szedném csak ezeket (csak akkor szedném, ha kifejezetten érzem, hogy hat), és főleg nem óránként, mert baromira nem biztos, hogy neked pont ez a két szer kell. Az én könyveben pl az van, hogy az egyik szert szeded felkészítés alatt, akkor vajúdásnál nem szabad szedni. Ha szeretnéd megnézem melyik a kettő közül.
Ha akarod, bescennelem az oldalakat és átküldöm. Nagyon-nagyon sok szer van, ami vajúdás alatt segíthet. De ha rosszul szedi az ember és főleg, ha nem a jót, akkor rosszul sülhet el. De ezt már beszéltük :D

Az arnica C200 at csak ajánlani tudom. Az nagyon tuti, bárminemű sérülés vagy műtét után/alatt.

Eszter
Kép
Kép
vok

Most én jártam úgy, hogy elszállt minden, amit írtam :(

Csilla Léna egy igazi hajasbaba :lol: Nagyon szép, formás, meglátod hamarosan hazamehettek a kórházból. Ne aggódj, minden rendben lesz :D

Nikvik nagyon jó hír, hogy végre otthon lehetsz :D Kitartást kívánok neked a körülmények elviselésére :)

Vok szép, nagy pocakod van :D

Ma voltam NST-n, gyönyörűen dobog a szíve, de éppen aludt, így nem mocorgott, de én nem bánom, mert most meg olyanokat nyújtózkodik, hogy csak na :lol:
Péntek óta próbálom elérni a szülésznőt, akit javasoltak nekem, de még sajnos nem sokat tudtunk beszélni, remélem hamarosan sikerül :roll:

Készen lett a gyerekszoba:

Kép

Kép

Kép

Kép

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Vok, köszi, hogy felsoroltad, megerősítetted az Én listámat. :D
Én is ezeket kaptam a dokitól, ajánlott bogyónak, de nem vettem meg mindet, elolvastam melyik mire való, és párat kihagytam. (pulsatillat, meg a gelsemiumot, meg a china-t) Viszont találtam egyet aranyérre, ami egy az egyben lefedi a tüneteimet, azt még megveszem, bár az nem a szüléshez kell, de hátha segít megszűntetni, vagy enyhíteni a tüneteket. :)

Nekem mindegyikből 15-ös ch-t írt a doki, arcica-ból meg 30-ast. Remélem azért az arnica ilyen koncentrációban is hat a vérzésre.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Tallin, gyönyörű lett a szobátok! Nagyon tetszenek a bútorok. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszi!
A China majd szülés utánra kell. Engem az tett rendbe. Vassal együtt szedtem és 1 hét alatt rendbe pakolt :d Most is, amikor terhesség alatt lement a vasam azzal erősítettem.

Én szinte mindenre homeós bogyót szedek elsőre. És ha nem jön be, vagy nem úgy reagálok rá és sokáig tartana kikísérletezni,h ogy mi a jó, fordulok a rendes gyógyszerekhez. De ugye ez nem azt jelenti, hogy nem szedek anibikát. Úgy gondolom,h ogy ezek a szerek kiegészítik egymást.

Talinn!
Nagyon szép lett a szoba! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

[quote="vok"]
írta:
vokGelsemium C 30 :szülés előtti félelmek, szorongás esetén. 1x5 golyócskát elszopogatni ha érzed a szorongást.

Pulstailla C30: 1x5 hetente, ha érzékenyebbé válnál a megszokottnál. Azon kivül szülésnél, ha burok repesztéssel inditanak, akkor segit a fájások rendezésében. Repesztés után 2-3x5 golyócskát kell bevenni, 30 percenként. Ez folyásnál is jó, ha bő, krémes állagú, nem csípős, maró folyásra, csak C12-es hígításban.

Arnica montana C 200 : 1x5 golyócska, ha tuti beindult a szülés. Ez a picinek is jót tesz. Segit a szövetek regenerálódásánál.

China rubra 9 CH: a folyadék és vérveszteség helyreállítására,
fáradtság leküzdésére. Szülés után napi 2x5 golyócskát elszopogatni egy-két hétig (legalább 1 nap szünettel!). Pótolja a vasat!

Eszter, az elso kizarolag szules elotti szorongasra? vagy ugyamugy is? es utanara?
A masodik az erzekenysegnel, ez is utanna is? (en a szulesre nem akarok semmit bevenni, de utana jol johet) Es akkor arnica is jo ebben a verzioban utanna?
Es az mit takar, hogy legalabb 1 nap szunettel? mihez kepest? egy nap szedem egy nap nem? vagy?
Anno Mancival en csak tejserkentot szedtem, bar nem ereztem naagy hatasat, de nem tudom mi lett volna nelkule :) Na szoval en ovatos duhaj elore semmit, de utana magamnak ha ez-az jo akkor lehet...

Tallin, en bekoltoznek! :)

luna6

Sziasztok!

Ki vagyok purcanva, pedig csak néhány boltba voltunk Prücsivel... persze a guggolások az áruválogatás közben nem esnek jól...
Most meg még vissza kéne mennem a gyerek szandiját kicserélni, mert a boltba ugye cseszett jól felpróbálni és kicsi, meg a férjem és após adóját, meg anyós nyugdíjas papírját intézni...
meg vettem dekorgumit, hogy a gyerekszobába teszek fel szélforgókat, de nincs hozzá jó méretű szögünk... így azt is keresni kéne... meg kicsit fel kéne söpörni. meg vettem virágokat azt is el kéne intézni... de nincs erőm, úgy érzem kiesik a gyerek.
azt hiszem kapok be egy marslakócskát (gyerek vitaminja, de ő nem eszi- így jobb híján én eszem :) )
én is ebédre keményen sültkrumplit és kész fasírtot sütöttem, de már ez is nagy erőfeszítés volt...
ja és a legjobb, hogy az utolsó boltba vettem észre, hogy a gyerek cumija ereszt és a vadi új tatyóm teli van almalével :evil:

áh, kész vagyok!

Tallin: állat a szoba!

na én leszedtem a matricákat, mert nem tetszett- erre kell a dekorgumiból a szélforgó...

Heni: ne légy szomorú, ha anyukád jön holnap, akkor az tiszta happy!

Hari: te se szomorkodj, hát ha ember megkérdezi mit segítsen, az már tök jó!

Azt hiszem kapok akkor be vitamint és magnéziumot és lehet, hogy útra kelek, intézni a dolgom...

Kép
Kép
Kép
konkri

Luna!
Heti 1 nap szünet kell. :) Próbáltam érthetően fogalmazni, de béna vagyok... :?
Szülés utánra van más.
Addigra bescennelem neked a könyvnek azt a részét, ami a szorongással kapcsolatos és el tudod olvasni a leírást. A homeós szerekkel az a legnagyobb "baj" hogy nehéz eltalálni. De nagyon szívesen segítek, ha már túl vagy a szülésen. :D
Nekem kéne egy C1000es szert szerezni, de nem nagyon van. (pont a dilis szerem...) A gazadagréti nagy homeós patikában állítólag tudnak adni, de kiszálitatni nem akarom, és kuvva messze van, szóval még keresgélek, hátha...

Meg ha már megyek be a céghez, akkor bescennlem azt a két kis füzetet, ami kisgyerekekre/babákra van. Az is naaaagyon jó, csak ahhoz jó sokat kell előtte olvasni a homeós szerekről.
És nagyon kell tudni hagyatkozni a megérzésekre.

Arnica jó utána is. Annyiból jobb előtte, hogy addigra, mire jön a vérzés, meg a seb, addigra már segít gyógyulni. De ha utána veszed be úgy is nagyon sokat segít. :D Én is azt ettem a balesetnél, meg most azzal kenem. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?